Salems IF Organisation och ansvar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Salems IF Organisation och ansvar"

Transkript

1 Salems IF Organisation och ansvar Detta dokument är fastställt vid styrelsemöte Korrigering av beskrivningen för Senior- och juniorutskott och Ungdomsutskott. Tillägg av Arbetsledning Föreningskonsulenter, Revisorssuppleant och Mini-Cup ambassadör. Förord Målsättningen med detta dokument är att ge en arbetsbeskrivning för alla roller och kommittéer för att på så sätt tydliggöra hur föreningens verksamhet ska bedrivas. Dokumentet ska fungera som ett stöd i den löpande verksamheten. Syftet är också att skapa ett gemensamt synsätt på och arbetssätt i föreningens verksamhet. Dessutom ska dokumentet fungera som information för ledare, tränare, spelare och föräldrar vilket kan underlätta när man försöker värva fler att hjälpa till i verksamheten.

2 Innehåll 1 Föreningsstyrelse Övergripande Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör/ekonomiansvarig Ledamot Suppleant Adjungerad ledamot Kommittéer och funktionsansvar Materialansvarig Utbildningsansvarig Verksamhetsutvecklare Senior- och juniorutskott Ungdomsutskott IDA-ansvarig Flick- och damansvarig Webb/hemsideansvarig Informationsansvarig Kontaktperson Salems kommun Evenemangsansvarig Innebandyprofilansvarig Domar/matchledaransvarig Sponsorkommitté Arbetslednng Föreningskonsulter Kontaktperson förbundet Valberedning Revisor Revisorssuppleant Mini-Cup ambassadör Anställda Herrar A-lag Lagledare Tränare Materialförvaltare Junior- och ungdomslag Lagledare Tränare Materialförvaltare Föräldrar Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

3 1 Föreningsstyrelse 1.1 Övergripande Allmänt Styrelsen väljs vid föreningens årsmöte och är det verkställande organ som driver och utvecklar föreningen mot fastställda mål och i den anda som årsmötet beslutat. Uppgifterna fördelas inom styrelsen så att föreningen får ut maximalt av planerade satsningar och aktiviteter Arbetsuppgifter Utveckla föreningens framtid genom att ta fram och förvalta visioner och målsättningar som beslutas av årsmötet. Löpande leda föreningens verksamhet. Upprätta och förvalta flerårsplaner, mål och policies Befogenheter Styrelsen har befogenheter enligt föreningens stadgar samt enligt årsmötets beslut. Styrelsen har rätt att adjungera nya till styrelsen för projekt och efter behov Ansvar Enligt gällande lagar och regler för föreningsverksamhet. Styrelsen är ansvarig enligt föreningens stadgar. Ansvarsfrihet kan endast beslutas av årsmötet. 1.2 Ordförande Allmänt Ordförande väljs av årsmötet på tid enligt föreningens stadgar. Lämpligt är att ordförande respektive vice ordförande väljs med ett års förskjutning så att båda inte avgår samtidigt Arbetsuppgifter Skall leda styrelsen och med hjälp av den leda och utveckla föreningen enligt årsmötets beslut. Leda och planera styrelsemöten, fördela uppgifter och uppdrag samt se till att beslut genomförs och följs upp. Se till att föreningen har flerårsplaner samt att mål och policy för verksamheten årligen sätts upp och revideras. Vara föreningens representant utåt. Ansvara för att verksamhetsberättelse och -plan skrivs i god tid inför årsmötet. Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

4 Ansvara för att redovisningar från tränare, ledare och spelare hanteras enligt deras kontrakt. Ansvara för att föreningens kontrakt för spelare och partners upprättas korrekt. Ansvara för att kontrakt upprättas med spelare, ledare och tränare för A- och juniorlag. Ansvara för övergripande kontakter med andra föreningar och kommun. Se till att beslut följs upp och åtgärdas. Övervaka att föreningens stadgar följs Befogenhet Verkställa beslut inom de ramar som stadgarna anger och som årsmötet Attesträtt enligt föreningens stadgar i kombination med Ansvar Ansvarar för att föreningens mål och planer blir verkställda. Ansvar enligt föreningens stadgar, årsmötets och 1.3 Vice ordförande Allmänt Vice ordförande utses inom styrelsen bland de ledamöter som utsetts av årsmötet. Lämpligt är att ordförande respektive vice ordförande väljs med ett års förskjutning så att båda inte avgår samtidigt Arbetsuppgifter Biträda och avlasta ordförande med dennes arbetsuppgifter. Ersätta ordinarie ordförande om denne har förhinder. Ersätta ordinarie ordförande om denne väljer att lämna styrelsen Befogenhet Ansvar Ansvar enligt föreningens stadgar, årsmötets och 1.4 Sekreterare Allmänt Sekreterare utses inom styrelsen bland de ledamöter som utsetts av årsmötet Arbetsuppgifter Dokumentera föreningens verksamhet. Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

5 Förbereda styrelsens sammanträden och föreningens möten och se till att kallelser skickas i god tid till styrelsemöten. Föra protokoll vid styrelsemöten samt se till att protokollet inom en vecka sänds till föreningens styrelsemedlemmar samt i sammanfattad form sänds ut till alla lagledare. Se till att originalprotokoll justeras och arkiveras. Kalla till årsmöte enligt stadgarna och beslut. Se till att alla handlingar finns tillgängliga till årsmötet. Se till att fattade beslut verkställs. Hålla föreningens kalender uppdaterad och tillgänglig. Hålla reda på föreningens arkiv och se till att handlingar förvaras på ett betryggandes sätt. Årligen upprätta förslag till verksamhetsberättelse och verksamhetsplan. Posthantering och fördelning av inkommande fysisk och digital post till lag och funktionärer Befogenheter Ansvar Ansvar enligt föreningens stadgar, årsmötets och Ansvara för arkiverade handlingar och protokoll och att de finns tillgängliga för de personer som har rätt att ta del av dem. 1.5 Kassör/ekonomiansvarig Allmänt Kassör/ekonomiansvarig utses inom styrelsen bland de ledamöter som utsetts av årsmötet Arbetsuppgifter Förvalta föreningens ekonomi samt till att in- och utbetalningar genomförs enligt beslut och skyldigheter. Övergripande följa föreningens ekonomi och budget. Sköta betalningar av skatter, avgifter och skulder i tid. Regelbundet till styrelsen rapportera föreningens utfall, lämna prognoser samt föreslå åtgärder. Sammanställa föreningens budget. Föra medlemsförteckning samt se till att medlemmar betalar sina avgifter. Sammanställa och redovisa aktivitetskort. Svara för att föreningen söker bidrag från stat, kommun och idrottsorganisationer m fl. Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

6 Domarredovisningar från lagen. Sammanställa årsresultat till revisorer och årsmötet. I förekommande fall upprätta deklarationer, kontrolluppgifter mm. Föra inventarieförteckning. Se till att föreningen har ett korrekt försäkringsskydd. All fakturering av reklam/sponsring sker via kassören. Säkerställa skriftliga rutiner för den ekonomiska verksamheten. Vara kontaktperson mot föreningens bank och lagens kassörer. Se till att ekonomiska frågor för lag som upphör hanteras på ett korrekt sätt Befogenhet Attesträtt enligt föreningens stadgar i kombination med Ansvar Ansvar enligt föreningens stadgar, årsmötets och Ansvara inför styrelsen för föreningens ekonomi, tillgångar och skulder. Att budget och bokslut är klart i tid för styrelsens och årsmötets godkännande samt redovisas till årsmötet. 1.6 Ledamot Allmänt Ledamot väljs av årsmötet på tid enligt föreningens stadgar Arbetsuppgifter Delta i styrelsens arbete. Kunna vara funktionsansvarig för ett eller flera områden Befogenhet Ansvar Ansvar enligt föreningens stadgar, årsmötets och 1.7 Suppleant Allmänt Suppleant väljs av årsmötet på tid enligt föreningens stadgar. Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

