DÄCKGUIDE CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "DÄCKGUIDE CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL"

Transkript

1 DÄCKGUIDE CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL

2 CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL DÄCKEN ÄR GRUNDLÄGGANDE FÖR SÄKERHET OCH BEKVÄMLIGHET UNDER KÖRNING Däcken utgör den enda kontakten mellan fordonet och vägen. Kontaktytan motsvarar ungefär storleken av en hand. Därför är det viktigt att hålla däcken i gott skick. SÅ HÄR VÄLJER DU DÄCK Dimension, hastighetskod och belastningsindex fastställs av fordonskonstruktören och tillverkaren, för att garantera maximal säkerhet och bekvämlighet vid körning. Hastighetskoden är ett index för motstånd och motsvarar bästa kompromissen mellan prestanda, beteende och hastighet. > Välj inte däck med hastighetskod eller belastningsindex som ligger under de som godkänts av fordonskonstruktören. Det kan leda till att du helt ändrar väghållningsförmågan hos din CITROËN. Det är farligt och till och med olagligt.

3 SÅ HÄR LÄSER DU DÄCKMÄRKNINGEN Tillverkarens märkning Däckets bredd Däckets förhållande Struktur: R (radial) Inre diameter Däck XXX Hastighetskod Belastningsindex Tillverkarens märkning Tubeless-däck DÄCKETS STRUKTUR Radial eller klassisk. INRE DIAMETER Fälgdiameter. DÄCKETS DIMENSIONER (T.EX: 195/55/15) 195 = däckets bredd. 55 = däckets höjd/breddförhållande. 15 = fälgdiameter BELASTNINGSINDEX Maximal belastning som däcket kan bära under maximal hastighet (anges med hastighetskoden). HASTIGHETSKOD Maximal hastighet som tillåts vid belastningen som anges av belastningsindexet. TUBELESS Däcket består av ett enda element och innehåller ingen luftkammare. SLITAGEINDIKATOR Område där slitagevarnaren fi nns placerad, i botten av däckmönstren i ett av de huvudsakliga spåren.

4 VARFÖR SLITS DÄCKEN UT? 1. KÖRNING Varaktighet och användningsförhållanden (hastighet, vägförhållanden, värmepåverkan ) sliter gradvis ned mönstren på däcken. 2. FELAKTIGT DÄCKTRYCK Förslitning till följd av för mycket eller lite luft i däcket kan leda till att däcket förstörs genom en plötslig punktering. REGELBUNDET UNDERHÅLL Kontrollera lufttrycket i däcken regelbundet och alltid före en längre körsträcka. Glöm inte reservhjulet. 3. OJÄMN BALANS Med en god balans minimeras vibrationer i hjulen och däcken. Dålig balans leder till obekväm körning och för tidigt slitage. 4. BRISTANDE GEOMETRI Obalanserad hjulinställning kan leda till onormalt snabbt slitage, vilket i vissa fall kan påverka fordonets vägbeteende och allvarligt skada däckstommen. 5. FELAKTIG VENTIL Ventilen slits gradvis ned på grund av centrifugalkraften. Den hjälper till att hålla däcket lufttätt och förlänger därmed däckets livslängd... Det här är resultatet av en dåligt balanserad geometri av drivaxlarna.

5 SÅ HÄR SER DU ATT DÄCKEN ÄR SLITNA 1. UTSLITNA DÄCKMÖNSTER Isolerade deformationer, skärsår och onormalt slitage är alla anledningar till att snabbt byta däck. Minsta djup är enligt lag 1,6 mm (tjocklek på slitagevarnaren). Det utgör den lägsta säkerhetsnivån som bör följas. På vått väglag med nya däck är evakuering av vatten fullständig. Med ett däckmönster som endast är 1,6 mm djupt evakueras inte vattnet längre helt och hållet.. VÄGBETEENDE PÅ VÅTT VÄGLAG I 110 KM/TIM Nytt däck Maximalt slitage enligt lag: 1,6 mm > risken för vattenplaning och längre bromssträckor ökar. 2. SLITAGE PÅ SIDORNA Skärsår, sprickor, stötskador (p.g.a. gropar, trottoarer o.s.v.), skrapskador och alla former av onormala deformiteter innebär stora risker för däckskador. Det går inte att reparera skador på däckens sidor.. 3. SVÅRT ATT KÖRA Starka vibrationer eller att fordonet plötsligt drar åt vänster eller höger kan vara tecken på en obalanserad inställning av hjulen. REGELBUNDET UNDERHÅLL Byt ut däcken så fort de visar tecken på betydande slitage. En vanlig idé är att byta plats på fram- och bakdäck för att öka däckens livslängd. Men det stämmer inte och innebär även allvarliga säkerhetsrisker.

6 DET ÄR ENLIGT LAG FÖRBJUDET ATT MONTERA: Däck med olika struktur, förutom om ett däck används tillfälligt. Däck av olika typ på samma axel, oavsett om det är enskilda eller sammankopplade hjul. Däck med hastighetskod eller belastningsindex som är lägre än de ursprungliga. CITROËN GER RÅD Kontrollera däckens lufttryck regelbundet. Obs! Det är normalt med en något lägre nivå till följd av normal luftcirkulering genom komponenterna eller vid temperaturfall. Kontrollera alltid däckens lufttryck i kyla. Annars bör 0,3 bar läggas till det rekommenderade trycket. Se till att ventilen har sin hatt eftersom det ökar lufttätheten. Byt ventil varje gång du byter däck. Det ger högre säkerhet. Om du endast ska byta två däck monterar du dem bak (för framhjulsdrift): Du får bättre fäste i tvära svängar och en ökad stabilitet vid inbromsning. På vintern bör du byta alla fyra däcken för att förbättra körbarheten, minska bromssträckor och få bättre kontroll över fordonet. Kontrollera stötdämparna regelbundet. Om de är slitna riskerar de att orsaka för tidigt slitage på däcken med upp till 25 procent.

7 VAR REDO INFÖR BILBESIKTNING Bilbesiktningen är särskilt hårda när det handlar om säkerhet, i synnerhet för däck och fälgar. > Om du vill slippa en ombesiktning bör du inte tveka att låta en CITROËN-specialist kontrollera dina drivaxlar. Glöm inte att däckens skick påverkar hela fordonets säkerhet och därmed säkerheten för dina passagerare. SÄKERHETEN FÖR CITROËN-RESERVDELAR CITROËN väljer dina däck från ledande tillverkare. Däckens tillförlitlighet och lämplighet för CITROËN-fordon testas rigoröst, vilket garanterar högsta tekniska kvalitet och optimal säkerhet. > Din CITROËN-återförsäljare erbjuder ett brett urval av vinterdäck. Fråga vilka som bäst passar din CITROËN. CITROËN TAR ANSVAR FÖR MILJÖN Som ansvarstagande tillverkare är CITROËN aktiva i hanteringen av förorenande produkter. Från fordonsdesign till återanvändning av gamla reservdelar engagerar sig CITROËN, tillsammans med sitt nätverk, i att vara drivande i varje steg av fordonets livscykel. CITROËN är medlem i GIE ALIAPUR och deltar i insamling och återanvändning av använda däck ( > Djupt engagemang för hållbar utveckling.

8 ANSVARIG BONSAI GRAFISK VERSIONSDATUM 2010 COPYRIGHT FOTON: CITROËN CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL rekommenderar CRÉATIVE TECHNOLOGIE

VINTERDÄCKGUIDE CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL

VINTERDÄCKGUIDE CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL VINTERDÄCKGUIDE CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL PÅ VINTERN GER VINTERDÄCK HÖGRE SÄKERHET PÅ VÄGARNA MED ELLER UTAN SNÖ I kallt, vått, isigt eller snöigt väglag

Läs mer

BROMSGUIDE CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL

BROMSGUIDE CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL BROMSGUIDE CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL BROMSSYSTEMET ÄR VÄSENTLIGT FÖR DIN SÄKERHET Bromsarna måste svara direkt och exakt varje gång du trycker ner pedalen.

Läs mer

OLJEBYTE CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL

OLJEBYTE CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL OLJEBYTE CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL VARFÖR SKA MAN SMÖRJA MOTORN? 1. OLJA Minskar friktion. Begränsar slitage på rörliga delar i motorn (vevaxel, kamaxel ) Möjliggör effektiv kylning av motorn.

Läs mer

sommardäck på sommaren

sommardäck på sommaren sommardäck på sommaren Kör aldrig på dubbfria vinterdäck på sommaren. Vinterdäck har mönster och gummiblandning som är anpassade för att fungera när det är kallt och vinterväglag. På sommaren ger dubbfria

Läs mer

Varför är däcken så viktiga?

Varför är däcken så viktiga? Våra bästa däckråd Varför är däcken så viktiga? Läs mer på: www.volvocars.se/dack Ibland är det lätt att glömma hur viktiga däcken är - de är ju faktiskt den enda kontakten mellan bilen och vägen. Det

Läs mer

Varför är däcken så viktiga?

Varför är däcken så viktiga? VÅRA BÄSTA DÄCKRÅD Varför är däcken så viktiga? Läs mer på: www.volvocars.se/dack Kom ihåg att dina däck är den enda kontakten mellan bilen och vägen. Det betyder att alla bilens säkerhetssystem sätts

Läs mer

Allt Om Däck. Allt om däck storleken. Betäckning för däckdimensionen: Vi rekommenderar denna del om du vill bli mer bekant med bildäck.

Allt Om Däck. Allt om däck storleken. Betäckning för däckdimensionen: Vi rekommenderar denna del om du vill bli mer bekant med bildäck. Allt Om Däck Pirellis däckkunskap Över hundra års erfarenhet av däckteknik har möjliggjort det för Pirelli att kombinera i sina produkter maximala nivåer av säkerhet, livslängd, komfort och miljöhänsyn.

Läs mer

Säkerhetsinstruktioner och användningsråd

Säkerhetsinstruktioner och användningsråd 1 Säkerhetsinstruktioner och användningsråd Inledning Däcket utgör den enda kontaktpunkten mellan fordonet och marken. Därför är det viktigt att användarna ser till att bevara däckens kvalitet och prestanda.

Läs mer

Redo för vintern. Säker framfart med vinterhjul från Mercedes-Benz.

Redo för vintern. Säker framfart med vinterhjul från Mercedes-Benz. Redo för vintern. Säker framfart med vinterhjul från Mercedes-Benz. Vintertid. ör fortsatt bekymmersfri körning, gör dig redo för den kalla årstiden i god tid med vinterhjul från Mercedes-Benz. Redan vid

Läs mer

VINTERDÄCK PÅ VINTERN

VINTERDÄCK PÅ VINTERN VINTERDÄCK PÅ VINTERN Ett vanligt svenskt femkronorsmynt hjälper dig att hålla koll på dina vinterdäck. Avståndet mellan överdelen på siffran 5 och kanten är 3 mm, vilket är minsta tillåtna mönsterdjup

Läs mer

TRAKTOR MAXI TRACTION IF MAXI TRACTION PERFORMER 65. För topprestanda: minskad jordpackning och högre arbetseffektivitet.

TRAKTOR MAXI TRACTION IF MAXI TRACTION PERFORMER 65. För topprestanda: minskad jordpackning och högre arbetseffektivitet. DÄCKSORTIMENT LANTBRUKSDÄCK I RADIALUTFÖRANDE 2016 TRAKTOR MAXI TRACTION IF För topprestanda: minskad jordpackning och högre arbetseffektivitet. 28 30 Upp till 20 % tyngre last. Utmärkt körkomfort även

Läs mer

Resultat från däckundersökning genomförd i samband med kampanj Däckrazzia 2011

Resultat från däckundersökning genomförd i samband med kampanj Däckrazzia 2011 Resultat från däckundersökning genomförd i samband med kampanj Däckrazzia 2011 1 Olagliga däck (

Läs mer

Resultat från däckundersökning genomförd i samband med däckrazzior 2017

Resultat från däckundersökning genomförd i samband med däckrazzior 2017 Resultat från däckundersökning genomförd i samband med däckrazzior 2017 Publiceringsdatum: 180827 1 Olagliga däck (

Läs mer

Bernt Wahlberg Informationschef The Scandinavian Tire & Rim Organization. Page 1

Bernt Wahlberg Informationschef The Scandinavian Tire & Rim Organization. Page 1 Bernt Wahlberg Informationschef The Scandinavian Tire & Rim Organization Page 1 Däcket En ovanlig god kompromiss Page 2 Däckens kvalitet är avgörande Köregenskaper Säkerhet Driftekonomi Page 3 Vägkänsla

Läs mer

BROMSAR. Allt du behöver veta om. Allt du behöver veta om PEUGEOT REKOMMENDERAR STÖTDÄMPARE KLIMATANLÄGGNING PEUGEOT ORIGINALDELAR BATTERIET DÄCK

BROMSAR. Allt du behöver veta om. Allt du behöver veta om PEUGEOT REKOMMENDERAR STÖTDÄMPARE KLIMATANLÄGGNING PEUGEOT ORIGINALDELAR BATTERIET DÄCK PEUGEOT REKOMMENDERAR KLIMATANLÄGGNING BATTERIET PIRATTILLVERKNING UTBYTESDELAR AVGASSYSTEM BELYSNING SMÖRJMEDEL PARTIKELFILTRET STÖTDÄMPARE PEUGEOT ORIGINALDELAR DÄCK VINDRUTA VINDRUTETORKARBLAD PEUGEOT

Läs mer

Säkerhetsinstruktioner och användningsråd

Säkerhetsinstruktioner och användningsråd 1 Säkerhetsinstruktioner och användningsråd INLEDNING Däcket är den enda kontaktpunkten mellan fordonet och marken. Därför är det viktigt att användarna ser till att bevara däckens kvalitet och prestanda.

Läs mer

Säkerhet. Vattenplaning Däckens mönsterdjup har en stor betydelse för fordonets säkerhet.

Säkerhet. Vattenplaning Däckens mönsterdjup har en stor betydelse för fordonets säkerhet. SOMMARDÄCK 2014 Säkerhet En av däckets vikigaste funktioner är att ge föraren hög säkerhet. Att kunna bromsa effektivt med korta bromssträckor och ge säkert grepp vid en undanmanöver. Detta skall däcket

Läs mer

Resultat från däckundersökning genomförd i samband med däckrazzior 2016

Resultat från däckundersökning genomförd i samband med däckrazzior 2016 Resultat från däckundersökning genomförd i samband med däckrazzior 2016 Publiceringsdatum: 170831 Olagliga däck (

Läs mer

TRASIG STRÅLKASTARE? BYT STÖTDÄMPARE

TRASIG STRÅLKASTARE? BYT STÖTDÄMPARE FÖR OMEDELBAR PUBLICERING En grundläggande komponent för fordonssäkerhet TRASIG STRÅLKASTARE? BYT STÖTDÄMPARE Hur alla negativa effekter som orsakas av utslitna stötdämpare påverkar andra delar på bilen

Läs mer

Säkerhetsinstruktioner och användningsråd

Säkerhetsinstruktioner och användningsråd Säkerhetsinstruktioner och användningsråd INLEDNING Däcket är den enda kontaktpunkten mellan fordonet och marken. Därför är det viktigt att användarna ser till att bevara däckens kvalitet och prestanda.

Läs mer

Resultat från däckundersökning genomförd i samband med däckrazzior 2015

Resultat från däckundersökning genomförd i samband med däckrazzior 2015 Resultat från däckundersökning genomförd i samband med däckrazzior 2015 Publiceringsdatum: 160829 1 Olagliga däck (

Läs mer

Resultat från däckundersökning genomförd i samband med däckrazzior 2012

Resultat från däckundersökning genomförd i samband med däckrazzior 2012 Resultat från däckundersökning genomförd i samband med däckrazzior 2012 Olagliga däck (

Läs mer

744:- 370:- spara. Sommardäcks-dax för din Saab! Kom in till Svenska Bil. Märkesdäck från GoodYear, Sava och Pirelli från

744:- 370:- spara. Sommardäcks-dax för din Saab! Kom in till Svenska Bil. Märkesdäck från GoodYear, Sava och Pirelli från Sommardäcks-dax för din Saab! Kom in till Svenska Bil. Märkesdäck från GoodYear, Sava och Pirelli från spara Utnyttja kupongen på sidan 7 och 370:- 744:- Vi har extraöppet när du behöver oss som bäst den

Läs mer

HJULUTRUSTNINGSTEKNIK

HJULUTRUSTNINGSTEKNIK HJULUTRUSTNINGSTEKNIK Ämnet hjulutrustningsteknik behandlar teknik som berör fordons hjulutrustning. Ämnet handlar om underhåll och service av fordons hjulutrustning. I ämnet ingår reparation och byte

Läs mer

Vinter. Med vinterhjul från Mercedes-Benz.

Vinter. Med vinterhjul från Mercedes-Benz. Vinter. Med vinterhjul från Mercedes-Benz. örändring. Nu kommer vintern igen. Gulnande löv och fallande temperaturer signalerar att det snart är dags. Det är nu hög tid att förbereda din Mercedes för regn,

Läs mer

Uppföljningssytemet är till för beställaren för att kunna se vad/vilka/hur mycket däck som köpts under året.

Uppföljningssytemet är till för beställaren för att kunna se vad/vilka/hur mycket däck som köpts under året. Sida 1 av 5 FRÅGOR OCH SVAR Sista dag för att ställa frågor är 2013-06-03 Ställ en fråga om den här upphandlingen HEJ Det står 14/5 att anbudet ska vara inlämnat. men här står det 3/6 att ställa frågor

Läs mer

Resultat från däckundersökning genomförd i samband med däckrazzior 2013

Resultat från däckundersökning genomförd i samband med däckrazzior 2013 Resultat från däckundersökning genomförd i samband med däckrazzior 2013 Publiceringsdatum: 140825 Olagliga däck (

Läs mer

31-1 INNEHÅLL 31109000120 ALLMÄN INFORMATION... 2 STANDARDMÅTTUPPGIFTER... 4

31-1 INNEHÅLL 31109000120 ALLMÄN INFORMATION... 2 STANDARDMÅTTUPPGIFTER... 4 31-1 FÄLG OCH DÄCK INNEHÅLL 31109000120 ALLMÄN INFORMATION... 2 STANDARDMÅTTUPPGIFTER... 4 FELSÖKNING... 5 ÅTGÄRD I BIL... 6 Kontroll av däcktryck... 6 Kontroll av däckslitage... 6 Kontroll av hjulens

Läs mer

Uppföljningssytemet är till för beställaren för att kunna se vad/vilka/hur mycket däck som köpts under året.

Uppföljningssytemet är till för beställaren för att kunna se vad/vilka/hur mycket däck som köpts under året. Sida 1 av 5 FRÅGOR OCH SVAR Sista dag för att ställa frågor är 2013-06-03 HEJ Det står 14/5 att anbudet ska vara inlämnat. men här står det 3/6 att ställa frågor till, Frågan besvarades 2013-05-13 av Michael

Läs mer

Bäste ESHO el-scooterägare, FörSiktigHEtSåtgärdEr För SäkEr åkning Kläder Körning När du kör med last/passagerare Kontroller före körning

Bäste ESHO el-scooterägare, FörSiktigHEtSåtgärdEr För SäkEr åkning Kläder Körning När du kör med last/passagerare Kontroller före körning Bäste ESHO el-scooterägare, Vi gratulerar dig till ditt köp av en ESHO el-scooter. För att du ska kunna åka säkert och trivsamt, rekommenderar vi dig att läsa denna manual grundligt och lära känna din

Läs mer

Däckens betydelse för väggreppet. Mattias Hjort. Friktion på sommarvägar 2014-05-27. Däckens inverkan. Mönsterdjup Lufttryck Däcktyp

Däckens betydelse för väggreppet. Mattias Hjort. Friktion på sommarvägar 2014-05-27. Däckens inverkan. Mönsterdjup Lufttryck Däcktyp Däckens betydelse för väggreppet Mattias Hjort Friktion på sommarvägar 2014-05-27 Däckens inverkan Mönsterdjup Lufttryck Däcktyp 1 Däckstatus i trafiken - Däckrazzior Mönsterdjup/Bromsfriktion på våt väg

Läs mer

Michelin 2013-2014. Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck Produktkatalog.

Michelin 2013-2014. Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck Produktkatalog. prislista VINTERDÄCK Michelin 2013-2014 Personbils-, SUV-/4x4- och lätta lastbilsdäck Produktkatalog. 2 Produktkatalog vinterdäck 2013-2014 INNEHÅLL: Kundservice... Sida 3 Däcketiketten... Sida 5 Michelin

Läs mer

643:- 370:- Sommardäcks- dax för din Opel! spara 1. Kom in till Svenska Bil! Märkesdäck från GoodYear, Sava och Pirelli från

643:- 370:- Sommardäcks- dax för din Opel! spara 1. Kom in till Svenska Bil! Märkesdäck från GoodYear, Sava och Pirelli från Sommardäcks- dax för din Opel! 643:- Kom in till Svenska Bil! Märkesdäck från GoodYear, Sava och Pirelli från Vi har extraöppet när du behöver oss som bäst den 25 mars och 1 april. Öppet hela året på våra

Läs mer

Slitna däck är farliga däck byt i god tid

Slitna däck är farliga däck byt i god tid Slitna däck är farliga däck byt i god tid Många tycker att bildäck är lika kul som ett tandläkarbesök, och man vet att det blir dyrt i båda fallen! Men se istället nya däck som en investering i säkerhet

Läs mer

Läs mer på:

Läs mer på: VÅRA BÄSTA DÄCKRÅD Läs mer på: www.volvocars.se/dack VARFÖR ÄR DÄCKEN SÅ VIKTIGA? Ibland är det lätt att glömma hur viktiga däcken är - de är ju faktiskt den enda kontakten mellan bilen och vägen. Det

Läs mer

Keep it MINI. MINI ORIGINALTILLBEHÖR. FÖR MINI 3- OCH 5-DÖRRAR.

Keep it MINI. MINI ORIGINALTILLBEHÖR. FÖR MINI 3- OCH 5-DÖRRAR. Keep it MINI. MINI ORIGINALTILLBEHÖR. FÖR MINI 3- OCH 5-DÖRRAR. BEHÅLL KÖRUPPLEVELSEN ÅRET RUNT. MINI Original-hjul är resultatet av de bästa kombinationerna av däck och fälgar. De är omsorgsfullt designade

Läs mer

Hur stor skillnad är det mellan slitna budgetdäck och ett. Begagnade däck tvingas bekänna färg när Motorföraren jämförtestar m

Hur stor skillnad är det mellan slitna budgetdäck och ett. Begagnade däck tvingas bekänna färg när Motorföraren jämförtestar m UTSLAGSGiVANdE. Nokians testbana i Finland är det perfekta stället att mäta däckprestanda på. 3 MM MÖNSTERdJUP. Det bega försvinner när vatten träng Begagnade däck tvingas bekänna färg när Motorföraren

Läs mer

Montera och demontera däcket korrekt

Montera och demontera däcket korrekt Montera och demontera däcket korrekt Demontering och montering av lantbruksdäck ska utföras av en utbildad kvalificerad yrkesperson med hjälp av lämpliga verktyg och åtgärder. Om flera personer utför dessa

Läs mer

Prislista KLEBER, en trygg vän på vägen. januari 2011 SOMMARDÄCK 2011. Personbilsdäck och lätta lastbilsdäck 1. Varje dag tänker KLEBER på dig

Prislista KLEBER, en trygg vän på vägen. januari 2011 SOMMARDÄCK 2011. Personbilsdäck och lätta lastbilsdäck 1. Varje dag tänker KLEBER på dig KLEBER, en trygg vän på vägen. ÅTERFÖRSÄLJARPRISLISTA PRISERNA ÄR EXKLUSIVE MOMS OCH ÅTERVINNINGSAVGIFT Prislista Personbilsdäck och lätta lastbilsdäck 1 SOMMARDÄCK 2011 januari 2011 Varje dag tänker KLEBER

Läs mer

I en klass för sig. Trust the Natives.

I en klass för sig. Trust the Natives. I en klass för sig. Trust the Natives. Grattis till ett bra val av däck! Nokian Tyres har tillverkat Hakkapeliitta vinterdäck sedan 1936. Det är alltså inte så konstigt att de är ett begrepp överallt där

Läs mer

Återlämning av leasingbil

Återlämning av leasingbil Bilaga 6 Återlämning av leasingbil Guide och riktlinjer Sign:... 2 Innehåll Läs igenom denna Återlämningsguide för att veta hur slitage på din bil bedöms under tiden du använder bilen. När det är dags

Läs mer

DÄCKSTÄLLET I LOO Loo 317, 466 92 Sollebrunn Tel. 0322-442 90 www.dackstallet.com

DÄCKSTÄLLET I LOO Loo 317, 466 92 Sollebrunn Tel. 0322-442 90 www.dackstallet.com ATV / UTV / QUAD DÄCKSTÄLLET I LOO Loo 317, 466 92 Sollebrunn Tel. 0322-442 90 www.dackstallet.com Välkommen till Däckstället i Loo! Det har nu gått över 30 år sedan bröderna Lennart och Kent-Åke startade

Läs mer

Din bästa däckaffär! Bli sommarens miljöhjälte... Vinn med ditt bästa tips! sommardäck och lättmetallfälgar!

Din bästa däckaffär! Bli sommarens miljöhjälte... Vinn med ditt bästa tips! sommardäck och lättmetallfälgar! Din bästa däckaffär! Lös Däckarkrysset, vinn nya sommardäck och lättmetallfälgar! Bli sommarens miljöhjälte... Vinn med ditt bästa tips! Däck för bättre och renare miljö... Däck för god ekonomi... Handla

Läs mer

Moped klass II Kunskapsprov

Moped klass II Kunskapsprov Moped klass II Kunskapsprov Förnamn Efternamn Adress Postnummer Ort Telefon Mobiltelefon E-postadress Personnummer Provet genomfört den Förrättningsman Lokal Ort Godkänd Ej godkänd Antal rätt Underskrift

Läs mer

Marken, Däcken och Diesel

Marken, Däcken och Diesel Marken, Däcken och Diesel Martin Terning, Michelin Målsättning är att kursdeltagarna förstår: Att olika däck har olika egenskaper och prestandad Att man kan minska markpackningen med rätt däck Att bra

Läs mer

Short - Course 2wd Stock

Short - Course 2wd Stock Short - Course 2wd Stock Electric 2wd Stock (SC10, Blitz, Strike, SCx, Slash Ultima SC, & Pro 2wd eller liknande) Chassi Hjulbas Min / Max 320mm/335mm (12.59in/13.19in ) Total längd Min/Max 540mm / 568mm

Läs mer

Resultat från däckundersökning genomförd i samband med däckrazzior 2014

Resultat från däckundersökning genomförd i samband med däckrazzior 2014 Resultat från däckundersökning genomförd i samband med däckrazzior 2014 Publiceringsdatum: 150831 1 Olagliga däck (

Läs mer

Keep it MINI. MINI ORIGINALTILLBEHÖR till mini countryman.

Keep it MINI. MINI ORIGINALTILLBEHÖR till mini countryman. Keep it MINI. MINI ORIGINALTILLBEHÖR till mini countryman. BEHÅLL KÖRUPPLEVELSEN året runt. MINI Original-hjul är resultatet av de bästa kombinationerna av däck och fälgar. De är omsorgsfullt designade

Läs mer

Vi utvecklade däcken som satt på bilen som slog det första hastighetsrekordet av dignitet drömgränsen 600 mph. Vi satte de första däcken på månen

Vi utvecklade däcken som satt på bilen som slog det första hastighetsrekordet av dignitet drömgränsen 600 mph. Vi satte de första däcken på månen PRODUKTÖVERKT 4x4/SUV Sommardäck Vi producerade däck för T-Forden, den första massproducerade bilen Vi utvecklade däcken som satt på bilen som slog det första hastighetsrekordet av dignitet drömgränsen

Läs mer

GUIDE FÖR LUFTKONDITIONERING CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL

GUIDE FÖR LUFTKONDITIONERING CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL GUIDE FÖR LUFTKONDITIONERING CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL CITROËN GER RÅD FÖR BÄTTRE UNDERHÅLL LUFTKONDITIONERING ÄR EN GRUNDLÄGGANDE KOMPONENT FÖR BEKVÄMLIGHET MEN ÄVEN FÖR DIN SÄKERHET. Luftkonditioneringssystemet

Läs mer

Kom in till oss för mer information! Med hjälp av Dynafleetpaketet Bränsle och miljö kan du följa förarens bromsaktivitet

Kom in till oss för mer information! Med hjälp av Dynafleetpaketet Bränsle och miljö kan du följa förarens bromsaktivitet Du släpar väl inte efter? Just nu erbjuder vi kontroll av släpvagnens bromsar Tag chansen att minska dina kostnader genom att reparera eventuella fel och brister på ett tidigt stadium. Dessutom gör vi

Läs mer

Produktkatalog Continental sommardäck 2015

Produktkatalog Continental sommardäck 2015 Produktkatalog Continental sommardäck 2015 Personbil, SUV / 4x4 och van En professionell samarbetspartner till fordonsindustrin - Bäst på broms Av alla nya bilar i Europa rullar i genomsnitt mer än var

Läs mer

Brukarmanual. art.nr. bruks-brukarmanual Rev.2014-01. Panthera AB, Gunnebogatan 26, 163 53 Spånga, 08-761 50 40, www.panthera.se, panthera@panthera.

Brukarmanual. art.nr. bruks-brukarmanual Rev.2014-01. Panthera AB, Gunnebogatan 26, 163 53 Spånga, 08-761 50 40, www.panthera.se, panthera@panthera. Brukarmanual art.nr. bruks-brukarmanual Rev.2014-01 Avsett ändamål Panthera är en rullstol för dig som behöver en lättkörd vardagsrullstol som du kan sitta bra och sittriktigt i. Den är konstruerad så

Läs mer

BALANSERINGS & MONTERINGS TEKNIK

BALANSERINGS & MONTERINGS TEKNIK BALANSERINGS & MONTERINGS TEKNIK Balanseringsteknik Beskriva hjulbalanseringens fördelar Förstå obalansens orsaker, samt att avhjälpa dessa Förstå kraven på korrekt balansering Korrekt uppspänning på hjulbalanseringsmaskin

Läs mer

Cirkaprislista sommardäck. till återförsäljare December 2010

Cirkaprislista sommardäck. till återförsäljare December 2010 Cirkaprislista sommardäck till återförsäljare December 2010 Hakka- Skydd Nokian Tyres produktförsäkring ger Nokian Hakka sommardäck ett ökat skydd som heter Hakka- skydd. Om däcket skadas under normalt

Läs mer

En god start på sommaren. Kör säkert med däck och fälg anpassade för din Mercedes-Benz.

En god start på sommaren. Kör säkert med däck och fälg anpassade för din Mercedes-Benz. En god start på sommaren. Kör säkert med däck och fälg anpassade för din Mercedes-Benz. Säsongsstart. Äntligen vår Dax att montera sommarhjulen på din Mercedes! Färdas säkert i alla väder under den varma

Läs mer

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om användning av däck m.m. avsedda för bilar och släpvagnar som dras av bilar;

Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om användning av däck m.m. avsedda för bilar och släpvagnar som dras av bilar; Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om användning av däck m.m. avsedda för bilar och släpvagnar som dras av bilar; beslutade den 14 april 2009. Transportstyrelsen föreskriver följande med

Läs mer

Guide och riktlinjer gällande skötsel av din leasingbil.

Guide och riktlinjer gällande skötsel av din leasingbil. BMW Financial Services www.bmw.se/ finansiering När du älskar att köra Guide och riktlinjer gällande skötsel av din leasingbil. 2 Innehåll Inledning 4 Läs igenom denna Återlämningsguide för att veta hur

Läs mer

Driftsäker prestanda och lång livslängd. Flotation-däck från Nokian Tyres

Driftsäker prestanda och lång livslängd. Flotation-däck från Nokian Tyres Driftsäker prestanda och lång livslängd Flotation-däck från Nokian Tyres KVALITET SOM DU KAN LITA PÅ I krävande förhållanden är det driftsäkerhet och en lång, problemfri livslängd som ger valuta för pengarna.

Läs mer

Information från leverantören av originalutrustningen

Information från leverantören av originalutrustningen Verkstadstips Information från leverantören av originalutrustningen GKN Driveline är världens ledande leverantör av komponenter och system till kraftöverföringar för fordonsindustrin. Vår globala marknadsledande

Läs mer

Flamco. Flamcovent. Monterings- och användarmanual. Flamcovent luftseparator. 4-24-189/A/2002, Flamco 18503871

Flamco. Flamcovent. Monterings- och användarmanual. Flamcovent luftseparator. 4-24-189/A/2002, Flamco 18503871 Flamcovent Flamcovent luftseparator 4-24-189//2002, Flamco 18503871 S Monterings- och användarmanual Monterings- och användarmanual Tekniska specifikationer Maximalt arbetstryck Maximal arbetstemperatur

Läs mer

Instruktionsbok Modeller: T1100, FL400

Instruktionsbok Modeller: T1100, FL400 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förord och ID-nummer 2 Allmänt 3 Säkerhetsföreskrifter 3-5 Användning 5 Underhåll och service 6 Reparationer 6 Förvaring 6 Förord FL 400 och T1100 tillverkas av Kranman AB Innan du

Läs mer

ENTREPRENADDÄCK FÖR LJUNGBY MASKIN

ENTREPRENADDÄCK FÖR LJUNGBY MASKIN ENTREPRENADDÄCK FÖR LJUNGBY MASKIN Index Kompakta och medeltunga lastare 4-7 Mönsterklasser enligt TRA E2/L2/G2 - E3/L3/G3 E4/L4 /S Reguljärt Mönster Djupt Mönster Extra Djupt Mönster 100% 150% 250% 65"

Läs mer

SÄKERHETSINSTRUKTIONER SKALL LÄSAS FÖRE ANVÄNDNING

SÄKERHETSINSTRUKTIONER SKALL LÄSAS FÖRE ANVÄNDNING Anvisningar och säkerhetsinstruktioner för brukare av Mini Crosser med brukarvikt över 150 kg Tillägg till bruksanvisning för Mini Crosser 130T vid brukarvikt över 150 kg SÄKERHETSINSTRUKTIONER SKALL LÄSAS

Läs mer

Återlämningsguide. Guide för skötsel och vård av din privatleasingbil. Toyota Financial Services 2019

Återlämningsguide. Guide för skötsel och vård av din privatleasingbil. Toyota Financial Services 2019 Återlämningsguide Guide för skötsel och vård av din privatleasingbil 2019 Definitioner Här i foldern kan du läsa mer om vad du bör tänka på och hur du tar hand om din leasingbil under avtalsperioden. Tecken

Läs mer

Keep it MINI. MINI ORIGINALTILLBEHÖR till mini countryman.

Keep it MINI. MINI ORIGINALTILLBEHÖR till mini countryman. Keep it MINI. MINI ORIGINALTILLBEHÖR till mini countryman. BEHÅLL KÖRUPPLEVELSEN året runt. MINI Original-hjul är resultatet av de bästa kombinationerna av däck och fälgar. De är omsorgsfullt designade

Läs mer

Contractor Världens effektivaste minidumper UNIKT STYRSYSTEM SUVERÄNA KÖREGENSKAPER

Contractor Världens effektivaste minidumper UNIKT STYRSYSTEM SUVERÄNA KÖREGENSKAPER Contractor Världens effektivaste minidumper UNIKT STYRSYSTEM SUVERÄNA KÖREGENSKAPER Styr ett ton med en hand Twinca A/S utvecklar, producerar och förhandlar hydrauliska minidumprar till kunder över hela

Läs mer

SÄKERHETSREGLER. Reklamation gäller inte i följande fall:

SÄKERHETSREGLER. Reklamation gäller inte i följande fall: DIN ELCYKEL 1 SÄKERHETSREGLER Om säkerhetsåtgärder inte iakttas riskerar du att skada sig själv eller andra. Följ därför alltid säkerhetsanvisningarna för att minimera riskerna för elektriska stötar och

Läs mer

Säkra hjul räddar liv. För tunga lastbilar, släpvagnar och bussar

Säkra hjul räddar liv. För tunga lastbilar, släpvagnar och bussar Säkra hjul räddar liv För tunga lastbilar, släpvagnar och bussar Ett löst hjul äventyrar säkerheten på vägen. Hjulmuttrar lossnar under körning Denna sanning kan leda till att ett hjul faller av, vilket

Läs mer

GUIDE RIKTLINJER SLITAGE & SKADOR

GUIDE RIKTLINJER SLITAGE & SKADOR GUIDE RIKTLINJER SLITAGE & SKADOR Förord Hertz är Sveriges ledande företag inom köp och drift av fordon för korttidsuthyrning. Våra fordon hyrs i huvudsak ut till svenska och utländska kunder som ska på

Läs mer

ATV vagnar och tillbehör

ATV vagnar och tillbehör Nr 8, gäller fr o m 2013-12-01 Snökedjor och slirskydd Snökedjor utan brodd för traktorer och anläggningsmaskiner... 2 Broddkedjor för traktorer och anläggningsmaskiner... 11 Skogskedjor Griper Skog...

Läs mer

DÄCK, SLANG, MASSIVGUMMIRINGAR

DÄCK, SLANG, MASSIVGUMMIRINGAR Vårdsystem FM M7782-125303 Sida 1 av 8 DÄCK, SLANG, MASSIVGUMMIRINGAR ALLMÄNT Normtabell För utförligare beskrivning av normerna se M7782-112001 NORMER GEMENSAMT. Publikationen gäller - Däck och slangar

Läs mer

Wear & Tear Guide Återlämning av leasingbil guide och riktlinjer

Wear & Tear Guide Återlämning av leasingbil guide och riktlinjer Wear & Tear Guide Återlämning av leasingbil guide och riktlinjer Bilaga 7 Version 1.2 Sign: Innehåll Inledning 4 Förarens skyldigheter 5 Checklista 6 Läs igenom denna återlämningsguide för att veta hur

Läs mer

3.4.9 Mätning och inställning av toe-in

3.4.9 Mätning och inställning av toe-in F ordonsteknik 3.4.9 Mätning och inställning av toe-in Definition Schematisk återgivning av toe-in: Genom toe-ininställningen får axlarna däckslitagevärden som är jämförbara med personbilar. Seriemässig

Läs mer

Angående Miljöstyrningsrådets förslag till upphandlingskriterier för persontransporter

Angående Miljöstyrningsrådets förslag till upphandlingskriterier för persontransporter Miljöstyrningsrådet Annie Stålberg Vasagatan 15-17 111 20 Stockholm Stockholm Vår referens 2012-08-17 Rebecca Källström Angående Miljöstyrningsrådets förslag till upphandlingskriterier för persontransporter

Läs mer

Däckratsia 2016 SÄKERHETSKAMPANJ

Däckratsia 2016 SÄKERHETSKAMPANJ Däckratsia 2016 SÄKERHETSKAMPANJ 1/24 BILDÄCKSFÖRBUNDET TRAFIKSKYDDET POLISEN KAMPANJTEMA 2/24 KOLLA DÄCKEN I TID betonar bilistens eget ansvar KAMPANJENS MÅLSÄTTNINGAR 3/24 Att påminna om däckens säkerhetsbetydelse

Läs mer

Däckratsia 2017 INFORMATIONSKAMPANJ

Däckratsia 2017 INFORMATIONSKAMPANJ Däckratsia 2017 INFORMATIONSKAMPANJ 1/24 KAMPANJTEMA 2/24 KOLLA DÄCKEN I TID betonar bilistens eget ansvar KAMPANJENS MÅLSÄTTNINGAR 3/24 Att påminna om däckens säkerhetsbetydelse i höstens blötfören Att

Läs mer

TOUCH TRAINER Underhåll & Troubleshooting Manual

TOUCH TRAINER Underhåll & Troubleshooting Manual TOUCH TRAINER Underhåll & Troubleshooting Manual Regelbundet underhåll på din TOCA Touch Trainer förlänger livslängden på din tillgång och försäkrar dig om att varje träningspass flyter på utan problem.

Läs mer

Vid fel och frågor angående den lånade elrullstolen kontakta Hjälpmedel Västernorrland via telefon:

Vid fel och frågor angående den lånade elrullstolen kontakta Hjälpmedel Västernorrland via telefon: Att låna elrullstol Elrullstolen gör att du kan röra dig friare men att köra en elrullstol är också förenat med ansvar och vissa risker. Du måste kunna köra elrullstolen utan att utsätta dig själv eller

Läs mer

Nokian E-Truck. Pålitliga året-runt-däck för medel och regionala transporter

Nokian E-Truck. Pålitliga året-runt-däck för medel och regionala transporter Nokian E-Truck Pålitliga året-runt-däck för medel och regionala transporter Berättelser från vägen GERARD LEUSHUIS, NEDERLÄNDERNA Jag åker på söndag och kommer tillbaka helskinnad på lördag Gerard Leushuis

Läs mer

Däckbarometern 2013 PRESSINFORMATION

Däckbarometern 2013 PRESSINFORMATION Däckbarometern 2013 Däckbarometern 2013 Förord Välkommen till Goodyears Däckbarometer som är en färsk rapport om däck, körvanor och trafiksäkerhet. I Däckbarometern har vi bland annat kartagt hur svenskarna

Läs mer

Välkommen TILL NÄRINGSLIVSFRUKOST. Miljötänk i bilkörning

Välkommen TILL NÄRINGSLIVSFRUKOST. Miljötänk i bilkörning Välkommen TILL NÄRINGSLIVSFRUKOST Miljötänk i bilkörning Miljötänk i bilkörning Lennart Svensson Trafikläraren som coachar företag, kommuner och körkortselever med en körstil som är bra för både miljön

Läs mer

Sammanfattning...5. Bakgrund...6. Däckrisk...6. Mönsterdjup...6. Lufttryck...6. Finsk förebild...6. Kampanj däckrazzia i Sverige...6. Genomförande...

Sammanfattning...5. Bakgrund...6. Däckrisk...6. Mönsterdjup...6. Lufttryck...6. Finsk förebild...6. Kampanj däckrazzia i Sverige...6. Genomförande... Resultat från däckundersökning genomförd i samband med kampanj Däckrazzia 2007 www.polisen.se www.vv.se www. dackinfo.se www.ntf.se www.bilprovningen.se Sida 2 av 28 Sida 3 av 28 Innehåll Sammanfattning...5

Läs mer

ANAB AB C/O ANDERS GUSTAVSSON VASTANBY ROSENLUND 2 716 93 FJUGESTA SWEDEN WWW.ANABINT.COM

ANAB AB C/O ANDERS GUSTAVSSON VASTANBY ROSENLUND 2 716 93 FJUGESTA SWEDEN WWW.ANABINT.COM CB-580 Manual Distrubitör/återförsäljare ANAB AB C/O ANDERS GUSTAVSSON VASTANBY ROSENLUND 2 716 93 FJUGESTA SWEDEN WWW.ANABINT.COM 1. Säkerhets Instruktioner..2 2. Produkt instruktion.2 2.1 Yttre konstruktionsskiss

Läs mer

Brukarmanual. art.nr. bruks-brukarmanual Rev Panthera AB, Gunnebogatan 26, Spånga, ,

Brukarmanual. art.nr. bruks-brukarmanual Rev Panthera AB, Gunnebogatan 26, Spånga, , Brukarmanual art.nr. bruks-brukarmanual Rev.2017-03 Avsett ändamål Panthera är en rullstol för dig som behöver en lättkörd vardagsrullstol som du kan sitta bra och sittriktigt i. Den är konstruerad så

Läs mer

Guide för bedömning av slitage och skador

Guide för bedömning av slitage och skador Guide för bedömning av slitage och skador Vi hoppas att ditt bilinnehav via Leaseonline privatleasing kommer ge dig många mil av bekymmersfri körglädje och möjlighet till stor rörelsefrihet! Det är viktigt

Läs mer

SKEPPSHULT S3 TREHJULIGA CYKLAR

SKEPPSHULT S3 TREHJULIGA CYKLAR SKEPPSHULT S3 TREHJULIGA CYKLAR Det fina med tre hjul eller hur ALLA ska kunna cykla. Varför ska man sluta cykla när man blir äldre? Eller varför ska man inte få möjligheten att uppleva en cykeltur om

Läs mer

Återlämna din Mercedes på rätt sätt.

Återlämna din Mercedes på rätt sätt. Återlämna din Mercedes på rätt sätt. Dialog och klara besked - från första början. För oss är det viktigt att ha nöjda kunder, att ge omfattande information och inte minst att hålla en hög professionell

Läs mer

GRAFISKA RIKTLINJER FÖR ANNONSPRODUKTION

GRAFISKA RIKTLINJER FÖR ANNONSPRODUKTION GRAFISKA RIKTLINJER FÖR ANNONSPRODUKTION EN ENHETLIG PROFIL För oss på HAND är det väldigt viktigt att all vår kommunikation ser likadan ut oberoende vem som annonserar. För att göra detta enkelt har vi

Läs mer

ENTREPRENADDÄCK FÖR VOLVO

ENTREPRENADDÄCK FÖR VOLVO ENTREPRENADDÄCK FÖR VOLVO Index Kompakta och medeltunga lastare 4-7 Mönsterklasser enligt TRA Ledade dumprar 8-9 E2/L2/G2 - E3/L3/G3 E4/L4 L5/L5S Grävmaskiner (tvillingmonterade) 10 Reguljärt Mönster Djupt

Läs mer

Bruksanvisning RINK Modell 1005 & 1010 Maskin nr:

Bruksanvisning RINK Modell 1005 & 1010 Maskin nr: Bruksanvisning RINK Modell 1005 & 1010 Maskin nr: OBS! FÖR ATT SÄKERSTÄLLA SÄKER ANVÄNDNING OCH UPPNÅ BÄSTA MÖJLIGA PRESTANDA ÄR DET MYCKET VIKTIGT ATT DU LÄSER DENNA BRUKSANVISNING INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA

Läs mer

10 punkter för grönare bilkörning

10 punkter för grönare bilkörning Kampanjen Gör Bilen Grönare syftar till att reducera bilarnas negativa effekt på miljön och hjälpa förarna att tänka och köra grönt. 10 punkter för grönare bilkörning Köp grönt en bil med låga koldioxidutsläpp

Läs mer

TEST SOMMARDÄCK. Välkommen till världens förmodligen mest ambitiösa däcktest! Vi har kört 16 sommardäck genom tolv moment. Vilket är bäst?

TEST SOMMARDÄCK. Välkommen till världens förmodligen mest ambitiösa däcktest! Vi har kört 16 sommardäck genom tolv moment. Vilket är bäst? TET OMMARDÄCK älkommen till världens förmodligen mest ambitiösa däcktest! i har kört 16 sommardäck genom tolv moment. ilket är bäst? DET TORA 54 TETET RULLAR Dimension 205/55 R16 I Av Daniel Bott ADAC,

Läs mer

Sommardäcksfamiljen Nokian Hakka för varierande nordiska förhållanden

Sommardäcksfamiljen Nokian Hakka för varierande nordiska förhållanden PRESSINFORMATION 2014-03- 05 Sommardäcksfamiljen Nokian Hakka för varierande nordiska förhållanden Hakka- skydd ger trygghet och garanterar att resan kan fortsätta vid en däckskada Nokian Hakka sommardäck

Läs mer

Spacemaker Ministöd. Bruksanvisning. Spacemakers ministöd är utvecklat för effektiv ståträning och förflyttning både på institution och i hemmiljö.

Spacemaker Ministöd. Bruksanvisning. Spacemakers ministöd är utvecklat för effektiv ståträning och förflyttning både på institution och i hemmiljö. Bruksanvisning Studera denna bruksanvisning noggrant innan ni börjar använda ministödet. Om ni har några frågor rörande användningen eller underhållet av ert nya ministöd och inte hittar svaren i bruksanvisningen

Läs mer

1. Grunder. 2. Framvagn. Teknik Kurs Karting. UAK Karting

1. Grunder. 2. Framvagn. Teknik Kurs Karting. UAK Karting Teknik Kurs Karting 1. Grunder Även om det finns en del likheter mellan en kart och en bil är de ändå väldigt olika. De två största skillnaderna är att en kart inte har några diffar (differentialer eller

Läs mer

PRISLISTA NR 06 / GÄLLER FRÅN OCH MED JANUARI 2017 / PRISER EXKL. MOMS

PRISLISTA NR 06 / GÄLLER FRÅN OCH MED JANUARI 2017 / PRISER EXKL. MOMS 2017 PRISLISTA NR 06 / GÄLLER FRÅN OCH MED JANUARI 2017 / PRISER West Lake är ett fabrikat på stark frammarsch. Med fokusering på stark tillväxt globalt investeras löpande i nya fabriker och snart har

Läs mer

Bruksanvisning. Art.nr , Rev.nr

Bruksanvisning. Art.nr , Rev.nr Bruksanvisning Art.nr. 90014, Rev.nr. 2017-04 1. Inledning GEARWHEEL är mycket glada över att du valt att använda möjligheten med växlingsbara rullstolshjul. GEARWHEEL är mycket noga med att du som användare

Läs mer

Utkast till. KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EU) nr /.. av den [ ]

Utkast till. KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EU) nr /.. av den [ ] EUROPEISKA KOMMISSIONEN D012385/02 UTKAST ver. 3.00, 10 december 2010 Utkast till KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EU) nr /.. av den [ ] om krav för typgodkännande av motorfordon och släpvagnar till dessa vad

Läs mer

rar reglering av kompressor. Systemet är förberett för att kunna styra och kontrollera ett nätverk med upp till sex anslutna kompressorer.

rar reglering av kompressor. Systemet är förberett för att kunna styra och kontrollera ett nätverk med upp till sex anslutna kompressorer. NEWTON HÖGSTA PRESTANDA FÖR DE MEST KRÄVANDE LÖSNINGARNA NEWTON-serien är direktdrivna kompressorer för optimering av energiförbrukning. Låga varvtal och låg arbetstemperatur ger bästa prestanda och förlänger

Läs mer