Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering"

Transkript

1 Svensk orientering Världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Strategisk plan för Svensk orientering

2 Svensk orienterings vision Dit vill vi! Svensk orientering, världens bästa! Svensk orientering vill vara världens bästa idrott. Genom att vara det kan vi växa genom att attrahera och behålla fler människor till världens bästa idrott. Vi vill ha världens bästa landslag över tid. Landslagen är med och konkurrerar om medaljer vid internationella mästerskap. För att locka nya människor, för att behålla människor kvar i orienteringsidrotten och för att skapa förutsättningar för världens bästa landslag behövs arrangemang i olika former i världsklass. Svensk orienterings verksamhetsidé Därför finns vi till! Svensk orientering erbjuder världens bästa idrott till de människor som vill använda naturen som sin arena för att tävla, motionera och uppleva glädje och gemenskap. Orientering ska vara en utmaning för alla och göra att människor mår bra och utvecklas såväl som människa och som idrottare.

3 Grundförutsättningar Det här är vi! Svensk orientering omfattar fyra olika grenar. Dessa är: Orienteringslöpning Skidorientering Mountainbikeorientering Precisionsorientering Idrotten vill Idrotten vill är idrottsrörelsens idéprogram och antogs i sin senaste version på RFstämman Idrotten vill tar ett helhetsgrepp om alla olika verksamhetsdelar inom svensk idrott. Dessa är Idrottens verksamhetsidé, vision och värdegrund Bra i idrott och bra idrott Idrotten i samhället Idrott för barn Idrott för ungdom Idrott för vuxna Det ideella ledarskapet Stöd till lokal utveckling Stöd till internationell utveckling Forskning och utveckling Idrotten vill är vägledande för all orienteringsverksamhet. Jämställdhet, jämlikhet och mångfald För att kunna möta framtida utmaningar kring ökad jämställdhet och ökad mångfald behöver vi i mycket större utsträckning än idag involvera och engagera fler ungdomar, fler unga vuxna och fler kvinnor och mäniskor med annan bakgrund i verksamheten. Deras synpunkter, erfarenheter och kunskap kommer att vara viktigt för orienteringsidrottens möjligheter till utveckling. För att nå nya målgrupper behöver vi skapa verksamhet som bland annat lockar de 20 procent svenskar med utländsk bakgrund. De utgör en resurs som kommer att vara viktigt för föreningslivet. Det här är två exempel på hur vi arbetar för att leva upp till vår värdegrund.

4 Värdegrund Det här står vi för! Svensk orientering arbetar aktivt med att förverkliga intentionerna i Idrotten vill, idrottsrörelsens gemensamma idéprogram. Vi gör det utifrån våra egna förutsättningar och i en offensiv anda. Med Idrotten vill som utgångspunkt ska vi erbjuda en idrott där alla kan vara med utifrån sina egna förutsättningar och villkor. Svensk orientering står för lika behandling oavsett kön, etnisk tillhörighet, trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller ålder. Svensk orientering arbetar aktivt för Fair Play och att motverka all form av doping. Svensk orientering bedriver sin verksamhet utifrån ett miljö- och hållbarhetsperspektiv. För att kunna leva upp till ovanstående delar i värdegrund krävs att varje medlem utifrån sina egna förutsättningar agera utifrån följande: Jag visar respekt för alla människor. Jag tar hänsyn till och visar respekt för naturen jag är gäst i och de djur och växter som finns där. Jag har ett eget ansvar för kunskaperna om orienteringsidrotten och dess regler. Jag tar ansvar och agerar om någon bryter mot våra gemensamma regler. Jag deltar i träning, tävling och andra aktiviteter utifrån mina egna förutsättningar och kräver inte mer av andra än vad de kan kräva av mig. Jag bekräftar och berömmer andra. Jag tar ansvar för att jag och mina orienteringskamrater finns i en trygg miljö och jag reagerar om någon far illa. Jag är en god förebild för orienteringsidrotten.

5 Verksamhetsområden Här ligger vårt fokus! Svensk orientering ska fokusera sitt arbete till tre olika verksamhetsområden som tillsammans ska förverkliga verksamhetsidén och sträva mot att uppfylla visionen. Föreningarna Orienteringsföreningarna är kärnan i svensk orientering. Det är i orienteringsföreningarna som en stor del av verksamheten planeras, genomförs och utvecklas. Orienteringsföreningarnas verksamhet spänner över flera olika områden som barn- och ungdomsverksamhet, utvecklingsmiljö, arrangemang, motionsverksamhet och mycket annat. Svenska Orienteringsförbundet och de olika distriktens huvudsakliga uppgift är att på olika sätt stödja, inspirera och engagera föreningarna i deras utvecklingsarbete. Kommunikation All kommunikation inom Svensk orientering ska präglas av öppenhet, tillgänglighet och synlighet och inte minst dialog. Kommunikation är inget självändamål utan kommunikationens uppgift är att stödja våra verksamhetsområden. Det innebär att det krävs ett professionellt och målmedvetet kommunikationsarbete såväl i den interna som externa kommunikationen. För att vara framgångsrik i kommunikationen måste den målgruppsanpassas och kanaliseras. Svenska Orienteringsförbundets uppgift är att skapa uppmärksamhet och utrymme för svensk orientering i rikstäckande medier samt att säkerställa att webbplatsen orientering.se är den informationskanal som alltid är uppdaterad och aktuell. Självklart ska även Svenska Orienteringsförbundet fortsätta att utveckla närvaron i sociala medier. Förbundets uppgift är också att stödja och stimulera föreningarna att bli än mer aktiva sitt kommunikationsarbete.

6 Mål på längre sikt Det här ska vi uppnå! Med sikte mot 2021 har svensk orientering följande mål inom respektive verksamhetsområde. Ledarutveckling Det ideella ledarskapet är grunden för svensk orienterings utveckling. Ledare är en avgörande faktor för hur väl en förening lyckas i sitt utvecklingsarbete. Orienteringsföreningarnas förmåga att utveckla och förnya sin verksamhet är avgörande för svensk orientering att möta konkurrensen om människors fritid. Engagerade och kunniga ledare är nyckeln till framgång. Svenska Orienteringsförbundets uppgift är att på olika sätt stimulera, engagera och utbilda ledare som tillsammans bidrar till orienteringsidrottens utveckling såväl lokalt och regionalt som i hela landet. Svensk orientering ska rekrytera, utbilda och fortbilda ledare som kan verka inom verksamhetsområdet Individutveckling. Svensk orientering ska rekrytera, utbilda och fortbilda funktionärer till alla typer av orienteringsarrangemang som kan verka inom verksamhetsområdet Arrangemangsutveckling. Svensk orientering ska rekrytera, utbilda och fortbilda ledare som på olika sätt kan bidra till ökad intern och extern kommunikation inom verksamhetsområdena Ledarutveckling, Individutveckling och Arrangemangsutveckling. Individutveckling Individen är medlemmen eller den blivande medlemmen i en orienteringsförening. Inom området individutveckling arbetar vi med allt från olika rekryteringsaktiviteter till att ge förutsättningar för individen att prestera vid internationella mästerskap. Ambitionsnivån hos individen varierar stort från motionären till den blivande VM-medaljören. Orienteringsföreningen utgör en viktig utvecklingsmiljö oavsett individens ambitionsnivå. Även ledare och funktionärer av olika kategorier behöver en väl fungerande utvecklingsmiljö. Svenska Orienteringsförbundet har en roll att bedriva landslagsverksamhet och skapa förutsättningar för att våra landslag ska kunna prestera vid internationella mästerskap. Svensk orientering ska växa genom att attrahera fler. Svensk orientering ska behålla medlemmar genom att skapa ett livslångt intresse för orientering. Svensk orientering ska ha världens bästa landslag över tid. Minst en procent av Sveriges befolkning är medlem i en orienteringsförening vilket innebär medlemmar år är andelen medlemmar 0,7 procent. Motionsorientering i olika former resulterar i sammanlagt starter årligen från 2021 och framåt är för närvarande antalet årliga starter i olika former av motionsorientering okänt.

7 Svensk orientering har utvecklat medlemskapet och lockar nya medlemmar till orienteringsidrotten. Svensk orientering har etablerat 25 regionala utvecklingsmiljöer. Svensk orientering har etablerat och utvecklat lokala utvecklingsmiljöer. Arrangemangsutveckling Arrangemang i olika former är en av de mest centrala verksamheterna i svensk orientering. Ofta är målgruppen för ett arrangemang alla typer av ålderskategorier men ibland genomförs även arrangemang som är riktade mot en specifik målgrupp, exempelvis barn, ungdomar och äldre, elitlöpare och motionärer. Förutom tävlingsarrangemang genomförs även aktiviteter som är motionsinriktade utan eller endast med små krav på prestation. Naturpasset och motionsorientering är exempel på detta. För att nå nya målgrupper och för att fortsätta locka många deltagare behöver utbudet av arrangemang utvecklas liksom kvalitén. Arrangemang fyller också ett viktigt syfte för de individer som vill utvecklas och har ambitioner att prestera på nationell och internationell nivå. Svenska Orienteringsförbundet uppgift är att stimulera och engagera föreningarna till fortsatt utveckling av arrangemang i olika former. Svensk orientering ska ha världens bästa arrangemang över tid. Svensk orientering har utvecklat arrangemangsformer anpassade för olika målgrupper, exempelvis barn, ungdomar och äldre, elitlöpare och motionärer. Nya arrangemangsformer lockar nya medlemmar. Svensk orientering har säkrat tillgången på utbildade funktionärer för alla nivåer av arrangemang i hela landet. Svensk orientering arbetar framgångsrikt med att säkra tillgången till mark så att vi kan utöva vår idrott. Svensk orientering arbetar framgångsrikt med att säkerställa kartframställning av hög kvalitet i hela landet.

8

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering

Svensk orientering Världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orientering Världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång! Verksamhetsinriktning för Svensk orientering Svensk orienterings vision dit vill vi Svensk orientering vill vara

Läs mer

Svensk orientering världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång

Svensk orientering världens bästa. Offensiv orientering vägval till glädje och framgång Svensk orientering världens bästa Offensiv orientering vägval till glädje och framgång Verksamhetsinriktning för svensk orientering mot 2021 med strategiska mål för 2017-2018 Svensk orienterings vision

Läs mer

Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025

Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025 Svensk orientering VERKSAMHETSINRIKTNING MOT 2025 Vision VÄRLDENS BÄSTA FÖR ALLA HELA LIVET Mål FLERA OCH MERA VÄRLDENS BÄSTA LANDSLAG VERKSAMHETSIDÉ - DÄRFÖR FINNS VI Svensk orientering erbjuder världens

Läs mer

Svensk orientering världens bästa för alla hela livet

Svensk orientering världens bästa för alla hela livet Sida 1 12 Svensk orientering världens bästa för alla hela livet Mål det här ska vi uppnå (2025) Världens bästa landslag Flera och mera minst en procent av Sveriges befolkning är medlemmar i en orienteringsförening

Läs mer

Orientering om Orientering

Orientering om Orientering Orientering om Orientering Mest ideellt men ganska professionellt? Orientering är: Självvald väg i okänd mark tankens skärpa vid kroppslig möda snabba beslut under spännande tävling 4 grenar Orienteringslöpning,

Läs mer

Verksamhetsplan fö r svensk örientering DISKUSSIONSUNDERLAG 1!

Verksamhetsplan fö r svensk örientering DISKUSSIONSUNDERLAG 1! Verksamhetsplan fö r svensk örientering 2014-15 DISKUSSIONSUNDERLAG 1! I samband med Svenska Orienteringsförbundets ordförandekonferens i mitten av november 2012 genomfördes ett grupparbete där distriktens

Läs mer

Svensk rodd idrotten hela livet

Svensk rodd idrotten hela livet Svensk rodd idrotten hela livet Verksamhetsinriktning med strategiska mål för svensk rodd mot 2025 Svensk rodds vision dit vill vi Idrotten hela livet Innehåll Svensk rodds verksamhetsidé därför finns

Läs mer

Förbundsmötet Svenska Orienteringsförbundet Heliosgatan Stockholm. Sweden.

Förbundsmötet Svenska Orienteringsförbundet Heliosgatan Stockholm. Sweden. Förbundsmötet 2016 Fastställande av verksamhetsplan för nästkommande två verksamhetsår Verksamhetsinriktning och mål Ska leda till att övergripande mål och visioner uppnås Verksamhetsinriktning (Vision

Läs mer

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott Verksamhetsinriktning för Svensk Friidrott 2011-2013 Förslag till förbundsårsmötet 2010 Svensk Friidrott är Svenska Friidrottsförbundet, distrikten, föreningarna, aktiva och ledare. Tillsammans arbetar

Läs mer

Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång. Vilka är vi?

Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång. Vilka är vi? Vilka är vi? Jag kommer att använda Gotland som exempel ibland Gotland har» 179 startande på DM lång distans (2 %)» 186 på Sverigelistan 16 år och äldre (1 %)» 0,3 % av Gotlänningarna finns på Sverigelistan»

Läs mer

Svensk orientering världens bästa

Svensk orientering världens bästa Svensk orientering världens bästa Svensk orientering vill vara världens bästa idrott. Genom att vara det kan vi växa genom att attrahera och behålla fler människor till världens bästa idrott. Vi vill ha

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling

Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling Verksamhetsinriktning 2016 för Svensk Bowling Verksamhetsidé Vision Bowlingsporten ska vara framgångsrik, kul, socialt engagerande och tillgänglig för alla. Bowling en sport för alla En idrott alla kan

Läs mer

STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL

STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL STRATEGI FÖR UPPLÄNDSK FOTBOLL 2019 2023 Strategi för uppländsk fotboll 2019 2023 Vision : Fotboll Nationalsporten För alla överallt Verksamhetsområden: Fotbollsutveckling Föreningsutveckling Förbundsutveckling

Läs mer

Bidrar vår förening till mångfald?

Bidrar vår förening till mångfald? Bidrar vår förening till mångfald? Ett analysverktyg om mångfaldsarbete SISU Idrottsutbildarna Verktyg för mångfaldsanalys av idrottsföreningen Allas rätt att vara med är en av byggstenarna i svensk idrotts

Läs mer

Jämtland/Härjedalens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Verksamhetsinriktning

Jämtland/Härjedalens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Verksamhetsinriktning Jämtland/Härjedalens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsinriktning 2016-2017 Jämtland Härjedalens Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Box 384, Sollidenvägen 62 B 831 25 Östersund Tel:

Läs mer

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsplan 2017 Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Östergötlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna Januari 2017 3 Den svenska idrottsrörelsen samlas i en gemensam verksamhetsidé,

Läs mer

SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17

SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17 SVENSK INNEBANDY VILL Verksamhetsplan för Svenska Innebandyförbundet 2016/17 S V E N S K I N N E B A N D Y V I L L VISION Folksporten för alla alltid w w w. i n n e b a n dy. s e 3 V E R K S A M H E T

Läs mer

09.00-09.30 Kaffe och samling 09.30-10.15 Information från SOF, (Nytt från SOFT, Senaste nytt ang O-ringen, Nya tävlingsavgifter mm, info UK) 10.30- Vad vill SOFT (Se utskickat material) Verksamhetsplanen

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN SKÅNEIDROTTEN

VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN SKÅNEIDROTTEN VERKSAMHETSINRIKTNING & VERKSAMHETSPLAN 2014-2015 1 SKÅNEIDROTTEN VERKSAMHETSIDÈ Skåneidrotten är samlingsbegreppet för Skånes Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Skåne. Skåneidrottens huvuduppdrag

Läs mer

Verksamhetsinriktning Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen

Verksamhetsinriktning Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen Verksamhetsinriktning 2018 2019 Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund & SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Box 384, Sollidenvägen 62 B 831

Läs mer

Offensiv orientering. Vägval till glädje och framgång

Offensiv orientering. Vägval till glädje och framgång Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång Verksamhetsplan för svensk orientering 2012-2013 Offensiv orientering 2012.indd 1 6/29/2012 2:16:36 PM Offensiv orientering 2012.indd 2 6/29/2012 2:16:38

Läs mer

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund

Verksamhetsplan Medelpads orienteringsförbund Verksamhetsplan 2014-2015 Medelpads orienteringsförbund Dokumentet godkändes av årsmötet 2014-03-12 Innehållsförteckning Inledning... 3 Övergripande styrdokument... 3 Verksamhetsplan 2014-2015... 4 Verksamhetsidé

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2011-2012

Verksamhetsinriktning 2011-2012 Verksamhetsinriktning 2011-2012 Örebro Läns Skolidrottsförbund Innehåll Förord Skolidrottsförbundets profil Inriktnings- och resultatmål Föreningen Organisationsutvecklingen Utbildningsverksamhet Breddverksamhet

Läs mer

Capoeirastrategi 2025

Capoeirastrategi 2025 Capoeirastrategi 2025 Ett långsiktigt arbete mot Världens Bästa Capoeira Bakgrund Ett långsiktigt arbete mot Världens Bästa Idrott Vi bedriver idrott i föreningar för att ha roligt, må bra och utvecklas

Läs mer

BLI EN UTMÄRKT FÖRENING

BLI EN UTMÄRKT FÖRENING BLI EN UTMÄRKT FÖRENING CERTIFIERA FÖRENINGENS BARN OCH UNGDOMSVERKSAMHET DIN FÖRENING - EN VIKTIG DEL I VÅRT ARBETE Alla föreningar, oavsett om ni sysslar med idrott, kultur eller någonting annat, bedriver

Läs mer

Junior- och elitmiljöträff 17 maj 2017 Upptakt för Elitmiljö 2.0

Junior- och elitmiljöträff 17 maj 2017 Upptakt för Elitmiljö 2.0 Junior- och elitmiljöträff 17 maj 2017 Upptakt för Elitmiljö 2.0 Junior- och elitmiljöträff 17 maj 2017 Agenda Direktiv till utvecklingsmiljöer från Svensk orientering Vår tolkning av dessa direktiv Elitmiljö

Läs mer

OM PROJEKTET. Har du idéer eller tankar är jag tacksam om du delar med dig!

OM PROJEKTET. Har du idéer eller tankar är jag tacksam om du delar med dig! OM PROJEKTET. Syfte att bli flera orienterare i Sverige och få befintliga att orientera mera. Målsättning att bli 80 000 medlemmar 2016 (Idag 74 000) och lägga grunden för att bibehålla denna ökning även

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

Strategiskt arbete mot 2025

Strategiskt arbete mot 2025 Strategiskt arbete mot 2025 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning 1. En process med delaktighet 2. Vision 3. Uppdrag 4. Kärnvärden 5. Livslångt idrottande 5. En strategisk plan för alla 7. Svensk Taekwondo för

Läs mer

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN 2018 Värdegrund Målsättning Tävlingsverksamhet Anläggningar Ambassadörsskap ANDT-policy Inriktning enligt RF:s Strategi 2025 Inledning 2017 års verksamhet innebar att besökarantalet

Läs mer

Strategi för svensk fotboll

Strategi för svensk fotboll Strategi för svensk fotboll 2018 2022 Processen fram till strategin Process Arbetet med svensk fotbolls strategi 2018-2022 har tagit sin utgångspunkt i strategidokumentet för 2013 2017, samt förslag från

Läs mer

1. Ange i vilken utsträckning du gillar respektive förslag till vision för Svenska Seglarförbundet?

1. Ange i vilken utsträckning du gillar respektive förslag till vision för Svenska Seglarförbundet? Ta ställning! - hjälp oss att bygga Svensk Seglings framtid. 0.0.0 :9 Sammanställning av enkät I följande frågeställningar används skalan - där motsvarar Gillar mycket och motsvarar Gillar inte alls motsvarar

Läs mer

RIKSKONFERENS 23/ Svenska Fotbollförbundets Mål &Strategi

RIKSKONFERENS 23/ Svenska Fotbollförbundets Mål &Strategi RIKSKONFERENS 23/11-2012 Svenska Fotbollförbundets Mål &Strategi 2013-2017 rikskonferens innehåll & Syfte Presentera vad som framkommit under sommarens ordförande konferens och höstens Rådslag samt redovisa

Läs mer

Välkommen till Utvecklingsträff

Välkommen till Utvecklingsträff Välkommen till Utvecklingsträff Syfte och mål Syfte Få höra vad som är på gång inom Svensk Cricket, var med och påverka och få chans att utveckla er förening för framtiden Mål Att skapa en gemensam utgångspunkt

Läs mer

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 Orienteringens idé Orientering är: En tuff idrott med höga krav på god fysik och starkt psyke. En spännande tävlingsidrott för barn och vuxna i alla åldrar. En rolig motionsform med

Läs mer

Svensk Simidrott STRATEGISK PLAN

Svensk Simidrott STRATEGISK PLAN Svensk Simidrott STRATEGISK PLAN 2013-2016 2 Inledning Den strategiska planen 2013-2016 är Svenska Simförbundets övergripande styrdokument för perioden. Den vänder sig till Svenska Simförbundets personal,

Läs mer

Malmö Kappsimningsklubb Malmös. Största Idrottsförening

Malmö Kappsimningsklubb Malmös. Största Idrottsförening 1982-2018 Malmös Största Idrottsförening Malmö kappsimningsklubb är Malmös största idrottsförening med drygt 4000 medlemmar årligen. Vi är en klubb som erbjuder allt från babysim till simning och simhopp

Läs mer

Föreningscertifikat. Bästa möjliga idrottsförening i Mölndal. Vad kommer certifieringen att innebära?

Föreningscertifikat. Bästa möjliga idrottsförening i Mölndal. Vad kommer certifieringen att innebära? Föreningscertifikat Bästa möjliga idrottsförening i Mölndal Vad kommer certifieringen att innebära? Idrottsföreningar med barn- och ungdomsverksamhet i Mölndals stad kommer att ha möjlighet att genomgå

Läs mer

SvFF Mål & Strategi 2013-2017. Workshop distrikt. svensk fotboll mål & Strategi 2013-2017

SvFF Mål & Strategi 2013-2017. Workshop distrikt. svensk fotboll mål & Strategi 2013-2017 SvFF Mål & Strategi 2013-2017 Workshop distrikt svensk fotboll mål & Strategi 2013-2017 AGENDA 17.00-17.45 Genomgång Mål & Strategi Svensk Fotboll, och distriktens process under hösten. 17.45-18.45 Värdegrunden

Läs mer

SVENSKA FALLSKÄRMSFÖRBUNDET STRATEGI 2016 FOTO: ANDREAS WENNEBÄCK

SVENSKA FALLSKÄRMSFÖRBUNDET STRATEGI 2016 FOTO: ANDREAS WENNEBÄCK SVENSKA FALLSKÄRMSFÖRBUNDET STRATEGI 2016 FOTO: ANDREAS WENNEBÄCK SVENSKA FALLSKÄRMSFÖRBUNDETS STRATEGI INLEDNING Att hoppa fallskärm handlar om att ta steget ut i det delvis okända: att våga och att samtidigt

Läs mer

Målsättning för Gefle GymnastikFörening

Målsättning för Gefle GymnastikFörening 140106 Målsättning för Gefle GymnastikFörening Vi är och ska förbli ledande på barn- och ungdomsgymnastik. Det är nyckeln till fortsatta framgångar inom föreningen under kommande decennier. Vi har också

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 3 Vision och Mission... 4 Värdegrunden UGG... 5 -Glädje... 7 -Gemenskap... 8 -Utveckling... 6 Strategiska områden... 9 -Simundervisning... 10 -Träning,

Läs mer

VÄRDEGRUND FÖR CIVILFÖRSVARSFÖRBUNDET

VÄRDEGRUND FÖR CIVILFÖRSVARSFÖRBUNDET Sida 1 VÄRDEGRUND FÖR CIVILFÖRSVARSFÖRBUNDET Förbundsstämman 2011 antog värdegrunden för Civilförsvarsförbundets verksamhet på lokal, regional och nationell nivå med där ingående värden rangordnade i den

Läs mer

SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET

SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET VERKSAMHETSPLAN 2016-2019 SVENSKA BASEBOLL OCH SOFTBOLL FÖRBUNDET IDROTTEN VILL Idrottsrörelsens Verksamhetsidé Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna

Läs mer

Häng med på resan mot framtidens idrott! Värmdö 21/2

Häng med på resan mot framtidens idrott! Värmdö 21/2 Häng med på resan mot framtidens idrott! Värmdö 21/2 Svensk idrott är inne i en stor förändringsresa Samhällsutveckling Sverige har förändrats otroligt mycket på bara några årtionden. Människors liv, behov

Läs mer

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 VISION Svensk styrkelyft - Idrotten som lyfter Svensk Styrkelyft ska sträva mot att utveckla alla individer på alla nivåer. Vi ska arbeta för att utveckla

Läs mer

SHIF/SPK:s Värdegrund

SHIF/SPK:s Värdegrund VÄRDEGRUND 1 SHIF/SPK:s Värdegrund Svenska Handikappidrottsförbundet och Sveriges Paralympiska Kommittés (SHIF/SPK) värdegrundsarbete är en del av hela idrottsrörelsens arbete. En värdegrund beskriver

Läs mer

Idrottspolitiskt program Nyköping kommun

Idrottspolitiskt program Nyköping kommun Idrottspolitiskt program Nyköping kommun 2018-2022 Innehållsförteckning sid 1. Inledning 1 2. Målgrupp och målsättningar 2 3. Fokusområden och ansvarfördelning 3 4. Uppföljning och revidering 10 Inledning

Läs mer

Sida 1 av 10. Jämtland Härjedalens ishockeyförbund Vision och måldokument

Sida 1 av 10. Jämtland Härjedalens ishockeyförbund Vision och måldokument Sida 1 av 10 Jämtland Härjedalens ishockeyförbund Vision och måldokument 2016-2019 Sida 2 av 10 ISHOCKEYNS VÄRDEGRUND I JÄMTLAND HÄRJEDALEN Jämtland Härjedalens Ishockeyförbund har ytterst ansvaret för

Läs mer

Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet

Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet Genom fysiska och mentala utmaningar, möjlighet till sociala sammanhang samt att lära sig acceptera risker och ta ansvar är klättring en unik möjlighet

Läs mer

Strategi 2025 En stark parasport

Strategi 2025 En stark parasport Diskussionsunderlag för: Strategi 2025 En stark parasport Alla pratar om parasport! Allt fler specialidrottsförbund har börjat jobba med parasport, och många föreningar har paraidrottare även om föreningarna

Läs mer

ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSINRIKTNING

ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSINRIKTNING ÖSTSVENSKA SIMFÖRBUNDET VERKSAMHETSINRIKTNING 2019-2020 Svensk Simidrott i världsklass i ett Sverige där alla kan simma Innehåll Svensk Simidrotts inriktning och mål, sid. 3 Östsvenska Simförbundets idé,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 INNEHÅLL INLEDNING & UPPDRAG... 3 VERKSAMHETSIDÈ... 4 VÄRDEGRUND... 4 VISION... 4 IDROTTSRÖRELSEN ÖVERGRIPANDE MÅL 2025... 4 EN NY SYN PÅ TRÄNING OCH TÄVLING... 5 DEN MODERNA

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning 2018-2019 Västerbottens Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västerbotten Verksamhetsinriktningen ger styrelsen ledning för att styra leda och prioritera verksamheten för Västerbottens

Läs mer

Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet

Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet Svenska Skidförbundets anvisningar för barn- och ungdomsverksamhet Svenska Skidförbundets riktlinjer bygger på Riksidrottsförbundets anvisningar för barn- och ungdomsidrott. All idrottsverksamhet för barn

Läs mer

De fem utvecklingsresorna

De fem utvecklingsresorna Sammanfattning av SDF-konferens 17-18/11 2017 De fem utvecklingsresorna 1. Ett stärkt ledarskap: Stärkta värderingar Vara del av Samsyn/liknande satsningar Samarbete med andra föreningar inom sin idrott

Läs mer

Strategisk plan för idrottsrörelsen

Strategisk plan för idrottsrörelsen 2018 2021 Strategisk plan för idrottsrörelsen 1 2 Idrottsrörelsen förändras Den svenska idrottsrörelsen enades 2015 om gemensamma mål och sedan dess har många föreningar och förbund tagit spännande kliv.

Läs mer

Strategisk plan för Linköpings Allmänna Simsällskap

Strategisk plan för Linköpings Allmänna Simsällskap Strategisk plan för Linköpings Allmänna Simsällskap 2018-2025 Den strategiska planen 2018-2025 är Linköpings Allmänna Simsällskaps, LASS, styrdokument för perioden. Den vänder sig till föreningens styrelse,

Läs mer

Förslag till Mål och Strategi för svensk fotboll

Förslag till Mål och Strategi för svensk fotboll Förslag till Mål och Strategi för svensk fotboll 2018-2022 Bakgrund Process och tidplan Här finner du förslaget till Mål och Strategi för svensk fotboll 2018 2022. Arbetet med Mål och Strategi har tagit

Läs mer

Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb

Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb Likabehandlingsplan Majornas Boxningsklubb 1 Förklaringar I följande likabehandlingsplan kommer vi utgå ifrån fyra aktörer på föreningen enligt följande; Organisationsledare, Tränare och funktionär, Aktiv

Läs mer

DIPLOMERAD FÖRENING - Kriterier och fördjupning

DIPLOMERAD FÖRENING - Kriterier och fördjupning DIPLOMERAD FÖRENING - Kriterier och fördjupning 1. Inriktning och ledning En framgångsrik förening har en tydlig gemensam syn på vad syftet med föreningen är och vilka värderingar verksamheten ska bygga

Läs mer

Svenska Boxningsförbundets LIKABEHANDLING

Svenska Boxningsförbundets LIKABEHANDLING 1 Svenska Boxningsförbundets LIKABEHANDLING 2 Svenska Boxningsförbundets värdegrund All verksamhet sker utifrån ett utövarperspektiv All verksamhet inom Svenska Boxningsförbundet sker med utövarens bästa

Läs mer

SKATTNINGSVERKTYG FÖRENINGSNAMN

SKATTNINGSVERKTYG FÖRENINGSNAMN SKATTNINGSVERKTYG FÖRENINGSNAMN SKATTNINGSVERKTYG Hur nöjda är ni med läget just nu inom de olika områdena? Läs igenom utgångspunkterna på sid 4-6 innan ni påbörjar skattningen. Tänk på! Det är viktigt

Läs mer

Svensk Dövidrotts prioriterade verksamhetsområden 6 Utbildning 6 Breddidrott 7 Elitidrott 8 Information och marknadsföring 9 Internationellt arbete 10

Svensk Dövidrotts prioriterade verksamhetsområden 6 Utbildning 6 Breddidrott 7 Elitidrott 8 Information och marknadsföring 9 Internationellt arbete 10 Innehåll 2 Inledning 3 Riksidrottsförbundets verksamhetsidé Riksidrottsförbundets värdegrund och vision Svensk Dövidrotts verksamhetsidé 4 Svensk Dövidrotts vision Ändamål i Svenska Dövidrottsförbundets

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning SISU Idrottsutbildarna Blekinge 2014 2015 Verksamhetsinriktning 2014-2015 SISU Idrottsutbildarna består av samma specialidrottsförbund som Riksidrottsförbundet (RF), samt tre ytterligare

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Anvisningarna utgår

Läs mer

HÅLLBAR HÄLSA Från triangel till rektangel. INKLUDERING Alla kan vara med/alla är curlare. JÄMSTÄLLDHET På alla nivåer

HÅLLBAR HÄLSA Från triangel till rektangel. INKLUDERING Alla kan vara med/alla är curlare. JÄMSTÄLLDHET På alla nivåer RF STRATEGI 2025 SVENSK CURLING KLUBBAR HÅLLBAR HÄLSA Från triangel till rektangel Livslångt idrottande genom engagemang, träning och tävling. Ny syn på träning och tävling. INKLUDERING Alla kan vara med/alla

Läs mer

Personalpolicy för Örnsköldsviks kommunkoncern

Personalpolicy för Örnsköldsviks kommunkoncern Personalpolicy för Örnsköldsviks kommunkoncern Antagen av kommunfullmäktige Antagen av: Kommunstyrelsen 130/2019 2019-06-17 Dokumentnamn: Personalpolicy för Örnsköldsviks kommunkoncern Ärendebeteckning:

Läs mer

Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun

Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun ÄNGELHOLMS KOMMUN Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun Öppenhet Omtanke Handlingskraft Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun Personalpolicyn är ett övergripande idé- och styrdokument som gäller

Läs mer

Bakgrund Samma möjligheter i idrottsföreningen Därför ska vi arbeta med likabehandling Kompetens: Konkurrens: Klimat:

Bakgrund Samma möjligheter i idrottsföreningen Därför ska vi arbeta med likabehandling Kompetens: Konkurrens: Klimat: Utbildningsfolder: Bakgrund Gävle kommun har beslutat att ta ett helhetsgrepp kring likabehandling och jämställd idrott. Syftet är att arbetet som sker föreningsvis ska stärka idrottsföreningarna genom

Läs mer

Strategisk plan 2013-2016

Strategisk plan 2013-2016 Strategisk plan 2013-2016 1 Förord Detta är IKSU:s strategiska plan för perioden 2013-2016. Planen är IKSU:s överordnade och styrande dokument. Den är antagen av IKSU:s styrelse. Alla i beslutande och

Läs mer

Skolidrottsförbundet en rörelse i tiden

Skolidrottsförbundet en rörelse i tiden Skolidrottsförbundet en rörelse i tiden I maj 2015 antog Riksidrottsmötet en ny strategi för framtidens idrott. Kortfattat innebär den nya strategin att Svensk Idrott nu ska bli bredare med målet att erbjuda

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2016 2018 Innehållsförteckning Bild 3-7 Bild 8-9 Riksidrottsförbundets strategidokument (antaget maj 2015), Tennisförbundets vision, mission, kärnvärderingar (antaget april 2014 ) Bild

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING KORTVERSION

VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING KORTVERSION BAKGRUND VÄRDEGRUND DJURGÅRDENS IDROTTSFÖRENING År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade

Läs mer

13.2 RS och FS förslag: Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer

13.2 RS och FS förslag: Verksamhetsinriktning med ekonomiska planer 13.2 RS och FS förslag: Verksamhetsinriktning 2018 2019 med ekonomiska planer Förslag: RS föreslår att RF-stämman beslutar att anta förslaget till gemensam verksamhetsinriktning med ekonomisk plan (RF)

Läs mer

Idrott för alla Utövare Den finlandssvenska idrottsrörelsens etiska program Idrott för alla har uppgjorts med inriktning på fyra målgrupper; utövare,

Idrott för alla Utövare Den finlandssvenska idrottsrörelsens etiska program Idrott för alla har uppgjorts med inriktning på fyra målgrupper; utövare, Idrott för alla Utövare Den finlandssvenska idrottsrörelsens etiska program Idrott för alla har uppgjorts med inriktning på fyra målgrupper; utövare, tränare, föreningsaktiva samt aktörer inom barn- och

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

IDROTTSPOLITISKT PROGRAM FÖR ESLÖVS KOMMUN. Antaget av kommunstyrelsen 2013-10-01, att gälla från och med 2014-01-01

IDROTTSPOLITISKT PROGRAM FÖR ESLÖVS KOMMUN. Antaget av kommunstyrelsen 2013-10-01, att gälla från och med 2014-01-01 IDROTTSPOLITISKT PROGRAM FÖR ESLÖVS KOMMUN Antaget av kommunstyrelsen 2013-10-01, att gälla från och med 2014-01-01 Idrotten spelar en central roll för Eslöv. Med en lång tradition av ett rikt föreningsliv

Läs mer

WOKs vision

WOKs vision WOKs vision 2014-2020 Innehållsförteckning Verksamhetsidé...3 Värdegrund...3 Visionen...3 Verksamhetsområde...4 Arrangemang...4 Förening...4 Individutveckling...4 Mål...4 Tävla...5 Tävla elit...5 Föreningsnivå...5

Läs mer

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025

ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 ÖREBRO SIMALLIANS - STRATEGI 2025 Innehåll Inledning... 2 Vision och Mission... 3 Värdegrunden UGG... 4 -Glädje... 5 -Gemenskap... 6 -Utveckling... 7 Strategiska områden... 8 -Simundervisning... 9 -Träning,

Läs mer

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025

STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 1 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 2 SVENSK SIMIDROTTS STRATEGISKA ARBETE MOT 2025 INNEHÅLL 3 INLEDNING 4 BÖRJA MED EN NULÄGESANALYS 6 SÄTT DET

Läs mer

SVENSK FOTBOLL. Svenska Fotbollförbundet. 24 Specialdistriktsförbund föreningar spelare

SVENSK FOTBOLL. Svenska Fotbollförbundet. 24 Specialdistriktsförbund föreningar spelare TEORI 1 SVENSK FOTBOLL Svenska Fotbollförbundet 24 Specialdistriktsförbund 3 200 föreningar 500 000 spelare VISION Fotboll Nationalsporten För alla och överallt MÅL FÖR SVENSK FOTBOLL Öka antalet utövare

Läs mer

HUR STYR VI MOT MÅLEN?

HUR STYR VI MOT MÅLEN? HUR STYR VI MOT MÅLEN? Verksamhetsinriktningen är en tvåårig deletapp som arbetar mot strategi 2025. Den ger styrelser i både förbund, distrikt och föreningar en riktning för att leda och prioritera verksamheten

Läs mer

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2016:13-020 Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2016-06-16 91 2 Inledning Det arbete som görs i verksamheterna

Läs mer

Fritidsnämndens riktlinjer för barn- och ungdomsverksamhet

Fritidsnämndens riktlinjer för barn- och ungdomsverksamhet PROGRAM POLICY STRATEGI HANDLINGSPLAN RIKTLINJER Fritidsnämndens riktlinjer för barn- och ungdomsverksamhet Örebro kommun 2016-09-20 Ft 264/2016 orebro.se 2 PROGRAM Uttrycker värdegrund och önskvärd utveckling

Läs mer

LFK skall som Svensk fäktning i övrigt präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition.

LFK skall som Svensk fäktning i övrigt präglas av värderingarna nytänkande, hederlighet, gemenskap, glädje och tradition. Vision Linköpings fäktklubb (LFK) ska främja intresset för fäktidrotten och kunna ta emot alla som önskar att träna och tävla inom alla discipliner inom fäktningen. LFK skall verka för att vara den främsta

Läs mer

Välkommen till ordförandekonferens 2015

Välkommen till ordförandekonferens 2015 Välkommen till ordförandekonferens 2015 Program Lördag 11.30 Ordförande hälsar välkommen, presentation av deltagare 12.00 Lunch 13.00 Vägen mot VM-medaljerna, Emma Johansson, Pekka Andermann och Cecilia

Läs mer

Övergripande strategi för Verksamhetsplan 2019 Örebro City Golf & Country Club

Övergripande strategi för Verksamhetsplan 2019 Örebro City Golf & Country Club Övergripande strategi för 2019 2022 Verksamhetsplan 2019 Örebro City Golf & Country Club Örebro City Golf & Country Club Vision Örebro City Golf & Country Club är en golfklubb att längta till! Våra medlemmar,

Läs mer

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa

Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa Bakgrund År 1891 bildades Djurgårdens Idrottsförening. 1990 formades Djurgårdsalliansen för att säkra föreningens existens. Nu 2016, efter att tusentals engagerade djurgårdare - ledare, idrottare, styrelser,

Läs mer

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Norrköping

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Norrköping Verksamhetsplan 2018-2019 Friskis&Svettis Norrköping Verksamhetsidé & ändamål Verksamhetsidén Lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla. Allt passar inte alla, men det finns något för

Läs mer

Överenskommelse mellan den idéburna sektorn och Linköpings kommun

Överenskommelse mellan den idéburna sektorn och Linköpings kommun Överenskommelse mellan den idéburna sektorn och Linköpings kommun Godkänd av kommunfullmäktige 2012-06-12 Värdegrund Ett samhälle där människors ideella och idéburna engagemang och samverkan tillvaratas

Läs mer

STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN

STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN STRATEGI 2026 TILLSAMMANS ÄR VI SKATE SWEDEN SVENSK KONSTÅKNING Strategi 2026 Vision - Verksamhetsidé - Värdegrund Vision synligare, starkare, stoltare Vi ska ta en tydligare plats på den svenska idrottsarenan

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige 25 januari 2016, 14/16

Antagen av kommunfullmäktige 25 januari 2016, 14/16 w BARN- OCH UNGDOMSPOLITISKT PROGRAM för Skövde kommun 2015-2018 Antagen av kommunfullmäktige 25 januari 2016, 14/16 Arbetet med att ta fram barn- och ungdomspolitiskt program har skett under 2014 2015

Läs mer

VÄRLDEN I LUND. om internationalisering och mänskliga rättigheter. Integrationspolitiskt program för Lunds kommun

VÄRLDEN I LUND. om internationalisering och mänskliga rättigheter. Integrationspolitiskt program för Lunds kommun VÄRLDEN I LUND om internationalisering och mänskliga rättigheter Integrationspolitiskt program för Lunds kommun 1. Inledning och syfte Idéernas Lund har sin öppenhet mot omvärlden att tacka för framgång

Läs mer

idrottslyftet Svenska Fotbollförbundet

idrottslyftet Svenska Fotbollförbundet idrottslyftet 2017 Svenska Fotbollförbundet Idrottslyftet utvecklar svensk fotboll 1 januari 2017 31 december 2017 Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt! Svensk barn- och ungdomsfotboll

Läs mer

Verksamhetsinriktning. för. IFK Lidingö Friidrottsklubb

Verksamhetsinriktning. för. IFK Lidingö Friidrottsklubb Verksamhetsinriktning för IFK Lidingö Friidrottsklubb Ett underlag för att under det kommande året, i olika konstellationer av ledare och aktiva, förankra, diskutera, förtydliga, planera för att förverkliga

Läs mer

för svensk idrott

för svensk idrott för svensk idrott 2018 2021 Innehållsförteckning 3) Svensk idrott förändras 4) Strategisk plan för svensk idrott 2018-2021 6) Allt hänger ihop 8) Utvecklingsresor tillsammans mot 2025 10) - Den moderna

Läs mer

Medarbetar- och ledarskapsprogram

Medarbetar- och ledarskapsprogram Medarbetar- och ledarskapsprogram Antagen av kommunfullmäktige 2018-01-29 Ansvarig förvaltning: Kommunledningskontoret Ansvarig tjänsteman: Personalchef Innehåll Välkommen till Vaggeryds kommun... 3 Vision

Läs mer

Värdegrund bygger på oss

Värdegrund bygger på oss VERKSAMHETSPLAN 2013 Vision: I StHIF står idrotten i centrum och är ett medel för delaktighet och utveckling. Strategiska mål StHIF erbjuder utveckling och utbildning på ett professionellt plan Beckis

Läs mer