Plats och tid Husumgården i Husum, Husum 8:30-16:00. Tony Nilsson (s), Lena Lindgren (c), Thomas Nordström (kd), Åke Lundberg (m), Malin Wågberg (v)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Husumgården i Husum, Husum 8:30-16:00. Tony Nilsson (s), Lena Lindgren (c), Thomas Nordström (kd), Åke Lundberg (m), Malin Wågberg (v)"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämnden (12) Plats och tid Husumgården i Husum, Husum 8:30-16:00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Birgith Olsson Johansson, ordf. (s), Gösta Svensson (s), Yvonne Ölund (s), Mattias Öberg (s), Lars Edblad (s) tjänstg. ers., Tommy Olofsson (s), Kajsa Selin (s), Edit Persson (c), Carina Kock (c), Anneli Olsson (kd), Osmo Heinonen Näslund (m), Nils J Lundgren (fp), Göran Wåhlstedth (v) Tony Nilsson (s), Lena Lindgren (c), Thomas Nordström (kd), Åke Lundberg (m), Malin Wågberg (v) Thorbjörn Öhlund, förvaltningschef Maria Edblad-Jansson, ekonomichef Anders Hellström, ekonom 87 Kristin Herold, skolsekreterare Kjell Nilsson, områdeschef Gideälvens skolområde 85 Mats Burström, rektor Björnaskolan 85 Godkännande av närvaro Tid och plats för justering Bun godkänner att angivna personer är närvarande vid sammanträdet samt ger dem rätt att yttra sig. Sekreterare Paragrafer = Kristin Herold Ordförande = Birgith Olsson Johansson Justerare = Nils J Lundgren BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Instans Barn- och utbildningsnämnden Anslaget sätts upp Anslaget tas ned Förvaringsplats för Barn- och utbildningskontoret protokollet. Underskrift Namnförtydligande. Kristin Herold

2 Barn- och utbildningsnämnden (12) Innehållsförteckning 85 Informationer Månadsuppföljning Verksamhetsplan och Budget Internkontroll 2008 och internkontrollplan för Stensödens förskola - ansökan om få starta kooperativ förskola Motionssvar - fler platser i byggprogrammet Kvalitetspolicy för förskolan Anmälan av delegationsbeslut Meddelanden...12

3 Barn- och utbildningsnämnden (12) 85 Informationer Bun/2008:21 Förändringar inom Gideälvens skolområde Förvaltningschef Thorbjörn Öhlund informerar om att Gideälvens skolområde står inför stora förändringar. På grund av elevminskning och stora lokalkostnader finns förslag på att barnen i Trehörningsjö, Hemling och Gideåskolan att flytta till Björnaskolan. Delar av skolorna i Hemling, Trehörningsjö och Gideå kan då kallställas. Flytten innebär också att den kommande betygsättning från årskurs 6, språkval m.m. kan genomföras på ett bättre sätt. Beslutet fattas på förvaltningsnivå i januari Skolområdeschef Kjell Nilsson och rektor Björn Eriksson informerar närmare för hur man resonerar inom Gideälvens skolområde. Uppdrag till kostenheten om samarbete mellan omsorgen och skolan Kostchef Elisabeth Westman-Österlund har fått i uppdrag att arbeta vidare med samordning av kostverksamheten för skola och omsorg enligt modellen i Bjästa. Uppdraget ska redovisas till nämnden i juni Kulturskolecentrum Barn- och utbildningsförvaltningen har anställt en ny chef för Kulturskolecentrum. Han heter Jan Gustafsson, är 56 år och kommer från Nora. Där har han arbetat på kommunens bildningsförvaltning med ansvar för utvecklingsarbete inom den integrerade kulturskolan. Han har även arbetat som rektor för en förskola och F-åk6 skola. Jan Gustafsson har gedigen erfarenhet från kultursektorn, både som musiklärare och som chef för musikskolan. Hans utbildningsbakgrund är en pedagogisk examen från Musikhögskolan i Ingesund. Jan Gustafsson tillträder sin nya tjänst den 12 januari Naturbruksgymnasiet Förhandlingar pågår mellan Ådalens Gymnasieförbund och Landstinget om ett ev. övertagande. Landstinget beräknas ta beslut om försäljning i april Örnsköldsviks kommun tar inte ställning förrän alla förutsättningar blir kända. Miljöprojekt och Matteprojekt Nämnden besöker Husumskolan. Elever berättar om ett miljöprojekt om barkborren och om sitt deltagande i matteprojektet First Lego League där de vann den mittsvenska uttagningen och gick vidare till ytterligare en deltävling i Norge. Barn- och utbildningsnämnden tar del av informationerna. m fötterligare en deltävling i Norge.

