Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 14 juni 2018 kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 14 juni 2018 kl"

Transkript

1 Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 14 juni 2018 kl Sammanträdet inleds med utnämning av vårens Nytänkare Sedan börjar Allmänhetens frågestund. Frågestunden håller på ca 30 minuter. Frågor kan lämnas skriftligt, i förväg, till kommunkansliet eller skriftligt/muntligt vid sammanträdet. Anonyma frågor kommer inte att tas upp. Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 19 juni 2018 kl Justerare: Helene Larsson-Saikoff och Ulf Söhrman med Torbjörn Parling och Ulla Olsson som ersättare. 1. Val av justerare 2. Motion ang. förslag till avskaffande av karensdag vid sjukfrånvaro orsakad av smittsam sjukdom som är arbetsrelaterad 3. Motion angående utredning om att utveckla och förbättra organisationen för lokalvård på kommunens äldreboenden 4. Motion ang. individuell biståndsbedömning på kommunens särskilda boenden 5. Förslag till ny prissättning för rengöring (sotning) i Bergslagens Räddningstjänst 6. Regionbildning Samverkansavtal mellan kommunerna i Värmland och regionen slutligt förslag 7. Lokalt partistöd Översyn av arvoden 9. Fyllnadsval i socialnämnden 10. Fyllnadsval i barn- och utbildningsnämnden 11. Fyllnadsval i miljö- och byggnadsnämnden 12. Revisorerna informerar 13. Interpellation om bredbandsutbyggnaden i kommunen 14. Interpellation angående markförvärv vid Piludden Välkomna! Ordförande

2 Kf Dnr 2018/131 Motion ang. förslag till avskaffande av karensdag vid sjukfrånvaro orsakad av smittsam sjukdom som är arbetsrelaterad I motion 3 juni 2018 skriver Christer Olsson (M): Kommunens medarbetare drabbas ibland av smittsamma sjukdomar som går att härleda till deras arbeten och detta är ffa. Inom äldreomsorg kommunal sjukvård, funktionsstöd, barnomsorg och skola. Ett exempel på en sådan smitta är calicivirus eller det som vi i dagligt tal benämner vinterkräksjuka. I år har denna smitta varit mycket intensiv och återkommande på en del arbetsplatser, vilket medfört att personal har blivit smittade, ibland flera gånger och därmed tvingats att sjukskriva sig. Förutom att drabbas av sjukdomen så drabbas också de som smittas ekonomiskt på grund av sjukskrivning, där det görs avdrag för en karensdag vid varje tillfälle och för många kan detta vara kännbart. Undertecknad föreslår mot bakgrund av ovanstående; att Kommunstyrelsen ges i uppdrag att utreda möjligheterna att avskaffa karensdagen vid sjukfrånvaro orsakad av smittsam sjukdom som är arbetsrelaterad.

3 Kf Dnr 2018/132 Motion angående utredning om att utveckla och förbättra organisationen för lokalvård på kommunens äldreboenden I motion 3 juni 2018 skriver Christer Olsson (M): Lokalvård och städorganisation behöver att ses över på kommunens äldreboenden. Idag städas de flesta ytor av vårdpersonal och de gör naturligtvis ett bra jobb utifrån förutsättningarna som finns. Det som saknas är dock att det aldrig sker några storstädningar, där golv skuras och bonas och där övriga ytor rengörs ordentligt minst två gånger per år, höst och vår. Sådana insatser skulle ge våra äldreboenden ett betydligt fräschare intryck, förbättra hygien och trivsel, samt minska riskerna för smittspridning. Om det t.ex. också vore speciell personal som skötte löpande lokalvård och städning så skulle tid kunna frigöras för den vårdpersonal som idag städar att ägna mer tid åt de gamla som bor på våra äldreboenden, vilket säkert skulle uppskattas. Mot bakgrund av ovanstående föreslår undertecknad; att Kommunstyrelsen ges i uppdrag att utreda hur lokalvård och städ kan utvecklas och förbättras på kommunens äldreboenden.

4 Kf Dnr 2018/133 Motion ang. individuell biståndsbedömning på kommunens särskilda boenden I motion 3 juni 2018 skriver Christer Olsson (M): För närvarande görs inga individuella biståndsbedömningar i Filipstads kommun när det gäller äldre som bor i särskilda boendeformer. Därmed så säkerställs inte heller att varje individs specifika behov av stöd och hjälp tillgodoses. Istället utformas beslut om boende som ett insatsbeslut. Det finns en nationell värdegrund som beskriver äldre personers rätt att leva ett värdigt liv och att känna välbefinnande, vilket bland annat innebär rätt till självbestämmande, rätt till privatliv och känsla av trygghet. För att se människors behov utgår Socialstyrelsen från KSAM Känsla av Sammanhang och ett salutogent, hälsobefrämjande förhållningssätt. Meningsfullhet, begriplighet och hanterbarhet är ledorden för den enskildes uppfattning om vilka behov av hjälp som individen har. Regeringen beslutade om en förändring i Socialtjänstförordningen, där det nu är förtydligat att den enskildes behov ska vara styrande och att det ska finnas en personalbemanning på våra äldreboenden som motsvarar varje individs behov av stöd och hjälp. Den nya bestämmelsen började gälla från och med Nu är det juni månad 2018 och i Filipstads kommun har vi fortfarande inte vidtagit några åtgärder för att säkerställa att våra gamla som bor på särskilda boenden får en individuell biståndsbedömning och därför föreslår undertecknad; att Kommunstyrelsen ges i uppdrag att snarast tillse att det blir obligatoriskt med individuell biståndsbedömning på särskilda boenden i Filipstads kommun, så att vi därmed lever upp till det beslut som togs av regeringen

5 Kommunstyrelsen 23 maj Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 maj Kf Ks 44 Au 33 Dnr 2018/98 Förslag till ny prissättning för rengöring (sotning) i Bergslagens Räddningstjänst Bergslagens Räddningstjänst har fått in underlag från Karlstadsregionens räddningstjänstförbund som genomförde en förändring och har utifrån detta tagit fram ett förslag till nya avgifter för rengöring som måste fattas beslut om i respektive medlemskommun innan det kan träda ikraft. Direktionen för Bergslagens Räddningstjänst har vid sammanträdet 26 april 2017, 18 beslutat anta upprättat förslag till nya avgifter för rengöring samt att förändrade taxor föreslås tillställas medlemmarnas kommunfullmäktige för beslut. Arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att anta upprättat förslag till nya avgifter för rengöring. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta upprättat förslag till nya avgifter för rengöring.

6 Kommunstyrelsen 23 maj Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 maj Kf Ks 46 Au 34 Dnr 2018/ 106 Regionbildning- Slutligt förslag till samverkansavtal mellan kommunerna i Värmland och regionen Landstinget i Värmland meddelar i missiv 2 maj 2018 att Landstingsfullmäktige beslutade den 29 augusti 2017 att ansöka hos regeringen om att få överta det regionala utvecklingsansvaret, enligt Lag om regionalt utvecklingsansvar i vissa län (SFS 2010:630), från den 1 januari En väl fungerande samverkan mellan kommunerna och den blivande regionen är en förutsättning för ett framgångsrikt strategiskt regionalt utvecklingsarbete. Mot bakgrund av detta har ett förslag till samverkansavtal mellan parterna arbetats fram gemensamt. Avtalsförslaget har varit på remiss till samtliga kommuner och remisstiden gick ut den 13 april. Med hänsyn taget till inkomna remissvar beslutade landstingsstyrelsen den 24 april 2018, föreslå landstingsfullmäktige att godkänna förslaget till samverkansavtal. Styrelsen beslutade även att skicka ut förslaget till kommunerna i Värmland för godkännande. Enligt tidigare överenskommen tidsplan ska samtliga parter godkänna avtalet senast under juni månad Arbetsutskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att anta föreliggande förslag. Kommunchef Claes Hultgren presenterar ärendet och besvarar frågor i anslutning härtill. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta föreliggande förslag.

7 Kommunstyrelsen 23 maj Kf Ks 47 Dnr 2018/113 Lokalt partistöd 2018 Regler för lokalt partistöd fattades av kommunfullmäktige , med stöd av de regler som följer av Kommunallagen kap 2, Det innebär att partiernas redovisning ska innehålla följande: En ekonomisk redovisning av hur partistödet använts och hur mycket som eventuellt förs över till nästa år. En granskare (person utöver den som upprättat redovisningen) skall intyga att den stämmer. Det kan göras med ett intyg eller med en underskrift av den blanketten förvaltningen upprättat som redovisningsstöd, om den blanketten används. En redovisning som i löpande text beskriver det lokala politiska arbetet. Om medel skickats till central organisation, skall det även på något sätt beskrivas den motprestation det lokala partiet erhåller. I Filipstads kommunfullmäktige finns för närvarande ett tomt mandat. Med tomt mandat menas att Länsstyrelsen ej haft någon ny person att sätta in som ledamot när någon avsagt sig platsen. För detta tomma mandat utgår ej mandatstöd. Samtliga partier representerade i Filipstads kommunfullmäktige har inkommit med de redovisningshandlingar som erfordras avseende år Filipstadspartiet har dock meddelat att de ej vill ta emot partistöd år 2018 då de avser att avveckla verksamheten. Förslag till beslut att föreslå kommunfullmäktige besluta utbetala lokalt partistöd för år 2018 till de i kommunfullmäktige representerade partierna, enligt gällande regler samt att ej utbetala lokal partistöd till Filipstadspartiet i enlighet med deras begäran. Kanslichef Catrin Marsell presenterar ärendet. I samband med presentationen besvaras även frågor.

8 Kommunstyrelsen 23 maj Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att föreslå kommunfullmäktige besluta utbetala lokalt partistöd för år 2018 till de i kommunfullmäktige representerade partierna, enligt gällande regler samt att ej utbetala lokal partistöd till Filipstadspartiet i enlighet med deras begäran.

9 Kommunstyrelsen 23 maj Kommunstyrelsen 15 mars Ks 48 Kf Ks 20 Dnr 2018/73 Översyn av arvoden Inför nästkommande mandatperiod tillsätts en parlamentarisk arbetsgrupp för att se över arvodesbestämmelserna för Filipstads kommun. Gruppen uppdras bereda ärendet så att beslut i frågan kan fattas av kommunfullmäktige senast juni Förutom kommunfullmäktiges ordförande Marina Isaksson och sekreterare Catrin Marsell bemyndigas varje i kommunfullmäktige representerat parti anmäla deltagare i arbetsgruppen. Respektive partis gruppledare meddelar deltagare till sekreteraren senast 28 mars då gruppens första möte äger rum. Kommunstyrelsen beslutar att tillsätta en arbetsgrupp för översyn av arvoden bestående av kommunfullmäktiges ordförande, kommunfullmäktiges sekreterare samt en representant från varje parti enligt ovan samt att arbetsgruppen uppdras bereda ärendet så att beslut kan fattas av kommunfullmäktige senast juni Arbetsgruppen har sammanträtt vid 3 tillfällen och har upprättat förslag till bestämmelser om ersättning till kommunalt förtroendevalda inklusive bilaga 1 och årsarvoden. Kommunstyrelsen föreslås besluta att befria arbetsgruppen från sitt uppdrag samt att föreslå kommunfullmäktige anta förslaget om bestämmelser om ersättning till kommunalt förtroendevalda inklusive bilaga 1 och årsarvoden att gälla från och med 1 januari Kanslichef Catrin Marsell presenterar ärendet och besvarar frågor i anslutning härtill. Kommunstyrelsen beslutar att befria arbetsgruppen från sitt uppdrag samt

10 Kommunstyrelsen 23 maj att föreslå kommunfullmäktige anta förslaget om bestämmelser om ersättning till kommunalt förtroendevalda inklusive bilaga 1 och årsarvoden att gälla från och med 1 januari 2019.

11 Kommunfullmäktige 17 maj Kf Kf 29 Dnr 2014/174 Fyllnadsval i socialnämnden efter Inger Ahvanainen (S) I skrivelse 19 april 2018 avsäger sig Inger Ahvanainen (S) sin plats som ersättare i socialnämnden. Kommunfullmäktige beslutar att befria Inger Ahvanainen (S) från uppdraget att ny ersättare utses vid kommunfullmäktiges sammanträde i juni.

12 Kf Dnr 2014/174 Fyllnadsval i barn- och utbildningsnämnden I skrivelse 21 maj 2018 avsäger sig Sandra Svensson (S) sin plats som ersättare i barn- och utbildningsnämnden.

13 Kf Dnr 2014/174 Fyllnadsval i miljö- och byggnadsnämnden I skrivelse 29 maj 2018 avsäger sig Camilla Nyqvist (M) sin plats som ersättare i miljö- och byggnadsnämnden.

14 Kommunfullmäktige 17 maj Kf 30 Kf Dnr 2018/110 Interpellation om bredbandsutbyggnaden i kommunen I interpellation 7 maj 2018 ställd till kommunstyrelsens ordförande skriver Ulla Olsson (L): Filipstads kommun har liksom Region Värmland en målsättning att 100 % av fastigheter och företag ska ha tillgång till snabbt bredband år Arbetet, för att uppnå detta mål, har sen något år påbörjats i Filipstads kommun. I kommunens egna strategidokument för bredbandsutbyggnaden, daterat 22 mars 2016, kan man läsa följande: 6. Mål Region Värmland har tagit fram en bredbandsstrategi för Värmland. Denna har målet att år 2020 ska 100 % av Värmlands permanenthushåll och företag ha tillgång till snabbt bredbandom minst 100 Mb/s. Strategin har förankrats i Värmlands kommuner. Filipstads kommuns mål är att uppfylla de nationella och regionala bredbandsmålen. 8. Finansiering I enlighet med den nationella bredbandsstrategin ska fiberutbyggnad i första hand göras av marknadens aktörer. För utbyggnad på landsbygden kan marknadens aktörer söka bredbandsstöd ur Landsbygdsprogrammet. Projektmedel från Regionala Strukturfonden kan användas för att bygga ortssammanbindande nät som främjar företagande och utveckling. Dessa projektmedel kan sökas direkt av marknadsaktör via Tillväxtverket. Ingen kommunalmedfinansiering blir aktuell. /Slut citat. Vi vill fästa extra uppmärksamhet på den sista meningen i citatet. I april höll IP-Only ett informationsmöte i Brattfors, dit delar av socknens invånare bjöds in. Vad som då framkom var, att anslutningsgraden fortfarande var för låg för att IP-Only skulle finna ekonomi i att börja gräva för fiber. Snart har första halvåret av 2018 passerat och ännu är inte spaden i jorden för bredbandsutbyggnaden på landsbygden här. Det riskerar att bli stressigt att hinna nå målet om 100 % utbyggnad till utgången av Liberalerna i Filipstad har därför en fråga: Vad gör kommunen för att målet ska nås i tid?

15 Kommunfullmäktige 17 maj Kommunfullmäktige beslutar att interpellationen får framställas att svar på interpellationen sker vid kommunfullmäktiges sammanträde i juni.

16 Kf Dnr 2018/130 Interpellation angående markförvärv vid Piludden I interpellation 3 juni 2018 ställd till kommunstyrelsens ordförande skriver Ulf Söhrman (M): I pressen har det förekommit uppgifter om att kommun avser att förvärva några kvm mark vid Piludden från en privat markägare. Eftersom jag inte känner till att något beslut skall ha tagits i kommun om markförvärv på Piludden emotser jag en redogörelse för på vilket sätt detta markförvärv har beslutat i kommunen. Vidare så emotser jag en redogörelse för vilka principer och vilka regler som kommunen tillämpar när man skall genomföra markförvärv från privata markägare.

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 17 maj 2018 kl

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 17 maj 2018 kl Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 17 maj 2018 kl. 18.15 Sammanträdet inleds med Allmänhetens frågestund. Frågestunden håller på ca 30 minuter.

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 juni (27) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 juni (27) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Kommunfullmäktige 14 juni 2018 1 (27) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.17 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare Ej tjänstgörande ersättare:

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 23 maj (22) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 23 maj (22) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering kl Kommunstyrelsen 23 maj 2018 1 (22) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.45 Ajournering kl. 15.00-15.33 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S), ordförande Christer Olsson (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 17 maj (13) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 17 maj (13) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Kommunfullmäktige 17 maj 2018 1 (13) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.37 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare Ej tjänstgörande ersättare:

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdagen den 18 oktober 2018 kl. 18.15 Sammanträdet inleds med Allmänhetens frågestund som pågår under ca 30 minuter.

Läs mer

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson Kommunstyrelsen 22 januari 2014 1(10 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.05 Ajournering kl. 14.30-15.00 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Marina Isaksson

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 16 februari kl

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 16 februari kl Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen torsdagen den 16 februari kl. 18.15 Sammanträdet inleds med en information av Anna Lindström från Sveriges kommuner och

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Sammanträde den 8 oktober 2018 kl Kommunfullmäktigeärende

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Sammanträde den 8 oktober 2018 kl Kommunfullmäktigeärende KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2018-10-04 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för Bröderna Ericssonrummet Sammanträde den 8 oktober 2018 kl. 09.00 Justerare: Christer Olsson Kommunfullmäktigeärende

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering Kommunfullmäktige 14 december 2017 1 (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.04 Ajournering 18.52-19.02 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 2011 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 november 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 14.30-16.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström Ulf Söhrman Peter Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10.15 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 4 december 2017 1 (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-11.00 Ajournering 09.50-10.00 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) ej 78

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 mars (10) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 mars (10) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Kommunfullmäktige 16 mars 2017 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.31 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare Ej tjänstgörande ersättare:

Läs mer

Bredbandsstrategi för Filipstads kommun

Bredbandsstrategi för Filipstads kommun 2016-03-22 Bredbandsstrategi för Filipstads kommun 1. Inledning Filipstads kommuns bredbandsstrategi syftar till att uppnå de övergripande nationella målen i Regeringens bredbandsstrategi samt målen i

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni 2017 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 10.40-11.45 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson (V) Christer

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Henrik Forsberg (S), Filip Dahlöv (M) Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 11-21

Britt-Marie Wall (S), Henrik Forsberg (S), Filip Dahlöv (M) Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 11-21 Kommunstyrelsen 22 februari 2017 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.00 Ajournering kl. 14.15-14.50 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S) ordförande Torbjörn Parling

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 9 maj 2001 klockan 17.00 17.15 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran Arveståhl

Läs mer

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S)

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S) Kommunstyrelsen 16 december 2015 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.50 Ajournering kl. 13.32-13.34, 14.45-15.10, 16.25-16.43 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdag 12 mars 2015 kl. 18.15

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdag 12 mars 2015 kl. 18.15 Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdag 12 mars 2015 kl. 18.15 Sammanträdet inleds med en information från Jan-Erik Andrén, nyanställd förvaltningschef

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 7 november 2016 1 (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-10.40 Ajournering 9.50-10.07 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 maj (8)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 maj (8) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 maj 2016 1 (8) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-11.57 Ajournering kl. 10.05-10.22 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders

Läs mer

1. Motion ang. utökning av öppettider på Ungdomens Hus 2. Övertagande av lån Filipstads Tennisklubb

1. Motion ang. utökning av öppettider på Ungdomens Hus 2. Övertagande av lån Filipstads Tennisklubb KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-11-02 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum 7 december 2015 kl.09.00 Joakim Nyman från Polisen informerar om medborgarlöfte

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering ,

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering , Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 december 2016 1 (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.10 Ajournering 10.20-10.30, 10.56-10.58 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Åsa Hååkman Felth

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 maj 2014 1 ( 17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.20-12.12 Ajournering kl. 09.50-10.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 maj 2014 1 ( 17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.20-12.12 Ajournering kl. 09.50-10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 maj 2014 1 ( 17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.20-12.12 Ajournering kl. 09.50-10.07 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3) PFILIPSTADS KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober 2015 1 (3) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.30 Ajournering kl. 10.28-10.47, 12.00-12.05 Beslutande: Observatörer:

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-11.25 Ajournering kl. 9.45-10.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Marina Isaksson Britt-Marie

Läs mer

Ändring av regler för det kommunala partistödet. (AU 316) KS

Ändring av regler för det kommunala partistödet. (AU 316) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 272 Ändring av regler för det kommunala partistödet. (AU 316) KS 2014-405 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 18 oktober (23) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 18 oktober (23) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Kommunfullmäktige 18 oktober 2018 1 (23) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.59 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare Ej tjänstgörande ersättare:

Läs mer

26 augusti 2015 kl. 13.30. Sammanträdet inleds med besök från Region Värmland för att ta del av synpunkter kring utvecklingsarbetet Nya Perspektiv

26 augusti 2015 kl. 13.30. Sammanträdet inleds med besök från Region Värmland för att ta del av synpunkter kring utvecklingsarbetet Nya Perspektiv Till Kommunstyrelsen Tid och plats för sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-08-19 Kommunstyrelsens sammanträdesrum den 26 augusti 2015 kl. 13.30 Sammanträdet inleds med besök från Region Värmland för

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14.53 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl. Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl. Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf

Läs mer

Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Ordförande del av 6, 7,8 Torbjörn Parling

Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Ordförande del av 6, 7,8 Torbjörn Parling Kommunstyrelsen 20 januari 2016 1(13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.17 Ajournering kl.13.40-14.00, 15.00-15.45, 16.01-16.04 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer Olsson

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1988-10-24 Plats och tid Beslutande Tjg suppl Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl 18.30-18.45 Samtliga

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslagsdatum: 7 maj 2018 Datum för anslagets nedtagande: 29 maj 2018

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslagsdatum: 7 maj 2018 Datum för anslagets nedtagande: 29 maj 2018 Kommunstyrelsen 25 april 2018 1 (13 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14.58 Ajournering kl. 14.23-14.50 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S), ordförande Christer Olsson (M)

Läs mer

Bredbandspolicy och Handlingsplan för bredbandsutbyggnad 2016

Bredbandspolicy och Handlingsplan för bredbandsutbyggnad 2016 IT-avdelningen Björn Kjerrulf,0550-88 036 bjorn.kjerrulf@kristinehamn.se Tjänsteskrivelse Ks/2014:119 1(2) Bredbandspolicy och Handlingsplan för bredbandsutbyggnad 2016 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7)

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 november 2010 1 (7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.55 Ajournering kl. 14.25-14.40 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Anita Widman Annika Johansson

Läs mer

7. Regler för kommunalt partistöd Dnr 2014/185-104

7. Regler för kommunalt partistöd Dnr 2014/185-104 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 12 (32) 2014-06-16 Ks 7. Regler för kommunalt partistöd Dnr 2014/185-104 Nya regler för kommunalt partistöd har träff i kraft 1 februari 2014. Sveriges kommuner och

Läs mer

Dnr KS/2014: Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att. Ej justerat

Dnr KS/2014: Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att. Ej justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KF 15:1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-12-03 22/42 KS 232 Dnr KS/2014:505-104 Partistöd för mandatperioden 2014-2018 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

Överenskommelse om finansiering inför regionbildning 2019

Överenskommelse om finansiering inför regionbildning 2019 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-09-25 10 (21) Ks 320 Överenskommelse om finansiering inför regionbildning 2019 Dnr 2018/254-010 Landstinget i Kalmar län har hos regeringen ansökt om ändring

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-04-12 1 Tid och plats Klockan 14.00-16:40, (del av ordinarie sammanträde vid samma tid) Huangshan, Kommunhuset, (Ajournering klockan 15:40-15:45) Beslutande Elof Jonsson (C), ordf

Läs mer

Reglemente för kommunala handikapprådet

Reglemente för kommunala handikapprådet Utgåva Datum Status Kommentar 1.0 2010-12-14 Kf 20/08 1.2 2012-11-26 Gällande KF 168/12 Reglemente för kommunala handikapprådet Askersunds kommun REGLEMENTE FÖR ASKERSUNDS KOMMUNS HANDIKAPPRÅD Syfte 1

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 28 maj 1990, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 28 maj 1990, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1990-05-28 Plats och tid Beslutande Tjg suppl Övriga Justerare Plats och tid Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 28 maj 1990,

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18 Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström Ulf Söhrman Peter Johansson

Läs mer

Utbetalning av kommunalt partistöd för 2015

Utbetalning av kommunalt partistöd för 2015 Tjänsteskrivelse VARMDO KOMMUN 2014-11-14 HandIggare Per Fogeiström Kansli- och utvecklingsavdelningen Diarienummer 14KS/0489 Kommunstyrelsen Utbetalning av kommunalt partistöd för 2015 Förslag till beslut

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14. 2008-09-29 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.35 Anders Tollin (S) Ordförande Leif Carlberg (S) Christina Waster Jansson

Läs mer

anta regler för lokalt partistöd i Österåkers kommun, i enlighet med tjänstudåtande, daterat (bilaga).

anta regler för lokalt partistöd i Österåkers kommun, i enlighet med tjänstudåtande, daterat (bilaga). 1 Österåker Kommunkansliet Till Kommunstyrelsen Datum 2014-12-04 Dnr KS 2014/0349 Regler för lokalt partistöd i Österåkers kommun Sammanfattning I slutet av år 2013 överlämnade Regeringen till Riksdagen

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 3 oktober (5)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 3 oktober (5) föreningsutskott 3 oktober 2017 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00-15.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Christel Iversen (V) Christer Olsson (M) Övriga

Läs mer

Torsdag kl 18:00 i Kommunfullmäktiges sessionssal, Stadshuset

Torsdag kl 18:00 i Kommunfullmäktiges sessionssal, Stadshuset Kallelse Kommunfullmäktige 2016-05-16 Kommunfullmäktige sammanträder Torsdag 2016-05-26 kl 18:00 i Kommunfullmäktiges sessionssal, Stadshuset Celso Silva Goncalves Ordförande Kallelse Kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, onsdagen den 17 april 2019 kl

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, onsdagen den 17 april 2019 kl Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, onsdagen den 17 april 2019 kl. 18.15 Sammanträdet börjar med Allmänhetens frågestund som pågår under ca 30 minuter. Frågor

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Henric Forsberg (S), Ulf Söhrman (M) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 2017

Britt-Marie Wall (S), Henric Forsberg (S), Ulf Söhrman (M) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 2017 Kommunstyrelsen 29 november 2017 1 (17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.36 Ajournering kl. 14.37-15.00, 16.00-16.25 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S), ordförande Christer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslagsdatum: 29 september 2017 Datum för anslagets nedtagande: 23oktober

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslagsdatum: 29 september 2017 Datum för anslagets nedtagande: 23oktober Kommunstyrelsen 20 september 2017 1 (14) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.06 Ajournering kl. 14.50-15.05, 15.40-16.01 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S), ordförande Christer

Läs mer

Kungörelse Vellinge kommunhus, Fullmäktigesalen (Måkläppen) Revisorerna informerar om sitt uppdrag (tidsåtgång cirka 15 minuter)

Kungörelse Vellinge kommunhus, Fullmäktigesalen (Måkläppen) Revisorerna informerar om sitt uppdrag (tidsåtgång cirka 15 minuter) 1(23) 2011-09-05 Kommunförvaltningen Kommunsekreterare Kristina Larsen Tfn 040-42 5151 Sammanträdesdatum Plats Vellinge kommunhus, Fullmäktigesalen (Måkläppen) Tid 19:00 Revisorerna informerar om sitt

Läs mer

Teemu Sulin (V), ordförande Ann-Christine Andersson (V) Shiro Biranvand (V) tjg ers Jan Johansson (M) Bengt Lindgren (S)

Teemu Sulin (V), ordförande Ann-Christine Andersson (V) Shiro Biranvand (V) tjg ers Jan Johansson (M) Bengt Lindgren (S) Sammanträdesprotokoll 2014-06-19 1 (12) Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, Norbergsvägen 19, klockan 13:15 14:30 Beslutande Teemu Sulin (V), ordförande Ann-Christine Andersson

Läs mer

Redovisning av partistöd 2017 samt ändring av regler för partistöd

Redovisning av partistöd 2017 samt ändring av regler för partistöd TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Datum Diarienummer 2018-11-26 KLK 2018/473 Handläggare Kanslichef Elisabeth Aidemark Kansliavdelningen Elisabeth.Aidemark@hassleholm.se Kommunfullmäktige Redovisning av partistöd

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 15 december (22) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 15 december (22) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering kl Kommunfullmäktige 15 december 2016 1 (22) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.12 Ajournering kl. 18.40-18.50 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Kommunfullmäktige i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde

Kommunfullmäktige i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde 1 (6) VÄLKOMMEN i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde Datum och tid: 2018-02-27, kl 19:00 Plats: Musikskolans aula, Storgatan 9, Klippan Ledamot som är förhindrad att närvara vid sammanträdet

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsen kl Kommunfullmäktigeärenden

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Till Kommunstyrelsen kl Kommunfullmäktigeärenden Till Kommunstyrelsen Tid och plats för sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2018-09-13 Bröderna Ericssonrummet den 19 september 2018 kl. 13.30 Kommunfullmäktigeärenden 1. Årsredovisning 2017 för Samordningsförbundet

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 mars 2014 1 (18) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.29

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 mars 2014 1 (18) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.29 Kommunfullmäktige 13 mars 2014 1 (18) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.29 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare Ej tjänstgörande ersättare:

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-02-04. Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunfullmäktigeärende

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-02-04. Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunfullmäktigeärende KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-02-04 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum 9 februari 2015 kl.09.00 Justerare :Torbjörn Parling Kommunfullmäktigeärende

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

K U N G Ö R E L S E Upprop och anmälningar om förhinder Kungörelse av fullmäktigesammanträdet Justering av sammanträdets protokoll

K U N G Ö R E L S E Upprop och anmälningar om förhinder Kungörelse av fullmäktigesammanträdet Justering av sammanträdets protokoll K U N G Ö R E L S E Kommunfullmäktige i Nynäshamn kallas att sammanträda i Folkets Hus Nynäshamn, Mysingen, onsdagen den 14 december 2016 kl. 19.00, varvid följande ärenden behandlas: 181. Upprop och anmälningar

Läs mer

Datum: 2015-10-08. Bredbandsstrategi för Storfors kommun

Datum: 2015-10-08. Bredbandsstrategi för Storfors kommun Datum: 2015-10-08 Bredbandsstrategi för Storfors kommun 1. Inledning Denna bredbandsstrategi är en revidering av förgående bredbandsstrategi antagen av kommunstyrelsen 2014-09-18. Allmän bakgrund till

Läs mer

Valfrihet inom hemtjänsten 3

Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 2 Plats och tid: Almdalen, Krokom torsdag den 25 februari 2010, kl 16.00-17.00 Beslutande: Cristine

Läs mer

Ansökan om att bilda regionkommun i Kalmar län yttrande Dnr 2015/

Ansökan om att bilda regionkommun i Kalmar län yttrande Dnr 2015/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 9 (36) 2016-01-25 Kf Ks Ansökan om att bilda regionkommun i Kalmar län yttrande Dnr 2015/309-010 Landstingsfullmäktige beslutade den 3 juni 2015 att tillsammans

Läs mer

Partistöd - ändring i Kommunallagen

Partistöd - ändring i Kommunallagen MISSIV 1(2) 2014-11-04 LJ 2014/1422 Landstingsstyrelsen Partistöd - ändring i Kommunallagen Bakgrund Från och med innevarande mandatperiod har vissa ändringar i Kommunallagen skett vad avser regler för

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Ulf Söhrman (M) Henrik Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 7 februari

Britt-Marie Wall (S), Ulf Söhrman (M) Henrik Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 7 februari Kommunstyrelsen 25 januari 2017 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.28 Ajournering kl. 14.30-14.50, 15.10-15.20 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S) ordförande Torbjörn

Läs mer

Tjänsteskrivelse av kanslichef Teresa Fridell, Vägledning för redovisning av erhållet kommunalt partistöd samt granskningsrapport

Tjänsteskrivelse av kanslichef Teresa Fridell, Vägledning för redovisning av erhållet kommunalt partistöd samt granskningsrapport 1(1) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2017-02-27 43 Partistöd för 2017 Dnr 2017-000032 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att för 2017 utbetala följande belopp i grund-

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Socialnämnden (15)

Socialnämnden (15) 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-01-13 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:20-11:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Britt-Marie Wall Sebastian

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott Ärenden:

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott Ärenden: 2018-09-25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-09-25 Ärenden: 170 Genomförandeplan för byggande av nytt särskilt boende för äldre i Säter... 2 171 Gemensam överförmyndarnämnd för mandatperioden 2019 2022...

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-09-12 kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson,

Läs mer

3. Antal ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige under mandatperioden Dnr 2016/

3. Antal ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige under mandatperioden Dnr 2016/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 6 (59) 2018-02-26 Kf Ks 54 3. Antal ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige under mandatperioden 2018-2022 Dnr 2016/371-111 Kommunfullmäktige ska enligt kommunallagen

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-03-19

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-03-19 1 Plats och tid Vrigstad Värdshus, måndagen den 19 mars 2007 klockan 19.00-21.15 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Stefan Gustafsson (kd), Annika Andersson (kd), Kennet Larsson (sd), Kerstin

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1992-01-20 Plats och tid Beslutande Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 20 januari 1992, kl 18.30-18.52 Samtliga ledamöter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-14.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13. Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Uppstart av kommunalt funktionsrättsråd

Uppstart av kommunalt funktionsrättsråd 1(1) SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2017-04-27 46 Uppstart av kommunalt funktionsrättsråd Dnr 2017-000117 Beslut Socialnämnden beslutar föreslå kommunfullmäktige anta förslag till reglemente

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄKTIGE

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-19.30 Beslutande Enligt bilaga Övriga deltagande Utses att justera Anders Andersson, kanslichef och sekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-10-27 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 oktober 2008, klockan 13.00 15.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-10-27 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 oktober 2008, klockan 13.00 15. 2008-10-27 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 oktober 2008, klockan 13.00 15.25 Anders Tollin (S) Ordförande Leif Carlberg (S) Christina Waster Jansson (S)

Läs mer

Socialnämnden (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:10 Ajournering kl.

Socialnämnden (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-01-13 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 11:30-11:55 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09. Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.35 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) ej 10 Patrik Boström (S) Yvonne Gmeiner (Fp) Erkki

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 december 2014 1 (11)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 december 2014 1 (11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 8 december 2014 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-10.50 Ajournering kl. 09.50-10.05 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande Sida 1/9 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 18.30 20.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Gunnar Bengtsson (S), 1:e vice ordförande Fredrik Jönsson (C),

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 oktober 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.40 Ajournering kl. 15.40-16.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Datum -17 Sida 1 (4) Politisk organisation kommande mandatperiod

Datum -17 Sida 1 (4) Politisk organisation kommande mandatperiod I II ~ Landstinget DALARNA 2014-06-16- Datum -17 Sida 1 (4) Administrativ enhet 000094 Dnr LD14/01455 Uppdnr 790 2014-06-02 Landstingsstyrelsen 2014-06-16--17 Politisk organisation kommande mandatperiod

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 februari (13)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 februari (13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 februari 2015 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-12.02 Ajournering kl. 10.26-10.42 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-01-31 1 (11) Plats och tid KS-salen, klockan 09:30-11:50 ande Ersättare Övriga deltagande Cecilia V. Burenby (S),ordförande Birgitta Gunnarsson (C) Monika Gideskog (M) Thony Andersson

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 95:1

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 95:1 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 95:1 Kf 116/1995 Dnr Ks 2012/132 Dnr 1995.348-102 REGLEMENTE FÖR VALBEREDNINGSNÄMNDEN I TOMELILLA KOMMUN Utöver vad som sägs i kommunallagen för nämnder

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset den 14 januari 2014 kl. 08.00 14.45 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus, måndagen den 21 oktober 1991, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus, måndagen den 21 oktober 1991, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1991-10-21 Plats och tid Beslutande Tjg suppl Övriga Justerare Plats och tid Gillesalen, Kumla Folkets hus, måndagen den 21 oktober

Läs mer