Allmän Beskrivning Mobila Reservkraftaggregat

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Allmän Beskrivning Mobila Reservkraftaggregat"

Transkript

1 Allmän Beskrivning Mobila Reservkraftaggregat

2 Innehåll Världsledande inom mobila reservelverk... 2 Chassi/ramverk... 4 Drift och underhåll, reservdelar... 4 Säkerhet för person och egendom... 5 Handhavande... 5 Emissionskrav... 5 Överbyggnad Ljudnivå Golden Silence... 5 Inbyggd bränsletank Hjälputrustning... 6 Uttagscentral med kodade högströmskontakter... 7 Styrsystem - Magic... 8 Omkoppling till TN-C (4-ledarsystem)... 8 Storlekar, typer av aggregat... 9 Fasning och återfasning, underhåll av transformatorstation, exempel Foton på några av våra modeller Vanligt förekommande optioner Option 1 Kraftkablage och adapterkablar Option 2 Aluminiumlåda för kablage och tillbehör Option 3 Utrustning för återinfasning Option 4 GPS Tracker VL-GPS Option 5 Bränslehantering - Transferpump Referenser, exempel SIDA 1 (23)

3 Världsledande inom mobila reservelverk SIDA 2 (23)

4 Samtliga mobila aggregat utvecklas med bl.a. följande hänsyn: Användarvänlighet Miljöhänsyn Säker drift Korrosionsbeständigt och mycket lång livslängd, Built to be used Bulit to last Låg ljudnivå (även vid manövrering då aggregatdörr är öppen för manöver) Hög innovationsgrad (Vi leder utvecklingen, vi följer den inte) Mycket god serviceåtkomst (Arbete sker utifrån eller med avlyft överbyggnad inte i aggregatets överbyggnad.) Våra mobila aggregat används främst av: Elnätsägare i England, Sverige, Norge, Tyskland och Åland. Sjukhusanläggningar Evenemang Filminspelningar Vi har utvecklat följande tre serier av mobila aggregat från kva: Genetech Mobil standard, ljudnivå 70 dba / 7 meter Genetech Golden Silence, Ljudnivå dba / 7 meter Genetech Movie Super Silent, följer filminspelningsbranschens ljudnivåkrav 58 dba / 3 meter Mobila aggregat utrustas med kundanpassade förflyttningsanordningar: Hjul och draganordning för 30 eller 80 km/h Lastväxlarram (Har ökat kraftigt i popularitet de senaste åren) Lyftkrok Gaffeltruckfickor SIDA 3 (23)

5 Chassi/ramverk Våra reservkraftsaggregat av släpfordonstyp byggs på ett chassi som är sammanfogat med hjälp av svetsning, varmgalvaniserat (min 50µm) höghållfast stål, sträckgräns 350 N/mm² eller högre. Materialval, dimensionering och sammanfogning är optimerat för få en robust men ändå lätt konstruktion som tål förhållanden i fält. Varmförzinkning i tillräckligt tjocka skikt är självläkande vid en skada på galvskiktet så att konstruktionen fortfarande behåller sitt rostskydd vid skador som kan uppstå på släpfordon. Eftersom säkerhetsinvallningen av bränsle är integrerad i chassit återfinns samma goda korrosionsskydd även här vilket ur miljösynpunkt är en stor trygghet när man hanterar och transporterar dieselbränsle. Detta chassi bestyckas med en kaross/överbyggnad av pulverlackerad aluzink-behandlad stålplåt för bästa korrosionsskydd. Även fordonsutrustningen såsom dragbalkar, axlar mm varmförzinkas och monteras med, för avseendet dimensionerade, skruvförband. Undantaget specialaxlar som behandlas med underreds-coating, så kallad tektylmassa. Eftersom vi själva konstruerar chassit har vi full kontroll över utformningen av detsamma men också kvalitetskrav från transportstyrelsen då vi betraktas som en yrkesmässig fordonstillverkare. Armaturer och skyltar samt dess placering styrs utifrån Trafikverkets författningssamling. De släpfordon som skall registreras besiktas av bilprovningen, egenkontroll utförs för icke besiktningspliktiga släpfordon. Alla släpfordon förses med chassinummer och tillverkningsskylt i enlighet med transportstyrelsens förordning. Attacus Power innehar en egen WIN-kod som gör fordonet spårbart genom nämnda chassinummer. Detta förfarande är ett skallkrav för en yrkesmässig släpfordonstillverkare och historiskt har vi byggt ett hundratal reservkraftverk av släpfordonstyp. Drift och underhåll, reservdelar Vi konstruerar, bygger och levererar helt egna aggregat. På detta sätt har vi full kontroll över val av komponenter. Vi jobbar aktivt med att bygga aggregat som skall användas och som skall ha en lång livslängd. Vårt motto är Built to be used Built to last. På offererad typ av aggregat bedömer vi att livslängden är minst 20 år, ofta betydligt längre. Vi har aggregat i England som är 10 år gamla, men som redan har uppnått drifttidstimmar. Vår erfarenhet säger att det är ytterst få användare i Sverige som kommer i närheten av dessa drifttider. Reservdelar kommer att finnas tillgängliga i minst 20 år. Detta innebär inte att exakt identiska delar kommer att finnas, men delar som garanterar en fortsatt funktion kommer att finnas tillgängliga. SIDA 4 (23)

6 Säkerhet för person och egendom Då vi har utvecklat våra aggregat i nära samarbete med slutanvändare i Sverige och utomlands har vi alltid lagt stort fokus på användbarhet och säkerhet för slutanvändarna. Vi jobbar också aktivt med placering av knappar och vred, nödstopp, parkeringsbroms, upplägg på menyer etc. Allt i syfte att hela tiden utveckla våra produkter med användaren i fokus. Handhavande Efter många års samarbete med nätägare i Sverige och utomlands, vågar vi påstå att våra aggregat har de funktioner som en nätägare kan behöva. Våra maskiner används dagligen i applikationer där infasning, parallelldrift mot nät och manuell återfasning med blinkfri nätåtergång över manuella brytare ingår som naturliga delar. Med våra aggregat kan man dels manuellt kontrollera och justera spänning, aktiv och reaktiv effekt, men vi har även automatiska funktioner för detta. Viktigt att tänka på är att om ett aggregat skall användas i parallelldrift med nät (spetskraft), krävs en automatisk reglering. Finns inte detta, måste operatören ständigt justera på aggregatet då storleken på lasten förändras, detta för att undvika en för hög reaktiv effekt. I vår mjukvara finns denna automatik där även val av aktuell effektfaktor kan göras. Emissionskrav Emissionskraven för konstantvarvsmotorer finns detaljerade i Direktiv 97/68/EG*2004/26/EC i vilket det framgår att kraven för konstantvarvsmotorer som finns idag är steg III A. Samtliga våra modeller uppfyller detta krav. Överbyggnad Ljudnivå Golden Silence Aggregatet är inbyggt i en superljuddämpad överbyggnad som ger en så låg ljudnivå som % dba/7m. Detta innebär att Ni som kund kan använda aggregatet inom tätbebyggt område även på kvällar och helger. Notera även på bild ovan att aggregatmanöver sker med öppen dörr utan förhöjd ljudnivå. Dörrstoppare finns till varje dörr som också är försedda med bakkantsäkring. Belysning under automatikskåpet underlättar anslutningen av kraftkablaget. Notera också att dba-skalan är logaritmisk. En ökning med 3 dba innebär en fördubbling av upplevd ljudnivå. Överbyggnaden är utförd med pulverlackad alu-zink och med galvaniserat chassi. Detta ger en mycket hög motståndskraft mot rostangrepp och lämpar sig mycket väl för användande exempelvis i kustnära områden med hög salthalt, där lägre lackklasser ofta väldigt snart börjar rosta. SIDA 5 (23)

7 Inbyggd bränsletank Inbyggd dagtank som är fullt invallad. Tankstorleken optimeras för varje aggregatmodell. Som standard ingår dessutom anslutningsmöjligheter till extern tank, där möjlighet till inkoppling av extern tank och trevägs ventil ingår. Exempel på bränsleanslutning i aggregatet med snabbkopplingar. Bilden till höger visar trevägsventilen och påfyllningen. Hjälputrustning Hjälputrustning i form av laddningslikriktare för kontinuerlig laddning samt elektrisk motorvärmare avsedd för kontinuerlig drift. Motorvärmaren har en egen brytare och kan kopplas bort under sommaren. Inne i maskinutrymmet finns arbetsstrålkastare. SIDA 6 (23)

8 Uttagscentral med kodade högströmskontakter Uttagscentral med snabbkopplingar för anslutning av kraftkablage, högströmskontakter av typen PowerLine. Kontakterna är dels färgkodade, men även mekaniskt kodade vilket gör att det blir omöjligt att en felkoppling skall kunna ske. Ovanstående uttag är placerade under apparatskåpet och sitter således innan för låsbar dörr. Varje uttagskabel har högströmskontakter i båda ändar. Olika typer av adapterkablage kan offereras som option vid behov. Våra högströmskontakter finns i utförande för upptill 750A, kontakter och kablage, utmatande grupper etc. optimeras för varje aggregatmodell. SIDA 7 (23)

9 Styrsystem - Magic Styrsystem med funktioner anpassade för nätägares behov. För mera detaljerad beskrivning hänvisas till detaljerad teknisk specifikation. Styrsystemet har funktioner för att kunna köras parallellt mot elnätet och för att kunna göra avbrottsfri nätåtergång. Det har även funktioner för att kunna köra flera aggregat parallellt med varandra med lastdelning, samt har systemet möjlighet att inkopplas som automatisk reservkraft. Omkoppling till TN-C (4-ledarsystem) För att koppla om aggregatet till TN-C (4-ledarsystem) ska PE-N-blecket anslutas mellan jordskena och neutralskena i generatorbrytarskåpet AS4. När detta görs, påverkas en gränslägesbrytare vilken i sin tur dels kopplar ur jordfelsrelät och dels indikerar detta genom att tända en indikeringslampa på panelens front. SIDA 8 (23)

10 Storlekar, typer av aggregat Våra aggregat kan levereras i många olika utföranden som exempel kan nämnas överbyggt aggregat utan fordonsutrustning, utfört för 30 km/h, utfört för 80 km/h, på lastväxlare, delbart för helikoptertransport etc. Flertalet av våra storlekar finns både som superljuddämpade elverk (61-63 dba på 7 meter) och som vanliga mobila. Det som skiljer oss från andra leverantörer är att våra vanliga mobila har en ljudnivå på omkring 70 dba, men är också mycket lätta i förhållande till möjligt effektuttag. Som exempel kan nämnas GTC300M-80 som ger 300 kva under 3500kg! Eftersom vi utvecklar och konstruerar aggregatet själva, kan vi leverera aggregat i mer eller mindre vilken storlek som helst. De storlekar som ingår i vårt standardsortiment är (kva, PRP): 60, 100, 200, 300, 500, 550, 700. Anledningen till att 600 kva saknas i sortimentet, är att ingen motorleverantör ännu kan leverera en motor i denna effektklass som uppfyller StegIIIA som är ett lagkrav för mobila aggregat som har motorer med under 560 kw axeleffekt. Lagen gäller sedan Vi levererar också större mobila aggregat. Det största hittills är 1000 kva PRP som tillsammans med en ADR tank på 3000 liter monteras på en trailer. SIDA 9 (23)

11 Kunder Fasning och återfasning, underhåll av transformatorstation, exempel Högspänning * Brytställe: Kan vara Manuell/Automatisk nätbrytare, säkringslastbrytare (enfas trefas) enfasiga säkringslister med mera ÅP Brytställe* GB1 GB2 GBn DG1 DG2 DGn Ett singel eller upp till 32 parallella aggregat SIDA 10 (23)

12 Aggregatet(n) kopplas samman med nätet med kraftkablaget via uttagsdon av typen Powerline (se sidan 7). Vanligt förekommande övergångskablar är exempelvis från Powerline i ena ändan till AD95/300 i andra, eller till säkringslist i olika storlekar. Även övergångskablar som medgör inkoppling direkt till kopparskenor är vanligt förekommande. Aggregatet(n) startas och fasas in mot nätet ett aggregat i taget. När samtliga aggregat som skall användas är i fas med nätet med respektive GB till, begärs last från valfritt aggregat. De anslutna aggregaten delar på lasten utifrån sin nominella effekt, via en RJ45 kabel, och när aggregaten har tagit över den aktuella lasten frånskiljs nätet. Aggregaten kör nu i ö-drift och trafostationen kan underhållas. När underhållet har avslutats och trafostationen åter skall kopplas in för nätdrift, ansluts vår återfasningspanel (ÅP, se bild på sidan 20). Kablaget är internt avsäkrat i anslutningsklämmorna så separat avsäkring är inte nödvändigt, även om det bästa självfallet är att ha avsäkrade mätuttag före aktuellt brytställe. Via återfasningspanelen begärs återfasning och aggregatet(n) synkroniseras automatiskt med nätet. Att aggregatet(n) är i fas indikeras på återfasningspanelen genom att en grön indikeringslampa tänds. Då denna lampa är tänd sluts brytstället, antingen trefasigt eller en fas i taget, varefter lasten förs över från aggregatet(n) till nätet. Respektive aggregats GK går automatiskt ifrån och aggregatet går sedan på efterkylning. Se nedan för några foton tagna vid parallellkörning av två stycken GTS550GS (550 kva PRP) vid byte av en 1250 kva transformator. SIDA 11 (23)

13 Aggregaten uppställda och inkopplade till stationen SIDA 12 (23)

14 Kraftkabel ut från aggregatet SIDA 13 (23)

15 Kablaget går in i stationen och ansluts via övergångskablar till säkringslister SIDA 14 (23)

16 Efter infasning och övertagande av last kan transformatorn göras spänningslös och bytas SIDA 15 (23)

17 Efter anslutning av ny transformator ansluts återfasningsutrustningen före nätbrytaren, och en manuell återfasning till nätdrift sker med blinkfri nätåtergång. SIDA 16 (23)

18 Foton på några av våra modeller GTC 100GSM-80. Utrustad med aluminiumlåda fram för förvaring av kablage. GTS 200GS som överbyggt aggregat utan fordonsutrustning SIDA 17 (23)

19 GTS 300M kva under 3500 kg i 80 km/h utförande. GTS 550GS på lastväxlarram med kabeltrumma i rostfritt utförande SIDA 18 (23)

20 Vanligt förekommande optioner Option 1 Kraftkablage och adapterkablar Belastningskablar (20 m) dubbelisolerad enkelledare Radaflex med högströmskontakter av typen Powerline i båda ändar samt en uppsättning adapterkablar (2 m) med högströmskontakt i ena änden och fri kabelände i den andra. Många olika adapterkablar kan tas fram vid behov. Option 2 Aluminiumlåda för kablage och tillbehör SIDA 19 (23)

21 Option 3 Utrustning för återinfasning Återinfasningslåda avpassad för styrsystem för att avbrottsfritt kunna fasa tillbaka till nätdrift efter utfört underhållsarbete. Återkoppling görs säkert över manuel la brytare SIDA 20 (23)

22 Option 4 GPS Tracker VL-GPS300 GPS tracker med koppling till Google Maps. Mycket enkelt och effektivt handhavande. SIM-kort och abonnemang ingår inte. Option 5 Bränslehantering - Transferpump Attacus Power s generatoraggregat byggs med mycket hög miljöprofil där bränslehanteringen är en av de viktigaste ingredienserna och ska samtidigt ha mycket hög användarvänlighet. Aggregatet har som standard fullt invallad tank Bränslepåfyllning innanför låsbar dörr. Bränslenivåmätning Transfer pump för bränsle inbyggd i överbyggnad och med automatisk funktion. Som tilläggsoption finns en möjlighet till systemlösning för optimal bränslehantering dels för lagring/beredskap samt enkel hantering under drift: Anslutningsmöjlighet direkt till motorn från extern tank med fram och returledning. (Ingår i grundpriset) Inbyggd transfer pump som automatiskt fyller den interna tanken från en extern tank. Den externa tanken ansluts via EN slang, vid låg nivå i den interna tanken fylls den automatiskt. Då den interna är fylld och den externa tom kan denna kopplas bort och köras iväg för fyllning. Aggregatet körs då på sin inbyggda tank. Detta medför att aggregatet kan köras kontinuerligt. Optionspris inkluderar EJ ADR tank. SIDA 21 (23)

23 Referenser, exempel Vattenfall Eldistribution Till Vattenfall Eldistribution har vi levererat ett 30 tal mobila aggregat de senaste åren. Både 100 kva mobila elverk och elverk utformade för helikoptertransport till ensligt belägna skärgårdsöar. Tranås Energi Till Tranås Energi har vi i levererat 2 st mobila superljuddämpade 100 kva s elverk GTC100GSM-80. SIDA 22 (23)

24 E.ON Elnät AB Till E.ON Elnät AB har vi levererat 2 st mobila superljuddämpade 500 kva s elverk GTS500GS samt 2 st mobila transformatorcontainers för reservkraftsmatning på lokalnätet vid 12 alt 24 kv. Jönköping Energi Nät AB Till Jönköping Energi Nät har vi levererat 2 st mobila (på lastväxlarram) 550 kva s reservelverk samt 2 stycken GTC100GSM-80 (100 kva PRP super ljuddämpat utförande) SIDA 23 (23)

Teknisk specifikation GTC300M-80 DV APD , Aggregat Modell GTC300M-80

Teknisk specifikation GTC300M-80 DV APD , Aggregat Modell GTC300M-80 Tekniska data Aggregat Modell GTC300M-80 Aggregat effekt PRP enligt ISO 8528 kva 300 Aggregat effekt LTP enligt ISO 8528 kva 330 Nominell spänning V 230/400 V 3 x 230 Effektfaktor Cos 0.8 Bränsletankens

Läs mer

Drift och skötselanvisningar

Drift och skötselanvisningar Drift och skötselanvisningar VoltAir System, Styrutrustning för VSEi, VSEt Regulator: Siemens Climatix Objekt: 2013 01 25 Sida 1 av 8 Dok. Nr. D1034 03 Innehåll 1. Allmänt... 3 Användningsområde... 3 Översikt

Läs mer

Containermonterad reservkraft

Containermonterad reservkraft Containermonterad reservkraft Om Coromatic Coromatic är ett specialistföretag som erbjuder strategier, lösningar och underhåll för säker kraftförsörjning och fysisk IT-säkerhet med målsättning att säkerställa

Läs mer

Värmefläkt Tiger Robust värmefläkt för portabelt bruk i tuffa miljöer

Värmefläkt Tiger Robust värmefläkt för portabelt bruk i tuffa miljöer 0 kw Elvärme 9 modeller Värmefläkt Tiger Robust värmefläkt för portabelt bruk i tuffa miljöer Användningsområden Tiger är en serie tåliga och kompakta värmefläktar för proffs med höga krav. Värmefläkt

Läs mer

BEAT SORTIMENT. Universella elsvetsmaskiner för PE INDUSTRI BELOS AB

BEAT SORTIMENT. Universella elsvetsmaskiner för PE INDUSTRI BELOS AB BEAT SORTIMENT Universella elsvetsmaskiner för PE INDUSTRI BELOS AB Universella elsvetsmaskiner för PE INFORMATION > Modeller och specifikationer BEAT elsvetsmaskiner finns i följande modeller: BEAT-MV:

Läs mer

ISODOOR INDUSTRI TAKSKJUTPORTAR. www.demex.se

ISODOOR INDUSTRI TAKSKJUTPORTAR. www.demex.se ISODOOR INDUSTRI TAKSKJUTPORTAR www.demex.se ISO-omfånget på takskjutportarna är resultatet av den mest moderna design och tillverkningsteknik som för närvarande finns tillgänglig. Dessa dörrar är robusta

Läs mer

Referenser Containermonterad reservkraft

Referenser Containermonterad reservkraft Referenser Containermonterad reservkraft APD1180002/20160927/RevB Om Coromatic Coromatic är ett specialistföretag som erbjuder strategier, lösningar och underhåll för säker kraftförsörjning och fysisk

Läs mer

UPS-aggregat typ EPS80-S

UPS-aggregat typ EPS80-S P O W E R S Y S T E M S UPS-aggregat typ EPS80-S 079908 INNEHÅLL. Teknisk specifikation. Uppstart och nedkoppling 3. Provning/Underhåll 4. Schema Teknisk specifikation Sid Typbeteckning:...EPS80-S Uteffekt...00VA/90W

Läs mer

Manual Likriktare SM2100

Manual Likriktare SM2100 Manual Likriktare SM2100 Produsent: Swansons Telemekanik AB Importør: Extron AS Telefon +46(0)303-746 320 63 83 33 90 Mobil: 900 32 394 Hjemmeside www.swtm.se www.extron.no, E-post: post@extron.no VAT.NO/Org.

Läs mer

Power RESERVKRAFTSBYGGARNA

Power RESERVKRAFTSBYGGARNA Öppna elverk med Perkins miljögodkända dieselmotorer 1500 rpm. Vattenkylda. 30 1200 kva. Snabba leveranser Välbyggda elverk Motorer och generatorer av kända fabrikat Storlek, utrustning och byggnation

Läs mer

BROSCHYR. Critical Power Avbrottsfri kraft och reservkraft

BROSCHYR. Critical Power Avbrottsfri kraft och reservkraft BROSCHYR Critical Power Avbrottsfri kraft och reservkraft Coromatic är ledande inom avbrottsfri kraft och reservkraft Critical Power är ett samlingsnamn för de system som säkerställer avbrottsfri och störningsfri

Läs mer

Perma 2 VÄRMEPRESSAR. Perma 1

Perma 2 VÄRMEPRESSAR. Perma 1 Perma 2 VÄRMEPRESSAR Perma 1 VÄRMEPRESS PERMA 1 Pneumatisk med en bottenplatta Perma 1 är en elektrisk och pneumatisk värmepress avsedd för påvärmning av värmetransfers på textilier. Denna pålitliga maskin

Läs mer

EL- & BELYSNINGS- STOLPAR FÖR MARINOR 13/03

EL- & BELYSNINGS- STOLPAR FÖR MARINOR 13/03 EL- & BELYSNINGS- STOLPAR FÖR MARINOR K-M 13/03 MARINSTOLPE GMS KOSTER Baserat på många års erfarenhet har GARO AB utvecklat en ny familj av el- och belysningsstolpar avsedda för småbåtshamnar och marinor.

Läs mer

Flexit. Automatik & styr. till luftbehandlingsaggregat. (50-195 l/s) Flexit S3X, S4X, S7X Flexit L4X, L7X Flexit S4R, S6R, S7R

Flexit. Automatik & styr. till luftbehandlingsaggregat. (50-195 l/s) Flexit S3X, S4X, S7X Flexit L4X, L7X Flexit S4R, S6R, S7R Flexit Automatik & styr. till luftbehandlingsaggregat (50-195 l/s) Flexit S3X, S4X, S7X Flexit L4X, L7X Flexit S4R, S6R, S7R F Ö R E N S U N D I N N E M I L J Ö Våra produkter utvecklas kontinuerligt och

Läs mer

Självsugande pumpar. Pålitliga avvattnings- och dräneringslösningar

Självsugande pumpar. Pålitliga avvattnings- och dräneringslösningar Självsugande pumpar Pålitliga avvattnings- och dräneringslösningar Pålitliga lösningar för krävande applikationer Som leverantör av lösningar har Flygt ett stort sortiment av extremt mångsidiga, självsugande

Läs mer

Contractor Världens effektivaste minidumper UNIKT STYRSYSTEM SUVERÄNA KÖREGENSKAPER

Contractor Världens effektivaste minidumper UNIKT STYRSYSTEM SUVERÄNA KÖREGENSKAPER Contractor Världens effektivaste minidumper UNIKT STYRSYSTEM SUVERÄNA KÖREGENSKAPER Styr ett ton med en hand Twinca A/S utvecklar, producerar och förhandlar hydrauliska minidumprar till kunder över hela

Läs mer

INSTALLERA SOLCELLSANLÄGGNINGAR

INSTALLERA SOLCELLSANLÄGGNINGAR INSTALLERA SOLCELLSANLÄGGNINGAR ANSLUTNING SOLCELLSANLÄGGNING Vår anvisning för anslutning av solcellsanläggningar är ett komplement till Energiföretagens handbok Anslutning av elproduktion till lågspänningsnätet

Läs mer

Reservkraftaggregat Coromatic OSD

Reservkraftaggregat Coromatic OSD Reservkraftaggregat Coromatic OSD Reservkraftsaggregat Coromatic OSD Aggregatserie Coromatic OSD Egen konstruktion och tillverkning vid fabriken i Östersund borgar för hög kvalitet och hög startsäkerhet

Läs mer

Manual Likriktare EDC2100

Manual Likriktare EDC2100 Manual Likriktare EDC2100 Postadress/Postal address Elrond Komponent AB Telefon nr/telephone no +46(0)8-4498080 Telefax nr/telefax no +46(0)8-4498089 VAT.NO SE556336886801 Åvägen 38 SE-141 25 HUDDINGE

Läs mer

Luftbehandlingsaggregat REC Temovex 400

Luftbehandlingsaggregat REC Temovex 400 Luftbehandlingsaggregat REC Temovex 00 RT-00 Luftbehandlingsaggregat REC Temovex RT00 Allmänt REC Temovex 00 är ett kompakt enhetsaggregat för effektiv ventilation med högeffektiv värmeåtervinning. Aggregatet

Läs mer

Bevent Rasch - Takhuvar och Galler -

Bevent Rasch - Takhuvar och Galler - Bevent Rasch - Takhuvar och Galler - BRRA 2019-03-06 Avluftshuv BRRA, reglerbar Storlekar från 600 mm till 1200 mm Manuellt eller automatiskt omställbar Kontrollpanel RCRA kan användas för styrning Passar

Läs mer

Bruksanvisning. Luftvärmare PLANAR-2D-12/24 PLANAR-4DM2-12/24-Р PLANAR-44D-12/24-GP-Р PLANAR-8DM-12/24-Р. v

Bruksanvisning. Luftvärmare PLANAR-2D-12/24 PLANAR-4DM2-12/24-Р PLANAR-44D-12/24-GP-Р PLANAR-8DM-12/24-Р. v SE Bruksanvisning Luftvärmare PLANAR-2D-12/24 PLANAR-4DM2-12/24-Р PLANAR-44D-12/24-GP-Р PLANAR-8DM-12/24-Р v11.2017 Innehåll Inledning... 3 Säkerhetsåtgärder... 4 Kontroller... 5 Konfiguration... 6 Ansvar...

Läs mer

Sträckfilmsmaskiner. Många goda skäl till att välja oss till din leverantör av sträckfilmsutrustning. L2500 manuell

Sträckfilmsmaskiner. Många goda skäl till att välja oss till din leverantör av sträckfilmsutrustning. L2500 manuell Sträckfilmsmaskiner Många goda skäl till att välja oss till din leverantör av sträckfilmsutrustning PL500-LT L2500 Auto 2 L2500 manuell Polynova Nissen ledande eperter på plastemballage Polynova Nissen

Läs mer

PÅLITLIG KRAFT QES-generatorerna

PÅLITLIG KRAFT QES-generatorerna PÅLITLIG KRAFT QES-generatorerna DEN PÅLITLIGA KRAFTEN QES-GENERATORERNA QES-serien är utvecklad särskilt för bygg- och uthyrningsbranschen, med generatorer som är lätta att använda och enkla att underhålla.

Läs mer

Jag jobbar på en industri där vi har stort behov av vatten och kan få miljonbelopp i skador vid stopp några timmar.

Jag jobbar på en industri där vi har stort behov av vatten och kan få miljonbelopp i skador vid stopp några timmar. JFB på Traktordriven reservkraftsgenerator? Postad av Filip S - 03 jan 2015 08:41 Jag jobbar på en industri där vi har stort behov av vatten och kan få miljonbelopp i skador vid stopp några timmar. Så

Läs mer

Växelriktare SVENSKA KRAFTNÄT. TEKNISK RIKTLINJE 2014-08-14 TR02-09-6-1 utg 4 VAR BETECKNING TR02-09-6-1

Växelriktare SVENSKA KRAFTNÄT. TEKNISK RIKTLINJE 2014-08-14 TR02-09-6-1 utg 4 VAR BETECKNING TR02-09-6-1 SVENSKA KRAFTNÄT ENHET, VERKSAM HETSOMRÅDE NK, JCpntrollanläggning VAR BETECKNING TR02-09-6-1 DATUM SAMRAD 2014-08-14 APS,NS, DP TEKNISK RIKTLINJE tyira (pr* UTGÅVA 4 TD FASTSTÄLLD Växelriktare Uppdateringar

Läs mer

GHH CS1200. Saleby Bulk & Tank AB. Kompressorinstallation direktdriven. RTI Transport Installaties B.V.

GHH CS1200. Saleby Bulk & Tank AB. Kompressorinstallation direktdriven. RTI Transport Installaties B.V. GHH CS1200 Kompressorinstallation direktdriven RTI Transport Installaties B.V. Saleby Bulk & Tank AB Kylning RTI Transport Installaties B.V. har utvecklat flera kylalternativ. Låt våra specialister på

Läs mer

Montering och injustering UV SAFE

Montering och injustering UV SAFE Montering och injustering UV SAFE UV SAFE är vårt patenterade filtreringssystem för eliminering av fett och reducering av lukt från storkök. Systemet uppfyller högsta tänkbara säkerhetskrav. Luftkyld elektronik

Läs mer

hydraulik CEJN Multi-X Flexibla multikopplingar för snabbt och enkelt handhavande www.cejn.se

hydraulik CEJN Multi-X Flexibla multikopplingar för snabbt och enkelt handhavande www.cejn.se hydraulik CEJN MultiX Flexibla multikopplingar för snabbt och enkelt handhavande www.cejn.se Med CEJN MultiX kan du minimera stilleståndstiden vid verktygsbyten ansluta hydraulledningar under resttryck

Läs mer

LTA - Tryckavlopp för småhus Produkter

LTA - Tryckavlopp för småhus Produkter LTA - Tryckavlopp för småhus Produkter Flygt produktpaket för LTA RSK 588 45 80 Flygt tuggerpumpar Robusta och tillförlitliga Välbeprövad design Slitstark tuggerenhet av härdat rostfritt stål finfördelar

Läs mer

Elstängselaggregat. Batteriaggregat E2B och ESE4B 2 ESE16BM 4 E8BM 6 ESE20BM 8 ESE25BM 10 ESE7BM 12 ESE50B 14 ESE120BM 16 ESE7BS 18

Elstängselaggregat. Batteriaggregat E2B och ESE4B 2 ESE16BM 4 E8BM 6 ESE20BM 8 ESE25BM 10 ESE7BM 12 ESE50B 14 ESE120BM 16 ESE7BS 18 Elstängselaggregat Batteriaggregat E2B och ESE4B 2 ESE16BM 4 E8BM 6 ESE20BM 8 ESE25BM 10 ESE7BM 12 ESE50B 14 ESE120BM 16 ESE7BS 18 DeLaval batteriaggregat E2B och ESE4B 8:10 Art nr Benämning 87881401 Batteriaggregat

Läs mer

BEAT HF Högpresterande elsvetsenhet för att sammanfoga PE och PP rör och rördelar

BEAT HF Högpresterande elsvetsenhet för att sammanfoga PE och PP rör och rördelar BEAT HF Högpresterande elsvetsenhet för att sammanfoga PE och PP rör och rördelar BEAT HF Högpresterande elsvetsenhet för att sammanfoga PE och PP rör och rördelar INFORMATION > Egenskaper Elsvetsenheten

Läs mer

Bruksanvisning. Luftvärmare PLANAR-2D PLANAR-4DM2-12/24-Р PLANAR-44D-12/24-GP-Р PLANAR-8DM-12/24-Р

Bruksanvisning. Luftvärmare PLANAR-2D PLANAR-4DM2-12/24-Р PLANAR-44D-12/24-GP-Р PLANAR-8DM-12/24-Р SE Bruksanvisning Luftvärmare PLANAR-2D PLANAR-4DM2-12/24-Р PLANAR-44D-12/24-GP-Р PLANAR-8DM-12/24-Р Kära kund, Tack för att du har valt en luftvärmare från PLANAR. Vi har gjort vårt bästa för att säkerställa

Läs mer

EMN2 växelriktare 2 10 kva

EMN2 växelriktare 2 10 kva EMN2 växelriktare 2 10 kva Ih IP 21 230V AC VÄXELRIKTARE Växelriktarserien ger växelriktad spänning efter nätbortfall, 230V - 50Hz, sinus. Hög verkningsgrad ger låg värmeutveckling och därmed en längre

Läs mer

Produktion utan avbrott med rätt reservkraft

Produktion utan avbrott med rätt reservkraft Produktion utan avbrott med rätt reservkraft Våra installationer tryggar din reservkraft i alla väder Sedan starten 1950 har elektriciteten varit i fokus på Olssons Elektromekaniska. I början reparerade

Läs mer

MEGA Power MP10 MP70. Fläktkonvektor för höga effekter, 3-40 kw. 3-40kW MÅNGA ANVÄNDNINGSOMRÅDEN KAN KANALANSLUTAS 3-HASTIGHETSMOTOR

MEGA Power MP10 MP70. Fläktkonvektor för höga effekter, 3-40 kw. 3-40kW MÅNGA ANVÄNDNINGSOMRÅDEN KAN KANALANSLUTAS 3-HASTIGHETSMOTOR MEGA Power MP10 MP70 Fläktkonvektor för höga effekter, 3-40 kw 3-40kW MÅNGA ANVÄNDNINGSOMRÅDEN KAN KANALANSLUTAS 3-HASTIGHETSMOTOR INDUSTRIUTFÖRANDE KOMPAKT KRAFTIG KONSTRUKTION LÄTT ATT INSTALLERA ENKEL

Läs mer

Byggpaneler. Lätt och prisvärd. Storsäljare. Specifikationer: Vertikalrör: 40x1 mm Horisontalrör: 27x1 mm Mått (bxh): 3500x2000 mm Vikt: 11,5 kg

Byggpaneler. Lätt och prisvärd. Storsäljare. Specifikationer: Vertikalrör: 40x1 mm Horisontalrör: 27x1 mm Mått (bxh): 3500x2000 mm Vikt: 11,5 kg Mobilt områdesskydd Ett mobilt områdesskydd fungerar som en tillfällig markör för avgränsat område och kan användas för många olika ändamål som till exempel publik- och trafikdirigering eller skydd mot

Läs mer

Dokumentnamn: Projektnamn:

Dokumentnamn: Projektnamn: P PAK.5 PAK.5212 APPARATER, LEDNINGAR M.M I RÖRSYSTEM ELLER RÖRLEDNINGSNÄT KYLKOMPRESSORAGGREGAT OCH VÄRMEPUMPS- AGGREGAT VÄTSKEKYLAGGREGAT, TYP ENHETSAGGREGAT MED LUFTKYLD KONDENSOR I värmepumpsutförande

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

GREEN POWER PERKINS DIESEL MOTOR. De Motor med integrerad vatten kyl- Motor : 4016-TAG2A

GREEN POWER PERKINS DIESEL MOTOR. De Motor med integrerad vatten kyl- Motor : 4016-TAG2A GREEN POWER PERKINS DIESEL MOTOR 1500 RPM Typ GPS2000P De Motor med integrerad vatten kyl- Motor : Generatoraggregat med dieselmotor Perkins, elektriskt startande med batteri, direkt kopplat med plåtkoppling,

Läs mer

Kyl-/Frysskåp Underbänkskylskåp. Grå. 160 liter

Kyl-/Frysskåp Underbänkskylskåp. Grå. 160 liter Produkt # Modell # Namn # SIS # AIA #. 727030 (RUCR16X1) Underbänkskylskåp. Grå. 160 liter. R134a. Automatisk avfrostning. IP23 skydd. 727046 (RUCR16W1) Underbänkskylskåp. Vit. 160 liter. R134a. Automatisk

Läs mer

Bruksanvisning. Elverk Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. Elverk Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning Elverk Art.: 90 42 044 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan du installerar och

Läs mer

GLOBAL RX TOP/ RX.

GLOBAL RX TOP/ RX. GLOBAL RX TOP/ RX www.swegon.se GLOBAL RX TOP/RX passar utmärkt till mindre butiker. GLOBAL är en ny serie av energieffektiva och robusta aggregat. De är utvecklade för installatörer som har projekt med

Läs mer

Upptäck Mono EZstrip Family

Upptäck Mono EZstrip Family Upptäck Mono EZstrip Family Unik (MIP) Maintenance In Place teknik! Titta på demonstrationer på smartphone: Fördelar med produktfamiljen EZstrip Maintenance In Place Snabbt och enkelt byte av förbrukningsdelar,

Läs mer

& ATT TÄNKA PÅ VID VAL AV ELVERK

& ATT TÄNKA PÅ VID VAL AV ELVERK Innehåll Sida Ljuddämpade elverk 354-357 Traktordrivna elverk & tillbehör 358 Motorsvets bensin 359 Motorsvets diesel 360 Geko produktinformation 361-365 Geko bensin elverk 366-386 Geko diesel elverk 387-404

Läs mer

Säkerhetsmotor - reglerande

Säkerhetsmotor - reglerande Säkerhets - reglerande BLF24-SR Kontinuerlig säkerhets för reglerande brand/brandgasspjäll i ventilationsinstallationer Vridmoment 4 Nm Matningsspänning AC/DC 24 V Styrsignal DC 0...10 V Mätspänning DC

Läs mer

LINDOFLAMM flamlösningar.

LINDOFLAMM flamlösningar. Katalog LINDOFLAMM flamlösningar. Flexibel teknik för alla värmningsapplikationer. 2 Innehåll. Innehåll. 3 Inledning 4 Högeffektsbrännare LF-H-4 till LF-H-16 (manuella) 5 Högeffektsbrännare LF-H-2D (manuell)

Läs mer

Tillverkas med 100% grön Solel. Fjärrvärmecentral för fastigheter, kW>

Tillverkas med 100% grön Solel. Fjärrvärmecentral för fastigheter, kW> TP-XL Tillverkas med 100% grön Solel för fastigheter, 50-750kW> TP-XL är en flexibel produktserie fjärrvärmecentraler på golvram för fastigheter med ca 10-150 lägenheter, 50-750 kw värme eller mer. Konstruktionen

Läs mer

SFS SFS. Designad luftridå med smarta funktioner, för karuselldörrar. 3 Elvärme: 8 23 kw 2 Vattenburen värme WL. För karuselldörrar

SFS SFS. Designad luftridå med smarta funktioner, för karuselldörrar. 3 Elvärme: 8 23 kw 2 Vattenburen värme WL. För karuselldörrar SFS Designad luftridå med smarta funktioner, för karuselldörrar För karuselldörrar Vertikalt montage Höjd: 2,2 m 3 Elvärme: 8 23 kw 2 Vattenburen värme WL Användningsområden SFS är en luftridå med många

Läs mer

SLIMLIFT 6250. Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG

SLIMLIFT 6250. Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG SLIMLIFT 6250 Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG Slimlift 6250 Väggmonterad Bänklyftare SLIMLIFT 6250 är en väggmonterad bänklyftare med stor flexibilitet för anpassning till olika behov. Utrustningen i

Läs mer

EA Elektriska värmefläktar

EA Elektriska värmefläktar Elektriska värmefläktar Elektrisk värmefläkt för väggmontage är en serie elektriska värmefläktar i ett brett effektområde avsedda för permanent uppvärmning av lager, industrilokaler, garage, torkrum, m.m.

Läs mer

Manual Likriktare SM2000

Manual Likriktare SM2000 - Manual Likriktare SM2000 Produsent: Swansons Telemekanik AB Importør: Extron AS Telefon +46(0)303-746 320 63 83 33 90 Mobil: 900 32 394 Hjemmeside www.swtm.se www.extron.no, E-post: post@extron.no VAT.NO/Org.

Läs mer

StudioLine flat unit fancoils

StudioLine flat unit fancoils StudioLine flat unit fancoils StudioLine TM Flat Unit en ny generation innovativa fancoils StudioLine TM är en ny förstklassig fancoilfamilj, vilken har utvecklats av Chiller Oy. Aggregatets ljudnivå kan

Läs mer

STARTKLAR MED CALIX. Batteriladdarsortiment. www.calix.se

STARTKLAR MED CALIX. Batteriladdarsortiment. www.calix.se STARTKLAR MED CALIX Batteriladdarsortiment www.calix.se 1 INNEHÅLL Varför behövs batteriladdare?... 3 Personbil... 4 Buss och lastbil... 5 Jordbruksmaskiner... 6 Entreprenadmaskiner... 7 Industri... 8

Läs mer

Luftbehandlingsaggregat REC Temovex 700S-EC

Luftbehandlingsaggregat REC Temovex 700S-EC Luftbehandlingsaggregat REC Temovex 7S-EC RT 7S-EC Luftbehandlingsaggregat REC Temovex RT 7S-EC Allmänt REC Temovex 7S-EC är ett kompakt enhetsaggregat för effektiv ventilation med högeffektiv värmeåtervinning.

Läs mer

Dokumentnamn: Projektnamn:

Dokumentnamn: Projektnamn: P PAK.5 PAK.521 PAK.5212 APPARATER, LEDNINGAR M.M I RÖRSYSTEM ELLER RÖRLEDNINGSNÄT KYLKOMPRESSORAGGREGAT OCH VÄRMEPUMPS- AGGREGAT Vätskekylaggregat, typ enhetsaggregat Vätskekylaggregat, typ enhetsaggregat,

Läs mer

Övervakningssystem EKO-KE16

Övervakningssystem EKO-KE16 ssystem Beskrivning Styr- och övervakningssystem är avsett att användas för automatisk övervakning och funktionskontroll av upp till 16 (två spjäll/grupp) brand-/ brandgasspjäll, brandgasspjäll eller tryckavlastningsspjäll

Läs mer

250003 Fläktenhet med Av/På ventil för rökgas. Installation/underhåll.

250003 Fläktenhet med Av/På ventil för rökgas. Installation/underhåll. 250003 Fläktenhet med Av/På ventil för rökgas. Installation/underhåll. Innan systemet tas i bruk måste denna handbok studeras i detalj. Endast av MEDICVENT auktoriserad personal får utföra reparationer

Läs mer

Dieselsprinklerpump. OPTIONER Värmeväxlare Varvtalsreglering Motorvärmare Uppsamlingskärl till dieseltank

Dieselsprinklerpump. OPTIONER Värmeväxlare Varvtalsreglering Motorvärmare Uppsamlingskärl till dieseltank Dieselsprinklerpump Dieselsprinklerpump är uppbyggd på en balkram med komplett startfärdigt aggregat med pump, dieselmotor, tank, automatikskåp, kylvatten, reservdelar, ljuddämpare, flexslang och startbatterier.

Läs mer

EA Elektriska värmefläktar

EA Elektriska värmefläktar Elektriska värmefläktar Elektrisk värmefläkt för väggmontage är en serie elektriska värmefläktar i ett brett effektområde avsedda för permanent uppvärmning av lager, industrilokaler, garage, torkrum, m.m.

Läs mer

Elektriska dränkbara länspumpar. Medelstora och stora WEDA-pumpar (50 Hz)

Elektriska dränkbara länspumpar. Medelstora och stora WEDA-pumpar (50 Hz) Elektriska dränkbara länspumpar Medelstora och stora WEDA-pumpar (5 Hz) WEDA länspumpar Pumpar i WEDA-serien och deras tillbehör är konstruerade för en mängd olika applikationer för avvattning. De ger

Läs mer

Minarc Evo-familjen Kvalitetssvetsning, vart jobbet än tar dig

Minarc Evo-familjen Kvalitetssvetsning, vart jobbet än tar dig Kvalitetssvetsning, vart jobbet än tar dig Minarc Evo 150 Suverän svetsprestanda Kan användas med alla elektrodtyper PFC-teknik för högsta energieffektivitet Designad för användning med långa nätkablar

Läs mer

KRAFTFÖRSÖRJNING SYSTEMVALSUTREDNING

KRAFTFÖRSÖRJNING SYSTEMVALSUTREDNING 4030150 VHC KRAFTFÖRSÖRJNING SYSTEMVALSUTREDNING Elkonsult SYSTEMHANDLING Stockholm,2009-03-19 Företag: Rejlers Ingenjörer AB Adress: Box 49061 Postnr och ort: 100 28 STOCKHOLM Tel: 08-692 10 00 Fax: 08-654

Läs mer

Värmefläkt Tiger. Värmefläkt Tiger. Robust värmefläkt för portabelt bruk i tuffa miljöer. Produktfakta

Värmefläkt Tiger. Värmefläkt Tiger. Robust värmefläkt för portabelt bruk i tuffa miljöer. Produktfakta Värmefläkt Tiger Robust värmefläkt för portabelt bruk i tuffa miljöer 9 modeller 3 30 kw Elvärme nvändningsområden Tiger är en serie tåliga och kompakta värmefläktar för proffs med höga krav. Värmefläkt

Läs mer

UTRUSTNINGAR FÖR BILVERKSTÄDER

UTRUSTNINGAR FÖR BILVERKSTÄDER UTRUSTNINGAR FÖR BILVERKSTÄDER Punktsvetsutrustningar Induktionsvärmare Svenska Bult- & Motståndssvets AB Tel. 031-712 48 80 www.bmsvets.se Ruskvädersgatan 13 Fax. 031-54 43 00 info@bmsvets.se 418 34 Göteborg

Läs mer

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW är en ny generation luft/vattenvärmepumpar. Här förenar vi mer än 35 års erfarenhet av värmepumpteknik med den senaste utvecklingen. Resultatet blir en värmepump

Läs mer

Smart Ring 12kV kompaktställverk

Smart Ring 12kV kompaktställverk Smart Ring 12kV kompaktställverk Smart Ring 12kV Enfasisolerat kompaktställverk Allmänt Smart Ring är ett nyutvecklat kompaktställverk från HM Power avsett för distributionsnät. Ställverket kan erbjudas

Läs mer

ErP. DVCompact. med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation

ErP. DVCompact. med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation Fläktar Luftbehandlingsaggregat Brandsäkerhet Luftdistribution Luftkonditionering Värmeprodukter DVCompact med SoftCooler som ger optimalt inomhusklimat och enkel installation ErP 2016 2 Att andas är att

Läs mer

GYRO. Den perfekta lösningen för avgradning och slipning. För stål, rostfritt och metaller. Oscillerande slipteknik

GYRO. Den perfekta lösningen för avgradning och slipning. För stål, rostfritt och metaller. Oscillerande slipteknik R GYRO Den perfekta lösningen för avgradning och slipning Oscillerande slipteknik För stål, rostfritt och metaller - ett starkt och effektivt maskinkoncept..! Ett karakteristiskt kännetecken för varje

Läs mer

FE 24/ Mobil enhet för kontinuerlig svetsning för en eller två användare. Svetsröken sugs ut direkt från svetspistolen.

FE 24/ Mobil enhet för kontinuerlig svetsning för en eller två användare. Svetsröken sugs ut direkt från svetspistolen. Mobil enhet för kontinuerlig svetsning för en eller två användare. Svetsröken sugs ut direkt från svetspistolen. FE 24/7 2.5 är en mobil högvakuumenhet konstruerad för kontinuerligt utsug av svetsrök.

Läs mer

Användarmanual för pollare, styrda av logik U200 eller U 201 Version V8

Användarmanual för pollare, styrda av logik U200 eller U 201 Version V8 öppnar för ett tryggare samhälle Användarmanual för pollare, styrda av logik U200 eller U 201 Version V8 DENNA MANUAL ÄR AVSEDD FÖR KVALIFICERADE ELLER UTBILDADE TEKNIKER. ALLT ICKE AUKTORISERAT ARBETE

Läs mer

1-fas o 3-fas koppling

1-fas o 3-fas koppling Bengt R, MT 2018-03-12 Hur många ledare behövs i vårt elsystem? För att överföra en fas nätspänning behövs egentligen bara 2 ledare 1-fas o 3-fas koppling För enfassystem har man vanligtvis 1 fasledare,

Läs mer

Svenska. Twin Demolition. Ett nytt koncept för demolering

Svenska. Twin Demolition. Ett nytt koncept för demolering Svenska Twin Demolition Ett nytt koncept för demolering ROBOT 185 Nytänkande inom rivningsrobotar Teleskopbom ger 46 cm extra räckvidd och anpassning vid krävande applikationer Speciella polykarbonatskydd

Läs mer

Värmefläkt Tiger Robust värmefläkt för portabelt bruk i tuffa miljöer

Värmefläkt Tiger Robust värmefläkt för portabelt bruk i tuffa miljöer 3 30 kw Elvärme 9 modeller Värmefläkt Tiger Robust värmefläkt för portabelt bruk i tuffa miljöer nvändningsområden Tiger är en serie tåliga och kompakta värmefläktar för proffs med höga krav. Värmefläkt

Läs mer

Inkopplingsanvisning styrskåp

Inkopplingsanvisning styrskåp Inkopplingsanvisning styrskåp VoltAir System, Styrutrustning för VSEi, VSEt Regulator: Siemens Climatix Objekt: 2013 02 21 Sida 1 av 8 Doc. r. D1044 04 Innehåll 1. Allmänt... 3 Ytterligare information...

Läs mer

HJULTVÄTT EN KLASS FÖR SIG. Marknadsledande för högtryckshjultvättmaskiner

HJULTVÄTT EN KLASS FÖR SIG. Marknadsledande för högtryckshjultvättmaskiner HJULTVÄTT EN KLASS FÖR SIG Marknadsledande för högtryckshjultvättmaskiner ERA PROCESSER VÅR LÖSNING Sen år 2000 utvecklar och producerar PERFORMTEC GMBH högeffektiva hjultvättsystem för professionellt

Läs mer

I 20 länder heter vi redan Systemair. Nu byter vi namn också i Sverige.

I 20 länder heter vi redan Systemair. Nu byter vi namn också i Sverige. I 20 länder heter vi redan Systemair. Nu byter vi namn också i Sverige. Vi är kända under namnet Kanalfläkt. Vi omsätter i år 1 850 Mkr och har 35 dotterbolag i 21 länder med totalt 1200 anställda. Huvudkontor

Läs mer

MATTRANSPORTVAGN METOS TERMIA 1000, 1500 H, HL, I

MATTRANSPORTVAGN METOS TERMIA 1000, 1500 H, HL, I MATTRANSPORTVAGN METOS TERMIA 1000, 1500 H, HL, I Installations- och bruksanvisningar 31.05.2013 3755281 3755280 3755279 3755278 3755277 1. Allmänt...3 1.1. I anvisningarna använda symbolers betydelse...3

Läs mer

HALSANG MOBILSTÄNGSEL

HALSANG MOBILSTÄNGSEL MOBILSTÄNGSEL FÖRSTÄRKT SVETSAT NÄT MIG SVETSAT ROSTSKYDD ÖKAD KVALITET Vårt mobilstängsel tillverkas som de gjordes innan kostnadsjakten tog överhand på kvalitet och livslängd. RÄTT KONSTRUKTION Vi stansar

Läs mer

Inkopplingsanvisning styrskåp

Inkopplingsanvisning styrskåp Inkopplingsanvisning styrskåp VoltAir System, Styrutrustning för Zize-i, Zize-t Regulator: Siemens Climatix Objekt: 2013-12-16 Sida 1 av 8 Doc. r. D1044-06 Innehåll 1. Allmänt... 3 Ytterligare information...

Läs mer

iljömärk produkt! www.froeling.com

iljömärk produkt! www.froeling.com Miljömärkt produkt! www.froeling.com Uppvärmning med ved Fröling har arbetat med att effektivisera användningen av trädbränslen i snart fem decennier. I dag står Fröling för modern värmeteknik för biobränslen.

Läs mer

För att överföra en fas nätspänning behövs egentligen bara 2 ledare

För att överföra en fas nätspänning behövs egentligen bara 2 ledare Lars E. CMIT 2014-03-12 Hur många ledare behövs i vårt elsystem? För att överföra en fas nätspänning behövs egentligen bara 2 ledare 1-fas o 3-fas koppling För enfassystem har man vanligtvis 1 fasledare,

Läs mer

Electric Drives. Linear Motion and Assembly Technologies Pneumatics Service. Serie Classic. Technical data

Electric Drives. Linear Motion and Assembly Technologies Pneumatics Service. Serie Classic. Technical data Electric Drives and Controls Hydralics Linear Motion and Assembly Technologies Pneumatics Service Serie Classic Technical data Avstängningsventil 90, 3/2 Kulventil Matartryck 2 bar max., vid 6 bar, p =

Läs mer

Innovation inom transport

Innovation inom transport Innovation inom transport GR GRS LYFTBARA AXLAR TVÅNGSSTYRDA AXLAR grs 4+2 - pvl 1x ROJOs semi-trailers serie GR och GRS konfigureras med olika kombinationer av extra låg lastyta och avbröstbar svanhals.

Läs mer

Energieffektiv ventilation! Kanalfläktar och takfläktar med lågenergimotorer

Energieffektiv ventilation! Kanalfläktar och takfläktar med lågenergimotorer EC Energieffektiv ventilation! Kanalfläktar och takfläktar med lågenergimotorer Innehåll EC-FLÄKTAR... 5 CK 125 C EC... 6 CK 150 B EC... 6 CK 160 B EC... 7 CK 160 C EC... 7 CK 200 B EC... 8 CK 250 B EC...

Läs mer

EA Elektriska värmefläktar för väggmontage

EA Elektriska värmefläktar för väggmontage Elektriska värmefläktar för väggmontage Elektriska värmefläktar för väggmontage är en serie elektriska värmefläktar i ett brett effektområde avsedda för permanent uppvärmning av lager, industrilokaler,

Läs mer

Kabel tv leverantör Canaldigital (Genom samfällighet, gemensamt kabel tv nät i området)

Kabel tv leverantör Canaldigital (Genom samfällighet, gemensamt kabel tv nät i området) 1(9) Drift & skötsel samt produktinformation gällande Kraft, Belysning,, Kabel tv, Telefoni, Bredband, Digital Tv via bredband. Lägenhetsi nnehava re Kortfattad anläggnings beskrivning. Avtals operatörer

Läs mer

Installationsanvisning för fläktkonvektorer

Installationsanvisning för fläktkonvektorer 2008-09-02 Installationsanvisning för fläktkonvektorer UN-MVP-, UN-MVT-, UN-MOP-, UN-MOF-, UN-IVP-, UN-IVF-, UN-IOP-. Innehåll sid Översikt 2 Montering & vattenventiler 3 Termostat SR, reglerpanel SV/WKSV

Läs mer

Luftbehandlingsaggregat. Envistar Luftflöde: 0,1-3,5 m 3 /s

Luftbehandlingsaggregat. Envistar Luftflöde: 0,1-3,5 m 3 /s Luftbehandlingsaggregat Envistar Luftflöde: 0,1-3,5 m 3 /s en ny generation med LCC i fokus Ett kompakt luftbehandlingsaggregat med kyla som ett självklart tillval. Envistar-serien bygger på den kunskap

Läs mer

V E N T I L A T I O N S A G G R E G A T. MK23 Serien

V E N T I L A T I O N S A G G R E G A T. MK23 Serien V E N T I L A T I O N S A G G R E G A T MK23 Serien MK23 SERIEN Ventilationsaggregat MK23 serien finns i 44 storlekar med luftflöden från1000 m3/h upp till 80.000.m3/h, < 2.500 Pa. Även specialutföranden

Läs mer

CCO kit. Compact Change Over - 6-vägs växelventil med motor SNABBFAKTA

CCO kit. Compact Change Over - 6-vägs växelventil med motor SNABBFAKTA kit Compact Change Over - 6-vägs växelventil med motor SNABBFAKTA Möjliggör värme & kyla i produkter med endast en värmeväxlarkrets Exakt flödesreglering För 4-rörssystem kyla/värme Ventil PN10, DN10 Kvs

Läs mer

COS luftkylda kylaggregat

COS luftkylda kylaggregat 1.1401.13 COS luftkylda kylaggregat Nu även med Bitzer Allmänt COS tillverkar kylaggregat för industriella och kommersiella installationer. Aggregaten är avsedda för utomhusplacering och är korrosionsskyddade

Läs mer

AW Värmefläktar för värmevatten

AW Värmefläktar för värmevatten Värmefläktar för värme Värmefläktar för värme fläktarna används för permanent uppvärmning av lager, industrilokaler, verkstäder, butiker och liknande. Snygg design, med enkla rena former, gör att -serien

Läs mer

Vi löser ditt dammproblem

Vi löser ditt dammproblem Ett komplett system 4 Vi löser ditt dammproblem Optimierad lokal lösning Design av utsugningsanläggningar utgår alltid från det specifika behovet på varje arbetsplats. Man kan sedan bygga stora centrala

Läs mer

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN

PRODUKTBLAD VÄRMEPUMP LUFT/VATTEN Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! Anslut energisparprodukter för vattenburen värme maximalt för pengarna! Om din bostad har vattenburen värme kan du reducera dina uppvärmningskostnader

Läs mer

FINGERSKARVSAPPLICERING SEPARAT APPLICERING GENOM KONTAKTLÖST SYSTEM. Mixon Fingerskarvning separat applicering 2400 CL Serie

FINGERSKARVSAPPLICERING SEPARAT APPLICERING GENOM KONTAKTLÖST SYSTEM. Mixon Fingerskarvning separat applicering 2400 CL Serie FINGERSKARVSAPPLICERING SEPARAT APPLICERING GENOM KONTAKTLÖST SYSTEM Mixons fingerskarvningssystem med separat applicering används för olika produkter där trälameller limmas ihop i kortändarna. Detta görs

Läs mer

WINSTA Snabbkopplingssystem. För Linect armaturer

WINSTA Snabbkopplingssystem. För Linect armaturer WINSTA Snabbkopplingssystem För Linect armaturer WAGO förenklar projektering och installation av belysning WINSTA nu med Linect integrering Belysningsarmaturer med Linect anpassning kan användas såväl

Läs mer

ProMinent. Driftinstruktion Omrörare

ProMinent. Driftinstruktion Omrörare Driftinstruktion Alla former av återgivning får endast ske medtillverkarens tillstånd.. ProMinent DIN EN ISO 9001 70 100 M 502 Var vänlig läs igenom driftinstruktionen helt före idrifttagning av denna

Läs mer

Råd och anvisningar för solcellsanläggningar

Råd och anvisningar för solcellsanläggningar Råd och anvisningar 2018-05-16 Sida 1 av 5 Råd och anvisningar för solcellsanläggningar Sida 2 av 5 Bakgrund I den lagstiftning som finns för solcellsanläggningar beaktas inte räddningstjänstens säkerhet

Läs mer

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Potatissättare i GL B-serien Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Utformad för växande framgång: GL B-serien Perfekt för potatisodling med kvalitet: när den -radiga potatissättaren

Läs mer