Kallade ledamöter. Justeringsdag: Ange datum. Social resursförvaltning Dalheimers hus. Protokoll nr Sammanträdesdatum:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallade ledamöter. Justeringsdag: Ange datum. Social resursförvaltning Dalheimers hus. Protokoll nr Sammanträdesdatum:"

Transkript

1 Tid: 13:30-15:30 Plats: Mariaplan, Paragrafer: 1-11 Kallade ledamöter Ledamöter Kjell Emanuelsson, synskadades riksförbund (SRF) Karin Hedén Hessling, Synskadades riksförbund (SRF) Linda Karlsson, Delaktighet Handlingsfrihet Rörelsefrihet (DHR) Robert Kindberg, Delaktighet Handlingsfrihet Rörelsefrihet (DHR) Ippsepp Meyer, Funktionsrätt Göteborg, Kansliet Kerstin Arohlén, Funktionsrätt Göteborg, Autism- och Aspergerföreningen Kerstin Söderberg, Hjärnkraft Dennis Bokedal, Astma Allergi Ansa Tammerland, Reumatikerdistriktet Göteborg Maria Orre, Enhetschef Ledamöter med förhinder Dennis Bokedal Övriga närvarande Sufi Safavi Justeringsdag: Ange datum. Underskrifter Sekreterare Monika Öhrn Ordförande Kjell Emanuelsson Justerande Kerstin Söderberg Göteborgs Stad, Protokoll Delaktighetsråd 1 (6)

2 1 Mötets öppnande 2 Presentation av ledamöterna Ledamöterna presenterar sig 3 Val av justerare Kerstin Söderberg 4 Genomgång av föregående mötesprotokoll. Inga synpunkter på föregående protokoll 5 Fastställande av dagordningen Dagordningen fastställs 6 Tillgänglighet framtidsplan Rutiner för löpande tillgänglighetsfrågor, synpunkter, bemötandestrategi, tillgänglighetsöversyn. 6 a Dialogförfrågan lätt avhjälpta hinder 2019 Det har ännu inte kommit något förslag på mötesdatum från Lokalförvaltnings arbetsgrupp. 6 b Matting - digitala ledstråk Synskadades riksförbund (SRF) har kontaktats av Matting som tillverkar ledstråk. SRF får många förfrågningar om att prova nya produkter, men de har inte möjlighet att testa allt. Mattings nya produkt är intressant. Den fungerar ihop med en app till telefonen. Man har hörsnäcka och blir lotsad till en plats med hjälp av utplacerade censorer, som vägleder den som har appen. Det går även att lägga in annan information exempelvis matsedeln i restaurangen eller en quizrunda i huset för alla. Vi kan själva programmera appen så att den gör det vi önskar. SRF är sugna på att testa den i U1. Då det inte ger någon åverkan på fastigheten behövs inget tillstånd. Göteborgs Stad, Protokoll Delaktighetsråd 2 (6)

3 Appen stödjer inte bara synskadade, utan den kan även vara bra för andra grupper, exempelvis personer som inte kan läsa eller har kognitiv nedsättning. Lösningen är intressant, men om det ska vara intressant att köpa in appen till Dalheimers hus, så måste den användas i andra verksamheter i staden också. Det skulle inte fungera om vi köper in ett system och andra verksamheter i staden använder ett annat. Det kan då vara svårt att få besökare att välja att ladda ned appen till telefonen. Vi har hänvisat till Allagehub, som kan annonsera att de söker intresserade samarbetspartners. Vi har inte pengar för att testa ny teknik. Det behöver upphandlas, för att vi ska kunna köpa upp det. Vi känner inte till vad övriga staden har för planer. Vad gäller tekniska lösningar, så kan det ibland bli lite för mycket. Det kan störa så man inte hör trafiken och då blir det inte användbart. Det kan även finnas ett problem att folk river ned den typen av hjälpmedel. Lösningen har även använts på mässor och där fungerar den bra. 7 Synpunkter inkomna Dalheimers hus Visar sammanställning av inkomna synpunkter till social resursförvaltning och under Det har kommit in väldigt få synpunkter gällande tillgänglighet. De flesta synpunkter om tillgänglighet handlar om tillgängliga besökstider eller tvättider i boendeenhetens tvättstugor. Endast två synpunkter gäller tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Det finns en app för att anmäla lätt avhjälpta hinder. Den kan vara svår att få igång. Övriga synpunkter som inkommit till gäller bland annat rökning utanför entrén, dåligt wifi, otydlig information, oordning på terrassen i samband med Eldorados inflytt, önskemål om delbetalning och autogiro i gym och bad, brist på cykelparkering, höga priser, utbud i restaurang under frukosten, lekande barn i gymmet, fullbokade föreläsningar under hälsoveckan och synpunkt på att det inte går att beställa vin till maten under lunchen. 8 Kundenkät hälsoveckan Många kom för att delta i aktiviteterna eller föreläsningarna. 33 % hade aldrig varit på tidigare. Vad gäller lunchbeaten, var det många som kom fram och föreslog att det skulle vara dans oftare. Synpunkterna i enkäten gäller att det var fullt på ett par föreläsningar och andra aktiviteter. Göteborgs Stad, Protokoll Delaktighetsråd 3 (6)