7 1.7.2 Arbetsuppgifter Delta i styrelsens arbete, eventuellt i begränsad omfattning. Kunna vara funktionsansvarig för ett eller flera områden. Ersätta ordinarie styrelseledamot som väljer att lämna styrelsen Befogenhet Ansvar Ansvar enligt föreningens stadgar, årsmötets och 1.8 Adjungerad ledamot Allmänt Adjungerad ledamot utses av styrelsen Arbetsuppgifter I begränsad omfattning delta i styrelsens arbete. Kunna vara funktionsansvarig för ett eller flera områden Befogenhet Saknar rösträtt men har yttranderätt på styrelsemöten Ansvar Ansvar enligt föreningens stadgar, årsmötets och 2 Kommittéer och funktionsansvar För att underlätta arbetet i föreningen har styrelsen möjlighet att utse kommittéer och funktionsansvariga inom de områden där det finns behov av regelbunden och/eller mer omfattande verksamhet. Funktionsansvarig kan vara styrelsemedlem eller en person utanför styrelsen. Samtliga funktionsansvariga rapporterar direkt till styrelsen, via deltagande på hela eller del av ett styrelsemöte, alternativt genom att lämna en skriftlig eller muntlig rapport till av styrelsen utsedd styrelsemedlem. Vid införande av ytterligare funktionsansvariga eller kommittéer så skall detta dokument uppdateras med arbetsuppgifter, befogenheter och ansvar. Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

8 2.1 Materialansvarig Allmänt Materialansvarig ansvarar före föreningens material och ser till att lagen utrustas med nödvändigt material och att material återlämnas Arbetsuppgifter Se till att matchkläder och träningsmaterial utlämnas, och kvitteras, i god tid före varje säsong samt att desamma återlämnas, i tvättat skick, snarast efter varje säsong. Till styrelsen föreslå inköpsbehov av material och kläder. Informera lagledare om hur inköp av kläder och material skall ske. Samordna inköp av kläder och material. Informera styrelsen om förstörd och förkommen utlånad material och ge förslag på åtgärder med anledning av detta. Tillse att lagens utrustning sköts av respektive lag. Föra loggbok över ut- och inlämnad utrustning. Hålla kontakt med materialleverantörer. Se till att materialfrågor för lag som upphör hanteras på ett korrekt sätt Befogenhet Ansvar 2.2 Utbildningsansvarig Allmänt Se till att föreningens utbildningsnivå bibehålls och utvecklas med hjälp av interna och externa kontakter Arbetsuppgifter Föra logg över ledares, tränares, matchledares och domares utbildning. Samla in önskemål om utbildning. Se till att utbildningspolicy finns framtagen och löpande förvaltas Till styrelsen föreslå utbildningar enligt policyn. Beställa och vid behov genomföra utbildningar i föreningens regi. Bistå tränare och ledare med information om interna och externa utbildningar. Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

9 Samarbeta med SISU Befogenhet Ansvar 2.3 Verksamhetsutvecklare Allmänt Verksamhetsutvecklare deltar i och koordinerare arbetet med föreningens framtidsfrågor, arbetar med frågor kring föreningens administration, förvaltar föreningens styrande dokument samt vara rådgivare till föreningsadministrationen Arbetsuppgifter Aktivt arbeta med och koordinera/samordna hanteringen av framtidsfrågor Medverka vid utformning av visioner, mål och strategier Medverka till att föreningen har innovations- och förändringsförmåga Medverka vid framtagning av administrativa rutiner för förening och lag Medverka vid utformning/anpassning av föreningens organisation Ser till att förvaltningen av föreningens styrande dokumentation fungerar Rådgivning till föreningskonsulenter och styrelse Befogenhet Ansvar 2.4 Senior- och juniorutskott Allmänt Operativt leda senior- och juniorverksamheten inom föreningen baserat på föreningens mål fastställda av styrelsen samt i förekommande fall av föreningens årsmöte. Vara en sammanhållande länk mellan styrelsen och senior- och juniorlagen. Senior- och juniorutskottet ska bestå av ett lämpligt antal personer som tillsammans representerar senior- och juniorlagen. Senior- och juniorutskottet leds av en utskottsansvarig (som behöver vara en god administratör). Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

10 Utskottsansvarig ska vara ledamot i styrelsen Arbetsuppgifter Ledning och styrning generellt Genomföra regelbundna möten med samtliga tränare och materialansvariga. Coacha tränarna. Tillsammans med tränarna utveckla en gemensam träningsstrategi för senioroch juniorlagen. Samarbeta med Ungdomsutskottet och ungdomslagen om tränings- och matchningsteknik samt se till att senior- och juniorspelarna kommer ut till ungdomslagen minst en gång per säsong. Ledning och styrning av seniorer och juniorer Leda och styra senior- och juniorverksamheten inom föreningen Tillsamman med ledarteamet planera säsongen och lämna ett förslag till styrelsen före säsongsstart. Till styrelsen, tillsammans med ledarteamet, ta fram budgetförslag för senioroch juniorlagsverksamheten. Tillsammans med ledarteamet fastställa truppen. Tillsammans med ledarteamet komma med förslag till styrelsen på värvningar. Tillsammans med ledarteamet ta beslut om matchstarter. Till styrelsen föreslå lagledare, tränare, matcharrangörer och materialförvaltare för senior- och juniorlag. Inom ramen för fastställd budget skriva avtal med ledare och spelare (senioroch juniorlag). Till styrelsen skapa underlag för tränaravtal. Hantera och följa upp disciplinärenden och löpande hålla styrelsen informerad om dessa. Vid behov överföra ärendet till styrelsen för beslut. Hantera och följa upp spelar-, ledar- och tränarklagomål och löpande hålla styrelsen informerad om dessa. Vid behov överföra ärendet till styrelsen för beslut. Administration och planering Löpande administration för att få en fungerande sportverksamhet. Tillsammans med utskottsansvarige för Ungdomsutskottet ansvara för Lagledarens Lilla lila och Tränarens Lilla lila. Tillsammans med utskottsansvarige för Ungdomsutskottet skapa riktlinjer för anmälningar till seriespel. Till styrelsen ge förslag på anmälan till seriespel. Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

11 Tillsammans med utskottsansvarige för Ungdomsutskottet skapa riktlinjer för träningstider för lagen. Till Föreningskonsulenterna, tillsammans med utskottsansvarige för Ungdomsutskottet, ge förslag på fördelning av träningstider för lagen. I förekommande falls skriva avtal med ledare som genomgår speciell utbildning. Vid behov initiera utbildning för tidtagare, protokollförare och sekretariat från de olika lagen för att tillgodose behov för A-laget och i förekommande fall till viss del även för juniorspetslagets hemmamatcher. Information Informationshanteringen inom föreningen måste fungera för att undvika misstag, missförstånd och konflikter. Informera samtliga tränare och lagledare om policys och regler. Samla in synpunkter från ledare och tränare. Förmedla information till styrelsen från ledare och tränare. Sprida information från styrelsen och Senior- och ungdomsutskottet till ledare och tränare Befogenheter Rekommendera eventuella åtgärder till styrelsen vid upprepad misskötsel enligt föregående punkt. Till styrelsen föreslå vilka kandidater föreningen skall nominera till stadslag eller liknande uttagningar Ansvar Ansvarar för att lagen driver sin verksamhet i en riktning som är i enlighet med de målsättningar och mål som styrelsen har satt upp för lagen. Ansvar för det gemensamma ledarteamet för seniorer och juniorer. 2.5 Ungdomsutskott Allmänt Operativt leda ungdomsverksamheten inom föreningen baserat på föreningens mål fastställda av styrelsen samt i förekommande fall av föreningens årsmöte. Vara en sammanhållande länk mellan styrelsen och ungdomslagen. Ungdomsutskottet ska bestå av ett lämpligt antal personer som tillsammans representerar ungdomslagen. Ungdomsutskottet leds av en utskottsansvarig (som behöver vara en god administratör). Utskottsansvarig ska vara ledamot i styrelsen. Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

12 2.5.2 Arbetsuppgifter Ledning och styrning generellt Stärka samarbetet mellan olika lags ledare/tränare Genomföra regelbundna möten med samtliga tränare och materialansvariga. Skapa stabila och bra rutiner för uppstart av nya lag Coacha tränarna. Tillsammans med tränarna utveckla en gemensam träningsstrategi för ungdomslagen Samarbeta med Senior- och juniorutskottet och ungdomslagen om tränings- och matchningsteknik samt se till att senior- och juniorspelarna kommer ut till ungdomslagen minst en gång per säsong. Ledning och styrning av ungdomslagen Leda och styra ungdomsverksamheten inom föreningen Tillsamman med ledarteamen planera säsongen och lämna ett förslag till styrelsen före säsongsstart. Hantera och följa upp disciplinärenden och löpande hålla styrelsen informerad om dessa. Vid behov överföra ärendet till styrelsen för beslut. Hantera och följa upp föräldra-, spelar-, ledar- och tränarklagomål och löpande hålla styrelsen informerad om dessa. Vid behov överföra ärendet till styrelsen för beslut. Administration och planering Information Löpande administration för att få en fungerande ungdomsverksamhet. Tillsammans med utskottsansvarige för Senior- och juniorutskottet ansvara Lagledarens Lilla lila och Tränarens Lilla lila. Tillsammans med utskottsansvarige för Senior- och juniorutskottet skapa riktlinjer för anmälningar till seriespel. Till styrelsen ge förslag på anmälan till seriespel. Tillsammans med utskottsansvarige för Senior- och juniorutskottet skapa riktlinjer för träningstider för lagen. Till Föreningskonsulenterna, tillsammans med utskottsansvarige för Senior- och juniorutskottet, ge förslag på fördelning av träningstider för lagen. I förekommande falls skriva avtal med ledare som genomgår speciell utbildning. Informationshanteringen inom föreningen måste fungera för att undvika misstag, missförstånd och konflikter. Informera samtliga tränare och lagledare om policys och regler. Samla in synpunkter från ledare och tränare. Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

