Frågor från startmöte för södra etappen,

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Frågor från startmöte för södra etappen,"

Transkript

1 Frågor från startmöte för södra etappen, Vad är syftet med planläggningen? Borde inte beslutet komma från fastighetsägarna? Kommunen ser ett ökat intresse för att bosätta sig i Norrby permanent. Detta medför en ökad belastning på Drevviken (som omfattas av en miljökvalitetsnorm och hotas av övergödning), varför området behöver anslutas till det kommunala avloppssystemet. Att fler bosätter sig i Norrby permanent innebär även en högre belastning på vägsystemet vilket medför att vägarna behöver förbättras. Syftet med planläggningen är att bygga ut kommunalt vatten och avlopp och förbättra vägstandarden och samtidigt möjliggöra ytterligare permanentboende med större byggrätter och kommunal service. Utbyggnaden föreslås ske med hänsyn till områdets naturmarkskaraktär och omsorgsfullt tillgängliggörande och bevarande av väsentliga grönstråk och grönområden i anslutning till bebyggelsen. Beslutet att planlägga Norrby är fattat av Kommunstyrelsen då plan-och byggavdelningen fick i uppdrag att ta fram detaljplan för Norrby- södra, -mitten och norra etappen. Får man lov att göra bygglovsbefriade åtgärder (enligt Attefallsreglerna) i området? Ja. Det är dock viktigt att veta att samma krav som om åtgärden krävt bygglov kommer att gälla för bland annat utformning, anpassning och påverkan på omgivningen. Om ni ska bygga enligt Attefallsreglerna är det även viktigt att tänka på att placera byggnaden så att den inte försvårar en ev. möjlig framtida styckning eller eventuell breddning av väg. Är detaljplaneprogrammet en del av detaljplanen? Detaljplaneprogrammet för Norrby fungerar som ett underlag för detaljplanearbetet. Programmet är inte juridiskt bindande, till skillnaden från detaljplanen. När detaljplanen har vunnit laga kraft är det den som avgör byggrätt, användning av mark m.m.

2 När kommer ni ut på plats och tittar på varje fastighet? För den södra etappen planerar projektgruppen att åka ut på plats för att träffa de fastighetsägare som är intresserade under hösten Mer information kommer att komma ut per brev till berörda fastighetsägare i god tid innan. Varför ska de redan boende vara med och betala gatukostnad? De som redan bor i området kommer att ha nytta av detaljplanen eftersom detaljplanen kommer att medge en ökad byggrätt, standarden på gatorna ökar och markvärdena höjs. Därför anses det skäligt att även de som redan bor i området är med och betalar dock med en mindre andel än nytillkommande fastigheter. Tar inte kommunen någon kostnad? Det är endast sådana åtgärder som är avsedda att tillgodose områdets behov som ska bekostas av fastighetsägarna inom området. Om anläggningarna får en högre standard än som behövs för det enskilda områdets behov, om det exempelvis är fråga om genomfartsleder eller bussgata, ska fastighetsägarna inom området inte behöva svara för hela kostnaden. D.v.s. kommunen kommer att bekosta de delar i förslaget vilka är att anse som överstandard. Skillnad byggnad/byggrätt? Står olika i powerpoint-presentationen. Det som åsyftades i presentationen var att för befintlig friliggande byggnad eller obebyggd fastighet med outnyttjad byggrätt så ges andelstalet 0,5 (för att ha en outnyttjad byggrätt krävs att det ligger en gammal detaljplan på fastigheten). För nytillkommen friliggande byggrätt ges andelstalet 1,0. Vad är ett andelstal? Ett andelstal är ett sätt att besluta om hur stor andel av gatukostnaden varje fastighet ska betala. Fastigheter delas in i olika kategorier t.ex. permanentboende, näringsverksamhet m.m. i detaljplanen och dessa tilldelas olika andelstal.

3 Vad blir kostnaden? Schablonsiffror från tidigare områden? Mellan tummen och pekfingret? Det går inte att säga något om kostnaden i dagsläget. Den uppskattning man kan göra är att titta på olika gatukostnadsutredningar för andra omvandlingsområden. Klarar reningsverken att ta emot allt avloppsvatten? Allt avloppsvatten från Norrby kommer till slut att hamna i Henriksdals reningsverk som ägs av Stockholm Vatten. Just nu pågår en utökning av det verket för att man ska kunna lägga ned reningsverket i Bromma. Det finns alltså ingen risk för att reningsverket inte ska kunna ta emot avloppsvattnet. Varför tar processen så lång tid? Processen för att ta fram detaljplaner är lagstadgad, i dessa fall enligt Plan-och bygglagen (2010:900) vilket bland annat innebär att detaljplaneförslaget ska ut på samråd och granskning. För mer information om processen- se Var går gränsen för etapperna? Är ni osäkra på vilken etapp ni tillhör får ni gärna höra av er till oss per mail eller telefon. Är tomtstorlekarna spikade? Nej. Minsta tomtstorlek kommer att utredas i detaljplanearbetet och ett förslag kommer att presenteras på samrådet. Enskilda (mindre) möten. Vem tar initiativ? För södra etappen kommer vi att kalla till mindre möten på plats i Norrby i höst. I övrigt får ni gärna kontakta oss (via mail eller telefon) så kommer vi överens om ett möte.

4 Arbete med att ta fram grundkarta pågår av kart- och mätavdelningen. Kommer fastighetsägare att få tillgång till kartan? Kommer det att bli utspikat/ritat överallt? Fastighetsägare kommer inte att få tillgång till grundkartan, mer än som underlag till detaljplanen. Om ni önskar gränsutmärkning, gränsutvisning, fastighetsbestämning eller liknande beställs det som separat uppdrag av Lantmäterimyndigheten. Vem kommer att bestämma över allmänningen? Hur mycket av dem kommer att bebyggas av Skanska etc.? Detta är en fråga som kommer att utredas i detaljplanearbetet och ett förslag kommer att presenteras på samrådet. Vad händer med sommarvattnet? Om sommarvattnet kommer att finnas kvar efter detaljplanens genomförande, vet vi inte i dagsläget. Denna fråga kommer vi att utreda i planarbetet. Kommer kommunen göra upp med en bank som ska hjälpa till med lån för kostnaderna? Nej, fastighetsägaren kan få betala gatukostnaderna via låneamortering, fastighetsägare ska då underteckna ett skuldebrev på fordringsbeloppet som sedan ska lämnas till kommunen. Hur fördelas kostnad för VA? Hur går det till om man inte kan betala direkt? Varje fastighet betalar en anläggningsavgift för sin fastighet enligt gällande VAtaxa. VA-taxan fastställs varje år av kommunfullmäktige. Anläggningsavgiften och senare brukningsavgiften ska täcka alla de kostnader som kommunen har för att bygga ut och drifta hela kommunens VA-anläggning. Kan man inte betala anläggningsavgiften via banklån finns möjligheten att ansöka om ett kommunalt lån. Det kommunala lånet är en form av avbetalningsplan på max 10 år.

5 Hur fördelas kostnader för el och tele? I samband med vägens ombyggnad kommer nya el- och teleledningar att grävas ned i gatan. I de flesta fall rivs ledningarna, men ibland kan teleledningar behöva hänga kvar i luften under en övergångsperiod. Denna kostnad tar respektive nätägare. Kostnader som uppkommer för provisoriska elnät under ombyggnaden av gatan ingår i gatukostnaden. Kostnader för provisoriska telenät tas av respektive nätägare. Vid ny anslutning till el och tele, t ex för en avstyckad tomt som bebyggs med en villa får fastighetsägaren betala anslutningsavgifter. För korrekt information vänd er till Vattenfall och respektive teleleverantör. Varje fastighetsägare avgör om luftledningarna på tomten ska vara kvar eller grävas ned. Det vanligaste är att man markförlägger sina el- och teleledningar då man gräver ned vatten och avloppsledningar på tomten. I vissa fall går elledningarna inte att ansluta på samma plats som vatten och avlopp. Hur mycket kommer Norrbyvägen att breddas? Kommer den att likna Torfastleden? Norrbyvägens körbana kommer att breddas till 7 m, vilket är ett krav från busstrafiken. En gång- och cykelväg på 3 m byggs på ena sidan av vägen. På vissa sträckor t.ex. utanför skolor och förskolor kan även en gångbanan på andra sidan vägen bli aktuell och eventuell någon fartdämpande åtgärd. Utöver detta blir det diken längs med vägen. Det är svårt att säga hur mycket vägområdet kommer att behöva breddas men den totala bredden kommer att ligga mellan meter, kanske mer på vissa platser. Idag är vägområdet, d.v.s. avståndet mellan fastighetsgränserna på båda sidor om vägen, ca 8 m. Intrång- vad blir ersättningen? Hur räknas markvärdet ut? Före eller efter genomförandet? Ersättning ska betalas för fastighetens marknadsvärdeminskning och för eventuella övriga ekonomiska skador som fastighetsägaren drabbas av till följd av planåtgärden. Markvärdet bestäms vanligtvis genom en så kallad ortsprisanalys. Man tittar på pågående markanvändning d.v.s. före genomförandet.

6 Vad är er vision för området? Hur ska det se ut i framtiden? Hur pass förtätat kommer det bli? Som in norra delen av kommunen mot Tyresö? I detaljplaneprogrammet står: Framtidens Norrby är ett område som präglas av naturen och sambanden mellan sjö berg skog. Bebyggelsen är anpassad efter terrängen och inspirationen är hämtad från naturen. I framtidens Norrby är det lätt att förflytta sig och tillgängligheten till rekreationsområden är hög. I detaljplaneprocessen utreder vi var det är lämpligt att stycka utifrån terränganpassning, tillgänglighetsaspekter, tomtstorlek, befintliga byggnader med mera. Där det anses lämpligt kommer fastigheten få styckningsrätt/er. I delar av området kommer tätare bebyggelse tillåtas. Ingår Norrby gärde? Nej, Norrby gärde ingår inte i planuppdragen för södra, mitten- eller norra etappen. Kommer frågor och svar som ställs till Norrbymailen att redovisas för alla? I dagsläget får vi främst frågor som gäller enskilda fastigheter. Om vi märker att det är många som ställer samma fråga kommer vi att lägga till den till det här dokumentet.

Projekt för omvandlingsområdet Norrby- södra etappen. Startmöte 2015-06-03, 17:30-19:00

Projekt för omvandlingsområdet Norrby- södra etappen. Startmöte 2015-06-03, 17:30-19:00 Projekt för omvandlingsområdet Norrby- södra etappen Startmöte 2015-06-03, 17:30-19:00 Dagordning 1. Presentation av projektgruppen och kvällens deltagare 2. Projektets syfte 3. Projektets process 4. Rumslig

Läs mer

Välkomna! till. Samrådsmöte för ny detaljplan för Tegelbruket, etapp 11

Välkomna! till. Samrådsmöte för ny detaljplan för Tegelbruket, etapp 11 Välkomna! till Samrådsmöte för ny detaljplan för Tegelbruket, etapp 11 Program för dagens möte Detaljplaneprocessen och tidplan Planförslaget (byggrätter, styckningar, begränsningar, m.m.) 113 Genomförande

