INRIKTNINGSBESLUT FÖR DEN NYA POLISMYNDIGHETEN Underlag för diskussioner i arbetsgrupper

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INRIKTNINGSBESLUT FÖR DEN NYA POLISMYNDIGHETEN 2015. Underlag för diskussioner i arbetsgrupper"

Transkript

1 INRIKTNINGSBESLUT FÖR DEN NYA POLISMYNDIGHETEN 2015 Underlag för diskussioner i arbetsgrupper

2 HÄR ÄR VI I ARBETET I och med att inriktningsbeslutet fattades i oktober 2013 är fas 3 och 4 avslutat. Ungefär 3000 anställda inom Polisen har på olika sätt bidragit med underlag till inriktningsbeslutet. Bland annat i dialogresor, arbetsgrupper och reformstödsgrupper. Genomförandekommittén har lärt av andra myndigheter i Sverige som har samordnats till en nationell myndighet. De har också tagit del av erfarenheter från liknande förändringar inom polisen i andra nordiska länder.

3 Här är vi i arbetet

4 NÄRMARE MEDBORGARNA OCH ÖKAD ENHETLIGHET Inriktningsbeslutet innebär att den nya Polismyndigheten både ska komma närmare medborgarna och samtidigt skapa förutsättningar för mer enhetlighet i sättet vi arbetar inom Polisen. Tanken är att beslut ska fattas så nära medborgarna som möjligt, där chefer får ansvar för verksamhet, ekonomi och kompetens. Och där medarbetare kan fatta beslut som är baserade på de nationella målen men utifrån sina lokala förutsättningar. Stödfunktionerna organiseras i nya nationella avdelningar, så att arbetsmetoderna i den nya organisationen kan bli mer enhetliga. Men praktiskt stöd i ekonomi, HR, IT, juridik, kommunikation och utveckling kommer att finnas inom alla polisregioner, på flera orter i landet.

5 Närmare medborgarna och ökad enhetlighet

6 NÄRMARE MEDBORGARNA Idag finns ett starkt fokus på det interna. Det har bland annat fördjupningsdialogerna och arbetet i reformstödsgrupperna visat. Den nya Polismyndigheten ska ha ett ökat fokus på medborgarna. Det är därför som resurser och mandat att fatta beslut kommer att flyttas till lägsta ändamålsenliga nivå. Lokala problembilder ska vara utgångspunkten för verksamheten. Vi ska arbeta mer med lokala trygghetsundersökningar, brottsofferundersökningar och att utveckla fler och bättre kontaktmöjligheter med medborgarna. Korta och snabba beslutsvägar skapar möjligheter att anpassa verksamheten efter de lokala förutsättningarna.

7 Närmare medborgarna FRÅN FOKUS PÅ OSS SJÄLVA TILL FOKUS PÅ MEDBORGARNA

8 TA ANSVAR FÖR HELHETEN Idag har vi en organisation som består av fristående myndigheter. Det ingår inte i uppdraget att ta ansvar för helheten. Den nya Polismyndigheten är EN myndighet. När rikspolischefen med stöd av sin ledningsgrupp fattar beslut kommer det inte att finnas några formella organisatoriska hinder för att verkställa dem enhetligt i hela Sverige. Färre beslutsnivåer skapar också förutsättningar för snabba och tydliga beslut. Det kommer att gå enklare att ta ansvar för helheten.

9 Ta ansvar för helheten FRÅN ATT TA ANSVAR FÖR DELAR TILL ATT TA ANSVAR FÖR HELHETEN

10 TYDLIGA BESLUTSNIVÅER Idag ser de olika polismyndigheterna olika ut: beslutsnivåerna är olika många och beslutsvägarna ibland otydliga. Generellt finns det för många beslutsnivåer. Detta har lyfts fram som ett hinder i dagens organisation. Det skapar otydlighet och bidrar till ineffektivitet. Forskning och erfarenhet visar att organisationer på medarbetare kan organiseras i sex tydliga nivåer. Detta är utgångspunkten också för den nya Polismyndighetens struktur.

11 1 Tydliga beslutsnivåer FRÅN MÅNGA OCH OTYDLIGA NIVÅER TILL FÄRRE OCH TYDLIGA BESLUTSNIVÅER

12 DEN NYA POLISMYNDIGHETEN I SEX BESLUTSNIVÅER Den nya Polismyndigheten har alltså sex beslutsnivåer. I den yttersta grå ringen, närmast medborgarna, finns medarbetarna. Innanför, i den svarta ringen finns arbetsgrupper. Om man fortsätter uppåt i organisationen så följer lokalpolisområden. Därefter följer polisområden, som varierar från tre till nio i antal. De mörkblå små cirklarna i mitten av bilden visar de sju polisregionerna. I kärnan på bilden finns rikspolischefen med nationella avdelningar: en nationell operativ avdelning och de nationella stödavdelningarna ekonomi, HR, IT, juridik, kommunikation och utveckling. I ledningsgruppen ingår regionpolischeferna och cheferna för de nationella avdelningarna.

13 Den nya Polismyndigheten i sex beslutsnivåer MEDARBETARE ARBETSGRUPPER LOKALPOLISOMRÅDEN POLISOMRÅDEN NATIONELLA AVD. REGIONER RIKSPOLISCHEF

14 RIKSPOLISCHEFENS LEDNINGSGRUPP Den nya Polismyndigheten leds av rikspolischefen. Rikspolischefen leder också den nationella strategiska ledningsgruppen där följande chefer ingår: samtliga regionpolischefer chefen för ekonomiavdelningen chefen för HR-avdelningen chefen för IT-avdelningen chefen för juridikavdelningen chefen för kommunikationsavdelningen chefen för utvecklingsavdelningen chefen för nationella operativa avdelningen, NOA chefen för nationella operativa avdelningen är rikspolischefens ställföreträdare.

15 Rikspolischefens ledningsgrupp

16 NATIONELLA AVDELNINGAR Bilderna visar rikspolischefen och de nationella avdelningarna. Den mörkblå minsta cirkeln visar den nationella operativa avdelningen, NOA. De sex ljusblå cirklarna visar de nationella stödavdelningarna ekonomi, HR, IT, kommunikation, juridik och utveckling. NOA ska inte bedriva någon egeninitierad operativ verksamhet utan ska: i första hand stötta regionerna i komplex verksamhet, eller verksamhet som är sällan förekommande ansvara för bland annat nationell och internationell operativ kommunikation och samordning dygnet runt vara nationell kontaktpunkt mot Säkerhetspolisen, Försvarsmakten och Försvarets radioanstalt ha processansvar för bland annat underrättelseverksamhet, internationellt polisarbete och gränspolisverksamhet ha funktionsansvar för bland annat bombskyddsverksamhet och nationella insatsstyrkan. De sex nationella stödavdelningarna ska: stötta polisregionerna och bidra till att den nya Polismyndigheten arbetar som EN myndighet: enhetligt, rättssäkert och med hög kvalitet.

17 Nationella avdelningar

18 POLISREGIONERNA Den vänstra bilden visar rikspolischefen och de sju polisregionerna. Den högra visar att det inom varje polisregion kommer att finnas medarbetare med kompetens inom bland annat ekonomi, HR, juridik och kommunikation. Stödverksamheterna kommer alltså organisatoriskt att höra till de nationella stödavdelningarna. Varje region leds av en regionpolischef med ansvar för: utredningar av grova våldsbrott, regional brottssamordning och regional underrättelseverksamhet samordning av brottsofferverksamhet och viss teknikspaning att dygnet runt ha ett vakthavande befäl och minst en kvalificerad förundersökningsledare för regionen att samordna och utreda brottstyper som vinner på att hanteras regionalt. Ett antal polisregioner får också nationellt ansvar för viss verksamhet.

19 Polisregionerna ÄLVSBORG REG KRIM REG OP ENHET STOR- GÖTEBORG EKONOMI SKARABORG REGIONPOLISCHEF VÄST HR HALLAND JURIDIK FYRBODAL NATIONELLT OMRÅDE KOMMUNIKA- TION

20 POLISREGIONER MED POLISOMRÅDEN De sju polisregionerna är samma som dagens samverkansområden. Polisregionerna består i sin tur av mellan tre och nio polisområden. Bilden visar vilka polisområden som hör till vilken polisregion. Polisregionerna ska, så långt det är möjligt och effektivt, ha en liknande organisatorisk grundstruktur. Detta underlättar ledning och styrning av hela Polisen.

21 Polisregioner med polisområden

22 NYA POLISOMRÅDEN De sju polisregionerna är de sju mörkblå cirklarna under rikspolischefen i bilden till vänster. Under dem finns polisområden. Polisområdena ska: leda, samordna och följa upp den operativa verksamheten inom sitt ansvarsområde på områdesnivå ansvara för brottssamordning och ärendefördelning leda och genomföra initiala utredningsåtgärder och ansvara för utredningsverksamhet som av olika skäl inte bör handläggas i lokalpolisområdena genom till exempel ett yttre befäl ha förmåga att dygnet runt leda den yttre verksamheten på fältet inom polisområdet erbjuda viss service till allmänheten och samordna planering av personaluttag till områdesgemensamma åtaganden inom regionen. Polisområdet leds av en polisområdeschef (bilden till höger).

23 Nya polisområden

24 NÄRMAST MEDBORGARNA LOKALPOLISOMRÅDEN Närmast medborgarna finns lokalpolisområden. Ett lokalpolisområde kan bestå av en eller flera kommuner eller del av kommun i storstäder. Lokalpolisområdena ansvarar för: ingripandeverksamhet viss utredningsverksamhet trafiksäkerhetsarbete arbete mot grov och organiserad brottslighet i ett lokalt perspektiv trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete åtgärder mot ungdomsbrottslighet och arbete med stöd till brottsoffer att säkerställa och utveckla samverkan med kommunerna viss service. Chefen för lokalpolisområdet får helhetsansvar för verksamhet, ekonomi och kompetens. Det är också denna chef som i de flesta fall tecknar samverkansavtal med kommunerna.

25 Närmast medborgarna lokalpolisområden

26 ARBETSGRUPP Inom lokalpolisområdet finns ett antal chefer och medarbetare. Medarbetarna kommer att få ett ökat individuellt ansvar att agera utifrån målbilder och förståelse för konsekvenser.

27 Arbetsgrupp

28 NÄSTA STEG Arbetet fortsätter i fas fem och sex. I fas fem utvecklas hur den nya Polismyndigheten ska organiseras, ledas och styras. I fas fem ska också ytterligare nationella och regionala avdelningar och funktioner beslutas. Arbetet beräknas vara avslutat i april I fas sex tillsätts de högsta cheferna inom den nya Polismyndigheten. En ny vision, detaljorganisation och arbets- och delegationsordning tas fram. Budgetunderlag för arbetas fram. Arbetet utförs av Genomförandekommittén, arbetsgrupper och den nya nationella ledningsgruppen. Arbetet ska vara slutfört 31 december Den nya Polismyndigheten startar 1 januari 2015.

29 Nästa steg

30

Det här är Polismyndigheten. En presentation av polisens nya organisation Stefan Marcopoulos, Kommunikationsavdelningen

Det här är Polismyndigheten. En presentation av polisens nya organisation Stefan Marcopoulos, Kommunikationsavdelningen Det här är Polismyndigheten En presentation av polisens nya organisation Stefan Marcopoulos, Kommunikationsavdelningen 1 Polismyndigheten består av: 95 lokalpolisområden 27 polisområden 7 regioner (Syd,

Läs mer

DEN NYA POLISMYNDIGHETEN

DEN NYA POLISMYNDIGHETEN 2015 DEN NYA POLISMYNDIGHETEN DEN NYA POLISMYNDIGHETEN Polismyndigheten består av: 85 90 lokalpolisområden 27 polisområden 7 regioner 1 nationell operativ avdelning 1 nationellt forensiskt centrum 6 gemensamma

Läs mer

Det här är Polismyndigheten. En presentation av polisens nya organisation

Det här är Polismyndigheten. En presentation av polisens nya organisation Det här är Polismyndigheten En presentation av polisens nya organisation 1 Polismyndigheten består av: 95 lokalpolisområden 27 polisområden 7 regioner (Syd, Väst, Öst, Stockholm, Mitt, Bergslagen, Nord)

Läs mer

Talmanus till PowerPointpresentationen: polismyndighet 2015 uppdaterad version 131021. Bild 1 ---

Talmanus till PowerPointpresentationen: polismyndighet 2015 uppdaterad version 131021. Bild 1 --- Talmanus till PowerPointpresentationen: Vägen till en polismyndighet 2015 uppdaterad version 131021 Bild 1 --- Bild 2 Säkerhetspolisen ingår inte i reformen utan kommer att vara en egen myndighet efter

Läs mer

DEN NYA POLISMYNDIGHETEN

DEN NYA POLISMYNDIGHETEN 2016 DEN NYA POLISMYNDIGHETEN DEN NYA POLISMYNDIGHETEN Polismyndigheten består av: 95 lokalpolisområden 27 polisområden 7 regioner Nationella operativa avdelningen 5 gemensamma avdelningar HR-avdelningen,

Läs mer

VÄGEN TILL EN POLISMYNDIGHET 2015. 2013 10 21 Arbetet med Polissamordningen

VÄGEN TILL EN POLISMYNDIGHET 2015. 2013 10 21 Arbetet med Polissamordningen VÄGEN TILL EN POLISMYNDIGHET 2015 2013 10 21 Arbetet med Polissamordningen Vad? 21>1 Dagens 21 polismyndigheter, RPS och SKL slås samman Enig riksdag En enig riksdag bakom sammanslagningen Thomas Rolén

Läs mer

Inriktningsbeslut om Polismyndighetens övergripande organisation och styrning

Inriktningsbeslut om Polismyndighetens övergripande organisation och styrning Inriktningsbeslut om Polismyndighetens övergripande organisation och styrning Fas 3 och 4: Inriktningsbeslut Beslut den 16 oktober 2013 Innehåll Sammanfattning... 5 1 Inledning... 7 2 Utgångspunkter...

Läs mer

VAD, VARFÖR, HUR, VEM OCH NÄR - FÖRÄNDRINGSLEDNING I PROJEKTFORM HR NU 24 APRIL 2014

VAD, VARFÖR, HUR, VEM OCH NÄR - FÖRÄNDRINGSLEDNING I PROJEKTFORM HR NU 24 APRIL 2014 VAD, VARFÖR, HUR, VEM OCH NÄR - FÖRÄNDRINGSLEDNING I PROJEKTFORM HR NU 24 APRIL 2014 Riksdag och regering: skapa en Polis DECEMBER 2012 119 21 1 1965 1990-tal 2015 En naturlig fortsättning på arbetet som

Läs mer

1.3 Utgångspunkter och principer för detaljorganisationen (sid 9-11)

1.3 Utgångspunkter och principer för detaljorganisationen (sid 9-11) Utdrag från den särskilde utredarens beslut om huvuddragen i den nya polismyndighetens detaljorganisation 2014-05-15 1.3 Utgångspunkter och principer för detaljorganisationen (sid 9-11) Närmare medborgarna

Läs mer

Samverkan i lokalt brottsförebyggande. Medborgarhuset i Eslöv den 26 september 2013

Samverkan i lokalt brottsförebyggande. Medborgarhuset i Eslöv den 26 september 2013 Samverkan i lokalt brottsförebyggande arbete Medborgarhuset i Eslöv den 26 september 2013 Polissamordningen: Från en splittrad till en samlad svensk Polis En naturlig fortsättning på arbetet som redan

Läs mer

NÄRMARE MEDBORGARNA OCH MER ENHETLIGT. Arbetet inför beslut om polismyndighetens detaljorganisation 2015

NÄRMARE MEDBORGARNA OCH MER ENHETLIGT. Arbetet inför beslut om polismyndighetens detaljorganisation 2015 NÄRMARE MEDBORGARNA OCH MER ENHETLIGT Arbetet inför beslut om polismyndighetens detaljorganisation 2015 Riksdag och regering: skapa en Polis DECEMBER 2012 119 21 1 1965 1990-tal 2015 Fas 1 beslut om arbetsplan

Läs mer

POLISMYNDIGHETEN. och han har personalansvar för cheferna för polisregioner, avdelningarna och internrevisionen. Polismyndigheten består av:

POLISMYNDIGHETEN. och han har personalansvar för cheferna för polisregioner, avdelningarna och internrevisionen. Polismyndigheten består av: JANUARI 2017 POLISMYNDIGHETEN Polismyndigheten leds av rikspolischef Dan Eliasson. Han ansvarar för myndighetens verksamhet och beslutar om den övergripande organisationen, ledningen, styrningen, samt

Läs mer

Bilaga 2. Beslut som följs upp i Polismyndighetens förändringsbarometer. Statskontorets rapport 2016:22

Bilaga 2. Beslut som följs upp i Polismyndighetens förändringsbarometer. Statskontorets rapport 2016:22 Bilaga 2 Beslut som följs upp i Polismyndighetens förändringsbarometer Statskontorets rapport 2016:22 PM 1 (2) Beslut som följs upp i Polismyndighetens förändringsbarometer 1. 50 procent av regionens

Läs mer

1.1 Beredning av beslutet... 7. 1.2 Polismyndighetens resultat... 7. 1.3 Utgångspunkter och principer för detaljorganisationen...

1.1 Beredning av beslutet... 7. 1.2 Polismyndighetens resultat... 7. 1.3 Utgångspunkter och principer för detaljorganisationen... 2 Innehåll Innehåll... 3 Sammanfattning... 5 1 Inledning... 7 1.1 Beredning av beslutet... 7 1.2 Polismyndighetens resultat... 7 1.3 Utgångspunkter och principer för detaljorganisationen... 8 1.4 Definition

Läs mer

POLISSAMORDNINGEN. 2013 03 20 Genomförande 2013-2015

POLISSAMORDNINGEN. 2013 03 20 Genomförande 2013-2015 POLISSAMORDNINGEN 2013 03 20 Genomförande 2013-2015 REDAN STARTAT BYGGAS UNDERIFRÅN INSYN SAMORDNING Dagens möte Därför ska polissamordningen genomföras Utgångspunkter för polissamordningen Så ska polissamordningen

Läs mer

2014-06-25 Rev 2014-08-07. Principer för inmappning. Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten Ju 2012:16

2014-06-25 Rev 2014-08-07. Principer för inmappning. Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten Ju 2012:16 PM 2014-06-25 Rev 2014-08-07 Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten Ju 2012:16 Principer för inmappning Principer för inmappning Mappningen innebär att alla medarbetare som berörs av verksamhetsövergång

Läs mer

VERKSAMHETSÖVERGÅNG TILL DEN NYA POLISMYNDIGHETEN

VERKSAMHETSÖVERGÅNG TILL DEN NYA POLISMYNDIGHETEN VERKSAMHETSÖVERGÅNG TILL DEN NYA POLISMYNDIGHETEN Direktiv till Polisens chefer att informera sina medarbetare om preliminär inplacering, senast den 15 september 2014 Beslutet handlar om var, inte hur

Läs mer

Chef till operativa verksamheten vid Nationella operativa avdelningen

Chef till operativa verksamheten vid Nationella operativa avdelningen Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef till operativa verksamheten vid Nationella operativa avdelningen Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter

Läs mer

Projektdirektiv OP-1, Den lokala polisverksamheten

Projektdirektiv OP-1, Den lokala polisverksamheten Projektdirektiv 2013-04-25 Ju 2012:16/2013/13 Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten Ju 2012:16 Projektdirektiv OP-1, Den lokala polisverksamheten Den nya Polismyndigheten ska inleda sin verksamhet

Läs mer

Resultat av enkätundersökningar

Resultat av enkätundersökningar Bilaga till rapport Ombildningen till en sammanhållen polismyndighet. Slutrapport (2018:18) Bilaga 3 Resultat av enkätundersökningar Inom ramen för Statskontorets utvärdering av ombildningen av Polisen

Läs mer

Biträdande avdelningschef tillika chef för kansliet vid Nationella operativa avdelningen

Biträdande avdelningschef tillika chef för kansliet vid Nationella operativa avdelningen Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Biträdande avdelningschef tillika chef för kansliet vid Nationella operativa avdelningen Den tillträdande chefen för Nationella operativa avdelningen

Läs mer

Anvisningar för Polismyndighetens verksamhetsplanering, uppföljning och budgetfördelning 2015

Anvisningar för Polismyndighetens verksamhetsplanering, uppföljning och budgetfördelning 2015 2014-12-19 Ju 2012:16/2014/145 Anvisningar för Polismyndighetens verksamhetsplanering, uppföljning och budgetfördelning 2015 Ju 2012:16 Grundläggande i den nya styrmodellen är att verksamhetsplanen inte

Läs mer

Slutlig 2014-11-14. Arbetsordning för Polismyndigheten

Slutlig 2014-11-14. Arbetsordning för Polismyndigheten Slutlig 2014-11-14 Arbetsordning för Polismyndigheten 1 2 Innehållsförteckning 1 kap. Inledande bestämmelser... 4 2 kap. Ledning och organisation... 5 3 kap. De organisatoriska enheternas ansvarsområden...

Läs mer

Op5 Utvecklingsverksamheten

Op5 Utvecklingsverksamheten Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten Ju 2012:16 Op5 Utvecklingsverksamheten Delrapport etapp 1;2 15 december 2013 1 Innehåll OP 5. Rapport. Första etappen del 2... 2 Projektets genomförande...

Läs mer

2013-12-18. Slutrapport OP-3.1 Underrättelseledd operativ gränslös samverkan

2013-12-18. Slutrapport OP-3.1 Underrättelseledd operativ gränslös samverkan 2013-12-18 Slutrapport OP-3.1 Underrättelseledd operativ gränslös samverkan 2 Innehåll 1. Sammanfattning... 4 2. Bakgrund... 6 3. Uppdraget... 6 4. Avgränsningar... 6 5. Metod... 7 6. Behov av en nationell

Läs mer

Chef för lokalpolisområde till Polismyndigheten

Chef för lokalpolisområde till Polismyndigheten Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef för lokalpolisområde till Polismyndigheten Vill du arbeta med polismyndighetens viktigaste uppdrag; att skapa trygghet för medborgarna och förtroende

Läs mer

En ambitionshöjning i den lokala polisverksamheten längst fram nära medborgarna

En ambitionshöjning i den lokala polisverksamheten längst fram nära medborgarna Projektrapport 2014-06-30 Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten Ju 2012:16 Version 1.0 En ambitionshöjning i den lokala polisverksamheten längst fram nära medborgarna 2 Innehållsförteckning Varför

Läs mer

Chef till kansliet vid Nationella operativa avdelningen

Chef till kansliet vid Nationella operativa avdelningen Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef till kansliet vid Nationella operativa avdelningen Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens 21

Läs mer

OP-1 Den lokala polisverksamheten

OP-1 Den lokala polisverksamheten Projektrapport Version 1.0 Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten Ju 2012:16 Johan Dixelius John Josefson 2013-09-17 OP-1 Den lokala polisverksamheten Slutrapport 2 Innehållsförteckning Våra förslag

Läs mer

Polismyndighetens styrmodell

Polismyndighetens styrmodell 2014-12-19 Ju 2012:16/2014/147 Polismyndighetens styrmodell Ju 2012:16 Innehållsförteckning Polismyndighetens styrmodell styrfilosofi, verksamhetsidé, långsiktiga mål och strategiska initiativ...3 Bakgrund...3

Läs mer

Rapport OP-3 Kärnverksamhet

Rapport OP-3 Kärnverksamhet Rapport 2014-01-20 Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten Ju 2012:16 Rapport OP-3 Kärnverksamhet En ny organisation för Polisen Innehållsförteckning Sammanfattning av förslaget... 3 1 Uppdraget...

Läs mer

ANDT-arbetet i Södermanlands län , Mikael Backman, Polisområdeschef, PO Södermanland

ANDT-arbetet i Södermanlands län , Mikael Backman, Polisområdeschef, PO Södermanland ANDT-arbetet i Södermanlands län 2017-03-15, Mikael Backman, Polisområdeschef, PO Södermanland 1 Disposition Hur ser den nya Polismyndigheten ut i dag och hur är den rustad? Något om problembilden idag

Läs mer

Biträdande regionpolischefer och polisområdeschefer

Biträdande regionpolischefer och polisområdeschefer Biträdande regionpolischefer och polisområdeschefer Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Svensk polis står inför den största förändringen i modern tid. Dagens 22 fristående polismyndigheter

Läs mer

Granskning av lokalpolisområden

Granskning av lokalpolisområden Granskning av lokalpolisområden Internrevisionen 2019-03-26 RAPPORT 2 (11) Granskning av lokalpolisområden INNEHÅLL 1 SAMMANFATTNING... 3 2 INLEDNING... 4 2.1 Bakgrund... 4 2.2 Syfte, mål och revisionsfrågor...

Läs mer

Polisens årsredovisning 2015

Polisens årsredovisning 2015 Årsredovisning 2015 Polisens årsredovisning 2015 Produktion: Polismyndigheten Dnr: 555.871/2014, Saknr 902 ISBN: 978-91-86791-37-7 Grafisk form: Sitrus Foto: Anna Hermansson omslagets framsida övriga bilder

Läs mer

Polisområdeschef till Västmanland i region Mitt

Polisområdeschef till Västmanland i region Mitt Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Polisområdeschef till Västmanland i region Mitt Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens 21 fristående

Läs mer

Möte med Polisregion Bergslagens regionpolisråd

Möte med Polisregion Bergslagens regionpolisråd Mötesprotokoll 1 (5) Datum 2018-05-08 Polismyndigheten Polisregion Bergslagen Sandra Sjöholm Näsman Diarienr (åberopas) Saknr A864.703/2016 100 Möte med Polisregion Bergslagens regionpolisråd Datum för

Läs mer

LOKALA MEDBORGARLÖFTEN PILOTPROJEKT

LOKALA MEDBORGARLÖFTEN PILOTPROJEKT LOKALA MEDBORGARLÖFTEN PILOTPROJEKT Polissamordningen hittills Juni 2013 Regionbeslutet Oktober 2013 Inriktningsbeslutet Maj 2014 Detaljbeslutet 23 1 Jämnstora, bärkraftiga regioner Huvudorter Tydlig ledning,

Läs mer

Medborgarlöften. Fördjupad samverkan med medborgarna i centrum.

Medborgarlöften. Fördjupad samverkan med medborgarna i centrum. Medborgarlöften Fördjupad samverkan med medborgarna i centrum. 1 23 har blivit 1 polismyndighet Den 1 januari 2015 blev 21 polismyndigheter, Rikspolisstyrelsen och Statens kriminaltekniska laboratorium

Läs mer

Polismyndighetens strategi för arbete i utsatta områden

Polismyndighetens strategi för arbete i utsatta områden Polismyndighetens strategi för arbete i utsatta områden PM 2018:26 Saknr 190 Strategi 2 (7) Avser område/ämne Arbete i utsatta områden Beslutad av/titel Rikspolischef Anders Thornberg Gäller för följande

Läs mer

Trygg i Göteborg överenskommelser om samverkan mellan Göteborgs Stad och polisen

Trygg i Göteborg överenskommelser om samverkan mellan Göteborgs Stad och polisen Trygg i Göteborg överenskommelser om samverkan mellan Göteborgs Stad och polisen Gunilla Henningsson Social resursförvaltning, enheten för trygghetsfrämjande och brottsförebyggande Jag kommer berätta om

Läs mer

Chef till underrättelseverksamheten vid Nationella operativa avdelningen

Chef till underrättelseverksamheten vid Nationella operativa avdelningen Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef till underrättelseverksamheten vid Nationella operativa avdelningen Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter

Läs mer

Biträdande regionpolischefer och polisområdeschefer

Biträdande regionpolischefer och polisområdeschefer Biträdande regionpolischefer och polisområdeschefer Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Svensk polis står inför den största förändringen i modern tid. Dagens 22 fristående polismyndigheter

Läs mer

Den fysiska id-handlingen problem och möjligheter E-legitimationsdagen, 1 februari 2018

Den fysiska id-handlingen problem och möjligheter E-legitimationsdagen, 1 februari 2018 Den fysiska id-handlingen problem och möjligheter E-legitimationsdagen, 1 februari 2018 Helene Andersson, gruppchef Dokumentanalysgruppen Nationellt Forensiskt Centrum (NFC) 1 Polismyndigheten Rikspolischef

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting. Greta Berg SKL Trygghet & säkerhet

Sveriges Kommuner och Landsting. Greta Berg SKL Trygghet & säkerhet Sveriges Kommuner och Landsting Greta Berg SKL Trygghet & säkerhet Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) Är en arbetsgivar- och intresseorganisation. Driver våra medlemmars intressen och erbjuder dem stöd

Läs mer

Polismyndighetens verksamhetsuppföljning

Polismyndighetens verksamhetsuppföljning Polismyndighetens verksamhetsuppföljning I följande underlag presenteras ett urval av Polismyndighetens verksamhetsuppföljning. Den redovisade statistiken beskriver polisverksamheten ur ett antal olika

Läs mer

Lägesbild av omorganisationen

Lägesbild av omorganisationen Lägesbild av omorganisationen Tertial 2, 2016 Rikspolischefens kansli 2016-09-29 LÄGESBILD 2 (22) INNEHÅLL SAMMANFATTNING...3 Omorganisationen är inte klar...3 Flera gamla hinder har undanröjts...4 Vissa

Läs mer

Polismyndighetens verksamhetsuppföljning

Polismyndighetens verksamhetsuppföljning Polismyndighetens verksamhetsuppföljning I följande underlag presenteras ett urval av Polismyndighetens verksamhetsuppföljning. Den redovisade statistiken beskriver polisverksamheten ur ett antal olika

Läs mer

Handlingsplan Trygg och säker

Handlingsplan Trygg och säker 1/7 Beslutad när: 2016-05-30 121 Beslutad av Kommunfullmäktige Diarienummer: KS/2016:215-003 Ersätter: Gäller fr o m: 2016-05-30 Gäller t o m: 2018-12-30 Dokumentansvarig: Uppföljning: 2018 Säkerhetschef

Läs mer

Mot en medborgarnära Polismyndighet Förslag på hur en mer medborgarnära organisation kan skapas

Mot en medborgarnära Polismyndighet Förslag på hur en mer medborgarnära organisation kan skapas Mot en medborgarnära Polismyndighet Förslag på hur en mer medborgarnära organisation kan skapas 2014-01-09 Regeringskansliet Mats Paulsen Postadress Besöksadress Telefonväxel 103 33 Stockholm Karlavägen

Läs mer

Avvägningsfrågor Sammanfattning av inkomna svar från reformstödsgruppen för länspolismästare

Avvägningsfrågor Sammanfattning av inkomna svar från reformstödsgruppen för länspolismästare Avvägningsfrågor Sammanfattning av inkomna svar från reformstödsgruppen för länspolismästare 2014-09-28 Regeringskansliet Postadress Besöksadress Telefonväxel 103 33 Stockholm Karlavägen 100 1 Promemoria

Läs mer

Polismyndighetens riktlinjer för brottsoffer- och personsäkerhetsverksamheten

Polismyndighetens riktlinjer för brottsoffer- och personsäkerhetsverksamheten Polismyndighetens riktlinjer för brottsoffer- och personsäkerhetsverksamheten PM 2017:06 Saknr Publicerades den Riktlinjer 2 (26) Avser område/ämne Brottsoffer- och personsäkerhetsverksamheten Beslutad

Läs mer

Chef för Regionala underrättelseenheten i region Nord, Öst och Bergslagen

Chef för Regionala underrättelseenheten i region Nord, Öst och Bergslagen Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef för Regionala underrättelseenheten i region Nord, Öst och Bergslagen Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter

Läs mer

Polismyndighetens verksamhetsuppföljning

Polismyndighetens verksamhetsuppföljning Polismyndighetens verksamhetsuppföljning I följande underlag presenteras ett urval av Polismyndighetens verksamhetsuppföljning. Den redovisade statistiken beskriver polisverksamheten ur ett antal olika

Läs mer

Kommittédirektiv. Ombildning av polisen till en sammanhållen myndighet. Dir. 2012:129. Beslut vid regeringssammanträde den 20 december 2012

Kommittédirektiv. Ombildning av polisen till en sammanhållen myndighet. Dir. 2012:129. Beslut vid regeringssammanträde den 20 december 2012 Kommittédirektiv Ombildning av polisen till en sammanhållen myndighet Dir. 2012:129 Beslut vid regeringssammanträde den 20 december 2012 Sammanfattning En särskild utredare ska i nära samarbete med Rikspolisstyrelsen

Läs mer

Chef för utveckling och förvaltning, IT-avdelningen

Chef för utveckling och förvaltning, IT-avdelningen Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef för utveckling och förvaltning, IT-avdelningen Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens 21 fristående

Läs mer

Avvägningsfrågor Sammanfattning av inkomna svar från reformstödsgruppen för polisanställda

Avvägningsfrågor Sammanfattning av inkomna svar från reformstödsgruppen för polisanställda Avvägningsfrågor Sammanfattning av inkomna svar från reformstödsgruppen för polisanställda 2014-09-28 Regeringskansliet Elin Almqvist Postadress Besöksadress Telefonväxel 103 33 Stockholm Karlavägen 100

Läs mer

Möte i Polismyndighetens insynsråd

Möte i Polismyndighetens insynsråd Mötesprotokoll 1 (5) Datum 2018-09-18 Polismyndigheten Rikspolischefens kansli Jennie Liljeblad Diarienr (åberopas) Saknr A003.307/2018 100 Möte i Polismyndighetens insynsråd Datum för mötet Klockan Plats

Läs mer

Polismyndighetens verksamhetsuppföljning

Polismyndighetens verksamhetsuppföljning Polismyndighetens verksamhetsuppföljning I följande underlag presenteras ett urval av Polismyndighetens verksamhetsuppföljning. Den redovisade statistiken beskriver polisverksamheten ur ett antal olika

Läs mer

Chef för Regionala gränspolisen i region Stockholm

Chef för Regionala gränspolisen i region Stockholm Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef för Regionala gränspolisen i region Stockholm till Polismyndigheten Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter

Läs mer

Slutredovisning från Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten. Mars 2015

Slutredovisning från Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten. Mars 2015 Slutredovisning från Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten Mars 2015 Innehåll Innehåll... 3 Sammanfattning... 5 1 Inledning... 6 2 Organisation av kommittén... 8 3 Arbetsformer... 12 3.1 Huvudprocesser

Läs mer

Säkerhet på kommunnivån några tankar från Tryggare Sverige

Säkerhet på kommunnivån några tankar från Tryggare Sverige Säkerhet på kommunnivån några tankar från Tryggare Sverige Karl-Åke Pettersson, ordförande Det viktigaste först Vad är - En professionell NGO (non governmental organization) - Partipolitiskt och religiöst

Läs mer

Projektplan för pilotprojekt lokala medborgarlöften

Projektplan för pilotprojekt lokala medborgarlöften 2014-09-04 Version 1.0 Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten Ju 2012:16 Projektplan för pilotprojekt lokala medborgarlöften 2 Bakgrund De lokala medborgarlöftena är en del av Polismyndighetens

Läs mer

Ansvaret för ekonomin i varje enskild myndighet har också medfört olika typer av internfakturering inom Polisen då exempelvis resurser

Ansvaret för ekonomin i varje enskild myndighet har också medfört olika typer av internfakturering inom Polisen då exempelvis resurser Projektdirektiv 2013-08-22 Ju 2012:16/2013/13 Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten Ju 2012:16 Projektdirektiv EK-2, Finansiell styrning Den nya Polismyndigheten ska inleda sitt arbete den 1 januari

Läs mer

Trygg i Göteborg - Trygg i Angered - Trygg i V Hisingen - Trygg i..

Trygg i Göteborg - Trygg i Angered - Trygg i V Hisingen - Trygg i.. Trygg i Göteborg - Trygg i Angered - Trygg i V Hisingen - Trygg i.. Långsiktig samverkan mellan Polisen och SDF inom Göteborgs stad 1 Arbetsprocessen 6. Uppföljning 1. Lägesbild 5. Aktivitet Åtgärd 4.

Läs mer

Kanslichef, avdelningen för särskilda utredningar

Kanslichef, avdelningen för särskilda utredningar Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Kanslichef, avdelningen för särskilda utredningar Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens 21 fristående

Läs mer

Chefer till ekonomiavdelningen

Chefer till ekonomiavdelningen Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chefer till ekonomiavdelningen Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens 21 fristående polismyndigheter,

Läs mer

Rikspolischefens inriktning

Rikspolischefens inriktning Rikspolischefens inriktning I detta dokument beskriver rikspolischef Bengt Svenson sin syn på Polisens uppdrag och hur det ska genomföras. Uppdaterad augusti 2013. Rikspolischefens inriktning 3 Rikspolischefens

Läs mer

Polismyndighetens insatsförmåga

Polismyndighetens insatsförmåga RAPPORT 1 (9) Polismyndighetens insatsförmåga Redovisning av regeringsuppdrag att sa kersta lla insatsfo rma gan RAPPORT 2 (9) INNEHÅLL 1 REGERINGSUPPDRAGET... 3 2 GRUNDFÖRMÅGA... 4 3 DET NATIONELLA INSATSKONCEPTET...

Läs mer

Chef för verksamhetsstyrning och analys vid rikspolischefens kansli

Chef för verksamhetsstyrning och analys vid rikspolischefens kansli Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef för verksamhetsstyrning och analys vid rikspolischefens kansli Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter

Läs mer

Chef till Nationellt forensiskt centrum

Chef till Nationellt forensiskt centrum Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef till Nationellt forensiskt centrum Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens 21 fristående polismyndigheter

Läs mer

Chefer till avdelningen för särskilda utredningar, chefer till regionala verksamheter

Chefer till avdelningen för särskilda utredningar, chefer till regionala verksamheter Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chefer till avdelningen för särskilda utredningar, chefer till regionala verksamheter Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten

Läs mer

Förebyggande arbete mot våldsbejakande extremism. Anna Lekvall, vik. chef Center mot våldsbejakande extremism Presentation

Förebyggande arbete mot våldsbejakande extremism. Anna Lekvall, vik. chef Center mot våldsbejakande extremism Presentation Förebyggande arbete mot våldsbejakande extremism Anna Lekvall, vik. chef Center mot våldsbejakande extremism Presentation 20180409 Centret en del av den samlade strategin Vi är en del av regeringens nationella

Läs mer

Kommittédirektiv. En ny organisation för polisen? Dir. 2010:75. Beslut vid regeringssammanträde den 8 juli 2010

Kommittédirektiv. En ny organisation för polisen? Dir. 2010:75. Beslut vid regeringssammanträde den 8 juli 2010 Kommittédirektiv En ny organisation för polisen? Dir. 2010:75 Beslut vid regeringssammanträde den 8 juli 2010 Sammanfattning En parlamentarisk kommitté ska analysera i vilken utsträckning polisens nuvarande

Läs mer

Samverkansavtal mellan Uppsala kommun och Tryggare Uppsala län

Samverkansavtal mellan Uppsala kommun och Tryggare Uppsala län KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Börjesdotter Carina Datum 2016-01-18 Diarienummer KSN-2016-0063 Kommunstyrelsen Samverkansavtal mellan Uppsala kommun och Tryggare Uppsala län Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Granskning av särskilda satsningar - utsatta områden

Granskning av särskilda satsningar - utsatta områden Granskning av särskilda satsningar - utsatta områden Internrevisionen Ola Hultquist, Carl Ygge 2018-06-07 RAPPORT 2 (29) Ola Hultquist, Carl Ygge 2018-06-07 A191.151/2017 977 01.00 Granskning av särskilda

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Lokalpolisområde Alingsås och Vårgårda kommun

Samverkansöverenskommelse mellan Lokalpolisområde Alingsås och Vårgårda kommun Samverkansöverenskommelse mellan Lokalpolisområde Alingsås och Vårgårda kommun Samverkansöverenskommelse Lokalpolisområde Alingsås och Vårgårda kommun träffar följande överenskommelse avseende samverkan

Läs mer

OP 15Polisens nationella utredningskoncept (PNU)

OP 15Polisens nationella utredningskoncept (PNU) Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten Ju 2012:16 OP 15Polisens nationella utredningskoncept (PNU) Rapport [Ange författarens namn] 2014-08-29 1 2 Innehåll Sammanfattning... 3 1. Inledning... 4

Läs mer

Bilaga 3. Metodbilaga. Statskontorets rapport 2016:22

Bilaga 3. Metodbilaga. Statskontorets rapport 2016:22 Bilaga 3 Metodbilaga Statskontorets rapport 2016:22 PM 1 (6) Metodbilaga Vårt material har vi huvudsakligen samlat in genom intervjuer, skriftlig dokumentation från Polismyndigheten samt genom en medborgarundersökning

Läs mer

Åtgärder för att säkerställa ökad operativ förmåga, förbättrade verksamhetsresultat och bättre arbetsmiljö (1 bilaga)

Åtgärder för att säkerställa ökad operativ förmåga, förbättrade verksamhetsresultat och bättre arbetsmiljö (1 bilaga) PM 1 (3) Datum 2016-11-11 Diarienr (åberopas) A477.422/2016 Polismyndigheten Åtgärder för att säkerställa ökad operativ förmåga, förbättrade verksamhetsresultat och bättre arbetsmiljö (1 bilaga) Lägesbild

Läs mer

Chef för Regionalt utvecklingscentrum

Chef för Regionalt utvecklingscentrum Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef för Regionalt utvecklingscentrum till Polismyndigheten Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens

Läs mer

Handlingsplan Trygg och säker

Handlingsplan Trygg och säker TJÄNSTEUTLÅTANDE Stabsavdelningen Dnr KS/2016:215-003 2016-04-08 1/2 Handläggare Annica Strandberg Tel. 0152-291 63 Kommunstyrelsen Handlingsplan Trygg och säker 2016-2018 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Polisens årsredovisning 2017

Polisens årsredovisning 2017 Årsredovisning 2017 Polisens årsredovisning 2017 Produktion: Kommunikationsavdelningen Polismyndigheten Dnr: A868.568/2016 Grafisk form: Sinfo Yra Foto: Polismyndigheten Tryck: Polisens tryckeri Stockholm,

Läs mer

Presschef, Kommunikationsavdelningen

Presschef, Kommunikationsavdelningen Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Presschef, Kommunikationsavdelningen till Polismyndigheten Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens

Läs mer

Polisens årsredovisning 2018

Polisens årsredovisning 2018 Årsredovisning 2018 Polisens årsredovisning 2018 Produktion: Kommunikationsavdelningen Polismyndigheten Dnr: A579.501/2017 Grafisk form: Sinfo Yra Foto: Polismyndigheten Tryck: Polisens tryckeri Stockholm,

Läs mer

Chefer till nationella avdelningar

Chefer till nationella avdelningar Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chefer till nationella avdelningar till Polismyndigheten Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens 21

Läs mer

Polismyndighetens verksamhetsplan för 2016

Polismyndighetens verksamhetsplan för 2016 Polismyndighetens verksamhetsplan för 2016 Innehåll Innehåll Förord...5 Verksamhetens inriktning...6 Verksamhetsidé...7 Långsiktiga mål...8 Strategiska initiativ...9 Förändringsarbetet i fokus...12 3

Läs mer

Regional underindelning Region öst

Regional underindelning Region öst Regional underindelning Region öst Delrapport: Polisområden och Lokalpolisområden Torbjörn Johansson Håkan Boberg Ove Callheim Patrik Crafoord Ann-Louise Kämpe Hanna Sjögren Ann-Louise Stenius Martin Ulvenhag

Läs mer

Polisens årsredovisning 2016

Polisens årsredovisning 2016 Årsredovisning 2016 Polisens årsredovisning 2016 Produktion: Kommunikationsavdelningen Polismyndigheten Dnr: A534.161/2015, Saknr 902 Grafisk form: Yra Foto: Polismyndigheten Tryck: Polisens tryckeri Stockholm,

Läs mer

Viktiga synpunkter på polisens nya organisation

Viktiga synpunkter på polisens nya organisation Sida 1 av 10 Polisregion Nord Insynsrådet Polisregion Nord Viktiga synpunkter på polisens nya organisation Farhågor inför framtiden, förslag och metod för dimensionering Den polisorganisation som nu är

Läs mer

Samverkansinriktning för Sydsamverkan 2010

Samverkansinriktning för Sydsamverkan 2010 Dokumentnamn Samverkansinriktning 2010 Handläggare Tom Jensen Sidan 1 (7) Datum Diarienummer 2010-03-10 AA 160-11184/10 Samverkansinriktning för Sydsamverkan 2010 1 Arbetet med samverkansinriktningen Bakom

Läs mer

Rikspolischefens inriktning. I detta dokument beskriver rikspolischef Bengt Svenson sin syn på Polisens uppdrag och hur det ska genomföras.

Rikspolischefens inriktning. I detta dokument beskriver rikspolischef Bengt Svenson sin syn på Polisens uppdrag och hur det ska genomföras. Rikspolischefens inriktning I detta dokument beskriver rikspolischef Bengt Svenson sin syn på Polisens uppdrag och hur det ska genomföras. Uppdaterad 2011. inledning Produktion: Rikspolisstyrelsen, Box

Läs mer

Översyn av geografisk indelning i polisregion Nord

Översyn av geografisk indelning i polisregion Nord Rapport 2014 11 11 Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten Ju 2012:16 Översyn av geografisk indelning i polisregion Nord 2 Innehåll 1. UPPDRAGET... 3 1.1. Inriktningsbeslut... 3 1.2 Beslut om huvuddragen

Läs mer

Strategi Program Plan Policy >> Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Riktlinjer för trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete

Strategi Program Plan Policy >> Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Riktlinjer för trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete Strategi Program Plan Policy >> Riktlinjer Regler Lysekils kommuns Riktlinjer för trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2018-05-17, 75 För revidering ansvarar:

Läs mer

Ombildningen till en sammanhållen polismyndighet

Ombildningen till en sammanhållen polismyndighet Ombildningen till en sammanhållen polismyndighet Delrapport 1 om genomförandearbetet 2016:22 MISSIV DATUM DIARIENR 2016-09-23 2014/79-5 ERT DATUM ER BETECKNING 2014-04-10 Ju2014/2492/PO Regeringen Justitiedepartementet

Läs mer

Regionpolischef till region Stockholm

Regionpolischef till region Stockholm Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Regionpolischef till region Stockholm Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens 21 fristående polismyndigheter,

Läs mer

Trygghetsfrämjande och brottsförebyggande metoder/modeller

Trygghetsfrämjande och brottsförebyggande metoder/modeller Trygghetsfrämjande och brottsförebyggande metoder/modeller Gunilla Henningsson Social resursförvaltning, enheten för trygghetsfrämjande och brottsförebyggande Innehåll Politisk förankring. Trygg i Göteborg

Läs mer

Biträdande chef för utvecklingsavdelningen tillika kanslichef

Biträdande chef för utvecklingsavdelningen tillika kanslichef Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Biträdande chef för utvecklingsavdelningen tillika kanslichef till Polismyndigheten Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten

Läs mer

Områdesindelningens påverkan på kärnverksamheten

Områdesindelningens påverkan på kärnverksamheten Underlag till kansliet inför Polisen 2015 1 Områdesindelningens påverkan på kärnverksamheten Verksamhetsanalys Uppdrag Arbetsgrupperna för en utvecklad och anpassad kärnverksamhet har fått i uppdrag av

Läs mer

Chef rättslig styrning och stöd vid rättsavdelningen

Chef rättslig styrning och stöd vid rättsavdelningen Genomförandekommittén för nya Polismyndigheten söker Chef rättslig styrning och stöd vid rättsavdelningen Den nya Polismyndigheten bildas den 1 januari 2015. Polismyndigheten som ersätter dagens 21 fristående

Läs mer