Anita Husell-Karlström Ulf-Peter Westmark. Beslut: Förslaget omfattades. Beslut: Förslaget omfattades.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anita Husell-Karlström Ulf-Peter Westmark. Beslut: Förslaget omfattades. Beslut: Förslaget omfattades."

Transkript

1 ÅLANDS GYMNASIUM PROTOKOLL Styrelsemöte 13/2011 Plats Paf:s lokaler Tid Närvarande Jesper Eliasson, ordförande Karin Holmberg Dick Tapio Studeranderepresentant Kallad Ralf Lundberg Föredragande Inte närvarande: Gyrid Högman, förvaltningschef Tony Asumaa Anita Husell-Karlström Ulf-Peter Westmark 158 Inledning Ordförande öppnade mötet kl Kallelse och beslutförhet Förvaltningschefen sammankallade mötet per E-post Förslag: Då minst hälften av styrelsens medlemmar och ordförande är närvarande konstateras att mötet beslutfört. Kallelsen godkänns. 160 Val av protokolljusterare för dagens möte Förslag: Till protokolljusterare utses Karin Holmberg och Dick Tapio.

2 161 Föregående mötesprotokoll 162 Budgetförslag för 2012 Justerat protokoll från föregående möte har bifogats kallelsen. Förslag: Antecknas för kännedom. Beslut: Antecknas för kännedom. 163 Anställning av lektor i idrott och hälsa Budgetförslag för 2012 distribueras av ekonomichef Ralf Lundberg som också är närvarande vid mötet och presenterar budgeten. Förslag: Presenterat förslag till budget för 2012 lämnas till Ålands landskapsregering. Beslut: Förslag till budget för 2012 godkänns. Styrelsen antecknar till protokollet att prissättningen för kundarbeten ska ses över, att restaurangernas ekonomiska mål ska preciseras, att den allmänna kostnadsmedvetenheten ska ökas. En ordinarie tjänst som lektor i idrott i hälsa i första hand i Ålands yrkesgymnasium har varit utannonserad. Tjänsten har sju sökande, alla behöriga: Linus Blomster, Josefine Gustafsson, Michaela Karlsson- Kronström, Isabell Mattsson, Eva-Marie Olofsson, Johan Småroos och Johan Snällström. Rektor Inger Rosenberg-Mattsson har skött rekryteringen och har hållit anställningssamtal med två av de sökande: Josefine Gustafsson är formellt behörig både i idrott och hälsa och hälsokunskap. Michaela Karlsson-Kronström är formellt behörig i idrott och hälsa och genomgår den behörighetsgivande utbildningen i hälsokunskap. Båda framstår som ambitiösa med studerandes välmående i fokus. Michaela Karlsson- Kronström är inte beredd att träda i tjänst Inger Rosenberg- Mattsson föreslår att Josefin Gustafsson anställs. Förslag: Josefin Gustafsson anställs som lektor i idrott och hälsa fr.o.m Lön enligt avtal 3.133,61. Utnämningsbrev utfärdas från och tillsvidare.

3 164 Hyra för sjömanprogrammens internat och hyresbidrag till studerande Vid senaste möte bordlades det ärende som föranletts av f.d. rektor Bernt Bergmans skrivelse gällande befrielse från hyra för boende i skolans internat Esplanad. Det hävdas att Ålands sjömansskolas byggnad finansierats med extra ordinarie medel för att skolan skall vara rikrekryterande. För närvarande också är den enda svenskspråkiga utbildningsalternativet med bred manskapsutbildning i Finland. För att kunna rekrytera sökande till sjöfartsutbildningarna anses det viktigt att kunna erbjuda ett ekonomiskt fördelaktigt boende. På Åland finns en särskild förordning för studiesociala förmåner för åländska studerande som är mer förmånlig än de studiesociala förmåner som kommer studerande från riket till del via Folkpensionsanstalten. De studiesociala förmåner som gäller studerande från övriga länder har i dagsläget inte utretts. Studerande som inte fyllt 17 år har inte rätt till studiesociala förmåner eftersom de fortfarande får barnbidrag. För att studerande som inte fyllt 17 år ska hamna i ekonomiskt ofördelaktigt läge har de, oavsett hemort, fått hyresbidrag enligt den åländska förordningen om studiesociala förmåner (1997:60), Hyresbidraget är 80 % av hyreskostnaderna men högst 201 per månad under skolåret (augusti maj). Skolorna har budgeterat medel och betalat hyresbidraget till studerande mot uppvisande av hyreskontrakt. Efter fyllda 17 år har studerande hänvisats till AMS och FPA för studiestöd och bostadsbidrag. Det gäller således att hitta ett regelverk som ger alla studerande i stort sett samma förmåner och rättigheter, men det gäller också att säkerställa sjömansutbildnings riksrekryterande status Förslag: Styrelsen fastställer hyresavgiften för boende i Esplanad till 100 för del i dubbelrum och 150 för enkelrum för läsåret Styrelsen ger förvaltningschefen i uppdrag att utreda om Ålands folkhögskolas internat kunde vara ett alternativ för studerande i Ålands gymnasium som är i behov av bostad. Skolornas hyresbidrag och hyresavgifter hanteras på ett administrativt enkelt sätt enligt ekonomichefens direktiv. Styrelsen fastställer regelverket för hyresbidrag enligt följande:

