Det är bättre för rättssäkerheten, effektiviteten, servicen till allmänheten och delvis också för arbetsmiljön för handläggare.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Det är bättre för rättssäkerheten, effektiviteten, servicen till allmänheten och delvis också för arbetsmiljön för handläggare."

Transkript

1 Gemensam tjänst Inledning varför görs förändringar? I samband med att Ladok-systemet görs om från att ha varit lärosätesunika installationer till att bli ett gemensamt nationellt system (Ladok3), moderniseras kontaktvägarna mellan NyA och Ladok. Hittills har kommunikationen gjorts med filer som skickas mellan systemen, men ska från och med införandet av Ladok3 göras med så kallade feeds-händelser (events) och REST-anrop. Varje händelse som systemen har bestämt måste kommuniceras mellan systemen, aviseras händelsen till det andra systemet så fort det har inträffat. Uppgiften kan därmed uppdateras i det systemet ögonblickligen, så att i princip total synk uppstår. Det är bättre för rättssäkerheten, effektiviteten, servicen till allmänheten och delvis också för arbetsmiljön för handläggare. Hur säkerställer man att personuppgifterna är uppdaterade? Överföringarna mellan systemen handlar i princip om meriter i samband med antagning, antagningsresultat i samband med publicering av antagningsresultat samt personuppgifter. Eftersom varje Ladok idag är unikt för det lärosäte där det används, finns varje person representerad i varje Ladok där personen har studerat (samt NyA!) med uppgifter om exempelvis namn, personnummer, kön och födelsedatum. För svenska personnummer är det i allmänhet oproblematiskt, men högskolesektorn hanterar en hel del personer utan svenskt personnummer. Det är otroligt svårt att hålla detta i synk så länge personregistren är separata. Det leder till missförstånd och det förekommer även felaktiga myndighetsbeslut till följd av detta (fel meriter kopplas till fel person och/eller inte alls). Vore det inte mycket bättre om en person bara skapas och uppdateras på ett ställe, i en enda gemensam tjänst, och så får de system som har behov av uppgifterna titta där? Eftersom de allra flesta som till slut hamnar i Ladok har genomgått antagning i NyA, har det i samband med Ladok3-projektet beslutats att NyA ska ansvara för denna gemensamma tjänst. NyAobjektet ska alltså skapa alla personer som behövs i den gemensamma studieadministrativa sektorn. NyA-objektet ska också ansvara för att uppdateringar sker i den tjänsten och se till att tjänsten aviserar uppdateringarna till Ladok3. Vad blir det för påverkan på NyA? Under 2015 byggdes den gemensamma tjänsten för personuppgifter. För att övriga NyA ska kunna använda sig av den, beslutades det tidigt att befintlig funktionalitet för att behandla personer var i för dåligt skick för att kunna anpassas smidigt. Istället fick det bli total renovering av de funktionerna.

2 Det handlar i princip om: Hantera personuppgifter (AF41) Hantera personnummer (d.v.s. byte och sammanslagning, ta bort person, skapa interimspersonnummer, AF80) Handlägga alias (AF112) Bland dessa har användargränssnittet för alias, personnummerbyte och sammanslagning gjorts om så pass genomgripande att det krävs nya verksamhetsprocesser för att kunna använda dem. Den överenskomna hanteringen Förutsättningar och åtaganden NyA skapar alla personer, skapar alla gemensamma interimspersonnummer samt håller "masteruppgifterna" i den gemensamma tjänsten. Det är åtagandet från NyA. När NyA skapar en person, kommer Ladok3 att ta emot det etableringseventet och lägga upp personen där endast om personen är antagen till något, inte annars. När NyA ändrar någon av de gemensamma uppgifterna i den gemensamma tjänsten, kommer det att skapas ett så kallat uppdateringsevent. Om Ladok3 har personen upplagd i sitt system, kommer uppgiften att uppdateras även i Ladok. Det är åtagandet från Ladok3. När Ladok3 ändrar en persons uppgifter, sker det i NyA genom ett så kallat REST-anrop. Ladok3 får inte ändra en uppgift i sitt system utan att samtidigt göra ett REST-anrop så att ändringen genomförs även i NyA. Gemensamma personuppgifter Nedanstående uppgifter har vi kommit överens om att alltid ska vara gemensamma i de bägge systemen: Förnamn Efternamn Födelsedatum Kön Personnummer (svenskt eller interims-) Avliden Folkbokföringsadress, i förekommande fall

3 Icke gemensamma uppgifter (kontaktuppgifter) Följande uppgifter tillåts skilja sig åt mellan systemen: Förnamn Efternamn Födelsedatum Kön Personnummer (svenskt eller interims-) Avliden Folkbokföringsadress, i förekommande fall Åtgärder på person Följande åtgärder kan respektive system göra i version 1 av den gemensamma personhanteringen, som levereras i mars Åtgärd NyA Ladok3 Kommentar Skapa en person Skapa flera personer (så kallad "massetablering") Ändra en persons uppgifter Utföra ett personnummerbyte Utföra en sammanslagning Tilldela någon ett alias Alltså ingen funktionalitet för massetablering i NyA i första versionen. Man kan alltså inte initiera ett personnummerbyte från Ladok3 i första versionen. Man kan alltså inte initiera en sammanslagning från Ladok3 i första versionen. Ett alias som lagts i NyA kommer att aviseras till Ladok3 (även när aliasuppgifterna ändras och när aliaset tas bort) men inte automatiskt att bli ett alias även i Ladok3. Det måste tas om hand manuellt. NyA tar inte emot alias som enbart tilldelas i Ladok3.

4 Hämta uppgifter till Ladok3 Alla uppgifter som NyA håller och som kan vara intressanta för Ladok3 delas och synkas alltså inte. Därför finns det möjlighet att vid behov föra över uppgifter från NyA till Ladok3 på förfrågan. Följande möjligheter finns, med så kallade REST-anrop: Åtgärd Sker vid detta tillfälle Kommentar Hämta person och personuppgifter Hämta persons kontaktuppgifter Vid publicering av urvalsresultat, då person inte redan finns i Ladok3. [samt] Vid antagning av tidigare reservplacerad person, då person inte redan finns i Ladok3. Vid publicering av urvalsresultat, då person redan finns i Ladok3. [samt] Vid antagning av tidigare reservplacerad person, då person redan finns i Ladok3. Eftersom endast antagna personer ska finnas i Ladok3, finns inga personer där förrän de blivit antagna, varför de måste hämtas vid antagningsögonblicket. Reserver förs inte över till Ladok3 förrän de är antagna. Eftersom kontaktuppgifter inte ska synkas, kommer de att skilja sig åt. Vid jämna intervall kan det finnas anledning att ändå kopiera över uppgifter. Då en person har blivit antagen har personen genomgått en antagningsprocess och därmed troligen uppdaterat sina kontaktuppgifter i NyA, varför det kan vara intressant att kopiera över dem just vid detta tillfälle.

5 Sammanfattning av events och deras hantering Följande så kallade events kommer den gemensamma tjänsten att skapa, och följande hantering av dessa är överenskommen: Händelse Event-namn Ladok3 gör följande: Kommentar En person skapas Någons personuppgifter ändras Någons kontaktuppgifter ändras Någons folkbokföringsadress uppdateras Någons folkbokföringsadress tas bort Någon som inte redan har ett alias får ett alias Någons aliasuppgifter ändras CREATE UPDATE Inget event skapas NATIONAL_R EGISTRATIO N_ADDRESS_ UPDATE NATIONAL_ REGISTRATI ON_ ADDRESS_ DELETE PROTECT PROTECT_UP DATE Ingenting om personen inte samtidigt är antagen Uppdaterar samma information om personen finns i Ladok3. Uppdaterar samma information om personen finns i Ladok3. TODO TODO TODO Någons alias tas bort UNPROTECT TODO Ett personnummerbyte sker En sammanslagning sker UPDATE MERGE + UPDATE Uppdaterar samma information om personen finns i Ladok3. TODO Ladok3 vet alltså inte om detta Se också kapitel Avregistreringsorsaker med åtgärd Det sker inget separat UPDATE-event när personuppgifterna ändras, utan allt sker i samma event. OBS! Denna funktionalitet kommer inte att levereras i version 1, i mars Det sker inget separat UPDATE-event när personuppgifterna ändras, utan allt sker i samma event. När personuppgifterna ändras sker ett separat UPDATE-event. Dessutom aviseras själva sammanslagningen som ett MERGE-event

6 Hantering av folkbokföringsuppgifter från Navet Tjänsten håller en för alla deltagande organisationer en gemensam prenumeration från Skatteverkets tjänst Navet, för inhämtning av folkbokföringsuppgifter. Uppgifterna uppdateras sedan i tjänsten och aviseras ut till anslutna system, enligt sammanfattningen av events ovan. Därigenom slipper sektorn ha flera olika prenumerationer, utan endast en enda. Kort om regelverket Universitets- och högskolerådet har personuppgiftsansvar för personuppgifterna i antagningssystemet (och därmed tjänsten) men endast som ett led i antagningen. När antagningen är avslutad är också UHR:s möjlighet att inom ramen för sitt eget uppdrag behandla personuppgifterna avslutad. Respektive lärosäte har dock fortfarande möjlighet att behandla uppgifterna (eftersom det då handlar om studiedokumentation som fortgår löpande). För att få fortsätta behandla uppgifterna i tjänsten (alltså uppdatera dem mot folkbokföringsregistret) måste UHR få uppdraget av respektive högskola att behandla uppgifter för deras räkning i ett så kallat personuppgiftsbiträdesavtal. Först därefter får UHR behandla uppgifterna i tjänsten i enlighet med avtalet. Tillfällig lösning till Ladok3 är produktionssatt Tills vidare kommer samma prenumerationsintervall som NyA idag använder att användas av tjänsten för folkbokföringsuppgifter. Det är alltså endast vid nyinläggning av en anmälan samt efter en sammanslagning som folkbokföringsuppgifterna uppdateras, inte annars. Mållösning när Ladok3 är produktionssatt överallt När Ladok3 börjar användas i skarp drift, kommer tjänsten att kunna ta emot ändringar av folkbokföringsuppgifter från Navet på samtliga personer i tjänsten. Tjänsten kommer dock bara att ta emot och uppdatera uppgifterna för de personer som antingen NyA eller Ladok anser vara intressanta. Det återstår att klargöra de exakta detaljerna för vilka som är intressanta, men en arbetshypotes är aktiva sökande, aktiva studenter och aktuella för utskick i övrigt, t.ex. alumner. De personer i tjänsten som varken NyA eller Ladok är intresserade av, kommer inte att ha uppdaterade uppgifter, eftersom de då inte får behandlas alls förrän de åter blir sökande, studenter eller aktuella för utskick i övrigt.

7 Resultat från folkbokföringsuppgiftshämtningen Avregistreringsorsaker med åtgärd Tjänsten frågar folkbokföringsregistret efter givna personnummer och i vissa fall har folkbokföringen avregistrerat personnumret. I så fall kommer följande att hända, uppdelat på avregistreringsorsak: Kod Orsak i klartext Aktion i tjänsten AV Avliden Sätt avliden till JA Radera folkbokföringsadress GN UT Utvandrad Radera folkbokföringsadress Personnumret är bytt OB Försvunnen Radera folkbokföringsadress TA AN IA Teknisk avregistrering Äldre hantering av vissa avregistreringsorsaker Intern avregistrerin g om folkbokförin gen av någon anledning inte svarar på personen när vi frågar. Avisera? UPDATE Aktion i NyA ÅK AN028 ÅK AN031 Ingenting NEJ ÅK AN029 Radera folkbokföringsadress Radera folkbokföringsadress Radera folkbokföringsadress ÅK AN030 ÅK AN030 ÅK AN030 ÅK AN047 Anledningen till att folkbokföringsadressen tas bort vid vissa avregistreringsorsaker är helt enkelt för att adressen inte längre är pålitlig: personen bor inte längre där. Då är det bättre att inte ha någon adress registrerad alls, än att ha en adress som inte längre är aktuell. Särskild postadress och

8 utlandsadress, som också finns i folkbokföringen, är väldigt osäkra uppgifter och de bör vi inte använda. Aviserar folkbokföringen att någon har bytt personnummer är det bättre om en åtgärdskod sätts och en handläggare får undersöka saken, snarare än att systemet byter personnummer själv. Avregistreringsorsaker som tjänsten inte hanterar Det finns två avregistreringsorsaker som förekommer i folkbokföringsregistret som tjänsten inte hanterar. Det rör GS och AS, som handlar om samordningsnummer. Samordnings-nummer hanteras inte av tjänsten för närvarande Om folkbokföringen inte svarar Om vi för ett givet personnummer inte får ett svar, sätts åtgärdskoden AN047 i NyA. Eventuell folkbokföringsadress ligger kvar och raderas inte. Handläggare får utreda i vilken mån något behöver göras. Om adressen inte är komplett Om en adressuppgift från folkbokföringen av någon anledning inte är komplett, exempelvis att postnummer eller postort saknas, sätts åtgärdskoden AN059 i NyA. Eventuell folkbokföringsadress raderas. Handläggare får utreda i vilken mån något behöver göras.

