Ansökningsblankett FRÖN en vägledning. Hösten 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ansökningsblankett FRÖN en vägledning. Hösten 2015"

Transkript

1 Ansökningsblankett FRÖN en vägledning Hösten 2015

2 Ansökningar FRÖN Ansökan lämnas in elektroniskt via ansökningstjänsten på VINNOVAs intressentportal: För att kunna lämna in en ansökan måste du först skapa ett användarkonto. Med hjälp av detta kan du sedan logga in på ansökningstjänsten. Har du redan ett användarkonto hos VINNOVA kan du använda det. Den som skickar in ansökan ska ha mandat att göra det för sökande organisation. Intressentportalen är öppen för inlämningar av ansökningar till FRÖN mellan den 25 augusti och den 7 oktober Ansökningar måste lämnas in senast kl den 7 oktober. Inga kompletteringar får göras av ansökan i efterhand. Inga bilagor får lämnas.

3 Elektroniska blankettsidor Ansökningstjänsten består av ett antal elektroniska blankettsidor som fylls i av sökanden. Beskrivningen av projektet i ansökan ska möjliggöra bedömning enligt utlysningens kriterier, se utlysningstexten avsnitt 5.1. Det är obligatoriskt att använda ansökningstjänsten och de elektroniska blankettsidorna. Ansökan som lämnats in på ett annat sätt kommer inte att bedömas. Tänk på att det kan ta tid att fylla i, ladda upp och skicka ansökan. Påbörja därför arbetet med att fylla i ansökan i god tid. Observera att det är möjligt att spara ändringar och tillägg fram till dess att ansökan är skickad.

4 Observera FRÖNs elektroniska ansökningsblankett har 14 sidor. Samma blankett används för ansökan till FRÖN-projekt inom faserna Planering, Utveckling och Införande, men vissa fält i de elektroniska blankettsidorna rör enbart en eller två av faserna. Var därför uppmärksamma på vilka fält som ska ifyllas i just er FRÖN-ansökan. Sidorna 1 2, 4 7 samt 14 är (i princip) standard för samtliga VINNOVAs utlysningar. Ni som tidigare har sökt VINNOVA-medel kommer att känna igen er. Sidorna 3 och 8 13 är specifika för FRÖN-utlysningen hösten Vissa av era svar kan komma att innebära längre texter. Det kan underlätta att förbereda dessa svar i ett textdokument. Det blir då lätt att dela textutkast i er projektgrupp och sedan klistra in de slutgiltiga texterna i de elektroniska blankettsidorna.

5 FRÖNs ansökningsblankett har sammanlagt 14 sidor: 1. Om ansökan 2. Klassificering 3. Projektroller (ska ej fyllas i: endast information) 4. Koordinerande projektpart (koordinator) 5. Koordinatorns firmatecknare/prefekt 6. Koordinatorns projektledare 7. Budgeterade kostnader och stöd 8. Behov och aktör 9. Lösning, syfte och mål 10. Aktiviteter 11. Personer 12. Tid och kostnader per arbetspaket 13. Styrning, utmaningar och spridning 14. Klarmarkera Standardsidor för VINNOVAutlysningar FRÖN-specifik projektbeskrivning På nästföljande sidor visas hur sidorna ser ut och ska fyllas i.

6 SKAPA FRÖN-ANSÖKAN I INTRESSENTPORTALEN

7 Intressentportalen: Hitta rätt utlysning (FRÖN Planering, FRÖN Utveckling eller FRÖN Införande) under Utlysningar och klicka. Läs steg-för-steg-guiden. FRÖN-blanketter har ett särskilt utseende för sidorna 3, samt 8 13, men guiden stämmer för standardsidorna: 1. Om ansökan 2. Klassificering 4. Koordinerande projektpart (koordinator) 5. Koordinatorns firmatecknare 6. Koordinatorns projektledare 7. Budgeterade kostnader och stöd, samt 14. Klarmarkera

8 Skapa ansökan Det här är ett exempel från en annan utlysning än FRÖN, men utseendet i intressentportalen är detsamma. Fyll i en titel för er ansöka (max. 100 tecken) och tryck på knappen Skapa ny ansökan.

9 Mina ansökningar När en titel fyllts i sparas ansökan automatiskt och kan sedan hittas under Mina ansökningar i intressentportalen.

10 SIDOR 1 7: STANDARDSIDOR

11 Sida 1: Om ansökan Observera att första möjliga startdatum i FRÖNs utlysning hösten 2015 är den 4 december (Stödberättigande kostnader kan inte uppkomma innan startdatum.) Se VINNOVAs steg-för-steg-guide: Om ansökan,

12 Sida 2: Klassificering Se VINNOVAs steg-för-steg-guide: Klassificering,

13 Sida 3: Projektroller Inget ska fyllas i på den här sidan: den finns för att förklara de olika roller som en aktör kan ha i ett VINNOVA-projekt. Avsikten är att underlätta att fylla i ansökan. Utöver de roller som beskrivs här kan även ett projekt ha underleverantörer. Läs med om vad som gäller för underleverantörer i utlysningstexten:

14 Sida 4: Koordinerande projektpart Se VINNOVAs steg-för-steg-guide: Koordinerande projektpart (koordinator),

15 Sida 5: Koordinatorns firmatecknare Se VINNOVAs steg-för-steg-guide: Koordinatorns firmatecknare,

16 Sida 6: Koordinatorns projektledare Se VINNOVAs steg-för-steg-guide: Koordinatorns projektledare,

17 Sida 7: Budgeterade kostnader och stöd, översikt Längre ner på denna sida finns tabeller för projektets kostnader och stöd som ska fyllas i av sökanden. Antalet tabeller som ska fyllas i beror på hur många projektparter som medverkar i ett projekt. Om ett projekt ska drivas ensamt av en aktör behöver bara en tabell fyllas i annars behövs en tabell för varje projektpart. I tabellerna ska fyllas i hur stora stödberättigade kostnader som varje projektpart förväntas ha i projektet (budget), om det finns andra finansiärer än VINNOVA, samt hur stort bidrag som söks från VINNOVA. På nästföljande sidor kommer exempel på hur tabellerna ska fyllas i. Läs gärna guiden till VINNOVAs villkor om stödberättigande kostnader innan tabellen/-erna fylls i.