4 ÅLANDS GYMNSIUM Studiesociala villkor för studerande i Ålands lyceum och Ålands yrkesgymnasium Hyresbidrag Studerande som inte fyllt 17 år och som har så lång väg till skolan att det inte kan anses rimligt att studerande kan bo hemma har rätt till bostadsbidrag som utbetalas av Ålands lyceum respektive Ålands yrkesgymnasium. Ansökan om bostadsbidrag görs på särskild blankett. Skolornas kansli kan ge närmare upplysningar. Rätten tillkommer alla studerande i skolorna. Såväl studerande som hyrt upp bostad som studerande som hyr enkel- eller dubbelrum i av skolorna erbjudna internat ansöker om bostadsbidrag. Bidraget betalas ut månatligen under terminerna augusti maj. Bostadsbidraget är 80 % av hyreskostnaderna, men maximalt 201. Studerande som har sin fasta bostad i riket och som studerar vid sjöfartsprogrammen har rätt till ovanstående bostadsbidrag intill dess studerande fyller 18 år. Detta för att Ålands gymnasium ska uppfylla sina åtaganden som riksrekryterande för sjöfartsutbildningen. Studerande som fyllt 17 år och som är skriven på Åland söker bostadsbidrag och studiestöd från Ålands arbetsmarknadsmyndighet. Studerande som fyllt 17 år och är skriven i riket eller utomlands och studerar vid icke riksrekryterande program (alla utom sjöfartsprogrammen) söker bostadsbidrag och studiestöd från riket (FPA) eller studieservicemyndighet i eget land. Studerande som fyllt 18 år och är skriven på Åland söker studiestöd och bostadsbidrag från Ålands arbetsmarknadsmyndighet. Studerande som fyllt 18 år och är skriven i riket eller annat land söker bostadsbidrag och studiestöd från riket (FPA) eller studieservicemyndighet i eget land. 165 Antagning 2011 Antagningen 2011 har i huvudsak skötts av kanslister vid de olika gymnasialstadieskolorna med bistånd av personal vid AMS. Även om föräldrar och sökande till en del saknat kontinuerlig information har antagningsproceduren kunnat fullföljas. Från och med har Ålands gymnasium ansvar för antagningen. Förvaltningschef, rektorer, utbildningsledare och studiehandledare har vid möte gått igenom sökande- och antagningssituationen för de olika utbildningslinjerna. De flesta har fått en studieplats. Flera som har sökt till frisörutbildningen blir utan studieplats. På hotell- och

5 restaurangprogrammet finns 50 studieplatser, men endast 38 besatta. Antalet parallellgrupper ska därför minskas från fyra till tre för att spara resurser. Förslag: Antecknas för kännedom. 166 Vikarierande studiehandledare för tiden Lektor i nautiska ämnen 169 Timlärare i fordonstekniska ämnen Vid ansökningstidens slut har sex personer anmält intresse: Arlene Eriksson (logoped), Jenny Hedéer (grundskollärare), Kristina Häggblom (akademiska studier i pedagogik och psykologi), Markus Karlman (stud. statskunskap och nationalekonomi), Pia Styrström (socionom som arbetat som studievägledare i grundskola) och Sanna Söderlund (fil.stud. som arbetat på läroavtalscentret och som lärare). Ingendera har formell behörighet. Förslag: Förvaltningschef Gyrid Högman, rektor Inger Rosenberg- Mattsson och utbildningsledare Samu Mäkelä ges i uppdrag att rekrytera vikarierande studiehandledare. Vid ansökningstiden slut, , har tre personer anmält intresse för tjänsten: Jarkko Gestranius, Gunnar Silander och Sten Törnblom. Ingendera är enligt reglemente behörig för tjänsten. Förslag: Ärendet bordläggs för beredning av förvaltningschef Gyrid Högman och rektor Inger Rosenberg-Mattsson. Vid ansökningstidens slut, har ingen sökt tjänsten. Förslag: Styrelsen ger rektor Inger Rosenberg-Mattsson i uppgift att i samråd med förvaltningschefen rekryterare en timlärare till fordonsprogrammet.

6 170 Kick Off för Ålands gymnasium MarieBads café kan inte erbjuda mat för mer än 50 personer på en timme. Därför har MariePark kontaktats och där finns möjlighet möjlighet att arrangera Kick off-en. Styrelsens ordförande tog uppgiften att planera programmet. 171 Besvär Jan Eriksson har besvärat sig över utnämningen av lektorer och timlärare i elteknik vid Ålands gymnasium. Förvaltningsdomstolen har behandlat ärendet och konstaterat att rättelse inte får yrkas eller ändring sökas i beslut som Ålands gymnasium fattat i tjänsteutnämningsärenden (Beslut 55/2011). 172 Tillsättande av prorektorer Förslag: Antecknas för kännedom. Beslut: Antecknades för kännedom. Enligt reglemente ska styrelsen utse en av Ålands lyceums lektorer och en av Ålands yrkesgymnasiums utbildningsledare till prorektor under samma mandatperiod som styrelsen. Prorektor ska fungera som rektors ställföreträdare. Förslag: Styrelsen utser lektor Fredrik Törnroos till prorektor vid Ålands lyceum och utbildningsledare Angela Sjöberg till prorektor vid Ålands yrkesgymnasium för tiden I enlighet med 6 i tjänstekollektivavtalets allmänna del betalas ett ansvarstillägg på 5 % av grundlönen som ersättning för uppdraget som prorektor. 173 Tillsättande av yrkesråd för profilen Livsstil & Hälsa Enligt gymnasielagens 31 ska styrelsen utse yrkesråd. Direktionen för Ålands vårdinstitut har tillsatt ett yrkesteam/yrkesråd för perioden Yrkesråd/yrkesteam skall enligt FFS 601/2005 finnas för utbildningsprogrammen. Förslag: Styrelsen utser ett yrkesråd för profilen Livsstil & Hälsa för den återstående mandatperioden, dvs med följande sammansättning:

7 Birgitta Hermans, ordförande Gun-Viol Lindeman som representant för barnomsorg Janina Pitzén som representant för äldromsorg Veronika Snellman som representant för socialvrd/handikappomsorg Monika Przbylak som representant för äldreomssorg Annika Sagulin som representant för frisör Angela Sjöberg som representant för utbildningsanordnare Marlene Bengtsson som representant för lärarkåren Lotta Nordberg som representant för lärarkåren Ersättare: Malin Olsson, Marie Michelsson och Erica Bromark. Studeranderepresentant: Ronja Selander samt en representant för frisör och en för sociokantprogrammet som utses senare. 174 Nästa möte Styrelsen sammanträder kl Avslutning Ordförande avslutade mötet kl Jesper Eliasson Styrelsens ordförande Gyrid Högman Förvaltningschef Protokollet justerat Karin Holmberg Dick Tapio

Jesper Eliasson, ordförande Karin Holmberg Anita Husell-Karlström Ulf-Peter Westmark, ersättare för Inger Rosenberg-Mattsson Dick Tapio

Jesper Eliasson, ordförande Karin Holmberg Anita Husell-Karlström Ulf-Peter Westmark, ersättare för Inger Rosenberg-Mattsson Dick Tapio ÅLANDS GYMNASIUM PROTOKOLL 14.6.2011 Styrelsemöte 11/2011 Plats Paf:s lokaler Tid 18.30 21.32 Närvarande Jesper Eliasson, ordförande Karin Holmberg Anita Husell-Karlström Ulf-Peter Westmark, ersättare

Läs mer

Beslut: Förslaget omfattades.

Beslut: Förslaget omfattades. ÅLANDS GYMNASIUM PROTOKOLL 26.4.2011 Styrelsemöte 7/2011 Plats Paf:s lokaler Tid 15.30 17.00 Närvarande Jesper Eliasson, ordförande Inger Rosenberg-Mattsson, viceordförande Tony Asumaa Karin Holmberg Anita

Läs mer

26.5.2011. Styrelsemöte 9/2011. Paf:s lokaler. Tid 16.00 18.20

26.5.2011. Styrelsemöte 9/2011. Paf:s lokaler. Tid 16.00 18.20 ÅLANDS GYMNASIUM PROTOKOLL 26.5.2011 Styrelsemöte 9/2011 Plats Paf:s lokaler Tid 16.00 18.20 Närvarande Jesper Eliasson, ordförande Folke Engblom, ersättare för Karin Holmberg Anita Husell-Karlström Victoria

Läs mer

Beslut: Mötet konstaterades vara beslutfört.

Beslut: Mötet konstaterades vara beslutfört. ÅLANDS GYMNASIUM PROTOKOLL 11.4.2011 Styrelsemöte 6/2011 Plats Paf:s lokaler Tid 15.30 18.30 Närvarande Jesper Eliasson, ordförande Inger Rosenberg-Mattsson, viceordförande Tony Asumaa Karin Holmberg Anita

Läs mer

Beslut: Informationen antecknades för kännedom.

Beslut: Informationen antecknades för kännedom. ÅLANDS GYMNASIUM PROTOKOLL 21.3.2011 Styrelsemöte 5/2011 Plats Paf:s lokaler Tid 15.30 18.00 Närvarande Sakkunniga/planerare Jesper Eliasson, ordförande Inger Rosenberg-Mattsson, viceordförande Tony Asumaa

Läs mer

Beslut: Förslaget omfattades.

Beslut: Förslaget omfattades. ÅLANDS GYMNASIUM PROTOKOLL 6.6.2011 Styrelsemöte 10/2011 Plats Paf:s lokaler Tid 18.00 20.00 Närvarande Jesper Eliasson, ordförande Tony Asumaa Karin Holmberg Anita Husell-Karlström Ulf-Peter Westmark,

Läs mer

Beslut: Förslaget omfattades

Beslut: Förslaget omfattades PROTOKOLL 8.12.2011 Styrelsemöte 18/2011 Plats Ålands hotell- och restaurangskola Tid 18.00 21.00 Närvarande Jesper Eliasson, ordförande Karin Holmberg Anita Husell-Karlström Pernilla Söderlund Ulf-Peter

Läs mer

Beslut: Förslaget godkändes.

Beslut: Förslaget godkändes. PROTOKOLL 31.10.2011 Styrelsemöte 16/2011 Plats Paf:s lokaler Tid 19.00 22.00 Närvarande Jesper Eliasson, ordförande Karin Holmberg Anita Husell-Karlström Dick Tapio Ulf-Peter Westmark Studeranderepresentant

Läs mer

Josefin Husell Ildikó Stormbom Marcus Koskinen-Hagman Inger Rosenberg-Mattsson

Josefin Husell Ildikó Stormbom Marcus Koskinen-Hagman Inger Rosenberg-Mattsson PROTOKOLL 23.4.2012 Styrelsemöte 7/2012 Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21 Tid 18.30 21.05 Närvarande Studeranderepresentant Lärarrepresentanter Kallade Föredragande Meddelat förhinder Sture Skogberg,

Läs mer

Protokoll 2014.09.08. Styrelsemöte 9/2014. Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21. Tid Kl. 18.30 20.30

Protokoll 2014.09.08. Styrelsemöte 9/2014. Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21. Tid Kl. 18.30 20.30 Protokoll 2014.09.08 Styrelsemöte 9/2014 Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21 Tid Kl. 18.30 20.30 Närvarande Föredragande Christina von Hertzen, ordförande Anita Husell-Karlström, viceordförande Kari

Läs mer

PROTOKOLL 28.11.2011. Styrelsemöte 17/2011. Plats Ålands lyceum, rum 207. Tid 19.00 21.15

PROTOKOLL 28.11.2011. Styrelsemöte 17/2011. Plats Ålands lyceum, rum 207. Tid 19.00 21.15 PROTOKOLL 28.11.2011 Styrelsemöte 17/2011 Plats Ålands lyceum, rum 207 Tid 19.00 21.15 Närvarande Jesper Eliasson, ordförande Tony Asumaa Karin Holmberg Anita Husell-Karlström Dick Tapio Ulf-Peter Westmark

Läs mer

PROTOKOLL 2013-08-19. Styrelsemöte 9/2013. Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21. Tid 18.30-20.30

PROTOKOLL 2013-08-19. Styrelsemöte 9/2013. Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21. Tid 18.30-20.30 PROTOKOLL 2013-08-19 Styrelsemöte 9/2013 Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21 Tid 18.30-20.30 Närvarande Lärarrepresentant Personalrepresentant Christina von Hertzen, ordförande Anita Husell-Karlström

Läs mer

Styrelsemöte Protokoll 10/2016

Styrelsemöte Protokoll 10/2016 Föredragningslista 9.08.2016 120 Inledning 121 Kallelse och beslutsförhet 122 Val av protokolljusterare för dagens möte 123 124 125 126 127 128 Förvaltningschef Anders Göransson - uppsägning Övergångsstruktur

Läs mer

110 Inledning Ordförande Sture Skogberg öppnade mötet kl. 18.30 och hälsade alla välkomna.

110 Inledning Ordförande Sture Skogberg öppnade mötet kl. 18.30 och hälsade alla välkomna. Protokoll 05.06.2012 Styrelsemöte 9/2012 Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21 Tid 18.30 20.40 Närvarande Studeranderepresentant Lärarrepresentanter Personalrepresentant Kallade Sture Skogberg, ordförande

Läs mer

185 Inledning Ordförande Sture Skogberg öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

185 Inledning Ordförande Sture Skogberg öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Protokoll 19.11.2012 Styrelsemöte 17/2012 Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21 Tid 18.30 20.45 Närvarande Sture Skogberg, ordförande Anita Husell-Karlström, viceordförande Stig Grönlund Annika Karlsson

Läs mer

Styrelsemöte Protokoll 14/2016

Styrelsemöte Protokoll 14/2016 Föredragningslista 11.10.2016 159 Inledning 160 Kallelse och beslutförhet 161 Val av protokolljusterare för dagens möte 162 163 164 165 Läroplan för gymnasieeamen inom hotell- och restaurangbranschen Läroplan

Läs mer

Anne Adolfsson, personalrepresentant

Anne Adolfsson, personalrepresentant PROTOKOLL 16.1.2012 Styrelsemöte 1/2012 Plats Ålands yrkesgymnasium, Neptunigatan 19 Tid 19.00 22.10 Närvarande Studeranderepresentant Jesper Eliasson, ordförande Karin Holmberg Anita Husell-Karlström

Läs mer

Beslut: Förslaget godkändes.

Beslut: Förslaget godkändes. ÅLANDS GYMNASIUM PROTOKOLL 3.10.2011 Styrelsemöte 15/2011 Plats Paf:s lokaler Tid 19.00 22.00 Närvarande Jesper Eliasson, ordförande Folke Engblom Anita Husell-Karlström Victoria Lindblom Pernilla Söderlund

Läs mer

Anita Husell-Karlström

Anita Husell-Karlström PROTOKOLL 23.1.2012 Styrelsemöte 2/2012 Plats Ålands yrkesgymnasium, Neptunigatan 19 Tid 19.00 21.30 Närvarande Studeranderepresentant Jesper Eliasson, ordförande Karin Holmberg Dick Tapio Ulf-Peter Westmark

Läs mer

Styrelsemöte 12/2011. Seapoint (f.d. Club Marin) Tid

Styrelsemöte 12/2011. Seapoint (f.d. Club Marin) Tid ÅLANDS GYMNASIUM PROTOKOLL 27.6.2011 Styrelsemöte 12/2011 Plats Seapoint (f.d. Club Marin) Tid 16.00 17.14 Närvarande Jesper Eliasson, ordförande Karin Holmberg Anita Husell-Karlström Victoria Lindblom

Läs mer

Styrelsemöte Protokoll 1/2016

Styrelsemöte Protokoll 1/2016 Föredragningslista 1.02.2016 1 Inledning 2 Kallelse och beslutförhet 3 Val av protokolljusterare för dagens möte 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Meddelande om företag Ändringar i yrkesråd Biträdande rektorers

Läs mer

Beslut: Förslaget omfattades.

Beslut: Förslaget omfattades. ÅLANDS GYMNASIUM PROTOKOLL 12.9.2011 Styrelsemöte 14/2011 Plats Paf:s lokaler Tid 19.00 21.30 Närvarande Jesper Eliasson, ordförande Karin Holmberg Anita Husell-Karlström Victoria Lindblom Dick Tapio Ulf-Peter

Läs mer

Strandgatan 1, Hotell- och restaurangprogrammets lokaler Lärarrum, våning 2

Strandgatan 1, Hotell- och restaurangprogrammets lokaler Lärarrum, våning 2 1 PROTOKOLL 4.11.2013 Styrelsemöte 11/2013 Plats Strandgatan 1, Hotell- och restaurangprogrammets lokaler Lärarrum, våning 2 Tid Kl. 17.45 20.30 Närvarande Christina von Hertzen, ordförande Anita Husell-Karlström

Läs mer

Styrelsemöte Protokoll 15/2015. Föredragningslista Protokolljusterarnas underskrifter. 164 Inledning. 165 Kallelse och beslutförhet

Styrelsemöte Protokoll 15/2015. Föredragningslista Protokolljusterarnas underskrifter. 164 Inledning. 165 Kallelse och beslutförhet Föredragningslista 13.10.2015 164 Inledning 165 Kallelse och beslutförhet 166 Val av protokolljusterare för dagens möte 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 Tidsredovisningssystem för övrig

Läs mer

PROTOKOLL 6.2.2012. Styrelsemöte 3/2012. Plats Ålands yrkesgymnasium, Neptunigatan 19. Tid 19.00 22.30

PROTOKOLL 6.2.2012. Styrelsemöte 3/2012. Plats Ålands yrkesgymnasium, Neptunigatan 19. Tid 19.00 22.30 PROTOKOLL 6.2.2012 Styrelsemöte 3/2012 Plats Ålands yrkesgymnasium, Neptunigatan 19 Tid 19.00 22.30 Närvarande Studeranderepresentant Lärarrepresentanter Kallade Föredragande Meddelat förhinder Jesper

Läs mer

Styrelsemöte Protokoll 6/2016

Styrelsemöte Protokoll 6/2016 Föredragningslista 18.05.2016 71 Inledning 72 Kallelse och beslutförhet 73 Val av protokolljusterare för dagens möte 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 Information från polismyndigheten Läroplan

Läs mer

Marcus Koskinen-Hagman. Nina Lindfors, ers. för Christina von Hertzen

Marcus Koskinen-Hagman. Nina Lindfors, ers. för Christina von Hertzen 1 Protokoll 27.01.2014 Styrelsemöte 1/2014 Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21 Tid Kl. 18.30 20.15 Närvarande Anita Husell-Karlström, ordförande Stig Grönlund Annika Karlsson Martin Nilsson Cia Numelin

Läs mer

PROTOKOLL 2013-06-17. Styrelsemöte 8/2013. Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21. Tid 16.30 18.30

PROTOKOLL 2013-06-17. Styrelsemöte 8/2013. Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21. Tid 16.30 18.30 1 PROTOKOLL 2013-06-17 Styrelsemöte 8/2013 Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21 Tid 16.30 18.30 Närvarande Christina von Hertzen, ordförande Kari Granberg Stig Grönlund Annika Karlsson Martin Nilsson

Läs mer

2013-05-06. Protokoll. Styrelsemöte 5/2013. Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21. Tid 18.30-19.40

2013-05-06. Protokoll. Styrelsemöte 5/2013. Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21. Tid 18.30-19.40 1 Protokoll 2013-05-06 Styrelsemöte 5/2013 Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21 Tid 18.30-19.40 Närvarande Christina von Hertzen, ordförande Kari Granberg Stig Grönlund Annika Karlsson Cia Numelin Carl-Johan

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 14/2015 ÄRENDELISTA till sammanträde torsdagen den 17 december 2015 kl 09.00 i styrelserummet. Paragraf Ärende 106. Sammankallande och beslutsförhet 107. Justering av protokoll 108. Föredragningslistans

Läs mer

Dan Nordman, meddelat förhinder, kallat ersättare Kari Granberg, meddelat förhinder

Dan Nordman, meddelat förhinder, kallat ersättare Kari Granberg, meddelat förhinder 1 PROTOKOLL 28.04.2014 Styrelsemöte 5/2014 Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21 Tid Kl. 18.30 20.35 Närvarande Föredragande Christina von Hertzen, ordförande Anita Husell-Karlström, viceordförande Stig

Läs mer

Leo Pahlman Dan Nordman Inger Rosenberg-Mattsson

Leo Pahlman Dan Nordman Inger Rosenberg-Mattsson PROTOKOLL 12.05.2014 Styrelsemöte 6/2014 Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21 Tid Kl. 18.30 21.05 Närvarande Föredragande Christina von Hertzen, ordförande Anita Husell-Karlström, viceordförande Kari

Läs mer

Beslut: Förslaget omfattades.

Beslut: Förslaget omfattades. Protokoll 22.10.2012 Styrelsemöte 15/2012 Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21 Tid 18.30 20.50 Närvarande Sture Skogberg, ordförande Anita Husell-Karlström, viceordförande Annika Karlsson Martin Nilsson

Läs mer

Protokoll 2014-10-30. Styrelsemöte 14/2014. Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21. Tid Kl. 18.30 22.05

Protokoll 2014-10-30. Styrelsemöte 14/2014. Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21. Tid Kl. 18.30 22.05 Protokoll 2014-10-30 Styrelsemöte 14/2014 Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21 Tid Kl. 18.30 22.05 Närvarande Christina von Hertzen, ordförande Anita Husell-Karlström, viceordförande Kari Granberg Annika

Läs mer

Begäran om tillsyn angående ansökningskriterier. Gymnasieutbildning för studerande med särskilda behov

Begäran om tillsyn angående ansökningskriterier. Gymnasieutbildning för studerande med särskilda behov Föredragningslista 25.08.2015 128 Inledning 129 Kallelse och beslutförhet 130 Val av protokolljusterare för dagens möte 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 Riskbedömning Ekonomisk genomgång

Läs mer

2013-04-22 PROTOKOLL. Styrelsemöte 4/2013. Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21. Tid 18.30 20.45

2013-04-22 PROTOKOLL. Styrelsemöte 4/2013. Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21. Tid 18.30 20.45 1 PROTOKOLL 2013-04-22 Styrelsemöte 4/2013 Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21 Tid 18.30 20.45 Närvarande Christina von Hertzen, ordförande Anita Husell-Karlström, viceordförande Annika Karlsson Martin

Läs mer

Martin Nilsson Marcus Koskinen-Hagman. 169 Inledning Ordförande Christina von Hertzen hälsade alla välkomna till mötet.

Martin Nilsson Marcus Koskinen-Hagman. 169 Inledning Ordförande Christina von Hertzen hälsade alla välkomna till mötet. 1 PROTOKOLL 2.12.2013 Styrelsemöte 12/2013 Plats Neptunigatan 21 Tid Kl. 18.30 20.25 Närvarande Christina von Hertzen, ordförande Anita Husell-Karlström Stig Grönlund Annika Karlsson Cia Numelin Studeranderepresentant

Läs mer

Arbetsordning. för styrelsen för Högskolan på Åland. Behandlas av styrelsen den 2 mars 2011

Arbetsordning. för styrelsen för Högskolan på Åland. Behandlas av styrelsen den 2 mars 2011 Arbetsordning för styrelsen för Högskolan på Åland Behandlas av styrelsen den 2 mars 2011 1 Inledande bestämmelser Enligt reglemente för Högskolan på Åland 5, bör styrelsen anta en arbetsordning för sitt

Läs mer

Gyrid Högman, föredragande förvaltningschef. 138 Inledning Ordförande Christina von Hertzen hälsade alla välkomna till mötet.

Gyrid Högman, föredragande förvaltningschef. 138 Inledning Ordförande Christina von Hertzen hälsade alla välkomna till mötet. 1 PROTOKOLL 30.09.2013 Styrelsemöte 10/2013 Plats Neptunigatan 21 Tid Kl. 18.30 20.15 Närvarande Christina von Hertzen, ordförande Anita Husell-Karlström, viceordförande Kari Granberg Stig Grönlund Annika

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 07.01.2014 01/14 Sammanträdestid Tisdagen den 7 januari 2014 kl 18.00 18.45. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Sammanträdesrummet, Kommungården

Läs mer

ÅMH-St 3/09. till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde tisdag den 31 mars 2009, kl. 16.00, Norragatan 17, Mariehamn

ÅMH-St 3/09. till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde tisdag den 31 mars 2009, kl. 16.00, Norragatan 17, Mariehamn AGENDA till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde tisdag den 31 mars 2009, kl. 16.00, Norragatan 17, Mariehamn Paragraf Ärende 21 Sammankallande och beslutförhet 22 Justering av

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 15/2012

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 15/2012 Styrelsen nr 15/2012 PROTOKOLL fört vid EXTRA sammanträde fredagen den 5.10 kl.10.00 i styrelserummet. Paragraf Ärende 123. Sammankallande och beslutsförhet. 124. Justering av protokoll. 125. Föredragningslistans

Läs mer

Protokoll 12.1.2015. Styrelsemöte 1/2015. Plats Ålands gymnasium, Ålands lyceum, Västra skolgatan 2. Tid Kl. 18.30-19.35

Protokoll 12.1.2015. Styrelsemöte 1/2015. Plats Ålands gymnasium, Ålands lyceum, Västra skolgatan 2. Tid Kl. 18.30-19.35 Protokoll 12.1.2015 Styrelsemöte 1/2015 Plats Ålands gymnasium, Ålands lyceum, Västra skolgatan 2 Tid Kl. 18.30-19.35 Närvarande Christina von Hertzen, ordförande Anita Husell-Karlström, viceordförande

Läs mer

Thommy Fagerholm Viveka Landgärds Annette Holmberg-Jansson. Marcus Koskinen-Hagman Inger Rosenberg-Mattsson Ralf Lundberg

Thommy Fagerholm Viveka Landgärds Annette Holmberg-Jansson. Marcus Koskinen-Hagman Inger Rosenberg-Mattsson Ralf Lundberg PROTOKOLL 5.3.2012 Styrelsemöte 5/2012 Plats Ålands yrkesgymnasium, Neptunigatan 21 Tid 19.00 22.00 Närvarande Sture Skogberg, ordförande Anita Husell-Karlström, viceordförande Stig Grönlund Annika Karlsson

Läs mer

Mötestid: Torsdagen den 14 augusti 2008 kl. 13.10-13.55. Närvarande: Carin Holmqvist ordförande Nils-Erik Eklund viceordförande, 50-58, 60

Mötestid: Torsdagen den 14 augusti 2008 kl. 13.10-13.55. Närvarande: Carin Holmqvist ordförande Nils-Erik Eklund viceordförande, 50-58, 60 Paragrafer: 50 60 Sidan 1 av 6 Mötestid: Torsdagen den 14 augusti 2008 kl. 13.10-13.55 Plats: Hotell Elvira, Eckerö Närvarande: Carin Holmqvist ordförande Nils-Erik Eklund viceordförande, 50-58, 60 Folke

Läs mer

SKOLNÄMNDEN möte 7/2015 1(8)

SKOLNÄMNDEN möte 7/2015 1(8) 1(8) PROTOKOLLSIDA Sammanträdestid: Torsdag den 06.08.2015 kl 18:30 Sammanträdesplats: Bygården, Åva Beslutande Ordinarie: Personliga ersättare: Marja Tuomola, ordf. Jonny Karlström, vice ordf. Tiina Thörnroos

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL 2014-10-24 67 74 Kl 13:45 15:10. Protokoll nr: 7/2014. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL 2014-10-24 67 74 Kl 13:45 15:10. Protokoll nr: 7/2014. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 24 oktober 2014, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 67 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 3 68 Protokolljustering...

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 10/2009

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 10/2009 Styrelsen nr 10/2009 Kallelse till sammanträde den 25 augusti kl. 12.30. Paragraf Ärende 104 Sammankallande och beslutförhet. 105 Justering av protokoll. 106 Fastställande av föredragningslistan. 107 Uppsägning

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Eva Ekeblad, campus Borlänge Datum och tid måndagen den 28 augusti, kl 10.30 13.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande

Läs mer

ÅMH-St 2/09. till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde den 9 mars 2009, kl , Norragatan 17, Mariehamn

ÅMH-St 2/09. till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde den 9 mars 2009, kl , Norragatan 17, Mariehamn AGENDA till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde den 9 mars 2009, kl. 16.00, Norragatan 17, Mariehamn Paragraf Ärende 13 Sammankallande och beslutförhet 14 Justering av protokoll

Läs mer

Västra Nylands folkhögskola Sammanträdesdatum

Västra Nylands folkhögskola Sammanträdesdatum PROTOKOLL Styrelsen 31.1.2019 Sammanträdestid Torsdagen 31 januari 2019 kl. 16.35 18.08 Sammanträdesplats, Pumpviken 3, 10300 KARIS Medlemskommun Andelar Esbo 1 Grankulla 1 Hangö 3 Ingå 3 Kyrkslätt 4 Raseborg

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 25.06.2015 Socialnämnden 02.07.2015 79-92 Sammanträdestid Torsdagen den 2 juli 2015 kl. 19.00 Kommungården Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 2/2015

Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 2/2015 Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 2/2015 PROTOKOLL Datum Fredag 27.2.2015 Plats och tid: Polishuset kl. 09.00-11.03 Närvarande: Åke Mattsson ordförande Kurt Forsman Göte Winé Peggy Smulter Tony Asumaa

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 9/2009

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 9/2009 Styrelsen nr 9/2009 Kallelse till sammanträde 11 augusti 2009 kl. 09.00. Paragraf Ärende 95 Sammankallande och beslutförhet. 96 Justering av protokoll. 97 Fastställande av föredragningslistan. 98 Utvärdering

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl Förbundskansliet 10/2013. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl Förbundskansliet 10/2013. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Tisdag 24 september 2013, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 76 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 3 77 Protokolljustering...

Läs mer

AGENDA STYRELSEN ÅMH-St 8/18

AGENDA STYRELSEN ÅMH-St 8/18 AGENDA till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde kl. 15:00 tisdag 13 november 2018, Norragatan 17, Mariehamn. Paragraf Ärende 37 Sammankallande och beslutförhet 38 Justering av

Läs mer

Mötestid: Heldagsseminarium och styrelsemöte fredagen den 22 augusti 2003 kl. 10-16.

Mötestid: Heldagsseminarium och styrelsemöte fredagen den 22 augusti 2003 kl. 10-16. Sida 1 av 1 Mötestid: Heldagsseminarium och styrelsemöte fredagen den 22 augusti 2003 kl. 10-16. Plats: Lemböte lägergård. Närvarande: Styrelsen: Henning Lindström Gunilla Blomroos Gunnel Ekelund Anders

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 6/2017 ÄRENDELISTA Kallelse till sammanträde fredagen den 28 april 2017 kl. 14.00 i styrelserummet. Paragraf Ärende 36. Sammankallande och beslutsförhet. 37. Justering av protokoll. 38. Föredragningslistans

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen 6-05 13.5.2005

PROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen 6-05 13.5.2005 Sidan 1 av 5 Mötestid: Fredagen den 13 maj 2005 kl. 13.00-16.00 Plats: Neptunigatan 17 Närvarande: Henning Lindström Carin Holmqvist Therese Nyqvist Bo-Gustav Donning Kim Wasström Göran Påvals Martin Nilsson

Läs mer

Marcus Koskinen-Hagman Inger Rosenberg-Mattsson. 64 Inledning Ordförande hälsade alla välkomna till dagens möte.

Marcus Koskinen-Hagman Inger Rosenberg-Mattsson. 64 Inledning Ordförande hälsade alla välkomna till dagens möte. PROTOKOLL 2.4.2012 Styrelsemöte 6/2012 Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21 Tid 18.30 20.30 Närvarande Studeranderepresentant Sture Skogberg, ordförande Anita Husell-Karlström, viceordförande Stig Grönlund

Läs mer

till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde kl. 15:00 tisdag 17 maj 2016, Norragatan 17, Mariehamn.

till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde kl. 15:00 tisdag 17 maj 2016, Norragatan 17, Mariehamn. AGENDA till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde kl. 15:00 tisdag 17 maj 2016, Norragatan 17, Mariehamn. Paragraf Ärende 23 Sammankallande och beslutförhet 24 Justering av protokoll

Läs mer

L A N D S K A P S L A G om ändring av landskapslagen om gymnasieutbildning

L A N D S K A P S L A G om ändring av landskapslagen om gymnasieutbildning PARALLELLTEXTER Datum 200X-XX-XX Parallelltexter till landskapsregeringens lagförslag Validering i gymnasieskolor Landskapsregeringens lagförslag nr x/200x-200x INNEHÅLL L A N D S K A P S L A G om ändring

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 26.9.2018 2/18 Tid: Onsdagen den 26 september 2018 kl. 9.30-11.00 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl Förbundskansliet 3/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl Förbundskansliet 3/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Tisdag 29 maj 2012, kl 12.00 13.30 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 18 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 3 19 Protokolljustering...

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00-21:40 Sammanträdesplats Kommunkansli SN 99 SN 100 SN 101 SN 102 SN 103 SN 104 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Kallelse och beslutförhet Val

Läs mer

-2, BILDN-SV :00

-2, BILDN-SV :00 -2, BILDN-SV 2018-03-22 16:00 Möteskallelse Torsdagen 22.3.2018 kl. 16.00, Mötesrum Panama (f.d. Mårds matservering, från Alholmsgatan till vänster ner i källaren) Beslutande Ordinarie ledamöter Personliga

Läs mer

Styrelsemöte 24.8.2016 Protokoll 11/2016

Styrelsemöte 24.8.2016 Protokoll 11/2016 Föredragningslista 24.08.2016 129 Inledning 130 Kallelse och beslutförhet 131 Val av protokolljusterare för dagens möte 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 Lön för t.f. förvaltningschef Lön för t.f.

Läs mer

KALLELSE 26.5.2015. Tisdagen den 26.5.2015 kl.19.00

KALLELSE 26.5.2015. Tisdagen den 26.5.2015 kl.19.00 SKOLNÄMNDEN KALLELSE Nr 3 Tid Tisdagen den kl.19.00 Plats Geta skola Ärenden: Innehåll 13 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 14 VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE 3 15 GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 76 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 77 Val av protokolljusterare

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 12 /2008

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 12 /2008 Styrelsen nr 12 /2008 Kallelse till sammanträde den 14 november kl. 08.30. Paragraf Ärende 130 Sammankallande och beslutförhet. 131 Justering av protokoll. 132 Fastställande av föredragningslistan. 133

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 17.2.2014 1/14 Sammanträdestid Måndagen den 17 februari 2014 kl. 9.30 11.00 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande:

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl 13:00 13:45. Protokoll nr: 4/2015. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl 13:00 13:45. Protokoll nr: 4/2015. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 8 maj 2015, kl 13:00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 30 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 3 31 Protokolljustering...

Läs mer

till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde den 30 december 2009, kl. 16:15, Norragatan 17, Mariehamn

till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde den 30 december 2009, kl. 16:15, Norragatan 17, Mariehamn AGENDA till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighets styrelses sammanträde den 30 december 2009, kl. 16:15, Norragatan 17, Mariehamn Paragraf Ärende 80 Sammankallande och beslutförhet 81 Justering av protokoll

Läs mer

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JOMALA KOMMUN Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 9.10.2017 15 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 9.10.2017 kl. 17:55 21:00. Hotell Pommern Jansson Harry, ordförande, Aaltonen Carina,

Läs mer

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JOMALA KOMMUN Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 8.10.2018 12 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Övriga närvarande 8.10.2018 kl. 16:45 19:40. Hotell Pommern Jansson Harry, ordförande,

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 11/2011

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 11/2011 Styrelsen nr 11/2011 Kallelse till sammanträde den 26 augusti kl. 09.00. Paragraf Ärende 74 Sammankallande och beslutförhet 75 Justering av protokoll 76 Fastställande av föredragningslistan 77 Budget 2012

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 118 SN 119 SN 120 SN 121 SN 122 SN 123 SN 124 SN 125 SN 126 SN 127 SN 128

Läs mer

2013-03-11. Protokoll. Styrelsemöte 2/2013. Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21. Tid 18.30-20.40

2013-03-11. Protokoll. Styrelsemöte 2/2013. Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21. Tid 18.30-20.40 Protokoll 2013-03-11 Styrelsemöte 2/2013 Plats Ålands gymnasium, Neptunigatan 21 Tid 18.30-20.40 Närvarande Christina von Hertzen, ordförande Anita Husell-Karlström, viceordförande Annika Karlsson Karl-Johan

Läs mer

KALLELSE Måndagen den kl.16.15

KALLELSE Måndagen den kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 17.3.2014 Nr 2 Tid Måndagen den 17.3.2014 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 12 Mötets laglighet och beslutförhet 3 13 Val av två protokolljusterare

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 04.10.2012 7/12 Sammanträdestid OBS! Torsdagen den 4 oktober 2012 kl 18.00 20.10. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Kommunkansliet x Karlsson Rolf, ordförande

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl 13:00 15:05. Protokoll nr: 1/2015. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl 13:00 15:05. Protokoll nr: 1/2015. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 9 januari 2015, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 3 2 Protokolljustering...

Läs mer

Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X

Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X Sida 1 Sammanträdestid Sammanträdesplats kl.16.00 De Gamlas Hem Beslutande Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X Suppleanter:

Läs mer

LOVISA STAD PROTOKOLL 3/2014 1. Bildningscentralen, Karlskronabulevarden 8, 07900 Lovisa

LOVISA STAD PROTOKOLL 3/2014 1. Bildningscentralen, Karlskronabulevarden 8, 07900 Lovisa LOVISA STAD PROTOKOLL 3/2014 1 Bildningsnämnd svenskpråkiga sektion TID 16.04.2014 kl. 18:02-18:44 PLATS Bildningscentralen, Karlskronabulevarden 8, 07900 Lovisa NÄRVARANDE Andersson Otto Anton ordförande

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Datum och tid Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande Högbo Brukshotell torsdag den 30 september Peter Samuelsson, styrelseordförande

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN /09. von Knorringmuseet, Pålsböle. x Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr.

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN /09. von Knorringmuseet, Pålsböle. x Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr. FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 31.08.2009 5/09 Sammanträdestid Måndagen den 31 augusti 2009 kl 19.00-22.00 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

KALLELSE 24.11.2011. Denna möteskallelse har utfärdats samt anslagits på anslagstavlan för offentliga kungörelser i Godby den 18 november 2011.

KALLELSE 24.11.2011. Denna möteskallelse har utfärdats samt anslagits på anslagstavlan för offentliga kungörelser i Godby den 18 november 2011. FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 24.11.2011 Nr 7 Tid Torsdagen den 24.11.2011 kl.16.00 Plats Kommungården i Finström Ärenden: 72 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 73 PROTOKOLLJUSTERARE 74 FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 09.11.2018 Nr 6 Tid Fredagen den 09.11.2018 kl. 13.00 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 39 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 40 PROTOKOLLJUSTERARE 41 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 11.02.2014 02/14 Sammanträdestid Tisdagen den 11 februari 2014 kl 18.00 18.50. Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Sammanträdesrummet, Kommungården

Läs mer

Mötestid: Fredagen den 1 september 2006 kl. 13.30-16.30. Vicerektor Henrik Karlsson och vik. ekonomichef Jeanette Höstman är inbjudna till mötet

Mötestid: Fredagen den 1 september 2006 kl. 13.30-16.30. Vicerektor Henrik Karlsson och vik. ekonomichef Jeanette Höstman är inbjudna till mötet Paragrafer: 67-81 Sidan 1 av 6 Mötestid: Fredagen den 1 september 2006 kl. 13.30-16.30 Plats: M/S Eckerö, konferensrummet Närvarande: Henning Lindström Bo-Gustav Donning Barbro Gustafsson Carin Holmqvist

Läs mer

KALLELSE 22.9.2015. Tisdagen den 22.9.2015 kl.19.00

KALLELSE 22.9.2015. Tisdagen den 22.9.2015 kl.19.00 SKOLNÄMNDEN KALLELSE Nr 4 Tid Tisdagen den kl.19.00 Plats Geta skola Ärenden: Innehåll 21 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 22 VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE 3 23 GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 4/2012

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 4/2012 Styrelsen nr 4/2012 Kallelse till sammanträde den 16 mars kl. 12.00. Vi inleder med besök på geriatriska kliniken kl. 10.30 och äter sedan en snabb lunch innan mötet. Paragraf Ärende 30. Sammankallande

Läs mer

Läroplan för sociala och samhälleliga programmet. Anhållan från Ålands folkhögskola angående samarbete kring Primus/Kurre/Wilma

Läroplan för sociala och samhälleliga programmet. Anhållan från Ålands folkhögskola angående samarbete kring Primus/Kurre/Wilma Föredragningslista 16.03.2015 20 Inledning 21 Kallelse och beslutförhet 22 Val av protokolljusterare för dagens möte 23 Sjöfartens Praktikkvarn r.f. 24 ÅSA överförande av budgetmedel till Högskolan på

Läs mer

Ärenden KALLELSE. Nr 2/2016 SKOLNÄMNDEN GETA KOMMUN. Tid Måndagen den kl Ärenden:

Ärenden KALLELSE. Nr 2/2016 SKOLNÄMNDEN GETA KOMMUN. Tid Måndagen den kl Ärenden: GETA KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 04.04.2016 Nr 2/2016 Tid Måndagen den 04.04.2016 kl. 18.30 Plats Geta skola Ärenden: Ärenden 8 Mötets laglighet och beslutförhet 3 9 Val av två protokolljusterare 3 10

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 21.12.2009 15/09 Sammanträdestid Måndagen den 21 december 2009 kl 16.15 16.45 OBS! TID OCH PLATS! Beslutande Föredragande Socialkansliet x Torbjörn Björkman, ordförande

Läs mer

LOVISA STAD PROTOKOLL 3/ Nämnden för fostran och bildnings svenskspråkiga utbildningssektion

LOVISA STAD PROTOKOLL 3/ Nämnden för fostran och bildnings svenskspråkiga utbildningssektion LOVISA STAD PROTOKOLL 3/2019 1 TID 27.05.2019 kl. 18:00-19:17 PLATS Centralen för bildning och välfärd, Karlskronabulevarden 8, 07900 LOVISA NÄRVARANDE Bäcklund Marina ordförande Hannus Daniel viceordförande

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 11.10.2018 6 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 11.10.2018 kl

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄKTIGE /12

Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄKTIGE /12 FINSTRÖMS KOMMUN PROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr KOMMUNFULLMÄKTIGE 24.1.2012 1/12 Sammanträdestid Tisdag 24.1.2012, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande, sammanträdesrummet x Höglund, Roger x Lindblom,

Läs mer

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN /12. x Dick Lindström, ordförande. Inger Rosenberg-Mattsson

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN /12. x Dick Lindström, ordförande. Inger Rosenberg-Mattsson FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr BYGGNADSNÄMNDEN 28.02.2012 02/12 Sammanträdestid Tisdagen, kl. 18.30-19.30 Kommungården i Godby x Dick Lindström, ordförande x Inger Rosenberg-Mattsson,

Läs mer

KALLELSE Måndagen den kl.16.15

KALLELSE Måndagen den kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 31.8.2015 Nr 4 Tid Måndagen den 31.8.2015 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 31 Mötets laglighet och beslutförhet 3 32 Val av två protokolljusterare

Läs mer

ESSE FÖRSAMLING TILLKÄNNAGIVANDE Församlingsrådet 22.05.2013

ESSE FÖRSAMLING TILLKÄNNAGIVANDE Församlingsrådet 22.05.2013 ESSE FÖRSAMLING TILLKÄNNAGIVANDE Församlingsrådet 22.05.2013 _ Härmed sammankallas Församlingsrådet till sammanträde som hålls den 28.05. 2013 kl. 19.00 i Kansliet Lillbackavägen 4, 68820 Esse. Protokollet

Läs mer