Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:00. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:00. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida."

Transkript

1 1/16 Plats och tid Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:00. Paragrafer Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Utses att justera Stefan Manninen (SD). Justeringens plats och tid Teknik- och servicekontoret, Underskrifter Sekreterare... Kersti Hellström Ordförande... Ordförande Sixten Skullman (M) Organ Justerande... Stefan Manninen (SD) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat, justeringen har tillkännagivits genom anslag Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Teknik- och servicekontoret Underskrift... Kersti Hellström

2 2/16 Beslutande Sixten Skullman (M) Jan Mimer (M) Kerstin Dahlström (M) Angela Andersson (S) Mikael Andersson (S) Yvonne Knuutinen (OPOL) Rolf Harder (L) Stefan Manninen (SD) Tjänstgörande ersättare David Noreen (KD), ersättare för Monika Eriksson Bertilsson (STRP) Ersättare Kerstin Stuart (M) Lilian Lagergren (M) Anders Brandt (S) Ragnhild Andersson (S) David Noreen (KD) Övriga Lars Ekström, kontorschef teknik- och servicekontoret Anders Ekman, stadsmiljö- och servicechef Bo Nordebrink, fritidschef Joakim Karlsson, handläggare Krister Pihl, projektör Kersti Hellström, sekreterare

3 3/16 TSN 1 Föredragningslista Beslut beslutar att 1. fastställa föredragningslistan med föreslagna tillägg. Ordförande Sixten Skullman (M) informerar om två övriga frågor. Monika Eriksson Bertilsson (STRP) har ställt en fråga om parkeringssituationen på Nicandergatan. Ordförande Sixten Skullman (M) önskar att nämnden diskuterar situationen med buslivet i Strängnäs och vad nämnden kan göra åt problemet, under punkten övriga frågor.

4 4/16 TSN 2 Anmälningsärenden Följande anmälningsärenden meddelas: 1. KF 230 Årsplan 2018 med budget

5 5/16 TSN 3 Verksamhetsrapporter har tagit del av den sammanställda skriftliga verksamhetsrapporten för kontorets verksamheter på nämndens samarbetsyta på intranätet och på kommunens hemsida.

6 6/16 TSN 4 Information Kommundirektör Cecilia Vikström Kommundirektör Cecilia Vikström presenterar sig själv och sitt uppdrag som kommundirektör. Att leda, styra och stödja organisationen utifrån uppsatta mål och tagna beslut, skapa en effektiv organisation och en ekonomi i balans m.m. Larslunda gymnastikhall Fritidschef Bo Nordebrink berättar om byggnationen av Larslunda gymnastikhall, som nu är klar. Hallen är en träningshall, i huvudsak för truppgymnastik. Invigningen äger rum lördagen den 10 februari kl Kommunrevisionens uppföljning Kontorschef Lars Ekström informerar om att kommunrevisionen för närvarande genomför en granskning och uppföljning av de avtal som finns inom nämndens område. Det kommer en revisionsrapport när uppföljningen är klar.

7 TSN 5 7/16 Dnr TSN/2017: Utökat verksamhetsområde för kommunalt VA, Åkers styckebruk, återremitterat ärende Beslut föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. utöka det kommunala verksamhetsområdet för vattentjänsterna vatten och spillvatten, enligt bilaga 2, Nya verksamhetsområdet VA, Beslutsgång Ordförande Sixten Skullman (M) finner att det bara finns ett förslag och att detta blir teknik- och servicenämndens beslut. Yrkanden Angela Andersson (S), Mikael Andersson (S) och Jan Mimer (M) yrkar att nämnden beslutar att bifalla förvaltningens förslag. Beskrivning av ärendet SEVAB har genomfört en utredning gällande hur det kommunala verksamhetsområdet för vatten och avlopp behöver uppdateras/utökas. Flera av fastigheterna som nu är aktuella för beslut är sedan tidigare anslutna till det kommunala VA-nätet, men av olika anledningar har beslutet om verksamhetsområde släpat efter. I praktiken innebär beslutet inga ytterligare ekonomiska belastningar för redan anslutna fastigheter, då de idag betalar samma taxa som övriga VA-kollektivet, skillnaden är att de får en förbättrad rättslig ställning genom att deras VA-anslutning faller under lagen (2006:412) om allmänna vattentjänster. Beslut om verksamhetsområde är att betrakta som avslut i dessa anslutningsprojekt, något som i flera fall skulle ha gjorts långt tidigare. Enligt 6, lagen om allmänna vattentjänster, (2006:412), om det med hänsyn till skyddet för människors hälsa eller miljön behöver ordnas vattenförsörjning eller avlopp i ett större sammanhang för en viss befintlig eller blivande bebyggelse, skall kommunen 1. bestämma det verksamhetsområde inom vilket vattentjänsten eller vattentjänsterna behöver ordnas, och 2. se till att behovet snarast, och så länge behovet finns kvar, tillgodoses i verksamhetsområdet genom en allmän va- anläggning. Områdena som ligger i närhet till befintligt verksamhetsområde är hela eller delar av: Åkers styckebruk 3:29 m.fl.

8 8/16 Kommunstyrelsen återremitterade ärendet till Teknik och servicekontoret för att förtydliga frågan om varför inte verksamhetsområde för dagvattenhantering behövs i Åkers Styckebruk m.fl. Denna del i Åker är ett område som formellt inte varit ett verksamhetsområde men har haft vatten- och spillvattentjänsten under en längre tid. Dagvattenledningar byggdes inte inom området då dagvattentjänsten kunde tillgodoses genom lokalt omhändertagande, som i detta fall är avledning till närliggande kanal. Även i nya områden där bedömningen är att dagvatten kan hanteras lokalt, vilket är vanligt, exempelvis genom infiltration av vattnet eller liknande inskränker man verksamhetsområdet för just dagvatten. Verksamhetsområden för olika tjänster behöver inte nödvändigtvis sammanfalla med varandra. Ingående fastigheter i respektive område framgår av bilaga 2. Ekonomiska konsekvenser för kommunen Beslutet medför inga ekonomiska konsekvenser för kommunen. Övriga konsekvenser Kommunal VA-försörjning leder till minskad miljöbelastning och ett ökat skydd för människors hälsa genom tillgång till rent dricksvatten och bra rening av avloppsvattnet. Genom att bygga ut det kommunala VA-nätet bidrar kommunen till att minska övergödningen och att uppnå nationella miljömål. Uppfyllelse av mål Besluten om utökat verksamhetsområde leder bland annat till att kommunens VAutbyggnadsplan till omvandlingsområdena uppfylls. Uppföljning Ingen uppföljning krävs. Beslutsunderlag Protokollsutdrag, protokoll 129, styrelsemöte SEVAB 8, Tjänsteutlåtande SEVAB, Nya verksamhetsområden VA, Beslutet skickas till Kommunfullmäktige.

9 TSN 6 9/16 Dnr TSN/2017: Ansökan om bidrag för reparation av tak, Strängnäs Tennisklubb Beslut beslutar att 1. lämna kr i bidrag till Strängnäs Tennisklubb för omläggning av taket på Strängnäs tennishall, 2. bidraget betalas ut efter genomförd omläggning och redovisning. Beslutsgång Ordförande Sixten Skullman (M) finner att det bara finns ett förslag och att detta blir teknik- och servicenämndens beslut. Yrkanden Angela Andersson (S), Mikael Andersson (S), Stefan Manninen (SD), David Noreen (KD) och Jan Mimer (M) yrkar att nämnden beslutar att bifalla förvaltningens förslag. Beskrivning av ärendet Bakgrund Strängnäs tennishall byggdespå 1980-talet i samverkan mellan kommunen och Strängnäs Tennisklubb. Innan dess ägdes hallen av kommunen. Vid nybyggnationen uppmanades föreningen att bilda en ekonomisk förening som ansvarig för byggnaden. I samband med detta tecknades ett avtal mellan kommunen och den ekonomiska föreningen där kommunen betalade amorteringar och räntor för lånet som togs under avskrivningstiden. Lånet är återbetalat sedan drygt 10 år tillbaka. Som säkerhet finns inskrivet i den ekonomiska föreningens stadgar att om föreningen upphör så ska tennisbyggnaden överlåtas till kommunen borgade kommunen för ett nytt lån som Vasahallens ekonomiska förening tog i samband med att hallen byggdes ut med tredje bana. Det fattades också beslut om att kompensera Strängnäs Tennisklubb med ett driftbidrag för att täcka de ökade kostnaderna för utbyggnaden. Driftbidraget söks årligen, om behov finns, med en kostnadsredovisning. Tennishallens ekonomiska förening har ägaransvar för byggnaden, medan den ideella föreningen har allt driftansvar. Nuläge Taket på tennishallens del som byggdes på 1980-talet läcker in vatten och under några år har provisoriska lagningar genomförts. Men nu är man framme i ett läge där det snarast krävs större insatser och nytt tak behöver läggas på två tredjedelar av hallen.

10 10/16 Kostnaden för en omläggning uppgår till cirka kr vilket inte föreningarna klarar av att helt finansiera själva. Därför har Vasahallens ekonomiska förening och Strängnäs Tennisklubb vänt sig till kommunen för att få ekonomiskt stöd för att täta det läckande taket. Med anledning av att hallen kan bli aktuell att överlämnas till kommunen, bl.a. av orsaken att det är allt svårare att rekrytera ledamöter till styrelsen, föreslås att bidrag för renovering lämnas. Ekonomiska konsekvenser för kommunen Bidraget föreslås tas inom fritidsenhetens budget för Övriga konsekvenser Eftersom det finns en osäkerhet om Tennishallens ekonomiska förening kommer kunna fortsätta över tid så är det bättre att hallen är i gott skick om detta sker. Uppfyllelse av mål Kommunen vill att det ska finnas ett brett varierat utbud av föreningsverksamhet. Uppföljning Uppföljning sker genom redovisning från Strängnäs Tennisklubb till teknik- och servicekontoret, fritidsenheten. Beslutsunderlag Inlämnad skrivelse, ansökan från Vasahallens ekonomiska förening och Strängnäs Tennisklubb. Stadgar för Vasahallens ekonomiska förening. Beslutet skickas till Strängnäs Tennisklubb.

11 TSN 7 11/16 Dnr TSN/2017: Kulturpolitiskt program , remissyttrande Beslut föreslår kultur- och fritidsnämnden besluta att 1. fastställa förslaget till kulturpolitiskt program Beslutsgång Ordförande Sixten Skullman (M) finner att det bara finns ett förslag och att detta blir teknik- och servicenämndens beslut. Beskrivning av ärendet Kultur- och fritidsnämnden beslutade att remittera ett förslag till Kulturpolitiskt program för åren till övriga kommunala nämnder och andra intressenter. Kultur- och fritidsnämnden önskar svar senast Ekonomiska konsekvenser för kommunen Beslutet medför inga ekonomiska konsekvenser för teknik- och servicenämnden. Övriga konsekvenser Beslutet medför inga övriga konsekvenser för teknik- och servicenämnden. Uppföljning Uppföljning genomförs av kultur- och fritidsnämnden. Beslutsunderlag Förslag till Kulturpolitiskt program Beslutet skickas till Kultur- och fritidsnämnden.

12 TSN 8 12/16 Dnr TSN/2017: Motion om avloppshantering i Strängnäs kommun, yttrande Beslut föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. motionen inte föranleder någon åtgärd, då utredning i frågan redan pågår. Beslutsgång Ordförande Sixten Skullman (M) finner att det bara finns ett förslag och att detta blir teknik- och servicenämndens beslut. Beskrivning av ärendet En motion från Strängnäspartiet om att det krävs långsiktiga investeringar inom el, VA, gator och vägar och att ytterligare utredning om avloppshanteringen i kommunen behövs inkom till teknik- och servicenämnden. Bolaget har anlitat två konsultfirmor för att utreda framtida VA-utbyggnad i kommunen. Tre utredningar har gjorts under , i dem utreds olika alternativa lösningar och kostnader redovisas förslagen. I utredningarna finns förslag på ombyggnation av Mariefreds reningsverk med ledningsdragning från Mariefred till Strängnäs reningsverk, ett alternativ med ombyggnation av Strängnäs reningsverk med ett förslag med egen hantering av slammet och ett förslag med att slammet körs till Eskilstuna för behandling alternativt att Eskilstunas slam körs till Strängnäs för behandling. Det alternativ som valdes ut att gå vidare med är alternativet med ombyggnation av Strängnäs reningsverk samt att ha en egen slamhantering i kommunen, exempelvis rötbehandling. Detta alternativ har i de utredningar som gjorts visat sig vara det bästa med tanke på arbetsmiljö, kostnader och att det är en bättre rening i Strängnäs reningsverk jämfört med Mariefreds verk där det krävs en hel del renoveringar. Det aktuella läget presenterades för kommunstyrelsen i december 2016 och för politikerna i augusti Sevabs styrelse tog ett inriktningsbeslut i juni i år om att utbyggnad av Strängnäs reningsverk med lokal slamhantering är det alternativ man anser vara det lämpligaste, då kan befintliga byggnader nyttjas samt även utrustningen samt processerna. Bolaget kommer då att kunna tillgodose behovet av nya anslutningar både kort- och långsiktigt och etappvis bygga ut Strängnäs reningsverk. Det som är positivt med det valda alternativet är att nuvarande VAkollektiv inte behöver betala för den framtida VA-användningen. Andra lösningar som utretts är flytt av verket som kan innebära fördelar men också en del nackdelar. Luktproblematiken, om det inte hanteras rätt, flyttas då till ett annat ställe, en stor ledningsanpassning och omdragningar krävs vilket sannolikt innebär mycket högre kostnader än de andra alternativen, det kan röra sig om sexsiffriga belopp. Vid flytt av verket kommer en fördröjning att ske och det innebär att det kan bli stopp för större VA-utbyggnad och exploateringar under en längre tid.

13 13/16 Blir det aktuellt med en utbyggnad/ombyggnation eller flytt av avloppsreningsverket i framtiden kommer miljöenheten få in en anmälan om denna förändring och kan komma med synpunkter om det finns risker för människors hälsa eller miljön. En remiss angående det förslag som valts sänds till de som anses berörda. Samråd kommer även att behöva hållas med länsstyrelsen då det handlar om en större förändring av verksamheten. Ekonomiska konsekvenser för kommunen Beslutet medför inga ekonomiska konsekvenser för kommunen. Övriga konsekvenser Beslutet medför inga övriga konsekvenser. Uppföljning Ingen uppföljning krävs. Beslutsunderlag Motion, Strängnäspartiet, Förstudie, Strategi för framtida avloppsvattenbehandling, Grontmij AB, Rapport, Strängnäs avloppsreningsverk fördjupad förstudie, SWECO, Rapport Mariefred ARV, förstudie, SWECO, Powerpoint, Sevabs styrelsemöte, Beslutet skickas till Kommunstyrelsen.

14 TSN 9 14/16 Dnr TSN/2017: Motion om omklädningsrum och scen vid Östabadet i Stallarholmen, yttrande Beslut föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. bifalla motionen. beslutar att 2. ge teknik- och servicekontoret i uppdrag att utreda förslaget. Beslutsgång Ordförande Sixten Skullman (M) finner att det bara finns ett förslag och att detta blir teknik- och servicenämndens beslut. Beskrivning av ärendet Sverigedemokraterna (SD), Stefan Jakobsson, har inkommit med en motion om att utreda möjligheten att uppföra omklädningsrum kombinerat med en scen. I första hand föreslås byggnaden att placeras vid Östabadet i Stallarholmen, men det kan också vara en prototyp för att uppföras på andra badplatser i kommunen. Ekonomiska konsekvenser för kommunen I utredningsskedet är det inga eller marginella kostnader. Övriga konsekvenser På Östabadet finns det idag inte några omklädningsrum, föreslagen kombibyggnad skulle medföra ett positivt tillskott. Att området ger plats och inbjuder till annan verksamhet än bad innebär också att en scen skulle kunna vara användbar. Bland annat genomförs Vikingaspelen och Valborgsmässofirande inom området. Uppfyllelse av mål Ökad tillgänglighet. Uppföljning Fritidsenheten följer upp ärendet och genomför en utredning. Beslutsunderlag Motion inlämnad av Stefan Jakobsson (SD), kommunfullmäktige Beslutet skickas till Kommunfullmäktige.

15 15/16 TSN 10 Delegationsbeslut Följande delegationsbeslut redovisas: 1. Delegationsbeslut fattade i Lex, TSN-Delegation/ samt TSN-Delegation/ Delegationsbeslut schakttillstånd,

16 16/16 TSN 11 Övriga frågor Parkeringssituationen på Nicandergatan Monika Eriksson Bertilsson (STRP) har lämnat in en skriftlig fråga gällande parkeringsförbudet på Nicandergatan och får svar av handläggare Joakim Karlsson. Anledningen till beslutet är främst de klagomål som kommit in till stadsvärden de senaste åren, problem för servicefordon och räddningstjänst att ta sig fram på Nicandergatan. Teknik- och servicekontoret har skapat en helhetslösning för området. Nämndens samlade mening är att åtgärderna är befogade och man inte kommer att gå vidare med frågan. Buslivet i Strängnäs Ordförande Sixten Skullman (M) frågar om nämnden har några förslag på hur man ska komma tillrätta med buslivet och förstörelsen i centrala Strängnäs. Frågan diskuteras, ett antal förslag framkommer. Dessa kommer att skickas via e-post till nämndens ledamöter och ersättare. Ordförande Sixten Skullman (M) uppmanar ledamöterna att ta med sig frågan och fundera vidare, så att nämnden kan återuppta diskussionen vid nästa sammanträde.

Utökat verksamhetsområde för kommunalt VA, Åkers styckebruk, återremitterat ärende

Utökat verksamhetsområde för kommunalt VA, Åkers styckebruk, återremitterat ärende PROTOKOLLSUTDRAG Teknik- och servicenämnden Sammanträdesdatum 2018-01-30 1/2 TSN 5 Dnr TSN/2017:394-303 Utökat verksamhetsområde för kommunalt VA, Åkers styckebruk, återremitterat ärende Beslut Teknik-

Läs mer

Brandstationen i Strängnäs kl. 16:00-17:10. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Brandstationen i Strängnäs kl. 16:00-17:10. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/9 Plats och tid Brandstationen i Strängnäs kl. 16:00-17:10 Paragrafer 72-78 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista på nästa sida. Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Utökat verksamhetsområde för kommunalt VA och särtaxeutredning Djupvik

Utökat verksamhetsområde för kommunalt VA och särtaxeutredning Djupvik PROTOKOLLSUTDRAG Teknik- och servicekontoret Sammanträdesdatum 2017-04-25 1/2 TSN 44 Dnr TSN/2017:185-406 Utökat verksamhetsområde för kommunalt VA och särtaxeutredning Djupvik Beslut Teknik- och servicenämnden

Läs mer

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:00. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Monika Eriksson (STRP).

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:00. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Monika Eriksson (STRP). 1/16 Plats och tid Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:00. Paragrafer 26-36. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Förändrat verksamhetsområde för kommunalt VA

Förändrat verksamhetsområde för kommunalt VA PROTOKOLLSUTDRAG Kommunstyrelsen KS 97 Dnr KS/2019:300-303 2019-05-29 1/2 Förändrat verksamhetsområde för kommunalt VA Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. det kommunala verksamhetsområdet

Läs mer

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:45. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:45. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/13 Plats och tid Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:45. Paragrafer 44-52 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:20. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:20. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/16 Plats och tid Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-18:20. Paragrafer 53-65 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Stefan Manninen (SD).

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Stefan Manninen (SD). 1/6 Plats och tid Kommunhuset Gustav Vasa kl. 16:00-17.30. Paragrafer 12. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:30. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:30. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/16 Plats och tid Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:30 Paragrafer 74-83 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 17:00-18:15. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 17:00-18:15. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/14 Plats och tid Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 17:00-18:15. Paragrafer 1-9. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Gula industrihuset, Stallarholmen. kl. 16:00-17:30. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Gula industrihuset, Stallarholmen. kl. 16:00-17:30. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/21 Plats och tid Gula industrihuset, Stallarholmen. kl. 16:00-17:30. Paragrafer 66-78. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Läs mer

Teknik- och servicenämnden. Föredragningslista 1/1. Tid: kl. 16:00. Plats: Gustav Vasa, Kommunhuset, Kommunhuset Strängnäs.

Teknik- och servicenämnden. Föredragningslista 1/1. Tid: kl. 16:00. Plats: Gustav Vasa, Kommunhuset, Kommunhuset Strängnäs. KALLELSE Teknik- och servicekontoret 2018-04-16 1/1 Teknik- och servicenämnden Tid: 2018-04-24 kl. 16:00. Plats: Gustav Vasa, Kommunhuset, Kommunhuset Strängnäs. Majoriteten har gruppmöte i Gustav Vasa

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Maj Källman (MP) och Bengt Eriksson (C) som ersättare.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Maj Källman (MP) och Bengt Eriksson (C) som ersättare. Kultur- och fritidsnämnd 1/10 Plats och tid Kulturhuset Multeum, Strängnäs kl. 17:30-18.45 Paragrafer 77-83 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Kultur- och fritidsnämnd 1/10 Plats och tid Kulturhuset Multeum, Strängnäs kl. 17:30-19.00 med ajournering kl. 18:35 18:45. Paragrafer 52-58 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare

Läs mer

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Kommunhuset, Strängnäs

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Kommunhuset, Strängnäs Plats och tid Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 11:25-11:35 1/5 Paragrafer 44 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista Plats och tid Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 08:30-11:30. 1/7 Paragrafer 189, 201 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Marianne Andersson

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Strängnäs, kl. 13:30 14:45 Paragrafer 63-68 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista på nästa sida

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska Nämnden (7)

Sammanträdesdatum Tekniska Nämnden (7) Tekniska Nämnden 2010-01-19 1(7) Plats och tid Nya kommunhuset, Torsås, tisdag 2010-01-19 klockan 18.00-18.30 Beslutande Magnus Nilsén, m, ordf Lars Petersson, s. Tomas Holgersson, s, tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

Kommunhuset, Glunten. kl. 16:00-16:45. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Kommunhuset, Glunten. kl. 16:00-16:45. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1/12 Plats och tid Kommunhuset, Glunten. kl. 16:00-16:45. Paragrafer 57-64. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa

Läs mer

Kommunhuset Gustav Vasa kl. 16:00-17:30 kl. 16:55-17:05 ajournering. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Kommunhuset Gustav Vasa kl. 16:00-17:30 kl. 16:55-17:05 ajournering. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/15 Plats och tid Kommunhuset Gustav Vasa kl. 16:00-17:30 kl. 16:55-17:05 ajournering Paragrafer 31-41 ande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista på nästa sida. Övriga

Läs mer

Gunilla Frithiof (S)

Gunilla Frithiof (S) 1/14 Plats och tid Magistern, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:00-18:30 Paragrafer 23-31 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/12 Plats och tid Länsmuseet, Nyköping, Kommunhuset Strängnäs kl. 19:30-20.30 Paragrafer 42-51 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista

Läs mer

Se deltagarlista Se deltagarlista Se deltagarlista. Margaretha Furustrand (L) 134. Kommunfullmäktige

Se deltagarlista Se deltagarlista Se deltagarlista. Margaretha Furustrand (L) 134. Kommunfullmäktige : STRÄNGNÄS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1/41 Plats och tid Paulinska salen, kl. 17:30-19:42 med ajournering kl. 18:28-18:50. Paragrafer 121-141 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00. Inge Hjalmarsson (S) Marina Fallai (MP) Christin Alvesund Schedvins, sekreterare

Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00. Inge Hjalmarsson (S) Marina Fallai (MP) Christin Alvesund Schedvins, sekreterare Teknik- och servicenämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-06-14 Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Arne

Läs mer

Se deltagarlista på sida två. David Aronsson (V)

Se deltagarlista på sida två. David Aronsson (V) 1/5 Plats och tid Sal 106 vid Paulinska salen kl. 17:45 18:00 Paragrafer 48-53 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Strängnäs,

Läs mer

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista Plats och tid Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs 1/6 Paragrafer 230 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Marianne Andersson (C) med Lina Boy (SD)

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida 6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1/10 Plats och tid Gustav Vasa, Kommunhuset, kl. 17:00 18:10 Paragrafer 97-103 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Kommunhuset, Glunten. kl. 16:00-17:30. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Kommunhuset, Glunten. kl. 16:00-17:30. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/14 Plats och tid Kommunhuset, Glunten. kl. 16:00-17:30. Paragrafer 65-78. ande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00 20.00 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

Margaretha Furustrand (L)

Margaretha Furustrand (L) Kommunfullmäktiges valberedning 1/22 Plats och tid Sal 106, Paulinska salen Strängnäs kl. 16:00-17:20 Paragrafer 82-91. Beslutande Se deltagarlista på sidan 3. Närvarande ersättare Se deltagarlista på

Läs mer

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (7) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2019-02-12, kl. 13.00 15.45 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30. Helena Edenborg, nämndsekreterare. Arne Karlsson, ordförande

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30. Helena Edenborg, nämndsekreterare. Arne Karlsson, ordförande Teknik- och servicenämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-06-07 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Arne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Skölden Kommunhuset, plan 1, kl. 19:00 20:00 Gill Brodin (C), ordförande Lars Lagerdahl (M), vice ordförande Abir Karademir (S), andre vice ordförande Gunnar

Läs mer

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 1/14 Plats och tid Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 Paragrafer 48-56 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00. Inge Hjalmarsson (S) Helene Carlind (C) Kerstin Karlstedt (M) Christin Alvesund Schedvins, sekreterare

Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00. Inge Hjalmarsson (S) Helene Carlind (C) Kerstin Karlstedt (M) Christin Alvesund Schedvins, sekreterare Teknik- och servicenämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-10-04 Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15:00 16:00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Arne

Läs mer

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och sammanträdestid Beslutande ledamöter Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl. 10.30-12.00 Peter Högberg (S), ordförande Daniel Nestor (S),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

Nils Gunnar Westerberg (M)

Nils Gunnar Westerberg (M) 1/13 Plats och tid Magistern, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:00-19:25 Paragrafer 6-13 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 21 september kl 18.

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 21 september kl 18. GISLAVEDS KOMMUN Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2015-09-21 Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 21 september kl 18.30 - Enligt särskild förteckning 18.55 Ovriga deltagande

Läs mer

Tisdagen den 30 augusti 2016 kl 13:00

Tisdagen den 30 augusti 2016 kl 13:00 2016-08-30 1 (19) Plats och tid Hörby sportcenter, Byggmästareg 6 Tisdagen den 30 augusti 2016 kl 13:00 ande Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande, 182-190 Göran Dahlgren

Läs mer

Beslut om program för uppföljning av privata utförare

Beslut om program för uppföljning av privata utförare TJÄNSTEUTLÅTANDE Kansliavdelningen Handläggare Maria Ekblad 0152-291 78 Kommunstyrelsen Dnr KS/2018:76-003 2018-05-09 1/2 Beslut om program för uppföljning av privata utförare Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2014-03-27 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet på samhällsbyggnadskontoret, kl. 08:00-08:30 Beslutande Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista 1/15 Plats och tid Gustav Vasa, Kommunhuset, Strängnäs kl. 08:45-10:00 Paragrafer 1-7 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista Se deltagarlista

Läs mer

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida tre. Catharina De Geer (KD) Mari-Anne Törnblom (M) Catharina De Geer (KD)

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida tre. Catharina De Geer (KD) Mari-Anne Törnblom (M) Catharina De Geer (KD) 1/8 Plats och tid Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30 Paragrafer 18-23 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista på sida tre Se deltagarlista på

Läs mer

Zainab Tilako (S) 39 David Rydén (KD) Marita Henriksson (SD) Lennart Dahl Kommunhus Nödinge, Ale Torg 7, Cecilia Timén.

Zainab Tilako (S) 39 David Rydén (KD) Marita Henriksson (SD) Lennart Dahl Kommunhus Nödinge, Ale Torg 7, Cecilia Timén. 1(6) Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 18.00-19.35. Nämnden ajournerar sig 18.10-18.20 och 19.10-19.25. Beslutande Anders Rollings(S), ordförande Stefan Ekwing (L) Eje Engstrand (S), tjg för Stefan

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Lena Rundberg (C)

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Lena Rundberg (C) 1/7 Plats och tid Glunten, Kommunhuset Strängnäs, kl. 18.00-18:30 Paragrafer 72-74 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista på nästa sida. Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Framtida avloppshantering, samråd om fråga av principiell beskaffenhet

Framtida avloppshantering, samråd om fråga av principiell beskaffenhet 6:1 6:2 6:3 Handläggare Josefin Winnfors 0152-29161 Kommunstyrelsen Framtida avloppshantering, samråd om fråga av principiell beskaffenhet Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Utökning av verksamhetsområdet för den allmänna vatten- och avloppsanläggningen i Uppsala kommun KSN

Utökning av verksamhetsområdet för den allmänna vatten- och avloppsanläggningen i Uppsala kommun KSN KF 16 28 maj 2018 29 (41) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2018-05-16 95 Utökning av verksamhetsområdet för den allmänna vatten- och avloppsanläggningen i Uppsala kommun KSN-2018-0800

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida två. Lennart Andersson (S) Mari-Anne Törnblom (M) Lennart Andersson (S)

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida två. Lennart Andersson (S) Mari-Anne Törnblom (M) Lennart Andersson (S) 1/9 Plats och tid Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30 Paragrafer 32-41 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista på sida två Se deltagarlista på

Läs mer

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Kommunhuset, Strängnäs kl. Kommunstyrelsen

Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Se deltagarlista. Kommunhuset, Strängnäs kl. Kommunstyrelsen 1/6 Plats och tid Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 11:03-11:20 Paragrafer 39 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Per Almström, kommunchef Karolina Hansen, sekreterare. Ulla-Britt Brandin Marianne Zackrisson. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Per Almström, kommunchef Karolina Hansen, sekreterare. Ulla-Britt Brandin Marianne Zackrisson. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.23, 19.32-19.45 1 (7) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Karolina Hansen, sekreterare Utses justera

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2018-2019 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9) Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-12.00 Beslutande Ersättare: Åsa Hååkman Felth, ordförande Henric Forsberg Stefan Andersson Iréne Frisk

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C)

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C) 1(12) Plats och tid måndagen den 8 april 2019 kl. 11:00 12:20 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Grethel Broman (S) Justeringens plats och tid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2018-03-19 1 (6) Plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset, Sävsjö, måndagen den 19 mars 2018 klockan 18.30 19.30 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Arne Svärm, räddningstjänstchef Yvonne Thelin Karlsson, sekreterare Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare Johan Nilsson, stf räddningschef

Arne Svärm, räddningstjänstchef Yvonne Thelin Karlsson, sekreterare Eva Gardelin-Larsson, kommunsekreterare Johan Nilsson, stf räddningschef Räddningsnämnden för Gislaveds och Gnosjö 1 (5) Plats och tid Räddningsstationen i Gislaved, kl 14.00 15.30 Beslutande Bertil Valfridsson (M), ordförande Bength-Göran Johansson (C) Åke Ljunggren (S) Stefan

Läs mer

Motion om etablering av Barnens Trafikskola, yttrande

Motion om etablering av Barnens Trafikskola, yttrande PROTOKOLLSUTDRAG Teknik- och servicenämnden Sammanträdesdatum 2017-05-30 1/2 TSN 64 Dnr TSN/2016:599-034 Motion om etablering av Barnens Trafikskola, yttrande Beslut Teknik- och servicenämnden föreslår

Läs mer

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare 1(7) Plats och tid Norrtäljesalen, torsdagen den 1 juni 2017 kl 10:00-10:25 Beslutande Ledamöter Louise Branting (C), ordf. Nils Matsson (M), v. ordf. Roine Wallin (L) Lars Hasselfeldt (KD) Ola Nordstrand

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Forum, kl. 17:15-17:30 Beslutande Andreas Erlandsson (S), Ordförande Lennart Hellström (M) Catrin Alfredsson (S) Ingmar Hjalmarsson (V) Sven-Åke Johansson (S), Tommy Skoog

Läs mer

Eva Marklund, sekreterare. Hans Lindgren, Marie Viberg ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige

Eva Marklund, sekreterare. Hans Lindgren, Marie Viberg ANSLAG/BEVIS. Kommunfullmäktige Plats och tid Centrumhuset, Robertsfors 2014-11-05, kl 18.00-20.15 Beslutande Samtliga ledamöter med undantag av: Margaret Swande (s), ersättare Peder Forsberg Cecilia Löfbom (s), ersättare Åsa Andersson

Läs mer

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 11:15 11:40. Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Johan Wifralius (SD)

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 11:15 11:40. Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Johan Wifralius (SD) Plats och tid: Sammanträdesrum 429, 2019-02-27, kl. 11:15 11:40 Beslutande: Ersättare: Robin Holmberg (M) Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Johan Wifralius (SD) Karl-Otto Rosenqvist (MP)

Läs mer

Karim Najar (M) Olle Nykvist, Nämndsekreterare, Mathias Forsberg, Tillförordnad Kultur- och fritidschef Lars Björketun, Projektledare

Karim Najar (M) Olle Nykvist, Nämndsekreterare, Mathias Forsberg, Tillförordnad Kultur- och fritidschef Lars Björketun, Projektledare PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Dävensö,, 15:00 15:30 Ajournering Beslutande Övriga deltagare Ledamöter Andrée Wright, ordförande (MP) Naser Vukovic, 1:a vice ordförande (S) Paul Gustavsson, 2:e vice ordförande

Läs mer

Tisdagen den 8 december 2015 kl 12:30 15:30

Tisdagen den 8 december 2015 kl 12:30 15:30 2015-12-08 1 (22) Plats och tid Hörby kommunhus, Victoria Benedicktsson 2 Tisdagen den 8 december 2015 kl 12:30 15:30 ande Övriga närvarande Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande

Läs mer

73 Utökat verksamhetsområde Skönvikstrand och Folieraren Byte av mark i Uvberget, Stora Skedvi... 5

73 Utökat verksamhetsområde Skönvikstrand och Folieraren Byte av mark i Uvberget, Stora Skedvi... 5 Ärenden: 73 Utökat verksamhetsområde Skönvikstrand och Folieraren 2016... 4 74 Byte av mark i Uvberget, Stora Skedvi... 5 Plats och tid Samhällsbyggnadsförvaltningens sammanträdesrum kl 08:00-13:00 Beslutande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista....

Kultur- och fritidsnämnden Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00-19.20 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

Taxa för Vatten och Avlopp 2018, anläggningstaxa

Taxa för Vatten och Avlopp 2018, anläggningstaxa Bilaga 1:1 Teknik- och servicenämnden Taxa för Vatten och Avlopp 218, anläggningstaxa Förslag till beslut Teknik- och servicenämnden beslutar att 1. Godkänna Prisbilaga till anläggningstaxa 218, att ersätta

Läs mer

Villkor och avgifter för Vatten-Avlopp utanför verksamhetsområde 2015 (KS 2014/313)

Villkor och avgifter för Vatten-Avlopp utanför verksamhetsområde 2015 (KS 2014/313) 60 Villkor och avgifter för Vatten-Avlopp utanför verksamhetsområde 2015 (KS 2014/313) Beslut Kommunfullmäktige beslutar att återremittera ärendet med motiveringen att ärendet behöver ytterligare beredas

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: 1(6) Plats och tid Konferensrum 105, Ale Kulturrum, kl. 09:30-09:40 Beslutande Närvarande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn (S), ordförande Dennis Ljunggren

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 41 Budget 2020-2022... 3 42 Ekonomi och budgetuppföljning... 4 43 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 5 44 Renhållningstaxa...

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Niclas Palmgren (M), ordförande

Niclas Palmgren (M), ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 26 september 2011, kl 8.30-18.20 Beslutande Övriga deltagande Niclas Palmgren (M), ordförande Agneta Karlsson (M) Sven-Erik Karlsson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Motion angående avloppshantering i Strängnäs kommun

Motion angående avloppshantering i Strängnäs kommun 2017-09-18 Motion angående avloppshantering i Strängnäs kommun Strängnäs är en växande kommun med fokus på Mariefred, Strängnäs och Åker. Det ställer och kommer med stor sannolikhet att ställa stora krav

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15 Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo onsdagen den 15 augusti 2012 kl. 13.30-16.00. Beslutande Ledamöter Stefan Lundgren, ordförande Kent Ivan Andersson Wiggo Wrangborg Cecilia Rosenqvist Perry Ulrika Axelsson

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 2 november 2018 kl. 08:00-08:30

Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 2 november 2018 kl. 08:00-08:30 1(7) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 2 november 2018 kl. 08:00-08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Teknik- och servicenämnden

Sammanträdesprotokoll Teknik- och servicenämnden Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15.00 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande: Arne Karlsson (KD), ordförande Sune G Jansson (M), 1:e vice ordförande Sandra Karlsson (S), 2:e vice ordförande Björn

Läs mer

Justering av kommunfullmäktiges beslut avseende Utökning av verksamhetsområde för vatten och avlopp

Justering av kommunfullmäktiges beslut avseende Utökning av verksamhetsområde för vatten och avlopp 1(1) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2017-02-27 44 Justering av kommunfullmäktiges beslut 2017-01- 18 9 avseende Utökning av verksamhetsområde för vatten och avlopp Dnr 2016-000453 Beslut

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, Onsdagen den 28 oktober 2009 kl 08.30 10.25 Beslutande: Lennart Engström (KD),tjg ordförande Göran Larsson (M) Liss Böcker (C) Eva Kullenberg (FP), tjg

Läs mer

Mikael Jareke, kommunchef Ingela Bergare, ekonomichef Lennart Aronsson, sekreterare. Andris Widuss (M) Lennart Aronsson

Mikael Jareke, kommunchef Ingela Bergare, ekonomichef Lennart Aronsson, sekreterare. Andris Widuss (M) Lennart Aronsson 1(6) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, tisdagen den 16 juni 2015, kl 08.15-08.50. Hans Jildesten (S) Thomas Backelin (S) tjänstgörande Steve Nilsson (S) tjänstgörande

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Utredning och strategi för Strängnäs kommuns reservvattenförsörjning

Utredning och strategi för Strängnäs kommuns reservvattenförsörjning KF 10:1 KF 10:2 KF 10:3 KS 17:1 KF 10:4 Kommunstyrelsen ORDFÖRANDEFÖRSLAG Dnr KS/2015:474-016 2015-09-18 1/3 Utredning och strategi för Strängnäs kommuns reservvattenförsörjning Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:10. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:10. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/17 Plats och tid Kommunhuset, Gustav Vasa. kl. 16:00-17:10. Paragrafer 35-45. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

Räddningstjänsten, Strängnäs. kl. 16:00-18:00. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Räddningstjänsten, Strängnäs. kl. 16:00-18:00. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/17 Plats och tid Räddningstjänsten, Strängnäs. kl. 16:00-18:00. Paragrafer 23-34. Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se

Läs mer

ÖVERKALIX KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-IO-29

ÖVERKALIX KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-IO-29 ÖVERKALIX 2018-IO-29 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Måndagen den 29 oktober 2018, kl.09.00-09.30, sammanträdesrum 2, kommunförvaltnihgeri- Mikael Larsson (v) Anne Jakobsson (s) Sarah Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-14.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Datum: 2019-04-04 Tid: 08:45-09:00 Plats: Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Roland Gustbée (M) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2013-2015 Sekreterare Åsa Jonasson

Läs mer