4 Barn- och utbildningsnämnden (12) Bun/2008:5 86 Månadsuppföljning Månadsuppföljningen för november 2008 är preliminär då lönerna för november inte har redovisats. Uppföljningen och prognos för 2008 kommer att skickas till kommunstyrelsen i slutet av november och redovisas i efterskott till nämnden den 16 december. Preliminärt så ligger prognosen kvar på + 2,2 mkr. Barn- och utbildningsnämndens beslut: Barn- och utbildningsnämnden beslutar att godkänna månadsuppföljningen för november 2008.

5 Barn- och utbildningsnämnden (12) Bun/2008:8 87 Verksamhetsplan och Budget 2009 Ekonomichef Maria Edblad-Jansson och ekonom Anders Hellström redovisar den preliminära budgeten 2009 på nämndsnivå och uppdelat på skolområden. Det föreligger även verksamhetsplanen för Yrkande: Nils J Lundgren, fp: Under punkten God verksamhet bör följande komplettering infogas: - Kommunens skolor skall präglas av en bra skolmiljö, ett rikt kunskapsinnehåll, modern pedagogik och ett rikt programutbud med så hög kvalitet att behovet av friskolor minskar och att stoltheten att finnas i kommunens verksamhet ökar - Barn- och utbildningsnämnden antar yrkandet. Barn- och utbildningsnämndens beslut: Barn- och utbildningsnämnden beslutar att anta verksamhetsplanen för 2009 med det ovan föreslagna tillägget samt nämndsbudgeten för 2009.

6 Barn- och utbildningsnämnden (12) Bun/2008:17 88 Internkontroll 2008 och internkontrollplan för 2009 I internkontrollplanen för 2008 fastslogs att granskning skulle genomföras inom områdena - representation och gåvor när det gäller kontering, skatteregler och moms - Uppföljning av resultat mot budget - Rutiner och processer kring delegering av budget från skolområdeschef/gymnasiechef/särskolechef och vidare i organisationen. Sammanställning av internkontrollen har visat att mycket har förbättrats men att mycket återstår. Därför föreslår förvaltningen att ovan nämnda områden granskas även under Barn- och utbildningsnämndens beslut: Barn- och utbildningsnämnden beslutar att godkänna rapporten av internkontrollen 2008 och att samma områden skall granskas under 2009.

7 Barn- och utbildningsnämnden (12) Bun/2008: Stensödens förskola - ansökan om få starta kooperativ förskola Sammanfattning av ärendet Kommunens förskoleverksamhet har flyttats från förhyrda lokaler i Stensöden till lokaler vid Idbynskolan. En grupp föräldrar vill bevara sin förskola i Stensöden och har därför beslutat att bilda ett föräldrarkooperativ. Ansökan har inkommit som barn- och utbildningsnämnden har att ta ställning till. I ansökan redovisas bl.a. att antalet till en början beräknas till 12 för att under andra halvåret 2009 öka till 18. I resutatbudgeten redovisas ett underskott på -1,7 mkr vilket beräknas täckas genom kommunens bidrag enligt resurssystemet för förskolan. Förvaltningens beräkning tyder dock på att bidraget enligt resurssystemet bli mer ca 1,1 mkr. Vid nämndens sammanträde föreligger ytterligare underlag där sökanden redovisar att muntligt löfte från Stensödens bygdegårdsförening om att täcka det beräknade underskottet under Kooperativet har också minskat kostnadssidan i budget. Resultatet beräknas då landa på 231 tkr Barn- och utbildningsnämndens beslut: Barn- och utbildningsnämnden beslutar att godkänna föräldrarkooperativets ansökan och ge tillstånd till kooperativet att bedriva förskoleverksamhet. Innan bidraget utbetalas till kooperativet måste handlingar från Stensödens Bygdegårdsförening redovisas som visar att 2009 års beräknade underskott täcks.

