Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download ""

Transkript

1 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 1 Plats och tid Rådhuset, Söderhamn, kl och Öppet sammanträde för allmänheten ande Bo Wikström, ordförande (S) Alexandra Gard (S) Hannes Vainionpää (S) Erik Sköld (S) Jan-Eric Berger (C) Ola Andersson (C) Linus E Ohlson (M) Jonas Lindberg (M) Ingrid Backelin (FP) Agneta Grehn (V) Henrik Viberg (S) tjänstgörande ersättare Claes B Jacobson (MP) tjänstgörande ersättare, Övriga deltagare Utses att justera Åsa Äng Eriksson, tf förvaltningschef IngMarie Sundling, utredningssekreterare, sekreterare Inga Malm, 28 Pernilla Lund, utredningssekreterare, 31 och 36 Tomas Hartikainen, gymnasiechef, 35 Erik Björk, rektor, 36 Fredrik Ebervik, rektor, 41 Hans Sundgren (M), ersättare, Claes B Jacobson (MP), ersättare, Alexandra Gard Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, , kl Paragrafer Underskrifter Bo Wikström, ordförande Alexandra Gard, justerare IngMarie Sundling, sekreterare ANSLAG/BEVIS Organ Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Tid för anslag Fr o m t o m Förvaringsplats för protokollet Underskrift Barn- och utbildningsnämndens förvaltningskontor Förvaltningshuset, Söderhamn Yvonne Sundin

2 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 2 28 Dnr 2010/0077/622 Yttrande över revisionsrapport från PWC angående granskning av kostverksamheten Kommunrevisionen har låtit granska kostverksamhetens organisation och barn- och utbildningsnämnden ska yttra sig över rapporten senast I rapporten görs den sammanfattande bedömningen att organisationen för kostverksamhet ur brukarperspektiv har en ändamålsenlig organisation, men att den kan utvecklas. Revisionsrapporten pekar på följande utvecklingsområden: - Entydiga mål för kostverksamheten bör fastställas, och det kostpolitiska programmet bör fastställas. - Samverkan på övergripande nivå, mellan kostavdelningen och barn- och utbildningsförvaltningen bör förbättras. - Den interna prissättningsmodellen kan utvecklas ytterligare och den interna administrationen minska. - Uppföljning av hur kostverksamheten fungerar i praktiken bör utvecklas genom att ett centralt och lokala matråd inrättas. Barn- och utbildningsförvaltningens yttrande Målet med verksamheten inom barn- och utbildningsförvaltningen är att barn och elever ska få en bra utbildning. Många faktorer samspelar för att detta ska kunna uppnås och en av dessa faktorer är att barn och elever under sin dag i förskola och skola serveras god och vällagad mat. Ur verksamhetens perspektiv är det också centralt att barn och elever bemöts på ett sätt så att måltiden i sin helhet upplevs som trevlig. Ansvaret för att maten är sammansatt och tillagad på ett bra sätt ligger hos kommunens kostenhet. Samarbete sker mellan kostenhet och verksamhet inom barn- och utbildningsförvaltningen. Som beställare av måltider, förutsätter barn- och utbildningsförvaltningen att kvaliteten på råvarorna, tillagningsmetoder och leverans är goda. Barn- och utbildningsförvaltningen delar revisionens bedömning att organisationen kan utvecklas. Kommunens kostförsörjningsgrupp har arbetat med att utarbeta ett kostpolitiskt program. Barn- och utbildningsförvaltningen har aktivt deltagit i detta arbete. Arbetet med kostpolitiska programmet bör snarast slutföras och ansvaret ligger hos kostenheten.

3 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 3 Forts 28 - Samverkan på övergripande nivå sker idag på central nivå, bland annat genom en kostförsörjningsgrupp, där barn- och utbildningsförvaltningen är representerad. - På lokal nivå, hanteras frågorna på varje skola antingen i separata matråd, eller som en del i elevråden. Dessa samverkansformer är en del av skolans arbete med elevdemokrati. - Revisionsrapporten tar upp behov av centralt kostråd. Barn- och utbildningsnämnden anser att kostförsörjningsgruppen har den rollen. Däremot är det möjligt att skapa en mellannivå, där rektor eller annan chef inom barn- och utbildningsförvaltningen tillsammans med chef på lokal nivå inom kostverksamheten följer upp, utvärderar och utvecklar frågor som rör reell samverkan mellan beställare och leverantör - Den interna prissättningsmodellen kan utvecklas. Revisionsrapporten pekar på att nuvarande prissättningsmodell inte helt motsvarar barn- och utbildningsförvaltningens behov. Verksamheten i den kommunala skolverksamheten är konkurrensutsatt. Det innebär att barn- och elevunderlaget i förskola och skola snabbt förändras. Beställarens behov av att ställa om verksamhet och förändra kostbeställningen utifrån förändringar i barn- och elevunderlaget, möter en mera trögrörlig modell hos leverantören. Det finns olika alternativ för att råda bot på detta. Det bästa skulle vara att budget för förskolans och skolans kost går direkt till kostenheten. Beräkning av antalet portioner utgår från tillgänglig information om barn- och elevantal. Denna information är tillgänglig även för kostenheten. En sådan förändring skulle också eliminera den hantering som idag skapar frustration hos beställaren, där den slutgiltiga beställningen lokalt genomförs av kostenhetens personal, men betalas av beställaren. Om systemet med beställare och leverantör skall fortsätta som idag måste det utvecklas så att det passar både leverantör och beställare. Det krav man då kan ställa är att det måste vara möjligt att korrigera beställningen utifrån förändringar i barnoch elevunderlag och att debitering för uttagna portioner följer med. Ur beställarens perspektiv skulle det fungera bra med halvårsvis översyn utifrån elevunderlag. De administrativa rutinerna i beställningssystemet måste också vara möjliga att både renodla och förenkla. Barn- och utbildningsförvaltningens förslag till beslut 1. Barn- och utbildningsnämnden påtalar behovet av ett kostpolitiskt program som kan utgöra en grund för beslut i kostfrågor i kommunens olika verksamheter.

