Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download ""

Transkript

1 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 1 Plats och tid Rådhuset, Söderhamn, kl Öppet sammanträde för allmänheten ande Alexandra Gard, ordförande (S) Hannes Vainionpää (S) Mats Hedberg (S) Erik Sköld (S) Jan-Eric Berger (C) Ola Andersson (C) Jonas Lindberg (M) Agneta Grehn (V) Omar Ali Omar (S) tjänstgörande ersättare Janne Bild (C) tjänstgörande ersättare Natalie Bergström (M) tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Åsa Äng Eriksson, tf förvaltningschef IngMarie Sundling, utredningssekreterare, sekreterare Birgit Snögren, vik utredningssekreterare Claes Jacobson (MP), ersättare Beatrice Hagström, personalföreträdare SACO Erik Sköld Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, , kl Paragrafer Underskrifter Alexandra Gard, ordförande Erik Sköld, justerare IngMarie Sundling, sekreterare ANSLAG/BEVIS Organ Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Paragrafer Tid för anslag Fr o m t o m Förvaringsplats för protokollet Underskrift Barn- och utbildningsnämndens förvaltningskontor Förvaltningshuset, Söderhamn Carina Wahlberg

2 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Presentation av nya rektorer Nya rektorer från höstterminen presenterar sig för nämnden. Örjan Rönnbäck, ny rektor på Stenbergaskolan Ingegerd Hansson, ny rektor på Sandarne skola och förskolorna i Sandarne Ingbritt Törnell, ny rektor på Staffangymnasiet Nämnden tar emot informationen och hälsar rektorerna välkomna.

3 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Dnr 2011/0074/049 Avgifter vid lokalupplåtelser Nuvarande prislista för tillfällig uthyrning av lokaler, dock inte gymnastiksalar, inom barn- och utbildningsnämnden gäller sedan Någon prisjustering har inte gjorts därefter. Under perioden till har konsumentprisindex ökat med 6,8 procent. Taxan för uthyrning av gymnastiksalar följer det beslut som tas av ansvarig nämnd för fritidsfrågor. Tidigare beslut Gällande prislista för uthyrning av lokaler beslutades av barn- och utbildningsnämnden I samma paragraf beslutades att barn- och utbildningsnämndens taxa för uthyrning av gymnastiksalar följer det beslut som tas av ansvarig nämnd. I dagsläget är det kultur- och samhällsutvecklingsnämnden som ansvarar för frågan. Barn- och utbildningsförvaltningens yttrande Prislistan för uthyrning av lokaler, dock inte gymnastiksalar, har tidigare förändrats en gång per mandatperiod utifrån konsumentprisindex förändringar. Under perioden till har konsumentprisindex ökat med 6,8 % Förslagsvis ändras prislistan för tillfällig uthyrning av lokaler enligt den förändring som konsumentprisindex har gjort utjämnat till hela kronor. Konsekvensbeskrivningar Under de senaste tre åren har intäkterna för tillfälliga lokaluthyrningar varierat mellan ca kronor och kronor. Av dessa intäkter står gymnastiksalarna för mellan ca kronor och kronor. Resterande del ca till kronor per år är den del som höjningen påverkar. En höjning av prislistan ger därmed marginella konsekvenser både för kommunen och för kommunmedborgaren. Åtgärder/uppföljning Ärendet följs upp under nästa mandatperiod. Ansvarig handläggare för återrapportering/uppföljning Ansvarig utredningssekreterare för lokaler vid barn- och utbildningsförvaltningen.

4 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 4 Forts 133 Barn- och utbildningsförvaltningens förslag till beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att prislistan för tillfällig uthyrning av lokaler, dock inte gymnastiksalar, höjs enligt konsumentprisindex ökning med 6,8 procent utjämnat till hela kronor. Prislistan bilägges protokollet. Nämnden beslutar enligt barn- och utbildningsnämndens förslag.

5 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Dnr 2011/0010/002 Ändring av beslutsattestanter 2011 Förslag till komplettering av beslutsattestanter redovisas för nämnden. Barn- och utbildningsförvaltningens förslag till beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar från att Agneta Olsson inte längre är ersättare som beslutsattestant på ansvarskoderna Anledningen till detta är att hon avslutar sin anställning. Barn- och utbildningsnämnden beslutar att utse Jenny Karlsson som ordinarie beslutsattestant på ansvarskoderna samt som ersättare för ansvarskoderna från fram till mandatperiodens slut. Hon ersätter Tommy Lindvalls anställning som rektor. Nämnden beslutar enligt barn- och utbildningsnämndens förslag.

6 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Dnr 2011/0078/600 Gallring av handlingar Hos kommunens förvaltningar förekommer en rad handlingar som utan olägenhet skulle kunna gallras (förstöras) vid inaktualitet. För att allmänna handlingar eller handlingar som omhändertagits för arkivering, ska kunna gallras måste det finnas ett gallringsbeslut. Kommunstyrelsen är kommunens arkivmyndighet. Kommunstyrelsen har den 9 juni 2011 beslutat att de handlingar av tillfällig eller ringa betydelse som upptas i bifogad förteckning, gallras vid inaktualitet och att i egenskap av Söderhamns kommuns arkivmyndighet uppmana övriga nämnder att fatta likalydande beslut. Barn- och utbildningsförvaltningens yttrande Med anledning av kommunstyrelsens beslut, förslås nämnden fatta likalydande beslut. Handlingar som genom sitt informationsinnehåll eller sin funktion är av tillfällig eller ringa betydelse: 1. Kopior och dubbletter som inte har någon funktion då det finns arkivexemplar hos myndigheten med samma innehåll. 2. Inkomna eller expedierade framställningar, förfrågningar och meddelanden av tillfällig betydelse eller rutinmässig karaktär. 3. Handlingar som har inkommit för kännedom och som inte har föranlett någon åtgärd, om de även i övrigt är av ringa betydelse. 4. Inkomna handlingar som inte berör myndighetens verksamhetsområde, eller som är meningslösa eller obegripliga, om handlingarna inte kräver vidarebefordran till annan myndighet eller enskild för åtgärd. 5. Register, liggare, listor och andra tillfälliga förteckningar som har tillkommit för att underlätta myndighetens verksamhet, att återsöka handlingar eller att upprätthålla sambandet inom arkivet. 6. Mottagnings- och delgivningsbevis under förutsättning att de inte har påförts anteckning som tillfört ärende sakuppgift. 7. Handlingar som endast tillkommit för kontroll av postbefordran, under förutsättning att de inte längre behövs som bevis för att en försändelse har inkommit till eller utgått från myndigheten. Här avses t ex inlämningskvittot och kvittensböcker för avgående post. 8. Loggar för e-post och fax under förutsättning att de inte längre behövs för kontroll av överföringen och att de inte heller behövs för återsökning av de handlingar som inkommit eller utgått från myndigheten och som ska bevaras. 9. Handlingar som utgjort underlag för myndighetens interna planering och verksamhetsredovisning, när sammanställning eller annan bearbetning har

7 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 7 Forts 135 gjorts, under förutsättning att handlingarna inte heller i övrigt har någon funktion. Handlingar som är av tillfällig betydelse genom att innehållet har överförts till nya databärare eller genom att handlingarna på annat sätt har ersatts av nya handlingar: 1. Handlingar som har inkommit till myndigheten i elektronisk form, t ex e-post, om handlingarna har överförts till annat format eller annan databärare, t ex genom utskrift på papper. En förutsättning är att överföringen endast har medfört ringa förlust. För att förlusten ska anses ringa, krävs att handlingarna inte är autenticerade (äkthetsgaranterade) genom elektroniska signaturer eller motsvarande. De får inte heller vara strukturerade på ett sådant sätt att betydande bearbetningsmöjligheter går förlorade. 2. Handlingar som upprättas och sprids elektroniskt i informationssyfte, t ex webbsidor, under förutsättning att handlingarna har överförts till annat lagringsformat eller annan databärare för bevarande. Om överföringen innebär förlust av samband med andra handlingar inom eller utom myndigheten, t ex genom elektroniska länkar, får en bedömning göras i varje enskilt fall av länkarnas värde. Sådana handlingar som avses i första stycket och som är felaktiga eller inaktuella, under förutsättning att de ersätts av rättade/uppdaterade handlingar. En förutsättning är att de uppgifter som rättats/uppdaterats endast är av tillfälligt intresse (t ex adress, telefonnummer, öppettider). 3. Handlingar som inkommit till myndigheten i icke autenticerade (äkthetsgaranterad) form, t ex fax eller e-post, om en autenticerad handling med samma innehåll har inkommit i ett senare skede. En förutsättning är att handlingen inte har påförts några anteckningar av betydelse för myndighetens beslut eller för handläggningens gång. Om den först inkomna handlingen påförts ankomststämpel bör den bevaras till dess att ärendet har avslutats, om inte ankomsttiden dokumenterats på annat sätt, t ex i diarium eller lättillgänglig logglista. I de fall ärendet rör myndighetsutövning mot enskild bör handlingen bevaras till dess att överklagande tiden har löpt ut. 4. Handling som har kommit in till myndigheten i form av meddelande i röstbrevlåda, telefonsvarare och motsvarande, och som tillfört ett ärende sakuppgift, under förutsättning att innehållet dokumenterats i en tjänsteanteckning som tillförts övriga handlingar i ärendet.

8 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 8 Forts Felaktiga uppgifter i elektroniska handlingar av registerkaraktär, vilka tillkommit genom skrivfel, räknefel eller motsvarande förbiseendefel, under förutsättning att rättning har skett. 6. Handlingar som har överförts till annan databärare inom samma medium, under förutsättning att de inte längre behövs för sitt ändamål, t ex arkivexemplar av elektroniska handlingar och mikrofilm (säkerhets-, mellan- och bruksexemplar) som har ersatts av nya exemplar samt elektroniska handlingar som endast framställts för överföring, utlämnande, utlån eller spridning av handlingar. Barn- och utbildningsförvaltningens förslag till beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att de handlingar av tillfällig eller ringa betydelse som upptas i bifogad förteckning ovan gallras vid inaktualitet. Nämnden beslutar enligt barn- och utbildningsnämndens förslag.

9 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Dnr 2011/0005/600 Betygsstatistik grundskolan vårterminen 2011 Annika Lindfors presenterar statistik över terminsbetygen för vårterminen 2011 för elever i skolår 8 och 9. Bl a visas statistik i ämnena svenska, matematik och engelska samt jämförelser mellan flickor och pojkars betyg. Andel elever i skolår 9 som är behöriga till gymnasieskolan (vårterminen 2011) (godkänt betyg i svenska, matematik och engelska) Skola Andel behöriga Bergviksskolan 76,7 % Norrtullsskolan 82,6 % Stenbergaskolan 83,3 % Vågbroskolan 90,4 % Noteras att nya behörighetsregler till gymnasieskolan gäller från höstterminen 2011 vilket innebär att en elev måste ha godkänt betyg i 8 ämnen för att bli behörig till ett yrkesprogram och 12 ämnen för behörighet till ett högskoleförberedande program. Ett av kommunens inriktningsmål är att senast 2011 ska andelen elever med godkända betyg i samtliga ämnen i grundskolan ha ökat till 85 %. Andel elever i skolår 9 i kommunen med betyg i samtliga ämnen är 75,8 % vårterminen Nedan visas andelen elever i kommunen med betyg i samtliga ämnen de senaste åren: Vårterminen ,0 % Vårterminen ,0 % Vårterminen ,5 % Vårterminen ,0 % Vårterminen ,8 % Andel elever i skolår 9 med betyg i samtliga ämnen (vårterminen 2011) Skola Andel med betyg i samtliga ämnen Bergviksskolan*) 73,3 % Norrtullsskolan 72,2 % Stenbergaskolan 78,6 % Vågbroskolan 84,6 % *) Uppgifter är exkl särskild undervisningsgrupp

10 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 10 Forts 136 Noteras att det är stora skillnader mellan flickor, pojkar, skolor och ämnen. Ny mall för åtgärdsprogram finns från höstterminen. 1. Nämnden tar emot informationen och lägger den till handlingarna. 2. Vidare beslutar nämnden att vid kommande redovisningar av betygsstatistik följa de olikheter som finns mellan pojkar, flickor, skolor och ämnen för att kunna se varför det är så stora skillnader.

11 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Dnr 2011/0081/612 Gymnasial lärlingsutbildning i Hälsingesamverkan Förvaltningschefen informerar om att Lennart Backlund, tf förvaltningschef i Hudiksvalls kommun har utrett hur gymnasial lärlingsutbildning fungerar i Hälsingland. Utredningen är sammanställd i en rapport som nämnden har tagit del av. Nämnden tar emot informationen och lägger den till handlingarna.

12 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Dnr 2011/0080/046 Ansökan om permutation av Ruth och Margit Liljeblads fond Ruth och Margit Liljeblads Fond tillkom Den disponibla inkomsten ska användas för skötsel av Ruth Liljeblads familjegrav och det som därefter kvarstår ska, efter ansökan utdelas som stipendium till elever vid Stenbergaskolan. Stiftelsen förvaltas av Söderhamns kommun och beslut om utdelning fattas av en styrelse bestående av ordförande i barn- och utbildningsnämnden, rektor vid Stenbergaskolan samt Olle Nyqvist, Ljusne. Tidigare beslut En ansökan till Kammarkollegiet om permutation gjordes 2004 då man ändrade från ordförande i barn- och ungdomsnämnden till ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Barn- och utbildningsförvaltningens yttrande Olle Nyqvist har meddelat att han inte är intresserad av att delta i styrelsemöte för beslut om utdelning av stipendium på grund av ålder. Nämnden beslutar att hos kommunfullmäktige begära att en framställa om permutation av stadgarna till Ruth och Margit Liljeblads Fond görs till Kammarkollegiet. salternativ 1 Ändring av 4 i stadgarna. om utdelning fattas av en styrelse bestående av ordförande i Barn- och utbildningsnämnden samt rektor vid Stenbergaskolan, Ljusne. salternativ 2 Ändring av 4 i stadgarna. om utdelning fattas av en styrelse bestående av ordförande för ansvarig nämnd samt rektor för Stenbergaskolan, Ljusne. Barn- och utbildningsförvaltningens förslag till beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att hos kommunfullmäktige begära att en framställan om permutation av stadgarna till Ruth och Margit Liljeblads Fond görs till Kammarkollegiet enligt alternativ 2. Nämnden beslutar enligt barn- och utbildningsnämndens förslag.

13 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Dnr 2011/0070/617 Inrättande av korttidstillsyn på gymnasiesärskolan Vid beslut om införande av individuellt program för gymnasiesärskoleelever i Söderhamn togs inget beslut om införande av korttidstillsyn i anslutning till skoldagen. Korttidstillsyn är en LSS-rättighet. Lag (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Ärendet gäller 9 7. korttidstillsyn för skolungdom över 12 år utanför hemmet i anslutning till skoldagen samt under lov. Enligt skollagen ska kommunen bedriva fritidshemverksamhet. Enligt nya skollagen omfattar den skolpliktiga barn till och med vårterminen det år då eleven fyller 13 år. Många ungdomar som tillhör personkretsen kan ha svårt att klara sig när deras föräldrar förvärvsarbetar. Skolungdom över 12 år har därför tillförsäkrats en rätt till korttidstillsyn före och efter skoldagen samt under lov och studiedagar. Tidigare beslut En arbetsgrupp utredde i oktober 2007 om Söderhamns kommun skulle erbjuda gymnasiesärskolans individuella program i Söderhamn som ett alternativ till Höghammarskolan i Bollnäs. Utredningen tog upp frågor om för- och nackdelar för målgruppen med utbildning i hemkommunen jämfört med att genomföra den i gymnasiesärskolan i Bollnäs. I underlaget till beslutet antogs att det skulle finnas ett genomsnitt för år 2011 på 10,5 elever på gymnasiesärskolan i Söderhamn. Då skulle det också vara en ekonomisk fördel för kommunen. I dagsläget är det 6 elever på gymnasiesärskolan i Söderhamn. Nästa år beräknas det finnas 9 elever och då blir den mer ekonomiskt fördelaktig. Barn- och utbildningsförvaltningens yttrande Verksamheten vid gymnsiesärskolans individuella program i Söderhamn har bedrivits ett läsår och det har varit positivt för både elever, vårdnadshavare och personal. Genom att verksamheten bedrivs centralt har många samordningsvinster kunnat ske. Samarbete har utvecklats med olika kommunala verksamheter och närheten till olika kommunikationer har varit utvecklande för eleverna. Sammantaget har utbildningen gett eleverna ett fullgott alternativ till Höghammarskolan. Flera vårdnadshavare har behov av korttidstillsyn i anslutning till skoldagen, på lov och studiedagar. Eleverna bor i relativ närhet till gymnasiesärskolan och med tanke på skolans centrala läge fungerar det bra med korttidstillsyn i samma lokaler och i anslutning till skoldagen.

14 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 14 Forts 139 alternativ 1 Korttidstillsyn inrättas vid gymnasiesärskolan i Söderhamn, samma lokal och med för eleverna känd personal. Ekonomiska medel för 0,5 personal avsätts. Med korttidstillsyn i centrum blir möjligheterna till meningsfulla aktiviteter tillgodosett. salternativ 2 Gymnasiesärskolans elever åker till Stenbergskolan för att få korttidstillsyn. Det innebär att yngre grundsärskoleelever och äldre gymnasiesärskoleelever blandas, vilket innebär svårigheter att hitta bra och meningsfulla aktiviteter för alla och det blir även längre restider. salternativ 1 förordas. Konsekvensbeskrivningar Miljöperspektiv Resor till och från Ljusne som är alternativ till korttidstillsyn i lokalerna i Söderhamn ger en negativ miljöpåverkan. Barnperspektiv Känd miljö, mer anpassad verksamhet, större möjlighet till samverkan med andra parter i kommunen gör att vi har elevernas bästa för ögonen. Tillgänglighetsperspektiv Närheten till elevernas boende och närheten till Daglig verksamhet ger hög tillgänglighet och god service till de här familjerna. Finansiering Får beaktas i 2012 års budgetarbete. Perspektiv Förslaget till beslut har konsekvensbeskrivits/analyserats utifrån ett: Perspektiv Anmärkning X Miljöperspektiv Extra resor till och från korttidstillsyn på annan plats, X Barnperspektiv Känd miljö, anpassad verksamhet, samverkan med andra, mer utvecklande X Tillgänglighetsperspektiv Närhet för de elever som bor i centrala Söderhamn, hög service.

15 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 15 Forts 139 Barn- och utbildningsförvaltningens förslag till beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att korttidstillsyn inrättas vid gymnasiesärskolan i Söderhamn. Finansiering får beaktas i 2012 års budgetarbete. Nämnden beslutar enligt barn- och utbildningsnämndens förslag.

16 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Anmälan av inkomna skrivelser och protokollsutdrag mm Nämnden delges inkomna skrivelser och protokollsutdrag mm för tiden Nämnden tar emot informationen och lägger den till handlingarna.

17 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Anmälan av delegationsbeslut Nämnden delges delegationsbeslut enligt nedanstående: Tf förvaltningschef Åsa Äng Eriksson om utdelning ur Stiftelsen Grundskolans elevfond, bilaga 1. Verksamhetschef Johnny Thronsson om utdelning ur Stiftelsen Grundskolans elevfond, bilaga 2. Verksamhetschef Tommy Lindvall om utdelning ur Stiftelsen Grundskolans elevfond, bilaga 3. om placering av elev i särskild undervisningsgrupp, bilaga 4. om timplaneändring, bilaga 5. Gymnasiechef Tomas Hartikainen Yttranden och beslut avseende antagning till gymnasieskolan 2011/2012, bilaga Kulturskolechef Michael Brask om utdelning ur Stiftelsen Musikskolan elevfond, bilaga 17. Rektor Carine Spansk om avstängning från barnomsorgsplats, bilaga Rektor Michael Andersson om avstängning från barnomsorgsplats, bilaga 21. Rektor Mattias Åhlund om avstängning från barnomsorgsplats, bilaga Rektor Eva-Britt Hartikainen om avstängning från barnomsorgsplats, bilaga Rektor Carin Mellqvist om avstängning från barnomsorgsplats, bilaga Rektor Örjan Rönnbäck om avstängning från barnomsorgsplats, bilaga Rektor Catharina Norgren om avstängning från barnomsorgsplats, bilaga

18 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 18 Forts 141 Rektor Gertrud Öjbrandt om prövning av elevs övergång mellan grundskola och särskola, bilaga Rektor Catrine Elversson om avstängning från barnomsorgsplats, bilaga Rektor Carin Engblom om avstängning från barnomsorgsplats, bilaga Samordnare för barn och elevhälsa Ewa Sanderhäll enligt LSS 9 punkt 7 om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade, bilaga 63. Nämnden tar del av rapporterade delegationsbeslut och lägger dem till handlingarna.

19 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Rapporter Rapporter enligt följande lämnas: Nämndens studieresa den 27 september 2011 Svar på skrivelse från Mo skolas föräldraråd (dnr 2011/0065/611) Dom från Förvaltningsrätten där nämndens beslut om begäran om utdömande av vite för elev upphävs Svar till Skolinspektionen över elevärenden vid Rosenvalls förskola, Bergviksskolan och Stenbergaskolan Tillsyn av verksamheten vid Skogsfrönas förskola Tjänster på förvaltningskontoret Verksamhetschefernas tjänster Ljusne förskola Arbetsgruppen för skolskjutsfrågor har möte den 30 augusti 2011 Nämnden tar del av rapporterna och läger dem till handlingarna.

20 Bilaga 133 Prislista för lokaluthyrning Lokal Pris Förslag till nytt pris Klassrum (högst 3 timmar) 66 kr 70 kr Slöjdsal textil (högst 3 timmar) 112 kr 120 kr Slöjdsal, trä och metall (högst 3 timmar) 143 kr 153 kr Hemkunskap (högst 3 timmar) 143 kr 153 kr Bild inkl keramikugn (högst 3 timmar) 199 kr 213 kr Fotolab (högst 3 timmar) 199 kr 213 kr Aula, förening 133 kr 142 kr Aula, övriga 266 kr 284 kr Klassrum o dyl för övernattning 133 kr 142 kr Matsal, förening 133 kr 142 kr Matsal, övriga 266 kr 284 kr Matsal för dans 537 kr 574 kr Cafeteria Staffangymnasiet, förening 133 kr 142 kr Cafeteria Staffangymnasiet, övriga 266 kr 284 kr

Förvaringsplats Sorteringsform Gallring Tidsfrist för leverans till kommunarkivet. O KS-närarkiv Pärm Bevaras 4 år. O KS-närarkiv Pärm Bevaras 4 år

Förvaringsplats Sorteringsform Gallring Tidsfrist för leverans till kommunarkivet. O KS-närarkiv Pärm Bevaras 4 år. O KS-närarkiv Pärm Bevaras 4 år 1 God revisionssed (tryckt handling) O KS-närarkiv 10 år --------- KS = Kommunstyrelsen Granskningsmaterial, fördjupad O KS-närarkiv 10 år --------- granskning Granskningsmaterial, årlig granskning Konsultrapporter

Läs mer

Gallring av handlingar av tillfällig eller ringa betydelse

Gallring av handlingar av tillfällig eller ringa betydelse Styrdokument Gallring av handlingar av tillfällig eller ringa betydelse Antagen av kommunfullmäktige, 280 Giltighetstid 2008-04-03 2011-12-31 2 (5) Beslutshistorik Gäller från Antagen av kommunfullmäktige,

Läs mer

Kommunledningskontoret KS 278/12 Carl Henrik Ronge

Kommunledningskontoret KS 278/12 Carl Henrik Ronge MÖLNDALS STAD Bilaga 1(4) Bilaga 1. Förslag till definition av begreppet Handlingar av tillfällig eller ringa betydelse A. Handlingar som genom sitt informationsinnehåll eller sin funktion är av tillfällig

Läs mer

Regler om gallring av allmänna handlingar av tillfällig eller ringa betydelse vid Stockholms universitet

Regler om gallring av allmänna handlingar av tillfällig eller ringa betydelse vid Stockholms universitet 1 (8) BESLUT 2014-11-06 Dnr SU FV 2.6.2-3133-14 Agneta Witte Åström Handläggare Tekniska avdelningen Regler om gallring av allmänna handlingar av tillfällig eller ringa betydelse vid Stockholms universitet

Läs mer

Dokumenthanteringsplan för revisionen i Trelleborgs kommun

Dokumenthanteringsplan för revisionen i Trelleborgs kommun Trelleborg2000, v 1.0, Diarienummer KS 2017/1148 Dokumenthanteringsplan för revisionen i Trelleborgs kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2018-04-23 93 Gäller från med 2018 Trelleborg2000, v 1.0, Diarienummer

Läs mer

Dokumenthanteringsplan för FritidsnämndenTrelleborgs kommun

Dokumenthanteringsplan för FritidsnämndenTrelleborgs kommun Dokumenthanteringsplan för FritidsnämndenTrelleborgs kommun Dokumenttyp Styrdokument Dokumentnamn Fritidsnämndens dokumenthanteringsplan Antagen Beslutsinstans Fritidsnämnden Dokumentansvarig Framtagna

Läs mer

SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 1 Barn- och utbildningsnämnden 2012-08-22 Plats och tid Rådhuset, Söderhamn, kl 09.00-12.00 Öppet sammanträde för allmänheten ande Bo Wikström, ordförande (S) Alexandra Gard

Läs mer

DOKUMENTHANTERINGSPLAN

DOKUMENTHANTERINGSPLAN PERSONALHANDLINGAR Anställningsbeslut och PapperIT* O Chef/lönekon löneöverenskommelse tor Syst.ordn. Insändes till KS lönekontoret 10 ar rörande löneutbetalning, ledigheter etc. Rapportera / Heroma PapperIT*

Läs mer

Förvaringsplats Sorteringsform Gallring Tidsfrist leverans kommunarkivet. O Chef Syst.ordn. 2 år. Pers.nr.ordn. Pärm

Förvaringsplats Sorteringsform Gallring Tidsfrist leverans kommunarkivet. O Chef Syst.ordn. 2 år. Pers.nr.ordn. Pärm = allt IT-material som ska bevaras skrivs ut på arkiv-80 papper varvid IT-materialet gallras Antagen av kommunstyrelsen 2011-05-04; rev.2015-07-02 PERSONALHANDLINGAR Anställningsbeslut och O Chef/lönekon

Läs mer

Riktlinjer för användning av sociala medier i tjänsten

Riktlinjer för användning av sociala medier i tjänsten Riktlinjer för användning av sociala medier i tjänsten Gäller för anställda inom Vimmerby kommun och anställda inom helägda kommunala bolag. Antagen av kommunfullmäktige 2011-10-31 211 Riktlinjer för

Läs mer

Dokumenthanteringsplan för ekologienheten

Dokumenthanteringsplan för ekologienheten Dokumenthanteringsplan för ekologienheten Fastställd 2014-10-21, dnr KS 2014/170 Dokumentkategori: Styrdokument Dokumenttyp: Regel Innehållsförteckning Dokumenthanteringsplan för ekologienheten... 2 Gallring...

Läs mer

Landstingsdirektörens stab Ärendenummer: 2017/01626 Kanslienheten Dokumentnummer: 2017/ Eva Norén Tegård

Landstingsdirektörens stab Ärendenummer: 2017/01626 Kanslienheten Dokumentnummer: 2017/ Eva Norén Tegård Landstingsdirektörens stab 2017-11-03 Ärendenummer: 2017/01626 Kanslienheten Dokumentnummer: 2017/01626-1 Eva Norén Tegård Till Landstingsstyrelsen Landstinget Blekinges tillämpningsbeslut av Riksarkivets

Läs mer

Rekryteringsmyndighetens interna bestämmelser

Rekryteringsmyndighetens interna bestämmelser Rekryteringsmyndighetens interna bestämmelser Rekryteringsmyndighetens interna bestämmelser om gallring av handlingar av tillfällig eller ringa betydelse RIB 2015:3 beslutade den 8 juni 2015. Rekryteringsmyndigheten

Läs mer

Förvaringsplats Sorteringsform Gallring Tidsfrist leverans kommunarkivet. *Heroma är ett digitalt system för rekryteringssystem* (från och med

Förvaringsplats Sorteringsform Gallring Tidsfrist leverans kommunarkivet. *Heroma är ett digitalt system för rekryteringssystem* (från och med = allt IT-material som ska bevaras skrivs ut på arkiv-80 papper varvid IT-materialet gallras Antagen av byggnadsnämnden 2014-09-24, rev 2015-07-02 PERSONALHANDLINGAR Ansökningar via webb-baserat Heroma

Läs mer

Rekryteringsmyndighetens interna bestämmelser

Rekryteringsmyndighetens interna bestämmelser Rekryteringsmyndighetens interna bestämmelser Rekryteringsmyndighetens interna bestämmelser om gallring av handlingar av tillfällig eller ringa betydelse RIB 2011:14 beslutade den 22 augusti 2011 Rekryteringsmyndigheten

Läs mer

Gallring av handlingar av tillfällig eller ringa betydelse för myndighetens verksamhet

Gallring av handlingar av tillfällig eller ringa betydelse för myndighetens verksamhet ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN STABEN FÖR KOMMUNIKA TION OCH IT TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (9) 2012-03-15 Handläggare: Sofia Ängermark Amanda Hernbäck Till Arbetsmarknadsnämnden den 27 mars 2011 Ärende 4 Gallring

Läs mer

Dokumenthanteringsplan med gallringsföreskrifter. för NORRLANDSTINGENS REGIONFÖRBUND

Dokumenthanteringsplan med gallringsföreskrifter. för NORRLANDSTINGENS REGIONFÖRBUND 1 (10) Dokumenthanteringsplan med gallringsföreskrifter för NORRLANDSTINGENS REGIONFÖRBUND Gäller fr om 2016-06-01 Fastställd av Förbundsdirektionen 2016-06-01 54 Dnr 079/16 2 (10) INLEDNING OCH ALLMÄN

Läs mer

SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 1 Plats och tid Förvaltningshuset, Söderhamn, kl 10:00-12:00 Beslutande Bo Wikström, ordförande (S) Alexandra Gard (S) Jan-Eric Berger (C) Övriga deltagare Tomas Hartikainen,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Barn- och utbildningsnämndens förvaltningskontor, 10:00-11:00 Öppet sammanträde för allmänheten Jan-Eric Berger Justeringens plats och tid Förvaltningshuset,

Läs mer

VÄNERSBORGS KOMMUN Arkivbildare: Barn- och utbildningsnämnden PERSONALHANDLINGAR

VÄNERSBORGS KOMMUN Arkivbildare: Barn- och utbildningsnämnden PERSONALHANDLINGAR = allt IT-material som ska bevaras skrivs ut på arkiv-80 papper varvid IT-materialet gallras Antagen av Barn- och utbildningsnämnden 2016-06-20 PERSONALHANDLINGAR Ansökningar via webb-baserat rekryteringssystem

Läs mer

2015 Månadsbokslut: Februari Avdelning Periodresultat tom feb Periodbudget tom feb Budgetavvikelse Årsbudget Lokalvård 601 851 236 113 365 738 0 Måltidsservice 1 210 763-188 654 1 399 417 0 IT & Växeln

Läs mer

Tillämpningsanvisningar för gallring av handlingar av tillfällig eller ringa betydelse

Tillämpningsanvisningar för gallring av handlingar av tillfällig eller ringa betydelse + Bilaga Stöd&Process/Kanslienheten 2013-10-07- Mikael.Bonnevier 08-590 970 33 Dnr Fax 08-590 733 40 Mikael.Bonnevier@upplandsvasby.se Tillämpningsanvisningar för gallring av handlingar av tillfällig eller

Läs mer

VÄNERSBORGS KOMMUN Arkivbildare: Socialnämnden PERSONALHANDLINGAR

VÄNERSBORGS KOMMUN Arkivbildare: Socialnämnden PERSONALHANDLINGAR 10 PERSONALHANDLINGAR Ansökningar via webb-baserat rekryteringssystem (från och med 2014) Ansökningshandlingar där vederbörande fått och antagit tjänsten, samt handlingar i samband med överklagande Sammanställning/register

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Barn- och utbildningsnämndens förvaltningskontor, 08:00: - 09:00 Benny Gustafsson Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, 2015-04-14, kl 10:00

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Nämnd Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Nämnd Sammanträdesdatum Nämnd Plats och tid s gymnasieutskott s förvaltningskontor, kl 10:00-11:40 Utses att justera Jan-Eric Berger Justeringens plats och tid Rådhuset, 2013-09-25, kl 09:00 Paragrafer 21-23 Underskrifter Bo

Läs mer

Dokumenthanteringsplan

Dokumenthanteringsplan RS 160-2019 Dokumenthanteringsplan Regionstyrelsen Fastställd 2019-03-18, 48 DOKUMENTHANTERINGSPLAN INNEHÅLL Inledning och allmän beskrivning 3-6 Protokoll och sammanträdesanteckningar 7 Diarier och register

Läs mer

Gemensam gallringsplan för allmänna handlingar i Växjö kommun

Gemensam gallringsplan för allmänna handlingar i Växjö kommun Styrande dokument Senast ändrad 2011-11-04 Gemensam gallringsplan för allmänna handlingar i Växjö kommun Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Kommunkansliet Dokumentnamn Gemensam gallringsplan

Läs mer

Dokumenthanteringsplan

Dokumenthanteringsplan 2011-01-25 Myndighet: KOMMUNSTYRELSEN Förvaltning: Verksamhet: Första giltighetsdatum: 2011-03-21 Fastställelse: Kommunstyrelsen Administration Protokoll A4 - pärm Svenskt Protokoll - Bilagor A4 - pärm

Läs mer

KALLELSE / TJNDERRÄTTELSE 1 (3) Barn- och utbildningsnämnden. Beatrice Hagström, SACO Thomas Eriksson, TCO Agneta Höglin, LO

KALLELSE / TJNDERRÄTTELSE 1 (3) Barn- och utbildningsnämnden. Beatrice Hagström, SACO Thomas Eriksson, TCO Agneta Höglin, LO KALLELSE / TJNDERRÄTTELSE 1 (3) ) [J Ii 2012-06-12 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Barn- och utbildningsnämnden Tid för sammanträde: Onsdag den 20juni 2012, kl 08.00 OBS! Gemensamt möte med nämnden för lärande

Läs mer

Dokumenthanteringsplan

Dokumenthanteringsplan 2011-01-20 Myndighet: Överförmyndare Förvaltning: Kommunstyrelseförvaltningen Verksamhet: Överförmyndarverksamhet Första giltighetsdatum: 2011-03-21 Fastställelse: Kommunstyrelsen Fram till och med 2010-12-31

Läs mer

Allmänt förekommande handlingar

Allmänt förekommande handlingar Bilaga 1. Lokalt gallringsbeslut (RAFS 1991:6) Sida: 1(5) Denna gallringsplan redovisar de handlingstyper som Åklagarmyndigheten enligt RA-FS 1991:6 beslutat om gallring. Planen uppdateras kontinuerligt.

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Kommunfullmäktiges sessionssal, 09:00-12:10 Öppet sammanträde för allmänheten

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Kommunfullmäktiges sessionssal, 09:00-12:10 Öppet sammanträde för allmänheten SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Kommunfullmäktiges sessionssal, 09:00-12:10 Öppet sammanträde för allmänheten Ingrid Backelin Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, 2013-12-16,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Kommunstyrelsens sammanträdesrum, 10:00-10:40 Öppet sammanträde för allmänheten

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Kommunstyrelsens sammanträdesrum, 10:00-10:40 Öppet sammanträde för allmänheten SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Kommunstyrelsens sammanträdesrum, 10:00-10:40 Öppet sammanträde för allmänheten Jan-Eric Berger Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, 2017-12-15,

Läs mer

Regler om gallring av handlingar av tillfällig eller ringa betydelse vid Högskolan Dalarna

Regler om gallring av handlingar av tillfällig eller ringa betydelse vid Högskolan Dalarna Regler om gallring av handlingar av tillfällig eller ringa betydelse vid Högskolan Dalarna Beslut: Rektor 2014-12-01 Reviderad: - Dnr: DUC 2014/2044/10 Ersätter: - Gäller fr.o.m. 2014-12-01 Relaterade

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (14) Paragrafer 139-149 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan Nr 09 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-10-24 1(14) Tid och plats Dalslandsrummet Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 08.30 12.00, i Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Helena Hultman-Karlsson

Läs mer

Dokumenthanteringsplan

Dokumenthanteringsplan 2011-01-20 Myndighet: KOMMUNSTYRELSEN Förvaltning: Kommunstyrelseförvaltningen Verksamhet: Första giltighetsdatum: 2011-03-21 Fastställelse: Kommunstyrelsen Handling Beskrivning 0BMedia Förvaringsplats

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Se närvarolista på sida 2

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Se närvarolista på sida 2 1(14) Plats och tid Svanskogsrummet, Hermes, onsdagen den 13 april 2016 kl 14:00 16.40 Ajourneringar - ande Övriga närvarande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Christer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Dokumenthanteringsplan

Dokumenthanteringsplan 20110120 Myndighet: Kommunstyrelsen Förvaltning: Kommunstyrelseförvaltningen Verksamhet: Ekonomienheten Upphandling Första giltighetsdatum: 20110321 Fastställelse: Kommunstyrelsen Beslut om anskaffning,

Läs mer

Tv BARN OCH UTBILDNING

Tv BARN OCH UTBILDNING KALLELSE cq J Ii L o 2015-06-09 Tv BARN OCH UTBILDNING Ledamöter kallas Ersättare informeras Barn- och utbildningsnämnden Tid för sammanträde: 2015-06-17, kl 09:00 Plats: Kommunfullmäktiges sessionssal,

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 1(10) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Therese Leufvén (c), tjänstgörande

Läs mer

Dokumenthanteringsplan för kultur och fritid

Dokumenthanteringsplan för kultur och fritid Dokumenthanteringsplan för kultur och fritid Fastställd 2013-06-05, Reviderad 2013-10-17, dnr KFN 2013/71 Dokumentkategori: Styrdokument Dokumenttyp: Regel Innehållsförteckning Dokumenthanteringsplan för

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-22 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 12.00 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Anders Hansson (c), ers f Ann-Louise Svensson (c) Gun-Britt Larsson (fp) Michael Karlsson

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-19.15 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Karl-Erik Andersson (c) Therese Gustafsson (fp) Stefan Moberg

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Dokumenthanteringsplan

Dokumenthanteringsplan 2011-01-20 Myndighet: KOMMUNSTYRELSEN Förvaltning: Kommunstyrelseförvaltningen Verksamhet: IT enheten Första giltighetsdatum: 2011-03-21 Fastställelse: Kommunstyrelsen närarkiv Protokoll Arbetsplatsträff

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-03-21 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 12.15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Ann-Louise Svensson (c) Gun-Britt Larsson (fp) Michael Karlsson (s), v ordf Laila

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M), tjg istället för Marianne

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2013-02-20 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 20 februari kl. 9.00 16.35 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2014-01-22 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 22 januari kl. 9.00 11.40 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Dokumenthanteringsplan

Dokumenthanteringsplan HSN 135-2019 Dokumenthanteringsplan Hälso- och sjukvårdsnämnden Fastställd 2019-02-20, 20 DOKUMENTHANTERINGSPLAN INNEHÅLL Inledning och allmän beskrivning 3-6 Protokoll och sammanträdesanteckningar 7 Diarier

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(15)

Sammanträdesprotokoll 1(15) Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00- Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S) Jenny

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (12) Plats och tid Silen, 15.30 17.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15) Socialnämnden 1 (15) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 20 september 2006 kl 9.00-11.45 Beslutande Lennart Andersson (s), i Leif Petersons ställe Wivi-Anne Hoffman (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silbodalskolan, kl 12.00-18.00 Beslutande Bo Malm, ordförande (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp)

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

SKN Ej delegerade beslut 150128

SKN Ej delegerade beslut 150128 SKN j delegerade beslut 150128 Nr Område Lagrum VDR Anmärkning Besvär A 10 ALLMÄNNA ÄRNDN R A 19 Utdelning av stipendier och bidrag ur fonder / V nligt BLN 2014-06-10 p. 10 A 25 Beslut om skolenheter och

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson

Läs mer

Liss Böcker Sellgren (C) Eva Kullenberg (FP) Göran Larsson (M) BrittMarie Hansson (S)

Liss Böcker Sellgren (C) Eva Kullenberg (FP) Göran Larsson (M) BrittMarie Hansson (S) 1 Plats och tid: 429, 2013-12-04 Kl. 08:30-09:00 ande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker Sellgren (C) Eva Kullenberg (FP) Göran Larsson (M) BrittMarie Hansson (S) Övriga närvarande: Robin Holmberg (M) Ola Carlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S 2012-10-23 1(11) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjöv. 4. Hörby kl. 13.00 16.30 Ajournering kl. 14.57 15.02 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande 225-230 Per-Erik Andersson,

Läs mer

Protokoll Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Tid Plats 13:30-16:00 Vargavidderna ande ledamöter Arne Augustsson (C) (ordförande) Thorbjörn Bäckrud (KD) (vice ordförande) Nea Mustonen (KD) Ylva von Schéele (M) Maud Pettersson (MP) Kenth Gustafsson

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2015-05-13 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 13 maj kl.8.30 12.10 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Årjängs gymnasieskola, kl 15.15-18.40 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Stefan

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 1 (15) Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 Beslutande: Tomas Johansson (s), ordförande Cariné Ahlfeldt (s) Margareta Gustavsson (s), ersättare för Andreas Bylund (s) Liza Jonsson

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

Elevakter i grundskolan

Elevakter i grundskolan Rutiner Datum 2015-06-30 Barn- och utbildningsförvaltningen Elevakter i grundskolan Elevakt upprättas så snart behovet finns, det vill säga när ett dokument som ska tillfogas elevakten upprättats eller

Läs mer

SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 1 Plats och tid Rådhuset, Söderhamn, kl 09.00-12.00 och 13.15-15.50 Öppet sammanträde för allmänheten ande Bo Wikström, ordförande (S) Alexandra Gard (S) Hannes Vainionpää (S)

Läs mer

Protokoll. Barn- och ungdomsnämnden Omedelbar justering

Protokoll. Barn- och ungdomsnämnden Omedelbar justering Barn- ungdomsnämnden 50 Omedelbar justering 2 50 Tillsyn i Alingsås kommun under Vt 2015-Skolinspektionen...6 3 Plats tid Rådhuset, Rådslaget Kl. 14.00-15.10 Paragrafer 50 Beslutande Leif Hansson (S) Jenny

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-17.45 Beslutande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) ledamot Helene Svensson, (S) ledamot Pehr Magnusson,

Läs mer

SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 1 Plats och tid Rådhuset, Söderhamn, kl 09:00-12:00 Öppet sammanträde för allmänheten Beslutande Bo Wikström, ordförande (S) Alexandra Gard (S) Hannes Vainionpää (S) Mats Hedberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-23 1 Innehållsförteckning Ärende 63 Val av representant till skyddskommittén... 3 64 Val av ersättare till presidiet... 4 65 Aktuell betygsstatistik... 5 66 Information om öppna förskolan/familjecentralen...

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kyrkeruds Folkhögskola, kl 16.00-19.20 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidson (c) kl 16.00-17.00 51 Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 26 januari 2017 Tid: 16.00 17.50 Plats: Matsalen, Fuxernsakolan i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 januari Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Lars Ivarsbo (C) Underskrifter:

Läs mer

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2002-11-20 Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.15 14.40

Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden 2002-11-20 Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.15 14.40 SAMMANTRÄDESP ROTOKOLL 1 Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.15 14.40 Beslutande Jan-Eric Wildros, ordförande (S) Tommy Andersson (S) Bengt-Christer Nilsson (S) Hans Häll (S) Birgitta

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2013-06-12 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 12 juni kl. 9.00 13.30 med ajournering kl 11.22 11.53. Bodil Hansen

Läs mer

Gnarps skola Måndag 17 mars 2014 kl. 08:30-14:35 Ajournering för lunch mellan kl. 12:00-12:30

Gnarps skola Måndag 17 mars 2014 kl. 08:30-14:35 Ajournering för lunch mellan kl. 12:00-12:30 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Gnarps skola Måndag 17 mars 2014 kl. 08:30-14:35 Ajournering för lunch mellan kl. 12:00-12:30 Beslutande Boerje Bohlin

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Gymnasienämnd GYM 2014/13. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, klockan 15:00. Elisabeth Jangenby.

Gymnasienämnd GYM 2014/13. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, klockan 15:00. Elisabeth Jangenby. Protokoll 2014-10-21 Gymnasienämnd Gymnasienämnd Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, 2014-10-21 klockan 15:00 Beslutande Stefan Svensson S Ordförande Carina Bäck S Per Holm KD Gruppledare

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Bildningsnämnden

Sammanträdesdatum Bildningsnämnden Bildningsnämnden 2017-02-21 1 Tid och plats Klockan 09.00-12.00, sammanträdesrum Huangshan, Kommunhuset (del av ordinarie sammanträde samma tid) Beslutande Carl-Uno Olsson (S), ordf. Ros-Marie Persson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-11:45 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 1 Plats och tid Staffangymnasiet, Söderhamn, kl 09:00-12:30 Öppet sammanträde för allmänheten Beslutande Bo Wikström, ordförande (S) Alexandra Gard (S) Hannes Vainionpää (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Stadshuset, Barn och utbildning 2009-08-19 64 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Torsörummet, kl 13.00-15.50 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Charlotte Matsson m vice ordförande Bernt Ekström s ledamot Leif Andersson

Läs mer

Margot Karlsson (S) Karl Persson (SD) Eva Pettersson, sekreterare Jenny Dahlin, barn- och bildningschef Lasse Eklund, rektor Mia Grahn, förskolechef

Margot Karlsson (S) Karl Persson (SD) Eva Pettersson, sekreterare Jenny Dahlin, barn- och bildningschef Lasse Eklund, rektor Mia Grahn, förskolechef Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sunnemo skola, slöjdsalen kl 09:00 12:00 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Sandström (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD) Margot

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Kommunkontoret kl 09.00 10.55

Kommunkontoret kl 09.00 10.55 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 10.55 Beslutande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande (v) Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande (m) Catharina Tann, ledamot (s)

Läs mer