AVSLÖJADE MYTER OM MIGRATION

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "AVSLÖJADE MYTER OM MIGRATION"

Transkript

1 VIKTIGT MED : AVSLÖJADE ER OM MIGRATION mars 2019 Migration är inte nytt, och inte heller ovanligt. Skött på rätt sätt är migration inte heller något att vara rädd för. Men på grund av felaktig information, osanningar och falska nyheter är det ibland svårt att veta vad som faktiskt pågår när det gäller migration i EU. Debatten präglas av dramatisk retorik om att alla migranter är terrorister och kriminella och av oriktiga och vinklade påståenden om vad EU gör. Den framstår som starkt politiserad. Påhittade händelser sprids som gräsbränder på sociala medier, och fakta drunknar ofta i bruset. Här är några av de vanligaste myterna om migration till EU och fakta om vad EU faktiskt gör. EU ÄR MITT I EN MIGRATIONSKRIS. EU ÄR INTE LÄNGRE I KRISLÄGE. Antalet inresor är det lägsta på fem år ( under 2018). Detta är resultatet av gemensamma EU-insatser på alla fronter. De flesta av flyktingarna och migranterna stannar kvar i grannländerna. EU samarbetar med tredjeländer och hjälper dem att hantera orsakerna till instabilitet, tvångsförflyttningar och irreguljär migration. EU SKYDDAR INTE SINA GRÄNSER. EU STÖTTAR DET NATIONELLA GRÄNSSKYDDET, UNDERGRÄVER DET INTE. EU:s nya gräns- och kustbevakning har ca 900 gränsbevakningstjänstemän som kompletterar EU-ländernas gräns- och kustbevakningar på över medarbetare. EU-kommissionen har föreslagit att en fast gränsbevakningsstyrka på personer ställs till medlemsstaternas förfogande för just detta att skydda våra gränser. Under de senaste 2 åren har EU-kommissionen vidare föreslagit nya regler som har antagits av rådet och nu är i kraft, vilka garanterar att alla som passerar de yttre gränserna kontrolleras mot alla våra säkerhetsdatabaser. EU arbetar på att lösa upp kriminella nätverk som smugglar migranter och handlar med människor. Insatsen Sophia har gripit över 151 misstänkta människohandlare och människosmugglare, och 551 fartyg har förstörts.

2 EU STRUNTAR I MIGRANTER I FÖRVAR I LIBYEN. EU ARBETAR INTENSIVT FÖR ATT EVAKUERA MIGRANTER FRÅN LIBYEN OCH STÄNGA FÖRVAREN. EU prioriterar arbetet på att sätta stopp för systemet med godtyckliga frihetsberövanden och stänga förvaren i Libyen. Vi samarbetar med IOM och UNHCR för att evakuera flyktingar och migranter som är strandsatta i Libyen. Hittills har fler än migranter fått hjälp att återvända till hemlandet från Libyen, och fler än personer i behov av internationellt skydd har evakuerats från Libyen till ett tredjeland. Skyddet för migranternas mänskliga rättigheter står i centrum för EU:s migrationspolitik. Det är något som kommer upp regelbundet i EU:s ständiga dialog med de libyska myndigheterna och det är en viktig del av i EU:s utbildningsverksamhet för den libyska kustbevakningen. Det är också det främsta målet för den EU-stödda verksamheten i förvaren. EU SKICKAR TILLBAKA MÄNNISKOR TILL LIBYEN. EU-INSATSER SKICKAR ALDRIG TILLBAKA MÄNNISKOR TILL LIBYEN. EU praktiserar inte direktavvisning, och inga migranter som räddas av båtar i EU:s regi skickas någonsin tillbaka till Libyen. Vi prioriterar att hindra människor från att ens ge sig iväg på den farliga resan och att ge skydd och stöd till utsatta människor längs migrationslederna. EU LÅTER EU-LÄNDERNA KLARA SIG BÄST DE KAN. EU BISTÅR EU-LÄNDERNA MED EKONOMISKA BIDRAG, MED INSATSER OCH MATERIEL. Under krisen gav EU:s civilskyddsmekanism omedelbart materiellt stöd. EU-länder och andra länder längs västra Balkanrutten försågs med totalt artiklar, t.ex. filtar, sängar och tält. EU mobiliserade ett enastående ekonomiskt stöd till de EU-länder som utsattes för ökat tryck, t.ex. Grekland (2 miljarder euro), Italien (885 miljoner euro) och Spanien (708 miljoner euro). Vis av erfarenheterna av den nu löpande långtidsbudgeten, där EU fick uppamma all till buds stående flexibilitet för att mobilisera de extra 3,9 miljarder euro som snabbt behövdes för att hantera krisen, har EU-kommissionen föreslagit tredubbla anslag på 34,9 miljarder euro till migrationsförvaltning och gränssäkerhet i EU:s nästa långtidsbudget ( ). EU förser EU-länderna med operativt stöd i form av fyra EU-insatser till havs, gränsbevakningstjänstemän från den europeiska gräns- och kustbevakningen, asylhandläggare från Europeiska stödkontoret för asylfrågor och säkerhetstjänstemän från Europol.

3 EU VILL BYGGA FÄSTNING EUROPA. EU HAR VARKEN SVÄNGDÖRRAR ELLER FÄSTNINGSMURAR. EU arbetar för att skapa ett asylsystem som är rättvist, ändamålsenligt och humant. Vi fortsätter att ge skydd till dem som verkligen behöver det, men vi skickar tillbaka dem som inte har rätt att stanna i EU. När världen drabbades av den allvarligaste flyktingkrisen sedan andra världskriget var EU den främsta stödgivaren. Bara under 2016 beviljade EU asyl till och vidarebosatte över flyktingar, tre gånger fler än Australien, Kanada och USA tillsammans. Vidarebosättning är fortfarande ett säkert och lagligt sätt att ge dem internationellt skydd som behöver det. Sedan 2015 har två framgångsrika EU-program för vidarebosättning hjälpt över av de mest utsatta att få skydd i EU. DEN GLOBALA MIGRATIONSPAKTEN INNEBÄR EN LAGLIG RÄTT ATT MIGRERA OCH DEN UPPMUNTRAR TILL MIGRATION. DET FINNS INGEN HEMLIG SAMMANSVÄRJNING FÖR ATT UPPMUNTRA TILL OÖNSKAD MIGRATION. Den globala migrationspakten är ett icke-bindande dokument som syftar till att främja internationellt samarbete. Pakten är byggd kring uppfattningen att allas migration till arbete, både migranternas och de mottagande samhällenas, måste vara trygg, ordnad och laglig. Den skapar inte någon laglig rätt att migrera, och den skapar inte några lagstadgade skyldigheter för stater. Den upprepar vad som måste vara självklart: alla människor har rätt till samma universella mänskliga rättigheter, migranter och flyktingar är inga undantag. INRE GRÄNSER ÄR DEN ENDA LÖSNINGEN. ÅTERINFÖRDA KONTROLLER VID DE INRE GRÄNSERNA ÄR ETT STEG TILLBAKA FÖR EU. Schengenområdet är världens största passfria område. Det gör det möjligt för över 400 miljoner EU-medborgare samt besökare att röra sig fritt och för varor och tjänster att flöda obehindrat. Det gynnar människors liv och försörjningsmöjligheter, vår ekonomi och vårt samhälle. Att inte ha Schengen kostar: så lite som en timmes väntetid vid de inre gränserna kan lätt kosta företagen 3 miljarder euro per år. Starkare skydd vid våra yttre gränser kommer att göra det möjligt att återgå till ett fullt fungerande Schengenområde utan kontroller vid de inre gränserna.

4 EU HINDRAR ICKE-STATLIGA ORGANISATIONER FRÅN ATT RÄDDA LIV TILL SJÖSS. DE ICKE-STATLIGA ORGANISATIONERNA HAR VARIT AVGÖRANDE FÖR ATT RÄDDA LIV TILL SJÖSS, NÅGOT SOM EU LOVORDAR. Men alla fartyg på Medelhavet måste följa gällande lag. Inga fartyg får färdas in på Libyens territorialvatten utan tillstånd från de libyska myndigheterna. Därför tycker EU att det är bättre att samarbeta med Libyens kustbevakning och stärka deras kapacitet att sköta sök- och räddningsarbetet på deras ansvarsområde, där flest sök- och räddningsinsatser sker. Vad EU försöker göra är att rädda liv och slå sönder smugglarnas affärsmodell. EU:s insatser har räddat nära liv till sjöss. Vår målsättning är glasklar: vi måste hejda irreguljära migrationsflöden och ersätta dem med laglig och ordnad migration. EU HINDRAR ÅTERSÄNDANDE AV MIGRANTER SOM BEGÅR BROTT. STRIKTA EU-REGLER SVARAR FÖR ATT MIGRANTBROTTSLINGAR FÅR SIN STATUS ÅTERKALLAD. Precis som vem som helst drabbas migranter av straffrättsliga påföljder om de begår brott. Enligt EU-rätten får EU-länderna avslå en asylansökan eller återkalla flyktingstatus om en person är ett hot mot EU-landets säkerhet eller har dömts för ett särskilt allvarligt brott. EU-kommissionen har föreslagit att skärpa reglerna ytterligare så att det blir obligatoriskt för EU-länderna att vidta åtgärder i sådana fall. Utan sådan status har enskilda personer ingen rättighet att stanna i EU och måste återsändas till sina hemländer. MIGRANTER BÄR PÅ SJUKDOMAR. FÖRESTÄLLNINGEN ATT MIGRANTER BÄR PÅ SJUKDOMAR HAR INGEN VERKLIGHETSGRUND. Migration och resor kan visserligen innebära hälsorisker, även resor från EU till andra länder, men inga pandemier har kunnat kopplas till migration under senare år.

5 MIGRANTER ÄR EN EKONOMISK BELASTNING. MIGRANTER GER I ALLMÄNHET MER TILL SAMHÄLLET ÄN DE TAR. Migration som sköts på rätt sätt ger många fördelar. Den driver på den ekonomiska tillväxten i både utvandrar- och invandrarländerna, den berikar våra samhällen och sörjer för ett kulturellt utbyte som främjar fred EU är här ett talande exempel. Migranter och flyktingar bidrar till landets ekonomi både som anställda och som företagare, de kan arbeta i offentlig tjänst eller skapa nya företag. EU UTKONTRAKTERAR SITT ANSVAR FÖR GRÄNSSKYDDET TILL TREDJELÄNDER. MIGRATION HAR BLIVIT EN INTEGRERAD DEL AV DE SAMLADE FÖRBINDELSERNA MED EXTERNA PARTNER, MEN SYFTET ÄR INTE ATT LÄGGA UT ANSVARET PÅ KONTRAKT. Arbetet med våra partner bygger på principen om ett genuint partnerskap mellan jämlikar, och det genomförs för att ta itu med gemensamma utmaningar. Det omfattar arbete på att förbättra gränsförvaltningen, men också på att ge skydd och stöd till utsatta människor, rädda liv till sjöss, bekämpa människohandel och smuggling av migranter samt förbättra den lokala ekonomin och försörjningsmöjligheterna. EU:S MIGRATIONSFONDER FINANSIERAR AUKTORITÄRA REGIMER. EU-MEDEL GÅR TILL MÄNNISKOR I NÖD, INTE TILL REGERINGAR. EU:s förvaltningsfond för Afrika hjälper t.ex. migranter och tvångsförflyttade människor, deras värdsamhällen och hemsamhällen. Under 2018 gick nästan 90 % av de beviljade medlen till utvecklingsorganisationer, FN-organ och icke-statliga organisationer. Inte en enda cent går till auktoritära regimer. EU-stöd är vidare underkastat sträng övervakning och krav på att hålla hög standard. Europaparlamentet, de 28 medlemsstaterna och revisionsrätten spårar varje euro som används. Print ISBN doi: / NA SV-C PDF ISBN doi: / NA SV-N

Bryssel den COM(2016) 85 final ANNEX 5 BILAGA. till

Bryssel den COM(2016) 85 final ANNEX 5 BILAGA. till EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 10.2.2016 COM(2016) 85 final ANNEX 5 BILAGA till meddelandet från kommissionen till Europaparlamentet och rådet om lägesrapporten om genomförandet av de prioriterade

Läs mer

12880/15 KH/ss 1 DG C 1

12880/15 KH/ss 1 DG C 1 Europeiska unionens råd Luxemburg den 12 oktober 2015 (OR. en) 12880/15 LÄGESRAPPORT från: Rådets generalsekretariat av den: 12 oktober 2015 till: Delegationerna Föreg. dok. nr: 12789/15 Ärende: Rådets

Läs mer

1 Förslaget. 1.1 Ärendets bakgrund 2016/17:FPM72

1 Förslaget. 1.1 Ärendets bakgrund 2016/17:FPM72 Regeringskansliet Faktapromemoria Migration längs den centrala Medelhavsrutten Utrikesdepartementet 2017-03-01 Dokumentbeteckning JOIN(2017) 4 Gemensamt meddelande till Europaparlamentet, europeiska rådet

Läs mer

Hantering av alla aspekter av migration

Hantering av alla aspekter av migration Hantering av alla aspekter av migration Kommissionens not inför Europeiska rådets möte i juni 2018 2 Underlag från EU-kommissionen Våra gemensamma europeiska värden och vårt historiska ansvar är utgångspunkten

Läs mer

Regeringskansliet Faktapromemoria 2015/16:FPM112. Ny partnerskapsram med tredjeländer. Dokumentbeteckning. Sammanfattning. Justitiedepartementet

Regeringskansliet Faktapromemoria 2015/16:FPM112. Ny partnerskapsram med tredjeländer. Dokumentbeteckning. Sammanfattning. Justitiedepartementet Regeringskansliet Faktapromemoria Ny partnerskapsram med tredjeländer Justitiedepartementet 2016-07-15 Dokumentbeteckning KOM (2016) 385 Meddelande från kommissionen till Europaparlamentet, Europeiska

Läs mer

BILAGA. till MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET OCH RÅDET

BILAGA. till MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET OCH RÅDET EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 14.12.2016 COM(2016) 960 final ANNEX 2 BILAGA till MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET OCH RÅDET Andra lägesrapporten: De första resultaten

Läs mer

KOMMISSIONENS REKOMMENDATION. av den om ett europeiskt vidarebosättningssystem

KOMMISSIONENS REKOMMENDATION. av den om ett europeiskt vidarebosättningssystem EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 8.6.2015 C(2015) 3560 final KOMMISSIONENS REKOMMENDATION av den 8.6.2015 om ett europeiskt vidarebosättningssystem SV SV KOMMISSIONENS REKOMMENDATION av den 8.6.2015

Läs mer

För delegationerna bifogas de slutsatser som Europeiska rådet antog vid det ovannämnda mötet.

För delegationerna bifogas de slutsatser som Europeiska rådet antog vid det ovannämnda mötet. Europeiska rådet Bryssel den 18 mars 2016 (OR. en) EUCO 12/1/16 REV 1 CO EUR 3 CONCL 2 FÖLJENOT från: Rådets generalsekretariat till: Delegationerna Ärende: Europeiska rådets möte (17 18 mars 2016) Slutsatser

Läs mer

För delegationerna bifogas ett dokument om ovannämnda ärende som rådet (rättsliga och inrikes frågor) enades om den 20 juli 2015.

För delegationerna bifogas ett dokument om ovannämnda ärende som rådet (rättsliga och inrikes frågor) enades om den 20 juli 2015. Europeiska unionens råd Bryssel den 22 juli 2015 (OR. en) 11130/15 ASIM 62 RELEX 633 NOT från: till: Rådets generalsekretariat Delegationerna Föreg. dok. nr: 10830/2/15 REV 2 ASIM 52 RELEX 592 Komm. dok.

Läs mer

9111/16 CJS/ab 1 DG C 1

9111/16 CJS/ab 1 DG C 1 Europeiska unionens råd Bryssel den 23 maj 2016 (OR. en) 9111/16 LÄGESRAPPORT från: av den: 23 maj 2016 till: Rådets generalsekretariat Delegationerna Föreg. dok. nr: 8933/16, 9242/16 Ärende: De yttre

Läs mer

Förslag till RÅDETS BESLUT

Förslag till RÅDETS BESLUT EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 21.3.2016 COM(2016) 171 final 2016/0089 (NLE) Förslag till RÅDETS BESLUT om ändring av rådets beslut (EU) 2015/1601 av den 22 september 2015 om fastställande av provisoriska

Läs mer

Förslag till RÅDETS BESLUT

Förslag till RÅDETS BESLUT EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 21.3.2018 COM(2018) 167 final 2018/0079 (NLE) Förslag till RÅDETS BESLUT om bemyndigande för kommissionen att på unionens vägnar godkänna den globala pakten för säker,

Läs mer

Regeringskansliet Faktapromemoria 2015/16:FPM69. Kommissionens meddelande "Att återvända till Schengen - en färdplan" Dokumentbeteckning

Regeringskansliet Faktapromemoria 2015/16:FPM69. Kommissionens meddelande Att återvända till Schengen - en färdplan Dokumentbeteckning Regeringskansliet Faktapromemoria Kommissionens meddelande "Att återvända till Schengen - en färdplan" Justitiedepartementet 2016-04-08 Dokumentbeteckning KOM(2016) 120 Meddelande från kommissionen till

Läs mer

FÖRSLAG TILL RESOLUTION

FÖRSLAG TILL RESOLUTION EUROPAPARLAMENTET 2014-2019 Plenarhandling 11.12.2014 B8-0362/2014 FÖRSLAG TILL RESOLUTION till följd av frågan/frågorna för muntligt besvarande B8-0037/2014 och B8-0038/2014 i enlighet med artikel 128.5

Läs mer

13880/15 son/chs 1 DG D 1B

13880/15 son/chs 1 DG D 1B Europeiska unionens råd Bryssel den 9 november 2015 (OR. en) 13880/15 LÄGESRAPPORT från: till: Rådets generalsekretariat Delegationerna JAI 842 ASIM 143 FRONT 240 RELEX 902 COMIX 563 Föreg. dok. nr: 13799/15

Läs mer

För delegationerna bifogas de slutsatser som Europeiska rådet antog vid mötet.

För delegationerna bifogas de slutsatser som Europeiska rådet antog vid mötet. Europeiska rådet Bryssel den 26 juni 2015 (OR. en) EUCO 22/15 CO EUR 8 CONCL 3 FÖLJENOT från: Rådets generalsekretariat till: Delegationerna Ärende: Europeiska rådets möte (25 och 26 juni 2015) Slutsatser

Läs mer

FÖRSLAG TILL RESOLUTION

FÖRSLAG TILL RESOLUTION EUROPAPARLAMENTET 2014-2019 Plenarhandling 27.4.2015 B8-0367/2015 FÖRSLAG TILL RESOLUTION till följd av uttalanden av Europeiska rådet och kommissionen i enlighet med artikel 123.2 i arbetsordningen om

Läs mer

A8-0024/3. Europaparlamentets resolution om situationen för kvinnliga flyktingar och asylsökande i EU

A8-0024/3. Europaparlamentets resolution om situationen för kvinnliga flyktingar och asylsökande i EU 2.3.2016 A8-0024/3 Ändringsförslag 3 Constance Le Grip, Barbara Matera, Monika Hohlmeier, Elissavet Vozemberg- Vrionidi, Michaela Šojdrová för PPE-gruppen Betänkande Mary Honeyball Situationen för kvinnliga

Läs mer

För delegationerna bifogas rådets slutsatser om Libyen, som antogs av rådet vid dess 3516:e möte den 6 februari 2017.

För delegationerna bifogas rådets slutsatser om Libyen, som antogs av rådet vid dess 3516:e möte den 6 februari 2017. Europeiska unionens råd Bryssel den 6 februari 2017 (OR. en) 5321/17 LÄGESRAPPORT från: Rådets generalsekretariat av den: 6 februari 2017 till: Delegationerna MAMA 12 CFSP/PESC 23 RELEX 74 LIBYE 3 Föreg.

Läs mer

I. MIGRATION. Den yttre dimensionen

I. MIGRATION. Den yttre dimensionen Europeiska rådet Bryssel den 15 december 2016 SN 97/16 Europeiska rådets slutsatser om migration, Cypern och Ukraina (15 december 2016) I. MIGRATION Den yttre dimensionen 1. Europeiska rådet erinrar om

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 13 november 2015 (OR. fr)

Europeiska unionens råd Bryssel den 13 november 2015 (OR. fr) Conseil UE Europeiska unionens råd Bryssel den 13 november 2015 (OR. fr) PUBLIC 13798/15 LIMITE COAFR 322 CFSP/PESC 728 CSDP/PSDC 591 COHAFA 101 COHOM 106 POLMIL 96 I/A-PUNKTSNOT från: till: Ärende: Kommittén

Läs mer

För delegationerna bifogas de slutsatser som Europeiska rådet antog vid mötet.

För delegationerna bifogas de slutsatser som Europeiska rådet antog vid mötet. Europeiska rådet Bryssel den 16 oktober 2015 (OR. en) EUCO 26/15 CO EUR 10 CONCL 4 FÖLJENOT från: Rådets generalsekretariat till: Delegationerna Ärende: Europeiska rådets möte (15 oktober 2015) Slutsatser

Läs mer

EU stärker medborgarnas rätt till konsulärt skydd och stöd i länder utanför EU

EU stärker medborgarnas rätt till konsulärt skydd och stöd i länder utanför EU IP/11/355 Bryssel den 23 mars 2011 EU stärker medborgarnas rätt till konsulärt skydd och stöd i länder utanför EU Under nödsituationer och kriser, såsom de som inträffat i Japan, Libyen och Egypten, har

Läs mer

För delegationerna bifogas rådets slutsatser om Libyen, som antogs av rådet vid dess 3557:e möte den 17 juli 2017.

För delegationerna bifogas rådets slutsatser om Libyen, som antogs av rådet vid dess 3557:e möte den 17 juli 2017. Europeiska unionens råd Bryssel den 17 juli 2017 (OR. en) 11155/17 LÄGESRAPPORT från: av den: 17 juli 2017 till: Rådets generalsekretariat Delegationerna MAMA 144 CFSP/PESC 671 RELEX 642 LIBYE 7 Föreg.

Läs mer

Kommenterad dagordning för ministerrådsmötet för rättsliga och inrikes frågor samt räddningstjänsten (RIF-rådet) i Bryssel den 21 september 2009

Kommenterad dagordning för ministerrådsmötet för rättsliga och inrikes frågor samt räddningstjänsten (RIF-rådet) i Bryssel den 21 september 2009 Kommenterad dagordning Ju2009/163/EU Justitiedepartementet 2009-09-10 EU-nämndens kansli Riksdagen Kopia: Socialförsäkringsutskottets kansli Kommenterad dagordning för ministerrådsmötet för rättsliga och

Läs mer

TEMA: RÄTTVISA OCH MEDBORGERLIGA RÄTTIGHETER: Schengen, asyl, visum

TEMA: RÄTTVISA OCH MEDBORGERLIGA RÄTTIGHETER: Schengen, asyl, visum Lektion 25 SCIC 21/03/2014 TEMA: RÄTTVISA OCH MEDBORGERLIGA RÄTTIGHETER: Schengen, asyl, visum A. Ur Stockholmsprogrammet (http://europa.eu/legislation_summaries/human_rights/fund amental_rights_within_european_union/jl0034_sv.htm)

Läs mer

Barnens Rättigheter Manifest

Barnens Rättigheter Manifest Barnens Rättigheter Manifest Barn utgör hälften av befolkningen i utvecklingsländerna. Omkring 100 miljoner barn lever i Europeiska Unionen. Livet för barn världen över påverkas dagligen av EU-politik,

Läs mer

Regeringskansliet Faktapromemoria 2015/16:FPM95. Reviderad förordning om det europeiska stödkontoret för asylfrågor (EASO) Dokumentbeteckning

Regeringskansliet Faktapromemoria 2015/16:FPM95. Reviderad förordning om det europeiska stödkontoret för asylfrågor (EASO) Dokumentbeteckning Regeringskansliet Faktapromemoria Reviderad förordning om det europeiska stödkontoret för asylfrågor (EASO) Justitiedepartementet 2016-06-07 Dokumentbeteckning KOM (2016) 271 Förslag från kommissionen

Läs mer

Fler lagliga vägar in i EU

Fler lagliga vägar in i EU Enskild motion Motion till riksdagen 2016/17:1424 av Désirée Pethrus (KD) Fler lagliga vägar in i EU Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att regeringen

Läs mer

BILAGA. till KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) /

BILAGA. till KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 3.10.2016 C(2016) 6265 final ANNEX 2 BILAGA till KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / om den gemensamma övervaknings- och utvärderingsram som föreskrivs i Europaparlamentets

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 3 mars 2017 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare

Europeiska unionens råd Bryssel den 3 mars 2017 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare Europeiska unionens råd Bryssel den 3 mars 2017 (OR. en) 6914/17 ADD 1 FÖLJENOT från: inkom den: 2 mars 2017 till: ASIM 20 ACP 19 DEVGEN 33 COAFR 86 RELEX 203 CSDP/PSDC 107 ECOFIN 170 MAMA 46 COASI 33

Läs mer

13981/16 aal/lym/gw 1 DG D 1 A

13981/16 aal/lym/gw 1 DG D 1 A Europeiska unionens råd Bryssel den 7 november 2016 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2016/0347 (NLE) 13981/16 SCH-EVAL 193 FRONT 425 COMIX 724 A-PUNKTSNOT från: till: Rådets generalsekretariat Rådet

Läs mer

En trygg resa? Kampanjen för flyktingars och migranters rättigheter

En trygg resa? Kampanjen för flyktingars och migranters rättigheter Dagsverksinsamling 2016-2017 En trygg resa? Kampanjen för flyktingars och migranters rättigheter Just nu Det finns över 60 miljoner människor i världen som tvingats lämna sina hem för att söka skydd. Största

Läs mer

Lagstiftningsöverläggningar (Offentlig överläggning i enlighet med artikel 16.8 i fördraget om Europeiska unionen)

Lagstiftningsöverläggningar (Offentlig överläggning i enlighet med artikel 16.8 i fördraget om Europeiska unionen) Europeiska unionens råd Generalsekretariatet Bryssel den 27 september 2017 CM 4232/17 OJ CONS JAI COMIX MEDDELANDE KALLELSE OCH PRELIMINÄR DAGORDNING Kontakt: Christine ROGER dgd.jai-oj-crp-conseil@consilium.europa.eu

Läs mer

Dagordningspunkt: Gemensamma kommittén 1

Dagordningspunkt: Gemensamma kommittén 1 RIF, Gemensamma kommittén dp. 1 b Rådspromemoria 2015-06-04 Justitiedepartementet Enheten för migrations- och asylpolitik Rådets möte för rättsliga och inrikes frågor (RIF) den 15 16 juni 2015 Dagordningspunkt:

Läs mer

BILAGA. till MEDDELANDET FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET, RÅDET OCH EUROPEISKA INVESTERINGSBANKEN

BILAGA. till MEDDELANDET FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET, RÅDET OCH EUROPEISKA INVESTERINGSBANKEN EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 7.6.2016 COM(2016) 385 final ANNEX 3 BILAGA till MEDDELANDET FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET, RÅDET OCH EUROPEISKA INVESTERINGSBANKEN om en

Läs mer

***I FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE

***I FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE EUROPAPARLAMENTET 2009-2014 Utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor 6.6.2013 2013/0023(COD) ***I FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE om förslaget till Europaparlamentets

Läs mer

MEDDELANDE TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET OCH RÅDET

MEDDELANDE TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET OCH RÅDET EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 23.9.2015 COM(2015) 490 final MEDDELANDE TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET OCH RÅDET Hantering av flyktingkrisen: omedelbara operativa, budgetära och rättsliga

Läs mer

MER FLYKTINGAR ÄN NÅGONSIN. Högstadiet / gymnasiet. Världens flyktingar. Mer information om uppgifterna för lärare. Bakgrundsinformation:

MER FLYKTINGAR ÄN NÅGONSIN. Högstadiet / gymnasiet. Världens flyktingar. Mer information om uppgifterna för lärare. Bakgrundsinformation: MER FLYKTINGAR ÄN NÅGONSIN Högstadiet / gymnasiet Världens flyktingar Ta reda på: Vad betyder begreppen flykting och asylsökande? Vilka är kvotflyktingar? Hur många kvotflyktingar tar Finland emot per

Läs mer

Kommittédirektiv. Lagliga vägar för att söka asyl i EU. Dir. 2016:8. Beslut vid regeringssammanträde den 28 januari 2016

Kommittédirektiv. Lagliga vägar för att söka asyl i EU. Dir. 2016:8. Beslut vid regeringssammanträde den 28 januari 2016 Kommittédirektiv Lagliga vägar för att söka asyl i EU Dir. 2016:8 Beslut vid regeringssammanträde den 28 januari 2016 Sammanfattning En särskild utredare ska utifrån ett brett angreppssätt analysera förutsättningarna

Läs mer

FÖRSLAG TILL YTTRANDE

FÖRSLAG TILL YTTRANDE EUROPAPARLAMENTET 2009-2014 Utskottet för utrikesfrågor 25.5.2012 2011/0366(COD) FÖRSLAG TILL YTTRANDE från utskottet för utrikesfrågor till utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga

Läs mer

Vänsterpartiet i EU. För en human flyktingpolitik

Vänsterpartiet i EU. För en human flyktingpolitik Vänsterpartiet i EU För en human flyktingpolitik Fotograf: Olivier Hansen Miljoner människor befinner sig på flykt. Vänsterpartiet i Europaparlamentet driver en politik för ökad solidaritet och en human

Läs mer

FÖRSLAG TILL RESOLUTION

FÖRSLAG TILL RESOLUTION Europaparlamentet 2014-2019 Plenarhandling 7.9.2015 B8-0832/2015 FÖRSLAG TILL RESOLUTION till följd av uttalanden av rådet och kommissionen i enlighet med artikel 123.2 i arbetsordningen om migration och

Läs mer

Åtgärder för att möta flyktingkrisen 11 P M NOVEMBER 2015

Åtgärder för att möta flyktingkrisen 11 P M NOVEMBER 2015 Åtgärder för att möta flyktingkrisen 11 P M NOVEMBER 2015 PM: Åtgärder för att möta flyktingkrisen Det pågår en humanitär kris i världen. Krig, förtryck, islamistiska terrorgrupper samt förföljelse av

Läs mer

SV Förenade i mångfalden SV B8-0442/27. Ändringsförslag

SV Förenade i mångfalden SV B8-0442/27. Ändringsförslag 11.4.2016 B8-0442/27 27 Marie-Christine Vergiat, Barbara Spinelli, Javier Couso Permuy, Paloma López Bermejo, Marina Albiol Guzmán, Ángela Vallina, Lidia Senra Rodríguez, Dimitrios Papadimoulis, Kostas

Läs mer

ANTAGNA TEXTER. Europaparlamentets resolution av den 10 september 2015 om migration och flyktingar i Europa (2015/2833(RSP))

ANTAGNA TEXTER. Europaparlamentets resolution av den 10 september 2015 om migration och flyktingar i Europa (2015/2833(RSP)) Europaparlamentet 2014-2019 ANTAGNA TEXTER P8_TA(2015)0317 Migration och flyktingar i Europa Europaparlamentets resolution av den 10 september 2015 om migration och flyktingar i Europa (2015/2833(RSP))

Läs mer

Emigration betyder att man flyttar från sitt land. Vi säger, att man emigrerar från sitt land. Man kan också säga, att man utvandrar från sitt land.

Emigration betyder att man flyttar från sitt land. Vi säger, att man emigrerar från sitt land. Man kan också säga, att man utvandrar från sitt land. Människor har flyttat i alla tider För två miljoner år sedan uppkom de första människorna i Afrika. Allt sedan dess har människor spritt sig över hela jorden. I alla tider har människor också flyttat från

Läs mer

MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, RÅDET, EUROPEISKA EKONOMISKA OCH SOCIALA KOMMITTÉN SAMT REGIONKOMMITTÉN

MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, RÅDET, EUROPEISKA EKONOMISKA OCH SOCIALA KOMMITTÉN SAMT REGIONKOMMITTÉN EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 13.5.2015 COM(2015) 240 final MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, RÅDET, EUROPEISKA EKONOMISKA OCH SOCIALA KOMMITTÉN SAMT REGIONKOMMITTÉN EN EUROPEISK

Läs mer

Regeringskansliet Faktapromemoria 2015/16:FPM122. EU-gemensamt system för vidarebosättning. Dokumentbeteckning. Sammanfattning. Justitiedepartementet

Regeringskansliet Faktapromemoria 2015/16:FPM122. EU-gemensamt system för vidarebosättning. Dokumentbeteckning. Sammanfattning. Justitiedepartementet Regeringskansliet Faktapromemoria EU-gemensamt system för vidarebosättning Justitiedepartementet 2016-08-31 Dokumentbeteckning KOM (206) 468 Förslag till Europaparlamentets och rådets förordning om inrättande

Läs mer

FÖRSLAG TILL ÄNDRINGSBUDGET NR 1 TILL 2016 ÅRS ALLMÄNNA BUDGET. Nytt instrument för tillhandahållande av krisstöd inom unionen

FÖRSLAG TILL ÄNDRINGSBUDGET NR 1 TILL 2016 ÅRS ALLMÄNNA BUDGET. Nytt instrument för tillhandahållande av krisstöd inom unionen EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 9.3.2016 COM(2016) 152 final FÖRSLAG TILL ÄNDRINGSBUDGET NR 1 TILL 2016 ÅRS ALLMÄNNA BUDGET Nytt instrument för tillhandahållande av krisstöd inom unionen SV SV Med

Läs mer

Lagstiftningsöverläggningar

Lagstiftningsöverläggningar Europeiska unionens råd Bryssel den 2 december 2015 (OR. fr) 14545/15 OJ/CONS 70 JAI 917 COMIX 627 PRELIMINÄR DAGORDNING Ärende: 3433:e mötet i EUROPEISKA UNIONENS RÅD (rättsliga och inrikes frågor) Datum:

Läs mer

12002/1/15 REV 1 hg,ehe/ehe,hg/chs,cs 1 DG D 1B

12002/1/15 REV 1 hg,ehe/ehe,hg/chs,cs 1 DG D 1B Europeiska unionens råd Bryssel den 14 september 2015 (OR. en) 12002/1/15 REV 1 JAI 659 ASIM 86 FRONT 187 RELEX 711 NOT från: till: Ärende: Ordförandeskapet Delegationerna Slutsatser Efter de diskussioner

Läs mer

8835/16 /chs 1 DG D 1 A

8835/16 /chs 1 DG D 1 A Europeiska unionens råd Bryssel den 12 maj 2016 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2016/0140 (NLE) 8835/16 SCH-EVAL 78 FRONT 204 COMIX 358 LÄGESRAPPORT från: av den: 12 maj 2016 till: Rådets generalsekretariat

Läs mer

U 36/2016 rd. Helsingfors den 25 augusti Inrikesminister Paula Risikko. Översinspektör Tuuli Kainulainen

U 36/2016 rd. Helsingfors den 25 augusti Inrikesminister Paula Risikko. Översinspektör Tuuli Kainulainen Statsrådets skrivelse till riksdagen om Europeiska kommissionens förslag till Europaparlamentets och rådets förordning (förordningen om vidarebosättning) I enlighet med 96 2 momentet i grundlagen skickas

Läs mer

Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING

Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 22.10.2018 COM(2018) 719 final 2018/0371 (COD) Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING om ändring av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 516/2014

Läs mer

FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE

FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE EUROPAPARLAMENTET 2009-2014 Utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor 10.4.2013 2012/2263(INI) FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE om situationen för ensamkommande minderåriga

Läs mer

Internationellt engagemang. Påverkansarbete för säkra vägar

Internationellt engagemang. Påverkansarbete för säkra vägar Internationellt engagemang Påverkansarbete för säkra vägar Påverkansarbete för säkra vägar Vill du engagera dig i Rädda Barnens internationella påverkansarbete? Nu lyfter vi frågan om barn på flykt från

Läs mer

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor. 14 oktober 2003 PE 329.

EUROPAPARLAMENTET. Utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor. 14 oktober 2003 PE 329. EUROPAPARLAMENTET 1999 2004 Utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor 14 oktober 2003 PE 329.884/1-18 ÄNDRINGSFÖRSLAG 1-18 Förslag till betänkande (PE 329.884)

Läs mer

Väktare av EU:s finanser

Väktare av EU:s finanser SV Väktare av EU:s finanser EUROPEISKA REVISIONSRÄTTEN Granskning av EU-medel i hela världen Europeiska revisionsrätten är en EU institution som grundades 1977 och ligger i Luxemburg. Revisionsrätten har

Läs mer

11088/15 ADD 1 km/ee/ab 1 DPG

11088/15 ADD 1 km/ee/ab 1 DPG Europeiska unionens råd Bryssel den 22 september 2015 (OR. en) 11088/15 ADD 1 PV/CONS 42 JAI 587 UTKAST TILL PROTOKOLL Ärende: 3405:e mötet i Europeiska unionens råd (RÄTTSLIGA OCH INRIKES FRÅGOR) i Bryssel

Läs mer

ÄNDRINGSFÖRSLAG från utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor

ÄNDRINGSFÖRSLAG från utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor 12.4.2019 A8-0076/ 001-511 ÄNDRINGSFÖRSLAG 001-511 från utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor Betänkande Roberta Metsola Den europeiska gräns- och kustbevakningen

Läs mer

Kort om Europeiska investeringsbanken

Kort om Europeiska investeringsbanken Som EU:s bank tillhandahåller EIB långfristig finansiering till solida och hållbara investeringsprojekt till stöd för EU:s politiska mål i och utanför Europa. Banken ägs av EU:s 28 medlemsstater och är

Läs mer

BILAGA. till MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET OCH RÅDET

BILAGA. till MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET OCH RÅDET EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 23.9.2015 COM(2015) 490 final ANNEX 2 BILAGA till MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET OCH RÅDET Hantering av flyktingkrisen: omedelbara

Läs mer

SV Förenade i mångfalden SV B8-0442/1. Ändringsförslag. Renate Sommer för PPE-gruppen

SV Förenade i mångfalden SV B8-0442/1. Ändringsförslag. Renate Sommer för PPE-gruppen 11.4.2016 B8-0442/1 1 Beaktandeled 10 med beaktande av förhandlingsramen av den 3 oktober 2005 för Turkiets anslutning till EU, med beaktande av förhandlingsramen för Turkiet från den 3 oktober 2005, 11.4.2016

Läs mer

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 3.10.2016 C(2016) 6265 final KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den 3.10.2016 om den gemensamma övervaknings- och utvärderingsram som föreskrivs i Europaparlamentets

Läs mer

Förslag till RÅDETS GENOMFÖRANDEBESLUT

Förslag till RÅDETS GENOMFÖRANDEBESLUT EUROPEISKA KOMMISSIONEN Strasbourg den 25.10.2016 COM(2016) 711 final 2016/0347 (NLE) Förslag till RÅDETS GENOMFÖRANDEBESLUT om en rekommendation om förlängning av tillfälliga kontroller vid de inre gränserna

Läs mer

FÖRSLAG TILL RESOLUTION

FÖRSLAG TILL RESOLUTION EUROPAPARLAMENTET 2014-2019 Plenarhandling 27.4.2015 B8-0378/2015 FÖRSLAG TILL RESOLUTION till följd av uttalanden av Europeiska rådet och kommissionen i enlighet med artikel 123.2 i arbetsordningen om

Läs mer

Kommenterad dagordning för rådets möte för rättsliga och inrikes frågor (RIF) den 25 februari 2015

Kommenterad dagordning för rådets möte för rättsliga och inrikes frågor (RIF) den 25 februari 2015 Kommenterad dagordning 2015-02-15 Justitiedepartementet EU-nämnden Riksdagen Kopia: Justitieutskottet Kopia: Socialförsäkringsutskottet Kopia: Civilutskottet Kopia: Konstitutionsutskottet Kommenterad dagordning

Läs mer

BILAGA. till MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET OCH RÅDET

BILAGA. till MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET OCH RÅDET EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 8.12.2016 COM(2016) 792 final ANNEX 1 BILAGA till MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET OCH RÅDET Fjärde lägesrapporten om genomförandet

Läs mer

Kort om Europeiska investeringsbanken

Kort om Europeiska investeringsbanken Kort om Europeiska investeringsbanken Som EU:s bank erbjuder vi finansiering och expertkunskaper till solida och hållbara investeringsprojekt i och utanför Europa. Banken ägs av EU:s medlemsstater och

Läs mer

15648/17 mh/sk 1 DGD 1C

15648/17 mh/sk 1 DGD 1C Europeiska unionens råd Bryssel den 12 december 2017 (OR. en) 15648/17 LÄGESRAPPORT från: Rådets generalsekretariat av den: 11 december 2017 till: Delegationerna Föreg. dok. nr: 14755/17 Ärende: CT 160

Läs mer

Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING

Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING EUROPEISKA KOMMISSIONEN Strasbourg den 15.12.2015 COM(2015) 671 final 2015/0310 (COD) Förslag till EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING om en europeisk gräns- och kustbevakning och om upphävande av

Läs mer

BILAGOR. till KOMMISIONENS MEDDELANDE TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET OCH RÅDET. Att återvända till Schengen - en färdplan

BILAGOR. till KOMMISIONENS MEDDELANDE TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET OCH RÅDET. Att återvända till Schengen - en färdplan EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 4.3. COM() 120 final ANNEXES 1 to 2 BILAGOR till KOMMISIONENS MEDDELANDE TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET OCH RÅDET Att återvända till Schengen - en färdplan

Läs mer

FÖRSLAG TILL RESOLUTION

FÖRSLAG TILL RESOLUTION Europaparlamentet 2014-2019 Plenarhandling 7.9.2015 B8-0837/2015 FÖRSLAG TILL RESOLUTION till följd av uttalanden av rådet och kommissionen i enlighet med artikel 123.2 i arbetsordningen om migration och

Läs mer

Förslag till RÅDETS BESLUT

Förslag till RÅDETS BESLUT EUROPEISKA KOMMISSIONEN Strasbourg den 15.12.2015 COM(2015) 677 final 2015/0314 (NLE) Förslag till RÅDETS BESLUT om fastställande av provisoriska åtgärder på området för internationellt skydd till förmån

Läs mer

SV Förenade i mångfalden SV A7-0041/8. Ändringsförslag. Marina Yannakoudakis för ECR-gruppen

SV Förenade i mångfalden SV A7-0041/8. Ändringsförslag. Marina Yannakoudakis för ECR-gruppen 7.3.2012 A7-0041/8 8 Punkt 9 9. Europaparlamentet uppmanar rådet att gå vidare med parlamentets ståndpunkt om en ändring av direktivet om mammaledighet, framför allt när det gäller ersättning till kvinnor

Läs mer

Mot en europeisk försvarsunion

Mot en europeisk försvarsunion #EURoad2Sibiu Mot en europeisk försvarsunion Maj 2019 MOT ETT MER ENAT, STARKARE OCH MER DEMOKRATISKT EU När det gäller försvar handlar det inte om att se EU som ett alternativ till Nato. Båda måste samarbeta

Läs mer

RÄTTSLIG GRUND INSTRUMENT

RÄTTSLIG GRUND INSTRUMENT SYDLIGA PARTNER Den europeiska grannskapspolitiken omfattar Algeriet, Egypten, Israel, Jordanien, Libanon, Libyen, Marocko, Palestina, Syrien och Tunisien. Grannskapspolitiken består av bilateral politik

Läs mer

Utdrag ur Europa Europa program/noter/kampskrift (2014). Se europaeuropa.nu för mer information.

Utdrag ur Europa Europa program/noter/kampskrift (2014). Se europaeuropa.nu för mer information. Utdrag ur Europa Europa program/noter/kampskrift (2014). Se europaeuropa.nu för mer information. Frontex EU:s militanta födelsedagsbarn Den europeiska byrån vars främsta uppgift är att postera ut poliser

Läs mer

DAGSVERKSKAMPANJEN I TRYGGHET Kampanjen för flyktingars och asylsökandes rättigheter

DAGSVERKSKAMPANJEN I TRYGGHET Kampanjen för flyktingars och asylsökandes rättigheter DAGSVERKSKAMPANJEN I TRYGGHET Kampanjen för flyktingars och asylsökandes rättigheter DAGSVERK 2 0 1 7 2 0 1 8 ALANS OCH GYANS OCH DERAS MAMMAS HISTORIA Familjen hotades av ISIS i Syrien och av

Läs mer

MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, RÅDET, EUROPEISKA EKONOMISKA OCH SOCIALA KOMMITTÉN SAMT REGIONKOMMITTÉN

MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, RÅDET, EUROPEISKA EKONOMISKA OCH SOCIALA KOMMITTÉN SAMT REGIONKOMMITTÉN EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 27.9.2017 COM(2017) 558 final MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, RÅDET, EUROPEISKA EKONOMISKA OCH SOCIALA KOMMITTÉN SAMT REGIONKOMMITTÉN om de resultat

Läs mer

Regeringskansliet Faktapromemoria 2016/17:FPM86. Meddelande om skydd för migrerande barn. Dokumentbeteckning. Sammanfattning. Justitiedepartementet

Regeringskansliet Faktapromemoria 2016/17:FPM86. Meddelande om skydd för migrerande barn. Dokumentbeteckning. Sammanfattning. Justitiedepartementet Regeringskansliet Faktapromemoria Meddelande om skydd för migrerande barn Justitiedepartementet 2017-05-16 Dokumentbeteckning KOM (2017) 211 Meddelande från kommissionen till Europaparlamentet och rådet

Läs mer

MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET OCH RÅDET. Att återvända till Schengen - en färdplan

MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET OCH RÅDET. Att återvända till Schengen - en färdplan EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 4.3.2016 COM(2016) 120 final MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET OCH RÅDET Att återvända till Schengen - en färdplan SV SV 1. Inledning

Läs mer

Prognos 24 timmar/7 dagar

Prognos 24 timmar/7 dagar Prognos 24 timmar/7 dagar Prognos 24 timmar Antalet sökande förväntas ligga mellan 1 300 1 700. Antalet BUV förväntas ligga mellan 250 400. Prognos 7 dagar Antalet sökande förväntas ligga mellan 8 000

Läs mer

Hur ställer du och/eller ditt parti dig/er till införandet av humanitära visum?

Hur ställer du och/eller ditt parti dig/er till införandet av humanitära visum? LARS ADAKTUSSON, Kristdemokraterna Vi behöver skaffa fler lagliga vägar in i EU. Vi har sagt att humanitära visum skulle vara en framkomlig väg förutsatt att det administreras och sköts gemensamt av EU.

Läs mer

Schengen. Din väg till fri rörlighet i Europa SEPTEMBER 2013

Schengen. Din väg till fri rörlighet i Europa SEPTEMBER 2013 SV Schengen Din väg till fri rörlighet i Europa SEPTEMBER 2013 Innehåll INLEDNING 1 FRI RÖRLIGHET FÖR PERSONER 2 POLIS- OCH TULLSAMARBETE 2 Inre gränser 2 Yttre gränser 3 SIS (Schengens informationssystem)

Läs mer

I/A-PUNKTSNOT Kommittén för utrikes- och säkerhetspolitik (Kusp) Coreper/rådet EU:s prioriteringar inför Förenta nationernas 61:a generalförsamling

I/A-PUNKTSNOT Kommittén för utrikes- och säkerhetspolitik (Kusp) Coreper/rådet EU:s prioriteringar inför Förenta nationernas 61:a generalförsamling EUROPEISKA UNIONENS RÅD Bryssel den 11 juli 2006 (12.7) (OR. en) 11380/06 PESC 665 CONUN 51 ONU 80 I/A-PUNKTSNOT från: Kommittén för utrikes- och säkerhetspolitik (Kusp) till: Coreper/rådet Ärende: EU:s

Läs mer

RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET OCH RÅDET. Gemensam handlingsplan för EU och Turkiet tredje genomföranderapporten

RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET OCH RÅDET. Gemensam handlingsplan för EU och Turkiet tredje genomföranderapporten EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 4.3.2016 COM(2016) 144 final RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET OCH RÅDET Gemensam handlingsplan för EU och Turkiet tredje genomföranderapporten SV SV

Läs mer

För delegationerna bifogas dokument COM(2016) 120 final ANNEXES 1-2.

För delegationerna bifogas dokument COM(2016) 120 final ANNEXES 1-2. Europeiska unionens råd Bryssel den 4 mars 2016 (OR. en) 6798/16 ADD 1 FÖLJENOT från: inkom den: 4 mars 2016 till: JAI 187 SCHENGEN 6 FRONT 115 ASIM 27 COMIX 185 Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska

Läs mer

MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET OCH RÅDET

MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET OCH RÅDET EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 7.12. COM() 820 final MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET OCH RÅDET Kommissionens bidrag till EU-ledarnas tematiska debatt om en färdplan

Läs mer

P7_TA(2010)0290 Nordkorea

P7_TA(2010)0290 Nordkorea P7_TA(2010)0290 Nordkorea Europaparlamentets resolution av den 8 juli 2010 om Nordkorea Europaparlamentet utfärdar denna resolution med beaktande av sina tidigare resolutioner om Koreahalvön, med beaktande

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 24 november 2016 (OR. en)

Europeiska unionens råd Bryssel den 24 november 2016 (OR. en) Europeiska unionens råd Bryssel den 24 november 2016 (OR. en) 14635/16 FIN 804 A-PUNKTSNOT från: Rådets generalsekretariat till: Rådet Ärende: Europeiska unionens allmänna budget för budgetåret 2017 -

Läs mer

Vi Gröna ser mångfald som någonting positivt. Vi är inte rädda för samhällsförändringar, och vi stöder inkludering i form av dialog, inte tvång.

Vi Gröna ser mångfald som någonting positivt. Vi är inte rädda för samhällsförändringar, och vi stöder inkludering i form av dialog, inte tvång. Europa är en migrationskontinent Både den fria rörligheten och friheten att stanna på en plats är mänskliga rättigheter. Migranter har format kulturer och samhällen genom historien och kommer att fortsätta

Läs mer

FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE

FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE EUROPAPARLAMENTET 2009-2014 Utskottet för kvinnors rättigheter och jämställdhet mellan kvinnor och män 26.9.2013 2013/2115(INI) FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE om papperslösa invandrarkvinnor i Europeiska unionen

Läs mer

Partiledardebatt i riksdagen - inledningsanförande av Ulf Kristersson 11 oktober

Partiledardebatt i riksdagen - inledningsanförande av Ulf Kristersson 11 oktober Partiledardebatt i riksdagen - inledningsanförande av Ulf Kristersson 11 oktober Om ett år är det val i Sverige. Och jag tror att vi fram tills dess måste kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt. För

Läs mer

BILAGA. till RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET OCH RÅDET

BILAGA. till RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET OCH RÅDET EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 6.9.2017 COM(2017) 470 draft ANNEX 1 BILAGA till RAPPORT FRÅN KOMMISSIONEN TILL EUROPAPARLAMENTET, EUROPEISKA RÅDET OCH RÅDET Sjunde lägesrapporten om genomförandet

Läs mer

FÖRSLAG TILL YTTRANDE

FÖRSLAG TILL YTTRANDE EUROPAPARLAMENTET 2009-2014 Utskottet för utveckling 15.7.2013 2013/0024(COD) FÖRSLAG TILL YTTRANDE från utskottet för utveckling till utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och

Läs mer

12892/15 KH/chs,ub 1 DGD1C

12892/15 KH/chs,ub 1 DGD1C Europeiska unionens råd Bryssel den 9 oktober 2015 (OR. en) 12892/15 LÄGESRAPPORT från: Rådets generalsekretariat av den: 9 oktober 2015 till: Delegationerna Föreg. dok. nr: 12449/15 Ärende: COSI 120 ENFOPOL

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN. Förstärkt förvaltning av Europeiska unionens södra sjögränser

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN. Förstärkt förvaltning av Europeiska unionens södra sjögränser EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 30.11.2006 KOM(2006) 733 slutlig MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN Förstärkt förvaltning av Europeiska unionens södra sjögränser SV SV MEDDELANDE FRÅN KOMMISSIONEN

Läs mer

ÄNDRINGSFÖRSLAG från utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor

ÄNDRINGSFÖRSLAG från utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor 11.3.2019 A8-0106/ 001-249 ÄNDRINGSFÖRSLAG 001-249 från utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor Betänkande Miriam Dalli Inrättande av Asyl- och migrationsfonden

Läs mer