Anders Pemer (V), tjänstgörande ersättare för Pia Carlson (V) Michael Erikson (M), tjänstgörande ersättare för Yusuf Aydin (KD) under 96

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anders Pemer (V), tjänstgörande ersättare för Pia Carlson (V) Michael Erikson (M), tjänstgörande ersättare för Yusuf Aydin (KD) under 96"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl. 19:00 ande Ersättare Övriga deltagande Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 96 Yusuf Aydin (KD), deltog inte i handläggningen av 96 Stig-Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för Mona Shafahi (S) Maria Mendoza (S) Märta Engelberth-Fridell (M) Anders Pemer (V), tjänstgörande ersättare för Pia Carlson (V) Michael Erikson (M), tjänstgörande ersättare för Yusuf Aydin (KD) under 96 Deniz Bulduk (MP), vice ordförande, tjänstgörande ersättare för Robert Aslan (S) under 96 Adnan Issa (S) Ranjith Sivanesan (S) Ufuk Sen (M) Kjell Sjöberg (M) Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Robert Aslan (S) under 96 Hans Richardsson (S), Michael Erikson (M), Douglas Lillerud (M), Yulia Usova (MP), James Jin (MP), Therese Lind (TUP) Anja Dahlstedt (kultur- och fritidschef), Linus Söderling (verksamhetschef Idrott och anläggning), Marie Johansen (verksamhetschef Biblioteken), Ida Burén (verksamhetschef Kulturen), Cecilia Narby (verksamhetschef Ungdom och förening), Ann-Christine Lundberg (administrativ chef), Berivan Yildiz (föredragande 95) och Ann Gustafsson (nämndsekreterare). Utses att justera Kjell Sjöberg (M) Plats och tid för justering Kultur- och fritidsförvaltningen, Sekreterare Paragrafer Ann Gustafsson Ordförande Robert Aslan (S) Justerare Kjell Sjöberg (M)

2 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2[13] ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnd Sammanträdesdatum Anslaget den Nedtas den Förvaringsplats för protokollet Kultur- och fritidsförvaltningen Underskrift Ann Gustafsson

3 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3[13] 95 Muntlig redovisning Projektstöden 2018 har tagit del av informationen om projektstöden 2018.

4 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4[13] 96 Nya regler för fördelning av studieförbundsbidrag (KOF/2018:133) beslutar för egen del att anta nya bidragsregler för studieförbund i Botkyrka kommun enligt majoritetens förslag. föreslår kommunstyrelsen att: 1.Kommunfullmäktige antar nya bidragsregler för studieförbund i Botkyrka kommun. 2.Kommunfullmäktige ger kultur- och fritidsnämnden mandat att vid behov revidera bidragsreglerna för studieförbunden, under förutsättning att revideringarna inte är av principiell beskaffenhet. De nya bidragsreglerna för studieförbund i Botkyrka kommun ersätter det gamla reglementet (Regler och riktlinjer för studieförbund ) och föreslås gälla från och med den 1 januari Jäv På grund av jäv deltog inte ordförande Robert Aslan (S) och 2:e vice ordförande Yusuf Aydin (KD) i handläggningen av ärendet. Vice ordförande Deniz Bulduk (MP) tjänstgjorde som ordförande under beslutet. Sammanfattning fördelar årligen bidrag till de studieförbund som rapporterat in till Folkbildningsrådet att de har verksamhet i Botkyrka. Bidraget utgår från en fastställd budget. PWC gjorde, på uppdrag av kultur- och fritidsförvaltningen, en Rådgivningsrapport för Botkyrka kommun, Utredning av modell för bidrag till studieförbund. I rapporten presenterades tre förslag på modeller för studieförbundsbidrag. Förslag nummer tre i rapporten som ligger till grund för kultur- och fritidsnämndens majoritetsförslag är den modell som också är Folkbildningsrådets modell. I Folkbildningsrådet nya modell för fördelning av bidrag till studieförbunden (Statsbidrag till studieförbund 2018) är bidraget uppdelat i tre delar; verksamhetsbidrag, organisationsbidrag och tillgänglighetsbidrag, och fördelas i huvudsak utifrån inrapporterade antal studietimmar det senaste året och ett snitt av antal inrapporterade studietimmar de två åren dessförinnan samt antal unika deltagare. Majoriteten föreslår att kultur- och fritidsnämndens nya regler för fördelning av bidrag till studieförbunden baseras på Folkbildningsrådets modell (Statsbidrag till studieförbund 2018) enligt bilagan OF Bidragsregler för studie-

5 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5[13] förbund i Botkyrka kommun och att de nya reglerna träder i kraft 1 januari Yrkande (M) yrkar på bifall till kultur- och fritidsförvaltningens förslag. Propositionsordning Ordförande ställer proposition om ordförandeförslaget alternativt yrkandet från (M) om bifall till förvaltningens förslag och finner att kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med ordförandeförslaget. Reservationer (M) reserverar sig mot beslutet. Protokollsanteckning Tullingepartiet önskar få till protokollet ett särskilt yttrande som bifogas protokollet.

