Vi är det lilla företaget med det stora fokuset på livskvalité! Livskvalitet har 4 viktiga dimensioner; den fysiska, psykiska, sociala &

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vi är det lilla företaget med det stora fokuset på livskvalité! Livskvalitet har 4 viktiga dimensioner; den fysiska, psykiska, sociala &"

Transkript

1 Vi är det lilla företaget med det stora fokuset på livskvalité! Livskvalitet har 4 viktiga dimensioner; den fysiska, psykiska, sociala & existentiella. Djuren utgör där en mycket väsentlig del för oss människor och har gjort så i århundraden.

2 HÄSTUNDERSTÖDD TERAPI Visste du att hästens rörelsemönster i skritt liknar människans gång, när hästen rör sig överförs de tredimensionella rörelserna till ryttaren. Ryttarens bäcken och bål rör sig då som vid normal gång. Detta sker ungefär gånger under ett 30 min ridpass. Hästunderstödd terapis effekter; minskad ångest minskad smärta minskad stress minskade muskelspänningar minskad spasticitet ökad muskeltonus och upprätning ökad motivation och mod ökat ansvarstagande ökad rörlighet/smidighet ökad vakenhet/alerthet förbättrad kroppskännedom förbättrad kondition och koordination förbättrad balans och hållning förbättrad andningsfunktion förbättrad kognitiv förmåga förbättrad kommunikation allsidig träning skapar må-bra-hormonet oxytocin LÄS GÄRNA MER OM HÄSTUNDERSTÖDD TERAPI PÅ VÅR HEMSIDA! Vi har stabila och lugna hästar som vi arbetar med av raserna Irländsk Tinker och Bajskir. Det unika med Bajskirhästarna är att de är allergena och många gånger kan ridas av personer som vanligtvis är allergiska mot hästar! Hästarna vi arbetar med tränas kontinuerligt i olika miljöer samt utbildas och rids av kunnig personal. Vi är unika med att möjliggöra hembesök med våra hästar! Antingen hem till er dörren eller till er dagliga verksamhet som ej har möjlighet att ta sig ut till oss! Välkomna ut för ett studiebesök hos oss på gården!

3 HUNDUNDERSTÖDD TERAPI En hund har en fantastisk förmåga att acceptera dig för den du är utan att lägga värdering på hur du ser ut, är klädd eller vilken status du har. Hunden dömer dig inte för ditt förflutna eller vad du har i bagaget utan hunden finns där för dig i nuet. Hunden är lätt att träna och umgås med, underlättar samtal, ökar livsglädjen, lättar upp stämningen och minskar känslan av isolering och utanförskap. Hunden fungerar ofta som ett socialt smörjmedel då det går trögt och öppnar upp till spontana samtal och kontakter. Hundar är tydliga och deras handlingar ljuger aldrig de har ett rakt och ärligt sätt att kommunicera och deras tydliga sätt att visa signaler, som leder till att de är behagliga och trovärdiga att vara i närheten av och många gånger hjälper människor att finna förtroende för nya bekantskaper och situationer de ställs inför. Hundunderstödd terapis effekter; minskad ångest minskad smärta minskad stress minskade muskelspänningar minskad spasticitet öppnar upp till samtal ökar koncentrationsförmågan ökar självkänsla och självförtroende ökar viljan att bli mer social och aktiv ökad motivation och mod ökat ansvarstagande ökad finmotorik förbättrad kondition och koordination förbättrad kommunikation allsidig träning skapa en känsla av ett sammanhang skapar må-bra-hormonet oxytocin LÄS GÄRNA MER OM HUNDUNDERSTÖDD TERAPI PÅ VÅR HEMSIDA! Vi har idag ett terapihundsekipage som arbetat mycket inom vård och omsorg, med äldre på äldreboenden, dementa personer men även med barn och ungdomar med olika problematik. Vi har även flera hundar som inom kort kommer att vidareutbildas till licensierade terapihundsekipage. Hundarna är av den fantastiska rasen Australian Shepherd och Border collie som är oerhört sociala, arbetsamma och tillgivna hundar som många gånger bjuder på skratt och show. Välkomna ut för ett studiebesök hos oss på gården!

4 ERBJUDANDEN MED HÄST Aktiviteter som erbjuds på gården DAGRIDLÄGER SOMMAREN 2013 Har ni börjat fundera på aktiviteter/läger inför sommarlovet? Är ni förälder till en äventyrslysten ungdom? Nu söker vi flera som är intresserade av att delta i vårt unika dagläger! Hos oss får barn & ungdomar möjlighet till umgänge med specialutbildade djur och personal i natur ute på vår avskilda men centrala lantgård. Här lägger vi stor vikt och fokus på Kamratskap, Ansvarstagande, Respekt, Etik och Moral samtidigt som vi bjuder på ett unikt äventyr. Vi arbetar inte som den traditionella ridskolan/lägerverksamheterna då vi tycker att det finns så mycket mer att lära oss än bara ridning. Vi på Hund & Hästupplevelser har goda erfarenheter inom hund och hästunderstödd terapiarbete och arbetar utifrån dessa aspekter. Hos oss får man lära sig mer än bara ridning efter skolboken, man får självklart lära sig ridningens grunder men även att ta ansvar för sitt djur både före, efter och under arbete, kamratskap och respekt, etik och moral gentemot varandra är även också något vi lägger stor vikt på samt ansvarskänsla. Vi kollar idag intresset av lägerverksamhet i sommar, ett äventyr inspirerat av en riddares historia och de medeltida tonerspel som utspelades förr i tiden. Vi kommer tala mycket om riddarkodexen och brödraskap. Lära oss hantera, sköta och rida hästarna, allt från grunden. Men även testa på några av de medeltida tonergrenarna för de som vill. Alla är välkomna hos oss, vare sig tidigare djurerfarenheter ålder eller om man är kille eller tjej då vi har tagit beslutet att ej ha för stora grupper, på så vis får vi större möjlighet till att individualisera arbetet och lektionerna för varje enskild person som är hos oss. Vi kommer samarbeta med riddare från Nordic Knights som förhoppningsvis kommer hälsa på för att bjuda på en show! I år kommer endast två lägerveckor anordnas och vi tar emot max sex stycken deltagare/läger, så skynda boka din plats! Om du är intresserad av att deltaga så hör med din kommun om du kan få bidrag till kursavgiften. De flesta kommuner ger hela avgiften! När: Vecka 31 och Vecka 32 Var: Kyssinge 484, Rosersberg Kostnad för deltagare: 4500:- ink moms och skatter. Lunch och fika ingår. Kostnad för anhörig/assistent: 1250:- ink moms och skatter. Lunch och fika ingår. Hjälm finns att låna för de som inte har. Ordentlig lunch (husmanskost) ingår varje dag som vi gör iordning tillsammans med barnen/ungdomarna samt ordentlig eftermiddagsfika av slag som hembakat med saft. Har ni frågor eller synpunkter? tveka inte att höra av er!

5 RIDNING 40 min. 500:-/pers Med utbildad häst hos oss, vi gör ordning hästen tillsammans innan ridningen, nivån läggs efter ryttarens kapacitet. + Moms tillkommer HÄSTHANTERING/VÅRD & SKÖTSEL 40 min. 250:-/pers Då går vi ut tillsammans i hagen och hämtar hästen. Går igenom hur man ska rykta och sköta hästen på bästa sätt och vad man bör tänka på i säker hästhantering, alternativt NH undervisning (naturlig hästhantering) hur man bör hålla, leda men framförallt tänka på när man arbetar och umgås med hästar. Här ingår även enklare information/undervisning om hästens språk som känns självklart för mig då det är viktig att känna till när man till exempel ska gå in i en hage eller i en box till en ny häst för att undvika/förebygga skador eller olyckor. + Moms tillkommer TRICKTRÄNING MED HÄST 40 min. 500:- /pers Vi går genom grunderna med hur man använder en klicker vad man bör tänka på innan och förklarar varför vi just använder klickern som redskap i träningen. + Moms tillkommer KÖRNING 40 min. 500:-/pers Vi gör ordning hästen tillsammans så att man får vara med och se hur utrustningen skall spännas för och skötas, därefter beger vi oss ut på en ca 30 min körtur då jag först visar hur man gör och bör tänka på, eleven får även prova på att hantera och manövrera häst och vagn/släde själv om de vill. + Moms tillkommer

6 Aktiviteter som erbjuds utanför gården RIDNING 50 min. 700:-/pers Med utbildad häst i ert närområde. Vi anländer utanför er dörr för att sedan ta en ridtur i området. Nivån läggs efter ryttarens kapacitet. + Moms tillkommer Transportkostnad tillkommer HÄSTHANTERING/VÅRD & SKÖTSEL 50 min. 450:-/pers Vi är hemma hos er eller i ert närområde och går tillsammans genom hur man ska rykta och sköta hästen på bästa sätt och vad man bör tänka på i säker hästhantering, alternativt NH undervisning (naturlig hästhantering) hur man bör hålla, leda men framförallt tänka på när man arbetar och umgås med hästar. Här ingår även enklare information/undervisning om hästens språk och hur vi kommunicerar med varandra på bästa sätt som känns som en självklarhet att lära sig så att man lättare kan förstå hur man ska vara runt hästen för att undvika/förebygga skador eller olyckor. + Moms tillkommer Transportkostnad tillkommer TRICKTRÄNING MED HÄST 40 min. 700:- /pers Vi är hemma hos er eller i närområde, går genom grunderna med hur man använder en klicker vad man bör tänka på innan och förklarar varför vi just använder klickern som redskap i träningen. + Moms tillkommer Transportkostnad tillkommer KÖRNING 40 min. 700:-/pers Vi anländer utanför er dörr med vårt körekipage för att sedan ta en körtur i området på en ca 30 min. Först visar jag hur man gör och bör tänka på därefter kan eleven få tillfälle att prova på att hantera och manövrera häst och vagn/släde själv om de vill. + Moms tillkommer, Transportkostnad tillkommer Boka 10 tillfällen på en gång och få 250:- rabatt! Första tillfället ser jag som prova på tillfälle då vi lär känna varandra och hästen, därför utgår en prova på rabatt på 50% på första tillfället. Transportkostnad av varje ekipage tillkommer 150:-/mil Moms tillkommer på alla priser. Vi innehar F skatt.

7 ERBJUDANDEN MED HUND Aktiviteter som erbjuds på gården Klappa, skratta, lära Lär känna hundarna, upplev en varm nos, busa, leka och lära. Hundarna bjuder på skratt, trix och massvis av kärlek. Vi presenterar hundarna och deras egenskaper, förklarar deras relation och hur flocken fungerar. Detta återspeglar inte sällan relationer mellan människor och det är lätt att dra paralleller till vikten av samarbete, respekt och förtroende. Sedan är det dags för berikning, vi gör någon aktivitet tillsammans med hundarna för att skapa en rolig och stimulerande aktivitetsstund för både oss och hundarna. ca tid 1,5 tim Pris: 950:-/pers Moms tillkommer Be as one - Träna och utvecklas Att lära någon annan något är minst lika utvecklande som att lära sig något själv. Här lägger vi fokus på att lära hundarna, men i själva verket är det deltagarna som lär sig. Att förstå HUR ett djur lär innebär en massa viktig kunskap, tålamod, respekt, förtroende och uppmuntran är viktiga ledord. Spännande träningspass som ger mersmak, endast fantasin sätter gränserna här! Aktiviteterna individanpassas till personen/gruppens kapacitet, förutsättningar och behov. ca tid 1,5 tim 950:-/pers Moms tillkommer Mysa & Läsa Hundars fördomsfria sätt tillsammans med mjuk päls och en varm nos skapar inte bara oxytocin utan även en lugn och trygg miljö att vistas i. Antingen kan deltagarna få läsa själva för hunden eller så läser en lärare/stödperson upp en bok för deltagarna och hunden. Detta blir en paus i vardagen, en stund av mys, lästräning eller bara ren avkoppling alternativt ett sätt att träna på att varva ner. Oavsett ändamål har det en stor positiv inverkan och likväl endorfiner som oxytocin flödar. ca tid 1 tim 500:-/pers Moms tillkommer

8 Aktiviteter som erbjuds utanför gården Klappa, skratta, lära + Transportkostnad Be as one + Transportkostnad Mysa & Läsa +Transportkostnad Privata Individuella Besök Vårt ekipage hjälper även gärna till vid privata besök då vi fokuserar eller arbetar kring någon särskild problematik. Vi stöttar personer som behöver stöd och trygghet, arbetar med fobier, jobbar för att höja motivationen för både ungdomar och äldre som tappat livsglädjen. För mer information och kostnadsförslag, maila! Känner du någon som du önskar att vi skulle besöka? Maila och berätta lite mer om personen och problematiken, vad du/ni önskar eller har för visoner/mål för pris. Vi har erfarenhet av att jobba med allt från grova sociala fobier till att bara få våra äldre att hitta tillbaka och finna motivation, matlust och livsglädje igen. Vi arbetar med både äldre personer men även barn och ungdomar. Boka 10 tillfällen på en gång och få 250:- rabatt! Första tillfället ser jag som prova på tillfälle då vi lär känna varandra och hunden, därför utgår en prova på rabatt på 50% första tillfället. Transportkostnad tillkommer 100:-/mil Moms tillkommer på alla priser. Vi innehar F skatt. Maila för mer information eller pris! Hastupplevelser@hotmail.se

Kurser i Parelli Natural Horsemanship sommarhalvåret 2016

Kurser i Parelli Natural Horsemanship sommarhalvåret 2016 Kurser i Parelli sommarhalvåret 2016 Maj Börja med Parelli 30 april-1 maj Vill du få en ännu bättre relation med din häst? Vill du känna dig säker i hanteringen av din häst? Vill du förbereda din unghäst

Läs mer

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.!

assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning.! assisco HälsoCamp 5-6 mars 2016 Följ med oss upp till Ånnaboda för en helg fylld med mental och fysisk träning. Vi välkomnar människor som vill göra ett avstamp mot ett friskare och liv oavsett om det

Läs mer

hästfolk 6 hästfocus #2 2011 www.hastfocus.se De helande hästarna Samspel Anna och hennes halvblod Benetton samspelar i terapisessionerna.

hästfolk 6 hästfocus #2 2011 www.hastfocus.se De helande hästarna Samspel Anna och hennes halvblod Benetton samspelar i terapisessionerna. hästfolk De helande hästarna Samspel Anna och hennes halvblod Benetton samspelar i terapisessionerna. 6 hästfocus #2 2011 www.hastfocus.se De helande hästarna hästfolk De helande hästarna The Joy of being

Läs mer

Namn: Klass: IUP-häftet. F- klass. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen.

Namn: Klass: IUP-häftet. F- klass. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. Namn: Klass: F- klass IUP-häftet Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. 1 Vad är IUP-häftet? Det här är ditt IUP-häfte där du utvärderar

Läs mer

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening Sponsorbrev 2014 Trelleborgs Ryttarförening Trelleborgs Ryttarförening är en helt ideell förening som grundades 1971 och driver sin verksamhet på Brosjödals gård, föreningen har ca 350 medlemmar. Vår vision

Läs mer

VÅGA VARA KREATIV! 1

VÅGA VARA KREATIV! 1 VÅGA VARA KREATIV! 1 VÅGA VARA KREATIV! Ta steget och våga använda fantasin! Prova olika uttryckssätt i en workshop som berör såväl kropp som själ! Genom konst och kultur kan ni gemensamt utveckla en öppnare

Läs mer

Sista dagen kommer lägret att avslutas med en kombinationstävling i både hoppning och dressyr.

Sista dagen kommer lägret att avslutas med en kombinationstävling i både hoppning och dressyr. VÄLKOMMEN TILL SOMMARLOVET OCH RIDLÄGER - BOLLNÄS RIDSÄLLSKAP! LÄGER 1 TRÄNINGSLÄGER MED TÄVLINGSINRIKTNING VECKA 25, 17-20/6 2019, 09.00-16.00, KARIN FREDRIKSSON/MICHAELA HELLSTRÖM Ett träningsläger i

Läs mer

Stress hos hästar i träning

Stress hos hästar i träning Stress hos hästar i träning Stress är något som ofta hör till vardagen hos en galoppör. De tränas tidigt att bli explosiva, reagera snabbt och springa fort. De vi använder oss av är deras naturliga flyktinstinkter.

Läs mer

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen Man ska vara positiv för att skapa något gott. Ryttare är mycket känslosamma med hänsyn till resultatet. Går ridningen inte bra, faller

Läs mer

Kurser i Parelli Natural Horsemanship sommarhalvåret 2015

Kurser i Parelli Natural Horsemanship sommarhalvåret 2015 Kurser i Parelli Natural sommarhalvåret April Börja med Parelli Natural 11-12 april Kursbeskrivning Vill du få en ännu bättre relation med din häst? Vill du känna dig säker i hanteringen av din häst? Vill

Läs mer

Winbergs Hälsa Friskare Du

Winbergs Hälsa Friskare Du Hälsoutbud Winbergs Hälsa Friskare Du Innehåll Varför satsa på hälsa? sid. 4 Hälsointervention sid. 5 Föreläsningar sid. 7 Kurser i hälsosam matlagning sid. 8 Gym sid. 11 Hälsokonsultation sid. 12 Gruppträning

Läs mer

Passage Hästunderstödd behandling vid psykiatriska kliniken i Skellefteå. Psykiatriska kliniken Skellefteå

Passage Hästunderstödd behandling vid psykiatriska kliniken i Skellefteå. Psykiatriska kliniken Skellefteå Passage Hästunderstödd behandling vid psykiatriska kliniken i Skellefteå Psykiatriska kliniken Skellefteå Vad är Passage? Hästunderstödd behandlingsform vid psykiatriska kliniken, Skellefteå lasarett.

Läs mer

Sommarlovsaktiviteter 2017

Sommarlovsaktiviteter 2017 Sommarlovsaktiviteter 2017 Här hittar du våra sommarlovs aktiviteter. Följande allmänna regler gäller för alla kurser: Anmälan sker till kontoret, 0765-55 92 72 eller på mail: kungsors.ridklubb@live.se

Läs mer

Är du intresserad av att bli ledare inom Indoor Walking, Spin eller Träna ute?

Är du intresserad av att bli ledare inom Indoor Walking, Spin eller Träna ute? Är du intresserad av att bli ledare inom Indoor Walking, Spin eller Träna ute? Ledare inom Träna ute Vad krävs av mig? Att du är intresserad av träning generellt och specifikt konditionsträning. Du har

Läs mer

Vad är Gustasbergs Gård?

Vad är Gustasbergs Gård? Vad är Gustasbergs Gård? Gustafsbergs Gård tillhandahåller sysselsättningsplatser för individer i behov av särskilt stöd och hjälper personer att skapa en meningsfull sysselsättning. Vi strävar efter en

Läs mer

Mindfulness i harmoni med den sköna naturen. Handledare: Bengt Rundquist Mindfulness i harmoni med den sköna naturen 1

Mindfulness i harmoni med den sköna naturen. Handledare: Bengt Rundquist Mindfulness i harmoni med den sköna naturen 1 Handledare: Bengt Rundquist 1 Vad är Mindfulness? Att vara närvarande i nuet (ha tålamod) Att vara medveten om vad som pågår Att rikta uppmärksamheten på din avsikt Att acceptera din situation utan att

Läs mer

LÄRARHANDLEDNING SKANSEN SVERIGES STÖRSTA KLASSRUM! Klappa en vän. Förskoleklass åk 3

LÄRARHANDLEDNING SKANSEN SVERIGES STÖRSTA KLASSRUM! Klappa en vän. Förskoleklass åk 3 SKANSEN SVERIGES STÖRSTA KLASSRUM! Klappa en vän Förskoleklass åk 3 Innehåll Innan besöket... 1 Notebook Smartboard... 1 Power point... 2 Under besöket... 2 Efter besöket... 2 Till läraren om sällskapsdjur...

Läs mer

Anmälan sker till kontoret eller via kundinloggningen på hemsidan. Kurserna kommer att faktureras, ingen kontant

Anmälan sker till kontoret eller via kundinloggningen på hemsidan. Kurserna kommer att faktureras, ingen kontant Översikt (mer info om varje kurs hittar ni nedanför): 27-29 dec: 13.00-15.15 Träningsläger J4+tävlingsgrupp +halvfodervärdar 6 st 950:- 14.30-16.30 Ridläger för de minsta barnen 11 st 600:- 16.00-17.15

Läs mer

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv.

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Hej, jag mitt namn John. Jag har inte velat posta det här, men nu har jag äntligen tagit mig modet att göra det. Jag måste

Läs mer

Arbetsplan för Villa Villekullas fritidshem Juni 2011

Arbetsplan för Villa Villekullas fritidshem Juni 2011 Arbetsplan för Villa Villekullas fritidshem Juni 2011 Fritidshemmet ska ge den omsorg som krävs för att föräldrar ska kunna förena föräldraskap med förvärvsarbete och studier. Fritidshemmets uppgift är

Läs mer

Framtiden just nu! Det är nu dagens barn och unga växer upp. Det är nu, just nu, de skapar många av de attityder och värderingar de bär med sig livet

Framtiden just nu! Det är nu dagens barn och unga växer upp. Det är nu, just nu, de skapar många av de attityder och värderingar de bär med sig livet DEN RÄTTA KÄNSLAN Framtiden just nu! Det är nu dagens barn och unga växer upp. Det är nu, just nu, de skapar många av de attityder och värderingar de bär med sig livet ut. Attityder och värderingar som

Läs mer

Ledarskap 2013-04-28 1. Vad är viktigt i ditt ledarskap?

Ledarskap 2013-04-28 1. Vad är viktigt i ditt ledarskap? Ledarskap 2013-04-28 1 LEDARSKAP Vad är viktigt i ditt ledarskap? 1 LEDARSKAPETS ABC Ledarskapets A ditt förhållningssätt Ledarskapets B din etik och moral Ledarskapets C din träningsplanering LEDARSKAPETS

Läs mer

!!!! Mindfulnessmodul för instruktörer/terapeuter: MIMY- mindfulness och yoga som verktyg i vardagen

!!!! Mindfulnessmodul för instruktörer/terapeuter: MIMY- mindfulness och yoga som verktyg i vardagen Mindfulnessmodul för instruktörer/terapeuter: MIMY- mindfulness och yoga som verktyg i vardagen MIMY är en kombination av Mindfulness och MediYoga, två flertusenåriga metoder som i forskning pekar på ökat

Läs mer

Hästläger på Årsta 4H

Hästläger på Årsta 4H Hästläger på Årsta 4H Anmälan Länk till anmälan till Dagläger på Årsta 4H gård hittar du på hemsidan. www.4h.se/arsta Medlem För att delta på läger krävs medlemskap i Årsta 4H Klubb. Mer info Bli Medlem

Läs mer

Hur är er relation? stämmer stämmer stämmer stämmer stämmer inte alls dåligt lite ganska bra helt och hållet 0 1 2 3 4

Hur är er relation? stämmer stämmer stämmer stämmer stämmer inte alls dåligt lite ganska bra helt och hållet 0 1 2 3 4 Detta är ett utdrag ur boken Bra relation av Kenth Svartberg där du kan få hjälp att bedöma vilken relation du och din hund har. Utdraget är främst avsett som en hjälp för instruktörer som använder boken

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: - God mat och mycket mat, vi behövde aldrig gå hungriga!

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: - God mat och mycket mat, vi behövde aldrig gå hungriga! Namn: Kristina Palm Resa: Balkan Trail Datum: 12-19 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: bra Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar

Läs mer

Emma Gran 2014. www.emmagran.se

Emma Gran 2014. www.emmagran.se Original Play Emma Gran 2014 www.emmagran.se Emma Gran Utbildad i Original Play av grundaren Fred O. Donaldson, sedan 2006 Koreograf (Master of Arts) och danspedagog Arbetar med Original Play och Skapande

Läs mer

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden.

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden. Inspirationsboken Du är källan till glädje. Låt dig inspireras av dig själv. Gör ditt välmående till ett medvetet val och bli skapare av ditt eget liv. För att du kan och för att du är värd det! Kompromissa

Läs mer

Jag behöver bränsle följ med Wilda och Walter på matäventyr

Jag behöver bränsle följ med Wilda och Walter på matäventyr Jag behöver bränsle följ med Wilda och Walter på matäventyr Handledarguide Inledning Vill du skapa förutsättningar för barnen att vara aktiva, lära själva och reflektera? Vill du skapa en miljö där barnen

Läs mer

Lilla Handboken. föräldrar som har tränande barn

Lilla Handboken. föräldrar som har tränande barn Lilla Handboken föräldrar som har tränande barn Taekwondo - träning för alla Huvudmålet med all träning är att stärka individens fysiska och psykiska förmåga. Framförallt skall varje individ känna att

Läs mer

Välkommen till Östgötacupens Finaldag

Välkommen till Östgötacupens Finaldag Välkommen till Östgötacupens Finaldag 7 mars 2015 På Gerstorp Linköping, Nya Ridhallen Innehåll Incheckning... 1 Box/hage... 2 Domare... 2 Fika/lunch... 2 Framridning... 2 Regler vid framridning:... 2

Läs mer

Barn och elevenkäter genomförda i Värnamo kommun 2015

Barn och elevenkäter genomförda i Värnamo kommun 2015 Barn och elevenkäter genomförda i Värnamo kommun 2015 Förskolan 2015 Får alla barn vara med att bestämma vad ni skall göra på förskol Får du vara med och bestämma vad ni skall göra på din förskola? Får

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

JULENS AKTIVITETER 2014

JULENS AKTIVITETER 2014 JULENS AKTIVITETER 2014 BLANDAT PONNY HÄST PRIVATLEKTION Välkommen till stallet VARJE DAG!! On 24 Juliga dagar i stallet! To 25 Fr 26 Lö 27 2 5 2 5 Barnkurs de små Julkurs för de små!! Ridning och pyssel

Läs mer

I kaos ser man sig naturligt om efter ledning.

I kaos ser man sig naturligt om efter ledning. Finn din kärna Allt fler styr med självledarskap. Självkännedom och förmågan att kunna leda dig själv gör det lättare att kunna se klart och att leda andra som chef. Självledarskap handlar om att behärska

Läs mer

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra Vårkänslor Nu har väl ändå sista snön rasat ut, eller? Nu vill i alla fall jag och kaninerna ha vår, sol och värme! Våren bjuder på en mängd aktiviteter i klubben, några av dem kan du se mer av längre

Läs mer

från 4 år och med ridvana minst 1 termin

från 4 år och med ridvana minst 1 termin från 4 år och med ridvana minst 1 termin TID Onsdag-fredag 3-6 december, kl. 17.00 18.15 Lördag unik riddaruppvisning i Uppsala, tid anslås senare. UPPLÄGG På onsdagen kommer ni att rida tillsammans med

Läs mer

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför LERK Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför Lilla Edet. Vi har funnits sedan 1981 och har ridskoleverksamhet samt anordnar tävlingar från klubb nivå upp till nationell nivå.

Läs mer

Ridläger Vigelsjö Ridskolas ANMÄLAN. Ridklubben Norrtälje Ryttare tillsammans med SISU inbjuder till.

Ridläger Vigelsjö Ridskolas ANMÄLAN. Ridklubben Norrtälje Ryttare tillsammans med SISU inbjuder till. Ridklubben Norrtälje Ryttare tillsammans med SISU inbjuder till Vigelsjö Ridskolas Ridläger 2017 ANMÄLAN Anmälan sker på hemsidan under Kurser & Anmälan och scrolla ner till Ridläger Ridklubben Norrtälje

Läs mer

2017 på Karlstads Ridklubb 1

2017 på Karlstads Ridklubb 1 2017 på Karlstads Ridklubb 1 Dagridläger På ponny Lördag 17/6 kl. 09.00-16.00 Här är en aktivitet för den unga ryttaren som vill lära sig mer om hästar och ridning. Kursen vänder sig till ponnyryttare

Läs mer

kunna driva organisationen, de övriga som arbetar inom Canine Therapy Corps gör detta som volontärer.

kunna driva organisationen, de övriga som arbetar inom Canine Therapy Corps gör detta som volontärer. Resan till Chicago IAHAIO är en paraply organisation som arbetar för att skapa nätverk mellan olika organisationer och verksamheter som arbetar inom HAI fältet (Human- animal- interaction). Deras stora

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Hur psykologi kan hjälpa vid långvarig smärta

Hur psykologi kan hjälpa vid långvarig smärta Hur psykologi kan hjälpa vid långvarig smärta Ida Flink, Sofia Bergbom & Steven J. Linton Är du en av de personer som lider av smärta i rygg, axlar eller nacke? Ryggsmärta är mycket vanligt men också mycket

Läs mer

JUNI. 1. Må 16/6 - Ti 17/6 2 dag läger NybBARN 1 450 kr ponny kurs för EG Nivå: Från nybörjarnivå ca 2 års ridvana. Ålder ca 5 ca 9 år

JUNI. 1. Må 16/6 - Ti 17/6 2 dag läger NybBARN 1 450 kr ponny kurs för EG Nivå: Från nybörjarnivå ca 2 års ridvana. Ålder ca 5 ca 9 år JUNI PONNY 1. Må 16/6 - Ti 17/6 2 dag läger NybBARN 1 450 kr ponny kurs för EG Nivå: Från nybörjarnivå ca 2 års ridvana. Ålder ca 5 ca 9 år 2. On 18/6 T0 19/6 2 dag läger NybBARN 1 450 kr ponny kurs för

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE

VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE 011-660 95 www.aby-ridskola.se VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE 1 (6) Välkommen till Stallgängsutbildningen Stallgänget För att underlätta för er som

Läs mer

Öka dina chanser att hitta kärleken!

Öka dina chanser att hitta kärleken! Öka dina chanser att hitta kärleken! Du är trevlig. Du är attraktiv. Du är smart. Du tycker att med alla dina fördelar, borde du ha träffat någon för länge sedan! Hur kommer det sig att andra, som inte

Läs mer

Fotograferingar 2014

Fotograferingar 2014 Fotograferingar 2014 Barnfotografering Vi skapar vackra bilder på ditt eller dina barn. Fokus ligger på att skapa livfulla bilder där barnet står i centrum - i denna typ av fotografering är möjligheterna

Läs mer

Fotograferingar 2014

Fotograferingar 2014 Fotograferingar 2014 Barnfotografering Vi skapar vackra bilder på ditt eller dina barn. Fokus ligger på att skapa livfulla bilder där barnet står i centrum - i denna typ av fotografering är möjligheterna

Läs mer

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - Personligt välkomnande av Will, som sköter hotellet.

Läs mer

Vård- & Terapihund. Fortbildning DAI. Besökshund. Djurassisterad pedagogik

Vård- & Terapihund. Fortbildning DAI. Besökshund. Djurassisterad pedagogik Besökshund Vård- & Terapihund Hundteamet som gör besök för att skapa glädje, motivation och stöd Professionellt hundteam som arbetar målinriktat, dokumenterar och utvärderar Djurassisterad pedagogik Arbeta

Läs mer

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid.

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid. PRAKTISK INFO Plats bokas i Tidsbokare på hemsidan Kösystem finns, avboka plats senast en timma innan klass vid förhinder. Kom i tid, om du ej meddelat att du är sen släpps din plats till ev. drop-in-elev

Läs mer

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling!

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Under våren 2015 gjordes en enkät på som handlade om trivsel, trygghet och barnens delaktighet. Enkäten riktades mot er som föräldrar,

Läs mer

Stall Flitige Lise. Resan. Boende

Stall Flitige Lise. Resan. Boende Stall Flitige Lise Jag hade min praktik med Klara Winkler, vi åkte ner till Holland, till stall Flitige Lise. Stall Flitige Lise är ett försäljnings och tillridningsstall. De flesta av hästarna ägs av

Läs mer

Vad svarade eleverna?

Vad svarade eleverna? Vad tycker eleverna om sina skolor? Vad svarade eleverna? Tjej 78 50 % Kille73 47 % Vill inte svara 8 5 % Vad är det bästa med din skola? att man känner alla. maten och att fröknarna har tid med en bra

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

Elevenkät Viljan Friskola Vt. 2014

Elevenkät Viljan Friskola Vt. 2014 Elevenkät Viljan Friskola Vt. 2014 Sammanställning av Elevenkäterna på Viljan Friskola. Det är 19 av 21 elever som har besvarat enkäten. Kommentarer från ungdomarna är skrivna med röd text och resultatet

Läs mer

Ha rätt sorts belöning. Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund. Grunden till all träning:

Ha rätt sorts belöning. Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund. Grunden till all träning: Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund Grunden till all träning: Gör det lätt för hunden! Börja alltid på en nivå som är enkel för hunden och bygg på svårigheterna. På det sättet tycker hunden

Läs mer

MITT I RYMDEN. Uppdrag för åk f-3. Välkommen till uppdraget Mitt i rymden i Universeums rymdutställning på plan 3.

MITT I RYMDEN. Uppdrag för åk f-3. Välkommen till uppdraget Mitt i rymden i Universeums rymdutställning på plan 3. MITT I RYMDEN Uppdrag för åk f-3 Välkommen till uppdraget Mitt i rymden i Universeums rymdutställning på plan 3. Lärarhandledningen är till för att ge dig som lärare en möjlighet att förbereda ditt och

Läs mer

Målplanering för relationer Exempel 3:1

Målplanering för relationer Exempel 3:1 Målplanering för relationer Exempel 3:1 Våra relationer mår bra av en fungerande arbetsfördelning hemma. Ställer upp för maka/make och barn. Sköter allt hemarbete trots mera smärta. Täta konflikter. Känner

Läs mer

Varför är det bra att utveckla sitt ledarskap?

Varför är det bra att utveckla sitt ledarskap? Ledstjärnorna är en satsning som genomförs här på Varbergs Ridskola. Målet är att ge barn och ungdomar möjligheten att utveckla sina ledaregenskaper, vilket kommer till nytta både i och utanför stallet.

Läs mer

Kroppskännedom. Pedagogiska verktyg Var finns de dolda resurserna vid kroppslig affekthantering.

Kroppskännedom. Pedagogiska verktyg Var finns de dolda resurserna vid kroppslig affekthantering. Kroppskännedom Pedagogiska verktyg Var finns de dolda resurserna vid kroppslig affekthantering. Pedagogiska verktyg Ekipaget Självregleringskurvan ( TTS) Balansfiguren Kedjereaktionen Egenvärdespiralen

Läs mer

Sommarlov i Ale 2013

Sommarlov i Ale 2013 Sommarlov i Ale 2013 Utomhusbad i Ale Vi finns på plats för märkestagning >>Hultasjön v 28,32 och 33 >>Vimmersjön v. 33 Personalen i Skepplanda simhall hälsar alla barn välkomna till årets märkestagning.

Läs mer

Helgläger Dagläger Lovläger

Helgläger Dagläger Lovläger Helgläger Dagläger Lovläger VÅRD OCH OMSORG LÄGER OCH FRITID Läger Du som förälder har möjlighet att få läger till ditt barn på helger och skollov. Lägerverksamheten vänder sig till barn, ungdomar och

Läs mer

Lilla Handboken. Börja träna Taekwondo

Lilla Handboken. Börja träna Taekwondo Lilla Handboken Börja träna Taekwondo Taekwondo - träning för alla Huvudmålet med all träning är att stärka individens fysiska och psykiska förmåga. Framförallt skall varje individ känna att han/ hon har

Läs mer

JULLOVSAKTIVITETER. 23/12 Julklappshoppning. 24/12 Julafton med Julaftonsmorgon i stallet 25/12 Juldagen 26/12 Annandag jul

JULLOVSAKTIVITETER. 23/12 Julklappshoppning. 24/12 Julafton med Julaftonsmorgon i stallet 25/12 Juldagen 26/12 Annandag jul JULLOVSAKTIVITETER 23/12 Julklappshoppning 24/12 Julafton med Julaftonsmorgon i stallet 25/12 Juldagen 26/12 Annandag jul 27/12 Hyr din favorithäst 28/12 Hoppkurs 29/12 Hoppkurs 30/12 Söndag Uteritt 31/12

Läs mer

Hä stpolicy elevstället

Hä stpolicy elevstället 2015-06-18 rev. 2015-06-18 Sida 1 av 5 Hä stpolicy elevstället Innehåll Inledning... 2 Säkerhetsrutiner... 3 Personlig skyddsutrustning... 3 Ridning... 3 Körning, longering och tömkörning... 3 Reflexer...

Läs mer

Föreningsträdet Mitt lag. Handledning Aktiva 12 år. Kompisskap Rätt och fel Stress och press

Föreningsträdet Mitt lag. Handledning Aktiva 12 år. Kompisskap Rätt och fel Stress och press Föreningsträdet Mitt lag Handledning Aktiva 12 år Kompisskap Rätt och fel Stress och press Att arbeta med Föreningsträdet Syfte: Tanken med föreningsträdet är att med hjälp av enkla frågor skapa diskussioner

Läs mer

UTVECKLANDE» förbättra ditt ledarskap genom ridningen

UTVECKLANDE» förbättra ditt ledarskap genom ridningen UTVECKLANDE» förbättra ditt ledarskap genom ridningen Ridpasset på ledarskapskursen leds av en ridinstruktör. Eftersom hästar är så tydliga och ärliga i sin feedback kräver dom en anpassning och lyhördhet

Läs mer

Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012

Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012 Kays måndagstips Nr 24 Den 26 nov. 2012 Välkomna till det 24:e inspirationsbrevet. Repetera: All förändring börjar med mina tankar. Det är på tankens nivå jag kan göra val. Målet med den här kursen är

Läs mer

Antal svarande Fråga 1.1 I vilken grad har kursen som helhet gett dig: Ökad kunskap om ditt barns funktionshinder och hur det påverkar familjen n=203

Antal svarande Fråga 1.1 I vilken grad har kursen som helhet gett dig: Ökad kunskap om ditt barns funktionshinder och hur det påverkar familjen n=203 Antal svarande Fråga. I vilken grad har kursen som helhet gett dig: Ökad kunskap om ditt barns funktionshinder och hur det påverkar familjen n=23 9 9 8 79 Antal svarande 7 6 5 4 I mycket hög grad I hög

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Schackledarens blad Lektion 1

Schackledarens blad Lektion 1 Schackledarens blad Lektion 1 Inledning Det är viktigt med en tydlig rutin för när schacklektionen börjar och slutar. Genom att samlas kring runda bordet när lektionen ska börja respektive avslutas uppnås

Läs mer

SOMMAREN 2015 PÅ SOLÄNGENS RIDSKOLA

SOMMAREN 2015 PÅ SOLÄNGENS RIDSKOLA LÄGER 1 - Pannkakslägret HELDAGSLÄGER i 5 dagar TID Måndag Fredag (22-26/6) kl. 8.30-16.00 RIDNING 2 pass per dag i delad grupp. Dressyr, hoppning, barbacka, uteritt mm. Ridningen anpassas efter nivå så

Läs mer

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer. Namn: Andrea Renström Resa: Arizona Datum: 9/3 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: -underbar stuga, sängarna är jättesköna. Städning varje dag om man vill. Kommentar maten: Maten är grymt god.

Läs mer

NLP PRACTITIONER. Med ditt personliga ledarskap och din utveckling i fokus

NLP PRACTITIONER. Med ditt personliga ledarskap och din utveckling i fokus INLPTA Certifierad NLP - Practitioner utbildning Hösten 2015 NLP PRACTITIONER Med ditt personliga ledarskap och din utveckling i fokus En INLPTA - certifierad utbildning, 5 långhelger, 15 dagar Vill du

Läs mer

Bidrag till kvalitetspris!

Bidrag till kvalitetspris! Bidrag till kvalitetspris! Jag har under min teamledarutbildning arbetat fram en enkät som vi ska använda som underlag vid våra närståendeträffar. Detta för att ständigt kunna förbättra och finjustera

Läs mer

Förväntansdokument, ordningsregler. Till vårdnadshavare och elever på Västangårdskola åk 6-9

Förväntansdokument, ordningsregler. Till vårdnadshavare och elever på Västangårdskola åk 6-9 Förväntansdokument, ordningsregler Till vårdnadshavare och elever på Västangårdskola åk 6-9 Skolans läroplan (Lgr 11) Skolans uppdrag Skolans uppdrag är att främja lärande där individen stimuleras att

Läs mer

Välkommen till Idre Fjäll!

Välkommen till Idre Fjäll! Välkommen till Idre Fjäll! Aktiviteter och öppettider 19-26 juni Har du akuta frågor gällande ditt boende som inte kan vänta till dagen efter så ringer du 070-532 1963. Aktiviteter Träning Avkoppling Ledarledda

Läs mer

Välkommen att konfirmera dig i Solna församling!

Välkommen att konfirmera dig i Solna församling! TRO LÄGER SAMTAL HOPP KÄRLEK SAKRAMENT Välkommen att konfirmera dig i Solna församling! LEK TANKAR Vad är konfirmation? Konfirmation är gemenskap, det berättar några av Solnas konfirmander. Konfirmation

Läs mer

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig.

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Som vuxen och ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i Scoutkåren prioriteras högt. Med studier

Läs mer

Fotograf Jennifer Karlberg

Fotograf Jennifer Karlberg Bröllopsoffert 2013 Information Det är en stor ära att få uppdraget att fotografera ett bröllop, då detta är en av de största dagarna i en människas liv. Bröllopsfotografering är även något av det bästa

Läs mer

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet,

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid.. längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid..

Läs mer

SAPU Stockholms Akademi för Psykoterapiutbildning

SAPU Stockholms Akademi för Psykoterapiutbildning KÄNSLOFOKUSERAD PSYKOTERAPI SAPU Claesson McCullough 2010 Information för dig som söker psykoterapi Det finns många olika former av psykoterapi. Den form jag arbetar med kallas känslofokuserad terapi och

Läs mer

Inledning. ömsesidig respekt Inledning

Inledning. ömsesidig respekt Inledning Inledning läkaren och min man springer ut ur förlossningsrummet med vår son. Jag ligger kvar omtumlad efter vad jag upplevde som en tuff förlossning. Barnmorskan och ett par sköterskor tar hand om mig.

Läs mer

RIDSPORTENS LEDSTJÄRNOR

RIDSPORTENS LEDSTJÄRNOR RIDSPORTENS LEDSTJÄRNOR på barns vis I stallet formas framtidens starka ledare som tidigt får lära sig ledarskap och att ta ansvar. Men stallet kan också ha en baksida, där hierarki kan leda till mobbing,

Läs mer

Positiv Ridning Systemet Om att sätta mål Av Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Om att sätta mål Av Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Om att sätta mål Av Henrik Johansen Det ska vara ryttaren som tänker en tanke, ryttarens huvud som ger en signal till kroppen, ryttarens kropp som ger en signal till hästen, och

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Jättegod mat och mycket trevligt att det ingick gott vin (på flaska).

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Jättegod mat och mycket trevligt att det ingick gott vin (på flaska). Namn: Anna Maria Lidström Resa: Alentejo - dressyr Datum: 24/4-3/5-14 Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: bra Kommentar boende: -Helt OK. Jag sov på en bäddsoffa

Läs mer

Utbildning Katalog Hösten 2015

Utbildning Katalog Hösten 2015 Utbildning Katalog Hösten 2015 Trivs bättre prestera mera - med klar och dialogisk kommunikation i kulturmöten och i konflikter! - Det är lönsamt att investera i medarbetarnas utbildning! På våra kurser

Läs mer

Tjejkickoff i Fjällbacka Följ med på årets Tjejkickoff i Fjällbacka och låt oss vaccinera dig mot stress!

Tjejkickoff i Fjällbacka Följ med på årets Tjejkickoff i Fjällbacka och låt oss vaccinera dig mot stress! Tjejkickoff i Fjällbacka 2017 Följ med på årets Tjejkickoff i Fjällbacka och låt oss vaccinera dig mot stress! Boka in sommarens energiboost 28-30 juni! I årets Tjejkickoff i Fjällbacka, som är det tredje

Läs mer

Skidskola 2014-2015. Gruppskidskola barn och ungdom

Skidskola 2014-2015. Gruppskidskola barn och ungdom Skidskola 2014-2015 Gruppskidskola barn och ungdom 3 år (tid/lekt 75 min) Skidlekis Är det dags för ert barn att prova på skidåkning? Passa då på att uppleva skidåkningen tillsammans med ert barn. I Branäs

Läs mer

Idrott och Hälsa. Rytm & rörelse

Idrott och Hälsa. Rytm & rörelse Idrott och Hälsa Rytm & rörelse Idrott och Hälsa - Rytm och rörelse Checklista Att sätta ihop ett rytm och rörelsepass 1. Gör en grovplanering Bestäm vilka som ska ta med musik till skolan. Fundera på

Läs mer

MBT 2012 JAG ÄR I GUDS HJÄRTA

MBT 2012 JAG ÄR I GUDS HJÄRTA MBT 2012 JAG ÄR I GUDS HJÄRTA Undervisning av Ulrika Ernvik VEM ÄR JAG? Vi har alla en berättelse! Gud skickade mej till världen med ett hemligt uppdrag. Vilket är mitt hemliga uppdrag? För att veta det

Läs mer

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01 Furulunds IK Föreningspolicy 2009-03-01 Innehåll Vision och målsättning Värdegrunder och Ledstjärnor Fairplay Ledarskap Träningar & matcher Utbildning Talangutveckling Föräldrarollen Vision och målsättning

Läs mer

MARY KAY MARKNADSPLAN!

MARY KAY MARKNADSPLAN! MARY KAY MARKNADSPLAN! Hur vi tianar våra pengar: (hur vi jobbar) Klasser Facialsl makeup Kundvård /Mer-köp Ledarskap 0-2999kr exkl.moms. = 30% 3000-4999kr -/l- = 40% 5000-& tlppåt -/l- = 50% Klass snitt

Läs mer

SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009

SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009 SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009 UPPSALA PONNYKLUBB Lunda Jälla 755 94 Uppsala Kontor 018-31 71 03 Mejl upk@telia.com Hemsida www.uppsalaponnyklubb.se SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009

Läs mer

Hur du tacklar intervjusituationen!

Hur du tacklar intervjusituationen! Hur du tacklar intervjusituationen! Denna artikel är skriven av Linda U Johansson, KarriärCoachen Informationen får ej spridas eller kopieras utan författarens medgivande www.karriarcoachen.nu Inledning

Läs mer