Travskolan för ALLA!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Travskolan för ALLA!"

Transkript

1 Utgivare: Dalatravets travskolor Travskolan för ALLA! Rättvik var den första travskolan i Sverige och den startade 1994 och idag finns det ungefär 30 st runt om i hela landet. Dit är ALLA välkomna för att lära sig mer om hästar och trav. På travskolan finns det utbildningar för alla åldrar från nybörjarnivå till mer avancerade kurser för både barn, ungdomar och vuxna. Vi på travskolan erbjuder så kallade knattekurser för barn från 5 år och uppåt. Därefter följer någon form av nybörjarkurs, ofta kallad grundkurs eller järnkurs. Denna följs av olika fortsättningskurser som till exempel kan kallas för koppar, brons, silver och guld samt licenskurser för de som vill börja tävla ponnytrav. Hur fungerar våra märkekurser? Vi har möjlighet för kursverksamhet måndagar till torsdagar kl och på helgerna är det dagtid som gäller. Är Du intresserad av att gå en kurs hos oss tar Du kontakt med Travskoleansvarig på respektive bana (Romme eller Rättvik) via mail eller telefon. Vid anmälan till kurs behöver vi namn, personnummer (10 siffror), adress och telefonnummer. Ange även vilken dag det passar Er bäst att gå kurs. Kursavgiften betalas via inbetalningskort. Avgiften är 600 kr per månad och ska vara betald senast vid kurstillfälle nr 2. Kursavgiften inkluderar lån av hjälm, säkerhetsväst, studiematerial samt försäkring. Många travskolor ordnar även specialkurser inom till exempel träning, foder, selning med mera. För vuxna finns det ofta nybörjarkurser och fortsättningskurser där grunderna inom trav gås igenom. Detta är något som kan fungera som en början till en B- licens och egen travhäst. Flera travskolor har också börjat ha kurser i monté vilket innebär att man rider i trav. Man kan tävla i monté med både ponny och stor häst. Märkeskurserna sträcker sig över en hel termin (ca 14 tillfällen) och avslutas med teori- och körtest. När Du är godkänd finns det möjlighet för Dig att köpa ett märke motsvarande nivå på genomförd kurs. Vill Du gå kortare del av terminen är det fullt möjligt. Du väljer själv!

2 Häst utöver det vanliga Sida 2 av 6 Kunskap stegvis "Kunskap för ALLA!" Studiematerialet vi arbetar utifrån är Svensk Travsports MÄRKESHÄFTEN, här följer en presentation av dem. MINIGNÄGG/MAXIGNÄGG (från 5 år, inga förkunskaper): deltagarna lär sig att på ett säkert sätt umgås med och hantera häst samt får åka häst och vagn. En kul stund med kompisar som har samma intresse. 1,5 tim/tillfälle JÄRN (grundläggande förkunskaper kring häst): vi går bl a igenom säkerhet i stallet, hästens beteende och skötsel samt grunderna vid selning och körning. KOPPAR (Järn eller motsvarande kunskap): innehåller bl a hästens färger, tecken, raser och kroppsfunktioner, säkerhet vid selning och hur Du på ett säkert sätt kör Din häst. BRONS (Koppar eller motsvarande kunskaper): stallmiljö, hästens sjukdomar och visitation. Eleven selar själv med stöd av ledare och vi tränar med på precisionskörning. SILVER (Brons eller motsvarande kunskaper): Vi lär oss om hästens utfodring, träning samt hur man transporter häst, tränar på att köra med klocka. GULD (Silver eller motsvarande kunskaper): bl a träningsmetoder, tävlingsregler och specialutrustning samt tränar på bankörning. Mera kurser "Fånga läsarens uppmärksamhet genom att placera en mening eller ett citat från artikeln här." PONNYLICENS (Guld eller motsvarande kunskaper): regler före, under och efter tävling för både häst, kusk/ryttare, tränare samt ansvarig vuxen. Kursen pågår under minst 10 veckor. VUXEN steg 1 och steg 2: De här kurserna riktar sig till ungdomar och vuxna som är nyufikna på och som känner att de vill veta mer om att köra ponny/häst. Kurserna går bl a igenom hästens beteende, sinnen, skötsel, säkerhet och selning. I steg 2 går vi in på den friska hästen samt lite om sjukdomar, hur man sköter om utrustningen samt tränar travhäst. Urval av specialkurser som vi anordnar: Träningsfysiologi Akuta sjukdomar Utrustning & Balansering Markarbete & Förebyggande Tävlingsgrupp Hovvård Ponnymonté Har Du något eget önskemål? Tveka inte att höra av Dig så ska vi göra vad vi kan för att bemöta det.

3 Sida 3 av 6 Utbildning Körlicens / Montélicens Utbildning B-tränarlicens Häst utöver det vanliga Kursen vänder sig till dig som vill ha behörighet för att tävla i trav eller monté. Du ska ha goda kör- eller ridkunskaper samt minst ett års erfarenhet från snabbjobb. Du ska utöver detta även ha allmän kännedom om voltstart. När du går kursen ska du ha tillgång till en kvalad häst (8-månaders regeln gäller ej) som är lätthanterlig och väl lämpad för utbildningslopp. För dig som tar montélicens ser vi det som en fördel att du rider flera olika hästar under utbildnings omgången. Du får gå kursen tidigast efter den dag du fyllt 15. Licens kan lösas från och med första januari det år du fyller 16. Kursen vänder sig till dig som vill ha behörighet för att träna din egen travhäst.. Du ska ha goda kör- eller ridkunskaper. Du ska utöver detta även ha allmän kännedom om hästen och travsport. När du går kursen ska du ha tillgång till egen häst för att göra körprovet. Du kan välja att göra kursen på webben elr hos oss på travsbanan. Anmälan till licenskurserna gör ni på: hastsportensfolkhogskola.se Autostart är ett av momenten I kör/montélicensen..

4 Häst utöver det vanliga Sida 4 av 6 Funktionsnedsättning "ALLA har möjlighet att få hästnärhet hos oss!" För oss är det en självklarhet att ALLA ska ha möjlighet att umgås och ha trevligt ihop med hästar. Oavsett funktionshinder är Ni varmt välkomna ut till oss på Travskolan. Vi kan erbjuda körturer, pyssel med hästarna i stallet. Välkomna att höra av Er och boka tid! Vi tar emot allt från enstaka personer till grupper. Aktivitetstiden är ca 1 timme. Prisuppgift: 1 person = 250 kr / person 2-4 personer = 150 kr / person 5 - eller fler personer = 100 kr / person Hej. Jag heter Xtra och det är jag som brukar dra vagnen när Du vill åka ut en sväng. Specialbyggd vagn där rullstolar och permobil kan köra upp på rampen för att sen få åka häst och vagn.

5 Sida 5 av 6 Häst utöver det vanliga Aktiviteter utöver det vanliga Tandemsulky: Upplev känslan av att köra stor häst på tävlingsovalen. Aktivitetstid ca 1 timme Pris: 1-2 pers = 650 kr/pers. 3-6 pers = 450 kr/pers. Jippolopp: Loppkörning på stora banan med våra ponnyer tillsammans med co-driver i rockard. Aktivivitetstid ca 2 timmar Pris: 2 pers = 600 kr/pers, 3-5 pers "Vi vill = 450 bada kr/pers, mer med 6 - = 350 kr/pers. ponnyerna!" Mixtrav: Utmana varandra kör ponny på körplan I en precisionsbana, välj mellan att köra med tidtagning eller poängräkning. Aktivitetstid ca 2 timmar Pris: 2 pers = 600 kr/pers, 3- pers = 450 kr/pers. Ponnytajm: Körtur med våra ponnyer. Ni är med och förbereder ponnyerna samt tar hand om dem efter körturen. Aktivitetstid ca 1,5 timme. Pris: 1-2 pers = 200 kr/pers, 3 pers = 150 kr/pers. Barnkalas: Fira Din födelsedag tillsammans med dina "Vilka charmtroll! Kan vänner och våra ponnyer! även jag som vuxen åka Körtur, lek och pyssel samt fikastund. Minst 5 med? Häftigt!." deltagare. Aktivitetstid ca 2 timmar. Pris: 120 kr/barn (eget fika medtages). 150 kr/barn (vi fixar fika) Vi anordnar även aktiviteter för möhippa, svensexa, kompisgäng och företag. Ring oss och diskutera fram ett passande upplägg. "Jösses, det lutar mer än vad jag trodde i kurvorna!" Vill Du ha det där lilla extra på Din aktivitet? Ska Ni anordna kundträff, personalträff, by träff eller någon annan trevlig tillställning och vill ha det där lilla extra? Boka in en av våra ponnyer med vagn så kommer vi ut så att Era gäster får prova att åka/köra. Ring oss för planering och prisuppgifter.

6 Travskolan på Dalatravet Åsa Holmberg TELEFON: UNGDOMSANSVARIG ROMME / RÄTTVIK: E-POST: asa.holmberg@romme.travsport.se ROMME: Travskoleansvarig: Karin Bernström Dalarnas Travsällskap, Sveden 20, BORLÄNGE BG: TELEFON: , E-POST: karin.bernstrom@romme.travsport.se RÄTTVIK: Travskoleansvarig: Elin Lisell Siljans Travsällskap, Box 153, RÄTTVIK BG: TELEFON: , E-POST: elin.lisell@rattvik.travsport.se Samarbete med skolor På Romme har vi sedan ett flertal år tillbaka ett mycket bra samarbete med Gylle skola (högstadie). De har i sin verksamhet möjlighet för eleverna att välja HÄSTPROFIL och där är vi på Travskolan delaktiga. Terminerna planeras så att när de är färdiga har de fått kunskap i nivå med Hästkörkortet. Travskolan Romme Vår verksamhet håller till i lokaler inne på stallbacken på Romme travbana. Vi har ett stall där vi i dagsläget har våra fyra ponnyer och ett varmblod. Ponnyerna består av ett russ och tre shettisar. Alla har de någon gång i sitt liv varit startponny inom ponnytravet med varierat resultat men vi har ett par som tagit några segrar. Varmblodet ingår som starthäst på Travskolan och deltar även när vi har andra aktiviteter som ex tandemsulky. I Smedjan har vi vår teorilokal med rymlig sal, kök och kontor och med möjlighet för upp till 15 personer att övernatta. Travskolan Rättvik Vår verksamhet håller till i lokaler inne på stallbacken på Rättviks travbana. För dagen har vi 2 st gotlandsruss i verksamheten samt tillgång till ett antal storhästar tillsammans med Stiernhööksgymnasiet. Båda ponnyer var tävlings ponnyer innan dem kom till travskolan. Dem stora hästarna är allt från unghästar till tävlingshästar. Vi finns på webben! Besök oss på: och på Vi samarbetar med

Vi har trevliga och säkra shetlandsponnyer, gotlandsruss, varm- och kallblodstravare som deltagarna får lära sig tillsammans med.

Vi har trevliga och säkra shetlandsponnyer, gotlandsruss, varm- och kallblodstravare som deltagarna får lära sig tillsammans med. Travskolans utbud Vi på travskolan har ett stegvist lärande för att vi på bästa sett ska kunna hjälpa eleven att nå sin dröm. Vi har kurser från 4 år och uppåt med ett stort utbud av olika kurser. Läs

Läs mer

Travskolan för ALLA!

Travskolan för ALLA! Utgivare: Dalatravets travskolor Travskolan för ALLA! Rättvik var en av de första travskolorna i Sverige och den startade 1994 och idag finns det ungefär 30 st runt om i hela landet. Dit är ALLA välkomna

Läs mer

Travskolan Romme. Vår verksamhet håller till i lokaler inne på stallbacken på Romme travbana.

Travskolan Romme. Vår verksamhet håller till i lokaler inne på stallbacken på Romme travbana. Utgivare: Dalatravets travskolor Travskolan för ALLA! Den första startade 1994 och idag finns det ungefär 30 st travskolor runt om i hela landet. Dit är ALLA välkomna för att lära sig mer om hästar och

Läs mer

Vi har trevliga och säkra shetlandsponnyer, gotlandsruss, varm- och kallblodstravare som deltagarna får lära sig tillsammans med.

Vi har trevliga och säkra shetlandsponnyer, gotlandsruss, varm- och kallblodstravare som deltagarna får lära sig tillsammans med. Travskolans utbud Vi på travskolan har ett stegvist lärande för att vi på bästa sett ska kunna hjälpa eleven att nå sin dröm. Vi har kurser från 4 år och uppåt med ett stort utbud av olika kurser. Läs

Läs mer

Gruppindelning JUNIOR

Gruppindelning JUNIOR GRUNDKURS JUNIOR Grundkursen vänder sig till barn från 6 år och uppåt. Inga förkunskaper krävs. Lektionen är 60 min och består av en halvtimme ridning med vuxen som ledare och en halvtimme teori. Vart

Läs mer

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer SOMMARENS PROGRAM

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer SOMMARENS PROGRAM SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN Ystads kommuns mötesplats för seniorer SOMMARENS PROGRAM Hej alla seniorer. Först vill jag tacka alla för att ni var så många som var med och gjorde invigningen av Seniorernas

Läs mer

Sveriges Trafikskolors Riksförbund Film om körkort för nysvenskar Speakertext - Svensk

Sveriges Trafikskolors Riksförbund Film om körkort för nysvenskar Speakertext - Svensk Sveriges Trafikskolors Riksförbund Film om körkort för nysvenskar Speakertext - Svensk Vägen till svenskt körkort Funderar du på att skaffa svenskt körkort för personbil? I den här filmen får du reda på

Läs mer

SOM SPONSOR GÖR DU SKILLNAD! Luleå Ridklubb där ledarskap för framtiden grundläggs

SOM SPONSOR GÖR DU SKILLNAD! Luleå Ridklubb där ledarskap för framtiden grundläggs SOM SPONSOR GÖR DU SKILLNAD! Luleå Ridklubb där ledarskap för framtiden grundläggs Bakgrund Forskning visar att ungdomar med hästintresse har högre betyg än genomsnittet, samt att hästtjejer oftare än

Läs mer

För unga vuxna Vuxenutbildning. Den svenska skolan för nyanlända

För unga vuxna Vuxenutbildning. Den svenska skolan för nyanlända För unga vuxna Vuxenutbildning Den svenska skolan för nyanlända Det här är den svenska skolan Vuxenutbildning Från 16, 18 eller 20 år (frivillig) Gymnasieskola Ålder 16 20 år (frivillig) Grundskola Ålder

Läs mer

Klockarsgården - Välkommen att lära känna våra djur på nära håll

Klockarsgården - Välkommen att lära känna våra djur på nära håll LIVET PÅ VÅR GÅRD! Vi vill dela med oss av vår glädje som livet på gården har gett oss. Vi som bor här är Johanna och Micke och våra barn i åldrarna 2-15 år. Vi är även familjehem barn sedan en lång tid

Läs mer

Kärnan. Halmstad 29 augusti 2014. Hej!

Kärnan. Halmstad 29 augusti 2014. Hej! Kärnan Halmstad 29 augusti 2014 Hej! Här kommer information ifrån oss på Kärnan (F-2). Varannan vecka berättar vi lite om hur vi har det på skolan, vad vi har arbetat med och vad som händer de kommande

Läs mer

Ungdomssektionen fick i uppdrag att hålla i verksamheten tillsammans med Emma.

Ungdomssektionen fick i uppdrag att hålla i verksamheten tillsammans med Emma. Goda Exempel Salaortens Ryttarförening Salaortens Ryttarföreningen kände att de ville kunna hjälpa till på något sätt hösten 2015 då det kom så många barn från bl.a. Syrien. -Vi kände att den miljö som

Läs mer

Tränarguide del 1. Mattelek. www.mv-nordic.se

Tränarguide del 1. Mattelek. www.mv-nordic.se Tränarguide del 1 Mattelek www.mv-nordic.se 1 ATT TRÄNA MED MATTELEK Mattelek är ett adaptivt träningsprogram för att träna centrala matematiska färdigheter såsom antalsuppfattning, den inre mentala tallinjen

Läs mer

Höstlov vecka 44. Dagridläger. Fortsättning nedan

Höstlov vecka 44. Dagridläger. Fortsättning nedan Dagridläger Under höstlovet har du möjlighet att själv plocka ihop teori och ridning som det passar dig så du gör dina egna lägerdagar. Välj att bara vara med på teorin, bara rida eller att ha teori på

Läs mer

Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling

Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling Karolinska Universitetssjukhuset Solna Smärtcentrum Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling tar emot patienter med långvarig och svårbehandlad smärta

Läs mer

Frågor och svar för föreningar om nya ansökningsregler för aktivitetsbidrag från och med 1 januari 2017

Frågor och svar för föreningar om nya ansökningsregler för aktivitetsbidrag från och med 1 januari 2017 Frågor och svar för föreningar om nya ansökningsregler för aktivitetsbidrag från och med 1 januari 2017 Innehåll Generella frågor... 2 Vad är det som ändras 1 januari 2017?... 2 Vad behöver min förening

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej- / killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Till dig som vill bli medlem i SEKO

Till dig som vill bli medlem i SEKO Till dig som vill bli medlem i SEKO Med dig blir vi ännu starkare Tack vare att vi är många kan vi sätta tryck på arbetsgivaren. Men du kan hjälpa oss att bli ännu starkare. Vi kämpar för dig Utan oss

Läs mer

Inbjudan till Kennelläger

Inbjudan till Kennelläger Inbjudan till Kennelläger Ni som har hundar från Molars och Tyrannens kennel är alla varmt välkomna på kennelläger den 3/6-6/6 på Sundsvalls Brukshundklubb. På klubben finns det fyra gräsplaner, två grusplaner

Läs mer

Policy Åmåls ridklubb

Policy Åmåls ridklubb Policy Åmåls ridklubb -ÅRK välkomnar alla människor till vår förening och alla ska trivas i verksamheten. Därför måste samtlig personal och medlemmar acceptera och följa nedanstående: Föreningens syfte

Läs mer

Rapport uppdrag. Advisory board

Rapport uppdrag. Advisory board 1 Rapport uppdrag Advisory board 2 Advisory board AB är en dialogmodell som på ett stukturerat sätt ger möjlighet till samråd och dialog med unga i utvecklingsarbeten/verksamhetsutveckling inom kommunen,

Läs mer

Utbytesstudier vid Aalto University Helsingfors, Finland Höstterminen 2014 Therese Widin, Fastighet och Finans KTH Therese.Widin@hotmail.

Utbytesstudier vid Aalto University Helsingfors, Finland Höstterminen 2014 Therese Widin, Fastighet och Finans KTH Therese.Widin@hotmail. Utbytesstudier vid Aalto University Helsingfors, Finland Höstterminen 2014 Therese Widin, Fastighet och Finans KTH Therese.Widin@hotmail.com Det var en hel del informationstillfällen, blanketter och datum

Läs mer

VÄXTKRAFT 16 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 11-13/11 2016 I SAMARBETE MED SENSUS. Trygga Möten

VÄXTKRAFT 16 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 11-13/11 2016 I SAMARBETE MED SENSUS. Trygga Möten ! VÄXTKRAFT 16 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 11-13/11 2016 I SAMARBETE MED SENSUS Nedanstående kurser är förslag från Kursteamet om vad som ska hållas för kurser under växtkraft. Har ni andra förslag

Läs mer

TIMREDOVISNINGSSYSTEM

TIMREDOVISNINGSSYSTEM TIMREDOVISNINGSSYSTEM Företagsekonomiska Institutionen Inledning med begreppsförklaring Huvudmeny Budgethantering Planering Rapportering Signering Utskrifter/Rapporter Byt lösenord Logga ut 1 Inledning

Läs mer

Detta kan du förvänta dig av kommunens service. Lokala värdighetsgarantier inom socialtjänstens omsorg om äldre

Detta kan du förvänta dig av kommunens service. Lokala värdighetsgarantier inom socialtjänstens omsorg om äldre Detta kan du förvänta dig av kommunens service Lokala värdighetsgarantier inom socialtjänstens omsorg om äldre ANTAGEN AV SOCIALNÄMNDEN JANUARI 2014 NATIONELL VÄRDEGRUND Socialtjänstens omsorg om äldre

Läs mer

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan DEL 1: Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan Modulen inleds med det övergripande målet för modul 6 och en innehållsförteckning över utbildningens olika delar. Börja med att sätta ramarna

Läs mer

Webb-bidrag. Sök bidrag på webben www.solvesborg.se. Gäller från 2015-01-01

Webb-bidrag. Sök bidrag på webben www.solvesborg.se. Gäller från 2015-01-01 Sök bidrag på webben www.solvesborg.se Gäller från 2015-01-01 Innehåll Kontaktperson Fritids- och turismkontoret Sölvesborg kommun Inledning Följande bidrag går att söka på webben Logga in Dokumenthantering

Läs mer

OBS!! BOKNINGSINFO under LÄS MER Nyhet!

OBS!! BOKNINGSINFO under LÄS MER Nyhet! Seglarskolan som under flera år har anordnats av Viggbyholms Båtklubb är en mycket populär aktivitet som varje år utbildar över 160 barn i grunderna inom segling och sjövett. Seglingen sker på Stora Värtan

Läs mer

Utbildningsplan för arrangörer

Utbildningsplan för arrangörer Utbildningsplan för arrangörer Tävlingsorganisation Ett lyckat arrangemang kräver en god organisation och mycket planering. Att veta vem som gör vad och när är inte bara lugnande utan förhindrar även att

Läs mer

Aktivitetsbanken för din ungdomssektion

Aktivitetsbanken för din ungdomssektion Aktivitetsbanken för din ungdomssektion Innehållsförteckning Övernattning 2 Rykttävling.2 Stallfortet...2 Knattedressyr..3 Blåbärshoppning.. 3 Spökkväll....3 Julshow/Luciashow.....3 Käpphästhoppning....4

Läs mer

P-02/03 säsongen 2016

P-02/03 säsongen 2016 P-02/03 säsongen 2016 AGENDA DU ÄR VÄRDEFULL IDROTTENS VÄRDEGRUND LAGANDA = VI TILLSAMMANS VINNARE I LÄNGDEN DU ÄR VÄRDEFULL 1. VARFÖR ÄR VI TRÄNARE & VARFÖR SPELAR NI FOTBOLL? (grupperna skriver varsin

Läs mer

Att köpa HUND. Goda råd inför ditt hundköp SVENSKA KENNELKLUBBEN

Att köpa HUND. Goda råd inför ditt hundköp SVENSKA KENNELKLUBBEN Att köpa HUND Goda råd inför ditt hundköp SVENSKA KENNELKLUBBEN Funderar du på att köpa valp? En hund är en ny vän och familjemedlem som kommer att finnas vid din sida i många år. Tänk på att det är stor

Läs mer

Satsa på en bra utbildning så satsar vi på dig! Välkommen! Ove Lindberg, Rektor

Satsa på en bra utbildning så satsar vi på dig! Välkommen! Ove Lindberg, Rektor Välkommen till Lichron Teknikgymnasium Har du tänkt på att tekniken finns överallt och att du med säkerhet använder den varje dag? Vi på Lichron gillar teknik! Därför arbetar vi med den senaste tekniken

Läs mer

KATI bjuder in till HOPPKURS STORHÄST OCH STÖRRE PONNYER

KATI bjuder in till HOPPKURS STORHÄST OCH STÖRRE PONNYER KATI bjuder in till HOPPKURS STORHÄST OCH STÖRRE PONNYER BÅDE FÖR PRIVATHÄST OCH SKOLHÄST! LÖRDAG 14 NOVEMBER MED START KL 13.00 Hoppsugen? Kati bjuder på tips och träning! Kursen innehåller 2 ridpass

Läs mer

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 101001 KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 Inbjudan att delta i en studie om skolan, lärande och miljö 001 Vad är Kupol? Kupol (Kunskap om ungas

Läs mer

Sverige. Från. Till de Olympiska spelen TESTA DINA GRÄNSER.RESAN BÖRJAR HÄR. heroesoftomorrow.nu

Sverige. Från. Till de Olympiska spelen TESTA DINA GRÄNSER.RESAN BÖRJAR HÄR. heroesoftomorrow.nu Ett projekt av Sveriges Olympiska Kommitté med stöd från Från Sverige Till de Olympiska spelen TESTA DINA GRÄNSER.RESAN BÖRJAR HÄR. heroesoftomorrow.nu Heroes of Tomorrow 2015 Den olympiska lågan representerar

Läs mer

11.30 Lunch. 13.00 Gudstjänst. Du som inte har möjlighet att komma med hela helgen är

11.30 Lunch. 13.00 Gudstjänst. Du som inte har möjlighet att komma med hela helgen är 07.30 Frukost när du vill till 08.30. 09.00 Morgonsamling. 09.30 Gudstjänstverkstad. Vi förbereder gudstjänsten tillsammans: repar in sånger, plockar blommor, övar drama med mera. Du väljer själv vad du

Läs mer

Information om Äldreomsorgen i Borlänge kommun

Information om Äldreomsorgen i Borlänge kommun Information om Äldreomsorgen i Borlänge kommun Borlänge kommun 781 81 Borlänge Tel: 0243-740 00 kommun@borlange.se www.borlange.se När du behöver hjälp eller stöd När du behöver hjälp eller stöd i din

Läs mer

Notera att illustrationerna i denna broschyr är förenklade.

Notera att illustrationerna i denna broschyr är förenklade. Övergångsställen 1 Vem är gående? Gående är den som går. Bestämmelser om gående gäller bl.a. även för den som åker rullskidor, rullskridskor eller spark leder cykel, moped eller motorcykel skjuter barnvagn

Läs mer

Två konstiga klockor

Två konstiga klockor strävorna C Två konstiga klockor resonemang geometri Avsikt och matematikinnehåll Det som kan göra det svårt för barn att avläsa en analog klocka är att förstå att den består av två skalor som är beroende

Läs mer

Policy Åmåls ridklubb

Policy Åmåls ridklubb Policy Åmåls ridklubb -ÅRK välkomnar alla människor till vår förening och alla ska trivas i verksamheten. Därför måste samtlig personal och medlemmar acceptera och följa nedanstående: Föreningens syfte

Läs mer

UTMANINGAR OCH MÖJLIGHETER HAR DU 730 DAGAR OCH ETT STARKT DRIV DÅ HAR VI EN LEDARROLL TILL DIG

UTMANINGAR OCH MÖJLIGHETER HAR DU 730 DAGAR OCH ETT STARKT DRIV DÅ HAR VI EN LEDARROLL TILL DIG UTMANINGAR OCH MÖJLIGHETER HAR DU 730 DAGAR OCH ETT STARKT DRIV DÅ HAR VI EN LEDARROLL TILL DIG VÄLKOMMEN TILL BERENDSEN Tack för att du vill lägga lite tid på att lära känna oss - det kan löna sig. För

Läs mer

Koll på cashen - agera ekonomicoach!

Koll på cashen - agera ekonomicoach! För elever Fördjupningsuppgift: Koll på cashen - agera ekonomicoach! Fördjupningsuppgift: Ekonomicoach Så här går det till Börja med att se filmen Koll på cashen. Därefter är ni redo för att komma igång.

Läs mer

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

Vi skall skriva uppsats

Vi skall skriva uppsats Vi skall skriva uppsats E n vacker dag får du höra att du skall skriva uppsats. I den här texten får du veta vad en uppsats är, vad den skall innehålla och hur den bör se ut. En uppsats är en text som

Läs mer

Bokjuryn på Haganässkolan, Älmhult

Bokjuryn på Haganässkolan, Älmhult Bokjuryn på Haganässkolan, Älmhult Vad är Bokjuryn? Funnits sen 1996 i Sverige. Barn och ungdomar läser årets utgivning av böcker och röstar fram bästa boken i olika ålderskategorier. Administreras av

Läs mer

Nedan finns lite bilder från min utbytes tid,

Nedan finns lite bilder från min utbytes tid, Mitt Utbyte I Prag För ungefär ett år sedan blev jag intresserad av att prova på något nytt, att åka på utbyte. Jag var nyfiken över hur det känns att bo utomlands och fast jag har rest mycket så kändes

Läs mer

Vecka 40: UTBILDNINGSTILLFÄLLE 1. Torsdag 2016-10-06, 10.00 17.00 (Vecka 41: Gruppledare håller eget Utbildningstillfälle 1, tre timmar.

Vecka 40: UTBILDNINGSTILLFÄLLE 1. Torsdag 2016-10-06, 10.00 17.00 (Vecka 41: Gruppledare håller eget Utbildningstillfälle 1, tre timmar. ACT Att hantera stress och främja hälsa Grupputbildning Östersund höstterminen 2016 2016 Höstterminen Sista anmälningsdag 2 september 2016 Plats Meddelas inom kort Anmälan Via formulär på www.livskompass.se

Läs mer

Sammanfattning på lättläst svenska

Sammanfattning på lättläst svenska Sammanfattning på lättläst svenska Utredningen skulle utreda och lämna förslag i vissa frågor som handlar om svenskt medborgarskap. Svenskt medborgarskap i dag Vissa personer blir svenska medborgare när

Läs mer

Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart.

Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart. Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart. Låt oss prata om Självklarhetsmetoden. Låt oss prata om Självklarhetsmetoden! 164 000 äldre är beroende av hemtjänsten i sin vardag. Och det är du

Läs mer

NUMMER 4, 2015. Kära medlem, INFORMATIONSBREV

NUMMER 4, 2015. Kära medlem, INFORMATIONSBREV INFORMATIONSBREV. NUMMER 4, 2015 Kära medlem, Detta informationsbrev innehåller information om StellaStars arbete. Informationsbrevet skickas ut till samtliga medlemmar. Genom att läsa brevet kan du hålla

Läs mer

VÄRDERINGSÖVNINGAR. Vad är Svenskt?

VÄRDERINGSÖVNINGAR. Vad är Svenskt? VÄRDERINGSÖVNINGAR Vad är Svenskt? Typ av övning: Avstamp till diskussion. Övningen belyser hur svårt det är att säga vad som är svenskt och att normen vad som anses vara svenskt ändras med tiden och utifrån

Läs mer

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Sidan 1 av 9 Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Version 2.0 Sidan 2 av 9 Innehåll Hur man beställer inlästa läromedel för abonnemangskunder... 3 Logga

Läs mer

Skolinspektionen Nyanlända 2016

Skolinspektionen Nyanlända 2016 Skolinspektionen Nyanlända 2016 Skolinspektionen genomför en kvalitetsgranskning av samtliga skolhuvudmäns mottagande av nyanlända elever. Målet med granskningen är att identifiera vanligt förekommande

Läs mer

Efter att du har installerat ExyPlus Office med tillhörande kartpaket börjar du med att göra följande inställningar:

Efter att du har installerat ExyPlus Office med tillhörande kartpaket börjar du med att göra följande inställningar: EXYPLUS OFFICE manual Välkommen till ExyPlus Office! Efter att du har installerat ExyPlus Office med tillhörande kartpaket börjar du med att göra följande inställningar: Hämta fordon Hämta alla fordonsenheter

Läs mer

Likabehandlingsplan för läsåret 2010-2011

Likabehandlingsplan för läsåret 2010-2011 Likabehandlingsplan för läsåret 2010-2011 - Hagagymnasiets plan för att främja likabehandling och arbeta mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. 1. Inledning Bestämmelser i 14 a kap.

Läs mer

Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete

Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete Medarbetarenkäten är ett verktyg för att årligen mäta den psykosociala arbetsmiljön bland medarbetarna i Kiruna kommun. Medarbetarenkäten är en

Läs mer

Skriva B gammalt nationellt prov

Skriva B gammalt nationellt prov Skriva B gammalt nationellt prov Skriva B.wma Då fortsätter vi skrivträningen. Detta avsnitt handlar om att anpassa sin text till en särskild situation, en speciell texttyp och särskilda läsare. Nu ska

Läs mer

MR 5 FRÅN FÖRBUD TILL RÄTTIGHET WORKSHOP I KLASSRUMMET TEMA: MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER (MR)

MR 5 FRÅN FÖRBUD TILL RÄTTIGHET WORKSHOP I KLASSRUMMET TEMA: MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER (MR) SIDA 1/7 WORKSHOP I KLASSRUMMET TEMA: MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER (MR) LÄRARMANUAL I det här dokumentet finns allt du behöver veta för att hålla workshopen. Här ser du också tydligt i vilka moment du använder

Läs mer

Menys webbaserade kurser manual för kursdeltagare. Utbildningsplattform: Fronter

Menys webbaserade kurser manual för kursdeltagare. Utbildningsplattform: Fronter Menys webbaserade kurser manual för kursdeltagare Utbildningsplattform: Fronter Innehållsförteckning Introduktion 3 Inloggning & Lösenordsbyte 4 Idagsidan 6 Kursens rum (startsida) 7 Webblektion 8 Inlämning

Läs mer

Presentationsövningar

Presentationsövningar Varje möte då temadialog används bör inledas med en presentationsövning. har flera syften. Både föräldrar och ledare har nytta av att gå igenom samtliga deltagares namn och dessutom få en tydlig bild av

Läs mer

VÅLD HOT OCH. inom omsorg och skola

VÅLD HOT OCH. inom omsorg och skola inom omsorg och skola VÅLD HOT OCH Den här informationen bygger på Arbetarmiljöverkets regler Våld och hot i arbetsmiljön, AFS 1993:2. Reglerna gäller alla arbetsplatser där det finns risk för våld eller

Läs mer

Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande

Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande 1 2 Det här är Arbetsförmedlingen Söker du jobb? Vill du veta mer om arbetsmarknaden? Behöver du tips och råd om hur du hittar

Läs mer

Det är bra om även distriktsstyrelsen gör en presentation av sig själva på samma sätt som de andra.

Det är bra om även distriktsstyrelsen gör en presentation av sig själva på samma sätt som de andra. Modul: Föreningspresentation Ett stort blädderblocksblad delas upp i fyra rutor. Deltagarna, som under detta pass är indelade föreningsvis, får i uppgift att rita följande saker i de fyra rutorna: Föreningsstyrelsen

Läs mer

Administration Excelimport

Administration Excelimport Administration Excelimport För att importera medlemmar till registret så laddar man först ner mallen för importfil, fyller i uppgifterna och laddar sedan upp filen genom att klicka på + Importera fil.

Läs mer

Intyg om erfarenhet och lämplighet att undervisa som lärare i gymnasieskolan

Intyg om erfarenhet och lämplighet att undervisa som lärare i gymnasieskolan Intyg om erfarenhet och lämplighet att undervisa som lärare i gymnasieskolan Läs detta innan du fyller i intyget: Det här formuläret ska fyllas i av rektorn eller huvudmannen och bifogas till ansökan om

Läs mer

Visning av utställning om brott i Stockholm

Visning av utställning om brott i Stockholm Visning av utställning om brott i Stockholm Guiden heter Marit Inbjudan till dig som bor i gruppbostad eller arbetar på daglig verksamhet. Söndag 23 mars kl 14 på Medeltidsmuseet Vi ser hur man dömdes

Läs mer

Hur du arbetar med VFU-portfölj i Mondo. en lathund för student

Hur du arbetar med VFU-portfölj i Mondo. en lathund för student Hur du arbetar med VFU-portfölj i Mondo en lathund för student Du skapar din VFU-portfölj På ingångssidan mondo.su.se ligger i högerspalten, innan du loggar in, en länk till en manual för hur du skapar

Läs mer

Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 17 2014 Till elever

Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 17 2014 Till elever Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 17 2014 Till elever Hej! Välkomna tillbaka från en välbehövlig ledighet. Hoppas påskharen varit på besök Kvarglömda kläder; Vi kommer att lägga

Läs mer

Intervjumall. Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5)

Intervjumall. Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5) Intervjumall Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5) Intervju Att hålla i en anställningsintervju kan vara svårt.

Läs mer

ÄT RÄTT NÄR DU TRÄNAR

ÄT RÄTT NÄR DU TRÄNAR ÄT RÄTT NÄR DU TRÄNAR Lärgruppsplan Lärgruppsplan Hur mycket, och vad, du äter spelar en stor roll för förmågan att prestera, såväl fysiskt som psykiskt. Vill du optimera din prestation kan det till och

Läs mer

Dina tänder är viktiga. Du behöver dem varje dag.

Dina tänder är viktiga. Du behöver dem varje dag. Dina tänder är viktiga. Du behöver dem varje dag. Dina tänder är viktiga Du behöver dina tänder varje dag när du äter, skrattar och pratar. Hela tänder och en frisk mun är viktigt för ett bra liv. Gå på

Läs mer

2005-01-31. Hävarmen. Peter Kock

2005-01-31. Hävarmen. Peter Kock 2005-01-31 Hävarmen Kurs: WT0010 Peter Kock Handledare: Jan Sandberg Sammanfattning Om man slår upp ordet hävarm i ett lexikon så kan man läsa att hävarm är avståndet mellan kraften och vridningspunkten.

Läs mer

Utvärdering APL frågor till praktikant

Utvärdering APL frågor till praktikant Utvärdering APL frågor till praktikant Jag studerar på A. Vård och Omsorgsprogrammet för 0 0 ungdomar åk 1 B. Vård och Omsorgsprogrammet för 1 1,9 ungdomar åk 2 C. Vård och Omsorgsprogrammet för 8 15,4

Läs mer

TIMREDOVISNINGSSYSTEM

TIMREDOVISNINGSSYSTEM TIMREDOVISNINGSSYSTEM Företagsekonomiska Institutionen Inledning med begreppsförklaring Huvudmeny Planering Rapportering Signering Utskrifter/Rapporter Byt lösenord Logga ut 1 Inledning med begreppsförklaring

Läs mer

DEMOKRATI 3 DEMOKRATINS VILLKOR

DEMOKRATI 3 DEMOKRATINS VILLKOR SIDA 1/8 WORKSHOP I KLASSRUMMET TEMA: DEMOKRATI LÄRARMANUAL I det här dokumentet finns allt du behöver veta för att hålla workshopen. Här ser du också tydligt i vilka moment du använder det arbets- och

Läs mer

Vi brister i det förebyggande arbetet, liksom att våra insatser för att förstärka värdegrunden i

Vi brister i det förebyggande arbetet, liksom att våra insatser för att förstärka värdegrunden i Under v. 45-50 genomfördes den årliga enkätundersökningen riktad till barn, elever, ungdomar och föräldrar i Lärande och kulturnämndens verksamheter. Resultaten som presenteras är kopplade till kommunfullmäktiges

Läs mer

Program Handledning Förutsättningar: Träningar Teori

Program Handledning Förutsättningar: Träningar Teori Program Handledning Förutsättningar: Träningar Teori Lördag (Dag 1) 07:30 Samling ledare 08:00 Lägret öppnas Information/indelning grupper iordningställande av sovsalar, genomgång av regler mm 09:30 Träning

Läs mer

Från min. klass INGER BJÖRNELOO

Från min. klass INGER BJÖRNELOO Från min klass INGER BJÖRNELOO Vi har nu följt Inger Björneloos klass under två år. Klassen börjar i höst på sitt sista lågstadieår, åk 3. Denna årgång av NÄMNAREN kommer att följa upp vad de gör och hur

Läs mer

Lilla gärdetbrev 15/5 2015

Lilla gärdetbrev 15/5 2015 Tystberga Förskola Blåklinten och Vallmon Lilla gärdetbrev 15/5 2015 Hej alla föräldrar! Först av allt inbjudan till Förskolans Dag! Torsdag 21/5 firar vi hela dagen. Barnen får klä ut sig, och vi har

Läs mer

Hej, vad händer här? Mamma? Är det inte läraren? Vem bestämmer om det här? Nej, utan riksdagsledamöterna! Riksdagsinformationen 2012

Hej, vad händer här? Mamma? Är det inte läraren? Vem bestämmer om det här? Nej, utan riksdagsledamöterna! Riksdagsinformationen 2012 P Å S V E N S K A Hej, vad händer här? Mamma? Är det inte läraren? Vem bestämmer om det här? UTGIVARE Riksdagsinformationen 2012 Nej, utan riksdagsledamöterna! Layout och illustrering Hanna Lahti/ Huomen

Läs mer

Brev i april. Vätterbygdens Gambiagrupp

Brev i april. Vätterbygdens Gambiagrupp Brev i april Vätterbygdens Gambiagrupp 3 april 2016 Hej allesamman! Nu är vi inne i månadsskiftet mars april. Solen lyser, men idag är det inte särskilt varmt. Jag undrar vart vintern tog vägen. Ja, inte

Läs mer

Mer än bara fotboll VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ELEVERNA TRÄNAR FÖLJANDE FÖRMÅGOR LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS

Mer än bara fotboll VAD HANDLAR BOKEN OM? LGR 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ELEVERNA TRÄNAR FÖLJANDE FÖRMÅGOR LGRS 11 CENTRALT INNEHÅLL SOM TRÄNAS ANN-CHARLOTTE EKENSTEN Sidan 1 Mer än bara fotboll Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Erik är avundsjuk på sin bästa kompis Love. Love är populär, duktig på allt och framförallt vågar han prata med tjejer.

Läs mer

Resa i Förintelsens spår

Resa i Förintelsens spår Resa i Förintelsens spår 6-11 Maj 2014 EN RESA SOM HANDLAR OM DEMOKRATI FÖRINTELSEN OCH POLSK KULTUR Studieresa till Polen, i Förintelsens spår Auschwitz/Birkenau, Rabka, Jordanow, Plasowlägret, Schindler.s

Läs mer

Får nyanlända samma chans i den svenska skolan?

Får nyanlända samma chans i den svenska skolan? Får nyanlända samma chans i den svenska skolan? Sammanställning oktober 2015 De nyanlända eleverna (varit här högst fyra år) klarar den svenska skolan sämre än andra elever. Ett tydligt tecken är att för

Läs mer

Vad vill jag bli, och vad vill jag ha gjort?

Vad vill jag bli, och vad vill jag ha gjort? Vad vill jag bli, och vad vill jag ha gjort? Mitt liv och framtidsdrömmar som fotbollsspelare!!! Namn:. Syfte med detta dokument (föräldrasnack) Om vi ska klara av våra uppsatta mål, så är det endast möjligt

Läs mer

Aktivitetsinformation

Aktivitetsinformation Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid namn födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer, när du anmäler dig till en aktivitet. Du måste också ange om du är i behov av medicinering

Läs mer

Boken om Teknik. Boken om Teknik är en grundbok i Teknik för åk 4 6.

Boken om Teknik. Boken om Teknik är en grundbok i Teknik för åk 4 6. Boken om Teknik Boken om Teknik är en grundbok i Teknik för åk 4 6. PROVLEKTION: Teknikens arbetssätt att göra på riktigt Följande provlektion är ett utdrag ur Boken om Teknik. Uppslaget som är hämtat

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Ansvariga för planen Ansvarig förskollärare Sandra M Karlsson

Läs mer

Att visa kunskap genom argumentation Muntlig examination inom etik

Att visa kunskap genom argumentation Muntlig examination inom etik Att visa kunskap genom argumentation Muntlig examination inom etik Kristina von Hausswolff senior universitetsadjunkt i datavetenskap, fil kand. datalogi, ämneslärare i filosofi och matematik, fil. mag.

Läs mer

FOLKUNIVERSITETET 1 (11) Bildmanér för Webb3. Vår referens: Fredrik Suter Version 1. Stockholm 2010.04.08

FOLKUNIVERSITETET 1 (11) Bildmanér för Webb3. Vår referens: Fredrik Suter Version 1. Stockholm 2010.04.08 FOLKUNIVERSITETET Bildmanér för Webb3 Vår referens: Fredrik Suter Version 1. Stockholm 2010.04.08 Ringvägen 100 SE-118 60 Stockholm Tel +46 (0)8 501 103 00 www.ottoboni.se 1 (11) I korthet Ett viktigt

Läs mer

Bortom fagert tal om bristande tillgänglighet som diskriminering

Bortom fagert tal om bristande tillgänglighet som diskriminering Ds 2010:20 Bortom fagert tal om bristande tillgänglighet som diskriminering Lättläst sammanfattning Integrationsoch jämställdhetsdepartementet SOU och Ds kan köpas från Fritzes kundtjänst. För remissutsändningar

Läs mer

ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR

ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR TILLSÄTTARE/LAGLEDARE OCH DOMARE Cleverservice ett smart sätt att hantera matcher, domartillsättningar, samt utbetalningar av arvoden 2015 ANVÄNDARHANDLEDNING - CLEVERSERVICE Cleverservice

Läs mer

Central Barnhälsovård Västra Götalandsregionen i samarbete med Folkhälsokommittén

Central Barnhälsovård Västra Götalandsregionen i samarbete med Folkhälsokommittén Central Barnhälsovård Bamse må bra tidning Handledning hälsosamtal vid 4 år Handledning hälsosamtal vid 4 år Central Barnhälsovård Västra Götalandsregionen i samarbete med Folkhälsokommittén Central Barnhälsovård

Läs mer

FINANSIERING FÖR PRIVATPERSONER

FINANSIERING FÖR PRIVATPERSONER FINANSIERING FÖR PRIVATPERSONER Finansieringen anpassas efter din bilmodell och din ekonomi. Toyota Financial Services FINANSIERING Tryggt Din finansiering kan kompletteras med vårt trygghetspaket. Vi

Läs mer

DIGITALA KONSUMENTER MED NYA MÖJLIGHETER. Hej medlem, 2014-05-29

DIGITALA KONSUMENTER MED NYA MÖJLIGHETER. Hej medlem, 2014-05-29 KONSUMENT-FORUM Medlemsinformation DIGITALA KONSUMENTER MED NYA MÖJLIGHETER Hej medlem, 2014-05-29 Bäste medlem, Lessen (fast glad) att behöva störa dig i helgen. Men grisfrågan och främst foderfrågan

Läs mer

Verksamhetsplan Juniorerna 2016

Verksamhetsplan Juniorerna 2016 Verksamhetsplan Juniorerna 2016 Vinterträning Vinterträning i Haninge Golfhall vecka 3 vecka 14: 1 gång/vecka tränarledd träning. Sommarträning Sommarträning på Haninge GK vecka 17-24 och 31-38 : 1 gång/vecka

Läs mer

Enkätresultat. Enkät: Utvärdering moment 2. Datum: 2011-04-26 16:28:20 Aktiverade deltagare (Klinisk psykologi 1 (22,5hp)) Besvarad av: 27(47) (57%)

Enkätresultat. Enkät: Utvärdering moment 2. Datum: 2011-04-26 16:28:20 Aktiverade deltagare (Klinisk psykologi 1 (22,5hp)) Besvarad av: 27(47) (57%) Enkätresultat Enkät: Utvärdering moment 2 Status: öppen Datum: 2011-04-26 16:28:20 Grupp: Aktiverade deltagare (Klinisk psykologi 1 (22,5hp)) Besvarad av: 27(47) (57%) 1. I vilken utsträckning anser du

Läs mer

Flyktingläget på Tjörn Februari 2016

Flyktingläget på Tjörn Februari 2016 Flyktingläget på Tjörn Februari 2016 Tjörns kommuns uppdrag Uppdrag från regeringen, dvs Migrationsverket: Ta emot och ordna boende och integration för de flyktingar som anländer till Sverige. Nationell

Läs mer