4 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 4 Forts Barn- och utbildningsnämnden beslutar att inrätta kostråd, där chefer från kommunens kostenhet lokalt och chefer från barn- och utbildningsförvaltningen följer upp, utvärderar och utvecklar frågor som rör reell samverkan mellan beställare och leverantör. 3. Barn- och utbildningsnämnden påtalar behovet av en modell för prissättning som bättre motsvarar beställarens behov och förutsättningar. Nämnden beslutar enligt barn- och utbildningsförvaltningens förslag.

5 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 5 29 Dnr 2011/0016/042 Årsredovisning 2010 kompletterad med måluppfyllelse Förvaltningschefen lämnar information om nämndens årsredovisning för 2010 som har kompletterats med måluppfyllelse sedan nämndens januarisammanträde. Måluppfyllelse Inriktningsmålet att senast 2011 ska minst 90 % av dem som brukar barnomsorgen känna sig nöjda med den tjänst de får är uppnått. Resultaten från mätningen som genomfördes under hösten 2009 visar att 90 % av förskoleföräldrarna och 95 % av föräldrar till barn i skolbarnsomsorgen är nöjda med kommunens verksamhet. En ny mätning ska göras Inriktningsmålet att senast 2011 ska andelen elever i grundskolan med godkända betyg ha ökat till 85 % och andelen gymnasieelever som når grundläggande behörighet till högskolan ha ökat till 90 % backade något våren 2010 gentemot målvärdet 85 %. 82 % jämfört med 82,5 % året innan. Inför vårterminen 2011 ställs vi inför stora utmaningar då betygsresultaten för årets nior var oroväckande låga vårterminen Andelen elever som efter gymnasiet uppnått grundläggande behörighet till högskola sjönk till 89,2 % vårterminen 2010 från föregående års måluppfyllelse om 93 %. Vårterminen 2010 var det 90 %. Söderhamn klättrade 160 platser i Lärarförbundets ranking - Bästa skolkommun de faktorer som framförallt medfört denna klättring är de goda resultaten för skolår 9 samt Staffangymnasiets resultat. Söderhamn ligger på plats 70 i riket enligt tidningen Dagens Samhälles mätning gällande kostnad per betygspoäng. Detta säger att vi har en effektiv verksamhet jämfört med många andra kommuner. Söderhamnarna får alltså ut mycket i form av goda resultat på varje satsad skattekrona. Staffangymnasiets samtliga rektorsområden deltar i olika internationaliseringsprojekt. Under läsåret 09/10 har ett antal elever från byggprogrammet, samhällsprogrammet, naturvetenskapsprogrammet samt omvårdnadsprogrammet i olika projekt besökt Sydafrika. Europaresan har haft en fortsatt bra utveckling och under våren har cirka 200 gymnasieelever varit på resa i Europa. Totalt har ca 700 elever deltagit i Europaresan sedan starten Under hösten 2009 var det ett tillfälligt stopp av Europaresan som en säkerhetsåtgärd på grund av svininfluensan Utöver detta har 31 elever studerat i Schweiz på Ahlquistska stipendiet under sommaren och 18 elever gjort några veckors praktik någonstans i Europa. I juni 2010 avslutades ett partnerskapsprojekt inom Comenius (EUprojekt). Åtta skolor från sju länder har träffats och arbetat med gemensamma mål under två år. Fem lärare, en rektor och åtta elever har deltagit från Staffangymnasiet. Ett projekt

6 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 6 Forts 29 inom Leonardo da Vinci (EU-projekt) avslutades också i juni Under två år har sammanlagt sex elever haft en treveckorspraktik i Tyskland. Andelen elever som startar UF-företag ökar kontinuerligt. Antalet elever som driver UFföretag har ökat från 56 elever eller 18,5 % av eleverna vid Staffangymnasiet läsåret 2006/2007 till 87 elever vilket motsvarar ca 25 % av eleverna läsåret 2009/2010. Söderhamn ligger på 19:e plats i riket gällande företagarnas bild av skolans attityder till företagande enligt Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimatet i Sveriges kommuner. En enorm klättring med tanke på att vi låg på plats 209 år Enligt nöjd medborgarindex har både förskola, grundskola och gymnasieskola bättre resultat 2009 jämfört med 2007 och ligger på en klart godkänd nivå vad gäller nöjdhet. Nämnden ställer sig bakom kompletterad årsredovisning för 2010 och lägger den till handlingarna.

7 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 7 30 Dnr 2011/0010/002 Ändring av beslutsattestanter Förslag till komplettering av beslutsattestant redovisas för nämnden. Barn- och utbildningsförvaltningens förslag till beslut Nämnden beslutar att utse Annika Lindfors som ordinarie beslutsattestant för ansvarskod från och med Nämnden beslutar enligt barn- och utbildningsförvaltningens förslag.

8 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 8 31 Dnr 2011/0007/600 Statistik över kostnader för fyllnadstid, övertid och vikarier 2010 Framtagen statistik över personalens övertid och fyllnadstid samt kostnader för vikarier inom barn- och utbildningsförvaltningen under 2010 redovisas. Tid och kostnader som avser fyllnadstid är både vikariat, mertid i egen tjänst och tid för kompetensutveckling som sker utanför ordinarie arbetstid. Det innebär att kostnaderna delvis är vikariekostnader och delvis övertidskostnader. I redovisningen särskiljs inte dessa kostnader på grund av att det finns brister vid inrapporteringen i personalsystemet som gör att siffrorna inte är tillförlitliga. Jämförelser har gjorts mellan åren som visar att kostnader för vikarier och personalens övertid generellt har minskat under åren. Skillnader finns mellan områdena inom förvaltningen. Sedan fyra år tillbaka använder barn- och utbildningsförvaltningen kommunens interna bemanningsenhet för vikarieanskaffning till förskola och fritidshem. Följande kan noteras: Delar av kostnaderna för timvikarier och övertid finns avsatta i budget för Av kostnaderna för interna bemanningsenheten är ca 2,2 Mkr utöver budget. Noteras att under 2007 var denna kostnad 0,8 Mkr utöver budget, 2008 ca 2,5 Mkr över budget och 2009 var 1,9 Mkr utöver budget. Nämnden tar emot rapporten och lägger till handlingarna.

9 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 9 32 Dnr 2010/0084/600 Yttrande över utredning om flexibel skolstart i grundskolan Söderhamns kommun är remissinstans, och är därmed inbjuden att lämna synpunkter på betänkandet över utredningen om flexibel skolstart i grundskolan, I rättan tid? Om ålder och skolstart - SOU 2010:67. Tidigare beslut BUN, 131 Yttrande över motion av Carin Amundsson (c) och Jan Erik Berger (c) om att Söderhamns kommun ska ansöka hos regeringen om att få bedriva flexibel skolstart som försöksverksamhet. Nämnden avslog motionen. Kf, av kommunfullmäktige, bifall till motionen. BUN, 118 av barn- och utbildningsnämnden att ansöka om att få starta försöksverksamhet med flexibel skolstart från Utbildningsdepartementet att inte vidtaga någon åtgärd med anledning av ansökan. Barn- och utbildningsnämnden hade frågan om remissvar uppe vid sitt sammanträde , 20 där nämnden beslutade att inte tillstyrka utredningens förslag med anledning av: - Det redan i dagens system finns en stor flexibilitet - En kostnadsökning uppstår - Utredaren påtalar en tveksamhet till försöksverksamheten - Försöket riskerar att ge försämrade förutsättningar för barnets kognitiva och sociala utveckling, enligt utredaren är detta ett etiskt dilemma som innebär att en försöksverksamhet kan ifrågasättas med utgångspunkt i FN:s Barnkonvention

10 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 10 Forts 32 Barn- och utbildningsförvaltningens yttrande Det yttrande barn- och utbildningsförvaltningen lämnade på januarisammanträdet stämmer inte med det beslut som nämnden tog, utan mer utifrån det beslut kommunfullmäktige fattade , samt barn- och utbildningsnämndens beslut Därför kan svaret inte skickas in i nuvarande form. Svaret ska vara Utbildningsdepartementet tillhanda senast , och de är intresserade av ställningstagandet i själva sakfrågan i betänkandet. Barn- och utbildningsförvaltningens förslag till beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att inte ha några synpunkter på betänkandet. Nämnden beslutar enligt barn- och utbildningsförvaltningens förslag.

11 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Dnr 2011/0017/600 Verksamhetsbesök för nämnden Barn- och utbildningsnämnden beslutade , 15 att ge uppdrag till beredningen och förvaltningschefen ta fram ett förslag till plan för nämndens verksamhetsbesök. Besöken ska göras i samband med barn- och utbildningsnämndens ordinarie sammanträden. Barn- och utbildningsförvaltningens förslag till beslut Nämnden beslutar att en studieresa görs till kommunens samtliga förskolor/skolor den 20 maj 2011 för barn- och utbildningsnämndens ledamöter och ersättare. Vidare beslutar nämnden att förlägga några ordinarie sammanträden per år till verksamheten. Nämnden beslutar enligt barn- och utbildningsförvaltningens förslag.

12 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Dnr 2011/0028/004 Överlämnande av elevvårds- och psykologakter till arkivet Barn- och utbildningsförvaltningen har ansvaret för elevvårds- och psykologakter som är sorterade i personnummerordning. En del av dessa börjar bli gamla och borde därför överlämnas till kommunens arkiv (arkivmyndigheten) för bevarande. Barn- och utbildningsförvaltningens förslag till beslut Nämnden beslutar att överlämna elevvårds- och psykologakter gällande elever födda till och med 31 december 1979 till kommunens arkivmyndighet. Nämnden beslutar enligt barn- och utbildningsförvaltningens förslag.

13 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Information från gymnasiechefen Gymnasiechefen Tomas Hartikainen informerar nämnden om gymnasieskolan enligt nedanstående: o Gymnasieskolans uppdrag o Gymnasiereformen - Gy 2011 o Ny programstruktur i gymnasieskolan från läsåret 2011/2012 o Nya behörighetskrav till gymnasieskolan från läsåret 2011/2012 o Ny betygsskala o Staffangymnasiets personal och elever o Programutbud på Staffangymnasiet o Staffangymnasiets arbete med internalisering och UF-företagande o Gymnasiesamverkan i Hälsingland o Gemensam antagningsorganisation för Hälsingland o Teknikcollege o Vård- och omsorgscollege o Servicecollege o Lärlingsutbildning o Specialidrott Dessutom får nämnden ta del av utredningen Den framtida gymnasieskolan som gjordes av Åke Lindström under 2007 på uppdrag av kommunstyrelsen. Nämnden tar emot informationen och lägger den till handlingarna.

14 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Dnr 2011/0027/005 IT-plan för perioden Erik Björk redovisar för nämnden att arbete pågår med att utforma en IT-plan för perioden Planen bör omfatta barn/elever och personal inom hela barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområde. Nämndens ledamöter diskuterar förslag till mål som bör finnas i IT-planen. Målen bör vara: - Övergripande - Relevanta - Utmanande - Tidsatta - Möjliga att utvärdera Barn och utbildningsförvaltningens förslag till beslut 1. Uppdrag ges till barn- och utbildningsförvaltningens IT-grupp att utforma ett förslag till IT-plan för perioden utifrån de synpunkter som framkom vid nämndens grupparbete i frågan. 2. Ärendet behandlas på nämndens marssammanträde som en delrapport. i ärendet tas på nämndens aprilsammanträde Nämnden beslutar enligt barn- och utbildningsförvaltningens förslag.

15 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Val av ordinarie ledamot och ersättare i kommunens handikappråd Föreslås att som barn- och utbildningsnämndens representanter i kommunens handikappråd utse Bo Wikström (S) som ordinarie ledamot och Alexandra Gard (S) som ersättare. Nämnden beslutar enligt framlagt förslag.

16 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Anmälan av inkomna skrivelser och protokollsutdrag mm Nämnden delges inkomna skrivelser och protokollsutdrag mm för tiden Nämnden tar emot informationen och lägger den till handlingarna.

17 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Anmälan av delegationsbeslut Nämnden delges delegationsbeslut enligt nedanstående: Tf förvaltningschef Åsa Äng Eriksson uppsägning av personal på grund av personaliga skäl, bilaga 1. om avskrivning av kapitalskulder för barnomsorg, bilaga 2-3. Verksamhetschef Tomas Hartikainen Yttranden och beslut om antagning till gymnasieskolan läsåret 2011/2012, bilaga 4. Rektor Mattias Åhlund om avstängning från barnomsorgsplats, bilaga 5. Rektor Eva-Britt Hartikainen om ledighet för elev mer än 10 dagar/läsår, bilaga 6-7. Rektor Åsa Unger om anpassad studiegång för elev, bilaga 8. Rektor Fredrik Ebervik om avstängning från barnomsorgsplats, bilaga 9. om anpassad studiegång för elev, bilaga 10. Rektor Catharina Norgren om avstängning från barnomsorgsplats, bilaga Rektor Gertrud Öjbrandt om avstängning från barnomsorgsplats, bilaga Nämnden tar del av rapporterade delegationsbeslut och lägger dem till handlingarna.

18 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Rapporter Rapporter enligt följande lämnas: Skolinspektionen kommer att göra tillsyn av särskolan i Söderhamns kommun under våren 2011 Nämnden delar ut stipendier ur Per Ahlquists donationsfond den 18 april 2011 i rådhuset, kl Fredrik Ebervik blir ny rektor på Staffangymnasiet Rekrytering av ny rektor till Stenbergaskolan pågår Bollnäs kommuns deltagande i Teknikcollege Nämndens ordförande är Söderhamns representant i Teknikcollege styrgrupp Elevernas missnöje över skolmiljön på omvårdnadsprogrammet på CFL Lärlingsprogrammet på Staffangymnasiet Bergviksskolans framgång i Vi i Femman Nämnden tar emot rapporterna och lägger dem till handlingarna.

19 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Dnr 2010/0074/606 Rapport om oro över grundskoleelevs skolgång Paragrafen är stängd för allmänheten. Skolans rektor har tidigare informerat barn- och utbildningsnämnden om sin oro över en grundskoleelevs skolgång. Barn- och utbildningsnämnden beslutade , 150 att fortsätta följa elevärende och att skolan ska fortsätta stödja arbetet med att öka elevens motivation samt att en återrapport ska lämnas i ärendet på nämndens februarisammanträde. Tidigare beslut BUN, 131 Nämnden beslutar att fortsätta följa ärendet. Återrapport ska ges till nämnden i december BUN, 150 Nämnden beslutar att fortsätta följa ärendet. Återrapport ska ges till nämnden i februari Eleven har under den senare delen av höstterminen 2009, under vårterminen 2010 samt under höstterminen 2010 inte fullgjort sin skolplikt och har i det närmaste total frånvaro under den tiden. Skolans rektor känner oro över att elevens vårdnadshavare inte fullgör sitt åtagande med att se till att eleven kommer till skolan. Skolan har haft kontakt med elevens vårdnadshavare, kommunens ungdomssamordnare och med socialtjänsten i ärendet. Eleven har haft viss hemundervisning under höstterminen Eleven är fortfarande hemma från skolan trots relativt omfattande insatser från främst socialförvaltningen. De besöker familjen två till tre gånger per vecka, dock utan att träffa eleven som stänger in sig på sitt rum och vägrar prata med dem. Skolan har via mentor haft kontakt med familjen i form av utvecklingssamtal, föräldramöte och arbetsuppgifter som skickats hem till familjen. Skolan har inte fått någon respons på uppgifterna.

20 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 20 Forts 41 Rektor informerar om att det inte är troligt att eleven inom en snar framtid har en fungerande skolgång. Alternativet med hemundervisning är inte heller någon lösning då eleven inte tar emot besök. Enligt gällande lagstiftning (Skollagen 7 kap 23 ) får barn- och utbildningsnämnden vitesförlägga elevens vårdnadshavare om eleven inte fullgör sin skolgång och att detta beror på att vårdnadshavare inte har gjort vad som ankommer på dem med att se till att elevens skolplikt fullgörs. Ett vitesföreläggande gäller omedelbart, även om beslutet överklagas. Perspektiv Förslag till beslut har konsekvensbeskrivits/analyserats utifrån ett: Perspektiv Anmärkning X Hälsoperspektiv Elevens psykiska hälsa X Barnperspektiv Barns rätt till utbildning Åtgärder/uppföljning Rektor föreslår att uppföljning av ärendet görs i april Barn- och utbildningsförvaltningens förslag till beslut Barn- och utbildningsnämnden beslutar att senast 2 dagar efter delgivande av detta beslut, förelägga elevens vårdnadshavare - vid vite av 500 kronor per vecka - att iaktta sina skyldigheter att elevens skolplikt fullgörs. Nämnden beslutar enligt barn- och utbildningsförvaltningens förslag.

21 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Dnr 2010/0075/606 Rapport om oro över gymnasiesärskoleelevs skolgång Paragrafen är stängd för allmänheten. Barn- och utbildningsnämnden beslutade , 151 att fortsätta följa elevärende där särskolans rektor har informerat nämnden om sin oro över en gymnasiesärskoleelevs skolgång. Nämnden beslutade att skolan ska fortsätta stödja arbetet med att öka elevens motivation samt att rapportera om elevens skolgång på nämndens februarisammanträde. Elevens vårdnadshavare fullgör inte sitt åtagande att se till att eleven kommer till skolan. Skolan har haft kontakt med elevens vårdnadshavare, kommunens ungdomssamordnare och med socialtjänsten i ärendet. Eleven har under höstterminen 2010 i det närmaste total frånvaro. Rektor informerar om att man har hittat en lösning med praktik för eleven och dessutom har eleven ansökt om gymnasieutbildning på Höghammarskolan läsåret 2011/2012. Nämnden tar emot informationen och lägger den till handlingarna.

22 SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Dnr 2011/0041/600 Fråga om verksamhetschefer Jan-Eric Berger (C) väcker frågan om det finns behov av verksamhetschefer för förskola och grundskola och föreslår att uppdrag ska ges till förvaltningen att utreda verksamhetschefernas framtida roll i barn- och utbildningsförvaltningens organisation. Yrkanden Jan-Eric Berger (C) yrkar att nämnden ska ge uppdrag till barn- och utbildningsförvaltningen att utreda om verksamhetscheferna (inom förskola/grundskola) behövs i barn- och utbildningsförvaltningens organisation framöver. Erik Sköld (S) yrkar avslag på Jan-Eric Bergers yrkande. Propositionsordning Ordförande ställer proposition på framlagda yrkanden. Nämnden beslutar enligt Erik Skölds yrkande. Nämnden beslutar att inte utreda verksamhetschefernas (inom förskola/grundskola) roll i barnoch utbildningsförvaltningens organisation. Jan-Eric Berger (C), Linus E Ohlson (M), Jonas Lindberg (M) och Ingrid Backelin (FP) anmäler reservation mot nämndens beslut till förmån för Jan-Eric Bergers yrkande.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Barn- och utbildningsnämndens förvaltningskontor, 10:00-11:00 Öppet sammanträde för allmänheten Jan-Eric Berger Justeringens plats och tid Förvaltningshuset,

Läs mer

SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 1 Barn- och utbildningsnämnden 2012-08-22 Plats och tid Rådhuset, Söderhamn, kl 09.00-12.00 Öppet sammanträde för allmänheten ande Bo Wikström, ordförande (S) Alexandra Gard

Läs mer

SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 1 Plats och tid Förvaltningshuset, Söderhamn, kl 10:00-12:00 Beslutande Bo Wikström, ordförande (S) Alexandra Gard (S) Jan-Eric Berger (C) Övriga deltagare Tomas Hartikainen,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Nämnd Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Nämnd Sammanträdesdatum Nämnd Plats och tid s gymnasieutskott s förvaltningskontor, kl 10:00-11:40 Utses att justera Jan-Eric Berger Justeringens plats och tid Rådhuset, 2013-09-25, kl 09:00 Paragrafer 21-23 Underskrifter Bo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Barn- och utbildningsnämndens förvaltningskontor, 08:00: - 09:00 Benny Gustafsson Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, 2015-04-14, kl 10:00

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Kommunstyrelsens sammanträdesrum, 10:00-10:40 Öppet sammanträde för allmänheten

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Kommunstyrelsens sammanträdesrum, 10:00-10:40 Öppet sammanträde för allmänheten SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Kommunstyrelsens sammanträdesrum, 10:00-10:40 Öppet sammanträde för allmänheten Jan-Eric Berger Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, 2017-12-15,

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M), tjg istället för Marianne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-30 51 (60) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 30 maj 2012, kl. 15.00-16.35 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Lars-Gunnar Karlsson (FP) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c)

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.15 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande Gösta Högberg,

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (14) Paragrafer 139-149 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (14)

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (14) Tid och plats: Dejeskolan kl 15.00-16.45 Avser : 11-22 ande: Benny Pedersén (S), ordförande Inger Stenström (S) Myrna Labusan-Jönsson (S) Anita Hagelin (S) Hamid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-11-22 i Skånes Fagerhultsrummet, kl 13.30-17.00 Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice

Läs mer

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-22 Plats och tid Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 ande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson, kd, ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 17.00 20.25 Majja Neverland (V), ordförande Robin Bergman (S)

Läs mer

Anders Bengtsson (KD)

Anders Bengtsson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-07 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:25 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2013-06-12 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 12 juni kl. 9.00 13.30 med ajournering kl 11.22 11.53. Bodil Hansen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-16 1(10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 10.40 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande, 51 56 Henric Forsberg (S) ersättare för Patrik

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14, Lars Granath (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP)

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14, Lars Granath (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP) Barn- och utbildningsnämnden 1 (6) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 9 april 2014, klockan 16.00 18.00 ande Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Barn- och utbildningsnämndens förvaltningskontor, 10:00-11:00 Öppet sammanträde för allmänheten Alexandra Gard Justeringens plats och tid Förvaltningshuset,

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(13) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens utskott 2011-11-03 Plats och tid Rådhuset, torsdagen den 3 november 2011, Kl. 08.30-15.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Kommunfullmäktiges sessionssal, 09:00-12:10 Öppet sammanträde för allmänheten

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Kommunfullmäktiges sessionssal, 09:00-12:10 Öppet sammanträde för allmänheten SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Kommunfullmäktiges sessionssal, 09:00-12:10 Öppet sammanträde för allmänheten Ingrid Backelin Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, 2013-12-16,

Läs mer

Carina Sjölund (M), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD)

Carina Sjölund (M), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 11juni 2013, klockan 16.00-17.35 ande Taito Arkkukangas (S), Maija-Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius (S), Margareta

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan Nr 09 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-10-24 1(14) Tid och plats Dalslandsrummet Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 08.30 12.00, i Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Helena Hultman-Karlsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Lena Svensson (S) Thord Andersson (C) Anneli

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 13.00 15.10 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-09-01

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-09-01 2014-09-01 1(1 7) Plats och tid Stadshuset 08:30-12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S), vice ordförande Ann Ottosson (M), 2:e vice ordförande Lisa Malm (MP) Laila Andrén (S) Klas

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2013-02-20 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 20 februari kl. 9.00 16.35 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-03-07 BUN 21 VERKSAMHETSBESÖK... 1 BUN 22 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 2 BUN 23 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 24 PLAN FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken, kl 14.20-16.40 Beslutande: Jonas Ahlström (M), ordförande Elisabet Stålarm (M) Patrik Ragnar (M) Suzanne Johansson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-11:45 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2015-01-14 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 januari kl.8.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.15 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Karl-Erik Andersson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp)

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Marie Junttila (S), Tauno Arbelius (S), Malin Eriksson (C) Hans Landerholm (S), Stellan Lund (M), Aado Mets (M)

Marie Junttila (S), Tauno Arbelius (S), Malin Eriksson (C) Hans Landerholm (S), Stellan Lund (M), Aado Mets (M) Barn- och utbildningsnämnden 1 (6) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 16 juni 2010, klockan 16.00 17.50 Beslutande Elisabeth Persson (S), Mikael Peterson (S), Ingrid D. Andersson (C)

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

Kansli-och utvecklingsenheten

Kansli-och utvecklingsenheten Plats och tid Humleskolan, kl. 8.30 11.45 1(12) Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande ersättare Andreas

Läs mer

Astrid Karlsson-Björkman

Astrid Karlsson-Björkman 2012-05-15 1 (17) Plats Stora Konferensrummet Idrottsgatan 7, Vänersborg Tid Tisdagen den 15 maj 2012, kl 13.00-15.45 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd)

Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Lars Björklund (s), Gudrun Henriksson (c), Bengt Sjöberg (kd) Barn- och utbildningsnämnden 15 juni 2010 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-15.40 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Åsa Hååkman Felth (s) Ann-Marie Rosö (s) Pia

Läs mer

Protokoll Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Tid Plats 13:30-15:20 Vargavidderna ande ledamöter Arne Augustsson (C) (ordförande) Thorbjörn Bäckrud (KD) (vice ordförande) Ylva von Schéele (M) Maud Pettersson (MP) Lennart Eriksson (L) Kenth Gustafsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-10-23 1 (7) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 15.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-01-23 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Svar på motion om förstärkt resursenhet till skolorna i Habo... 3 2 Aktuell betygsstatistik åk 6... 5 3 Aktuell betygsstatistik åk 7-9... 6 4 Uppföljning av skolnärvaro...

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Paragrafer 1-2 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Monica Gyllenstierna (M), tjänstgörande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag kl. 10.

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag kl. 10. 2017-05-31 1(11) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2017-05-31 kl. 11.00 12.20. Paragrafer 82-84, 86-88 Utses att justera Bo-Göran Bihl (SD) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag 2017-06-02

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.45. Beslutande Britta Bergström (s) Leif Thor (m) Susann Josefsson (s) Bror Sterner (s) Khalil Abadrabeh (s) Dag Bergentoft

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-15

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-15 Ärendeförteckning Sid. 98 Föregående protokoll... 2 99 Ekonomisk rapport, Dnr BUN/2010:23... 3 100 Delårsrapport, Dnr BUN/2010:23... 4 101 Omställningsplan 2009-2012, Dnr BUN/2010:128... 5 102 Sommarskola,

Läs mer

SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 1 Plats och tid Rådhuset, Söderhamn, kl 08.00-12.00 Öppet sammanträde för allmänheten ande Bo Wikström, ordförande (S) Alexandra Gard (S) Hannes Vainionpää (S) Mats Hedberg

Läs mer

Tonny Fernerud (S), Ann-Catrin Cederlund (S), Madelene Eriksson (C), Peder Kostet (V), Carina Sjölund (M), Ingrid Gummeson (KD)

Tonny Fernerud (S), Ann-Catrin Cederlund (S), Madelene Eriksson (C), Peder Kostet (V), Carina Sjölund (M), Ingrid Gummeson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 17 april 2013, klockan 16.00-17.30 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Maija-Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius

Läs mer

87 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall augusti 2010

87 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall augusti 2010 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-09-28 85 Meddelanden 86 Anmälan om delegationsbeslut 87 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall augusti 2010 88 Delårsrapport 2010:2 per 31 augusti och

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl. 15.00 17.15 Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg (M) Remco Andersson (L)

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011.

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-08-31 95 Meddelanden. 96 Anmälan om delegationsbeslut. 97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. 98 Information budget 2012. 99 Den framtida gymnasieskolan

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 15.40, ajournering 14.40 15.00 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice ordförande (S) Fredrik Nilsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Datum och tid Plats 2016-10-19 15:00-16:30 Rådsalen ande ledamöter Jan-Olov Carlsson (S) Rune Karlsson (V) Anna Gransten (MP) Kjell Johansson (C) Per-Henrik Jerlström (KD) (2:e vice ordförande) Ann-Louise

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid VIVA, vuxenutbildningen, Skolgatan 3, onsdagen den 16 maj 2018, klockan 16.00-18.00 ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S),

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(14) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.20 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Sara Hansson (S), tjänstgörande ers. Katrine Mattsson

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17 ) Plats och tid Notariet, måndagen den 10 augusti 2015 kl 09.00-13.30 Beslutande Tuva Bojstedt (KD), ordförande Jonas Erlandsson (S), ledamot Leif Gustavsson (SD),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP)

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-05-15 1 (28) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-02 1-13 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-17.30 ande: Övriga närvarande: Stefan Widerberg (C) ordförande Margaretha Fransson (M)

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Gymnasienämnden (9)

Gymnasienämnden (9) Sammanträdesdatum 1 (9) Plats och tid Birger Sjöberggymnasiet, Idrottsgatan 7, 2002-02-18, kl 15.00-20.00 Beslutande Orvar Carlsson (kd), ordförande Kjell Nilsson (s), 1:e vice ordförande Peter Göthblad

Läs mer

SÖDERHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 1 Plats och tid Staffangymnasiet, Söderhamn, kl 09:00-12:30 Öppet sammanträde för allmänheten Beslutande Bo Wikström, ordförande (S) Alexandra Gard (S) Hannes Vainionpää (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, kl 16.30-18.45 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp)

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 9.00, 9.10 11.00 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén

Läs mer

Villmyran konferensrum, kl

Villmyran konferensrum, kl 1(7) Plats och tid Beslutande ledamöter Ej beslutande ersättare Villmyran konferensrum, kl.09.50-10.20 Thomas Näsholm (S) Ordf. Jon Björkman (V) Siw Sachs (S) Göran Molin (S) Inga-Britt Andersson (C) Maria

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Kommunstyrelsen 2012-04-26 1(8) Plats och tid Rinmansalen, stadshuset klockan 16.00-16.05 Beslutande Ersättare Jimmy Jansson (S), ordförande Ann-Sofie Wågström (S), tjänstgörande ersättare Mikael Edlund (S) Johan Nilsson (S) Magnus

Läs mer

Protokoll Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Tid Plats 13:30-16:00 Vargavidderna ande ledamöter Arne Augustsson (C) (ordförande) Thorbjörn Bäckrud (KD) (vice ordförande) Nea Mustonen (KD) Ylva von Schéele (M) Maud Pettersson (MP) Kenth Gustafsson

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-19 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet Tjidtjak, Tingsbacka, fredagen den 19 oktober 2012, kl 10.00 11.00. Beslutande Rolf Laestander (S), ordförande Görgen Åberg

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 10 april kl. 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L)

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Plats och tid Kommunalhusets sammanträdesrum, Bergaholm, kl. 19.00 20.25 Beslutande Övriga deltagande Bo Selander (M) Agneta

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

s Sammanträdesdatum Stig Willman, sekreterare Margareta Grundström, del av 22 Lars Rönnestrand, del av 22

s Sammanträdesdatum Stig Willman, sekreterare Margareta Grundström, del av 22 Lars Rönnestrand, del av 22 s Barn- och utbildningsnämnden 2006-04-25 Blad 1 (23) Plats och tid Kommunkontoret Strömsund, sammanträdesrum 1, kl 10.30-16.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Annie-Gerd Nyholm (s) ordförande

Läs mer

48 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 52 Samverkansavtal kring nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU).

48 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 52 Samverkansavtal kring nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU). BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-04-20 46 Meddelanden. 47 Anmälan om delegationsbeslut. 48 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 49 Budget 2014. 50 Införande av nytt förändrat resursfördelningssystem.

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen 2010-03-10 28 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Hemön, kl 13.00-15.45 Beslutande Tommy Pettersson s ordförande Bernt Ekström s ledamot Åsa Olsson v ledamot Leif Andersson c ledamot Siv Samuelsson

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Datum Tid 08:15 11:00 Plats Kommunkontoret, sammanträdesrum Stollen Närvarande Se sidan 2 Petra Ramstad Justeringens plats och tid 2012 09 17 Justerade paragrafer 62 71 Sekreterare

Läs mer

Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S), Gunilla Wolinder (L), Joel Peterson (V) och Hans Carlsson (M).

Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S), Gunilla Wolinder (L), Joel Peterson (V) och Hans Carlsson (M). Barn- och utbildningsnämnden 1 (10) Plats och tid Björskogsskolan, Valskog, onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 16.00 17.30 ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S), Gunilla

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Gymnasienämnd GYM 2014/13. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, klockan 15:00. Elisabeth Jangenby.

Gymnasienämnd GYM 2014/13. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, klockan 15:00. Elisabeth Jangenby. Protokoll 2014-10-21 Gymnasienämnd Gymnasienämnd Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, 2014-10-21 klockan 15:00 Beslutande Stefan Svensson S Ordförande Carina Bäck S Per Holm KD Gruppledare

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-10 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesdatum 2009-12-08 Plats och tid Beslutande Kavelbron Event, Tibro Tisdagen den 8 december 2009, kl. 17.30 18.30 Ann Ohlsson (fp)

Läs mer