13 Förmedla information till styrelsen från ledare och tränare. Sprida information från styrelsen och Ungdomsutskottet till ledare och tränare. Domar/matchledaransvar Tillsammans med Senior- och juniorutskottet utgöra bollplank till Domar/matchledaransvarig Befogenheter Rekommendera eventuella åtgärder till styrelsen vid upprepad misskötsel enligt föregående punkt Ansvar Ansvarar för att lagen driver sin verksamhet i en riktning som är i enlighet med de målsättningar och mål som styrelsen har satt upp för lagen. 2.6 IDA-ansvarig Allmänt IDA står för Innebandyns Dagliga Administrationssystem och innehåller uppgifter om föreningens styrelse, ledare, tränare och spelar. Systemet finns hos Svenska Innebandförbundet och föreningen är skyldig att lagra information i detta system Arbetsuppgifter Löpande registrera och underhålla information om styrelse, ledare, tränare och spelare. Hantera övergång av ledare, tränare och spelare mellan föreningar Befogenheter Generalfullmakt från styrelsen att sköta övergångshanteringen. Verkställa beslut inom de ramar som stadgarna anger och som årsmötet, styrelsen och Svenska innebandyförbudet Delegera arbetsuppgifter till andra föreningsmedlemmar (t ex matchrapportering) Ansvar Ansvar att utföra tilldelade arbetsuppgifter enligt gällande stadgar, årsmötets, styrelsens och Svenska innebandyförbundets beslut. Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

14 2.7 Flick- och damansvarig Allmänt För att stärka flick- och damverksamheten inom föreningen så skall dessa frågor behandlas på ett sådant sätt att verksamheten styrs upp och växer i omfattning Arbetsuppgifter Aktiv arbeta för att få fler flicklag och flera flick- och damspelare, Aktivt arbeta för att få fram ledare och tränare till flick- och damlag Aktivt arbeta för att få tillräckligt med träningstider för flick- och damlag Aktivt samarbete med Senior- och juniorutskottet och Ungdomsutskottet Löpande informera styrelsen om flick- och damverksamheten Befogenheter Verkställa beslut inom de ramar som stadgarna anger och som årsmötet, styrelsen, Senior- och juniorutskottet och Ungdomsutskottet Ansvar Ansvar att utföra tilldelade arbetsuppgifter enligt gällande stadgar, årsmötets, styrelsens och Senior- och juniorutskottet och Ungdomsutskottet beslut. 2.8 Webb/hemsideansvarig Allmänt Föreningen har en övergripande hemsida (baserad på samt en FTPserver (hos Loopia). Varje lag har en egen hemsida (baserad på Lagens hemsidor är kopplade till föreningens hemsida. Styrelsen och Senior- och juniorutskottet samt Ungdomsutskottet har, om de så önskar, också egna hemsidor (även de baserade på Arbetsuppgifter Löpande uppdatera föreningens övergripande hemsida. Detta arbete ska, efter beslut i styrelsen, till viss del även delegeras till andra personer inom föreningen. Presentera externa inbjudningar till CUP-er på hemsidan Komma med förslag på policy för och förändringar av struktur och innehåll på föreningens övergripande hemsida. Tilldela behörighet till föreningens övergripande hemsida. Lägga upp hemsida för nya lag samt ta bort hemsidor för lag som inte längre existerar. Löpande granska lagens hemsidor för att säkerställa att gällande policies och regelverk efterlevs. Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

15 Komma med förslag på förändringar av struktur och innehåll på föreningens FTP-server Befogenheter Granska och vi behov censurera gästböcker och andra inlägg på föreningens alla hemsidor Ansvar 2.9 Informationsansvarig Allmänt Informationsansvarig svara för informationsspridning om verksamheten i föreningen samt koordinera föreningens samverkan med pressen (och då speciellt Mitt i Botkyrka Salem ) och medverka till att Salems IF syns i lokalmedia med såväl matchresultat som reportage. Informationsansvarig skall också följa vad som skrivs om Salems IF i pressen och på ett systematisk sätta samla informationen Arbetsuppgifter Veckovis aktivt samla in samt lägga ut information på föreningens hemsida 3-6 gånger per producera ett nyhetsbrev för distribution till medlemmar, föräldrar, sponsorer och övriga intresserade. Löpande förse lokal- och rikspress samt övrig media med material om Salems IF. Delta i framställning av verksamhetsrapport inför årsmötet Samla in och arkivera artiklar från lokal- och rikspress om Salems IF Befogenheter Ansvar 2.10 Kontaktperson Salems kommun Allmänt Vara föreningens representant mot kommunen vad gäller strategiska frågor. Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

16 Arbetsuppgifter Löpande kontakt med fritidsnämnden och dess ordförande samt med kommunens tjänstemän inom fritidsområdet. Vid önskemål från kommunen delta i fritidsnämndens möte Befogenheter Ansvar 2.11 Evenemangsansvarig Allmänt Evenemangsansvarig ska övergripande arbeta med frågan Hur gör vi det roligare att vara i Skogsängshallen?. Arbetet omfattar även styrning av föreningens CUP-verksamhet samt cafeteriaverksamhet Arbetsuppgifter Att sammankalla en arbetsgrupp inom ansvarsområdet. Tillsammans med arbetsgruppen aktivt arbeta med svar på frågan Hur gör vi det roligare att vara i Skogsängshallen?. Vara sakkunnig vad gäller CUP-verksamheten inom föreningen. Koordinera all CUP-verksamhet som genomförs i föreningens regi. Årligen se till att lagen sätts upp i ett dagschema för cafeteriaverksamheten vid hemmamatcher. Att tillsammans med arbetsgruppen ta fram riktlinjer vad gäller inköpsställen, sortiment, priser mm. Kontaktperson/mot styrelsen vad gäller evenemang i våra hallar. Att tillsammans med arbetsgruppen samordna inköp av utrustning för cafeteriaverksamheten. Att tillsammans med arbetsgruppen ta fram checklistor som skapar effektiva och professionella arrangemang. Checklistorna ska anpassas till de olika typer av arrangemang som föreningen genomför. Löpande informera styrelsen om verksamheten. Att tillsammans med arbetsguppen underlätta för lagledare att alltid ha utbildade personer i sekretariatet. Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

17 Befogenhet Ansvar Ansvar att utföra tilldelade arbetsuppgifter enligt gällande stadgar, årsmötets, styrelsens och Senior- och juniorutskottets beslut. Observera att varje enskild lagledare själv svarar för sina egna arrangemang Innebandyprofilansvarig Allmänt Skogsängsskolan har en innebandyprofil, baserad på tid tagen från skolans och elevens val. Verksamheten bedrivs i samarbete med Salems Innebandyförening Arbetsuppgifter Samordna den löpande verksamheten vis Skogängsskolan. Löpande informera styrelsen om verksamheten Befogenhet samt Skogsängsskolans ledning Ansvar 2.13 Domar/matchledaransvarig Allmänt Domar/matchledaransvarig rapporterar direkt till styrelsen Arbetsuppgifter Aktivt samarbeta med Senior- och juniorutskottet samt med Ungdomsutskottet. Hålla och tillgängliggöra förteckning över utbildade domare/matchledare. Samordna domar/matchledarutbildning. Uppmuntra spelare till att utbilda sig till domare/matchledare. Informera ledare och tränare om de skyldigheter som lagen har gentemot domare/matchledare. Övervaka att samtliga utbildade domare/matchledare erbjuds möjlighet att utöva domar/matchledarverksamhet. Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

18 Befogenhet samt Senior- och juniorutskottet och Ungdomsutskottet Ansvar Ansvar att utföra tilldelade arbetsuppgifter enligt gällande stadgar, årsmötets, styrelsens och Senior- och juniorutskottet och Ungdomsutskottet beslut Sponsorkommitté Allmänt Operativt leda föreningens övergripande sponsorverksamheten baserat på föreningens mål fastställda av styrelsen samt i förekommande fall av föreningens årsmöte. Sponsorkommittén leds av en kommittéansvarig och denne ska vara en styrelseledamot eller en suppleant. Sponsorkommittén ska bestå av ett lämpligt antal personer som tillsammans har: Kunskap om föreningens sportsliga verksamhet. Överblick över föreningens ekonomi. Goda marknadskontakter Arbetsuppgifter Anskaffa långsiktiga föreningssponsorer. Stärka och förvalta föreningens varumärke. Övervaka lagens sponsorverksamhet så att föreningens policy och regelverk tilllämpas. Avtalshantering för föreningens och lagens reklamskyltar i Skogsängshallen Befogenhet Ansvar 2.15 Arbetslednng Föreningskonsulter Allmänt Vara den som praktiskt arbetsleder Föreningskonsulenterna Arbetsuppgifter Planering och uppföljning av Föreningskonsulenternas arbete Löpande arbetsledning av Föreningskonsulenterna Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

19 Månadsmöten med Föreningskonsulenterna Löpande avrapportera verksamheten till styrelsen Ajourhålla arbetsbeskrivningar mm Befogenheter Verkställa beslut inom de ramar som stadgarna anger och som årsmötet Ansvar Ansvar att utföra tilldelade arbetsuppgifter enligt gällande stadgar och årsmötets beslut Kontaktperson förbundet Allmänt Vara föreningens representant mot förbundet vad gäller övergripande och/eller strategiska frågor Arbetsuppgifter Löpande kontakt med förbundet Befogenheter Ansvar 2.17 Valberedning Allmänt Arbete med att ta fram kandidater till styrelse och funktionsansvariga inom föreningen Arbetsuppgifter Löpande kontakt med lagledningar, spelare och föräldrar för att informera om arbete inom styrelse- och funktionsansvar för att hitta intresserade personer. Inför årsmötet ta fram förslag på kandidater till styrelsen och funktionsansvariga Befogenheter Verkställa beslut inom de ramar som stadgarna anger och som årsmötet Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

20 Ansvar Ansvar att utföra tilldelade arbetsuppgifter enligt gällande stadgar och årsmötets och beslut Revisor Allmänt Vara föreningens revisor Arbetsuppgifter Inför årsmötet genomför revision av föreningens verksamhet och ta fram en revisionsrapport Befogenheter Verkställa beslut inom de ramar som stadgarna anger och som årsmötet Ansvar Ansvar att utföra tilldelade arbetsuppgifter enligt gällande stadgar och årsmötets beslut Revisorssuppleant Allmänt Vara personlig suppleant till föreningens revisor Arbetsuppgifter Som observatör delta vid revisionsarbete Genomföra revision om ordinarie revisor ej kan genomföra revisionen Befogenheter Verkställa beslut inom de ramar som stadgarna anger och som årsmötet Ansvar Ansvar att utföra tilldelade arbetsuppgifter enligt gällande stadgar och årsmötets beslut Mini-Cup ambassadör Allmänt Vara föreningens kontaktperson mot förbundet vad gäller Mini-Cup-verksamhet Arbetsuppgifter Kontaktperson för Mini-Cup-verksamhet Koordinera Mini-Cup-verksamhet med Föreningskonsulenterna och Evenemangsansvarig Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

21 Befogenheter Verkställa beslut inom de ramar som stadgarna anger och som årsmötet Ansvar Ansvar att utföra tilldelade arbetsuppgifter enligt gällande stadgar och årsmötets beslut. 3 Anställda Separat beskrivning finns framtagen för anställda. 4 Herrar A-lag 4.1 Lagledare Allmänt Lagledaren är den operativt ansvarige för A-lagets verksamhet. Lagledaren skall vara ett föredöme för spelare såväl i båset som vid övriga tillfällen tillsammans med dem Arbetsuppgifter Informera spelare och, i förekommande fall, föräldrar om policys och regler. Vara lagets kassör om inte annan person utses till detta. Ansvara för att rätt formulär och protokoll finns tillgängliga till alla matcher. Till styrelsen lämna en komplett adresslista över spelare och tränare/ledare. Ansvara för egna arrangemang runt träningsläger och cuper och vid behov ta hjälp av Evenemangsansvarig. Säkerställa att det finns utbildade personer som kan sköta sekretariatet och vid behov ta hjälp av Evenemangsansvarig för att anordna utbildning. Säkerställa att det finns bemanning till sekretariatet vid hemmamatcher. Ansvara för att övergångsanmälningar skickas in i tid via styrelsen. Betala domare. På fastställda tider inrapportera närvarokorten Anvisa omklädningsrum för gästande lag. Ingå i gemensamt ledarteam för A-lag och juniorer. Rapportera matchresultat till IDA från lagets hemmamatcher. Att verka för god etik och moral spelare och ledare emellan i alla sammanhang där föreningens namn förekommer Befogenhet Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

22 4.1.4 Ansvar Ansvar för lagets sportliga beteende och agerande. Ansvarig utgivare för lagets hemsida. 4.2 Tränare Allmänt Verkställa föreningens mål och målsättningar fastställda av styrelsen och årsmötet. Tränare skall vara ett föredöme för spelare såväl i båset som vid övriga tillfällen tillsammans med dem Arbetsuppgifter Föreslå en säsongsplanering till Senior- och juniorutskottet. Fastställa truppen tillsammans med Senior- och juniorutskottet. Tillsammans med Senior- och juniorutskottet föreslå eventuella värvningar. Planera och genomföra träningen för alla spelarna. Utvärdera resultat Tillsammans med Senior- och juniorutskottet föreslå nödvändiga ändringar i truppen. Delta i aktiviteter bestämda genom samråd med styrelsen Genomföra fastställda träningsläger och cuper. I alla lägen vara lojal mot föreningen. Laguttagning till matcher för A-laget. Kalla rätt spelare till A-lagsmatch. Regelbundna utvecklingssamtal med alla spelare. Gå på utbildningar som ger ledarlicens, därefter BUL 1-3 och sen BLOCK Samarbeta med junior- och ungdomstränare för gemensamma träningar samt inslussning av ungdomsspelare Till Senior- och juniorutskottet förslå träningstider och behov. Ingå i gemensamt ledarteam för A-lag och juniorer. Att verka för god etik och moral spelare och ledare emellan i alla sammanhang där föreningens namn förekommer Befogenheter Göra laguttagningar med långsiktiga satsningar. Att vid misskötsel avstänga spelare från match och/eller träning i samråd med Senior- och juniorutskottet. Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

23 4.2.4 Ansvar Ansvarar gentemot föreningens styrelse och de ramar som den satt upp. Ansvara inför Senior- och juniorutskottet för resultat och relationer inom laget. Uppträder alltid som en representant för föreningen. 4.3 Materialförvaltare Allmänt Ta hand om och vårda allt material före, under och efter träningar respektive matcher Arbetsuppgifter Kontakt mot lagen för in- och utlämning av dräkter och träningsmaterial. Kontrollera motståndarfärger vid bortamatcher. God ordning i omklädningsrum. Samla ihop och kontrollräkna dräkter efter match. Ansvara för att dräkter tas med till hemma- och bortamatcher. Ansvara för att dräkter tvättas. Att verka för god etik och moral spelare och ledare emellan i alla sammanhang där föreningens namn förekommer Befogenheter Se till att dräkter och kläder hålls i gott skick. Till föreningens materialansvarige framföra önskemål om kompletteringar och nyinköp Ansvar Ansvarar gentemot föreningsstyrelsen och de ramar som den satt upp. Ansvarar inför Senior- och juniorutskottet och tränare att rena, torra och rätt dräkter finns på plats inför varje match. 5 Junior- och ungdomslag 5.1 Lagledare Allmänt Lagledaren är den operativt ansvarige för lagets hela verksamhet. Lagledaren skall vara ett föredöme för spelare såväl i båset som vid övriga tillfällen tillsammans med dem Arbetsuppgifter Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

24 Informera spelare och föräldrar om policys och regler. Vara lagets kassör om inte annan person utses till detta. I mesta möjliga mån delta vid hemma- och bortamatcher liksom vid träningar. Ansvara för att rätt formulär och protokoll finns tillgängliga till alla matcher. Till styrelsen lämna en komplett adresslista över spelare och tränare/ledare. Ansvara för egna arrangemang runt träningsläger och cuper och vid behov ta hjälp av Evenemangsansvarig. Ansvarar för att övergångsanmälningar skickas in i tid via styrelsen. Se till att matchledare bokas till lagens hemmamatcher. (För de lag som inte har domare bokade av förbundet). Betala matchledare alternativt domare. Anvisa omklädningsrum för gästande lag. På fastställda tider inrapportera närvarokorten. Ansvarig för lagets cafeteriaverksamhet om inte annan person utses till detta. Att verka för god etik och moral spelare och ledare emellan i alla sammanhang där föreningens namn förekommer. I förekommande fall rapportera matchresultat till IDA. Ansvarig utgivare för lagets hemsida. För lagledaren för juniorlaget tillkommer: Ingå i gemensamt ledarteam för A-lag och juniorer. Se till att medlem i spelarrådet utses och att detta rapporteras till Senior- och juniorutskottet. Säkerställa att det finns utbildade personer som kan sköta sekretariatet och vid behov ta hjälp av Evenemangsansvarig för att anordna utbildning. Säkerställa att det finns bemanning till sekretariatet vid hemmamatcher Befogenhet Ansvar Ansvar för lagets sportliga beteende och agerande. Ansvar för att ersättare för lageldare och tränare vid behov utses. 5.2 Tränare Allmänt Verkställa föreningens målsättningar för Junior och ungdomslagens utveckling och träning Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

25 Tränare skall vara ett föredöme för spelare såväl i båset som vid övriga tillfällen tillsammans med dem Arbetsuppgifter Fastställa truppen. Genomföra matcher som ledare och coach. Kalla rätt spelare till matcher. Planera och genomföra träningen för alla spelarna. Utvärdera resultat Genomföra fastställda träningsläger och cuper. Laguttagning till matcher. Regelbundna utvecklingssamtal med alla spelare. Gå på utbildningar som ger ledarlicens, därefter BUL 1-3 och sen BLOCK 1-4. Föreslå uppflyttningar av spelare. Sätta upp gemensamma träningar över lag- och åldersgränser. Att verka för god etik och moral spelare och ledare emellan i alla sammanhang där föreningens namn förekommer. För tränaren för juniorlaget tillkommer: Ingå i gemensamt ledarteam för A-lag och juniorer. Samarbeta med A-lagstränare för gemensamma träningar samt inslussning av juniorspelare. Samarbeta med tränare för ungdomslagen för gemensamma träningar samt inslussning av ungdomsspelare. Till Senior- och juniorutskottet respektive Ungdomsutskottet förslå träningstider och behov Befogenhet Ansvar 5.3 Materialförvaltare Allmänt Materialförvaltare svarar för att föreningens och lagets material förvaltas på ett optimalt sätt Arbetsuppgifter Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

26 Se till att truppen har rätt kläder till hemma- respektive bortamatcher. Se till att truppen har rätt utrustning till hemma- respektive bortamatcher. Se till att gästande lag får tillgång till bollar för uppvärmning. Att verka för god etik och moral spelare och ledare emellan i alla sammanhang där föreningens namn förekommer Befogenhet beslutar samt lagets ledare och tränare Ansvar Ansvara för att matchklädsel tvättas efter varje match. Ansvara för att träningsmaterial vårdas. Ansvara för att sjukvårdsväska finns tillgänglig till matcher. Ansvara för att matchkläder och träningsmaterial hämtas ut och återlämnas varje säsong. 5.4 Föräldrar Allmänt Aktivt stödja tränare och lagledare i laget samt föreningen med eget arbete för att stödja verksamheten och dess finansiering Arbetsuppgifter Hjälpa laget med transporter till träningar, cuper och matcher. Ta hand om och utbildas till protokollskrivning och tidtagning vid hemmamatcher. Välja en föräldragrupp som ansvarar för lagets övriga arrangemang, t ex gemensamma träffar och cuper. Stå i matchserveringen och hjälpa till vid cuper med att stå i servering, sitta i sekretariat och sköta tidtagning. Hjälpa föreningen med projekt. Uppträda korrekt vid matcher och träningar med att inte klaga på domare och tränare/coacher och inte störa tränarna i deras matchupplägg och träningssystem Befogenhet Mot ungdomarna: Enligt svensk lagstiftning och allmän praxis. Mot föreningen: Som medlem eller representant för ungdom/spelare via årsmötet påverka föreningens verksamhet Ansvar Se till att lagmedlem kommer med rätt utrustning och i tid till träningar och matcher. Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

27 Se till att medlemsavgifter och andra avgifter betalas i tid. Salems IF, Organisation och ansvar, fastställd vid styrelsemöte (27)

Organisation och struktur

Organisation och struktur Organisation och struktur 1 Inledning Avsikten med detta dokument är att det skall beskriva de olika uppgifterna som utförs i föreningen och framförallt med inriktning mot: Allmän beskrivning Arbetsuppgifter

Läs mer

Organisation och ansvar i RSF

Organisation och ansvar i RSF Organisation och ansvar i RSF Version 4 Fastställd på styrelsemöte 2018-03-08 SAMMANFATTNING Det här dokumentet beskriver Rönninge Salem Fotbolls organisationsstruktur liksom styrelsens och de olika befattningarnas

Läs mer

FBI TULLINGE. Organisation och ansvar. Förord

FBI TULLINGE. Organisation och ansvar. Förord FBI TULLINGE Organisation och ansvar Förord Målsättningen med detta dokument är att ge en arbetsbeskrivning för alla roller och funktioner i föreningen för att på så sätt tydliggöra hur föreningens verksamhet

Läs mer

FBI TULLINGE. Styrning och beslutsordning

FBI TULLINGE. Styrning och beslutsordning FBI TULLINGE Styrning och beslutsordning Förord Målsättningen med detta dokument är att skapa tydlighet gällande föreningens styrning och beslutsordning för att därmed underlätta beslutsfattandet i den

Läs mer

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden. STADGAR för CISV Umeå 1 Ändamål CISV-Umeå är en ideell fredsförening med uppgift att: a) Utbilda unga människor för fred oberoende av ras, religion eller politisk uppfattning b) utveckla unga människors

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer STYRELSE Styrelsen väljs av medlemmarna på föreningsstämman. 1.8 Valbar till förtroendeuppdrag. Röstberättigad medlem, enligt 5.3,

Läs mer

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27 Styrelsens arbetsordning Reviderad 2014-04-27 Sida 1 av 5 Arbetsordning för FSO:s styrelsearbete Mål FSO ska verka för att få delaktighet i verksamheter och projekt som avser Social Omsorg runt om i landet

Läs mer

Organisationsmodell för Lindlövens IF

Organisationsmodell för Lindlövens IF Organisationsmodell för Lindlövens IF Kansli Styrelse Inköp Maxim Sportgrupp Marknadsgrupp Informations- och Föräldragrupp Ekonomigrupp Funktionärsgrupp Hallgrupp Aktivitets- och evenemangsgrupp Lindloven.com

Läs mer

Organisation. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Organisation. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Organisation Ingarö IF 2016-04-27 Ingarö IF Styrelse Styrande dokument Föreningen har fyra typer av dokument som styr verksamheten: stadgar, värdegrund, policys samt verksamhetsplaner med budget. Utöver

Läs mer

STADGAR. För den ideella föreningen Framtid Rydboholm Styrelsesäte i Borås Stad Bildad den 26 april 2010

STADGAR. För den ideella föreningen Framtid Rydboholm Styrelsesäte i Borås Stad Bildad den 26 april 2010 STADGAR För den ideella föreningen Framtid Rydboholm Styrelsesäte i Borås Stad Bildad den 26 april 2010 1. Ändamål Föreningen har till ändamål att utveckla Rydboholm till ett trivsamt och attraktivt samhälle

Läs mer

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL 1 STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL Reviderade 1974-03-14, 1975-03-05, 1982-02-25, 1994-05-09, 2004-03-04, 2005-03-15 1 BAKGRUND Ericsson Idrottsförening är en ideell idrottsförening,

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) FÖRENINGENS SYFTE: IESH PTA finns till för att: - utgöra en länk mellan ledning och personal

Läs mer

Instruktion för styrelsen i Torekovs Båtsällskap - TBSS

Instruktion för styrelsen i Torekovs Båtsällskap - TBSS Instruktion för styrelsen i Torekovs Båtsällskap - TBSS 1 Inledning 1.1 Styrelsen är organiserad i enlighet med stadgarna och är förutom Föreningsstämman det högsta beslutande organet i TBSS samt har det

Läs mer

Styrelsen roll är att säkerställa och ge förutsättningar att vision och mål följs.

Styrelsen roll är att säkerställa och ge förutsättningar att vision och mål följs. Styrelsens roll Västra Marks styrelse består av en ordförande, en kassör, en sekreterare, en materialförvaltare och två representanter för moderföreningarna Hajoms IF (HIF) och Björketorps IF (BIF). Styrelsen

Läs mer

Ekonomipolicy. Säsongen Beslutad av Kiruna IF Ungdoms styrelse

Ekonomipolicy. Säsongen Beslutad av Kiruna IF Ungdoms styrelse Ekonomipolicy Säsongen 2016-2017 Beslutad av Kiruna IF Ungdoms styrelse 2016-09-12 Innehåll Allmänt... 3 Styrelsens ansvar... 3 Allmänt... 3 Sponsring och reklamintäkter... 4 Förslag Ekonomiutskott...

Läs mer

Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26

Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26 Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26 Innehåll Sida 1 Föreningsaktiva 1 2 Föreningsstyrelsen 1 2.1 Ordförande............................... 1 2.2 Vice ordförande tillika ekonomiskt ansvarig.............

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

Dessa stadgar gäller för den ideella föreningen Hilti BJJ Västerås med hemort i Västerås kommun.

Dessa stadgar gäller för den ideella föreningen Hilti BJJ Västerås med hemort i Västerås kommun. STADGAR FÖR HILTI BJJ VÄSTERÅS Enligt årsmöte 30 december 2013 Dessa stadgar gäller för den ideella föreningen Hilti BJJ Västerås med hemort i Västerås kommun. Hilti BJJ Västerås bildades 2013. 1 ÄNDAMÅL

Läs mer

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF)

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) 1 Mål Föreningens mål är: - att sprida intresse för och kunskap om räddningshunden - att anordna lägerverksamhet och lagtävlingar för medlemmarna -

Läs mer

Informationshantering inom Salems IF 1 (8)

Informationshantering inom Salems IF 1 (8) Informationshantering inom Salems IF 1 (8) Avsikt med detta dokument Avsikten med detta dokument är att beskriva hur hantering av olika typer av information sker inom Salems IF. Innehållsförteckning Användarid

Läs mer

Normalstadgar för föräldraföreningar. (Reviderad )

Normalstadgar för föräldraföreningar. (Reviderad ) 2018 Normalstadgar för föräldraföreningar (Reviderad 2017-11-16) Föräldraföreningar inom AIK är ideella föreningar med hemort i Solna kommun. Föräldraföreningar ska finnas i åldersgrupperna P/F7-19 år

Läs mer

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse(interimsstyrelse) som kan bestå av tre personer

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH Antagna 2008-04- 19 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. 1.2 Symbol

Läs mer

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun.

1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. Stadgar antagna den 24 april 2018 Föreningen Svalorna Indien Bangladesh Stadgar för Föreningen Svalorna Indien Bangladesh 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh.

Läs mer

stadgar för Göteborgsdistriktet

stadgar för Göteborgsdistriktet stadgar för Göteborgsdistriktet Stadgar för Göteborgsdistriktet av Amnesty International Detta dokument består av nationella standardstadgar för distrikt inom amnesty international, samt de lokala tillägg

Läs mer

STADGAR FÖR SURAHAMMARS INNEBANDYFÖRENING. Antagna av årsmöte den 14 april Ändring beträffande verksamhetsår av årsmöte den 15 maj 2001.

STADGAR FÖR SURAHAMMARS INNEBANDYFÖRENING. Antagna av årsmöte den 14 april Ändring beträffande verksamhetsår av årsmöte den 15 maj 2001. STADGAR FÖR SURAHAMMARS INNEBANDYFÖRENING SIBF Antagna av årsmöte den 14 april 1999. Ändring beträffande verksamhetsår av årsmöte den 15 maj 2001. Hemort Föreningen har sin hemort i Surahammars kommun.

Läs mer

Föreningen Ekets Framtid

Föreningen Ekets Framtid Stadgar för Föreningen Ekets Framtid med säte i Eket, Örkelljunga kommun organisationsnummer 802451-9277 Föreningen bildades 2010-02-10 Dessa stadgar ersätter tidigare fastställda stadgar vid årsmötet

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association vid Internationella Engelska Skolan i Hässelby Strand (PTA IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association vid Internationella Engelska Skolan i Hässelby Strand (PTA IESH) Stadgar för Parent Teacher Association vid Internationella Engelska Skolan i Hässelby Strand (PTA IESH) 1 Föreningens firma Föreningens firma är Parent Teacher Association vid Internationella Engelska

Läs mer

Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping

Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping STADGAR 1. Namn, säte, status 1. Szent Istvan Ungerska föreningen i Norrköping 2. Norrköping; Sverige. 3. Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping är

Läs mer

STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING

STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING STADGAR för VALLDA TORÅSSKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING 1 Ändamål Föreningen, vars namn är Vallda Toråsskolans Föräldraförening (VTFF) har till uppgift inom Toråsskolan och dess förskolor stödja hemmen och skolan

Läs mer

Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005.

Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005. Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005. DEFINITION 1 Föreningen Gesneriasterna är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden. MÅLSÄTTNING 2 Föreningens mål är att sprida

Läs mer

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen.

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen. Stadgar för Gransjöbodarnas snöskoterklubb Ändamål 1 Klubben är en ideell förening, vars uppgift skall vara att tillvarata medlemmarnas intressen i snöskoterfrågor, verka för en sund utveckling av snöskotertrafiken

Läs mer

Arbetsordning för styrelsen

Arbetsordning för styrelsen 1 Arbetsordning för styrelsen Arbetsordning för styrelsen BRF Måttbandet i Stockholm Brf Måttbandet är en bostadsrättsförening vars främsta uppdrag är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla Stadgar reviderade vid extra årsmöte 2018-11-13 Lasse-Maja, Järfälla 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket

Läs mer

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen)

ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) ORGANISATIONSGUIDE FÖR BRIDGEKLUBBEN ALLIANS (Föreningen) 1 INLEDNING 1.1 SYFTE Syftet med organisationsguiden (guiden) är att ge föreningens medlemmar och funktionärer en samlad information om hur föreningen

Läs mer

IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA

IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA STADGAR 1. ÄNDAMÅL Ideella Föreningen Eketånga Montessoriskola har till ändamål att bedriva montessoriförskola, montessoriförskoleklass, montessoriskol- och

Läs mer

Förslag till arbetsordning Leader Vättern

Förslag till arbetsordning Leader Vättern Förslag till arbetsordning Leader Vättern I arbetsordningen specificeras ansvar och uppgifter för Leader Vättern. Dessa bygger på antagna stadgar och de regler som styr arbetet med lokalt ledd utveckling.

Läs mer

Förtroendevald. i en ideell förening

Förtroendevald. i en ideell förening Förtroendevald i en ideell förening Föreningspool Malmö Föreningspool Malmö är främst till för den lilla föreningen utan anställd personal. Vi vill vara en stödfunktion i föreningens vardag så de ideella

Läs mer

KIDS FUTURE

KIDS FUTURE STADGAR för KIDS FUTURE Beslutade i Stockholm den 11 maj 2016 1 FIRMA Föreningens firma är Kids Future. 2 ÄNDAMÅL Kids Future är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell förening som bedriver internationellt

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA FÖRBUNDET

STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA FÖRBUNDET STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA FÖRBUNDET Ratificerade vid årsmötet 2017, att gälla från årsmötet 2017 ANTAGNA VID ÅRSMÖTE 2013, ATT GÄLLA FRÅN ÅRSMÖTET 2013 Innehållsförteckning STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA

Läs mer

Stadgar för Föreningen Idla. Antagna vid Föreningen Idlas årsmöte den 15 mars 2017

Stadgar för Föreningen Idla. Antagna vid Föreningen Idlas årsmöte den 15 mars 2017 Stadgar för Föreningen Idla Antagna vid Föreningen Idlas årsmöte den 15 mars 2017 Ersätter Föreningen Idlas stadgar senast ändrade vid extra årsmötet 9 april 2008 1 Stadgar Idlastiftelsen blev den 1 januari

Läs mer

Arbetsordning. Version

Arbetsordning. Version Version 1.1 2011-11-19 ALLMÄNT Denna arbetsordning har antagits av Bohusläns klätterklubbs (BKK) styrelse den 2011-11- 19. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter

Läs mer

Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening

Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening 1 Firma Föreningens namn är Registrars.se, Ideell Förening 2 Ändamål Registrars.se är en icke vinstdrivande intresseförening, bildad av registrarer för den nationella

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom 1 Förbundets ändamål Riksförbundet Huntingtons Sjukdom är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Ändamålen är: arbeta intressepolitiskt för

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

Stadgar för Täby Tennisklubb

Stadgar för Täby Tennisklubb 1 Stadgar för Täby Tennisklubb 1 Omfattning och ändamål Täby Tennisklubb (TTK), som bildades den 29 mars 1973 under namnet Erikslunds Tennissällskap och namnändrade den 28 oktober 1999, är en ideell förening

Läs mer

STADGAR Sveriges Backhoppar veteraner

STADGAR Sveriges Backhoppar veteraner STADGAR Sveriges Backhoppar veteraner Stadgarna fastställdes av årsmötet i Taivalkoski Finland i samband med Veteran VM i Backhoppning och Nordisk Kombination den 2008-02-25. Föreningens syften: Föreningens

Läs mer

Stadgar för Svenska Marathonsällskapet

Stadgar för Svenska Marathonsällskapet Stadgar för Svenska Marathonsällskapet Svenska Marathonsällskapet, i fortsättningen kallat Sällskapet, bildades den 22 mars 1952 i Stockholm. Nya stadgar godkändes av årsmötet den 23 mars 1972. Därefter

Läs mer

Förslag till ändring av stadgarna!

Förslag till ändring av stadgarna! Förslag till ändring av stadgarna 2014-02-18 Styrelsen har tagit fram förslag till ändring av stadgarna enligt följande sidor. Styrelsen har gått igenom stadgarna och sett behov av att modernisera språket

Läs mer

Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad

Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad Antagna vid Sacorådets ordinarie årsmöte 2014-02-20 1 Syfte Syftet med Sacorådet i Göteborgs Stad är att, genom samarbete, säkerställa optimal styrka hos Sacoförbunden,

Läs mer

Normalstadgar för föräldraföreningar. (Reviderad 2014-10-17)

Normalstadgar för föräldraföreningar. (Reviderad 2014-10-17) 2015 Normalstadgar för föräldraföreningar (Reviderad 2014-10-17) Föräldraföreningar inom AIK är ideella föreningar med hemort i Solna kommun. Föräldraföreningar ska finnas i åldersgrupperna 6-18 år. Föräldraföreningar

Läs mer

Ludvigsborgs Byförening Org nr

Ludvigsborgs Byförening Org nr STADGAR för den ideella föreningen Ludvigsborgs Byförening (LBF) med hemort i Ludvigsborg, Hörby kommun. LBF bildades 1975. Stadgarna ändrade av årsmöte den 20 mars 2011. Organisationsnummer: 842000-6325

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Fritidskontoret Hur du bildar en förening En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse (interimsstyrelse) utses som

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län

Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län STADGAR Vision avd. 200 Region Örebro län ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Mom 1. Vision avd. 200 är en lokal förening för tjänstemän anställda hos Region Örebro län.

Läs mer

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. FÖRENINGSSTADGAR 1. 1 Namn och säte Föreningens namn är Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Syfte och målsättning Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF)

Läs mer

Stadgar för den Ideella föreningen Shed i Malmö med hemort i Malmö stad. Bildad

Stadgar för den Ideella föreningen Shed i Malmö med hemort i Malmö stad. Bildad Stadgar för den Ideella föreningen Shed i Malmö med hemort i Malmö stad. Bildad 2015 08 13 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Namn och säte Föreningens namn är föreningen Shed i Malmö. Föreningen har sitt säte i

Läs mer

för den ideella föreningen Rockoblues med hemort i Umeå. Bildad den 10/ Stadgarna antagna av årsmöte den 28/4 2013, Umeå

för den ideella föreningen Rockoblues med hemort i Umeå. Bildad den 10/ Stadgarna antagna av årsmöte den 28/4 2013, Umeå STADGAR för den ideella föreningen Rockoblues med hemort i Umeå. Bildad den 10/12 2011. Stadgarna antagna av årsmöte den 28/4 2013, Umeå ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att utveckla

Läs mer

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde Stadgar reviderade vid årsmöte 2013-04-10 Billingehus, Skövde 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket för Samordningsförbund

Läs mer

Djurens partis stadgar

Djurens partis stadgar Djurens partis stadgar 1. Namn och syfte Partiets namn är Djurens parti. Djurens parti är en politisk organisation vars syfte är att kraftfullt verka för djurens intressen genom att ta politiskt mandat

Läs mer

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument Den blå linjen Spånga Hockeys policydokument Verksamhetsidé Spånga Hockeys verksamhetsidé är att som breddförening erbjuda högkvalitativ individuellt inriktad träning, i en välkomnande miljö som präglas

Läs mer

STADGAR FÖR Riksföreningen, DET SENEGAMBISKA VÄLFÄRDSUTSKOTTET FÖR Sene-Gambier,som avlider i Sverige

STADGAR FÖR Riksföreningen, DET SENEGAMBISKA VÄLFÄRDSUTSKOTTET FÖR Sene-Gambier,som avlider i Sverige 2012.08.15 STADGAR FÖR Riksföreningen, DET SENEGAMBISKA VÄLFÄRDSUTSKOTTET FÖR Sene-Gambier,som avlider i Sverige 1Ändamål Föreningen har till ändamål att ordna med praktiska detaljer vid dödsfall för att

Läs mer

STADGAR för LiTHe Syra

STADGAR för LiTHe Syra STADGAR för LiTHe Syra Senast reviderad 2012-10-17 Tidigare versioner: 2012-05-07 2008-08-25 2009-07-15 2010-03-20 2011-05-17 1 LiTHe Syra LiTHe Syra är en politiskt oberoende sammanslutning för studenter,

Läs mer

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap.

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap. Föräldraföreningens stadgar STADGAR För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening Antagna vid konstituerande årsmöte den 2011-09-29 1 Ändamål Martinskolans och Martingårdarnas föräldraförening

Läs mer

Stadgar för IOD Fleet Sweden Antagna

Stadgar för IOD Fleet Sweden Antagna Kapitel 1 Allmänna bestämmelser Organisations 1 Tillhörighet IOD Fleet Sweden företräder Svenska IOD klassen. Säte: Tjörn Mål 2 Svenska IOD-Förbundet har till mål att: a) svara för klassens administration

Läs mer

Stadgar för Tyresö Kammarkör, reviderade och antagna

Stadgar för Tyresö Kammarkör, reviderade och antagna Stadgar för Tyresö Kammarkör, reviderade och antagna 2013-10-17 Inledning 1 Tyresö Kammarkör är en ideell förening som har sitt säte i Tyresö. Kören är en blandad amatörkör som strävar efter att utveckla

Läs mer

STADGAR Antagna och fastställda Reviderade

STADGAR Antagna och fastställda Reviderade STADGAR Antagna och fastställda 2009-03-26 Reviderade 2018-03-22 Sid 1 (8) Innehållsförteckning 1 Sammansättning... 3 2 Tillhörighet... 3 3 Ändamål... 3 4 Beslutande organ... 3 5 Firmateckning... 3 6 Verksamhets

Läs mer

Reglemente Fastställda vid stormöte Reviderade vid stormöte , ,

Reglemente Fastställda vid stormöte Reviderade vid stormöte , , Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26 Reviderade vid stormöte 2014-11-12, 2015-10-28, 2016-04-20 Innehåll Sida 1 Föreningsaktiva 1 2 Föreningsstyrelsen 1 2.1 Ordförande...............................

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association (PTA) vid Internationella Engelska Skolan i Järfälla (IESJ)

Stadgar för Parent Teacher Association (PTA) vid Internationella Engelska Skolan i Järfälla (IESJ) Stadgar för Parent Teacher Association (PTA) vid Internationella Engelska Skolan i Järfälla (IESJ) 1 Föreningens ändamål 2 Säte Internationella Engelska Skolan i Järfälla (IESJ) har en föräldraförening

Läs mer

Innehållsförteckning. Styrelsens arbete. Valberedningens arbete. Årsmötet. Arbetsordning för Svenska Nätverket Dubbeldiagnoser SNDD.

Innehållsförteckning. Styrelsens arbete. Valberedningens arbete. Årsmötet. Arbetsordning för Svenska Nätverket Dubbeldiagnoser SNDD. Innehållsförteckning Allmänt Styrelsens arbete 1. Styrelsens sammansättning 2. Styrelsens uppgifter 3. Ordförandens och vice ordförandens uppgifter 4. Kassörens uppgifter 5. Sekreterarens uppgifter 6.

Läs mer

STADGAR FÖR NÄRLUNDASKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING

STADGAR FÖR NÄRLUNDASKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING STADGAR FÖR NÄRLUNDASKOLANS FÖRÄLDRAFÖRENING Antagna av årsmötet den 25 april 2001 samt efterföljande extra föreningsmöte. 1 Ändamål 1.1. Föreningen, vars namn är Närlundaskolans Föräldraförening, har

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

Regler för Ungdomsallians Saleby/Trässberg/Norra Härene Utgåvan giltig fr.o.m

Regler för Ungdomsallians Saleby/Trässberg/Norra Härene Utgåvan giltig fr.o.m Regler för Ungdomsallians Saleby/Trässberg/Norra Härene Utgåvan giltig fr.o.m. 2013-11-11 Regler för samarbete kring ungdomsfotboll mellan föreningarna; Norra Härene BK, Saleby IF och Trässbergs BK. Ungdomsalliansen

Läs mer

STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD

STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD Antagna första gången vid ordinarie årsmöte 2018-03-20 Antagna andra gången vid extra årsmöte 2018-11-13 Godkända av BirdLife Sverige November

Läs mer

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28.

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. Sid 1 Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Forum Östersjön - allmännyttig ideell förening. 2 Föreningens ändamål Föreningens

Läs mer

Stadgar för Östra lokalavdelningen (SBaK Öst) inom Svenska Bassetklubben

Stadgar för Östra lokalavdelningen (SBaK Öst) inom Svenska Bassetklubben Stadgar för Östra lokalavdelningen (SBaK Öst) inom Svenska Bassetklubben i enlighet med SKK:s Typstadgar Tagna av SBaK:s fullmäktige 2013 och av Öst:s årsmöte 2013-03-10 Inledning Svenska Bassetklubbens

Läs mer

STADGAR. Förbundet. Vi Unga

STADGAR. Förbundet. Vi Unga STADGAR Förbundet Vi Unga Vad Är en stadga? Varje förening ska ha stadgar. I stadgarna skall stå vad en förening ska göra, hur den skall arbeta och vilka som kan bli medlemmar. Det skall vara helt klart

Läs mer

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden.

Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC stadgar Senast reviderad 2016-03-06 1 Namn och ändamål Föreningens namn är Riksföreningen Hepatit C, RHC, med säte i Stockholm. Organisationen skall vara partipolitiskt och religiöst obunden. RHC är

Läs mer

Granuddens hamnförening, Verksamhetsbeskrivning

Granuddens hamnförening, Verksamhetsbeskrivning Granuddens hamnförening, Verksamhetsbeskrivning Fastställd av styrelsen 2016-04-25 1. Inledning, syfte 2. Organisation 2.1. Allmänt 2.2. Styrelsearbetet 2.2.1. Ansvarsfördelning 2.2.2. Arbetsutskott 2.2.3.

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

Kap. 1 Inledning. Kap. 2 Medlemskap

Kap. 1 Inledning. Kap. 2 Medlemskap STADGAR 2014 Kap. 1 Inledning 1. Föreningens namn är " FRONTSTAGE rock security". 2. FRONTSTAGE är en ideell förening. 3. FRONTSTAGE är en sammanslutning av musikintresserade i Sverige. 4. FRONTSTAGE är

Läs mer

Föreningen Ordfront.

Föreningen Ordfront. Stadgar Stadgar först antagna 2006, inklusive ändringar antagna vid s ordinarie stämma den 28 maj 2016 i första läsningen och vid s extra stämma den 26 november 2016 i andra läsningen. 1 a) Föreningens

Läs mer

Stadgar för LuleåFans Antagna vid årsmöte

Stadgar för LuleåFans Antagna vid årsmöte 1/5 Stadgar för LuleåFans Antagna vid årsmöte 2014 06 22 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är LuleåFans. Föreningens organisationsnummer är 897001 7029. 2 Föreningens säte Föreningen

Läs mer

STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER

STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER STYRELSE, FUNKTIONER, FUNKTIONÄRER 1 Innehållsförteckning nummer Instruktion för styrelsens ordförande S 3 Instruktion för vice ordförande S 4 Instruktion för kassören S 5 Instruktion för sekreteraren

Läs mer

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ.

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ. Stadga för FÖRSVARSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR Denna stadga antogs första gången 31 januari 2008. Stadgan reviderades en första gång 3 mars 2010. Denna version av stadga gäller från och med 1 juli 2010. ÄNDAMÅL

Läs mer

Stadgar Umeå Cheerleadingförening

Stadgar Umeå Cheerleadingförening Stadgar Umeå Cheerleadingförening Stadgar Umeå Cheerleadingförening 1 kap Allmänna bestämmelser 1 Föreningens namn, m.m. 2 Syfte 3 Beslutande organ 4 Verksamhets- och räkenskapsår 5 Firmateckning 6 Stadgeändring

Läs mer

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt

Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt Att vara spelare och förälder i Stuvsta IF så många fotbollsspelare som möjligt så länge som möjligt 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 REVISIONSHISTORIK... 3 SYFTE OCH MÅLGRUPP... 3 DOKUMENTANSVARIG,

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer

Wisingsborgs Grevskaps Intresseförening

Wisingsborgs Grevskaps Intresseförening STADGAR Stadgarna antagna vid bildandemöte den 2012 02-19 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen skall verka för historiska värden angående Wisingsborgs Grevskap och Grevarna Brahes påverkan och betydelse

Läs mer

Stadgar. för FBI Tullinge bildad Antagna av årsmötet och reviderade av årsmöten , , ,

Stadgar. för FBI Tullinge bildad Antagna av årsmötet och reviderade av årsmöten , , , Stadgar för FBI Tullinge bildad 1981 Antagna av årsmötet 2003-05-27 och reviderade av årsmöten 2009-06-01, 2010-05-25, 2013-06-13, 2015-05-24 Stadgar för Föreningen för Bollspel och Idrott (FBI) Tullinge

Läs mer

Stadgar. för Manskören Staffan bildad 26 september 1995

Stadgar. för Manskören Staffan bildad 26 september 1995 Stadgar för Manskören Staffan bildad 26 september 1995 Revidering av stadgarna har gjorts 5 februari 2013. Manskören Staffans organisationsnummer är 845002-7977 1 ÄNDAMÅL Manskören Staffan har som målsättning:

Läs mer

Stadgar för Örebro Universitets Spelförening

Stadgar för Örebro Universitets Spelförening Stadgar för Örebro Universitets Spelförening 1 Allmänt 1:1 Definition Örebro Universitets Spelförening är en ideell förening och medlem i Sveriges Rolloch Konfliktspelsförbund (Sverok). Medlem i föreningen

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb

Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb 1. Föreningens namn Norbergs Rid- och Travklubb. 2. Föreningens syfte Norbergs Rid- och Travklubb är en ideell förening vars syfte är att medlemmarna tillsammans

Läs mer

Förbundsordförandens, de två vice förbundsordförandens och förbundssekreterarens. Först fastställd Senast reviderad

Förbundsordförandens, de två vice förbundsordförandens och förbundssekreterarens. Först fastställd Senast reviderad Förbundsordförandens, de två vice förbundsordförandens och förbundssekreterarens arbetsbeskrivningar Först fastställd 2009-08-08 Senast reviderad 2012-07-15 1 1. Arbetsbeskrivning: Förbundsordföranden

Läs mer

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 )

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) 1 NAMN Föreningens namn är NYKÖPING- OXELÖSUNDS SLÄKTFORSKARFÖRENING. 2 SÄTE Föreningen har sitt säte i Nyköping. 3 ÄNDAMÅL Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening

Läs mer

Stadgar för Örebro Sportklubb

Stadgar för Örebro Sportklubb Stadgar för Örebro Sportklubb Örebro Sportklubb bildades den 28 oktober och har sin hemort i Örebro Kommun. Stadgarna senast ändrade och reviderade av årsmötet 2002 03 30 och 2005 04 26. Örebro Sportklubbs

Läs mer

Stadgar. för Kullaledens vänner förening

Stadgar. för Kullaledens vänner förening Stadgar för Kullaledens vänner förening Föreningen bildad Den 11 november 2014 1 Föreningens syfte och mål Kullaledens Vänner är en ideell, oberoende förening som har till ändamål att värna om Kullaledens

Läs mer

Lätt och roligt att bilda en förening

Lätt och roligt att bilda en förening Lätt och roligt att bilda en förening Instruktioner till dig som vill starta en förening Vid frågor kontakta på 0155-24 89 01, eller e-post 2 Uppstart av en förening Bjud in de som är intresserade Besluta

Läs mer