Landstingshuset, konferensrum Sirius

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Landstingshuset, konferensrum Sirius"

Transkript

1 MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD LK/ Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Annika Kjellman, verksamhetschef LiV (via länk) Berit Bryske, administrativ koordinator LiV Börje Ehinger, tf. öppenvårdschef LiV Gertrud Berglund, distriktssköterska Praktikertjänst Jan Jansson, bitr. verksamhetschef/enhetschef LiV Kajs-Marie Karlsson, verksamhetschef Unicare Kristin Törnqvist, verksamhetschef Legevisitten Lars Göran Boström tf. enhetschef LiV Marjola Kock, verksamhetschef Praktikertjänst Petter Nordenhäll, verksamhetschef Legevisitten Vendela Englund-Burnett, verksamhetschef Praktikertjänst Frånvarande: Anders Olsson, bitr. områdeschef LiV Annika Ode, verksamhetschef Bengt Hanson, medicinsk sakkunnig LiV Britt Lindberg, verksamhetschef LiV Charlotte Lindgren, controller LiV Ingela Agnarsson, verksamhetschef LiV Karin Körgesaar, verksamhetschef Praktikertjänst Ulrika Thufvesson, verksamhetschef LiV Inbjudan gäster: Yvonne Sjöö, astma och KOL-rådet Per-Arne Brandberg, patientsäkerhetscentrum Fredrik Carlstedt, område öppenvård

2 LANDSTINGET I VÄRMLAND Inledning Lars Göran Boström, Vårdvalenheten hälsar alla välkomna till dagens hälsovalsråd. 2. Information från ledningen i område öppenvård Börje Ehinger, område öppenvård Allmänläkarmöten Viktigt att kunna diskutera frågor på dessa möten. Erik LeBrasseur, Fredrik Carlstedt och Anna Egardsson ansvarar för dessa möten. De tar gärna emot punkter och förslag till innehåll. Det ska kännasoch vara relevant att åka till dessa möten. Inspelning från mötena är önskvärt eftersom många inte ha möjlighet att avsätta dessa timmar inklusive långa resor. När det gäller frågor som berör läkarna från de privata VC är det bra att lägga dessa frågor direkt på morgonen eller sist på eftermiddagen. Läkare och psykologer med eget företag Landstinget i Värmland ger läkare och psykologer med eget företag möjlighet att få längre uppdrag direkt genom avtal. Satsningen är ett led i arbetet med att bli oberoende av inhyrd personal och innebär att landstinget tecknar avtal direkt med läkare och psykologer som har eget företag. I praktiken betyder det att landstinget tar hem kontroller och intervjuer av uppdragstagarna inför uppdrag. Detta för att säkra kvalitet, kontinuitet och kostnadseffektivitet i vår kompetensförsörjning. Det är också en fråga om att skapa förutsättningar för ökad patientsäkerhet. Inspektionen för vård och omsorg har konstaterat att dagens hyrläkarsystem leder till brister i patientsäkerheten. Genomlysning psykiatrin Tf. chefskap för allmänpsykiatrin har nu Agneta Nilsson Lohse. En genomlysning/kartläggning sker nu av allmänpsykiatriska slutenvården och psykiatrisk öppenvård av Anders Berndtsson. Rapport väntas komma den 30/11.

3 LANDSTINGET I VÄRMLAND Förslag till ny läkarutbildning Förslag att dagens läkarutbildning görs om. Remiss är ute nu. 6- årig läkarutbildning plus12 månaders basår. Förslagen innebär att läkarexamen direkt ska leda till läkarlegitimation utan krav på ytterligare praktisk tjänstgöring dessförinnan. Betänkandet har remitterats och bereds för närvarande i Regeringskansliet. Diffusa symtom, ovanliga sjukdomar Central multiprofessionellt team. Eva Bergqvist är sammanhållande. Detta ärende har återremitterats från politiken. Många patienter bollas runt och det är svårt att kunna sätta diagnos. Hit ska man kunna remittera från vårdcentralerna. Bra att som doktor kunna bolla frågor med detta team. Samordnas Individuell Plan SIP Ny handlingsplan gällande SIP mellan landsting och kommun är på väg. Många patienter som ska kunna dra nytta av SIP. Patienter med stora behov och där många är inblandade. 3. Certifiering av astma, allergi och kol Yvonne Sjöö, astma KOL-rådet 4 nya VC har uppfyllt kriterierna för certifierad. VC Kil. Sunne, Vålberg och Vintergatan. Att bli certifierad innebär att en astma, allergi och KOL mottagning blir prövad utifrån ett antal kriterier som skall vara uppfyllda vilket årligen följs upp. Hur plockas det sökord från Cosmic till Med Rave (som tankas över till luftvägsregistret) Det är gjort stickkontroller (Kristinehamn, Vålberg och Kasernhöjden) för att se om data har gått över och det har det gjort. De privata verksamhetscheferna vill att vi skickar texterna som ligger på 1177 för både astma/kol, diabetes och demens. Kontaktar Ulrika Svanberg på Kommunikationsenheten. Om det ska läggas mer tid för varje sköterska kommer det vara något annat som kommer att bli drabbat.

4 LANDSTINGET I VÄRMLAND Ökad tillgänglighet inom BHV Kerstin Karlsson Utvecklingsenheten för mödra- och barnhälsovård Ett gediget arbete är gjort. Information till medarbetare silas inte ner från chefsledet. Det finns en checklista på pågående arbeten som kommer att bifogas med minnesanteckningarna som pågår under mkr tillfaller Värmland under Eftersom det inte inkommit så mycket ansökningar om ersättningar för hembesöken kommer det troligen bli en schablonersättning för Fortsatt är det Filipstad som har tyngst socioekonomisk belastning. Ge stimulansersättning (1500kr) till varje riktade hembesök som görs. Detta stärker tillit och det blir en bättre relation mellan personal och familjer. Projektledare är anställd (Kerstin Ekblom, verksamhetsutvecklare) börjar i slutet på oktober. Hon kommer att stötta upp tillsammans med socialtjänsten. Ärendet kommer även att tas upp på BHV-dagarna. (Se bifogade bilder) 5. Fika 6. Nationella patientenkäten Per-Arne Brandberg, patientsäkerhetscentrum Det skickades ut en patientenkät i september Filen som skickades in tillbaka innehöll alla vårdcentraler men de privata vårdcentralerna låg i slutet på filen och den lästes inte in korrekt. Kalmar och Kronoberg hade precis samma problem. Ny enkät för privata skickades ut i mars Gjordes även stickkontroller för LiV vårdcentraler bl.a. Skoghall och Kristinehamn. Det kom upp en del frågor från de privata om att det inte kommit något informationsmaterial om att det genomfördes. De privata har fortfarande inte fått se något resultat på enkäten. LiV vill ha ett så ofärgat resultat som möjligt och därför ska inte information skickas ut i förväg. Den gemensamma första enkäten kommer i år gå ut den 15 oktober (mellanårsenkät) och sedan som vanligt september 2019.

5 LANDSTINGET I VÄRMLAND Det vore önskvärt med ett forum där vi kunde dela med oss av våra resultat av enkäten och utbyta erfarenheter om varför det ser ut som det gör. Se bifogade bilder. 7. Tum EKG Fredrik Carlstedt, område öppenvård Nu finns det upphandlat ett s.k. Tum-EKG från företaget Zenicor. Fram tills nu har vi använt oss av 24-timmars EKG men detta kommer att ersättas av tum-ekg. Mätningen görs morgon och kväll i 2-3 veckor. Datat skickas via 4G till en databas. Med det här sättet upptäcks fler patienter med förmaksflimmer. Fysiologiska kliniken och medicinmott i Torsby och Arvika gör detta idag. Nu kommer LiV:s VC att erbjuda denna tjänst. Läkare på fysiologiska kliniken läser av resultaten. LiV har avtal med Zenicor. Pris 9,900 kr med fria licenskostnader under avtalstiden. De privata kan använda LiV:s avtal. Anders Eriksson är kontaktperson på fysiologiska kliniken. 14 VC har i dagsläget beställt. 8. Övriga frågor -Ny organisationstillhörighet för vårdvalsenheten Vårdvalsenheten tillhör idag administrativa avdelningen men det finns beslut att vi efter regionssammanslagningen ska tillhöra Hälso- och sjukvårdsnämnden. Vårt uppdrag kommer inte att förändras. -Diagnosrådets sammansättning och uppdrag Det finns en rutin i VIDA gällande diagnosrådet. Denna rutin har ett gammalt datum och behöver uppdateras. Diagnosrådet hade det senaste mötet på hösten Tanken är att diagnossättningen ska ske på likvärdiga sätt på alla VC. Diagnosrådet fyller ingen funktion enligt Marjola men diskussionen om ACG fortsätter. Hur ser resten av gruppen på detta (Anders Olsson, Charlotte Lindgren och Bengt Hanson) Marjola Koch är med som specialist i allmänmedicin.

6 LANDSTINGET I VÄRMLAND Med Rave Hur är siffrorna kvalitetssäkrade? När kommer det utbildning? Skulle komma senare? LiV tar ut siffror men vet inte om dessa är kvalitetssäkrade. LG har haft samtal med Anders Olsson om vi ska använda detta. Siffrorna mellan Med Rave och datalagret skiljer sig. Är det rätt överföring mellan vårdgivargränserna? Om t.ex. en patient får recept utskrivet på CSK och är sedan på sina VC (privat) så syns inte besöket på CSK. Vi ber att Anders Olsson prata om detta nästa gång. Eller Björn Jacobson. -Ersättning för labprover Det är gjort en framställan till ledningen och vi väntar på beslut. -Besöksclearing Det är till stor del en fråga om felkodning av kontakttyp. I detta fall är det mellan VC Verkstaden och Unicare VC. - Översyn vårdval Kontakt har tagits med Anna Häger Glenngård, Universitetslektor och forskare vid Lunds Universitet och Anders Anell, Ekonom och professor i hälso- och sjukvårdens organisation och forskare vid Lunds universitet de meddelar att det finns intresse från dem att arbeta vidare med oss i översynen. Vi har även uppdrag att få fram en standardkostnad per VC. Ekonomienheten arbetar med detta och det finns intresse från andra landsting att göra samma sak. -Patientenkät på första linjen Det har gjorts en separat patientenkät angående Första linjen och den har fått ett jättebra resultat. Maria Svensson BUP, Christina Sand Första linjen, Kerstin Karlsson utvecklingsenheten för mödraoch barnhälsovården och Per-Arne Brandberg patientsäkerhetscentrum har varit delaktiga och tagit fram denna enkät. (Se bifogade bilder)

7 LANDSTINGET I VÄRMLAND Information via mail Hur kan vi göra det lättare att vidarebefordra mail till rätt person? Vårdvalsenheten har inga uppdaterade maillistor per kategori. All information från vårdvalsenheten går ut till verksamhetscheferna. Nästa hälsovalsråd 25 oktober kl i Landstingshuset konferensrum Sirius Vid anteckningarna Berit Bryske

Förhindrade: Anders Olsson, tf. bitr. områdeschef LiV

Förhindrade: Anders Olsson, tf. bitr. områdeschef LiV MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2018-11-29 LK/180195 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Annika Kjellman, verksamhetschef LiV Annika Ode, verksamhetschef

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2018-05-31 LK/180195 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Anders Olsson, bitr. tf. områdeschef LiV Annika Kjellman,

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Berit Bryske RS/190259

Handläggare Datum Diarienummer Berit Bryske RS/190259 Minnesanteckningar 1 (5) Vårdvalsenheten Handläggare Berit Bryske 2019-03-07 RS/190259 Plats Närvarande Frånvarande Särskilt inbjudna Nordstjärnan, Regionens hus Anders Olsson, bitr. områdeschef, Region

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2018-08-30 LK/180195 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Anders Olsson, bitr. områdeschef LiV Annika Kjellman,

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2017-02-23 LK/170217 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Ann-Sofie Dahlberg, Bergslagens arbetsmiljö Annika

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2017-01-26 LK/170217 Plats Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Anders Olofsson, Avonova Bengt Hanson, LiV Berit

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2018-01-25 LK/180195 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Annika Kjellman, verksamhetschef, LiV Annika Ode,

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2017-09-28 LK/170217 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Annika Kjellman, LiV Annika Ode, LiV Bengt Hanson,

Läs mer

CSK, Bragska Villan, konferensrum Fryken

CSK, Bragska Villan, konferensrum Fryken Hälso- och Sjukvårdsstaben Hälsovalskansliet Berit Bryske MINNESANTECKNING HÄLSOVALSRÅD 2014-05-23 LK/120259 Plats CSK, Bragska Villan, konferensrum Fryken Närvarande: Anders Olsson, LiV Bengt Hanson,

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2018-10-25 LK/180195 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Bengt Hanson, medicinsk sakkunnig LiV Berit Bryske,

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Nordstjärnan

Landstingshuset, konferensrum Nordstjärnan MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2017-11-30 LK/170217 Landstingshuset, konferensrum Nordstjärnan Närvarande: Bengt Hanson, LiV Berit Bryske, LiV Britt Lindberg,

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2017-08-31 LK/170217 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Anders Olsson, LiV Bengt Hanson, LiV Berit Bryske,

Läs mer

Förhindrade: Kristin Törnqvist, Legevisitten

Förhindrade: Kristin Törnqvist, Legevisitten MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2016-04-28 LK/120259 Plats Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Anders Olofsson, Avonova Anders Olsson, LiV

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius Hälso- och Sjukvårdsstaben Hälsovalskansliet Berit Bryske MINNESANTECKNING HÄLSOVALSRÅD 2016-01-28 LK/120259 Plats Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Anders Olofsson, Avonova Anders Olsson,

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Sirius

Landstingshuset, konferensrum Sirius MINNESANTECKNING Administrativa staben Vårdvalsenheten Berit Bryske HÄLSOVALSRÅD 2017-05-24 LK/170217 Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande: Anders Olofsson, Avonova Anders Olsson, LiV Annika

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Berit Bryske RS/190259

Handläggare Datum Diarienummer Berit Bryske RS/190259 Minnesanteckningar 1 (7) Vårdvalsenheten Handläggare Berit Bryske 2019-05-23 RS/190259 Plats Närvarande Frånvarande Nordstjärnan, Regionens hus Annika Kjellman, verksamhetschef, Region Värmland Bengt Hanson,

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Rigel 305A

Landstingshuset, konferensrum Rigel 305A Hälso- och Sjukvårdsstaben Hälsovalskansliet Berit Bryske MINNESANTECKNING HÄLSOVALSRÅD 2012-09-26 LK/120259 Plats Landstingshuset, konferensrum Rigel 305A Närvarande Lars Gohde, LiV Camilla Ydén, LiV

Läs mer

Plats. Landstingshuset, konferensrum Sirius. Närvarande

Plats. Landstingshuset, konferensrum Sirius. Närvarande Hälso- och Sjukvårdsstaben Hälsovalskansliet Berit Bryske MINNESANTECKNING HÄLSOVALSRÅD 2013-09-23 LK/120259 Plats Landstingshuset, konferensrum Sirius Närvarande Ann-Sofie Dahlberg, Bergslagens arbetsmiljö

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Rigel

Landstingshuset, konferensrum Rigel Hälso- och Sjukvårdsstaben Hälsovalskansliet Berit Bryske MINNESANTECKNING HÄLSOVALSRÅD 2013-12-19 LK/120259 Plats Landstingshuset, konferensrum Rigel Närvarande: Anders Olsson, LiV Anders Olofsson, Kinnekullehälsan

Läs mer

Landstingshuset, konferensrum Rigel 305A

Landstingshuset, konferensrum Rigel 305A Hälso- och Sjukvårdsstaben Hälsovalskansliet Berit Bryske MINNESANTECKNING HÄLSOVALSRÅD 2012-10-25 LK/120259 Plats Landstingshuset, konferensrum Rigel 305A Närvarande Anders Olofsson, Kinnekullehälsan

Läs mer

Tid: Tisdag 8 maj 2018 kl. 9:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett

Tid: Tisdag 8 maj 2018 kl. 9:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett Hälso- och sjukvården Datum 2018-05-08 Sida 1 (6) Västerbergslagen Dnr Minnesanteckningar patientrådet Ludvika Tid: Tisdag 8 maj 2018 kl. 9:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett 1. Mötets

Läs mer

Mötesanteckningar- dialogmöte med patient- och handikappföreningar, 2015-12-07

Mötesanteckningar- dialogmöte med patient- och handikappföreningar, 2015-12-07 Mötesanteckningar- dialogmöte med patient- och handikappföreningar, 2015-12-07 Hälso- och sjukvårdsnämndens presidieberedning samt hälso- och sjukvårdsdirektören hade inbjudit samtliga länsföreningar till

Läs mer

Länsöverenskommelse för barn och unga i risk- och missbruk. från upptäckt till behandling

Länsöverenskommelse för barn och unga i risk- och missbruk. från upptäckt till behandling Länsöverenskommelse för barn och unga i risk- och missbruk från upptäckt till behandling Pågående utvecklingsarbete Samarbete mellan Värmlands läns vårdförbund, Region Värmland, Länsstyrelsen Värmland,

Läs mer

Fast vårdkontakt vid somatisk vård

Fast vårdkontakt vid somatisk vård Riktlinje Process: 3.0.2 RGK Styra Område: Vård i livets slut Faktaägare: Pär Lindgren, chefläkare Fastställd av: Per-Henrik Nilsson, hälso- och sjukvårdsdirektör Revisions nr: 1 Gäller för: Region Kronoberg

Läs mer

Vårdval i Värmland VERSION 0.1, Informationsmaterial till vårdgivare

Vårdval i Värmland VERSION 0.1, Informationsmaterial till vårdgivare Vårdval i Värmland VERSION 0.1, 2016-12-28 Informationsmaterial till vårdgivare Utifrån förfrågningsunderlag med förutsättningar för att bedriva verksamhet inom vårdval i Värmland Gäller för år 2017- Landstinget

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2018-02-09 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Onsdagen den 7 februari 2018 kl 13.30-16.00

Läs mer

Uppföljning av Nationella riktlinjer för Astma och KOL

Uppföljning av Nationella riktlinjer för Astma och KOL Uppföljning av Nationella riktlinjer för Astma och KOL Mats Arne, med dr, forskningsledare, specialistsjukgymnast / Kersti Theander, docent, forskningschef Landstinget i Värmland, Kunskapscentrum Centrum

Läs mer

Minnesanteckningar Patientrådet, Ludvika Tid: Onsdagen den 13 september 2017 kl. 09:30-12:00 Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett

Minnesanteckningar Patientrådet, Ludvika Tid: Onsdagen den 13 september 2017 kl. 09:30-12:00 Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett Minnesanteckningar Patientrådet, Ludvika Tid: Onsdagen den 13 september 2017 kl. 09:30-12:00 Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett 1. Ordföranden Ivan Eriksson (s) hälsade välkommen och förklarade

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2017-05-09 Sundets Läkargrupp Klinik järred Ort Kerstin Ermebrant Inspektörer Roland Morgell Gradering Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

Sekretariatet Tanja Eklund 2015-12-10 LK/150030

Sekretariatet Tanja Eklund 2015-12-10 LK/150030 Protokoll 1 (5) Primärvårds- och psykiatriutskottet Sekretariatet Tanja Eklund 2015-12-10 LK/150030 Plats Beslutande Landstingshuset Nordstjärnan Marianne Utterdahl (SiV), ordförande Mats Sandström (S),

Läs mer

Överenskommelse om barnhälsoteam i Värmland

Överenskommelse om barnhälsoteam i Värmland Överenskommelse 1 (5) Nya Perspektiv Datum 2018-03-12 Diarienummer Överenskommelse om barnhälsoteam i Värmland 2018-2020 REGION VÄRMLAND 2018-03-12 2 (5) Innehållsförteckning Inledning...3 Kompetenser...3

Läs mer

Registreringar i Cosmic Vårdadministration med anledning av Vårdval primärvård

Registreringar i Cosmic Vårdadministration med anledning av Vårdval primärvård Uppdaterad 18-12-20 Ulrika Danielsson, Niklas Karlsson, Mari Hagesjö Kundval och privata vårdgivare Registreringar i Cosmic Vårdadministration med anledning av Vårdval primärvård Innehåll Betalregistrera...2

Läs mer

Revidering av förfrågningsunderlag avseende vårdval i Värmland, 3 att-satser gällande

Revidering av förfrågningsunderlag avseende vårdval i Värmland, 3 att-satser gällande Revidering av förfrågningsunderlag avseende vårdval i Värmland, 3 att-satser gällande 1. Revidering av del 1 allmänna villkor, gäller för alla vårdval. 2. Revidering av Hälsoval Värmland del 2 vårdcentral

Läs mer

Praktiska anvisningar - Analys och ekonomi, Samordning av den enskildes insatser mellan slutenvård, öppenvård och kommun

Praktiska anvisningar - Analys och ekonomi, Samordning av den enskildes insatser mellan slutenvård, öppenvård och kommun Praktiska anvisningar - Analys och ekonomi, Samordning av den enskildes insatser mellan slutenvård, öppenvård och kommun 2019 Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område Hälso-

Läs mer

PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 27 september 2012, kl. 09.00-12.30

PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 27 september 2012, kl. 09.00-12.30 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2012-10-05 Patientnämnden Tid Torsdagen den 27 september 2012, kl. 09.00-12.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad

Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad Protokoll 1 (5) Landstingets Pensionärsråd Hälso- och sjukvårdsstaben Elisabeth Ehne Jangehammar 2014-09-30 LK/140076 Plats Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad Närvarande

Läs mer

Resultat klinisk farmaci (ESLiV) 2016

Resultat klinisk farmaci (ESLiV) 2016 Årsrapport 1 (5) Resultat klinisk farmaci (ESLiV) 2016 Ansvarig enhet: Läkemedelsenheten Sammanfattning Under 2016 har farmaceuter identifierat 1587 läkemedelsavvikelser samt 1160 läkemedelsrelaterade

Läs mer

Välkommen! Seminarium om primärvårdens patientsäkerhetsarbete. 5 april 2017

Välkommen! Seminarium om primärvårdens patientsäkerhetsarbete. 5 april 2017 Välkommen! Seminarium om primärvårdens patientsäkerhetsarbete 5 april 2017 Program 13.00 14:40 Introduktion. Marie Brandvold, enhetschef. Presentation av tillsynens resultat Jan-Erik Ingwall, inspektör,

Läs mer

VÅRDVAL FYSIOTERAPI Fysioterapinätverksträff

VÅRDVAL FYSIOTERAPI Fysioterapinätverksträff VÅRDVAL FYSIOTERAPI 2016 Fysioterapinätverksträff 2016-10-13 ANTAL ANSLUTNA VÅRDGIVARE I VÅRDVAL FYSIOTERAPI SEP 2015, SEP 2016 Fysioterapi Hagfors AB Primärvårdsrehabiliteringen i Värmland Fysioterapi

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper

Uppdragsbeskrivning för lokal samverkan i närsjukvårdsgrupper Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Datum: 19 02 22 Dokumentet gäller för: Lokala Närsjukvårdsgrupper Bakgrund Vårdsamverkan Fyrbodal är en samverkansorganisering som funnits

Läs mer

Patientforum. Vad är det och hur går det till?

Patientforum. Vad är det och hur går det till? Patientforum Vad är det och hur går det till? Vad är patientforum? Patientforum är en mötesform som erbjuds inom flera av Stockholm läns sjukvårdsområdes psykiatriska verksamheter. På mötet kan patienter

Läs mer

KAAK. KAAK uppdrag. Nätverksträff Allergi Astma KOL, april 2017 Föreläsare Birgitta Jagorstrand, KAAK. Nätverksträff Allergi Astma KOL 1

KAAK. KAAK uppdrag. Nätverksträff Allergi Astma KOL, april 2017 Föreläsare Birgitta Jagorstrand, KAAK. Nätverksträff Allergi Astma KOL 1 KAAK KUNSKAPSCENTRUM FÖR ALLERGI, ASTMA OCH KOL KAAK uppdrag Riktlinjer för AIT (Allergenspecifik immunterapi) Riktlinjer för allergidiagnostik E hälsoprojekt/kol Uppdragsutbildning 7,5 hp för sjuksköterskor

Läs mer

Hälsoval Jämtlands län

Hälsoval Jämtlands län Hälsoval Jämtlands län - ökar patientens valfrihet och inflytande i vården Varför hälsoval? Obligatoriskt för landstingen att från och med 2010 införa valfrihetssystem (vårdval) i primärvården. Lagen om

Läs mer

Samverkansrutin, kontaktvägar lokal del Barn och Unga

Samverkansrutin, kontaktvägar lokal del Barn och Unga Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Instruktion Barn- och ungdomspsykiatri 1 5 Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Kerstin Karlsson Utvecklingsledare Börje Ehinger Områdeschef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 08.00 11.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande (M) Jonas Ås (S) Maria Rönnehäll

Läs mer

Standardiserad Utskrivning. Samordnande sjuksköterska på VC

Standardiserad Utskrivning. Samordnande sjuksköterska på VC Standardiserad Utskrivning Samordnande sjuksköterska på VC Bakgrund Arvika sjukhus pilot standardiserad utskrivning 2013- Pilotprojekt Verkstaden 2013 Samordnande sjuksköterska, funktion samordnande ssk

Läs mer

Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor

Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor ÄRENDE 10 2012-06-01 Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till

Läs mer

Barnen och sjukdomen Nationell konferens Barn som anhöriga 2013

Barnen och sjukdomen Nationell konferens Barn som anhöriga 2013 Barnen och sjukdomen Nationell konferens Barn som anhöriga 2013 Barn till föräldrar med allvarlig somatisk sjukdom Att implementera lagen inom vuxensomatisk vård Neurologiska klinikens arbete med rutiner

Läs mer

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220 LK/ccc PROTOKOLL 1 (5) Plats Beslutande I tjänsten Justering Barn- och ungdomspsykiatrin, Lagergrensgatan 3 i Karlstad, konferensrummet Glaskupan kl.09.00-12.30 Elisabeth Kihlström, (KD), ordförande Christina

Läs mer

Ann-Katrin Järåsen (S), Torsby, vice ordförande

Ann-Katrin Järåsen (S), Torsby, vice ordförande Sekretariatet Anders Ajaxson MINNESANTECKNINGAR FRAMTIDSBEREDNINGEN 2011-03-10 LK/110023 Plats Brage, Landstingshuset torsdag 10 mars kl. 09:00-11:55 Närvarande Presidiet Övriga ledamöter Ersättare I tjänsten

Läs mer

I landsting, kommuner och hos privata vårdgivare

I landsting, kommuner och hos privata vårdgivare AKADEMISK SPECIALISTTJÄNSTGÖRING FÖR SJUKSKÖTERSKOR I landsting, kommuner och hos privata vårdgivare 2015-02-26 Lisbeth Löpare Johansson Sandra Zetterman Innehållsförteckning 1 Brist på specialist... 3

Läs mer

Praktiska anvisningar Uppföljning och ekonomi, lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård, för chefer

Praktiska anvisningar Uppföljning och ekonomi, lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård, för chefer Praktiska anvisningar Uppföljning och ekonomi, lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård, för chefer 2017 Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område

Läs mer

Samordnad individuell planering (SIP) med Meddix Öppenvård

Samordnad individuell planering (SIP) med Meddix Öppenvård Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Rutin Hälso och sjukvårdsledningens administrativa 1.0 5 enhet Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Annika Lind Beredningsgruppen

Läs mer

Förslag. Gemensam riktlinje om in- och utskrivningar från sluten hälso- och sjukvård

Förslag. Gemensam riktlinje om in- och utskrivningar från sluten hälso- och sjukvård Gemensam riktlinje om in- och utskrivningar från sluten sjukvård Innehållsförteckning Om riktlinjen... 2 Avvikelser... 2 In- och utskrivningsprocessen... 3 Samtycke... 3 Vårdbegäran/Remiss... 4 Inskrivningsmeddelande...

Läs mer

1 Välkommen och presentationsrunda. 2 Ärenden - Information och ställningstagande

1 Välkommen och presentationsrunda. 2 Ärenden - Information och ställningstagande Närvarande Anna Enström, skolöverläkare, Karlstad Börje Ehinger, områdeschef öppenvård landstinget, ordf. Carina Mäkinien, verksamhetsutvecklare, område öppenvård Carolyn Isaksson, verksamhetschef länsgemensam

Läs mer

Projektplan. Projektplan. Samverkan kring barn och ungas psykiska hälsa

Projektplan. Projektplan. Samverkan kring barn och ungas psykiska hälsa Projektplan Projektplan Samverkan kring barn och ungas psykiska hälsa 1 Innehåll 1 Samverkan kring barn och ungas psykiska hälsa 3 1.1 Bakgrund/Inledning... 3 1.2 Förväntad nytta... 4 1.3 Mål... 4 1.4

Läs mer

Interprofessionell samverkan kring barn med astma och/eller allergi

Interprofessionell samverkan kring barn med astma och/eller allergi Interprofessionell samverkan kring barn med astma och/eller allergi För dig som arbetar inom barn- och ungdomsmedicin I det här dokumentet finner du förslag på samverkansrutiner som kan förenkla samarbetet

Läs mer

Mobila hemsjukvårdsteam överallt

Mobila hemsjukvårdsteam överallt Mobila hemsjukvårdsteam överallt Karin Fröjd Regional projektledare https://www.bing.com/videos/search?q=mobil+n%c3%a4rv%c3%a5rd+skaraborg&&view=det ail&mid=d753aec475bac7685a37d753aec475bac7685a37&form=vrdgar

Läs mer

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla

Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, , Kasen, Stadshuset, Uddevalla Minnesanteckning lokala Närsjukvårdsgrupp Uddevalla, 2017-12-07, Kasen, Stadshuset, Uddevalla Närvarande/ Förhindrade: Se bilaga 1. Godkännande av dagordning/ anmälan övriga frågor Dagordningen godkändes.

Läs mer

Motion: Sjukgymnaster till den psykiatriska vården

Motion: Sjukgymnaster till den psykiatriska vården Motion: Sjukgymnaster till den psykiatriska vården Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Yttrande från Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo Motion från Inga Jonasson,

Läs mer

Palliativ vård. Uppdrag palliativ vård i Värmland Cristina Jönsson, Avd chef palliativa/ konsultteamen, Onkologikliniken

Palliativ vård. Uppdrag palliativ vård i Värmland Cristina Jönsson, Avd chef palliativa/ konsultteamen, Onkologikliniken Palliativ vård Uppdrag palliativ vård i Värmland 20150220 Cristina Jönsson, Avd chef palliativa/ konsultteamen, Onkologikliniken Bakgrund Socialstyrelsens bedömning Den palliativa vården och omsorgen omfattar

Läs mer

Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Gert Ohlsson, landstingsråd (FP) Christina Wahrolin, oppositionsråd (S)

Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Gert Ohlsson, landstingsråd (FP) Christina Wahrolin, oppositionsråd (S) Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2014-01-21 LK/140107 Plats Beslutande Ersättare Landstingshuset Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Gert Ohlsson, landstingsråd

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsutskottet Jönköping 41-48 Tid: 2012-08-05 14:00-14:40 Konferensrum Smedjan, Landstingshuset Kalmar

Hälso- och sjukvårdsutskottet Jönköping 41-48 Tid: 2012-08-05 14:00-14:40 Konferensrum Smedjan, Landstingshuset Kalmar PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Konferensrum Smedjan, Landstingshuset Kalmar Närvarande: Urban Blomberg (M), ordförande Eva Lundemo (C) Ia Andersson (S) ersätter Annika Nordin (S) Kjell Ekelund (S)

Läs mer

Samverkansrutin Demens

Samverkansrutin Demens Samverkansrutin Demens I Vellinge kommun Samverkan mellan kommun, primärvård och specialistvård Lokal samverkansrutin Bakgrund: Demenssjukdomar är sjukdomar som leder till kraftiga försämringar i människans

Läs mer

Verksamhetsdialog våren 2019

Verksamhetsdialog våren 2019 1 (5) Regionkontoret Centrum för hälso- och sjukvårdsutveckling 02-28 Vårdvalsenheten Verksamhetsdialog våren 2019 Vårdcentral: ÅTERKOPPLING FRÅN VERKSAMHETSDIALOGMÖTET VÅREN 2018 Merparten av återkopplingen

Läs mer

Patientnämndens förvaltning har under 2015 fått in ärenden gällande att vårdgarantin för neuropsykiatriska utredningar inte följs.

Patientnämndens förvaltning har under 2015 fått in ärenden gällande att vårdgarantin för neuropsykiatriska utredningar inte följs. Handläggare: Agneta Calleberg Siv Aronsson 1 (5) PaN 2016-02-02 P 7 Principärende Vårdgarantin efterlevs inte för neuropsykiatriska utredningar har under 2015 fått in ärenden gällande att vårdgarantin

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsutskottet Jönköping 35-44

Hälso- och sjukvårdsutskottet Jönköping 35-44 PROTOKOLL 1(7) Plats: Konferensrum Fallet, Huskvarna vårdcentrum Närvarande: Beslutande: Urban Blomberg, ordförande (M) 35-41 Eva Lundemo (C) ordf 42-44 Annika Nordin (S) Kjell Ekelund ersätter Magnus

Läs mer

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping 1 Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg 180202 Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping Närvarande: Sven-Ove Andersson, Eva Thimfors, Karin Utbo, Pernilla Magnusson,

Läs mer

Länsgemensam ledning i samverkan. Inom socialtjänst och angränsande område Hälso- och sjukvård i Kalmar län Cosmic Messenger 2015

Länsgemensam ledning i samverkan. Inom socialtjänst och angränsande område Hälso- och sjukvård i Kalmar län Cosmic Messenger 2015 Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område Hälso- och sjukvård i Kalmar län Cosmic Messenger 2015 Informationsöverföringsgruppen en Informations överföringsgrupp BAL- Betalningsansvars

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda. 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda. 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg Minnesanteckning Färgelanda, 2016-09-21, 8.00-16.30 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda 8:00-11:00 Personer med sammansatta behov av vård och omsorg Irene Svenningsson(chef VC), Anne Lundström(chef rehab

Läs mer

Standardiserad utskrivningsprocess. - startar på akutmottagningen

Standardiserad utskrivningsprocess. - startar på akutmottagningen Standardiserad utskrivningsprocess - startar på akutmottagningen Landstinget i Värmland Befolkningsmängd Värmland 275 904 Tre akutsjukhus Karlstad, Arvika och Torsby 30 vårdcentraler i länet Standardiserad

Läs mer

Angående motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor

Angående motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor YTTRANDE 2012-03-07 LK11-0521 Förvaltningsnamn Avsändare Landstingsstyrelsen Angående motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika

Läs mer

Plats Landstingshuset Karlstad, torsdagen den 4 september kl. 09.00 12.00. Marianne Utterdahl (SIV), ej närvarande 56-57 ordförande

Plats Landstingshuset Karlstad, torsdagen den 4 september kl. 09.00 12.00. Marianne Utterdahl (SIV), ej närvarande 56-57 ordförande Protokoll 1 (5) Primärvårds- och psykiatriutskottet Elisabeth E Jangehammar 2014-09-04 LK/140042 Plats Landstingshuset Karlstad, torsdagen den 4 september kl. 09.00 12.00 Beslutande Ersättare I tjänsten

Läs mer

Förslag Strategisk plan Barns hälsa och uppväxtvillkor (fd Den sårbara familjen)

Förslag Strategisk plan Barns hälsa och uppväxtvillkor (fd Den sårbara familjen) Sida 1(7) Vård, omsorg, folkhälsa och Nya perspektiv Arbetsgruppen Sårbara familjen Datum 2015-09-14 Förslag Strategisk plan Barns hälsa och uppväxtvillkor (fd Den sårbara familjen) Region Värmland - kommunalförbund

Läs mer

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare

Motala kommun (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Tjänsteställe/handläggare Datum Dnr Sidnr Motala kommun 2018-11-02 1 (2) Hemsjukvården Bo Lundén Processledare Minnesanteckningar från StyrgruppVäster, SVä Tid: Torsdagen den 1 november 2018 kl 13.30-16.00

Läs mer

Reko Susanne Lundblad, Qulturum Marie Rahlén Altermark, Kommunal utveckling. Samordnad individuell plan, SIP

Reko Susanne Lundblad, Qulturum Marie Rahlén Altermark, Kommunal utveckling. Samordnad individuell plan, SIP Samordnad Individuell Plan, SIP Susanne Lundblad, Qulturum Marie Rahlén Altermark, Kommunal utveckling http://mc.jimi.nu/resejournal2.htm SIP på 3 minuter Om behov av samordning av insatser upptäcks tas

Läs mer

Beslutad 2018-xx-xx. Gemensam riktlinje om in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Västra Götaland

Beslutad 2018-xx-xx. Gemensam riktlinje om in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård i Västra Götaland Beslutad 2018-xx-xx Gemensam riktlinje om in- och utskrivning från sluten sjukvård i Västra Götaland Innehållsförteckning Om riktlinjen... 2 Målgrupp... 2 Processbilder... 3 Samtycke... 0 Avvikelser...

Läs mer

Praktiska anvisningar Cosmic Messenger mellan kommun och landsting i Kalmar län

Praktiska anvisningar Cosmic Messenger mellan kommun och landsting i Kalmar län Praktiska anvisningar Cosmic Messenger mellan kommun och landsting i Kalmar län 2018 Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område Hälso- och sjukvård i Kalmar län INLEDNING...

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Diarienummer. Övriga närvarande: Pia Ohlson, verksamhetschef 75 Lena Lindgren, utskottssekreterare

PROTOKOLL 1(6) Diarienummer. Övriga närvarande: Pia Ohlson, verksamhetschef 75 Lena Lindgren, utskottssekreterare PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Närvarande: Sjukvårdsledningens konferensrum, Värnamo sjukhus Britt Johansson (M), ordförande Marianne Andersson (KD) Michael Bucht (S) (ers Bo Kärreskog (S)) Lis Melin

Läs mer

Granskning av ersättning till privata vårdgivare

Granskning av ersättning till privata vårdgivare Granskning av ersättning till privata vårdgivare Landstinget Halland FÖRSTUDIE 2002-02-27 Leif Johansson Komrev AB Box 324, 301 08 Halmstad Tel 035-15 17 43 Fax 035-15 17 36 E-post: leif.johansson@komrev.se

Läs mer

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde PROTOKOLL FRID

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde PROTOKOLL FRID I Il ~ Landstinget DALARNA Hälso- och sjukvårdsenheten Sammanträde 9-17 Sida 1 (6) Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde Dag/tid:, kl. 09.30-12.00. Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun Beslutande

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2015-03-09 1 (7) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Vårdval primärvård uppföljning januari-april Resultatbilaga

Vårdval primärvård uppföljning januari-april Resultatbilaga Vårdval primärvård uppföljning januari-april 2019 Resultatbilaga Gällivare hc Jokkmokks hc Laponia hc Pajala hc Haparanda hc Kalix hc Överkalix hc Övertorneå hc Kiruna hc Norrskenets hc Bergnäsets hc Björknäs

Läs mer

Minnesanteckningar styrgruppsmöte VOODOIT Region Dalarna

Minnesanteckningar styrgruppsmöte VOODOIT Region Dalarna Sida 1(5) Handläggare Mona-Lisa Lundqvist 023-77 70 97 mona-lisa.lundqvist@regiondalarna.se Datum 2013-02-05 Minnesanteckningar styrgruppsmöte VOODOIT 2013-02-04 Region Dalarna Närvarande: Ann-Louise Custerson,

Läs mer

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag

Datum 2015-09-15 Dnr 1502570. Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Personalnämnden Ann-Sofi Bennheden HR-direktör Ann-Sofi.Bennheden@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-09-15 Dnr 1502570 1 (5) Personalnämnden Strategi - Begränsa beroendet av bemanningsföretag Ordförandens

Läs mer

2 Återkoppling från möte 23 mars 2018 i politiska styrgruppen, - SGMBV s uppdrag till CLGMBV

2 Återkoppling från möte 23 mars 2018 i politiska styrgruppen, - SGMBV s uppdrag till CLGMBV Närvarande Anna Enström, skolöverläkare, Karlstad Börje Ehinger, tf. områdeschef öppenvård landstinget, ordf. Carina Mäkinien, verksamhetsutvecklare, område öppenvård Carolyn Isaksson, verksamhetschef

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Hälsoringen Osby/Lönsboda

Patientsäkerhetsberättelse för Hälsoringen Osby/Lönsboda Patientsäkerhetsberättelse för Hälsoringen Osby/Lönsboda År 2015 Katharina Martinsson tf verksamhetschef 20150219 Innehållsförteckning Sammanfattning 2 Övergripande mål och strategier 3 Organisatoriskt

Läs mer

Uppdragsavdelningen 2010-05-19 Reviderad 2010-06-08 Kerstin Eriksson. Äldre Multisjuka. - riktlinjer och omhändertagande. Slutrapport 19/5 2010.

Uppdragsavdelningen 2010-05-19 Reviderad 2010-06-08 Kerstin Eriksson. Äldre Multisjuka. - riktlinjer och omhändertagande. Slutrapport 19/5 2010. För Uppdragsavdelningen 2010-05-19 Reviderad 2010-06-08 Kerstin Eriksson Äldre Multisjuka - riktlinjer och omhändertagande Slutrapport 19/5 2010 LANDSTINGET KRONOBERG 2010-05-19 2 (5) Äldre multisjuka

Läs mer

Återföring: Principärende rörande vård av patienter med cancersjukdom

Återföring: Principärende rörande vård av patienter med cancersjukdom Handläggare: Jörgen Maersk-Möller Anders Fridell PAN 2016-04-12 P 6 1 (6) Återföring: Principärende rörande vård av patienter med cancersjukdom Ärendet Patientnämnden noterade under 2014 en kraftig ökning

Läs mer

I detta nummer: Besöksadress: Mödrahälsovårdsenheten Landstingshuset Rosenborgsgatan Karlstad

I detta nummer: Besöksadress: Mödrahälsovårdsenheten Landstingshuset Rosenborgsgatan Karlstad I detta nummer: Examensarbetet, Lite av varje s 03 Två riktiga rariteter s 04 Familjecentral i Torsby s 05 Ny medarbetare s 06 STI-mottagningen s 07 Hbtq-kompetens s 08 Kalendarium s 09 Tratten är en informationstidning

Läs mer

Patientnämnden i Stockholms län. Eva Ljung Förvaltningschef Patientnämndens förvaltning

Patientnämnden i Stockholms län. Eva Ljung Förvaltningschef Patientnämndens förvaltning Patientnämnden i Stockholms län Eva Ljung Förvaltningschef Patientnämndens förvaltning Patientnämnden Är en del av landstinget. Finns i alla landsting. Är en politisk nämnd. Är fristående från vården och

Läs mer

Från riktlinjer till effekter

Från riktlinjer till effekter 19 SEPTEMBER 2008 Minnesanteckningar från seminarium Från riktlinjer till effekter Tid och plats 18 september kl 10.00 16.00, Hornsgatan 15, Stockholm. Närvarande Nätverket Hälsa och Demokrati Birgitta

Läs mer

Slutenvården bedömer att patienten har behov av insatser efter utskrivning. Inskrivningsmeddelande skickas till berörda enheter i: och/eller

Slutenvården bedömer att patienten har behov av insatser efter utskrivning. Inskrivningsmeddelande skickas till berörda enheter i: och/eller Slutenvården bedömer att patienten har behov av insatser efter utskrivning. Inskrivningsmeddelande skickas till berörda enheter i: Öppenvården och/eller Kommunen Öppenvården svarar inom 24 timmar på vardagar

Läs mer

Interprofessionell samverkan astma och KOL

Interprofessionell samverkan astma och KOL Interprofessionell samverkan astma och KOL För dig som arbetar inom specialiserad öppenvård för vuxna I det här dokumentet finner du förslag på samverkansrutiner som kan förenkla samarbetet mellan specialiserad

Läs mer

Gustav Olsson (M) Jane Larsson (C) Kenneth Johannesson (S)

Gustav Olsson (M) Jane Larsson (C) Kenneth Johannesson (S) Protokoll 1 (6) Folkhälso-och tandvårdsutskottet David Kvicklund LK/142996 Plats Beslutande Landstingshuset Karlstad Gert Ohlsson (L) Gustav Olsson (M) Jane Larsson (C) Kenneth Johannesson (S) Ersättare

Läs mer

ARBETSGRUPP FÖR DE MEST SKÖRA ÄLDRE I PRIMÄRVÅRDEN. Charlotta Borelius Per Karlsson Ann-Christin Kärrman Christina Mörk Maj Rom Sonja Modin

ARBETSGRUPP FÖR DE MEST SKÖRA ÄLDRE I PRIMÄRVÅRDEN. Charlotta Borelius Per Karlsson Ann-Christin Kärrman Christina Mörk Maj Rom Sonja Modin ARBETSGRUPP FÖR DE MEST SKÖRA ÄLDRE I PRIMÄRVÅRDEN Charlotta Borelius Per Karlsson Ann-Christin Kärrman Christina Mörk Maj Rom Sonja Modin Ledning: NSK-region (Nationell samverkansgrupp för kunskapsstyrning)

Läs mer

Minnesanteckningar Patientråd Ludvika Smedjebacken. Tid Tisdagen den 20 februari, kl. 09:30-12:00. Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett

Minnesanteckningar Patientråd Ludvika Smedjebacken. Tid Tisdagen den 20 februari, kl. 09:30-12:00. Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett Patientråd Ludvika Smedjebacken Tid Tisdagen den 20 februari, kl. 09:30-12:00 Plats Ängsklockan, plan 6, Ludvika lasarett Ärenden 1. Mötets öppnande Ordförande öppnade mötet och hälsade välkomna. 2. Föregående

Läs mer

Nämnden beslöt att begära skriftlig återföring i ärendet senast den 31 december 2014.

Nämnden beslöt att begära skriftlig återföring i ärendet senast den 31 december 2014. Handläggare: Agneta Calleberg 1 (2) PaN 2015-03-06 P 6 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-02-11 PaN 1401-00020-30 1403-01455-30 Återföring Problem att få remissvar vid införd spärr i journalsystem Ärendet Patientnämnden

Läs mer

Uppföljning av HS-avtalet

Uppföljning av HS-avtalet Uppföljning av HS-avtalet Anna Häger Glenngård och Mattias Haraldsson KEFU, Ekonomihögskolan vid Lunds universitet Hotell Öresund, Landskrona, 6 december 2017 Ett uppföljningsuppdrag i tre delar Del A,

Läs mer