ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Kommunstyrelsens arbetsutskott (29) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Aleksandar Srndovic (S) Åke Malmström (KD), observatör Roland Larsson (S), bygg- och miljönämndens vice ordf Tommie Eriksson, bitr kommundirektör Lars Härlin, planering och utveckling Gunnel Löfqvist, chef planering och utveckling Magnus Ericsson, planering och utveckling Sara Helmersson, chef bygg- och miljökontoret Mats Wiktorsson, kommunstyrelsekontoret Peter Sartorius, kommunstyrelsekontoret Bertil Rusk, kommunstyrelsekontoret Bengt Svensson, ordf Roslagsvatten AB Mikael Medelberg, vd Roslagsvatten AB Maria Appel, Roslagsvatten AB Tomas Adofsson, Roslagsvatten AB Eva Kutscher, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Olle Jansson (S) Kommunstyrelsekontoret Underskrift Sekreterare... Paragrafer Eva Kutscher Ordförande... Kjell Jansson Justerande... Olle Jansson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsekontoret Underskrift utdragsbestyrkand

2 Kommunstyrelsens arbetsutskott

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 165 Dnr KS Allmän planinformation Maskrosen 1 i Norrtälje Förskolan Blåklinten, som i dag är lokaliserad inom Maskrosen 1, flyttar till Tälje 2:195 vid Badvägen / Vigelsjövägen. Gunnel Löfqvist redogör för pågående samråd om att bebygga Maskrosen 1 med bostäder. Munken 1 i Norrtälje Förfrågan om planläggning är sedan tidigare godkänd av arbetsutskottet. Gunnel Löfqvist redovisar inkommet förslag till detaljplan. Marholmen Gunnel Löfqvist redogör för pågående samråd. Föreliggande förslag innebär uppförande av övernattningsstugor, en mindre utbyggnad av huvudbyggnaden, möjlighet att anlägga bryggor samt anslutning till kommunalt vatten och avlopp. Övrig information Roslagsvatten AB En delegation från Roslagsvatten AB presenterar verksamheten. I dag består bolaget av kommunerna Österåker, Vaxholm, Danderyd, Vallentuna, Upplands-Väsby, Täby och Knivsta.

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 166 Dnr KS Antagande av detaljplan för fastigheterna Älmsta 1:31, 1:40, 1:49 m.fl. i Väddö församling 1. Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslaget till detaljplan och överlämna detta till kommunfullmäktige för beslut om antagande enligt PBL 5:29 samt att överlämna till kommunfullmäktige att besluta om att offentliggöra den särskilda sammanställningen om hur miljökonsekvenserna har hanterats i detaljplanen. 2. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att anta detaljplan för fastigheterna Älmsta 1:31, 1:40, 1:49 m,fl. i Väddö församling enligt PBL 5:29 samt att offentliggöra den särskilda sammanställningen om hur miljökonsekvenserna har hanterats i detaljplanen. Detaljplanen upprättas för att pröva lämpligheten av att uppföra ca 200 lägenheter i flerbostadshus med komplementbyggnader, kontors- och affärsbyggnader, parkeringsgarage och ett värmeverk, som ska försörja bostäderna inom planområdet. Den föreslagna bebyggelsen ersätter till viss del gammal trähusbebyggelse, men i första etappen, som avser byggande av ca 150 lägenheter, nyttjas i huvudsak obebyggd mark. Planförslaget har bedömts medföra betydande miljöpåverkan, varför en miljökonsekvensbeskrivning har upprättats.

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 166 Dnr KS (forts) Enligt förslaget ansluts området till det kommunala va-nätet. Mark- och exploateringsavtal upprättas där kostnadsfördelningen för bland annat vatten och avlopp klargörs. Avtal tecknas mellan Trafikverket (fd Vägverket), kommunen och exploatören avseende vägkorsningarnas utförande. Planförslaget har varit utsänt för samråd mellan den 19 februari 2008 och 11 april Efter ändringar och kompletteringar har förslaget varit utställt under Synpunkter, som inkommit under utställningstiden, har lett till ytterligare ändringar och kompletteringar. Planförslaget har därefter kompletterats ytterligare enligt de rekommendationer, som Statens geotekniska institut framfört i yttrande daterat den 20 april Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 25 februari 2010 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslaget till detaljplan och överlämna detta till kommunfullmäktige för beslut om antagande enligt PBL 5:29 samt att överlämna till kommunfullmäktige att besluta om att offentliggöra den särskilda sammanställningen om hur miljökonsekvenserna har hanterats i detaljplanen.

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 167 Dnr KS Antagande av detaljplan för fastigheten Högmarsö 2:77 i Länna församling 1. Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna den utställda detaljplanen och överlämna den till kommunfullmäktige för beslut om antagande enligt PBL 5: Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att anta detaljplan för del av fastigheten Högmarsö 2:77 i Länna församling, enligt PBL 5:29. Syftet med planen är att göra tre sedan 40 år befintliga brygglägen planenliga, vilket är en förutsättning för att önskad samfällighet ska kunna bildas enligt anläggningslagen. Planförslaget har varit utsänt för samråd mellan den 29 maj 2009 och 10 juli 2009 och utställt mellan den 22 december 2009 och 26 januari Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 14 april 2010 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna den utställda detaljplanen och överlämna den till kommunfullmäktige för beslut om antagande enligt PBL 5:29.

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 168 Dnr KS Antagande av detaljplan för del av fastigheten Nysättra 11:25 i Roslagsbro-Vätö församling 1. Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslaget till detaljplan och överlämna denna till kommunfullmäktige för beslut om antagande enligt PBL 5: Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att anta detaljplan för del av fastigheten Nysättra 11:25 i Roslagsbro- Vätö församling enligt PBL 5:29. Detaljplanen upprättas för att pröva lämpligheten av att uppföra 15 enbostadshus med tillhörande uthus på del av fastigheten Nysättra 11:25. Planförslaget har varit utsänt för samråd mellan den 16 september 2009 och 30 oktober 2009 samt utställt mellan den 9 mars 2010 och 30 mars Enligt förslaget är inte kommunen huvudman för allmän platsmark och området ansluts till kommunalt vatten- och avlopp enligt separat avtal. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 21 april 2010 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslaget till detaljplan och överlämna denna till kommunfullmäktige för beslut om antagande enligt PBL 5:29.

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 169 Dnr KS Antagande av detaljplan för fastigheterna Rimbo-Tomta 1:30, 1:37, 1:42, 1:45-47 m.fl. i Rimbo församling (Midsjöområdet) 1. Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna det reviderade planförslaget och överlämna detta till kommunfullmäktige för beslut om antagande enligt PBL 5: Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att anta detaljplan för fastigheterna Rimbo-Tomta 1:30, 1:37, 1:42, 1:45-47 m.fl. i Rimbo församling enligt PBL 5:29. Detaljplanen upprättats för att Midjöområdet ska kunna utvecklas och omvandla från ett fritidsområde till ett område med fler helårsbostäder utan att dess karaktär ska gå förlorad. För de befintliga småhustomterna utökas byggrätten från nuvarande 60/65 m 2 till 150/160 m 2 med inredningsbar vind eller 190 m 2 utan inredningsbar vind. Enligt kommunfullmäktiges beslut den 18 februari 2008 pågår förberedelser för anslutning av området till Rimbo va-verksamhetsområde. Planförslaget har varit utsänt för samråd under september och oktober 2006 samt utställt mellan den 3 november 2009 och 1 december Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 19 april 2010 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna det reviderade planförslaget och överlämna detta till kommunfullmäktige för beslut om antagande enligt PBL 5:29.

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 170 Dnr KS Antagande av detaljplan för fastigheten Stjärnan 24 i Norrtälje stad 1. Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslaget till detaljplan och överlämna detta till kommunfullmäktige för beslut om antagande enligt PBL 5: Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att anta detaljplan för fastigheten Stjärnan 24 i Norrtälje stad enligt PBL 5:29. Planen upprättas för att pröva lämpligheten av att använda fastigheten för icke störande småindustri och därmed anpassa planen till nuvarande användning. Planförslaget har varit utsänt för samråd under 2009 och utställt mellan den 30 mars 2010 och den 20 april Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 27 april 2010 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslaget till detaljplan och överlämna detta till kommunfullmäktige för beslut om antagande enligt PBL 5:29.

10 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 171 Dnr KS Program för detaljplanering av hamnområdet i Norrtälje Godkännande av justering av planstruktur Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna justerad karta på planstrukturen tillhörande program för detaljplanering av hamnområdet samt att kommunstyrelsens och bygg- och miljönämndens presidier deltar i kommande överläggningar. Program för detaljplanering av hamnområdet i Norrtälje med tillhörande idéskiss, som visade huvudstrukturen i området, godkändes av kommunstyrelsen den 12 maj I programmet ingick inte Åbergs handelsträdgård, som efter kommunstyrelsens beslut sålts. Med anledning av att nuvarande ägare har fått sin förfrågan om detaljplanering av Åbergs handelsträdgård för bostadsändamål godkänd av kommunstyrelsens arbetsutskott föreligger rubricerade justering av karta över planstrukturen för godkännande. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 29 april 2010 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna justerad karta på planstrukturen tillhörande program för detaljplanering av hamnområdet.

11 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 171 Dnr KS (forts) ande sammanträde Yrkanden Olle Jansson (S) att kommunstyrelsens och bygg- och miljönämndens presidier deltar i kommande överläggningar, i övrigt bifall till kommunstyrelsekontorets förslag. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på bifall eller avslag på Olle Janssons yrkande och finner att arbetsutskottet antar Olle Janssons yrkande.

12 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 172 Dnr KS Utställning Detaljplan för fastigheten Rimbo-Viby 1:16 i Rimbo församling Arbetsutskottet beslutar: att godkänna reviderat planförslag för utställning enligt PBL 5:23. Syftet med detaljplanen är att pröva lämpligheten av en begärd exploatering, som omfattar 18 jordbruksnära tomter för friliggande enbostadshus på del av fastigheten Rimbo-Viby 1:16 ca 3,5 km väster om Rimbo centrum. I exploateringen ingår att fastighetsägaren ska ansvara för genomförande av bland annat utbyggnad av angöringsväg, gångport under väg 77, gångvägar till busshållplatser och ledningsarbeten. För anslutning till kommunalt vatten och avlopp ska ett exploateringsavtal träffas i samband med att Midsjöområdet ansluts. Planförslaget har varit utsänt för samråd under mars och april Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 23 april 2010 att arbetsutskottet beslutar att godkänna reviderat planförslag för utställning enligt PBL 5:23.

13 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 173 Dnr KS Samråd, enkelt planförfarande enligt PBL 5:28 Detaljplan för del av fastigheten Sundsta 4:130 i Husby, Skederid och Rö församling Arbetsutskottet beslutar: att godkänna förslaget till detaljplan för del av fastigheten Sundsta 4:130 för samråd enligt PBL 5:28. I gällande detaljplan är området avsett för golfbaneändamål. Föreliggande detaljplan upprättas för att pröva lämpligheten av att permanenta uppförda sovhytter väster om väg 1136 samt lämpligheten av att uppföra ett bostadshus söder om vägen. Kommunen har tidigare godkänt att en detaljplan med det aktuella syftet får upprättas. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 14 april 2010 att arbetsutskottet beslutar att godkänna förslaget till detaljplan för del av fastigheten Sundsta 4:130 för samråd enligt PBL 5:28.

14 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 174 Dnr KS Samråd, enkelt planförfarande enligt PBL 5:28 Detaljplan för fastigheterna Väddö-Tomta 2: och del av 20:1 i Väddö församling Arbetsutskottet beslutar: att godkänna detaljplanen för fastigheterna Väddö-Tomta 2: och 20:1 i Väddö församling för samråd enligt PBL 5:28. Planens syfte är att utöka byggrätten för fastigheterna Väddö-Tomta 2:92 2:131 från 60 m 2 till 100 m 2 för huvudbyggnad och från 40 m 2 till 60 m 2 för uthus. Den del av detaljplanen, som ligger väster om allmänna vägen, berörs inte av planändringen. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 27 april 2010 att arbetsutskottet beslutar att godkänna detaljplanen för fastigheterna Väddö-Tomta 2: och 20:1 i Väddö församling för samråd enligt PBL 5:28.

15 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 175 Dnr KS Samråd Detaljplan för delar av fastigheten Arholma 4:10 i Björkö-Arholma församling Arbetsutskottet beslutar: att godkänna förslag till detaljplan för delar av fastigheten Arholma 4:10 för samråd enligt PBL 5:28. Detaljplanen upprättas för att pröva lämpligheten av att uppföra bostadshus med uthus på fristående fastigheter. Bebyggelsen ska placeras så att den kompletterar den befintliga bebyggelsen utan att allmänhetens tillgänglighet till intressanta målpunkter påverkas. Planförslaget följer intentionerna i Fördjupad översiktsplan för skärgården i Norrtälje kommun, som antogs av kommunfullmäktige den 29 augusti Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 23 april 2010 att arbetsutskottet beslutar att godkänna förslag till detaljplan för delar av fastigheten Arholma 4:10 för samråd enligt PBL 5:28.

16 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 176 Dnr KS Samråd Detaljplan för fastigheten Tälje 4:73 m.fl. (kv Båtsman) i Norrtälje stad Arbetsutskottet beslutar: att godkänna förslag till detaljplan för samråd enligt PBL 5:28. Detaljplanen upprättas för att pröva lämpligheten av att uppföra flerbostadsbebyggelse för äldre (55+), där det i gällande plan är mark för allmänt ändamål och parkering. Detaljplaneförslaget har föregåtts av ett program, som varit utsänt på samråd under oktober och november Utifrån programmet genomfördes en markanvisningstävling under 2007, varvid kommunen beslutade att gå vidare med Seniorgården AB. Området ingår i bevarandeprogrammet för Norrtälje stadskärna. De i planen föreslagna 4 nya byggnader med 36 lägenheter utformas så att de harmoniserar med befintlig kulturhistorisk bebyggelsemiljö i stadskärnan. Planändringen innebär också att Tillfällegatans sträckning och anslutning till Bergsgatan ändras. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 23 april 2010 att arbetsutskottet beslutar att godkänna förslag till detaljplan för samråd enligt PBL 5:28.

17 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 177 Dnr KS Förfrågan om upprättande av detaljplan för del av fastigheten Rådmanby 5:3 i Rådmansö församling Arbetsutskottet beslutar: att godkänna att sökande på egen bekostnad och i samråd med kommunstyrelsekontoret kan upprätta ett förslag till detaljplan för fastigheten Rådmanby 5:3 för bostäder med villkoret att området ansluts till kommunalt vatten och avlopp. För att uppföra bostadsfastigheter har ägaren till jordbruksfastigheten Rådmanby 5:3 inkommit med en ansökan om planläggning för del av fastigheten. Ovanstående beslut av kommunstyrelsens arbetsutskott innebär inte att detaljplanearbetet är påbörjat. Det är upp till sökande att ta kontakt med kommunen för ett uppstartsmöte. Planläggningen är en prövningsprocess, där kommunen inte kan garantera att sökandes önskemål uppfylls. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 29 april 2010 att arbetsutskottet beslutar att godkänna att sökande på egen bekostnad och i samråd med kommunstyrelsekontoret kan upprätta ett förslag till detaljplan för fastigheten Rådmanby 5:3 för bostäder med villkoret att området ansluts till kommunalt vatten och avlopp.

18 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 178 Dnr KS Samråd - Förslag till program för detaljplanering av Singö- Tranvik Arbetsutskottet beslutar: att godkänna att förslag till program för Singö-Tranvik 2:2 sänds ut på samråd enligt PBL 5:20. Reservation Socialdemokraternas ledamöter reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Fastighetsägaren till Singö-Tranvik 2:2 har av kommunstyrelsens arbetsutskott fått ett positivt besked om att detaljplaneprövning för fastigheten kan påbörjas. Sökande har inkommit med ett program vars syfte är att göra området mer tillgängligt som utflyktsmål och strövområde samt att ett antal tomter för fritidsboende avstyckas. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 11 maj 2010 att arbetsutskottet beslutar att godkänna att förslag till program för Singö-Tranvik 2:2 sänds ut på samråd enligt PBL 5:20. ande sammanträde Yrkanden Olle Jansson (S) avslag. Kjell Jansson (M) bifall kommunstyrelsekontorets förslag.

19 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 178 Dnr KS (forts) Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Olle Janssons yrkande och Kjell Janssons yrkande och finner att arbetsutskottet antar Kjell Janssons yrkande.

20 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 179 Dnr KS Ansökan om ändring av detaljplan för området Furusund 2:181 i Norrtälje kommun Arbetsutskottet beslutar: att avstyrka ändring av detaljplan för området Furusund 2:181 i Norrtälje kommun. För att möjliggöra en delning av fastigheten Furusund 2:181 har ägaren inkommit med en förfrågan om ändring för detaljplanen för området där fastigheten Furusund 2:181 ingår. Ärendet har tidigare behandlats av kommunstyrelsens arbetsutskott, som beslutade att ändring av detaljplanen för en enstaka fastighet inte är lämplig utan föregående översyn av hela detaljplanen. Gällande detaljplan är från Med anledning av att det i dag finns möjlighet till anslutning till kommunalt vatten och avlopp bör en översyn av hela detaljplanen genomföras. Ärendet har kommunicerats med sökande, som med hänvisning till vad som anförs i kommunstyrelsekontorets skrivelse från den 11 maj 2010 inte har något att erinra mot kontorets förslag till beslut. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 11 maj 2010 att arbetsutskottet beslutar att avstyrka ändring av detaljplan för området Furusund 2:181 i Norrtälje kommun.

21 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 180 Dnr KS Investeringar 2010 Ombyggnad av Stockholmsvägen, etapp 2, i Norrtälje 1. Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar under förutsättning att kommunfullmäktige beslutar om investeringsanslag enligt punkt 2: att kommunstyrelsekontorets budgetram 2011 utökas med tkr på grund av utökade driftkostnader (kapitalkostnader) samt att finansiering av driftkostnader för gatuanläggningar sker med kommunstyrelsens anslag för drift av nya investeringar Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att bevilja kommunstyrelsen tkr i investeringsanslag för genomförande av föreslagen ombyggnad av Stockholmsvägen, etapp 2, i Norrtälje samt att finansieringen sker med egna medel. Stockholmsvägen är den av Norrtäljes infarter, som har den största trafikbelastningen med omfattande köbildningar för trafik söderifrån. Trafikverket, som är väghållare för Stockholmsvägen, har på uppdrag av Norrtälje kommun och i samarbete med kommunstyrelsekontoret genomfört en förstudie för Stockholmsvägen. Den visar att det går att bygga dubbla körfält i nordlig färdriktning från södra infarten till korsningen Estunavägen / Baldersgatan / Hantverkaregatan.

22 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 180 Dnr KS (forts) Ombyggnad av Stockholmsvägen etapp 1, som omfattar sträckan mellan södra infarten och korsningen Gustav Adolfs väg / Stegelbäcksgatan, blir klar maj Etapp 2, som avses i rubricerade ärende, omfattar sträckan mellan korsningen Gustav Adolfs väg / Stegelbäcksgatan och korsningen Estunavägen / Bangårdsgatan / Hantverkaregatan. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 26 april 2010 att kommunstyrelsen beslutar att kommunstyrelsekontorets budgetram 2011 utökas med tkr på grund av utökade driftkostnader (kapitalkostnader) under förutsättning att kommunfullmäktige beslutar om investeringsanslag enligt nedan, att finansiering av driftkostnader för gatuanläggningar sker med kommunstyrelsens anslag för drift av nya investeringar 2011, att delegera till tekniska chefen att godkänna förfrågningsunderlag och anta anbud. Vidare föreslås kommunfullmäktige besluta att bevilja kommunstyrelsen tkr i investeringsanslag för genomförande av föreslagen ombyggnad av Stockholmsvägen, etapp 2, i Norrtälje samt att finansieringen sker med egna medel.

23 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 181 Dnr KS Anhållan från Häverödalens Fastighets AB, Hallstaviks Golfklubb om amorteringsfrihet på lån Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att bevilja Häverödalens Fastighets AB, Hallstaviks Golfklubb amorteringsfrihet på utlämnat lån under 2010 samt att begära av Häverödalens Fastighets AB, Hallstaviks Golfklubb att till kommunstyrelsen senast under oktober 2010 presentera en hållbar ekonomisk plan för kommande år. Häverödalens Fastighets AB har tidigare beviljats amorteringsuppskov på utlämnade lån Lånet, som uppgick till 420 tkr, avser detaljplanekostnader vid anläggande av golfbanan i Hallstavik. Bolaget har amorterat 40 tkr per år enligt plan fram till Bolaget har på nytt begärt anstånd med amortering under 3 år beroende på lågkonjunktur och allmän nedgång inom golfsporten. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 28 april att kommunstyrelsen beslutar att bevilja Häverödalens Fastighets AB, Hallstaviks Golfklubb amorteringsfrihet på utlämnat lån under 2010 samt att begära av Häverödalens Fastighets AB, Hallstaviks Golfklubb att till kommunstyrelsen senast under oktober 2010 presentera en hållbar ekonomisk plan för kommande år.

24 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 182 Dnr KS Ansökan om medel för projektet Hästriket Roslagen / Utveckla hästnäringens livskraft i Norrtälje kommun Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna att projektansökan Hästriket Roslagen insänds till länsstyrelsen för ansökan av medel från länsstyrelsens landsbygdsprogram, att vid bifallen ansökan ge uppdrag att genomföra projektet Hästriket Roslagen enligt upprättad ansökan samt att söka samarbete med övriga kommuner inom ramen för Roslagskonceptet. Norrtälje kommun är en av landets hästtätaste kommuner. För kommunen är den stora efterfrågan på aktiviteter med häst en strategisk utvecklingsfaktor. Med medel från Jordbruksverket genomfördes en förstudie i Norrtälje kommun under 2009 vars syfte var att få fram en generaliserbar modell och erfarenheter om hur en kommun kan arbeta för att utveckla hästnäringen till gagn för kommunen. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 4 mars 2010 att kommunstyrelsen beslutar att godkänna att projektansökan Hästriket Roslagen insänds till länsstyrelsen för ansökan av medel från länsstyrelsens landsbygdsprogram, att vid bifallen ansökan ge uppdrag att genomföra projektet Hästriket Roslagen enligt upprättad ansökan samt att söka samarbete med övriga kommuner inom ramen för Roslagskonceptet.

25 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 183 Dnr KS Tilldelningsbeslut - Upphandling av rapsmetylester REM för uppvärmning av fastigheter Arbetsutskottet beslutar: att anta anbudsgivare nr 2 samt att uppdra till upphandlingschefen att underteckna avtal med ovanstående anbudsgivare. På försök har fossil brännolja för uppvärmning ersatts med rapsolja (RME) i vissa av kommunens fastigheter. Försöket har pågått under två värmesäsonger. Medelårsförbrukningen av RME i berörda fastigheter motsvarar en minskning av fossil brännolja med ca 25%. Med anledning av att användandet av RME kommer att fortsätta till dess att andra lösningar blir aktuella samt att tidigare avtal om leverans löpt ut beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott den 26 oktober 2009, 349, att godkänna upprättat förfrågningsunderlag med en avtalslängd om 3 år med möjlighet till 1 års förlängning. Upphandlingen har genomförts i enlighet med reglerna om öppet förfarande (4 kap 1 ) Lag (2007:1091) om offentlig upphandling. Vid anbudstidens utgång hade 2 anbud inkommit. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 28 april 2010 att arbetsutskottet beslutar att anta anbudsgivare nr 2 samt att uppdra till upphandlingschefen att underteckna avtal med ovanstående anbudsgivare.

26 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 184 Dnr KS Tilldelningsbeslut avseende upphandling av gatu- och vaentreprenad för området Storsten-Vingelebacke enligt Lagen om offentlig upphandling (2007:1091) Arbetsutskottet beslutar: att anta anbudsgivare nr 2 avseende gatu- och va-entreprenad för området Storsten-Vingelebacke. Kommunfullmäktige beviljade den 29 mars 2010, 39, kommunstyrelsen ett investeringsanslag på tkr för nybyggnad av industrigator, gc-vägar och va i verksamhetsområdet Storsten- Vingelebacke. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade den 31 mars 2010 att godkänna förfrågningsunderlag för upphandling av gatu- och vaentreprenad för området Storsten-Vingelebacke. Upphandlingsformen är en förenklad upphandling enligt lagen om offentlig upphandling. Entreprenaden är en totalentreprenad, som startar juni 2010 och ska vara avslutad juni Vid anbudstidens utgång hade fem anbud har inkommit. Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 12 maj 2010 att arbetsutskottet beslutar att anta anbudsgivare nr 2 avseende gatuoch va-entreprenad för området Storsten-Vingelebacke.

27 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 185 Dnr KS Avtal om särskild avtalspension Ärendet utgår med anledning av att det behandlades på arbetsutskottet den 5 maj 2010.

28 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 186 Dnr KS Antagande av krisledningsplan för Norrtälje kommun Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att anta föreslagen krisledningsplan för Norrtälje kommun att gälla från och med 1 oktober 2010, att kommunstyrelsens arbetsutskott tillika utgör krisledningsnämnd samt att uppdra till kommunstyrelsen att upprätta reglemente för krisledningsnämnden. Enligt lagen (2006:544) om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap ska kommunerna ha en krisledningsplan och en fungerande krisledning. Föreliggande förslag till plan bygger på att den ordinarie personalen, som är anställd av Norrtälje kommun, verkar i sina ordinarie befattningar vid kris eller extraordinär händelse. Övning och utbildning ska ske inom befintlig verksamhet. Enligt arbetsutskottets beslut den 25 november 2009, 384, har samtliga nämnder beretts tillfälle att yttra sig över förslag till krisledningsplan. Yttrande har inkommit från barn- och skolnämnden, utbildningsnämnden, bygg- och miljönämnden, socialnämnden, kulturoch fritidsnämnden och tiohundranämnden.

29 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 186 Dnr KS (forts) Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 22 april 2010 att kommunfullmäktige beslutar att anta föreslagen krisledningsplan för Norrtälje kommun att gälla från och med 1 oktober 2010, att kommunstyrelsens arbetsutskott tillika utgör krisledningsnämnd samt att uppdra till kommunstyrelsen att upprätta reglemente för krisledningsnämnden.

30 Kommunstyrelsens arbetsutskott AU 187 Dnr KS Godkännande av förfrågningsunderlag avseende ombyggnad av Stockholmsvägen, etapp 2 i Norrtälje Arbetsutskottet beslutar: att godkänna upprättat förslag till förfrågningsunderlag för entreprenaden för ombyggnad av Stockholmsvägen, etapp 2 i Norrtälje. Stockholmsvägen är den av Norrtäljes infarter, som har den största trafikbelastningen med omfattande köbildningar för trafik söderifrån. Trafikverket, som är väghållare för Stockholmsvägen, har på uppdrag av Norrtälje kommun och i samarbete med kommunstyrelsekontoret genomfört en förstudie för Stockholmsvägen. Den visar att det går att bygga dubbla körfält i nordlig färdriktning från södra infarten till korsningen Estunavägen / Baldersgatan / Hantverkaregatan. Ombyggnad av Stockholmsvägen etapp 1, som omfattar sträckan mellan södra infarten och korsningen Gustav Adolfs väg / Stegelbäcksgatan blir klar maj Etapp 2, som avses i rubricerade ärende, omfattar sträckan mellan korsningen Gustav Adolfs väg / Stegelbäcksgatan och korsningen Estunavägen / Bangårdsgatan / Hantverkaregatan. Av förfrågningsunderlaget framgår att upphandling sker under förutsättning att kommunfullmäktige beviljar medel, enligt arbetsutskottets förslag från den 12 maj 2010, 180. Entreprenadformen är en utförandeentreprenad till fast pris utan index med start den 1 september 2010 och slut den 13 maj Kommunstyrelsekontoret föreslår i skrivelse daterad den 12 maj 2010 att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att godkänna upprättat förslag till förfrågningsunderlag för entreprenaden.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-12 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 1 på grund av jäv) Berit Jansson (C) ordförande ( 1) Elisabeth

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-12-12 1 (20) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Kerstin Bergström (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-16 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Åke Malmström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-12-07 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 392 pga jäv) Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) ordförande 392

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-03-20 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.35 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Hans Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-16 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 10.00-10.35 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 349) Berit Jansson (C) ordförande 349 Elisabeth Björk (S) Olle

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-09-14 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.00 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-11-14 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-05 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09-15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-14 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.40 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor.

266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-09-11 Ärenden 266 Yttrande över länsstyrelsens redovisning av genomförd tillsyn av kommunens arbete enligt Lag om Skydd mot Olyckor. 267 Försäljning av fastigheten Tälje

Läs mer

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Måndagen den 19 juni 2017 kl 15.00-15:43 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordf Ander Olander (C) Ingrid Landin (MP) Kjell Jansson (M) Lotta Lindblad Söderman (M), tjänstgörande ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-01 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.30 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag NORRTÄL1E M,...i KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 14:00-16.20 Asa Wennerfors (FP) 1:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-08 1 (23) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 08.30-09.15 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 148) Berit Jansson (C) ordförande 148 Ulrika Falk (S) Olle Jansson

Läs mer

Ulrika Falk (S), ordförande Olle Jansson (S), ordförande 48-51

Ulrika Falk (S), ordförande Olle Jansson (S), ordförande 48-51 1(11) Plats och tid Häverösalen, onsdagen den 24 augusti 2016 kl 13:00 15.00 ande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande 45-47 Olle Jansson (S), ordförande 48-51 Berit Jansson (C) Mats Wedberg (MP) Kjell

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

N0RRTÄL1E SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

N0RRTÄL1E SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida m N0RRTÄL1E, KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2012-10-22 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki. 12.00-13.45 Nils Matsson (M) Åsa Wennerfors

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheterna Tälje 2:48 och Stenbocken 3 i Norrtälje stad Dnr: Ks: PLANBESKRIVNING

Detaljplan för del av fastigheterna Tälje 2:48 och Stenbocken 3 i Norrtälje stad Dnr: Ks: PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-06-04 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:28 Detaljplan för del av fastigheterna Tälje 2:48 och Stenbocken 3 i Norrtälje stad Dnr: 10-10059.214 Ks: 10-509 PLANBESKRIVNING Röd markering

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2008--03, rev 2009-09-25 ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande enligt kap 5 28 i BL Detaljplan för del av fastigheten Håknäs :6 i Vätö församling Dnr 06-022.24 Ks 07-556 LANBESKRIVNING

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (19) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl 16:00 Beslutande Övriga deltagare (S) Magnus Nyström, ordförande (S) Leif Danielsson (S) Anna-Karin Lundström (S) Kjell Lidman (S) Tomas Eklund (S) Isabella

Läs mer

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24 PROTOKOLL Tekniska nämnden 22-24 Tekniska nämnden Sida 2 Tekniska nämnden sammanträde den 6 mars 2012 22 Granskning, detaljplan för idrott m m vid Mjörngatan 23 Remiss plansamråd, bostäder vid Simmenäsvägen

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl Kommunstyrelsen 2012-02-20 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 18.00-18.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Lilian Olsson (S) Johnny Skottheim (S) Sofia

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-22 1 (33) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.35 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

Margareta Lundgren (S), adjungerad Gunnar Kjelldal (C), adjungerad Helen Lott, t.f. samhällsbyggnadsdirektör Sara Helmersson, förvaltningsdirektör

Margareta Lundgren (S), adjungerad Gunnar Kjelldal (C), adjungerad Helen Lott, t.f. samhällsbyggnadsdirektör Sara Helmersson, förvaltningsdirektör 1(10) Plats och tid Häverösalen, onsdagen den 2 mars 2016 kl 13:00-14:00 Beslutande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande Olle Jansson (S) Berit Jansson (C), Mats Wedberg (MP) Kjell Jansson (M) Bino Drummond

Läs mer

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Kallelse: Kallelse har skett i behörig ordning Plats och tid: Kommunförvaltningen, sammanträdesrum 4073, den 25 april 2012, kl. 16:00-17:50 Beslutande:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl Anders Westerlund (S) 93, 96 Ledamot ( ) Nils-Börje Jönsson (C)

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl Anders Westerlund (S) 93, 96 Ledamot ( ) Nils-Börje Jönsson (C) 1( 6) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 13.30 17.00 Beslutande Ulla-Britt Brandin (KD) Hans Stifors (PF) Ordförande Vice ordförande Elisabeth Holmer (S) Tjänstgörande ersättare Anders

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-10-30 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.30-10.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Ulrika Falk (S) Olle Jansson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-03-06 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 6 mars 2013, kl. 08.00-11.50 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag NORRTÄLJE SAMMANTRADESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2012-10-01 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret- Estunavägen 12, Norrtälje kl 14:00-16.00

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-11-09 ANTAGANDEHANDLING

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-11-09 ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-11-09 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 Detaljplan för del av fastigheten Häverö-Norrby 26:4 i Häverö-Edebo-Singö församling Dnr 07-10155.214 Ks 07-1026 PLANBESKRIVNING

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska Nämnden (7)

Sammanträdesdatum Tekniska Nämnden (7) Tekniska Nämnden 2010-01-19 1(7) Plats och tid Nya kommunhuset, Torsås, tisdag 2010-01-19 klockan 18.00-18.30 Beslutande Magnus Nilsén, m, ordf Lars Petersson, s. Tomas Holgersson, s, tjänstgörande ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-23 1 (23) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.15 ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson (S) Hans Andersson

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-04-10 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf. (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 15.30 15.55 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Sture Pettersson (S) Ledamot Therése Weckström (S) Ledamot

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2012-04-17, kl 13:15-14:20 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Anders Malm (M) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S) Tony Asp (S) tjänstgörande

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande 37-39 Lennart Månsson (M) vice ordförande 37-39 Bengt Håkansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-22 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) ej 218-219, 224-230, 232 Berit Jansson (C) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2018-01-24 1 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Kommunhuset, klockan 15.00 16.20 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Annika Lindholm

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-11-23 1-12 Plats och tid Konferensrum, Norrtull kl 15.30-17.00 Beslutande Thomas Olson (FP), ordf Leif Larsson (C) Barbro Gustafsson (M) i st f Jan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Siv Sahlström (C), vice ordf. Anders Paulsen (M) Inger Olsson-Blomberg (M) Bengt Sylvan (FP) Catharina Melian (S)

Siv Sahlström (C), vice ordf. Anders Paulsen (M) Inger Olsson-Blomberg (M) Bengt Sylvan (FP) Catharina Melian (S) 1(10) Plats och tid Ebba Grips rum, Djursholms slott, kl 08:30-12:05 Paragrafer 1-8 Beslutande Olle Reichenberg (M), ordf. Ersättare Siv Sahlström (C), vice ordf. Anders Paulsen (M) Inger Olsson-Blomberg

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG ANTAGANDEHANDLING

SAMRÅDSFÖRSLAG UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-09-05 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2009-02-16 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för fastigheten HARG 47:1och del av HARG s:9 i Vätö församling Dnr 08-10221.214 Ks 08-1451 POSTADRESS BESÖKSADRESS

Läs mer

Barn- och bildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-05-21 Sida 1 (8) Bäckhammarskolan Ramnäs Måndag 21 maj, kl. 15.00 16.40

Barn- och bildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-05-21 Sida 1 (8) Bäckhammarskolan Ramnäs Måndag 21 maj, kl. 15.00 16.40 1 (8) Plats och tid Beslutande Bäckhammarskolan Ramnäs Måndag 21 maj, kl. 15.00 16.40 Kennet Hedlund (S), ordförande Inga-Lill Ohldin (S) Kjell Krüger(S) Regina Ericsson (S) Johanna Olofsson (M) Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 18 oktober 2006 1 (11)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 18 oktober 2006 1 (11) Kommunstyrelsens teknikutskott 18 oktober 2006 1 (11) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum, kl 13.30-15.35 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Carlsson Bo Olsson Peter Johansson Anita Widman

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 10 november 2009

Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 10 november 2009 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2009-11-05 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.05, 11.05-11.50 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson,

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

Byggnadsnämnden Sammanträdesdatum 1(11) 2010-04-20

Byggnadsnämnden Sammanträdesdatum 1(11) 2010-04-20 Byggnadsnämnden Sammanträdesdatum 1(11) Plats och tid Mörby centrum, Tranholmen. Kl. 18.30-19.52 Paragrafer 47-57 ande Gösta Eberstein (m) ordförande Eva Wretman (m) Bertil Salomonsson (m) Peter Sjöblom

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22) Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.10 Beslutande Övriga deltagande Birgit Åhlund (C), ordförande Jan Kerbosch (M) Anette Håkansson (FP)

Läs mer

Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister Nyström (s)

Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister Nyström (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sammanträdesrummet Björnidet, kl 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Roland Leben (kd), ordf Björn Nyström (m) Margot Eriksson (s), tjänstgörande ers för Krister

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Ordförande... Benny Augustsson (S) Peter Göthblad (FP) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Benny Augustsson (S) Peter Göthblad (FP) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2015-02-12 1 (9) Plats Rum 522, 4:e våning, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdagen den 12 februari Kl: 09:20 11:05 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Utsedd

Läs mer

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertsen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-04 1 (30) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.40 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Sida Samhällsbyggnadsnämnden 2004-03-18 1 (18) Plats och tid Kommunhuset, rum 225, kl. 08.30-11.20 Beslutande Närvarolista sid 2 Övriga deltagande Utses att justera Åsa Johansson Justeringens plats och

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp)

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-08-27 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina

Läs mer

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 13:00. Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD)

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 13:00. Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD) Plats och tid: Sammanträdesrum 429, 2019-01-30, kl. 13:00 Beslutande: Ersättare: Adjungerade: Robin Holmberg (M) Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD) Ola Carlsson (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag extra sammanträde Plats och tid Beslutande Barn- och skolnämndens förvaltningskontor Estunavägen 14, Norrtälje, kl 14.00-15.00 Ann S Pihlgren Patrik Dahl Margareta Säterli Olle Jansson Raija Lundgren Ann

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m) 2005-01-19 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.35 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m) Kommunchef Per Hildingson Utvecklingschef/bitr

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, Onsdagen den 28 oktober 2009 kl 08.30 10.25 Beslutande: Lennart Engström (KD),tjg ordförande Göran Larsson (M) Liss Böcker (C) Eva Kullenberg (FP), tjg

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

ÖVERKALIX KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-IO-29

ÖVERKALIX KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-IO-29 ÖVERKALIX 2018-IO-29 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Måndagen den 29 oktober 2018, kl.09.00-09.30, sammanträdesrum 2, kommunförvaltnihgeri- Mikael Larsson (v) Anne Jakobsson (s) Sarah Karlsson

Läs mer

Strängnäs 2:3, del av, Sidöparken, detaljplan, antagande

Strängnäs 2:3, del av, Sidöparken, detaljplan, antagande 1/3 PBN 161 Dnr PBN/2009:60-214 Strängnäs 2:3, del av, Sidöparken, detaljplan, antagande Beslut beslutar att 1. den sista meningen i planbestämmelsen Vattenområden, WB1, Bryggor avsedda för båt får ej

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (8) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Christer Ahlén (M) vice

Läs mer

>:.YM y. r p*<4. h Margaretha Lundgren

>:.YM y. r p*<4. h Margaretha Lundgren NORRTÄLJE KOMMUN Bygg- och miljönämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Kommunhuset, Rådmansö-rummet kl 08:45-09:00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sara Helmersson, bygg- och miljöchef Tore

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) Maarit Nordmark (FP) Per-Olof Håkansson (FP) Iwona Sjölie (KD) Mikael Adersteg (MP), andre vice

Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) Maarit Nordmark (FP) Per-Olof Håkansson (FP) Iwona Sjölie (KD) Mikael Adersteg (MP), andre vice Sammanträdesdatum 1(6) Plats och tid Enebybergs gård, kl. 18.45 19.46 Paragrafer 55 59 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Ersättare Karl-Johan Nybell (C), vice Eva Hiort (M) ordförande Artimis

Läs mer

Niclas Palmgren (M), ordförande

Niclas Palmgren (M), ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 26 september 2011, kl 8.30-18.20 Beslutande Övriga deltagande Niclas Palmgren (M), ordförande Agneta Karlsson (M) Sven-Erik Karlsson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden 19 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 19 september

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Ks Lantmäteriet. BESÖKSADRESS Estunavägen 14

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Ks Lantmäteriet. BESÖKSADRESS Estunavägen 14 Upphävande av tomtindelning för kvarteret Skördemannen Ändring av detaljplan för kv. Spetsen, Stjärnan och Skördemannen i Norrtälje stad PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2019-08-09 Ks 19-657 Lantmäteriet

Läs mer

Underskrift Sekreterare... Paragrafer 19-22. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Underskrift Sekreterare... Paragrafer 19-22. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(8) Plats och tid Ununge, kommunhuset Ankaret, klockan 13.15 15.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Tommie Eriksson, vice kommundirektör

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Stadsbyggnadsnämnden 2014-04-16

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Stadsbyggnadsnämnden 2014-04-16 2014-04-16 1(6) Plats och tid Ekströmska i kv Värjan klockan 09.00-12.25, 13.30-15.00 Beslutande Magnus Johansson (MP) Ann-Sofie Wågström (S) Eva Alström (S) Ingerth Haglund (S) Nicklas Karlsson (S) Birgitta

Läs mer

Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, torsdagen den 15 december 2011

Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, torsdagen den 15 december 2011 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2011-12-15 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.00, 11.00-11.45 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande Samhällsbyggnadsnämnden 13 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna

Läs mer