REVIDERING OCH UTVIDGNING AV DELGENE- UPPDATERING AV BYGGNADSINVENTERING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "REVIDERING OCH UTVIDGNING AV DELGENE- UPPDATERING AV BYGGNADSINVENTERING"

Transkript

1 Mottagare Larsmo kommun Dokument Uppdatering av byggnadsinventering Datum REVIDERING OCH UTVIDGNING AV DELGENE- RALPLANEN FÖR KACKUR-SÄMSKAR UPPDATERING AV BYGGNADSINVENTERING

2 UPPDATERING AV BYGGNADSINVENTERING Datum Författare Jenny Jungar Granskning , Granskare Jonas Lindholm Ramboll Pitkänsillankatu KOKKOLA P F

3 INNEHÅLL 1. INLEDNING 1 2. TILLVÄGAGÅNGSSÄTT 2 3. DEFINITION AV UTREDNINGSOMRÅDET 2 4. UTREDNINGSOMRÅDETS HISTORIA 4 5. KULTURLANDSKAP Landskapsstruktur Landskapsbild Landskapets särdrag Rekommendationer 8 6. DEN BEBYGGDA MILJÖN Allmänt Kulturhistoriska värden Byamässigt värdefulla helheter Värdefulla huvudbyggnader 9 7. SAMMANDRAG OCH SLUTSATSER KÄLLOR 58 Fotografier: Ramboll. Denna inventering har gjort som en delutredning i anslutning till delgeneralplaneringen av Kackur-Sämskar by i Larsmo kommun. Rapporten har uppgjorts av Arkitekt SAFA Jenny Jungar samt Lantmäteriingenjör YH Jonas Lindholm från Ramboll Finland Oy:s Österbottniska enhet.

4 1. INLEDNING Områdets kulturhistoriska värde har studerats i samband med byggnadsinventeringen år Målsättningen med denna utredning är att uppdatera den tidigare byggnadsinventeringen. Kulturmiljön i byn Kackur utgör en del av ett vidare område på Larsmo kommuns kustområde som är markerat i Österbottens landskapsplan med markeringen "Område som är värdefullt för landskapet eller regionen med tanke på kulturmiljön eller landskapsvården. Kackur är exempel på en havsnära gårdsby i skärgården, där bebyggelsen främst består av året runt boende. Bild 1. Utdrag ur Regionplanen. Målsättningen med byggnadsinventeringen som gjorts för revideringen av delgeneralplanen, är att studera planområdet ur kulturmiljöns synvinkel. I kulturmiljön ingår den byggda miljön samt för området typiska landskapsområden. I utredningen gås igenom helheter som är värdefulla för bybilden samt enstaka kulturhistoriskt värdefulla byggnader, vars skick i nuläget har jämförts med resultaten från inventeringen år I inventeringen finns bilder på byggnaderna från år 2001 och 2014, viktig grundinformation från år 2001 och 2014 samt en uppskattning av hur värden bevarats. Målsättningen med utredningen är att styra delgeneralplansprocessen i enlighet med de riksomfattande målen för områdesanvändning (VAT), så att planeringen av markanvändningen främjar bevarandet av den nationella kulturmiljön och byggnadsarvets regionalt varierande karaktär. Målet är dessutom att anpassa kompletteringsbyggande och andra förändringar till kulturmiljöns särdrag och karaktär, eftersom bevarande och förändringarnas omfattning samt dess innehåll bestäms genom planläggning.

5 Bild 2. Byns centrum fotograferat från Kackurvägen, mot nordväst och hamnområdet. 2. TILLVÄGAGÅNGSSÄTT Utgångspunkten i uppdateringen av byggnadsinventeringen har varit terrängbesök under hösten 2013 och i november Vid dessa tillfällen fotograferades områdets natur och landskap samt alla byggnader. Kartor från området, den tidigare byggnadsinventeringen från 2001 och planeringsmaterial samt markanvändningsplaner har använts som utgångsmaterial i utredningen. 3. DEFINITION AV UTREDNINGSOMRÅDET Generalplanområdet är beläget i Larsmo kommun, i Kackur-Sämskar området. Utredningsområdet är redovisat i bild 3 och i en noggrannare avgränsning i bild 4.

6 Bild 3. Utredningsområdet. Lantmäteriverket. Bild 4. En noggrannare avgränsning av utredningsområdet. Bakgrundskarta Lantmäteriverket.

7 4. UTREDNINGSOMRÅDETS HISTORIA I en sockenkarta från år 1840 syns tre hus som utgjort stommen i det ursprungliga byggnadsbeståndet. Husen är belägna nära strandområdet; två i Kackur och ett i Sämskar. Huset i Sämskar har haft odlingsmark på östra sidan och husen i Kackur på södra sidan. Fiskeri har alltid varit en betydande näringsgren för hela Larsmo och Kackur-Sämskarområdet. År 1906 grundades Larsmo Såg- och Kvarnaktiebolag vid Kackurviken. Företaget gick i konkurs år 1913 efter 7 års verksamhet. Under 1920-talet ändrades affärsverksamhetsområdet till trävaror och företagets namn ändrades till Kackur & Kjellman, antalet anställda var cirka 30 personer. Sågen brann år 1926 och verksamheten avslutades år 1932 efter den ena ägarens, Viktor Kackurs död. 1 Sågverksamheten var betydande för hela Larsmo. 2 I gårdsbyn finns kvar den gamla, förfallna Kackursågens kontorsbyggnad. 3 Under 1920-talet var Kackur ett av Larsmos 7 skoldistrikt, s.k. småskoldistrikt, där undervisning gavs i lägre folkskolor (småskolor) under de två första klasserna. Skolbyggnaden finns ännu på östra sidan av Kackurviken (Sandörsvägen 34). Åtminstone Elin Kackur fungerade som lärare i skolan. 4 I Kackur finns en livskraftig baptistförsamling vars utrymmen är belägna mitt i byn på östra sidan av Kackurvägen. Byggnaden byggdes på sommaren År 1893 fick baptisterna i Larsmo tillstånd att bilda en församling. Under 1970-talet har jordbruk växt fram som en stark näringsgren, vilket syns i form av utbredda åkerområden kring byn. Numera är åkerområdena betydligt mindre, vilket talar om ett förändrat näringsliv. Bild 5. Sockenkarta över området från år På kartan har områdets tre hus som utgjort stommen i det ursprungliga byggnadsbeståndet namngivits, två hus i Kackur och ett i Sämskar. ( ). 1 Appel ym. 1992, s Larsmo Hembygdsförening r.f. 2006, s Österbottens förbund. 4 Appel ym. 1992, s

8 Bild 6. Grundkarta från området år ( ) 5. KULTURLANDSKAP 5.1 Landskapsstruktur Kackur-Sämskar området avgränsas från alla håll av backområden; i nordväst Bergen, i sydost Källängsskogen och i sydväst Kärrskogen. Backområdena är frodiga och skogsbevuxna. Områdets topografi är överlag något varierande. Hela byn är glest trädbevuxen, speciellt området kring båthamnen är öppen. Öppna berghällor finns i byns nordöstra del längs Sandörsvägen. Båthamnens stränder är öppna grusfält och längst in i båthamnsviken finns en sandstrand.

9 Bild 7. Flygfoto från utredningsområdet där landskapsstrukturen syns. Lantmäteriverket. Bild 8. Åkermark fotograferat från södra sidan av byn. Bild 9. Vy över båtstranden och byns centrum fotograferat mot sydost från Kackurvägen.

10 Bild 10. Kackur-Sämskar områdets landskapsstruktur. Trädbeståndet är illustrerat med grön färg, åkermark med gult, bebyggd miljö och vägar med grått samt havet med blått. I bilden redovisas även en höjdmodell och terrängskuggning utgående från Lantmäteriverkets lägesdatamaterial. 5.2 Landskapsbild Kort före ankomst till byn längs den belagda Kackurvägen öppnas ett utbrett åkerområde öster om Kackurvägen. Bystrukturen framstår som klar och tät. Som riktpunkt fungerar korsningsområdet mellan Kackurvägen och Sämskarvägen. Via Sämskarvägen och längs Sandörsvägen i färdriktning mot stranden breder en gammal byggnadsstruktur ut sig både längs de krokiga och grusbelagda vägarna som runt det öppna hamnområdet. En alternativ rutt ner till stranden är längs Kackurvägen, som kantas av ett bandliknande byggnadsbestånd från olika tidsperioder. Vyn över båthamnsområdet öppnar sig först vid stranden. I hamnbassängen finns flera tiotal båtplatser och bryggor Båthamnområdet är överlag väldigt glest bevuxet med träd. Det finns goda förbindelser till stranden från alla håll längs de grusbelagda vägarna. 5.3 Landskapets särdrag Landskapets särdrag är centrerade till den öppna miljön kring båthamnsområdet som från tre håll kantas av byggnadsbestånd.

11 5.4 Rekommendationer Åkerområdet söder om byn, på östra sidan av Kackurvägen, vore bra att markera som värdefull med (MA-markering) i planen, på grund av dess historiska och landskapliga värde. Åkerområdet är en del av det ursprungliga åkerområdet som syns i sockenkartan från år Även båthamnsområdet är landskapsmässigt värdefullt, såsom byggnadsbeståndet som omger området. 6. DEN BEBYGGDA MILJÖN 6.1 Allmänt Byggnadsbeståndet är tidsmässigt kraftigt skiktat och är placerat vid Kackurviken, vid området mellan Kackurvägen, Sandörvägen och Sämskarvägen samt bandliknande längs vägarna. Kackur-Sämskarområdet har bevarats väl som helhet och är enhetlig trots förhållandevis kraftigt kompletterings- och nybyggande; Nybyggade är trots allt en förutsättning för att byarna skall bevaras och vara livskraftiga. Byggnader från olika tidsperioder har smält samman med den gamla bebyggelsen i byn och förtätat den på ett bra sätt. I byns byggnadsbestånd kan återuppbyggnadsperioden under talen urskiljas såsom enskilda exempel från senare årtionden. Fram till de senaste åren har en relativt kraftig nybyggnation skett. Största delen av byggnaderna är bebodda året om, fastän det finns några nyare fritidshus på västra sidan om båthamnen, längre bort från byns centrum. 6.2 Kulturhistoriska värden Alla enskilda byggnader har värderats i inventeringen år 2001 som byggnadshistoriskt-, historiskt- eller landskapsmässigt värdefull (framgår väl i landskapet). Värdena har inte ändrats. Två huvudbyggnader byggda på 1910-talet som finns på västra sidan av Kackurviken företräder självständigt sin arkitektoniska stil och är därför även värdefulla för sin arkitektur. Det finns flera historiska värden på utredningsområdet; sågverksamheten som funnits på utredningsområdet är industri-, affärs- och trafikhistoriskt värdefull, även byggnader som är förknippade med sågindustrin är historiskt värdefulla. Bildningshistoriskt värdefull är småskolan som fungerat på området. Baptistförsamlingens byggnadsbestånd är historiskt värdefull, församlingen som påbörjade sin verksamhet på 1800-talet är idéhistoriskt värdefull. 6.3 Byamässigt värdefulla helheter I enlighet med landskapsplanen är ett större område, där Kackur-Sämskar området ingår, byamässigt värdefullt. En betydande andel av det gamla byggnadsbeståndet är bevarat och bildar fortfarande en tydlig enhetlig helhet. Helheten som bildas av båthamnområdet och dess omgivande byggnadsbestånd är byamässigt värdefull. Husen vid Kackurvikens västra strand (två huvudbyggnader från 1910-talet) som tillhört ledningen/ägarna av sågen utgör en liten men värdefull helhet. Andra mindre helheter, som tidsmässigt är enhetliga, kan inte specificeras på området.

12 6.4 Värdefulla huvudbyggnader 1. Sämskarvägen 28 (Villa Högberg; Ohls 13:91) Byggår: 1880-talet Byggnadens skick (2001): god Bevaringsmöjligheter (2001): goda Byggnadens skick (2014): god Bevaringsmöjligheter (2014): goda Värdegrunden kvarstår?: Ja Fotografi (2001).

13 Fotografi (2014).

14 2. Sandörsvägen 23 (Sjögärdan) Byggår: 1907 Byggnadens skick (2001): god Bevaringsmöjligheter (2001): goda Byggnadens skick (2014): nöjaktig Bevaringsmöjligheter (2014):goda Värdegrunden kvarstår?: Ja Fotografi (2001).

15 Fotografi (2014).

16 3. Kackurvägen 252 (Kackur 12:17) Byggår: 1939 Byggnadens skick (2001): god Bevaringsmöjligheter (2001): goda Byggnadens skick (2014): god Bevaringsmöjligheter (2014):goda Värdegrunden kvarstår?: Ja Fotografi (2001).

17 Fotografi (2014).

18 4. Svedjevägen 178 (Törnvall) Byggår: 1910-talet Byggnadens skick (2001): god Bevaringsmöjligheter (2001): goda Byggnadens skick (2014): god Bevaringsmöjligheter (2014): goda Värdegrunden kvarstår?: Ja Fotografi (2001).

19 Fotografi (2014).

20 5. Svedjevägen 184 (Andersson 12:27) Byggår: slutet av 1800-talet Byggnadens skick (2001): god Bevaringsmöjligheter (2001): goda Byggnadens skick (2014): god Bevaringsmöjligheter (2014): goda Värdegrunden kvarstår?: Ja Fotografi (2001).

21 Fotografi (2014).

22 6. Kackurvägen 244 Byggtid: 1920-talet Byggnadens skick (2001): god Bevaringsmöjligheter (2001): goda Byggnadens skick (2014): god Bevaringsmöjligheter (2014): goda Värdegrunden kvarstår?: Ja Fotografi (2001).

23 Fotografi (2014).

24 7. Kackurvägen 259 (12:73) Byggår: Början av 1900-talet Byggnadens skick (2001): sydvästra delen riven Bevaringsmöjligheter (2001): dåliga Byggnadens skick (2014): dålig Bevaringsmöjligheter (2014):dåliga Värdegrunden kvarstår?: Nej (Byggnaden utifrån granskat åtminstone delvis i rivningsskick) Fotografi (2001).

25 Fotografi (2014).

26 8. Sandörsvägen 12 Byggår: Början av 1900-talet Byggnadens skick (2001): god Bevaringsmöjligheter (2001): goda Byggnadens skick (2014): dålig Bevaringsmöjligheter (2014):dåliga Värdegrunden kvarstår?: Ja (Historiska- och miljövärden) / Nej (byggnaden har länge varit tom, utifrån granskat är byggnaden i dåligt skick) Fotografi (2001).

27 Fotografi (2014).

28 9. Sämskarsvägen 11 Byggår: 1896 Byggnadens skick (2001): god Bevaringsmöjligheter (2001): goda Byggnadens skick (2014): god Bevaringsmöjligheter (2014): goda Värdegrunden kvarstår?: Ja Fotografi (2001).

29 Fotografi (2014).

30 10. Kackurvägen 226 Byggår: Byggnadens skick (2001): god Bevaringsmöjligheter (2001): goda Byggnadens skick (2014): nöjaktig Bevaringsmöjligheter (2014):goda Värdegrunden kvarstår?: Ja Fotografi (2001).

31 Fotografi (2014).

32 11. Kackurvägen (Kackur 12:88) Byggår: Slutet av 1800-talet Byggnadens skick (2001): dålig Bevaringsmöjligheter (2001): dåliga Byggnadens skick (2014): god Bevaringsmöjligheter (2014): goda Värdegrunden kvarstår?: Ja (historiska- och miljövärden) / Nej (byggnadstraditionella värden, ombyggnadsarbeten, bl.a. ändringar i öppningar.) Fotografi (2001).

33 Fotografi (2014).

34 12. Kackurvägen (12:59) Byggår: 1944 Byggnadens skick (2001): god Bevaringsmöjligheter (2001): goda Byggnadens skick (2014): god Bevaringsmöjligheter (2014): goda Värdegrunden kvarstår?: Ja Fotografi (2001).

35 Fotografi (2014).

36 13. Kackurvägen 292 Byggår: tals skiftet Byggnadens skick (2001): god Bevaringsmöjligheter (2001): goda Byggnadens skick (2014): god Bevaringsmöjligheter (2014): goda Värdegrunden kvarstår?: Ja Fotografi (2001).

37 Fotografi (2014).

38 14. Kackurvägen Byggår: 1910 Byggnadens skick (2001): god Bevaringsmöjligheter (2001): goda Byggnadens skick (2014): dålig Bevaringsmöjligheter (2014): dåliga Värdegrunden kvarstår?: Ja (historiska- och miljövärden) / Nej (byggnaden har länge varit tom, utifrån granskat är byggnaden i dåligt skick) Fotografi (2001).

39 Fotografi (2014).

40 15. Sandörsvägen 34 (gamla småskolan) Byggår: tals skiftet Byggnadens skick (2001): god Bevaringsmöjligheter (2001): goda Byggnadens skick (2014): god Bevaringsmöjligheter (2014): goda Värdegrunden kvarstår?: Ja Fotografi (2001).

41 Fotografi (2014).

42 16. Sämskarvägen (Vöråboas) Byggår: 1895 Byggnadens skick (2001): relativt god Bevaringsmöjligheter (2001): relativt goda Byggnadens skick (2014): dålig Bevaringsmöjligheter (2014): dåliga Värdegrunden kvarstår?: Ja (historiska- och miljövärden) / Nej (byggnaden har länge varit tom, utifrån granskat är huset i dåligt skick) Fotografi (2001).

43 Fotografi (2014).

44 17. Kackurvägen 215 Byggår: 1880-talet Byggnadens skick (2001): god Bevaringsmöjligheter (2001): goda Byggnadens skick (2014): god Bevaringsmöjligheter (2014): goda Värdegrunden kvarstår?: Ja Fotografi (2001).

45 Fotografi (2014).

46 18. Kackurvägen Byggår: 1890-talet Byggnadens skick (2001): god Bevaringsmöjligheter (2001): goda Byggnadens skick (2014): god Bevaringsmöjligheter (2014): goda Värdegrunden kvarstår?: Delvis (farstukvist tillbyggd) Fotografi (2001).

47 Fotografi (2014, fotograferat från den andra långa fasadsidan).

48 19. Sandörsvägen 16 Byggår: 1865 Byggnadens skick (2001): god Bevaringsmöjligheter (2001): goda Byggnadens skick (2014): god Bevaringsmöjligheter (2014): goda Värdegrunden kvarstår?: Ja (farstukvist tillbyggd) Fotografi (2001).

49 Fotografi (2014, fotograferat från den andra långa fasadsidan).

50 20. Kackurvägen Byggår: tals skiftet Byggnadens skick (2001): nöjaktig Bevaringsmöjligheter (2001): relativt goda Byggnadens skick (2014): god Bevaringsmöjligheter (2014): goda Värdegrunden kvarstår?: Ja (farstukvist tillbyggd) Fotografi (2001).

51 Fotografi (2014).

52 21. Sandörsvägen Byggår: ca 1915 Byggnadens skick (2001): nöjaktig Bevaringsmöjligheter (2001): dåliga Byggnadens skick (2014): dålig Bevaringsmöjligheter (2014): dåliga Värdegrunden kvarstår?: Ja (historiska- och miljövärden) / Nej (byggnaden har länge varit tom, utifrån granskat är byggnaden i dåligt skick) Fotografi (2001).

53 Fotografi (2014).

54 22. Kackurvägen (Larsmo Baptistförsamling) (Samfund 12:35) Byggår: 1892 Byggnadens skick (2001): god Bevaringsmöjligheter (2001): goda Byggnadens skick (2014): god Bevaringsmöjligheter (2014): goda Värdegrunden kvarstår?: Ja (Utbyggd) Fotografi (2001).

55 Fotografi (2014).

56 23. Kackurvägen 238 Byggår: 1913 Byggnadens skick (2001): god Bevaringsmöjligheter (2001): goda Byggnadens skick (2014): god Bevaringsmöjligheter (2014): goda Värdegrunden kvarstår?: Ja Fotografi (2001).

57 Fotografi (2014).

58 24. Kackurvägen Byggår: Början av 1900-talet Byggnadens skick (2001): god Bevaringsmöjligheter (2001): goda Byggnadens skick (2014): god Bevaringsmöjligheter (2014): goda Värdegrunden kvarstår?: Ja Fotografi (2001).

59 Fotografi (2014). 7. SAMMANDRAG OCH SLUTSATSER Hela byområdet ingår i ett landskapsmässigt värdefullt område i Österbottens landskapsplan. Det mer omfattande åkerområdet söder- och västerom bycentrat är landskapsmässigt och historiskt värdefullt; markeringsrekommendation MA (landskapsmässigt värdefullt åkerområde) Utredningsområdets viktigaste landskapsmässiga, historiska och byamässiga värden anknyts till båthamnområdet och dess omgivande byggnadsbestånd; beteckningsrekommendation skområdesavgränsning (landskapsmässigt, historiskt och byamässigt värdefull helhet), se bild 11. Byggnadsbeståndet som redovisats i denna inventeringsrapport, som uppförts under olika tidsperioder, har redan i inventeringen år 2001 konstaterats vara kulturhistoriskt, historiskt och miljömässigt värdefullt. Hela byggnadsbeståndet från talen är byggnadstraditionsmässigt värdefullt. Dessutom är huvudbyggnaderna från 1910-talet på västra sidan av Kackurviken arkitektoniskt värdefulla. Beteckningsrekommendation för alla områden med värdefulla huvudbyggnader, förutom de byggnader som förlorat sitt byggnadshistoriska värde (byggnader i dåligt skick), är AO/s (/s: område, där miljön bevaras). Områden som rekommenderas få markeringen /s i planen presenteras nedan i bild 12.

60 MA Bild 11. Markeringsrekommendationer.

61 Bild 12. Byggplatser som rekommenderas få /s beteckning, dvs. område där miljön bevaras. 8. KÄLLOR Skriftliga källor: Larsmo kommun. Byggnadsinventering, Appel, Hans; Appel, Peter; Haglund, Lars; Rudbäck Ulrika. Larsmo. En skänk från havet. Jakobstad, Larsmo Hembygdsförening r.f. Larsmo. Från istid till nutid. Jakobstad, Källor från internet:

REVIDERING OCH UTVIDGNING AV DEL- GENERALPLANEN FÖR VÄSTERBY

REVIDERING OCH UTVIDGNING AV DEL- GENERALPLANEN FÖR VÄSTERBY Mottagare Larsmo kommun Dokument Uppdatering av byggnadsinventering Datum 9.2.2015 REVIDERING OCH UTVIDGNING AV DEL- GENERALPLANEN FÖR VÄSTERBY UPPDATERING AV BYGGNADSINVENTERING UPPDATERING AV BYGGNADSINVENTERING

Läs mer

REVIDERING OCH UTVIDGNING AV DELGENERALPLANEN FÖR BOSUND KULTURMILJÖ- OCH LANDSKAPSUTREDNING

REVIDERING OCH UTVIDGNING AV DELGENERALPLANEN FÖR BOSUND KULTURMILJÖ- OCH LANDSKAPSUTREDNING Mottagare Larsmo kommun Dokumenttyp Kulturmiljö- och landskapsutredning Datum 23.1.2018 REVIDERING OCH UTVIDGNING AV DELGENERALPLANEN FÖR BOSUND KULTURMILJÖ- OCH LANDSKAPSUTREDNING KULTURMILJÖ- OCH LANDSKAPSUTREDNING

Läs mer

LARSMO KOMMUN REVIDERING OCH UTVIDGNING AV KACKUR-SÄMSKAR DELGENERALPLAN. Mottagare Larsmo kommun. Dokumenttyp Program för deltagande och bedömning

LARSMO KOMMUN REVIDERING OCH UTVIDGNING AV KACKUR-SÄMSKAR DELGENERALPLAN. Mottagare Larsmo kommun. Dokumenttyp Program för deltagande och bedömning Mottagare Larsmo kommun Dokumenttyp Program för deltagande och bedömning Datum 15.2.2016 LARSMO KOMMUN REVIDERING OCH UTVIDGNING AV KACKUR-SÄMSKAR DELGENERALPLAN -- LARSMO KOMMUN REVIDERING AV KACKUR-SÄMSKAR

Läs mer

REVIDERING OCH UTVIDGNING AV FINNÄS DELGENERALPLAN

REVIDERING OCH UTVIDGNING AV FINNÄS DELGENERALPLAN LARSMO KOMMUN REVIDERING OCH UTVIDGNING AV FINNÄS DELGENERALPLAN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31716_002 INKOMMEN RESPONS ÖVER PLANFÖRSLAG I (I) Salomaa Kristina INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Social- och hälsovårdsverket

Läs mer

REVIDERING OCH UTVIDGNING AV FAGERNÄS DELGENERALPLAN

REVIDERING OCH UTVIDGNING AV FAGERNÄS DELGENERALPLAN LARSMO KOMMUN REVIDERING OCH UTVIDGNING AV FAGERNÄS DELGENERALPLAN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31716_001 INKOMMEN RESPONS ÖVER PLANFÖRSLAG 1 (6) Salomaa Kristina INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Österbottens

Läs mer

Mottagare Larsmo kommun. Dokumenttyp Program för deltagande och bedömning. Datum LARSMO KOMMUN BOSUND DELGENERALPLAN REVIDERING

Mottagare Larsmo kommun. Dokumenttyp Program för deltagande och bedömning. Datum LARSMO KOMMUN BOSUND DELGENERALPLAN REVIDERING Mottagare Larsmo kommun Dokumenttyp Program för deltagande och bedömning Datum 12.12.2017 LARSMO KOMMUN BOSUND DELGENERALPLAN REVIDERING LARSMO KOMMUN BOSUND DELGENERALPLAN REVIDERING Författare Jonas

Läs mer

UPPDATERING AV BYGGNADSINVENTERING FÖR FINNÄS

UPPDATERING AV BYGGNADSINVENTERING FÖR FINNÄS LARSMO KOMMUN UPPDATERING AV BYGGNADSINVENTERING FÖR FINNÄS Rapport FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 14.8.2017 P31716 Rapport I (I) Kervinen Minttu 14.8.2017 Innehållsförteckning 1 Inledning... 1 2 Tillvägagångssätt...

Läs mer

UPPDATERING AV BYGGNADSINVENTERING FÖR FAGERNÄS

UPPDATERING AV BYGGNADSINVENTERING FÖR FAGERNÄS LARSMO KOMMUN UPPDATERING AV BYGGNADSINVENTERING FÖR FAGERNÄS Rapport FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 14.8.2017 P31716 Rapport I (I) Kervinen Minttu 14.8.2017 Innehållsförteckning 1 Inledning... 1 2 Tillvägagångssätt...

Läs mer

REVIDERING OCH UTVIDGNING AV FINNÄS DELGENERALPLAN

REVIDERING OCH UTVIDGNING AV FINNÄS DELGENERALPLAN LARSMO KOMMUN REVIDERING OCH UTVIDGNING AV FINNÄS DELGENERALPLAN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31716_002 INKOMMEN RESPONS ÖVER PLANUTKAST I (I) Salomaa Kristina INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Social- och hälsovårdsverket

Läs mer

Nylands förbund landskapets utvecklare - Skärgården i landskapsplanen

Nylands förbund landskapets utvecklare - Skärgården i landskapsplanen Nylands förbund landskapets utvecklare - Skärgården i landskapsplanen 9.4.2014 Oskari Orenius\Per-Stefan Nyholm Nylands förbund En lagstadgad samkommun som enligt statsrådets beslut har 26 medlemskommuner

Läs mer

Ändring av Lövö delgeneralplan (Täppo 43:0) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y5

Ändring av Lövö delgeneralplan (Täppo 43:0) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y5 Ändring av Lövö delgeneralplan (Täppo 43:0) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 5994092016Y5 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER OCH MÅLSÄTTNINGAR... 4 3. PLANERINGSSITUATION...

Läs mer

LARSMO KOMMUN LUODON KUNTA

LARSMO KOMMUN LUODON KUNTA 1-1 Projekt / Projekti Bosund delgeneralplan revidering och utvidgning Bosundin osayleiskaavan tarkistus ja laajennus Datum / Päivämäärä 7.6.2018 LARSMO KOMMUN LUODON KUNTA BEMÖTANDEN TILL UTKASTSKEDETS

Läs mer

KVARNBACKEN DETALJPLAN

KVARNBACKEN DETALJPLAN Mottagare Larsmo kommun Dokumenttyp Kulturmiljöutredning Datum 27.3.2017 KVARNBACKEN DETALJPLAN KULTURMILJÖUTREDNING KULTURMILJÖUTREDNING Granskning 27.3.2017 Datum 27.3.2017 Utarbetad av Stina Karhunmaa

Läs mer

LARSMO KOMMUN REVIDERING OCH UTVIDGNING AV VÄSTERBY DELGE- NERALPLAN. Mottagare Larsmo kommun. Dokumenttyp Program för deltagande och bedömning

LARSMO KOMMUN REVIDERING OCH UTVIDGNING AV VÄSTERBY DELGE- NERALPLAN. Mottagare Larsmo kommun. Dokumenttyp Program för deltagande och bedömning Mottagare Larsmo kommun Dokumenttyp Program för deltagande och bedömning Datum 30.1.2013 LARSMO KOMMUN REVIDERING OCH UTVIDGNING AV VÄSTERBY DELGE- NERALPLAN LARSMO KOMMUN REVIDERING OCH UTVIDGNING AV

Läs mer

KOMMUNENS OCH PLANLÄGGARENS BEMÖTANDEN TILL ÅSIKTER OCH UTLÅTANDEN

KOMMUNENS OCH PLANLÄGGARENS BEMÖTANDEN TILL ÅSIKTER OCH UTLÅTANDEN Nabbskata detaljplan Utkast till påseende 9.6. 10.7.2016 KOMMUNENS OCH PLANLÄGGARENS BEMÖTANDEN TILL ÅSIKTER OCH UTLÅTANDEN Följande åsikter och utlåtanden framfördes under tiden för påseende till detaljplaneutkastet:

Läs mer

PARGAS ÄNDRING AV DELGENERALPLANEN FÖR KORPO SÖDRA SKÄRGÅRD BJÖRKÖ-ÅNSÖREN PLANBESKRIVNING. Lantmätare Ab Öhman

PARGAS ÄNDRING AV DELGENERALPLANEN FÖR KORPO SÖDRA SKÄRGÅRD BJÖRKÖ-ÅNSÖREN PLANBESKRIVNING. Lantmätare Ab Öhman PARGAS ÄNDRING AV DELGENERALPLANEN FÖR KORPO SÖDRA SKÄRGÅRD BJÖRKÖ-ÅNSÖREN PLANBESKRIVNING Lantmätare Ab Öhman BEHANDLINGSSKEDEN Meddelande om inledande av planläggning kungjorts i Pargas Kungörelser 29.1.2015

Läs mer

Utvidgning av Kållby industriområde detaljplan. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod:

Utvidgning av Kållby industriområde detaljplan. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Utvidgning av Kållby industriområde detaljplan Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 599599404201606 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER OCH MÅLSÄTTNINGAR... 4 3.

Läs mer

BILAGA 5 BYGGNADSINVENTERING AV ÄLDRE VILLABESTÅND PÅ OMRÅDET FÖR UTVIDGNING AV VIKARHOLMEN DETALJPLAN.

BILAGA 5 BYGGNADSINVENTERING AV ÄLDRE VILLABESTÅND PÅ OMRÅDET FÖR UTVIDGNING AV VIKARHOLMEN DETALJPLAN. BILAGA 5 BYGGNADSINVENTERING AV ÄLDRE VILLABESTÅND PÅ OMRÅDET FÖR UTVIDGNING AV VIKARHOLMEN DETALJPLAN. STRANDVÄGEN 68 (RNr 7:116) Sommarstugan är byggd i slutet av 1930-talet, troligtvis år 1937. Timrad

Läs mer

REVIDERING AV KACKUR-SÄMSKAR DELGENERALPLAN Bemötande av utlåtanden och påpekanden / Larsmo kommun-ramboll

REVIDERING AV KACKUR-SÄMSKAR DELGENERALPLAN Bemötande av utlåtanden och påpekanden / Larsmo kommun-ramboll REVIDERING AV KACKUR-SÄMSKAR DELGENERALPLAN Förslagsskedet Bemötande av utlåtanden och påpekanden / Larsmo kommun-ramboll 15.5.2015 Nedan har redogjorts för de centrala punkterna i åsikterna och utlåtandena

Läs mer

REVIDERING AV HOLM DETALJPLAN

REVIDERING AV HOLM DETALJPLAN REVIDERING AV HOLM DETALJPLAN Bemötande av förslagsskedets utlåtanden och anmärkningar. Ramboll Finland Oy/JA, JL - 10.4.2014. Larsmo kommun - Bemötandena godkända av Thomas Käldström samt Bjarne Häggman

Läs mer

UPPDATERING AV BYGGNADSINVENTERING FÖR FAGERNÄS

UPPDATERING AV BYGGNADSINVENTERING FÖR FAGERNÄS LARSMO KOMMUN UPPDATERING AV BYGGNADSINVENTERING FÖR FAGERNÄS Rapport FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31716 Rapport I (I) Kervinen Minttu Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 1 2 TILLVÄGAGÅNGSSÄTT... 1

Läs mer

INGÅ, ÄNGÖ STRANDDETALJPLAN

INGÅ, ÄNGÖ STRANDDETALJPLAN 1 LANTMÄTARE ÖHMAN Sten Öhman Sunnanvägen 7 10900 Hangö 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 22.9.2016 INGÅ, ÄNGÖ STRANDDETALJPLAN PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING 1. Planeringsområde och -situation Området

Läs mer

Lampan 2 och 3. Karlskrona och Augerum socknar, Karlskrona kommun. Kulturlandskapsutredning. Blekinge museum rapport 2005:18 Mikael Henriksson

Lampan 2 och 3. Karlskrona och Augerum socknar, Karlskrona kommun. Kulturlandskapsutredning. Blekinge museum rapport 2005:18 Mikael Henriksson Lampan 2 och 3 Karlskrona och Augerum socknar, Karlskrona kommun Kulturlandskapsutredning Blekinge museum rapport 2005:18 Mikael Henriksson Bakgrund Inför en eventuell ändring av detaljplanen för fastigheterna

Läs mer

Ändring av del av strandgeneralplan för Överlappfors sjöar (Dal 5:50) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y6

Ändring av del av strandgeneralplan för Överlappfors sjöar (Dal 5:50) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y6 Ändring av del av strandgeneralplan för Överlappfors sjöar (Dal 5:50) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 5994162016Y6 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER OCH

Läs mer

Ändring av strandgeneralplanen för Överlappfors sjöar (Dal ) Planbeskrivning Plankod: Y6

Ändring av strandgeneralplanen för Överlappfors sjöar (Dal ) Planbeskrivning Plankod: Y6 Ändring av strandgeneralplanen för Överlappfors sjöar (Dal 599-416-5-50) Planbeskrivning Plankod: 5994162016Y6 2 Innehållsförteckning: 1. BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 4 1.1 IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER...

Läs mer

Ändring av Nederpurmo delgeneralplan, flyttning av byggrätt (Sexmans ) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y4

Ändring av Nederpurmo delgeneralplan, flyttning av byggrätt (Sexmans ) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y4 Ändring av Nederpurmo delgeneralplan, flyttning av byggrätt (Sexmans 599-417-4-10) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 5994172016Y4 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER

Läs mer

Inledande inventering av planområde inom Viggbyholm

Inledande inventering av planområde inom Viggbyholm Inledande inventering av planområde inom Viggbyholm 2015-12-20 1 Inledande inventering av planområde inom Viggbyholm På uppdrag av Reierstam arkitektur & projektutveckling AB har CONEC konsulterande ekologer

Läs mer

Ändring av Forsby delgeneralplan (Dalkärr 12:25) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y1

Ändring av Forsby delgeneralplan (Dalkärr 12:25) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y1 Ändring av Forsby delgeneralplan (Dalkärr 12:25) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 5994032017Y1 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER OCH MÅLSÄTTNINGAR... 4 3.

Läs mer

Ändring av Östensö delgeneralplan (Norrgård ) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y2

Ändring av Östensö delgeneralplan (Norrgård ) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y2 Ändring av Östensö delgeneralplan (Norrgård 599-412-6-46) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 5994122018Y2 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER OCH MÅLSÄTTNINGAR...

Läs mer

Kommun. Kristinestad stad. Dokument. Planbeskrivning. Datum KRISTINESTAD STAD ÄNDRING AV DEL AV KRISTINESTAD STRANDGENERALPLAN, VÄSTRA ÄNDAN

Kommun. Kristinestad stad. Dokument. Planbeskrivning. Datum KRISTINESTAD STAD ÄNDRING AV DEL AV KRISTINESTAD STRANDGENERALPLAN, VÄSTRA ÄNDAN Kommun Kristinestad stad Dokument Planbeskrivning Datum 26.2.2016 KRISTINESTAD STAD ÄNDRING AV DEL AV KRISTINESTAD STRANDGENERALPLAN, VÄSTRA ÄNDAN ÄNDRING AV DEL AV KRISTINESTAD STRANDGENERALPLAN, VÄSTRA

Läs mer

OMRÅDESBESTÄMMELSER FÖR BONDARV 8:7 M FL I SÖDRA JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN

OMRÅDESBESTÄMMELSER FÖR BONDARV 8:7 M FL I SÖDRA JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN OMRÅDESBESTÄMMELSER FÖR BONDARV 8:7 M FL I SÖDRA JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN BESKRIVNING Handlingar Till områdesbestämmelserna hör följande handlingar: Karta Områdesbestämmelser Denna beskrivning Områdesbestämmelsernas

Läs mer

INVENTERINGSBLANKETT, OMRÅDESHELHET Nr. 1

INVENTERINGSBLANKETT, OMRÅDESHELHET Nr. 1 INVENTERINGSBLANKETT, OMRÅDESHELHET Nr. 1 OBJEKTETS LÄGE Objektets adress Bennäsvägen 132, 68600 Jakobstad Nuvarande ägare och adress Thommy Bexar, Klingens väg 10, 68800 Kållby RN:r/tomt 10:58 och 10:277

Läs mer

Inventering av den kulturhistoriska miljön i kvarter 28 i Lillsandsund

Inventering av den kulturhistoriska miljön i kvarter 28 i Lillsandsund 2017 Inventering av den kulturhistoriska miljön i kvarter 28 i Lillsandsund Anna-Karin Pensar Pedersöre kommun 2017-10-13 1. INLEDNING Detta är en inventering av den kulturhistoriskt värdefulla miljön

Läs mer

Ändring av Kållby delgeneralplan (Granlund ) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y1

Ändring av Kållby delgeneralplan (Granlund ) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Y1 Ändring av Kållby delgeneralplan (Granlund 599-407-9-112) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 5994072018Y1 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER OCH MÅLSÄTTNINGAR...

Läs mer

Pågående planarbeten. Tanumstrand. Planprogram, ändring av detaljplan för Grebbestads camping. Pågående planer

Pågående planarbeten. Tanumstrand. Planprogram, ändring av detaljplan för Grebbestads camping. Pågående planer Pågående planer Pågående planarbeten Tanumstrand Detaljplan för del av fritidsanläggningen fastigheten Ertseröd 1:31 är upprättad av Tanums kommun och Rådhuset Arkitekter AB. Planen är antagen 2006-09-19.

Läs mer

Intill Eksunds gård A V D E L N I N G E N F Ö R A R K E O L O G I. Rapport 2009:62. Arkeologisk utredning, etapp 1

Intill Eksunds gård A V D E L N I N G E N F Ö R A R K E O L O G I. Rapport 2009:62. Arkeologisk utredning, etapp 1 Rapport 2009:62 Arkeologisk utredning, etapp 1 Intill Eksunds gård Borg 11:3 Borgs socken Norrköpings kommun Östergötlands län Kjell Svarvar Ö S T E R G Ö T L A N D S L Ä N S M U S E U M A V D E L N I

Läs mer

Detaljplan för Kalven 1:138

Detaljplan för Kalven 1:138 Öckerö kommun Göteborg 2015-03-13 Datum 2015-03-13 Uppdragsnummer 1320008557 Utgåva/Status Slutlig Robin Sjöström Lena Sultan Elisabeth Olsson Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Box

Läs mer

Ändring av Lövö delgeneralplan, (Täppo 43:0) Planbeskrivning Plankod: Y5

Ändring av Lövö delgeneralplan, (Täppo 43:0) Planbeskrivning Plankod: Y5 Ändring av Lövö delgeneralplan, (Täppo 43:0) Planbeskrivning Plankod: 5994092016Y5 2 Innehållsförteckning: 1. BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 4 1.1 IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 4 1.2 PLANOMRÅDETS LÄGE...

Läs mer

INVENTERING AV BYGGNADER OCH KULTURMILJÖER I LARSMO BY, LARSMO KOMMUN SOMMAREN 2009.

INVENTERING AV BYGGNADER OCH KULTURMILJÖER I LARSMO BY, LARSMO KOMMUN SOMMAREN 2009. INVENTERING AV BYGGNADER OCH KULTURMILJÖER I LARSMO BY, LARSMO KOMMUN SOMMAREN 2009. 1 1. INLEDNING 2. 2. BAKGRUND OCH METODIK 2. 3. KULTURMILJÖER, FÖRKLARINGAR OCH REKOMMENDATIONER 2. 3.1 OMRÅDEN SOM

Läs mer

Naturmiljövärde, landskapsbild och ekologisk känsliga områden

Naturmiljövärde, landskapsbild och ekologisk känsliga områden Naturmiljövärde, landskapsbild och ekologisk känsliga områden Kring Nodre Älvs dalgångar finns det naturområden som är skyddade i naturreservat. Öxnäs by, det omkringliggande odlingslandskapet och Bärbykullen

Läs mer

Särskild arkeologisk utredning, komplettering Kockbacka

Särskild arkeologisk utredning, komplettering Kockbacka Särskild arkeologisk utredning, komplettering Kockbacka Bro socken Upplands-Bro kommun, Uppland Rapport 2003:1088 Kartor ur allmänt kartmaterial: Lantmäteriverket Gävle 2007. Medgivande I 2007/2184. Innehållsförteckning

Läs mer

Planstudie över Gällinge. Upprättad i september 2004 av PLAN & BYGG

Planstudie över Gällinge. Upprättad i september 2004 av PLAN & BYGG Planstudie över Gällinge Upprättad i september 2004 av PLAN & BYGG BAKGRUND I översiktsplanen beskrivs s k serviceorter på landsbygden och Gällinge är en av dem. Tanken är att ny bebyggelse på landsbygden

Läs mer

LOVISA, MERIHEINÄ STRANDDETALJPLAN

LOVISA, MERIHEINÄ STRANDDETALJPLAN LANTMÄTARE AB ÖHMAN Sten Öhman Sunnanvägen 7 10900 Hangö 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 12.11.2012; korrigerat 15.1.2015 LOVISA, MERIHEINÄ STRANDDETALJPLAN PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING 1. Planeringsområde

Läs mer

Stora Höga med Spekeröd

Stora Höga med Spekeröd Stora Höga med Spekeröd Bakgrund Stora Höga är ett samhälle som byggts ut kraftigt under senare tid. Läget nära järnväg och motorväg med goda kommunikationer åt både norr och söder samt närheten till bad,

Läs mer

PM miljövärden. 1. Syfte och bakgrund. 2. Förordningar. Uppdrag Detaljplan Örnäs 1:1 Beställare Kilenkrysset AB Elsa Alberius Alex Mabäcker Johansson

PM miljövärden. 1. Syfte och bakgrund. 2. Förordningar. Uppdrag Detaljplan Örnäs 1:1 Beställare Kilenkrysset AB Elsa Alberius Alex Mabäcker Johansson Uppdrag 1:1 Beställare Kilenkrysset AB Från Elsa Alberius Till Alex Mabäcker Johansson Datum 2012-01-25 Ramböll Sverige AB Dragarbrunnsgatan 78B 753 20 Uppsala T: +46-10-615 60 00 D: +46 (0)10 615 15 06

Läs mer

Mottagare. Larsmo kommun. Dokument. Program för deltagande och bedömning. Datum 14.2.2014 LARSMO KOMMUN REVIDERING OCH UTVIDGNING AV HOLM DETALJPLAN

Mottagare. Larsmo kommun. Dokument. Program för deltagande och bedömning. Datum 14.2.2014 LARSMO KOMMUN REVIDERING OCH UTVIDGNING AV HOLM DETALJPLAN Mottagare Larsmo kommun Dokument Program för deltagande och bedömning Datum 14.2.2014 LARSMO KOMMUN REVIDERING OCH UTVIDGNING AV HOLM DETALJPLAN 1-2 LARSMO KOMMUN REVIDERING OCH UTVIDGNING AV HOLM DETALJPLAN

Läs mer

Ändring av Edsevö detaljplan Edsevö trafikområde. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod:

Ändring av Edsevö detaljplan Edsevö trafikområde. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Ändring av Edsevö detaljplan Edsevö trafikområde Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 599402201608 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER OCH MÅLSÄTTNINGAR... 4 3.

Läs mer

KORSHOLMS KOMMUN STRANDDETALJPLAN ÖVER SKALLOTÖREN, KVARTER 1 OCH 2. Program för deltagande och bedömning

KORSHOLMS KOMMUN STRANDDETALJPLAN ÖVER SKALLOTÖREN, KVARTER 1 OCH 2. Program för deltagande och bedömning KORSHOLMS KOMMUN STRANDDETALJPLAN ÖVER SKALLOTÖREN, KVARTER 1 OCH 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 AVSIKTEN MED ETT DELTAGANDE OCH BEDÖMNINGSPROGRAM... 1 2 PLANEOMRÅDET... 1 3 INITIATIV OCH PLANERINGSBESLUT...

Läs mer

Detaljplan för kv Munken, del av, Uppsala kommun

Detaljplan för kv Munken, del av, Uppsala kommun KONTORET FÖR SAMHÄLLSUTVECKLING Handläggare Datum Diarienummer Brita Christiansen 2012-01-30 2012/20181-1 fd diarienummer: PLA 11/20039-1 Tjänsteskrivelse Planbesked Plan- och byggnadsnämnden Detaljplan

Läs mer

S i d a 1. PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen Karperö Holmhagen-Svedjeback

S i d a 1. PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen Karperö Holmhagen-Svedjeback S i d a 1 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 26.5.2017 Karperö Holmhagen-Svedjeback S i d a 1 Avsikten med ett program för deltagande och bedömning Enligt 63 i markanvändnings-

Läs mer

LARSMO KOMMUN ÄNDRING OCH UTVIDGNINGA AV HOLM DETALJPLAN

LARSMO KOMMUN ÄNDRING OCH UTVIDGNINGA AV HOLM DETALJPLAN BYGGNADSINVENTERING BILAGA 5B LARSMO KOMMUN ÄNDRING OCH UTVIDGNINGA AV HOLM DETALJPLAN 26.1.2006 Objekt 1 Objekt 2 Användningsändamålsnickerändamålgård Båt- Kondition: Bra Användnings- Kommun- Kondition:

Läs mer

KORSNÄS KOMMUN PLANLÄGGNINGSÖVERSIKT

KORSNÄS KOMMUN PLANLÄGGNINGSÖVERSIKT 1 KORSNÄS KOMMUN PLANLÄGGNINGSÖVERSIKT 2016 2 Innehållsförteckning: INLEDNING 3 PLANLÄGGNINGSNIVÅER.... 3 LANDSKAPSPLANEN.... 3 GENERALPLANERNA... 4 STRANDGENERALPLANEN... 4 DETALJPLANERNA 4 KORSNÄS KOMMUNS

Läs mer

Mottagare. Larsmo kommun. Dokument. Program för deltagande och bedömning. Datum LARSMO KOMMUN ÄNDRING AV DEL AV STORSTRÖMMEN DETALJPLAN

Mottagare. Larsmo kommun. Dokument. Program för deltagande och bedömning. Datum LARSMO KOMMUN ÄNDRING AV DEL AV STORSTRÖMMEN DETALJPLAN Mottagare Larsmo kommun Dokument Program för deltagande och bedömning Datum 2.11.2018 LARSMO KOMMUN ÄNDRING AV DEL AV STORSTRÖMMEN DETALJPLAN 1-2 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Författare Jonas Lindholm

Läs mer

BILAGA TILL ZONPLANERING

BILAGA TILL ZONPLANERING BILAGA TILL ZONPLANERING Sida 26 Dimensioneringsgrunder på s.k. torrmark Beteckningar - 200 m strandområde: Strandområden dimensioneras enligt stamfastighetsprincipen. Bygglov på strandområden beräknas

Läs mer

Stadsdel 33 Kvarteren 3554 3561 och gatu-, parkerings-, special- och parkområden

Stadsdel 33 Kvarteren 3554 3561 och gatu-, parkerings-, special- och parkområden 1 Detaljplan 429 BESKRIVNING AV DETALJPLAN 1 BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER 1.1 Identifikationsuppgifter HAIKO, LASARETTET Stadsdel 33 Kvarteren 3554 3561 och gatu-, parkerings-, special- och parkområden

Läs mer

Ändring av sydvästra Ytteresse delgeneralplan (Forsbacka 20:64 och Ragnvald 20:61)

Ändring av sydvästra Ytteresse delgeneralplan (Forsbacka 20:64 och Ragnvald 20:61) Ändring av sydvästra Ytteresse delgeneralplan (Forsbacka 20:64 och Ragnvald 20:61) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 5994142016Y3 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER

Läs mer

LARSMO KOMMUN BOSUND DETALJPLAN - ÄNDRING OCH UTVIDGNING AV NORRA DELEN. Larsmo kommun. Program för deltagande och bedömning

LARSMO KOMMUN BOSUND DETALJPLAN - ÄNDRING OCH UTVIDGNING AV NORRA DELEN. Larsmo kommun. Program för deltagande och bedömning Mottagare Larsmo kommun Dokument Program för deltagande och bedömning Datum 15.4.2019 LARSMO KOMMUN BOSUND DETALJPLAN - ÄNDRING OCH UTVIDGNING AV NORRA DELEN 1-2 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Författare

Läs mer

UPPDATERING AV BYGGNADSINVENTERING FÖR FINNÄS

UPPDATERING AV BYGGNADSINVENTERING FÖR FINNÄS LARSMO KOMMUN UPPDATERING AV BYGGNADSINVENTERING FÖR FINNÄS Rapport FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31716 Rapport I (I) Kervinen Minttu Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 1 2 TILLVÄGAGÅNGSSÄTT... 1 3

Läs mer

Långbro. Arkeologisk utredning vid

Långbro. Arkeologisk utredning vid Arkeologisk utredning vid Långbro Särskild arkeologisk utredning inom del av fastigheten Långbro 1:1, Vårdinge socken, Södertälje kommun, Södermanland. Rapport 2010:52 Kjell Andersson Arkeologisk utredning

Läs mer

Arkeologisk inventering. Ytings 1:34, Othem socken, Region Gotland. Lst Dnr !!! Rapport Arendus 2014:2. Dan Carlsson

Arkeologisk inventering. Ytings 1:34, Othem socken, Region Gotland. Lst Dnr !!! Rapport Arendus 2014:2. Dan Carlsson Arkeologisk inventering Ytings 1:34, Othem socken, Region Gotland. Lst Dnr. 431-4354-13 Rapport Arendus 2014:2 Omslagsbild. Den södra delen av inventeringsområdet, sedd från söder. Foto Fältinventering

Läs mer

MALAX KOMMUN DETALJPLAN - ÅMINNE KOLONILOTTSOMRÅDE PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Malax kommun. Program för deltagande och bedömning 8.10.

MALAX KOMMUN DETALJPLAN - ÅMINNE KOLONILOTTSOMRÅDE PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Malax kommun. Program för deltagande och bedömning 8.10. Mottagare Malax kommun Dokument Program för deltagande och bedömning Datum 8.10.2018 MALAX KOMMUN DETALJPLAN - ÅMINNE KOLONILOTTSOMRÅDE PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

Läs mer

Fritidshus Göteborgs kommun 2008

Fritidshus Göteborgs kommun 2008 Fritidshus Göteborgs kommun 2008 Del 2, norra Göteborg Kulturhistorisk inventering Kulturmiljöenheten Göteborgs stadsmuseum Föreliggande projektpresentation består av tre delar. Den första behandlar södra

Läs mer

Ändring av Kållby delgeneralplan (Granlund ) Planbeskrivning Plankod: Y1

Ändring av Kållby delgeneralplan (Granlund ) Planbeskrivning Plankod: Y1 Ändring av Kållby delgeneralplan (Granlund 599-407-9-112) Planbeskrivning Plankod: 5994072018Y1 2 Innehållsförteckning: 1. BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 4 1.1 IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 4 1.2 PLANOMRÅDETS

Läs mer

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 och 64 )

PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 och 64 ) INGÅ KOMMUN DELGENERALPLAN FÖR BARÖSUND PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 och 64 ) Planområde Planområdet omfattar Barösunds bycentrum med omnejd på Orslandet. Planområdet är avgränsat med rött.

Läs mer

Mottagare Kristinestad stad. Dokumenttyp Program för deltagande och bedömning. Datum KRISTINESTAD STAD ÄNDRING AV DETALJPLAN - BADHUSPARKEN

Mottagare Kristinestad stad. Dokumenttyp Program för deltagande och bedömning. Datum KRISTINESTAD STAD ÄNDRING AV DETALJPLAN - BADHUSPARKEN Mottagare Kristinestad stad Dokumenttyp Program för deltagande och bedömning Datum 22.8.2017 KRISTINESTAD STAD ÄNDRING AV DETALJPLAN - BADHUSPARKEN Författare Jonas Lindholm Datum 22.8.2017 Granskare Christoffer

Läs mer

Stenvalvbro vid Ökna, foto KBT

Stenvalvbro vid Ökna, foto KBT Riksintresse för kulturmiljövården Eriksgatan" Önnersta - Aspa (fd Penningby) (D43) KUNSKAPSUNDERLAG Stenvalvbro vid Ökna, foto KBT Värden Kunskapsvärde Ursprunglig vägsträckning, kontinuerligt brukad

Läs mer

Mottagare. Larsmo kommun. Dokument. Program för deltagande och bedömning. Datum LARSMO KOMMUN ÄNDRING AV DEL AV LILLA-FURUHOLMEN DETALJPLAN

Mottagare. Larsmo kommun. Dokument. Program för deltagande och bedömning. Datum LARSMO KOMMUN ÄNDRING AV DEL AV LILLA-FURUHOLMEN DETALJPLAN Mottagare Larsmo kommun Dokument Program för deltagande och bedömning Datum 2.11.2018 LARSMO KOMMUN ÄNDRING AV DEL AV LILLA-FURUHOLMEN DETALJPLAN 1-2 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Författare Jonas

Läs mer

SAMMANFATTNING. Riksintresset för kulturmiljövård M77 Alnarp Burlöv ur ett innehållsmässigt och upplevelsemässigt perspektiv.

SAMMANFATTNING. Riksintresset för kulturmiljövård M77 Alnarp Burlöv ur ett innehållsmässigt och upplevelsemässigt perspektiv. 2010-04-06 Av: Paul Hansson SAMMANFATTNING Riksintresset för kulturmiljövård M77 Alnarp Burlöv ur ett innehållsmässigt och upplevelsemässigt perspektiv. Innehållsmässigt kan riksintresset indelas i två

Läs mer

DETALJPLANÄNDRING OCH -UTVIDGNING FÖR KVARTER 12 I KVEVLAX.

DETALJPLANÄNDRING OCH -UTVIDGNING FÖR KVARTER 12 I KVEVLAX. 1/9 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ). KVEVLAX LÄRCENTER DETALJPLANÄNDRING OCH -UTVIDGNING FÖR KVARTER 12 I KVEVLAX. Avsikten med ett deltagande och bedömningsprogram. Enligt markanvändnings-

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Förhandsbesked, nybyggnad av 2 st enbostadshus

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Förhandsbesked, nybyggnad av 2 st enbostadshus Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes 2017-02-02 2016-4922 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Fastighetens adress: Jegerhjelms väg 32 Sökande: Braatz, Ingemar Ärende: Förhandsbesked, nybyggnad

Läs mer

Utlåtande till Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland i undantagsärende 15-35-POY / Masaby 460-4-127

Utlåtande till Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland i undantagsärende 15-35-POY / Masaby 460-4-127 Byggnads- och miljönämnden 85 05.05.2015 Utlåtande till Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland i undantagsärende 15-35-POY / Masaby 460-4-127 Byggnads- och miljönämnden 85 Ärende Utlåtande till

Läs mer

OMRÅDESBESTÄMMELSER FÖR TIBBLE

OMRÅDESBESTÄMMELSER FÖR TIBBLE OMRÅDESBESTÄMMELSER FÖR TIBBLE Leksands kommun, Dalarnas län Antagen av KF 2002-11-20, 27 Laga kraft 2002-12-27-1 - BAKGRUND I och med att Plan- och bygglagen (PBL) trädde i kraft den 1 juli 1987 infördes

Läs mer

Mottagare Kristinestad stad. Dokumenttyp Program för deltagande och bedömning. Datum KRISTINESTAD STAD ÄNDRING AV DEL AV ÅSÄNDAN DETALJPLAN

Mottagare Kristinestad stad. Dokumenttyp Program för deltagande och bedömning. Datum KRISTINESTAD STAD ÄNDRING AV DEL AV ÅSÄNDAN DETALJPLAN Mottagare Kristinestad stad Dokumenttyp Program för deltagande och bedömning Datum 12.4.2017 KRISTINESTAD STAD ÄNDRING AV DEL AV ÅSÄNDAN DETALJPLAN PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING Författare Christoffer

Läs mer

Program för detaljplan för fastigheten Stockby 1:99, 4:13 m fl (SÖDRA KLYVARESTIGEN) Ekerö kommun, Stockholms län Dnr 1998.8.214

Program för detaljplan för fastigheten Stockby 1:99, 4:13 m fl (SÖDRA KLYVARESTIGEN) Ekerö kommun, Stockholms län Dnr 1998.8.214 1(5) Stadsarkitektkontoret PROGRAM Program för detaljplan för fastigheten Stockby 1:99, 4:13 m fl (SÖDRA KLYVARESTIGEN) Ekerö kommun, Stockholms län Dnr 1998.8.214 Handlingar Detta program med programskisser

Läs mer

KO RS H O L M MUS TASAARI

KO RS H O L M MUS TASAARI Anbudsförfrågan (1/5) ANBUDSFÖRFRÅGAN Korsholms kommun begär anbud på en Landskaps- och kulturmiljöinventering i Kvevlax by. Upphandlingsenhet Korsholms kommun, Planläggningsavdelningen, Centrumvägen 4,

Läs mer

Ändring av Esse strandgeneralplan, flyttning av byggplats (Snellmans 7:249 och Snellman 7:245)

Ändring av Esse strandgeneralplan, flyttning av byggplats (Snellmans 7:249 och Snellman 7:245) Ändring av Esse strandgeneralplan, flyttning av byggplats (Snellmans 7:249 och Snellman 7:245) Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 5994072016Y2 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET...

Läs mer

Påverkan på landskapsbilden och de samlade natur- och kulturvärdena

Påverkan på landskapsbilden och de samlade natur- och kulturvärdena 14-09-11 Samhällsbyggnadsförvaltningen Lysekils kommun Påverkan på landskapsbilden och de samlade natur- och kulturvärdena Detaljplan för Norra Skalhamn Lysekils kommun Detaljplanområdet för Norra Skalhamn

Läs mer

Örnanäs. Skånes första kulturreservat

Örnanäs. Skånes första kulturreservat Örnanäs Skånes första kulturreservat Om kulturreservatet Örnanäs Läge: Osby kommun, ca 9 kilometer nordost om Sibbhult och 9 kilometer söder om Lönsboda. Se karta. Yta: 70 hektar land Länsstyrelsen är

Läs mer

2012:05. Norra Nor. Kulturhistorisk utredning av Norra Nor, Knivsta sn, Knivsta kn

2012:05. Norra Nor. Kulturhistorisk utredning av Norra Nor, Knivsta sn, Knivsta kn 2012:05 Norra Nor Kulturhistorisk utredning av Norra Nor, Knivsta sn, Knivsta kn 1 Per Lundgren 2012 Omslagsfotografi: Sportstuga i Nor Foto: Per Lundgren, Upplandsmuseet 2012 Upplandsmuseets rapporter

Läs mer

BORGÅ STAD 1 (6) Stadsplaneringen Delgeneralplanen för Onas skärgård. Mål 28.2.2008

BORGÅ STAD 1 (6) Stadsplaneringen Delgeneralplanen för Onas skärgård. Mål 28.2.2008 BORGÅ STAD 1 (6) 1 MÅL 1.1 Definition av planeringsuppdraget och syftet med delgeneralplanen Enligt markanvändnings- och bygglagen skall kommunen se till att en generalplan utarbetas och hålls aktuell

Läs mer

Sändlista Kommunerna, planläggningsväsendet och byggnadstillsynen Landskapsförbunden Regionala miljöcentraler Landskapsmuseerna

Sändlista Kommunerna, planläggningsväsendet och byggnadstillsynen Landskapsförbunden Regionala miljöcentraler Landskapsmuseerna 2/2 Sändlista Kommunerna, planläggningsväsendet och byggnadstillsynen Landskapsförbunden Regionala miljöcentraler Landskapsmuseerna För kännedom Kommunikationsministeriet Jord- och skogsbruksministeriet

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN, STADSDEL 30, DELAR AV KVARTEREN 4, 19 OCH 20, TORSBY, PERNÅ

ÄNDRING AV DETALJPLAN, STADSDEL 30, DELAR AV KVARTEREN 4, 19 OCH 20, TORSBY, PERNÅ L O V I S A 24.9.2013 ÄNDRING AV DETALJPLAN, STADSDEL 30, DELAR AV KVARTEREN 4, 19 OCH 20, TORSBY, PERNÅ PLANBESKRIVNING 1 BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER 1.1 Identifikationsuppgifter Område: TORSBY,

Läs mer

BORGÅ STAD DELGENERALPLANEN FÖR PELLINGE SKÄRGÅRD PLANFÖRSLAG 15.1.2015 1:10 000 PLANBETECKNINGAR OCH -BESTÄMMELSER

BORGÅ STAD DELGENERALPLANEN FÖR PELLINGE SKÄRGÅRD PLANFÖRSLAG 15.1.2015 1:10 000 PLANBETECKNINGAR OCH -BESTÄMMELSER BORGÅ STAD DELGENERALPLANEN FÖR PELLINGE SKÄRGÅRD PLANFÖRSLAG 15.1.2015 1:10 000 PLANBETECKNINGAR OCH -BESTÄMMELSER Byområde I området får uppföras byggnader för fast bosättning, lantbruks- och fiskefastigheters

Läs mer

Ändring av Kyrkoby detaljplan, del av kvarter 21 ändras till cykel- och gångväg. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod:

Ändring av Kyrkoby detaljplan, del av kvarter 21 ändras till cykel- och gångväg. Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: Ändring av Kyrkoby detaljplan, del av kvarter 21 ändras till cykel- och gångväg Program för deltagande och bedömning (PDB) Plankod: 599406201611 2 Innehållsförteckning: 1. PLANOMRÅDET... 3 2. UTGÅNGSPUNKTER

Läs mer

MALAX KOMMUN DETALJERAD DELGENERALPLAN ÖJNA PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Malax kommun. Program för deltagande och bedömning 15.5.

MALAX KOMMUN DETALJERAD DELGENERALPLAN ÖJNA PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Malax kommun. Program för deltagande och bedömning 15.5. Mottagare Malax kommun Dokument Program för deltagande och bedömning Datum 15.5.2018 MALAX KOMMUN DETALJERAD DELGENERALPLAN ÖJNA PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

Läs mer

Gummarpsnäs, Edshult

Gummarpsnäs, Edshult Gummarpsnäs, Edshult Arkeologisk utredning inför detaljplaneläggning inom Gummarp 2:9, Edshults socken i Eksjö kommun, Jönköpings län JÖNKÖPINGS LÄNS MUSEUM Arkeologisk rapport 2013:37 Ann-Marie Nordman

Läs mer

Kulturmiljöutredning för Ladugården till Viks gård, Vik 1:81, Hammarby socken, Upplands Väsby kommun

Kulturmiljöutredning för Ladugården till Viks gård, Vik 1:81, Hammarby socken, Upplands Väsby kommun Kulturmiljöutredning för Ladugården till Viks gård, Vik 1:81, Hammarby socken, Upplands Väsby kommun Täby 6 september 2013 Dan Larsson Byggnadshistoriker JL Projekt AB Disavägen 16 187 70 Täby 1 Innehåll

Läs mer

Ändring av planerna S123, S186 och DP 574 för Solsidan i Saltsjöbaden

Ändring av planerna S123, S186 och DP 574 för Solsidan i Saltsjöbaden 1 (5) SAMRÅDSHANDLING MSN 2017/168 Standardförfarande Ändring av planerna S123, S186 och DP 574 för Solsidan i Saltsjöbaden Upprättad på planenheten i april 2018 Ändring av PLANBESKRIVNING OCH PLANBESTÄMMELSER

Läs mer

NYKARLEBY STAD DRAKABACKA DETALJPLAN PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Nykarleby stad. Program för deltagande och bedömning

NYKARLEBY STAD DRAKABACKA DETALJPLAN PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Nykarleby stad. Program för deltagande och bedömning Mottagare Nykarleby stad Dokument Program för deltagande och bedömning Datum 16.11.2016 NYKARLEBY STAD DRAKABACKA DETALJPLAN PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING 1-2 DRAKABACKA DETALJPLAN PROGRAM FÖR DELTAGANDE

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 1357/2012 FASTIGHETEN BORSTNEJLIKAN 1 M FL PÅARP, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Mark- och exploateringsenheten inkom den 6 september 2012 med en förfrågan avseende upprättande

Läs mer

Älvkarleby kommun. Foto: Joel Ericsson

Älvkarleby kommun. Foto: Joel Ericsson Det här är en plats att växa upp på. kommun kommun ÖP - Interaktionen mellan tätort och landsbygd Utvecklingen utanför kommunens stationsorter ska: komplettera och utveckla befintliga bebyggelsestrukturer

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-10-22 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 273 18 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen

Läs mer

KRONOBY KOMMUN ÄNDRING AV KRONOBY CENTRUM DETALJPLAN - KVARTER 103, 194, 195 OCH 197. PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING.

KRONOBY KOMMUN ÄNDRING AV KRONOBY CENTRUM DETALJPLAN - KVARTER 103, 194, 195 OCH 197. PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING. Mottagare Kronoby kommun Dokument Program för deltagande och bedömning Datum 19.6.2018 KRONOBY KOMMUN ÄNDRING AV KRONOBY CENTRUM DETALJPLAN - KVARTER 103, 194, 195 OCH 197. PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING

Läs mer

Ändring av detaljplan i kvarter 24 Kvevlax

Ändring av detaljplan i kvarter 24 Kvevlax P r o g r a m f ö r d e l t a g a n d e o c h b e d ö m n i n g, k v a r t e r 2 4 i K v e v l a x S i d a 1 PROGRAM FÖR DELTAGANDE OCH BEDÖMNING (MBL 63 ) Planläggningsavdelningen 3.4.2018 Ändring av

Läs mer

KOMMUNENS OCH PLANLÄGGARENS BEMÖTANDEN TILL ÅSIKTER OCH UTLÅTANDEN

KOMMUNENS OCH PLANLÄGGARENS BEMÖTANDEN TILL ÅSIKTER OCH UTLÅTANDEN Bilaga 6 Utvidgning av Vikarholmen detaljplan Utkast till påseende 19.5. 18.6.2017 KOMMUNENS OCH PLANLÄGGARENS BEMÖTANDEN TILL ÅSIKTER OCH UTLÅTANDEN Följande åsikter och utlåtanden framfördes under tiden

Läs mer

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning

Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Elin Eriksson 2014-11-21 2013-002330 Miljöbedömning; Steg 1 - Behovsbedömning Detaljplan för del av kv. Birka BEHOVSBEDÖMNING FÖR MILJÖBEDÖMNING

Läs mer

PARGAS STAD KIRJAISSUNDET STRANDDETALJPLANE- ÄNDRING

PARGAS STAD KIRJAISSUNDET STRANDDETALJPLANE- ÄNDRING PARGAS STAD KIRJAISSUNDET STRANDDETALJPLANE- ÄNDRING Lantmätare Ab Öhman 2014 STRANDDETALJPLANEBESKRIVNING 1 BAS- OCH IDENTIFIERINGSUPPGIFTER Stranddetaljplanebeskrivningen gäller 2.1.2014 daterad stranddetaljplanekarta.

Läs mer

180 Smedsby Kvarter 281

180 Smedsby Kvarter 281 180 Smedsby Kvarter 281 Ändring av detaljplan i kvarter 281 samt till kvarteret angränsande vägoch rekreationsområde. Planläggningsavdelningen 16.5.2013 Planen godkänd av samhällsbyggnadsnämnden _..201_

Läs mer

Ändring av Ytteresse delgeneralplan (Rosengård )

Ändring av Ytteresse delgeneralplan (Rosengård ) Ändring av Ytteresse delgeneralplan (Rosengård 599-414-96-0) Planbeskrivning Plankod: 5994142017Y2 Innehållsförteckning: 1. BAS- OCH IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 4 1.1 IDENTIFIKATIONSUPPGIFTER... 4 1.2

Läs mer

Viggbyholm STOCKHOLMS LÄNS MUSEUM. Arkeologisk utredning av del av detaljplanområde för Viggbydalen, Täby socken och kommun, Uppland.

Viggbyholm STOCKHOLMS LÄNS MUSEUM. Arkeologisk utredning av del av detaljplanområde för Viggbydalen, Täby socken och kommun, Uppland. Viggbyholm Arkeologisk utredning av del av detaljplanområde för Viggbydalen, Täby socken och kommun, Uppland. Rapport 2000:18 Göran Werthwein STOCKHOLMS LÄNS MUSEUM Tidsaxel Mats Vänehem Stockholms läns

Läs mer