6 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6[13] 97 Ansökan om medel från Riksidrottsförbundet för Botkyrka Cricketanläggning (KOF/2018:164) föreslår kommunstyrelsen att bevilja kultur- och fritidsnämndens ansökan till Riksidrottsförbundet om ekonomiskt bidrag på kr för nybyggnation av Botkyrka Cricketcenter. föreslår kommunstyrelsen att bevilja nämnden att ta emot sökta medel om ansökan beviljas. Sammanfattning söker tillsammans med föreningen Alby Cricket medel hos Riksidrottsförbundet för att delfinansiera en nybyggnation av ett cricketcenter på Kärsby IP i Norsborg. Ansökan gäller belysning av idrottsytan, sportutrustning för cricketidrotten och inventarier till föreningskansli som iordningställs som en del av investeringsprojektet. föreslår kommunstyrelsen att bevilja nämndens ansökan till Riksidrottsförbundet om ekonomiskt bidrag på kr för nybyggnation av Botkyrka cricketcenter, samt att, om ansökan bifalls, bevilja nämnden att ta emot dessa medel.

7 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7[13] 98 Ansökan om medel från Riksidrottsförbundet för Broängens gymnastikhall (KOF/2018:165) föreslår kommunstyrelsen att bevilja kultur- och fritidsnämndens ansökan till Riksidrottsförbundet om ekonomiskt bidrag på kr för nybyggnation av Broängens gymnastikhall. föreslår kommunstyrelsen att bevilja nämnden att ta emot sökta medel om ansökan beviljas. Sammanfattning söker tillsammans med föreningen Tumba gymnastik och idrottsförening medel hos Riksidrottsförbundet för att delfinansiera en nybyggnation av gymnastikanläggning i Broängens sporthall. Ansökan gäller sportutrustning för gymnastikidrotten och inventarier till föreningskansli som iordningställs som en del av investeringsprojektet. Broängens gymnastikhall är en del av det fleråriga investeringsprojektet Upprustning av Broängens sporthall och nybyggnation av gymnastikhall. Gymnastikhallen planeras uppföras våren 2019 och tas i bruk i augusti samma år. föreslår kommunstyrelsen att bevilja nämndens ansökan till Riksidrottsförbundet om ekonomiskt bidrag på kr för nybyggnation av Broängens gymnastikhall, samt att, om ansökan bifalls, bevilja nämnden att ta emot dessa medel.

8 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8[13] 99 Ansökan om medel från Arvsfonden för spontanidrottsytor på Rödstu Hage (KOF/2018:166) föreslår kommunstyrelsen att bevilja kultur- och fritidsnämndens ansökan till Arvsfonden om ekonomiskt bidrag på kr för nybyggnation av tillgänglighetsanpassade idrottsytor på Rödstu Hage IP. föreslår kommunstyrelsen att, om Arvsfonden bifaller ansökan, bevilja nämnden att ta emot sökta medel. Sammanfattning söker tillsammans med föreningslivet medel hos Arvsfonden för att delfinansiera nybyggnation av tillgänglighetsanpassade spontanidrottsytor på Rödstu Hage IP. Ansökan gäller anläggande av tillgänglighetsanpassat utegym, lekplats, volleybollplan och bouleplan på den aktuella idrottsplatsen. Det pågående investeringsprojektet Upprustning av Rödstu Hage IP innehåller modernisering av friidrottsanläggning med 6 löparbanor, anläggningar för hopp och kast samt anläggande av en servicebyggnad med omklädningsrum och kafeteria. Anläggningen planeras invigas i augusti föreslår kommunstyrelsen att bevilja nämndens ansökan till Arvsfonden om ekonomiskt bidrag på kr för nybyggnation av tillgänglighetsanpassade idrottsytor på Rödstu Hage IP, samt att, om Arvsfonden bifaller ansökan, ta emot dessa medel.

9 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9[13] 100 Ansökan om medel från Kulturrådet för Bokstart (KOF/2018:169) beslutar att bevilja kultur- och fritidsförvaltningens ansökan till Kulturrådet om kr för projekt Bokstart 2019, samt att, om Kulturrådet bifaller ansökan, ta emot dessa medel. Sammanfattning Bibliotek Botkyrka ansöker om kr från Kulturrådet för projektet Bokstart i Botkyrka familjer får besök av det flerspråkiga biblioteket. Projektet riktar sig till familjer med nyfödda barn i Storvreten och Norsborg som får hembesök från biblioteket för att stimulera tidig språk- och läsutveckling. Projektet är beräknat att pågå under tre år och denna ansökan avser år 2, 2019.

10 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10[13] 101 Avtal om kulturstöd för stiftelsen Fanzingo (KOF/2018:161) godkänner kultur- och fritidsförvaltningens förslag till avtal om kulturstöd för stiftelsen Fanzingos verksamhet i Botkyrka Sammanfattning Botkyrka kommun har haft avtalat samarbete med Fanzingo sedan Föreliggande avtal är en fortsättning av tidigare avtal mellan Botkyrka kommun och Fanzingo Överenskommelse om stöd från Botkyrka kommun/kultur- och fritidsförvaltningen till föreningen Fanzingo för film- och medieverksamhet för unga i Botkyrka, som upprättades den 5 mars 2018, dnr KOF/2018:157. Avtal om kulturstöd för stiftelsen Fanzingo avser ekonomiskt stöd till verksamhet och uppgår till kronor per år, för perioden till Avtalet är utformat i enlighet med kultur- och fritidsnämndens modell för kulturstöd (KOF/2017:68). Protokollsanteckning Tullingepartiet önskar få till protokollet ett särskilt yttrande som bifogas protokollet.

11 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11[13] 102 Anmälningsärenden har tagit del av informationen. Ärendet Följande ärenden har anmälts till nämnden: Dom i målet , Laglighetsprövning enligt KL 4:8 Dom i målet , Laglighetsprövning enlig KL 6: KF Stärkt områdesutveckling i Botkyrka, KS/2017: KS Återrapportering av uppdrag Utred förutsättningarna för bollplan i anslutning till Parkhemsgårdens fritidsklubb, KS/2015:22

12 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12[13] 103 Delegationsbeslut godkänner redovisningen av delegationsbesluten. Ärendet har överlåtit sin beslutanderätt till ordförande och tjänsteman enligt kultur- och fritidsnämndens delegationsordning. som fattats med stöd av delegering ska anmälas till nämnden. Följande beslut har fattats med stöd av delegering: Förvaltningschef om tjänsteresa till Istanbul för medledare i konsthallen 10-17/ , i syfte att etablera kontakt med samarbetspartner. Resan finansieras med externa medel från Svenska Institutet. et fattat av förvaltningschef Anja Dahlstedt om bidrag till lovaktiviteter på höstlovet till 10 föreningar samt bidrag till lovaktiviteter på höst- och jullov till en förening. et fattat av förvaltningschef Anja Dahlstedt om avtal om kulturstöd för Tumba Bruksmuseums pedagogiska verksamhet för Botkyrkas medborgare et fattat av förvaltningschef Anja Dahlstedt om hantering av medel för Projekt Snö och Systerskap, med externa medel från Naturvårdsverket. et fattat av förvaltningschef Anja Dahlstedt Verksamhetschef om tilldelning ur Kreativa Fonden om kr till Macarena Cerda för projektet Snaaaacket. et fattat av verksamhetschef Ida Burén om tilldelning ur Kreativa Fonden om kr till Grödinge Hembygdsförening för projektet Elin Sirenius tonårsdagbok från Grödinge et fattat av verksamhetschef Ida Burén om tilldelning ur Kreativa Fonden om kr till Per Blomqvist för projektet Årets bild i Botkyrka. et fattat av verksamhetschef Ida Burén om tilldelning ur Drömdeg om 5000 kr till Kevin Rhawi för att arrangera en UFC-e-turnering för unga över 16 år. et fattat av verksamhetschef Ida Burén om ändrade öppettider på biblioteken i Botkyrka den 4 oktober 2018, pga fortbildning. fattat av verksamhetschef Marie Johansen

13 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13[13] om ändrade öppettider på Hallunda och Alby bibliotek den 18 oktober 2018, pga arbetsplatsträff. fattat av verksamhetschef Marie Johansen om stängning av Fittja bibliotek den 13 oktober 2018, pga sjukdom. fattat av verksamhetschef Marie Johansen

14 Särskilt yttrande Ärende 2: Nya regler för fördelning av studieförbundsbidrag Detta ärende innehåller flera förslag gällande nya bidragsregler för studieförbund i Botkyrka kommun. Men tyvärr framgår det inte att kultur- och fritidsförvaltningen har en annan uppfattning än den politiska majoriteten. Tullingepartiet hade önskat tydligare skrivningar och mer transparens. Nu ges istället sken av att den politiska ledningen och förvaltningen tycker samma sak, vilket inte är fallet. Vi menar att detta ärende bör återremitteras så att tjänstemännen får motivera och tydliggöra det förslag som förespråkas av kultur- och fritidsförvaltningen. Therese Lind (TUP)

15 Särskilt yttrande Ärende 7: Avtal om kulturstöd för Stiftelsen Fanzingo Fanzingo är ett stort mediehus som rymmer allt från produktionsbolag till redaktioner och olika projekt. Av föreliggande skrivelse framgår bland annat att Fanzingo ska bidra till kommunens position som Långt ifrån lagom m.m. Men vad innebär det konkret? Vad förväntas kommunen få för pengarna? Hur säkerställer vi och mäter att pengarna går till rätt ändamål? Tjänsteskrivelsen hänvisar till en verksamhetsplan som skall inkludera mål, uppgifter om vilken typ av statistik som skall rapporteras och kommunikationsplan. Vi vill dock att man redan i denna tjänsteskrivelse specificerar vad kommunen ska få ut av detta avtal innan beslut fattas om ett stöd på kronor per år. Therese Lind (TUP)

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 86. Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog inte i handläggningen

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 86. Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog inte i handläggningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Tullinge bibliotek, Nyängsvägen 3B, Tullinge, kl 19:00 ande Ersättare Övriga deltagande Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 86 Yusuf

Läs mer

Ufuk Sen (M) Märta Engelberth-Fridell (M) Therese Lind (TUP), tjänstgörande ersättare för Kjell Sjöberg (TUP)

Ufuk Sen (M) Märta Engelberth-Fridell (M) Therese Lind (TUP), tjänstgörande ersättare för Kjell Sjöberg (TUP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Botkyrka Konsthall, Tumba Torg 105 i Tumba, kl. 19:15 ande Robert Aslan (S), ordförande, 22-25 och 27-29 (kl. 19:15-19:50) Deniz Bulduk (MP), förste vice ordförande,

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, och Deniz Bulduk (MP), förste vice ordförande, tjänstgörande ordförande

Robert Aslan (S), ordförande, och Deniz Bulduk (MP), förste vice ordförande, tjänstgörande ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande, 30-31 och 33-37 Deniz Bulduk (MP), förste vice ordförande, tjänstgörande ordförande 32 Yusuf Aydin

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande

Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan Issa (S) Stig-Åke Carlsson (S) tjänstgörande

Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan Issa (S) Stig-Åke Carlsson (S) tjänstgörande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[15] Plats och tid Kärsbyskolan, Tomtbergavägen 370, Norsborg, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan Issa

Läs mer

Michael Erikson (M), tjänstgörande ersättare för Yusuf Aydin (KD) Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Maria Mendoza (S)

Michael Erikson (M), tjänstgörande ersättare för Yusuf Aydin (KD) Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Maria Mendoza (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl. 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Michael Erikson (M), tjänstgörande

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice ord- Märta Engelberth-Fridell (M)

Yusuf Aydin (KD), andre vice ord- Märta Engelberth-Fridell (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Alby sporthall, Albyvägen 22 i Norsborg, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Ornina Heido (S) Deniz Bulduk (MP), förste vice Ufuk Sen (M) ordförande Yusuf

Läs mer

2 Nya regler för fördelning av studieförbundsbidrag. 3 Ansökan om medel från Riksidrottsförbundet för Botkyrka Cricketanläggning

2 Nya regler för fördelning av studieförbundsbidrag. 3 Ansökan om medel från Riksidrottsförbundet för Botkyrka Cricketanläggning KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [2] Kultur- och fritidsnämnden 2018-11-05 Tid 2018-11-12, Kl 19:00 Plats Kommunhuset Munkhättevägen 45, Tumba, plan 2 Ärenden Justering Förvaltningschefen informerar 1 Muntlig

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Katarina Kristensson (S) Pia Carlson (V) David Persson (S)

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Katarina Kristensson (S) Pia Carlson (V) David Persson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[16] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Ornina Heido (S) Deniz Bulduk (MP), förste vice Ufuk Sen (M) ordförande Yusuf Aydin

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 6

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl. 19:00 ande Ersättare Övriga deltagande Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 6 Ufuk

Läs mer

Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Johanna Lindgren (S) Ufuk Sen (M) Kjell Sjöberg (TUP)

Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Johanna Lindgren (S) Ufuk Sen (M) Kjell Sjöberg (TUP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Ungdomens Hus i Fittja, kl 19:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), vice ordförande Ann-Margret Karlström (TUP)

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande. ersättare för Ornina Heido (S) Hans Richardsson (S) tjänstgörande ersättare för Mona Shafahi (S)

Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande. ersättare för Ornina Heido (S) Hans Richardsson (S) tjänstgörande ersättare för Mona Shafahi (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande

Läs mer

Pia Carlström (V) Petja Svensson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Kultur och fritidsnämnden 2014-03-17

Pia Carlström (V) Petja Svensson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Kultur och fritidsnämnden 2014-03-17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Tumbascenen, Utbildningsvägen 2 i Tumba, kl 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Deniz Bulduk (MP) Petja Svensson (M), 2:a vice ordförande Pia Carlström (V)

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset lokal 2:3, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande

Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Kommunhuset, Tumba, kl. 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande. Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande Adnan Issa (S) Ufuk

Läs mer

Kjell Sjöberg (TUP) Pia Carlson (V) Ranjith Sivanesan (S), tjänstgörande ersättare för Adnan Issa (S) Therese Lind (TUP), Sinan Celepli (V)

Kjell Sjöberg (TUP) Pia Carlson (V) Ranjith Sivanesan (S), tjänstgörande ersättare för Adnan Issa (S) Therese Lind (TUP), Sinan Celepli (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid TTP-stugan, Brantbrinks IP, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Mohamed Benmakhlouf (MP), tjänstgörande ersättare för Deniz Bulduk (MP) Yusuf Aydin (KD),

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Pia Carlson (V) tjänstgörande ersättare för Katarina Kristensson (S) David Persson (S)

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Pia Carlson (V) tjänstgörande ersättare för Katarina Kristensson (S) David Persson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Cirkus Cirkör, Rotemannavägen 10, 145 57 Norsborg, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Ornina Heido (S) Deniz Bulduk (MP), förste vice Ufuk Sen (M) ordförande

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M)

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[15] Plats och tid Tullinge bibliotek, Nyängsvägen 3B i Tullinge, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Mohamed Benmakhlouf (MP), tjänstgörande ersättare för Ornina Heido (S)

Läs mer

Märta Engelberth-Fridell (M)

Märta Engelberth-Fridell (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Fittja bibliotek, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Ufuk Sen (M) Deniz Bulduk (MP), förste vice Märta Engelberth-Fridell (M) ordförande Yusuf Aydin (KD),

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan Issa (S) Märta Engelberth-Fridell (M) Mona Shafai (S) Michael Eriksson (M) tjänstgörande ersättare för Ufuk Sen (M)

Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan Issa (S) Märta Engelberth-Fridell (M) Mona Shafai (S) Michael Eriksson (M) tjänstgörande ersättare för Ufuk Sen (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Tumba Bruk, kl. 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan Issa (S) Ordförande Märta Engelberth-Fridell

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte vid 11. Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande,

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte vid 11. Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[19] Plats och tid Storvretsbadet, Odlingsvägen 41, Tumba, kl 19:00 ande Ersättare Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte vid 11 Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog

Läs mer

Stig-Åke Carlsson (S) tjänstgörande ersättare för Adnan Issa (S) Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande

Stig-Åke Carlsson (S) tjänstgörande ersättare för Adnan Issa (S) Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[16] Plats och tid Kommunhuset plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Göran Pelarhagen (L) tjg.ers. Jakob Etaat, kanslichef, Agnetha Olofsson, valsamordnare

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Göran Pelarhagen (L) tjg.ers. Jakob Etaat, kanslichef, Agnetha Olofsson, valsamordnare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran, kl. 18:00 19:34 Beslutande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Mats Einarsson (V) Göran Pelarhagen (L)

Läs mer

Michael Eriksson (M) tjänstgörande ersättare för Märta Engelberth-Fridell. Stig-Åke Carlsson (S) tjänstgörande ersättare för Pia Carlson (V)

Michael Eriksson (M) tjänstgörande ersättare för Märta Engelberth-Fridell. Stig-Åke Carlsson (S) tjänstgörande ersättare för Pia Carlson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[18] Plats och tid Tumbascenen, Tumba, kl. 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande. (Tjänstgjorde som ordförande under beslutet rörande ärende

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Lotta Arnesson (S)

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Lotta Arnesson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran, kl. 18:00 18:32 Beslutande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Ulf Hjalmarsson (M), vice ordförande Elisabeth

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan Issa (S) Märta Engelberth-Fridell (M)

Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan Issa (S) Märta Engelberth-Fridell (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[23] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl. 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan

Läs mer

ärende nr 9/ 73 Revision av föreningar ) Michael Erikssson, tjänstgörande ersättare för Ufuk Sen Märta Engelberth-Fridell (M)

ärende nr 9/ 73 Revision av föreningar ) Michael Erikssson, tjänstgörande ersättare för Ufuk Sen Märta Engelberth-Fridell (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[20] 2016-09-26 Plats och tid Tingssalen, Mångkulturellt centrum, Fittja, kl. 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande ordförande Robert Aslan (S) (Deltog inte i handläggningen av

Läs mer

Vassili Arian (S) Inga-Lill Strömqvist (S) Kjell Sjöberg (M)

Vassili Arian (S) Inga-Lill Strömqvist (S) Kjell Sjöberg (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3, Tumba, kl 19:00-20:45 ande Stefan Dayne (KD), ordförande, Lena Ingren (S) Per Börjel (TUP) Vassili Arian (S) Inga-Lill Strömqvist (S)

Läs mer

Lars Johansson (FP), andre vice ordförande. ersättare för Elias Tony (S) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S)

Lars Johansson (FP), andre vice ordförande. ersättare för Elias Tony (S) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

Sinan Celepli (V) tjänstgörande ersättare för Pia Carlson (V) Lisa Forsberg (S) ersatte Robert Aslan vid ärende nr 11/ 93 Fyllnadsval konstrådet

Sinan Celepli (V) tjänstgörande ersättare för Pia Carlson (V) Lisa Forsberg (S) ersatte Robert Aslan vid ärende nr 11/ 93 Fyllnadsval konstrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Studieförbundet Vuxenskolan, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande ordförande Robert Aslan (S) (Deltog inte i handläggningen av ärende nr 11/ 93 Fyllnadsval

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S)

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Mälaren, kl. 18:00 18:59 ande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Josefin Norrgård (TUP) Bo Claesson (KD) Ulf

Läs mer

ersättare för Stefan Leiding (S) Ewa Ellis (S), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) Lars Johansson (FP)

ersättare för Stefan Leiding (S) Ewa Ellis (S), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) Lars Johansson (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande. Johanna Bruto-Westman (S) Yusuf Aydin (KD) Ufuk Sen (M) Jonas Isaksson (M)

Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande. Johanna Bruto-Westman (S) Yusuf Aydin (KD) Ufuk Sen (M) Jonas Isaksson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Botkyrka kulturskola, foajén, kl 19:00-20:20 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), 1:e vice ordförande Ann-Margret

Läs mer

Johanna Bruto-Westman (S) Yusuf Aydin (KD) Ufuk Sen (M)

Johanna Bruto-Westman (S) Yusuf Aydin (KD) Ufuk Sen (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Lokal 2:3 i kommunalhuset, kl 19:00-21:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), 1:e vice ordförande Ann-Margret Karlström

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig Åke Karlsson (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig Åke Karlsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson (M)

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan Issa (S) Stig-Åke Carlsson (S) tjänstgörande ersättare för Mona Shafahi

Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan Issa (S) Stig-Åke Carlsson (S) tjänstgörande ersättare för Mona Shafahi SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[16] Plats och tid Kommunhuset 2:3, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan Issa

Läs mer

Johanna Bruto Westman (S) Ufuk Sen (M) Märta Engelberth- Fridell (M), Jonas Isaksson (M)

Johanna Bruto Westman (S) Ufuk Sen (M) Märta Engelberth- Fridell (M), Jonas Isaksson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Kommunalhuset, plan 2, rum 2, kl 19:00 ande Kristin Thörn (S), ordförande Mattias Franzén (M) Petja Svensson (M) 2:e vice ordf Ann-Margret Karlström (TUP) Leif

Läs mer

(TUP) Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Karin Nakamura Lindholm (TUP) Karin Nakamura Lindholm

(TUP) Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Karin Nakamura Lindholm (TUP) Karin Nakamura Lindholm SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Jobbcenter, Hans Stahles väg 13 i Tumba, kl. 19:00 ande Ali Khalil (MP), ordförande Lars Johansson (L) andra vice ordförande Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte vid Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog inte vid 96-97

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte vid Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog inte vid 96-97 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[26] Plats och tid MKC Mångkulturellt centrum, Värdshusvägen 7, Fittja, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte vid 96-98 Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande,

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 46 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 46. Angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut 2010-02-23, 16; Besparingar 2009-2011 på kultur-

Läs mer

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37 1(17) Plats och tid Carl August-rummet, tisdagen den 25 augusti 2015 kl 09:00 10.25 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Birgitta Widén Blomberg (KD) Ordförande Marianne Bremer (C) Elisabeth

Läs mer

Leif Backström (S), tjänstgörande ersättare för Johanna Bruto-

Leif Backström (S), tjänstgörande ersättare för Johanna Bruto- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, lokal 2:2, kl 19:00-21:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Mattias Franzén (M) Kristin Thörn (S), vice ordförande Ann-Margret Karlström

Läs mer

vice ordförande Leyla Öztürk (S) förste vice ordförande

vice ordförande Leyla Öztürk (S) förste vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[4] Plats och tid Kommunhuset plan 2 i Tumba, kl. 19:00 Beslutande Lars Johansson (L), ordförande Carl Widercrantz (TUP) andre vice ordförande Leyla Öztürk (S) förste vice ordförande

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S)

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran, kl. 18:00 19:01 ande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Josefin Norrgård (TUP) Bo Claesson (KD) Ulf Hjalmarsson

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande. Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Johanna Bruto-Westman (S) Ufuk Sen (M)

Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande. Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Johanna Bruto-Westman (S) Ufuk Sen (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Hörsalen i Mångkulturellt centrum, kl 18:15-21:15 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), 1:e vice ordförande Ann-Margret

Läs mer

ersättare för Ali Khalil (MP) (TUP) Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Miroslav Femic (M)

ersättare för Ali Khalil (MP) (TUP) Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Miroslav Femic (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Botkyrka Vuxenutbildning, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Magdalena Jonsson (M) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande Karin Nakamura Lindholm ersättare

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Katarina Kristensson (S) Pia Carlson (V) David Persson (S), 1 samt 3-19

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Katarina Kristensson (S) Pia Carlson (V) David Persson (S), 1 samt 3-19 Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Ranjith Sivanesan (S), tjänstgörande ersättare för Ornina Heido (S) Deniz Bulduk (MP), förste vice Ufuk Sen

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Ranjith Sivanesan (S),

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Ranjith Sivanesan (S), SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[20] Plats och tid Albys Hjärta. Albyvägen 7 i Norsborg, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Ornina Heido (S) Deniz Bulduk (MP), förste vice Ufuk Sen (M) ordförande Yusuf

Läs mer

ersättare för Petja Svensson (M) 2:e vice ordförande Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Johanna Lidgren (S) Ufuk Sen (M)

ersättare för Petja Svensson (M) 2:e vice ordförande Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Johanna Lidgren (S) Ufuk Sen (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] 1Plats och tid Kommunalhuset, Munkhättevägen, kl 19:00 20:15 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), 1:e vice ordförande Ann-Margret

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur och fritidsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur och fritidsnämnden Administrativ enhet 1 (14) Plats och tid Biblioteket, Töcksfors, 15.00 16.30 Beslutande Övriga närvarande Kristina Kristiansson, Ordförande (S) Bernt Christoffersson, V. ordförande (C) Mårten Karlsson (S) Payman Garmiani

Läs mer

BESLUTAS AV KOMMUNSTYRELSEN

BESLUTAS AV KOMMUNSTYRELSEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 [1] BESLUTAS AV KOMMUNSTYRELSEN 223 Begäran om yttrande från JO avseende ett tjänstetillsättningsbeslut Paragrafen justerades omedelbart SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[3] Plats och tid

Läs mer

Mathilda Ahlin, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice

Mathilda Ahlin, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice 1 (7) Plats och tid Håns Byalags lokal, 15.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Robin Olsson (M) Mårten Karlsson (S) Anette Eriksson

Läs mer

Siv Persson-Trogen (S), tjänstgörande ersättare för Johanna Bruto-Westman (S) Ufuk Sen (M)

Siv Persson-Trogen (S), tjänstgörande ersättare för Johanna Bruto-Westman (S) Ufuk Sen (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Storvretens sporthall, konferensrummet, kl 19:00-20:45 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Mattias Franzén (M) Leif Backström (S), tjänstgörande ersättare för

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande. Therese Lind (TUP) tjänstgörande ersättare för Kjell Sjöberg (TUP)

Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande. Therese Lind (TUP) tjänstgörande ersättare för Kjell Sjöberg (TUP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[19] Plats och tid Kommunhuset, Tumba, kl. 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande. Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande Stig-Åke Karlsson (S)

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01 24 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl. 19.00-20.25 ande Reino Persson (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordf. Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena (C) tjg. ersättare

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2018-12-20 2018-12-20 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 14:00 16:50 Paragrafer 85 92 Utses att justera Predrag Jankovic Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2018-12-21 Underskrifter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, 15.00 17.15 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Magnus Andreasson (L) Robin Olsson (M) Mårten

Läs mer

Mohamed BenMakhlouf (MP), tjänstgörande ersättare för Johanna Lindgren (S) Ufuk Sen (M) Märta Engelberth-Fridell (M) Ann-Margret Karlström (TUP)

Mohamed BenMakhlouf (MP), tjänstgörande ersättare för Johanna Lindgren (S) Ufuk Sen (M) Märta Engelberth-Fridell (M) Ann-Margret Karlström (TUP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[16] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, lokal 2:3, kl 19:00-21:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP) Bim Eriksson (S), vice ordförande Pia Carlsson (V) Adnan

Läs mer

Ranjith Sivanesan (S), tjänstgörande ersättare för Adnan Issa (S) Mona Shafani (S), tjänstgörande ersättare för Katarina Kristensson David Persson (S)

Ranjith Sivanesan (S), tjänstgörande ersättare för Adnan Issa (S) Mona Shafani (S), tjänstgörande ersättare för Katarina Kristensson David Persson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[26] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl 19:00-20:45, mötet ajournerades 20:02-20:08. ande Robert Aslan (S), ordförande, 1-13, 15-21 Deniz Bulduk (MP), förste vice ordförande Yusuf

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 15:00-15.50 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Christer Brodén (S) Stig Svedin

Läs mer

Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom (S) Roine Karlsson (MP) Irene Solberg Ruhn (M) Johnny Mattsson (M)

Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom (S) Roine Karlsson (MP) Irene Solberg Ruhn (M) Johnny Mattsson (M) 1(9) Plats och tid Konferensrum Gottröra, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 12, Norrtälje, måndagen den 28 augusti 2017 kl 09:00-09:45. Beslutande Ledamöter Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25 Kultur- fritidsnämnden 20-25 Kulturfritidsnämnden 2 20 Information överläggningar...5 21 Delegering av arbetsmiljöuppgifter...6 22 Meddelande 2015...7 23 Delegation 2015...8 24 Informationsuppdrag till

Läs mer

Michael Erikson (M), tjänstgörande Adnan Issa (S) ersättare för Yusuf Aydin (KD)

Michael Erikson (M), tjänstgörande Adnan Issa (S) ersättare för Yusuf Aydin (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[20] Plats och tid Xenter, sal 226, Utbildningsvägen 3, Tumba, kl. 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Michael Erikson (M), tjänstgörande Adnan

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) tjg.ers. Peter Sergius Himmelving (SD)

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) tjg.ers. Peter Sergius Himmelving (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran, kl. 18:00 19:30 ande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) tjg.ers. Ulf Hjalmarsson (M) Peter Sergius Himmelving

Läs mer

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17.30-18.30 Beslutande Ledamöter Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson

Läs mer

Kommunstyrelsen protokoll

Kommunstyrelsen protokoll 1 (8) Plats och tid Vävaren, klockan 10:00 12:10 Beslutande Mats Wahrén (K), ordförande Anders Hedeborg (S), förste vice ordförande Arne Sjöberg (M), andre vice ordförande Magnus Gustafsson (S) Jane Råsten

Läs mer

Birgitta Schmidt, nämndsekreterare Owe Lindström, chef medborgarservice

Birgitta Schmidt, nämndsekreterare Owe Lindström, chef medborgarservice 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 7 februari kl. 15.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C), jäv 4 Anette Eriksson

Läs mer

Petja Svensson (-), andre vice ord- Pia Carlsson (V) Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Adnan Issa (S)

Petja Svensson (-), andre vice ord- Pia Carlsson (V) Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Adnan Issa (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[21] Plats och tid Hamra Gård, lokal Betty, kl 19:00-21:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Ann-Margret Karlström (TUP) Bim Eriksson (S), förste vice ordförande Deniz Bulduk

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Plats och tid: Beslutande: Kisa Bibliotek 25 maj 2010 kl.13.00 Lena Käcker Johansson (kd), ordförande Bengt Nordin (m) Pia Tingvall (c) Conny Forsberg (s) Karin

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2010-02-18 1

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2010-02-18 1 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2010-02-18 1 Plats och tid Beslutande 18 feb kl 19.00 20.00 Kommunalhuset rum Bergaholm Anders Forsberg (M) Björn Möllersten (Fp) Tj ej vid

Läs mer

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S 1(10) Plats och tid Hagavallen, Töcksfors, den 3 december kl 17.00-18.45 Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian

Läs mer

Mikaela Åberg (M) Hans Jörlén (C) Lennart Bång (S) Rolf Johanson, Kultur- och fritidschef Henrik Jönsson, Nämndsekreterare

Mikaela Åberg (M) Hans Jörlén (C) Lennart Bång (S) Rolf Johanson, Kultur- och fritidschef Henrik Jönsson, Nämndsekreterare Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid kultur- och fritidsnämnden 2009-10-15 1 Plats och tid Fritidsgården Huset, torsdagen 15 okt, 2009, kl 19-20 Beslutande Anders Forsberg (M) Björn Möllersten (Fp) Stig

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen...

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Ronnie Andersson (V) Björn Lagerstedt (M)

Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Ronnie Andersson (V) Björn Lagerstedt (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Leif Nilsson (KD) tjänstgörande ersättare för Lars Johansson (L) andra vice ordförande Ali Khalil (MP),

Läs mer

Pär Andersson (S) Kim Karlsson (S) Birgitta Kulle (C) Jörgen Sjöqvist (S) Christel Hedlund (SD)

Pär Andersson (S) Kim Karlsson (S) Birgitta Kulle (C) Jörgen Sjöqvist (S) Christel Hedlund (SD) 1 (10) Plats och tid Blosset, onsdagen den 22 februari 2017 kl 18:30-19:30 Beslutande Bo Hallqvist (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-04 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:0-16.30 Beslutande Åsa Hedlöf, (S) ordförande Gun Byttner (M) Erik Gustafsson (M) Carola Ivarsson

Läs mer

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L)

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L) Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (9) Plats och tid Dala-Floda Värdshus Dala-Floda, kl. 09.00-10.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Christina

Läs mer

Kultur- och bildningsnämnden

Kultur- och bildningsnämnden Tid Plats 13:00-17:00 Multen Beslutande ledamöter Håkan Söderman (M) (ordförande) Annica Zetterholm (C) (vice ordförande) 123 Anette Bergdahl (S) (2:e vice ordförande) Diana Olsén (C) Jonas Hansen (KD)

Läs mer

MKC Mångkulturellt Centrum, Värdshusvägen 7, Fittja Gård. 1 Laglighetsprövning enligt KL 4:8, Yttrande till förvaltningsrätten

MKC Mångkulturellt Centrum, Värdshusvägen 7, Fittja Gård. 1 Laglighetsprövning enligt KL 4:8, Yttrande till förvaltningsrätten KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [2] Kultur- och fritidsnämnden 2017-12-04 Tid 2017-12-11, Kl 19:00 Plats MKC Mångkulturellt Centrum, Värdshusvägen 7, Fittja Gård Ärenden Justering Förvaltningschefen informerar

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 74 Godkännande av ärendelista... 100 75 Principer om kultur- och fritidsutskottets stipendier... 101 76 Bemanning vid kvällsöppet på biblioteket i Mullsjö... 103 77 Ansökan om verksamhetsbidrag,

Läs mer

Sekreterare Paragrafer Corinne Johnson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer Corinne Johnson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Kommunalhuset, plan 2, Alytus, kl 10:00-11:20 ande Se bilaga Ersättare Övriga deltagande Se bilaga Helena Karlsson (bitr.kommundirektör), Ingrid Wibom (HRdirektör),

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Hågelby Gård, Tumba, kl 19:00-20:10 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S)

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 12 september kl. 15.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Robin Olsson (M) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette

Läs mer

Serkan Köse (S), ordförande. Bosse Olsson (MP)

Serkan Köse (S), ordförande. Bosse Olsson (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, sal Stange 2:3, kl. 19.00 20.20 ande Serkan Köse (S), ordförande Bosse Olsson (MP) Karin Pilsäter (FP) Leif Glad (S) tjg. ersättare Stefan

Läs mer

Behandlade ärenden. 71 Ansökan om bidrag för SM-arrangemang, Vinslövs Ryttarförening. 75 Handlingsplan för åtgärder mot hot och våld

Behandlade ärenden. 71 Ansökan om bidrag för SM-arrangemang, Vinslövs Ryttarförening. 75 Handlingsplan för åtgärder mot hot och våld 1 Behandlade ärenden 70 Bidrags- och stödsystem 71 Ansökan om bidrag för SM-arrangemang, Vinslövs Ryttarförening 72 Budgetuppföljning per 2007-08-31 73 Budgetuppföljning per 2007-09-30 74 Delårsbokslut

Läs mer

Kommunkontoret Djurås, kl Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M)

Kommunkontoret Djurås, kl Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M) Kultur- och fritidsnämnden 2016-11-17 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl.14.00-15.25 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom r^> O Malung-Sälens kommun Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid Lilla studierummet, biblioteket, kl. 09:00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande GunByttner (M), ledamot Övriga deltagande

Läs mer

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Judit Säwe, sekreterare Peter Kjellin, controller, 24 Christina Westberg, gymnasiesekreterare, 25.

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Judit Säwe, sekreterare Peter Kjellin, controller, 24 Christina Westberg, gymnasiesekreterare, 25. Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00-15.05 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Henrik Axelsson, ordförande (S) Peter Joensuu,

Läs mer

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(12) 0 ASTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 18.00-19:50 Mötet ajourneras 19:00-19:20 Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Ann-Louise Ekberg

Läs mer