PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnd för funktionshinder och habilitering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnd för funktionshinder och habilitering"

Transkript

1 PROTOKOLL 1 (8) 1-15, 2 bilagor Plats Beslutande Närvarande ersättare Landstingshuset, Västerbottensrummet, Umeå Kenneth Andersson, ordförande Liv Granbom, vice ordförande Rolf Carlsson Marika Lindgren Anna S Lindström Björn Wiechel Anna Wänman Inger Eriksson Alireza Mosahafi Anna S Jonasson Annica Nilsson Övriga Jennie Liling Ståhl, verksamhetsområdeschef, 3 b) Karin Ahnqvist, planeringschef, 3 c) Nils-Erik Edström, controller, 3 d) Dennis Moström, projektledare, 3 a) Sekreterare Justerat Kicki Lundmark Kenneth Andersson Liv Granbom Ordförande Justerare BEVIS OCH ANSLAG OM JUSTERING Anslagsdatum Plats för anslag Protokollet förvaras hos Västerbottens läns landstings officiella anslagstavla, Köksvägen 11, Umeå. Registratorn vid landstingshuset, Köksvägen 11, Umeå. Registrator... Lena Andersson

2 PROTOKOLL 2 (8) 1 Justering Nämnden för funktionshinder och habilitering utsåg Liv Granbom att tillsammans med ordföranden justera protokollet. Justeringsdatum fastställdes till den 26 februari Fastställande av föredragningslista Nämnden för funktionshinder och habilitering fastställde upprättad preliminär föredragningslista för sammanträdet. 3 Informationer - Noterades till protokollet informationer enligt följande: a) Presentation av landstingets arbete med att utveckla ett nytt ledningssystem b) Landstingsfullmäktiges uppdrag till nämnden för 2014 och budgetberedning för 2015 c) Karin Ahnqvist, planeringschef vid staben för planering och styrning, presenterar sig för nämnden d) Ekonomisk rapport för januari 2014 samt bokslut för 2013 e) Information om vissa ärenden på föredragningslistan 4 Ekonomisk rapport 2014 VLL Nämndens ansvarsområde redovisar totalt för 2013 ett resultat på -2,1 miljoner kronor. Den ekonomiska avstämningen visar att Hjälpmedel Västerbotten har ett betydande underskott på 8,4 miljoner kronor. Underskottet kan i stort hänföras till ökade kostnader för hjälpmedelsprodukter. Dock redovisar verksamheten för den första månaden 2014 ett plusresultat. Tolkcentralen redovisar ett underskott på 0,1 miljoner kronor samt har Habiliteringscentrum i bokslutet ett positivt resultat med 2,3 miljoner kronor. De AFA-medel som nämnden erhållit för 2013 dämpar underskottet med 3 miljoner kronor, vilket sammantaget resulterar i ett underskott totalt för nämnden med 2,1 miljoner kronor i förhållande till budget Den ekonomiska redovisningen för år 2013 godkänns.

3 PROTOKOLL 3 (8) 5 Årsredovisning 2013 VLL Nämnden för funktionshinder och habilitering ska årligen redovisa resultaten inom sitt ansvarsområde till landstingsstyrelsen och landstingsfullmäktige. I sin årsredovisning för 2013 utgår nämnden från landstingsplanens övergripande mål , planering med budget 2013 samt nämndens verksamhetsplan och plan för internkontroll till årsredovisning 2013 för nämndens ansvarsområde har upprättats. - Upprättad årsredovisning för 2013 godkänns och överlämnas till landstingsstyrelsen. 6 Organisationsbidrag till funktionshindersrörelsen i Västerbotten. Revidering av regler VLL Enligt gällande regler för fördelning av organisationsbidraget till länets funktionshindersrörelse kan ansökan som inte kommit in i tid prövas särskilt av nämnden för funktionshinder och habilitering. Detta skapar osäkerhet om vilket stoppdatum som verkligen gäller samt innebär det att besked om fördelning av hela organisationsbidraget kan försenas upp till två månader. I reglerna för landstingsbidrag till funktionshindersorganisationerna i Västerbottens län föreslås att följande mening tas bort: Ansökan som ej kommit in i tid prövas särskilt av nämnden för funktionshinder och habilitering, vilket innebär att besked om fördelning av hela organisationsbidraget försenas 1-2 månader. På så sätt förtydligas att sista ansökningsdag alltid gäller för ansökningar av bidragen. - Upprättat förslag till ändring i regler för landstingsbidrag till funktionshindersorganisationerna i Västerbottens län godkänns.

4 PROTOKOLL 4 (8) 7 Merkostnadsbidrag för 2013 VLL Enligt gällande regler för fördelning av organisationsbidraget till länets funktionshindersrörelse ska merkostnadsbidrag baseras på faktiska merkostnader som verifieras med kvitton och övriga verifikat. Länsföreningen RSMH (Riksförbundet för Social och Mental Hälsa) har kommit in med ansökan om merkostnadsbidrag om 708 kronor, varav personlig service 640 kronor och anpassad miljö 68 kronor. Synskadades RiksFörbund (SRF) Västerbotten har kommit in med ansökan om merkostnadsbidrag om kronor för merkostnader, varav anpassad information (inköp av CD-skivor för information på tal) kronor och personlig service kronor. Västerbottens läns Afasiförening har kommit in med ansökan om merkostnadsbidrag om kronor för merkostnader, varav personlig service kronor och anpassad information kronor. Parkinson Västerbotten har kommit in med ansökan om merkostnadsbidrag om kronor för merkostnader för personlig service. Länsföreningen RSMH erhåller ett merkostnadsbidrag om 708 kronor. SRF Västerbottens uppgivna resekostnad för ledsagare kan inte som helhet betraktas som merkostnad då alternativa resesätt finns, exempelvis kollektivtrafik, varför 50 procent av resekostnaden för ledsagare kan anses utgöra merkostnad. Likaså utgår inte merkostnadsbidrag för ledsagarens hotellvistelse/logi. SRF erhåller därför ett merkostnadsbidrag om kronor. Länsföreningen Afasis uppgivna resekostnader för medlemmarnas deltagande i aktiviteter utgör som helhet ingen merkostnad, däremot blir resorna fördyrade på grund av behovet att åka enskilt, varför 50 procent av resekostnaden beviljas som merkostnadsbidrag. Afasi erhåller därför ett merkostnadsbidrag om kronor. Parkinson Västerbottens uppgivna kostnader för abonnerade bussar från Skellefteå och Umeå till konferens i Lycksele utgör inte en merkostnad för personlig service. Däremot kan föreningen ha merkostnader för personlig service i resandet och vid konferensen. Sådana omkostnader har inte preciserats varför Parkinson Västerbotten inte erhåller något merkostnadsbidrag. - Merkostnadsbidrag beviljas enligt upprättat förslag och bidraget belastar nämndens budgetram för organisationsstöd (kostnadsställe ).

5 PROTOKOLL 5 (8) 8 Funktionshindersrörelsen. Organisationsbidrag 2014 VLL Enligt gällande regler för fördelning av organisationsbidrag till länets funktionshindersrörelse ska länsföreningarna komma in med ansökan med bilagor enligt reglementet senast i december föregående år. Sista ansökningsdag för organisationsbidrag 2014 var 15 december Ansökningshandlingarna sändes ut den 5 november länsföreningar och 1 samarbetsorgan har rätt att söka organisationsbidrag. Vid ansökningstidens utgång kan följande redovisas: Föreningar och samarbetsorgan 9 föreningar och 1 samarbetsorgan har kommit in med fullständig ansökan Antal föreningar 10 2 söker inte bidrag för är vilande och söker inte bidrag 2 18 ofullständiga ansökningar kom in före ansökningstidens utgång 5 ansökningar har kommit in efter att ansökningstiden gått ut (varav 1 är ofullständig) 18 5 Summa 37 Av 18 ofullständiga ansökningar saknas fortfarande kompletterande uppgifter från två föreningar. Av de fem organisationerna som kommit in med sin ansökan efter ansökningstidens utgång saknas fortfarande kompletteringar från en förening. Påminnelser om att skyndsamt komma in med kompletteringar har inte hörsammats. Det är därför angeläget att fastställa ett slutdatum för när kompletteringar kan göras till ansökan. Organisationsbidraget föreslås fördelas enligt följande för 2014: - De 26 föreningar och samarbetsorgan som kommit in i tid och kompletterat sina ansökningar erhåller bidrag enligt fastställda regler för organisationsbidrag. - De 2 föreningar som inte kommit in med kompletteringar anmodas att göra det senast den 28 februari, därefter är det inte längre möjligt att erhålla landstingsbidrag för 2014.

6 PROTOKOLL 6 (8) - Föreningar som kommit in med ansökan efter ansökningstidens utgång erhåller organisationsbidrag för 2014 enligt nedan: - Hjärtebarnsföreningen Norr kronor - Mag- och tarmföreningen i Västerbotten kronor - FUB Västerbotten kronor - RSMH Västerbotten kronor - Förutsatt att begärda kompletteringar kommit in den 28 februari 2014 erhåller Njurföreningen i Västerbotten ett bidrag om kronor. 1 Organisationsbidrag för 2014 fördelas enligt upprättat förslag. 2 Sista datum för inlämnande av kompletterande uppgifter fastställs till den 28 februari Västerbottens Handikappidrottsförbund. Ansökan om verksamhetsbidrag för 2014 VLL Västerbottens Handikappidrottsförbund (VHIF) har till nämnden för funktionshinder och habilitering kommit in med en ansökan om verksamhetsbidrag för Förbundet har planer på att bygga upp en av Sveriges bästa materialdepå för sin uthyrningsverksamhet för fritidshjälpmedel. Den ska vara tillgänglig för förbundets provapå-verksamhet och lägerverksamhet inom handikappidrotten. De hjälpmedel man har är i många fall gamla och slitna och är i stort behov av reparationer, underhåll och nyanskaffningar. Behovet av arbetsverktyg är också väldigt stort. Därför söker man ett verksamhetsbidrag för 2014 med kronor. Anslag för organisationsstöd till idrottsrörelsen i Västerbotten har överförts från landstinget till Region Västerbotten. VHIF har därmed inte möjlighet att erhålla medel ur nämndens budgetram för organisationsbidrag som enligt landstingets regler endast fördelas till statsbidragsberättigade organisationer inom funktionshindersrörelsen. Men då förbundets behov av extramedel för reparationer, underhåll och nyanskaffningar av hjälpmedel är stort rekommenderas de att ta kontakt med Region Västerbotten för att, om möjligt, beviljas ytterligare bidrag för år Västerbottens Handikappidrottsförbunds ansökan om verksamhetsbidrag för år 2014 avslås. 2 Västerbottens Handikappidrottsförbund rekommenderas att hos Region Västerbotten ansöka om ytterligare bidrag för de specifika behov de beskriver för sin verksamhet under 2014.

7 PROTOKOLL 7 (8) 10 Underlag för budget och planering 2015 VLL Enligt landstingsfullmäktiges fastställda planering för med budget 2014 ska nämnden för funktionshinder och habilitering i sin verksamhetsplanering beskriva vilka effektiviseringar och omfördelningar man planerar att göra för att anpassa kostnaderna till anvisad ram för Nämnden ska under 2014 också förbereda ett utlägg av hjälpmedelskostnaderna till förskrivande enhet inom landstinget. Inför nämndens sammanträde den 9-10 april 2014 föreslås ett underlag som presenterar möjliga effektiviseringar och omfördelningar inom nämndens ansvarsområde beredas. En konsekvensanalys av detta förslag samt en prognos för hur kostnaderna ligger i förhållande till budgetramen för 2014 ska upprättas. Denna sammanställning ska utgöra nämndens underlag i kommande budgetberedning för Upprättat förslag till beredning av nämndens budget för 2015 godkänns. 11 Dokumenthanteringsplan 2014 VLL Dokumenthanteringsplaner ska finnas upprättade för landstingets verksamheter. Planerna ska visa vilken information som förekommer och hur den framställs och sorteras. Det ska även framgå om informationen ska bevaras eller när den kan gallras. Dokumenthanteringsplanen ska utgöra ett stöd för verksamheterna i syfte att åstadkomma en effektiv dokumenthantering. Planen ska fortlöpande uppdateras och kompletteras. till Dokumenthanteringsplan för nämnden för funktionshinder och habilitering 2014 har upprättats. - Dokumenthanteringsplan för nämnden för funktionshinder och habilitering 2014 fastställs.

8 PROTOKOLL 8 (8) 12 Kurser och konferenser 2014 VLL Inkomna inbjudningar till kurser och konferenser som vänder sig till förtroendevalda har sammanställts. Förtroendevalda som utses att delta i kurs/konferens har rätt till ersättning enligt bestämmelser om arvode till förtroendemän. - Deltagande enligt bilaga 1 till protokollet. 13 Förrättningar som inte protokollförts 2014 VLL Förteckning över fullgjorda förrättningar som inte protokollförts har upprättats. - Förteckningen läggs med godkännande till handlingarna. 14 Verksamhetschefen för habiliteringscentrum. Delegationsbeslut 2014 VLL Följande förteckning över delegationsbeslut i enlighet med nämndens bemyndigande anmäldes: - Av utvecklingschefen inom Habiliteringscentrum fattade beslut om Rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS - Delegationsförteckningen läggs till handlingarna. 15 Till handlingarna I bilaga 2 till protokollet upptagna skrivelser m m anmäldes och lades till handlingarna.

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnd för funktionshinder och habilitering

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnd för funktionshinder och habilitering PROTOKOLL 1 (5) 28-37, 2 bilagor Plats Beslutande Landstingshuset, Västerbottensrummet, Umeå Kenneth Andersson, ordförande Liv Granbom, vice ordförande Inger Eriksson, ersättare för Anna S Lindström Marika

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör PROTOKOLL 1 (5) 1-10, 1 bilaga Plats Beslutande Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå Peter Olofsson, ordförande Nicklas Sandström, vice ordförande Erik Bergkvist Helen Forsberg Karin Lundström Marianne

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör PROTOKOLL 1 (6) 46-54, 2 bilagor Plats Beslutande Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå Peter Olofsson, ordförande Nicklas Sandström, vice ordförande Erik Bergkvist Olle Edblom Helen Forsberg Karin Lundström

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Samverkansnämnden

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Samverkansnämnden PROTOKOLL 1 (6) 19 28, 2 bilagor Plats Beslutande Övriga Videokonferens: Allmän service Skellefteå, Dorotearummet Umeå Videokonferensrum 2 Lycksele Janeth Lundberg (S) ordförande Andreas Löwenhöök (M)

Läs mer

... Viktoria Åkerlund ...

... Viktoria Åkerlund ... PROTOKOLL 1 (7) 70 83, 1 bilaga Plats Beslutande Lycksele, Ansia, Vargen Marita Fransson (S), ordförande Bo Brydsten (S) Jarl Folkesson (C) Ann-Louise Hansson (MP) tjänstgörande ersättare för Jonny Kärkkäinen

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå - och Norsjöområdet

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå - och Norsjöområdet PROTOKOLL 1 (6) 52 62 Plats Beslutande Åkerbäret, Personalhotell Skellefteå Janeth Lundberg (S) ordförande Andreas Löwenhöök (M), vice ordförande Maalin Wikström (MP) 2:e vice ordförande Marie-Louise Bystedt

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnd för folkhälsa och primärvård i södra Lappland

