Anteckningar. Namn på nätverk/grupp. 1. IN - Väst

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anteckningar. Namn på nätverk/grupp. 1. IN - Väst"

Transkript

1 Anteckningar NÄRVARANDE Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Hans Skålberg, Härryda Lars-Gunnar Hermansson, Kungälv Monika Nilsson, Lerum Nomi Madolo, Partille Jennifer Holm, Stenungsund Anders Jelmbark, Tjörn Marie Egerstad, Göteborgsregionen Linda Andersson, Göteborgsregionen Sofia Reimer, Göteborgsregionen Jenny Hostetter, Göteborgsregionen Amir Fikic, Göteborgsregionen Fredric Alvstrand, Göteborgsregionen Anne-Li Drath, Göteborgsregionen EJ NÄRVARANDE Stefan Hagebring, Alingsås Johan Roos, Göteborg Mia Strand, Göteborg Sofia Grebner, Mölndal Per Andersson-Sellén, Stenungsund Peter Bäcklund, Lilla Edet Tony Jiveus, Kungsbacka 1. IN - Väst Sofia, Jenny och Amir gav information kring IN-Väst och vad projektet har inneburit för deltagarna. På slutkonferensen som hölls i maj och under projektets gång har det kommit fram önskemål om var det behövs mer insatser och hur man ska tänka kring prioritering. Information och material från projektet hittar man här Under projekttiden har kommunernas verksamheter själva valt inriktningar utifrån det behov som funnits på respektive plats. Några av de slutsatser man kommit fram till är följande: - Struktur för kollegialt arbete - Samsyn för kvalitetsutveckling 1 (7)

2 - Arbetsmodellerna fungerar lika bra för alla utbildningsområden även utanför vuxsfi. - Frånvaro/närvaro är inte ett styrmått för sfi. Fundera gärna över vilka behov som kan finnas i ett fortsatt arbete. Kontakta sofia.reimer@goteborgsregionen.se kring detta. - Bra återkoppling kring projektet - AME-jobbspår, där är de enskilda (ev två) kommunerna för små. För att få lite storlek på detta behövs en samverkan inom GR - I nätverken har detta varit uppe, men detta behöver även fångas upp av AME, AF etc. - Svårt med AF-kontakt, så regionalt vore detta bra. 2. Kommuninformation Lars-Gunnar Hermansson informerade om dagsläget i Kungälv Verksamhetschefen i Kungälv har sagt upp sig och Lars-Gunnar går in som en av två t.f, men behåller även de uppgifter som han redan har. Har sett över utbildningsplikten och vad den innebär för sfi-studerande. Det är få som gör något utöver de timmar som ingår i sfi-studierna. Det ger ingen bra uppföljning. Bara 4% har någon form av praktik. Utbildningsplikten är svårtydd, då det är mycket som räknas som utbildning. För att reda i detta har man i Kungälv anställt två praktiksamordnare som ska se över hanteringen och få igång de studerande. Med sfi, orienteringskurser och praktik ska de som berörs av utbildningsplikten komma upp i 40 timmar/vecka. I denna här gruppen är förutsättningarna väldigt olika. En av praktiksamordnarna är kontaktperson mot AF och den andra mot kommunen. Tanken är att alla på sfi ska ha 40 timmars sysselsättning och i första steget testar vi ett år för att sedan göra en utvärdering. Finansieringen sker med medel avsatta för utbildningsplikten. Som det ser ut idag, kommer dessa medel att betalas ut t.o.m Återkopplar gärna efter första året med mer information om hur projektet har fallit ut. - Har ni någon överenskommelse med AF - Ja, och de kommer att skriva in detta i sin information - Hur många personer pratar vi om - När det gäller utbildningsplikten är det 70 personer, men om vi når alla vi vill så pratar vi om flera hundra. 2 (7)

3 - KLIVA är en statlig utredning där man i augusti går upp med ett betänkande kring just den här gruppen, där man anser att minst 23 timmar utbildninga ska gälla per vecka. Men här har Kungälv redan kommit längre. - Tanken var att detta redan skulle varit igång 2018, men det tog lite längre tid. - Är det många som är nybörjare? - Ja, många är nybörjare men de flesta läser redan hos oss. - En utmaning är att få med arbetsgivarna på detta och att de verkligen ser möjligheten i projektet. I Kungälv har vi ett samhällskontrakt med företagare. 3. Lärlingsgruppen Vuxenutbildningsnätverket gav lärlingsgruppen i uppdrag att se över följande: - att kommunal resurs inbegriper även lärling - att lärling hanteras på samma sätt som yrkesutbildningar inom GRvux - att arbeta för en regional ansöknings- och antagningsprocess via webbansökan - att se över en regional lösning av IKE-hantering liknande den som finns inom yrkesvux. Det har varit många utmaningar i arbetet med uppdraget. En hel del lappa och laga för att få lärlingsarbetet att fungera. Det har varit många ansökningar till de lärlingsplatser som varit befintliga och när då den kommunala resursen mer eller mindre har tagit slut för vissa kommuner, har detta gjort arbetet än svårare. I den redovisning av antalet sökta platser ser man att det är fler kommuner än de som var med från starten som har sökt. Lärlingsgruppen hoppas på möjligheten att söka mer statsbidrag för att kunna möta behovet. Förenklingen med webbansökan är en av anledningarna till att så många söker dessa platser. Detta har resulterat i mycket arbete när det gäller antagningsprocessen. Följande frågeställningar har dykt upp i lärlingsgruppens arbete: - Ska man fortsätta med kontinuerlig ansökan eller ska alla utbildningar stängas samtidigt i ansökningsperioderna - Vad händer med överhänget för lärling och hur påverkar det kommande års sökbara platser. - Att kombinera yrkvux och lärling försvårar, dessa behöver hanteras som två olika spår. - Vet man hur många avslag som har gjorts - Nej, men det ser bättre ut än vad man från början trodde - Om man i kommunerna säger nej till ansökningar, så kan det i förlängningen påverka vårt samarbete negativt. - Alla platser är i stort intecknade nu, hur länge kommer de att ligga ansökningsbara 3 (7)

4 - Det är bara några enstaka utbildningar i Göteborg som ligger ute, i övrigt stängs utbildningarna allt eftersom. - Det ligger många utbildningar med kommun ok på kö idag, kanske bättre att sätta platsbrist på dessa. - För att hinna med alla lärlingsansökningar kommer GR att ta in en person på 30% i förstärkning fr o m hösten. - Om det inte blir mer tilldelning av statsbidrag och platser för lärling, kommer vi inte att kunna ta emot fler ansökningar. 4. Ekonomi - Maxtak Nätverket har tidigare tagit beslut kring maxtak i yrkesutbildningar gällande: - antal timmar svenska - orienterings- och teoretiska kurser Vid stickprov ser man att dessa beslut inte efterlevs av utbildningsanordnare. Det innebär att kostnaderna ökar för aktuella utbildningar och frågan är vem som ska ta den kostnaden. Rimligt vore att fakturera ansvarig utbildningsanordnare. GR får i uppdrag att ta fram ett beslutsunderlag till kommande möte med innebörden att GR ansvarar för kontakt med aktuell huvudman när man ser att maxtaken överstigs. : - Språkstödsgruppen har tittat på detta och i augusti kommer man att göra en ordentlig genomlysning. - När det gäller Göteborg kan ingen utbildningsanordnare lägga till något utan att stämma av med arbvux, vilket vi bör ta i beaktande - Kan nätverket fatta beslut när det gäller externa utbildningsanordnare? - Borde vara huvudman som har ansvaret - Om man sänker maxtaken generellt och vässar beställningarna då skulle man kunna utbilda många fler. Varför inte testa det under något år och se hur det skulle fungera. Bifogas bilder - Komplettering yrkesförare Skolverket har gjort en granskning när det gäller hur man redovisar yrkesförarutbildning. Bland annat har man gjort en särskild granskning på kravet 15% praktik. Om man inte följer skolverkets direktiv, kan man bli återbetalningsskyldig. GR har bistått skolverket med uppgifter på de elever som ingått i granskningen. Om detta är en återkommande granskning vet man inte, men ett allmänt medskick är att se över de handlingsplaner som finns så att dessa efterföljs. 4 (7)

5 - IKE- beslut från UC Kort information om beslutsgången gällande IKE. Utbildningscheferna har godkänt framlagt förslag vilket nu går vidare till Utbildningsgruppen för godkännande. 5. Diskussion/information - Höstkonferens Informerades om programmet för höstens konferens den september. De som inte anmält intresse av att delta bör göra detta snarast till linda.andersson@goteborgsregionen.se - ESF-utlysning för kortutbildade Flera av chefsnätverken i GR har uppmärksammat ett behov för målgruppen med kort utbildningsbakgrund eller funktionsvariationer, vilka står långt ifrån arbetsmarknaden. Den gruppen står inför stora utmaningar vilket försvårar inträdet på arbetsmarknaden. GR har identifierat en ESF-utlysning fokuserad på att öka övergångarna till arbete eller studier för denna grupp. Med den bakgrunden hölls en workshop för att fortsatt inventera behoven och fundera på en gemensam projektansökan. En generell slutsats från workshopen är att alla behöver arbeta tydligare mot denna målgrupp och GR fick uppdraget att fram ett underlag till en ESFansökan. Kommunerna kommer att få ett erbjudande om att vara med. - Hur tänker man använda pengarna? - I första hand tänker man riktade utbildningar för att nå de som inte passar in på sfi eller annan befintlig utbildning. - Kommer AF att vara med - Nej, då detta inte är en nationell ansökan avstår de. - Nytt samverkansavtal fortsatt beslutsgång Utbildningschefsnätverket och Utbildningsgruppen har båda fått det nya samverkansavtalet presenterat för sig. Om Utbildningschefsnätverket godkänner avtalet på kommande möte finns en stor möjlighet att det finns ett nytt samverkansavtal fr o m 1 januari Utbudsplanering - Augustistart information Informerades om hur resultatet ser ut efter att ansökningsomgången har stängt. Dock kan efteranmälan påverka antalet platser. Av 526 planerade platser kommer 466 att gå igång, cirka ansökningar från individer har kommit in. Det finns några utbildningar som är osäkert om de går igång på grund av svagt söktryck. Här får huvudman ta beslut. Generellt är söktrycket dock större jämfört med förra året. 5 (7)

6 Det som slår igenom i år är den stora mängden kommunavslag på grund av den kommunala resursen. Detta har påverkat antalet som kan bli antagna. Vuxenutbildningsnätverket enades om att GR tar fram ett underlag till kommande möte gällande omfattning av kommunavslag i augustistart, samt att därefter informeras utbildningschefer och kommunchefer om situationen. - Vi måste värna om våra utbildningar och samarbete. Frågan måste upp högre för att få en förståelse för vad det innebär att så många kommunavslag görs i vår region. - Vi borde kunna ha en öppenhet här i nätverket om hur man tänker när det gäller kommunavslag eller inte. - Det vore bra. Kanske har man inte riktigt förstått vad det innebär. Går det att ta fram ett underlag över vilka kommuner och i vilken omfattning man har satt kommunavslag. Man får inte glömma att kostnaden ligger kvar på hemmaplan för de som inte får utbildning. - Januaristart utbud 2020, omfattning/inriktning Informerades från utbudsplaneringsgruppens arbete kring januaristart Vuxenutbildningsnätverket enades om att godkänna budgetförslag för 2020, samt att uppdra till utbudsplaneringsgruppen att justera något i starterna och lägga fler platser i januari. Språkstödsgruppen har tittat på en ny variant av språkstödsutbildning och frågan har gått till utbudsplaneringsgruppen om möjlighet att göra detta som en pilot. - Är valideringsutbildningar aktuellt, de är lika dyra som vanliga utbildningar. - Bra om man kan lägga tyngden på antalet utbildningsplatser i januaristart med tanke på överhäng. - Tidplan 2020 januari Redovisades förslag på tidplan januaristart (7)

7 Vuxenutbildningsnätverket enades om att godkänna lagt förslag på tidplan för januaristart Omvärldsbevakning Vid Arbetsförmedlingens prognossläpp i veckan framgick att under 2019 har man sett att arbetslösheten ökar något och att antalet personer i arbete minskar jämfört med Till exempel har industri och bygg fortsatt högkonjunktur men det börjar plana ut. 7. Ventilen - Överintag Idag förekommer det inget överintag men då det har visat sig att utbildningsanordnarna då och då drabbas av avhopp när det är försent att ta in reserver, har detta kommit upp som ett önskemål/fråga. GR tittar på en hantering som inte kommer att påverka den kommunala resursen. Har man önskemål om att göra överintag, hör av er till ulrika.krabbe@goteborgsregionen.se - SYV-Online en webbsida vilken vänder sig till alla som arbetar med studie- och yrkesvägledning. I år är tanken att lägga mer fokus på att fylla sidan med metoder, material, forskning och länkar användbara för de personer som arbetar med studie- och yrkesvägledning för vuxna eller för personer som står långt från arbetsmarknaden. En workshop kommer att hållas inför detta, är man intresserad av att delta kontaktar man jennie.bubach@goteborgsregionen.se. - Representation, Stenungsund Ny ledamot i Stenungsund, Jennifer Holm. - Vux-AU Jennifer Holm, Stenungsund ny ledamot för norra noden i Vuxau. - Future skills En liten påminnelse om att markera den 10 oktober för Future Skills. Antecknat av: Linda Andersson Göteborgsregionen 7 (7)

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket. 1. Kommuninformation

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket. 1. Kommuninformation Anteckningar Närvarande Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Anders Hedman, Ale Tony Jivéus, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson, Kungälv Peter Bäcklund, Lilla Edet Tina Chavoshi, Mölndal Nomi Madolo, Partille

Läs mer

En slutkonferens är planerad till den 21 maj, inbjudan kommer inom kort.

En slutkonferens är planerad till den 21 maj, inbjudan kommer inom kort. Anteckningar NÄRVARANDE Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Johan Roos, Göteborg Mia Strand, Göteborg Tony Jivéus, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson,

Läs mer

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket Anteckningar NÄRVARANDE Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Stefan Hagebring; Alingsås Johan Roos, Göteborg Mia Strand, Göteborg Sofia Grebner,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20160518 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 18 maj, 2016, 08.30-12.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan Hallström,

Läs mer

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar. Vuxenutbildningsnätverket Anteckningar NÄRVARANDE Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Sofia Grebner, Härryda Lena Modin-Heberg, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson, Kungälv Monica Nilsson, Lerum Peter Bäcklund,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2018-06-13 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag,13 juni, 2018, 08.30-13.00 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10-14, Göteborg Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2018-04-11 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag,11 april, 2018, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg. Lokal: 95:an Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20161019 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 19 oktober, 2016, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan

Läs mer

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20160113 Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 13 januari, 2016, kl 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 17 juni 2015 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 17 juni 2015, 08.30-11.30 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10-14 Göteborg. Närvarande

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20170905 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Tisdag 5 september, 2017, 10.00-14.00 Plats: Malmö Börshus, Skeppsbron 2, Malmö Ledamöter Pia Alhäll,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 7 september 2015 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Måndag 7 september 2015, 16.30-17.30 Plats: Sankt Jörgen Park, Knipplekullen 8-10, Göteborg Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2018-01-24 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag, 24 januari, 2018, 08.30-12.00 Plats: GR, Anders Personsgata 8, Göteborg. Lokal: 95:an Deltagare

Läs mer

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018 Framtidens modell för utbud och ekonomi Vuxenutbildningsnätverkets konferens 17-18 september 2018 Statsbidragshantering Vilka statsbidrag ska GR söka Statsbidrag för rekryterande insatser Motprestation

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2014-10-22 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 22 oktober 2014, kl. 08.30-12.00 Plats: GR, lokal Pater Noster (219) Deltagare Jan Elftorp,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20 maj 2015 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 20 maj 2015, kl 08.30-11.30 Plats: ATWORK i Gårda, Johan på Gårdas gata 5a, Lokal: Devil Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2017-10-18 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag18 oktober, 2017, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg, Lokal 95:an Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2017-03-27 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag, 15 mars 2017, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan Hallström,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2015-01-14 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 14 januari 2015, kl. 08.30-11.45 Plats: GR, lokal Pater Noster Deltagare Martin Nordström,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 6 oktober 2010, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 255, GR Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte Ericsson,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp 2015-08-26 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 26 augusti 2015, kl 08.30-11.30 Plats:

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20170614 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 14 juni, 2017, 08.30-11.30 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10-14, Göteborg Ledamöter Martin

Läs mer

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20160309 Anteckningar från Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 9 mars, 2016, kl 12.30-15.30 Plats: GR, Anders Personsgatan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20151104 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 4 november 2015, kl 08.30-11.30 Plats: GR, Anders

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Alingsås 22 april 2015 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 22 april, 2015, 08.30-11.30 Plats: Utbildningens Hus, Rum Stora Telebild, Östra Ringgatan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20171206 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 6 december, 2017, 08.30-13.00 Plats: Hotell Tidbloms, Olskroksgatan 23, Göteborg Ledamöter Pia

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20160309 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 9 mars, 2016, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Deltog Staffan Hallström,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 20160217 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 17 februari 2016, kl 08.30-11.30 Plats: GR, Anders

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Vuxenutbildningsnätverket operativa ledningsgrupp Göteborg 2016-12-07 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Tid: Onsdag 7 december, 2016, kl 11.30-15.00 Plats: Villa

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20161207 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 7 dec, 2016, 08.30-12.30 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10, Göteborg. Ledamöter Martin

Läs mer

Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet

Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet HANDLING 2015-08-14 Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet Arbetslöshetssiffrorna är från maj 2015. Öppet maj 15 Skolverkets siffror Andel i regionen Andel i riket Antal

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2017-01-25 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag, 25 januari 2017, 08.30-11.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, Göteborg, lokal 95:an Ledamöter

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2014-04-30 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 30 april 2014, kl. 08.30-12.00 Plats: ATWORK, lokal Joomba Johan på Gårdas gata 5 A Deltagare

Läs mer

Representation i Vuxenutbildningsnätverket

Representation i Vuxenutbildningsnätverket ÄRENDE 3 Till Representation i föreslås enas om att Anders Jelmbark, Tjörns kommun, går in i istället för Gunilla Lövström från och med Göteborg 2015-05-27 ÄRENDE 4 Till Representation i s Operativa Ledningsgrupp

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 5 maj 2010, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 119, GR Deltagare Staffan Uddenberg, Härryda, Ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte Ericsson, Alingsås Stefan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20160427 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 27 april, 2016, 08.30-11.45 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal 95:an Ledamöter Staffan Hallström,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 2016-06-21 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 15 juni, 2016, 08.30-11.30 Plats: Villa Odinslund, Carlbergsgatan 10, Göteborg Ledamöter Staffan

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsgruppen 2012-11-30 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 21 november 2012, kl. 09.00-12.00 Plats: GR, Rum Tistlarna (255) Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2018-04-13 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag den 13 april 2018, kl 08.30-14.30 Plats: GR Deltagare Anette Liedström-Hjorth, Kungsbacka (för

Läs mer

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Förordning 2015:504 Statsbidraget ska användas till utbildning som motsvarar kommunal vuxenutbildning

Läs mer

Nätverksrapport för Förskolenätverket

Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverkets syfte och uppdrag Nätverkets representanter har strategiska ledaruppdrag. Ledamotskapet är personligt och nätverkets syften är att; - Initiera regiongemensamma

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2015-03-11 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: onsdag 11 mars 2015, kl. 08.30-11.30 Plats: GR, lokal Pater Noster Deltagare Martin Nordström,

Läs mer

SAM-projektet (Student Activity Monitoring) genomförde sin slutkonferens. Ett sammanhållet uppföljningssystem.

SAM-projektet (Student Activity Monitoring) genomförde sin slutkonferens. Ett sammanhållet uppföljningssystem. 2016-2017 Intresse för en gemensam upphandling av ITstöd har initierats i regionen. Språkstödsutbildningar genererar fortsatt ett stort intresse och totalt har man startat 34 utbildningar med språkstöd

Läs mer

Halvtidsutvärdering av yrkesutbildningar med språkstöd Den 12 december 2014

Halvtidsutvärdering av yrkesutbildningar med språkstöd Den 12 december 2014 Halvtidsutvärdering av yrkesutbildningar med språkstöd Den 12 december 2014 Bakgrund GRsfi startade 2011-07-01 som ett delprojekt i Kommungemensam plattform. Erbjuda fler alternativ som kan skapa snabbare

Läs mer

Ordförande och vice ordförande i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp

Ordförande och vice ordförande i Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp MISSIV Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp 2015-03-11 ÄRENDE 2 Till Vuxenutbildningsnätverkets operativa ledningsgrupp Förslag till Ordförande och vice ordförande i Vuxenutbildningsnätverkets

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdag 5 februari 2009, kl 08.30-10.50 Plats: GR-Huset, Rum 255 och rum 253 Ledamöter Helene Odenjung (FP), Göteborg, ordförande Kristina Tharing (M),

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2016-09-02 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag 2 september 2016, klockan 13.00-15.40 Plats: Gala 1, Sankt Jörgen Park Deltagare Tomas Berndtsson,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2017-06-16 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag 16 juni 2017, kl 09.00-13.00 Plats: Gottskärs hotell, Onsala Deltagare Maria Andersson, Kungälv

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2017-08-25 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag den 25 augusti 2017, kl 13.00-14.40 Plats: Stenugnsbaden, Stenungsund Deltagare Anette Liedström-Hjorth,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Tisdagen 13 april 2009, kl 8.30-12.00 Plats: Burgården, Lokal Carmen Deltagare Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn & vux), Ordförande Jan Magnusson,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen ANTECKNINGAR Vuxenutbildningsnätverket 2013-03-13 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: onsdag 6 mars 2013, kl. 09.00-12.00 Plats: GR, Rum Pater Noster (219) Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen,

Läs mer

Anteckningar från möte Vux-UC

Anteckningar från möte Vux-UC Anteckningar från möte Vux-UC Tid: Tisdag 25 augusti 2009, kl 13.00-15.00 Plats: GR-Huset, Rum 264 Deltagare Jan Elftorp, Göteborg, Ordförande Jan Wennebrink, Stenungsund, Norra noden Yvonne Barkstedt,

Läs mer

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Tid: Torsdagen 31 augusti 2000, kl 14.00-16.30 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Rum Trappen Ledamöter Vivi-Ann Nilsson (s), Göteborg, Ordförande Hillevi Ottosson

Läs mer

Januaristart GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND

Januaristart GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Januaristart 2018 Planerat 645 platser på 44 utbildningar. Sökbar totalkostnad ca 62 500 000 SEK Kostnad statsbidrag ca 45 000 000 SEK Kostnad kommunal resurs ca 17 500 000 SEK Utfall per den 23e januari

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 4 november 2009, kl 09.00-12.00 Plats: Vuxenutbildningen, Öckerö Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Lise-Lotte Ericsson, Alingsås

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 12 november 2008, kl 09.00-12.00 Plats: Mölndals Museum, Kvarnbygatan 12, Mölndal Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Tisdag 26 augusti 2008, kl 08.00-12.00 Plats: Bergabo Hotell & Konferens Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 12 september 2007, kl 08.30-12.00 Plats: Kungsbacka Deltagare Stefan Ericsson, Göteborg, Ordförane Anna Gullberg, Alingsås Lise-Lotte Ericsson, Alingsås

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Vuxenutbildningsnätverket Göteborg 20160127 Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsnätverket Tid: Onsdag 27 januari, 2016, 08.30-12.30 Plats: GR, Anders Personsgatan 8, lokal SEXAN Ledamöter Martin Nordström,

Läs mer

Vuxnätverket

Vuxnätverket Vuxnätverket 2017-09-05 Språkstödskostnader Kostnaden för språkstöd behöver hanteras Alt 1: Lyft över kostnaden för svenskan till kommunerna. Effekt -> Kostnaden för språkstödsutbildningar i den regionala

Läs mer

Vägen till en framgångsrik lärlingsmodell

Vägen till en framgångsrik lärlingsmodell Vägen till en framgångsrik lärlingsmodell Våra rekommendationer är inom fyra huvudpunkter: Modellens utgångspunkt Organisering Pedagogens nya roll Marknadsföring till nya och befintliga målgrupper Men,

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 5 november 2009, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 255 och 253, GR Ledamöter Helene Odenjung (FP), Göteborg, ordförande Kristina Tharing (M), Göteborg

Läs mer

Anteckningar. Utbildningschefsnätverket

Anteckningar. Utbildningschefsnätverket Anteckningar NÄRVARANDE Elisabeth Westin, Lerum (för & grund, gymn & vux), ordförande Åsa Ericson, Ale (för & grund, gymn & vux) Åsa Holmstrand, Alingsås (gymn & vux) Elisabet Nord, Göteborg (förskola)

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 11 juni 2008, kl 09.00-12.30 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 219 Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Jan

Läs mer

Samverkansavtal kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen

Samverkansavtal kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen Samverkansavtal kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen 1. Avtalsparter Avtalets parter är Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) och följande medlemskommuner: Ale, Alingsås, Göteborg, Härryda, Kungsbacka,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2013-11-29 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag 29 november 2013, klockan 08.30-12.00 Plats: GR, Rum Vinga (135) Deltagare Bengt Randén, Partille

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen, kl 08.30-15.00 Plats: Evert Taubes Värld, Liseberg Deltagare Jan Östgärd, Härryda (gymn & vux) Ordförande Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn

Läs mer

Uppföljning av yrkesutbildningar för vuxna i Göteborgsregionen anordnade av GRvux, 2010-01-01 till 2011-12-31 - Kortversion

Uppföljning av yrkesutbildningar för vuxna i Göteborgsregionen anordnade av GRvux, 2010-01-01 till 2011-12-31 - Kortversion Uppföljning av yrkesutbildningar för vuxna i Göteborgsregionen anordnade av GRvux, 2010-01-01 till 2011-12-31 - Kortversion Bakgrund Yrkesvux är i Göteborgsregionen en kommunalt och statligt finansierad

Läs mer

Statsbidrag

Statsbidrag Statsbidrag 2014-2015 Resurser 2014 2015 Totalt Yrkesvux 64 435 000 32 885 000 97 320 000 Yrkesförare buss 3 840 000 2 580 000 6 420 000 Yrkesförare lastbil 2 280 000 2 204 861 4 484 861 Lärlingsvux *4

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 6 februari 2008, kl 08.30-12.00 Plats: Hantverk & Design, Nääs Fabriker, Tollered, Lerum Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 13 maj, kl 08.30 14.30 Plats: GR, lokal Vinga (135) Deltagare Jan Magnusson, Öckerö (för & grund, gymn & vux), Ordförande Cecilia Knutsson, Alingsås

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 20 oktober 2004, kl 08.30-12.00 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Göteborg, Rum 335 Deltagare Jan Rösman, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2017-05-05 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag 5 maj 2017, klockan 08.30-14.45 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Deltagare Maria Andersson, Kungälv

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 september, kl 08.00 12.00 Plats: Nohlgården Höger, Aspenäs Lerum Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Peter Johansson,

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan apr 2018

Samtliga månadsanställda jan apr 2018 208 jan apr 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 7,6 7,8 6, Ale 8, 8,3 8,7 6, Härryda 7,5 8,5 8,8 6,2 Partille 7,8 8,5 9,6 3,6 Mölndal 7,7 8,7 9,0 6,4 Alingsås 8, 8,7 8,9 6, Stenungsund 7,7 8,8

Läs mer

Närvarande. Ej närvarande. Utbildningschefsnätverket

Närvarande. Ej närvarande. Utbildningschefsnätverket Närvarande Elisabeth Westin, Lerum (för & grund, gymn & vux), ordförande Karl-Olof Petersson, Partille (för & grund, gymn & vux), vice ordförande Åsa Ericson, Ale (för & grund, gymn & vux) Anneli Schwartz,

Läs mer

Business Region Göteborg

Business Region Göteborg Business Region Göteborg Läget i Göteborgsregionen RÅDANDE HÖGTRYCK I REGIONENS NÄRINGSLIV ARBETSLÖSHETEN ÄR LÄGST BLAND STORSTADSREGIONER UNIKT INTRESSE FÖR GÖTEBORG - FORDONSINDUSTRINS OMSTÄLLNING FÖRSÄTTER

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan aug 2018

Samtliga månadsanställda jan aug 2018 208 jan aug jan aug 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 6,3 6,4 6,5 5,2 Ale 8, 7,9 6,8 7, 5,3 Härryda 7,5 7,3 7,3 7,6 5,2 Stenungsund 7,7 7,6 7,3 7,5 6, Alingsås 8, 7,3 7,6 4, Partille 7,8 7,8

Läs mer

Samverkansavtal inom vuxenutbildningen i Göteborgsregionen

Samverkansavtal inom vuxenutbildningen i Göteborgsregionen Samverkansavtal Samverkansavtal inom vuxenutbildningen i Göteborgsregionen 2004-02-02 1 Regionalpolitiska utbildningsmål (sept. 2001) Satsningar på det livslånga lärandet en regional framgångsfaktor Regional

Läs mer

Halvtidsutvärdering av yrkesutbildningar med språkstöd Den 8 september 2014

Halvtidsutvärdering av yrkesutbildningar med språkstöd Den 8 september 2014 Halvtidsutvärdering av yrkesutbildningar med språkstöd Den 8 september 2014 Om undersökningen Utvärderingens genomförande Halvtidsutvärderingen har genomförts av Splitvision Research på uppdrag av GR Utbildning

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 7 februari 2007, kl 08.30-12.00 Plats: Vuxenutbildningen i Härryda, Långenäsvägen 5 (Mölnlycke Centrum) Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen,

Läs mer

Regiongemensam elevenkät Förlängning av avtal

Regiongemensam elevenkät Förlängning av avtal 2012-11-16 ÄRENDE 2 Regiongemensam elevenkät Förlängning av avtal Inom ramen för GR-samarbetet initierades inför 2011 en regiongemensam elevenkät, vilken vänder sig till elever i årskurs 2, 5 och 8 i grundskolan

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 14 juni 2010, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, rum 255 och 253 Ledamöter Helene Odenjung (FP), Göteborg, ordförande Marie Lindén (V), Göteborg,

Läs mer

Utkast till avtal kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen från och med och tills vidare

Utkast till avtal kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen från och med och tills vidare Utkast till avtal kring vuxnas lärande i Göteborgsregionen från och med 2018-01-01 och tills vidare 1. Avtalsparter Avtalets parter är Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) och följande medlemskommuner:

Läs mer

Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess

Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess 16/9 UG Åtgärder 18,19/9 F-styrelse Akut agenda 25/9 Kommunchefer 30/9 UC 2/10 Extra möte KSO, KC 16/10 F-styrelse Förslag Åtgärder

Läs mer

Andel 02 23% 031. Sjuk- el aktivitetsersättn, otillräckl ersättning 188 105 032. Sjuk- el aktivitetsersättn, väntar på ersättn 35 871

Andel 02 23% 031. Sjuk- el aktivitetsersättn, otillräckl ersättning 188 105 032. Sjuk- el aktivitetsersättn, väntar på ersättn 35 871 ALE KOMMUN FÖRSÖRJNINGSSTÖD 2010 011. Arbetslös, otillräcklig ersättning 840 329 012. Arbetslös, väntar på ersättning 92 805 013. Arbetslös, ingen ersättning 1 113 313 014. Arbetslös, flyktingar i introduktion

Läs mer

Anteckningar från möte i Förskolenätverket

Anteckningar från möte i Förskolenätverket ANTECKNINGAR Förskolenätverket Onsdag 2015-12-02 Anteckningar från möte i Förskolenätverket Tid: Onsdag 2 december 2015 kl. 13.00-16.00 Plats: Villa Odinslund, Göteborg Närvarande Maria Andersson, Ordförande

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 7 oktober 2009, kl 09.00-12.00 Plats: Kungsbacka, Kompetenscentrums lokaler, Södra Torgatan 16, Rum 3 Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 december, kl. 08.30 14.30 Plats: Burgården, lokal Carmen Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Maria Lissmatz, Kungälv

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan apr 2017

Samtliga månadsanställda jan apr 2017 207 206 jan apr 207 Kommentar: Månadsanställda avser och anställda med tidsbegränsad anställning längre än 3 månader (men exkluderar timavlönade). Tjörns resultat 206 inkluderar timavlönade. 2 Partilles

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdag 8 september 2011, kl 09.00-12.00 Plats: GR, Rum 255 och 253 Ledamöter Carola Granell (S), Stenungsund, ordförande vid sammanträdet Kristina

Läs mer

Mötestider för Utbildningschefsnätverket 2014

Mötestider för Utbildningschefsnätverket 2014 MISSIV ÄRENDE 1 Till Förslag till stider för 2014 föreslås enas om att s möten 2014 äger rum enligt följande: Fredag 21 februari Fredag 11 april Fredag 16 maj Fredag 13 juni Torsdag 4 september, em Fredag

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 26 juni 2008, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, rum 255 och 253 Ledamöter Helene Odenjung (fp), Göteborg, ordförande Marie Lindén (v), Göteborg,

Läs mer

Anteckningar från Vux-UC

Anteckningar från Vux-UC från Tid: Måndag 10 maj 2010, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 253 Deltagare Jan Elftorp, Göteborg, Ordförande Staffan Hallström, Kungsbacka Yvonne Barkstedt, Partille Jan Wennebrink, Stenungsund

Läs mer

U P P F Ö L J N I N G AV V U X E N U T B I L D N I N G I G Ö T E B O R G S R E G I O N E N, M A L M Ö S TA D O C H S T O C K H O L M S S TA D

U P P F Ö L J N I N G AV V U X E N U T B I L D N I N G I G Ö T E B O R G S R E G I O N E N, M A L M Ö S TA D O C H S T O C K H O L M S S TA D U P P F Ö L J N I N G AV V U X E N U T B I L D N I N G I G Ö T E B O R G S R E G I O N E N, M A L M Ö S TA D O C H S T O C K H O L M S S TA D U T B I L D N I N G A R S L U T F Ö R D A 2 0 1 5 T E K N I

Läs mer

Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad

Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad Protokoll Styrgrupp Arbetsmarknad 2012-02-09 Ulrica Furby sid 1(4) Sammanträde med GR:s Styrgrupp för Arbetsmarknad Tid: Torsdag 9 februari 2012 kl. 08:30-12:30 Plats: GR Närvarande: Maria Rydén, Göteborg

Läs mer

Augustistart Moln som visar utbildningarnas popularitet. GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND

Augustistart Moln som visar utbildningarnas popularitet.   GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Augustistart 2016 Moln som visar utbildningarnas popularitet Trender i ansökningarna När? Yrkesområden utbildningar Andel 160419 Efter 1 v Andel 160426 Efter 2 v Andel 160502 Efter 3 v Andel 160503 Sista

Läs mer

Aprilstart nuläge

Aprilstart nuläge Aprilstart 2018 - nuläge Utbildningsnamn Huvudmannakommun platser max fördelade 180410 fördelade 180314 reserver 180314 Barn och fritid flex Göteborg 40 31 40 17 Yrkesväktarutbildning Göteborg 15 9 5 0

Läs mer

Vid möte med Vuxenutbildningsnätverket 22 oktober 2014 enades man om:

Vid möte med Vuxenutbildningsnätverket 22 oktober 2014 enades man om: Yrkesutbildningar med språkstöd Bakgrund Yrkesutbildningar med språkstöd är sprungna ur GRsfi ett delprojekt i projekt Kommungemensam plattform för nyanlända. Yrkesutbildningar med språkstöd startade som

Läs mer

Preliminärantagningen 2019

Preliminärantagningen 2019 Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-04-09 Preliminärantagningen 2019 Preliminärantagningen Preliminärantagningen genomförs som en förberedelse inför slutantagningen som sker i juni. Preliminärantagningen

Läs mer