SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL"

Transkript

1 Socialnämnden (21) Plats och tid Smörblommevägen 12, stora konferensutrymmet, klockan Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Kenneth Holmberg (S) Birgitta Westman (S) Monika Sjölund (S) Maria-Helena Larsson (S) Jeanette Nilsson (S) Reijo Tarkka (V) Jenny Olsson (M) Birgit Henriksson (M) Carina Byhlin (KD) Marianne Avelin (C) Övriga deltagande Ersättarna Torbjörn Estelli (M), Mikael Ovesson (KD) och Barbara Hallström (FP) , samt Lotta Rajahalme, sekreterare, Berit Jalakas, nämndsekreterare, socialchef Lillemor Quist, omsorgschef Marie Lindblom, IFO-chef Jonas Boman , äldreomsorgschef Monika Selin, biträdande kommunchef Jari Heikkinen 94, enhetschef IFO Anna Sundin , ekonom Natasha Arborelius Närvarorätt Utses att justera Socialnämnden beslutar att medge närvarorätt för samtliga närvarande. Marianne Avelin (C) Justeringens plats och tid Kommunhuset den 2 oktober 2012 klockan Underskrifter Paragrafer Sekreterare Ordförande Justerande Lotta Rajahalme Mariette Sjölund (S) Marianne Avelin (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och Socialnämnden Anslaget uppsättes Anslaget nedtages Förvaringsplats för protokollet Underskrift Nämndkansliet. Lotta Rajahalme

2 Socialnämnden ( 21) SN 94 Presentation av projekt Åldras hos oss inom Hjälpmedelsinstitutets satsning Bo bra på äldre dar Dnr 10/11 Jari Heikkinen redogör för hur arbetet med projektet Åldras hos oss fortskrider.

3 Socialnämnden ( 21) SN 95 Information om Hallstahammars kommuns placering i PRO:s äldrebarometer 2012 Dnr 20/12 Ordförande informerar om Hallstahammars kommuns placering i PRO:s årliga Äldrebarometer. Hallstahammar har klättrat tre placeringar och är nu den näst bästa kommunen i landet att bo i för pensionärer. I jämförelse med Västmanlands läns övriga kommuner är Hallstahammar bäst.

4 Socialnämnden ( 21) SN 96 Godkännande av särskilt förordnad vårdnadshavare jml 6 kap 10-10a föräldrabalken Ärendet redovisas inte p g a föreskrifter i personuppgiftslagen eller offentlighetsoch sekretesslagen. Individ- och familjeomsorgen (för vidareexpediering till berörda och akt)

5 Socialnämnden ( 21) SN 97 Ansökan till Tingsrätten i Västmanlands län om utseende av särskilt förordnad vårdnadshavare för minderårigt barn utan vårdnadshavare i Sverige Ärendet redovisas inte p g a föreskrifter i personuppgiftslagen eller offentlighetsoch sekretesslagen. Individ- och familjeomsorgen (för vidareexpediering till berörda och akt)

6 Socialnämnden ( 21) SN 98 Godkännande av särskilt förordnad vårdnadshavare jml 6 kap 10-10a föräldrabalken Ärendet redovisas inte p g a föreskrifter i personuppgiftslagen eller offentlighetsoch sekretesslagen. Individ- och familjeomsorgen (för vidareexpediering till berörda och akt)

7 Socialnämnden ( 21) SN 99 Ansökan till Tingsrätten i Västmanlands län om utseende av särskilt förordnad vårdnadshavare för minderårigt barn utan vårdnadshavare i Sverige Ärendet redovisas inte p g a föreskrifter i personuppgiftslagen eller offentlighetsoch sekretesslagen. Individ- och familjeomsorgen (för vidareexpediering till berörda och akt)

8 Socialnämnden ( 21) SN 100 Godkännande av särskilt förordnad vårdnadshavare jml 6 kap 10-10a föräldrabalken Ärendet redovisas inte p g a föreskrifter i personuppgiftslagen eller offentlighetsoch sekretesslagen. Individ- och familjeomsorgen (för vidareexpediering till berörda och akt)

9 Socialnämnden ( 21) SN 101 Ansökan till Tingsrätten i Västmanlands län om utseende av särskild förordnad vårdnadshavare för minderårigt barn utan vårdnadshavare i Sverige Ärendet redovisas inte p g a föreskrifter i personuppgiftslagen eller offentlighetsoch sekretesslagen. Individ- och familjeomsorgen (för vidareexpediering till berörda och akt)

10 Socialnämnden ( 21) SN 102 Delårsrapport per augusti 2012 för socialnämnden Dnr 91/12 Från och med 2005 följer kommunens delårsrapportering ändringarna i kommunallagen och den kommunala redovisningslagen. Den ekonomiska redovisningen har kompletterats med kvalitets- och personalredovisning. Från och med 2006 gör varje nämnd också en kortversion som ingår i kommunstyrelsens förvaltningsberättelse. Delårsrapporten per augusti skall spegla verksamhetens resultat för årets åtta första månader. Delårsrapporten 2012 är uppdelad i en sammanfattning, inledning, kvalitetsredovisning, socialnämndens mål, personal, ekonomisk redovisning samt nyckeltal. Följande anförs i sammanfattningen: Vårt arbete med att möta våra brukares behov, i enlighet med vision, värdegrund och socialnämndens mål och gällande lagstiftning, samtidigt som vi utvecklar och effektiviserar verksamheterna fortsätter. Fokus på kunden, dennes behov och hur vi möter det samt på hur vi bemöter alla människor vi på olika sätt kommer i kontakt med är en viktig framgångsfaktor. Vi arbetar intensivt med att införa ett salutogent synsätt vilket på sikt kommer att medföra positiva faktorer för både brukare, anhöriga och medarbetare. Samhällsutvecklingen innebär att trycket är stort, våra tjänster är efterfrågade och behövda. Socialnämndens verksamheter är ju något av en grundförutsättning för kommunen, att ge omvårdnad, råd, stöd o s v till våra äldre, till dem med funktionsnedsättning, till kommuninvånare som så behöver är ett viktigt uppdrag. Många i vårt samhälle behöver stöd i olika situationer, framför allt kan vi se behov av ökat stöd gällande ekonomi och för personer som hamnat i missbruk. Under de senaste åren har socialförvaltningen slimmat organisationen och detta medför givetvis att vikariekostnaderna ökar, då det inte går att låta bli att ersätta medarbetare som är frånvarande. Försörjningsstödet är också en post som ständigt ökar. I Hallstahammar ökade försörjningsstödet drastiskt för några år sedan för att därefter ha hållit sig på i stort sett samma nivå. Idag ligger kommunen på en relativt låg kostnad i jämförelse med länet och riket. (Jämförelser i maj månad visar riket: 93:-/invånare, länet 113:-/invånare och Hallstahammar 88:/invånare) Även i strukturkostnaderna kan man se att Hallstahammar håller en i jämförelse låg kostnad. Mål och måluppfyllelse Inför 2012 har vi av våra politiker fått nya mål som gäller under mandatperioden. I delårsbokslutet för augusti gör vi den första uppföljningen av dessa.

11 Socialnämnden ( 21) Forts SN 102 Många av målen har vi ännu inte hunnit att arbeta med, men vi beskriver våra planer omkring målen. Dock har vi fått tydliga och mätbara mål så vi kommer att på ett enkelt sätt kunna mäta hur vårt arbete med att nå dessa fortlöper. Med ett nytt och tydligt mätbart sätt att mäta målen kommer vi dessutom att kunna följa dessa under mandatperioden. Målen har presenterats för ansvariga chefer under våren och förankringen av dessa pågår i verksamheterna. I denna skrivning presenteras målen och den första mätningen, vissa av målen har ännu inte kunnat mätas, men vi har ändå ett basvärde för kommande mätningar. Ett spännande arbete väntar! Personal Medarbetarskapet är ständigt i utveckling. Det ställs krav på den enskilde medarbetaren, förmågan att se kunden och brukarens behov. Detta är en process som pågår i det dagliga arbetet och den förutsätter delaktighet från alla berörda. Kraven ökar från staten, allmänheten, närstående, m.fl. på ökad tillgänglighet, gott bemötande i alla situationer, grundlig och bra dokumentation, m.m. Kraven ökar också ständigt på våra medarbetare från brukare, tillsynsmyndigheter, staten, närstående m.fl. på ökad tillgänglighet, gott bemötande i alla situationer, bra och lättförståelig information, grundlig och tydlig dokumentation, m.m. Förvaltningen arbetar aktivt för att på olika sätt kunna sänka sjukfrånvaron, trots detta ser vi att sjukfrånvaron under året har ökat i jämförelse med Under åren 2009 till 2011 minskade sjukfrånvaron för att i år vara den högsta på dessa fyra år. Ambitionen i förvaltningen är att analysera detta noggrant, se om det är en trend över hela förvaltningen eller om sjukfrånvaron är högre i delar av förvaltningen. Troligen behöver vi hitta nya sätt att angripa problematiken. Ekonomisk redovisning Socialnämndens kostnader är 372 mkr, med en nettokostnad av 291 mkr. Socialnämnden prognostiserar ett underskott på -5,3 mkr, vilket kan jämföras föregående prognos om -0,3 mkr. Det prognostiserade underskottet inkluderar medel från planeringsreserv med 2,5 mkr. Exklusive den beräknas underskottet vara - 7,8 mkr. Resultatområde Omsorg prognostiserar ett överskott på +1,7 mkr pga senareläggning av start för gruppboendet och obudgeterade intäkter. Under augusti månad har förvaltningen fått förfrågningar från Socialstyrelsen gällande ej verkställda beslut inom LSS-verksamheten, varav ett omfattar ett vite på 1 mkr. Detta beslut har nu överklagats och ligger hos förvaltningsrätten, vad slutsumman blir är okänd i dagsläget. Det går inte att utesluta vitesavgifter under slutet av detta år eller i början av 2013, dessa är dock inte medräknade i prognosen.

12 Socialnämnden ( 21) Forts SN 102 Resultatområde IFO prognostiserar ett underskott på -5 mkr, beroende på att kostnaden för utbetalning av försörjningsstöd ligger på samma nivå som tidigare under året, samt kostnader för behandling vid behandlingshem för personer med psykisk funktionsnedsättning. Resultatområde Äldreomsorg prognostiserar ett underskott på -2,1 mkr netto, där avvikelsen beror främst på höga vikariekostnader och ökade kostnader för personlig assistans. LSS-verksamheten har under sommaren fått två nya ärenden som inte kunnat förutses. De är inte budgeterade och påverkar resultatet negativt. Stöd i eget boende har under 2011 och även detta år ökat sitt antal insatstimmar långt över vad de kan utföra utan förstärkning. Detta innebär troligen att det är fler som bor kvar hemma längre och av den orsaken behöver större insatser i hemmet. Från och med år 2012 redovisas semesterlöneskulden på ett nytt sätt än tidigare, vilket innebär att förvaltningen får bära kostnader för alla under året intjänade semesterdagar oavsett om dessa blir uttagna eller inte. Detta medför en för förvaltningen ökad personalkostnad jämfört med tidigare år. Trots stora insatser fortsätter den ekonomiska situationen för Socialförvaltningen vara mycket ansträngd och det är svårt att hålla verksamheten inom den ekonomiska ramen. Som en direkt följd av den prognostiserade underskottet har insatser för att på alla sätt minska den negativa utvecklingen satts in och dessa är följande: - Inköpsstopp på allt som inte är helt nödvändigt - Begränsning av vikarietillsättning med hjälp av tydliga direktiv och stöttning av enhetscheferna - Schemaöversyn av utsedd granskare Socialnämnden beslutar att godkänna delårsrapporten per augusti 2012 och överlämna den till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen

13 Socialnämnden ( 21) SN 103 Ekonomisk rapport t o m augusti 2012 med rapport till kommunstyrelsen om budgetavvikelser och plan för hantering av dessa Dnr 91/12 Kommunstyrelsen beslutade den 5 december att nämnderna månadsvis skall rapportera alla eventuella budgetavvikelser samt plan för hantering av avvikelsen. Kommunstyrelsen har den 10 september bl a beslutat att hemställa om att socialnämnden ska redovisa främst ökade kostnader för försörjningsstödet. IFO-chefen redogör för ärendet, Individ och familjeomsorgen har vid socialnämnden i augusti samt vid kommunstyrelsens sammanträde i september redogjort för de åtgärder som vidtagits och de åtgärder som planeras för att minska bidragsberoendet och öka självförsörjningen hos de hushåll som är beroende av försörjningsstöd. IFO avser fortsätta att arbeta med dessa och har utöver dem inga nya aktiviteter planerade. En redovisning av effekter kommer att ges vid kommunstyrelsen sammanträde i december. Socialnämnden beslutar att notera rapporten som en anmälan och överlämna den till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen

14 Socialnämnden ( 21) SN 104 Återrapportering till Socialstyrelsen, Dnr 21627/2011, för projekt Kompetensförstärkning rörande neuropsykiatriska funktionsnedsättningar inom område omsorg Dnr 141/11 Socialstyrelsen har den 28 oktober 2012 beslutat att tilldela Hallstahammars kommun kronor för projektet Kompetensförstärkning rörande neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Medlen har beviljats enligt ansökan. Socialstyrelsen begär nu in en uppföljningsrapport av de utbetalade medlen. En slutlig rapport ska inlämnas senast 1 mars Omsorgschefen har i skrivelse den 28 augusti 2012 sammanställt en rapport över projekt Kompetensförstärkning rörande neuropsykiatriska funktionsnedsättningar 2012 inom område omsorg i Hallstahammars kommun. Av rapporten framkommer bl a att syftet med projektet är att öka förståelsen för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, huvudsakligen hos de medarbetare inom område omsorg i Hallstahammars kommun som i sitt dagliga arbete kommer i kontakt med brukare med dessa funktionsnedsättningar. -/-/- Det långsiktiga målet med projektet är att säkerställa att brukaren bemöts och får stöd efter sina specifika behov. Utbildningsinsatserna omfattar fyra olika moment; två föreläsningstillfällen, handledning samt djupare utbildning inom Motiverande samtal (MI). Socialnämndens arbetsutskott har behandlat ärendet den 18 september Socialnämnden beslutar att godkänna återrapportering till Socialstyrelsen för projekt Kompetensförstärkning rörande neuropsykiatriska funktionsnedsättningar inom område omsorg. Socialstyrelsen, Rålambsvägen 3, Stockholm Omsorgschef Marie Lindblom

15 Socialnämnden ( 21) SN 105 Godkännande av att avtal sluts med kvinnojouren Frida samt godkännande av Kvinnojouren Fridas ansökan om verksamhetsbidrag 2013 Dnr 127/12 Områdeschefen för individ och familjeomsorgen har i skrivelse den 11 september 2012 inkommit med ett förslag om avtal med kvinnojour. Av skrivelsen framgår bl a att De flesta av landets kommuner har avtal med en eller flera kvinnojourer i syfte att ge stöd till våldsutsatta kvinnor i form av samtal, skyddat boende och/eller annat praktiskt stöd som kan behövas för målgruppen. I norra länet finns kvinnojouren Frida som idag har avtal med Fagersta, Norberg och Skinnskattebergs kommuner. -/-/- Socialnämnden i Surahammar fattade i augusti beslut om att teckna avtal med kvinnojouren Frida. I kontakter med Frida uppges att de även har möjlighet att avtala med Hallstahammar om stöd för utsatta kvinnor i behov av stöd. Den avtalade kostnaden är beräknad utifrån invånarantal i respektive kommun och innebär för Hallstahammars kommun en kostnad á :- för Kostnaden är beräknad utifrån att Frida genom att uppdraget utökas med ytterligare två kommuner behöver förstärka sin bemanning jämfört med dagens två halvtider till två heltidstjänster. Avslutningsvis föreslås att socialnämnden godkänner att avtal sluts med kvinnojouren Frida för år 2013, samt att medlen motsvarande ca kronor ryms inom individ och familjeomsorgens budgetram Kvinnojouren Frida har den 14 september 2012 inkommit med en ansökan om bidrag för verksamhetsåret Ansökan om bidrag från Hallstahammars kommun utgör 32 % av den totala bidragsansökan vilket innebär kronor. Socialnämndens arbetsutskott har behandlat ärendet den 18 september Socialnämnden beslutar att godkänna att avtal sluts med kvinnojouren Frida för år 2013, samt att godkänna Kvinnojouren Fridas ansökan om bidrag för verksamhetsåret 2013 upp till kronor varvid kostnaden ska rymmas inom individ och familjeomsorgens budgetram Kvinnojouren Frida,.Fallvägen 7 A, Fagersta IFO-chef Jonas Boman Ekonom Natasha Arborelius

16 Socialnämnden ( 21) SN 106 Yttrande avseende revisionsrapport Granskning av registerkontroll Dnr 116/12 De förtroendevalda revisorerna har, med anlitande av PwC, utarbetat rapporten Granskning av registerkontroller, vilken har behandlats och godkänts vid revisorernas sammanträde den 18 juni Rapporten har den 26 juni 2012 inkommit tillsammans med följebrev till socialnämnden, barn- och utbildningsnämnden samt kommunstyrelsen för yttrande. Av följebrevet framgår bl a att revisorerna har granskat om Hallstahammars kommun i stort säkerställer att lagarna om registerkontroll implementerats och fungerar effektivt inom förskola, skola samt LSS insatser åt barn med funktionshinder. Berörda nämnder för granskningen har varit barn- och utbildningsnämnden, socialnämnden samt kommunstyrelsen. Revisorernas bedömning är att Hallstahammars kommun i stort säkerställer att lagarna om registerkontroll implementerats och fungerar effektivt inom de granskade nämnderna, men rutinerna kan förbättras i olika avseenden. Socialnämnden rekommenderas vidta åtgärder för att säkerställa att befintliga rutiner avseende registerkontroll förtydligas samt utvecklar former för systematisk kvalitetssäkring på området. Socialförvaltningen bemöter i skrivelse den 27 augusti 2012 revisorernas punkter med åtgärder som har genomförts eller kommer att genomföras för att komma tillrätta med bristerna. Socialnämndens arbetsutskott har behandlat ärendet den 18 september Socialnämnden beslutar att som sitt yttrande över revisionsrapport Granskning av registerkontroll överlämna socialförvaltningens skrivelse daterad 27 augusti Revisorerna c/o Per Hedfors, Lidbecksgatan 10, Hallstahammar Kommunstyrelsen

17 Socialnämnden ( 21) SN 107 Uppföljning av internkontrollplan för socialnämnden 2012 Dnr 46/12 Kommunfullmäktige beslutade den 30 november bl a att anta Hallstahammars kommuns reglemente för intern kontroll och uppmana nämnderna att fr o m 2010 årligen upprätta internkontrollplan. Syfte med reglementet för intern kontroll är att säkerställa att styrelser och nämnder upprätthåller en tillfredsställande intern kontroll d v s de ska med rimlig grad av säkerhet säkerställa att följande mål uppnås: Ändamålsenlig och kostnadseffektiv verksamhet Tillförlitlig, finansiell rapportering och information om verksamheterna Efterlevnad av tillämpliga lagar, föreskrifter, riktlinjer m m. Kommunstyrelsen har det övergripande ansvaret för att tillse att det ska finnas en god intern kontroll. I detta ligger ett ansvar för att en organisation kring intern kontroll finns inom kommunen. Kommunstyrelsen har därvid att tillse att regler och anvisningar antas för den interna kontrollen. Nämnderna har det yttersta ansvaret för den interna kontrollen inom respektive verksamhetsområde. Den enskilda nämnden har därvid att tillse att en organisation finns för den interna kontrollen inom nämndens verksamhetsområde. Varje nämnd har en skyldighet att löpande följa upp det interna kontrollsystemet inom nämndens verksamhetsområde. Socialnämnden har den 22 mars 2012 beslutat att anta internkontrollplan för socialnämnden för år 2012 med tillägg av ytterligare en punkt, nämligen att kontroll ska göras av hur rutinerna följs för hur socialnämndens beslut följs upp och återrapporteras till nämnden. Förvaltningschefen redogör i skrivelse 11 september 2012 för de vidtagna åtgärderna. Skrivelsen behandlar attestrutiner, läkemedelsgranskning, beslut gällande försörjningsstöd, boendes kontanta medel, debiteringsrutiner i hemtjänsten samt att uppföljning av beslut och rutiner tagna i nämnden återrapporteras. Socialnämndens arbetsutskott har behandlat ärendet den 18 september Socialnämnden beslutar att notera förvaltningschefens redogörelse Uppföljning av internkontrollen i socialförvaltningen som en anmälan.

18 Socialnämnden ( 21) SN 108 Vårdtyngdsmätning Äldreomsorgschefen informerar om hur en vårdtyngdsmätning går till. Vårdtyngdsmätning har tidigare i år genomförts på enheten Gnistan och kommer framöver att göras på samtliga enheter inom äldreomsorgen.

19 Socialnämnden ( 21) SN 109 Information från förvaltningschefen Dnr 20/12 Socialchefen informerar om aktuella händelser och diskussioner som rör socialnämndens område.

20 Socialnämnden ( 21) SN 110 Entledigande från uppdrag samt fyllnadsval till socialnämndens arbetsutskott Dnr 5/11 Kommunfullmäktige har den 18 juni 2012 entledigat Kenneth Holmberg (S) från sitt uppdrag som ledamot i socialnämnden och andra vice ordförande för socialnämnden. Utöver detta begär Kenneth även om entledigande från uppdraget som ersättare i socialnämndens arbetsutskott. Kommunfullmäktige har den 24 september 2012 utsett Lennart Ahlström (S) till andra vice ordförande för socialnämnden. Ordförande Mariette Sjölund (S) att Lennart Ahlström (S) även utses som ersättare till socialnämndens arbetsutskott. Socialnämnden beslutar att entlediga Kenneth Holmberg (S) från uppdraget som ersättare i socialnämndens arbetsutskott, samt att som ersättare i socialnämndens arbetsutskott t o m den 31 december 2014 efter Kenneth Holmberg (S) utse Lennart Ahlström (S). Lennart Ahlström, Morängatan 7, Hallstahammar Kenneth Holmberg, Nygatan 9, Hallstahammar Administrativa kontoret, lön Nämndkansliet (förtroendemannasystemet)

21 Socialnämnden ( 21) SN 111 Redovisning av meddelanden och delegationsbeslut Redovisas meddelanden och delegationsbeslut enligt förteckningar daterade Redovisningarna föranleder inget beslut av socialnämnden.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-05-21 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.10 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande, ej 51-53 Niklas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-01-24 1 (12) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 09.00-12.20 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Rolf Korsbäck

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-08-28 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 09.00-11.45 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Rolf Korsbäck

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-06-14 1 (14) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 09.00 12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-11-20 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 09.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Rolf Korsbäck(S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2017-11-22 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.15-16.20 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Birgitta Westman (S) Ingvor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2011-06-16 1 (13) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 09.00 11.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade i protokollet p g a personuppgiftslagen eller sekretesslagen.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-03-27 1 (15) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 09.00-12.10 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Rolf Korsbäck

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 10.30-12.35 Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Rolf Korsbäck(S) Harriet Berggren (S) Ingvor Regnemer (S) Maria-Helena Larsson (S) Lennart Ahlström (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-05-24 1 (17) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 09.00 12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-04-24 1 (13) Plats och tid Westerqwarn, Mölntorp, kl. 08.30-12.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Rolf Korsbäck

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2016-11-24 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 8.15-11.00. Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2010-12-16 1 (9) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 13.30 15.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade i protokollet p g a personuppgiftslagen eller sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-06-10 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2019-01-08 1 (8) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, kl. 13.15-16.15 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Ingvor Regnemer (S) ordförande Rolf Korsbäck (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-03-28 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.15-16.35 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer (S) Karin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-02-20 1 (16) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 09.00-12.15 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Rolf Korsbäck

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2014-08-25 1 ( ) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen klockan, 14.30 16.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Catarina Pettersson, ordf (S) ej 115 Thure

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2017-09-28 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.15-16.10 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande 90 och 92-99 Ingvor Regnemer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2012-01-16 1 () Plats och tid Kommunhuset, KS-salen klockan, 14.30 16.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-06-14 1 (11) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, kl. 13.15-15.15 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Christer Hansson (V) ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2016-03-31 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 8.15-11.20 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-12-13 1 (20) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 09.00 12.00 Vissa personuppgiftekan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-25 1 (18) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 09.00-12.15 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Rolf Korsbäck

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2014-09-14, kl 0900-1530 ande Anne Niska, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Owe Pekkari, S Ann-Sofi Larsson, V Marianne

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 17 december 2014 kl 14.00-16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Jim Lindberg (s) Marianne Nilsson (m) Gull-Britt Sandefors (c) Charlotta Book (s)

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2017-02-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 08.15-11.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2017-10-25 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.15-16.45 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Ingvor Regnemer (S), ordförande Rolf Korsbäck (S) Lennart

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-09-24 1(9) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-17.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson (M)

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/11 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Pernilla Ekelund (FP), tjänstgörande ersättare för Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 27 mars 2012 kl 08.00 12.30 Beslutande Rolf Emanuelsson FP Marita Arvidsson C Margareta Bryntesson M Agneta Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-04-25 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00-15.30. Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Vänortsrummet 20 augusti 2015 klockan 13:30-14:40 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Sarah Andersson (S) vice ordförande Patrik Jonsson (S) Karin Vistmyr (S) Annica Jonsson (C)

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-04-23 1 (16) Plats och tid Knytpunkten, Strömsholm kl. 13.30-15.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.00 15.17 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (23)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (23) Sammanträdesdatum s. 1 (23) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-02-16, kl. 08:30-12:00 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-14.50 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Lennart Persson,

Läs mer

Christer Engström, tf. socialchef Kristin Eriksson, metod- och kvalitetsutvecklare Maria Hedström, sekreterare

Christer Engström, tf. socialchef Kristin Eriksson, metod- och kvalitetsutvecklare Maria Hedström, sekreterare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Emma Madueme (S) ersättare för Lars Jingåker (S) Ulla Mortimer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2016-03-09 1 Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, Hallstahammar, klockan 15.00 17.05 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Thure Andersen (S),

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-06-17 1(5) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell, ordförande Jim Adolfsson (M), Claes Magnusson (M) Lena Hermansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-02-20 1 (15) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 09.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Björkarna

Stora sammanträdesrummet, Björkarna SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 23 september 2014 kl. 10:00 12:30 Stora sammanträdesrummet, Björkarna Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), Ordförande Ann Louise Brodén (S) Ann Mari Uppvall

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Måndagen den 24 oktober 2016 kl 16:00-18.00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Eva Hallberg (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-01-23 1 () Plats och tid Kulturhuset, Hallstahammar, klockan 15.00 16.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare: Gunilla Raask (kd)

Ej tjänstgörande ersättare: Gunilla Raask (kd) 1(10) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Ljungås, kl. 14.00-17.00 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha Johansson (s) Sirpa Bergenstoff (s) Elisabet

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 28 augusti 2013 kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Mats Högberg ordf (s) Angelica Karlsson (c) Per-Magnus Pettersson (m)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2018-12-12 1 () Plats och tid Kulturhuset, Hallstahammar, klockan 15.00 16.10. Beslutande Thure Andersen (S) ordf Anna-Karin Folkesson (S) Lennart Ahlström (S) Lennart Andersson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Anita Wallin (MP) ersättare för Carina Nordqvist (S) Emma Madueme (S) ersättare för Lars Jingåker

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-11-20, klockan 13.30 15.05 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl 13.00 15.00 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, Fredagen den 26 november kl. 09.00-09.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten kl. 13.45 15.05 Ajournering: kl. 14.35 14.45 Beslutande Ersättare Krister Olsson (S), ordförande Pernilla Ekelund (FP) tjänstgörande

Läs mer

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum Boken, kl. 14.00-15.25 Beslutande Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Lars Ottosson (PF), 2 vice ordförande Berith Lantz (S), tjänstgörande ersättare Catharina Tann (S)

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och tid Konferensrummet Socialförvaltningen klockan 13:30-15:25 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Janet Kling (S) vice ordförande Elisabeth Henningsson (S) Peter Agelii (S) Yvonne

Läs mer

Yoomi Renström (S), Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande Mikael Jonsson (M) Hans Jonsson (C)

Yoomi Renström (S), Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande Mikael Jonsson (M) Hans Jonsson (C) 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 08:30-11:00, ajournering 09:50-10:20 Beslutande Ledamöter Yoomi Renström (S), Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande Mikael Jonsson (M) Hans Jonsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-05-24 1 (15) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, kl. 13.15-15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S) ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-10:00 Beslutande Åsa Johansson (S) Leif Andersson (V) Sten-Inge Olsson (S) tj ers Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Ersättare Lars

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-02-15, kl. 08:30-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (15) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Anders Widesjö (M) Krister Wiman (M) Pia

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Plats och tid Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 16.30 Beslutande Margaret Engdahl (mp) ordförande Censurerat Marika Bjerstedt Hansen (s) vice ordförande Oddbjörn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-03-26 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 09.00-11.25 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Vänortsrummet 19 november 2015 klockan 13:30-14:45 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Bertil Rutström (V) ersättare för Sarah Andersson (S) Torbjörn Nyholm (S) ersättare för

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-10-19, kl 0900-1435 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Anita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2019-01-22 1 () Plats och tid Sammanträdesrummet Pråmen, Kommunhuset, klockan 14.00 15.35 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande David Lindberg (L) ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2012-09-24 Anslags nedtagande: 2012-10-16

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2012-09-24 Anslags nedtagande: 2012-10-16 Socialnämnden 2012-09-13 1 (23) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2012-09-13, kl. 9.30-12.05 Gruppsammanträde: 8.00-9.30 Beslutande: Pontus Wessman (MP), ordf Carin Olsson (KD), ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2019-10-22 1 (7) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 15.45 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-05-21, kl. 9.30-11.35, 12.30-14.15 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf, 67-78 Linus Nilsson (S)

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-10-23 1 (7) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 15.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset kl. 08:30-11:50 Beslutande Jan Hallström (FP) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot May-Brith

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hovden Stadshuset, kl 08:30-11:00 Beslutande Jan Hallström (L), ordförande Sebastian Clausson (S), vice ordförande Björn Fagerlund (M), ledamot Leif Johansson (S),

Läs mer

Protokoll 2013-08-27

Protokoll 2013-08-27 2013-08-27 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-08-27, klockan 13:30 14:25 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Agneta Eriksson (S) Barbro Backlund (FP) Mats

Läs mer

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 Hans Sternbro (S), ordförande Anne-Marie Fröjdh

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Switzer, (PF) ledamot

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Socialnämnden 2014-09-10

Socialnämnden 2014-09-10 189 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen - äldre- och handikappomsorgen... 2 190 Vården och omsorgen om personer med demenssjukdom... 3 191 Internkontroll äldre- och handikappomsorgen...

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-08-26. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-08-26. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.00 15.50, ajournering kl. 15.00-15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

med ajournering klockan ,

med ajournering klockan , 1(18) Plats och tid Sessionssalen, Nämndhuset onsdagen den 22 november 2017 klockan 08.15 13.30 med ajournering klockan 09.35 10.00, 11.30 13.15 Beslutande Ledamöter Krister Mc Carthy (S), ordförande Agneta

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Lokal Roten kl. 13.45 15.30 Ajournering: kl. 15.05 15.15 Beslutande Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Plats och tid Konferensrummet Socialförvaltningen klockan 13:30-14:15 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Torbjörn Nyholm (S) ersättare för Janet Kling (S) Eva Pettersson (S) ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum Plats och tid Nossebro skolas konferensrum kl

Sammanträdesdatum Plats och tid Nossebro skolas konferensrum kl Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-06-17 Plats och tid Nossebro skolas konferensrum kl. 15.00 16.50 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Stefan Algebäck (M), tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 14.00 16.30

Sammanträdesdatum Socialnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 14.00 16.30 Sida 1 Sammanträdesdatum Socialnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 14.00 16.30 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Jörgen Dimenäs (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Alnarp Tid 2019-01-29, kl. 18:35-20:49 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Anders Olin (M) Pia Johnson (S) Charlott Enocson

Läs mer

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Andreas Trygg. ... Maria Liljedahl. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum. ... Marie-Louise Andersson. ... Andreas Trygg. ... Maria Liljedahl. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) 12-18 Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00 18.50 ande Övriga deltagare Andreas Trygg (V), ordf Eivor Valcic (S), vice ordf Annika Duàn (S) Åsa Göransson (S)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Lessebo kommunhus sal, Rottnen 14:00 17:30 ande Övriga deltagare Lars Altgård (S) Kristina Brundin (S) Emil Wetterling (S) Lena Henriksson (S) Jim Lindberg (S) Lars Turunen (S) Börje Erlandsson

Läs mer

Marcus Eklund. Hanna Ohlsson Bredh. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 0 2012-10-30. Beslutande organ

Marcus Eklund. Hanna Ohlsson Bredh. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 0 2012-10-30. Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen kl 13:00-16:30 Beslutande Björn Fagerlund (M) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Marcus Eklund (S) ledamot Eivor Hallén (S)

Läs mer

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Birgit Ohlsson (L), Maja Ekdahl (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Eriksson (M) och Rune Broström (SD)

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Birgit Ohlsson (L), Maja Ekdahl (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Eriksson (M) och Rune Broström (SD) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Takåsrummet, Kungsör, tisdagen den 17 maj 2016, klockan 13.30-16:20 ande Ulla Eriksson Berg (L) ordförande, Marita Pettersson (S), Anna-Karin Tornemo (V), Anne-

Läs mer