Läs mer

Pelles väg Näsby 4:1057 m fl, område för villabebyggelse

Pelles väg Näsby 4:1057 m fl, område för villabebyggelse November 2007 Stadsbyggnadskontoret Camilla Klarin, Exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Pelles väg Näsby 4:1057 m fl, område för villabebyggelse Inom Tyresö kommun,

Läs mer

Fritidshusområde i förändring

Fritidshusområde i förändring Del 1 Planering Fritidshusområde i förändring Från fritidshus till åretruntbostad I Värmdö kommun finns möjligheter till ett attraktivt boende med närhet till storstad, natur och hav. Kommunen har många

Läs mer

Gatukostnadsutredning för Bågvägen-Åbroddsvägen Nacka kommun

Gatukostnadsutredning för Bågvägen-Åbroddsvägen Nacka kommun 2017-10-25 Antagandehandling KFKS 2014/40-258 Projekt: 9371 Bågvägen-Åbroddsvägen Gatukostnadsutredning för Bågvägen-Åbroddsvägen Nacka kommun Exploateringsenheten oktober 2017 Sammanfattning Gatukostnadsutredningen

Läs mer

Björnbärsvägen OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE

Björnbärsvägen OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Björnbärsvägen OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE Inom Tyresö kommun, Stockholms län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2 ALLMÄNT BAKGRUND

Läs mer

Detaljplan för Dalarö etapp 1 - Schweizerdalen/Vadviken. Samrådsmöten november 2013. www.haninge.se/schweizerdalen

Detaljplan för Dalarö etapp 1 - Schweizerdalen/Vadviken. Samrådsmöten november 2013. www.haninge.se/schweizerdalen Detaljplan för Dalarö etapp 1 - Schweizerdalen/Vadviken Samrådsmöten november 2013 www.haninge.se/schweizerdalen 2010-12-14 1 Dagordning Presentation av projektgrupp Planens handlingar Förslagets innebörd

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE HERMANSTORP För detaljplan samt gatukostnadsutredning

INFORMATIONSMÖTE HERMANSTORP För detaljplan samt gatukostnadsutredning INFORMATIONSMÖTE HERMANSTORP För detaljplan samt gatukostnadsutredning Dagordning 1. Planprocessen 2. Planförslag 3. Vad har hänt efter samråd 4. Vatten och avlopp 5. Gatuutbyggnad 6. Gatukostnad 7. Frågor

Läs mer

Omsorgsboende Sågen OMRÅDE FÖR VÅRDBOENDE

Omsorgsboende Sågen OMRÅDE FÖR VÅRDBOENDE Samhällsbyggnadsförvaltningen Björn Edén, exploateringsingenjör Januari 2011 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Omsorgsboende Sågen OMRÅDE FÖR VÅRDBOENDE Fastigheten Tyresö 1:530 och del

Läs mer

frågor & svar Samanställning av frågor och svar från det informationsmöte som hölls om pågående detaljplanearbete för Hermanstorp 2013-11-26.

frågor & svar Samanställning av frågor och svar från det informationsmöte som hölls om pågående detaljplanearbete för Hermanstorp 2013-11-26. frågor & svar Samanställning av frågor och svar från det informationsmöte som hölls om pågående detaljplanearbete för Hermanstorp 2013-11-26. Frågor om detaljplan Går det att avstycka i kuperade områden?

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 [9] Mark- och exploateringsenheten 2009-01-20 rev 2009-09-17 Plannummer: 45-33 Referens Agneta Engver Lindquist DETALJPLAN FÖR Tullinge Trädgårdsstad, etapp 3 Tullinge Villastad, Botkyrka

Läs mer

SBN Mex 2010/4.358 FASTSTÄLLELSEHANDLING. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet

SBN Mex 2010/4.358 FASTSTÄLLELSEHANDLING. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Mark- och exploateringsavdelningen SBN Mex 2010/4.358 FASTSTÄLLELSEHANDLING Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Flygbild över området Utdrag ut

Läs mer

Skola och förskola i Nytorp

Skola och förskola i Nytorp Februari 2004 Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Gustav Thörnqvist, Exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Skola och förskola i Nytorp Del av fastigheten Trinntorp

Läs mer

Ljungvägen OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE

Ljungvägen OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE juni 2006 Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Anders Lind exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Ljungvägen OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE Inom Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

SAMRÅDSMÖTE FÖR NORRBY, SÖDRA ETAPPEN. Detaljplan och gatukostnadsutredning

SAMRÅDSMÖTE FÖR NORRBY, SÖDRA ETAPPEN. Detaljplan och gatukostnadsutredning SAMRÅDSMÖTE FÖR NORRBY, SÖDRA ETAPPEN Detaljplan och gatukostnadsutredning VI SOM JOBBAR MED PROJEKTET Ida Karlsén Hultman fastighet och gatukostnader 08-606 92 93 ida.hultmankarlsen@haninge.se Camilla

Läs mer

SAMRÅDSMÖTE HERMANSTORP För detaljplan samt gatukostnadsutredning

SAMRÅDSMÖTE HERMANSTORP För detaljplan samt gatukostnadsutredning SAMRÅDSMÖTE HERMANSTORP För detaljplan samt gatukostnadsutredning Dagordning 1. Planprocessen 2. Bakgrund 3. Planförslag 4. Översvämningsproblematik 5. Vatten och avlopp 6. Gatuombyggnad 7. Gatukostnad

Läs mer

B I L A G A 1 O M F A T T N I N G S B E S K R I V N I N G

B I L A G A 1 O M F A T T N I N G S B E S K R I V N I N G KS 204.353 206-0- B I L A G A O M F A T T N I N G S B E S K R I V N I N G FÖR GATUKOSTNADSUTREDNING FÖR KÅRSTA-RICKEBY GATUKOSTNADSUTREDNINGEN OMFATTAR FASTIGHETERNA KÅRSTA-RICKEBY 2:64-2:84 SAMT KÅRSTABY

Läs mer

Detaljplan för, BACKSIPPEVÄGEN, OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE inom Tyresö kommun Stockholms län. Upprättad i augusti 2002.

Detaljplan för, BACKSIPPEVÄGEN, OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE inom Tyresö kommun Stockholms län. Upprättad i augusti 2002. TYRESÖ KOMMUN Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Detaljplan för, BACKSIPPEVÄGEN, OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE inom Tyresö kommun Stockholms län. Upprättad i augusti 2002. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TIDSPLAN

Läs mer

Solberga etapp 7, Område för villabebyggelse

Solberga etapp 7, Område för villabebyggelse Stadsbyggnadskontoret Martin Larsson, exploateringsingenjör oktober 2009 Utställningshandling FÖRDELNING AV GATUKOSTNADER FÖR Solberga etapp 7, Område för villabebyggelse Inom Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

Skola och förskola på f d Brädgårdsområdet

Skola och förskola på f d Brädgårdsområdet Stadsbyggnadskontoret Peter Hellsten februari 2009 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Skola och förskola på f d Brädgårdsområdet Strand 1:109-1:111, 1:388, 1:389 samt delar av Strand 1:112,

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Utsälje 1:97. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Utsälje 1:97. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN 2012-538 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning PLANOMRÅDE Detaljplan för Utsälje 1:97 Inom kommundelen Segeltorp,

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Kommunstyrelseförvaltni ngen Mark och exploatering Detaljplan Ålstavägen, Tungelsta Ålsta 3:98 m fl Upprättad 2005-09-20, reviderad 2006-01-16. Kjell Flygelholm exploateringschef GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Område vid Peppargränd

Område vid Peppargränd Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Karin Persson, Exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Område vid Peppargränd Fastigheterna Näsby 4:882 och 4:870 samt Odlingslotten

Läs mer

Utvidgning av Lindalens verksamhetsområde

Utvidgning av Lindalens verksamhetsområde SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Jenny Holmberg, Exploateringsingenjör Januari 2012 Dnr: 2011 KSM 0179 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Utvidgning av Lindalens verksamhetsområde Fastigheterna

Läs mer

Varvsvägen OMRÅDE FÖR BOSTADSBEBYGGELSE

Varvsvägen OMRÅDE FÖR BOSTADSBEBYGGELSE november 2007 Stadsbyggnadskontoret Anders Lind exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Varvsvägen OMRÅDE FÖR BOSTADSBEBYGGELSE Inom Tyresö kommun, Stockholms län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Utställningshandling Kommunstyrelseförvaltningen Mark och exploatering Detaljplan Vendelsö Östra Strandvägen Upprättad 2005-05-09 Ulla Christiansson exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Denna

Läs mer

Kumla 3:1076 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län

Kumla 3:1076 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Anders Lind, Exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Kumla 3:1076 Inom Tyresö kommun, Stockholms län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2 ALLMÄNT

Läs mer

BESKRIVNING TILLHÖRANDE FASTIGHETSPLAN FÖR DEL AV KVARTERET Slånängen

BESKRIVNING TILLHÖRANDE FASTIGHETSPLAN FÖR DEL AV KVARTERET Slånängen SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN januari 2011 Håkan Ivarsson BESKRIVNING TILLHÖRANDE FASTIGHETSPLAN FÖR DEL AV KVARTERET Slånängen Tyresö kommun, Stockholms län Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

FRÅGESTÄLLNINGAR. Fråga: Har kommunen rätt att ta ut gatukostnader?

FRÅGESTÄLLNINGAR. Fråga: Har kommunen rätt att ta ut gatukostnader? FRÅGESTÄLLNINGAR Fråga: Har kommunen rätt att ta ut gatukostnader? Svar: Stöd för gatukostnader finns i plan och bygglagen 6 kap 24-39. Beslut om gatukostnader togs av kommunfullmäktige i Härryda kommun

Läs mer

Bostäder i kv Porträttet

Bostäder i kv Porträttet ANTAGANDEHANDLING september 2009 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bostäder i kv Porträttet Tyresö 1:481-483 samt del av Tyresö 1:544, inom Tyresö kommun, Stockholms län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Bostäder vid Bollmora allé OMRÅDE FÖR FLERBOSTADSHUS

Bostäder vid Bollmora allé OMRÅDE FÖR FLERBOSTADSHUS STADSBYGGNADSKONTORET Samrådshandling Martin Larsson, exploateringsingenjör Februari 2011 Diarienr. 2008 KSM 0026 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bostäder vid Bollmora allé OMRÅDE FÖR

Läs mer

B I L A G A 1 O M F A T T N I N G S B E S K R I V N I N G

B I L A G A 1 O M F A T T N I N G S B E S K R I V N I N G KS 204.353 204-09-25 B I L A G A O M F A T T N I N G S B E S K R I V N I N G FÖR GATUKOSTNADSUTREDNING FÖR KÅRSTA-RICKEBY GATUKOSTNADSUTREDNINGEN OMFATTAR FASTIGHETERNA KÅRSTA-RICKEBY 2:64-2:84 SAMT KÅRSTABY

Läs mer

Gatukostnadsutredning för Södersätra och Kastellgården, Väsjöområdet

Gatukostnadsutredning för Södersätra och Kastellgården, Väsjöområdet Sidan 1 av 7 för Södersätra och Kastellgården, Detaljplan 2008/715 KS 203 SAMRÅDSHANDLING 2 Sidan 2 av 7 1. Inledning Sollentuna kommun arbetar med förändring av, dels genom att skapa förutsättningar för

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet

Läs mer

Vitsippevägen OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE

Vitsippevägen OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE Oktober 2007 Stadsbyggnadskontoret Camilla Klarin, Exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Vitsippevägen OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE Inom Tyresö kommun, Stockholms län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Område vid Solsäter (Fd. Område vid Långsjövägen)

Område vid Solsäter (Fd. Område vid Långsjövägen) Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Karin Persson, Exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Område vid Solsäter (Fd. Område vid Långsjövägen) Näsby 4:1071, 51:4-5, 51:7,

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling Förslag till Detaljplan för Västra Hallerna III Bostäder inom Äggestorp 11:55 m fl

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling Förslag till Detaljplan för Västra Hallerna III Bostäder inom Äggestorp 11:55 m fl Antagandehandling 2006-11-06 Förslag till Detaljplan för Västra Hallerna III Bostäder inom Äggestorp 11:55 m fl Stenungsunds kommun, Västra Götaland GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB, Mark och exploatering

Läs mer

Gatukostnadsutredning för Sjöängen II Inom Trångsunds kommundel, Huddinge Kommun

Gatukostnadsutredning för Sjöängen II Inom Trångsunds kommundel, Huddinge Kommun Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Mark- och exploateringsavdelningen MEX 09/23.358 FASTSTÄLLANDEHANDLING Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Bilagor Gatukostnadsutredning för Sjöängen

Läs mer

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E. Gatukostnadsutredning för Sydöstra Lännersta 2 (Område W) Nacka kommun

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E. Gatukostnadsutredning för Sydöstra Lännersta 2 (Område W) Nacka kommun 2013-01-04 UTSÄLLNINGSHANDLING KFKS 2005/149-258 Projekt: 9319 Sydöstra Lännersta 2 (Område W) S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Gatukostnadsutredning för Sydöstra Lännersta 2 (Område W) Nacka kommun

Läs mer

Riktlinjer för huvudmannaskap för allmän platsmark inom planlagda områden

Riktlinjer för huvudmannaskap för allmän platsmark inom planlagda områden Riktlinjer för huvudmannaskap för allmän platsmark inom planlagda områden Fastställda av kommunstyrelsen den 13 november 2013 Riktlinjer för huvudmannaskap i Enköpings kommun 1. Nya bostads- och verksamhetsområden

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN GRANSKNINGSSHANDLING

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN GRANSKNINGSSHANDLING STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN GRANSKNINGSSHANDLING Åsa Ström, exploateringsingenjör april 2017 Dnr: 2013KSM0921 FÖRDELNING AV GATUKOSTNADER FÖR Raksta, etapp 8 För del av fastigheten Raksta 1:4 m.fl. Inom

Läs mer

HALLERNA ETAPP II GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Detaljplan för. Stenungsunds kommun, Västra Götaland

HALLERNA ETAPP II GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling. Detaljplan för. Stenungsunds kommun, Västra Götaland Antagandehandling Detaljplan för HALLERNA ETAPP II Stenungsunds kommun, Västra Götaland GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB, Mark och exploatering Uppdragsnummer: 215 550 2 1 INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

Simhall och evenemangshall

Simhall och evenemangshall Mars 2008 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Simhall och evenemangshall Fastigheterna Forellen 15, delar av Gimmersta 1:1 och Bollmora 1:94 m fl i Tyresö Centrum GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun Detaljplan för Samrådshandling maj 2011 Normalt planförfarande Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska,

Läs mer

Information om utbyggnaden

Information om utbyggnaden 2019-04-10 Information om utbyggnaden av Vidja Det här brevet får du som äger en fastighet i Vidja. Huddinge kommun och Stockholm Vatten och Avfall förbereder och planerar för utbyggnaden av gator och

Läs mer

Bostäder vid Bollmora allé OMRÅDE FÖR FLERBOSTADSHUS

Bostäder vid Bollmora allé OMRÅDE FÖR FLERBOSTADSHUS Samhällsbyggnadsförvaltningen Martin Larsson, exploateringsingenjör augusti 2011 Diarienr. 2008 KSM 0026 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bostäder vid Bollmora allé OMRÅDE FÖR FLERBOSTADSHUS

Läs mer

Sjöbacken, Område för villabebyggelse

Sjöbacken, Område för villabebyggelse Stadsbyggnadskontoret Martin Larsson, exploateringsingenjör April 2009 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Sjöbacken, Område för villabebyggelse Inom Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Gatukostnadsutredning

Gatukostnadsutredning UTSTÄLLNINGSHANDLING 1 [6] Stadsbyggnadsenheten 2012-07-11 Projekt nr 9132 Referens Nina Vesterli Skårdal, förslag till Gatukostnadsutredning BOTKYRKA KOMMUN GATUKOSTNADSUTREDNING 2 [6] Inledning Detta

Läs mer

Bostäder Videbacken 1 OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE

Bostäder Videbacken 1 OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE December 2009 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bostäder Videbacken 1 OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret 135 81 Tyresö Tel 08-5782 91 00 Fax 08 5782 90 45 kommun@tyreso.se

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1(5) ANTAGANDEHANDLING Antagen av KF 29 april 2008 Laga kraft 7 april 2011 2008-03-04 Diarienummer KS 2007:245 Detaljplan för BOSTÄDER NORR OM RIDDAR TURES VÄG GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G

G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G KS 204.353 206-0- G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G FÖR DETALJPLAN KÅRSTA-RICKEBY GATUKOSTNADSUTREDNINGEN OMFATTAR FASTIGHETERNA KÅRSTA-RICKEBY 2:64-2:84 SAMT KÅRSTABY 4:5-4:7 I VALLENTUNA KOMMUN,

Läs mer

SBN GK 2002/ FASTSTÄLLELSEHANDLING. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet

SBN GK 2002/ FASTSTÄLLELSEHANDLING. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Gatukontoret SBN GK 2002/322.358 FASTSTÄLLELSEHANDLING Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Gatukostnadsutredning för FURUHÖJDSOMRÅDET Inom Fullersta

Läs mer

Bostäder, kontor och handel vid Tegvägen

Bostäder, kontor och handel vid Tegvägen SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Oktober 2012 Jenny Linné, exploateringsingenjör Dnr: 2007KSM0691 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bostäder, kontor och handel vid Tegvägen Näsby 8:1 och

Läs mer

Gatukostnadsutredning för TALLDALENOMRÅDET Inom Glömsta, Fullersta kommundelar, Huddinge Kommun

Gatukostnadsutredning för TALLDALENOMRÅDET Inom Glömsta, Fullersta kommundelar, Huddinge Kommun Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Gatukontoret SBN GK 2006/20.313 ANTAGANDEHANDLING Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Flygbild över området Utdrag ut Huddinge Kommuns kartdatabas.

Läs mer

Solberga etapp 7, Område för villabebyggelse

Solberga etapp 7, Område för villabebyggelse Stadsbyggnadskontoret Karl Hallgren, exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Solberga etapp 7, Område för villabebyggelse Inom Tyresö kommun Tyresö kommun Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Gatukostnadsutredning för HAGEBYOMRÅDET Inom Flemingsberg kommundel, Huddinge Kommun

Gatukostnadsutredning för HAGEBYOMRÅDET Inom Flemingsberg kommundel, Huddinge Kommun Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Gatukontoret SBN GK 2006/48.358 FASTSTÄLLELSEHANDLING Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Flygbild över området Utdrag ut Huddinge Kommuns kartdatabas.

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Tillägg till detaljplan för Sjöängen II (fastigheten Taktpinnen 12), enkelt planförfarande beslut om antagande

Tillägg till detaljplan för Sjöängen II (fastigheten Taktpinnen 12), enkelt planförfarande beslut om antagande TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR 2015-04-14 1 (2) HANDLÄGGARE Jose Sterling 08 535 364 12 jose.sterling@huddinge.se Natur- och byggnadsnämnden Tillägg till detaljplan för Sjöängen II (fastigheten Taktpinnen

Läs mer

Upprättad 2011-05-02 och reviderad 2011-10-03 Lantmätare Eva Engman (Explo AB) och planarkitekt Åsa Svensson

Upprättad 2011-05-02 och reviderad 2011-10-03 Lantmätare Eva Engman (Explo AB) och planarkitekt Åsa Svensson Diarienummer PBN 2008/0008 214 Detaljplan för SKOGSHÖJD, SÄTILA 2:90 M FL, Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2011-05-02 och reviderad 2011-10-03 Lantmätare Eva Engman (Explo AB) och

Läs mer

Strandängarna, etapp 1

Strandängarna, etapp 1 Maj 2008 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Strandängarna, etapp 1 Strand 1:5, 1:21, 1:227, 1:233-234, 1:245, 1:253-259, 1:537, 1:541, 1:543 samt 1:566 samt del av Strand 1:187, Strand

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Byggnadsnämnden Detaljplan för Område norr om Torvemyr Skaftö-Backa 3:193 m.fl. Grundsund Upprättad 2006-11-01, justerad 2007-03-23 ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt

Läs mer

Område vid Sparvvägen OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE

Område vid Sparvvägen OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Karin Persson, Exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Område vid Sparvvägen OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE Inom Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

Gatukostnadsutredning för VIDJA, etapp 1 och 2 Inom Trångsunds kommundel, Huddinge kommun

Gatukostnadsutredning för VIDJA, etapp 1 och 2 Inom Trångsunds kommundel, Huddinge kommun Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Mark- och exploateringsavdelningen DIARK MEX 08/15.358 SAMRÅDSSHANDLING Gatukostnadsutredning Kartbilaga över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag Flygbild

Läs mer

Nyfors OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE OCH TÄTARE SMÅSKALIG BEBYGGELSE

Nyfors OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE OCH TÄTARE SMÅSKALIG BEBYGGELSE SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALNINGEN Karl Hallgren, exploateringsingenjör ANTAGANDEHANDLING 2012KSM0850 FÖRDELNING AV GATUKOSTNADER FÖR Nyfors OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE OCH TÄTARE SMÅSKALIG BEBYGGELSE Inom Tyresö

Läs mer

Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2013-04-17 SBN/2009:154 2.22 Planavdelningen Madeleine Lundbäck

Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2013-04-17 SBN/2009:154 2.22 Planavdelningen Madeleine Lundbäck Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2013-04-17 SBN/2009:154 2.22 Planavdelningen Madeleine Lundbäck Utställningshandling Utställning 2 + Detaljplan för Hensta

Läs mer

POLICY FÖR UTTAG AV GATUKOSTNADER. Fastställd av kommunstyrelsen 2013-03-25 ( 80) POLICY

POLICY FÖR UTTAG AV GATUKOSTNADER. Fastställd av kommunstyrelsen 2013-03-25 ( 80) POLICY POLICY FÖR UTTAG AV GATUKOSTNADER Fastställd av kommunstyrelsen 2013-03-25 ( 80) POLICY Policy för uttag av gatukostnader 1. Allmänt I enlighet med Plan- och bygglagens 4 kap 7 ska kommunen vara huvudman

Läs mer

Vidablicksvägen OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE

Vidablicksvägen OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Planeringsavdelningen PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Vidablicksvägen OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE Inom Tyresö kommun, Stockholms län PLANBESKRIVNING 2 HANDLINGAR

Läs mer

Upplands Väsby kommun äger fastigheten Harva 1:3. I övrigt är det främst enskilda markägare. Fastigheten Harva 1:6 har 13 delägare.

Upplands Väsby kommun äger fastigheten Harva 1:3. I övrigt är det främst enskilda markägare. Fastigheten Harva 1:6 har 13 delägare. Samrådshandling Detaljplan för Harva GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska, tekniska och administrativa åtgärder som behövs för att genomföra detaljplanen

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Dnr: LKS 11-94-214 Upprättad: 2013-01-07 Justerad: 2013-02-28, 2013-05-22 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för GULLMARSSTRAND Skaftö-Fiskebäck 1:480 m.fl. Fiskebäckskil, kommun ANTAGANDE Planen är antagen

Läs mer

G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING

G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1(6) SPN-141/2008 214 G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för del av fastigheten Borg 11:2 med närområde inom Klockaretorpet i Norrköping, fysisk planering den 12 januari 2009 reviderad den

Läs mer

Gatukostnadspolicy Stadsbyggnadsförvaltningen

Gatukostnadspolicy Stadsbyggnadsförvaltningen Gatukostnadspolicy 2017-12-04 Stadsbyggnadsförvaltningen Tyresö kommun, 2017-12-04 2 (7) Innehållsförteckning 1 Gatukostnad... 3 1.1 Lagreglering... 3 2 Beslutsprocessen... 3 3 Tillämpningsområde... 4

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE 2009-04-02 Rev. 2009-10-20 Diarienummer: MBN0063/08 Specifikationsnummer:

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV LANDVETTER 4:45 M.FL. LANDVETTERS-BACKA VÄSTRA I LANDVETTER, HÄRRYDA KOMMUN

DETALJPLAN FÖR DEL AV LANDVETTER 4:45 M.FL. LANDVETTERS-BACKA VÄSTRA I LANDVETTER, HÄRRYDA KOMMUN Sektorn för Samhällsbyggnad Utställningshandling 3 November 2015 DETALJPLAN FÖR DEL AV LANDVETTER 4:45 M.FL. LANDVETTERS-BACKA VÄSTRA I LANDVETTER, HÄRRYDA KOMMUN Genomförandebeskrivning ORGANISATORISKA

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Mark- och exploateringsenheten 2009-09-13 1 (6) Referens: Sigvard Andersson GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för kv. Dynamiten i Uttran, Botkyrka kommun Mark- och exploateringsenheten 2009-09-13 2 (6)

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING 1 [11] 2011-01-21 Plannummer: 22-3 Referens Arthur Utrata-Scholl DETALJPLAN FÖR Skårdal Lindhov/Vretarna, Botkyrka kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING BOTKYRKA KOMMUN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 1 [16] 2008-05-26 Plannummer: 22-3 Referens Toni Chmielewski DETALJPLAN FÖR Skårdal Lindhov/Vretarna, Botkyrka kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING BOTKYRKA KOMMUN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2 [16]

Läs mer

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde Tillägg till Förslag till byggnadsplan för del av fastigheten Finnanäs 6:6 m.fl. (Ådala) i Tranås kommun (06-LIN-395) Antagen av kommunfullmäktige 1975-02-17, fastställd av länsstyrelsen 1975-11-07 Detaljplan

Läs mer

KS-2018/ SAMRÅDSHANDLING. Gatukostnadsutredning Bilaga karta över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag

KS-2018/ SAMRÅDSHANDLING. Gatukostnadsutredning Bilaga karta över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag KS-2018/1824.358 Kommunstyrelsens förvaltning Samhällsbyggnadsavdelningen SAMRÅDSHANDLING Gatukostnadsutredning Bilaga karta över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag Flygbild över området Utdrag

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR UTTAG AV GATUKOSTNADER INOM FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR MÖLNLYCKE 1:1 M FL, MÖLNLYCKE FABRIKER, MÖLNLYCKE, HÄRRYDA KOMMUN

SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR UTTAG AV GATUKOSTNADER INOM FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR MÖLNLYCKE 1:1 M FL, MÖLNLYCKE FABRIKER, MÖLNLYCKE, HÄRRYDA KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR UTTAG AV GATUKOSTNADER INOM FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR MÖLNLYCKE 1:1 M FL, MÖLNLYCKE FABRIKER, MÖLNLYCKE, HÄRRYDA KOMMUN SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE En utredning om uttag av gatukostnader

Läs mer

Fastighetsrättsliga frågor. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap

Fastighetsrättsliga frågor. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Allmänna platser Enskilt huvudmannaskap föreslås för allmänna platser inom planområdet. Skarpö Vägar Samfällighetsförening föreslås som huvudman för väg, lika befintligt.

Läs mer

DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. i Ödsmål UPPDRAG SAMRÅD UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE 1(5)

DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. i Ödsmål UPPDRAG SAMRÅD UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE 1(5) 1(5) Dnr 0481/10 Antagandehandling 2015-09-16 DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 i Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR

Läs mer

.XPPHOQlV9lJI UHQLQJVNDON\OI U YlJRPE\JJQDWLRQRFKQDWXUPDUN

.XPPHOQlV9lJI UHQLQJVNDON\OI U YlJRPE\JJQDWLRQRFKQDWXUPDUN .XPPHOQlV9lJI UHQLQJVNDON\OI U YlJRPE\JJQDWLRQRFKQDWXUPDUN *loodqgh'hwdomsodqhrpungh)6roylnvrpunghw 8SSUlWWDGDY.XPPHOQlV9lJI UHQLQJVVW\UHOVHLPDM,QOHGQLQJ Vid fortsatt enskilt huvudmannaskap för Solviksområdet

Läs mer

Planenheten Dnr MSN 2007/75 214

Planenheten Dnr MSN 2007/75 214 DP 478 Tillägg till PLANBESTÄMMELSER PLANBESKRIVNING samt GENOMFÖRANDEBESKRIVNING för NO Hedvigslund (Dp 167) i Älta, Nacka kommun Enkelt planförfarande Upprättad på planenheten i april 2009, reviderad

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE

DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2008-08-11 NORMALT PLANFÖRFARANDE (UTSTÄLLNINGSHANDLING) DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE Tjörns Kommun, Västra Götaland INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1.INLEDNING

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping 1(10) Planbeskrivning tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9 inom Pryssgården i Norrköping den 19 september 2014 reviderad den 22 oktober 2014 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2014-11-11, 221

Läs mer

UNDERLAG FÖR BESLUT OM ETAPPORDNING

UNDERLAG FÖR BESLUT OM ETAPPORDNING 23 april 2014, uppdaterat 11 juni 2014. Uppdateringar markerade med rött. Detaljplan för Norrby norra etappen, Vendelsö 3:126 m.fl., Norrby UNDERLAG FÖR BESLUT OM ETAPPORDNING Inledning: I planprogrammet

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling Kommunstyrelseförvaltni ngen Mark och exploatering Detaljplan Skogs-Ekeby 6:9 m fl, Tungelsta Upprättad 2005-09-30, rev 2006-02-16. Kjell Flygelholm exploateringschef GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för del av Nötsäter 1:311 Dunkavlemyren

Detaljplan för del av Nötsäter 1:311 Dunkavlemyren GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2014-03-05 NORMALT PLANFÖRFARANDE (Utställningshandling) Detaljplan för del av Nötsäter 1:311 Dunkavlemyren Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

DNR KS-2016/1576 SAMRÅDSSHANDLING. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag

DNR KS-2016/1576 SAMRÅDSSHANDLING. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag Kommunstyrelsens förvaltning Exploateringssektionen DNR KS-2016/1576 SAMRÅDSSHANDLING Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag Flygbild över området Utdrag ut Huddinge

Läs mer

Vanliga frågor RÖREVIKEN. Allmänna begrepp. Allmänna frågor

Vanliga frågor RÖREVIKEN. Allmänna begrepp. Allmänna frågor SAMHÄLLSBYGGNADS- FÖRVALTNINGEN Tekniska avdelningen 21 juni 2010 Vanliga frågor RÖREVIKEN Vi har sammanställt ett antal frågeställningar som berörd allmänhet tidigare haft vid liknande projekt. Har ni

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Kommunstyrelsen Dnr: LKS 11/253/214 Datum: 2011-11-04 SAMRÅDHANDLING Detaljplan för BANSVIKSBROTTET Del av Kronberget 1:82, GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Datum: 2014-01-14 Reviderad: 2014-05-20 FN Diarienummer: 0303/05 Plannummer: 2-5230 Exploateringsavdelningen Handläggare Catharina Läckberg Telefon: 031-368 12 28 E-post: catharina.lackberg@fastighet.goteborg.se

Läs mer

Bostadsbebyggelse och stadspark i Tyresö centrum

Bostadsbebyggelse och stadspark i Tyresö centrum April 2008 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bostadsbebyggelse och stadspark i Tyresö centrum Delar av Bollmora 2:1, 1:64, 2:581 och 2:582 inom Tyresö kommun, Stockholms län. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

O M F A T T N I N G S B E S K R I V N I NG

O M F A T T N I N G S B E S K R I V N I NG KS 207.068 208-05-02 BILAGA TILL GATUKOSTNADSUTREDNING O M F A T T N I N G S B E S K R I V N I NG FÖR GATUKOSTNADSUTREDNING FÖR KÅRSTA-RICKEBY 2 GATUKOSTNADSUTREDNINGEN OMFATTAR FASTIGHETERNA KÅRSTA-RICKEBY

Läs mer

SB-2014/416.358 GRANSKNINGSHANDLING. Gatukostnadsutredning Kartbilaga över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag

SB-2014/416.358 GRANSKNINGSHANDLING. Gatukostnadsutredning Kartbilaga över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Mark- och exploateringsavdelningen SB-2014/416.358 GRANSKNINGSHANDLING Gatukostnadsutredning Kartbilaga över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag Flygbild

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för del av Flåghult 1:51 m fl 2008-05-29 Strömstads kommun, Västra Götalands län Reviderad 2008-10-06 Till detaljplanen hör följande handlingar: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Sydöstra delen av Gertrudsviks Sjöstad (C309) Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2014-04-17 Antagen: 2014-04-28 Laga Kraft:

Läs mer

Bäverbäcken OMRÅDE FÖR FLERBOSTADSHUS OCH GOLFVERKSAMHET

Bäverbäcken OMRÅDE FÖR FLERBOSTADSHUS OCH GOLFVERKSAMHET STADSBYGGNADSKONTORET Björn Edén, exploateringsingenjör Maj 2010 Samrådshandling GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bäverbäcken OMRÅDE FÖR FLERBOSTADSHUS OCH GOLFVERKSAMHET Fastigheterna

Läs mer

avseende planläggning och exploatering av fastigheten Älta 37:19 i Nacka kommun.

avseende planläggning och exploatering av fastigheten Älta 37:19 i Nacka kommun. 1 (5) Mellan Nacka kommun, org nr 212000-0167, nedan kallad Kommunen, och Nisseshus nr 1 HB, org nr 916587-3424, helägt dotterbolag till Vasakronan AB, nedan kallad Bolaget har träffats följande RAMAVTAL

Läs mer