KALLELSESIDA. Utfärdat Oy Rani Plast Ab, Ranivägen 185 i Terjärv (Bjölas) Före mötet företagsbesök på Rani Plast från kl. 17.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KALLELSESIDA. Utfärdat Oy Rani Plast Ab, Ranivägen 185 i Terjärv (Bjölas) Före mötet företagsbesök på Rani Plast från kl. 17."

Transkript

1 KALLELSESIDA Utfärdat /238 Sammanträdestid Måndag den 27 augusti 2018 kl Sammanträdesplats Oy Rani Plast Ab, Ranivägen 185 i Terjärv (Bjölas) Före mötet företagsbesök på Rani Plast från kl Ärendets nummer Ärende 165. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 166. VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE 167. GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN 168. NÄMNDERS PROTOKOLL 169. BUDGET 2018 Bokföringsrapport BUDGET 2018 Budgetändring för nybygge av slöjdsal 171. FASTIGHETER Köp av mark för byggande av Nedervetil skola 172. RÄDDNINGSVÄSENDET Karleby stads anhållan om utlåtande; förslag till servicenivå för räddningsväsendet RÄDDNINGSVÄSENDET Karleby stads anhållan om utlåtande; räddningsverkets budget år 2019 och ekonomiplan NÄMNDER Anne-Mie Rantas anhållan om befrielse från uppdraget som ordförande för bildnings- och fritidsnämnden 175. MOTION Rebecka Ågren m.fl.:s motion om defibrillator till idrottshallen 176. INITIATIV Pro Kronoby/ Elisabeth Hagström; nämndernas mötesdagar 177. DELGIVNINGSÄRENDEN 178. ÖVRIGA ÄRENDEN Protokollet framläggs till påseende, tid och plats Ordförande Liane Byggmästar Denna möteskallelse har anslagits på anslagstavlan för offentliga kungörelser, intygar: Inger Bjon, förvaltningschef

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11/ /239 Sammanträdestid Måndagen den 27 augusti 2018, kl Sammanträdesplats Beslutande: Oy Rani Plast Ab, Ranivägen 185 i Terjärv (Bjölas) Före mötet företagsbesök på Rani Plast från kl Ersättare: Byggmästar, Liane Myllymäki, Tapani Lindgren, Hans-Erik Broända, Helena Gripenberg, Björn Hagström, Elisabeth Harju, Kari Salmela, Joel Wistbacka, Inger Hongell, Susanne Sandvik, John-Erik Öst, Harry Hagnäs, Tomas Saarukka, Karin Enroth, Carl-Johan Sandström, Hans Åstrand, Ulla-Maria Lassas, Tuula Övriga närvarande: Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten Forsberg, Anders Brännkärr, Malin Bjon, Inger kfge:s ordförande kfge:s I vice ordförande kfge:s II vice ordförande kommundirektör förvaltningschef Paragrafer: Underskrifter: Ordförande: Protokollförare: Protokolljustering plats och tid: Liane Byggmästar Kronoby, den 29 augusti 2018 Inger Bjon Protokollet framlagts till påseende, plats och tid: Intygar, underskrift, tjänsteställning Hans-Erik Lindgren Helena Broända

3 11/ LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET Kallelse till sammanträde har utfärdats den 22 augusti 2018 och tillställts samtliga medlemmar av kommunstyrelsen, kommunfullmäktiges presidium samt närvarande tjänstemän i skriftlig och elektronisk form. Ersättarna erhåller kallelsen i elektronisk form. Föredragningslistan har varit utlagd på kommunens webbplats sedan den 23 augusti 2018, varifrån övriga intresserade kan erhålla den vid behov.

4 11/ VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE Kommunstyrelsen utser Hans-Erik Lindgren och Helena Broända att justera protokollet. Protokollet justeras den 29 augusti 2018.

5 11/ GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

6 11/ NÄMNDERS PROTOKOLL Förvaltningschefen: Enligt 92 i kommunallagen kan kommunstyrelsen, kommunstyrelsens ordförande, kommundirektören eller en genom förvaltningsstadgan tillförordnad kommunal tjänsteinnehavare till behandling i kommunstyrelsen ta upp ett ärende, som med stöd av denna lag har delegerats till underlydande myndighet eller en sektion i kommunstyrelsen och i vilket den behöriga myndigheten har fattat ett beslut. Styrelsen kan ta upp ärendet för prövning såvida beslutet inte har vunnit laga kraft Genomgången av besluten ger även styrelsen information om nämndernas verksamhet och aktuella frågor. Avskrifter av protokoll från följande möten har tillställts kommunstyrelsen: - tekniska och miljönämnden, , kungörs affärs- och riskhanteringssektionen, , kungjord Besluten framgår av Bilaga 1/168 av, som bifogas föredragningslistan. KOMMUNDIREKTÖRENS FÖRSLAG: Kommunstyrelsen övertar inte till behandling de ärenden som avgjorts på nämndernas möten.

7 11/244 Dnr: KST 136/ BUDGET 2018 Bokföringsrapport Ekonomi- och personalchefen: För perioden har resultaträkning samt budgetrapport gjorts upp, Bilaga 1/169 av till föredragningslistan. Resultatet för perioden visar , vilket är drygt 1,7 miljoner bättre än budgeterat. Verksamhetens intäkter, speciellt understöden, är högre än budgeterats och kostnaderna för köp av tjänster ligger under budget, vilket leder till att verksamhetsbidraget är drygt bättre än budgeterats. Allmänna avdelningens budgetunderskridning gäller till största delen projekt- och sysselsättningslöner, Soites underskridning är en korrektivpost per 30.4 och bildningens underskridning gäller främst intäkter i form av understöd och bidrag samt mindre mat- och städkostnader under sommaren. Förutom god budgetdisciplin är den största orsaken till periodens positiva resultat kommunalskatten som influtit knappt över budget och statsandelarna drygt över budget. Dessutom erhölls Elverkets dividend för 2017 i juni till ett belopp, , som var betydligt högre än det budgeterade Skattedebiteringsredovisningen, det vill säga det belopp som hör till år 2017 men som uppbärs i november från kommunerna, har igen justerats, men denna gång uppåt med euro, vilket beaktats i rapporten. KOMMUNDIREKTÖRENS FÖRSLAG: Kommunstyrelsen antecknar bokföringsrapporten för kännedom.

8 11/245 Dnr: KST 115/ BUDGET 2018 Budgetändring för nybygge av slöjdsal Ekonomi- och personalchefen: I investeringsbudgeten 2018 finns reserverat för renoveringen av kylrum och slöjdsal vid Ådalens skola. Kommunstyrelsen behandlade valet av entreprenörer för renoveringen men beslöt att återremittera ärendet i och med att de inlämnade offerterna var så höga och man ville utreda möjligheterna för ett eventuellt nybygge. Måndagen den godkände fullmäktige en tilläggsbudget om för renoveringen av slöjdsalen. Styrelsen behandlade ärendet igen och beslöt enhälligt att gå in för ett nybygge av slöjdsalen i och med att kostnadskalkylen för ett nybygge jämfört med en renovering inte är mer än dyrare. Kostnadskalkylen för ett nybygge är totalt Styrelsen beslöt också att en budgetändring görs vid behov eftersom den tilltänkta renoveringen ändrats till nybygge. Efter kontakt med kommunens revisorer konstateras att styrelsen bör anhålla om en budgetändring av fullmäktige. KOMMUNDIREKTÖRENS FÖRSLAG: Kommunstyrelsen föreslår för fullmäktige att en ändring i investeringsbudgeten görs så att renoveringen av slöjdsalen vid Ådalens skola ändras till ett nybygge och att medel reserveras för ändamålet i nästa års budget.

9 11/246 Dnr: KST 128/ FASTIGHETER Köp av mark för byggande av Nedervetil skola Kommundirektören: Detaljplanen för området som planerats för byggandet av en ny skola i Nedervetil har vunnit laga kraft och nästa steg i byggnadsprocessen är att köpa in de markområden som behövs för skoltomten. Avtal har tidigare uppgjorts med markägarna Ingegerd Lidsle samt Lars- Johan Nylund om köp av områdena. Av Lars-Johan Nylund köps ett ca m 2 stort outbrutet område, som i sin helhet behövs för skolområdet. Av Ingegerd Lidsle köps hela lägenheten. Båda områdena syns på Bilaga 1/171 av. Priset har beräknats enligt följande: markområdet som krävs för skolområdet är ca m 2 stort och priset beräknats till euro. För resterande del av fastigheten bestående av ca 1,2 ha åker och ca 0,6 ha skog betalas euro. Området är bra att ha med tanke på förbindelse till skidspåret samt med tanke på närheten till kommunens bostadsområde. KOMMUNDIREKTÖRENS FÖRSLAG: Kommunen köper enligt Bilaga 1/171 av av Lars-Johan Nylund ett ca m 2 stort outbrutet område av lägenheten Nylund RNr 14:2, fastighetsbeteckning: , Köpesumman är euro och av Ingegerd Lidsle hela lägenheten Måsa RNr 1:77, fastighetsbeteckning: Köpesumman är euro.

10 11/247 Dnr: KST 110/ RÄDDNINGSVÄSENDET Karleby stads anhållan om utlåtande; förslag till servicenivå för räddningsväsendet Förvaltningschefen: Karleby stad/räddningsnämnden anhåller om kommunens utlåtande gällande räddningsväsendets utkast till beslut angående servicenivån , Bilaga 1/172 av De föreslagna förändringarna är utmärkta med röd text samt överstrykningar. Utlåtandet önskas senast Räddningsnämndens nuvarande beslut om servicenivån upphör att gälla i slutet av 2018 och ett nytt beslut skall således träda i kraft Också räddningsväsendets uppgiftsområde ingår i landskaps- och vårdreformen, vilken man har haft som mål att skulle träda i kraft Enligt färskare information uppskjuts landskapsreformen med ytterligare ett år, vilket skulle innebära att den träder i kraft I samband med genomförandet av landskapsreformen torde Mellersta Österbottens och Jakobstadsområdets räddningsverk delas i två delar enligt landskapsindelningen. Trots reformen måste räddningsverket ha ett gällande beslut om servicenivån och genom att inbegripa år 2020 kommer området att ha ett gällande servicenivåbeslut för räddningsväsendet även om den riksomfattande enhetliga modellen fördröjs. KOMMUNDIREKTÖRENS FÖRSLAG: Kommunstyrelsen konstaterar att Kronoby kan godkänna utkastet till beslut om servicenivån

11 11/248 Dnr: KST 111/ RÄDDNINGSVÄSENDET Karleby stads anhållan om utlåtande; räddningsverkets budget år 2019 och ekonomiplan Tekn. och miljönämnden : Karleby stad har sänt det gemensamma räddningsverkets budgetförslag till kommunerna för utlåtande. Budgetförslaget har behandlats i den gemensamma räddningsnämnden Kommunernas utlåtande inbegärs senast den Utlåtande begärs dels angående budgeten 2019 och ekonomiplanen samt för investeringar 2019 och ekonomiplan Som utgångspunkt för uppgörande av budgeten har månadslönerna höjts med avtalsenliga 3,5 %. De lönebaserade pensionsavgifterna har budgeterats enligt 16.5 % och socialavgifterna enligt 4,25 %. För andra utgifter har inte reserverats några inflationsjusteringar utan följer 2018 års budget. Men till skillnad från tidigare år så har nu hyres- och underhållskostnaderna för räddningsväsendets utrymmen beaktats i räddningsväsendets budget. Hyrorna har tidigare skötts internt. Hyresnivån som räddningsväsendet beaktat i sin budget är betydligt högre än den som kommunen tidigare fakturerat internt. Hyresnivån utgår nu ifrån den nivån som kommer att bli gällande då landskapen övertar verksamheten. I räddningsverkets IT kostnader finns betydande förändringar som beror på förberedelse för införande och användning av tjänsterna i den offentliga förvaltningens säkerhet. Upphandlingen av datorer baserar sig i fortsättningen på säkerhetsnätets apparattjänst (leasing) i stället för den tidigare investeringsbaserade upphandlingen. Sammansällning av driftsbudgetförslag fogas som Bilaga 1/173 av.. Kronobys totala betalningsandel skulle vara vilket skulle utgöra en höjning från årets budget med hela 28,8 %. Ramarna för 2019 är på Förslag till investeringar framgår av Bilaga 2/173 av. För 2019 föreslår räddningsväsendet att 2 st. manskapsbilar utbytes för en totalkostnad på För år 2020 föreslås ett byte av en manskapsbil, netto 7000 samt en servicebil och en granskningsbil vardera För 2020 föreslås också byte av släckningsbil KP 311 för För 2021 föreslås ett byte av en släckningsbil KP 331 för Kommunstyrelsen behandlar kommunens utlåtande den 27.8 utgående från nämndens förslag. Tekn.chef:s förslag: Tekniska nämnden omfattar räddningsväsendets budgetförslag för 2019 samt för ekonomiplanen 2020 och 2021 där den nya hyresnivån är beaktat trots att man överstiger ramarna. Tekniska nämnden föreslår att anskaffningarna av släckningsbilarna för 2020 och 2021 framflyttas tills landskapsreformen blivit klar och görs då via landskapet och inte via kommunen. För övriga anskaffningar kan investeringsförslaget godkännas enligt Bilaga 2/173 av. Bernt Storbacka redogjorde för paragrafen. Före beslut avlägsnade sig Malin Åminne för jäv. Göran Strandvall övertog ordförandeskapet efter att Malin Åminne avlägsnade sig. BESLUT: Förslaget godkändes.

12 11/249 Kst KOMMUNDIREKTÖRENS FÖRSLAG: Kommunstyrelsen godkänner tekniska och miljönämndens förslag till utlåtande om räddningsverkets budget 2019 och dess ekonomiplan för åren Kommunstyrelsen betonar vikten av tekniska och miljönämndens förslag att anskaffningen av släckningsbilarna för 2020 och 2021 verkligen framflyttas tills landskapsreformen är klar och att den görs via landskapet och inte via kommunen.

13 11/250 Dnr: KST 125/ NÄMNDER Anne-Mie Rantas anhållan om befrielse från uppdraget som ordförande för bildnings- och fritidsnämnden Förvaltningschefen: Anne-Mie Ranta har inlämnat en anhållan om befrielse från förtroendeuppdraget som ordförande för bildnings- och fritidsnämnden i kommunen. Orsak till anhållan är att hon inleder ett arbetsförhållande som vikarierande dagvårdsledare inom kommunen , Bilaga 1/174 av Enligt nu gällande förvaltningsstadga 10 gäller att bildnings- och fritidsnämnden har nio medlemmar. Av medlemmarna skall sju representera den svenska språkgruppen och två den finska. Ordförande och viceordförande samt minst tre andra ledamöter väljs bland fullmäktigemedlemmar. Kommunfullmäktige utsåg i enhälligt följande medlemmar och ersättare till bildningsnämnden för mandatperioden : medlem ersättare Anne-Mie Ranta SFP Veronica Finnila-Lindvall SFP Joel Salmela PRO Eva Fredriksson-Lidsle KD Peter Svartsjö SFP Martin Ahlskog SFP Tomas Hagnäs SFP Mona Ahlsved SFP Susanne Hongell SFP Charlotte Sabel SFP Pasi Ahlsved SFP Matias Torrkulla SFP Mats Lindh PRO Sten Sunabacka PRO Eva-Lott Björklund PRO Rebecca Ågren PRO Ulla-Maria Åstrand PRO Mats Ahlskog PRO Till ordförande valdes enhälligt Anne-Mie Ranta SFP och till vice ordförande Joel Salmela PRO. Den befriades Charlotte Sabel SFP från att vara ersättare i bildnings- och fritidsnämnden. I hennes ställe valde fullmäktige Monica Takkula SFP. Den befriade kommunfullmäktige Pasi Ahlsved SFP från förtroendeuppdraget som medlem av bildnings- och fritidsnämnden. I hans ställe valde kommunfullmäktige Mona Ahlsved SFP till ny medlem. Kommunfullmäktige utsåg vid samma möte Adam Näse SFP till ny ersättare i bildnings- och fritidsnämnden för Tomas Hagnäs. KOMMUNDIREKTÖREN: Kommunstyrelsen föreslår för fullmäktige att Anne-Mie Ranta beviljas befrielse från förtroendeuppdraget som ordförande för bildnings- och fritidsnämnden och att fullmäktige väljer ny ordförande för bildnings- och fritidsnämnden bland fullmäktiges medlemmar.

14 11/251 Dnr: KST 97/ MOTION Rebecka Ågren m.fl.:s motion om defibrillator till idrottshallen Förvaltningschefen: Rebecka Ågren m.fl. inlämnade in en motion till fullmäktige om anskaffande av defibrillator till idrottshallen, Bilaga 1/175 av. Som motivering anfördes att detta skulle höja säkerheten för invånarna i kommunen och att kommunen genom denna anskaffning kunde profilera sig som en kommun som tar ansvar och visar omsorg om sina invånare. Räddningschef/stationsmästare vid Kronoby brandstation, som också undertecknat motionen, rekommenderar en defibrillator av märket Lifepak CR Plus AED och motionsställarna föreslår att den placeras i idrottshallen synligt på utsidan av vaktmästarbåset. Idrottshallen är en samlingspunkt för alla åldersgrupper. Skolorna, ishallen och fotbollsplanen ligger alla inom ett stenkast från ishallen och risken att någon får hjärtstopp är ganska hög, eftersom en stor mängd människor rör sig i området året runt. Alla är inte utbildad akutvårdspersonal men trots det kan man med rätt resurser möjligen rädda livet på en medmänniska, som råkar ut för ett plötsligt hjärtstopp. Den föreslagna apparaturen är konstruerad för att avge en stöt endast om den fastställt att hjärtat behöver det. Kostnaden varierar men ligger kring (utan moms) medan priset med moms är drygt Ett företag har meddelat om intresse för samtida köp. KOMMUNDIREKTÖREN: Kommunstyrelsen föreslår för fullmäktige att kommunen införskaffar en defibrillator till idrottshallen i Kronoby genom att tekniska nämnden reserverar budgetmedel för anskaffningen i budgeten för år att fullmäktige därmed förklarar motionen slutbehandlad.

15 11/252 Dnr: KST 134/ INITIATIV Pro Kronoby/ Elisabeth Hagström; nämndernas mötesdagar Förvaltningschefen: Elisabeth Hagström Pro Kronoby inlämnade ett initiativ om att nämndernas mötesdagar ska följa Kommunstyrelsens för "att undvika att protokollen blir kungjorda och verkställda", Bilaga 1/176 av. Enligt initiativtagaren bör kommunstyrelsen ha rätt att ta upp ärenden (som behandlats vid tidigare hållna nämndmöten) för diskussion och eventuellt övertagande under sina möten utan att först diskutera med styrelseordförande eller kommundirektören i förväg. Enligt Kommunallagen 92 sägs bl.a. att kommunstyrelsen kan till behandling i kommunstyrelsen ta upp ett ärende som med stöd av denna lag har delegerats till en underlydande myndighet och i vilket den behöriga myndigheten har fattat ett beslut. I kommunens förvaltningsstadga 53 har detta bl.a. preciserats som att meddelande om beslut ska elektroniskt till kommunstyrelsens ordförande och föredragande inom fyra dagar från det att protokollet justerats eller undertecknats i de fall protokollet inte justeras. Det är förståeligt att styrelsemedlemmar önskar att möjligheten till insyn och påverkan av ärenden som behandlats finns kvar, när nämndprotokollen kommer till kommunstyrelsen för kännedom. I praktiken är det dock svårt att alltid planera nämndmöten utgående från när kommunstyrelsen håller sina, särskilt som såväl kommunstyrelsens som nämndernas möten ibland flyttas med kort varsel och påverkar många inblandade både bland förtroendevalda och tjänstemän. I förvaltningsstadgan 31 framkommer att kommunstyrelsens representant i nämnd ska uppmärksamgöra kommunstyrelsen på de frågor som behandlas i nämnderna och är av avgörande betydelse för kommunens förvaltning. I kommunens förvaltningsstadga 146 stadgas om att organen själva beslutar om tid och plats för sina sammanträden. Sammanträdet hålls även när organets ordförande anser det vara påkallat eller om en majoritet av ledamöterna i organet gör en framställning till ordföranden om att ett sammanträde ska hållas för behandling av ett givet ärende. Ordföranden bestämmer då när sammanträdet hålls. KOMMUNDIREKTÖRENS FÖRSLAG: Kommunstyrelsen antecknar ovanstående som svar på initiativet och betraktar initiativet som slutbehandlat.

16 11/ DELGIVNINGSÄRENDEN Till styrelsens kännedom meddelas om följande ärenden av delgivningsnatur: a) Avskrifter av protokoll från nedannämnda möten har tillställts styrelsen: - Mellersta Österbottens förbund, landskapsstyrelsen, b) Mellanrapport gällande kommunens projekt om fastighetsinventering, Bilaga 1/177 av. c) Concordia RoadShow i Kronoby Tidtabell: kl på parkeringen vid S-Market Kronoby, kl parkeringen vid Sale Nedervetil och kl vid S-market Terjärv d) Befolkningsmängden i Kronoby per sista juli 2018 var personer (juni personer, maj personer). KOMMUNDIREKTÖRENS FÖRSLAG: Kommunstyrelsen antecknar ärendena för kännedom.

17 11/ ÖVRIGA ÄRENDEN

KALLELSESIDA. Utfärdat

KALLELSESIDA. Utfärdat KALLELSESIDA Utfärdat 8.11.2018 15/344 Sammanträdestid Måndagen den 12 november 2018 kl. 15.45 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets nummer Ärende 240. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 241. VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE

Läs mer

Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten Forsberg, Anders Brännkärr, Malin Bjon, Inger. Kronoby, den 29 augusti Kronoby, den 30 augusti 2018

Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten Forsberg, Anders Brännkärr, Malin Bjon, Inger. Kronoby, den 29 augusti Kronoby, den 30 augusti 2018 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11/2018 11/238 Sammanträdestid Måndag den 27 augusti 2018, kl. 18.53-19.53 Sammanträdesplats Ab Rani Plast Oy Beslutande: Ersättare: Byggmästar, Liane Myllymäki, Tapani Lindgren,

Läs mer

Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten Forsberg, Anders Brännkärr, Malin Bjon, Inger. Kronoby, den 14 november Kronoby, den 15 november 2018

Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten Forsberg, Anders Brännkärr, Malin Bjon, Inger. Kronoby, den 14 november Kronoby, den 15 november 2018 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 15/2018 15/344 Sammanträdestid Måndagen den 12 november 2018 kl. 15:46-15:51 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Byggmästar, Liane Myllymäki, Tapani Lindgren,

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärda

KALLELSESIDA Utfärda KALLELSESIDA Utfärda 9.8.2018 6/78 Sammanträdestid Onsdagen den, kl. 18.00 Sammanträdesplats Café 13 i Nedervetil Ärendets nummer Ärende 52. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 53. PROTOKOLLJUSTERING 54. BUDGET

Läs mer

KALLELSESIDA. Utfärdat

KALLELSESIDA. Utfärdat KALLELSESIDA Utfärdat 4.10.2018 8/101 Sammanträdestid Måndag 8 oktober 2018, kl. 15:30 Sammanträdesplats Kommungården, nämndrummet Mötet inleds med diskussion om mat- och städupphandlingen. Konsult Pirjo

Läs mer

Lindgren, Hans-Erik Högnabba, Stefan Strandvall, Göran Djupsjöbacka, Michael Kjellman, Pamela. Kronoby, den 30 december 2014

Lindgren, Hans-Erik Högnabba, Stefan Strandvall, Göran Djupsjöbacka, Michael Kjellman, Pamela. Kronoby, den 30 december 2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 23/2014 23/435 Sammanträdestid Måndagen den 22 december 2014, kl. 17.00 17.45 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Byggmästar, Liane Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KRONOBY KOMMUN. Nr 11/2014. Organ. Sammanträdesdatum Sida 11/221 KOMMUNSTYRELSEN. Kommungården

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KRONOBY KOMMUN. Nr 11/2014. Organ. Sammanträdesdatum Sida 11/221 KOMMUNSTYRELSEN. Kommungården SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2.6.2014 Nr 11/2014 11/221 Sammanträdestid Måndag 2.6.2014 kl. 15-15.30 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Byggmästar, Liane Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten

Läs mer

KALLELSESIDA. Utfärdat Kaffe och saltbit serveras i pausen

KALLELSESIDA. Utfärdat Kaffe och saltbit serveras i pausen KALLELSESIDA Utfärdat 7.11.2018 5/73 Sammanträdestid Måndag den 12 november 2018, kl. 16.00 Kaffe och saltbit serveras i pausen Sammanträdesplats Kommungården Ärendets nummer Ärende 40. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KRONOBY KOMMUN. Nr 20/2015. Organ. Sammanträdesdatum Sida 20/1 KOMMUNSTYRELSEN. Kommungården

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KRONOBY KOMMUN. Nr 20/2015. Organ. Sammanträdesdatum Sida 20/1 KOMMUNSTYRELSEN. Kommungården SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20/2015 20/1 Sammanträdestid Måndagen den 21 december 2015, kl. 18.00-19.10 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Byggmästar, Liane Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik,

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat

KALLELSESIDA Utfärdat KALLELSESIDA Utfärdat 12.5.2016 4//45 Sammanträdestid Onsdagen den 18.5.2016, kl. 19.00 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets nummer Ärende 33. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 34. PROTOKOLLJUSTERING 35. OFFERTER

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommungården, nämndrummet

Sammanträdesdatum Kommungården, nämndrummet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1.2.2018 Nr 1/2018 1/1 Sammanträdestid Torsdagen den 1 februari 2018, kl. 18:05 19:00 Sammanträdesplats Kommungården, nämndrummet Beslutande: Ersättare: Svartsjö, Peter Ahlskog, Mats

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat Kommungården, nämndrummet

KALLELSESIDA Utfärdat Kommungården, nämndrummet KALLELSESIDA Utfärdat 1.6.2018 4/45 Sammanträdestid Torsdagen 7 juni 2018, kl. 18:00 Sammanträdesplats Kommungården, nämndrummet Ärendets nummer Ärende 32. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 33. PROTOKOLLJUSTERING

Läs mer

KALLELSESIDA. Utfärdat Kommungården, styrelserummet

KALLELSESIDA. Utfärdat Kommungården, styrelserummet SEKTION KALLELSESIDA Utfärdat 17.1.2018 1/1 Sammanträdestid Måndagen den 22 januari 2018 kl. 16.30 Sammanträdesplats Kommungården, styrelserummet Ärendets nummer Ärende 1. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 2.

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4/2018 4/29 Sammanträdestid Torsdagen den 22 november 2018, kl. 10.00-11:45 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Östdahl, Stig Saarukka, Karin Forsström, Christer

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat Restaurang Marinas i Terjärv

KALLELSESIDA Utfärdat Restaurang Marinas i Terjärv KALLELSESIDA Utfärdat 15.6.2017 1/1 Sammanträdestid Onsdagen den, kl. 19.00 Sammanträdesplats Restaurang Marinas i Terjärv Ärendets nummer Ärende 1. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 2. PROTOKOLLJUSTERING 3.

Läs mer

Sammanträdesdatum Mötet hålls via e-post. Björklund, Eva-Lott Kortell, Niklas Näse, Oscar Vigård, Nina-Marie Wikström, Samuel

Sammanträdesdatum Mötet hålls via e-post. Björklund, Eva-Lott Kortell, Niklas Näse, Oscar Vigård, Nina-Marie Wikström, Samuel KRONOBY OMRÅDESNÄMND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3/2018 3/24 Sammanträdestid Tisdagen den 26 juni 2018, kl. 14.01 14.52 Sammanträdesplats Mötet hålls via e-post Beslutande: Ersättare: Björklund, Eva-Lott

Läs mer

Kommungården, nämndrummet. Harju, Kari Sandvik, John-Erik kl Byggmästar, Liane Lindgren, Hans-Erik Stenfors, Maarit

Kommungården, nämndrummet. Harju, Kari Sandvik, John-Erik kl Byggmästar, Liane Lindgren, Hans-Erik Stenfors, Maarit - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2/2017 2/14 Sammanträdestid Måndagen den 13 november 2017, kl. 16:31 17:47 Sammanträdesplats Kommungården, nämndrummet Beslutande: Ersättare: Harju, Kari Sandvik, John-Erik kl.

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum RÅDET FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTT- NING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3/2018 3/19 Sammanträdestid Onsdagen den 12 december 2018, kl. 17:34-17:55 Sammanträdesplats Herberts Hus Beslutande: Ersättare: Sandbacka,

Läs mer

KALLELSESIDA. Utfärdat

KALLELSESIDA. Utfärdat KALLELSESIDA Utfärdat 30.5.2018 3/28 Sammanträdestid Måndag den 4 juni 2018, kl. 19.00 Före mötet kl 18.00 berättar vd för Vasa sjukvårdsdistrikt och förändringsledare för vårddelen av landskapsreformen

Läs mer

Sammanträdesdatum 18.3.2015

Sammanträdesdatum 18.3.2015 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1/2015 1/1 Sammanträdestid Onsdagen den 18 mars 2015, kl. 10:00-11:20 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Östdahl, Stig Granvik, Nils-Anders Ahlskog, Holger Björkfors,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum TEKNISKA OCH MILJÖ- NÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4/2017 4/41 Sammanträdestid Onsdagen den, kl. 18.00-19.32 Sammanträdesplats Kommungården i Kronoby Beslutande: Ersättare: Åminne, Malin Ljungberg, Anders

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4/2018 4/1 Sammanträdestid Torsdag 13.9.2018, kl.11:10 11:40 Sammanträdesplats Hotel Botnia Beslutande: Björkqvist, Fredrik Broända, Jenny Karlström, Fredrik Vidjeskog, Vilma Lindgren,

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat

KALLELSESIDA Utfärdat KALLELSESIDA Utfärdat 11.8.2016 4/40 Sammanträdestid Torsdagen den 18 augusti, kl. 18:00 Sammanträdesplats Kronoby gymnasium, Idrottsvägen 2 Ärendets nummer Ärende 27. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 28. PROTOKOLLJUSTERING

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat Kommungården, nämndrummet

KALLELSESIDA Utfärdat Kommungården, nämndrummet KALLELSESIDA Utfärdat 11.5.2017 3/26 Sammanträdestid Torsdagen den 18 maj 2017, kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommungården, nämndrummet Ärendets nummer Ärende 16. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 17. PROTOKOLLJUSTERING

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum RÅDET FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTT- NING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1/2018 1/1 Sammanträdestid Måndagen den 12 mars 2018, kl. 18.00-20.00 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Sandbacka,

Läs mer

Lindgren, Hans-Erik Högnabba, Stefan - kl. 19:50 Stenbäck, Mats Brännkärr, Malin Bjon, Inger Kjellman, Pamela. Kronoby, den 14 september 2016

Lindgren, Hans-Erik Högnabba, Stefan - kl. 19:50 Stenbäck, Mats Brännkärr, Malin Bjon, Inger Kjellman, Pamela. Kronoby, den 14 september 2016 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11/2016 11/248 Sammanträdestid Måndagen den 12 september 2016 kl.18:00-21:25 Sammanträdesplats UPM, Jakobstad Beslutande: Ersättare: Byggmästar, Liane Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik,

Läs mer

Sammanträdesdatum Tisdag , kl Kommungården, nämndrummet

Sammanträdesdatum Tisdag , kl Kommungården, nämndrummet KRONOBY KOMMUN Organ UNGDOMSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 06.02.2018 Nr 1/2018 Sida 1/1 Sammanträdestid Sammanträdesplats Tisdag 6.2.2018, kl.12.30 Kommungården, nämndrummet Beslutande:

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommungården, nämndrummet

Sammanträdesdatum Kommungården, nämndrummet KRONOBY OMRÅDESNÄMND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2/2018 2/14 Sammanträdestid Torsdagen den 19 april 2018, kl. 16.10 17.40 Sammanträdesplats Kommungården, nämndrummet Beslutande: Ersättare: Björklund, Eva-Lott

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum NEDERVETIL OMRÅDES- NÄMND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7.9.2017 Nr 1/2017 1/1 Sammanträdestid Torsdagen 7.9.2017, kl. 18.00-19.35 Sammanträdesplats Café 13 Beslutande: Ersättare: Ahlstrand, Monica Cainberg, Päivi

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum TEKNISKA OCH MILJÖ- NÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 6/2018 6/78 Sammanträdestid Onsdagen den, kl. 18.09-20.30 Sammanträdesplats Café 13 i Nedervetil Beslutande: Ersättare: Åminne, Malin Ljungberg, Anders

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat. xx.xx Restaurang Marina s Södra Terjärvvägen

KALLELSESIDA Utfärdat. xx.xx Restaurang Marina s Södra Terjärvvägen Sammanträdestid xxdagen 32, kl. 18:45 KALLELSESIDA Utfärdat xx.xx.2016 1/8 Sammanträdesplats Restaurang Marina s Södra Terjärvvägen Ärendets nummer Ärende 32. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 33. PROTOKOLLJUSTERING

Läs mer

Lindgren, Hans-Erik Högnabba, Stefan Stenbäck, Mats Djupsjöbacka, Michael 177-184 Bjon, Inger. Kronoby, den 16 september 2015

Lindgren, Hans-Erik Högnabba, Stefan Stenbäck, Mats Djupsjöbacka, Michael 177-184 Bjon, Inger. Kronoby, den 16 september 2015 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 12/2015 12/242 Sammanträdestid Måndag, kl. 18.00-20.38 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Byggmästar, Liane Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten Dahlbacka,

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat Restaurang Marinas i Terjärv

KALLELSESIDA Utfärdat Restaurang Marinas i Terjärv KALLELSESIDA Utfärdat 13.10.2016. 8/95 Sammanträdestid Onsdagen den, kl. 19.00 Sammanträdesplats Restaurang Marinas i Terjärv Ärendets nummer Ärende 65. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 66. PROTOKOLLJUSTERING

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Östdahl, Stig Saarukka, Karin Forsström, Christer Näse, Maj-Britt Furu, Tuula

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Östdahl, Stig Saarukka, Karin Forsström, Christer Näse, Maj-Britt Furu, Tuula SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1/2018 1/1 Sammanträdestid Onsdagen den 21 februari 2018, kl. 10.00-12.27 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Östdahl, Stig Saarukka, Karin Forsström, Christer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KRONOBY KOMMUN. Nr 10/2018 Sida 10/225. Organ KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdesdatum Emmes Retreat

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KRONOBY KOMMUN. Nr 10/2018 Sida 10/225. Organ KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdesdatum Emmes Retreat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10/2018 10/225 Sammanträdestid Måndag den 13 augusti 2018, kl. 18.40-20.25 Sammanträdesplats Emmes Retreat Beslutande: Ersättare: Byggmästar, Liane Myllymäki, Tapani Lindgren,

Läs mer

Harju, Kari Sandvik, John-Erik Byggmästar, Liane Lindgren, Hans-Erik Stenfors, Maarit. Brännkärr, Malin Kjellman, Pamela

Harju, Kari Sandvik, John-Erik Byggmästar, Liane Lindgren, Hans-Erik Stenfors, Maarit. Brännkärr, Malin Kjellman, Pamela AFFÄRS- OCH RISKHANTE- RINGS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8/2018 8/101 Sammanträdestid Måndagen den, kl. 17.13 17.59 Sammanträdesplats Kommungården Innan mötet, kl. 15.34-17.13, företogs en diskussion om mat-

Läs mer

Widjeskog, Marketta Dalvik, Sixten Strandvall, Göran Djupsjöbacka, Michael Myrskog, Kerstin. Kronoby, den 19 september 2012

Widjeskog, Marketta Dalvik, Sixten Strandvall, Göran Djupsjöbacka, Michael Myrskog, Kerstin. Kronoby, den 19 september 2012 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 14/2012 14/348 Sammanträdestid Måndagen den 17 september 2012, kl. 18.00 20.00 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Lindgren, Hans-Erik Byggmästar, Liane Hagström,

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat 8.10.2015

KALLELSESIDA Utfärdat 8.10.2015 KALLELSESIDA Utfärdat 8.10.2015 8/96 Sammanträdestid Onsdagen den, kl. 19.00 Sammanträdesplats Terjärv vårdcenter Ärendets nummer Ärende 69. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 70. PROTOKOLLJUSTERING 71. BUDGET

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat Kommungården, nämndrummet

KALLELSESIDA Utfärdat Kommungården, nämndrummet KALLELSESIDA Utfärdat 22.5.2018 4/79 Sammanträdestid Tisdagen den 29 maj 2018 kl. 18.00 Sammanträdesplats Kommungården, nämndrummet Ärendets nummer Ärende 42. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 43. PROTOKOLLJUSTERING

Läs mer

Botnia hotel & restaurant

Botnia hotel & restaurant SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20/2013 20/425 Sammanträdestid Måndagen den 16 december 2013, kl. 18.00 20.25 Sammanträdesplats Botnia hotel & restaurant Beslutande: Ersättare: Storbacka, Bernt Byggmästar, Liane

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3/2018 3/1 Sammanträdestid Måndagen den 30 april, kl. 08.30 Sammanträdesplats Biblioteket, Kommungården Beslutande: Björkqvist, Fredrik Broända, Jenny Karlström, Fredrik Klemets,

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat Kommungården, nämndrummet

KALLELSESIDA Utfärdat Kommungården, nämndrummet KALLELSESIDA Utfärdat 08.06.2016 3/27 Sammanträdestid Onsdagen den 15 juni 2016, kl. 18:00 Sammanträdesplats Kommungården, nämndrummet Ärendets nummer Ärende 19. LAGLIGHETOCH BESLUTFÖRHET 20. PROTOKOLLJUSTERING

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 0 Nr 1/2016 1/1 Sammanträdestid Måndag 3 oktober 2016, kl. 17:00-17.55 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Brännkärr, Malin Byggmästar, Liane Skullbacka Bengt-Johan

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommungården / styrelserummet. Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten Lövsund, Gabriella Näse, Elin

Sammanträdesdatum Kommungården / styrelserummet. Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten Lövsund, Gabriella Näse, Elin SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2/2018 2/1 Sammanträdestid Torsdag kl. 14:00-15:29 Sammanträdesplats Kommungården / styrelserummet Beslutande: Ersättare: Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten Lövsund, Gabriella

Läs mer

Sammanträdesdatum 24.9.2014

Sammanträdesdatum 24.9.2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 24.9.2014 Nr 8/2014 8/100 Sammanträdestid Onsdagen den 24.9.2014, kl. 19.00-20.45 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Enroth, Carl-Johan Takkula, Monica Byskata,

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat Kronoby folkhögskola, glaspalatset

KALLELSESIDA Utfärdat Kronoby folkhögskola, glaspalatset KALLELSESIDA Utfärdat 04.05.2016 2/20 Sammanträdestid Torsxdagen den 12 maj 2016, kl. 18:00 Sammanträdesplats Kronoby folkhögskola, glaspalatset Ärendets nummer Ärende 14. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 15.

Läs mer

KALLELSESIDA. Utfärdat

KALLELSESIDA. Utfärdat KALLELSESIDA Utfärdat 3.10.2018 13/294 Sammanträdestid Måndag den 8 oktober 2018, kl. 18.00 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets nummer Ärende 203. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 204. VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE

Läs mer

Sammanträdesdatum 22.5.2014

Sammanträdesdatum 22.5.2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3/2014 3/38 Sammanträdestid Torsdagen den 22 maj 2014, kl. 19-20.45 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Albäck, Peter Backman, Inger Broända, Helena Byggmästar,

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat

KALLELSESIDA Utfärdat KALLELSESIDA Utfärdat 4.12.2018 9/123 Sammanträdestid Onsdagen den kl. 18.00 Sammanträdesplats Maggies grillcafé Ärendets nummer Ärende 79. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 80. PROTOKOLLJUSTERING 81. AVGIFTER

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Östdahl, Stig Saarukka, Karin Forsström, Christer Näse, Maj-Britt Furu, Tuula

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Östdahl, Stig Saarukka, Karin Forsström, Christer Näse, Maj-Britt Furu, Tuula SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2/2018 2/11 Sammanträdestid Torsdagen den 19 april 2018, kl. 9.30-10.20 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Östdahl, Stig Saarukka, Karin Forsström, Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum NEDERVETIL OMRÅDES- NÄMND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2/2017 2/1 Sammanträdestid Torsdag, kl. 18.00 Sammanträdesplats Café 13 Beslutande: Ersättare: Sandstedt, Per-Emil Ahlstrand, Monica Cainberg, Päivi Granholm,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KRONOBY KOMMUN. Nr 6/2015. Organ. Sammanträdesdatum Sida 6/136 KOMMUNSTYRELSEN. Kommungården

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KRONOBY KOMMUN. Nr 6/2015. Organ. Sammanträdesdatum Sida 6/136 KOMMUNSTYRELSEN. Kommungården SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13.4 2015. Nr 6/2015 6/136 Sammanträdestid Måndag 13 april 2015, kl. 18.00-20.40 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Byggmästar, Liane Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik,

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat

KALLELSESIDA Utfärdat KALLELSESIDA Utfärdat 9.5.2018 4/49 Sammanträdestid Onsdagen den 16 maj 2018, kl. 17.00 Sammanträdesplats Kronoby gymnasium Ärendets nummer Ärende 33. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 34. PROTOKOLLJUSTERING

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Kommungården, styrelserummet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Kommungården, styrelserummet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3/2013 3/25 Sammanträdestid Torsdagen den 12 september 2013, kl. 10.00 11.52 Sammanträdesplats Kommungården, styrelserummet Beslutande: Ersättare: Krokfors, Sune Granvik, Nils-Anders

Läs mer

1/10 Bilaga 1/49 av Ahlskog Mats Förtroende- eller tjänsteuppdrag viceordförande i svenskspråkiga skolsektionen Kommunens utsedda företräda

1/10 Bilaga 1/49 av Ahlskog Mats Förtroende- eller tjänsteuppdrag viceordförande i svenskspråkiga skolsektionen Kommunens utsedda företräda 1/10 Bilaga 1/49 av 21.11.2018 Ahlskog Mats viceordförande i svenskspråkiga skolsektionen Ahlström Carina Föredragande i bildnings- och fritidsnämnden Bjon Inger Föredragande i centralvalnämnden Sju broars

Läs mer

Mötet hölls via e-post. Harju, Kari Sandvik, John-Erik Byggmästar, Liane Lindgren, Hans-Erik Stenfors, Maarit. Brännkärr, Malin Kjellman, Pamela

Mötet hölls via e-post. Harju, Kari Sandvik, John-Erik Byggmästar, Liane Lindgren, Hans-Erik Stenfors, Maarit. Brännkärr, Malin Kjellman, Pamela AFFÄRS- OCH RISKHANTER- INGSSEKTION SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13.12.2018 Nr 10/2018 10/128 Sammanträdestid Sammanträdesplats Torsdagen den 13.12.2018, kl. 12.00 fredagen den, kl. 12.00 Mötet hölls via e-post

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat Kommungården, nämndrummet

KALLELSESIDA Utfärdat Kommungården, nämndrummet 15.3KRONOBY KOMMUN KALLELSESIDA Utfärdat 15.3.2018 2/11 Sammanträdestid Tisdagen den 20 mars 2018, kl. 18: Sammanträdesplats Kommungården, nämndrummet Ärendets nummer Ärende 7. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum KOMMITTÉ FÖR VÄNORTS- SAMARBETE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1/2017 1/1 Sammanträdestid Torsdagen, kl. 18.00-19.08 Sammanträdesplats Kommungården, bibliotek Beslutande: Ersättare: Saajoranta, Pekka Ranta,

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat

KALLELSESIDA Utfärdat KALLELSESIDA Utfärdat 11.1.2017 1/1 Sammanträdestid Onsdagen den 18.1.2017, kl. 19.00 Sammanträdesplats Kommungården i Kronoby Ärendets nummer Ärende 1. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 2. PROTOKOLLJUSTERING

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3/2017 3/64 Sammanträdestid Måndagen den 13 november 2017, kl. 20.35-22.10 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Björklund, Eva-Lott Broända, Helena Byggmästar,

Läs mer

Kommungården i Kronoby Säbråvägen 2, Kronoby

Kommungården i Kronoby Säbråvägen 2, Kronoby SAMMANTRÄDES 2/2017 Organ Sammanträdesdatum Sida 14.3.2017 15 Sammanträdestid Tisdagen den 14 mars 2017 kl. 17.30-18.30 Sammanträdesplats Kommungården i Kronoby Säbråvägen 2, 68500 Kronoby Beslutande x

Läs mer

Sammanträdesdatum Restaurang Hästöskatan i Kronoby

Sammanträdesdatum Restaurang Hästöskatan i Kronoby TEKNISKA OCH MILJÖ- NÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2/2017 2/15 Sammanträdestid Onsdagen den, kl. 19.00-21.22 Sammanträdesplats Restaurang Hästöskatan i Kronoby Beslutande: Ersättare: Åminne, Malin Ljungberg,

Läs mer

Lindgren, Hans-Erik Högnabba, Stefan Stenbäck, Mats Brännkärr, Malin Bjon, Inger. Kronoby, den 14 december Kronoby, den 20 december 2016

Lindgren, Hans-Erik Högnabba, Stefan Stenbäck, Mats Brännkärr, Malin Bjon, Inger. Kronoby, den 14 december Kronoby, den 20 december 2016 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 16/2016 16/367 Sammanträdestid Måndagen den 12 december 2016, kl. 18:00-20:05 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Byggmästar, Liane Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik,

Läs mer

Maggies Restaurant Emetvägen 310, Terjärv

Maggies Restaurant Emetvägen 310, Terjärv SAMMANTRÄDES 4/2017 Organ Sammanträdesdatum Sida 23.5.2017 65 Sammanträdestid Tisdagen den 23 maj 2017 kl. 17.30-19.15 Sammanträdesplats Maggies Restaurant Emetvägen 310, 68700 Terjärv Beslutande x Ahlbäck

Läs mer

Sammanträdesdatum Restaurang Marina s, Södra Terjävvägen

Sammanträdesdatum Restaurang Marina s, Södra Terjävvägen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5/2016 5/65 Sammanträdestid Onsdagen den 26 oktober 2016, kl. 19:30 20:35 Sammanträdesplats Beslutande: Restaurang Marina s, Södra Terjävvägen Ersättare: Hästö, Jan-Erik Svartsjö,

Läs mer

Sammanträdesdatum Strandvall, Göran Byggmästar, Liane Bjon, Inger Karlström, Kaisa Rönnqvist Åsa Vistbacka-Granlund, Johanna

Sammanträdesdatum Strandvall, Göran Byggmästar, Liane Bjon, Inger Karlström, Kaisa Rönnqvist Åsa Vistbacka-Granlund, Johanna SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1/2016 1/1 Sammanträdestid Tisdagen den 15 mars 2016, kl. 14:00-16:05 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Östdahl, Stig Granvik, Nils-Anders Ahlskog, Holger Björkfors,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9/2016 9/108 Sammanträdestid Onsdagen den, kl. 19.00-21.24 Sammanträdesplats Café 13 i Nedervetil Beslutande: Ersättare: Enroth, Carl-Johan Takkula, Monica Byskata, Tom Kolam,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2/2018 2/20 Sammanträdestid Måndagen den 7 maj 2018, kl. 17.10-17.30 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Wistbacka, Inger Hagström, Elisabeth Gripenberg, Björn Harju, Kari

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum NEDERVETIL OMRÅDES- NÄMND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13.3.2018 Nr 1/2018 1/1 Sammanträdestid Tisdagen den 13 mars, kl. 18.00 Sammanträdesplats Café 13 Beslutande: Ersättare: Sandstedt, Per-Emil Ahlstrand, Monica

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Krokfors, Sune Granvik, Nils-Anders Ahlskog, Holger Björkfors, Elisabeth Forsbacka, Anita

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Krokfors, Sune Granvik, Nils-Anders Ahlskog, Holger Björkfors, Elisabeth Forsbacka, Anita SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1/2013 1/1 Sammanträdestid Måndagen den 11 mars 2013, kl. 10.00 11.25 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Krokfors, Sune Granvik, Nils-Anders Ahlskog, Holger

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2/2018 2/2 Sammanträdestid Tisdag 20.3, kl. 12.30-13.13 Sammanträdesplats Kommungården, biblioteket Beslutande: Björkqvist, Fredrik Broända, Jenny Karlström, Fredrik Klemets, Joakim

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat

KALLELSESIDA Utfärdat KALLELSESIDA Utfärdat 19.4.2018 3/31 Sammanträdestid Torsdagen den 26 april 2018, kl. 17:30 Kaffeservering och rundvandring med rektor Ann Hanhikoski kl: 18:30-19:00 Sammanträdesplats Nedervetil skola,

Läs mer

Sammanträdesdatum Restaurang Marinas i Terjärv

Sammanträdesdatum Restaurang Marinas i Terjärv TEKNISKA OCH MILJÖ- NÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1/2017 1/1 Sammanträdestid Onsdagen den, kl. 19.00-20.45 Sammanträdesplats Restaurang Marinas i Terjärv Beslutande: Ersättare: Åminne, Malin Ljungberg,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kronoby gymnasium, idrottsvägen 2

Sammanträdesdatum Kronoby gymnasium, idrottsvägen 2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 18.8.2016 Nr 4/2016 4/40 Sammanträdestid Torsdagen den 18 augusti 2016, kl. 18:00 19.15 Sammanträdesplats Kronoby gymnasium, idrottsvägen 2 Beslutande: Ersättare: Svartsjö, Peter

Läs mer

Sammanträdesdatum Kronoby folkhögskola, Torgarevägen 4

Sammanträdesdatum Kronoby folkhögskola, Torgarevägen 4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 27.5.2015 Nr 3/2015 3/33 Sammanträdestid Onsdagen den 27 maj 2015, kl. 19:40 20:13 Sammanträdesplats Kronoby folkhögskola, Torgarevägen 4 Beslutande: Ersättare: Svartsjö, Peter Lerbacka,

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat Restaurang Marina s i Terjärv

KALLELSESIDA Utfärdat Restaurang Marina s i Terjärv KALLELSESIDA Utfärdat 10.3.2016 2/18 Sammanträdestid Onsdagen den, kl. 19.00 Sammanträdesplats Restaurang Marina s i Terjärv Ärendets nummer Ärende 14. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 15. PROTOKOLLJUSTERARE

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande Sammanträdesdatum Nr KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars 2015 2 1 Sammanträdestid Torsdag 26 mars 2015 kl. 19.00 19.20. Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö. Närvarande Stig Fellman, ordförande Katarina

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat

KALLELSESIDA Utfärdat KALLELSESIDA Utfärdat 13.6.2011 5/53 Sammanträdestid Måndagen den 20 juni 2011, kl. 10.00 Sammanträdesplats Hästöskatan, Hästövägen 940 Ärendets nummer Ärende 41. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 42. PROTOKOLLJUSTERING

Läs mer

Sammanträdesdatum Onsdagen, den 19 april 2017, kl Kommungården, nämndrummet II vån.

Sammanträdesdatum Onsdagen, den 19 april 2017, kl Kommungården, nämndrummet II vån. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1/2017 1/1 Sammanträdestid Sammanträdesplats Onsdagen, den 19 april 2017, kl.10.30-11.20 Kommungården, nämndrummet II vån. Beslutande: Björkqvist, Fredrik Broända, Jenny Karlström,

Läs mer

KALLELSESIDA. Utfärdat Under pausen serveras julgröt

KALLELSESIDA. Utfärdat Under pausen serveras julgröt KALLELSESIDA Utfärdat 29.11.2017 4/79 Sammanträdestid Måndag den 4 december 2017, kl. 16.00 Under pausen serveras julgröt Sammanträdesplats Kommungården Ärendets nummer Ärende 50. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET

Läs mer

KALLELSESIDA. Utfärdat Restaurang Marina s, Södra Terjärvvägen 10 i Terjärv

KALLELSESIDA. Utfärdat Restaurang Marina s, Södra Terjärvvägen 10 i Terjärv KALLELSESIDA Utfärdat 12.12.2018 17/377 Sammanträdestid Måndag den 17 december kl. 18.00 Sammanträdesplats Restaurang Marina s, Södra Terjärvvägen 10 i Terjärv Ärendets nummer Ärende 262. LAGLIGHET OCH

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12.1.2018 Nr 5/2018 5/73 Sammanträdestid Måndagen den 12 november 2018, kl. 16:00-17:50 och 18:16-19:15 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Björklund, Eva-Lott Broända,

Läs mer

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA Nr Sida Kommunstyrelsen 13/2011 1 Sammanträdestid Tisdagen den 13.9.2011, kl.19.00-19.10 Sammanträdeslokal Brandstationen i Finby Närvarande Christer Mattsson, ordförande Ulla-Britt

Läs mer

Sammanträdesdatum 13 oktober 2016

Sammanträdesdatum 13 oktober 2016 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13 oktober 2016 Nr 6/2016 6/82 Sammanträdestid Torsdag 13 oktober 2016, kl. 19:30-19:45 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Albäck, Peter Backman, Inger Broända,

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat 11.6.2015

KALLELSESIDA Utfärdat 11.6.2015 KALLELSESIDA Utfärdat 11.6.2015 5/57 Sammanträdestid Onsdagen, kl. 19.00 - Sammanträdesplats Terjärv brandstation Ärendets nummer Ärende 44. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 45. PROTOKOLLJUSTERING 46. VÄGAR

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat Kommungården, nämndrummet

KALLELSESIDA Utfärdat Kommungården, nämndrummet BILDNINGS- OCH FRITIDSNÄMN KALLELSESIDA Utfärdat 25.01.2018 1/1 Sammanträdestid Torsdagen den 1 februari 2018, kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommungården, nämndrummet Ärendets nummer Ärende 1. LAGLIGHET

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 7/2014 7/88 Sammanträdestid Onsdagen den, kl. 20:46 Sammanträdesplats Maggiés grillcafé Beslutande: Ersättare: Enroth, Carl-Johan Takkula, Monica Byskata, Tom Kolam, Marit Åminne,

Läs mer

Maggies Restaurant, Emetvägen 310, Terjärv. x Sandström Hans, kommunstyrelsens representant x Särs Greger, byggnadsinspektör

Maggies Restaurant, Emetvägen 310, Terjärv. x Sandström Hans, kommunstyrelsens representant x Särs Greger, byggnadsinspektör SAMMANTRÄDES 10/2016 Organ Sammanträdesdatum Sida Byggnadsnämnden 7.12.2016 145 Sammanträdestid Onsdagen 7 december 2016 kl. 17.30-20.00 Sammanträdesplats Maggies Restaurant, Emetvägen 310, 68700 Terjärv

Läs mer

KALLELSESIDA. Utfärdat

KALLELSESIDA. Utfärdat KALLELSESIDA Utfärdat 21.11.2018 16/355 Sammanträdestid Måndagen den 26 november 2018, kl. 18.00 Sammanträdesplats Kommungården Mötet inleds genom diskussion med Centralskolans rektor Mats-Erik Käld och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 26.9.2018 2/18 Tid: Onsdagen den 26 september 2018 kl. 9.30-11.00 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

Sammanträdesdatum Cafe 13, Murickvägen 2, Nedervetil

Sammanträdesdatum Cafe 13, Murickvägen 2, Nedervetil SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4/2015 4/45 Sammanträdestid Torsdagen den 26 november 2015, kl. 18:30 19.00 Sammanträdesplats Cafe 13, Murickvägen 2, Nedervetil Beslutande: Ersättare: Svartsjö, Peter Lerbacka,

Läs mer

Kommungården i Kronoby

Kommungården i Kronoby SAMMANTRÄDES 7/2014 Organ Sammanträdesdatum Sida 19.8.2014 123 Sammanträdestid Tisdagen den 19 augusti 2014 kl. 17.30-18.30 Sammanträdesplats Kommungården i Kronoby Beslutande Ersättare x Ahlbäck Ulrika

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3/2012 3/21 Sammanträdestid Onsdagen den 16 maj 2012, kl. 10.00 12.15 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Fröjdö, Torolf Sjelvgren, Fingal Björkfors, Elisabeth

Läs mer

Sammanträdesdatum 13.11.2013

Sammanträdesdatum 13.11.2013 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9/2013 9/137 Sammanträdestid Onsdagen den, kl. 19.00 20.00 Sammanträdesplats Café 13 i Nedervetil Beslutande: Ersättare: Enroth, Carl-Johan Takkula, Monica Byskata, Tom Kolam,

Läs mer

Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 1/2018. Sammanträdestid: Onsdagen den 10 januari 2018 kl dagars tid.

Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 1/2018. Sammanträdestid: Onsdagen den 10 januari 2018 kl dagars tid. SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelsenummer 1/2018 Sammanträdestid: Onsdagen den 10 januari 2018 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården i Björby På kommunkansliet

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Sammanträdesdatum: 22.08.2012 Nr: 7 Paragrafer: 115-123 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Inger Björling. Geta den 29 november 2016

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Inger Björling. Geta den 29 november 2016 PROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 29.11.2016 17 Sammanträdestid Sammanträdesplats Tisdagen den 29.11.2016 kl. 18:30-20.55 Kommunkansliet Beslutande Camilla Andersson (ordförande) Kjell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1/2012 1/1 Sammanträdestid Torsdagen den 2 februari 2012, kl. 10.00-12.50 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Fröjdö, Torolf Sjelvgren, Fingal Björkfors, Elisabeth

Läs mer

Sammanträdesdatum 10.12.2014

Sammanträdesdatum 10.12.2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 11/2014 11/134 Sammanträdestid Onsdagen den, kl. 19.00-20.32 Sammanträdesplats Botnia Hotel & Restaurant Beslutande: Ersättare: Enroth, Carl-Johan Takkula, Monica Byskata, Tom

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat 14.1.2016

KALLELSESIDA Utfärdat 14.1.2016 KALLELSESIDA Utfärdat 14.1.2016 1/1 Sammanträdestid Onsdagen den 20.1.2016, kl. 19.00 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets nummer Ärende 1. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 2. PROTOKOLLJUSTERING 3. FÖRVALTNING

Läs mer