Grästorps kommun Sociala utskottet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Grästorps kommun Sociala utskottet"

Transkript

1 Sidan 1 av 14 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) F Tore Emanuelsson (S) Kent Hansson (M) N Annica Johansson (M) F Monia Persson (M) Tobias Leverin (C) N Rose-Marie Edvardsson (C) N Emma Andersson (S) N Övriga deltagande Hans Ekensskär, socialchef Jörgen Kaiser, socialsekreterare Johan Abrahamsson, socialsekreterare Anne Arvidsson, socialsekreterare Part i personärende Marie Jarnelid, utvecklingschef Mattias Ymefors, enhetschef Maria Toll, seniorsamordnare Anna-Karin Bergström, sjukgymnast Jessica Boderos, tf HSL-chef Ann Fransson, sekreterare Paragrafer Utses att justera Emma Andersson (S) Tid och plats för justering Medborgarkontoret, , kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ann Fransson Ordförande Justerande Carina Torpenberg (M) Emma Andersson (S)

2 Sidan 2 av 14 ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Sammanträdesdatum Anslaget sätts upp Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunkontoret, Grästorp Ann Fransson

3 Sidan 3 av 14 Innehållsförteckning Dom i personärende, sekretess Personärenden, sekretess Information om ordförandebeslut i personärende, sekretess Lagen om valfrihetssystem LOV, ersättningsnivåer 2018 Lex Sarah, sekretess IBIC, individens behov i centrum Budgetuppföljning 2017, social verksamhet Personlig assistans ekonomi Integration Nyanlända, ensamkommande barn Familjehuset Agera Seniorcenter Information om HSL-enheten Särskilt boende ekonomi High Five

4 Sidan 4 av 14 Su 213 Dnr 342/2017 Lagen om valfrihetssystem LOV, ersättningsnivåer 2018 s beslut beslutar att föreslå kommunstyrelsen att anta upprättat förslag om timersättning till externa utförare inom lagen om valfrihetssystem (LOV). Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Ett förslag till ersättning för insatser enligt LOV 2018 har tagits fram av utvecklingschef och controller. Förslaget har räknats fram utifrån en beräkningsmodell grundat på personalkostnader, övriga kostnader i hemtjänsten samt andel av overhead-kostnader och kringtid. Dessa kostnader sätts sedan i förhållande med utförda hemtjänsttimmar i kommunen. Kommunen har from juni månad 2016 endast LOV på serviceinsatser vilket inte ställer samma krav på vårdutbildad personal. Tidigare har ersättningen baserats utifrån personalkostnader i hemtjänsten men den nya ersättningen baseras nu utifrån personalkostnader inom personlig assistans och städ istället. Inför varje nytt budgetår avser kommunen justera timersättningen med hänsyn till eventuella förändringar i kostnadsläget avseende personalkostnader och övriga kostnader, samt ändringar i lagstiftning, ersättningssystem, ersättningsnivåer, löneavtal, regionavtal, politiska beslut med mera. Timersättning enligt nedan gäller från och med avtalets undertecknande till och med kr/timme för serviceinsatser Perspektiv Ja Nej Neutralt Kommentar Barn X Hälsa X Lagen om valfrihet kan bidra till ett större brukarinflytande och möjlighet att påverka i de insatser som ges Miljö X

5 Sidan 5 av 14 Jämställdhet/ X Likabehandling Trygghet X Det är viktigt att kommunen kan säkerställa tryggheten för vårdtagarna och garantera att godkända utförare har erforderlig kompetens. Dessutom skall alla utförare ha samma ekonomiska förutsättningar. Beslutsexp: Kommunstyrelsen

6 Sidan 6 av 14 Su 215 Dnr 345/2017 IBIC, individens behov i centrum s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna Beslutsunderlag Vuxna personer ska få hjälp och stöd utifrån sina individuella behov, inte utifrån utbudet av existerande insatser. För att beskriva individens behov och mål behövs ett gemensamt språk och ett systematiskt arbetssätt. Utvecklingschef Marie Jarnelid ger sociala utskottets ledamöter en övergripande information om arbetssättet IBIC. Individens behov i centrum, IBIC, är ett behovsinriktat och systematiskt arbetssätt för vuxna personer oavsett ålder eller funktionsnedsättning som utgår från socialtjänstlagen, SoL, och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. IBIC är en vidareutveckling av Äldres behov i centrum, ÄBIC. IBIC utgår från individens behov, resurser, mål och resultat inom olika livsområden i dagliga livet. Målet är att individen får sina behov beskrivna på ett likvärdigt sätt i hela landet, och för närvarande även i 19 olika länder, och att individen får möjlighet att stärka sina egna resurser avseende genomförande av aktiviteter och delaktighet.

7 Sidan 7 av 14 Su 216 Dnr 94/2017 Budgetuppföljning 2017, social verksamhet s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Socialchef Hans Ekensskär rapporterar till sociala utskottet om budgetuppföljning 2017 för social verksamhet. Skövde kommun har hand om löneutbetalningarna för Grästorps kommun. Skövde kommun har bytt HR-system i september 2016 och har allt sedan dess haft problem med sitt nya system, problemen med ekonomistyrningen är allvarlig och fungerar fortfarande inte tillfredsställande. Detta har till följd en osäkerhet och en fördröjning i ekonomiuppföljningen. Personal får lägga ner mycket tid för att reda ut vad som är fel.

8 Sidan 8 av 14 Su 217 Personlig assistans - ekonomi s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Socialchef Hans Ekensskär informerar sociala utskottet om ekonomin kring personlig assistans. Försäkringskassan avgör LSS-ärenden. Utfallet av försäkringskassans beslut är av stor betydelse och påverkar kommunens ekonomi. Grästorps kommun som har ett stort antal personer med behov av LSS.

9 Sidan 9 av 14 Su 218 Integration Nyanlända, ensamkommande barn s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Socialchef Hans Ekensskär informerar sociala utskottet om det uppdrag förvaltningen har fått av kommunstyrelsen att till kommunstyrelsens sammanträde inventera och redovisa eventuella andra alternativ än Gröna villan som kan finnas för att om möjligt hyras ut till föreningen Nord Syd, för deras boende till ensamkommande flyktingungdomar. Det har framkommer ett eventuellt behov av Gröna villan när det gäller kommunens mottagande av ensamkommande barn i och med avveckling av annat boende.

10 Sidan 10 av 14 Su 219 Familjehuset Agera s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Beslutsunderlag Powerpoint Familjehuset Agera Enhetschef Mattias Ymefors informerar om Familjehuset Agera - en familjecentral som riktar sig till blivande familjer och familjer med barn. Den är hälsofrämjande, generell, tidigt förebyggande och stödjande. Barnhälsovården (BHV), socialtjänsten, barnhälsovårdpsykolog samt öppna förskolan samlas under en och samma enhet för att öka och stärka samverkan mellan olika professioner, vilket genererar förstärkt stöd till familjer. Familjehuset Agera kan erbjuda: barnhälsovård (BHV), öppna förskolan, spädbarnsmassage, föräldracoach och föräldrautbildningar.

11 Sidan 11 av 14 Su 220 Seniorcenter s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Beslutsunderlag Powerpoint Seniorcenter Maria Toll, seniorsamordnare, Anna-Karin Bergström, sjukgymnast och Jessica Boderos, tf HSL-chef informerar sociala utskottet om tankarna med Seniorcenter. Andelen äldre i befolkningen förväntas öka med 30 procent mellan 2010 och 2050 enligt SCB:s befolkningsprognos. Seniorcenter är tänkt att vara navet för hälsofrämjande och förebyggande verksamhet riktad till seniorer i Grästorps kommun. En förebyggande verksamhet och mötesplats för att gynna ett gott åldrande med de fyra hörnpelarna: Fysisk aktivitet, bra matvanor, social gemenskap och stöd och att vara delaktig och att känna meningsfullhet. Ett seniorcenter kommer att vara en samverkan med primärvård, närhälsan, frivillighetsorganisationer, kyrkan, studieförbund, föreningar, enskilda, skola och förskola. Volontärer är och har varit viktiga i vårt uppdrag. Vi ser en möjlighet att ge volontärer en samlingsplats och ge dem ett tydligt uppdrag vilket skapar en meningsfullhet för volontären.

12 Sidan 12 av 14 Su 221 Information om HSL-enheten s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Beslutsunderlag Powerpoint HSL-enheten Jessica Boderos, tf HSL-chef informerar om HSL-enheten. Patienterna som är inskrivna i HSL finns i flera av kommunens verksamheter, till antalet för närvarande cirka 170 stycken. Inskrivna patienter är i alla åldrar, de flesta seniorer. Inom HSL-enheten arbetar legitimerad personal. Legitimationen innebär bland annat en självständig yrkesfunktion med kvalificerade arbetsuppgifter och ett flertal skyldigheter inom yrket. Personalen finns inom Rehab och sjuksköterskor dag och natt. Det är personal som är svår att rekrytera. Det finns många styrkor att ta till vara bland personalen. Det handlar om utvecklingsinriktade medarbetare som visar ett engagemang och ansvarsfullhet. Personalen verkar att trivas och har lätt att samarbeta både med varandra men även med andra samarbetspartner. Man har stort kundfokus och kompetensutveckling är prioriterad. Hela HSLenheten står inför ett antal utmaningar under de kommande åren. Från att behålla personal och nyrekrytera vid behov till att ta hand om det ökade antalet äldre med ändrade förutsättningar såsom nya lagar, mer avancerad sjukvård i hemmet, digitalisering och annan utveckling och att klara ekonomiska förutsättningar.

13 Sidan 13 av 14 Su 222 Särskilt boende - ekonomi s beslut beslutar att lägga informationen till handlingarna. Socialchef Hans Ekensskär informerar om kommunens kostnader för särskilt boende. Vi ligger nu något över riksgenomsnittet när det gäller kostnad per brukare för särskilt boende. För några år sedan låg vi något under riksgenomsnittet. Social verksamhet håller på att undersöka varför det har ändrats.

14 Sidan 14 av 14 Su 223 Dnr 348/2017 High Five s beslut beslutar att ta upp ämne Hemmaplanslösningar på kommunstyrelsens High Five. Kommunstyrelsen beslutade att införa High Five som en stående punkt på dagordningen. Det händer mycket i kommunen och vissa punkter behöver kommunstyrelsen ha extra fokus på. High Five innebär att varje utskott bestämmer ett ämne, som de ska följa upp särskilt och rapportera om under sammanträdespunkten till resten av kommunstyrelsen. Den femte punkten utses av kommunstyrelsen gemensamt. diskuterar på sitt sammanträde vilket ämne som kan vara av störst intresse för kommunstyrelsen att följa upp särskilt och rapportera om och enas om Hemmaplanslösningar. Ämnet kan komma att bytas ut om sociala utskottet anser att extra fokus behövs på något annat ämne. Beslutsexp: Kommunstyrelsens sekreterare

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.15 12.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) F Kent Hansson

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.15 12.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) F Tore Emanuelsson

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 11 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.15 12.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) N Kent Hansson

Läs mer

M Ordförande L Carinajlpoipdikerg (M)

M Ordförande L Carinajlpoipdikerg (M) Sidan 1 av 31 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Gfästorp, kl 08.15-12.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) N Kent Hansson

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 13.00-16.45, ajournering 14.30-14.40, 15.45-15.55 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Thomas Johansson

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kulturhuset Bellmansalen, Grästorp, kl 08.30 12.15 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) N Kent Hansson

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.15 12.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) N Kent Hansson

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.30 16.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) N Kent Hansson

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.30-12.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) ej 1-3,15-21

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Vistegårdens möteslokal, Grästorp, kl 08.15 12.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) N Kent Hansson

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kommunens hus samlingssalen, Grästorp, kl 08.30 12.00, med ajournering kl. 10.00 10.15 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M)

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Kommunens hus, sammanträdesrum Älgen, Grästorp, kl 08.00 12.10 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Thomas Johansson (M) N Svante Classon (C) N

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.30 11.55 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Thomas Johansson (M) N Elisabeth Hansson Ohlsson (S)

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.30 12.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) F Tore Emanuelsson

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunens hus, sammanträdesrum Älgen, Grästorp, kl 08.00 12.10 Övriga deltagande Utses att justera Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Thomas Johansson

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.15 13.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) F Kent Hansson

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 16 Plats och tid Kommunens Hus, Älgen, Grästorp, kl 08.30 16.25 ajournering 09.35-09.50, 12.00-12.50, 14.55-15.05 Övriga deltagande Utses att justera Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.30 12.20 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Thomas Johansson (M) N Elisabeth Hansson Ohlsson (S)

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Konserthuset, Åsesalen, Grästorp, kl 08.00 13.30 Övriga deltagande Utses att justera Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M)

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Nya Åsevi huset, Åsevi samlingssal, Grästorp, kl 08.30 12.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) F

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.00 12.00 Övriga deltagande Utses att justera Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Konserthuset, Grästorp, kl 12.00 16.30 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Thomas Johansson (M) N Elisabeth Hansson Ohlsson (S) N Kent Hansson

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.15 17.15 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) Svante Classon

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus, sammanträdesrum Älgen, Grästorp, kl 08.00 11.40, ajournering 09.40-09.50 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Thomas Johansson (M)

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 19 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 13.00 18.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Thomas Johansson (M) N Elisabeth Hansson-Ohlsson (S)

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.00 12.15 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) F Tore Emanuelsson

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Förskolan Äventyret, Grästorp, kl. 13.00 16.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M) N

Läs mer

Grästorps kommun Kommunstyrelsen

Grästorps kommun Kommunstyrelsen v Grästorps kommun SAMMATRADESPROTOKOLL Sidan 1 av 8 Plats och tid Kommunens hus, Samlingssalen, Grästorp, kl 18.00-18.40 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Kent Larsson (M)

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 13.55 17.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) F Tore Emanuelsson

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 16 Plats och tid Röda rummet, Grästorp, kl 08.30 16.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro N/F Niclas Andrén (M) N Tobias Svensson (S) N Monia Persson (M) ej 2 N Kent Hansson (M) N Eva Tengeland (M)

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.00 11.55 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Thomas Johansson (M) N Svante Classon (C) N Henrik Svensson

Läs mer

Plats och tid Röda rummet, Kommunens hus, 2012-08-15, kl 08:30 15.00. Närvaro/Frånvaro

Plats och tid Röda rummet, Kommunens hus, 2012-08-15, kl 08:30 15.00. Närvaro/Frånvaro Sociala utskottet 2012-08-15 Sidan 1 av 14 Plats och tid Röda rummet, Kommunens hus, 2012-08-15, kl 08:30 15.00 Niclas Andrén (M) ordförande Tobias Svensson (S) Monia Persson (M) Kent Hansson (M) Eva Tengeland

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 16 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 13.00 17.40 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Thomas Johansson (M) N Elisabeth Hansson Ohlsson (S)

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Röda rummet, Grästorp, kl 08.30 16.15 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) F Kent Hansson (M) F Monia

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Kulturhuset Bellmansalen, Grästorp, kl 13.00 16.45, ajournering 14.35-14.40, 15.55-16.00. Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C)

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 11 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.00 12.30 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) F Tore Emanuelsson

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Röda rummet, Grästorp, kl 08.30 12.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) F Kent Hansson (M) N Annica

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 20 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 13.00 17.15 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) F Kent Hansson

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kulturhuset Bellmansalen, Grästorp, kl 13.00 16.55, ajournering 15.05-15.20. Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Robert Fransson

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 16.15 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (FP) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon (C) Jens

Läs mer

Grästorps kommun Kommunstyrelsen

Grästorps kommun Kommunstyrelsen Sidan 1 av 20 Plats och tid Kommunens hus, Samlingssalen, Grästorp, kl 13.00 15.40, ajournering 14.40 15.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Kent Larsson (M) N Tobias Leverin

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 11 Plats och tid Arbetsmarknadsenhetens lokaler, Oskarsgatan 9, Grästorp, kl 13.00 15.00 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C)

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 17 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.00 16.30 ajournering 09.35-09.45, 12.00-12.50, 14.40-14.50. Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Thomas

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 19 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.30 12.00 Övriga Deltagande Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 9 Plats och tid Kommunens hus, Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 15.55 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

Närvaro/Frånvaro N/F Tjänstgörande ersättare. Kent Larsson (M)

Närvaro/Frånvaro N/F Tjänstgörande ersättare. Kent Larsson (M) II Grästorps kommun n y Sidan 1 av 6 Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp 2015-1244, kl 18.30 19.40 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Gunnar yvaller (C) Kent Hansson

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kulturhuset Bellmansalen, Grästorp, kl 08.30 15.00 Beslutande Svante Classon (C) Jens Persson (S) Stina Månsson (M) Carina Torpenberg (M) Michael Ruud (M) Krister Önnermalm

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Grästorp, kl 13.00 16.35 Beslutande Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Kent Hansson (M) Tobias Leverin (C) Per Götell (FP) Maria Toll (C) Jens Persson (S) Närvaro/Frånvaro N/F

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 25 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.00 12.45 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) N Kent Hansson

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 11 Plats och tid Kommunens hus, Grästorp, kl 13.00 16.30 Beslutande Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Kent Hansson (M) Tobias Leverin (C) Per Götell (FP) Maria Toll (C) Jens Persson (S) ärvaro/frånvaro

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(14) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2018-04-18 kl. 13:00 16:20 Beslutande: Susann Lindblad (C), ordförande Hans Sternbro (S), vice ordförande Håkan Yngström

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 19 Plats och tid Kommunens hus, kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 17.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) F Tore

Läs mer

Anette Forsblom, socialchef Johan Brodin, ekonom Maria Hedström, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström

Anette Forsblom, socialchef Johan Brodin, ekonom Maria Hedström, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Emma Madueme (S) ersättare för Carina Nordqvist (S) Lars Jingåker (S) Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 16 Plats och tid Kommunens hus, kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.30 16.30 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 10 Plats och tid Kommunens hus, Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 15.45 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Kents rum, Grästorp, kl 13.00 15:45 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Dag Hardyson (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon (C) Jens Persson

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 18 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 13.00 15.50 Övriga Deltagande Utses att justera Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 9 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 13.00 15.55 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M) N Michael Ruud

Läs mer

N Kent Hansson (M) 1 obias Svensson (SJ N Kent Larsson (M) N. F Monia Persson Niclas Andren (M) Kristina Eriksson (S) Göran Enström (S)

N Kent Hansson (M) 1 obias Svensson (SJ N Kent Larsson (M) N. F Monia Persson Niclas Andren (M) Kristina Eriksson (S) Göran Enström (S) BH Grästorps kommun jsij f SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 15 Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp, kl 18.30-19.20 B eslutande ärvaro / Frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Gunnar JMyvalier

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Datum Tid kl 08.15-12.00 Plats Kommunhuset, Stollen Närvarande Se sidan 2 Remzija Kolasinac (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset onsdagen den 21 september Justerade paragrafer

Läs mer

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 2015-03-24 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP),

Läs mer

Grästorps kommun Kommunstyrelsen

Grästorps kommun Kommunstyrelsen SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 6 Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp, kl 18.00 18:40 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Kent Larsson (M) Jens Persson (S) Carina Torpenberg

Läs mer

Protokoll. Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M)

Protokoll. Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M) Sammanträdesdatum Sida 1/8 Plats och tid Sammanträdesrummet, stadshuset kl 13:00 15:40 Beslutande Övriga Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M)

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 13.00 16.30 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M) N Michael Ruud

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 16 Plats och tid AME-husets sammanträdesrum, Grästorp, kl 13.00 17.30. Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) F Eva Tengeland

Läs mer

Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp , kl Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare. Kent Larsson (M)

Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp , kl Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare. Kent Larsson (M) Grästorps kommun SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 7 Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp, kl 19.00 19.15 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Gunnar yvaller (C) Kent Hansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård (S), ordförande Jonas Ås (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M), 2:e vice

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 19 Plats och tid Äventyret, Grästorp, kl 13.00 17.20 ajournering 14.55-15.10 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Robert Fransson (M) N Eva

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Bysjön, kommunhuset kl. 08:30 11:15 Beslutande Ledamöter Kenneth Axelsson, (M), Ordförande Astrid-Marie Jonsson (C) Peder Griph, (S) Marianne Sandberg, (M)

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Grästorps kommun Kommunfullmäktige

Grästorps kommun Kommunfullmäktige SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 11 Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp, kl 18.30 19.50 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Gunnar yvaller (C) Kent Hansson (M) Kent

Läs mer

May Hansson, verksamhetschef Malin Persson Lintula, sekreterare Kjell Handfast, TF områdeschef IFO Kl Utskottskansliet

May Hansson, verksamhetschef Malin Persson Lintula, sekreterare Kjell Handfast, TF områdeschef IFO Kl Utskottskansliet 1(31) Vårdutskottet Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas lista) ordförande Kristina Wang (Hela Edas lista) Lars -Eric Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.00-16.45 Beslutande ledamöter Lena Kandergård, ordförande (S), till kl 15.15, 63-65 Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund,

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 41-45 Utses att justera Justeringens plats och tid Anette Pettersson Kommunhuset Underskrifter

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunens hus, kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 16.00 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L)

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.30-16.45 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (FP) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunens hus, kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 16.00 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 26 augusti 2013 Tid: 15.30 19.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 29 augusti 2013 Paragrafer: 71-81 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 14:15 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Dag Hardyson (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon (C) Jens

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(9) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14.35, lokal Strået Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-09-02 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-09-02 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Tid 08:30-10:30 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Skeppet Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande Thomas Danielsson (C) Jan Rohlén (S) Christian Andersson (FP)

Läs mer

PROTOKOLL 2014-04-07

PROTOKOLL 2014-04-07 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 7 april 2014 kl. 17.00-18.25 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

Grästorps kommun Kommunfullmäktige

Grästorps kommun Kommunfullmäktige Grästorps kommun Kommunfullmäktige SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus, Samlingssalen, Grästorp, kl 18.00 18:30 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Anita Wallin (MP) Lena Westling (C) Monica Hansson (C)

Anita Wallin (MP) Lena Westling (C) Monica Hansson (C) 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Lars Jingåker (S) Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén (C) Anne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.30 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas Lista) ordförande Anders Gustafsson (KD) Lars-Eric Andersson (C) Johanna Söderberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Lena Kandergård (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M),

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet SAMMATRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 11 c Plats och tid Övliga deltagande Kommunens hus, kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00-16.00 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Kent Larsson

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Ajournering Beslutande

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Ajournering Beslutande Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.20 16.00 Ajournering 14.20 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Anna Berg von Linde (M), tjg

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Grästorps konserthus, Grästorp, kl 13.00 17.05 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) N Jens Persson (S) N Eva Tengeland (M) N

Läs mer

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(29) Kommunstyrelsens omsorgsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.15 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, 90-92

Läs mer

Tjänstemän Tf. socialchef Åsa Olsson Sekreterare Maria Hedström Anne Landar-Ohlsson. Socialförvaltningen, , kl.10:00

Tjänstemän Tf. socialchef Åsa Olsson Sekreterare Maria Hedström Anne Landar-Ohlsson. Socialförvaltningen, , kl.10:00 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén (C) Anne Landar-Ohlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) F Maria Toll (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) F Maria Toll (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (M) Plats och tid Kulturhuset, Bellmansalen, Grästorp, kl 13.00-15.50 med ajournering kl. 14.30-15.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C) F Maria Toll (C) Jens

Läs mer

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Lars-Olov Liss (C) Lovisa Berglund (C) Torsten Larsson (KD) Wahan

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll 1 (12) Diarienummer VOO 2019/0051 Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund,

Läs mer