4 Alla är positiva till att hälsoveckan fortsätter nästa år. Utmaningen för är att koordinera personalresurser. 9 Utbud i restaurangen vid konferens Det har kommit förslag från DHR och Funktionsrätt om att specialurvalet vid fika på konferenser borde variera på samma sätt som för mötesdeltagare som inte har särskilda önskemål. Vi får synpunkter både vad gäller specialkost och veganskt utbud. Vad gäller glutenfritt får vi inte baka det själva. Det måste vi köpa för att säkerställa att det bakats i kök utan gluten. Den upphandlade utbudet vad gäller glutenfritt är inte så bra. Vi lämnar synpunkter till upphandlingsbolaet och leverantörer så att det kan förbättras. Vad gäller veganost så levereras det i större förpackning. Det hinner bli dåligt och ger mycket matsvinn om vi har för få gäster som önskar det. Vi vet inte alltid om det är återkommande möten med samma deltagare. Om vi vet det så är det lättare att skapa ett varierat utbud. Förslagsvis kan vi ta fram olika alternativ så att den som bokar kan stämma av med konferensbokaren. En ledamot talar om att hon upplever att de får ett gott bemötande i restaurangen. När en vegetarisk rätt inte var vegansk, så ordnade personalen det på några minuter. 10 Kultur, nöje, friskvård hösten Dialog med kultursamordnare Sufi Safavi Sufi har arbetat med kultur sedan i höstas. Han deltog då vid ett tillfälle på Delaktighetsrådet och fick förslag på evenemang. Några önskemål har uppfyllts exempelvis fler tjejer på scenen. Det har varit ett varierat utbud. Framöver kommer vi att ha teater och intressanta föreläsningar. Nu är vi på gång med programmet för april och maj. Sufi har även varit med och arrangerat hälsoveckan. Förslag inför sista kvartalet våren 2019: Brasiliansk jazz med Josefin Kaufmann Kabaré med musik och teater. Eddie Wheeler Föreläsning om Göteborg. Göteborgs Stad, Protokoll Delaktighetsråd 4 (6)

5 Sufi vill veta vad föreningarnas medlemmar har önskemål om och behov av för evenemang. Det är viktigt med variation och att miljön ska vara tillgänglig. Vi vill nå ut till fler grupper och nå besökare i alla åldrar, alltså även en yngre publik. Kulturen på är numera gratis. Kulturevenemangen är inte en del av grunduppdraget för och det finansieras fullt ut med medel ur Dalheimers donationsfond. Sufis halvtidstjänst är finansierad med nämndbidrag. Sufi arbetar även på Aktivitetcenter. Vi kommer nu att skapa en struktur för kulturevenemangen. Vi kommer att ha en styrgrupp och Sufi kommer att delta på Delaktighetsrådet fyra gånger per år. Föreningarna får däremellan höra av sig till Sufi med förslag. En ledamot har synpunkt på utbudet i restaurangen under kulturevenemangen. Det borde serveras annat än fika. Förslag på evenemang från delaktighetsrådet: Thomas von Brömsen Ove Haugen Lasse Dageby Eldorado har kulturevenemang de onsdagar då inte har evenemang. Det ingår i Eldorados uppdrag att erbjuda kulturevenemang och de har musikpedagoger och en koordinator som styr utbudet. Framöver kommer de även att ha öppet på lördagar. 11 Mål 2019 Går igenom mål för 2019 och uppföljning av målen för Målen vi ska jobba med under 2019 har beslutats på olika nivåer i organisationen. Just nu har vi inga politiska mål uppifrån eftersom det nyligen varit val. Från Funktionsstöd, har vi fått nedskickat mål att vi ska ha en budget i balans, en god avvikelsehantering, bra dialog med stadsdelarna och att vi ska arbeta med att livsvillkoren för personer med funktionsnedsättning ska förbättras. Utöver målen vi fått uppifrån har vi egna mål i huset, som vi skickar ned till verksamheterna. Ett av målen är att Delaktighetsrådet ska ha inflytande över utbudet i huset. Utöver det finns mål som är kopplade till tillgänglighet, klimat och miljö, nöjda kunder, god arbetsmiljö och jämställdhet på kulturscenen. Vi vill även att ska tillgängliggöras för fler grupper och användas i högre utsträckning. Göteborgs Stad, Protokoll Delaktighetsråd 5 (6)

6 Uppföljningen av målen för 2018 visar på goda resultat. Vi hade bland annat ett mål att andelen vegetariska luncher ska öka och de har ökat från 12%-16%. Andelen kvinnor på scenen ökade också och vi blev bättre på att källsortera. 12 Priser 2019 Frågan bordläggs till nästa möte. Nytt för år 2019 är att vi har FaR för barn till rabatterat pris. 13 Informationsplats och broschyrer från föreningar Frågan bordläggs till nästa möte. 14 Övriga frågor Utifrån miljömålet är det inte så bra att använda papperstallrikar vid möten. 15 Mötet avslutas Göteborgs Stad, Protokoll Delaktighetsråd 6 (6)

Protokoll Delaktighetsråd Dalheimers hus

Protokoll Delaktighetsråd Dalheimers hus Protokoll Delaktighetsråd Dalheimers hus Tid: 2017-09-07 kl 13:30-15:30 Plats: Dalheimers hus Röda sten Ledamöter: Kjell Emanuelsson HSO/SRF Annelie Eliasson HSO / RBU Karin Hedén Hessling HSO/SRF Linda

Läs mer

Protokoll Självförvaltningsrådet Dalheimers hus

Protokoll Självförvaltningsrådet Dalheimers hus Protokoll Självförvaltningsrådet Dalheimers hus Tid: 2017-03-23 kl 13:30-15:30 Plats: Dalheimers hus Mariaplan Ledamöter: Kjell Emanuelsson HSO/SRF Annelie Eliasson HSO / RBU Karin Hedén Hessling HSO/SRF

Läs mer

Protokoll Självförvaltningsrådet Dalheimers hus

Protokoll Självförvaltningsrådet Dalheimers hus Protokoll Självförvaltningsrådet Dalheimers hus 2016-04-14 Tid: 2016-04-14 kl 13:30-15:30 Plats: Dalheimers hus Mariaplan Ledamöter: Kjell Emanuelsson HSO/SRF Annelie Eliasson HSO / RBU Anne Nayar HSO

Läs mer

Protokoll Självförvaltningsrådet Dalheimers hus

Protokoll Självförvaltningsrådet Dalheimers hus Protokoll Självförvaltningsrådet Dalheimers hus Tid: 2017-02-23 kl 13:30-15:30 Plats: Dalheimers hus Mariaplan Ledamöter: Kjell Emanuelsson HSO/SRF Annelie Eliasson HSO / RBU Karin Hedén Hessling HSO/SRF

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-11-08 kl 17:30-18.50 35-44 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin

Läs mer

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 6. Rapport från SON och HSN. 8. Önskemål om frågor till nästa möte

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 6. Rapport från SON och HSN. 8. Önskemål om frågor till nästa möte Socialnämnden och Hälso- och sjukvårdsnämndens Samrådsgrupp Datum 20 februari 2017 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Föregående minnesanteckningar 4. Gruppdiskussion 5. Inkomna frågor

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2013-05-21 1(15) Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingrid Fredriksson

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2013-05-21 1(15) Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingrid Fredriksson Folkhälsorådet 2013-05-21 1(15) Plats och tid Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) 1:e vice

Läs mer

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2012-11-20 1(15) Plats och tid KFF Kansli konferens 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP),

Läs mer

ARENDEFORTECKNING HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Härjedalens råd för pensionärer och funktionsnedsatta

ARENDEFORTECKNING HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Härjedalens råd för pensionärer och funktionsnedsatta 2014-05-27 ARENDEFORTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 8 Information om trafik och färdtjänst 9 Avvikelserapport 2013, statistik och analys 10 Kost- och måltidsverksamheten, enkät 11 Aktuellt från tillgänglighetsgruppen

Läs mer

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.15

LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.15 LUDVIKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5 ) Plats och tid Samlingssalen Marnäsliden, kl 15.00 16.15 Paragrafer 14-18 Underskrifter Sekreterare Cathrine Flodström Backlund Ordförande Åsa Bergkvist Justerare

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, , (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-07-14, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM SAMT VALBEREDNINGEN

Läs mer

1. Val av justerare Till justerare utsågs Evy Ottemark. Tid för justering: 20/9 kl Plats: Statshuset (det blå huset), HRavdelningen,

1. Val av justerare Till justerare utsågs Evy Ottemark. Tid för justering: 20/9 kl Plats: Statshuset (det blå huset), HRavdelningen, Agneta Jonsson, ordförande TR(S) Evy Ottemark - RSMH Mikael Fröberg Reumatikerförenning Ingvar Rodin - DHR Önne Norberg Diabetesföreningen Inger Wiberg- Autism & aspbergerföreningen Sigrid Götberg Demensföreningen

Läs mer

Perspektiv och övergripande mål. Kritiska framgångsfaktorer

Perspektiv och övergripande mål. Kritiska framgångsfaktorer Perspektiv och övergripande mål Vart kommer vi att befinna oss inom resp. perspektiv? Kund Vi har nöjda kunder och invånare Kritiska framgångsfaktorer Vad krävs för att nå de övergripande målen? Ha ett

Läs mer

11. Nästa möte Kommande styrelsemöte hålls måndagen den 8 april i något av konferensrummen på Skepparegatan 5A, 4 tr.

11. Nästa möte Kommande styrelsemöte hålls måndagen den 8 april i något av konferensrummen på Skepparegatan 5A, 4 tr. 5. Extra årsmöte Beslutades att ett extra årsmöte om revisionsrapporten hålls söndagen den 24 mars 13.00 14.00 i föreningslokalen på Skepparegatan 5A, 4 tr. 6. Kansliet stängt måndagar tills vidare Bengt

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet Brukarrådet 2012-03-12 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Information från PRO 2 Information om färdtjänst från Länstrafiken AB 3 Äldreplan för Härjedalens kommun, utvärdering

Läs mer

1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2012-11-29, Tid: kl.18.30 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Gamla Biblioteket, Tekniska Nämndhuset

Gamla Biblioteket, Tekniska Nämndhuset RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR VID STADSBYGGNADSNÄMNDEN OCH EXPLOATERINGSNÄMNDEN PROTOKOLL 9/2012 Tid Tisdagen den 9 oktober 2012 kl 13.30 16.00 Plats Justerat Gamla Biblioteket, Tekniska Nämndhuset Ingrid

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet 2011-09-28 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet 2011-09-28 1 2011-09-28 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 13 Samhällsbetalda resor, information 14 Folkhälsa i Härjedalen 15 Mentor Sverige 16 Information om elöverkänslighet och boende 17

Läs mer

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande:

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande: KOMMUNSTYRELSENS RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR Protokoll nr 5 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 maj 2012 kl. 15.00 16.00. Justerat den 25 / 5 2012 Ewa

Läs mer

Funktionshinderrådets möte den 5 december 2016, nr 10

Funktionshinderrådets möte den 5 december 2016, nr 10 Sida 1 (5) Funktionshinderrådets möte den 5 december 2016, nr 10 Ledamöter Kerstin Järneberg, ordförande Carita Mandelin Blazena Westerlund, vice ordförande Annika Nyström Karlsson Lena Nisula Wester 1

Läs mer

SJÖBO KOMMUN Kommunalt Tillgänglighetsråd 2013-09-03. Björkbacken Sjöbo, 2013-09-03, kl. 18.00

SJÖBO KOMMUN Kommunalt Tillgänglighetsråd 2013-09-03. Björkbacken Sjöbo, 2013-09-03, kl. 18.00 Plats och tid Björkbacken Sjöbo, 2013-09-03, kl. 18.00 Ledamöter Berit Lundström, Vård- och omsorgsnämnden Agneta Sifverson, RMR, Reumatikerföreningen Sven Göthe, DHR, De handikappades Riksförbund Owe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2018-02-07 kl 17:30-19:30 1-12 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen) 1-6 Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Klubbhuset, Torslanda IK Tisdagen den 27 mars 2012 Närvarande: Katarina Foxenius (ordf.), Nicolas Lopez, Elise Orderud, Thomas

Läs mer

Minnesanteckningar från AU för Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från AU för Rådet för funktionshinderfrågor Eskilstuna kommun Minnesanteckningar Rådet för funktionshinder frågor 2013-01-16 Anna-Maarit Tirkkonen Tfn 016-710 24 28, 073-950 65 89 e-post: anna-maarit.tirkkonen@eskilstuna.se Närvarande Joel Hamberg

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor

Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor 1 (5) Vid protokollet Åge Sollien Sekreterare Justerat den Britt Alderholm Ordförande 2 (5) Plats Linden, Eklundavägen 1, Örebro Tid 13:00-16:00 Närvarande ledamöter Britt Alderholm (m) ordförande Jesper

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2015-02-18 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2015-02-18 1 (13) Handikapp- och pensionärsrådet 2015-02-18 1 (13) Plats och tid Vaukagårdens samlingssal, 2015-02-18 klockan 9.00 10.30. Beslutande Mats Abrahamsson (S), ordförande John Sundström (S), ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ...

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Konferenslokal, Restaurang Jungfrusund, Bryggavägen 133 kl. 14:00-15:30 Närvarande Protokollet omfattar paragraferna Margaretha Wiberg (M) (ordförande) Heidi Carneheim (M) Ingela Sedin Nilsson

Läs mer

Funkisglädje, svar på motion (KD)

Funkisglädje, svar på motion (KD) Tjänsteskrivelse 1 (5) Omsorgs- och äldreförvaltningen Anders Petersson 2018-03-08 Dnr ON 2017-549 Dnr KS 2017-500 Omsorgsnämnden Funkisglädje, svar på motion (KD) Förslag till omsorgsnämndens beslut 1.

Läs mer

Tina Teljstedt (KD) Eva Folke, socialchef Helena Åhman, avdelningschef Jennifer Lendeng, kommunsekreterare Maryam Kormi Nouri, anhörigkonsulent

Tina Teljstedt (KD) Eva Folke, socialchef Helena Åhman, avdelningschef Jennifer Lendeng, kommunsekreterare Maryam Kormi Nouri, anhörigkonsulent PROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kvistaberg, kl. 09.00-11.00 Ajournering Ledamöter Tina Teljstedt (KD) Kerstin Ahlin (S) Anders Åkerlind (M) Birgitta Haag (Röda korset) Kerstin Ståhlbrand (Svenska kyrkan

Läs mer

Protokoll från rådet för funktionshinder

Protokoll från rådet för funktionshinder Socialtjänstavdelningen Östermalms stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1 (6) 2018-01-09 Protokoll från rådet för funktionshinder Protokollet har justerats per mejl 2018-01-11 Närvarande ledamöter: Jan

Läs mer

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande:

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande: KOMMUNSTYRELSENS RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR Protokoll nr 3 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 18 mars 2013 kl. 15.00 16.15 Justerat den 20 / 3 2013 Ewa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Förskolan Helliden, 2017-05-10 kl 17:30-19.30 13-23 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin Skatt (KS) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2018-11-07 kl 17:30-19.15 38-50 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna- Karin Skatt (KS) Tjänstgörande ersättare Lennart Lundell

Läs mer

Protokoll från Skarpnäcks råd för funktionshinderfrågor

Protokoll från Skarpnäcks råd för funktionshinderfrågor Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1 (5) 2017-12-06 Protokoll från Skarpnäcks råd för funktionshinderfrågor Närvarande: Kerstin Järneberg, Reumatikerföreningen Stockholm/HSO Lars Jonsson, Reumatikerföreningen

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-12-01 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00-12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås.

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Närvarande: Inga Aspehult, SRF Alingsås Eva-Karin Öhman Willberg, SRF Borås Sonja Jonsson, SRF Lerum Marita Johansson, SRF Mark

Läs mer

Funktionshinderrådets möte den 12 november 2013

Funktionshinderrådets möte den 12 november 2013 Sida 1 (5) Funktionshinderrådets möte den 12 november 2013 Ledamöter Kerstin Järneberg, ordförande 1 Carita Mandelin Ove Martinsson Lars Jonsson Vakant plats Förhinder Blazena Westerlund, vice ordförande

Läs mer

Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning protokoll

Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning protokoll Datum: måndag den 9 april 2018 Tid: 17:00-19.00 Plats: Västra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: måndag den 16 april 2018 Paragrafer: 1-4 Utses att justera: Bo Skoglund (THIF - Trollhättans

Läs mer

Protokoll nr 7 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 oktober 2013 kl

Protokoll nr 7 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 oktober 2013 kl Protokoll nr 7 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 oktober 2013 kl. 15.00 15.30. Justerat den 23/10 2013 Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg

Läs mer

Cecilia Vestergaard, Områdeschef Åsa Engberg, Sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Åsa Engberg

Cecilia Vestergaard, Områdeschef Åsa Engberg, Sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Åsa Engberg Kommunala Handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 15.00 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Åsa Bergkvist ordförande, vård- och omsorg Monika Utter, vård-

Läs mer

Eldorado. Kultur- och fritidsprogram hösten 2019

Eldorado. Kultur- och fritidsprogram hösten 2019 Eldorado Social resursförvaltning Eldorado Kultur- och fritidsprogram hösten 2019 Eldorados aktiviteter vänder sig till dig som har intellektuell funktionsnedsättning samt till dina anhöriga och personal.

Läs mer

Eldorado. Kultur- och fritidsprogram hösten 2019

Eldorado. Kultur- och fritidsprogram hösten 2019 Eldorado Social resursförvaltning Eldorado Kultur- och fritidsprogram hösten 2019 Eldorados aktiviteter vänder sig till dig som har intellektuell funktionsnedsättning samt till dina anhöriga och personal.

Läs mer

2 Dagordningen fastställs Rådet fastställer dagordningen.

2 Dagordningen fastställs Rådet fastställer dagordningen. Råd för funktionshinderfrågor vid fastighetsnämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden 2015-06-15 Tid Måndagen den 15 juni 2015 kl 13.00 15.00 Plats Jungska rummet, Tekniska Nämndhuset Justerat Stefan Mattsson

Läs mer

NORDMALINGS KOMMUN Kommunala Handikapprådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-09-21. Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.

NORDMALINGS KOMMUN Kommunala Handikapprådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-09-21. Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15. 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.00 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Stig Ögren, Reumatikerna RMR Ros-Marie

Läs mer

HSO Göteborg Handikappföreningarnas Samarbetsorgan

HSO Göteborg Handikappföreningarnas Samarbetsorgan Protokoll fört vid Ordförandekommitténs möte Datum: 2010-04-22 Plats: Dalheimers Hus, lokal Karl Johan Närvarande: Se bifogad lista (bilaga 1) 1 Mötets öppnande Kerstin Sjöås hälsade alla välkomna och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-02-08 18:00-19.50 1-12 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Anna-Karin Skatt

Läs mer

Fyrbodals kommunalförbund

Fyrbodals kommunalförbund Fyrbodals kommunalförbund Protokoll : Samhällsorientering 2014-03-20 Tid: torsdag den 20 mars 2014 kl. 13:30-16:30 Plats: Närvarande: Förhindrade: Ordförande: Sekreterare: Ärenden: Fyrbodals kommunalförbund

Läs mer

53 Mötets öppnande Ordförande Lena Palmén öppnar mötet.

53 Mötets öppnande Ordförande Lena Palmén öppnar mötet. 1 Tid och plats Kl 14.00-16.00, Stadshuset, Kommunstyrelsens sessionssal Omfattning 53-70 Närvarande Övriga: Lena Palmén, kommunstyrelsen, ordförande Anette Carlson, kommunstyrelsen Mathias Duell, kommunstyrelsen

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2015-11-13 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 13 november 2015, klockan 08.30-12.00 Beslutande Dan Hovskär (KD) HSNÖ Irene Karlsson (C) BIN Peter Persson (S) MBN Thore Agneta Svenson Edvardsson

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet (17)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet (17) Handikapp- och pensionärsrådet 2017-05-10 1 (17) Plats och tid Vaukagårdens samlingssal, onsdag den 5 maj 2017, klockan 09.00 Mats Abrahamsson (S), ordförande Eva Forsmark, DHR, ledamot Birger Lundqvist,

Läs mer

Styrelsemöte 090124. Revision Datum Utfärdare Sida A 2009-01-25 Sten-Anders Hofvendahl 1 (8)

Styrelsemöte 090124. Revision Datum Utfärdare Sida A 2009-01-25 Sten-Anders Hofvendahl 1 (8) A 2009-01-25 Sten-Anders Hofvendahl 1 (8) Mötesdatum: 2009-01-24 Tid: 09.00-11.30 Plats: Konferenshus Sundet Boxholm Närvarande: Mikael Seidl, Camilla Persson, Peter Tuvberger, Sten- Anders Hofvendahl,

Läs mer

Funktionshinderrådet Norra Hisingen. tisdagen den 17 februari Akka B, Kulturhuset Selma Lagerlöfs Torg

Funktionshinderrådet Norra Hisingen. tisdagen den 17 februari Akka B, Kulturhuset Selma Lagerlöfs Torg PROTOKOLL1/15 Funktionshinderrådet Art: Tid: Plats: Funktionshinderrådet Norra Hisingen tisdagen den 17 februari Akka B, Kulturhuset Selma Lagerlöfs Torg Närvarande Ej närvarande: Liljana Trifunovska,

Läs mer

Protokoll nr 4 2001/ 03 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse. Tid Fredag och lördag den 13 resp 14/10 2001 Plats Bosön

Protokoll nr 4 2001/ 03 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse. Tid Fredag och lördag den 13 resp 14/10 2001 Plats Bosön Närvarande Förbundsstyrelsen Rolf Carlsson, förbundsordförande, Kerstin Rosén-Ljusenius, v.ordf, Jane Andersson, Annika Sylvén, Lars Edwinson, Leif Bolin, Ingegerd Lusensky (from 3), Jan Olofsson ( tom

Läs mer

NALEKONOMI OCH STATSVETENS

NALEKONOMI OCH STATSVETENS NATIONALEKONOMI OCH STATSVETENSKAP LINKÖPINGS UNIVERSITET Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2009-11- 23 Tid: 13:00-15:00 Plats: Wallenbergrummet,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen kl. 16:30-20:15 Beslutande ledamöter Ove Dröscher (S) (ordförande) Margareta Krakowski (L) (vice ordförande) Lennart Wallensäter (S) Marie Lindqvist (V) Johanna

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Konferensrum Ögonblicket, Trädgårdsgatan 15 D i Skövde.

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Konferensrum Ögonblicket, Trädgårdsgatan 15 D i Skövde. 1 E Bjuke/jn 2014-10-13 Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Konferensrum Ögonblicket, i Skövde. Närvarande: Viola Lindén, SRF Gunilla Johansson, SRF Britt Artursson, SRF Claes-Göran

Läs mer

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-05-05 1 (17) Plats och tid Hälsa och habiliterings ledningskontor, Uppsala, 2014-05-05, kl. 09.00-12.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande Magnus Ahlqvist

Läs mer

Margareta Karlsson, Förvaltningschef Cecilia Vestergaard, Områdeschef Åsa Engberg, Sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 8-15 Åsa Engberg

Margareta Karlsson, Förvaltningschef Cecilia Vestergaard, Områdeschef Åsa Engberg, Sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 8-15 Åsa Engberg Kommunala Handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Hjälpmedelscentralen, Borlänge 13.00-16.00 Närvarande ledamöter Åsa Bergkvist ordförande, vård- och omsorg Bernt Ekström, vård- och omsorg

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Eldorado 2014

Granskningsrapport. Brukarrevision. Eldorado 2014 Granskningsrapport Brukarrevision Eldorado 2014 Daglig verksamhet Om brukarrevision Detta är en rapport från brukarrevisionen. Brukarrevision är ett sätt att ta reda på vad de vi är till för tycker om

Läs mer

Kommunala Handikapprådet

Kommunala Handikapprådet 1 Protokoll Kommunala Handikapprådet Plats och tid Beslutande Övriga ledamöter Sandvikens Stadshus, Varkaussalen, tisdagen den 30 november 2010 kl 09.00-14.00 Marie Frestadius HO ordf. Lars-Göran Wadén

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR

KOMMUNSTYRELSENS RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR KOMMUNSTYRELSENS RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR Protokoll nr 1 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 23 januari 2012 kl. 15.00 16.00 Justerat den 1 / 2 2012 Ewa

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2013-09-18 1(12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2013-09-18 1(12) Nr xx Kommunala handikapprådet 2013-09-18 1(12) Tid och plats Onsdagen den 18 september 2013, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Robert

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Härjedalens råd för pensionärer och funktionsnedsatta. Plats och tid

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Härjedalens råd för pensionärer och funktionsnedsatta. Plats och tid Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Underskrifter Sekreterare Svegsmon, plan 4, måndagen den 29 september 2014, kl 13-16. Lars Bygdén, Kommunstyrelsen Maj-Lis Larsson, Kommunstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum Sid 1 (5)

PROTOKOLL Sammanträdesdatum Sid 1 (5) 2018-04-14 Sid 1 (5) Plats och tid Ronneby Brunn 14 april 2018 kl 13:30 15:45 Beslutande: Lars-Åke Brincner, ordförande Gert Karlsson, kassör Lisbeth Nygaard Karlsson, sekreterare Peter Olsson Leif Sundahl

Läs mer

Protokoll 1 (5) 23 maj 2012 kl , Landstingshuset, Hus 2, Plan 2, Dr. Prag

Protokoll 1 (5) 23 maj 2012 kl , Landstingshuset, Hus 2, Plan 2, Dr. Prag Protokoll 1 (5) Länets Handikappråd Tid och plats för Sammanträdet 23 maj 2012 kl. 09.00-12.00, Landstingshuset, Hus 2, Plan 2, Dr. Prag Beslutande Elin Hoffner (V) Björn Hjortling Georg Witthoff Inger

Läs mer

Protokoll Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor 0035/15. Sammanträdesdatum 2015-09-16. Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 18:00

Protokoll Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor 0035/15. Sammanträdesdatum 2015-09-16. Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 18:00 Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 18:00 Paragrafer: 56 66 ande Ledamöter Ordförande Pia Andersson (SRF) 56 66 Robert Kindberg (DHR) 56 66 Christina Fridén-

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE)

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE) PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE SÖNDAG, 2013-05-19, (TELEFONMÖTE) NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, CAMILLA THÖRNER, CAROLINE REMULA, MALIN ASK, LOUISE BUCKAU, RIKARD WIKLUND, JOHANNA WISFELT, SARA HJULSTRÖM

Läs mer

Detta kan göras imorgon

Detta kan göras imorgon Sammanfattning svinnworkshop, Hållbara måltider i Örebro län 2.0, 2015.03.30 Detta kan göras imorgon - Kommunicera med mottagningskök hur mycket går åt? - Ta tillvara på överbliven mat. - Införa smakskedar.

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Sammanträde Plats och tid Ledamöter kultur och fritids- och Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Kenneth Engelbrektsson (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L) från kl. 13:45 Vivian Uddén (MP)

Läs mer

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-10-30 Elin Gottfridsson Närvårdsstrateg Tfn 018-611 30 15 E-post elin.gottfridsson@lul.se Beredningen för äldre och funktionsnedsatta Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Läs mer

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 11 september 2017

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 11 september 2017 Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 11 september 2017 Tidpunkt: Kl. 15.05 Plats: Stora Kollegiesalen, Stockholms stadshus Närvarande: Se bilaga Justerat

Läs mer

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö Plats Tid Beslutande Ledamöter Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö Kl.13.30-16.15 Ulf Hedin (M), omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell (S) omsorgsnämndens, vice ordförande Laila

Läs mer

Rådet för funktionshinderfrågor

Rådet för funktionshinderfrågor KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Rådet för funktionshinder Tidpunkt: Tisdag 22 april 2014 kl. 15:00 16:30 Lokal: Stora Konferense,, Justerat: 25 /4 2014 Ewa Samuelsson Ordförande Magnus

Läs mer

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Brukarrådet 2012-09-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 19 Föregående mötes protokoll 20 Information från SRF 21 Ledsagare vid resa med färdtjänst 22 Aktuellt från tillgänglighetsgruppen

Läs mer

Cecilia Vestergaard, områdeschef Åsa Engberg, förvaltningssekreterare Lena Kansbod, landsbygdsutvecklare

Cecilia Vestergaard, områdeschef Åsa Engberg, förvaltningssekreterare Lena Kansbod, landsbygdsutvecklare Kommunala Handikapprådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, kl 14:30-16:30 Beslutande ledamöter Ersättare Åsa Bergkvist ordförande, vård- och omsorg Bernt Ekström, vård-

Läs mer

Handikappolitiskt program, datum för träff 8

Handikappolitiskt program, datum för träff 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Nya ledamöter i handikapprådet 3 Tillgänglighet 4 Föregående protokoll 5 Information från socialnämnden 6 Information från Pia

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson Nr Kommunala handikapprådet 2010-03-03 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Rapport från SON och HSN. 7. Önskemål om frågor till nästa möte

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Rapport från SON och HSN. 7. Önskemål om frågor till nästa möte Socialnämnden och Hälso- och sjukvårdsnämndens Samrådsgrupp Datum 17 maj 2018 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Föregående minnesanteckningar 4. Rapport från SON och HSN 5. Gruppdiskussion

Läs mer

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Presentationsrunda 3 Föregående protokoll 4 Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5 Information från socialnämnden 6 Tillgänglighet 7 Ändring av

Läs mer

fskf Nätverket för funktionshindersfrågor Tid: Onsdagen 30 augusti kl Vision, Kungsgatan 28 A, Stockholm

fskf Nätverket för funktionshindersfrågor Tid: Onsdagen 30 augusti kl Vision, Kungsgatan 28 A, Stockholm Nätverket för funktionshindersfrågor Tid: Onsdagen 30 augusti kl 9.00-12.00 Plats: Vision, Kungsgatan 28 A, Stockholm Lokal: Gröna rummet Ordförande: Gunilla Smith, Ekerö kommun Sekreterare: Salems kommun

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-11-06 1 (18)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-11-06 1 (18) Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-11-06 1 (18) Plats och tid Grupprummet Vaukagården, tisdagen den 6 november 2012 KL: 9.00 12.00 Fika 9.40-10.05 Beslutande Kjell Marklund (PRO), ordförande John Sundström

Läs mer

Kommunala Funktionshinderrådet. Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna

Kommunala Funktionshinderrådet. Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna PROTOKOLL Organ: Kommunala Funktionshinderrådet Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10 Plats: Örestensrummet i kommunhuset, Kinna Närvarande: Marita Johansson, SRF, ledamot Ingela Börjesson, RMR,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL NORDANSTIGS KOMMUN i Hudiskvall och Nordanstig SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2011-12-09 1 Sida Plats och tid Älvstagården i Jättendal, fredagen den 9 december 2011 kl 09:00 11-30 Beslutande Övriga

Läs mer

LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA. TID Kl 15:00-17:00 Stora salen, Kulturhuset Kåken. Hasse Kimmevik

LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA. TID Kl 15:00-17:00 Stora salen, Kulturhuset Kåken. Hasse Kimmevik LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA TID Kl 15:00-17:00 PLATS Stora salen, Kulturhuset Kåken LEDAMÖTER Monica Påhlsson SPF Bengt Carlsson PRO Hasse Kimmevik PRO Ulf Atlestam RPG Maj-Britt Denetz SKPF

Läs mer

Närvarande. 1 Val av justerare

Närvarande. 1 Val av justerare Råd för funktionshinderfrågor vid fastighetsnämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden 9/2013 Tid Onsdag 13 november 2013 kl. 13:30 15:30 Plats Gamla Biblioteket, Tekniska Nämndhuset Justerat Stefan Mattsson

Läs mer

Prologen kl. 16:00 Sluttid:18:00

Prologen kl. 16:00 Sluttid:18:00 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 16:00 Sluttid:18:00 Margaretha Wiberg (M), vice ordförande Karin Henriksson (FP), ordförande Jimmy Sjöblom (C) P A Hammarström (S) Stig Becker (SRF) Ej tjänstgörande

Läs mer

Hälsoveckan. Dalheimers hus januari Dalheimers hus. Social resursförvaltning

Hälsoveckan. Dalheimers hus januari Dalheimers hus. Social resursförvaltning Dalheimers hus Social resursförvaltning Hälsoveckan Dalheimers hus 21 27 januari 2019 Dalheimers hus ett hus för alla. Tillsammans skapar vi nya möjligheter i människors liv. www.goteborg.se/dalheimershus

Läs mer

Malmen kl

Malmen kl KOMMUN 2014-05-20 Plats och tid Malmen kl 13.15 14.30 Beslutande Robert Berggren Bo Berg Margareta Westerberg Johann Küberger Mats Westerberg Ewa Sandstedt Maria Selberg Päivi Sulin Björn Åkesson Nils-Erik

Läs mer

Plats: Borlänge, Blå rummet Tid: 10.00-15.00 Lämnat återbud: Helena, Lennart, Herman, Joakim och Linda

Plats: Borlänge, Blå rummet Tid: 10.00-15.00 Lämnat återbud: Helena, Lennart, Herman, Joakim och Linda Protokoll styrelsemöte 2013-04-23 Plats: Borlänge, Blå rummet Tid: 10.00-15.00 Lämnat återbud: Helena, Lennart, Herman, Joakim och Linda 1) Mötets öppnande Mikke förklarar mötet öppnat 2) Närvarande Staffan,

Läs mer

Hälsoveckan. Dalheimers hus januari Dalheimers hus. Social resursförvaltning

Hälsoveckan. Dalheimers hus januari Dalheimers hus. Social resursförvaltning Dalheimers hus Social resursförvaltning Hälsoveckan Dalheimers hus 21 27 januari 2019 Dalheimers hus ett hus för alla. Tillsammans skapar vi nya möjligheter i människors liv. www.goteborg.se/dalheimershus

Läs mer

Stig Ögren, Reumatikerna RMR Ros-Marie Eriksson, HRF Syrene Öberg, HCK Yvonne Grenholm, PSO Elsa Eriksson, SRF. Gunnar Westerlundh, ersättare HRF

Stig Ögren, Reumatikerna RMR Ros-Marie Eriksson, HRF Syrene Öberg, HCK Yvonne Grenholm, PSO Elsa Eriksson, SRF. Gunnar Westerlundh, ersättare HRF 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 10.00 11.25 Beslutande: Margareta Gustavsson, (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen, (s), ersättare Stig Ögren, Reumatikerna

Läs mer

2. Cecilia Hamilton, premierings länskommitté informerar om sommarpremieringarna.

2. Cecilia Hamilton, premierings länskommitté informerar om sommarpremieringarna. Styrelsemöte 2015-09-08 Studiefrämjandet, Uppsala Närvarande: Cecilia Birgersson, Rolf Arvidsson, Gunilla Söderberg, Kjell Sjöström, Carola Sahlin, Sanna Arndt Inbjudna: Cecilia Hamilton, Premierings länskommitté

Läs mer

Tillgänglig kultur- och fritidsverksamhet

Tillgänglig kultur- och fritidsverksamhet 2009-07-06 Sidan 1 av 6 Dnr remissversion Tillgänglig kultur- och fritidsverksamhet Efter en motion till kommunfullmäktige tillsattes en arbetsgrupp med uppgift att ta fram en handlingsplan gällande kultur-

Läs mer

Underskrifter Paragrafer 20-28

Underskrifter Paragrafer 20-28 Protokoll - Kommunala handikapprådet Sida 1 av 6 Tid och plats 7 oktober 2014 kl. 15.30 18.15, Kommunhuset Broby Närvarande Ledamöter Ersättare Patric Åberg (M) ordförande Tommy Aspegren (FP), vice ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj Nr xx Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Tid och plats Onsdag den 26 mars 2014, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer