Kultur- och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kultur- och fritidsnämnden"

Transkript

1 (20) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 24 mars, kl Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande Lars-Inge Lundgren (VF), tjänstgörande ersättare Börje Wilsborn (C), 2:e vice ordförande Carina C Hördegård (C) Cajsa-Lena Håkansson (M) Stewe Jonsson, förvaltningschef Lena Svensson, sekreterare Thomas Johansson, museiintendent, 35, Mari Anne Hall (S), ersättare Birgitta Glans, (VF) ersättare Gun-Britt Sigfridsson (KD), ersättare Monica Toll (S) Kultur- och fritidsförvaltningen Underskrifter Sekreterare Paragrafer Lena Svensson Ordförande Maria Brihall Justerare Monica Toll

2 (20) Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Datum för anslagets uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Datum för anslagets nedtagande Kultur- och fritidsförvaltningen Lena Svensson

3 (20) 35 Tillägg dagordning s beslut Tillägg till dagordningen under Övrigt godkänns enligt följande: Inköpsförslag av konst till Vetlanda museum, Jag trodde av Jon Pärson Inköpsförslag av konst till Vetlanda museum, Stilla liv av Eva Magnusson Protokollsutdrag - Politisk styrgrupp för kulturlokal i Vetlanda, DNr 2015/KA0099, Ombudget från 2014 till 2015 investeringsbudgeten, Dnr 2015/KA0081, Tillägg till dagordningen under Övrigt anmäls enligt följande: Inköpsförslag av konst till Vetlanda museum, Jag trodde av Jon Pärson Inköpsförslag av konst till Vetlanda museum, Stilla liv av Eva Magnusson Protokollsutdrag - Politisk styrgrupp för kulturlokal i Vetlanda, DNr 2015/KA0099, Ombudget från 2014 till 2015 investeringsbudgeten, Dnr 2015/KA0081,

4 (20) 36 Kulturhistorisk utredning Vetlanda tätort s beslut noterar informationen. P.g.a. stora kostnader kommer förvaltningen själva, via post- och reproavdelningen, se till att varje ledamot får ett exemplar av utredningen. Jönköpings läns museum har på uppdrag av Vetlanda kommun gjort en fördjupad kulturhistorisk utredning för Vetlanda stad och dess närområde som en del i pågående fördjupad översiktsplanering. Utredningen redovisas i byggnadsrapport 2014:54. Museichef Thomas Johansson, redogör för resultatet av utredningen. Man har hittat en del småfel i utredning så den ska nu uppdateras och skickas sedan för tryckning. Kulturoch fritidsnämnden vill ha 25 st tryckta exemplar.

5 (20) 37 Budget 2016 s beslut stödjer framtaget förslag till budget Förslag på drift- och investeringsbudget för 2016 redovisas av förvaltningschefen.

6 (20) 38 Planerade investeringar Saga-biografen s beslut noterar informationen, lägger den till handlingarna och inväntar eventuell ansökan från Saga Bio. Föreningen Saga Bio Landsbro har meddelat kultur- och fritidsnämnden att den har ambitionen att på några års sikt förnya ljudanläggningen i biografen. Skälet är att de ledande filmproducenterna i världen kommer att ställa krav på ljudanläggningen, precis som de för några år sedan gjorde vad gäller digital projektor. Kostnaden för att uppgradera ljudanläggningen är beräknad till kronor. Utan en uppgradering kan inte nya filmer visas i en framtid. Med en satsning på en uppgraderad ljudanläggning kan biografen leva vidare och kanske också bli en lokal för e-sport och för direktsända evenemang från världens alla hörn, exempelvis operaföreställningar. Föreningen har framfört ett ospecificerat önskemål om kommunalt ekonomiskt stöd. Föreningen tilldelades kronor i bidrag när satsningen på en digital projektor genomfördes 2011, en satsning vars totalkostnad stannade på kronor. Föreningen Saga Bio Landsbro har av kultur- och fritidsförvaltningen uppmanats att ta kontakt med Leader Linné. Ett av Leader Linnés mål är att främja goda livsmiljöer. Det inryms inom Mål 4, och konkret ska man uppnå bland annat 15 upprustade mötesplatser. Biografen i Landsbro skulle kanske kunna vara en av dessa mötesplatser. Föreningen har också informerats om att den kan återkomma med en specificerad ansökan om investeringsbidrag om den vill gå vidare med frågan, antingen som en del av ett Leaderprojekt eller som ett helt fristående projekt. Utdrag Föreningen Saga Bio

7 (20) 39 Förändrade regler för båtplats i Östanå s beslut beslutar att den som hyr en båtplats i Östanå men inte utnyttjar den under en säsong förlorar sin plats till nästa säsong. ger även förvaltningen i uppdrag att se över hyressättningen för båtplatserna. Förvaltningen återkommer med ett förslag under hösten Vetlanda kommuns båtplatser i Östanå är populära. Trots att antalet platser utökats med 24 under de två senaste åren och ska utökas med ytterligare tolv i år, står 31 personer i kö för att få en plats. Årshyran är 850 kronor. Under 2014 stod 15 hyrda platser tomma, och det känns inte rimligt att platser ska vara outnyttjade samtidigt som kön till platserna är lång. Den som hyr en plats och som inte utnyttjar den ska förlora sin plats inför nästa år. Kultur- och fritidsförvaltningen kontrollerar båtplatserna minst fyra gånger per sommar och den plats som är tom vid dessa tillfällen ska betraktas som outnyttjad. Den som hyr platsen ska få en chans att svara på frågan varför platsen varit outnyttjad. Vid särskilda skäl, såsom allvarlig sjukdom, kan förvaltningen låta personen ifråga ha sin outnyttjade båtplats kvar. Ett antal personer som hyr båtplats kommer att bli av med sin plats om den inte utnyttjas vilket betyder att kötiden för den som vill ha en plats kommer att kortas. Utdrag I samband med fakturering av båtplatser sker utskick av ovan nämnda beslut.

8 (20) 40 Rapport Synpunkt Vetlanda 2014 s beslut noterar information angående årsrapporten 2014 för Synpunkt Vetlanda och lägger rapporten till handlingarna. Årsrapport för synpunkter inkomna till kultur- och fritidsförvaltningen under 2014 via Synpunkt Vetlanda redovisas för nämnden. Under 2014 har 40 olika synpunkter inkommit till kultur- och fritidsförvaltningen via kommunens synpunktshantering och dessa sammanställs nu i Rapport Synpunkt Vetlanda Förvaltningssekreterare Lena Svensson redovisar den framtagna rapporten.

9 (20) 41 Brukarundersökning 2014 s beslut noterar informationen angående brukarundersökningen 2014 och lägger den till handlingarna. På kultur- och fritidsförvaltningen har brukarundersökningar genomförts årligen i de olika verksamheterna under en sjuårsperiod, , i form av enkätundersökningar. Undersökningarna ger utslag i ett kundnöjdhetsindex som kan jämföras över tid och är relaterade till de mål som är uppsatta för kultur- och fritidsförvaltningens verksamhet under denna period. Målen är att skapa förutsättningar för deltagande, inflytande, utövande och att tillhandahålla ett brett utbud. Huvudmålet är att uppnå 80 % kundnöjdhet med ett delmål på 75 % som god/bra-nivå. Frågorna har i princip fått behålla samma utformning varje år. Respondenterna har getts möjlighet att lämna egna kommentarer och synpunkter på verksamheten. Sedan 2012 har dessutom ett tillägg gjorts i frågeformuläret med frågor som är relaterade till kvalitetsmått, som i framtiden är tänkta att användas av Sveriges kommuner och landsting, och som redovisas varje år i rapporten Kommunens Kvalitet i Korthet. Förvaltningssekreterare Lena Svensson redovisar den framtagna rapporten.

10 (20) 42 Servicemätning, telefoni och e-post s beslut Kultur- och fritidsförvaltningen noterar informationen och lägger den till handlingarna. Den årliga mätningen avseende svenska kommuners hantering av telefoni- och e- postkontakter har genomförts enligt SKL:s instruktioner. Instruktionerna inkluderar såväl upplägg som omfattning och frågeunderlag. Mätningen har skett inom ramen för Kommunen Kvalitet i Korthet (KKiK) och 131 kommuner har deltagit, varav Vetlanda är en. Förvaltningssekreterare Lena Svensson ger en kort redogörelse för kultur- och fritidsförvaltningens del i undersökningen.

11 (20) 43 KKiK 2014 s beslut noterar informationen och lägger den till handlingarna. Förvaltningschef Stewe Jonsson ger en kort redovisning av resultatet från KKiK.

12 (20) 44 Information multipark s beslut Kultur- och fritidsförvaltningen noterar informationen. Förvaltningschef Stewe Jonsson informerar om ny multipark. Möte sker under morgondagen med brukarna av skolidrottsplatsen. Kommunens arbete har dragit ut på tiden, främst beroende på att den student som skulle ta fram förslag på lokalisering blivit kraftigt försenad. Han ska nu presentera sina förslag i början av juni. Om allt går bra kan bygget tidigast komma igång När det gäller utegymsdelen har SPF fått ett investeringsbidrag och går nu vidare med sin ansökan till Boverket.

13 (20) 45 Information kulturhus s beslut Kultur- och fritidsförvaltningen noterar informationen. Förvaltningschef Stewe Jonsson informerar om ett nytt kulturhus. En politisk styrgrupp med 5/4 representation har tillsatts av KS och Stewe Jonsson ska nu tillsätta en arbetsgrupp. Den ska ta fram vad huset och källaren ska innehålla. Förvaltningschef Stewe Jonsson och skolchef Jonny Palmqvist har även fått i uppgift att utreda om musikskolan ska flytta in och om den i så fall även ska bli en kulturskola. När man vet innehållet får en arkitekt sedan i uppgift att rita ett förslag på hur det hela kan se ut. Plansidan på tekniska tittar på en ny detaljplan som kan vara klar till fullmäktige i juni På mötet påpekas vikten av att tillsätta en referensgrupp.

14 (20) 46 Förändring av nationaldagsfirandet s beslut beslutar enligt lagt förslag. Nationaldagsfirandet i Vetlanda har under många år firats på eftermiddagen och med ungefärligen samma upplägg. Kultur- och fritidsförvaltningen föreslår nu några förändringar, för att göra evenemanget mer familjevänligt och passa en bredare publik. Firandet förläggs till förmiddagen, istället för eftermiddagen med tanke på lunchbestyr. Firandets program breddas med medverkan av barnkör och någon solist. Njudungsorkestern, Hvetlanda Dans & Drill, Njudungs Folkdansgille och Vetlanda Manskör inbjuds att medverka likt tidigare, men med något kortare tidsutrymme för sin medverkan. En barnkör/skolklass ges en mindre ersättning att användas till körresa/skolresa eller liknande. Ersättningen ryms inom budgetramen för arrangemanget. Övriga medverkande arvoderas inte. Beredningsutskottet föreslår att man i förvaltningens kommande föreningsbrev bjuder in föreningar att gå med i tåget med standar/föreningsdräkter. Som tack för detta kan de t.ex. få kaffebiljetter.

15 (20) 47 Biblioteket stängt s beslut noterar informationen och lägger den till handlingarna. Biblioteket har stängt den april för installation av självutlåning. Sammanträdesrum 2 är öppet för tidningsläsning mellan klockan alla dagar.

16 (20) 48 Meddelande till följd av samråd, Gettinge 6:5 i Vetlanda kommun s beslut noterar informationen och lägger den till handlingarna. Meddelande till följd av samråd enligt kapitlet 4 miljöbalken för verksamhet vid planerad bergtäkt på fastigheten Gettinge 6:5 i Vetlanda kommun har kommit till förvaltningen.

17 (20) 49 Protokollsutdrag s beslut Protokollsutdrag enligt nedan noteras och läggs till handlingarna: Svar på motion om projektering av kulturhus centralt Vetlanda, Dnr 2014/KA0386, Svar på motion om kulturlokaler i Vetlanda, Dnr 2014/KA0387, Insynsplatser, Dnr 2014/KA0481, Protokollsutdrag har inkommit enligt följande: Svar på motion om projektering av kulturhus centralt Vetlanda, Dnr 2014/KA0386, Svar på motion om kulturlokaler i Vetlanda, Dnr 2014/KA0387, Insynsplatser, Dnr 2014/KA0481,

18 (20) 50 Övrigt Inköpsförslag av konst till Vetlanda museum Jag trodde av Jon Pärson Kultur- och fritidsförvaltningens beslut Inköp av konstverket Jag trodde av Jon Pärson till ett pris av kronor exklusive moms, beviljas enligt framlagt förslag. Museichef Thomas Johansson föreslår inköp av konstverket Jag trodde av Jon Pärson, som medverkar i utställningen Måleri som pågår på Vetlanda museum. Pris kronor exkl moms.

19 (20) 51 Övrigt Inköpsförslag av konst till Vetlanda museum Stilla liv av Eva Magnusson Kultur- och fritidsförvaltningens beslut Inköp av konstverket Stilla liv av Eva Magnusson till ett pris av kronor exklusive moms, beviljas enligt framlagt förslag. Museichef Thomas Johansson föreslår inköp av konstverket Stilla liv av Eva Magnusson, som medverkar i utställningen Skog, himmel och hav som pågår på Vetlanda museum. Pris kronor exkl moms.

20 (20) 52 Övrigt Protokollsutdrag s beslut Protokollsutdrag enligt nedan noteras och läggs till handlingarna: Politisk styrgrupp för kulturlokal i Vetlanda, DNr 2015/KA0099, Ombudget från 2014 till 2015 investeringsbudgeten, Dnr 2015/KA0081, Protokollsutdrag har inkommit enligt följande: Politisk styrgrupp för kulturlokal i Vetlanda, DNr 2015/KA0099, Ombudget från 2014 till 2015 investeringsbudgeten, Dnr 2015/KA0081,

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-17 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 17 november, kl 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2017-06-13 1 (8) Plats och tid Ädelfors, kl. 15.00-17.40 Beslutande Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande Carina G Hördegård (C), 2:e vice ordförande Göran

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2017-08-22 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 15.30-17.40 Sammanträdet ajourneras 16.35-16.50 Beslutande Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2016-01-26 1 (12) Plats och tid Vetlanda museum, den 26 januari, kl 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Maria Brihall,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2018-01-23 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 15.30-17.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2015-09-21 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 21 september, kl 15.30-17.00 Beslutande Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Maria Brihall (VF), ordförande Petra Brannestam (VF) Carina G Hördegård

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2017-11-14 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 15.30-16.55 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2014-04-22 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 22 april 2014, kl 15.30-17.30 Beslutande Börje Wilsborn Rolf Axelsson Sören Eriksson Monika Toll Lena Åhrén Claes-Göran Nyrén Madeleine Hermansson

Läs mer

Anslag av protokollet

Anslag av protokollet 2018-10-16 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 15.30-16.25 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande Petra

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2017-09-19 1 (12) Plats och tid Konferensrummet Bad & Gym, kl. 15.30-17.20 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2016-12-13 1 (12) Plats och tid Vetlanda Museum, kl. 15.30-17.00 Beslutande Övriga deltagare Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande Petra Brannestam (VF)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2017-10-17 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 15.30-16.55 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 16 april 2013, kl. 15.30 17.00 Beslutande Börje Wilsborn Rolf Axelsson Lena Åhrén Monica Toll Sören Eriksson Claes-Göran

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2018-06-19 1 (10) Plats och tid Vetlanda Museum, kl. 15.30-17.40 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande Petra

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-27 1 (17) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 27 januari, kl 15.30-18.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson, 1:e vice ordförande Mari Anne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Vetlanda Museum, den 20 december 2012, kl. 15.30 17.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Börje Wilsborn Rolf Axelsson Margonia

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2019-03-26 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 15.30-17.40 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Sören Eriksson (S) Hugo Svensson (S) Robin Wallén Nilsson (M), ordförande Göran Martinsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2016-03-22 1 (20) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 22 mars, kl 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2017-04-18 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 15.30-17.20 Ajournering kl. 16.30-16.45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Carina G Hördegård (C) Ordförande Maria Brihall. Justerare Carina G Hördegård

Carina G Hördegård (C) Ordförande Maria Brihall. Justerare Carina G Hördegård 2018-11-20 1 (9) Plats och tid Equmeniakyrkan i Ekenässjön, kl. 15.30-17.10 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande

Läs mer

Anslag av protokollet

Anslag av protokollet 2018-12-11 1 (11) Plats och tid Vetlanda Museum, kl. 15.30-17.05 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande Petra

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2014-10-21 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 21 oktober 2014, kl 15.30-16.30 Beslutande Rolf Axelsson, tjänstgörande ersättare ordförande Monika Toll Cajsa Håkansson Sören Eriksson Madeleine

Läs mer

Anslag av protokollet

Anslag av protokollet 2018-09-18 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 15.30-17.05 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Sören Eriksson (S), ordförande Monica Toll (S) Petra Brannestam (VF) Lars-Inge Lundgren (VF)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2014-09-23 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 23 september 2014, kl 15.30-16.30 Beslutande Rolf Axelsson, tjänstgörande ordförande Monika Toll Cajsa Håkansson Lena Åhrén Margonia Påhlsson Claes-Göran

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Vetlanda bibliotek, sammanträdesrum 3, den 19 april 2011, kl. 15.30 16.50 Beslutande Övriga deltagande Börje Wilsborn Rolf Axelsson Lena Åhrén

Läs mer

Kultur- & fritidsnämnden

Kultur- & fritidsnämnden 2014-01-28 1 (12) Plats och tid Hörsalen och sammanträdesrum 3, den 28 januari 2014, kl 15.30-18.00 Beslutande Börje Wilsborn Rolf Axelsson Margonia Påhlsson Lena Åhrén Kajsa Håkansson Sören Eriksson Claes-Göran

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Högarps by, den 15 juni 2010, kl. 16.50 17.35 Beslutande Övriga deltagande Björn Rydén Ann-Charlotte Andersson Ing-Britt Lingmerth Anna-Greta

Läs mer

Leif Brandt (S) Birgitta Waller (S) Lars-Inge Lundgren (VF) Claes-Göran Nyrén (KD) Stewe Jonsson, förvaltningschef Anneli Bergström, sekreterare

Leif Brandt (S) Birgitta Waller (S) Lars-Inge Lundgren (VF) Claes-Göran Nyrén (KD) Stewe Jonsson, förvaltningschef Anneli Bergström, sekreterare 2018-08-21 1 (9) Plats och tid Vetlandaortens Ryttarförening, kl. 15.30-17.45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2016-06-14 1 (10) Plats och tid Vetlanda Bågskytteklubbs lokal, den 14 juni, kl 15.00-16.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson, (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2015-08-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 25 augusti, kl 15.30-17.30 Beslutande Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande Petra Brannestam (VF)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Vetlanda bibliotek, sammanträdesrum 3, den 18 januari 2011, kl. 16.30-18.05 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Börje Wilsborn, ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Plats och tid Vetlanda Badhus, kl. 15.30 till 16.30 ande Sören Eriksson (S) Robin Wallén Nilsson (M), ordförande Göran Martinsson (C) Maria Forsberg Brihall (VF) Petra Brannestam (VF) Gun-Britt Sigfridsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2014-03-25 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 25 mars 2014, kl 15.30-17.00 Beslutande Övriga deltagare Börje Wilsborn Rolf Axelsson (del av tid) Sören Eriksson Monika Toll Cajsa Håkansson Lena

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2018-04-17 1 (14) Plats och tid Vetlanda Folkets Park, kl. 15.30-17.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

Emelie Dockenfelt Anders Westerlund. Förvaltningskontoret Anneli Eskilandersson ANSLAG/BEVIS

Emelie Dockenfelt Anders Westerlund. Förvaltningskontoret Anneli Eskilandersson ANSLAG/BEVIS 1 (20) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-19.30 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Luis Miguel Caneo (S), ledamot Emelie Dockenfelt (c), ledamot Jenny

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Plats och tid: Beslutande: Kisa Bibliotek 25 maj 2010 kl.13.00 Lena Käcker Johansson (kd), ordförande Bengt Nordin (m) Pia Tingvall (c) Conny Forsberg (s) Karin

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-04-10 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf. (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C)

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Ekenässjöns industrimuseum den 19 juni 2012, kl. 16.00-17.30 Beslutande Börje Wilsborn Rolf Axelsson Lena Åhrén Monica Toll Sören Eriksson Madeleine

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 20 mars 2012, kl. 15.30-17.50 Beslutande Övriga deltagande Börje Wilsborn Margonia Påhlsson Lena Åhrén Sören Eriksson

Läs mer

Sven-Åke Mökander, förvaltningeschef1 Åsa-Britt Ekman, sekreterare1 1. Klas-Göran Olsson1. Klas-Göran Olsson. Kultur- och fritidsnämnden1

Sven-Åke Mökander, förvaltningeschef1 Åsa-Britt Ekman, sekreterare1 1. Klas-Göran Olsson1. Klas-Göran Olsson. Kultur- och fritidsnämnden1 Kultur- och fritidsnämnden 2001-12-11 1(9) Plats och tid Vårgårda IK:s klubbstuga, tisdag 2001-12-11, kl. 17.30-19.00.1 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Klas-Göran Olsson (s)1 Per Johansson (s)

Läs mer

Leif Brandt (S) Björn Rydén (M) Stewe Jonsson, förvaltningschef Anneli Bergström, förvaltningssekreterare Mats Johansson (SD), kommunrevisor

Leif Brandt (S) Björn Rydén (M) Stewe Jonsson, förvaltningschef Anneli Bergström, förvaltningssekreterare Mats Johansson (SD), kommunrevisor 2019-01-22 1 (11) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 15.30-17.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Hugo Svensson (S) Sören Eriksson (S) Robin Wallén Nilsson (M), ordförande Göran

Läs mer

Kommunkontoret kl 16.00 16.45

Kommunkontoret kl 16.00 16.45 Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 16.00 16.45 Beslutande Leif Andersson, ordförande Kristian Pettersson, vice ordförande Luis Miguel Caneo, ledamot Anders Westerlund, ledamot Sven Magnusson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2015-12-01 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 1 december 2015 klockan 14.00 18.00 Beslutande Mikael Hahn (S), ordförande Agneta Lindberg (S) Mikael Engström (S) Patrik Karlsson (VF)

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet

Personal- och organisationsutskottet 2014-09-24 1 (10) Plats och tid KS-salen, Vetlanda kl. 14.00-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Klas Håkanson (M), Lola Frödeberg (VF), Marie Johansson (KD), Lennart Lööv (S) och Andreas

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-09 1 (6) Lars Månsson, S, Carina Kärrlander, S, Kenneth Nilsson, KD 17-19

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-09 1 (6) Lars Månsson, S, Carina Kärrlander, S, Kenneth Nilsson, KD 17-19 Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-09 1 (6) Plats och tid Högby, kl 14:00-16:40 Plats och tid Beslutande Göran Westerberg, S Roger Max, V Kristin Kellander, FP ersätter Maud Steen, C Birgit Ekström, S

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 16 Uppföljning av intern kontrollplan för 2011... 19 17 Ansökan om projektbidrag till studieförbund - ABF... 20 18 Ansökan om bidrag till lägerresa Wettern Taekwondo och Habo Judoklubb...

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sävsjö stadsbibliotek, onsdagen den 8 november klockan 14.00 16.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik Håkansson (KD) förste vice ordförande, Maini Karlsson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2015-11-24 1 (11) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13.00--16.00 Workshop kl. 8.30-11.30 Beslutande Tommy Bohman (S), ordf, Nils-Erik Olofsson (S), Ejlon Johansson (FP) SPF - Lennart Carlsson, Britta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1(9) Plats och tid Biblioteket Askersund, kl. 18.00-19.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lennart Andersson (s) ordförande Gun-Britt Bourelius (s) Leif Grahn (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 21 februari 2012, kl. 15.30 17.05 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Börje Wilsborn Rolf Axelsson Margonia

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 Innehållsförteckning Ärende 8 Uppföljning av intern kontrollplan för verksamhetsåret 2012... 11 9 Tillgänglighet till hembygdsförenings lokaler på Spinnet... 12 10 Bidrag

Läs mer

Förvaltningskontoret Annica Sankilampi. Justerare Luis Miguel Caneo Anders Westerlund ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret Annica Sankilampi. Justerare Luis Miguel Caneo Anders Westerlund ANSLAG/BEVIS 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-19.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Robert Lövdahl (M), ledamot Luis Miguel Caneo (S), ledamot ( 29-34)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-03 1 (17) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Stadshuset den 3 februari 2015 klockan 13.30 14.55. Mikael Hahn (S), ordförande Agneta Lindberg (S) Mikael

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-19 Sida 1 (10) Plats och tid Kulturhuset, Askersund kl. 14.00-16.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Kultur och fritidsnämndens protokoll

Kultur och fritidsnämndens protokoll Datum: Tisdagen den 26 mars 2013 Tid: 18.00-19.30 Plats: Östra Roten, Kommunhuset Lilla Edet Paragrafer: 12-17 Utses att justera: Anna-Lee Alenmalm (m) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 15.35 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Bengt Jarring, (KD) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) tjänstgörande

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT KOMMUN ALDRENAMNDENS 1(5) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Vattenhästen, 15:00-17:10 Ledamöter: Ebba Busch (KD), ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande Erica Närlinge (FP) Cecilia Bernsten

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-08-14 1 (14) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.05 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Jan Johanson, ordf. (VF), Nils-Erik Olofsson (S), Dan Ljungström (C) och Carina Bardh (M).

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-01-19 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö, ordf. (S),

Läs mer

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(12) 0 ASTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 18.00-19:50 Mötet ajourneras 19:00-19:20 Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Ann-Louise Ekberg

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Plats och tid Kvillsfors, kl. 15.00 till 17.50 ande Övriga deltagare Utses att justera Sören Eriksson (S), Robin Wallén Nilsson (M), ordförande, Gun-Britt Sigfridsson (KD), Björn Rydén (M), tjänstgörande

Läs mer

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och sammanträdestid Beslutande ledamöter Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl. 10.30-12.00 Peter Högberg (S), ordförande Daniel Nestor (S),

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Rönnängs FF:s klubbstuga vid Tuveslätt, kl 18.00-20.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Ewa-Lena Svensson (fp) Allan Axelsson (m) Dan Gustavsson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-10-20

Sammanträdesdatum 2014-10-20 1(12) Plats och tid Sammanträdesrummet vid biblioteket kl 18:00-20.00 Beslutande Övriga Justeringsman Marie-Louise Svensson (M), ordförande Fredrik Ahlén (S), vice ordförande Tomas Johansson (C) Ulf Johansson

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 32 Besök hos Habo idrottsförening... 37 33 Kulturstipendium 2012... 38 34 Bidrag till föreningar med verksamhet för funktionshindrade... 39 35 Driftsbidrag till idrottsföreningar 2012...

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 17.00 19.15 Beslutande Sven Magnusson, ordförande Anders Westerlund, vice ordförande Patrik Dahlin, ledamot Kerstin den Braver, ledamot Anders Hansson, tjänstgörande

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl. 17.30 21.10. Ledamöter: Gösta John Bredberg (fp), ordförande Claes Göran Jönsson (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 19 mars 2013, kl. 15.30-17.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Börje Wilsborn Rolf Axelsson Margonia Påhlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum, Flädie Tid 2018-05-21 kl 16:00-16:08 Beslutande Claes Hedlund (M) Rune Netterlid (S) Emma Köster (M) Remco Andersson (L) Christer Philipson (KD) Britt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 2003-10-08 1(11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 2003-10-08 1(11) Kultur- och fritidsnämnden 1(11) Plats och tid Biblioteket i Askersund, kl. 18.00-19.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) istället för Gun-

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1

Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1 Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1 Sammanträdesdatum Västerhäll i Tenhult, klockan 18.30-21.00 Beslutande Anders Eriksson (M) Bengt Fischer (C) Danuta Bäckman (KD) Hans-Erik Andersson (S) Tomny Lindqvist

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-09-11 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö, ordf. Nils-Erik

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Stadshuset, kl 13.15 16.10 ande Ersättare Klas Håkanson (M) Lennart Lööw (S) Börje Wilsborn (C) Lola Frödeberg (VF) Marie Johansson (KD) Nils-Erik Johansson (S) Magnus

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet

Personal- och organisationsutskottet 2015-02-18 1 (10) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl. 13.15-16.30 Beslutande Klas Håkanson (M) 9-16, Börje Wilsborn (C), Lola Frödeberg (VF), Andreas Granlöf (S), Martina Jansson (S), Sven-Eric

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-16 1 (17) Plats och tid Vetlanda Museum, den 16 december 2014, kl 15.30-19.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Börje Wilsborn Rolf Axelsson, Lena Åhrén Monika

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kompassen konferens i Skärhamn kl 18.00-20.00 Blad Beslutande Gjert Magnusson (s), ordf Benita Nilsson (fp) Ewa-Lena Svensson (fp) Georg Strömbom (c)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (7) Sagorummet i Biblioteket, Älmhult Onsdagen den 23 april 2014 kl

Kultur- och fritidsnämnden (7) Sagorummet i Biblioteket, Älmhult Onsdagen den 23 april 2014 kl Kultur- och fritidsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Beslutande Sagorummet i Biblioteket, Älmhult Onsdagen den 23 april 2014 kl 14.30 17.25 Stefan Ferm (M), ordförande Greta Ivarsson (C), tjänstgörande

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet

Personal- och organisationsutskottet 2014-06-18 1 (10) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 13.15-16.00 Beslutande Börje Wilsborn (C), Andreas Granlöf (S) och Lola Frödeberg (VF) Övriga deltagare Annelie Ekstrand, 45 Utses att

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 17 Föreningsbidrag 2011... 19 18 Redovisning av intern kontrollplan för 2010... 20 19 Budgetramar 2012 2014... 21 20 Mål och satsningar 2011-2014... 22 21 Reglemente för fritids- och

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, kl. 14.00-15.40 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Ing-Marie Arwidsson (kd), 1:e vice ordf. Anders Johansson (kd) Sven Krafft (s) Veronica

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-03-07 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö, ordf. (S), Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2016-05-17 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 17 maj, kl 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Monica Toll (S) Maria Brihall, (VF), ordförande Carina

Läs mer

Martina Jansson (S) och Monica Samuelsson (KD) Vid protokollet administrativ chef Kristina Odelberg.

Martina Jansson (S) och Monica Samuelsson (KD) Vid protokollet administrativ chef Kristina Odelberg. 2019-02-25 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl. 13.15-14.40 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Carina Bardh (M), Dan Ljungström (C), Jan Johansson (VF) och Lars Brihall (VF). Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1(10) Plats och tid Biblioteket i Askersund, kl. 18.00-20.00 Beslutande Lennart Andersson (s), ordförande Rolf Arvidsson (s) istället för Gun- Britt Bourelius Leif Grahn (s)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-09 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö, ordf. (S),

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2017-05-16 1 (19) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 15.30-17.45 Beslutande Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande Petra Brannestam (VF) Carina G Hördegård

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl. 08.30 12.05 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (L), vice ordförande

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 15 mars 2012 kl. 14.00-15.50 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Susanne Sjögren, 2:e vice ordf. (s) Olivia Fransson (kd) Sven

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 5 november 2014 kl. 14.00-16.00 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2014-09-02 1 (11) Plats och tid KS-salen, Stadshuset, Vetlanda kl. 13.35-16.45 Beslutande Övriga deltagare Johanna Haraldsson (S), ordförande Henrik Tvarnö (S) Henrik Freij (M) Jan Bergman (C) Sven-Erik

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet

Personal- och organisationsutskottet 2017-01-25 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kommunstyrelsens sessionssal, 13.15-16.25 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Andreas Granlöf (S), Lola Frödeberg (VF), Dan Ljungström (C), Klas Håkanson

Läs mer