Välkomna på min rundtur runt Prakticum Helsingfors.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkomna på min rundtur runt Prakticum Helsingfors."

Transkript

1 Välkomna på min rundtur runt Prakticum Helsingfors. Jag är medveten om att bilderna stundom är av usel kvalité men hoppas att ni skall minnas hur, var och vad när ni ser dem. Precis som förra gången, när jag visade er runt i Borgå, börjar vi utanför. Och jo, det är löjligt många bilder som ser nästan likadana ut. Men jag inbillar mig att ni hela tiden ser nya detaljer. Prakticum i Helsingfors är ju lite knöligare att göra en bra modell av eftersom det finns en massa vinklar... Ni behöver inte längre ha en fungerande hiss, men hissen måste ändå ha en plats och ni får nog fejka den. Samma är det med snurrdörrarna, de behöver inte fungera (snurra runt) men de skall finnas där. Ni behöver också börja fundera på en lösning, HUR skall ni bygga upp skolan? Fyrkantigt eller grova vinklar.

2 De där sneda linjerna är ju egentligen inte så svåra att göra. Det enklaste är att öppna PAINT, Microsofts fantastiska bildhanteringsprogram, och rita upp linjer där och sen förstora upp dem. Ni måste tänka på pixelgrafik eftersom linjerna består av punkter. Blocken i spelet är 1x1 meter. Beroende på hur ni kombinerar pixlarna (blocken) får ni olika lutning på linjerna. Torsdagen den 16 januari var en snöig, kall och solig dag. På flera bilder fick jag motljus och eftersom jag inte vet vad för bilder ni behöver har jag tagit lite om allt. Men inga klassrumsbilder. När ni ser Prakticum byggnaden så tänker ni naturligtvis ja såååå ser det ut... Fyrkanten utanför, med de tre liggande lejonen, den oranga lampan. Halva fyrkanten ligger framför fasaden och andra halvan ligger utanför byggnadens område. Titta och räkna på antalet fönster. Antalet fönster i fasaden är dessutom fler på utsidan än på insidan. Brevis entrén, i övningsrestaurangen (höger i bilden), har ni fönster i ett hushörn. Läng vänstra fasaden har ni frisörskolan med gigantiska fönster. Nu när ni inte skall göra hissen annat än som ett rum, då hamnar trapphuset bakom hissen. Trapporna har dessutom en skiljevägg. Det är mycket att tänka på för att det skall bli så bra som möjligt...

3 Om vi börjar utifrån och vid fyrkanten med lejonen, så går vi runt Prakticum huset med klockan. Det första som vi får begrunda hur vi löser är glasfasaden på framsidan. Det här är ju lite spännande. Utåt sett är glasfasaden 9 rutor hög, varje ruta är uppskattningsvis 3 block bred och 2 block hög. Men som ni ser, högst upp, den har två rader rutor som verkar ligga ovanför resten av hustaket. I det hörnet ni börjar, trappa A och hissen, där får ni nog fundera om lite. Titta på hörnet i trapphuset, det finns en dörr där och plötsligt ser rutorna mer fyrkantiga ut, 2 block bred, 2 block hög.

4 Vi fortsätter runt och kommer till frisör och skönhetssalongerna. Där ser ni också baksidan av fasadväggen.

5 Sen har ni ingången i mitten av huset och B trappan. Själva trappan tror jag ni kan kopiera från A trappan. Återkommer med bilder längre ned i dokumentet, ni vet, utsidan först. Och fler stora glasväggar, dels inne vid B trappan men också utanför vändplatsen/rökrutan.

6 När vi nu går runt huset har vi först ett spetsigt hörn, Och sen, allt eftersom man går runt ser man framsidan av huset i sin helhet.

7 Här ser ni också uteplatsens cirkel, den finns ju också inne i matsalen (andra halvan).

8 Det här hörnet, med den vita väggen, döljer ett varuintag. Innanför den vita väggen finns det soprum. Det svarta hålet är vägen in, dit man kan backa en lastbil, finns alltså lastramp där inne. Finns också en port här, så att man kan stänga och låsa här.

9 Prakticums entré och hörnet där övningsrestaurangen håller till. Här ser ni också att entrén och taket plötsligt inte följer fasadväggens standardrutor. Det ser ut som om entrén tar upp ytan längst in i hörnet som täcker 2x2 rutor. Nu går vi in i entrén!

10 I dörrslussen har ni ingången till övningsrestaurangen. Så här inklämd ligger hissen (som ni nu markerar som ett rum med dörr). Det är också ganska högt i tak! Åtminstone 2 rutor högt, kanske lite mer!

11 När ni funderar på bron över till den andra huskroppen, här ser ni att den inte ligger så nära glasfasaden som ni har gjort. Den ligger längre bort än vad man tror! Det är också här ni måste på allvar bestämma hur ni skall lösa er modell. Blir bron rak eller blir den sned??? Receptionen är som en liten bur, ett akvarium, det finns ett tak ovanpå...

12 Från entrén och rak in i skolan. Ni har pelare x antal stycken, ni har olika nivåskillnader i taket, ni har glasfönster i taket, ni har matsalen. Ni har disken där man tar mat, ni har bord. Balkongen på andra våningen är bredare än den på första våningen. Det kommer lampor ner från taken osv.

13 Lampor som hänger ner från taket behöver ju naturligtvis inte hamna exakt, men de skall finnas där. Enklaste sättet att lösa detta är att ni använder staket verktyget (antingen trä eller svart) och sätter dit en glödsten (glowing block).

14 Mellan huskroppen som rymmer övningsrestaurangen och salarna (osv) finns det en smal korridor. På ena sidan har vi toaletter (bakom receptionen) och på andra sidan ligger köket (första våningen), kansliet (andra våningen) och ett förråd (tredje våningen). Glöm nu inte av att på den där huskroppen (som har kök, kansli osv) också har fönster. Att ni försöker ha vit vägg på ena sidan och orange på den andra. Tittar du upp mot tredje våningen ser det ut så här: Titta på taket, plötsligt (igen) stålbalkar och fönster. Titta på balkongen, där bron kommer från A trappan. Ni har pelare, glasstaket, nivåskillnader i taket osv.

15 Sen tänkte jag att vi går upp för A trappan, den trappan alldeles vid hissen och i det hörnet ni har börjat bygga. I trapphuset, mellan trapporna, har ni en skiljevägg!

16

17 Bilden till vänster, korridoren bort mot lärarrummet och B trappan. Bilden till höger, bron över till huskroppen som rymmer övningsrestaurangen och salarna Några steg framåt i korridoren mot lärarrummet, sen vänder vi oss om och tittar på bron bakom oss och hur det ser ut när man kommer upp från trappan. Här ser ni igen, alldeles jämte bron går det inåt, men efter bron går balkongen utåt. Detta gäller bara på andra våningen.

18 Går vi nu framåt och blickar tillbaka mot bron så ser det ut så här Se hur de röda väggarna ramar in korridoren. Bron är nu lite av en hängbro, kan man lösa det i er modell? Ni ser taket till receptionen. Ni ser att det är olika storlek på balkongerna, jämför andra och tredje våningen. Ni har stolpar, men hur många? Det är betydligt högre avstånd mellan första och andra våningen om man jämför mellan andra och tredje. Nu ser ni också att det finns skåpsutrymmen i korridorerna, eller hur?

19 Jag hoppas att ni på den här bilden kan räkna stolparna, borden, antal glasrutor i den motsatta fönsterfasaden. Och i taket, igen, de där fönstren, stålbalkarna osv.

20 Vi går nu upp till tredje våningen, fortfarande i A trappan.

21

22 Vi tittar ner från tredje våningen och ner mot entrén och lejonen utanför (notera trekantsrummet)

23 Den lilla bron som binder samman huskroppen med övningsrestaurangen och kansliet.

24 Nu skall vi röra oss bort mot B trappan samtidigt som vi tittar på den huskroppen som jag kallar för kansliet.

25 Nu har vi kommit fram till B trappan och innan vi avslutar vår rundvandring och går nerför, vänder vi oss om och blickar utåt mot kansliet och mot köket. Lägg nu märke till husets tredje bro, den här bron binder bara ihop på andra våningen!

26 B trappan ner

27 Då har vi kommit ner till lärarrummet på andra våningen, vi vänder oss om och tittar bort mot A trappan. Till sist, solskyddet är byggt UTANFÖR fönsterfasaden!!

Välkomna på min rundtur runt Prakticum Borgå.

Välkomna på min rundtur runt Prakticum Borgå. Välkomna på min rundtur runt Prakticum Borgå. Jag är medveten om att bilderna stundom är av usel kvalité men hoppas att ni skall minnas hur, var och vad när ni ser dem. Vi kan väl börja utanför. Ja jo,

Läs mer

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus 1 Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus Inrha Hobbyväxthus är lätta att montera upp med endast ett litet antal verktyg. Dessa instruktioner gäller alla modeller, en del instruktioner gäller bara

Läs mer

Modellbygge Vikingatida hall

Modellbygge Vikingatida hall Modellbygge Vikingatida hall Mål: Skapa en modell av ett hus och undersöka vad byggnaden kan berätta om människornas levnadsvillkor. Material: Frigolitplatta, en per hus Limpistol A4-papper Rundstavar

Läs mer

Word Grunderna 1. Om du kan det allra enklaste i Word, hoppa över uppgifterna A-E.

Word Grunderna 1. Om du kan det allra enklaste i Word, hoppa över uppgifterna A-E. Word Grunderna 1 Om du kan det allra enklaste i Word, hoppa över uppgifterna A-E. A Starta programmet Word. Titta på skärmen efter en bild som det finns ett W på. Tryck med musknappen snabbt två gånger

Läs mer

Montage av Färdigkapad Halle Stomme.

Montage av Färdigkapad Halle Stomme. Montage av Färdigkapad Halle Stomme. Lite kompletterande bildinfo utöver monteringsanvisningen På följande sidor ges kompletterande förklaringar till hur Färdigkapade limträstommar från Halle är utförda

Läs mer

Modellbygge - Bondestenåldern

Modellbygge - Bondestenåldern Modellbygge - Bondestenåldern Mål: Skapa en modell av ett hus och undersöka vad byggnaden kan berätta om människornas levnadsvillkor. Material: Frigolitplatta, en per hus Limpistol A4-papper Rundstavar

Läs mer

120 år. Station Centrum. Malmö huvudbrandstation , Centrum Malmö huvudbrandstation/station Centrum

120 år. Station Centrum. Malmö huvudbrandstation , Centrum Malmö huvudbrandstation/station Centrum S/v foton: Malmö Brandkårs arkiv. Färgfoton: Lars-Owe Göthe Station Centrum Malmö huvudbrandstation 1894 2005, Centrum 2014 Brandväsendet i Malmö fick sin första, egna brandstation uppförd i kvarteret

Läs mer

Disktrasan. Ett filmmanus av Agnieszka Jaff. Geijersgatan 12 3 november Västerås Version 3

Disktrasan. Ett filmmanus av Agnieszka Jaff. Geijersgatan 12 3 november Västerås Version 3 Disktrasan Ett filmmanus av Agnieszka Jaff Agnieszka Jaff Skapelsedatum Geijersgatan 12 3 november 2015 723 35 Västerås Version 3 Tel: 707-709-975 Slutmanus DISKTRASAN 1. EXT. EN VÄG TILL ETT HÖGHUS DAG

Läs mer

Belysning. Projektet Helsingfors för alla, Handikappades samhällsplaneringstjänst (VYP) och Jyrki Heinonen

Belysning. Projektet Helsingfors för alla, Handikappades samhällsplaneringstjänst (VYP) och Jyrki Heinonen Belysning Belysningens betydelse för syn- och hörselskadade personer Bra belysning är speciellt viktig för personer med svag syn. Det beror på belysningens styrka och kvalitet och hur färger används hur

Läs mer

Mitt hus och jag steg för steg instruktioner

Mitt hus och jag steg för steg instruktioner Mitt hus och jag steg för steg instruktioner Till den här uppgiften behöver du ett foto på dig själv, ditt hus, en karta och en huvudlös figur. Se till att alla bilder ligger på samma ställe på din dator

Läs mer

ENA- projekt År 2, Fria Emilia HUSET

ENA- projekt År 2, Fria Emilia HUSET ENA- projekt År 2, Fria Emilia HUSET Hemuppdrag Efter jullovet kommer vi att jobba med ett tema som vi kallar Huset. Det kommer att pågå under hela vårterminen. Det första hemuppdraget kring detta kommer

Läs mer

Checklista för lokaler Fysisk tillgänglighet

Checklista för lokaler Fysisk tillgänglighet Checklista för lokaler Fysisk tillgänglighet Företag/Vårdgivare Mottagningsadress Verksamhetschef Datum för ifyllnad Vårdvalsområde Denna redovisning av lokalens fysiska tillgänglighet ska bifogas ansökan

Läs mer

Län Skåne Typ Villa Kommun Klippan Storlek 87 m2 Område Klippan/solslätt Tillträde tidigast

Län Skåne Typ Villa Kommun Klippan Storlek 87 m2 Område Klippan/solslätt Tillträde tidigast Västra Blomstergatan 14 Län Skåne Typ Villa Kommun Klippan Storlek 87 m2 Område Klippan/solslätt Tillträde tidigast Gatuadress Västra Blomstergatan 14 enligt överenskommelse Trivsam 1 och 1/2-plans villa

Läs mer

projekt kulturkvarteret

projekt kulturkvarteret projekt kulturkvarteret HISSAR BIBLIOTEK LILLA SALEN FOAJÉ/CAFÉ KÖK MUSIK I SYD Syftet med det pågående projektet med arbetsnamnet Kulturkvarteret är: Samverkan att med en ny sammanbindande tillbyggnad

Läs mer

Sommarstuga med alla reglar

Sommarstuga med alla reglar Sommarstuga med alla reglar Planlösning och mått Golvreglar och plintar D=200 200x200 45x220 Golvreglarna har två funktioner. 1) att bära upp huset 2) att vara utrymme för golvisolering I vårt hus har

Läs mer

Häradsvägen. Tvåplansvilla - Skånes Värsjö! Län Skåne Typ Villa Kommun Örkelljunga Storlek 190 m2 Område Skånes Värsjö Tillträde tidigast

Häradsvägen. Tvåplansvilla - Skånes Värsjö! Län Skåne Typ Villa Kommun Örkelljunga Storlek 190 m2 Område Skånes Värsjö Tillträde tidigast Häradsvägen 23 Län Skåne Typ Villa Kommun Örkelljunga Storlek 190 m2 Område Skånes Värsjö Tillträde tidigast Gatuadress Häradsvägen 23 enligt överenskommelse Tvåplansvilla - Skånes Värsjö! I bymiljö finner

Läs mer

Virka C2C. LVAcrochet

Virka C2C. LVAcrochet Virka C2C Detta är en instruktion för hur man virkar i tekniken C2C som står för Corner to corner, dvs hörn till hörn. Du börjar din virkning i ett hörn och slutar i det motsatta. Varje ruta virkas på

Läs mer

Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor.

Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor. Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor. Du kan låta bilder och/eller text bli knappar för genvägar eller navigering. Genvägarna kan leda till en annan sida i din resurs (intern sida)

Läs mer

skapa genvägar till andra sidor (externa och interna)

skapa genvägar till andra sidor (externa och interna) Hotspot skapa genvägar till andra sidor (externa och interna) Du kan låta bilder och/eller text bli knappar för genvägar eller navigering. Genvägarna kan leda till en annan sida i din resurs (intern sida)

Läs mer

Renovering av badrum, toalett samt utbyggnad av rum på övervåning

Renovering av badrum, toalett samt utbyggnad av rum på övervåning Renovering av badrum, toalett samt utbyggnad av rum på övervåning Detta är en förberedande beskrivning av planeringen. Vi behöver en fingervisning om kostnaden innan vi lämnar in kontrollplanen för utbyggnaden

Läs mer

Ett nytt klassrum skulle skapas men hur ska det göras? Vi började

Ett nytt klassrum skulle skapas men hur ska det göras? Vi började Ett nytt klassrum skulle skapas men hur ska det göras? Vi började med att ta alla de mått som vi kunde tänkas behöva. För att få en större yta att nyttja bestämmer vi oss snabbt för att plock bort en av

Läs mer

Lindöskolan i Kalmar

Lindöskolan i Kalmar Lindöskolan i Kalmar Bebyggelsehistorisk utredning Gäddan 1, Kalmar stad och kommun, Kalmar län, Småland Veronica Olofsson KALMAR LÄNS MUSEUM Byggnadsantikvarisk rapport november 2011 Lindöskolan i Kalmar

Läs mer

Rita ett rum i en-punktsperspektiv.

Rita ett rum i en-punktsperspektiv. Rita ett rum i en-punktsperspektiv. Du behöver linjal, penna, sudd och ett papper i A3-format. VÅGRÄTT (15 cm) LODRÄTT (10 cm) 90 GRADERS VINKEL Rita en rektangel med måtten 10x15 cm ungefär mitt på pappret

Läs mer

H3 - Strandbacken. Bild nr 7. Del av vykort från sekelskiftet 1900. Fotopunkt A.

H3 - Strandbacken. Bild nr 7. Del av vykort från sekelskiftet 1900. Fotopunkt A. 5.3 H3 - Strandbacken På fastlandssidan vid sundets norra del är tomterna mindre på grund av att berget ligger närmare inpå strandlinjen. Husen klättrar upp efter bergskanten. Av den äldre bebyggelsen

Läs mer

Stockholmsmässans besökare vill veta mer om ditt företag

Stockholmsmässans besökare vill veta mer om ditt företag Reklamplatser 2017 Stockholmsmässans besökare vill veta mer om ditt företag Stockholmsmässan är Nordens största internationella mötesplats. Vi tar emot över en miljon besökare och 7 000 journalister varje

Läs mer

Lunds Universitet. Health Science Centre

Lunds Universitet. Health Science Centre idé-skiss nya lokaler för Health Science Centre 1 gc stråk inv logistik elevcentra STRUKTUR STRUKTUR OCH KOMMUNIKATION Nya fristående byggnader placerade dels i vinkeln mellan befintligt GC-stråk och Sölvegetan,

Läs mer

Magiskt. i cederträ. Text Micaela Nordberg Foto Richard Powers & Shai Gil. Vårt Nya Hus 41

Magiskt. i cederträ. Text Micaela Nordberg Foto Richard Powers & Shai Gil. Vårt Nya Hus 41 Magiskt i cederträ Med vackra vandringsstråk och branta skidbackar inpå knuten har arkitektbyrån AKB ritat ett modernt hus med fantastiskt ljusinsläpp. Som fasad har man valt cederträ - ett doftande träslag

Läs mer

Vasalunds förskola Examensarbete Vasalund Preschool Degree Project. Heidi Jokinen. Ori Merom, Olof Philipson. Supervisor. Examiner

Vasalunds förskola Examensarbete Vasalund Preschool Degree Project. Heidi Jokinen. Ori Merom, Olof Philipson. Supervisor. Examiner Vasalunds förskola Examensarbete Vasalund Preschool Degree Project Heidi Jokinen Handledare/ Supervisor Examinator/ Examiner Ori Merom, Olof Philipson Erik Wingquist Examensarbete inom arkitektur, grundnivå

Läs mer

Kungsholms fort. Karlskrona kommun. Inventering av interiörer. Blekinge museum rapport 2004:14 Torgny Landin

Kungsholms fort. Karlskrona kommun. Inventering av interiörer. Blekinge museum rapport 2004:14 Torgny Landin Kungsholms fort Karlskrona kommun Inventering av interiörer Blekinge museum rapport 2004:14 Torgny Landin Innehåll Inledning. 3 Linje 1-9. 3 D1 Norra befälshuset (41).. 4 D2 Södra befälshuset (42).. 4

Läs mer

Öppning av stugan i Väjern

Öppning av stugan i Väjern Öppning av stugan i Väjern Slå på Ström: Gå in till reglagen som finns utanför rum 7. (Bild 1) Vrid på reglaget där det står HUVUDBRYTARE så pilen pekar åt Nu ska det bli ljust i stugan. (Bild 3) Slå på

Läs mer

Långvinds herrgård. Ett hus med stil och historia. Anders Franzén

Långvinds herrgård. Ett hus med stil och historia. Anders Franzén Långvinds herrgård Detalj av fasaden. Utsidan är i komplett snickarglädje: hyvlad fasadpanel lagd i olika riktningar, lövsågade fönsteröverstycken, en stor veranda i två våningar, med svarvade stolpar

Läs mer

Tillgänglighetsinventering Kunskapsskolan Täby Fräsaren 2

Tillgänglighetsinventering Kunskapsskolan Täby Fräsaren 2 Tillgänglighetsinventering Kunskapsskolan Täby Fräsaren 2 Upprättat av Certifierad sakkunnig i tillgänglighet 2016-05-20 1 (8) Tillgänglighetsinventering Fräsen 2, Kunskapsskolan, Täby kommun UPPDRAG Att

Läs mer

Skenet bedrar Huset är till för att vi ska vara inne i det och ha det trevligt, inte för att vi ska stå utanför och beundra det.

Skenet bedrar Huset är till för att vi ska vara inne i det och ha det trevligt, inte för att vi ska stå utanför och beundra det. Skenet bedrar Huset är till för att vi ska vara inne i det och ha det trevligt, inte för att vi ska stå utanför och beundra det. Av: Stina Kallin Räcket till verandan i okantad panel. Diskuterat frma hur

Läs mer

SituAtionsplan 1:500. Handel/Kontor Polhemsplatsen. Station/Kontor. Nya Åkareplatsen. Hotel Post. Studentbostäder. Konferenshotell

SituAtionsplan 1:500. Handel/Kontor Polhemsplatsen. Station/Kontor. Nya Åkareplatsen. Hotel Post. Studentbostäder. Konferenshotell SituAtionsplan 1:500 Station/Kontor Handel/Kontor Polhemsplatsen N Nya Åkareplatsen Hotel Post Studentbostäder Konferenshotell Byggnaden som system AUT089 - JOHAN FRANZÉN A3 Plan 1 / ENTRÉPLAN 1:200 N

Läs mer

Modern funkis med attityd Maria och Jonas hittade inget hus som de ville ha när det var dags att bygga nytt. Så istället ritade de sitt drömhus

Modern funkis med attityd Maria och Jonas hittade inget hus som de ville ha när det var dags att bygga nytt. Så istället ritade de sitt drömhus med attityd Maria och Jonas hittade inget hus som de ville ha när det var dags att bygga nytt. Så istället ritade de sitt drömhus själva och lät fiskarhedenvillan bygga det åt dem. Text Nathalie Carlsson

Läs mer

efem arkitektkontor ab

efem arkitektkontor ab HERRGÅRDSBACKEN FLODA Sävespången Det sägs att man förr var tvungen att ta av mössan vid Floda Portar. På ett likande sätt skall de nya byggnaderna trappa ner och huka sig hövligt, för att inte störa viktiga

Läs mer

FORSKARHUS I 1. Byta lysrör mellan seminarierum 10:an och sal KS 101. Maria 2. Tag bort armaturer i korridoren / fråga Peter på Bravida.

FORSKARHUS I 1. Byta lysrör mellan seminarierum 10:an och sal KS 101. Maria 2. Tag bort armaturer i korridoren / fråga Peter på Bravida. Systematisk brandskyddarbete 4 november 2008 Närvarande: Matilda Silva / CFAB Peder Stärnman /Akademiska Hus Maria Liritsi / Husansvarig KB 0. Plan 9. Plan 8. Plan 7 Plan 5 FORSKARHUS I 1. Byta lysrör

Läs mer

Exempel på hur man kan bygga enkla former i Illustrator

Exempel på hur man kan bygga enkla former i Illustrator Exempel på hur man kan bygga enkla former i Illustrator Öppna ett nytt dokument (ctrl-n), storleken spelar ingen större roll eftersom innehållet är vektorbaserat kan det alltid skalas om senare. Välj Pennverktyget

Läs mer

Tillgänglighetspromenaden vänder sig till ledamöter i Kommunala funktionshinderrådet, ritningsgranskarrådet och särskilt inbjudna.

Tillgänglighetspromenaden vänder sig till ledamöter i Kommunala funktionshinderrådet, ritningsgranskarrådet och särskilt inbjudna. 1 Tillgänglighetspromenad 5 september 2016 Plats: Dalslands konstmuseum och Dalslands center. Tillgänglighetspromenaden vänder sig till ledamöter i Kommunala funktionshinderrådet, ritningsgranskarrådet

Läs mer

Hej och välkommen till kartan över Key-huset på Linköpings Universitet

Hej och välkommen till kartan över Key-huset på Linköpings Universitet Hej och välkommen till kartan över Key-huset på Linköpings Universitet Del I Här följer en beskrivning av Key-huset samt dess lokaler och närområden. Övergripande är huset kvadratformat med undantag för

Läs mer

Havsutsikt och gångavstånd till stranden bra för rullstol. in Meia Praia

Havsutsikt och gångavstånd till stranden bra för rullstol. in Meia Praia sida 1/5 sida 2/5 Villor & Gårdar 525.000 Konstruerad (år) 2002 område (län) Lagos Tomtarea 320 Stad Meia Praia Konstruktion område 280 sida 3/5 En underbar och rymlig hörn villa på den breda stranden

Läs mer

1 6 Vå r t N ya H u s

1 6 Vå r t N ya H u s 16 Vårt Nya Hus Sol från alla håll vid Vättern Redan för flera år sedan fastnade Anna och Carl för det exklusiva huset med lärkträpanel, när de bläddrade i en tidning. De trodde inte då att huset faktiskt

Läs mer

Kör på en grusväg som sett bättre

Kör på en grusväg som sett bättre Hem långmossen hemma året runt Att flytta ut till torpet var en lockande tanke, om Karin och Jan kunde få ordning på kök och badrum. Lösningen blev en modern tillbyggnad, anpassad till huset. Text Harriet

Läs mer

Välkommen hem till Gotö!

Välkommen hem till Gotö! Välkommen hem till Gotö! Byggt för var dag Bara minuters promenad från både skog och badplats bygger vi det nya bostadsområdet Gotö. Totalt handlar det om ungefär 100 hus, varav 20 under första etappen.

Läs mer

M O N T E R I N G N O R D F A R B O F L E X

M O N T E R I N G N O R D F A R B O F L E X M O N T E R I N G G O L V Nu är det dags att börja montera friggeboden, golvet blir den naturliga delen att börja med. Det första Ni måste göra är att göra i ordning plintar enligt plintritningen från

Läs mer

ÄXTHUSET. Östra K illebäcken EN SALUHALL I ÖSTRA KVILLEBÄCKEN IDÈ BYGGNADEN VY FRÅN VÅGMÄSTAREPLATSENS BRO MOT SALUHALLEN OCH TORGET.

ÄXTHUSET. Östra K illebäcken EN SALUHALL I ÖSTRA KVILLEBÄCKEN IDÈ BYGGNADEN VY FRÅN VÅGMÄSTAREPLATSENS BRO MOT SALUHALLEN OCH TORGET. V ÄXTHUSET Östra K illebäcken VY FRÅN VÅGMÄSTAREPLATSENS BRO MOT SALUHALLEN OCH TORGET. IDÈ Entrén till Nya Kvillebäcken markeras av ett torg med en saluhall. Det ska vara en plats som förstärker en ny

Läs mer

Kapitel 17 Delritning... 3

Kapitel 17 Delritning... 3 DDS-CAD Arkitekt 10 Delritning Kapitel 17 1 Innehåll Sida Kapitel 17 Delritning... 3 Starta delritning... 3 Vägg... 4 Golv... 6 Tak... 7 Automatiska taksymboler...11 Kantegenskaper...12 Delritning...13

Läs mer

EXTERIÖRA MATERIAL KV ROSENBORG HUS 3

EXTERIÖRA MATERIAL KV ROSENBORG HUS 3 KULLE PÅ TAKET Takaccess, hisstopp och luft-intag döljs i sedumklädd kulle på taket. LJUSINSLÄPP Taket över ljusgård lyfts för att möjliggöra ljusintag från norr och söder. KYLMASKINER GAVELFASADER kläs

Läs mer

KV 3 OCH 10 HÖGSKOLA. Bygherre: Akademiska Hus Arkitekt: Brunnberg & Forshed Arkitektkontor AB

KV 3 OCH 10 HÖGSKOLA. Bygherre: Akademiska Hus Arkitekt: Brunnberg & Forshed Arkitektkontor AB KV 3 OCH 10 128 129 HÖGSKOLA Bygherre: Akademiska Hus Arkitekt: Brunnberg & Forshed Arkitektkontor AB Kvarter 3 och 10 Institutioner Kvarter 3 och 10 ligger vid områdets västra entré, från Karolinska och

Läs mer

Utredning beträffande totalbrand i villa,

Utredning beträffande totalbrand i villa, Sida 1 Datum 2011-10-25 Vår beteckning 500-2011-00826-1 Utredning beträffande totalbrand i villa,, Örebro. Upplysningar om händelsen Larmtid: 2011-07-26 kl. 02:00 Tisdag Adress: Objektstyp: Villa Startutrymme:

Läs mer

Prospekt 2019: Hästhagavägen 10

Prospekt 2019: Hästhagavägen 10 HÄSTHAGAVÄGEN Ett nytt hem Nu finns det en unik möjlighet att uppföra en nybyggd villa om 206 kvm på attraktiva i Varberg. Villa Hästhaga Nyproduktion på i Varberg Fantastisk vy över Varbergs fästning

Läs mer

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN FÖRORD För att erhålla ett gott resultat förutsätts att grundarbetet är utfört på ett tillfredställande sätt. Oavsett om grunden består av helgjuten betongplatta eller

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR RÖK

INSTRUKTIONER FÖR RÖK Komplettera instruktionerna med vår instruktionsfilm som du hittar på thebok.se DU BEHÖVER 10 st 38 löpmeter spontad plank, 20 x 95 mm 28 löpmeter läkt, 15 x 15 mm 2 kvm takfotsnät Termometer Reglerbar

Läs mer

Stort charmigt stockhus med vindsvåning i Bamböle, Finström

Stort charmigt stockhus med vindsvåning i Bamböle, Finström Stort charmigt stockhus med vindsvåning i Bamböle, Finström Presentation Charmigt stockhus med liggande stockar från 1820-t, flyttat från Postad Hammarland och återuppfört på torpargrund i Bamböle i början

Läs mer

En Kulturskola i Älvsjö Examensarbete A School of the Arts in Älvsjö Degree Project. Agnes Paljak

En Kulturskola i Älvsjö Examensarbete A School of the Arts in Älvsjö Degree Project. Agnes Paljak En Kulturskola i Älvsjö Examensarbete A School of the Arts in Älvsjö Degree Project Agnes Paljak Handledare/ Bojan Boric, Emma Karlsson, Martin Hedenström Ljung Supervisor Examinator/ Erik Wingquist Examiner

Läs mer

BRANDUTREDNING. Tillfälligt anläggningsboende Katrineberg, Deje

BRANDUTREDNING. Tillfälligt anläggningsboende Katrineberg, Deje BRANDUTREDNING Tillfälligt anläggningsboende Katrineberg, Deje 520.2013.00346.23706 Anledning till undersökningen Brand i byggnad i Migrationsverkets tillfälliga anläggningsboende i Katrineberg tisdag

Läs mer

projekt: pa k li p pa n Grus Gräs Mur situationsplan 1:1000

projekt: pa k li p pa n Grus Gräs Mur situationsplan 1:1000 projekt: pa k li p pa n N Grus Gräs Mur situationsplan 1:1000 0 10 20 30 40 50 m platsen Projektets mål har varit att evara platsens öppenhet och offentlighet och Röda sten som tydligt landmärke och samtidigt

Läs mer

Information om Elektron

Information om Elektron Information om Elektron Har du frågor om lokalerna på Elektron kan du under kontorstid kontakta. Vaktmästare/värdinna: Anette Martinsson Tel 0158-275 396, 070-222 48 91 E-mail: anette.martinsson@gnesta.se

Läs mer

9 0,84. Dörrbredd och entreér. Tillgängliga dörrar - Handisams fördjupningsblad. Dörrens fria passage mått bör vara: ..::_I

9 0,84. Dörrbredd och entreér. Tillgängliga dörrar - Handisams fördjupningsblad. Dörrens fria passage mått bör vara: ..::_I Dörrbredd och entreér En tillgänglig och användbar dörr ska vara så bred att en rullstol kan passera. För en slagdörr ska det fria passagemåttet mätas när dörren är öppnad 90 grader. Dörrens fria passage

Läs mer

Varför tror du att späckhuggaren har en fena på ryggen? Vad tror du att den använder fenorna på sidan till?

Varför tror du att späckhuggaren har en fena på ryggen? Vad tror du att den använder fenorna på sidan till? Välkommen!...till En resa genom djurens fantastiska värld här på Göteborgs Naturhistoriska museum. Du kommer att få göra olika uppdrag under resans gång samtidigt som du kommer se stora delar av muséet.

Läs mer

Monteringsanvisningar Uteboxen Standard

Monteringsanvisningar Uteboxen Standard Monteringsanvisningar Uteboxen Standard FÖRORD För att erhålla ett gott resultat förutsätts att grundarbetet är utfört på ett tillfredställandesätt. Oavsett om grunden består av helgjuten betongplatta

Läs mer

Tiunda Park. www.rosendaluppsala.se

Tiunda Park. www.rosendaluppsala.se Tiunda Park www.rosendaluppsala.se : 55 55 20 MITT I STADEN Ditt nya hem i Tiunda Park Mitt i Uppsalas historiska studentkvarter, ca fem minuter från Universitetshuset, Ekonomikum, Carolina Rediviva och

Läs mer

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN

MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN MONTERINGSANVISNING FÖR UTEBOXEN FÖRORD För att erhålla ett gott resultat förutsätts att grundarbetet är utfört på ett tillfredställande sätt. Oavsett om grunden består av helgjuten betongplatta eller

Läs mer

Kyrksalen GRUPP 4 & 5 Putsa fönster nödutgång, vikvägg, räcken vid dopkällan

Kyrksalen GRUPP 4 & 5 Putsa fönster nödutgång, vikvägg, räcken vid dopkällan Kyrksalen GRUPP 4 & 5 Putsa fönster nödutgång, vikvägg, räcken vid dopkällan Putsa INTE det stora hörnfönstret, men torka lister och golv runt dopkällan Tvätta gardinerna vid nödutgången Putsa glaset på

Läs mer

Tillgänglighetspromenaden genomfördes en solig eftermiddag med företrädare från funktionshinderföreningar, Politiken, näringsidkare och tjänstemän.

Tillgänglighetspromenaden genomfördes en solig eftermiddag med företrädare från funktionshinderföreningar, Politiken, näringsidkare och tjänstemän. Tillgänglighetspromenad Plats: Vita Sandar Datum: 3 maj 2017 Tillgänglighetspromenaden genomfördes en solig eftermiddag med företrädare från funktionshinderföreningar, Politiken, näringsidkare och tjänstemän.

Läs mer

ANNEX HUS FÖR LIVETS BÄSTA DAGAR

ANNEX HUS FÖR LIVETS BÄSTA DAGAR ANNEX HUS FÖR LIVETS BÄSTA DAGAR TILLSAMMANS Att umgås är att skapa minnen. Det är de dagarna vi minns som räknas. När familjen var samlad på sommarstället, när alla var där. Den trevliga fikan som blev

Läs mer

Riktlinjer för fysisk tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Riktlinjer för fysisk tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning Kommunerna i Fyrbodal Riktlinjer för fysisk tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning Västra Götalandsregionen tillsammans med kommunerna i länet har tagit fram förslag till riktlinjer för fysisk

Läs mer

Monteringsanvisning Byggstommar.se

Monteringsanvisning Byggstommar.se Monteringsanvisning Byggstommar.se 1. Markera väggblockens placering på grundplattans (alt bjälklagets) långsidor. Markera ett streck 1200mm från gaveln, ett streck 2400mm från gaveln osv, 1200 mm mellan

Läs mer

Instruktioner för lägenhetsnumrering

Instruktioner för lägenhetsnumrering Flerbostadshus Instruktioner för lägenhetsnumrering Om det i en byggnad finns fler än en bostadslägenhet med samma belägenhetsadress ska fastighetsägaren ge varje lägenhet ett lägenhetsnummer enligt lägenhetsregistrets

Läs mer

KVARTERET PARADISET ADAM & EVA JOHAN & THOMAS PROJEKTGRUPP 15

KVARTERET PARADISET ADAM & EVA JOHAN & THOMAS PROJEKTGRUPP 15 KVARTERET PARADISET ADAM & EVA JOHAN & THOMAS KVARTERET PARADISET Platsen Närheten till havet är det mest attraktiva med tomten på Eriksberg. Den har dockan, en framtida småbåtshamn på sin västra sida

Läs mer

UngO teket. Banläggning i OCAD. ungoteket.se

UngO teket. Banläggning i OCAD. ungoteket.se Ung teket Banläggning i CAD Ung teket Övning 1 - banläggning i CAD Nu är det dags att testa på CAD för banläggning. I CAD kan du som banläggare göra allt ifrån träningar och övningar till att sköta banläggning

Läs mer

TRAFIKKONTORET Tillgänglighetsprojektet. Goda exempel. Entréer

TRAFIKKONTORET Tillgänglighetsprojektet. Goda exempel. Entréer TRAFIKKONTORET Tillgänglighetsprojektet Goda exempel Entréer Före ICA på Bergsunds Strand 42 hade tidigare ett steg vid entrén. 2004 gjordes entrén tillgänglig genom en mindre höjdjustering av trottoaren.

Läs mer

UMa 1/8 SITUATIONSPLAN 1:400. UMa

UMa 1/8 SITUATIONSPLAN 1:400. UMa UMa Sametinget fungerar som samesamhällets egen märkesbyggnad och som en viktig symbol för omvärlden. Byggnadens karaktär präglas av naturnärhet och mystik, samtidigt som den uppfyller kraven på funktionalitet

Läs mer

Studiebesök på Kungliga Musikhögskolan (KMH) 13 december 2018

Studiebesök på Kungliga Musikhögskolan (KMH) 13 december 2018 Studiebesök på Kungliga Musikhögskolan (KMH) 13 december 2018 Studiebesöket startade kl. 17.15, så det var redan mörkt när vi kom fram till det spännande huskomplexet. Det består av två nya byggnader och

Läs mer

Corner to corner C2C filt

Corner to corner C2C filt Corner to corner C2C filt Material: Virknål nr. 5 & 6 Hobbii Tivoli Garn Köp garn och tillbehör här: http://shop.hobbii.se/virkad-c2c-filt Mått: Ca. 170x130cm Garnåtgång: Färg 1 Natur ca. 375g Färg 2 Mörkgrå

Läs mer

OHBOY! CYKELHUSET - OHBOY! HYRESRÄTTER. 55 Lägenheter. Inflytt: december 2016 OHBOY. 4 st 1 RoK 37 st 2 RoK 13 st 3 RoK 10 st 4 RoK 1 st 5 RoK

OHBOY! CYKELHUSET - OHBOY! HYRESRÄTTER. 55 Lägenheter. Inflytt: december 2016 OHBOY. 4 st 1 RoK 37 st 2 RoK 13 st 3 RoK 10 st 4 RoK 1 st 5 RoK havet OHBOY skatepark Malmö C cykelhuset OHBOY! Ohboy! är byggt för en modern, urban livsstil. I detta grönskande hus med vackra betongytor finns smarta lösningar som gör det bilfria livet självklart.

Läs mer

Flera våningar. ArchiCAD 16. Delmoment:! Skapa nya våningsplan, kopiera och klistra in i våningsplan,

Flera våningar. ArchiCAD 16. Delmoment:! Skapa nya våningsplan, kopiera och klistra in i våningsplan, ArchiCAD 16 Övningsuppgift 4 Flera våningar Delmoment:! Skapa nya våningsplan, kopiera och klistra in i våningsplan, sätta in trappor, göra hål i bjälklag, placera ut räcken. 2013 www.cadedu.se! Med kopieringsrätt

Läs mer

Matematik på stan ST 10: DET HEMLIGA TALET (LMH)

Matematik på stan ST 10: DET HEMLIGA TALET (LMH) ST 10: DET HEMLIGA TALET (LMH) Matematiskt innehåll: Fyra räknesätten Huvudräkning Tid (LM) Procent (H) Centralt innehåll ur kursplanen som berörs: Åk 1-3: De fyra räknesättens egenskaper och samband samt

Läs mer

Västra Blomstergatan 14

Västra Blomstergatan 14 Län Skåne Gatuadress Kommun Klippan Storlek 5 rum (3 sovrum) / 87 m² Område Klippan/Solslätt Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Mycket barnvänligt med gångavstånd till förskola och skola (F-9).

Läs mer

Monteringsanvisning Tunnbastu (1013)

Monteringsanvisning Tunnbastu (1013) Monteringsanvisning Tunnbastu (1013) 1 Montera bastun på ett plant underlag. Obs! Del 1 hör ej till leveransen. Montera bastuns bas, delarna passar i de utskurna spåren. Skruva ihop delarna (skruvhål finns

Läs mer

A1 Fasad mot 1:100 A3 Fasad mot 1:100. Sovrum 30. Sovrum 930 55 JÖRN. 8,2 m2. Rev. Revidering avser Sign. Datum STORGATAN 10

A1 Fasad mot 1:100 A3 Fasad mot 1:100. Sovrum 30. Sovrum 930 55 JÖRN. 8,2 m2. Rev. Revidering avser Sign. Datum STORGATAN 10 www.jorntra.se Huv Plan ura 10 A asad mot A4 asad mot A1 asad mot A3 asad mot A1 asad mot A3 asad mot 1 64 545 4 164 97 A asad mot A1 A asad mot asad A1 A4 asad mot mot A3 A4 mot asad mot asad A3 mot asad

Läs mer

PROSPEKT BRF KAVALLERIET LÄGENHETSÖVERSIKT. KAVALLERIET 68, 86 och 97

PROSPEKT BRF KAVALLERIET LÄGENHETSÖVERSIKT. KAVALLERIET 68, 86 och 97 PROSPEKT BRF KAVALLERIET LÄGENHETSÖVERSIKT KAVALLERIET 68, 86 och 97 Juni-2016 HUSEN Består av fyra huskroppar med trädgårdssidan i sydväst, fördelade på Hus A 6 st. Lägenheter 68 m2 med uteplats/balkong,

Läs mer

KOMMA IGÅNG MED ARCHICAD. Idé och produktion av: Oscar Torstensson

KOMMA IGÅNG MED ARCHICAD. Idé och produktion av: Oscar Torstensson KOMMA IGÅNG MED ARCHICAD Idé och produktion av: Oscar Torstensson Förord Kompendiet är främst avsett till de nybörjare som läser eller är utbildade till arkitekter eller byggnadsingenjörer. Grundtanken

Läs mer

Riktlinjer för skyltning av Lekebergs kommuns verksamhetslokaler

Riktlinjer för skyltning av Lekebergs kommuns verksamhetslokaler Riktlinjer för skyltning av Lekebergs kommuns verksamhetslokaler Fastställd av: Kommunstyrelsen Datum: 2018-06-04 Ansvarig för revidering: Kommunstyrelsen Ansvarig tjänsteperson: Kommunikatör Diarienummer:

Läs mer

BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD

BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD Lägenheter Etapp 2 Fladängskolan Bilden är en illustration. Avvik Välkommen till Lomma Läge Höje å Som alltid när vi utvecklar bostäder, väljer vi ut de bästa adresserna

Läs mer

Tolångavägen. Enplansvilla - Sjöbo! Län Skåne Typ Villa Kommun Sjöbo Storlek 56 m2 Område Sjöbo Tillträde tidigast. enligt överenskommelse

Tolångavägen. Enplansvilla - Sjöbo! Län Skåne Typ Villa Kommun Sjöbo Storlek 56 m2 Område Sjöbo Tillträde tidigast. enligt överenskommelse Tolångavägen 11 Län Skåne Typ Villa Kommun Sjöbo Storlek 56 m2 Område Sjöbo Tillträde tidigast Gatuadress Tolångavägen 11 enligt överenskommelse Enplansvilla - Sjöbo! Välkommen till en enplansvilla för

Läs mer

Längd i mm. Sockeln visas från ovansidan och de 6 fästpunkterna som gjuts fast. I vågrätt och rätt vinkel. Det är viktigt att måtten stämmer.

Längd i mm. Sockeln visas från ovansidan och de 6 fästpunkterna som gjuts fast. I vågrätt och rätt vinkel. Det är viktigt att måtten stämmer. Sida 1/14 Placera paviljongen på ett solig plats där den också skyddas så bra som möjligt mot vinden. Genom kraftig vind, stäng alla fönster och dörrar. Vid kraftigt snöfall, ta bort snö från taket på

Läs mer

Att tänka på när du flyttar ut

Att tänka på när du flyttar ut Att tänka på när du flyttar ut Kreation.se 15-0191 Vi hoppas att du trivts med att vara hyresgäst hos oss på Växjöbostäder. Inför din avflyttning är det några saker du bör tänka på. För att göra det hela

Läs mer

Beskrivning av riktlinjer och standarder för fysisk tillgänglighet och användbarhet

Beskrivning av riktlinjer och standarder för fysisk tillgänglighet och användbarhet Ersätter Utbytt den Sign 1:5 Beskrivning av riktlinjer och standarder för fysisk tillgänglighet och användbarhet Tillgängligheten och användbarheten anges dels som riktlinje, dels som standard. I vissa

Läs mer

Verktygsfält. Hantering av webbkarta Grundinstruktion. Sida 1 av 6. De olika verktygen och delarna förklaras i detalj längre ner i dokumentet.

Verktygsfält. Hantering av webbkarta Grundinstruktion. Sida 1 av 6. De olika verktygen och delarna förklaras i detalj längre ner i dokumentet. De olika verktygen och delarna förklaras i detalj längre ner i dokumentet. Flytta i sidled Zooma in Zooma ut Panorera Hela utbredningen Tillbaka Framåt Förstoring av kartdel Kartskikt Förstora/ förminska

Läs mer

K = 2, M = 2. LÄRKAN 1 A från NO

K = 2, M = 2. LÄRKAN 1 A från NO fastighet: LÄRKAN 1, hus A. adress: Fridhemsgatan 8, Karstens väg 1. ålder: 1923. arkitekt / byggm: Henrik Nilsson. användning: Bostad. antal våningar: 2 Mörkt gråmålad puts. Gul spritputs. Mansardtak,

Läs mer

Sven Wimnell 11 maj 2015: De föreslagna nya lägenhetstyperna. http://wimnell.com/omr36-39zzzb.pdf

Sven Wimnell 11 maj 2015: De föreslagna nya lägenhetstyperna. http://wimnell.com/omr36-39zzzb.pdf Sven Wimnell 11 maj 2015: De föreslagna nya lägenhetstyperna. http://wimnell.com/omr36-39zzzb.pdf De föreslagna nya lägenhetstyperna Bostäderna ingår i flerbostadshus, lamellhus med invändig bredd 13 m,

Läs mer

BRF Kevingestrand INREDNINGSKONCEPT

BRF Kevingestrand INREDNINGSKONCEPT BRF Kevingestrand ÄRMILJÖ -ETRÉSIDA Omsorg om material Ståltrappor med smidesräcken. Röda mattan Träd Egen uteplats Träd som insynsskydd och rumsdefinierare Trappa blir till skärmtak Belyst träd markerar

Läs mer

BOSTADSRÄTTSLÄGENHET - MIATORP - PRIS: :- UTGÅNGSPRIS

BOSTADSRÄTTSLÄGENHET - MIATORP - PRIS: :- UTGÅNGSPRIS BOSTADSRÄTTSLÄGENHET - MIATORP - PRIS: 695 000:- UTGÅNGSPRIS Beskrivning 2:a Miatorp Entrén sker på våningsplan 2. Här finns en liten avhängningsyta precis innanför dörren och efter det leder en vitmålad

Läs mer

Bürstner Belcanto Nordic 680 TK av Markus Vesala

Bürstner Belcanto Nordic 680 TK av Markus Vesala Bürstner Belcanto Nordic 680 TK av Markus Vesala Här! En verklig nyhet för den nordiska marknaden. En Bürstner Belcanto Nordic 680 TK. Kanske denna vagnen passar bättre för dom som inte vill gå igenom

Läs mer

KUNGSHOLMEN PONTONJÄRGATAN 37 432 KVM

KUNGSHOLMEN PONTONJÄRGATAN 37 432 KVM nya N y lo ka möjl l ighe ter! KUNGSHOLMEN PONTONJÄRGATAN 37 432 KVM Sida 1 av 19 BESKRIVNING Pontonjärgatan 37, 432 kvm Spännande arkitektdesignat kontor med maximalt utnyttjad yta. Högt i tak och stora

Läs mer

Koppling till dalslandsstugan

Koppling till dalslandsstugan Dalslandsstugan 2. Koppling till dalslandsstugan Den rustika, 2 år gamla Dalslandsstugan, bär på många kvalitéer och karaktärsdrag som fortfarande känns aktuella idag, för Dalslandsstugan 2.. Entré åt

Läs mer

Brf lomma läge Bofakta 6,2. takhöjd

Brf lomma läge Bofakta 6,2. takhöjd Brf lomma läge Bofakta 6,2 takhöjd Lägenheter Etapp 2 Fladängskolan Bilden är en illustration. Avvik Välkommen till Lomma Läge Höje å Som alltid när vi utvecklar bostäder, väljer vi ut de bästa adresserna

Läs mer

Olycksundersökning. Brand i byggnad, villa. Plats. Enligt Lag (2003:778) om skydd mot olyckor.

Olycksundersökning. Brand i byggnad, villa. Plats. Enligt Lag (2003:778) om skydd mot olyckor. Olycksundersökning Enligt Lag (2003:778) om skydd mot olyckor. Händelse Brand i byggnad, villa Plats 2 (11) Dokumentinformation Diarienummer SOS ärendeummer: 11-2745062 3 Insatsrapportnummer 2012A00520

Läs mer