PROTOKOLL 2 /

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL 2 / 2015 3.2.2015 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------"

Transkript

1 1 Församlingsrådet PROTOKOLL 2 / UTVÄRDERING AV FÖRSAMLINGENS VERKSAMHET ÅR VAL AV REPRESENTANTER I STYRELSEN FÖR HUGO OCH MARIA WINBERGS STIFTELSE FÖR ÅR ANHÅLLAN OM BIDRAG/KRISTLIGA FOLKHÖGKSOLAN I NYKARLEBY 21 FASTSTÄLLANDE AV KYRKOHERDENS RÄTT ATT BESLUTA OM ANSKAFFNINGAR INOM RAMEN FÖR FÖRSAMLINGSRÅDETS REGLEMENTE 22 FASTSTÄLLANDE AV KYRKOHERDENS RÄTT ATT BEVILJA BIDRAG INOM RAMEN FÖR FÖRSAMLINGSRÅDETS REGLEMENTE 23 BESLUT OM PÅ VILKET SÄTT KYRKOHERDENS BESLUT DELGES FÖRSAMLINGSRÅDET 24 VAL AV MEDELMMAR I DISTRIKTSRÅDEN I NORRA RESPEKTIVE SÖDRA ESBO 25 ANHÅLLAN OM DELTAGANDE I KURS/JOHANNA TERHO 26 KURS FÖR UNGA FÖRTROENDEVALDA 27 FÖRHANDSNOMINERING AV KANDIDATER TILL FINSKA MISSIONSSÄLLSKAPETS STYRELSE 28 KYRKOHERDENS BESLUTSFÖRTECKNING 29 FRIDAGSPLAN FÖR TIDEN FEBRUARI-APRIL 2015/PRÄSTER OCH KANTORER 30 ANMÄLNINGSÄRENDEN Sida

2 2 ESBO SVENSKA FÖRSAMLING Församlingsrådet PROTOKOLL 2 / 2015 Tid kl Plats Församlingens ämbetshus, Kyrkogatan 10, rum 307, tredje våningen Närvarande Rönnberg, Roger ordförande (ej under ) Björkstén, Pehr-Johan Holm, Tanja Kujala, Tiina Kusénius, Thea ordförande under Lassus, Jannika Nygård, Hannele Olsen Nyberg, Annika Paul, Heidi Rosenberg-Wikström, Solveig Storås, Roger Träskbacka, Pirkko Vuoristo, Camilla Thilman, Ken suppleant Lejonqvist-Jurvanen, Nina sekreterare Frånvarande Alameri, Cecilia Juslin-Sandin Heidi MÖTETS ÖPPNANDE, LAGLIGHET OCH KONSTATERANDE AV BESLUTFÖRHETEN Ordföranden öppnade mötet och konstaterade att mötet hade sammankallats och att tolv ordinarie medlemmar och en suppleant var närvarande. Det konstaterades att mötet var lagligt sammankallat och beslutfört.

3 3 Camilla Vuoristo höll inledningsandakt. GODKÄNNANDE AV MÖTETS AGENDA Föredragningslista nr 2 / 2015 jämte bilagor hade sänts till medlemmarna och på mötet utdelades en tilläggslista. Mötets agenda godkändes. VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE Till protokolljusterare valdes Tiina Kujala och Thea Kusénius.

4 4 18 UTVÄRDERING AV FÖRSAMLINGENS VERKSAMHET ÅR 2014 Församlingen ska inom februari göra en utvärdering av församlingens verksamhet under det föregående året. Avsikten är att utvärdera hur de i verksamhetsplanen uppställda, för hela församlingen gemensamma, tyngdpunkterna och målen förverkligats. Utvärderingen fogas till verksamhetsberättelsen för hela samfälligheten. Kyrkoherden har gjort ett förslag till utvärdering som vad gäller den sista punkten, budgetfallet, kommer att justeras på mötet. En verksamhetsberättelse sektors- och distriktsvis presenteras på församlingsrådets möte i mars. BILAGA TILL FÖREDRAGNINGEN A. Utvärdering av hur verksamhetsmålen nåtts. Kyrkoherden föreslår att församlingsrådet godkänner förslaget till utvärdering av verksamheten år Församlingsrådet beslöt enhälligt efter några kompletteringar godkänna förslaget till utvärdering av verksamheten år VAL AV REPRESENTANTER I STYRELSEN FÖR HUGO OCH MARIA WINBERGS STIFTELSE FÖR ÅR 2015 Enligt stadgarna för Hugo och Maria Winbergs stiftelse ska församlingsrådet årligen utse två ordinarie representanter samt en suppleant i styrelsen för stiftelsen. Stiftelsens ändamål att upprätthålla serviceboende och andra omsorgsformer för äldre, i första han för medlemmar i Esbo svenska församling. Detta förverkligas sker genom att stiftelsen driver anstalterna Tunaberg och Tunaro. Kyrkoherden föreslår att församlingsrådet utser sina representanter i styrelsen för Hugo och Maria Winbergs stiftelse för år 2015.

5 5 Behandling: Thea Kusénius föreslog återval av de tidigare representanterna, Ken Thilman, Bror Träskbacka och Ann-Mari Rantala. Pirkko Träskbacka och Ken Thilman anmälde jäv. Församlingsrådet beslöt enhälligt utse följande till sina representanter i styrelsen för Hugo och Maria Winbergs stiftelse för år 2015: Ken Thilman och Bror Träskbacka som ordinarie och Ann-Mari Rantala som suppleant. 20 ANHÅLLAN OM BIDRAG/KRISTLIGA FOLKHÖGKSOLAN I NYKARLEBY Kristliga folkhögskolan i Nykarleby (KREDU) anhåller om verksamhetsbidrag om några hundra euro för ett fortsatt gott bildningssamarbete med församlingarna i Borgå stift. Skolan ansvarar som enda instans i vårt land för den svenska utbildningen av kyrkliga barnledare och ordnar också en stor del av personalutbildningen i stiftet. Skolan har inte, åtminstone inte under de senaste åren, anhållit om bidrag av Esbo svenska församling. Kyrkoherden föreslår att församlingsrådet ur sitt anslag för understöd (budgetkonto ) beviljar Kristliga folkhögskolan i Nykarleby ett verksamhetsbidrag på 300 euro. Församlingsrådet beslöt enhälligt godkänna beslutsförslaget. 21 FASTSTÄLLANDE AV KYRKOHERDENS RÄTT ATT BESLUTA OM ANSKAFFNINGAR INOM RAMEN FÖR FÖRSAMLINGSRÅDETS REGLEMENTE Enligt kyrkolagen 11:9 ska församlingsrådet anta för sig ett reglemente som fastställs av domkapitlet. Reglementet innehåller bestämmelser om församlingsrådets sammanträde och uppgifter och också om vilka ärenden som församlingsrådet överfört till kyrkoherden att besluta om (3 kap. 8 i reglementet). Det nuvarande reglementet för församlingsrådet i Esbo svenska församling är fastställt år 2010.

6 6 Enligt 3 kap. 8, 8 punkten besluter kyrkoherden om en anskaffning till ett eurovärde som församlingsrådet särskilt fastställer. Församlingsrådet bör alltså fastställa till vilken maximisumma kyrkoherden får göra anskaffningar. Tidigare har kyrkoherden haft rätt att besluta om en anskaffning vars eurovärde inte överskrider budgetanslaget, dock högst euro. Nu föreslår han att summan höjs till euro BILAGA TILL FÖREDRAGNINGEN A.Reglemente för församlingsrådet i Esbo svenska församling Behandling: Kyrkoherden föreslår att kyrkoherden har rätt att besluta om en anskaffning vars eurovärde inte överskrider budgetanslaget, dock högst euro. Vice ordförande Thea Kusénius ledde ordet under denna punkt. Församlingsrådet beslöt enhälligt godkänna beslutsförslaget. 22 FASTSTÄLLANDE AV KYRKOHERDENS RÄTT ATT BEVILJA BIDRAG INOM RAMEN FÖR FÖRSAMLINGSRÅDETS REGLEMENTE Behandling: Enligt 3 kap. 8, 10 punkten i reglementet för församlingsrådet i Esbo svenska församling besluter kyrkoherden om beviljande av bidrag till ett eurovärde som församlingsrådet särskilt fastställer. Tidigare har kyrkoherden haft rätt att besluta om bidrag upp till 300 euro och samma föreslås gälla fortsättningsvis. Kyrkoherden föreslår att kyrkoherden har rätt att bevilja bidrag till en summa på högst 300 euro. Vice ordförande Thea Kusénius ledde ordet under denna punkt.

