SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 6/2012. Sammanträdesdatum Organ Kommunfullmäktige

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 6/2012. Sammanträdesdatum 8.10.2012. Organ Kommunfullmäktige"

Transkript

1 Nr 6/2012 Sammanträdestid Måndagen den kl Sammanträdesplats Beslutande Övriga närvarande Kommungården i Nääs x Fagerholm Thommy, ordförande Ersättare x Ekström Christian, vice ordförande - Mattsson Leif-Anders (C) x Alm Marika - Rauhala Fredrik (Ob) x Danielsson Gerd - Blomroos Gunilla (SL) x Holmström Janice x Holmström Sue x Jansson Tom Ingmar x Linde Guy x Lindgrén Jan x Lindström Henry x Lundberg Bror x Salmén Jan x Sjöblom Tommy x Söderholm Mikael x Söderlund Jessica x Karlsson Runar, kommunstyrelsens ordförande x Fagerholm-Sjöblom Silvana, kommunstyrelsens vice ordförande x Hampf Berit - Lindblom Jörgen - Salmén Rosa Paragrafer x Alm Kerstin, kommundirektör x Laaksonen Jessica, sekreterare Underskrifter Ordförande Sekreterare Thommy Fagerholm Protokolljustering Saltvik den 8 oktober 2012 Jessica Laaksonen Protokollet framlagt till påseende Tommy Sjöblom Saltvik den 15 oktober 2012 Mikael Söderholm Intygar Utdragets riktighet bestyrkes Jessica Laaksonen, Saltvik den sekreterare Underskrift Jessica Laaksonen, kanslisekreterare

2 Kallelsen utfärdad den Sammanträdestid Måndagen den kl Sammanträdesplats Kommungården i Nääs Ärenden: 83 Konstatera laglighet och beslutförhet 84 Protokolljusterare 85 Översyn av kommunens kök 86 Motion: införande av sotning i kommunal regi 87 Avyttring av småbåtshamnarna 88 Delgivningar Thommy Fagerholm, ordförande

3 3 83 KONSTATERA LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET Kfge 83 / Sammanträdet har kungjorts på den officiella anslagstavlan i Nääs den 3 oktober 2012 och uppsatts på anslagstavlorna i Kvarnbo och Kroklund samt utannonserats i tidningarna Ålandstidningen och Nya Åland. Kfge beslut: Vid verkställt namnupprop konstaterades 15 ordinarie fullmäktigeledamöter vara närvarande. Sammanträdet konstaterades vara lagenligt sammankallat och med hänsyn till antalet närvarande även beslutfört.

4 4 84 PROTOKOLLJUSTERARE Kfge 84 / I tur att justera protokollet är Tommy Sjöblom och Mikael Söderholm. Kfge beslut: Till protokolljusterare valdes Tommy Sjöblom och Mikael Söderholm. Protokollet justeras omedelbart efter mötet.

5 5 Dnr: 48 / ÖVERSYN AV KOMMUNENS KÖK Arbetsgruppens rapport Ålands hälso- och miljövård (ÅMHM) har vid inspektioner den och konstaterat brister vid daghemmet Prästkragens kök. Saltviks kommun förelades den att senast den inlämna en plan för åtgärder av uppräknade brister, den beviljade ÅMHM kommunen förlängd tid till den En arbetsgrupp för översyn av kommunens samtliga kök tillsattes den Arbetsgruppen har bestått av Runar Karlsson ordförande, Lars-Erik Danielsson, sekreterare, Johanna Björkvall och Kerstin Alm samt Börje Björklund som sakkunnig. Arbetsgruppen har sammanträtt 9 gånger och besökt och synat Rangsby skolas kök och matsal, Prästkragen kök, Ödkarby skolas kök och matsal, Skogsgläntans kök och Sunnanberg kök. Rangsby skolas kök och matsal Gruppen diskuterade med kocken Margurite Fellman och efterhörde hennes synpunkter. Konstaterades att köket renoverades/förnyades år Alla elever och lärare ryms inte under lunchen samtidigt i matsalen. För att tillreda lunch även till Prästkragen daghem i köket behövs två kockar. Nuvarande kök är för litet för att två kockar skulle kunna arbeta där samtidigt. Kommittén har utrett huruvida man även kunde tillreda Prästkragens lunch i Rangsby skolas kök men detta skulle kräva stora och dyra ombyggnader. De bärande väggarna runt köket begränsar ombyggnadsmöjligheterna. Dessutom är matsalen redan idag för liten så man kan inte ta utrymme därifrån. Ombyggnad och tilläggsutrusning av Rangsby skolas kök så att två kockar kunde arbeta där samtidigt uppskattas till ca euro. Utrymme skulle tas från befintlig matsal och en ny matsalsflygel skulle byggas. Prästkragen kök Gruppen diskuterade med kocken Britt-Marie Aakula och efterhörde hennes synpunkter. Konstaterades att köket är i akut behov av en omfattande renovering. Ombyggnad och utbyggnad av Prästkragen kök till ett fungerande tillagningskök uppskattas till ca euro. Ombyggnad och utrustning av Prästkragen kök till ett fungerande mottagningskök uppskattas till ca euro. Ödkarby skolas kök/matsal och Skogsgläntans kök Gruppen diskuterade med och efterhörde kockarna Karola Karlssons och Jessica Erikssons synpunkter. I Ödkarby skolas kök tillreds lunch även till Skogsgläntan daghem. Konstaterades att köket fungerar bra. Transporten till Skogsgläntan av matportionerna samt övriga livsmedel upplevs dock som tungt av kockarna.

6 6 Skogsgläntan kök fungerar som mottagnings- och utdelningskök i daghemmet. Gruppen diskuterade med daghemspersonal. Konstaterades att köket fungerar bra som mottagnings- och utdelningskök. Denna samordning har funnits sedan och beslutet togs med följande motiveringar: med de korta avstånden är det möjligt att transportera maten, med bibehållen kvalité. kostverksamheten måste fungera alla arbetsdagar, varför det är mycket sårbart med endast en kock per enhet förmannan måste avvara mycket arbetstid för att söka vikarier. Vid akuta sjukskrivningar är det mycket svårt att snabbt få vikarie. arbetssituationen/-belastningen för kockarna förbättras betydligt om det finns minst två kökspersonal per enhet. Dagliga arbetsuppgifter kan alternera mellan kockarna, varvid slitningsskador minskas. Storstädning av köken underlättas om det finns minst två personer per enhet. Det är svårt att stanna hemma vid sjukdom eftersom det inte finns vikarier. Arbetsgruppen konstaterar att lösningen är välfungerande och med flera års erfarenhet har det visat sig att alla motiveringar var riktiga/korrekta/har uppfyllts. Dessutom har samordningen av två enheters livsmedelsinköp skapat möjlighet till ekonomiska vinster. Sunnanberg kök Gruppen konstaterade att Sunnanberg kök är välfungerande med bra utrustning och bra utrymmen. Kökspersonalen på Sunnanberg är positivt inställda till att tillreda maten även för Prästkragen. På grund av att olika mat åt barn och äldre ska tillredas samt att antalet specialdieter ökar om daghemmet tas med behöver köket kompletteras med en ugn. Båda verksamheter kan samsas om ett stekbord, men nuvarande stekbord behöver bytas till ett större. Kockbefattningen som nu är placerad vid Prästkragen kan tillreda daghemsmaten vid Sunnanberg för att sedan flytta till Prästkragen och där sköta servering av lunch och mellanmål samt diskning. På så sätt tillgodoses daghemsbarnens behov vad gäller val av maträtter. Tilläggsutrustning till Sunnanberg för tillredning av lunch/mellanmål även till Prästkragen daghem ca euro. Mattransporter Arbetsgruppen konstaterar att transportsträckorna från närliggande kök, till båda daghemmen är korta, vilket betyder att kostens näringsvärde/kvalité/fräschör inte hinner försämras. Arbetsgruppen har undersökt flera alternativ för att transportera maten till daghemmen. Maten transporteras i värmeskåp på hjul till en bil/släp. Kommunen har en släpkärra som flyttas av den kock som följer med till daghemmet. Kommunen bekostar vid behov dragkrok på kockens bil.

7 7 Transport med taxi Kommunen skaffar en begagnad paketbil för transporten. Konstaterades att inget av alternativen ovan är bra ur ekonomisk, praktisk och ändamålsenlig synvinkel. Gruppen konstaterar att kommunfullmäktige har godkänt en utökning med 75 % hemvårdare from , tillsvidare och att i nämndens plan för 2013 finns med en ny bil till hemvården (utökning av hemvårdens bilar från 2 till 3 bilar). Med planering/schemaläggning kan hemvården transportera maten till daghemmen och returnera de tomma kärlen. Kostarbetsledare Arbetsgruppen konstaterar att då en kostarbetsledare finns på plats kan ett helhetsgrepp tas över samtliga kök och arbetet inom köken kan därmed effektiviseras. En kostarbetsledare samordnar alla matsedlar och anpassar dem för barn, skolelever och äldre. Personen schemalägger personalen, organiserar alla arbetsuppgifter och samordnar inköp utgående från de färdiga matsedlarna. En samordning av all livsmedelsinköp (idag drygt euro/år) skapar möjligheter till billigare inköp. Personen skulle jobba deltid som kock (enligt schema) och kan även vid akuta sjukskrivningar rycka in och vikariera som kock. Att ha tillgång till en vikarie vid akuta behov, vid en verksamhet som måste fungera alla dagar är en stor fördel. Motsvarande system tillämpas i skolorna där bildningscheferna rycker in som lärare vid akut frånvaro av lärare. Förslag: Arbetsgruppen föreslår för kommunstyrelsen att medel tas med i budgeten 2013 enligt följande: euro för ombyggnad och utrustning av Prästkragen kök, till ett fungerande mottagningskök euro för tilläggsutrustning till Sunnanberg, för tillredning av lunch/mellanmål även till Prästkragen daghem euro för att underlätta mattransporter. Ramp på utsidan vid Skogsgläntan daghem samt lyftbord och räcke vid Ödkarby skolas kök euro för inköp av en ny hemvårdsbil i enlighet med socialoch omsorgsnämndens förslag i ekonomiplanen. Hemvården får i uppdrag att sköta mattransporterna till daghemmen. Denna lösning är både ändamålsenlig och ekonomiskt fördelaktig. I Ödkarby fortsätter dock transporten som nu så länge som befintlig transportbil fungerar. att en kostarbetsledartjänst, enligt äldreomsorgschefens beredning, inrättas och tillsätts så fort som möjligt. Förslaget innebär att i ett av köken, Rangsby skola skulle en kock fortsättningsvis vara ensam på sin arbetsplats. Detta är sårbart vid sjukdom samt gör det omöjligt att samordna arbestuppgifterna så att tyngre arbetsbelastningar fördelas.

8 8 Arbetsgruppen konstaterar att eleverna till Rangsby skola tenderar att öka. Blir det aktuellt att i framtiden bygga ut köket/matsalen finns möjligheten att utvärdera huruvida Prästkragens mat skulle tillredas vid skolan Kmst 237 / Kalkyler över köksrenoveringar och mattransporter bifogas föredragningslistan. Kommundirektörens förslag Kommunstyrelsen beslutar föreslå för kommunfullmäktige i enlighet med arbetsgruppens förslag. Kmst 251 / Kmst 284 / Kommunstyrelsen beslöt att bordlägga ärendet. Äldreomsorgschef Johanna Björkvall är kallad till mötet för att svara på frågor i anslutning till ärendet. Kommunstyrelsen beslöt att återremittera ärendet för ytterligare beredning. Av kommundirektören och äldreomsorgschefen reviderade dokument angående kostservice-enheten bifogas föredragningslistan. Börje Björklund är kallad till mötet såsom sakkunnig i ärendet. Två skrivelser har inkommit till kansliet, de delades ut till kommunstyrelseledamöterna före mötet. Kommundirektörens förslag: Kommunstyrelsen beslutar föreslå för kommunfullmäktige i enlighet med arbetsgruppens förslag. Silvana Fagerholm-Sjöblom föreslog att ärendet återremitteras för att ta fram en noggrannare kostnadskalkyl för en utbyggnad av Prästkragens kök samt för att se över kostarbetsledartjänsten. Förslaget understöddes av Berit Hampf. För att återremittera ärendet ytterligare krävs understöd av hälften av kommunstyrelsens ledamöter. Endast två ledamöter understödde en återremiss varför förslaget om återremiss förföll. Kommunstyrelsen beslöt föreslå för kommunfullmäktige i enlighet med arbetsgruppens förslag. Kfge 85 / Silvana Fagerholm-Sjöblom och Berit Hampf reserverade sig mot beslutet. De ansåg att ärendet borde återremitteras för ytterligare beredning. Kfge beslut:

9 9 Jan Lindgren föreslog att ärendet återremitteras för ytterligare beredning. Förslaget understöddes av Jan Salmén. Christian Ekström föreslog att kommunfullmäktige utser en arbetsgrupp/utskott inom kommunfullmäktige för ny beredning av ärendet. Förslaget understöddes av Janice Holmström. Mikael Söderholm föreslog att det förblir tre kök; Rangsby kök, Prästkragen kök och Sunnanberg kök. Nödvändiga renoveringar utförs. Förslaget understöddes av Jessica Söderlund. Först avgjordes frågan om återremiss. För beslut om återremiss krävs att det biträds av minst hälften av de närvarande medlemmarna. Sex (6) ledamöter understödde en återremiss. Därefter företog kommunfullmäktige omröstning mellan Christian Ekströms förslag och Mikael Söderholms förslag. Christian Ekströms förslag fick tolv (12) röster och Mikael Söderholms förslag fick tre (3) röster. Därefter företog kommunfullmäktige omröstning mellan kommunstyrelsen förslag och Christian Ekströms förslag. Christian Ekströms förslag fick fjorton (14) röster, en avstod från att rösta. beslöt således efter omröstningar att kommunfullmäktige utser en arbetsgrupp/utskott inom kommunfullmäktige för ny beredning av ärendet. beslöt att utskottet består av följande medlemmar; Tommy Sjöblom Sue Holmström Bror Lundberg Christian Ekström Marika Alm Jan Salmén föreslog att Bror Lundberg utses till ordförande för utskottet. Förslaget understöddes av Jan Lindgrén. Guy Linde föreslog att Christian Ekström utses till ordförande för utskottet. Förslaget understöddes av Janice Holmström. Eftersom två understödda förslag förelåg företog kommunfullmäktige omröstning gällande ordförandeskapet i utskottet. Bror Lundberg fick åtta (8) röster och Christian Ekström fick fyra (4) röster. Tre (3) avstod från att rösta. beslöt således efter omröstning att Bror Lundberg är ordförande för utskottet. Sekreterare utses inom gruppen. beslöt att ärendet skall beredas klart inom oktober månad Omröstningsprotokoll i bilaga till protokollet.

10 10 Dnr: 15 / MOTION: INFÖRANDE AV SOTNING I KOMMUNAL REGI Kfge 46 / Guy Linde inlämnade före mötet en motion gällande införandet av sotning i kommunal regi. Kfge beslut: beslöt enhälligt överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kmst 133 / Kommundirektörens förslag: Kommunstyrelsen beslutar remittera ärendet till den gemensamma räddningsnämnden för beredning. Kommunstyrelsen godkände enhälligt kommundirektörens beslutsförslag. RN 22 / Guy Linde har inlämnat en motion gällande införandet av sotning i kommunal regi vilket remitterats till den gemensamma räddningsnämnden för beredning. Under slutet av 2010 och fram till sommaren 2011 uppgjordes ett flertal nya sotningsavtal med entreprenörer där Saltvik ingick i ett område tillsammans med Geta och en del av Finströms kommun som ett sammanhängande område. I förarbetet hade den gemensamma räddningsnämnden kontaktat till i landskapet samtliga sotare (fasta Åland) för att efterhöra intresse och till de som svarat positivt sammankallat samtliga för intervjuer var för sig för att erhålla största möjliga service angående sotning. För ovannämnda område beslöt den gemensamma räddningsnämnden tilldelada detta till sotarna P-O Mattsson och Kalev Kuuse gemensamt Kalev Kuuse har sedan valt att säga upp sin del av avtalet P-O Mattsson har meddelat har att han fortsätter med sotningen i området. Tjänsteman har därefter i kontakt med sotningsbranschens centralförbund erhållit uppgifter och information om att endast någon sotare numera finns i kommunal eller i de regionala räddningsverkens regi såsom anställd. Sotningsväsendet i riket sköts mestadels som ett entreprenörskap där tilldelning av ett område eller distrikt är det vanligaste förekomna. I större områden finns även distriktsotare med anställd personal. En rekommenderad grundlön för sotare i anställningsförhållande är enligt sotningsbranschens centralförbund 1440 /månad som grunddel, därtill tillkommer tillägg för utfört arbete (sotningstaxan).

11 11 På frågan om förbundet har möjlighet att ordna grundutbildning på svenska var svaret positivt och dess längd för en examen är då 8 veckor. Konstateras att fler utbildade sotare skulle behövas för att uppfylla behovet enligt regelverk. Räddningschefens förslag: Den gemensamma räddningsnämnden konstaterar att skrivelse gemensamt med Mariehamns stad riktats till landskapsregeringen angående sotning samt utreder om möjligt utbildning lokalt inom sotningsbranschen. Vidare att den gemensamma räddningsnämnden avvaktar svar för vidare behandling. Godkänns. Kmst 200 / Kommundirektörens förslag: Kommunstyrelsen antecknar nämndens beslut till kännedom i detta skede. Ärendet delges kommunfullmäktige. RN 35/ Kommunstyrelsen godkände enhälligt kommundirektörens beslutsförslag. Ålands landskapsregering har den tillsatt en arbetsgrupp med uppdrag att göra en översyn av sotningsväsendet, inklusive sotningstaxorna, och en genomgång av regelverken gällande sotning, installation av eldstäder och ventilationsrengöring. Vidare konstateras att i Saltvik finns ca 800 bostäder och uppskattningsvis 850 fritidsbostäder. Ett överslag om att ca 75 % av bostäderna har eldstad och att fritidsbostad skall sotas i genomsnitt vart fjärde år skulle innebära ca 800 sotningar årligen. Detta innebär att Saltvik skulle hamna vid ett eventuellt införande av en tjänst i spannet om % av heltid. Räddningschefens förslag: Den gemensamma räddningsnämnden antecknar sig informationen till kännedom samt vidare att informationen delges Saltviks kommunstyrelse. Kmst 280 / Den gemensamma räddningsnämnden antecknar sig informationen till kännedom samt vidare att informationen delges Saltviks kommunstyrelse. Kommundirektörens förslag: Kommunstyrelsen föreslår för kommunfullmäktige, med beaktande av ovanstående redogörelse, att motionen inte föranleder några ytterligare åtgärder och därmed kan avföras såsom slutbehandlad.

12 12 Kfge 86 / Kommunstyrelsen godkände enhälligt kommundirektörens beslutsförslag. Kfge beslut: beslöt att återremittera ärendet till kommunstyrelsen för att se över möjligheten för Saltviks kommun att ha en sotare i egen regi.

13 13 87 AVYTTRING AV SMÅBÅTSHAMNARNA Kmst 86 / beslöt vid behandlingen av Finanskrisbudget 2009 anta en hemställningskläm innefattande att kommunstyrelsen får uppdrag att till budget 2010 föra fram till kommunfullmäktige ett förslag till avyttring av småbåtshamnarna till lokala föreningar, sammanslutningar eller motsvarande. Kommundirektörens förslag: Kommunstyrelsen remitterar ärendet till tekniska nämnden för beredning. Kmst 301 / Kommunstyrelsen beslöt att återremittera ärendet till kansliet. I kommunen finns följande småbåtshamnar: Kvarnboviken, Karvik och Hamnsundet En sammanställning över småbåtshamnarnas - drifts och investeringskostnader i boksluten 2007 och 2008 samt i budgeten behov av underhåll o renovering - ägoförhållanden bifogas föredragningslistan En anhållan från båtägare i Karviken om övertagande av småbåtshamnen i Karvik har inkommit till kommunen. Anhållan bifogas föredragningslistan. Kommundirektörens förslag: Kommunstyrelsen diskuterar ärendet och ger direktiv för vidare beredning. Kmst 86 / Kommunstyrelsen gav kansliet i uppdrag att inleda förhandlingar med båtägarna i Karviken gällande övertagande av småbåtshamnen. För att kommunen ska kunna överlåta småbåtshamnen i Karviken måste vissa juridiska villkor uppfyllas. För att utreda möjligheterna och villkoren för en avyttringen som avses i klämmen, beträffande kommunens småbåtshamn i Karviken, har kansliet inbegärt ett sakkunnigutlåtande i ärendet. Utlåtandet bifogas föredragningslistan. Kommundirektörens förslag: Kommunstyrelsen beslutar efterhöra kommunfullmäktiges åsikt huruvida en fortsatt beredning i ärendet ska ske. Kmst 115 / Kommunstyrelsen beslöt att återremittera ärendet för fortsatt handläggning. Vid kommunfullmäktiges senaste möte den / 17 diskuterades huruvida kommunen skall erbjuda sina invånare småbåtsplatser. Ärendet

14 14 gällde ett beslut som innebär att kommunens småbåtsplatser i Hamnsundet kommer att minskas med sju stycken. Majoriteten i kommunfullmäktige röstade för ett klämförslag att kommunstyrelsen undersöker möjligheterna till nya båtplatser för dem som går förlorade. Saltviks kommun är ägare till ett markområde, på vilket område landsvägen ner till Karviken småbåtshamn, inklusive vändplanen och parkeringsutrymmen är belägna. Delägarna i Toböle bys samfällda vattenområde är ägare till den tillandning på vilken den huvudsakliga delen av själva småbåtshamnen är anlagd, ävensom det vattenområde som omger småbåtshamnen. Saltviks kommun arrenderar av delägarna i Toböle bys samfällda ett ca 60 x 70 meter stort vattenområde, inklusive den tillandning på vilken kommunens småbåtshamn huvudsakligen är anlagd på. I Karviken småbåtshamn har kommunen 14 platser, varav en plats är reserverad som arrende till arrendegivarna. En avyttring av Karviken småbåtshamn och minskningen av småbåtsplatserna i Hamnsundet skulle tillsammans betyda att kommunen minskar antalet småbåtsplatser som nu hyrs ut till kommuninvånarna med 20 stycken. Kommundirektörens förslag: Med hänvisning till kommunfullmäktiges kläm den / 17 föreslår kommunstyrelsen för kommunfullmäktige att kommunen fortsätter att driva Karvikens småbåtshamn i egen regi och i enlighet med gällande arrendeavtal med vattenägarna. Därtill beslutar kommunstyrelsen att tekniska nämnden får i uppdrag att undersöka möjligheterna till nya båtplatser för de sju som går förlorade i Hamnsundet. delges Peter Lindbäcks sakkunnigutlåtande av den Kfge 31 / Kmst 81 / Kommunstyrelsen godkände enhälligt kommundirektörens beslutsförslag. Kfge beslut: beslöt att återremittera ärendet. Kommunstyrelsen har tillskrivit den största delägaren Göran Mattsson och efterhört hur delägarna i Toböle bys samfällda vattenområde, såsom arrendegivare förhåller sig till en eventuell överlåtelse av arrenderätten, samt på vilka villkor arrendegivaren i så fall kan acceptera att överlåtelsen sker. Göran Mattsson har diskuterat frågan med fyra övriga delägare, tillsammans representerar de 44 % av de totala andelarna i Toböle bys samfällda vattenområde. Göran Mattsson har meddelat att vi som rågrannar önskar att arrendet av vattenområdet samt tillandningen fortsätter som tidigare, dvs. med Saltviks kommun som arrendetagare. Vi motsätter oss således att arrenderätten överlåtes på en annan part.

15 15 Skall området för småbåtshamnen avyttras torde det mest naturliga vara att Toböle bys samfällighet skulle beredas möjlighet att lösa in området. Arrendetiden löper ut om tio (10) år och arrendeavtalets punkt 4 utgår från att en eventuell, särskild överenskommelse om förlängning, skall ske mellan nuvarande parter; d.v.s. vattenägarna och kommunen. Därmed kan det knappast vara intressant för någon utomstående att förvärva kommunens arrenderätt, om inte förvärvaren samtidigt kan förmå vattenägarna att redan nu samtycka till att ett nytt villkor om en längre avtalstid intas i arrendeavtalet (och det är väl helt uppenbart att det inte i dagsläget finns en erforderlig kvalificerad majoritet bland vattenägarna, som skulle vara beredda att ingå ett sådant modifierat arrendeavtal med en eventuell ny ägare till hamnanläggningen). Kommundirektörens förslag Kommunstyrelsen föreslår för kommunfullmäktige att kommunen fortsätter att driva Karvikens småbåtshamn i egen regi och i enlighet med gällande arrendeavtal med vattenägarna. Beslutet motiveras med att Göran Mattsson med flera delägare motsätter sig att arrenderätten överlåtes på annan part. Dessutom konstaterar kommunstyrelsen att om en avyttring sker finns det inga garantier för att båtplatserna erbjudes kommunens invånare, såvida det inte intas ett särskilt villkor om detta i ett eventuellt överlåtelseavtal; ett villkor som i sin tur med all sannolikhet skulle göra det ointressant för någon utomstående att förvärva anläggningen. Kmst 282 / Kommunstyrelsen beslöt att återremittera ärendet för att utreda om vattenägarna är villiga att överta driften av småbåtshamnen. Kommunen har tillskrivit delägarna i Toböle bys samfällda vattenområden c/o Göran Mattsson och efterhört huruvida delägarna är intresserade av att överta driften av Karvikens småbåtshamn. Skrivelsen bifogas föredragningslistan. Göran Mattsson har diskuterat frågan med de större delägarena i Toböle bys samfällda vattenområde. Göran Mattsson har meddelat att Toböle bys samfällda vattenområde inte är intresserade att överta driften av Karvikens småbåtshamn. Kommundirektörens förslag: Kommunstyrelsen föreslår för kommunfullmäktige att kommunen fortsätter att driva Karvikens småbåtshamn i egen regi och i enlighet med gällande arrendeavtal med vattenägarna. Beslutet motiveras med att Göran Mattsson har meddelat att Toböle bys samfällda vattenområde inte är intresserade att överta driften av Karvikens småbåtshamn. Kfge 87 / Kommunstyrelsen godkände enhälligt kommundirektörens beslutsförslag.

16 16 Kfge beslut: godkände enhälligt kommunstyrelsens beslutsförslag.

17 17 88 DELGIVNINGAR Kfge 88 / Kmst 279 / Kommunstyrelsen i Saltviks kommun och kommunstyrelsen i Finström kommun har godkänt samarbetsavtal gällande kommunernas avfallshantering. Kfge beslut: antecknade informationen till kännedom.

18 18 BESVÄRSFÖRBUD Vad förbudet grundar sig på Eftersom nedan nämnda beslut endast gäller beredning eller verkställighet, kan kommunalbesvär enligt 112 kommunallagen inte anföras över beslutet. Paragrafer: 86, 88 Enligt 15 FörvprocessL/annan lagstiftning kan besvär inte anföras över nedan nämnda beslut. Paragrafer och grunden för besvärsförbudet: KOMMUNALBESVÄR Besvärsmyndighet och besvärstid BESVÄRSANVISNING I nedan nämnda beslut kan ändring sökas skriftligt genom besvär. Besvärsmyndighet, adress och postadress Ålands förvaltningsdomstol PB 31, Torggatan Mariehamn Kommunalbesvär, paragrafer: 83-85, 87 Besvärstid 30 dagar från delfåendet av beslutet. Besvärstiden för beslut enligt byggnadslagen för landskapet Åland är 30 dagar och räknas från den dag då beslutet anslagits på den kommunala anslagstavlan. Beslutet är anslaget den. Annan besvärsmyndighet, adress och postadress Paragrafer: Besvärstid: forts.

19 19 FÖRVALTNINGSBESVÄR Besvärsmyndighet och besvärstid Besvärsmyndighet, adress och postadress Ålands förvaltningsdomstol PB 31, Torggatan Mariehamn Förvaltningsbesvär, paragrafer: Besvärstid 30 dagar från delfåendet av beslutet. Besvärstiden för beslut enligt byggnadslagen för landskapet Åland är 30 dagar och räknas från den dag då beslutet anslagits på den kommunala anslagstavlan. Beslutet är anslaget. Annan besvärsmyndighet, adress och postadress Paragrafer:. Besvärstid: t.o.m. Besvärsskrift I besvärsskriften skall uppges: - ändringssökandens namn, yrke, boningsort och postadress - vilket beslut som överklagas - vilka ändringar som yrkas i beslutet - motiveringarna till att beslutet bör ändras Besvärsskriften skall undertecknas av ändringssökanden själv eller av den som författat skriften. Om endast den som författat besvärsskriften undertecknar den, skall också hans yrke, boningsort och postadress anges. Till besvärsskriften skall fogas det beslut som överklagas, i original eller som officiellt bestyrkt kopia, och intyg om den dag från vilken besvärstiden räknas. forts.

20 20 Inlämnande av besvärshandlingar Besvärshandlingarna skall lämnas till besvärsmyndigheten före besvärstidens utgång. Besvärshandlingarna kan även sändas med post eller genom bud, men i så fall på avsändarens eget ansvar. Handlingarna skall lämnas till posten i så god tid att de kommer fram under besvärstidens sista dag innan ämbetsverket stängs. Besvärshandlingarna kan även lämnas till (om de skall lämnas till någon annan än besvärsmyndigheten): Namn, adress och postadress Paragrafer: Avgift Enligt lagen om avgifter för domstolars och vissa justitieförvaltningsmyndigheters prestationer (701/93) uppbärs en rättegångsavgift på 90 euro av en ändringssökande i förvaltningsdomstolen. Tilläggsuppgifter

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 2/2015 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 21.05 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Lundberg Bror, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 1/2011 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19.00-21.10 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Karlsson Henning, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd - Fagerström Yvonne x Jansson

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs. - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René - Jansson Tom x Rydström Agneta - Söderlund Jessica

Kommunkansliet i Nääs. - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René - Jansson Tom x Rydström Agneta - Söderlund Jessica Nr 4/2014 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00-20.20 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René - Jansson Tom x Rydström

Läs mer

Torsdagen den 11.6.2015 kl. 19.00 19.35. Kommunkansliet i Nääs

Torsdagen den 11.6.2015 kl. 19.00 19.35. Kommunkansliet i Nääs Nr 5/2015 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 19.35 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Salmén Jan, ordf. - Lindström Henry, vice ordf. x Carlson Nina-Marie x Flöjt-Josefsson Helena

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 8/2009. Sammanträdesdatum 8.10.2009. Organ Social- och omsorgsnämnden

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 8/2009. Sammanträdesdatum 8.10.2009. Organ Social- och omsorgsnämnden Nr 8/2009 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00-19:40 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Nääs x Blomroos Gunilla, ordf. -Salmén Jan, vice ordf. - Carlson Nina-Marie - Grönlund Ragnvald x Holmström

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 10/2011. Sammanträdesdatum 29.6.2011. Organ Kommunstyrelsen

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 10/2011. Sammanträdesdatum 29.6.2011. Organ Kommunstyrelsen Nr 10/2011 Sammanträdestid Onsdagen den kl. 08.00-8.45 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Nääs x Fagerholm Thommy, ordf. x Lindgrén Jan, vice ordf. x Ahlqvist Annika x Fagerholm-Sjöblom Silvana

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 1/2015 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 21.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Lundberg Bror, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 5/2009. Sammanträdesdatum 19.10.2009. Organ Kommunfullmäktige

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 5/2009. Sammanträdesdatum 19.10.2009. Organ Kommunfullmäktige Nr 5/2009 Sammanträdestid Måndagen den kl. 19.00-20.00 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Nääs x Häggblom Bert, ordförande x Karlsson Runar, vice ordförande x Björklund Richard - Blomroos Gunilla

Läs mer

Tisdagen den 20.1.2015 kl. 18.30-19.00. Kommunkansliet i Nääs

Tisdagen den 20.1.2015 kl. 18.30-19.00. Kommunkansliet i Nääs Nr 1/2015 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18.30-19.00 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Linde Guy, ordf. x Söderholm Mikael, vice ordf. x Danielsson Peter x Fagerström Tove - Lindroos

Läs mer

Tisdagen den 29.10.2013 kl. 18.30

Tisdagen den 29.10.2013 kl. 18.30 Nr 10/2013 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården x Linde Guy, ordf. - Söderholm Mikael, vice ordf. - Areschoug Owe x Danielsson Peter x Fagerström Tove - Mörn

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs. - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom x Rydström Agneta x Söderlund Jessica

Kommunkansliet i Nääs. - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom x Rydström Agneta x Söderlund Jessica Nr 4/2015 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19.00-21.00 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom x Rydström

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 5/2013. Sammanträdesdatum Organ Kommunfullmäktige

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 5/2013. Sammanträdesdatum Organ Kommunfullmäktige Nr 5/2013 Sammanträdestid Måndagen den kl. 19.00-19.20 Sammanträdesplats Beslutande Övriga närvarande Kommungården i Nääs x Fagerholm Thommy, ordförande - Ekström Christian, vice ordförande x Alm Marika

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 3/2011. Sammanträdesdatum 19.4.2011. Organ Skol- och bildningsnämnden

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 3/2011. Sammanträdesdatum 19.4.2011. Organ Skol- och bildningsnämnden Nr 3/2011 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19.00-20.00 Sammanträdesplats Beslutande Ödkarby skola x Eliasson Jesper, ordf. - Jansson Carina, vice ordf. - Högback Glenn x Renfors Kerstin x Sjölund Johan

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 13.2.2014 2 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 13.2.2014 kl 18:30 18.55 kommungården i Jomala

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 2/2011. Sammanträdesdatum 28.3.2011. Organ Kommunfullmäktige

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 2/2011. Sammanträdesdatum 28.3.2011. Organ Kommunfullmäktige Nr 2/2011 Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00-19:45 Sammanträdesplats Beslutande Övriga närvarande Paragrafer 10-25 Kommungården i Nääs x Jansson Runa Lisa, ordförande x Karlsson Runar, vice ordförande

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 4/2011 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00-20.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Karlsson Henning, ordf. - Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd - Fagerström Yvonne -

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30 Sammanträdesdatum: 16.02.2011 Nr: 2 Paragrafer: 15-27 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

KALLELSE 11.12.2012. Tisdagen den 11.12.2012 kl.19.00

KALLELSE 11.12.2012. Tisdagen den 11.12.2012 kl.19.00 SKOLNÄMNDEN KALLELSE Nr 7/12 Tid Tisdagen den kl.19.00 Plats Geta skola Ärenden: Innehåll 69 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 70 VAL AV TVÅ PROTOKOLLJUSTERARE 3 71 GODKÄNNANDE OCH KOMPLETTERING AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

Ersättare x Fagerholm-Sjöblom Silvana, vice ordf. - Nyholm Dan (Ob) x Carlson Nina-Marie. - Lindroos Erica (C) x Danielsson Gerd

Ersättare x Fagerholm-Sjöblom Silvana, vice ordf. - Nyholm Dan (Ob) x Carlson Nina-Marie. - Lindroos Erica (C) x Danielsson Gerd Nr 5/2018 Sammanträdestid Måndagen den kl. 19.00 20.15 Sammanträdesplats Beslutande Övriga närvarande Kommunkansliet i Nääs x Salmén Jan, ordförande Ersättare x Fagerholm-Sjöblom Silvana, vice ordf. -

Läs mer

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 13.5.2013 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30. Biblioteket i Sund. Ärenden:

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 13.5.2013 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30. Biblioteket i Sund. Ärenden: Tid SUNDS KOMMUN SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 13.5.2013 Måndagen den 13.5.2013 kl.16.30 Nr 4 Plats Ärenden: Biblioteket i Sund Innehåll 37 Mötets laglighet och beslutförhet 3 38 Val av två protokolljusterare

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 22.4.2009 3 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 22.4.2009 kl

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 11.02.2015 Nr: 2 Paragrafer: 19-32 Plats och tid Kommunkansliets mötesrum i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 11 februari 2015 kl. 19.00-21.30 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTKOLL 2012-11-09 51 61 Kl 13.04-15.36. Förbundskansliet 7/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTKOLL 2012-11-09 51 61 Kl 13.04-15.36. Förbundskansliet 7/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 9 november 2012, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Kaffe serveras från kl 12.45. 51 Sammanträdets laglighet och beslutförhet...

Läs mer

Tisdagen den 26.3.2013 kl. 19.00-21.20

Tisdagen den 26.3.2013 kl. 19.00-21.20 Nr 3/2013 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19.00-21.20 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet x Salmén Jan, ordf. x Lindström Henry, vice ordf. x Carlson Nina-Marie - Flöjt-Josefsson Helena x Holmström

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 6/2016 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18.30-19.20 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Nyholm Dan, ordf. x Söderholm Mikael, vice ordf. x Bromels Marcus x Sirén Siw x Mörn Inger -

Läs mer

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 28.09.2015 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00. Ärenden:

Innehåll KALLELSE SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN 28.09.2015 SUNDS KOMMUN. Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00. Ärenden: Tid SUNDS KOMMUN SKOL- OCH BILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 28.09.2015 Måndagen den 28.09.2015 kl.16.00 Nr 7 Plats Ärenden: Sunds skola Innehåll 69 Mötets laglighet och beslutförhet 3 70 Val av två protokolljusterare

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 1/2014. Sammanträdesdatum 13.1.2014. Organ Kommunfullmäktige

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 1/2014. Sammanträdesdatum 13.1.2014. Organ Kommunfullmäktige Nr 1/2014 Sammanträdestid Måndagen den kl. 19.00-20.15 Sammanträdesplats Beslutande Övriga närvarande Kommungården i Nääs x Fagerholm Thommy, ordförande Ersättare x Ekström Christian, vice ordförande x

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN 1.10.2014 13/14. Kommunkansliet, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN 1.10.2014 13/14. Kommunkansliet, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN PROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr KOMMUNSTYRELSEN 1.10.2014 13/14 Sammanträdestid Onsdag 1.10.2014 kl. 17.00 Beslutande Kommunkansliet, sammanträdesrummet x Höglund, Roger, ordförande, x

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 7/2009. Sammanträdesdatum 27.4.2009. Organ Kommunstyrelsen

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 7/2009. Sammanträdesdatum 27.4.2009. Organ Kommunstyrelsen Nr 7/2009 Sammanträdestid Måndagen den kl. 19.00-21.00 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Nääs x Fagerholm Thommy, ordf. x Lindgrén Jan, viceordf. x Ahlqvist Annika x Fagerholm-Sjöblom Silvana

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN 1-11 07.01.2014 1 Sammanträdestid: 18.30-19.50 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Kumlinge Beslutande: Ordinarie: Mia Hanström,ordförande Tommy Pettersson, viceordf. Åke Sundman Satu Numminen

Läs mer

Kommungården i Nääs. x Karlsson Runar, ordf. x Fagerholm-Sjöblom Silvana, viceordf. x Hampf Berit x Lindblom Jörgen x Salmén Rosa

Kommungården i Nääs. x Karlsson Runar, ordf. x Fagerholm-Sjöblom Silvana, viceordf. x Hampf Berit x Lindblom Jörgen x Salmén Rosa Nr 22/2014 Sammanträdestid Måndagen den kl. 18.00-18.25 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Nääs x Karlsson Runar, ordf. x Fagerholm-Sjöblom Silvana, viceordf. x Hampf Berit x Lindblom Jörgen x

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 10.10.2011 7 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 10.10.2011 kl

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN MÖTESPROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 12.05.2009 4/09

FINSTRÖMS KOMMUN MÖTESPROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 12.05.2009 4/09 MÖTESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 12.05.2009 4/09 Sammanträdestid Tisdagen den 12 maj 2009, klockan 19.30-21.35 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Godby Lars Rögård, ordförande

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 22.5.2014 4 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 22.5.2014 kl

Läs mer

SKOLNÄMNDEN 27.1.2016 möte 1/2016 1(12)

SKOLNÄMNDEN 27.1.2016 möte 1/2016 1(12) 1(12) PROTOKOLLSIDA Sammanträdestid: Tisdag den 27.1.2016 kl 17:00 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Åva Beslutande Ordinarie: Personliga ersättare: Marja Tuomola, ordf. Jonny Karlström, vice ordf. Tiina

Läs mer

Onsdagen den 11 maj 2016 kl. 19.00 20.20 Kommungården

Onsdagen den 11 maj 2016 kl. 19.00 20.20 Kommungården HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 4 maj 2016 Byggnadstekniska nämnden 11.05.2016 47-62 Sammanträdestid Sammanträdesplats Ärendets -nummer Onsdagen den 11 maj 2016 kl. 19.00

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 11/2013 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 21.00 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Lundberg Bror, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom

Läs mer

Onsdagen den 27 januari 2016 kl. 19.00 19.30 Kommungården. Enligt uppdrag, Hammarland den 21.01.2016 Kommuntekniker/byggnadsinspektör

Onsdagen den 27 januari 2016 kl. 19.00 19.30 Kommungården. Enligt uppdrag, Hammarland den 21.01.2016 Kommuntekniker/byggnadsinspektör HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 21 januari 2016 Byggnadstekniska nämnden 27.01.2016 1-13 Sammanträdestid Sammanträdesplats Ärendets -nummer Onsdagen den 27 januari 2016 kl.

Läs mer

KALLELSE 12.8.2013. Måndagen den 12.8.2013 kl.16.15

KALLELSE 12.8.2013. Måndagen den 12.8.2013 kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 12.8.2013 Nr 6 Tid Måndagen den 12.8.2013 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 45 Mötets laglighet och beslutförhet 3 46 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 13.04.2010 3/10. Kommungården i Godby

Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 13.04.2010 3/10. Kommungården i Godby MÖTESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr TEKNISKA NÄMNDEN 13.04.2010 3/10 Sammanträdestid Tisdagen den 13 april 2010, klockan 19.30-21.40 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Godby Lars Rögård,

Läs mer

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

GETA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 24.05.2016 2/16 Sammanträdestid Tisdagen den 24 maj 2016 kl. 17.30 17.50 Beslutande Kommunkansliet i Geta x Andersson Camilla, ordförande - Carlsson Anna x- Berndtsson

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN 17.3.2016 ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid 17.3.2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN 17.3.2016 ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND. Tid 17.3.2016 kl 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden: ÅLANDS KOMMUNFÖRBUND FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid 17.3.2016 kl 13 KALLELSE 17.3.2016 Nr 2 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 10 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 3 11 PROTOKOLLJUSTERING 3

Läs mer

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA Nr Sida Kommunfullmäktige 3/2012 1 Sammanträdestid Tisdagen den 17.04.2012, kl.19.00-20.05 Sammanträdeslokal Servicehuset Tallgården Närvarande Lindholm Dorita, ordförande Johans

Läs mer

Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 4 september kl 18.30 19.30

Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 4 september kl 18.30 19.30 BYGGNADSNÄMNDEN 04.09.2012 1 Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 4 september kl 18.30 19.30 Närvarande (N) Guy Linde ordförande N Mikael Söderholm viceordförande Owe Areschoug ledamot

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN 132-141 12.11.2013 1 Sammanträdestid: 13.30-16.30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Kumlinge Beslutande: Ordinarie: Mia Hanström,ordförande Tommy Pettersson, viceordf. Åke Sundman Satu

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 19.00-20.

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 19.00-20. Sammanträdesdatum: 18.06.2014 Nr: 4 Paragrafer: 18-24 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 19.00-20.15 Beslutande Annsofi Joelsson, kommunfullmäktiges ordförande,

Läs mer

Onsdagen den 10.07.2013, kl. 16.30-17.00

Onsdagen den 10.07.2013, kl. 16.30-17.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdestid Nummer 4/2013 Onsdagen den, kl. 16.30-17.00 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Kommungården i Lemland Perjus Ann-Sofi, ordförande Andersson Inger, vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 29.03.2011 03/11. Sammanträdestid Tisdagen den 29 mars 2011, kl. 18.55 20:30 Kommungården i Godby

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 29.03.2011 03/11. Sammanträdestid Tisdagen den 29 mars 2011, kl. 18.55 20:30 Kommungården i Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr BYGGNADSNÄMNDEN 29.03.2011 03/11 Sammanträdestid Tisdagen den 29 mars 2011, kl. 18.55 20:30 Kommungården i Godby x Dick Lindström, ordförande

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 1/2013. Sammanträdesdatum 10.1.2013. Organ Tekniska nämnden

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 1/2013. Sammanträdesdatum 10.1.2013. Organ Tekniska nämnden Nr 1/2013 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00-20.05 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Lundberg Bror, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 5/2016 Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19.00 19.45 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Jansson Tom, ordf. x Timonen Bo, vice ordf. x Hampf Berit - Karlsson Simon x Michelson Ulla x

Läs mer

Tisdagen den 31.3.2015 kl. 19.00-21.50. Kommunkansliet i Nääs

Tisdagen den 31.3.2015 kl. 19.00-21.50. Kommunkansliet i Nääs Nr 3/2015 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19.00-21.50 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Salmén Jan, ordf. - Lindström Henry, vice ordf. x Carlson Nina-Marie x Flöjt-Josefsson Helena

Läs mer

Ersättare x Fagerholm-Sjöblom Silvana, vice ordf. - Nyholm Dan (Ob) x Carlson Nina-Marie. - Lindroos Erica (C) x Danielsson Gerd

Ersättare x Fagerholm-Sjöblom Silvana, vice ordf. - Nyholm Dan (Ob) x Carlson Nina-Marie. - Lindroos Erica (C) x Danielsson Gerd Nr 7/2018 Sammanträdestid Måndagen den kl. 19.00 19.15 Sammanträdesplats Beslutande Övriga närvarande Kommunkansliet i Nääs x Salmén Jan, ordförande Ersättare x Fagerholm-Sjöblom Silvana, vice ordf. -

Läs mer

Tisdagen den 12 maj 2015 kl. 19.00 20.50 Kommungården

Tisdagen den 12 maj 2015 kl. 19.00 20.50 Kommungården HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 7 maj 2015 Byggnadstekniska nämnden 12.05.2015 52-70 Sammanträdestid Sammanträdesplats Ärendets -nummer Tisdagen den 12 maj 2015 kl. 19.00

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 3/2015 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18.30 19.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Linde Guy, ordf. x Söderholm Mikael, vice ordf. x Danielsson Peter x Fagerström Tove x Lindroos

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 13.12.2011 8 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 13.12.2011 kl

Läs mer

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f.

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f. Organ Datum 4/2011 Förbundsstyrelsen 05.05.2011 Sammanträdestid Sammanträdesplats Torsdagen den 05.05.2011 kl.15.00 16.45 Hildas Hus Beslutande ORDINARIE ERSÄTTARE X Alén, Sune ordf. X Häggblom, Lars vice.

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 4.4.2016 5

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 4.4.2016 5 Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 4.4.2016 5 Sammanträdestid Sammanträdesplats Måndagen den 4 april 2016 kl. 19:40-22:00 Kommunkansliet Beslutande Camilla Andersson, ordförande Kjell Berndtsson,

Läs mer

x Salmén Jan, ordf. x Lindström Henry, vice ordf. x Carlson Nina-Marie x Flöjt-Josefsson Helena x Holmström Janice x Jansson Benitha x Nyholm Dan

x Salmén Jan, ordf. x Lindström Henry, vice ordf. x Carlson Nina-Marie x Flöjt-Josefsson Helena x Holmström Janice x Jansson Benitha x Nyholm Dan Nr 3/2014 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 20.10 Sammanträdesplats Beslutande Sunnanberg vårdhem x Salmén Jan, ordf. x Lindström Henry, vice ordf. x Carlson Nina-Marie x Flöjt-Josefsson Helena x

Läs mer

Bildningsnämndens svenska sektion nr 3/2011 13.9.2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Bildningsnämndens svenska sektion nr 3/2011 13.9.2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING nr 3/2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING BILDNSVES 19 Mötets konstituering BILDNSVES 20 Tjänsteinnehavarbeslut för kännedom BILDNSVES 21 Arbetsplan för läsåret 2011 2012, svenska skola BILDNSVES 22 Den svenska förskolans

Läs mer

Kommungården i Nääs. x Karlsson Runar, ordf. x Fagerholm-Sjöblom Silvana, viceordf. x Hampf Berit x Lindblom Jörgen x Salmén Rosa

Kommungården i Nääs. x Karlsson Runar, ordf. x Fagerholm-Sjöblom Silvana, viceordf. x Hampf Berit x Lindblom Jörgen x Salmén Rosa Nr 3/2014 Sammanträdestid Onsdagen den kl. 17.00-17.45 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Nääs x Karlsson Runar, ordf. x Fagerholm-Sjöblom Silvana, viceordf. x Hampf Berit x Lindblom Jörgen x

Läs mer

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2/2015 Sammanträdestid: Torsdagen den 5 mars 2015 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården

Läs mer

Lemland-Lumparlands församling Kyrkofullmäktige 5/2015 Sammanträdesprotokoll 15.12.2015

Lemland-Lumparlands församling Kyrkofullmäktige 5/2015 Sammanträdesprotokoll 15.12.2015 5/2015 Sammanträdesprotokoll 15.12.2015 1 / 10 Sammanträdestid: Tisdagen den 15.12.2015 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Församlingshemmet, Söderby Ärendets nr 1. 52 Sammanträdets öppnande 2. 53 Sammanträdets

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 7/2014 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18.30 19.15 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Linde Guy, ordf. - Söderholm Mikael, vice ordf. - Danielsson Peter x Fagerström Tove - Lindroos

Läs mer

41 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 57. 42 Val av protokolljusterare 57. 43 Godkännande av föredragningslista 57

41 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 57. 42 Val av protokolljusterare 57. 43 Godkännande av föredragningslista 57 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 5/2015 55 Köks- och städsektionen Tid Onsdag 7.10.2015kl. 14.00 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 41 Sammanträdets laglighet och beslutförhet

Läs mer

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 3/2013 Sammanträdestid: Torsdagen den 18 april 2013 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 3/2012. Sammanträdesdatum 26.4.2012. Organ Tekniska nämnden

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 3/2012. Sammanträdesdatum 26.4.2012. Organ Tekniska nämnden Nr 3/2012 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00-21.25 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Lundberg Bror, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom

Läs mer

ÄmbetsEdu, Ämbetshuset. 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 34. 26 Val av protokolljusterare 35. 27 Godkännande av föredragningslistan 36

ÄmbetsEdu, Ämbetshuset. 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 34. 26 Val av protokolljusterare 35. 27 Godkännande av föredragningslistan 36 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2015 1 Köks- och städsektionen Tid 10.06.2015 kl. 13.00 Plats ÄmbetsEdu, Ämbetshuset Ärenden som skall behandlas Sida 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 34 26 Val av

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 6/2009. Sammanträdesdatum 21.4.2009. Organ Kommunstyrelsen

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 6/2009. Sammanträdesdatum 21.4.2009. Organ Kommunstyrelsen Nr 6/2009 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19.00-19.20 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Nääs x Fagerholm Thommy, ordf. x Lindgrén Jan, viceordf. x Ahlqvist Annika x Fagerholm-Sjöblom Silvana

Läs mer

x Sjöblom Tommy, ordf. x Hampf René, vice ordf. - Flöjt-Josefsson Helena - Lindroos Erica - Holmström Sue x Salmén Jan x Jansson Gunnie

x Sjöblom Tommy, ordf. x Hampf René, vice ordf. - Flöjt-Josefsson Helena - Lindroos Erica - Holmström Sue x Salmén Jan x Jansson Gunnie Nr 7/2018 Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19.00 21.15 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet x Sjöblom Tommy, ordf. x Hampf René, vice ordf. - Flöjt-Josefsson Helena - Lindroos Erica - Holmström

Läs mer

Organ Nr Datum Sida 1 BYGGNADSTEKNISKA. Ersättare:

Organ Nr Datum Sida 1 BYGGNADSTEKNISKA. Ersättare: 1 BYGGNADSTEKNISKA 12-17 04.03.2014 NÄMNDEN Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Beslutande: Ordinarie: Tisdagen den 04.03.2014 kl.19.45-20.50 Kommunkansliet Ersättare: Stefan Sundman, ordförande Berit

Läs mer

Organ Nr Datum Sida KOMMUNFULLMÄKTIGE 1-8 28.02.2013

Organ Nr Datum Sida KOMMUNFULLMÄKTIGE 1-8 28.02.2013 KOMMUNFULLMÄKTIGE 1-8 28.02.2013 1 Sammanträdestid: 19.45-20.30 Sammanträdesplats: Mötesrummet, kommunkansliet, Beslutande: Ordinarie ledamöter: Mats Perämaa, ordförande Göran Söderlund, I viceordförande

Läs mer

Styrelsen 12 2011 P R O T O K O L L 15.12.2011

Styrelsen 12 2011 P R O T O K O L L 15.12.2011 Styrelsen 12 2011 P R O T O K O L L 15.12.2011 Styrelsen 15.12.2011 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 12/2011 Tid: 15.12.2011 kl. 13.00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs. - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom x Rydström Agneta x Söderlund Jessica

Kommunkansliet i Nääs. - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom x Rydström Agneta x Söderlund Jessica Nr 5/2015 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 19.55 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs - Lundberg Bror x Sjöblom Tommy, ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom x Rydström

Läs mer

Sammanträdesdatum 10.12.2014

Sammanträdesdatum 10.12.2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11/2014 11/134 Sammanträdestid Onsdagen den, kl. 19.00-20.32 Sammanträdesplats Botnia Hotel & Restaurant Beslutande: Ersättare: Enroth, Carl-Johan Takkula, Monica Byskata, Tom

Läs mer

Sammanträdesdatum 17.3.2016. Restaurang Marinas Södra Terjärvvägen 1

Sammanträdesdatum 17.3.2016. Restaurang Marinas Södra Terjärvvägen 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17.3.2016 Nr 2/2016 2/12 Sammanträdestid Torsdagen den 17 mars 2016, kl. 18:30 19:30 Sammanträdesplats Restaurang Marinas Södra Terjärvvägen 1 Beslutande: Ersättare: Svartsjö, Peter

Läs mer

KALLELSE 25.5.2015. Måndagen den 25.5.2015 kl.16.15

KALLELSE 25.5.2015. Måndagen den 25.5.2015 kl.16.15 FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 25.5.2015 Nr 3 Tid Måndagen den 25.5.2015 kl.16.15 Plats Kommungården i Finström Ärenden: Innehåll 18 Mötets laglighet och beslutförhet 3 19 Val av två protokolljusterare

Läs mer

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 9/2013 Sammanträdestid: Torsdagen den 21 november 2013 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende:

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 2/2011. Sammanträdesdatum 7.2.2011. Organ Social- och omsorgsnämnden

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 2/2011. Sammanträdesdatum 7.2.2011. Organ Social- och omsorgsnämnden Nr 2/2011 Sammanträdestid Måndagen den kl. 19.00-19:55 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet - Blomroos Gunilla, ordf. x Salmén Jan, vice ordf. - Carlsson Nina-Marie x Grönlund Ragnvald x Holmström

Läs mer

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JOMALA KOMMUN Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 22.6.2015 9 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 22.6.2015 kl. 16:40 17:50. Kommunkansliet Nordberg Mika,

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 23.09.2014 06/14 Sammanträdestid Tisdagen den 23 september 2014 kl 18.00 21.15 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Övriga närvarande Sammanträdesrummet, Kommungården

Läs mer

ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS

ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS Styrelsen 07 2013 PROTOKOLL 10..09.2013 Styrelsen 10.09.2013 s.2 FÖREDRAGNINGSLISTA 07/2013 Tid: 10.09.2013 kl. 15.00 Plats: Inveon, Edelfeltsstigen 1 ÄRENDEN SOM SKALL BEHANDLAS 1 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

x Sjöblom Tommy, ordf. x Hampf René, vice ordf. x Flöjt-Josefsson Helena - Lindroos Erica x Holmström Sue - Salmén Jan - Danielsson Emelie

x Sjöblom Tommy, ordf. x Hampf René, vice ordf. x Flöjt-Josefsson Helena - Lindroos Erica x Holmström Sue - Salmén Jan - Danielsson Emelie Nr 8/2017 Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19.00 19.35 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet x Sjöblom Tommy, ordf. x Hampf René, vice ordf. x Flöjt-Josefsson Helena - Lindroos Erica x Holmström

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 3/2011 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00-21.00 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Karlsson Henning, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd - Fagerström Yvonne -

Läs mer

Organ Nr Datum Sida 1 BYGGNADSTEKNISKA. Ersättare:

Organ Nr Datum Sida 1 BYGGNADSTEKNISKA. Ersättare: 1 BYGGNADSTEKNISKA 92-100 21.11.2013 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Beslutande: Ordinarie: Torsdagen den 21.11.2013 kl.19.45-20.15 Kommunkansliet Ersättare: Stefan Sundman, ordförande Berit Johansson,

Läs mer

Widjeskog, Marketta Dalvik, Sixten Strandvall, Göran Djupsjöbacka, Michael Myrskog, Kerstin. Kronoby, den 19 september 2012

Widjeskog, Marketta Dalvik, Sixten Strandvall, Göran Djupsjöbacka, Michael Myrskog, Kerstin. Kronoby, den 19 september 2012 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 14/2012 14/348 Sammanträdestid Måndagen den 17 september 2012, kl. 18.00 20.00 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Lindgren, Hans-Erik Byggmästar, Liane Hagström,

Läs mer

Stagar för Kyllaj Hamnförening

Stagar för Kyllaj Hamnförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är Kyllaj Hamnförening. 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte på Gotland. 3 Föreningens ändamål Föreningen är en allmännyttig, tillika religiöst och politiskt obunden,

Läs mer

Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 8 februari kl 18.00. Agneta Rydström viceordförande (N) Seija Vuori-Karlsson ersättare

Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 8 februari kl 18.00. Agneta Rydström viceordförande (N) Seija Vuori-Karlsson ersättare BYGGNADSNÄMNDEN 08.02.2011 1 Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 8 februari kl 18.00 Närvarande (N) Richard Björklund ordförande Mikael Söderholm ersättare(n) Agneta Rydström viceordförande

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 02.06.2015 04/15 Sammanträdestid Tisdagen den 2 juni 2015 kl 18.00 19.15 Sammanträdesplats Beslutande Sammanträdesrummet, Kommungården X Karlsson Rolf, ordförande X Mattsson

Läs mer

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag kl

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 11.6.2019 3 15-18 Plats och tid Beslutande Frånvarande Övriga deltagande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag 11.6.2019 kl. 20.00 20.25. Pia Eriksson,

Läs mer

X Andersén Jens v.ordf. X Andersson Robert X Sundberg Ringa Mari X Mattsson Åsa

X Andersén Jens v.ordf. X Andersson Robert X Sundberg Ringa Mari X Mattsson Åsa SAMMANTRÄDESPOTOKOLL Sammanträdesdatum 07.06.2011 Nr 4-11 Sammanträdestid Tisdagen den 7 juni 2011 kl. 16.00-19.15 Sammanträdesplats Beslutande Sunds skola X Karlsson Ralf, ordf. X Andersén Jens v.ordf.

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 76 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 77 Val av protokolljusterare

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN. Planläggningssektionen PROTOKOLL 03.10.2014 71. Sammanträdestid: Fredagen 03.10.2014, kl. 10.30-11.45.

PEDERSÖRE KOMMUN. Planläggningssektionen PROTOKOLL 03.10.2014 71. Sammanträdestid: Fredagen 03.10.2014, kl. 10.30-11.45. 03.10.2014 71 Sammanträdestid: Fredagen 03.10.2014, kl. 10.30-11.45 Sammanträdesplats: Polaris i Edsevö Beslutande Borgmästars, Yvonne Forsblom, Greger Käldman, Leif Lindfors, Ralf Wiklund, Senja ordförande.

Läs mer

Kommungården i Nääs. x Karlsson Runar, ordf. x Fagerholm-Sjöblom Silvana, viceordf. x Hampf Berit x Lindblom Jörgen x Salmén Rosa

Kommungården i Nääs. x Karlsson Runar, ordf. x Fagerholm-Sjöblom Silvana, viceordf. x Hampf Berit x Lindblom Jörgen x Salmén Rosa Nr 3/2012 Sammanträdestid Måndagen den kl. 19.00 20.20 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Nääs x Karlsson Runar, ordf. x Fagerholm-Sjöblom Silvana, viceordf. x Hampf Berit x Lindblom Jörgen x

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 16 oktober 2017 Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 16 oktober 2017 Socialnämnden HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 16 oktober 2017 Socialnämnden 24.10.2017 105-110 Sammanträdestid Tisdagen den 24 oktober 2017 kl. 18.30 21.30 Sammanträdesplats Kommungården

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN 5.5.2010 8/10. Kommungården, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN 5.5.2010 8/10. Kommungården, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN PROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr KOMMUNSTYRELSEN 5.5.2010 8/10 Sammanträdestid 5.5.2010 kl. 17.00 Beslutande Kommungården, sammanträdesrummet x Höglund, Roger, ordförande x Lycke, Per, viceordf

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Sammanträdesdatum: 11.04.2012 Nr: 4 Paragrafer: 70-77 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 01.12.2009 11/09. Sammanträdestid Tisdagen den 1 december 2009, kl. 18.30-21.15 Kommungården i Godby

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 01.12.2009 11/09. Sammanträdestid Tisdagen den 1 december 2009, kl. 18.30-21.15 Kommungården i Godby SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr BYGGNADSNÄMNDEN 01.12.2009 11/09 Sammanträdestid Tisdagen den 1 december 2009, kl. 18.30-21.15 Kommungården i Godby x Dick Lindström, ordförande x Inger Rosenberg-Mattsson,

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN 15.10.2015 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 5 oktober 2015 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Torsdagen den 15 oktober 2015 kl.18.00 Kommunkansliet i Åva 63 Laglighet och beslutförhet 64 Protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 19.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KF 42 Kallelse och beslutförhet KF 43 Val av protokolljusterare, tid

Läs mer

SKOLSTADGA FÖR geta KOMMUN

SKOLSTADGA FÖR geta KOMMUN SKOLSTADGA FÖR geta KOMMUN FASTSTÄLLD AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 08.04.2015, 25 TILLÄMPNING 1 Vid ordnandet av undervisningen i kommunens grundskola skall bestämmelserna i denna skolstadga iakttas utöver vad

Läs mer