8 Barn- och utbildningsnämnden (12) Bun/2008: Motionssvar - fler platser i byggprogrammet Sammanfattning av ärendet Motionen har anmälts till kommunfullmäktige av Dan Olsson (c) och Edit Persson (c). Motionärerna anser att fler utbildningsplatser inom byggprogrammet eftersom intresset för programmet vida överstiger antalet utbildningsplatser. Förvaltningens ställningstagande Motionen har remitterats för yttrande till gymnasiechefen och byggprogrammets rektor. De konstaterar följande: Parkskolans byggprogram har idag ett intag på 32 elever. Dimensionering av programmet sker alltid i samråd med Regionala yrkeskommittén som är en partssammansatt kommitté. De gör prognoser över arbetsmarknadsläget och behov av arbetskraft på kort och lång sikt. Parkskolan kan inte på eget bevåg utöka antalet platser då skolan är skyldig att anskaffa APU-platser till alla elever och där är arbetsmarknaden i närområdet väldigt viktigt. Samtidigt så tar branschen på sig att efter skolslut garantera de avgående elever sin lärlingstid, ca 3800 timmar. Därefter kommer de tillbaka till skolan och avlägger ett kompetensprov, klarar de detta så får de sitt yrkesbevis och är redo för yrkeslivet. Givetvis är det förvaltningens önskan att alla elever får den utbildningsplats de önskar som förstahandsval. Dock måste regionala yrkeskommittén tillsammans med Parkskolan balansera intaget av elever så att de kan både få slutföra sin lärlingstid och sitt yrkesprov, för att sedan få ett fast jobb. Arbetsutskottets beslutsförslag: Barn- och utbildningsnämnden beslutar att framföra till fullmäktige att nämndens mål är att kunna erbjuda alla elever den utbildningsplats de önskar. Barn- och utbildningsnämnden anser dock att elevernas möjlighet att få utöva sitt yrke efter avslutad utbildning alltid måste vara i fokus. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att föreslå att motionen bifalls.

9 Barn- och utbildningsnämnden (12) Detta innebär att nämnden inrättar så många utbildningsplatser som möjligt ur ett realistiskt perspektiv med tanke på elevernas möjligheter att kunna utöva sitt yrke efter avslutad utbildning. Yrkande: Mattias Öberg, s: Arbetsutskottets beslutsförslag bör kompletteras med följande: Utbildningen följer Regionala yrkeskommitténs kvalitetskrav. Ordföranden ställer proposition och finner att nämnden antar tillägget. Barn- och utbildningsnämndens beslut: Barn- och utbildningsnämnden beslutar att framföra till fullmäktige att nämndens mål är att kunna erbjuda alla elever den utbildningsplats de önskar. Barn- och utbildningsnämnden anser dock att elevernas möjlighet att få utöva sitt yrke efter avslutad utbildning alltid måste vara i fokus. Detta innebär att nämnden inrättar så många utbildningsplatser som möjligt ur ett realistiskt perspektiv med tanke på elevernas möjligheter att kunna utöva sitt yrke efter avslutad utbildning samt att utbildningen följer Regionala yrkeskommitténs kvalitetskrav. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att föreslå att motionen bifalls.

10 Barn- och utbildningsnämnden (12) Bun/2008: Kvalitetspolicy för förskolan Barn- och utbildningsförvaltningens utvecklingsenhet har formulerat ett förslag till policydokument för förskoleverksamheten. I dokumenter beskrivs vilka kvalitetsfaktorer som finns för förskoleverksamheten som t.ex. Personalens kompetens, personaltäthet, gruppstorlek och gruppsammansättning, lokaler och utemiljö. Barn- och utbildningsnämndens beslut: Barn- och utbildningsnämnden beslutar att anta kvalitetspolicyn för förskoleverksamheten i Örnsköldsviks kommun.

11 Barn- och utbildningsnämnden (12) 92 Anmälan av delegationsbeslut Följande delegationsbeslut redovisas: Personalärenden Beslut för elever i behov av särskilt stöd Beslut om förtur till plats i barnomsorgen Ändring av studieplan m.m. för gymnasieelever Inskrivning av elev i särskolan 288 Barn- och utbildningsnämnden godkänner redovisningen.

12 Barn- och utbildningsnämnden (12) 93 Meddelanden Kommunstyrelsens beslut 243/08, Yttrande över revisionsrapporten Långsiktigt förändringsarbete BUN 2008:134 Länsstyrelsens beslut, Ang. tidigare genomförd verksamhetstillsyn av barn- och utbildningsnämndens LSS-verksamhet BUN 2006:134 Förfrågan från Ängetskolans elevråd till andra skolor om möten mellan skolornas elevråd BUN 2008:194 Skolverket, Uppdaterad informationsfolder om nationella minoriteters rättigheter. BUN 2008:188 Skolinspektionen, Avslag på ansökan från Jensen education college AB om rätt till bidrag till ett fristående gymnasium i Umeå BUN 2008:91 Kommunfullmäktiges beslut 240/08 Klarläggande av beslutsnivåer betr. Taxor/avgifter, bidragsnormer m.m. BUN 2006:101 Skolinspektionens avslagsbeslut på ansökan från Novum (John Bauergymnasiet) om rätt till bidrag till ytterligare utbildningar. BUN 2008:79 Barn- och utbildningsnämnden tar del av meddelandena.

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Fullmäktigesalen 13:00-13:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Fullmäktigesalen 13:00-13:30 Barn- och utbildningsnämnden 2007-06-12 1 (10) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Fullmäktigesalen 13:00-13:30 Birgith Olsson Johansson (s), ordf.,

Läs mer

Örnsköldsvik; sammanträdesrum Kubbe 10:00 11:00

Örnsköldsvik; sammanträdesrum Kubbe 10:00 11:00 Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-09 1 (13) Plats och tid Beslutande Örnsköldsvik; sammanträdesrum Kubbe 10:00 11:00 (s), ordf. (s), Yvonne Ölund (s), Mattias Öberg (s), Ruth Bergström (s), Tommy Olofsson

Läs mer

Arken, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen 13:30-16:00

Arken, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen 13:30-16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2008-04-15 1 (9) Plats och tid Beslutande Arken, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen 13:30-16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (s), Gösta Svensson (s), Yvonne Ölund (s),

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:45. Bruno Sjölund (S), Ulla Grundberg-Larsson (S),

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:45. Bruno Sjölund (S), Ulla Grundberg-Larsson (S), Barn- och utbildningsnämnden 2009-04-07 1 (9) Plats och tid Beslutande Ersättare: Övriga deltagare: Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:45 Birgith Olsson Johansson (S), Gösta Svensson

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30 Bildningsnämnd 2012-03-20 1 (8) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30 Birgith Olsson Johansson (S), ordf., Mattias Öberg (S), Anneli

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1 (14) Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf.

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30 Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-11 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersätttare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30 Birgith Olsson Johansson (s), ordf., Gösta Svensson (s), Yvonne

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (14) 13:30 16:00

Barn- och utbildningsnämnden (14) 13:30 16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2008-03-11 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Arken, Örnsköldsvik 13:30 16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (s), Gösta Svensson (s), Yvonne Ölund

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00-16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00-16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-13 1 (12) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00-16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (s), Yvonne

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 15:00 16:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 15:00 16:30 Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-15 1 (14) Plats och tid Ledamöter Tjänstg. ersättare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 15:00 16:30 Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Gösta

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Kl 11-12. Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C)

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Kl 11-12. Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Barn- och utbildningsnämnden 2010-05-12 1 (12) Plats och tid Beslutande Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Kl 11-12 Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Ledamöter Gösta Svensson

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 8:30-14:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 8:30-14:00 Barn- och utbildningsnämnden 2007-09-14 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 8:30-14:00 Birgith Olsson Johansson (s), ordf., Gösta

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30 Barn- och utbildningsnämnden 2007-04-16 1 (23) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 14:30 Birgith Olsson Johansson (s) ordf., Gösta

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:30 Barn- och utbildningsnämnden 2009-10-27 1 (14) Plats och tid Ledamöter Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:30 Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Gösta Svensson (S) Carina

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl 15:00 16:00

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl 15:00 16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2009-02-12 1 (13) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl 15:00 16:00 Beslutande varav tjänstg. ers. Ersättare Birgith Olsson Johansson, ordf. (S), Gösta Svenssson, (S),

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen, Arken Kl Beslutande Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (c)

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen, Arken Kl Beslutande Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (c) Barn- och utbildningsnämnden 2009-05-12 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Korallen, Arken Kl. 15-16 Beslutande Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (c) Gösta Svensson

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:30 16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:30 16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2008-10-28 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Godkännande av närvaro Tid och plats för justering Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:30

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-18 2 (13)

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-18 2 (13) Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-18 1 (13) Plats och tid Folkets Park, Örnsköldsvik, kl.15:30 16:15 Beslutande Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Ledamöter Gösta Svensson (S) Carina Kock

Läs mer

Maria Lundberg (s), Lars Edblad (s), Bruno Sjölund (s), Nils-Gunnar Bylund (c), Anna Hägglund (m), Åke Lundberg (m), Malin Wågberg (v)

Maria Lundberg (s), Lars Edblad (s), Bruno Sjölund (s), Nils-Gunnar Bylund (c), Anna Hägglund (m), Åke Lundberg (m), Malin Wågberg (v) Barn- och utbildningsnämnden 2007-12-18 1 (16) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, Fullmäktigesalen 14:00-16:00 Beslutande Ersättare Birgith Olsson Johansson (s), ordf., Gösta Svensson (s), Yvonne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(10) Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-10-03 - i Skånes Fagerhultsrummet kl 13.30-15.55 Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 13:00-14:45

Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 13:00-14:45 Omsorgsnämnden 2007-09-14 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum Korallen, Arken, kl 13:00-14:45 Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Gunnar Holmberg (s) Sofia Olsson (c) Lillemor Edlund

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 14 augusti 2013 kl. 18.45-20.30 Almliden, Bjuv Beslutande ledamöter Kjell-Åke Johnsson, ordförande Annika B Andersson (S)

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Bildningsnämnd 2013-02-12 1 (9) Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ers. Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (S), Mattias

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:30 16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:30 16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2008-06-25 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:30 16:00 Birgith Olsson Johansson, ordf. (s), Gösta

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Barn- och utbildningsnämnden 2010-02-15 1 (43) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:00 Beslutande Birgith

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-10 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.00 16.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Christina Aspenryd (S), ordförande

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

2014-05-27. Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf.

2014-05-27. Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, rum 303/304 08:30-09:45 Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf. Ida Nilsson (MP)

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 15 maj 2013 kl. 18.45-21.00 Almliden, Bjuv Beslutande Ledamöter Bo Blixt (S),ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Annika B Andersson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2011-03-21 Gymnasienämnd Plats och tid Rum Kumla, Stadshuset, 2011-03-21, klockan 16:00-16:40 Beslutande Marie Eriksson (S) Per Holm (KD) Katarina Öberg (S), ordf Margareta Engman (M) Dan-Åke Moberg (S)

Läs mer

PROTOKOLL. Datum Utbildningsnämnden Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 11:00-17:30

PROTOKOLL. Datum Utbildningsnämnden Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 11:00-17:30 Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 11:00-17:30 Beslutande: Malin Ängerå (S), ordförande Anne Hamrén (S) Örjan Fridner (S) Stina Michelsson (S) Marie Mill (SRD) Conny Englund (V)

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-15

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-15 Ärendeförteckning Sid. 98 Föregående protokoll... 2 99 Ekonomisk rapport, Dnr BUN/2010:23... 3 100 Delårsrapport, Dnr BUN/2010:23... 4 101 Omställningsplan 2009-2012, Dnr BUN/2010:128... 5 102 Sommarskola,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Datum 2012-03-13. Anders Öberg Marie Martinsson Kjell Gunnarsson Jan Arvidsson Gunilla Persson Peter Tillman (v) Ej 20, 22 samt 24 27

Datum 2012-03-13. Anders Öberg Marie Martinsson Kjell Gunnarsson Jan Arvidsson Gunilla Persson Peter Tillman (v) Ej 20, 22 samt 24 27 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2012-03-13 Sida 1(16) Plats och tid Sammanträdesrummet Utsikten, Hallsberg, kl 13.00 kl 16.30 Beslutande Ledamöter Siw Lunander (s) Ulf Ström (s) Suzana Madzo (s) Joakim Hedelind

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 1 (5) Plats och tid Hellqvistsalen, onsdagen den 11 februari 2009, klockan 16.00 18.50 Beslutande Elisabeth Persson (s), Mikael Peterson (s), Camilla Dahl (s), Ingrid D. Andersson

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-11-17 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-10:00 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-02-10 17 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-16.45 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Bernt Ekström s ledamot Åsa Olsson v ledamot Leif Andersson c ledamot Siv Samuelsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-02 1-13 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-17.30 ande: Övriga närvarande: Stefan Widerberg (C) ordförande Margaretha Fransson (M)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 10 Sida 1 av 10 Tid och plats Onsdagen den 22 april kl. 18.30-21.00 Varagårdsskolans samlingssal, S. Storgatan 21, Bjuv Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 1 (15) Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 Beslutande: Tomas Johansson (s), ordförande Cariné Ahlfeldt (s) Margareta Gustavsson (s), ersättare för Andreas Bylund (s) Liza Jonsson

Läs mer

87 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall augusti 2010

87 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall augusti 2010 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-09-28 85 Meddelanden 86 Anmälan om delegationsbeslut 87 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall augusti 2010 88 Delårsrapport 2010:2 per 31 augusti och

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-12-21 Sid:121 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid Barn- och utbildningskontoret kl 15.00 Beslutande Diana Brandin (S) ordförande Nelly Jansson (KD) Lizbeth Johansson

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.20 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Eva Edberg (S) Gunnar Eklöf (V) - 47

Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Eva Edberg (S) Gunnar Eklöf (V) - 47 Omsorgsnämnden 2010-05-11 1 (11) Plats och tid Beslutande ledamöter Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Christina Karlsson (S) ordförande Gunnar Holmberg (S) Anna-Lena Holmström

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Sal 114 14:00-16:00 ande Anders Tell, ordförande. Fredrik Axelsson (M), vice ordf. Malin Emilson (S) Qazim Hasanaj (S) Emma Bruce (S) Anna Pettersson (S) Magnus

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2015-05-19 A4 1(11) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 11.55. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Andreas Sihvonen, S Per-Göran Skoog, S Petra Danielsson,

Läs mer

231 Motionssvar, Gröna linjen - för en starkare region (Kst/2014:205)

231 Motionssvar, Gröna linjen - för en starkare region (Kst/2014:205) Kommunfullmäktige 2016-11-28 1 (5) 231 Motionssvar, Gröna linjen - för en starkare region (Kst/2014:205) Föreligger motion daterad den 24 mars 2014 från Anna-Lena Lindberg (C) angående förslag om en ny

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 14:00 14:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 14:00 14:30 Bildningsnämnd 2012-04-17 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 14:00 14:30 Beslutande Birgith Olsson Johansson, ordf. (S), Mattias Öberg (S), Anneli Westin (S), Gösta Svensson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, 2014-04-10, kl. 09:00 10:30 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander (S) Björn Vallin (FP)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Eva Edberg (s) - 13 Frits Söderlind (s) 14 Ersättare Frits Söderlind (s) Barbro Olsson (c) Lars-Åke Norman (s) Christina Göransson (kd)

Eva Edberg (s) - 13 Frits Söderlind (s) 14 Ersättare Frits Söderlind (s) Barbro Olsson (c) Lars-Åke Norman (s) Christina Göransson (kd) Omsorgsnämnden 2007-01-10 1 (16) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe kl 13:00-14:50. Beslutande Christina Karlsson (s) Anna-Lena Holmström (c) Gunnar Holmberg (s) Sofia Olsson

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Lars-Eric Nilsson Lars Antonsson. Ingrid Noord-Silversten. Lars-Eric Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Lars-Eric Nilsson Lars Antonsson. Ingrid Noord-Silversten. Lars-Eric Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-11-19 Plats och tid Högskolecentrum, hörsalen kl. 13.15-14.55 Beslutande Övriga deltagare Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (S) Sune Gustavsson (OPA) Christina