7 7 Församlingsrådet beslöt enhälligt godkänna beslutsförslaget. 23 BESLUT OM PÅ VILKET SÄTT KYRKOHERDENS BESLUT DELGES FÖRSAMLINGSRÅDET Enligt 3 kap. 10 i reglementet för församlingsrådet i Esbo svenska församling ska kyrkoherden se till att ett utdrag ur kyrkoherdens beslutsförteckning inom sju dagar från avgörandet tillställs församlingsrådets vice ordförande för kännedom. Församlingsrådet ska besluta separat hur dessa beslut delges rådet. Kyrkoherden föreslår att nuvarande praxis forsätter d.v.s. att kyrkoherdens beslut delges församlingsrådet i samband med kallelsen till följande möte och att de antecknas för kännedom på mötet. Kyrkoherden föreslår att kyrkoherdens beslut delges församlingsrådet i samband med kallelsen till följande möte och att de antecknas för kännedom på mötet. Församlingsrådet beslöt enhälligt godkänna beslutsförslaget. 24 VAL AV MEDELMMAR I DISTRIKTSRÅDEN I NORRA RESPEKTIVE SÖDRA ESBO Distriktsråden i både norra och södra Esbo bör kompletteras. Ordinariemedlemmen Marianne Blom önskar avsäga sig medlemskapet i norra Esbo och dessutom bör nya lekmannasuppleanter väljas istället för Jannika Lassus och Roger Storås som församlingsrådet på det förra mötet valde till sina representanter. I detta skede finns ett nytt namn: Ditte Sandholm. Vad gäller södra Esbo saknas en suppleant istället för Heidi Juslin-Sandin som valdes till församlingsrådets representant och från tidigare är en annan suppleantplats ledig. Ett nytt namn finns: Sven Seger

8 8 På mötet utdelad beredning: Till ytterligare suppleant i distriktsådet i södra Esbo föreslås Margeretha Moring Salomaa. Beträffande norra Esbo föreslår distriktspräst Kira Ertman att hela distriktsrådet väljs på nytt så att åtminstone alla ordinarie platser blir besatta. Till ordinarie medlemmar föreslås alltså Heikki Alavesa, Birgit Jakobsen-Korvenoja, Heidi Järvinen, Karl Johan Krokfors, Marina Malmström och Toini Malmström. Till suppleanter föreslås Mårten Malmström och Ditte Sandholm. Fyra suppleantplatser förblir obesatta tills vidare. Mandatperioden sträcker sig till utgången av år Förslag till beslut utdelat på mötet: Kyrkoherden föreslår att församlingsrådet: a)beviljar Marianne Blom avsked från medlemskapet i distriktsrådet i norra Esbo b) väljer Margeretha Moring- Salomaa och Sven Seger till lekmannasuppleanter i distriktsrådet i södra Esbo för den återstående mandatperioden c) väljer Heikki Alavesa, Birgit Jakobsen-Korvenoja, Heidi Järvinen, Karl Johan Krokfors, Marina Malmström och Toini Malmström till ordinarie lekmannamedlemmar i distriktsrådet i norra Esbo för den återstående mandatperioden och Mårten Malmström och Ditte Sandholm till suppleanter. Församlingsrådet beslöt enhälligt godkänna det på mötet utdelade beslutsförslaget. 25 ANHÅLLAN OM DELTAGANDE I KURS/JOHANNA TERHO Johanna Terho (tidigare Lund) valdes till församlingens ledande ungdomsarbetsledare på församlingsrådets möte i december. Hon anhåller nu om att få delta i den ledarskapsutbildning kallad Kirjo som i praktiken förutsätts av alla som innehar en ledande tjänst i Esbo svenska församling. Kursen ordnas på stiftsgården Lärkkulla och dess totala pris är 314 euro. Resor och andra avtalsenliga ersättningar tillkommer. Kyrkoherden föreslår att kursen beviljas och att en definieras som nödvändig vilket innebär att församlingen står för alla kostnader.

9 9 Kyrkoherden föreslår att församlingsrådet: a)godkänner Johanna Terhos deltagande i kursen Kirjo 1 på Lärkkulla b) att deltagandet definieras som nödvändigt. Församlingsrådet beslöt enhälligt godkänna beslutsförslaget. 26 KURS FÖR UNGA FÖRTROENDEVALDA Behandling: Nätverket Navi (Nuori aikuinen vaikuttaa kirkossa) och Nuorten Keskus ry., en riksomfattande kyrklig förening, ordnar en kurs för en unga förtroendevalda i Tammerfors På programmet står bl.a. mötesteknik, församlingarnas förvaltning och ekonomi och nätverksbyggande. Den totala deltagaravgiften är 170 euro per person, resekostnader tillkommer. Församlingsrådets ordinarie ledamöter Tanja Holm och Heidi Paul samt första suppleanten Ditte Sandholm anhåller om församlingens bekostar deltagandet och resorna. De hänvisar till årets beslut på Ungdomens Kyrkodagar om att uppmana församlingarna att sända unga förtroendevalda till kurser och att stå för kostnaderna. Kyrkoherden föreslår att församlingsrådet: a)bekostar Tanja Holms, Heidi Pauls och Ditte Sandholms deltagande i en kurs för en unga förtroendevalda i Tammerfors b) betalar deltagaravgiften 170 euro per person och resorna (enligt kollektivtrafik) med medel ur församlingsrådet anslag för förtroendevaldas utbildning (budgetkonto ) Tanja Holm och Heidi Paul anmälde jäv.

10 10 Församlingsrådet beslöt enhälligt godkänna beslutsförslaget. 27 FÖRHANDSNOMINERING AV KANDIDATER TILL FINSKA MISSIONSSÄLLSKAPETS STYRELSE Finska Missionssällskapet ger sina medlemsförsamlingar möjlighet att förhandsnominera kandidater till valet av styrelse. Valet sker på årsmötet i Rovaniemi. Borgå stift har en representant i styrelsen och uppdraget innehas för tillfället av Heidi Juslin-Sandin. Hon är vald för två år framåt, varför kyrkoherden föreslår att församlingsrådet endast antecknar ärendet för kännedom. Kyrkoherden föreslår att församlingsrådet antecknar ärendet för kännedom. Församlingsrådet antecknade ärendet för kännedom. 28 KYRKOHERDENS BESLUTSFÖRTECKNING BILAGA TILL FÖREDRAGNINGEN A. Kyrkoherdens beslut Kyrkoherden föreslår att församlingsrådet antecknar för kännedom kyrkoherdens beslut nr /2014 och 1-10/2015. Församlingsrådet antecknade ärendet för kännedom. 29 FRIDAGSPLAN FÖR TIDEN FEBRUARI-APRIL 2015/PRÄSTER OCH KANTORER BILAGA TILLL FÖREDRAGNINGEN

11 11 A.Plan för tjänstefri tid Kyrkoherden föreslår att församlingsrådet antecknar för kännedom prästernas och kantorernas fridagsplan för perioden februari-april Församlingsrådet antecknade ärendet för kännedom. 30 ANMÄLNINGSÄRENDEN a) Församlingsrådet antecknade för kännedom information om församlingens representanter i organ i samfälligheten Gemensamma kyrkofullmäktige beslöt välja Esbo svenska församlings representanter enligt följande (suppleanterna inom parentes): Gemensamma kyrkorådet: - Mårten Lindholm (Pehr-Johan Björkstén) - Jannika Lassus (Ken Thilman) Personaldirektionen: - Heidi Juslin-Sandin (Stefan Ekholm) Fastighetsdirektionen - Pehr-Johan Björkstén (Solveig Rosenberg-Wikström) Utvärderingsdirektionen - Sonja Tuomolin (Lars Kusénius)

12 12 Avslutningsandakten hölls av Pirkko Träskbacka. Ordförande Roger Rönnberg avslutade mötet kl Roger Rönnberg ordförande Nina Lejonqvist-Jurvanen sekreterare Protokollet har justerats och godkänts samt konstaterats överensstämma med mötets förlopp och med där fattade beslut Tiina Kujala Thea Kusénius

13 13 Esbo svenska församling Församlingsrådet ANVISNING OM RÄTTELSEYRKANDE OCH BESVÄRSANVISNING Sammanträdesdatum FÖRBUD MOT ATT SÖKA ÄNDRING Grunderna för förbudet Förbud mot att söka ändring vid beredning och verkställighet Över följande beslut är det enligt 24 kap. 5 i kyrkolagen inte möjligt att anföra kyrkobesvär och enligt 5 1 mom. i förvaltningsprocesslagen inte möjligt att anföra förvaltningsbesvär, eftersom besluten endast gäller beredning eller verkställighet. Besvär enligt lagen om offentlig upphandling får inte anföras över ett beslut om offentlig upphandling, eftersom beslutet endast gäller beredning av upphandlingsförfarandet. Paragrafer i protokollet: 18, 21-23, Besvärsförbud på grund av rätten att framställa rättelseyrkande Följande beslut får inte överklagas genom besvär eftersom det enligt 24 kap. 3 1 mom. i kyrkolagen är möjligt att framställa skriftligt rättelseyrkande över beslutet: Paragrafer i protokollet: 19 20, Förbud mot att söka ändring i underställningsärende Enligt 24 kap. 3 2 mom. i kyrkolagen är det inte möjligt att yrka rättelse i ett beslut som underställs domkapitlet eller Kyrkostyrelsen för fastställelse. Paragrafer i protokollet: Särskilda bestämmelser om förbud mot att söka ändring Enligt 1. kyrkolagen 24 kap mom. 2. förvaltningsprocesslagen 5 2 mom. 3. lagen om kyrkans tjänstekollektivavtal 19 eller 4. någon annan lagstiftning får följande beslut inte överklagas genom besvär: Paragrafer i protokollet och grunderna för besvärsförbudet: Förbud mot att söka ändring i upphandlingsärenden Med stöd av 24 kap. 8 a 2 mom. i kyrkolagen får ändring inte sökas genom rättelseyrkande eller kyrkobesvär i ett upphandlingsbeslut, om ärendet hör till marknadsdomstolens behörighet. Ärendet hör till marknadsdomstolens behörighet om upphandlingens värde överstiger det tröskelvärde som anges i 15 i upphandlingslagen 1. Paragrafer i protokollet: ANVISNING OM RÄTTELSEYRKANDE Behörig myndighet och tidsfrist för rättelseyrkande Den som är missnöjd med följande beslut kan framställa ett skriftligt rättelseyrkande. Myndighet som rättelseyrkandet riktas till och kontaktinformation: Församlingsrådet i Esbo svenska församling 1 De nationella tröskelvärdena är euro (varor och tjänster), euro (hälsovård och socialtjänster) och euro (byggentreprenader och byggkoncessioner)

14 14 Besöksadress: Kyrkogatan 10 Postadress: PB 202, Esbo Paragrafer i protokollet: 19 20, Yrkande ska framställas inom 14 dagar efter det att parten har fått del av beslutet. Delgivningen anses ha skett den sjunde dagen efter att brevet postades, om det inte visas att den har skett senare. En församlingsmedlem anses ha fått del av beslutet när protokollet har lagts fram till allmänt påseende. Rättelseyrkandet kan på eget ansvar skickas per post, genom bud eller elektroniskt (fax eller e-post). Rättelseyrkandet ska vara framme senast den sista dagen för yrkande av rättelse inom kansliets öppettid. Innehållet i rättelseyrkandet Av rättelseyrkandet ska framgå: namnet på den som yrkar på rättelse och den kontaktinformation som behövs för behandlingen av ärendet vilket beslut rättelseyrkandet gäller hurdan rättelse som yrkas på vilka grunder rättelse yrkas. UPPHANDLINGSRÄTTELSE Inlämning av upphandlingsrät telse En part som är missnöjd med den upphandlande enhetens beslut eller ett annat avgörande i upphandlingsförfarandet kan framställa en skriftlig upphandlingsrättelse till den upphandlande enheten (80 83 i upphandlingslagen). Inlämningsadress Upphandlingsrättelsen ska lämnas in till den upphandlande enheten. Den upphandlande enhetens kontaktinformation: Besöksadress: Kyrkogatan 10 Postadress: PB 202, Esb Yrkande på upphandlingsrättelse ska framställas inom 14 dagar efter det att parten har fått del av den upphandlande enhetens beslut eller annat avgörande i upphandlingsförfarandet. Upphandlingsrättelsen kan på eget ansvar skickas per post, genom bud eller elektroniskt. Delgivningen anses ha skett den sjunde dagen efter att brevet postades, om det inte visas att den har skett senare. Vid elektronisk delgivning anses parten ha fått del av meddelandet den dag det elektroniska meddelandet står till mottagarens förfogande i dennes mottagarapparat på ett sådant sätt att meddelandet kan hanteras. Dagen då meddelandet skickats anses vara en sådan tidpunkt, om det inte ges en tillförlitlig redogörelse om att det elektroniska meddelandet har nått mottagaren vid en senare tidpunkt. Upphandlingsrättelsen ska vara framme senast den sista dagen för yrkande av rättelse inom kansliets öppettid. Upphandlingsrät telsens innehåll Av upphandlingsrättelsen ska framgå: namnet på den som yrkar på rättelse och den kontaktinformation som behövs för behandlingen av ärendet vilket beslut upphandlingsrättelsen gäller hurdan rättelse som yrkas på vilka grunder rättelse yrkas. Till upphandlingsrättelsen ska fogas de dokument som åberopas, om inte den upphandlande enheten redan har dessa till sitt förfogande. BESVÄRSANVISNING Besvärsmyndighet och besvärstid Kyrko- och förvaltningsbesvär Följande beslut kan överklagas genom skriftliga besvär Besvärsmyndighet och kontaktinformation Helsingfors förvaltningsdomstol Adress: Banbyggarvägen 5, Helsingfors Fax: Kyrkobesvär, paragrafer i protokollet: Besvärstid 30 dagar 30 dagar -----

15 15 Förvaltningsbesvär, paragrafer i protokollet: Kyrkobesvär i ett underställningsärende Följande beslut kan överklagas genom skriftliga besvär Besvärstid 30 dagar Besvärsmyndighet och kontaktinformation Domkapitlet i Borgå stift Besöksadress: Gymnasiegränd 2 Postadress: PB 30, Borgå Fax: E-post: Kyrkostyrelsen 30 dagar PB 185 (Hamngatan 11), Helsingfors Fax: E-post: kyrkostyrelsen@evl.fi Undervisnings- och kulturministeriet PB 29 (Sjötullsgatan 10), Statsrådet Fax: (registratorsbyrån) E-post: kirjaamo@minedu.fi 30 dagar Besvär hos marknadsdomstolen Besvär ska lämnas in skriftligen inom 14 dagar från den dag då den anbudssökande eller anbudsgivaren skriftligen har fått del av de avgöranden som påverkar dennes ställning eller om anbudsförfarandets utgång och grunderna för dessa avgöranden samt en skriftlig anvisning om hur ärendet kan föras till marknadsdomstolen (besvärsanvisning). Delgivningen anses ha skett den sjunde dagen efter att brevet postades, om det inte visas att den har skett senare. Vid elektronisk delgivning anses parten ha fått del av meddelandet den dag det elektroniska meddelandet står till mottagarens förfogande i dennes mottagarapparat på ett sådant sätt att meddelandet kan hanteras. Dagen då meddelandet skickats anses vara en sådan tidpunkt, om det inte ges en tillförlitlig redogörelse om att det elektroniska meddelandet har nått mottagaren vid en senare tidpunkt. Den som söker ändring i ett upphandlingsärende ska dessutom skriftligen underrätta den upphandlande enheten om att ärendet förs till marknadsdomstolen. Den upphandlande enheten ska underrättas på den adress enheten uppgett senast när besvären om upphandlingen lämnas till marknadsdomstolen. Den upphandlande enhetens kontaktinformation anges ovan vid informationen om upphandlingsrättelse. Marknadsdomstolens kontaktinformation Besvären ska tillställas marknadsdomstolen på följande adress: Besvärstid 14 dagar Banbyggarvägen 5, Helsingfors Fax E-post: markkinaoikeus@oikeus.fi Beräkning av tiden för ändringssökande Besvärsskrift Besvärstid och tid för rättelseyrkande räknas från den dag vederbörande har fått del av beslutet, denna dag undantaget. Om inte annat visas anses en part ha fått del av beslutet sju dagar efter att brevet postades, vid den tid mottagningsbeviset visar eller vid den tid som antecknats på ett separat intyg över delfående. I besvärsskriften ska anges: vem som anför besvär, namn och hemort postadress och telefonnummer där meddelanden om behandlingen av ärendet kan lämnas till den som anfört besvären vilket beslut man söker ändring i på vilka punkter man söker ändring i beslutet och vilka ändringar som yrkas på vilka grunder ändring söks. Besvärsskriften ska undertecknas av den som anför besvär, av en laglig företrädare eller av ett ombud. Om talan förs av en laglig företrädare eller ett ombud, eller om besvärsskriften avfattats av någon annan person, ska även denna persons namn och hemort uppges i besvärsskriften.

16 16 Till besvärsskriften ska fogas: det beslut man söker ändring i, i original eller kopia ett intyg över vilken dag beslutet har delgetts eller en annan utredning över när besvärstiden börjat handlingar som åberopas till stöd för yrkandet, om inte dessa redan tidigare har lämnats till myndigheten. Ett ombud som inte är advokat eller offentligt rättsbiträde ska också bifoga en fullmakt till besvärsskriften. Enligt upphandlingslagen (548/2007) kan den upphandlande enhetens beslut eller ett annat avgörande i upphandlingsförfarandet som påverkar den anbudssökandes eller anbudsgivarens ställning överklagas genom besvär hos marknadsdomstolen. Besvär hos marknadsdomstolen kan inte anföras över ett sådant beslut eller annat avgörande av den upphandlande enheten som enbart gäller beredning av ett upphandlingsförfarande. Ärendet kan föras till marknadsdomstolen om upphandlingens värde överstiger det tröskelvärde som anges i 15 i upphandlingslagen. Inlämning av besvär Besvärshandlingarna ska inom besvärstiden lämnas in till den besvärsmyndighet som anges i beslutet. På eget ansvar kan besvärsskrifterna skickas per post, genom bud eller elektroniskt. Handlingarna ska postas i så god tid att de hinner fram innan kansliet stänger den sista dagen av besvärstiden. Rättegångsavgift Enligt 3 i lagen om avgifter för domstolars och vissa justitieförvaltningsmyndigheters prestationer (701/1993) tar förvaltningsdomstolen ut en rättegångsavgift på 90 euro och marknadsdomstolen en rättegångsavgift på 226 euro av den som anför besvär, om inte något annat följer av lagens 6 och 7. En detaljerad besvärsanvisning bifogas protokollsutdraget.

PROTOKOLL 3/2015 3.3.2015 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PROTOKOLL 3/2015 3.3.2015 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Församlingsrådet PROTOKOLL 3/2015 3.3.2015 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESBO SVENSKA FÖRSAMLING

Läs mer

Den som är missnöjd med följande beslut kan framställa ett skriftligt rättelseyrkande.

Den som är missnöjd med följande beslut kan framställa ett skriftligt rättelseyrkande. Församlingsrådet 23 15.03.2016 Anvisningar för rättelseyrkande och besvärsanvisning Fr 23 FÖRBUD MOT ATT SÖKA ÄNDRING Grunderna för förbudet Förbud mot att söka ändring vid beredning och verkställighet

Läs mer

75 Rapport om enkäten beträffande helsingforsförsamlingarnas förtroendevaldas påverkningsmöjligheter

75 Rapport om enkäten beträffande helsingforsförsamlingarnas förtroendevaldas påverkningsmöjligheter 106/2013 75 Rapport om enkäten beträffande helsingforsförsamlingarnas förtroendevaldas påverkningsmöjligheter Beslutsförslag Gemensamma kyrkofullmäktige antecknar rapporten om helsingforsförsamlingarnas

Läs mer

Lemland-Lumparlands församling Kyrkofullmäktige 5/2015 Sammanträdesprotokoll 15.12.2015

Lemland-Lumparlands församling Kyrkofullmäktige 5/2015 Sammanträdesprotokoll 15.12.2015 5/2015 Sammanträdesprotokoll 15.12.2015 1 / 10 Sammanträdestid: Tisdagen den 15.12.2015 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Församlingshemmet, Söderby Ärendets nr 1. 52 Sammanträdets öppnande 2. 53 Sammanträdets

Läs mer

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 1/2015 Sammanträdesprotokoll 8.1.2015

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 1/2015 Sammanträdesprotokoll 8.1.2015 1/2015 Sammanträdesprotokoll 8.1.2015 1 / 10 Sammanträdestid: Torsdagen den 8.1.2015 kl. 12.00 Sammanträdesplats: E-mötesförfarande Ärendets nr 1. 1 Sammanträdets öppnande 2. 2 Sammanträdets laglighet

Läs mer

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 1/2015 Sammanträdeskallelse 18.2.2015

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 1/2015 Sammanträdeskallelse 18.2.2015 1/2015 Sammanträdeskallelse 18.2.2015 1 / 16 Sammanträdestid: Onsdagen den 18.2.2015 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Församlingshemmet Birgittagården, Lemland Ärendets nr 1. 1 Sammanträdets öppnande 2. 2

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Församlingsrådet i Esbo svenska församling 3/2018 PROTOKOLL

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Församlingsrådet i Esbo svenska församling 3/2018 PROTOKOLL INNEHÅLLSFÖRTECKNING Församlingsrådet i Esbo svenska församling 3/2018 PROTOKOLL Närvarande... 1 26 Val av diakonitjänstinnehavare... 3 27 Utlåtande om förordnande av t.f. kaplan och församlingspastor...

Läs mer

Protokoll. Deltagare Fagerudd Martin ordförande, sekreterare. Bergström Marianne. Glantz-Vilo Helen. Mannola Maximilian Nurmi-Kokko Tiina

Protokoll. Deltagare Fagerudd Martin ordförande, sekreterare. Bergström Marianne. Glantz-Vilo Helen. Mannola Maximilian Nurmi-Kokko Tiina Församlingsrådets möte Tid Plats kl 13:00 epostmöte Deltagare Fagerudd Martin ordförande, sekreterare Bergström Marianne Eklöf Jan-Erik Glantz-Vilo Helen Halmén Annika Linnamäki Anita Mannola Maximilian

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Församlingsrådet i Esbo svenska församling 3/2017 PROTOKOLL

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Församlingsrådet i Esbo svenska församling 3/2017 PROTOKOLL INNEHÅLLSFÖRTECKNING Församlingsrådet i Esbo svenska församling 3/2017 PROTOKOLL Närvarande... 1 26 Verksamhetsberättelse för Esbo svenska församling år 2016... 3 27 Kyrkoherdens beslutsförteckning...

Läs mer

PROTOKOLL. Församlingsrådet i Matteus församling. Tid kl. 18:00 20:40 Matteuskyrkan, Åbohusvägen 3, Olavussalen

PROTOKOLL. Församlingsrådet i Matteus församling. Tid kl. 18:00 20:40 Matteuskyrkan, Åbohusvägen 3, Olavussalen Församlingsrådet i Matteus församling PROTOKOLL Tid 03.05.2017 kl. 18:00 20:40 Plats Matteuskyrkan, Åbohusvägen 3, Olavussalen Närvarande Stefan Forsén, ordförande Kai Ahola Jenny-Maria Bergman Eva Bruun

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Församlingsrådet i Esbo svenska församling 05/2017 PROTOKOLL

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Församlingsrådet i Esbo svenska församling 05/2017 PROTOKOLL INNEHÅLLSFÖRTECKNING Församlingsrådet i Esbo svenska församling 05/2017 PROTOKOLL Närvarande... 1 42 Respons till kyrkostyrelsen gällande kyrkomötets riktlinjer i anslutning till kyrkans framtid... 3 43

Läs mer

Protokoll. Deltagare Fagerudd Martin ordförande, sekreterare. Mannola Maximilian Mannerström Hanna Piskunen-Virkki Annika

Protokoll. Deltagare Fagerudd Martin ordförande, sekreterare. Mannola Maximilian Mannerström Hanna Piskunen-Virkki Annika Församlingsrådets möte Tid Plats kl 15:00 epostmöte Deltagare Fagerudd Martin ordförande, sekreterare Aura Per-Erik Eklöf Jan-Erik Falkstedt Marina Halmén Annika Mannola Maximilian Mannerström Hanna Piskunen-Virkki

Läs mer

SISÄLLYSLUETTELO. Församlingsrådet i Esbo svenska församling 01/2016 PÖYTÄKIRJA

SISÄLLYSLUETTELO. Församlingsrådet i Esbo svenska församling 01/2016 PÖYTÄKIRJA SISÄLLYSLUETTELO Församlingsrådet i Esbo svenska församling 01/2016 PÖYTÄKIRJA Närvarande... 1 1 UTVÄRDERING AV FÖRSAMLINGENS VERKSAMHET ÅR 2015... 3 2 FÖRSAMLINGSRÅDETS REPRESENTANTER I FÖRSAMLINGENS

Läs mer

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 3/2019 Sammanträdesprotokoll

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 3/2019 Sammanträdesprotokoll 3/2019 Sammanträdesprotokoll 14.3.2019 1 / 9 Sammanträdestid: Onsdagen den 14.3.2019 kl. kl. 19.00 Sammanträdesplats: Församlingshemmet Birgittagården Ärendets nr 1. 28 Sammanträdets öppnande 2. 29 Sammanträdets

Läs mer

Bildningsnämndens svenska sektion nr 3/2011 13.9.2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Bildningsnämndens svenska sektion nr 3/2011 13.9.2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING nr 3/2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING BILDNSVES 19 Mötets konstituering BILDNSVES 20 Tjänsteinnehavarbeslut för kännedom BILDNSVES 21 Arbetsplan för läsåret 2011 2012, svenska skola BILDNSVES 22 Den svenska förskolans

Läs mer

Tid kl. 18:45-20:15 Matteuskyrkan, Åbohusvägen Helsingfors, Matteussalen

Tid kl. 18:45-20:15 Matteuskyrkan, Åbohusvägen Helsingfors, Matteussalen Församlingsrådet i Matteus församling PROTOKOLL Tid 20.12.2018 kl. 18:45-20:15 Plats Matteuskyrkan, Åbohusvägen 3 00900 Helsingfors, Matteussalen Närvarande Kai Ahola Jenny-Maria Bergman Eva Bruun Gun

Läs mer

Sammanträdesdatum 20.5.2015

Sammanträdesdatum 20.5.2015 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20.5.2015 Nr 4/2015 4/45 Sammanträdestid Onsdagen den 20.5.2015, kl. 19.00-20.10 Sammanträdesplats Nedervetil brandstation Beslutande: Ersättare: Enroth, Carl-Johan Takkula, Monica

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Församlingsrådet i Esbo svenska församling 1/2018 PROTOKOLL

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Församlingsrådet i Esbo svenska församling 1/2018 PROTOKOLL INNEHÅLLSFÖRTECKNING Församlingsrådet i Esbo svenska församling 1/2018 PROTOKOLL Närvarande... 1 1 Anmälan om avsked, Synnöve Heikkinen... 3 2 Anställande av Synnöve Heikkinen som byråsekreterare... 4

Läs mer

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 5/2018 Sammanträdesprotokoll

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 5/2018 Sammanträdesprotokoll 5/2018 Sammanträdesprotokoll 5.9.2018 1 / 10 Sammanträdestid: Onsdagen den 05.09.2018 kl. kl. 19.00 Sammanträdesplats: Vid Fågelviks Logi och Café Ärendets nr 1. 51 Sammanträdets öppnande 2. 52 Sammanträdets

Läs mer

PROTOKOLL 6 /

PROTOKOLL 6 / Församlingsrådet PROTOKOLL 6 / 2013 3.9.2013 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- SIDA 72 DISKUSSION OM GUDSTJÄNSTLIVET I ESBO

Läs mer

41 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 57. 42 Val av protokolljusterare 57. 43 Godkännande av föredragningslista 57

41 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 57. 42 Val av protokolljusterare 57. 43 Godkännande av föredragningslista 57 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 5/2015 55 Köks- och städsektionen Tid Onsdag 7.10.2015kl. 14.00 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 41 Sammanträdets laglighet och beslutförhet

Läs mer

BESLUT OM BEGRÄNSNING AV KONTAKTER (mentalvårdslagen 22 j )

BESLUT OM BEGRÄNSNING AV KONTAKTER (mentalvårdslagen 22 j ) Blankett fastställd av social- och hälsovårdsministeriet 1 (9) (fyll i på blankettens språk) BESLUT OM BEGRÄNSNING AV KONTAKTER (mentalvårdslagen 22 j ) 1. Patientens personuppgifter Efternamn Förnamn

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN 1.10.2014 13/14. Kommunkansliet, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN 1.10.2014 13/14. Kommunkansliet, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN PROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr KOMMUNSTYRELSEN 1.10.2014 13/14 Sammanträdestid Onsdag 1.10.2014 kl. 17.00 Beslutande Kommunkansliet, sammanträdesrummet x Höglund, Roger, ordförande, x

Läs mer

Bildningsnämnden nr 1/2013 7.2.2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Bildningsnämnden nr 1/2013 7.2.2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING nr 1/2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING BILDN 1 BILDN 2 BILDN 3 Mötets konstituering Laglighetsövervakning av tjänsteinnehavarbeslut Godkännande av utvärderingen gällande bildningsnämndens interna övervakning för

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTKOLL 2012-11-09 51 61 Kl 13.04-15.36. Förbundskansliet 7/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTKOLL 2012-11-09 51 61 Kl 13.04-15.36. Förbundskansliet 7/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 9 november 2012, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Kaffe serveras från kl 12.45. 51 Sammanträdets laglighet och beslutförhet...

Läs mer

Tid kl. 17:35-19:40 Plats S:t Jacobs församlingssal, Kvarnbergsbrinken 1

Tid kl. 17:35-19:40 Plats S:t Jacobs församlingssal, Kvarnbergsbrinken 1 Församlingsrådet i Johannes församling PROTOKOLL Tid 03.06.2019 kl. 17:35-19:40 Plats S:t Jacobs församlingssal, Kvarnbergsbrinken 1 Närvarande Johan Westerlund, ordförande Markus Andersén Maria Björnberg

Läs mer

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL

PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om ändring av kyrkolagen PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL Det föreslås att kyrkolagen ändras så, att bestämmelser om rätten för vice ordföranden

Läs mer

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 6/2015 PROTOKOLL 2.9.2015

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 6/2015 PROTOKOLL 2.9.2015 1 / 11 Sammanträdestid: Onsdagen den 2.9 2015 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Församlingshemmet Birgittagården, Lemland Ärendets nr 1. 64 Sammanträdets öppnande 2. 65 Sammanträdets laglighet och beslutförhet

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Församlingsrådet i Esbo svenska församling 07/2016 PROTOKOLL

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Församlingsrådet i Esbo svenska församling 07/2016 PROTOKOLL INNEHÅLLSFÖRTECKNING Församlingsrådet i Esbo svenska församling 07/2016 PROTOKOLL Närvarande... 1 73 ESBO SVENSKA FÖRSAMLINGS FRAMTIDSREDOGÖRELSE KYRKAN I ESBO 2017-2021... 3 74 PERSONALUTBILDNINGSPLAN

Läs mer

81 Helsingfors domkapitel har fastställt kyrkofullmäktiges beslut av den (arrendering av fast egendom, tomt i Malmgård)

81 Helsingfors domkapitel har fastställt kyrkofullmäktiges beslut av den (arrendering av fast egendom, tomt i Malmgård) 602/2015 81 Helsingfors domkapitel har fastställt kyrkofullmäktiges beslut av den 14.6.2018 58 (arrendering av fast egendom, tomt 91-33-249-001 i Malmgård) Beslutsförslag Beslut Gemensamma kyrkofullmäktige

Läs mer

PROTOKOLL 7 /

PROTOKOLL 7 / Församlingsrådet PROTOKOLL 7 / 2014 7.10.2014 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- SIDA 75 FÖRSLAG TILL PERSONALUTVECKLINGSPLAN

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Församlingsrådet i Esbo svenska församling 6/2017 PROTOKOLL

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Församlingsrådet i Esbo svenska församling 6/2017 PROTOKOLL INNEHÅLLSFÖRTECKNING Församlingsrådet i Esbo svenska församling 6/2017 PROTOKOLL Närvarande... 1 47 Beslut om boendeskyldigheten för församlingens kyrkoherde i Morby prästgård... 3 48 Personalutbildningsplan

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 11.02.2015 Nr: 2 Paragrafer: 19-32 Plats och tid Kommunkansliets mötesrum i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 11 februari 2015 kl. 19.00-21.30 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 1/2011 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19.00-21.10 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Karlsson Henning, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd - Fagerström Yvonne x Jansson

Läs mer

Kallade beslutande: Löpande ersättare: Raul Jansson Elisabeth Sjövik Seija Vuorio-Carlsson

Kallade beslutande: Löpande ersättare: Raul Jansson Elisabeth Sjövik Seija Vuorio-Carlsson Kallade beslutande: Ordinarie ledamöter: Herbert Lindén ordförande Hanna Bromels, vice ordf. Carl-Ingemar Björklund Tor-Björn Dahlén Silvana Fagerholm-Sjöblom Johan Granlund Berit Hampf Runar Karlsson

Läs mer

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 13.5.2013 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30. Biblioteket i Sund. Ärenden:

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 13.5.2013 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30. Biblioteket i Sund. Ärenden: Tid SUNDS KOMMUN SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 13.5.2013 Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30 Nr 4 Plats Ärenden: Biblioteket i Sund Innehåll 37 Mötets laglighet och beslutförhet 3 38 Val av två protokolljusterare

Läs mer

REGLEMENTE FÖR FISKEOMRÅDE

REGLEMENTE FÖR FISKEOMRÅDE REGLEMENTE FÖR FISKEOMRÅDE 1 Namn, hemort och verksamhetsområde Fiskeområdets namn är Korsholms fiskeområde och dess förvaltningshemort är Korsholms kommun. Fiskeområdets gränser har fastställts den 17

Läs mer

Översättning Beslut Nr 100/2012/2 Västra och Inre Finland Dnr LSSAVI/51/04.09/2012

Översättning Beslut Nr 100/2012/2 Västra och Inre Finland Dnr LSSAVI/51/04.09/2012 Översättning Beslut Nr 100/2012/2 Västra och Inre Finland Dnr LSSAVI/51/04.09/2012 Givet efter anslag 27.11.2012 ÄRENDE Förlängning av tillståndets giltighetstid som är beviljad i tillståndsvillkoret 7

Läs mer

Sammanträdesdatum 17.3.2016. Restaurang Marinas Södra Terjärvvägen 1

Sammanträdesdatum 17.3.2016. Restaurang Marinas Södra Terjärvvägen 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17.3.2016 Nr 2/2016 2/12 Sammanträdestid Torsdagen den 17 mars 2016, kl. 18:30 19:30 Sammanträdesplats Restaurang Marinas Södra Terjärvvägen 1 Beslutande: Ersättare: Svartsjö, Peter

Läs mer

REGLEMENTE FÖR INGÅ FISKEOMRÅDE

REGLEMENTE FÖR INGÅ FISKEOMRÅDE 1/6 REGLEMENTE FÖR INGÅ FISKEOMRÅDE 1 Namn, hemort och verksamhetsområde Fiskeområdets namn är Ingå fiskeområde och dess förvaltningshemort är Ingå kommun. Fiskeområdets gränser har fastställts den 6 april

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Församlingsrådet i Esbo svenska församling 01/2017 PROTOKOLL

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Församlingsrådet i Esbo svenska församling 01/2017 PROTOKOLL INNEHÅLLSFÖRTECKNING Församlingsrådet i Esbo svenska församling 01/2017 PROTOKOLL Närvarande... 1 1 Val av vice ordförande för församlingsrådet i Esbo svenska församling åren 2017-2018... 3 2 Beslut gällande

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 9/2012 1

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 9/2012 1 VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 9/2012 1 Sammanträdet inleddes med psalmsång Psb 324:1-2, textläsning ur 1 Thess. 5:16-24 och bönen Fader Vår. Sammanträdets laglighet och beslutsförhet 144 Konstaterades

Läs mer

Besvärsmyndighet Ändring i besluten i 24, 27 och 30 kan sökas genom kommunalbesvär hos Helsingfors förvaltningsdomstul.

Besvärsmyndighet Ändring i besluten i 24, 27 och 30 kan sökas genom kommunalbesvär hos Helsingfors förvaltningsdomstul. Förbud att söka ändring BESVÄRSANVISNING (Kommunalbesvär) Eftersom besluten i 23, 25-26 och 28-29 endast gäller beredning eller verkställighet, kan kom munalbesvär inte anfö ras över besluten (KomL 91).

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs. - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René - Jansson Tom x Rydström Agneta - Söderlund Jessica

Kommunkansliet i Nääs. - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René - Jansson Tom x Rydström Agneta - Söderlund Jessica Nr 4/2014 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00-20.20 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René - Jansson Tom x Rydström

Läs mer

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 28.09.2015 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00. Ärenden:

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 28.09.2015 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00. Ärenden: Tid SUNDS KOMMUN SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 28.09.2015 Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00 Nr 7 Plats Ärenden: Sunds skola Innehåll 69 Mötets laglighet och beslutförhet 3 70 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 3/2016 Sammanträdesprotokoll

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 3/2016 Sammanträdesprotokoll 3/2016 Sammanträdesprotokoll 8.4.2016 1 / 10 Sammanträdestid: Torsdagen den 14.4 2015 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Församlingshemmet Birgittagården, Lemland Ärendets nr 1. 29 Sammanträdets öppnande 2.

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN. Planläggningssektionen PROTOKOLL 03.10.2014 71. Sammanträdestid: Fredagen 03.10.2014, kl. 10.30-11.45.

PEDERSÖRE KOMMUN. Planläggningssektionen PROTOKOLL 03.10.2014 71. Sammanträdestid: Fredagen 03.10.2014, kl. 10.30-11.45. 03.10.2014 71 Sammanträdestid: Fredagen 03.10.2014, kl. 10.30-11.45 Sammanträdesplats: Polaris i Edsevö Beslutande Borgmästars, Yvonne Forsblom, Greger Käldman, Leif Lindfors, Ralf Wiklund, Senja ordförande.

Läs mer

Onsdagen den 11 maj 2016 kl. 19.00 20.20 Kommungården

Onsdagen den 11 maj 2016 kl. 19.00 20.20 Kommungården HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 4 maj 2016 Byggnadstekniska nämnden 11.05.2016 47-62 Sammanträdestid Sammanträdesplats Ärendets -nummer Onsdagen den 11 maj 2016 kl. 19.00

Läs mer

Styrelsen 12 2011 P R O T O K O L L 15.12.2011

Styrelsen 12 2011 P R O T O K O L L 15.12.2011 Styrelsen 12 2011 P R O T O K O L L 15.12.2011 Styrelsen 15.12.2011 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 12/2011 Tid: 15.12.2011 kl. 13.00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH

Läs mer

PROTOKOLL 7 /

PROTOKOLL 7 / Församlingsrådet PROTOKOLL 7 / 2013 1.10.2013 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- SIDA 82 FÖRSLAG TILL PERSONALUTVECKLINGSPLAN

Läs mer

PYHTÄÄN KALASTUSALUE PYTTIS FISKEOMRÅDE REGLEMENTE

PYHTÄÄN KALASTUSALUE PYTTIS FISKEOMRÅDE REGLEMENTE PYHTÄÄN KALASTUSALUE PYTTIS FISKEOMRÅDE REGLEMENTE 1 Namn, hemort och verksamhetsområde Fiskeområdets namn är Pyhtään kalastusalue Pyttis fiskeområde och dess förvaltningshemort är Pyttis kommun. Fiskområdets

Läs mer

Sammanträdesdatum 10.12.2014

Sammanträdesdatum 10.12.2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11/2014 11/134 Sammanträdestid Onsdagen den, kl. 19.00-20.32 Sammanträdesplats Botnia Hotel & Restaurant Beslutande: Ersättare: Enroth, Carl-Johan Takkula, Monica Byskata, Tom

Läs mer

ÄmbetsEdu, Ämbetshuset. 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 34. 26 Val av protokolljusterare 35. 27 Godkännande av föredragningslistan 36

ÄmbetsEdu, Ämbetshuset. 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 34. 26 Val av protokolljusterare 35. 27 Godkännande av föredragningslistan 36 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2015 1 Köks- och städsektionen Tid 10.06.2015 kl. 13.00 Plats ÄmbetsEdu, Ämbetshuset Ärenden som skall behandlas Sida 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 34 26 Val av

Läs mer

Torsdagen den 11.6.2015 kl. 19.00 19.35. Kommunkansliet i Nääs

Torsdagen den 11.6.2015 kl. 19.00 19.35. Kommunkansliet i Nääs Nr 5/2015 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 19.35 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Salmén Jan, ordf. - Lindström Henry, vice ordf. x Carlson Nina-Marie x Flöjt-Josefsson Helena

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Församlingsrådet i Esbo svenska församling 06/2016 PROTOKOLL

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Församlingsrådet i Esbo svenska församling 06/2016 PROTOKOLL INNEHÅLLSFÖRTECKNING Församlingsrådet i Esbo svenska församling 06/2016 PROTOKOLL Närvarande... 1 61 PLAN FÖR FÖRSAMLINGENS KONFIRMANDARBETE ÅR 2017... 3 62 FASTSTÄLLANDE AV AVGIFTERNA FÖR FÖRSAMLINGENS

Läs mer

Samkommunstyrelsen Protokoll 2.10.2015

Samkommunstyrelsen Protokoll 2.10.2015 Samkommunstyrelsen Protokoll 7/2015 Sammanträdesnummer Sammanträdestid Sammanträdesplats 7/2015 Fredag kl. 10.00 11.35 Optima, Åminnevägen, Nykarleby Beslutande - Kenneth Holmgård, ordförande Bjarne Kull,

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 1/2015 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 21.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Lundberg Bror, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom

Läs mer

Reglemente för NORRA SVENSKA FISKEOMRÅDE

Reglemente för NORRA SVENSKA FISKEOMRÅDE Reglemente för NORRA SVENSKA FISKEOMRÅDE 1 Namn, hemort och verksamhetsområde Fiskeområdets namn är Norra svenska fiskeområde och dess förvaltningshemort är Larsmo kommun. Fiskeområdets gränser har fastställts

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 2/2015 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 21.05 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Lundberg Bror, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom

Läs mer

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 8/2016 Sammanträdesprotokoll

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 8/2016 Sammanträdesprotokoll 8/2016 Sammanträdesprotokoll 14.12.2016 1 / 10 Sammanträdestid: Onsdagen den 14.12.2016 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Församlingshemmet Birgittagården, Lemland Ärendets nr 1. 100 Sammanträdets öppnande

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30 Sammanträdesdatum: 16.02.2011 Nr: 2 Paragrafer: 15-27 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

SKOLNÄMNDEN 27.1.2016 möte 1/2016 1(12)

SKOLNÄMNDEN 27.1.2016 möte 1/2016 1(12) 1(12) PROTOKOLLSIDA Sammanträdestid: Tisdag den 27.1.2016 kl 17:00 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Åva Beslutande Ordinarie: Personliga ersättare: Marja Tuomola, ordf. Jonny Karlström, vice ordf. Tiina

Läs mer

Andelslagets firmanamn är Kasvattajaosuuskunta Limousin och hemort är Tammerfors.

Andelslagets firmanamn är Kasvattajaosuuskunta Limousin och hemort är Tammerfors. ANDELSLAGETS STADGAR ÖVERSÄTTNING 1 Andelslagets firma och hemort Andelslagets firmanamn är Kasvattajaosuuskunta Limousin och hemort är Tammerfors. 2 Verksamhetsområde Syftet med andelslaget och dess verksamhetsområde

Läs mer

SOCIALINSTRUKTION FÖR FINSTRÖMS KOMMUN

SOCIALINSTRUKTION FÖR FINSTRÖMS KOMMUN 1 SOCIALINSTRUKTION FÖR FINSTRÖMS KOMMUN Godkänd av kommunfullmäktige 19.12.2011, 55 Datum för ikraftträdande 19.21.2011 I KAPITLET TILLÄMPNINGSOMRÅDE 1 Anordnande av socialvård Vid anordnandet av kommunens

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Församlingsrådet i Esbo svenska församling 03/2016 PROTOKOLL

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Församlingsrådet i Esbo svenska församling 03/2016 PROTOKOLL INNEHÅLLSFÖRTECKNING Församlingsrådet i Esbo svenska församling 03/2016 PROTOKOLL Närvarande... 1 27 VAL AV LEDANDE DIAKONITJÄNSTINNEHAVARE... 3 28 BESLUT OM BESTÄLLNING AV PSALMBOKSTILLÄGG... 5 29 BESLUT

Läs mer

Södra Österbottens närings-, trafik- och miljöcentral, ansvarsområdet för trafik och infrastruktur

Södra Österbottens närings-, trafik- och miljöcentral, ansvarsområdet för trafik och infrastruktur Södra Finland Beslut Nro 180/2010/4 Dnro ESAVI/183/04.09/2010 Givet efter anslag 19.10.2010 ÄRENDE SÖKANDE Förbättring av anslutningsvägen till Havets Hus och byggande av en led för lättrafik från Replot

Läs mer

KALLELSE 11.12.2012. Tisdagen den 11.12.2012 kl.19.00

KALLELSE 11.12.2012. Tisdagen den 11.12.2012 kl.19.00 SKOLNÄMNDEN KALLELSE Nr 7/12 Tid Tisdagen den kl.19.00 Plats Geta skola Ärenden: Innehåll 69 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 70 VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE 3 71 GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 10/2011. Sammanträdesdatum 29.6.2011. Organ Kommunstyrelsen

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 10/2011. Sammanträdesdatum 29.6.2011. Organ Kommunstyrelsen Nr 10/2011 Sammanträdestid Onsdagen den kl. 08.00-8.45 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Nääs x Fagerholm Thommy, ordf. x Lindgrén Jan, vice ordf. x Ahlqvist Annika x Fagerholm-Sjöblom Silvana

Läs mer

Onsdagen den 10.07.2013, kl. 16.30-17.00

Onsdagen den 10.07.2013, kl. 16.30-17.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdestid Nummer 4/2013 Onsdagen den, kl. 16.30-17.00 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Kommungården i Lemland Perjus Ann-Sofi, ordförande Andersson Inger, vice ordförande

Läs mer

BESLUT Nr 103/2012/2 Västra och Inre Finland Dnr LSSAVI/48/04.09/2012. Muddring av befintlig båthamn i Fränsviken, Larsmo

BESLUT Nr 103/2012/2 Västra och Inre Finland Dnr LSSAVI/48/04.09/2012. Muddring av befintlig båthamn i Fränsviken, Larsmo BESLUT Nr 103/2012/2 Västra och Inre Finland Dnr LSSAVI/48/04.09/2012 Givet efter anslag 28.11.2012 ÄRENDE Muddring av befintlig båthamn i Fränsviken, Larsmo SÖKANDE Kenneth Liljekvist ANHÄNGIGGÖRANDE

Läs mer

Organ Nr Datum Sida 1 BYGGNADSTEKNISKA. Ersättare:

Organ Nr Datum Sida 1 BYGGNADSTEKNISKA. Ersättare: 1 BYGGNADSTEKNISKA 12-17 04.03.2014 NÄMNDEN Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Beslutande: Ordinarie: Tisdagen den 04.03.2014 kl.19.45-20.50 Kommunkansliet Ersättare: Stefan Sundman, ordförande Berit

Läs mer

Sammanträdesdatum 22.5.2014

Sammanträdesdatum 22.5.2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3/2014 3/38 Sammanträdestid Torsdagen den 22 maj 2014, kl. 19-20.45 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Albäck, Peter Backman, Inger Broända, Helena Byggmästar,

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 19.00-20.

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 19.00-20. Sammanträdesdatum: 18.06.2014 Nr: 4 Paragrafer: 18-24 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 19.00-20.15 Beslutande Annsofi Joelsson, kommunfullmäktiges ordförande,

Läs mer

Byggande av en vågbrytare i havet i Perisgrund by på Bergö, Malax

Byggande av en vågbrytare i havet i Perisgrund by på Bergö, Malax Beslut Nr 35/2011/2 Västra och Inre Finland Dnr LSSAVI/127/04.09/2010 Givet efter anslag 21.4.2011 ÄRENDE Byggande av en vågbrytare i havet i Perisgrund by på Bergö, Malax SÖKANDE Bergö Båtklubb r.f. ANSÖKAN

Läs mer

1 Församlingsrådet PROTOKOLL 6/2015 2.6.2015 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 67 TYNGDPUNKTER OCH RIKTLINJER FÖR VERKSAMHETEN

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 8/2009. Sammanträdesdatum 8.10.2009. Organ Social- och omsorgsnämnden

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 8/2009. Sammanträdesdatum 8.10.2009. Organ Social- och omsorgsnämnden Nr 8/2009 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00-19:40 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Nääs x Blomroos Gunilla, ordf. -Salmén Jan, vice ordf. - Carlson Nina-Marie - Grönlund Ragnvald x Holmström

Läs mer

Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 8 februari kl 18.00. Agneta Rydström viceordförande (N) Seija Vuori-Karlsson ersättare

Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 8 februari kl 18.00. Agneta Rydström viceordförande (N) Seija Vuori-Karlsson ersättare BYGGNADSNÄMNDEN 08.02.2011 1 Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 8 februari kl 18.00 Närvarande (N) Richard Björklund ordförande Mikael Söderholm ersättare(n) Agneta Rydström viceordförande

Läs mer

Kyrkslätts kommun Protokoll 3/2015 1

Kyrkslätts kommun Protokoll 3/2015 1 Kyrkslätts kommun Protokoll 3/2015 1 Centralvalnämnden Tid 26.03.2015 kl. 18:15-19:05 Plats Kommunhuset, Herman -mötesrummet, 4 våningen Närvarande Parviainen Marko ordförande Hagelberg Harriet vice ordförande

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Församlingsrådet i Esbo svenska församling 2/2018 PROTOKOLL

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Församlingsrådet i Esbo svenska församling 2/2018 PROTOKOLL INNEHÅLLSFÖRTECKNING Församlingsrådet i Esbo svenska församling 2/2018 PROTOKOLL Närvarande... 1 16 Rapport om Ungdomens Kyrkodagar 2018... 3 17 Verksamhetsberättelse för Esbo svenska församling för år

Läs mer

Suomen Kuntaliitto ry Protokoll 2/2015 1 (17) Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Protokoll 2/2015 1 (17) Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Protokoll 2/2015 1 (17) Mötesinformation Tid Onsdag 11.11.2015 kl. 14.00 18.00 Torsdag 12.11.2015 kl. 9.00 13.40 Plats Kommunernas hus, stora föreläsningssalen och konferensrummen

Läs mer

Tisdagen den 29.10.2013 kl. 18.30

Tisdagen den 29.10.2013 kl. 18.30 Nr 10/2013 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården x Linde Guy, ordf. - Söderholm Mikael, vice ordf. - Areschoug Owe x Danielsson Peter x Fagerström Tove - Mörn

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 4/2012 1

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 4/2012 1 VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 4/2012 1 Sammanträdet inleddes med psalmsång Psb 90, textläsning ur Matteus 28 och bönen Fader Vår. Sammanträdets laglighet och beslutsförhet 53 Konstaterades att sammanträdet

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 22.5.2014 4 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 22.5.2014 kl

Läs mer

Tisdagen den 20.1.2015 kl. 18.30-19.00. Kommunkansliet i Nääs

Tisdagen den 20.1.2015 kl. 18.30-19.00. Kommunkansliet i Nääs Nr 1/2015 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18.30-19.00 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Linde Guy, ordf. x Söderholm Mikael, vice ordf. x Danielsson Peter x Fagerström Tove - Lindroos

Läs mer

63 ANHÅLLAN OM AVSKED FRÅN FÖRTROENDEUPPDRAG/ 4 FRANS ÅKERBLOM 64 ANSTÄLLANDE AV BARNLEDARE KATARINA ENBERG 4

63 ANHÅLLAN OM AVSKED FRÅN FÖRTROENDEUPPDRAG/ 4 FRANS ÅKERBLOM 64 ANSTÄLLANDE AV BARNLEDARE KATARINA ENBERG 4 Församlingsrådet PROTOKOLL 6/2014 2.9.2014 63 ANHÅLLAN OM AVSKED FRÅN FÖRTROENDEUPPDRAG/ 4 FRANS ÅKERBLOM 64 ANSTÄLLANDE AV BARNLEDARE KATARINA ENBERG 4 65 ANHÅLLAN OM ALTERNERINTSLEDIGHET/A-KANTOR PIA

Läs mer

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 1/2018 Sammanträdesprotokoll

Lemland-Lumparlands församling Kyrkoråd 1/2018 Sammanträdesprotokoll 1/2018 Sammanträdesprotokoll 31.1.2018 1 / 10 Sammanträdestid: Onsdagen den 31.1.2018 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Församlingshemmet Birgittagården, Lemland Ärendets nr och 1. 1 Sammanträdets öppnande

Läs mer

Stadgar Aktiva Seniorer Fastställda på förbundsstämman 2004, justerade på förbundsstämman 2006, justerade på förbundsstämman 2008

Stadgar Aktiva Seniorer Fastställda på förbundsstämman 2004, justerade på förbundsstämman 2006, justerade på förbundsstämman 2008 Stadgar Aktiva Seniorer Fastställda på förbundsstämman 2004, justerade på förbundsstämman 2006, justerade på förbundsstämman 2008 Förbundet Aktiva Seniorer Program Förbundet Aktiva Seniorer är en ideell

Läs mer

GOD FÖRVALTNINGSSED i föreningar. Rekommendation

GOD FÖRVALTNINGSSED i föreningar. Rekommendation GOD FÖRVALTNINGSSED i föreningar Rekommendation Innehåll 1 Inledning... 3 Rekommendationens syfte och tillämpning...3 Läsanvisning...3 2 Föreningens medlemmar och föreningsmötet... 4 Bakgrund...4 1. Rekommendation

Läs mer

1 Information om upphandlingen

1 Information om upphandlingen FOLKPENSIONSANSTALTEN Hälsoavdelningen Rehabiliteringsgruppen Anbudsförfrågan 25.2.2014 Dnr 16/331/2014 Till serviceproducenterna MULTIDISCIPLINÄR INDIVIDUELL REHABILITERING FÖR VUXNA MED SVÅR FUNKTIONS-

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Transportbyrån

Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Transportbyrån PROTOKOLL Nummer 30 18.9.2018 Sammanträdesdatum Protokoll fört vid enskild föredragning Infrastrukturavdelningen Transportbyrån Beslutande Föredragande Justerat Minister Mika Nordberg Upphandlare Sten

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 13.2.2014 2 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 13.2.2014 kl 18:30 18.55 kommungården i Jomala

Läs mer

Std.1. ARBETSORDNING FÖR HELSINGFORS STADSFULLMÄKTIGE Godkänd av stadsfullmäktige den 14 juni 1995. Sammanträden och behandling av ärenden

Std.1. ARBETSORDNING FÖR HELSINGFORS STADSFULLMÄKTIGE Godkänd av stadsfullmäktige den 14 juni 1995. Sammanträden och behandling av ärenden Std.1 ARBETSORDNING FÖR HELSINGFORS STADSFULLMÄKTIGE Godkänd av stadsfullmäktige den 14 juni 1995 Sammanträden och behandling av ärenden 1 Reglering av fullmäktiges verksamhet 2 Bildande av fullmäktigegrupper

Läs mer

REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER

REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER 1(5) REGLEMENTE MED FÖRESKRIFTER OM STYRELSENS OCH NÄMNDERNAS ARBETSFORMER Antagen av kommunfullmäktige 2007-09-26, 94, med revidering 2011-03-30, 23 Allmänt 1 Utöver det som föreskrivs om kommunstyrelsens

Läs mer

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA Nr Sida Kommunfullmäktige 3/2012 1 Sammanträdestid Tisdagen den 17.04.2012, kl.19.00-20.05 Sammanträdeslokal Servicehuset Tallgården Närvarande Lindholm Dorita, ordförande Johans

Läs mer

Att ställa upp i kyrkovalet

Att ställa upp i kyrkovalet Att ställa upp i kyrkovalet Innehåll BYGGA KYRKA TILLSAMMANS..................... 3 Flera sätt att delta i bygget............................ 3 Kyrkoval 18 september 2005......................... 3 Nu

Läs mer

Reglemente med gemensamma bestämmelser för nämnder i Vaxholms stad

Reglemente med gemensamma bestämmelser för nämnder i Vaxholms stad 1 av 7 Reglemente med gemensamma bestämmelser för nämnder i Vaxholms stad Det gemensamma reglementet innehåller grundläggande bestämmelser om arbetsformer för Vaxholms stads nämnder. Det gemensamma reglementet

Läs mer

ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS

ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS Styrelsen 07 2013 PROTOKOLL 10..09.2013 Styrelsen 10.09.2013 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 07/2013 Tid: 10.09.2013 kl. 15.00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Skolans mötesrum och åk 6 klassrum. Ninna Suominen, Jenny Stenberg, Toni Juutilainen, Maria Sandström, Per Hartwall, Patrick Kivelä

Skolans mötesrum och åk 6 klassrum. Ninna Suominen, Jenny Stenberg, Toni Juutilainen, Maria Sandström, Per Hartwall, Patrick Kivelä PROTOKOLL 1 (8) 28.11.2017 SKOLANS NAMN Direktionens möte Tid tisdag 21.11.2017 kl. 18 Plats Närvarande Skolans mötesrum och åk 6 klassrum Ninna Suominen, Jenny Stenberg, Toni Juutilainen, Maria Sandström,

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN 17.3.2016 ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid 17.3.2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN 17.3.2016 ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid 17.3.2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden: ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid 17.3.2016 kl 13 KALLELSE 17.3.2016 Nr 2 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 10 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 11 PROTOKOLLJUSTERING 3

Läs mer