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnd för folkhälsa och primärvård i södra Lappland PROTOKOLL 1 (8) 1 13, 3 bilagor Plats Beslutande Närvarande ersättare Lycksele Marita Fransson, ordförande Nicke Grahn, vice ordförande Bo Brydsten Ann-Louise Hansson, ersättare för Inge Näslund Eve Högberg

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen PROTOKOLL 1 (5) 22 30 Plats Beslutande Övriga Styrelserummet, Landstingshuset, Umeå Harriet Hedlund, ordförande Kerstin Nilsson, vice ordförande Margareta Gustavsson Kenneth Isaksson Katarina Jonsson Dennis

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen PROTOKOLL 1 (8) 54 66, 1 bilaga Plats Beslutande Vilhelminarummet, Landstingshuset, Umeå Harriet Hedlund, ordförande Kerstin Nilsson, vice ordförande Margareta Gustavsson Kenneth Isaksson Katarina Jonsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen PROTOKOLL 1 (8) 31 45, 1 bilaga Plats Beslutande Närvarande ersättare Övriga SCA Obbola, Linjevägen 33, Obbola Harriet Hedlund, ordförande Kerstin Nilsson, vice ordförande Margareta Gustavsson Robin Holmgren,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen PROTOKOLL 1 (6) 86 97 Plats Beslutande Närvarande ersättare Styrelserummet, Landstingshuset, Umeå Harriet Hedlund, ordförande Kerstin Nilsson, vice ordförande Margareta Gustavsson Kenneth Isaksson Katarina

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå- och Norsjöområdet

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå- och Norsjöområdet PROTOKOLL 1 (5) 31 42, 3 bilagor Plats Personalhotell Skellefteå, plan 2 Beslutande Närvarande ersättare Övriga Janeth Lundberg (S), ordförande Andreas Löwenhöök (M), vice ordförande Jonas Andersson (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2011-08-09 ...

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2011-08-09 ... PROTOKOLL 1 (8) 46-58, 1 bilaga Plats Beslutande Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå Peter Olofsson, ordförande Nicklas Sandström, 1:e vice ordförande Maria Grip, 2:e vice ordförande Erik Bergkvist

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå- och Norsjöområdet

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå- och Norsjöområdet PROTOKOLL 1 (5) 43 53, 1 bilaga Plats Personalhotell Skellefteå, plan 2 Beslutande Närvarande ersättare Övriga Janeth Lundberg (S), ordförande Andreas Löwenhöök (M), vice ordförande Jonas Andersson (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2014-10-02

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2014-10-02 PROTOKOLL 1 (9) 82-94, 1 bilaga Plats och tid Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå, klockan 09.00-11.50 Beslutande Peter Olofsson, (S), ordförande Nicklas Sandström, (M), vice ordförande Helen Forsberg,

Läs mer

Ledamöter och ersättare i nämnd

Ledamöter och ersättare i nämnd Nämnden för funktionshinder och habilitering 2018-11-29 KALLELSE 1 (9) Ledamöter och ersättare i nämnd Nämnden för funktionshinder och habilitering Tid Onsdag den 5 december 2018 kl. 13.00-17.00 samt torsdag

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnd för folkhälsa och primärvård i södra Lappland

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnd för folkhälsa och primärvård i södra Lappland PROTOKOLL 1 (5) 36 45, 1 bilaga Plats Beslutande Sorsele, Folkets hus Marita Fransson, ordförande Bo Brydsten Nicke Grahn Eve Högberg Jonny Kärkkäinen Urban Lindström, ersättare för Astrid Rönnqvist Agneta

Läs mer

09:30 12:00 Nämndsmöte enligt föredragningslista. 10:30 11:30 Information Strokerehabilitering, Åsele kommun samt Primärvård

09:30 12:00 Nämndsmöte enligt föredragningslista. 10:30 11:30 Information Strokerehabilitering, Åsele kommun samt Primärvård KALLELSE 1 (6) Kontaktperson Annelie Bygdén Kanslienhet Annelie.Bygden@vll.se Deltagare och ersättare i nämnd Nämnd för folkhälsa och primärvård i södra Lappland Tid Tisdag den 29 augusti, 9-16 Plats Åsele

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2011-03-22 ...

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2011-03-22 ... PROTOKOLL 1 (5) 21-27 Plats Beslutande Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå Peter Olofsson, ordförande Nicklas Sandström, 1:e vice ordförande Maria Grip, 2:e vice ordförande Erik Bergkvist Olle Edblom

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum 2015-02-10. 1 17, 1 bilaga. Lycksele, Fjällvråken

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum 2015-02-10. 1 17, 1 bilaga. Lycksele, Fjällvråken PROTOKOLL 1 (8) 1 17, 1 bilaga Plats Beslutande Närvarande ersättare Lycksele, Fjällvråken Marita Fransson (S), ordförande Roland Sjögren (KD), vice ordförande Eve Högberg (V), 2:e vice ordförande, 1-9

Läs mer

Verksamhetsbidrag Cirka 60 procent av utgiftsramen fördelas som verksamhetsbidrag till organisation för att täcka del av kostnader för bland annat

Verksamhetsbidrag Cirka 60 procent av utgiftsramen fördelas som verksamhetsbidrag till organisation för att täcka del av kostnader för bland annat 2012-11-19 LJ 2012/378 Förvaltningsnamn Avsändare Landstingsstyrelsen Organisations- och verksamhetsbidrag till organisationer inom funktionshinderområdet Med organisation inom området funktionshinder

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7) Sammanträdesdatum. Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå - och Norsjöområdet

PROTOKOLL 1 (7) Sammanträdesdatum. Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå - och Norsjöområdet PROTOKOLL 1 (7) 95 106 Plats Beslutande Närvarande ersättare Övriga Blåbäret, Skellefteå lasarett samt Åkerbäret, Personalhotell Skellefteå Janeth Lundberg (S) ordförande Andreas Löwenhöök (M) vice ordförande

Läs mer

Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå - och Norsjöområdet

Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå - och Norsjöområdet KALLELSE 1 (6) Kontaktperson Anna Löfgren Staben för planering och styrning 0910-774675 Anna.Lofgren@vll.se 2016-10-18 Ledamöter och ersättare Nämnd för folkhälsa och primärvård i Skellefteå - och Norsjöområdet

Läs mer

Sammanträde i Kultur- och bildningsnämnden

Sammanträde i Kultur- och bildningsnämnden Kultur- och bildningsförvaltningen Sammanträde 2015-12-08 Sida 1 (9) Sammanträde i Ordförande kallar till sammanträde. Tid: 2015-12-08 Kl 9.00-17.00 Plats: Tjärnkraften, Klöverstigen 10 C Borlänge Dessa

Läs mer

Organisations- och verksamhetsbidrag till organisationer inom handikappområdet 2012

Organisations- och verksamhetsbidrag till organisationer inom handikappområdet 2012 MISSIV 1(2) 2011-11-18 LK11-0255 Landstingets kansli Hälso- och sjukvårdsavdelning Maria List-Slotte Organisations- och verksamhetsbidrag till organisationer inom handikappområdet Med handikapporganisation

Läs mer

Bertil Börjeson (HEL), ordförande Kristina Wang (HEL) Lars-Erik Andersson (C) Tommy Glader (S) Sofia Andersson (S)

Bertil Börjeson (HEL), ordförande Kristina Wang (HEL) Lars-Erik Andersson (C) Tommy Glader (S) Sofia Andersson (S) 1(17) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00 12.10, 13.00-14.30 Beslutande Bertil Börjeson (HEL), ordförande Kristina Wang (HEL) Lars-Erik Andersson (C) Tommy Glader (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 1 (9) 69-81, 1 bilaga Plats och tid Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå, klockan 09.30-11.50 Beslutande Peter Olofsson, (S), ordförande Nicklas Sandström, (M), vice ordförande Erik Bergkvist,

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Samordnare

Samordningsförbundet Umeå Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Samordnare PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2011-02-04 Plats och tid klockan 08.00-12.00 Beslutande Christer Lindvall, ordförande Kjell-Åke Johansson Försäkringskassan Ulf Björk Landstinget Per

Läs mer

Reglemente för Nämnden för funktionshinder och habilitering

Reglemente för Nämnden för funktionshinder och habilitering Reglemente för Nämnden för funktionshinder och habilitering Fastställt av landstingsfullmäktige 2010-06-01, 127 Senast reviderat av landstingsfullmäktige 2016-02-16, 25 Allmän del Arbetsformer Dessa bestämmelser

Läs mer

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 110-126 Tid: 2016-11-30, kl 08:00-10:30 Plats: Maria Frisks tjänsterum, Regionens hus 116 Organisations- och verksamhetsbidrag till organisationer

Läs mer

Granskning av landstingets utbetalningar av bidrag till föreningar

Granskning av landstingets utbetalningar av bidrag till föreningar Granskning av landstingets utbetalningar av bidrag till föreningar Rapport nr 04/2013 Juni 2013 Jonas Hansson, Revisor, revisionskontoret Innehåll 1. Sammanfattande analys... 3 1.1 Landstingsstyrelsen...

Läs mer

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet.

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet. LANDSTINGET HALLAND Protokoll HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I HALLAND 1 -- 17 Datum och tid 2003-03-13 kl 13.30 16.30 Plats Hjälpmedelscentralen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson (c) Mirna Zubcevic (fp) Marita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

Jan-Anders Strandberg

Jan-Anders Strandberg 2005-12-14 1( Plats och tid Torsdagen den 28 september 2006 kl 10.00-14.00 Beslutande Lars Ohlsson, Ordförande 25 Kjell Emilsson, Lycksele kommun 19-23 Lilly Bäcklund Lycksele kommun 18 Fred Jonsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10: NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:00-12.00 Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Bengt Ola

Läs mer

Granskning av nämnden för funktionshinder och habilitering år 2013

Granskning av nämnden för funktionshinder och habilitering år 2013 Granskning av nämnden för funktionshinder och habilitering år 2013 Rapport nr 30/2013 Mars 2014 Eva Moe & Monika Norlin, Revisorer, revisionskontoret Innehåll 1 Sammanfattning... 3 1.1 Måluppfyllelse...

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-10 Patientnämnden 9-19 Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-02-12 Psykiatrinämnden Tid: Torsdagen den 12 februari 2004, klockan 15.00 Plats: Landstingets kansli, Sälen Gruppmöten: Sälen och Böcklingen är bokande klockan

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2011:12 1 (8) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Fördelning av landstingsbidrag 2011 till organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning i Stockholms län Föredragande landstingsråd:

Läs mer

Landstingets ledningskontor, registrator

Landstingets ledningskontor, registrator funktionshinderfrågor 2016-10-07 1 (18) Plats och tid i Uppsala, 2016-10-07, kl. 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Tarja Onegård (MP) ordf Magnus Ahlqvist (V) 1:e vise ord Inga Alm (C) 2:e vice

Läs mer

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Vårdvalsnämnden

PROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Vårdvalsnämnden Plats och tid Regionens hus, hus tre plan tre Stora konferensrummet kl. 09:00-16:00 Beslutande ledamöter David Adervall (S) (Ordförande) Cristine Persson (C) (Vice ordförande) Britt Carlsson (S) Jonny

Läs mer

Fastställande av arbetsordningar och reglementen

Fastställande av arbetsordningar och reglementen TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (2) Landstingsdirektörens stab Kanslienheten Datum 2018-08-20 Diarienummer 170648 Landstingsstyrelsen Fastställande av arbetsordningar och reglementen Förslag till beslut 1. Landstingsstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Verksamhetsbidrag Cirka 60 procent av utgiftsramen fördelas som verksamhetsbidrag till organisation för att täcka del av kostnader för bland annat

Verksamhetsbidrag Cirka 60 procent av utgiftsramen fördelas som verksamhetsbidrag till organisation för att täcka del av kostnader för bland annat MISSIV 1(2) 2014-11-11 LJ 2014/341 Förvaltningsnamn Landstingsstyrelsen Organisations- och verksamhetsbidrag till organisationer inom funktionshinderområdet 2015 Med organisation inom området funktionshinder

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18

PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18 PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18 Gemensam måltidsnämnd Plats och tid Skellefteå lasarett, gästmatsalen. Klockan 10.00-12.30 ande Tomas Teglund (S), ordförande Leif Holmqvist (C) Britt-Marie Lundström (S) Janeth

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08

PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08 PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.30 ande Valter Stenberg (S) ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt ((S) Carina Lillbacka (S) Pia Risán

Läs mer

Representanter från funktionshindersrörelsen i Västerbottens län HSO Västerbotten Kjell-Åke Nilsson HSO Västerbotten Martin Vikgren

Representanter från funktionshindersrörelsen i Västerbottens län HSO Västerbotten Kjell-Åke Nilsson HSO Västerbotten Martin Vikgren Nämnden för funktionshinder och habilitering SAMMANTRÄDESANTECKNINGAR Hälso- och sjukvårdsnämnden 2014 12 08 Samråd Tid: 2014 12 08 kel 10.00 12.00 Plats Närvarande Landstingshuset, Styrelserummet, Köksvägen

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

Beslut Närsjukvårdsnämnden beslutade enligt arbetsutskottets förslag.

Beslut Närsjukvårdsnämnden beslutade enligt arbetsutskottets förslag. LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2004-02-23 NÄRSJUKVÅRDSNÄMNDEN 11-21 Tid: måndag den 23 februari 2004, kl 08:00 12:25 Plats: Kungsbacka Sjukhus Ledamöter Margareta Ödman (m) Bo Karlsing (s) Sonja-Lis Linder

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande 69-78 BEVIS

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande 69-78 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2012-11-30 Plats och tid Arbetsförmedlingen, klockan 08.15-12.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande 69-78 Ulf Björk Landstinget Per

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Plats och tid Svarvaren, måndagen den 12 februari 2018 kl 08:30-10:00 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Peter Lindroth (S) Catrin Hulmarker (M) Alda Danial (L) Anders Ståhl (L) (ersätter Kjell Sjölund

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

Årsbokslut LHR 2013 LÄNETS HANDIKAPPRÅD

Årsbokslut LHR 2013 LÄNETS HANDIKAPPRÅD Årsbokslut LHR 2013 LÄNETS HANDIKAPPRÅD Årsbokslut LHR 2013 2(8) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av Datum 1. Nyutgåva Årsbokslut LHR 2013 3(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE...

Läs mer

Protokoll 1(6) Samlingssalen, Borgen, Frösön den 15 december 2010 klockan 8:00- Monalisa Norrman Harriet Jorderud

Protokoll 1(6) Samlingssalen, Borgen, Frösön den 15 december 2010 klockan 8:00- Monalisa Norrman Harriet Jorderud Protokoll 1(6) 2010-12-15 Tid och plats för Sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Samlingssalen, Borgen, Frösön den 15 december 2010 klockan 8:00- Robert Uitto Monalisa Norrman Harriet

Läs mer

Revidering av hälso- och sjukvårdsnämndens delegation av beslutsrätt samt arbetsordning

Revidering av hälso- och sjukvårdsnämndens delegation av beslutsrätt samt arbetsordning Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-09-28 1 (4) HSN 1412-1624 Handläggare: Julia Forssmed Hälso- och sjukvårdsnämnden 2015-11-03, p 5 Revidering av hälso- och sjukvårdsnämndens delegation

Läs mer

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-05-05 1 (17) Plats och tid Hälsa och habiliterings ledningskontor, Uppsala, 2014-05-05, kl. 09.00-12.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande Magnus Ahlqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Anmälan av delegationsbeslut... 4 3 Anmälan av utskottsprotokoll... 5 4 Delgivningar... 6 5 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 8 6 Sammanträdesdagar

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2011-01-25 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavd, Marianne Hammarström Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 januari 2011, kl. 09.00 11.40 Plats Närvarande ledamöter Övriga

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-03-17 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

Protokoll. Beredningen för barn och unga (6)

Protokoll. Beredningen för barn och unga (6) Protokoll Beredningen för barn och unga 2017-08-29 1 (6) Plats och tid Regionens hus, 2017-08-29, kl. 09.00-16.00 ande AnnBritt Litsner (S) ordförande Monica Lundberg (L) 2:e vice ordförande Fredric de

Läs mer

Årlig granskning av fullmäktigeberedningarna Revisionspromemoria. LANDSTINGETS REVISORER Revisionskontoret

Årlig granskning av fullmäktigeberedningarna Revisionspromemoria. LANDSTINGETS REVISORER Revisionskontoret Årlig granskning av fullmäktigeberedningarna 2014 Revisionspromemoria LANDSTINGETS REVISORER 2015 04 09 15REV29 2(11) Sammanfattning Landstinget Västernorrland har fyra fullmäktigeberedningar: Arvodeskommittén,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2017-12-12 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 125-133 Sammanträdesdatum 12 december 2017 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:30 17:40 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden 28-38

Hjälpmedelsnämnden 28-38 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-11-24 Hjälpmedelsnämnden 28-38 Tid: Onsdagen den 24 november 2004 kl 13-17 Plats: Konferensrummet Sälen, Landstingets kansli, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson

Läs mer

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-04-29 Elin Gottfridsson Närvårdsstrateg Tfn 018-611 30 15 E-post elin.gottfridsson@lul.se Beredningen för äldre och funktionsnedsatta Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2018-02-12 Gemensam måltidsnämnd Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Guldrummet. Klockan 14.00-15.30 ande Tomas Teglund (S), ordförande Janeth Lundberg (S), vice ordförande Britt-Marie

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 75-84 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 ande Närvarande, ej Tjänstgörande Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-24 Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Tid: Måndag 24 april 2006 kl 15:00-16:30 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Ann-Marie Johansson Anna Gundersson Annelie Bengtsson Siw Lundkvist Alf Lundin Stefan Wikén Yngve Hamberg

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Ola Olin (V) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-03 Patientnämnden 50-58 Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2018-12-11 Gemensam måltidsnämnd Plats och tid Stadshuset, Kommunstyrelsens sammanträdesrum. Klockan 14.00-15.00 ande Tomas Teglund (S), ordförande Janeth Lundberg (S), vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsen 2014-04-29

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsen 2014-04-29 PROTOKOLL 1 (14) 99-125, 3 bilagor Plats Beslutande Närvarande ersättare Övriga Landstingshuset, styrelserummet, Umeå Peter Olofsson, ordförande Nicklas Sandström, 1:e vice ordförande Robert Winroth, 2:e

Läs mer

Inger Jonsson Emilia Blomqvist. Kia Carlsson. Ersätter Kerstin Weimer (FP) Övriga deltagare Marie Holm Sherman Ledningsstab Sekretariat

Inger Jonsson Emilia Blomqvist. Kia Carlsson. Ersätter Kerstin Weimer (FP) Övriga deltagare Marie Holm Sherman Ledningsstab Sekretariat Sammanträdets plats och tid Landstingshuset, plan 2, Dr Prag. Kyrkgatan 12, Östersund Partigrupp Alliansen: Plan 3, Syster Agnes, klockan 8.00-15.50 Beslutande Anna Gundersson Judith Hult Alvi Berglund

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden KALLELSE 2006-08-15 Tid: Torsdag 2006-08-24 kl 14.30 Plats: Konferensrum, plan 5, Skånehuset, Kristianstad Kallade: Ewa Pihl Krabbe ledamot (s) ordförande Anna-Kerstin

Läs mer

Granskning av redovisad måluppfyllelse i årsredovisningen för år 2016

Granskning av redovisad måluppfyllelse i årsredovisningen för år 2016 Granskning av redovisad måluppfyllelse i årsredovisningen för år 2016 Rapport nr 21/2016 April 2017 Richard Norberg, revisionskontoret Innehåll 1. SAMMANFATTANDE ANALYS... 3 1.1 REKOMMENDATIONER... 3 2.

Läs mer

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll, datum: 2011-01-21 Plats: Sommarhagen, Arbetsförmedlingen, Östersund Tid: 13.00-17.00 Sidantal: 1(7) Försäkringskassan Kommuner Landsting Arbetsförmedling Charlott Ax, ord Per Sundin, ers Torsten

Läs mer

Granskning år 2013 av nämnderna för folkhälsa och primärvård

Granskning år 2013 av nämnderna för folkhälsa och primärvård Granskning år 2013 av nämnderna för folkhälsa och primärvård Rapport nr 33/2013 Mars 2014 Richard Norberg, revisionskontoret Innehåll 1. Sammanfattande analys... 3 1.1 Tillfredsställande måluppfyllelse...

Läs mer

DELEGATIONSORDNING FÖR LANDSTINGSSTYRELSEN

DELEGATIONSORDNING FÖR LANDSTINGSSTYRELSEN LS 0804-0390 Bilaga 2 DELEGATIONSORDNING FÖR LANDSTINGSSTYRELSEN Fastställd den 17 december 2002, 253, kompletterad och ändrad den 17 juni 2003, 146, den 16 mars 2004, 75, den 14 december 2004, 331, den

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn 2010-11-11 1 (1) Plats och tid 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Ulf Bengtsson Alf-Göran Andersson Bengt Wieslander Ann-Mari

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-09-23 Innehåll 111 Tillkommande ärenden och godkännande av föredragningslista... 127 112 Delgivningar... 128 113 Statusrapport... 129 114 Inbjudningar

Läs mer

Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad

Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad PROTOKOLL 1 (5) Hjälpmedelsnämnden i Värmland Plats Lokal Oden, landstingshuset i Karlstad Beslutande landstinget, Annétthe Zettergren (M) ordförande landstinget, Mona Smedman (C) landstinget, Monica Iversen

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2017-02-20 Sida 1 Plats och tid Nysätragården, Ånäset 2017-02-20 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg

Läs mer

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76 LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 67-80 Tid: 2003-08-26 kl. 14:00 16:50 Plats: Primärvårdsförvaltningens kansli, Torsgatan 1 Närvarande: Ledamöter Stefan Bengtsson, ordf. (c)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) 2016-12-14 Konsumentnämnden Plats och tid Samhällsbyggnad Ugglan kl. 10:00 11:45 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Lilian Nilsson(V), vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Lars-Eric

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl Pensionärsrådet 2011-02-16 1-10 1(7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 14.00 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga Utses att justera Sören Bertilsson, ordförande,

Läs mer

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Finnvedens Samordningsförbund Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 1 Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Vrigstad Wärdshus, Vrigstad kl 10.20 11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Britt

Läs mer

Kommunkontoret Norsjö, lokal Älgen kl

Kommunkontoret Norsjö, lokal Älgen kl NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL Utbildnings- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum (1/17) 2005-09-26 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunkontoret Norsjö, lokal Älgen kl.11-14.45 Lars Brännström (kd),

Läs mer

I llj ~ Landstinget PROTOKOLL FRID. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde

I llj ~ Landstinget PROTOKOLL FRID. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde I llj ~ Landstinget DALARNA Sammanträde 2017-10-17 29-36 Sida 1 (7) Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde Tid: 2017-10-17, kl. 09.30-12.00. Plats: Landstingshuset, Futurum Falun Beslutande Elin

Läs mer

Halmstadsnämnden 10-18

Halmstadsnämnden 10-18 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-20 Halmstadsnämnden 10-18 Tid: Onsdagen den 20:e februari 2008, kl. 10:00-15:55 Plats: Borgsalen, Landstingskontoret, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina Nillius

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Ledamöter Margareta Bengtsson (M) ordförande, 80-82, Inbjudna Michael Borg äldreapotekare, 83

Protokoll Sammanträdesdatum Ledamöter Margareta Bengtsson (M) ordförande, 80-82, Inbjudna Michael Borg äldreapotekare, 83 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-26 Laholmsnämnden 76-88 Tid: Måndag 26 oktober 2009, kl. 08:30-16:45 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, Landstingskontoret, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Margareta

Läs mer

Bidragsregler. Ansökan i efterhand skall ovillkorligt avslås. Bidrag lämnas endast till vistelser/aktiviteter inom Sveriges gränser.

Bidragsregler. Ansökan i efterhand skall ovillkorligt avslås. Bidrag lämnas endast till vistelser/aktiviteter inom Sveriges gränser. Bidragsregler Kriterier för handläggning av ansökningar rörande bidrag till rekreationsvistelser, lägervistelser, föreningsarrangemang, korta kurser samt organisationsbidrag Allmänt Ansökan skall vara

Läs mer

PROTOKOLL 1 (24)

PROTOKOLL 1 (24) PROTOKOLL 1 (24) 2017-12-13 Gemensam överförmyndarnämnd Plats och tid Odenrummet 14:00 16:30 Beslutande Valter Stenberg(S), ordförande Ann-Sofi Sehlstedt(S) Harrieth Sundström(S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Magnus Dimberg (M) Ledamot Ola Bertilsson (S) Ledamot. Ola Bertilsson. Ingalill Lindblad

Magnus Dimberg (M) Ledamot Ola Bertilsson (S) Ledamot. Ola Bertilsson. Ingalill Lindblad Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset i Mariestad, sammanträdesrum Djurö kl 16.00-19.00 Beslutande Ulf Andersson (S) Ordförande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Granskning av kostnämnden i Lycksele år 2016

Granskning av kostnämnden i Lycksele år 2016 Granskning av kostnämnden i Lycksele år 2016 Rapport Gr 5/2016 Mars 2017 Jonas Hansson, revisionskontoret Diarienummer: REV 21:2-2016 Diarienummer: 245167 Innehåll 1. SAMMANFATTANDE ANALYS... 3 1.1. MÅLUPPFYLLELSE...

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland

Hjälpmedelsnämnden Halland Föredragningslista Sammanträdesdatum 2010-05-21 Hjälpmedelsnämnden Halland Tid: Fredagen den 21 maj 2010 kl. 09:00 Plats: Hjälpmedelscentralen, Kistingevägen, Halmstad, Showroom Vägbeskrivning bifogas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 19.15 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-04-07 Innehåll 55 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 67 56 Redovisning av delegationsbeslut... 68 57 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer