Hemvårdsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hemvårdsnämnden"

Transkript

1 Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-16:20 ande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren (M) Tord Johansson (S) Charlotte Ljungberg (C) Anna-Grethe Sörensen (S) Ann-Kristin Nilsson (M) Irene Bergman (MP) Jan Claesson (S) Elisabeth Wetoft Petersson (KD) Per Ihlström (S) Övriga deltagande: Kjell Helgesson (C), Åsa Malmberg (S), Charlott Zsoldos (V), Åsa Svensson, Kommunal 44-47, Susanne Brün, Kommunal 44-47, Lisbet Svensson, Margareta Ivehammar, Ulrika Jönsson, Anette Johansson, Maria Mangfors Hallberg, Jeanette Hembring-Stjernström Utses att justera: Rose-Marie Henriksson Justeringens plats och tid: Hemvårdsförvaltningen, kl Sekreterare: Paragrafer Jeanette Hembring-Stjernström 47 justeras omedelbart Ordföranden: Justerande: Ann-Charlott Mankell Rose-Marie Henriksson ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden : Datum för anslags upprättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Hemvårdsförvaltningen, Södra vägen 5 Underskrift: Jeanette Hembring-Stjernström

2 HN 44 Val av justerare Hemvårdsnämnden beslutar att jämte mötets ordföranden Ann-Charlott Mankell (M) utse Rose-Marie Henriksson (S) att justera protokollet

3 HN 45 Godkännande av föredragningslista Föreliggande förslag till föredragningslista för sammanträdet den 25 april 2012 godkänns efter revidering. Förslag till föredragningslista föreligger. Tillkommet ärende: HN 2012/ Pilotprojekt sjuk och frisk Tillkomna punkter under HN 2012/0006 Organisationsöversyn Kvarnlyckan Tillkomna punkter under HN 2012/0007 Övrigt Upphandling särskilt boende Ärende till sammanträdet 23 maj

4 HN 46 HN 2012/0167 Ekonomisk rapport 2012 Hemvårdsnämnden beslutar att lägga rapporten till handlingarna. Prognosen baserad på utfallet efter första kvartalet indikerar att äldreomsorgens drift 2012 kommer redovisa ett överskott på kkr. Det ser fortfarande ut som att de tre stora verksamheterna särskilt boende, hemtjänst samt hemsjukvård och förebyggande kommer att klara angiven budgetram. En stor osäkerhetsfaktor i prognosen är utfallet av de nya kommunala riktlinjerna. Därtill är volymutvecklingen i ordinärt boende som vanligt osäker, och får stort genomslag på ekonomin. För investeringar prognostiseras ingen avvikelse från budget. Rapportering till kommunfullmäktige skall ske vid tre tillfällen under året, per den 30 april respektive den 31 augusti samt i samband med årsbokslut. Nämnden skall dessutom månatligen från och med mars, med undantag av juni och juli, rapportera till kommunstyrelsen. Delårsbokslut upprättas per den 31 augusti. s beredning Rapportering till kommunfullmäktige skall ske vid tre tillfällen under året, per den 30 april respektive den 31 augusti samt i samband med årsbokslut. Nämnden skall dessutom månatligen från och med mars, med undantag av juni och juli, rapportera till kommunstyrelsen. Delårsbokslut upprättas per den 31 augusti. Rapportering sker till kommunala pensionärsrådet i samband med deras ordinarie möten. Rapportering sker månadsvis till de fackliga organisationerna på HESAM. faller inte inom ramen för MBL. Hemvårdsnämnden beslutar att lägga rapporten till handlingarna. Hemvårdsnämnden beslutar i enlighet med förslaget.

5 HN 47 HN 2011/0217 Statsbidrag till kommuner för omvårdnadslyftet 1. Hemvårdsnämnden beslutar att ansöka om statsbidrag för omvårdnadslyftet. 2. Paragrafen justeras omedelbart. Regeringen har beslutat om en satsning på utbildning för personal inom äldreomsorgen, det sk omvårdnadslyftet. Medel är avsatt för åren och är avsedda att fördelas ut till alla kommuner som är intresserade av att delta. Bifogad ansökan avser utbildningsinsatser 2012 därefter skall en eventuell ny ansökan göras. s beredning HESAM har fått information vid sammanträde faller inte inom ramen för MBL. Hemvårdsnämnden beslutar att ansöka om statsbidrag för omvårdnadslyftet. Hemvårdsnämnden beslutar i enlighet med förslaget.

6 HN 48 HN 2012/0101 Rapporteringsskyldighet enligt socialtjänstlagen samt sanktionsavgift Hemvårdsnämnden beslutar att redovisa uppgifterna på individnivå till kommunens revisorer samt redovisa sammanställning av uppgifterna till kommunfullmäktige. Vid första kvartalet 2012 redovisades 30 ärenden till Socialstyrelsen varav 16 ärenden är verkställda under perioden. Av de 14 ärendena har 7 personer erbjudits äldreboende och demensboende men tackat nej, 4 personer har tackat nej till servicelägenhet. En orsak till att personer som fått bistånd till särskilt boende avböjer ett erbjudet alternativ är oftast att erbjudandet inte är det önskade boendet. Bor den sökande centralt i Halmstad så önskas vanligtvis ett fortsatt boende i de centrala delarna av Halmstad. Enligt hemvårdsnämndens riktlinjer har den sökande rätt att bli erbjuden tre olika alternativ till särskilt boende. s beredning Biståndsenheten vid Hemvårdsförvaltningen har berett ärendet. faller inte inom ramen för MBL. Hemvårdsnämnden beslutar att redovisa uppgifterna på individnivå till kommunens revisorer samt redovisa sammanställning av uppgifterna till kommunfullmäktige. Hemvårdsnämnden beslutar i enlighet med förslaget.

7 HN 49 HN 2011/0463 Ansvar och fördelning av arbetsmiljöuppgifter inom Halmstads kommun Hemvårdsnämnden beslutar att fördela ansvaret för samtliga beslut och åtgärder som påverkar arbetsmiljön i hemvårdsförvaltningen utifrån KF:s anvisning som antogs (KF 141) till förvaltningschef Lisbet Svensson. et innebär att hemvårdsnämnden ger förvaltningschefen rätt att fördela uppgifter vidare i organisationen utifrån gällande anvisning. Detta ska också framgå i förvaltningens delegationsordning med hänvisning till dokumentet Anvisning för ansvar och fördelning av arbetsmiljöuppgifter inom Halmstads kommun. s beredning har handlagts av avdelningen för ledningsstöd vid stadskontoret och är granskat av jurist. Därefter har det handlagts av hemvårdsförvaltningens personalenhet faller inte inom ramen för MBL. Hemvårdsnämnden beslutar att fördela ansvaret för samtliga beslut och åtgärder som påverkar arbetsmiljön i hemvårdsförvaltningen utifrån KF:s anvisning som antogs (KF 141) till förvaltningschef Lisbet Svensson. Hemvårdsnämnden beslutar i enlighet med förslaget.

8 HN 50 HN 2012/0165 Redovisning av stimulansmedel 2011 Hemvårdsnämnden beslutar att godkänna redovisningen av års stimulansmedel för vård och omsorg om äldre. En uppföljning av stimulansmedel ska genomföras innan beslut ska tas om detaljbudget för Statliga stimulansmedel för vård och omsorg av äldre har efter ansökan fördelats mellan kommuner och landsting under åren För år 2010 och 2011 har inriktningen på ansökan förändrats till att vara mer prestationsinriktad samt att det successivt har fördelats lägre belopp. Från år 2012 har regeringen valt att helt övergå till prestationsersättningar enligt Överenskommelse om en sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre. Överenskommelsen handlar om att genom ekonomiska incitament och med de mest sjuka äldres behov i centrum, uppmuntra, stärka och intensifiera samverkan mellan kommuner och landsting. Redovisning till Socialstyrelsen i år innehåller en samlad redovisning för åren med fokus på resultat för 2011 och hur långt vi har kommit i samverkan med landstinget. Hemvårdsnämnden har erhållit och förbrukat Kvarvarande belopp för 2012 är Alla belopp anges i tusental, tkr. Resultatredovisning Kost/Nutrition och socialt innehåll har slutredovisats och övergått till ordinarie verksamhet från januari Övriga delområden fortsätter med resterande stimulansmedel under år Rehabilitering: Fortsatt utveckling av hemrehabilitering. Delaktig i framtagande av ett strokerehabmodell i länet. Kost/Nutrition: Fortsatt utveckling av nutritionspolicy, utbildning till personal samt infobroschyrer. Demensvård: Nätverk och förbättringsarbete med genombrottsmetoden. Läkemedelsgenomgångar: Mindre omfattning under senaste året. Ny basmodell gemensam i länet används numera.

9 Socialt innehåll: Ombud och utveckling av vardagsaktiviteter på särskilt boende Förebyggande hembesök: Alla 79-åringar erbjuds hembesök. Tagit fram gemensam modell i länet. s beredning faller inte inom ramen för MBL. Hemvårdsnämnden föreslås besluta att godkänna redovisningen av års stimulansmedel för vård och omsorg om äldre. Yrkanden Vice ordförande Rose-Marie Henriksson (S) yrkar på att en uppföljning av stimulansmedel ska genomföras innan beslut ska tas om detaljbudget för Hemvårdsnämnden beslutar i enlighet med Rose-Marie Henrikssons (S) yrkande.

10 HN 51 HN 2011/0358 Uppdrag intraprenad Hemvårdsnämnden beslutar att avge en avsiktsförklaring om att driva Vallås och Dalsbo äldreboenden på intraprenad. Hemvårdsnämnden gav på sammanträde hemvårdsförvaltningen i uppdrag att utreda möjligheten att inrätta intraprenad inom hemvårdsförvaltningen. Uppdragsbeskrivningen godkändes på nämndens sammanträde Förvaltningen fick en intresseanmälan från personal på Vallås och Dalsbo äldreboenden om att driva dessa verksamheter på intraprenad. Vallås och Dalsbo äldreboenden är väl avgränsade verksamheter där 81 % av personalen är intresserade av en intraprenad. I intresseanmälan finns en beskrivning av hur verksamheten kommer att drivas och intraprenadföreträdare är utsedd. Intresseanmälan uppfyller därmed de formella krav som anges i kommunfullmäktiges riktlinjer. Även i övrigt är verksamheterna väl fungerande med budgetöverskott och höga värden i kvalitetsmätningar både vad gäller kunder och personal. Mot bakgrund av detta bör det finnas goda förutsättningar att driva aktuella äldreboenden i intraprenadform. s beredning har beretts inom förvaltningen. Samråd kommer att ske med de fackliga organisationerna Att hemvårdsnämnden beslutar avge en avsiktsförklaring om att driva Vallås och Dalsbo äldreboenden på intraprenad. Hemvårdsnämnden beslutar i enlighet med förslaget.

11 HN 52 HN 2012/0129 Pilotprojekt sjuk o frisk Hemvårdsnämnden avslår förslag till projekt sjuk o frisk. Kommunstyrelsens personalutskott (KPU) beslutade hösten 2011 att godkänna att några förvaltningar kan teckna avtal med Previa avseende tjänsten Sjuk och friskanmälan, som pilotprojekt under förutsättning att respektive nämnd godkänner detsamma. Tjänsten erbjuder möjligheter att dygnet runt göra sjukanmälan, samt anmälan om vård av sjukt barn, till en kvalificerad sjuksköterska som då även tillhandahåller sjukvårdsrådgivning. I tjänsten ingår även kontinuerliga rapporter med nyckeltal och sjukdomsstatistik. Då hemvårdsförvaltningen har fortsatt höga sjuktal/medarbetare/år föreslås därför att hemvårdsförvaltningen genomför ett sådant pilotprojekt inom delar av verksamheten. En grundlig utvärdering ska genomföras vid projektets utgång. s beredning Projektet har diskuterats fram i förvaltningens ledningsgrupp. HESAM, förvaltningens centrala samverkansgrupp har blivit informerad och MBL förhandlingar har genomförts. 1. Hemvårdsnämnden beslutar att genomföra projekt sjuk och frisk enligt förslag. 2. Hemvårdsnämnden ger förvaltningen i uppdrag att delredovisa resultat av projektet efter halva projekttiden. Yrkande Ordföranden (M) yrkar avslag på förslaget. Hemvårdsnämnden beslutar i enlighet med ordförandens (M) yrkande.

12 HN 53 HN 2012/0006 Information 1. Lagen om valfrihet, LOV. Christer Odermalm, utvecklingsledare informerar om inkomna ansökningar samt godkända utförare för service- och omsorgsinsatser i hemtjänsten i Halmstads kommun. 2. Mest sjuka äldre och ledningskraft. Marita Everås, utvecklingsledare informerar om att Sveriges Kommuner och Landsting, SKL satsar på utveckling av vård och omsorg av sjuka äldre i kommuner och landsting tillsammans med regeringen. Satsningen syftar till att utveckla god vård i livets slutskede, preventivt arbetssätt, god vård vid demenssjukdom, god läkemedelsbehandling för äldre och sammanhållen vård och omsorg. 3. Organisationsöversyn. Lisbet Svensson, förvaltningschef informerar om pågående organisationsöversyn. 4. Kvarnlyckan. Lisbet Svensson, förvaltningschef informerar om att Rikshem har fått i uppdrag att lämna ett nytt ombyggnadsförslag avseende Kvarnlyckans äldreboende.

13 HN 54 HN 2012/0001 Delegationsbeslut Hemvårdsnämnden beslutar att godkänna redovisningen av delegationsbeslut. Förvaltningen redovisar följande beslut fattade på delegation: - biståndsbeslut - överklaganden - förvaltningsrättsbeslut - kammarrättsbeslut - jämkning av avgift - avvikelserapportering - åsikter s beredning Staben, hemvårdsförvaltningen har berett ärendet. Hemvårdsnämnden föreslås godkänna redovisningen av delegationsbeslut. Hemvårdsnämnden beslutar i enlighet med förslaget.

14 HN 55 HN 2012/0007 Övrigt 1. Upphandling särskilt boende. Ordföranden (M) föreslår att förvaltningen får i uppdrag att utreda och ta fram förslag på äldreboenden som kan vara lämpliga att upphandla. Yrkande Vice ordföranden Rose-Marie Henriksson (S) yrkar avslag på förslaget. Ordföranden (M) yrkar på att ärendet ska avgöras under dagens sammanträde. Ordföranden (M) ställer proposition på yrkandena och finner att hemvårdsnämnden antar ordförandens (M) yrkande. Votering begärs. Nämnden godkänner följande propositionsordning; Ja-röst för bifall till ordförandens (M) förslag. Nej-röst för bifall till Rose-Marie Henrikssons (S) förslag. Omröstningsresultat Med 6 ja-röster för ordförandens (M) förslag mot 5 nej-röster för Rose-Marie Henrikssons (S) förslag antar nämnden ordförandens (M) förslag. Ja-röster Ann-Charlott Mankell (M) Bengt Kjellgren (M) Charlotte Ljungberg (C) Ann-Kristin Nilsson (M) Irene Bergman (MP) Elisabeth Wetoft Petersson (KD) Nej-röster Rose-Marie Henriksson (S) Tord Johansson (S) Anna-Grethe Sörensen (S) Jan Claesson (S) Per Ihlström (S) Hemvårdsnämnden beslutar att ärendet ska avgöras under dagens sammanträde. Reservation Tord Johansson (S), Anna-Grethe Sörensen (S), Jan Claesson (S), Per Ihlström (S) reserverar sig mot beslutet till förmån för Rose-Marie Henrikssons (S) yrkande.

15 Ordföranden (M) ställer därefter proposition på liggande förslag respektive Rose-Marie Henrikssons (S) avslagsyrkande och finner liggande förslag antaget. Votering begärs. Följande voteringsproposition godkänns. Ja-röst för liggande förslag och nej-röst för Rose-Marie Henrikssons (S) avslagsyrkande. Omröstningsresultat Med 6 ja-röster för ordförandens (M) förslag mot 5 nej-röster för Rose-Marie Henrikssons (S) förslag antar nämnden ordförandens (M) förslag. Ja-röster Ann-Charlott Mankell (M) Bengt Kjellgren (M) Charlotte Ljungberg (C) Ann-Kristin Nilsson (M) Irene Bergman (MP) Elisabeth Wetoft Petersson (KD) Nej-röster Rose-Marie Henriksson (S) Tord Johansson (S) Anna-Grethe Sörensen (S) Jan Claesson (S) Per Ihlström (S) Hemvårdsnämnden beslutar enligt liggande förslag. Reservation Tord Johansson (S), Anna-Grethe Sörensen (S), Jan Claesson (S), Per Ihlström (S) reserverar sig mot beslutet till förmån för Rose-Marie Henrikssons (S) yrkande. 2. Ärenden till sammanträdet 23 maj Ledamot Tord Johansson (S) efterfrågar information om regler för bårtaxi, "Resor utan vårdbehov". Lisbet Svensson, förvaltningschef informerar om att medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS har fått i uppdrag att undersöka vilka regler som gäller vid bårtaxi. Information lämnas på hemvårdsnämndens sammanträde 23 maj 2012.

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Hemvårdsnämnden 2012-12-28 1(5) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 09:00: - 09:25 Beslutande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2014-02-26 1(15) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl. 13:30-15:50 ande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ:

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Svensson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Hemvårdsnämnden 2010-08-11 1(7) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 16:00 17:45 Beslutande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson (M) Tord

Läs mer

Ann-Kristin Nilsson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden

Ann-Kristin Nilsson. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden Hemvårdsnämnden 2015-03-25 1(10) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 15.40 Beslutande: Övriga deltagande: Rose-Marie Henriksson (S) mötesordförande Alf Andersson (C) Per Ihlström

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2012-10-24 1(14) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-16:15 ande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2012-03-28 1(17) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-16:00 ande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren (M) Tord Johansson

Läs mer

Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden

Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden Hemvårdsnämnden 2014-04-23 1(12) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl. 13:30-16:00 Beslutande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) 34-39

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2014-06-18 1(11) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-15:40 ande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Ann-Kristin Nilsson (M) Reino

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2013-06-12 1(11) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 15:30 ande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren (M) 220-226

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2014-11-19 1(14) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl. 13:30-16:05 Beslutande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Ann-Kristin Nilsson (M)

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-15.40 ande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Ann-Kristin Nilsson (M) Charlotte Ljungberg (C) Sven Jägervall

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2010-03-31 1(21) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 17:10 ande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson (M) Tord Johansson

Läs mer

Hemvårdsnämnden

Hemvårdsnämnden Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-16:15 ande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren (M) Tord Johansson (S) Charlotte Ljungberg (C)

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2012-12-12 1(15) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-16:50 ande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren (M) Tord Johansson

Läs mer

Hemvårdsnämnden

Hemvårdsnämnden Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 17:05 ande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Per Ihlström (S) 1-10 Anders Lövgren (V) 11-14 Bengt Kjellgren (M) 1-10 Tord Johansson

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2013-12-11 1(12) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-16:00 ande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2012-06-13 1(23) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 16:20 ande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren (M) Tord Johansson

Läs mer

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ:

Rose-Marie Henriksson. Ann-Charlott Mankell. Rose-Marie Henriksson. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-15:50 ande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren (M) Tord Johansson (S) Charlotte Ljungberg (C)

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2015-02-25 1(13) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-15:30 Beslutande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Alf

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Plats och tid Södra vägen 5 Sammanträdesrum Respekt, 28 mars 2018 kl 12:30-14.05 Beslutande Ledamöter Ann-Charlott Mankell (M), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S), 1:e vice ordförande Alf Andersson (C)

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2015-01-28 1(14) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-15:50 Beslutande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Alf

Läs mer

Pensionärsrådet Södra vägen 5, stora sammanträdesrummet kl Jan Preuss, Gunnel Nilsson, Lillemor Ahlqvist

Pensionärsrådet Södra vägen 5, stora sammanträdesrummet kl Jan Preuss, Gunnel Nilsson, Lillemor Ahlqvist HALMSTADS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid: Södra vägen 5, stora sammanträdesrummet 2012-06-14 kl. 09.30 11.10 Beslutande: För PRO Jan Preuss, Gunnel Nilsson, Lillemor Ahlqvist För SPF Karin

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Hemvårdsnämnden 2017-04-26 1(18) Plats och tid Södra vägen 5 Stora sammanträdesrummet, 26 april 2017 kl 13:30-17:35 ande Ledamöter Ann-Charlott Mankell (M), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S), 1:e vice

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2010-05-19 1(22) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 15:25 ande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Hemvårdsnämnden 2017-05-24 1(21) Plats och tid Södra vägen 5 Stora sammanträdesrummet, 24 maj 2017 kl 13:30-16:50 ande Ledamöter Ann-Charlott Mankell (M), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S), 1:e vice

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Hemvårdsnämnden 2017-06-14 1(14) Plats och tid Södra vägen 5 Stora sammanträdesrummet, 14 juni 2017 kl 13:30 17.05 ande Ledamöter Ann-Charlott Mankell (M), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S), 1:e vice

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2015-04-22 1(12) Plats och tid: Aleris Halmstad Plaza, Stellan Mörners Gata 22, kl 13:30-15:40 ande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Alf

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.00 15.17 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Hemvårdsnämnden 2017-09-27 1(15) Plats och tid Södra vägen 5 Stora sammanträdesrummet, 27 september 2017 kl 13:30-17:10 ande Ledamöter Ann-Charlott Mankell (M), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S), 1:e

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2010-12-15 1(18) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 15:30 ande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Ann-Kristin Nilsson (M) Tord

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2010-11-24 1(22) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 15:50 ande: Ann-charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Hanne Jönsson (M) Tord Johansson

Läs mer

Hemvårdsnämnden

Hemvårdsnämnden Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-16:15 ande: Ann-Charlott Svensson (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren (M) Tord Johansson (S) Charlotte Ljungberg (C)

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Plats och tid Kommunkontoret 2015-02-09 kl 8.00 12:00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Bo Lundqvist (c) Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Marie Viberg (c) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2013-03-27 1(20) Plats och tid: Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-16:35 ande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren (M) Tord

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2013-04-16 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 16 april 2013 kl. 8.30 11.15 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Berith Krook (M), vice ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Gun-Britt

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2012-05-23 1(14) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30 14:40 ande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Bengt Kjellgren (M) Per Ihlström

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2014-06-13 Plats och tid ande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-09.50, 10.30-11.00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Hemvårdsnämnden 2018-02-28 1(19) Plats och tid Södra vägen 5 Sammanträdesrum Respekt, 28 februari 2018 kl 12:30-16:25 ande Ledamöter Ann-Charlott Mankell (M), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S), 1:e

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 10.30-11.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämnden

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 1 Miljöskyddsnämnden 2 Miljöskyddsnämnden Plats och tid Skräddaren, Sveagatan 12 Paragrafer 10-16 kl. 08:30-11:35 ande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Plats och tid Södra vägen 5 Stora sammanträdesrummet, 25 oktober 2017 kl 13:30 17:00 ande Ledamöter Ann-Charlott Mankell (M), Ordförande Rose-Marie Henriksson (S), 1:e vice ordförande Alf Andersson (C)

Läs mer

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 11 mars 2010, kl. 13.00 16.15.

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 11 mars 2010, kl. 13.00 16.15. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (144) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 11 mars 2010, kl. 13.00 16.15. Thomas Lindberg (c) ordförande Ingrid Hugosson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Christer Falk, ordf. Patrik Andersson, 1:e vice ordf. Inger Olenius Lars Lagerqvist Camilla Knutsson Staffan Mild. V Eva Ferdeen C Kristina Wahle n

Christer Falk, ordf. Patrik Andersson, 1:e vice ordf. Inger Olenius Lars Lagerqvist Camilla Knutsson Staffan Mild. V Eva Ferdeen C Kristina Wahle n 1 (13) Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen, lokal sal D, kl. 13:15-14:15 ande S V S S S MP Christer Falk, ordf. Patrik Andersson, 1:e vice ordf. Inger Olenius Lars Lagerqvist Camilla Knutsson Staffan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-08-27 1 Innehållsförteckning Ärende 62 Godkännande av dagordning... 3 63 Budget 2015 - drift... 4 64 Budget 2015 - investering... 6 65 Personalfrågor... 7 2014-08-27 2 Plats och tid ande Ej tjänstgörande

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-12-02 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00 09:20 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-06-04 1 Innehållsförteckning Ärende 54 Redovisning av delegationsärenden... 4 55 Besök av Förbundschef Peter Hedfors från Samordningsförbundet Södra Vätterbygden... 5 56 Information från Medicinskt

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/16 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30-16.30 Ajournering 14.45-15.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-08-24 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 15.00-16.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Kristina

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2016-01-26 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 11:30-11:50 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2019-01-10 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 9.40-11.30 Beslutande Iosif Karambotis (S), ordförande Anna Lundström (S), vice ordförande Magnus Nilsson (S) Rose-Marie Lundström

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-08-28 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 11:00-12:00 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Gesällen, Sveagatan 12, Alingsås Paragrafer 15-20 kl. 14:00-16:50 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lady France Mulumba (KD) (ordförande) Anna Hansson

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2013-01-30 1(26) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-16:50 Beslutande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande ) 149-156, 158-164 Rose-Marie Henriksson (S) Bengt

Läs mer

Socialnämnden 2015-11-10 1 (13)

Socialnämnden 2015-11-10 1 (13) Socialnämnden 2015-11-10 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-11-10 kl. 9:00-11:30 Ajournering kl. 9:50-10:30 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) 2015-12-22 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-22 kl. 9:00-10:10 Ajournering kl. 9:05-9:20, 9:45-9:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrummet Myggdalen, plan 1 Onsdagen den 29 augusti 2007 kl 19.00-20.50 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare

Läs mer

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Ivern, måndagen den, klockan 8.15-11.20 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Frida Skoog, M, 1:e vice ordförande Pia Hernerud, S, 2:e vice ordförande Lena

Läs mer

Gun Ivesund (s) ordförande Kenneth Isaksson (m) Marta Pettersson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Sandra Brändström (s)

Gun Ivesund (s) ordförande Kenneth Isaksson (m) Marta Pettersson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Sandra Brändström (s) Plats och tid Kommunkontoret 2014-02-03 kl 8.00 11:40 Beslutande Gun Ivesund (s) ordförande Kenneth Isaksson (m) Marta Pettersson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Sandra Brändström (s) Övriga deltagare David

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Johan Söderberg (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Anneli Hedberg (S), Inger Fredriksson (C), Tony Rosendahl (V).

Johan Söderberg (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Anneli Hedberg (S), Inger Fredriksson (C), Tony Rosendahl (V). PERSONALUTSKOTTET 2017-05-10 1 Plats och tid Ateljén, Nämndhuset, kl. 13.15-15.00 Beslutande Johan Söderberg (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Anneli Hedberg (S), Inger Fredriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla Kommunstyrelsen 2011-05-10 1(6) Plats och tid Kommunkontorets nedre sammanträdesrum, kl.16.30 Beslutande Ingemar Nyman, ordförande (M) Dagmar Schröder, 1: e vice ordförande (S) Maria Bahlenberg, 2: e vice

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Maipato

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Omsorgsnämndens arbetsutskott MÖTESPROTOKOLL 2016-04-14 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-16:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande)

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Ann-Charlott Mankell. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden

Ann-Charlott Mankell. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Halmstads kommun, Hemvårdsnämnden Hemvårdsnämnden 2015-06-17 1(14) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-16:30 ande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Alf Andersson (C) Per Ihlström (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 2015-04-29 1(19) Plats och tid: ande: Övriga deltagande: Axel Olsons gata 4B, Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens kansli, sal Visionen kl. 13:15-17:00 Jenny

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2015-12-16 1(17) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl 13:30-17:00 Beslutande: Övriga deltagande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Alf

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15) Kommunstyrelsen 2013-03-05 1(15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-13:55 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Aida Hadzialic (S) Mikaela

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Britt-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Familjecentralen, Askersund den 11 maj 2010 kl 13.00-16.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Landstingsstyrelsen 106-110

Landstingsstyrelsen 106-110 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-11 Landstingsstyrelsen 106-110 Tid: Måndagen den 11 juni 2007, kl 08:30-08:55 Plats: Rådhuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m) Dan Skantz

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (5)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (5) Kommunstyrelsen 2018-08-27 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-16:50, ajournering kl. 16.30-16.35 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden 1 (4) Paragrafer 56-57 Plats och tid Socialförvaltningen Ylle 1 och 2,, kl. 16.30-17.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Hans-Bertil

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Socialnämnden. Plats och tid Prologen kl. 17:00-17:30

Sammansträdesprotokoll Socialnämnden. Plats och tid Prologen kl. 17:00-17:30 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Prologen kl. 17:00-17:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Kjell Öhrström (M) (ordförande) Helena Butén (M) Margaretha Wiberg (M) Ingemar

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6)

PROTOKOLL 1 (6) PROTOKOLL 1 (6) 2018-03-14 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum (301), onsdag 2018-03-14 kl. 17.00 17.15 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Maria Marklund (S) Ann Åström

Läs mer

Socialnämnden. Ronny Moström (S), Birgit Ohlsson (FP), Elisabeth Järvinen (MP), Uno Gripenberth (KD) och Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Ronny Moström (S), Birgit Ohlsson (FP), Elisabeth Järvinen (MP), Uno Gripenberth (KD) och Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 19 maj 2015, klockan 17:00-18.30 ande Tjänstgörande ersättare Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S),

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Omsorgsnämnden 2016-04-21 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Dorothea Nilsson (M) 26, 29-32,

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer