Den Himmelsblå Vägen. Barn- och ungdomsfotboll i MFF - 23 april Vi tänder stjärnor sedan 1910

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Den Himmelsblå Vägen. Barn- och ungdomsfotboll i MFF - 23 april Vi tänder stjärnor sedan 1910"

Transkript

1

2 Den Himmelsblå Vägen Barn- och ungdomsfotboll i MFF - 23 april 2016 Vi tänder stjärnor sedan 1910

3 Den Himmelsblå Vägen f.d. Koordinator! Scoutingansvarig! U17-tränare! Vi tänder stjärnor sedan 1910

4 Agenda Bredd- och elitfotboll! Barn- och ungdomsfotboll i Malmö FF! En inblick i vår utbildningsplan! Nulägesanalys! Sluta riskminimera! Våga! Fokus på prestationen! Frågor!

5

6 Bredd- och elitfotboll Vi tänder stjärnor sedan 1910

7 Bredd- och elitfotboll Vad har bredd- och elitklubbar gemensamt?! Vad är elitfotboll och vilket syfte har den?! Elitförberedande verksamhet. När måste man in i den?! Så många som möjligt så länge som möjligt. MFF:s roll?! Sommaraktiviteter. MFF och skolan. MFF i Skåne.!

8

9 Barn- och ungdomsfotboll i MFF Vi tänder stjärnor sedan 1910

10 Organisation MFF Ungdom Vi tänder stjärnor sedan 1910

11 Barn- och ungdomsfotboll i MFF MFF Ungdom: Ett smalt och konkurrensutsatt spår! Selektering eller inte? Låt utmaningsnivån styra!! Glädje, utmaning, lyckas! Tidig specialisering inte ett måste alternativa idrotter välkomnas! Vi vill skapa trygga, kreativa och modiga spelare. Spelare som tillåts testa hela sitt register och som förstår att misslyckanden är en viktig del av lärandet!! Den resan börjar när spelarna sätter sin fot i MFF för första gången.!

12

13 Den Himmelsblå Vägen En inblick Vi tänder stjärnor sedan 1910

14 Varför utbildningsplan? Huvudsyfte: För att minska resultatfokus och öka fokus på utveckling.! För att säkerställa att de spelare som levereras till vårt A-lag klarar att spela en spelförande och offensiv fotboll.! Hjälpa spelarna att kunna ta ansvar för sin fotbollsutveckling (lång sikt). Skapa medvetna spelare.! Göra utbildningen mer homogen. Varje spelare i MFF Ungdom ska få en snarlik utbildning och inte vara beroende av vilken tränare man får.! Viktigt att ha något att luta sig emot över tid och inte bli vindkänslig. Erfarenhet från klubbarna i Europa som är bäst på att ta fram spelare till europeisk toppnivå.! Utmaning: Fotbollsmänniskor (idrottsmänniskor?) kan vara konservativa, prestigefulla, lite bekväma och framförallt resultatorientrade.!

15 MFF Ungdoms utveckling sedan evolution inte revolution Förena och utveckla - Milstolpar Guld vinner man Analys och författande Den himmelsblå vägen Koordinatorer Koordinator på heltid 2008! 2011! 2012! 2014! 2016! Vi tänder stjärnor sedan 1910

16

17 Utvecklingspyramiden Konkurrera i Allsvenskan och Europa! Seniorförberedande Lära sig yrket fotbollsspelare! Elitförberedande Akademi - Vardag som en elitspelare! Tävlingsförberedande Tävlingsspel i den himmelsblå tröjan! Glädjefylld fotbollslek med koncentration Breddverksamhet: Öppen för alla! Glädje - Utmaning - Lyckas! Huvudfokus i både träning och match! Vi tänder stjärnor sedan 1910

18

19 Den Himmelsblå Vägen Nulägesanalys Vi tänder stjärnor sedan 1910

20 Nulägesanalys Vi är en elitförening skillnader breddföreningar! Målsättning akademin: Utbilda A-lagsspelare på europeisk toppnivå! Målsättning MFF: Skandinaviens största klubb! Starkt varumärke Attraktiv akademi! Väldigt bra skolkoppling! Tight stadionområde Begränsade träningsfaciliteter! Vi har alltid fått fram mycket spelare till A-laget. Kan vi bli bättre?!

21 Nulägesanalys - Talangutveckling Högst ovetenskapliga slutsatser från 16 års U-landslagsfotboll (RL) och två års CL och UYL-deltagande (MFF):! Vi är inte lika trygga med boll som de bästa motståndarna. Speciellt inte när tempot drivs upp och spelarna är under press. Den slutsatsen har vi dragit i minst 20 års tid i svensk ungdomsfotboll.! Vad beror det på? Kan vi verkligen skylla på att vi är ett litet land?! Eller kan vår metod i talangutvecklingen vässas?! Mål: Vi vill utbilda spelare som tar ansvar för sin fotbollsutbildning och som kan och vågar vara spelförande på högsta internationella nivån.!

22 ! Antal fotbollsspelare Bosnien 0,2 miljoner fotbollsspelare! Uruguay 0,24 miljoner! Kroatien 0,36 miljoner! Honduras 0,42 miljoner! Portugal 0,55 miljoner! Schweiz 0,57 miljoner! Grekland 0,76 miljoner! Kamerun 0,79 miljoner! Elfenbenskusten 0,8 miljoner! Belgien 0,82 miljoner! Sverige 1,00 miljoner! Källa: fotbollskanalen.se!

23

24 Den Himmelsblå Vägen Sluta riskminimera! Vi tänder stjärnor sedan 1910

25 Sluta riskminimera! Sluta riskminimera Sverige. Minska resultatfokus och öka fokus på utveckling (prestationen). Skappa trygga spelare som vågar misslyckas.! Träning, matchning och scouting (bedömning av talang) påverkas av att vi riskminimerar, fokuserar på resultat istället för prestation (utveckling).! Plockat inspiration från Carol Dwecks forskning på lärande och utveckling och tar utgångspunkt i observationer:! Growth mindset vs Fixed mindset! Utmaning: Ett ovant sätt att tänka. Våra spelare omges med människor med fixed mindset som påverkar dem. Man får jobba hårt som tränare! Skriva om definitionen för vinnarmentalitet? Den aktuella tabelldebatten?!

26 !!!!!! Önskat mindset i MFF! Våga! Sluta riskminimera. Det största misslyckandet är att inte försöka.!! Fixed mindset (resultatfokus):! Förlora en match, bli bortvald, göra ett misstag kännetecknar att man misslyckats.! Att anstränga sig är en dålig sak. Det betyder att du inte har tillräckligt med talang.! Skyller misstag på andra så att man inte ska tappa i status/visa att man saknar talang.! Undviker nya utmaningar. Risk att misslyckas.! Misslyckande! Ansträngning! Analys! Lärande! Growth mindset (prestationsfokus):! Att inte försöka nå dina mål är att misslyckas. Har du inte gjort ditt absolut bästa har du misslyckats.! Att anstränga sig är det som visar om du är talangfull. Det måste va coolt att ta i. Att lyckas är att göra sitt absolut bästa.! Lär av sina misstag för att inte upprepa dem. Ber om hjälp för att bli bättre. Instruktion och kritik är bra.! Älskar nya utmaningar. Tycker det är spännande

27 Utvecklingsprocessen MFF U! STYRT VAL AV! ÖVNING / UTMANING! MOTIVATION! FEEDBACK (MISSLYCKANDEN ÄR EN DEL AV LÄRANDET)! UPPMUNTRA SPELARENS! ANSTRÄNGNING OCH VILJA ATT LÄRA! FÖRSTÅELSE! KONTROLL!

28

29 Viktiga frågor Träning Vi tänder stjärnor sedan 1910

30 Viktiga frågor - Träning Viktiga frågor, resultat kontra utveckling:! Ansträngning, Koncentration, Förberedelse och Lärande.! Högt tempo och träningar som flyter eller lägga ytterligare bitar på plats i spelarnas utveckling? Träna för att förbättra resultat i matcher?! Hur konstruerar vi övningar för att skapa smarta spelare som vågar försöka och misslyckas för att lära sig?! Hur märks det?!

31

32 Viktiga frågor Matchning Vi tänder stjärnor sedan 1910

33 Den Himmelsblå Vägen - Matchning Viktiga frågor, resultat kontra utveckling:! Ansträngning, Koncentration, Förberedelse och Lärande.! Spelar vi för att vinna eller för att lägga ytterligare bitar på plats i spelarnas utveckling?! Riskminimering/Spelförande?! Matchplan?! Vad analyserar vi efter matcherna? Målen och resultatet eller prestationerna kollektivt och individuellt?! Aktuellt: Serietabeller innan man är 13 år. Slopandet av distriktslag.!

34

35 Viktiga frågor Scouting/Spelarvärdering Vi tänder stjärnor sedan 1910

36 Viktiga frågor - Scouting Vår modell: Scouting för att få fram A-lagsspelare, inte vinnande lag. Skolan är viktig. Uttagningar till akademi och FG central.! Viktiga frågor, resultat kontra utveckling:! Väljer vi (Ger vi mer fokus till?) spelare för att vinna helgens match eller för att hitta spelare som kan spela i vårt A-lag? Hur märks det?! Vad bedömer vi, effekt i matchen eller potential att bli A-lagsspelare?! (Future team, Relative Age Effect) Styr tajmingen i en ungdomsvärvning. Kan vi har MFF Future teams?! När vi bedömer spelare, säger vi att den ungdomsspelaren är bra eller den spelaren har potential?!

37

38 Den Himmelsblå Vägen - Frågor Vi tänder stjärnor sedan 1910

39 Tack för att ni lyssnade! Vi tänder stjärnor sedan 1910

E N S K E D E I K ENSKEDEMODELLEN

E N S K E D E I K ENSKEDEMODELLEN Enskedemodellen handlar i grund och botten om ett förändrat synsätt på hur en verksamhet bör bedrivas för att skapa bra förutsättningar för en välfungerande barn- och ungdomsfotboll. Konceptet är helt

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI VÅR IDENTITET

IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI VÅR IDENTITET IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI VÅR IDENTITET Innehållsförteckning Om den här skriften... 2 Vad är IF Brommapojkarnas Akademi?... 2 Vad skiljer IF Brommapojkarnas Akademi från andra?... 3 Vad vill vi uppnå?...

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till föräldrar FC Rosengårds fotbollspolicy Information till föräldrar Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att välkomna dig och ditt barn till klubben. Vår målsättning är att ge ditt barn den bästa

Läs mer

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder

Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden. Kvarnby IK mål, vision och värdegrunder Sammanfattning Kvarnby IK Nya Blå Tråden Nedan följer en kort summering av Kvarnby IKs Nya Blå Tråden. Under innehållsförteckningen i den totala Blå Tråden kan du se var du kan läsa mer om varje område.

Läs mer

Bara GIF UNGDOMSPOLICY

Bara GIF UNGDOMSPOLICY Bara GIF UNGDOMSPOLICY Vår ungdomspolicy är ett levande dokument som vi vill att alla Bara GIF:s medlemmar ska ta del av. Vi är en ideell förening och är helt beroende av ideella insatser. Vi ser dokumentet

Läs mer

Spelarutveckling Tips från coachen. Föräldramöte 13 maj 2015 Magnus Ennerberg, KLTK

Spelarutveckling Tips från coachen. Föräldramöte 13 maj 2015 Magnus Ennerberg, KLTK Spelarutveckling Tips från coachen Föräldramöte 13 maj 2015 Magnus Ennerberg, KLTK Bakgrund Informationen i presentationen utgår från tre delar: - Tränarerfarenhet(över 14.000 timmar på banan) - Utbildningar(3

Läs mer

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar.

LB07 modellen. Vi tar avstånd från all form av kränkningar, våld och rasism. Vår värdegrund bygger på hörnstenarna; Utbildning Utveckling Ansvar. LB07 modellen Förord En förening ska alltid ha en strategi för framtiden, som binder ihop dagens situation med morgondagens. Det är viktigt eftersom verkligheten ständigt ändras. Vi erbjuder barn och unga

Läs mer

ÖSTERSUNDS FK AKADEMI

ÖSTERSUNDS FK AKADEMI Senast reviderad januari 2016 ÖSTERSUNDS FK AKADEMI VERSION 2 Innehåll 4 2 Förord 4 3 Målsättning på planen... 4 4...och utanför planen 4 5 Värdegrund & Vision 4 7 Träningsavgift & Innehåll 4 9 Förväntningar

Läs mer

Utbildningsplan. för R åå IF:s ungdomsspelare i åldrarna 5 till 11 år

Utbildningsplan. för R åå IF:s ungdomsspelare i åldrarna 5 till 11 år Utbildningsplan för R åå IF:s ungdomsspelare i åldrarna 5 till 11 år TRÄNARENS ANSVAR Vi vill att ni, våra tränare, är väl förberedda när ni kommer till träningen. Vi förväntar oss att ansvarig tränare

Läs mer

Nomineringsmöte. Fortbildning Zonlagsledare och DFK inför Zonlagsturneringen. Pass 1: PF14 Pass 2: PF15-19

Nomineringsmöte. Fortbildning Zonlagsledare och DFK inför Zonlagsturneringen. Pass 1: PF14 Pass 2: PF15-19 Nomineringsmöte Fortbildning Zonlagsledare och DFK inför Zonlagsturneringen Pass 1: PF14 Pass 2: PF15-19 Spelarlyftet/Göteborgs Fotbollförbund 161004 Agenda Gemensamt: Syftet med Zonlagsturneringen Praktiska

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer

Varför ville Västergötlands FF Förändra/utveckla

Varför ville Västergötlands FF Förändra/utveckla Bakgrunden till Varför ville Västergötlands FF Förändra/utveckla Färre lag i Västergötland Många slutar spela fotboll för tidigt Många brev och samtal från föreningar, föräldrar och ledare Det finns mer

Läs mer

Nomineringsmöte Fortbildning Zonlagsledare och DFK inför Zonlagsturneringen

Nomineringsmöte Fortbildning Zonlagsledare och DFK inför Zonlagsturneringen Nomineringsmöte Fortbildning Zonlagsledare och DFK inför Zonlagsturneringen Spelarlyftet/Göteborgs Fotbollförbund 150928 Agenda Gemensamt: Syftet med Zonlagsturningen Praktiska detaljer och datum Selektering

Läs mer

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll Blåvita tråden Barn & ungdomsplan Överkalix IF Fotboll Målsättning med Överkalix IF: s fotbollsverksamhet: Att erbjuda så många barn och ungdomar som möjligt fotbollsspel. Att fostra spelarna till ansvarskännande

Läs mer

SPELARUTVECKLINGSPLAN (Röda Tråden)

SPELARUTVECKLINGSPLAN (Röda Tråden) SPELARUTVECKLINGSPLAN (Röda Tråden) -BARN OCH UNGDOMSFOTBOLL- 6 18 ÅR GRUNDSTENAR I LAGBYGGET Glädje en av de starkaste drivkrafterna för att barnen ska fortsätta med sin idrott är att det är roligt. Rättvisa

Läs mer

Barn- och ungdomskonferens 2015. En befrielse från systemtänket inom fotbollen

Barn- och ungdomskonferens 2015. En befrielse från systemtänket inom fotbollen Barn- och ungdomskonferens 2015 En befrielse från systemtänket inom fotbollen Förändringsstrategier Struktur organisering verksamhet tävling Styrsystem ekonomi belöning resurser prioriteringar IT-system

Läs mer

IFKs värdegrund. För övriga specifika policyfrågor hänvisas till de av moderföreningen IFK Mariehamn antagna värdegrunderna

IFKs värdegrund. För övriga specifika policyfrågor hänvisas till de av moderföreningen IFK Mariehamn antagna värdegrunderna IFKs värdegrund Inledning: Detta dokument har upprättats för att beskriva IFK Mariehamn Fotboll rf ( ungdomsfotboll ) barn och ungdomspolicy. Dokumentet uppdateras årligen före det nya verksamhetsåret

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

Inledning. Om spelarutbildningsplanen. Spelarutbildningsplanens utformning och utgångspunkter

Inledning. Om spelarutbildningsplanen. Spelarutbildningsplanens utformning och utgångspunkter Spelarutbildningsplan Fotboll 2019 Inledning Om spelarutbildningsplanen Detta dokument förklarar hur Ängby IF Fotboll bedriver sin verksamhet i åldrarna 6 19 år. Dokumentet ska förmedla såväl en vision

Läs mer

Barnfotboll Fotbollsglädje

Barnfotboll Fotbollsglädje Barnfotboll Fotbollsglädje Att vara Fotbollsförälder Kontaktperson på Upplands FF: Chasmine Wahlberg 018-27 70 51 chasmine.wahlberg@upplandsff.c.se Bra att tänka på och viktigt att veta om barn: Barn lär

Läs mer

Utbildningsplan Malmö FF Ungdom. Den Himmelsblå vägen. Sammanfattning

Utbildningsplan Malmö FF Ungdom. Den Himmelsblå vägen. Sammanfattning Utbildningsplan Malmö FF Ungdom Den Himmelsblå vägen Sammanfattning Innehållsförteckning Förord, Mål, Syfte...s.3 Träning....s.8 Matcher....s.15 Seniorförberedande verksamhet...s.19 Scouting....s.22 MFF

Läs mer

VILKEN MÅLSÄTTNING HAR DU SOM FÖRÄLDER FÖR DITT BARNS IDROTTANDE?

VILKEN MÅLSÄTTNING HAR DU SOM FÖRÄLDER FÖR DITT BARNS IDROTTANDE? DEN STÖDJANDE FÖRÄLDERN Du som förälder kommer finnas där för ditt barn oavsett om han lyckas eller misslyckas Vi ledare vill inte att du som förälder skall vara tyst En förälder blandar ofta ihop vägskylten

Läs mer

Utdrag från BFK Röda Tråden På väg mot mål, avsnitt BFK Ungdom Sammanfattning: Målsättning BFK Ungdom

Utdrag från BFK Röda Tråden På väg mot mål, avsnitt BFK Ungdom Sammanfattning: Målsättning BFK Ungdom Utdrag från BFK Röda Tråden På väg mot mål, avsnitt BFK Ungdom Sammanfattning: Målsättning BFK Ungdom Som fotbollsförening skall BFK verka för att våra ungdomar utvecklas till goda fotbollsspelare och

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

2014-09- 25. Reflektion: Förmågor. Intelligens. Talang ??? Vad tänker DU. Vad tänker DU? Naturligt eller utvecklat?

2014-09- 25. Reflektion: Förmågor. Intelligens. Talang ??? Vad tänker DU. Vad tänker DU? Naturligt eller utvecklat? Growth Mindset vad motiverar oss att LÄRA Bosse Larsson + Mindset www.tankvidare.nu bosse.g.larsson@gmail.com Bosse Larsson Självförtroende Misslyckas Ansträngning Självförtroende Misslyckas Ansträngning!

Läs mer

ÖIF MALLEN UNGDOMSFOTBOLL-

ÖIF MALLEN UNGDOMSFOTBOLL- ÖIF MALLEN 2011 -UNGDOMSFOTBOLL- INLEDNING ÖIF-mallen är en riktlinje som ska verka som stöd för ledare i ÖIF och deras utvecklingsarbete med fotbollsungdomar i åldrarna 6-18 år. En viktig del i föreningens

Läs mer

Golfföräldrar. Idrottsföräldrar är viktiga, jobba i team, motivation, känslor och boktips - Mål fler engagerade föräldrar på era klubbar!

Golfföräldrar. Idrottsföräldrar är viktiga, jobba i team, motivation, känslor och boktips - Mål fler engagerade föräldrar på era klubbar! Golfföräldrar Idrottsföräldrar är viktiga, jobba i team, motivation, känslor och boktips - Mål fler engagerade föräldrar på era klubbar! Lisa Häggkvist Svenska Golfförbundet Att vara idrottsförälder Det

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Varför gör de inte som jag säger?

Varför gör de inte som jag säger? Varför gör de inte som jag säger? Motiv till att vara med i träningsgruppen/seglarskolan? 1.Varför kommer dina seglare till träningen? 2.Kommer alla dit av samma anledning? Skilj på vad de gör och vad

Läs mer

Skolan där alla elever får utveckla sin fulla potential!

Skolan där alla elever får utveckla sin fulla potential! Skolan där alla elever får utveckla sin fulla potential! Sammanhang Struktur och ordning Meningsfullhet Positivt sedd och uppmärksammad Vad händer? Vad händer med vätskenivån när isen smälter? A) Den sjunker

Läs mer

Hur påverkar våra förväntningar kollegiala samtal och i förlängningen elevernas resultat? Jesper Ersgård

Hur påverkar våra förväntningar kollegiala samtal och i förlängningen elevernas resultat? Jesper Ersgård Hur påverkar våra förväntningar kollegiala samtal och i förlängningen elevernas resultat? Jesper Ersgård jesper.ersgard@lararfortbildning.se ! Det vi gör i skolan/förskolan ska inte vara styrt av vad

Läs mer

Anvisningar för barn- & ungdomsidrott Väst På Stan. Så många som möjligt Så länge som möjligt Så bra miljö som möjligt

Anvisningar för barn- & ungdomsidrott Väst På Stan. Så många som möjligt Så länge som möjligt Så bra miljö som möjligt Anvisningar för barn- & ungdomsidrott Väst På Stan Så många som möjligt Så länge som möjligt Så bra miljö som möjligt Träning & Tävling Barn är inte små vuxna Barn och ungdomar har olika utvecklingstakt,

Läs mer

IFKs värdegrund Inledning:

IFKs värdegrund Inledning: IFKs värdegrund Inledning: Detta dokument har upprättats för att beskriva IFK Mariehamn Fotboll rf ( ungdomsfotboll ) barn och ungdomspolicy. Dokumentet uppdateras årligen före det nya verksamhetsåret

Läs mer

SPELARUTVECKLING MOT TOPPEN. Roland Larsson Örebro 9 december 2018

SPELARUTVECKLING MOT TOPPEN. Roland Larsson Örebro 9 december 2018 SPELARUTVECKLING MOT TOPPEN MOT TOPPEN. av varje spelares förmåga-potential.av den yppersta eliten BAKGRUND 56 år Bor i Svedala utanför Malmö Gift - 2 barn (19 år) Utbildad journalist på JHG i Göteborg

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5 mot 5 2017 Bohusfotbollen fotboll för alla BUK 2017 utgåva 1 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela,

Läs mer

Fotbollsfilosofi Eskilstuna City FK

Fotbollsfilosofi Eskilstuna City FK Fotbollsfilosofi Eskilstuna City FK För att nå våra målsättningar utvecklar vi och arbetar med en fotbollsfilosofi där viljan att spela underhållande fotboll, ha ett stort bollinnehav, ha ett bra passningsspel

Läs mer

LEDSTJÄRNOR. Plats för alla. Breddidrott. Talanger

LEDSTJÄRNOR. Plats för alla. Breddidrott. Talanger Ver 1.0 2014-03-15 En bra verksamhet kräver att vi alla gemensamt, spelare, ledare, tränare, föräldrar, supporters o.s.v. aktivt hjälper till med våra gemensamma åtaganden. Slutresultatet är helt beroende

Läs mer

Så spelar vi 3 mot år 2017

Så spelar vi 3 mot år 2017 Så spelar vi 3 mot 3 6-7 år 2017 1 Möjlighet för många planer Alla får vara med Roligt med många bollkontakter Hög aktivitet 3 mot 3 lär våra barn att spela fotboll på ett lekfullt sätt med mycket bollkontakt

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Bohuslän Så spelar vi 5-mannafotboll Bohusfotbollen fotboll för alla utg 2 mars 2015 Sida 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt Spela,

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN Lek och Lär fotboll. med Hammarby IF FF knatteverksamhet 5-7 år. Ledord: Kul och Utvecklande

UTBILDNINGSPLAN Lek och Lär fotboll. med Hammarby IF FF knatteverksamhet 5-7 år. Ledord: Kul och Utvecklande UTBILDNINGSPLAN 2015 Lek och Lär fotboll med Hammarby IF FF knatteverksamhet 5-7 år 1 Förord Inledning: Hammarby IF FF har för avsikt att utveckla samtliga fotbollsspelande ungdomar både fotbollsmässigt

Läs mer

Nomineringsmöte. Fortbildning Zonlagsledare och DFK inför Zonlagsturneringen. Pass 1: PF14 Pass 2: PF15-19

Nomineringsmöte. Fortbildning Zonlagsledare och DFK inför Zonlagsturneringen. Pass 1: PF14 Pass 2: PF15-19 Nomineringsmöte Fortbildning Zonlagsledare och DFK inför Zonlagsturneringen Pass 1: PF14 Pass 2: PF15-19 Spelarlyftet/Göteborgs Fotbollförbund 171003 Agenda Gemensamt: Syftet med Zonlagsturneringen Praktiska

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 5-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 5-mannafotboll (Uppdaterat 25 april 2016) Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 5-mannafotboll Jämnare matcher Roligare och bättre spel Alla skall få vara med Spela, lek och lär är mottot för all barn-

Läs mer

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax:

ÅRE SLK FOTBOLL. Värdegrund & riktlinjer. Åre Slalomklubb Box Åre Tel: Fax: ÅRE SLK FOTBOLL Värdegrund & riktlinjer ÅRE SLK Fotboll Vår främsta uppgift är att skapa en miljö där barn och ungdomar trivs, mår bra och har roligt. Vi har även som fotbollsklubb ett ansvar att ge en

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

FILTRERA FILTRERA FÄRRE ÄN 5 SVAR 4,4 4,3 4,1. FÖRENING Sollentuna FK. RESPONDENT Spelare Vårdnadshavare 4,0 3,0

FILTRERA FILTRERA FÄRRE ÄN 5 SVAR 4,4 4,3 4,1. FÖRENING Sollentuna FK. RESPONDENT Spelare Vårdnadshavare 4,0 3,0 3,0 2,0 1,0 0,0 Den sociala dimensionen Den inkluderande dimensionen Den individuella dimensionen 3,0 3,8 2,0 1,0 0,0 Den lärande dimensionen - Motivationsklimat Den lärande dimensionen Individuell utveckling

Läs mer

Så spelar vi 3-mannafotboll 2012

Så spelar vi 3-mannafotboll 2012 Så spelar vi 3-mannafotboll 2012 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt och högre aktivitet 3-manna utomhus och inomhus lär våra barn att spela fotboll på ett lekfullt

Läs mer

PRESENTATION. Anders Wasserman, 34 år. Fästmö och en son. Arbetat i Hammarby IF FF i sju säsonger i U11 - U19. UEFA Youth Elite Diploma

PRESENTATION. Anders Wasserman, 34 år. Fästmö och en son. Arbetat i Hammarby IF FF i sju säsonger i U11 - U19. UEFA Youth Elite Diploma MINDSETS PRESENTATION Anders Wasserman, 34 år Fästmö och en son Arbetat i Hammarby IF FF i sju säsonger i U11 - U19 UEFA Youth Elite Diploma Kandidatexamen från Tränarprogrammet på GIH INLEDNING Mindsets

Läs mer

LHC Ledarprogram 2015-2016. Magnus Hävelid Torbjörn Lindblom

LHC Ledarprogram 2015-2016. Magnus Hävelid Torbjörn Lindblom LHC Ledarprogram 2015-2016 Magnus Hävelid Torbjörn Lindblom Presentation Att prata är lätt men att vinna är svårt. Ledarskap är svårt, särskilt i stressade och avgörande situationer där du ska leva upp

Läs mer

Lions Hockey Ungdomsverksamhet. En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun.

Lions Hockey Ungdomsverksamhet. En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun. Lions Hockey Ungdomsverksamhet En levande tråd med målsättning att Vi skall vara vägledande föreningen i Strömstad Kommun. Vi skall vara en förening som genom välutbildade ledare och stort engagemang i

Läs mer

Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF

Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF Jönköpings Södra IF:s ungdomsutskott och föräldragrupp hälsar dig som förälder varmt välkommen i föreningen!

Läs mer

Skånes FF:s UK informerar

Skånes FF:s UK informerar Skånes FF:s UK informerar www.skaneboll.se 1 Uppdaterad: 2011-11-14 Så här fortsätter du från gamla utbildningen: Steg 3 Steg 2/U3 Steg 1/U2 Grundkurs/U1 Så här fortsätter du från gamla utbildningen: Mv

Läs mer

Sandvikens IF SIF-Stilen barn och ungdom

Sandvikens IF SIF-Stilen barn och ungdom Sandvikens IF SIF-Stilen barn och ungdom 2016-01-01 1 Sandvikens IF utveckling och elit Inom Sandvikens IF är vår övertygelse att bredd ger elit. Genom att få många barn att spela fotboll i Sandvikens

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

Hässelby SK Fotboll Förening

Hässelby SK Fotboll Förening Hässelby SK Fotboll Förening Handbok 2013 Innehåll HSK Fotboll Handbok Inledning/Om detta dokument... sid 3 HSK SK FF Klubben... sid 3 Riktlinjer HSK SK FF sid 4-6 Rekommendationer och tips : om organisation

Läs mer

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01 Furulunds IK Föreningspolicy 2009-03-01 Innehåll Vision och målsättning Värdegrunder och Ledstjärnor Fairplay Ledarskap Träningar & matcher Utbildning Talangutveckling Föräldrarollen Vision och målsättning

Läs mer

Så spelar vi 5 mot år 2017

Så spelar vi 5 mot år 2017 Så spelar vi 5 mot 5 8-9 år 2017 1 Bra förutsättningar Jämna matcher Roligt och bra spel Många fotbollsaktioner Alla får vara med 5 mot 5 är på barnens villkor och skall lära dem att spela fotboll på ett

Läs mer

Forssa BK Dalkurd FF

Forssa BK Dalkurd FF Dalkurd FF Akademi Förväntningar på dig som spelare Säsongen 2018 - 2 - Att vara del av Akademin: Vi vill bedriva en målinriktad fotbollsutbildning med långsiktig och individuell planering. Vi vill värna

Läs mer

MÅLSÄTTNING OCH LEDARPOLICY EIK F98

MÅLSÄTTNING OCH LEDARPOLICY EIK F98 MÅLSÄTTNING OCH LEDARPOLICY EIK F98 Övergripande målsättning EIK F-98 s målsättningen skall vara: Erbjuda alla intresserade tjejer möjlighet att träna och spela fotboll Betona det roliga med fotboll Ge

Läs mer

Fotbollsglädje. En satsning på Barnfotbollen. Framtaget av en grupp bestående av föräldrar och ledare i samarbete med:

Fotbollsglädje. En satsning på Barnfotbollen. Framtaget av en grupp bestående av föräldrar och ledare i samarbete med: Fotbollsglädje En satsning på Barnfotbollen Framtaget av en grupp bestående av föräldrar och ledare i samarbete med: Kontaktperson på Upplands FF: Chasmine Wahlberg 018-27 70 51 chasmine.wahlberg@upplandsff.c.se

Läs mer

Stuvsta IFs värdegrunder

Stuvsta IFs värdegrunder Stuvsta IFs värdegrunder Vision: Vi är föreningen som alla vill vara med i. Stuvsta IF verkar för att skapa de bästa förutsättningarna: att utveckla så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så

Läs mer

AGENDA. Inledning Klubben Målsättning Årsplan Träningar Matcher Ekonomi Föräldragrupp Övrigt

AGENDA. Inledning Klubben Målsättning Årsplan Träningar Matcher Ekonomi Föräldragrupp Övrigt AGENDA Inledning Klubben Målsättning Årsplan Träningar Matcher Ekonomi Föräldragrupp Övrigt Inledning Underlaget för P01 i Fanna BK bedömdes som för litet för att ha ett eget lag 2016. Därför erbjuds alla

Läs mer

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten AIF:s utbildningsplan är framtagen av tränarrådet och godkänd av fotbollssektion samt styrelsen 080302. Axvalls IF målsättning med ungdomsverksamheten

Läs mer

Så spelar vi 3-mannafotboll 2015

Så spelar vi 3-mannafotboll 2015 Så spelar vi 3-mannafotboll 2015 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt och högre aktivitet 3-manna utomhus och inomhus lär våra barn att spela fotboll på ett lekfullt

Läs mer

Träningslära. De första fotbollsstegen - för barn i åldrarna 5-16 år

Träningslära. De första fotbollsstegen - för barn i åldrarna 5-16 år De första fotbollsstegen - för barn i åldrarna 5-16 år Sätt leken i centrum! Att göra träningen rolig och lekbetonad är det viktigaste när det handlar om att träna barn och ungdomar eftersom lek i olika

Läs mer

IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI FÖRVÄNTNINGAR PÅ DIG SOM SPELARE

IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI FÖRVÄNTNINGAR PÅ DIG SOM SPELARE IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI FÖRVÄNTNINGAR PÅ DIG SOM SPELARE Innehåll Om den här skriften... 2 Att vara del av Akademin... 3 Målsättning för Akademin... 3 Vem finns Akademin till för?... 3 Mitt liv som

Läs mer

Blå tråden är framtagen för att.

Blå tråden är framtagen för att. BLÅ TRÅDEN Uppdatering 2014-15 Blå tråden är framtagen för att. Ha en gemensam plattform att arbeta efter. Man får kontinuitet i verksamheten. Man får ett större samarbete mellan lagen och föreningen En

Läs mer

Börje UFO Spelarutbildningsplan

Börje UFO Spelarutbildningsplan Börje UFO Spelarutbildningsplan Alla barn och ungdomar i Börje med omnejd ska ges chansen att spela fotboll. Fotbollen ska vara rolig och utvecklande, oavsett ålder och kunskapsnivå. Fotbollslek, 6 år

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

SPELARUTBILDNING ÅR

SPELARUTBILDNING ÅR 16-19 år Följa SvFF:s spelarutbildningsplan. Fortsätta att använda sig av Coerver och Funino! Träna för att prestera I den här fasen gör vanligtvis blivande elitspelare valet att satsa helhjärtat på fotbollen.

Läs mer

Huvudmål. Målförklaring. Ekonomi

Huvudmål. Målförklaring. Ekonomi Mål för UIFKs ungdomsverksamhet Huvudmål Att utveckla och utbilda varje individ i fotboll för att ge möjlighet till en berikad hobby och ett fotbollsspelande under längre tid. En bred och utåtriktad verksamhet

Läs mer

1. Den 31 mars Kansliet mailar ut värdegrunden till alla ledare, som skickar den vidare till alla föräldrarna.

1. Den 31 mars Kansliet mailar ut värdegrunden till alla ledare, som skickar den vidare till alla föräldrarna. Värdegrunden 2014 Information till föräldrar, spelare och ledare Hammarby har tillsammans med föreningens ideella ledare tagit fram en värdegrund som gäller för föreningen. Även en förankringsprocess för

Läs mer

Tränarskap och ledarskap

Tränarskap och ledarskap Tränarskap och ledarskap Idrotten är en viktig del i fostran Bättre hälsa genom basketträning med tanke på samhällsutvecklingen Du har en spännande och betydelsefull roll Spelare är inte schackpjäser Varför

Läs mer

Stuvsta IF sportsliga riktlinjer så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så bra som möjligt

Stuvsta IF sportsliga riktlinjer så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så bra som möjligt Stuvsta IF sportsliga riktlinjer så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så bra som möjligt 1 Innehållsförteckning INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 STUVSTA IF:S VÄRDEGRUNDER... 4 VISION...

Läs mer

Nomineringsmöte. Fortbildning Zonlagsledare och DFK inför Zonlagsturneringen. Pass 1: PF14 Pass 2: PF15-16

Nomineringsmöte. Fortbildning Zonlagsledare och DFK inför Zonlagsturneringen. Pass 1: PF14 Pass 2: PF15-16 Nomineringsmöte Fortbildning Zonlagsledare och DFK inför Zonlagsturneringen Pass 1: PF14 Pass 2: PF15-16 Spelarlyftet/Göteborgs Fotbollförbund 181002 Agenda Gemensamt: Syftet med Zonlagsturneringen Praktiska

Läs mer

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision

Riktlinjer. Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken. Vision Riktlinjer Riktar sig till spelare, ledare, anhöriga och föräldrar inom FC Norrsken Vision FC Norrsken är Norrbottens ledande flick- och damfotbollsförening och det naturliga valet för alla tjejer. Här

Läs mer

FCD-MODELLEN. för 5-7 manna fotboll

FCD-MODELLEN. för 5-7 manna fotboll FCD-MODELLEN för 5-7 manna fotboll Sportslig organisation 2011, gäller fr o m 1 november Kontaktvägar FC Djursholm FC Djursholm kansli 08-753 15 22 Sportchef Pär Mille Millqvist 0705-88612 mille@fcdjursholm.se

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI FÖRVÄNTNINGAR PÅ DIG SOM FÖRÄLDER

IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI FÖRVÄNTNINGAR PÅ DIG SOM FÖRÄLDER IF BROMMAPOJKARNAS AKADEMI FÖRVÄNTNINGAR PÅ DIG SOM FÖRÄLDER Innehåll Om den här skriften... 2 Att vara del av Akademin... 2 Målsättning Akademin... 3 Allmänna förväntningar på dig som förälder... 3 Förväntningar

Läs mer

THE SIRIUS WAY Utbildningsplan för spelare

THE SIRIUS WAY Utbildningsplan för spelare THE SIRIUS WAY Utbildningsplan för spelare Simplicity and quality are the cornerstones of successful youth development Tony Carr Challenge your limit but don t limit your challenge Young players who have

Läs mer

Spelaren i centrum. Ledstjärnor och riktlinjer för Tränare, ledare och förtroendevalda i Gefle IF FF

Spelaren i centrum. Ledstjärnor och riktlinjer för Tränare, ledare och förtroendevalda i Gefle IF FF 1 Spelaren i centrum Ledstjärnor och riktlinjer för Tränare, ledare och förtroendevalda i Gefle IF FF 2 Innehållsförteckning Nivå Ett... 4 Nivå Två... 6 Nivå Tre... 8 Nivå Fyra 10 Förhållning till andra

Läs mer

ARBETSBESKRIVNING FÖR DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN INOM MEDELPADS FOTBOLLFÖRBUND

ARBETSBESKRIVNING FÖR DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN INOM MEDELPADS FOTBOLLFÖRBUND ARBETSBESKRIVNING FÖR DISTRIKTSLAGSVERKSAMHETEN INOM MEDELPADS FOTBOLLFÖRBUND 1 INNEHÅLL Sida 3 Målsättning med Distriktslag enligt Svenska Fotbollförbundet 4 Policy 5 Arbetsbeskrivning 6 Praktiskt och

Läs mer

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt Karin Redelius, GIH Dennis Hörtin & Mark O Sullivan, AIK Natalie Barker-Ruchti, Göteborgs universitet Selektion och tidiga satsningar från

Läs mer

Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund

Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund Handledare: Johan Andersson Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Sammanfattning Steget från div 1 till elitspelare

Läs mer

Grebbestads Idrottsförening

Grebbestads Idrottsförening Grebbestads Idrottsförening Barn- och Ungdomsfotboll Policy Föräldraguide GIF's Röda Trådar Grebbestads IF www.grebbestadsif.se e-mail: info@grebbestadsif.se Bryggerigatan 15B Tel. 0525-106 63 Bankgiro

Läs mer

Spelmanual Sunnersta AIF Ungdom

Spelmanual Sunnersta AIF Ungdom Spelmanual Sunnersta AIF Ungdom Inledning I en växande klubb som Sunnersta AIF finns ett behov av att ha en röd tråd i hur vi ska lära ut fotboll till de som väljer att spela i vår klubb. Vi har många

Läs mer

RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF

RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF RÖDA TRÅDEN Gemensamma värderingar och riktlinjer för ungdomsverksamheten i Dösjöbro IF Version 2, 2013 Reviderad 2012-01-22, 2012-02-12, 2012-03-05, 2013-01-02, 2013-02-04 2 Innehåll 1. OM RÖDA TRÅDEN...

Läs mer

snabbkuren mental träning fysisk / taktisk / teknisk träning motivationsklimat / miljö inlärningsmiljö föreningens / idrottens kultur

snabbkuren mental träning fysisk / taktisk / teknisk träning motivationsklimat / miljö inlärningsmiljö föreningens / idrottens kultur snabbkuren mental träning fysisk / taktisk / teknisk träning motivationsklimat / miljö inlärningsmiljö föreningens / idrottens kultur kommunikation familj / skola / förening socialt stöd / trygghet långsiktigt

Läs mer

Svensk Vattenpolo SPELREGLER

Svensk Vattenpolo SPELREGLER Svensk Vattenpolo SPELREGLER Spelregler Vad innebär Spelregler? Att vara engagerad i svensk vattenpolo ska vara roligt och utvecklande för varje, spelare, tränare, ledare eller förälder. Vi är många som

Läs mer

KIF ÖREBRO DFF RIKTLINJER

KIF ÖREBRO DFF RIKTLINJER KIF ÖREBRO DFF RIKTLINJER Den röda tråden inom breddverksamheten BARN- OCH UNGDOMSFOTBOLLEN BÖR I FÖRSTA HAND SE TILL ATT ALLA FÅR MÖJLIGHET ATT SPELA FOTBOLL I DEN UTSTRÄCKNING DE VILL, UPPLEVA GLÄDJE

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Fotbollsakademi för flickor och pojkar!

Barn- och utbildningsförvaltningen Fotbollsakademi för flickor och pojkar! Fotbollsakademi för flickor och pojkar! Korsavadsskolan fortsätter hösten 2012 med att arrangera Fotbollsakademi i samarbete med Malmö FF. Fotbollsakademin startade hösten 2011 med en åk 7 och kommer att

Läs mer

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt.

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Välkommen till AFG Bagarmossenmodellen BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Fysisk utveckling BBK:s ungdomsverksamhet

Läs mer

Bosse Larsson, www.tankvidare.nu

Bosse Larsson, www.tankvidare.nu 2010-09-27 Framgångsrik skola! Bosse Lårsson Åhörarkopior Föreläsning /workshop 23/9 2010 Feedback (mindset) 16:16 (habits of mind) och kreativt tänkande Bosse Larsson Tänk vidare.nu tänkvidare.nu 1. Vem

Läs mer

Kom narmare ÄN NÄRA. Köp aktier i ÖSK.

Kom narmare ÄN NÄRA. Köp aktier i ÖSK. Kom narmare ÄN NÄRA Köp aktier i ÖSK. TIDEN ÄR INNE! Tack för att du engagerar dig i ÖSK. Bara att du läser den här texten och tar del av vårt prospekt gör mig glad, även om det är på andra sätt som vi

Läs mer

UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK

UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK UNGDOMSVERKSAMHETEN I VMA IK Verksamheten ska bedrivas på ett sådant sätt att.. VMA blir i stort sett självförsörjande på seniorspelare (herrar) VMA kan tävla med ett damlag också. VMA blir självförsörjande

Läs mer

Pojkar Upplands FF

Pojkar Upplands FF Pojkar 2004 Upplands FF Hej! Jag heter Martin Möller och skriver av anledningen att jag kommer att ha uppdraget som fotbollsutvecklare (FU) för Upplands P04. För att få en så bra start som möjligt i kommunikationen

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

Innehåll. SÅ HÄR SPELAR VI MATCH Spelsystem som utvecklar...45 Om spelsystem och utveckling...46

Innehåll. SÅ HÄR SPELAR VI MATCH Spelsystem som utvecklar...45 Om spelsystem och utveckling...46 Innehåll INLEDNING...5 En praktisk handbok för fotbollstränare...6 Bokens struktur i korthet...8 Om Sundbybergs IK Fotboll...9 Hur du kan använda boken...10 SÅ HÄR SPELAR VI FOTBOLL En spelstil för Sundbybergs

Läs mer

Så spelar vi 5-mannafotboll 2012

Så spelar vi 5-mannafotboll 2012 Så spelar vi 5-mannafotboll 2012 1 Möjligheter till fler planer Flera får spela mer Roligare med mer bollkontakt 5-manna utomhus och inomhus skall lära våra barn att spela fotboll på ett lekfullt sätt

Läs mer

Ledare - ska gå "Grönt Kort" kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare

Ledare - ska gå Grönt Kort kurs (gäller tre år), lämna in begränsat belastningsregister (se plan för tryggare IF Leikin All verksamhet i IF Leikin utgår från Halmstad Arena IP, där vi är ensamma med hela vår verksamhet därifrån. Ålder för ålder: Barnfotboll 4-5 år Fotbollsskola, träning med mycket lek och rekrytera

Läs mer