18 Sida 7: Budgeterade kostnader och stöd, exempel 1 Ensam projektpart, ingen övrig finansiär I exemplet nedan är Umeå kommun ensam aktör i projektet, det vill säga Umeå kommun är koordinator. (Detta fylldes i på sidan 3 och har nu automatiskt kommit upp som rubrik för tabellen). 1) Fyll i hur stora kostnaderna beräknas bli per år och kostnadsslag. Totala kostnader räknas samman automatiskt. 2) Fyll i hur stort bidrag som söks från VINNOVA. Egen finansiering, Total finansiering och Stödnivå räknas samman automatiskt. (Observera att egen finansiering inte behöver vara i form av pengar, utan kan avse t.ex. egen tid.) 3) Kontrollera att stödnivån inte är för hög (den får maximalt vara 80% för FRÖN Planering, 50% för FRÖN Utveckling och 30% för FRÖN Införande).

19 Sida 7: Budgeterade kostnader och stöd, exempel 2 Flera projektparter, ingen övrig finansiär I exemplet nedan är Umeå kommun koordinator, men i projektet medverkar även Skellefteå kommun som projektpart. 1) Fyll i hur stora kostnaderna beräknas bli per år och kostnadsslag för Umeå kommun. Fyll också i hur stort bidrag som söks av Umeå kommun från VINNOVA (se exemplet på förra sidan). 2) Tryck på knappen Lägg till projektpart och välj/ lägg in Skellefteå kommun. En ny tabell, uppställd på samma sätt som för Umeå, kommer då fram på sidan. 3) Fyll i hur information om kostnader och bidrag för Skellefteå kommun. (Observera att man kan vara projektpart utan att begära bidrag från VINNOVA. Då fyller man i 0 i rutan Sökt bidrag från VINNOVA.) 4) Om ännu fler projektparter finns, tryck Lägg till projektpart tills det finns en tabell för varje projektpart. 5) Titta längst ner på sidan. Där finns en tabell vid namn Totalt, där projektets totala kostnader och bidrag automatiskt har räknats ut. Kontrollera att summorna stämmer samt att stödnivån inte är för hög.

20 Sida 7: Budgeterade kostnader och stöd, exempel 3 Finansiär utöver VINNOVA I exemplet nedan finns en finansiär utöver VINNOVA (och utöver den egna finansiering som kommer från koordinator och eventuella projektparter). Finansiär avser här en aktör som inte deltar i projektet (till exempel i utformningen, genomförandet, eller delar på risk och resultat), utan en aktör som enbart bidrar med pengar. I exemplet nedan är Umeå kommun koordinator i projektet, medan Riksbankens jubileumsfond är finansiär. 1) Fyll i hur stora kostnaderna beräknas bli per år och kostnadsslag för Umeå kommun (se tidigare exempel). 2) Tryck på knappen Lägg till finansiär och välj/ lägg in Riksbankens jubileumsfond. En ny rad under Finansiering kommer då fram på sidan med texten Riksbankens jubileumsfond. 3) Fyll i hur stort bidrag Umeå kommun ska få från Riksbankens jubileumsfond för projektet. 4) Om fler finansiärer stöttar Umeå kommun i projektet, tryck Lägg till finansiär tills det finns en rad för varje finansiär. 5) Om projektet har flera projektparter och de också får pengar från finansiärer, gör samma sak även för dessa.

21 SIDOR 8 14: FRÖN-SPECIFIK PROJEKTBESKRIVNING + KLARMARKERA

22 Sida 8: Behov och aktörer Fyll i enligt instruktionerna, maximalt tecken utan mellanslag. Fyll i enligt instruktionerna, maximalt tecken utan mellanslag.

23 Sida 9: Lösning, syfte och mål (del 1) Observera: skillnad mellan Utveckling/ Införande och Planering Fyll i enligt instruktionerna, maximalt tecken utan mellanslag. Observera: skillnad mellan Utveckling/ Införande och Planering Fyll i enligt instruktionerna, maximalt tecken utan mellanslag.

24 Sida 9: Lösning, syfte och mål (del 2) Fyll i enligt instruktionerna, maximalt 200 tecken utan mellanslag. Observera: skillnad mellan Utveckling/ Införande och Planering Fyll i enligt instruktionerna, maximalt 500 tecken utan mellanslag.

25 Sida 10: Aktiviteter Namnge det första arbetspaketet. Fyll i mellan vilka datum arbetespaketet kommer att pågå. Beskriv aktiviteterna som ska utföras i arbetspaketet. Beskriv leverans/ resultat från arbetspaketet. Använd knappen Lägg till för att få fram fler textrutor och fyll i som ovan för nästa arbetspaket. Max 12 arbetspaktet! Längst ner på sidan finns också ett fritextfält för eventuella kommentarer om aktiviteterna.

26 Sida 11: Personer Lägg in namnet på den första av nyckelpersonerna som ska utföra projektaktiviteter. Beskriv personens roll i projektet, samt i vilket/ vilka arbetspaket personen ska delta. Fyll i en kort kompetensbeskrivning för personen med relevans för projektet. Fyll i hur stor del av personens ordinarie arbetstid som ska läggas på projektet. Använd knappen Lägg till för att få fram fler textrutor och fyll i som ovan för nästa nyckelperson. Max fem personer inklusive projektledaren. Längst ner på sidan finns ett fritextfält för att kunna komplettera beskrivningen av projektledaren med mer information som ett kort CV. Observera att fältet enbart ska användas för projektledaren.

27 Sida 12: Tid och kostnader per arbetspaket (del 1) Tidsbudget 1. Fyll i namnet på arbetspaket 1 (samma som på sidan 10). 2. Fyll i antal timmar som budgeteras på arbetspaket 1 för koordinator. 3. Fyll i antal timmar som budgeteras på arbetspaket 1 för eventuella projektparter. 4. Fyll i antal timmar som budgeteras på arbetspaket 1 för eventuella underleverantörer. Automatisk summering av antal timmar. 5. Fortsätt och gör steg 1-4 för resterande arbetspaket i projektet. Automatisk summering av antal timmar.

28 Sida 12: Tid och kostnader per arbetspaket (del 2) Kostnadsbudget 3. Fyll i kostnaderna som budgeteras på arbetspaket 1 för eventuella underleverantörer. 1. Fyll i namnet på arbetspaket Fyll i övriga kostnader som budgeteras på arbetspaket Fyll i de totala personalkostnaderna som budgeteras på arbetspaket 1 (dvs för koordinator och eventuella projektparter). Automatisk summering av kostnader. 5. Fortsätt och gör steg 1-4 för resterande arbetspaket i projektet. Längst ner på sidan finns ett fritextfält för att kunna komplettera kostnadsbudgeten med mer information.

29 Sida 13: Styrning, utmaningar och spridning Fyll i enligt instruktionerna, maximalt 500 tecken utan mellanslag. Fyll i enligt instruktionerna, maximalt 500 tecken utan mellanslag. Fyll i enligt instruktionerna, maximalt 500 tecken utan mellanslag.

30 Sida 14: Klarmarkera Klarmarkera enligt instruktionerna.

Så här fyller du i en ansökan

Så här fyller du i en ansökan Så här fyller du i en ansökan För dig som ska ansöka i en utlysning som riktas till både lärosäten, företag och annan ekonomisk verksamhet Formas Forskningsrådet för miljö, areella näringar och samhällsbyggande

Läs mer

Hur söker man? Anvisningar för ansökan i e-kanalen

Hur söker man? Anvisningar för ansökan i e-kanalen Hur söker man? Anvisningar för ansökan i e-kanalen Ansökan ska innehålla Ett tydligt formulerat syfte. En beskrivning hur väl det sökta projekt svarar mot utlysningens inriktning och mål. Mätbara mål som

Läs mer

Utlysningen FRÖN. - För ökad innovation i offentligt finansierad verksamhet. Informationsmöte

Utlysningen FRÖN. - För ökad innovation i offentligt finansierad verksamhet. Informationsmöte Utlysningen FRÖN - För ökad innovation i offentligt finansierad verksamhet Informationsmöte 2014-04-04 Vad är FRÖN? En VINNOVA-satsning på ökad innovationskraft i offentligt finansierad verksamhet Aktörer

Läs mer

Innovativ Produktframtagning: Nydanande forskning om produktutveckling (2014)

Innovativ Produktframtagning: Nydanande forskning om produktutveckling (2014) UTLYSNING INNOVATIV PRODUKTFRAMTAGNING 1 (9) Datum Diarienummer 2014-03-24 2014-01488 Reviderad Innovativ Produktframtagning: Nydanande forskning om produktutveckling (2014) Detta är den andra utlysningen

Läs mer

Ansöka om projektmedel i Projektrummet

Ansöka om projektmedel i Projektrummet 1(11) Datum 2009-11-06 Ansöka om projektmedel i Projektrummet Läs all information om ansökningsomgången (utlysningen) Börja alltid med att läsa vad som krävs för den ansökningsomgång du tänker söka medel

Läs mer

HJÄLP FÖR SÖKANDE TILL VINN NU hösten 2013

HJÄLP FÖR SÖKANDE TILL VINN NU hösten 2013 HJÄLP FÖR SÖKANDE TILL VINN NU hösten 2013 Hjälp för sökande till VINN NU: En VINN NU-ansökan är sällan en fortsättning på ett tidigare projekt, lämna rutan tom. Projekttitel: Viktigt!!!! För er som söker

Läs mer

Frågor och svar om Idéslussar i kommuner utvecklingsprojekt 2016

Frågor och svar om Idéslussar i kommuner utvecklingsprojekt 2016 Frågor och svar om Idéslussar i kommuner utvecklingsprojekt 2016 Frågor och svar om utlysningen. Frågorna har delats in i fyra underrubriker; Innan du ansöker, Bedömning av ansökan, Under utvecklingsprojektets

Läs mer

Informationsmöte: Ett stärkt innovationsstöd för social innovationer

Informationsmöte: Ett stärkt innovationsstöd för social innovationer Informationsmöte: Ett stärkt innovationsstöd för social innovationer Andréa Råsberg och Judit Wefer Team Social innovation 20 juni 2018 Vinnova 3,1miljarder investerade Vinnova i forskning och innovation

Läs mer

Vinnovas allmänna villkor för bidrag 2019 EN PROJEKTPART Dnr:

Vinnovas allmänna villkor för bidrag 2019 EN PROJEKTPART Dnr: 1 (5) Villkoren ska tillämpas såvida inte annat följer av beslut, särskilda villkor eller utlysningstext och gäller för bidrag till projekt med en ensam part. I Vinnovas beslut och system m.m. använder

Läs mer

Innovationer för framtidens hälsa 2014

Innovationer för framtidens hälsa 2014 Innovationer för framtidens hälsa 2014 Margareta Danielsson margareta.danielsson@vinnova.se Peter Lindberg peter.lindberg@vinnova.se Sofia Norberg sofia.norberg@vinnova.se Gunnar Sandberg gunnar.sandberg@vinnova.se

Läs mer

Så här fyller du i ansökan. minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2019 version 1.1

Så här fyller du i ansökan. minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2019 version 1.1 Så här fyller du i ansökan minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2019 version 1.1 Innan du börjar Gå in på tillvaxtverket.se/checkar för att se om ditt företag och ditt projekt passar för en affärsutvecklingscheck

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om utbetalning

Hur du skapar en ansökan om utbetalning Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om utbetalning Innehållsförteckning 1. Viktig information vid din ansökan

Läs mer

Utvecklingsprojekt i inkubatorer

Utvecklingsprojekt i inkubatorer UTLYSNING Datum [2018-01-16] Diarienummer 2017-02398 Reviderad [2018-12-21] Utvecklingsprojekt i inkubatorer En utlysning inom Inkubatorprogrammet 2 (8) Innehåll 1 Erbjudandet i korthet... 3 2 Vad vill

Läs mer

Ansökan till Vinnova. OM ANSÖKAN Är ansökan en fortsättning på tidigare projekt, ange diarienummer i fältet nedan. Diarienummer. Inskickad.

Ansökan till Vinnova. OM ANSÖKAN Är ansökan en fortsättning på tidigare projekt, ange diarienummer i fältet nedan. Diarienummer. Inskickad. Ansökan till Vinnova Diarienummer 2016-02524 Inskickad 2016-04-12 09:41 Utlysning Medtech4Health: Innovatörer i vård och omsorg 2016 OM ANSÖKAN Är ansökan en fortsättning på tidigare projekt, ange diarienummer

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om utbetalning

Hur du skapar en ansökan om utbetalning Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2016-10-18 Hur du skapar en ansökan om utbetalning Innehållsförteckning 1. Allmänna råd... 3 1.1. Maximalt antal tillåtna

Läs mer

Ersättningsmodeller som främjar innovation i vård och omsorg

Ersättningsmodeller som främjar innovation i vård och omsorg UTLYSNING 1 (9) Datum Diarienummer 2013-12-18 2013-05536 Reviderad Ersättningsmodeller som främjar innovation i vård och omsorg En utlysning inom VINNOVAs strategiska område Innovationskraft i offentlig

Läs mer

Kompetenscentrum stöd till SMF

Kompetenscentrum stöd till SMF UTLYSNING 1 (6) Datum Diarienummer [170307] 2015-04704 Reviderad [170307] Kompetenscentrum stöd till SMF Stöd till Små- och Medelstora Företag för forskningsinsatser i Vinnovas kompetenscentrum En utlysning

Läs mer

Att ansö ka öm förskningsmedel via MSB:s ansö kningswebb

Att ansö ka öm förskningsmedel via MSB:s ansö kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (6) Att ansö ka öm förskningsmedel via MSB:s ansö kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2 4. Fyll i ansökningsformuläret...

Läs mer

Innovation för säkrare migration och etablering av nyanlända

Innovation för säkrare migration och etablering av nyanlända UTLYSNING 1 (8) Datum Diarienummer 21 september 2015 Reviderad Innovation för säkrare migration och etablering av nyanlända En utlysning inom programmet Social innovation. 1 Sammanfattning En utlysning

Läs mer

Utvecklingsprojekt i inkubatorer

Utvecklingsprojekt i inkubatorer UTLYSNING 1 (7) Datum Diarienummer 2019-04-19 2017-02398 Reviderad 2017-09-12 Utvecklingsprojekt i inkubatorer En utlysning inom Inkubatorprogrammet VERKET FÖR INNOVATIONSSYSTEM - SWEDISH GOVERNMENTAL

Läs mer

Digitalisering för framtidens skola - Innovativa Testmiljöer

Digitalisering för framtidens skola - Innovativa Testmiljöer UTLYSNING 1 (8) Datum Diarienummer 2015-03-31 2014-02348 Reviderad 2015-02-02 Digitalisering för framtidens skola - Innovativa Testmiljöer För en framtidens skola som utnyttjar potentialen i digitala arbetssätt

Läs mer

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är:

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är: 1. Översikt hur du gör en ansökan 2. Obligatoriska uppgifter i en ansökan 3. Välja utbildningar 4. Skapa ett användarkonto 5. Skapa en ansökan Rangordna dina utbildningsval Bifoga obligatoriska handlingar/bilagor

Läs mer

Planeringsbidrag till små och medelstora företag för ansökan till Horisont 2020

Planeringsbidrag till små och medelstora företag för ansökan till Horisont 2020 UTLYSNING 1 (5) Datum Diarienummer 2014-01-01 2013-05607 Reviderad 2014-06-16 Planeringsbidrag till små och medelstora företag för ansökan till Horisont 2020 1 Utlysningens omfattning VINNOVA är Sveriges

Läs mer

Så här fyller du i ansökan minansokan.se Brexitcheckar

Så här fyller du i ansökan minansokan.se Brexitcheckar Så här fyller du i ansökan minansokan.se Brexitcheckar minansokan.se Logga in genom att använda e-legitimation eller skapa ett användarkonto Om du väljer att logga in med e- legitimation kommer du att

Läs mer

Beskrivning av hur man lägger in den totala budgeten för ett centrum i Intressentportalen

Beskrivning av hur man lägger in den totala budgeten för ett centrum i Intressentportalen 1 (12) Beskrivning av hur man lägger in den totala budgeten för ett centrum i Intressentportalen Två olika beskrivningar hur budgeten läggs in: 1. Med en akademipart sid 2-6 2. Med två akademiparter sid

Läs mer

Testbäddar inom hälsooch sjukvård och äldreomsorg 2013

Testbäddar inom hälsooch sjukvård och äldreomsorg 2013 UTLYSNING 1 (10) Datum Diarienummer 2013-02-22 2012-00657 Testbäddar inom hälsooch sjukvård och äldreomsorg 2013 Stärkt konkurrenskraft hos företag samt ökad innovationskraft inom hälso- och sjukvård och

Läs mer

Utlysning Smart Built Environment Delutlysning Livscykelperspektivet i samhällsbyggande: digitaliserat beslutsstöd för klimatförbättringar

Utlysning Smart Built Environment Delutlysning Livscykelperspektivet i samhällsbyggande: digitaliserat beslutsstöd för klimatförbättringar Bilaga 1 Utlysning Smart Built Environment 2017 Delutlysning Livscykelperspektivet i samhällsbyggande: digitaliserat beslutsstöd för klimatförbättringar Delutlysning Organisation och juridik Mall för projektbeskrivning

Läs mer

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång.

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera ANSÖKAN OM UTVECKLINGSSTÖD FONOGRAM SISTA ANSÖKNINGSDAG: 15 SEPTEMBER Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6 eller senare, men fungerar

Läs mer

Portföljfunktion i Studentportalen

Portföljfunktion i Studentportalen Guide Portföljfunktion i Studentportalen I en portfölj kan filer från inlämningsuppgifter på flera kurstillfällen samlas. I funktionen ingår också möjligheten att ha en självvärdering kopplad till de separata

Läs mer

Instruktion för fylla i en ansökan inom Forska&Väx. vilka krav som måste vara uppfyllda för att kunna söka inom Forska&Väx, se checklista nedan

Instruktion för fylla i en ansökan inom Forska&Väx. vilka krav som måste vara uppfyllda för att kunna söka inom Forska&Väx, se checklista nedan 1 Dokumentet visar på: sidan 1 sid 2-11 Sid 12 vilka krav som måste vara uppfyllda för att kunna söka inom Forska&Väx, se checklista nedan steg för steg för de uppgifter som ska fyllas i intressentportalen

Läs mer

Grundläggande information

Grundläggande information Grundläggande information Att fylla i en ansökningsblankett Du måste fylla i alla fält i blanketten för att komma vidare till nästa sida. Ansökningen för Modulen stöd till nätverk: kortvarigt nätverksstöd

Läs mer

Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (6) Postdoktoralt sto d. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om stöd

Hur du skapar en ansökan om stöd Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/amif Rapport 2018-08-23 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om stöd Innehållsförteckning 1. Allmänna råd... 3 1.1. Bra att veta... 3 1.2.

Läs mer

1. Så här gör man en ansökan

1. Så här gör man en ansökan 1. Så här gör man en ansökan En ansökan består av en elektronisk blankett och dess bilagor (vanligen forskningsplan, meritförteckning osv.) som den sökande ifyller i Akademins e-tjänst. Mer information

Läs mer

1/09 Modulen stöd till residenscentra http://applications.kknord.org/user/poll.questions.php?moduleid=37

1/09 Modulen stöd till residenscentra http://applications.kknord.org/user/poll.questions.php?moduleid=37 Grundläggande information och instruktioner Att fylla i ansökningsblanketten Ansökningsblanketten för modulen för stöd till residenscentra har fem sidor. Du måste fylla i alla fält på varje sida för att

Läs mer

Ansökningsguide. Hur du fyller i en ansökan om ekonomiskt stöd till samarbetsprojekt. OBS! Innehållet i den här guiden kan komma att ändras

Ansökningsguide. Hur du fyller i en ansökan om ekonomiskt stöd till samarbetsprojekt. OBS! Innehållet i den här guiden kan komma att ändras Ansökningsguide Hur du fyller i en ansökan om ekonomiskt stöd till samarbetsprojekt OBS! Innehållet i den här guiden kan komma att ändras Startsida Välj vilken kategori du vill söka stöd inom internationella

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om stöd

Hur du skapar en ansökan om stöd Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/amif Rapport 2017-10-19 Version:2.0 Hur du skapar en ansökan om stöd Innehållsförteckning 1. Allmänna råd... 3 1.1. Bra att veta... 3 1.2.

Läs mer

Guide till Min ansökan

Guide till Min ansökan Guide till Min ansökan INNAN DU BÖRJAR På startsidan kan du välja språk (svenska eller finska). För att kunna fylla i ansökan behöver du skapa ett användarkonto (se instruktion på bild 3). Ska du som skapar

Läs mer

Stärkt samverkan mellan industriforskningsinstitut

Stärkt samverkan mellan industriforskningsinstitut 2006-12-21 Utlysning Stärkt samverkan mellan industriforskningsinstitut och lärosäten 2 1. Inbjudan VINNOVA inbjuder härmed industriforskningsinstitut och lärosäten att inkomma med ansökningar avseende

Läs mer

Är ansökan en fortsättning på tidigare projekt, ange diarienummer i fältet nedan.

Är ansökan en fortsättning på tidigare projekt, ange diarienummer i fältet nedan. Ansökan till VINNOVA Diarienummer 2013-03329 Avsänd av sökande 2013-08-20 16:58 Utlysning Projekt och aktiviteter 2013 - beviljade SIO-prog ram OM ANSÖKAN Är ansökan en fortsättning på tidigare projekt,

Läs mer

Utmaningsdriven innovation - Steg 1 Initiering 2016 (höst)

Utmaningsdriven innovation - Steg 1 Initiering 2016 (höst) UTLYSNING STEG 1 INITIERING 1 (12) Datum Diarienummer 2016-03-31 2014-05331 Reviderad 2016-05-31 Utmaningsdriven innovation - Steg 1 Initiering 2016 (höst) En utlysning inom programmet Utmaningsdriven

Läs mer

Innovationsledning och organisering forskning för ökad innovationsförmåga, 2019

Innovationsledning och organisering forskning för ökad innovationsförmåga, 2019 UTLYSNING 1 (12) Innovationsledning och organisering forskning för ökad innovationsförmåga, 2019 En utlysning inom Vinnovas program Innovationsledning och organisering UTLYSNING 2 (12) Innehåll 1 Utlysningen

Läs mer

Ansö kan fö r utlysningen Kriskömmunikatiön öch fö rtröende Sa ga r det till

Ansö kan fö r utlysningen Kriskömmunikatiön öch fö rtröende Sa ga r det till samhällsskydd och beredskap 1 (6) Ansö kan fö r utlysningen Kriskömmunikatiön öch fö rtröende Sa ga r det till Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida... 2

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring

Hur du skapar en ansökan om ändring Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om ändring Innehållsförteckning 1. Viktig information vid ansökan om ändring...

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan 2017-10-09 2016 004821 1 (7) Anvisningar för ansökan Dessa anvisningar är en hjälp för dig som söker ekonomiskt stöd inom El från solen. Ha gärna dokumentet till hands när du skriver din ansökan. Allmänt

Läs mer

FashionTech och MediaTech

FashionTech och MediaTech 1 FashionTech och MediaTech 1 Sammanfattning Från analog till digital 2017 Bärbart mode och nyhetsmedia har gemensamt att de befinner sig i en förändringsfas som drivs av digitaliseringen för nya tjänster.

Läs mer

Idrottslyftet 2014. En guide i hur man skickar in en återrapport

Idrottslyftet 2014. En guide i hur man skickar in en återrapport Idrottslyftet 2014 En guide i hur man skickar in en återrapport Återrapportering Alla godkända ansökningar genererar automatiskt en återrapport på föreningens Idrottslyftssida. Det kan vara bra att omgående

Läs mer

Banbrytande idéer inom industriell utveckling

Banbrytande idéer inom industriell utveckling UTLYSNING 1 (9) Banbrytande idéer inom industriell utveckling Förstudier och hypotesprövningar för att ge förutsättningar för innovationer som kan bidra till en konkurrenskraftig och hållbar svensk industriell

Läs mer

Min ansökan. Gränsöverskridande samarbete över fjäll och hav

Min ansökan. Gränsöverskridande samarbete över fjäll och hav Min ansökan Lästipset! Min ansökan Registrera konto För att skapa ett användarkonto, klicka Registrera konto (längst ner). Ni kan själva välja att dela uppgifterna om kontot mellan flera personer.

Läs mer

Strategiska innovationsområden - Utlysning för att etablera och genomföra SIO-program

Strategiska innovationsområden - Utlysning för att etablera och genomföra SIO-program 1 (15) UTLYSNING Datum Preliminärt utkast version 2013-02-01 prel ver 1 Reviderad Strategiska innovationsområden - Utlysning för att etablera och genomföra SIO-program Erbjudande att med utgångspunkt i

Läs mer

Cirkulär och biobaserad ekonomi -från teori till praktik

Cirkulär och biobaserad ekonomi -från teori till praktik Cirkulär och biobaserad ekonomi -från teori till praktik En utlysning inom programmet Cirkulär och biobaserad ekonomi 1 Innehåll 1 Erbjudandet i korthet 3 2 Vad vill vi åstadkomma med finansieringen?...

Läs mer

Innehåll. CKF Dalarna

Innehåll. CKF Dalarna Lathund skapa EPM-ansökan i Prisma Vid frågor om ansökningars innehåll och upplägg, kontakta Forskningschef Lars Wallin, tfn 070-191 64 90 Vid frågor om betalning och diarieföring, kontakta Cecilia Lundgren

Läs mer

Informationsmöte 22:a november

Informationsmöte 22:a november Informationsmöte 22:a november Utlysningen Bidra till att skapa ett Transporteffektivt samhälle Catharina Norberg och Adam Mickiewicz 1 Introduktion Agenda Aktuell utlysning Anvisningar till ansökan E-kanalen

Läs mer

Digitalisering för framtidens skola - Innovationsprojekt vår 2015

Digitalisering för framtidens skola - Innovationsprojekt vår 2015 UTLYSNING 1 (10) Datum Diarienummer 2015-09-02 2014-02347 Reviderad Digitalisering för framtidens skola - Innovationsprojekt vår 2015 För en framtidens skola som utnyttjar potentialen i digitala arbetssätt

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Utlysning 2012-04-20. Rev. 2012-10-12. En utlysning inom programmet Öppen innovation

Utlysning 2012-04-20. Rev. 2012-10-12. En utlysning inom programmet Öppen innovation 1 Utlysning 2012-04-20 Rev. 2012-10-12 Öppna datakällor 2012 En utlysning inom programmet Öppen innovation 2 Allmänt om utlysningen VINNOVA är Sveriges innovationsmyndighet och utvecklar Sveriges innovationskraft

Läs mer

Avans 15 - Utveckling av utbildningsprogram på avancerad nivå

Avans 15 - Utveckling av utbildningsprogram på avancerad nivå Sida 1 (8) UTLYSNING Avans 15 - Utveckling av utbildningsprogram på avancerad nivå KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolorna att ansöka om finansiering till utveckling av utbildningsprogram

Läs mer

STRIM Planeringsbidrag för uppväxling av STRIM-medel

STRIM Planeringsbidrag för uppväxling av STRIM-medel 1 (6) STRIM Planeringsbidrag för uppväxling av STRIM-medel En utlysning inom Strategiska innovationsprogrammet Gruv och Metallutvinning 1 Sammanfattning Det strategiska innovationsprogrammet Gruv och Metallutvinning

Läs mer

Idrottslyftet. En guide i hur man gör en ansökan

Idrottslyftet. En guide i hur man gör en ansökan Idrottslyftet En guide i hur man gör en ansökan Till att börja med Logga in på föreningens sida i IdrottOnline Klubb (mer information hittar ni på www.idrottonline.se). Du kommer till första sidan genom

Läs mer

Vägledning för ansökan i E-kanalen

Vägledning för ansökan i E-kanalen Vägledning för ansökan i E-kanalen Bakgrund och syfte med mallen Syftet med denna mall är att underlätta för er som söker stöd från utlysningen Energi- och klimatomställning i offentlig sektor-från kunskap

Läs mer

Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27

Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27 Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27 KULTURFÖRVALTNINGEN Innehåll Kontakta Kulturstöd... 2 Inledning, Ansökan på webben... 3 Logga in... 4 Felmeddelanden... 7 Godkänn

Läs mer

Ansökan affärsutvecklingscheckar Region Norrbotten. Guide

Ansökan affärsutvecklingscheckar Region Norrbotten. Guide Ansökan affärsutvecklingscheckar Region Norrbotten Guide Innan du börjar Kolla om ditt företag och din satsning passar för en affärsutvecklingscheck Generell information: www.tillvaxtverket.se/checkar

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring

Hur du skapar en ansökan om ändring Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2016-11-29 Hur du skapar en ansökan om ändring Innehållsförteckning 1. Allmänna råd... 3 1.1. Innan du skickar in en ansökan

Läs mer

Om ett eller flera av ovanstående krav inte är uppfyllda bedöms inte ansökan. Komplettering av ansökan får endast ske på begäran från Vinnova.

Om ett eller flera av ovanstående krav inte är uppfyllda bedöms inte ansökan. Komplettering av ansökan får endast ske på begäran från Vinnova. Q&A för hemsidan: Vad menas med formella krav? Formella krav är de krav som måste vara uppfyllda för att VINNOVA ska kunna bedöma en ansökan. I den här utlysningen ska följande krav vara uppfyllda: Koordinatorn

Läs mer

Frågor och svar om Projektrummet

Frågor och svar om Projektrummet 1(6) Senast uppdaterad 2008-08-21 Frågor och svar om Projektrummet FRÅGOR OCH SVAR OM PROJEKTRUMMET... 1 1. Hur ändrar jag uppgifter för min organisation eller mitt arbetsställe?... 2 2. Hur ändrar jag

Läs mer

Lathund skapa EPM-ansökan i Prisma

Lathund skapa EPM-ansökan i Prisma Lathund skapa EPM-ansökan i Prisma Vid frågor om ansökningars innehåll och upplägg, kontakta AKP, tfn 019 602 62 34 Vid frågor om Prisma och ansökningsförfarandet, kontakta Grants Office, Cecilia Ekström,

Läs mer

Innovationer för ett Hållbart Samhälle 2018 (IHS)

Innovationer för ett Hållbart Samhälle 2018 (IHS) UTLYSNING 1 (9) Datum Diarienummer 2018-06-14 2018-02535 Reviderad 2018-08-28 Innovationer för ett Hållbart Samhälle 2018 (IHS) Lösningar på stora samhällsutmaningar genom utveckling av ny kunskap och

Läs mer

Budgeten i Projektrummet

Budgeten i Projektrummet 1(10) Senast uppdaterad 2009-03-20 Budgeten i Projektrummet Budgeten för en ansökan är i Projektrummet indelad i tre nivåer: 1. Aktivitet (huvudrubriksnivå) 2. Utgiftsslag (underrubriksnivå) 3. Specificering

Läs mer

Utmaningsdriven innovation Globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030 som drivkraft för innovation

Utmaningsdriven innovation Globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030 som drivkraft för innovation Utmaningsdriven innovation Globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030 som drivkraft för innovation Steg 2 Samverkansprojekt 2018 (vår) Innehåll 1 Erbjudandet i korthet...3 2 Vad vill vi åstadkomma med finansieringen?...4

Läs mer

Innovationer för ett hållbart samhälle (IHS) för en klimatneutral framtid

Innovationer för ett hållbart samhälle (IHS) för en klimatneutral framtid UTLYSNING 1 (11) Innovationer för ett hållbart samhälle (IHS) för en klimatneutral framtid Behovsmotiverad kunskaps- och kompetensutveckling UTLYSNING 2 (11) Innehåll Innehåll... 2 1. Erbjudandet i korthet...

Läs mer

E-BOKEN Ange bland annat totalt antal titlar som ansökan omfattar, upphovspersonens namn, bokens titel, språk samt eventuell översättare.

E-BOKEN Ange bland annat totalt antal titlar som ansökan omfattar, upphovspersonens namn, bokens titel, språk samt eventuell översättare. ANSÖKAN OM STÖD ELEKTRONISK UTGIVNING AV KVALITETSLITTERATUR För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

Stöd till nationell individrörlighet för innovation

Stöd till nationell individrörlighet för innovation UTLYSNING 1 (6) Datum [ÖPPNINGSDATUM_ ANS_OMG1] Reviderad [Datum för revidering] Diarienummer [DIARIENUMMER] Stöd till nationell individrörlighet för innovation En utlysning inom programmet Personrörlighet

Läs mer

Snabbguide till Min ansökan

Snabbguide till Min ansökan Version 2015-05-12 Snabbguide till Min ansökan Innan du börjar För att kunna fylla i ansökan behöver du skapa ett användarkonto (se instruktion på bild 3). Ska du som skapar kontot fylla i flera ansökningar

Läs mer

Digitala hjälpmedel. Tema Idrott och fritid samt Arbetsliv och skola UTLYSNING 1 (11)

Digitala hjälpmedel. Tema Idrott och fritid samt Arbetsliv och skola UTLYSNING 1 (11) UTLYSNING 1 (11) Digitala hjälpmedel Tema Idrott och fritid samt Arbetsliv och skola En utlysning inom Vinnovas program Innovationer för framtidens hälsa. UTLYSNING 2 (11) Innehåll 1 Erbjudandet i korthet...

Läs mer

Mål för projektet. Ansökan till FRÖN Planering hösten 2015 Fortsättning på tidigare projekt: Länskulturskapare

Mål för projektet. Ansökan till FRÖN Planering hösten 2015 Fortsättning på tidigare projekt: Länskulturskapare Diarienummer: 215-5973 Landstinget i Uppsala län (2321-24), Jessica Creutzer Ansökan till FRÖN Planering hösten 215 Fortsättning på tidigare projekt: 215-5973 Koordinerande projektpart (Koordinator) Landstinget

Läs mer

Strategiska innovationsområden hösten 2014 - utlysning för att etablera och genomföra strategiska innovationsprogram

Strategiska innovationsområden hösten 2014 - utlysning för att etablera och genomföra strategiska innovationsprogram 1 (14) UTLYSNING Datum 2014-06-03 Version Strategiska innovationsområden hösten 2014 - utlysning för att etablera och genomföra strategiska innovationsprogram 1 Sammanfattning Regeringen gav 2012 VINNOVA,

Läs mer

Hjälptext för VINN NU

Hjälptext för VINN NU VINN NU ansökansblankett 2011 Hjälptext för VINN NU Ann Louise Persson Hjälp för sökande till VINN NU: En VINN NU ansökan är sällan en fortsättning på ett tidigare projekt, lämna rutan tom. Projekttitel:

Läs mer

2. Ifall det är första gången ert nätverk ansöker om Nordplus-stöd via denna databas (2005 ) måste du registrera dig som ny användare.

2. Ifall det är första gången ert nätverk ansöker om Nordplus-stöd via denna databas (2005 ) måste du registrera dig som ny användare. ANSÖKNINGSANVISNINGAR 2006 Innan du fyller i ansökan: *Skriv ut och läs dessa ansökningsanvisningar noggrant. *Följ anvisningarna nedan. Hjälptext finns också elektroniskt i ansökningsformuläret. Kryssa

Läs mer

ANVISNING BUDGETÄSKANDE OCH PLANER FÖR KOMMANDE ÅR

ANVISNING BUDGETÄSKANDE OCH PLANER FÖR KOMMANDE ÅR 2018-08-21 ANVISNING BUDGETÄSKANDE OCH PLANER FÖR KOMMANDE ÅR Sista inlämningsdag 10 september 2018 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 3 Direktiv för ansökan om medel för 2019... 3 Förutsättningar... 3

Läs mer

vilka krav som måste vara uppfyllda för att kunna söka inom Forska&Väx, se checklista nedan

vilka krav som måste vara uppfyllda för att kunna söka inom Forska&Väx, se checklista nedan 1 Dokumentet visar på: sidan 1 sid 2-11 Sid 12 vilka krav som måste vara uppfyllda för att kunna söka inom Forska&Väx, se checklista nedan steg för steg för de uppgifter som ska fyllas i intressentportalen

Läs mer

Antagonism och social oro. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Antagonism och social oro. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (8) Antagonism och social oro. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida...

Läs mer

Digitala hjälpmedel. Tema Idrott och fritid samt Arbetsliv och skola UTLYSNING 1 (11)

Digitala hjälpmedel. Tema Idrott och fritid samt Arbetsliv och skola UTLYSNING 1 (11) UTLYSNING 1 (11) Digitala hjälpmedel Tema Idrott och fritid samt Arbetsliv och skola En utlysning inom Vinnovas program Innovationer för framtidens hälsa. UTLYSNING 2 (11) Innehåll 1 Erbjudandet i korthet...

Läs mer

Utmaningsdriven innovation Globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030 som drivkraft för innovation

Utmaningsdriven innovation Globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030 som drivkraft för innovation Utmaningsdriven innovation Globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030 som drivkraft för innovation Steg 1 Initiering 2018 (vår) Innehåll 1 Erbjudandet i korthet...3 2 Vad vill vi åstadkomma med finansieringen?...4

Läs mer

Digitala hjälpmedel. Tema Idrott och fritid samt Arbetsliv och skola UTLYSNING 1 (11)

Digitala hjälpmedel. Tema Idrott och fritid samt Arbetsliv och skola UTLYSNING 1 (11) UTLYSNING 1 (11) Digitala hjälpmedel Tema Idrott och fritid samt Arbetsliv och skola En utlysning inom Vinnovas program Innovationer för framtidens hälsa. UTLYSNING 2 (11) Innehåll 1 Erbjudandet i korthet...

Läs mer

Ansökan till Vinnova. OM ANSÖKAN Är ansökan en fortsättning på tidigare projekt, ange diarienummer i fältet nedan. Diarienummer. Inskickad.

Ansökan till Vinnova. OM ANSÖKAN Är ansökan en fortsättning på tidigare projekt, ange diarienummer i fältet nedan. Diarienummer. Inskickad. Ansökan till Vinnova Diarienummer 2016-03186 Inskickad 2016-06-02 23:13 Utlysning Leda och organisera för ökad innovationsförmåga OM ANSÖKAN Är ansökan en fortsättning på tidigare projekt, ange diarienummer

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan Handling Datum 1 Anvisningar för ansökan Stöd till nya lösningar, tekniker och koncept för lågenergibyggande Handling Datum 2 Innehåll 1 Anvisningar för ansökan 3 1.1 Användarkonto i E-kanalen... 3 1.2

Läs mer

Idéslussar i kommuner Utvecklingsprojekt 2016

Idéslussar i kommuner Utvecklingsprojekt 2016 UTLYSNING 1 (12) Datum Diarienummer 7 juni 2016 2015-02355 Idéslussar i kommuner Utvecklingsprojekt 2016 En utlysning inom programmet Innovationskapacitet i offentlig verksamhet En idésluss är en fysisk

Läs mer

Utveckla och testa en social innovation, steg VANLIGA FRÅGOR

Utveckla och testa en social innovation, steg VANLIGA FRÅGOR Utveckla och testa en social innovation, steg 1-2019 VANLIGA FRÅGOR Börja med att läsa Utlysningstexten HTTPS://WWW.VINNOVA.SE/E/SOCIAL-INNOVATION- UTVECKLA-OCH-TESTA/STEG-1-2019/ Erbjudandet i korthet

Läs mer

Utmaningsdriven innovation. Hjälptext, Initiering 2013 uppdaterad

Utmaningsdriven innovation. Hjälptext, Initiering 2013 uppdaterad Utmaningsdriven innovation Hjälptext, Initiering 2013 uppdaterad 120208 Flik 1: Om ansökan När det är mindre än en dag kvar visas timmar och minuter. Sista minuten visas Mindre än 1 minut. Fylls i om ni

Läs mer

Kombinerad mobilitet som tjänst

Kombinerad mobilitet som tjänst UTLYSNING 1 (10) Datum Diarienummer 2018-03-26 2018-01786 Reviderad [Datum för revidering] Kombinerad mobilitet som tjänst En utlysning inom programmet Drive Sweden VERKET FÖR INNOVATIONSSYSTEM - SWEDISH

Läs mer

Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb

Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb samhällsskydd och beredskap 1 (7) Transport av farligt gods. Att anso ka om forskningsmedel via MSB:s anso kningswebb Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens startsida...

Läs mer

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång.

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång. ANSÖKAN OM BIDRAG TILL INTERNATIONELLA NÄTVERK SISTA ANSÖKNINGSDAG: 1 DECEMBER 2011 ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6 eller

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan EM2000 W-4.0, 2010-11-17 1 (5) Anvisningar för ansökan Detta dokument är avsett som stöd för dig som avser att lämna in en ansökan till programmet Fjärrsyn. Ansökan görs elektroniskt i Energimyndighetens

Läs mer

UTLYSNING 1 (16) Reviderad FRÖN fortsättning. - För ökad innovation i offentligt finansierad verksamhet. Utveckling - Införande

UTLYSNING 1 (16) Reviderad FRÖN fortsättning. - För ökad innovation i offentligt finansierad verksamhet. Utveckling - Införande UTLYSNING 1 (16) Datum Diarienummer 2015-05-26 2015-00082 Reviderad 2017-02-22 FRÖN fortsättning - För ökad innovation i offentligt finansierad verksamhet Utveckling - Införande En utlysning inom Vinnovas

Läs mer

Kombinerad mobilitet som tjänst

Kombinerad mobilitet som tjänst UTLYSNING 1 (9) Datum Diarienummer 2017-06-16 2017-03113 Reviderad Kombinerad mobilitet som tjänst En utlysning inom programmet Drive Sweden VERKET FÖR INNOVATIONSSYSTEM - SWEDISH GOVERNMENTAL AGENCY FOR

Läs mer

VINNOVAs allmänna villkor för bidrag - 2013

VINNOVAs allmänna villkor för bidrag - 2013 1 (5) Villkoren ska tillämpas såvida inte annat följer av beslut, särskilda villkor eller utlysningstext. När det enbart finns en Projektpart gäller inte villkor om projektavtal, överföring av bidrag till

Läs mer

Medtech4Health: Medicintekniska innovationer inom vård och omsorg 2016 En utlysning inom det strategiska innovationsprogrammet Medtech4Health.

Medtech4Health: Medicintekniska innovationer inom vård och omsorg 2016 En utlysning inom det strategiska innovationsprogrammet Medtech4Health. Medtech4Health: Medicintekniska innovationer inom vård och omsorg 2016 En utlysning inom det strategiska innovationsprogrammet Medtech4Health. 1. Medtech4Health 1.1 Syfte och mål för Medtech4Health Medtech4health

Läs mer

Tjänstelyftet - Innovationsprojekt

Tjänstelyftet - Innovationsprojekt UTLYSNING 1 (10) Datum Diarienummer 24 mars 2014 2013-01123 Reviderad 27 mars 2014 Tjänstelyftet - Innovationsprojekt Sista ansökningsdag 4 juni 2014 En utlysning inom VINNOVAs program Tjänstelyftet Tänk

Läs mer

Utmaningsdriven innovation Steg 3 Följdinvesteringar: Experimentell utveckling 2014

Utmaningsdriven innovation Steg 3 Följdinvesteringar: Experimentell utveckling 2014 UTLYSNING UDI STEG 3 FÖLJDINVESTERINGAR 1 (16) Utmaningsdriven innovation Steg 3 Följdinvesteringar: Experimentell utveckling 2014 En utlysning inom programmet Utmaningsdriven innovation Samhällsutmaningar

Läs mer

Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till

Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till samhällsskydd och beredskap 1 (5) Intresseanma lan till utlysningen Sa kra flö den öch fö rsö rjningsfra gör-sa ga r det till Innehåll 1. Innan du börjar... 2 2. Användaruppgifter... 2 3. Utlysningens

Läs mer