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:30 Bildningsnämnd 2012-11-20 1 (11) Plats och tid Beslutande Tjänstg. ersättare Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 15:30 Birgith Olsson Johansson (S), ordf.,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 14:00 15:00

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 14:00 15:00 Barn- och utbildningsnämnden 2010-10-26 1 (15) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Gottne 14:00 15:00 Beslutande Birgith Olsson Johansson (S) Edit Persson (C) Ledamöter Gösta Svensson

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-04-20 Sid: 34 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid GKC kl 15.00 19.40 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana Brandin (S) 1:e vice

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (11)

Barn- och utbildningsnämnden (11) Barn- och utbildningsnämnden 2017-04-18 1(11) Plats och tid: Stålvallaskolan, kl 9.00 12.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Ann-Marie Rosö (S) Sune Frisk

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson (s)

Läs mer

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid ande Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 Lena Rosvall (S), ordförande Per-Erik Andersson (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S)

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S) fe fl 5, Malung-Salens kommun Sammanträdesprotokoll 2018-08-20 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1-15 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum, kl 13.30-17.10 ande: Stefan Widerberg (C) ordförande Glenn Lund (M) Kjell Karlsson (M) ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-10-23 1 (7) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 15.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-11:45 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-03-21 Plats och tid ande Sammanträdesrum Rimbo, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-14.00 Göran Pettersson, ordförande Åsa Wennerfors (FP) 1:e

Läs mer

11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30.

11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30. 11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30. ande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Ulla Börjesson (s) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-01 1 (10) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 16.35 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNMJNNJOP= = =SSJTM Utbildningsnämnden sammanträde 66. Ekonomisk uppföljning efter oktober år 2010 67. Interkommunal ersättning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola kalenderåret

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 10:00 10:15

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 10:00 10:15 Kommunstyrelsen 2010-05-31 1 (5) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 10:00 10:15 Beslutande Övriga deltagare Ordförande: Elvy Söderström (S) Ledamöter:, Glenn Nordlund (S), Jim Sundelin (S), Lena

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 18.00 19.40 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Lars Ragnarsson (M) tjänstgör för Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer

Läs mer

Martin Nyqvist Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Martin Nyqvist SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Martin Nyqvist Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Martin Nyqvist SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-09-07 Plats och tid Högskolecentrum hörsal 13.15-16.05 Beslutande Övriga deltagare Anders Cargerman (L) ordförande Håkan Tomasson (M) 1:e vice ordförande Kerstin Rosenkvist

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Barn- och utbildningsnämnden 2018-09-12 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:30 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 9: Anita Danielsson (M), Gunilla Hammarlund (S) Kommundirektör Agneta Marelll

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 9: Anita Danielsson (M), Gunilla Hammarlund (S) Kommundirektör Agneta Marelll Kommunstyrelsen 2010-09-27 1 (5) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, kl. 9:00 09.15 Beslutande Övriga ersättare: Övriga deltagare Ordförande: Glenn Nordlund (S) Ledamöter: Marianne Vestin (S), Jim

Läs mer

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Sammanträdet öppet för allmänheten. Inga personer närvarande. Justerare: Mats Hallsten (c) Paragrafer : 35-47

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Sammanträdet öppet för allmänheten. Inga personer närvarande. Justerare: Mats Hallsten (c) Paragrafer : 35-47 ) 2005-04-28 1 (15) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda, torsdagen den 28 april 2005, kl 13.00 15.10. Beslutande: Ulla Börjesson (s) ordförande Eva-Lena Johansson (s) Monica Gustafsson

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie Tid 2019-05-14, kl. 09:00-12:21 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Beslutande Övriga deltagare Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M) Malin Taggu (M) Gun Larsson (L)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.30 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-12-13 i Skånes Fagerhultsrummet, kl 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, lokal 114, 14:00-16:00 ande Ersättare Anders Tell (S), ordf. Fredrik Axelsson (M), vice Malin Emilson (S) ordf. Qazim Hasanaj (S) Emma Bruce (S)

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer