Kommunstyrelsen (26)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsen (26)"

Transkript

1 Kommunstyrelsen (26) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 3 mars 2008 kl Paragrafer Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson m Kersti Lagergren m Per Vorberg fp Leif Persson fp Solveig Einarsson Lundqvist kd Håkan Eriksson c Holger Karlsson s Britt-Marie Nordin s Jan Linde, 60-73, kl s Gunilla Wathne, tj ers s Anna Palmér s Thomas Gustavsson mp Lars Modin Övriga deltagande Ersättare och tjänstemän enligt särskild förteckning Utses att justera Ing-Marie Samuelsson Justeringens plats och tid Kommunhuset, Mölnlycke, torsdagen den 6 mars 2008 kl Sekreterare... Ilona Martinson Ordförande... Annette Eiserman-Wikström Justerande... Ing-Marie Samuelsson Organ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningen, kommunkansliet, Mölnlycke Underskrift... Ilona Martinson

2 Kommunstyrelsen Ks 60 Dnr 2008/ ÅRSREDOVISNING 2007 Årsredovisning för 2007 föreligger. Årsredovisningen innehåller ett sammandrag av årsbokslutet med uppgift om utfallet av verksamheten, verksamhetens finansiering och den ekonomiska ställningen vid årets slut. Upplysning om borgensförbindelser och övriga ansvarsförbindelser framgår också. Den verksamhet som bedrivs i form av aktiebolag har sammanställts med kommunens bokslut och en koncernredovisning ingår i årsredovisningen. Kommunens negativa resultat beror på att jämförelsestörande kostnader på 98,4 miljoner kronor redovisats. Eftersom denna kostnad är en följd av förändrad beräkningsmodell för pensionsåtagande föreslår förvaltningen inte att någon åtgärdsplan för återställande av resultatet upprättas. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige godkänner årsredovisningen för Fullmäktige beslutar att inte upprätta åtgärdsplan för återställande av det negativa resultatet. Kommunstyrelsen överlämnar årsredovisningen för revision.

3 Kommunstyrelsen Ks 61 Dnr 2008/ OMBUDGETERING MED ANLEDNING AV BOKSLUT FÖR ÅR 2007 Sektorerna har i samband med verksamhetsberättelserna för 2007 lämnat äskanden till ombudgetering. Ekonomifunktionen har analyserat äskandena och utifrån principer antagna den 3 september 1990 gjort vissa förslag till justeringar. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige fastställer resultatfond per den 1 januari 2008 till kronor. Fullmäktige beslutar ombudgetera investeringsmedel med kronor att finansieras genom utnyttjande av likvida medel inom ramen för tidigare beslutad upplåning.

4 Kommunstyrelsen Ks 62 Dnr 2008/ ANVISNINGAR FÖR BUDGET/PLAN Från sektorn för administrativt stöd föreligger förslag till anvisningar för budget/plan Förslaget innebär att förvaltningen skall lämna ett budgetförslag enligt fastställda ramar avseende drift- och investeringsbudget/plan för perioden Förvaltningens förslag till budget skall utgå från verksamhetsplan och redovisa omprövningar i befintlig verksamhet alternativt förslag till verksamhetsförändringar. Budgetberedningen diskuterade ärendet den 19 februari Yrkanden Annette Eiserman-Wikström (m) yrkar att kommunstyrelsen beslutar göra följande ändringar på sidan 5 i budgetanvisningarna och att kommunstyrelsen därefter föreslår fullmäktige att fastställa budgetanvisningarna. - Första meningen i stycket 2 ändras så att den får följande lydelse: Sektorerna skall i samband med budgetarbetet därutöver särskilt ta hänsyn till följande dokument. - I uppräkningen i stycket 2 ändras punkt 1 så att den får följande lydelse: Antagna politiska inriktningsmål. - Uppräkningen i stycket 2 kompletteras med ytterligare en punkt efter punkt 1: Strategiska programmet. Efter ställd proposition på Annette Eiserman-Wikströms yrkande finner ordföranden att kommunstyrelsen beslutat bifalla yrkandet. Kommunstyrelsen beslutar att göra ändringar på sidan 5 i budgetanvisningarna i enlighet med Annette Eiserman-Wikströms yrkande. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige fastställer anvisningar för budget/plan enligt föreliggande förslag och med följande notering:

5 Kommunstyrelsen forts Ks 62 Följande mindre ramjusteringar har gjorts jämfört med gällande plan: Tidigareläggning delar av Särskilt boende ÄO 2009: +3,5 mkr, 2010: +1,8 mkr. Reducering, budgetanpassning SOC -9,0 mkr från 2009 ospec. TOF -1,0 mkr från 2009 Städservice. 1,9 mkr till kommundirektören för kommungemensamma utredningar och utvecklingsprojekt.

6 Kommunstyrelsen Ks 63 Dnr 2008/ UTÖKNING AV ANTALET PLATSER I SÄRSKILT BOENDE FÖR ÄLDRE Från sektorn för socialtjänst föreligger skrivelse av den 26 februari 2008 angående ett ökat behov av platser i särskilt boende. Behovet avser permanenta platser för personer med demensjukdom. Sektorn för socialtjänst har under hösten 2007 fått allt svårare att verkställa besluten om särskilt boende, något som även påverkar beläggningen på korttidsenheten. I lokalresursplan och budget finns ett nytt särskilt boende med 40 platser inplanerat andra halvåret Programbeskrivningen för det nya boendet inrymmer även verksamhetslokaler för rehabenhet, sjuksköterskeenhet och hemtjänst i Mölnlycke. Den uppkomna situationen gör att sektorn behöver tillskapa ett antal platser för permanent boende under 2008 i avvaktan på det nya boendet. En tidigare boendeenhet på Ekdalagården i Mölnlycke används idag som verksamhetslokaler för rehabeneheten. Genom att etablera tillfälliga verksamhetslokaler i en paviljong i anslutning till Ekdalagården kan 8 lägenheter för boende enkelt tillskapas. Kostnaden för etablering och hyra av paviljong samt personal- och förbrukningsmaterial beräknas uppgå till 1,8 miljoner kronor 2008 och 3,5 miljoner kronor Dessa kostnader bedöms kunna rymmas inom sektorns budgetramar 2008 och tas med i budgetarbetet för Kommunstyrelsen beslutar om utökning av antalet platser i särskilt boende för äldre enligt ovanstående förslag. Kommunstyrelsen noterar att kostnaderna för 2009 tas med i budgetarbetet.

7 Kommunstyrelsen Ks 64 Dnr 2008/ DETALJHANDEL MED NIKOTINLÄKEMEDEL En ny lag om detaljhandel med nikotinläkemedel träder i kraft den 1 mars Lagen innehåller bestämmelser om detaljhandel med godkända receptfria läkemedel som inte har förskrivits och vars enda aktiva substans är nikotin. En näringsidkare som vill bedriva handel med nikotinläkemedel måste först anmäla detta till den kommun där handeln skall bedrivas. Det skall vara förbjudet att sälja eller tillhandahålla receptfria läkemedel till den som inte har fyllt 18 år och kommunen har ansvaret för att kontrollera hur näringsidkare följer gällande regler. Anmälan och tillsyn bör följa samma principer som idag gäller vid försäljning av tobak och folköl, d v s anmälan görs till sektorn för socialtjänst som sedan utövar tillsynen. Från sektorn för socialtjänst föreligger skrivelse av den 13 februari Kommunstyrelsen delegerar till förvaltningschefen att ta emot anmälan om försäljning av nikotinläkemedel samt utöva tillsyn över försäljningen enligt lagen om detaljhandel med nikotinläkemedel. Kommunstyrelsen beslutar komplettera kommunstyrelsens delegationsordning enligt ovan.

8 Kommunstyrelsen Ks 65 Dnr 2007/ DELREDOVISNING AV 2007 ÅRS STIMULANSMEDEL FÖR INSATSER INOM VÅRD OCH OMSORG OM ÄLDRE PERSONER Regeringen beslutade 2007 uppdra åt socialstyrelsen att fördela kronor i stimulansbidrag för att stödja kommuner och landsting i deras arbete med att utveckla vården och omsorgen om äldre personer. Stimulansbidraget anvisades till insatser inom följande områden: Läkartillgång såväl i särskilt som i ordinärt boende Läkemedelsgenomgångar Förebyggande arbete Demensvård Rehabilitering Kost och nutrition Det sociala innehållet. Kommunen beviljades under våren 2007 det maximala bidraget på kronor för att utveckla och förbättra verksamheten inom områdena förebyggande arbete, demensvård och det sociala innehållet. Bidraget är avsett att finansiera tre heltidstjänster i form av projektledare med ansvar för vart och ett av de nämnda områdena. Genom ansökan förband sig kommunen också att lämna personnummerbaserad statistik samt vissa enkätbaserade uppgifter. Detta ökade krav på kommunen att dokumentera och lämna in statistikuppgifter medför merkostnader. En del av stimulansbidraget är avsett att täcka dessa merkostnader. Från sektorn för socialtjänst föreligger skrivelse av den 14 januari 2008 och en delredovisning över kostnader som uppstått som konsekvens av det ökade kravet på inlämning av statistik samt information om hur projekten kommit igång under Kommunstyrelsen godkänner delredovisningen till socialstyrelsen för 2007.

9 Kommunstyrelsen Ks 66 Dnr 2008/ VERKSAMHETSCHEF MED SAMLAT LEDNINGSANSVAR FÖR HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN INOM GYMNASIESKOLAN OCH GYMNASIESÄRSKOLAN Enligt bestämmelser i hälso- och sjukvårdslagen skall en verksamhetschef utses som skall ha det samlade ledningsansvaret för hälso- och sjukvården. Verksamhetschefer skall finnas både inom den offentliga och den privata hälso- och sjukvården. Även den hälso- och sjukvård som bedrivs av kommunerna, som skolhälsovården, skall ha en verksamhetschef. För gymnasieskolan finns ett elevhälsoteam vars chef är Jan Östgärd. Sektorn för utbildning och kultur föreslår i skrivelse av den 29 januari 2008 att Jan Östgärd utses till verksamhetschef för skolhälsovården inom gymnasieskolan och gymnasiesärskolan enligt hälso- och sjukvårdslagen (HSL:1997). Kommunstyrelsen beslutar att utse Jan Östgärd till ansvarig verksamhetschef för skolhälsovården inom gymnasieskolan och gymnasiesärskolan i Härryda kommun.

10 Kommunstyrelsen Ks 67 Dnr 2007/ MOTION ANGÅENDE KOMMUNENS NATIONALDAGSFIRANDE: INRIKTNING OCH FORMER Kommunfullmäktige beslutade i 153/2007 till kommunstyrelsen remittera motion från Solveig Einarsson Lundqvist (fp) angående inriktning och former för kommunens nationaldagsfirande. Motionären föreslår en utvärdering av om kommunens utformning av nationaldagsfirandet stämmer överens med riksdagens intentioner bakom införandet av nationaldagen som allmän helgdag. Dessutom föreslår motionären att inriktning utformas för innehållet i kommande års manifesterande av nationaldagen. Sektorn för utbildning och kultur anför i skrivelse av den 17 januari bland annat följande: Nationaldagsfirandet i kommunen består av två delar, dels firandet av nationaldagen och dels kommunens välkomnande av nya svenskar. Nationaldagsfirandet äger rum på flera orter i kommunen och arrangeras sedan många år av föreningar. Kommunen har sedan 2005 haft en välkomstceremoni för nya svenskar i samband med nationaldagsfirandet i Mölnlycke som arrangeras av Lions. Sektorn gör uppföljning och är öppen för synpunkter och förslag och för att formerna för nationaldagsfirandet kan förändras. Föreningsanknytningen betyder att ett stort antal medborgare i kommunens olika delar är engagerade i firandet och i utformningen av program. Sektorn ser därför ingen anledning att kommunen skall ta över arrangemangen. Inget i utformningen avviker heller från riksdagens intentioner. Inriktningen för kommande års nationaldagsfirande och välkomnande av nya svenskar är i linje med tidigare år. Samarbetet med Lions om arrangemanget i Mölnlycke anser sektorn som värdefullt och i linje med uppdraget. Det praktiska genomförandet kan förändras och utvecklas. Yrkande Ing-Marie Samuelsson (s) yrkar att ärendet återremitteras till förvaltningen för genomförande av barnkonsekvensanalys.

11 Kommunstyrelsen forts Ks 67 Efter ställd proposition på återremiss och avgörande idag finner ordföranden att kommunstyrelsen beslutat bifalla yrkandet om återremiss. Kommunstyrelsen återremitterar ärendet till förvaltningen för genomförande av barnkonsekvensanalys.

12 Kommunstyrelsen Ks 68 Dnr 2008/ ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR BJÖRRÖDS INDUSTRIOMRÅDE I LANDVETTER Svenska Kraftnät har den 6 juli 2007 hos Energimarknadsinspektionen vid Statens energimyndighet lämnat en justerad ansökan om nätkoncession för en ny 400 kv-ledning mellan Stenkullen och Lindome. Ledningssträckningen strider mot detaljplanen för Björröds industriområde. Enligt ellagen 2:8 får en nätkoncession inte strida mot en detaljplan. Detaljplanen måste därför ändras och anpassas till den nya ledningsdragningen innan regeringen kan bevilja nätkoncession. Kommunfullmäktige uppdrog i 94/2007 åt kommunstyrelsen att fullfölja ändringen av detaljplanen för Björröds industriområde för att möjliggöra utbyggnadsförslaget. Förslag till ändring av detaljplanen har upprättats. Förslaget har varit utställt i enlighet med plan- och bygglagen 5:23 under tiden 17 december januari Inkomna synpunkter redovisas i utlåtande av den 28 januari Efter utställningen har förslaget reviderats. Revideringen berör enbart kommunala fastigheter och har godkänts av Svenska Kraftnät. Förslaget är förenligt med gällande översiktsplan och går att förena med en från allmän synpunkt lämplig användning av mark- och vattenresurser enligt miljöbalken kap 3. Förslaget medför inte att någon miljökvalitetsnorm enligt miljöbalken kap 5 överträds. Förslaget medför betydande miljöpåverkan och en miljökonsekvensbeskrivning har därför upprättats och varit utställd tillsammans med planen. Enligt miljöbalken 6:16 skall en särskild sammanställning angående miljöbedömningen upprättas när planen antagits. Ett utkast skall finnas som underlag för beslut om antagande av planen. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 17 januari Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige antar ändring 2 av detaljplan för Björröds industriområde enligt föreliggande förslag.

13 Kommunstyrelsen Ks 69 Dnr 2007/ FÖRVÄRV AV DEL AV FASTIGHETEN BRÅTA 2:61 (BRÅTA ÅTERVINNINGSCENTRAL) Sektorn för samhällsbyggnad har upprättat förslag till avtal med ägarna till fastigheten Bråta 2:61, Anders och Magne Roti, om förvärv av del av fastigheten. Förvärvet avser den del av fastigheten som omfattar Bråta återvinningscentral och som idag upplåts till kommunen genom arrendeavtal. Markområdet uppgår till cirka kvm och köpeskillingen till kronor. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 17 december Kommunstyrelsen godkänner köpekontrakt mellan kommunen och Anders och Magne Roti enligt föreliggande förslag. Kommunstyrelsen uppdrar åt samhällsbyggnadschef Bengt Anders Nordwall och mark- och bostadschef Bertil Widén att underteckna avtalet.

14 Kommunstyrelsen Ks 70 Dnr 2008/ ÖVERENSKOMMELSE MELLAN VÄGVERKET, VÄSTTRAFIK OCH KOMMUNEN OM MOTORVÄGSHÅLLPLATS VID LANDVETTER- MOTET Kommunen har fått en förfrågan från Västtrafik AB och Vägverket Region Väst om att ta fram en trepartslösning avseende finansiering, byggnation och drift av motorvägshållplats vid Landvettermotet på riksväg 40. Parternas ambition är att verka för gemensam finansiering och ett genomförande under år Objektet är kostnadsberäknat till 12 miljoner kronor. Trepartslösningen med lika finansiering mellan parterna innebär att kommunen ger ett driftbidrag på 4 miljoner kronor för genomförande, vilket beräknas utbetalas under Vägverket ansvarar för byggnationen. Vägverket tillsammans med Västtrafik ansvarar för driften av den färdigställda anläggningen. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 14 februari Kommunstyrelsen godkänner överenskommelse mellan Vägverket, Västtrafik och kommunen enligt föreliggande förslag. Kommunstyrelsen uppdrar åt kommunstyrelsen ordförande Annette Eiserman-Wikström att underteckna överenskommelsen.

15 Kommunstyrelsen Ks 71 Dnr 2008/ GEMENSAMT PASSERSYSTEM FÖR ÅTERVINNINGSCENTRALER Genom Renovas tekniska delegation drivs ett projekt i regionen för att gemensamt utveckla återvinningscentralerna i delägarkommunerna. I projektet ingår bland annat framtagande av gemensamma skyltsystem, säkerhetsutbildning av personal och gemensamt passersystem. Göteborg, Härryda, Kungsbacka, Lerum, Mölndal och Partille deltar i projektet om ett gemensamt passersystem som syftar till att förbättra servicen genom att möjliggöra besök på återvinningscentraler i andra kommuner än hemkommunen. Härryda kommun har möjlighet att delta i ett gemensamt system från årsskiftet 2008/2009. I kommunen används idag ett passersystem med kort och bommar vid återvinningscentralen Bråta. Ett gemensamt passersystem innebär en uppgradering av dagens datasystem men befintliga kort och bommar kan användas. Sektorn bedömer att uppgradering av datasystemet ryms inom verksamhetens budget för Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 10 januari Kommunstyrelsen beslutar att delta i det gemensamma passersystemet för återvinningscentraler.

16 Kommunstyrelsen Ks 72 Dnr 2007/ YTTRANDE ÖVER LÄNSSTYRELSENS REVIDERADE FÖRSLAG TILL OMRÅDEN AV RIKSINTRESSE FÖR VINDBRUK Kommunen fick under sommaren 2007 ett första förslag till riksintresseområden för vindbruk. I förslaget fanns tre riksintressen utpekade i kommunen. Ett berörde naturreservatet Delsjöområdet, ett Natura området Maderna och ett riksintresse för friluftsliv tillika landskapsskyddet Härskogen. I sitt yttrande framförde kommunen att det är olyckligt att lägga nytt konkurrerande riksintresse på befintliga riksintressen för naturvård och friluftsliv. Länsstyrelsen utlovade en ny remissomgång efter att Energimyndigheten sett över länsstyrelsens förslag. Kommunen har nu fått möjlighet att yttra sig över länsstyrelsens reviderade förslag som inte innehåller några riksintresseområden för vindbruk i Härryda kommun. Sektorn för samhällsbyggnad föreslår i skrivelse av den 22 januari 2008 att kommunen lämnar följande yttrande till länsstyrelsen. I det reviderade förslaget finns inga riksintresseområden för vindbruk i Härryda kommun. Kommunen är nöjd med att hänsyn tagits till lämnade synpunkter. Länsstyrelsen står därmed fast vid sina tidigare regionala avvägningar. Trots att inga riksintresseområden för vindbruk är utpekade i kommunen kan intresse för att bygga vindkraftverk finnas. Kommunen har sökt bidrag hos Boverket för att göra ett tematiskt tillägg till översiktsplanen avseende vindbruk. Kommunstyrelsen antar ovanstående yttrande från sektorn för samhällsbyggnad som eget yttrande till länsstyrelsen.

17 Kommunstyrelsen Ks 73 Dnr 2008/ YTTRANDE ÖVER VÄSTTRAFIKS VERKSAMHETSPLAN FÖR Västtrafik AB har utarbetat ett förslag till verksamhetsplan för åren Planen beskriver måluppfyllelsen under de senaste åren samt inriktning och ekonomiska ramar för perioden. Planen skall vara vägledande för de årliga trafikförsörjningsplanerna. Västtrafik AB anhåller om kommunens yttrande över förslaget. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse samt förslag till yttranden av den 19 januari Yrkanden Jan Linde (s) yrkar med instämmande av Leif Persson (fp), Thomas Gustavsson (s), Ing-Marie Samuelsson (s), Solveig Einarsson Lundqvist (fp) Annette Eiserman-Wikström (m), Holger Karlsson (c) och Håkan Eriksson (kd) ett tillägg till sista meningen i punkt 7 i yttrandet så att den får följande lydelse: Kommunen ser det som angeläget att på ett tidigt stadium få till stånd en dialog med Banverket och Västtrafik för att åstadkomma en infrastruktur och trafik, gällande både den nuvarande och den framtida järnvägen, som gynnar kommunen och hela regionen. Lars Modin (mp) yrkar att texten under punkt 7 i yttrandet tas bort och ersätts med följande: Trafiken på den befintliga banan bibehålles och utvecklas. Efter ställd proposition finner ordföranden att kommunstyrelsen beslutat bifalla Jan Lindes yrkande. Kommunstyrelsen antar yttrande av den 19 januari 2008 från sektorn för samhällsbyggnad som eget yttrande till Västtrafik AB med ett tillägg till sista meningen i punkt 7 så att den får följande lydelse: Kommunen ser det som angeläget att på ett tidigt stadium få till stånd en dialog med Banverket och Västtrafik för att åstadkomma en infrastruktur och trafik, gällande både den nuvarande och den framtida järnvägen, som gynnar kommunen och hela regionen.

18 Kommunstyrelsen Ks 74 Dnr 2008/ ÄNDRING AV ARVODESREGLEMENTET Gällande arvodesreglemente fastställdes av kommunfullmäktige i 103/2006 och har därefter reviderats genom beslut av fullmäktige i 118/2006 och 191/2006. En politisk arbetsgrupp tillsatt av fullmäktiges presidium och bestående av presidierna i fullmäktige och kommunstyrelsen har utarbetat förslag till reviderat arvodesreglemente. Från sektorn för administrativt stöd föreligger skrivelse av den 31 januari Yrkande Ing-Marie Samuelsson (s) yrkar med instämmande av Annette Eiserman- Wikström (m) att kommunstyrelsen föreslår fullmäktige att fastställa arvodesreglemente enligt föreliggande förslag med följande tillägg och ändring: - Under rubriken 2:7 Ersättningsberättigade sammanträden m m läggs följande mening till som en inledning: Arvode utgår i de fall där kommunfullmäktige eller kommunstyrelsen utsett representant. - Arvodet för vice ordförande i kommunstyrelsens sociala utskott ändras från 0,5 till 0,6 inkomstbasbelopp, d v s hälften av ordförandearvodet, enligt samma princip som gäller för övriga nämnder och råd. Efter ställd proposition på Ing-Marie Samuelssons yrkande finner ordföranden att kommunstyrelsen beslutat bifalla yrkandet. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige fastställer Arvodesreglemente för kommunalt förtroendevalda enligt föreliggande förslag med följande ändringar: - Under rubriken 2:7 Ersättningsberättigade sammanträden m m läggs följande mening till som en inledning: Arvode utgår i de fall där kommunfullmäktige eller kommunstyrelsen utsett representant.

19 Kommunstyrelsen forts Ks 74 - Arvodet för sociala utskottets vice ordförande ändras från 0,5 till 0,6 inkomstbasbelopp. Reglementet skall gälla från och med den 1 april Tidigare reglemente upphör därmed att gälla.

20 Kommunstyrelsen Ks 75 Dnr 2008/ ANSÖKAN OM MEDLEMSKAP I FÖRENINGEN EUROPA- KORRIDOREN Föreningen Europakorridoren äger aktiebolaget Europakorridoren och består idag av drygt 30 kommuner, flera regionförbud samt ett mindre antal danska och tyska städer. Föreningens och bolagets syfte är att verka för att Europakorridoren byggs ut, d v s att Sverige får ett modernt, effektivt, miljöanpassat och långsiktigt hållbart trafiksystem. Målet är också att föra Sverige och Skandinavien närmare Europa genom att knyta samman höghastighetsnätet med Europas. Härryda kommun och dess näringsliv är på många sätt avhängigt trafiksystemen och är beroende av en positiv utbyggnad av kommunikationerna såväl inom Sverige som mot kontinenten. Kommunen kan bli intressent i föreningen Europakorridoren mot en årsavgift på 0,70 kr per invånare och en medlemsavgift på kronor per år. Varje medlemskommun har en röst antingen man får station utmed banan eller ej och deltar med två politiker vardera i styrelsen. Dessutom ingår kommunala tjänstemän i en särskild arbetsgrupp. Från sektorn för administrativt stöd föreligger skrivelse av den 14 januari Kommunstyrelsen beslutar att ansöka om medlemskap i föreningen Europakorridoren med målet att långsiktigt vara med och arbeta för tillkomsten av ett moderns trafik- och tågsystem i södra Sverige och mot Europa.

21 Kommunstyrelsen Ks 76 Dnr 2006/ MOTION ANGÅENDE ÄLDREKONSEKVENSBESKRIVNINGAR Kommunfullmäktige beslutade i 72/2006 till kommunstyrelsen remittera motion från Nils Bengtsson (spi) och Anita Jeppsson (spi) angående äldrekonsekvensbeskrivningar. Motionärerna föreslår att kommunfullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att sammanföra behandlingen av alla dessa förslag till ett dokument som behandlar vad spi begärde i sin motion, ett genomarbetat förslag till äldrekonsekvensbeskrivningar, samt att detta uppdrag läggs på kommuncentral nivå, dels för att flera sektorer berörs och dels för att socialsektorn tidigare visat en klart negativ inställning till frågan. Fullmäktige besvarade i 110/2005 en tidigare motion från spi om äldrekonsekvensbeskrivningar och beslutade då att inte införa äldrekonsekvensbeskrivningar. Fullmäktige antog i 75/2006 politiska inriktningsmål för äldrepolitiken. Kommunstyrelsen behandlade nu aktuell motion i 370/2006 och återremitterade den till förvaltningen med begäran att det på kommunledningsnivå utarbetas riktlinjer för hur äldrefrågorna, utan onödig byråkratisering, skall tas i beaktande vid all kommunal planering. Sektorn för administrativt stöd anför i skrivelse av den 31 januari 2008 följande: Den nu aktuella motionen har diskuterats med kommunalråden som anser att äldrekonsekvensbeskrivningar inte skall införas med nedanstående motivering: Kommunens arbete bör ha sin utgångspunkt i invånarnas behov oavsett ålder. Genom FN:s barnkonvention respektive FN:s standardregler om delaktighet och jämlikhet för människor med funktionsnedsättning har kommunen ålagts att särskilt beakta barns respektive funktionshindrades behov av insatser och skydd på grund av dessa gruppers speciella utsatthet. Ett motsvarande behov bedöms inte finnas beträffande äldre i allmänhet, som är en heterogen grupp. Däremot har kommunen skyldighet att värna om utsatta grupper inom äldreområdet och detta kommer till uttryck på olika sätt. Exempel på detta är kommunens folkhälsoarbete, bostadsförsörjningsprogrammet, arbetet med lokalresursplanering och det kommunala pensionärsrådet.

22 Kommunstyrelsen forts Ks 76 När det gäller vård och omsorg har kommunen skyldighet att pröva varje behov individuellt och på så sätt säkra att varje individ får stöd och hjälp efter sitt behov. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige beslutar att inte införa äldrekonsekvensbeskrivningar och anser därmed, med hänvisning till ovanstående, motionen besvarad.

23 Kommunstyrelsen Ks 77 Dnr 2008/ NOMINERING AV LEDAMOT TILL STYRELSEN FÖR GRYAAB Kommunen skall nominera en ledamot till Gryaabs styrelse inför årsstämman Kommunstyrelsen nominerar Leif Persson (fp) till ledamot i Gryaabs styrelse för återstoden av mandatperioden.

24 Kommunstyrelsen Ks 78 DELGIVNING AV PROTOKOLL FRÅN UTSKOTT OCH RÅD Kommunstyrelsen delges följande protokoll: Handikapprådets protokoll av den 24 januari 2008 Pensionärsrådets protokoll av den 22 januari 2008 Näringslivsutskottets protokoll av den 21 januari 2008 Folkhälsorådets protokoll av den 6 februari 2008.

25 Kommunstyrelsen Ks 79 ANMÄLAN AV DELEGATIONSBESLUT Kommunstyrelsen delges delegationsbeslut från sektorn för samhällsbyggnad (Dnr 2008/58 002), bilaga 1 från sektorn för socialtjänst (Dnr 2008/5 002), bilaga 2 från sektorn för utbildning och kultur (Dnr 2008/22 002), bilaga 3 från sektorn för teknik och försörjningsstöd (Dnr 2008/51 002), bilaga 4.

26 Kommunstyrelsen Ks 80 DELGIVNINGAR Kommunstyrelsen delges Dnr 2007/ Länsstyrelsens protokoll av den 21 januari 2008 angående inspektion av överförmyndarverksamheten. Dnr 2007/ Länsstyrelsens beslut av den 5 december 2007 att bevilja medel till fortsatt projekt Barnverksamhet inom Kvinnojouren Frideborg.

Kommunstyrelsen - information (6)

Kommunstyrelsen - information (6) Kommunstyrelsen - information 2007-01-22 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 22 januari 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 28-32 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-05-14 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 14 maj 2007 kl 17.00 21.55 Paragrafer 164-170 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (11)

Kommunstyrelsen - information (11) Kommunstyrelsen - information 2007-09-17 1 (11) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 17 september 2007 kl 16.00 21.20 Paragrafer 251-260 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (6)

Kommunstyrelsen - information (6) Kommunstyrelsen - information 2006-11-06 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 6 november 2006 kl 16.00 20.30 Paragrafer 325-329 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén

Läs mer

Kommunstyrelsen - information 2006-04-18 1 (9)

Kommunstyrelsen - information 2006-04-18 1 (9) Kommunstyrelsen - information 2006-04-18 1 (9) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 18 april 2006 kl 16.00 20.00 Paragrafer 138-145 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20)

Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20) Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 1 oktober 2007 kl 17.00 17.40 Paragrafer 261-277 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson

Läs mer

Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7)

Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7) Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 21 januari 2008 kl 16.00 21.00 Paragrafer 26-31 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen - information 2007-10-15 1 (8)

Kommunstyrelsen - information 2007-10-15 1 (8) Kommunstyrelsen - information 2007-10-15 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 15 oktober 2007 kl 16.00 19.45 Paragrafer 278-284 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunfullmäktige (32) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (32) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2007-03-26 1 (32) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 26 mars 2007 kl 1900 23.20 Paragrafer 47-70 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Kommunfullmäktige (23) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (23) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2007-10-22 1 (23) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 22 oktober 2007 kl 18.00 20.20 Paragrafer 157-175 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2010-06-08 44 Plats och tid Hjernet, 2010-06-08 kl 13.00-13.30 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Mosad Saker (S) Birgitta Brandt (S), tj ersättare för Maritha Söderlund (S) Kent

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

A/^A-/ C\/ [1//\A/ C EvaRydén. S Anna Palmér, $$ 326-331 V Kerstin Sandberg, tj ers $ 325 S Thomas Gustafsson, tj ers S Siw Hallbert

A/^A-/ C\/ [1//\A/ C EvaRydén. S Anna Palmér, $$ 326-331 V Kerstin Sandberg, tj ers $ 325 S Thomas Gustafsson, tj ers S Siw Hallbert HÄRRYDA KOMMUN SAM MANTRADES PROTOKOLL 2015-1 l-09 I (8) Plats och tid Paragrafer Beslutande Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 9 november 2015, kl. 16.00-20.00 32s-33r M Per Vorberg, ordf. S Mats Werner

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef Mona Franzén-Lundin Verksamhetschef

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef Mona Franzén-Lundin Verksamhetschef NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen (27)

Kommunstyrelsen (27) Kommunstyrelsen 2008-02-04 1 (27) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 4 februari 2008 kl 16.00 20.55 Paragrafer 32-53 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-11-04 157 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Lars Nihlén, (c),

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-03-05 1 (29)

Kommunstyrelsen 2007-03-05 1 (29) Kommunstyrelsen 2007-03-05 1 (29) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 5 mars 2007 kl 16.00 20.45 Paragrafer 71-93 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson m Kersti

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Klockan , Mäntsälä, Kommunhuset

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Klockan , Mäntsälä, Kommunhuset Tekniska nämnden 2019-01-09 1 Tid och plats Klockan 13.00-13.35, Mäntsälä, Kommunhuset Beslutande Erik Lindström (M), ordf. Lennart Haglund (M) Bengt-Åke Svensson (S), v. ordf. Mikael Zetterström (S) Mikael

Läs mer

Politisk styrgrupp i samhällsbyggnadsprojekt 2019KS106. Page 128 of 530

Politisk styrgrupp i samhällsbyggnadsprojekt 2019KS106. Page 128 of 530 Politisk styrgrupp i samhällsbyggnadsprojekt 10 2019KS106 Page 128 of 530 Sektorn för samhällsbyggnad Hanna Henningsson Datum 2019-02-07 2019KS106 073 Dnr Politisk styrgrupp i samhällsbyggnadsprojekt Sammanfattning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14.

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14. Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14.50 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Björn Hoflund (M) Göran Lindgren (M) Claes

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-18 1(7) Kommunstyrelsen 2013-06-18 1(7) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 18 juni 2013, kl 11.00 11.55. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Anne Johansson

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 2015-01-07 1 (12) Plats och tid ande Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01 24 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl. 19.00-20.25 ande Reino Persson (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordf. Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena (C) tjg. ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1(11) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09.00-12.00 Beslutande Isabell Korn, ordf (M) Rikard Paulin (S) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Natalya Raad

Läs mer

Ingemar Svanström (c), ordförande Marita Björkvall (kd) Folke Karlsson (s)

Ingemar Svanström (c), ordförande Marita Björkvall (kd) Folke Karlsson (s) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhusets tingssal måndagen den 14 december 2009, kl 09.00-15.15 Ingemar Svanström (c), ordförande Marita Björkvall (kd) Folke Karlsson

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Anki Dåderman (S) Maria Kratz (S), ersättare för Jan Dahlquist (S)

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Anki Dåderman (S) Maria Kratz (S), ersättare för Jan Dahlquist (S) 1(10) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30-10.40 Beslutande Ledamöter Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Anki Dåderman (S) Maria Kratz (S), ersättare för Jan

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-05-21, kl. 9.30-11.35, 12.30-14.15 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf, 67-78 Linus Nilsson (S)

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 1/14 Plats och tid Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 Paragrafer 48-56 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2007-01-18 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum, Norrtull kl 13.30-15.30 Beslutande Thomas Olson (fp), ordf Leif Larsson (c) Jan Hagelbrand

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Sammanträdesrum Majberget, kommunkontoret i Bengtsfors, klockan 14.00 15.15 Beslutande Ledamöter Per Eriksson (s) ordförande Per Jonsson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

Anette Söderström Birgitta Harsbo Monica Klarvik, 64 Magnus Lander (mp) Ann Lagerlöf. Solveig Eriksson Socialförvaltningen

Anette Söderström Birgitta Harsbo Monica Klarvik, 64 Magnus Lander (mp) Ann Lagerlöf. Solveig Eriksson Socialförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) 2011-08-30 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden Sida Innehållsförteckning Verksamhetsinformation... 1 Anmälan av delegationsbeslut... 2 Omvårdnadsnämndens protokoll... 3 Förvaltningens planerade aktiviteter... 4 Verksamhetsplan... 5 Detaljbudget...

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 21.10 Beslutande Wilhelmsson, Anders (S) Gavrilids, Georgios (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Cimpoeru, Ioana (S) Persson, Leif

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2010-05-27 69 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren,

Läs mer

Protokoll från Socialnämndens sammanträde

Protokoll från Socialnämndens sammanträde 2015-01-14 Sida 1 (19) Protokoll från Socialnämndens sammanträde 2015-01-14 På grund av personuppgiftslagen (PUL) är vissa personuppgifter borttagna (kryssade) i protokollet. Innehållsförteckning ande...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-01-27 Anslags nedtagande: 2015-02-18 Socialnämnden 2015-01-22 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-01-22, kl. 9.30-12.05 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-05-22 1 (20) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige 2006-05-22 1 (20) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2006-05-22 1 (20) Plats och tid Föreningsgården, Rävlanda, måndagen den 22 maj 2006 kl 19.00 21.30 Paragrafer 74-87 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

Kommunstyrelsen ()

Kommunstyrelsen () Kommunstyrelsen 2008-01-07 1 31() Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 7 januari 2008 kl 16.00 19.20 Paragrafer 1-25 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson m

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 87-93 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Susanne

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-02-27 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Erik Mali (s) Lena Brolin (m) Stefan Algebäck (m), tjänstgörande ersättare

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN 1 (6) AKK2014/90-55 REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN Antaget av kommunfullmäktige i Hällefors 2016-06-28 Antaget av kommunfullmäktige i Lindesberg 2016-06-21 Antaget av kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, 13.15-15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S), ej 25 och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Miljö- och bygglovsnämnden (13)

Miljö- och bygglovsnämnden (13) Miljö- och bygglovsnämnden 2019-03-20 1(13) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, onsdag den 20 mars 2019, kl 16.00-19.05 Paragrafer 28-37 Beslutande ledamöter M Grim Pedersen, ordf KD Madeleine Söderlund,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida

Sammanträdesprotokoll Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid KF-salen kl 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgör ers Övriga deltagande Tjänstemän Åselotte Andersson (KD) ordf Håkan Hjelm (C) Hans Toll (S) Lisa Arvidsson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(14) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2019-08-21 kl. 13:00 15:50 Beslutande: Håkan Yngström (C), ordförande Hans-Göran Olsson (S), vice ordförande Madeleine

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2004-08-10 1 (8) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2004-08-10 kl. 14.00-14.20 Beslutande Bo Trygg (s), ordförande Per Eriksson (s) Siv Ahlstrand (s)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-11-23 1-12 Plats och tid Konferensrum, Norrtull kl 15.30-17.00 Beslutande Thomas Olson (FP), ordf Leif Larsson (C) Barbro Gustafsson (M) i st f Jan

Läs mer

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare 1(7) Plats och tid Norrtäljesalen, torsdagen den 1 juni 2017 kl 10:00-10:25 Beslutande Ledamöter Louise Branting (C), ordf. Nils Matsson (M), v. ordf. Roine Wallin (L) Lars Hasselfeldt (KD) Ola Nordstrand

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.45 Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson (S), ordförande Magnus Hesse (M), vice ordförande Elisabeth Edlund (S) Mira Wedenberg (M)

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Rådasjön kl. 16:00-20:10 ande ledamöter Per Vorberg (M) (ordförande) Patrik Linde (S) (vice ordförande) Evalotta Liljenzin (M) Grim Pedersen (M) Kersti Lagergren (M) (16:05-20:10) 36-43 Hans

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2003-12-08 1 (15 ) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund, 2003-12-08 kl.16.00 16.50. Beslutande Kent Larsson (s), ordförande Ylva Averin (s) Kurt Andersson

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-02-19 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-02-19 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Läs mer

Socialnämnden 2014-09-24

Socialnämnden 2014-09-24 198 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen individ- och familjeomsorgen... 2 199 Internkontroll individ- och familjeomsorgen... 3 200 Delgivningar... 4 201 Samordningsförbund FINSAM...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Pergolan, tisdagen den 28 augusti 2018 kl 13:00-14.00. Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Maud Lundbäck (S), Ordförande Katarina Burman (V), 1:e vice ordförande

Läs mer

Onsdagen den 12 november kl.14.00

Onsdagen den 12 november kl.14.00 1(4) Plats och tid Plenisalen, 13.00-13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Tjänstemän Se närvarolista sidan 2 Övriga Se

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(14)

Sammanträdesprotokoll 1(14) Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid Kommunhusets sessionssal klockan 09:00-10:48 ande Ordförande Kent Persson (V) Johanna Odö (S) Christer Wallin (S) Lisa Bäckman (V) Olle Rahm (S) Johanna Odö (S)

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL ON PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-01-13, kl 0900-1130 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V Anna

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2006-04-07 1. (13)

Sammanträdesdatum Servicenämnden 2006-04-07 1. (13) Servicenämnden 2006-04-07 1. (13) Plats och tid: Nämndhuset E-plan kl 13.15-15.20 Beslutande: Börje Jansson (s), ordförande Marianne Högberg (s) Jeannette Rasko (s) Göran Persson (s) Patrik Rehnberg (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15 15:30

Sammanträdesprotokoll Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15 15:30 Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15 15:30 Beslutande Patrik Sundin, ordförande Mia Bergkvist Tord Birgersson Maarit Hessling, ersättare för Johan Thomasson Jan-Olof Källström, ersättare för Anneli Karlsson

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Anders Söderström (s), ersättare för Sten Fransson (s) Claes Axelson (v)

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2003-12-02 1 (22) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2003-12-02 kl. 14.00-15.30. Beslutande Bo Trygg (s), ordförande Per Eriksson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-05-20 Plats och tid Nissans sammanträdesrum, kommunhuset Gislaved kl 14.00-15.30 Beslutande Solveig Davidsson (M), ordf. Ann Nilsson (C) ersätter Jösta Forslund (M) Ulla Fredriksson (M) Ann-Britt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Omsorgsnämnden 2009-10-29 1 (17)

Omsorgsnämnden 2009-10-29 1 (17) Omsorgsnämnden 2009-10-29 1 (17) Plats och tid Tingshuset, torsdagen den 29 oktober 2009, kl. 16.00-20.30 Ajournering kl.19.30-20.00 Beslutande Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan Edvardsson (m) 87-90

Läs mer

Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski Ann Svensson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Leif Thor Siw Sjöholm Johansson (C) Sinikka Famme

Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski Ann Svensson Klas-Gunnar Appel Lars-Åke Lindman Leif Thor Siw Sjöholm Johansson (C) Sinikka Famme Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.45 Beslutande Sören Carlsson (S) Jan T. Staszewski (M) Ann Svensson (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars-Åke Lindman (S) Leif Thor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8) 2008-01-31 1 (8) Plats och tid Onsdag den 31 januari kl. 08.30 09.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kunskapen, Regionförbundet, P G Vejdes väg 15, Växjö Marie-Louise Hilmersson (c) ordförande

Läs mer

Kommunkontoret onsdag 21 januari 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret onsdag 21 januari 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Pär Rickman (S) Sven Erik Eriksson (KD) Tjänstemän

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 1(6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.30 Beslutande: Övriga deltagande: Ingalill Jonsson, (m) ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Torsten Palbom (c) Eva-Lena Wrethén

Läs mer