PERSONNUMMER OCH IDENTITETER. Hans Persson Ladokträff

PERSONNUMMER OCH IDENTITETER. Hans Persson Ladokträff PERSONNUMMER OCH IDENTITETER Hans Persson Ladokträff 2019-04-10 2 Byte av vanligt personnummer (normalfall) Gå till Studentuppgifter, sedan till Hantera identitet, Välj sedan alternativet byt personnummer

Läs mer

Omarbetade funktioner i NyA

Omarbetade funktioner i NyA Omarbetade funktioner i NyA Registrera personuppgifter blir Hantera person Funktionen som hittills har hetat Registrera personuppgifter har bytt namn till Hantera person, och vissa förändringar har gjorts.

Läs mer

BILAGA 1 Navet Datum Version TERMKODER FÖR AVISERINGSTERMER. Termkod Aviseringsterm i klartext

BILAGA 1 Navet Datum Version TERMKODER FÖR AVISERINGSTERMER. Termkod Aviseringsterm i klartext *Skatteverket 1(5) 2013-12-09 2.674 TERMKODER FÖR AVISERINGSTERMER Termkod Aviseringsterm i klartext 01001 Personnummer 01002 Tilldelat personnummer/samordningsnummer 01003 Sekretessmarkering 01004 Ärendetyp

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning SA05 Massetablering av studenter 2016-02-02 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2011-03-29 2011-09-22 Stellan Englén Eva Lundströmer Simu NOUVSD-9187. I SA05 godkänns födelsedatum

Läs mer

Dokumenttyp: Forum: Sekreterare:

Dokumenttyp: Forum: Sekreterare: 1.00 Utgåva 1 (11) Forum: Sekreterare: Användardokumenation VGR IT Utfärdat av: Utfärdat datum: Catarina Lövgren 2013-03-14 VÄSTFOLKET Allmänt Västfolket är ett personregister som används av kommuner och

Läs mer

Sekretess i Ladok. Processbeskrivning. Jenny H Svensson, Lena Östling Version: Beteckning: 0.2

Sekretess i Ladok. Processbeskrivning. Jenny H Svensson, Lena Östling Version: Beteckning: 0.2 Sekretess i Ladok Processbeskrivning Jenny H Svensson, Lena Östling 2007-11-19 Version: Beteckning: 0.2 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 0.1 2007-11-19 Jenny H Första versionen

Läs mer

Funktionsbeskrivning. SB10 Adressuppdatering. Innehållsförteckning

Funktionsbeskrivning. SB10 Adressuppdatering. Innehållsförteckning 12016-12-022016-12-022016-12-021151 Dokument 1 Adressuppdatering Innehållsförteckning 1. Allmänt om funktionen 2. Uppdelning i delfunktioner 3. Behörighetsanalys 4. Preferensstyrning 5. Utskrifter 6. Avvikelser

Läs mer

Datum. 1 Information om förändringar

Datum. 1 Information om förändringar *Skatteverket 1(5) Till mottagare av folkbokföringsuppgifter från Navet 1 Information om förändringar Denna information skickas via e-post till de mottagare som meddelat Skatteverket sin e-postadress.

Läs mer

Elektronisk patientjournal (EPJ)

Elektronisk patientjournal (EPJ) Elektronisk patientjournal (EPJ) Dokumenttyp Manual Titel Patientkortet Version 3.0 Skapat av LE Sidan 1 (17) Versionsdatum 2017-04-07 Patient- kortet Cosmic Innehåll 1 PATIENTKORTET... 3 1.1 Söka fram

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning [UB80 Hantering av ] 2012-03-26 Version: Beteckning: 1.01 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar 1,01 2009-03-02 Maria Valterssson Kompletterar preferenser på delfunktionsnivå

Läs mer

Syfte och omfattning...2 Beskrivning Patientkortet Koppla person-/reservnummer Information om BVC... 17

Syfte och omfattning...2 Beskrivning Patientkortet Koppla person-/reservnummer Information om BVC... 17 Godkänt den: 2018-05-21 Ansvarig: Ingela Andersson Gäller för: Region Uppsala Innehållsförteckning Syfte och omfattning...2 Beskrivning...2 1 Patientkortet...2 1.1 Söka fram en patient... 2 1.2 Expandera

Läs mer

BILAGA 2 Navet Datum Version 2014-09-17 2.45 EXEMPELSAMLING PÅ POSTUTSEENDE I DATAFIL FÖR OLIKA ÄRENDEN

BILAGA 2 Navet Datum Version 2014-09-17 2.45 EXEMPELSAMLING PÅ POSTUTSEENDE I DATAFIL FÖR OLIKA ÄRENDEN *Skatteverket 1(35) EXEMPELSAMLING PÅ POSTUTSEENDE I DATAFIL FÖR OLIKA ÄRENDEN Här redovisas exempel på hur personpostens utseende kan se ut för några olika ärendetyper vid avisering av totalpost respektive

Läs mer

Frågor och svar om reservantagning

Frågor och svar om reservantagning Frågor och svar om reservantagning 1. Frågor om tekniska problem (att saker inte syns eller att man inte kommer åt vissa funktioner). 1 2. Frågor som gäller strykningar och återbud... 2 3. Frågor som gäller

Läs mer

Kravlista STU-07-T02 SEKRETESSMARKERING

Kravlista STU-07-T02 SEKRETESSMARKERING Kravlista STU-07-T02 SEKRETESSMARKERING 2007-11-23 Version: Beteckning: 1.0 Status: Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 0.01 2007-07-10 Lena Östling Första utkast - - 0.02

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Ny medlem 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Ny layout (fr.o.m 12/3) 4 Medlemmar 5 Ny medlem med fullständigt personnummer 6 Vanliga felmeddelanden 7 Ny medlem med ofullständigt

Läs mer

Förvaltningsstrategi NyA 2015-2017

Förvaltningsstrategi NyA 2015-2017 Avdelningen för systemförvaltning och systemdrift Föredragande Per Zettervall Avdelningschef 010-470 03 00 per.zettervall@uhr.se DNR 4.2.2-1048-2014 Datum 2014-06-02 Postadress Box 45093 104 30 Stockholm

Läs mer

Antagning till forskarkurs

Antagning till forskarkurs Antagning till forskarkurs Det finns idag en integration mellan KIWAS och Ladok som läser in antagningsresultatet till forskarkurser från KIWAS till Ladok. Integrationen hanterar bara antagningar för personer

Läs mer

Releasedokumentation 1.17

Releasedokumentation 1.17 Releasedokumentation 1.17 25 nov - 2018 Innehåll 1 Releasedokument... 3 2 Generell funktionalitet... 4 2.1 Funktion för hopslagning av personer... 4 2.1.1 Vad som menas med hopslagning... 4 2.2 Sök dokumentation

Läs mer

Patient Användardokumentation

Patient Användardokumentation Patient Användardokumentation PATIENT SIDA 2 (22) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Patient... 4 1.1 och syfte... 4 1.2 Menyöversikt... 4 2. Sök patient... 5 2.1 Funktioner/Knappar... 5

Läs mer

Beskrivning av systemgränssnitt SPAR

Beskrivning av systemgränssnitt SPAR 1 (46) Beskrivning av systemgränssnitt SPAR 2 (46) INNEHÅLL 1 INLEDNING... 4 1.1 Avgränsningar... 4 2 GENERELLA FÖRUTSÄTTNINGAR... 4 3 KUNDTESTMILJÖ... 5 4 ÄNDAMÅL 2 DIREKTREKLAM, M.M.... 5 4.1 Urval...

Läs mer

Beskrivning av systemgränssnitt SPAR

Beskrivning av systemgränssnitt SPAR 1 (47) Beskrivning av systemgränssnitt SPAR 2 (47) INNEHÅLL 1 INLEDNING... 5 1.1 Avgränsningar... 5 2 GENELA FÖRUTSÄTTNINGAR... 5 3 KUNDTESTMILJÖ... 6 4 ÄNDAMÅL 2 DIREKTREKLAM, M.M.... 6 4.1 Urval... 6

Läs mer

Förvaltningsplan NyA 2016

Förvaltningsplan NyA 2016 Systemförvaltning och systemdrift Föredragande Anders Mobjörk Systemansvarig 010-470 06 38 anders.mobjork@uhr.se BESLUT Diarienummer 4.2.2-1263-2015 Datum 2015-12-04 Postadress Box 45093 104 30 Stockholm

Läs mer

Webservice tjänsten GetPerson Slagning mot befolkningsregister

Webservice tjänsten GetPerson Slagning mot befolkningsregister 2008-01-08 B Lundmark 1 (14) TietoEnator HealthCare Sweden AB Carlsgatan 6, Box 85 201 20 MALMÖ Telefon 010-481 53 85 Fax 040-97 01 62 E-post bengt.lundmark@tietoenator.com www.tietoenator.se/healthcare

Läs mer

Rutin för AsynjaVisph

Rutin för AsynjaVisph Rutin för AsynjaVisph Innehållsförteckning Patientuppgifter... 2 Det finns flera sätt att nå patientuppgifter... 2 Barn som saknar namn (nyfödd)... 2 Skyddade personuppgifter... 3 Fliken Allmänt... 4 Fliken

Läs mer

Tjänster mot befolkningsregistret. version 2010-12

Tjänster mot befolkningsregistret. version 2010-12 Tjänster mot befolkningsregistret version 2010-12 2(18) Innehåll Förutsättningar... 4 Säkerhet... 4 WSDL... 4 Test... 4 Produktion... 4 Personnummerbyten... 5 Adresser... 5 Skyddade adresser... 5 Tjänster...

Läs mer

* Skatteverket AVISERING AV FOLKBOKFÖRINGSUPPGIFTER ALLMÄN BESKRIVNING ÄNDRAT I DENNA VERSION:

* Skatteverket AVISERING AV FOLKBOKFÖRINGSUPPGIFTER ALLMÄN BESKRIVNING ÄNDRAT I DENNA VERSION: * Skatteverket Navet AVISERING AV FOLKBOKFÖRINGSUPPGIFTER ÄNDRAT I DENNA VERSION: Kapitel 8 Lagt till två uppgifter, uppehållsrätt och nordiskt personnummer Kapitel 9 Uppdaterat antal sekretessmarkerade

Läs mer

Information om personuppgiftsbehandling till studenter

Information om personuppgiftsbehandling till studenter Koncernkontoret Koncernstab HR Marie Karlsson HR-strateg 040-6753639 Marie.mk.karlsson@skane.se Datum 180912 Version 1 1 (5) Information om personuppgiftsbehandling till studenter Allmänt Nedan följer

Läs mer

Cosmic för kommunen Nyheter i Cosmic R8.1

Cosmic för kommunen Nyheter i Cosmic R8.1 Ansvarig Anknytning Datum Versi on Sidor 2017-10-13 1 0(10) 2017-10-13 1 1(10) Innehållsförteckning 1. COSMIC FÖR KOMMUNEN... 2 1.1. INLOGGNING... 2 1.2. PATIENTLISTEN... 3 1.2.1. Utökad patientlist...

Läs mer

Dokumenttyp: Forum: Sekreterare:

Dokumenttyp: Forum: Sekreterare: 1.00 Utgåva 1 (17) Forum: Sekreterare: Användardokumenation VGR IT Utfärdat av: Utfärdat datum: Catarina Lövgren 2013-03-14 VÄSTFOLKET Information till administratörer Allmänt Västfolket är ett personregister

Läs mer

Hantering av sekretess i Ladok och NyA

Hantering av sekretess i Ladok och NyA OCH Hantering av sekretess i Ladok och NyA Ingrid Sundberg och Ulf Stenport 2007-05-24 Version: 1.0 2 Dokument Version 2007-05-24 2 (32) Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare

Läs mer

combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8.

combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8. 1(11) SOCIAL OMSORG Kristoffer Helgesson combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8. Sortering av adresser vid

Läs mer

Förvaltningsstrategi NyA 2014-2016

Förvaltningsstrategi NyA 2014-2016 Avdelningen för systemförvaltning och systemdrift Föredragande Per Zettervall Avdelningschef 010-470 03 00 per.zettervall@uhr.se DNR 4.2.2 2631-2013 Datum 2013-06-13 Postadress Box 45093 104 30 Stockholm

Läs mer

Informationshanteringsutredningens slutbetänkande Myndighetsdatalag (SOU 2015:39)

Informationshanteringsutredningens slutbetänkande Myndighetsdatalag (SOU 2015:39) Stab Drazenko Jozic Myndighetsjurist 010-470 05 28 drazenko.jozic@uhr YTTRANDE Datum 2015-11-13 Diarienummer 1.2.3-825-2015 Justitiedepartementet Grundlagsenheten 103 33 Stockholm Postadress Box 45093

Läs mer

Så här behandlar vi dina personuppgifter

Så här behandlar vi dina personuppgifter Så här behandlar vi dina personuppgifter Din integritet är viktig för oss! Inom Unoson Environment AB (nedan kallat Unoson) samlar vi in och använder personuppgifter ifrån de personer som interagerar med

Läs mer

SKATTEREGISTRERINGSNUMMER (TIN) Faktablad: Sverige (SE) 1. Skatteregistreringsnumrets struktur. 2. Beskrivning av skatteregistreringsnumret

SKATTEREGISTRERINGSNUMMER (TIN) Faktablad: Sverige (SE) 1. Skatteregistreringsnumrets struktur. 2. Beskrivning av skatteregistreringsnumret SKATTEREGISTRERINGSNUMMER (TIN) Faktablad: Sverige (SE) 1. Skatteregistreringsnumrets struktur 999999-9999 999999+9999 Format Förklaring Kommentar 10 siffror Personnummer: enskild person som är eller har

Läs mer

Lathund: Studieavgifter Innevarande version vid senaste uppdatering:1.9.0

Lathund: Studieavgifter Innevarande version vid senaste uppdatering:1.9.0 Lathund: Studieavgifter Innevarande version vid senaste uppdatering:1.9.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial hittar du på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen och dess

Läs mer

* Skatteverket. Beskattningsuppgifter. Förfrågan och svar. IT-avdelningen. Kravspecifikation 1.0

* Skatteverket. Beskattningsuppgifter. Förfrågan och svar. IT-avdelningen. Kravspecifikation 1.0 * Skatteverket IT-avdelningen Beskattningsuppgifter Kravspecifikation Förfrågan och svar 1.0 Denna kravspecifikation beskriver informationskraven för de som utvecklar och använder informationstjänsten

Läs mer

Datum: Ikon för uppmärksamhetsinformation och sekretessmarkering. 2. Ärenden/Processer, kolumn för ansvarig (utförare)

Datum: Ikon för uppmärksamhetsinformation och sekretessmarkering. 2. Ärenden/Processer, kolumn för ansvarig (utförare) Datum: 2017-09-12 Innehåll: 1. Ikon för uppmärksamhetsinformation och sekretessmarkering 2. Ärenden/Processer, kolumn för ansvarig (utförare) 3. Återrapportering Ny ikon 4. Tydligare presentation vid ändrad

Läs mer

Förvaltningsstrategi NyA

Förvaltningsstrategi NyA Avdelningen för systemförvaltning och systemdrift Föredragande Per Zettervall Avdelningschef 010-470 03 00 per.zettervall@uhr.se DNR 4.2.2-554-2015 Datum 2015-06-11 Postadress Box 45093 104 30 Stockholm

Läs mer

Folkbokföring Personnummer och samordningsnummer för utländska studenter. 9 april 2014

Folkbokföring Personnummer och samordningsnummer för utländska studenter. 9 april 2014 Folkbokföring Personnummer och samordningsnummer för utländska studenter 9 april 2014 Folkbokföring Folkbokföringen är den grundläggande registreringen av befolkningen i Sverige Fortlöpande registreras

Läs mer

Integritetspolicy för Kemihuset Sverige AB, nedan kallat Kemihuset.

Integritetspolicy för Kemihuset Sverige AB, nedan kallat Kemihuset. Integritetspolicy för Kemihuset Sverige AB, nedan kallat Kemihuset. För oss på Kemihuset är det viktigt att du och dina personuppgifter behandlas ansvarsfullt med hänsyn till din integritet och att du

Läs mer

- du som potentiell kund, eller representant för potentiell kund, erhåller information från Bolaget;

- du som potentiell kund, eller representant för potentiell kund, erhåller information från Bolaget; PERSONUPPGIFTSPOLICY 1 INLEDNING Standardpack i Onsala AB 559069-5424 ("Bolaget") är leverantör av lådor i wellpapp och kartong. ( Tjänsten ). Bolaget är personuppgiftsansvarig för viss behandling som

Läs mer

Befolkningsregistret inom Region Skåne, tillgång och användning

Befolkningsregistret inom Region Skåne, tillgång och användning Koncernkontoret Datum: 2015-10-13 Dnr: Dokumentförvaltare: Personuppgiftsombud, Per Bergstrand Koncernstab kansli, Enhet för juridik Dokumentets status: Fastställd Dokumentid: Befolkningsregistret inom

Läs mer

GDPR - Hantering av personuppgifter inom Hindersöstallarnas Hamnförening

GDPR - Hantering av personuppgifter inom Hindersöstallarnas Hamnförening 1 (5) GDPR - Hantering av personuppgifter inom Hindersöstallarnas Hamnförening 1. INLEDNING Denna informationstext förklarar hur Hindersöstallarnas hamnförening hanterar dina personuppgifter och vilka

Läs mer

ACTE SOLUTIONS AB INTEGRITETSPOLICY KONTAKTPERSONER HOS FÖRETAGSKUNDER VERSION 1.0, UPPDATERAD

ACTE SOLUTIONS AB INTEGRITETSPOLICY KONTAKTPERSONER HOS FÖRETAGSKUNDER VERSION 1.0, UPPDATERAD ACTE SOLUTIONS AB INTEGRITETSPOLICY KONTAKTPERSONER HOS FÖRETAGSKUNDER VERSION 1.0, UPPDATERAD 2018-05-21 1. SYFTE Syftet med denna integritetspolicy är att du som kontaktperson hos ett företag ska få

Läs mer

Har du varit i kontakt med kommunal konsumentvägledning?

Har du varit i kontakt med kommunal konsumentvägledning? Allmänna reklamationsnämnden Box 174 101 23 Stockholm E-post: arn@arn.se www.arn.se 1 (13) * = Det här fältet måste du fylla i. Anmälare Förnamn * Efternamn * Postadress (Om du bor i ett annat land än

Läs mer

Filbeskrivning Rapportering av lön- och anställningsuppgifter för OPF-KL

Filbeskrivning Rapportering av lön- och anställningsuppgifter för OPF-KL Version 1.7 (Löneår 2015) Filbeskrivning Rapportering av lön- och anställningsuppgifter för OPF-KL Sidan 2 av 9 KRAVSPECIFIKATION FÖR ÖVERFÖRING AV UPPGIFTER KRAVSPECIFIKATION FÖR ÖVERFÖRING AV UPPGIFTER...

Läs mer

Beställning av Tandvårdsintyg, T99Wi Handledning

Beställning av Tandvårdsintyg, T99Wi Handledning Beställning av Tandvårdsintyg, T99Wi Handledning Innehåll Allmänt om tandvårdsintyg och T99-reformen...2 Systemstart...2 Beställning av nytt tandvårdsintyg...5 Sök patient...6 Exempel...6 Områdeskod...8

Läs mer

PERSONUPPGIFTSPOLICY

PERSONUPPGIFTSPOLICY PERSONUPPGIFTSPOLICY Så här behandlar vi dina personuppgifter Din integritet är viktig för oss Inom Angered Byggvaror AB, Brukspecialisten i Väst AB, Kök & Interiör i Högsbo AB (nedan kallat bolagen) samlar

Läs mer

2. VILKA PERSONUPPGIFTER HANTERAR VI OM DIG OCH VARFÖR?

2. VILKA PERSONUPPGIFTER HANTERAR VI OM DIG OCH VARFÖR? Vår personuppgiftshantering - GDPR Information enligt dataskyddsförordningen GDPR. Din personliga integritet och vår hantering av dina personuppgifter är viktig för Kunskapsbolaget. För att du ska känna

Läs mer

KATALOGEN (AKKA) Uppdatering av verksam uppgifter. https://akkaadm.uu.se/authsrvadmin/

KATALOGEN (AKKA) Uppdatering av verksam uppgifter.  https://akkaadm.uu.se/authsrvadmin/ KATALOGEN (AKKA) Uppdatering av verksam uppgifter https://akkaadm.uu.se/authsrvadmin/ http://katalog.uu.se/ Supportepostadress: katalogsupport@its.uu.se Uppsala universitet 4 april 2017 Innehåll Uppdatering

Läs mer

Integritetspolicy Personuppgiftspolicy

Integritetspolicy Personuppgiftspolicy Integritetspolicy Personuppgiftspolicy Hantering av Personuppgifter Astma- och Allergiförbundet (hädanefter förkortat Förbundet ) behandlar Personuppgifter för medlemmar i och givare till Förbundet. Vi

Läs mer

Integrationsmöjligheter till Quality ID

Integrationsmöjligheter till Quality ID Integrationsmöjligheter till Quality ID Pulsen AB POSTAL ADDRESS Pulsen Application AB F O Petersons gata 9 421 31 Västra Frölunda Sweden VISITING ADDRESS F O Petersons gata 9 TEL +46 (0)31-709 82 00 FAX

Läs mer

Användarhandledning Stockholms stads Antagningstjänst Söka skola 2017 Fristående skolor skolor

Användarhandledning Stockholms stads Antagningstjänst Söka skola 2017 Fristående skolor skolor Användarhandledning Stockholms stads Antagningstjänst Söka skola 2017 Fristående skolor skolor Senast uppdaterad en 2017-02-15 1 Finns som separat dokument med bättre skärpa! Se EF-sidan för Söka skola

Läs mer

Svaren kan underlätta för din arbetsförmedlare att välja rätt bland Arbetsförmedlingens insatser så att du får rätt stöd.

Svaren kan underlätta för din arbetsförmedlare att välja rätt bland Arbetsförmedlingens insatser så att du får rätt stöd. Identifiera dina kompetenser Har du erfarenheter och/eller utbildning från ett Kultur media yrke som omfattas av vår specialförmedling? Läs mer om våra kriterier och vilka yrken som omfattas av Arbetsförmedlingen

Läs mer

Instruktioner inför anmälan till VAL för verksamma yrkeslärare. (skicka inte in detta försättsblad)

Instruktioner inför anmälan till VAL för verksamma yrkeslärare. (skicka inte in detta försättsblad) Instruktioner inför anmälan till VAL för verksamma yrkeslärare. (skicka inte in detta försättsblad) Studier inom VAL-projektet vänder sig till dig som är verksam som lärare men saknar lärarexamen. För

Läs mer

Onslip Cloud ABs integritetspolicy

Onslip Cloud ABs integritetspolicy Onslip Cloud ABs integritetspolicy Denna integritetspolicy uppdaterades senast den 2018-10-02. När Onslip Cloud AB är personuppgiftsansvarig Denna integritetspolicy förklarar hur Onslip Cloud AB, 559118-1200,

Läs mer

Handledning Master Befolkning inkl. listning av invånare inom Hälsoval Gävleborg

Handledning Master Befolkning inkl. listning av invånare inom Hälsoval Gävleborg Upprättare: Bruno Mild Granskare: Fastställare: Revisionsnr Diarienr. 0.99 Fastställandedatum Giltigt t.o.m. Tills vidare 1() inkl. listning av invånare inom Hälsoval Gävleborg Innehåll 1 Syfte och omfattning...

Läs mer

Bilaga 3 Dnr 2013-5103-4985. 2.1 Huvudprocesser för hantering av hemutrustningslån

Bilaga 3 Dnr 2013-5103-4985. 2.1 Huvudprocesser för hantering av hemutrustningslån Översikt Hemutrustningslån HUT 1 Inledning Hemutrustningslån infördes 1 januari 1991. Lånet ger en möjlighet för flyktingar att låna till inköp av grundutrustning som behövs i ett hem. Det går att få låna

Läs mer

Handbok för det kommunala aktivitetsansvaret i hypernet Regional samverkan

Handbok för det kommunala aktivitetsansvaret i hypernet Regional samverkan Handbok för det kommunala aktivitetsansvaret i hypernet Regional samverkan Innehållsförteckning Det kommunala aktivitetsansvaret... 4 Aktivitetsansvaret... 5 Rapportera till SCB... 5 Sysselsättning...

Läs mer

Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Revision Antal sidor Manual Smittskydd Värmland 5 6. Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m.

Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Revision Antal sidor Manual Smittskydd Värmland 5 6. Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Manual 5 6 Svevac Lathund Innehåll Kontakt... 1 Logga in... 2 Byte av lösenord... 2 SÖK-funktion... 2 Ny person... 3 Regler vid uppdatering vid person-, samordnings- och reservnummer... 3 Samtycke... 3

Läs mer

Har du varit i kontakt med kommunal konsumentvägledning?

Har du varit i kontakt med kommunal konsumentvägledning? Allmänna reklamationsnämnden Box 174 101 23 Stockholm E-post: arn@arn.se www.arn.se 1 (10) * = Det här fältet måste du fylla i. Anmälare Förnamn * Efternamn * Postadress (Om du bor i ett annat land än

Läs mer

KSLS är registeransvarig för dina personuppgifter och ansvarar för dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddsbestämmelser.

KSLS är registeransvarig för dina personuppgifter och ansvarar för dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddsbestämmelser. Personuppgiftspolicy Kristianstads Sim- och Livräddningssällskap, KSLS, vet hur viktigt det är med integritet för våra medlemmar och webbplatsbesökare och vårt mål med denna policy är att vi på ett tydligt

Läs mer

Anmälan om behov: god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap. 4 respektive 7

Anmälan om behov: god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap. 4 respektive 7 ANMÄLAN 1(5) Överförmyndaren Svalövs kommun 268 80 Svalöv Anmälan om behov: god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap. 4 respektive 7 Om någon på grund av sjukdom, psykisk störning, försvagat

Läs mer

Personuppgiftshantering - GDPR

Personuppgiftshantering - GDPR Personuppgiftshantering - GDPR Framtaget av: Christoffer Andersson Revisionsdatum: 24 maj 2018 PERSONUPPGIFTSHANTERING - GDPR Information enligt dataskyddsförordningen GDPR. Din personliga integritet och

Läs mer

Svenska Ryggregistrets SWESPINE rutiner vid avregistrering, rättelse eller radering samt information till registrerade

Svenska Ryggregistrets SWESPINE rutiner vid avregistrering, rättelse eller radering samt information till registrerade Svenska Ryggregistrets SWESPINE rutiner vid avregistrering, rättelse eller radering samt information till registrerade Dokumentnamn Svenska ryggregistrets rutiner vid avregistrering, rättelse eller radering

Läs mer

SPAR / Skatteverket - Swedma Tisdag 22 maj 2012

SPAR / Skatteverket - Swedma Tisdag 22 maj 2012 SPAR / Skatteverket - Swedma Tisdag 22 maj 2012 Ola Schneider Gunnar Peters www.statenspersonadressregister.se Kundtjänst 0771-18 17 16 allmänna frågor till sparkundtjanst@evry.com ansökningar till spar@skatteverket.se

Läs mer

Hjälptext till ansökan om EORI-nummer

Hjälptext till ansökan om EORI-nummer Hjälptext till ansökan om EORI-nummer 1. Allmän information För att bedriva tullverksamhet i EU behövs i de flesta fall ett EORI-nummer. Du behöver inte ha ett EORI-nummer om du agerar som privatperson

Läs mer

INTEGRITETSSKYDDS-POLICY Version

INTEGRITETSSKYDDS-POLICY Version INTEGRITETSSKYDDS-POLICY Version 2018-05-24 Avseende behandling av personuppgifter inom N.A. Gruppen AB (Moderbolaget) 556575-1186 Tehran Grill AB 556409-7912 Raw Sushi & Grill Restaurang Sverige AB 556504-8500

Läs mer

Behandling av personuppgifter

Behandling av personuppgifter Behandling av personuppgifter Vi på Uppsala Bostadsförmedling värnar om din integritet och behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddslagstiftning. Det är viktigt för oss att du känner dig

Läs mer

VÅRA TJÄNSTER KREDITUPPLYSNINGAR SOM SPEGLAR VERKLIGHETEN

VÅRA TJÄNSTER KREDITUPPLYSNINGAR SOM SPEGLAR VERKLIGHETEN VÅRA TJÄNSTER KREDITUPPLYSNINGAR SOM SPEGLAR VERKLIGHETEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING VARFÖR DECIDAS 3 UPPLYSNINGSTJÄNSTER Kreditupplysning Beslutsstöd 4 4:1 4:2 INFORMATIONSTJÄNSTER Personnummer Adresser Telefonnummer

Läs mer

Integritetspolicy. Zhipster AB Gäller från

Integritetspolicy. Zhipster AB Gäller från Integritetspolicy Zhipster AB Gäller från 2018-05-01 Om Zhipster AB och denna integritetspolicy Tack för att du har valt Zhipster. Det här är vår Integritetspolicy. Innan vi går in på några detaljer skulle

Läs mer

Frågor i anmälan till Matematiklyftet med handledning

Frågor i anmälan till Matematiklyftet med handledning Undervisningsstödenheten 1 (6) Frågor i anmälan till Matematiklyftet med handledning på webben Obs! Detta dokument är endast till för att skapa överblick över vilka frågor vi ställer i ansökan. Du anmäler

Läs mer

Ansökan om god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap. 4 respektive 7

Ansökan om god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap. 4 respektive 7 ANSÖKAN 1(6) Överförmyndaren Svalövs kommun 268 80 Svalöv Ansökan om god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap. 4 respektive 7 Om någon på grund av sjukdom, psykisk störning, försvagat hälsotillstånd

Läs mer

Medlemsansökan information

Medlemsansökan information Medlemsansökan information Synskadades Riksförbund, SRF, är synskadades intresseorganisation i Sverige. Vi har slutit oss samman för att utifrån tanken om alla människors lika värde gemensamt hävda synskadades

Läs mer

Betänkandet Transpersoner i Sverige Förslag för stärkt ställning och bättre levnadsvillkor, SOU 2017:92

Betänkandet Transpersoner i Sverige Förslag för stärkt ställning och bättre levnadsvillkor, SOU 2017:92 YTTRANDE Dnr: R 2017/96 Kulturdepartementet Ku2017/02516/DISK 2018-03-12 Betänkandet Transpersoner i Sverige Förslag för stärkt ställning och bättre levnadsvillkor, SOU 2017:92 Sammanfattning Sammanfattningsvis

Läs mer

Svaren kan underlätta för din arbetsförmedlare att välja rätt bland Arbetsförmedlingens insatser så att du får rätt stöd.

Svaren kan underlätta för din arbetsförmedlare att välja rätt bland Arbetsförmedlingens insatser så att du får rätt stöd. Identifiera dina kompetenser Har du erfarenheter och/eller utbildning från ett Kulturyrke som omfattas av vår specialförmedling? Läs mer om våra kriterier och vilka yrken som omfattas av Arbetsförmedlingen

Läs mer

Skyddade personuppgifter

Skyddade personuppgifter Skyddade personuppgifter Program Folkbokföring Sekretessmarkering Kvarskrivning Fingerade personuppgifter Postförmedling Myndigheters ansvar Mer information och kontaktuppgifter Folkbokföring Uppgifter

Läs mer

Ansökan om bidrag för vetenskaplig forskning Stiftelsen Elna Bengtssons Fond

Ansökan om bidrag för vetenskaplig forskning Stiftelsen Elna Bengtssons Fond Ansökan om bidrag för vetenskaplig forskning Stiftelsen Elna Bengtssons Fond Fondens avkastning skall användas till anslag för vetenskaplig forskning, ägnad att vidga kunskaperna för möjligheterna att

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal Zynatic Medlemsregister

Personuppgiftsbiträdesavtal Zynatic Medlemsregister PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Sida 1(5) Personuppgiftsbiträdesavtal Zynatic Medlemsregister 1 PARTER Den som beställer och använder Zynatic Medlemsregister, och därmed bekräftar att de accepterar våra Allmänna

Läs mer

Så här behandlar vi dina personuppgifter

Så här behandlar vi dina personuppgifter Så här behandlar vi dina personuppgifter Din integritet är viktig för oss! Inom Lida Timber AB samlar vi in och använder personuppgifter ifrån de personer som interagerar med oss som kund/leverantör samt

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY. 3.1 För dig som är månadsgivare via autogiro:

INTEGRITETSPOLICY. 3.1 För dig som är månadsgivare via autogiro: INTEGRITETSPOLICY 1. Inledning PMU Pingstmissionens Utvecklingssamarbete (skrivs som vi, oss och vår i texten), med organisationsnummer 802004-0575 värnar om din personliga integritet. Du som stöder vår

Läs mer

InfraGeoTech AB INTEGRITETSPOLICY

InfraGeoTech AB INTEGRITETSPOLICY InfraGeoTech AB INTEGRITETSPOLICY ALLMÄNT Vi på InfraGeoTech värnar om dig och din personliga integritet. Det är viktigt för oss att du ska känna dig trygg när du lämnar dina uppgifter till oss. Vi behandlar

Läs mer

Ansökan om skolskjuts i grundskolan

Ansökan om skolskjuts i grundskolan Information Detta formulär kan kräva flera underskrifter Vid skolskjuts varje dag från samma adress och tillfälligt behov ska ansökan undertecknas av samtliga vårdnadhavare på barnets folkbokföringsadress.

Läs mer

Begreppsanalys person

Begreppsanalys person 1(15) Bilaga till e-nämndsrapporten Metodprojekt som stöd för införande av standardmeddelanden 2005-12-15 Begreppsanalys person Arbetsdokument december 2005 2(15) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3

Läs mer

Skapa etiketter från adresslistor

Skapa etiketter från adresslistor Skapa etiketter från adresslistor Denna guide beskriver hur du kan skriva ut etiketter från adresslistor som du hämtar från Ladok. Hantering: 1. I Ladok: du kan hämta adresslistor från ett antal olika

Läs mer

3.2 När du arbetar på ett företag eller en organisation som är underkund till ett av våra medlemsbolag Vad sparar vi om dig och varför?

3.2 När du arbetar på ett företag eller en organisation som är underkund till ett av våra medlemsbolag Vad sparar vi om dig och varför? INNEHÅLL 1. Inledning 2. Vad är personuppgifter? 3. Vilka personuppgifter hanterar vi om dig och varför? 3.1 När du arbetar på ett företag eller en organisation som är medlem hos oss 3.1.1. Vad sparar

Läs mer

Marianne och Ary Paleys stipendiestiftelse

Marianne och Ary Paleys stipendiestiftelse Marianne och Ary Paleys stipendiestiftelse Tillgänglig avkastning skall enligt testamente utdelas till unga musiker för undervisning och vidareutbildning avseende i första hand stråkinstrument och i andra

Läs mer

Integritetspolicy. Personuppgiftsansvar. Kontaktuppgifter

Integritetspolicy. Personuppgiftsansvar. Kontaktuppgifter Integritetspolicy Dataskyddsförordningen (GDPR) gäller som lag i alla EU:s medlemsländer från och med den 25 maj 2018. Med anledning av detta har Feministiskt Initiativ tagit fram en ny integritetspolicy.

Läs mer

Process och systemstöd Antagning av studieavgiftsskyldiga studenter

Process och systemstöd Antagning av studieavgiftsskyldiga studenter Avdelningen för systemförvaltning och systemdrift Föredragande Ina Hallström/Kerstin Alverholt Systemförvaltare/Processledare 010 470 05 13 ina.hallstrom@uhr.se BILAGA Datum 2013 08 12 Postadress Box 45093

Läs mer

Nystart kommer att spara kundens personuppgifter under så lång tid som krävs för att uppfylla syftet med dem.

Nystart kommer att spara kundens personuppgifter under så lång tid som krävs för att uppfylla syftet med dem. Privacy Notice Nystart Finans i Sverige AB och dess dataskyddsombud, DPO Nystart Finans i Sverige AB är ett konsumentkreditinstitut som står under Finansinspektionens och Datainspektionens tillsyn. Nystarts

Läs mer

Personuppgiftspolicy

Personuppgiftspolicy Sida: 1(5) 1 INTRODUKTION Första Hjälpen Konsulten AB (härefter benämnt "Konsulten" eller vi ) är personuppgiftsansvariga för behandlingen av de personuppgifter du lämnar i samband med att du begär att

Läs mer

Har du varit i kontakt med kommunal konsumentvägledning?

Har du varit i kontakt med kommunal konsumentvägledning? Allmänna reklamationsnämnden Box 174 101 23 Stockholm E-post: arn@arn.se www.arn.se 1 (11) * = Det här fältet måste du fylla i. Anmälare Förnamn * Efternamn * Postadress (Om du bor i ett annat land än

Läs mer

Person för Myndigheter

Person för Myndigheter Informationsmaterial InfoTorg Person för Myndigheter Januari 2016 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kursinnehåll 3 Person 3 Företag 3 Funktioner 3 1. Infotorg webb - fem informationsområden 4 Fem informationsområden

Läs mer

Så här behandlar vi dina personuppgifter

Så här behandlar vi dina personuppgifter Så här behandlar vi dina personuppgifter Din integritet är viktig för oss! Inom Dahl Sverige AB (nedan kallat Dahl) samlar vi in och använder personuppgifter ifrån de personer som interagerar med oss som

Läs mer

Integritetspolicy för Tryckakuten Sverige AB, nedan kallat Tryckakuten.

Integritetspolicy för Tryckakuten Sverige AB, nedan kallat Tryckakuten. Integritetspolicy för Tryckakuten Sverige AB, nedan kallat Tryckakuten. För oss på Tryckakuten är det viktigt att du och dina personuppgifter behandlas ansvarsfullt med hänsyn till din integritet och att

Läs mer

e tjänst Söka skola - Stockholm

e tjänst Söka skola - Stockholm e tjänst Söka skola - Stockholm Användarhandledning till skola samt Kontaktcenter (för instruktion till vårdnadshavare - ej avsedd för vårdnadshavare) The Capital of Scandinavia Att söka skola via e-tjänsten

Läs mer

Lathund: Ändringsbarhet och registervård Innevarande version vid senaste uppdatering:

Lathund: Ändringsbarhet och registervård Innevarande version vid senaste uppdatering: Lathund: Ändringsbarhet och registervård Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.25.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial hittar du på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

Så här behandlar vi dina personuppgifter

Så här behandlar vi dina personuppgifter Så här behandlar vi dina personuppgifter Din integritet är viktig för oss! Inom Bevego Byggplåt & Ventilation AB, nedan benämnt som Bevego, samlar vi in och använder personuppgifter ifrån de personer som

Läs mer

Kravspecifikation. Anpassningar i Examensfunktioner. Version 0.06

Kravspecifikation. Anpassningar i Examensfunktioner. Version 0.06 Kravspecifikation Anpassningar i webbadress www.umu.se/projektetswebbplats/projektplan STU-07-T02/Krav Projektnamn STU-07-T02 Sekretessmarkering Fastställt av Dokumentansvarig Jenny H Svensson Dokumentidentitet

Läs mer