Peter Persson (S) Sven-Ingvar Blixt (L)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Peter Persson (S) Sven-Ingvar Blixt (L)"

Transkript

1 1 (19) Plats och tid Gruesalen, torsdagen den 8 juni 2017 kl 14:00-16:20 Beslutande Tjänstgörande ersättare Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), vice ordförande Niels Madsen (M), 2:e vice ordförande Kai Christiansen (S) Alf Persson (S) Göran Palmkvist (M) Sten Claesson (SD) Peter Persson (S) Sven-Ingvar Blixt (L) Ersättare Jörgen Johnsson (M) Jörgen Sjöqvist (S Övriga närvarande Justerare Therese Björkman, sekreterare Gulistan Batak, plan- och bygglovschef Emelie Demfelt, bygglovshandläggare Kathleen Lundblad, bygglovshandläggare Josephine Rosendahl, planarkitekt Mattias Samuelson, planarkitekt Kerstin Wulff, förvaltningschef Lizette Åkerblom, GIS-ingenjör Niklas Ögren, översiktsplanerare Sofia Wahlström, miljöstrateg Paul Hansson, byggnadsantikvarie Niels Madsen Justeringens plats och tid Plan- och byggavdelningen, Underskrifter Sekreterare Therese Björkman Paragrafer Ordförande Kenneth Bolinder Justerare Niels Madsen ANSLAGSBEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Anslaget är uppsatt Förvaringsplats för protokollet Plan- och byggavdelningen Underskrift Therese Björkman

2 2 (19)

3 3 (19) Ärendelista 49 Dnr Närvaro och justerare Dnr Fastställande av dagordning Dnr Inkomna skrivelser och information Dnr Redovisning av delegationsbeslut Dnr Ekonomisk månadsuppföljning maj Dnr Tertial 1, januari-april Dnr Förslag till riktlinjer. Murar, plank och staket i Bjuvs kommun - Riktlinjer och rådgivning Dnr Förslag till riktlinjer. Pool i Bjuvs kommun - Riktlinjer och rådgivning Dnr Planbesked för Södra Vram 53:3, förslag till avslag Dnr Detaljplan för Ulven 3, samrådsförslag, Bjuv Dnr Förslag till ordförandebeslut gällande tidsbegränsat bygglov för nybyggnad av lägenheter i villavagnar. Fastigheten Skromberga 1:102, Allégatan, Ekeby Dnr Förslag till beslut. Ansökan om bygglov för gäststuga, fastigheten Södra Vram 1:13, Böketoftavägen 94, Billesholm Dnr Förslag till beslut. Ansökan om förhandsbesked för tillbyggnad, fastigheten Valleberga 3:109, Bagaregatan 2, Ekeby Dnr Förslag till beslut. Ansökan om bygglov för dubbelgarage. Fastigheten Södra Vram 20:1, Lantmannavägen, Billesholm Dnr Förslag till avslag. Ansökan om bygglov för fasadändring, sätta in fönster, fastigheten XX, Billesholm Dnr Övriga anmälda frågor... 19

4 4 (19) 49 Dnr Närvaro och justerare Till justerare av dagens protokoll föreslås Niels Madsen (M). s beslut s beslut beslutar att utse Niels Madsen (M) till att justera mötets protokoll.

5 5 (19) 50 Dnr Fastställande av dagordning Föreligger förslag till dagordning daterad s beslut beslutar att godkänna den föreslagna dagordningen.

6 6 (19) 51 Dnr Inkomna skrivelser och information Information: - Gemensam kulturmiljöplan - Justering av taxor för kart- och mätningstjänster - Uppdatering om det senaste om Översiktsplanearbetet - Fastigheten Bjuv 7:4 - Miljöstrateg Sofia Wahlström och planarkitekt Josephine Rosendahl presenterade sig Redovisning av inkomna skrivelser: - Beslut från Länsstyrelsen. Överklagande av beslut om byggsanktionsavgift på fastigheten Bjuvstorp 6:170, Bjuv - Beslut från Länsstyrelsen. Överklagande av beslut om beviljat bygglov för skola på fastigheten Brogårda 7:1, Bjuv - Dom från Växjö tingsrätt, Mark- och miljödomstolen angående överklagat beslut om byggsanktionsavgift på fastigheten Billesholms Gård 1:5, Billesholm s beslut beslutar att med godkännande lägga informationen till handlingarna.

7 7 (19) 52 Dnr Redovisning av delegationsbeslut 2017 Redovisning av delegationsbeslut från s beslut beslutar att med godkännande lägga informationen till handlingarna.

8 8 (19) 53 Dnr Ekonomisk månadsuppföljning maj 2017 har en budget på t kr för helåret. Här ingår översiktsplanen som har en årsbudget på t kr. Den periodiserade budgeten för hela verksamheten är 128 %. Intäkter förväntas under året och bedömningen är att budget kommer att hållas för helåret. Tjänsteskrivelse s beslut beslutar att, med godkännande, lägga redovisningen till handlingarna.

9 9 (19) 54 Dnr Tertial 1, januari-april 2017 Rapporten för tertial 1 beskriver hur det har gått för byggnadsnämndens verksamheter under perioden januari till april Här beskrivs de viktigaste händelserna och det ekonomiska läget. Vi upplever att det finns ett fortsatt intresse för kommunen. Det märks av i såväl samtal med kunder om olika förfrågningar på utbyggnader som i de konkreta ansökningarna vi får in. Arbetet med att ta fram översiktsplanen fortsätter. Medborgardialoger planeras till hösten Tidplanen är att översiktsplanen ska bli klar till hösten har en budget på t kr. Bedömningen är att budget hålls för helåret. s mål för 2017 beskrivs men flera mål är för tidigt att utvärdera för att kunna dra relevanta slutsatser. Tertialrapport mål och ekonomi, tertial 1 s beslut beslutar att godkänna Tertialrapport mål och ekonomi tertial och överlämna den till kommunfullmäktige. Expedieras till: Kommunfullmäktige

10 10 (19) 55 Dnr Förslag till riktlinjer. Murar, plank och staket i Bjuvs kommun - Riktlinjer och rådgivning. Många vill bygga olika typer av inhägnader kring sin tomt och plan- och byggavdelningen tar ofta emot frågor om bygglov för murar, plank och staket. Sedan de tidigare riktlinjerna godkändes har vi fått utbildning i klarspråk och är enligt lag skyldiga att skriva information som ska vara tillgänglig och lätt att förstå för alla invånare. Därför har vi, med de tidigare riktlinjerna för mur, plank och staket som utgångspunkt, tagit fram nya riktlinjer med mer och tydligare information som är riktad direkt till fastighetsägare. Riktlinjerna ska även kunna användas som underlag för Bjuvs kommuns kontaktcenter när de svarar på frågor om bygglov för mur, plank och staket. Dokumentets utformning kan komma att ändras för att följa den nya grafiska profilen och pedagogiska illustrationer kan tillkomma för att göra riktlinjer ännu tydligare och enklare att förstå för alla. Tjänsteskrivelse Murar, plank och staket Riktlinjer och rådgivning Förvaltningens förslag till beslut Plan- och byggavdelningen föreslår byggnadsnämnden att godkänna Murar, plank och staket i Bjuvs kommun Riktlinjer och rådgivning. Yrkanden Niels Madsen (M), Sten Claesson (SD) och Kai Christiansen (S) yrkar bifall till förvaltningens förslag. s beslut beslutar att godkänna Murar, plank och staket i Bjuvs kommun Riktlinjer och rådgivning.

11 11 (19) 56 Dnr Förslag till riktlinjer. Pool i Bjuvs kommun - Riktlinjer och rådgivning. Plan- och byggavdelningen tar ofta emot frågor om vilka regler som gäller för att bygga pool på sin egen tomt. För att klargöra vilka regler som gäller för detta har vi tagit fram riktlinjer som vänder sig till fastighetsägare som funderar på att bygga en pool på sin tomt. Att bygga en pool kräver inte bygglov. Men beroende på hur den ser ut och är konstruerad kan det medföra åtgärder som kräver lov, exempelvis en markhöjning eller ett plank runt omkring. Syftet med riktlinjerna är att fastighetsägare enkelt ska få tillgång till information om Boverkets säkerhetsföreskrifter och vilka regler som gäller för andra åtgärder som tillkommer vid anläggande av pool. Riktlinjerna ska även kunna användas som underlag för Bjuvs kommuns kontaktcenter när de svarar på frågor om pool och bygglov. Tjänsteskrivelse s diarienummer: Pool i Bjuvs kommun Riktlinjer och rådgivning Förvaltningens förslag till beslut Plan- och byggavdelningen föreslår byggnadsnämnden att godkänna riktlinjerna för pool; Pool i Bjuvs kommun Riktlinjer och rådgivning. Yrkanden Niels Madsen (M), Sten Claesson (SD) och Kai Christiansen (S) yrkar bifall till förvaltningens förslag. s beslut beslutar att godkänna Pool i Bjuvs kommun Riktlinjer och rådgivning.

12 12 (19) 57 Dnr Planbesked för Södra Vram 53:3, förslag till avslag Plan- och byggavdelningen har fått in en förfrågan gällande en ansökan om planbesked för en ny detaljplan över fastigheten Bjuv Södra Vram 53:3, i Billesholm, Bjuv kommun. Avsikten, enligt sökande, är att efter planläggning bygga hyresrätter, förslagsvis som parhus. I ansökan ges exempel på ljusputsade hus i ett plan, med papp- eller tegelbelagt sadeltak, som beskrivs som en efterfrågad och klassisk bostadsbebyggelse som kan passa väl in i landskapsbilden. Tjänsteskrivelse, Förvaltningens förslag till beslut Plan- och byggavdelningen föreslår byggnadsnämnden besluta att inte inleda planarbete för detaljplan för bostadsändamål på fastigheten Södra Vram 53:3 och lämna negativt planbesked till sökande. Yrkanden Alf Persson (S) och Peter Persson (S) yrkar bifall förvaltningens förslag. s beslut s beslutar att inte inleda planarbete för detaljplan för bostadsändamål på fastigheten Södra Vram 53:3 och lämna negativt planbesked till sökande.

13 13 (19) 58 Dnr Detaljplan för Ulven 3, samrådsförslag, Bjuv Planens syfte är att planlägga för en byggrätt i centrala Bjuvs tätort med syfte att möjliggöra ett trygghetsboende med gemensamhetslokaler samt lokaler i bottenvåningen. Planområdet är centralt beläget i Bjuvs tätort och omfattar del av fastigheten Ulven 2 och Ulven 3. Nordost angränsar planområdet till Norra Storgatan, till Hantverksgatan söderut och i väster till befintlig bostadsbebyggelse. Planarbetet bedrivs med standardförfarande. Tjänsteskrivelse, Planbeskrivning, Plankarta med bestämmelser, Fastighetsförteckning, Bullerutredning, ÅF Infrastructure Tekniskt PM Geoteknik, ÅF Infrastructure , rev s beslut beslutar att skicka detaljplanen för del av Ulven 2 och Ulven 3, i Bjuv, Bjuvs kommun, Skåne län på samråd.

14 14 (19) 59 Dnr Förslag till ordförandebeslut gällande tidsbegränsat bygglov för nybyggnad av lägenheter i villavagnar. Fastigheten Skromberga 1:102, Allégatan, Ekeby har mottagit en ansökan om tidsbegränsat bygglov för två byggnader för bostadsändamål. Byggnaderna är till för bostäderna är i form av två stycken villavagnar på vardera 50 kvadratmeter. Det handlar om totalt sex nya lägenheter. Ansökan Situationsplan Plan- och fasadritningar s beslut beslutar att ge byggnadsnämndens ordförande delegation på att ta beslut om ovanstående tidsbegränsade bygglov för lägenheter i villavagnar när planoch byggavdelningen är färdiga med handläggningen av ärendet.

15 15 (19) 60 Dnr Förslag till beslut. Ansökan om bygglov för gäststuga, fastigheten Södra Vram 1:13, Böketoftavägen 94, Billesholm har tagit emot ansökan om bygglov för en gäststuga. Fastigheten ligger utanför detaljplan och fastighet är bebyggd med ett bostadshus och ett garage. Gäststugan är cirka 50 kvadratmeter stor och i en våning. Gäststugan är tänkt att bli ett komplement till det befintliga bostadshuset som finns på fastigheten. Gäststugan är redan uppförd och sanktionsavgift har dömts ut, nu söker fastighetsägaren bygglov i efterhand. Tjänsteskrivelse Ansökan Nybyggnadskarta Ritningar Yttrande NSVA Yttrande Räddningstjänsten s beslut beslutar att bevilja bygglov för gäststuga med stöd av plan- och bygglagen (2010:900) 9 kap 31. Expedieras till: sökande, POIT och rågrannar

16 16 (19) 61 Dnr Förslag till beslut. Ansökan om förhandsbesked för tillbyggnad, fastigheten Valleberga 3:109, Bagaregatan 2, Ekeby har tagit emot ansökan om förhandsbesked för tillbyggnad av bostadshus på fastigheten Valleberga 3:109. Sökande vill ansöka om förhandsbesked för att pröva om det är möjligt att få bygglov att bygga till sitt hus innan de upprättar bygglovshandlingar. Tjänsteskrivelse Ansökan Situationsplan Yttrande Räddningstjänsten Yttrande NSVA Diarieprotokoll, möte med Magnus Sjeldrup Förvaltningens förslag till beslut Plan- och byggavdelningen föreslår byggnadsnämnden att meddela positivt förhandsbesked för tillbyggnad av enbostadshus på fastigheten Valleberga 3:109 med stöd av PBL 9 kapitlet 17. Yrkanden Alf Persson (S) och Sten Claesson (SD) yrkar bifall till förvaltningens förslag. s beslut beslutar att meddela positivt förhandsbesked för tillbyggnad av enbostadshus på fastigheten Valleberga 3:109 med stöd av PBL 9 kapitlet 17. Expedieras till: sökande, POIT och rågrannar

17 17 (19) 62 Dnr Förslag till beslut. Ansökan om bygglov för dubbelgarage. Fastigheten Södra Vram 20:1, Lantmannavägen, Billesholm Plan- och byggavdelningen har tagit emot ansökan om bygglov för dubbelgarage. Fastigheten är obebyggd sedan tidigare men i området finns det flera bostadshus och komplementbyggnader. Sökande bor på fastigheten bredvid där han har ett bostadshus och ansöker nu om att uppföra ett garage på intilliggande fastighet. Garaget är tänkt att bli 105 kvadratmeter stort med fasadbeklädnad i gråmålat trä och tak i svart plåt. Placeringen är tänkt att vara mot den nedre delen av fastigheten. Tjänsteskrivelse Ansökan Nybyggnadskarta Fasad- och planritning Sektionsritning Yttrande NSVA Yttrande räddningstjänsten Yttrande SMFO Grannemedgivande Grannemedgivande s beslut s beslutar att bevilja bygglov för garage med stöd av plan- och bygglagen (2010:900) 9 kap 31. Expedieras till: sökande, POIT, grannar och fastighetsägare

18 18 (19) 63 Dnr Förslag till avslag. Ansökan om bygglov för fasadändring, sätta in fönster, fastigheten XX, Billesholm har tagit emot ansökan om bygglov för fasadändring, sätta in fönster. Fönstren är tre smala avlånga fönster som ligger ner. Tidigare har det varit en balkong med samma placering. Det är en ändring som avsevärt påverkar byggnadens yttre utseende och därför kräver denna åtgärd bygglov. Fönsterbytet är redan utfört. Tjänsteskrivelse Ansökan Fasadritning Förvaltningens förslag till beslut Plan- och byggavdelningen föreslår byggnadsnämnden att avslå ansökan om bygglov för fasadändring, sätta in fönster med stöd av plan- och bygglag (2010:900) 9 kap 30 punkt 4, med hänvisning till varsamhetskravet i planoch bygglag (2010:900) 8 kap 17 och 2 kap 6 punkt 1. Yrkanden Alf Persson (S), Peter Persson (S), Kai Christiansen (S), Liselott Ljung (S), Göran Palmkvist (M), Niels Madsen (M) och Sten Claesson (SD) yrkar bifall till förvaltningens förslag. s beslut beslutar att avslå ansökan om bygglov för fasadändring, sätta in fönster med stöd av plan- och bygglag (2010:900) 9 kap 30 punkt 4, med hänvisning till varsamhetskravet i plan- och bygglag (2010:900) 8 kap 17 och 2 kap 6 punkt 1. Expedieras till: sökande med mottagningsbevis och besvärshänvisning

19 19 (19) 64 Dnr Övriga anmälda frågor Information om fastigheten Lunnahus 2:7. Tjänstemännen på Plan- och byggavdelningen tackade nämnden för ett bra samarbete. Ordförande och vice ordförande tackade nämnden och tjänstemännen för ett bra samarbete och önskade alla en skön sommar.

Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Kai Christiansen (S) Nils-Erik Sandberg (S) Göran Palmkvist (M)

Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Kai Christiansen (S) Nils-Erik Sandberg (S) Göran Palmkvist (M) 1 (16) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 8 november 2017 kl 14:00-14:55 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Kai Christiansen (S) Nils-Erik Sandberg

Läs mer

Sven-Ingvar Blixt (L) Jörgen Johnsson (M) Jonas Lindqvist (KD) Jörgen Sjöqvist (S) Peter Persson (S) Lennart Wiberg (S) Gert-Åke Liljenborg (SD)

Sven-Ingvar Blixt (L) Jörgen Johnsson (M) Jonas Lindqvist (KD) Jörgen Sjöqvist (S) Peter Persson (S) Lennart Wiberg (S) Gert-Åke Liljenborg (SD) 1 (12) Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 12 oktober 2017 kl 14:00-15:15 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Niels Madsen (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, torsdagen den 11 maj 2017 kl 14:00-15:05 Beslutande

Plats och tid Gruesalen, torsdagen den 11 maj 2017 kl 14:00-15:05 Beslutande 1 (15) Plats och tid Gruesalen, torsdagen den 11 maj 2017 kl 14:00-15:05 Beslutande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Niels Madsen (M), 2:e vice ordförande Kai Christiansen (S) Alf Persson (S) Nils-Erik

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 13 september 2018 kl 14:00-15:05 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 13 september 2018 kl 14:00-15:05 Beslutande 1 (14) Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 13 september 2018 kl 14:00-15:05 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Kai Christiansen (S) Alf Persson (S)

Läs mer

Sven-Ingvar Blixt (FP) Jörgen Johnsson (M) Lars Alm (S) Jörgen Sjöqvist (S)

Sven-Ingvar Blixt (FP) Jörgen Johnsson (M) Lars Alm (S) Jörgen Sjöqvist (S) 1 (10) Plats och tid Gruesalen, torsdagen den 31 mars 2016 kl 14:00-15:05 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Niels Madsen

Läs mer

Sven-Ingvar Blixt (L) Bo-Göran Roth (S) Jörgen Sjöqvist (S) Jörgen Johnsson (M) Mikael Henrysson (SD)

Sven-Ingvar Blixt (L) Bo-Göran Roth (S) Jörgen Sjöqvist (S) Jörgen Johnsson (M) Mikael Henrysson (SD) 1 (17) Plats och tid Skeneholmssalen torsdagen den 6 oktober 2016 kl 14:00-15:30 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Niels Madsen (M), 2:e vice ordförande Kai Christiansen (S) Alf Persson (S) Nils-Erik

Läs mer

Sven-Ingvar Blixt (L) Jörgen Johnsson (M) Jonas Lindqvist (KD) Jörgen Sjöqvist (S) Pia Trollehjelm (SD) Peter Persson (S)

Sven-Ingvar Blixt (L) Jörgen Johnsson (M) Jonas Lindqvist (KD) Jörgen Sjöqvist (S) Pia Trollehjelm (SD) Peter Persson (S) 1 (17) Plats och tid Gruesalen, torsdagen den 14 september 2017 kl 14:00-15:25 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Niels Madsen (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Lennart Wiberg (S), ersätter Alf Persson (S) Jörgen Johnsson (M), ersätter Niels Madsen (M) Jörgen Sjöqvist (S), ersätter Nils-Erik Sandberg (S)

Lennart Wiberg (S), ersätter Alf Persson (S) Jörgen Johnsson (M), ersätter Niels Madsen (M) Jörgen Sjöqvist (S), ersätter Nils-Erik Sandberg (S) 1 (21) Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 8 februari 2018 kl 14:00 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Kai Christiansen (S) Kerstin Persson (C) Göran

Läs mer

Plats och tid Barsebäcks Golfresort, torsdagen den 7 juni 2018 kl 13:30-15:00 Beslutande

Plats och tid Barsebäcks Golfresort, torsdagen den 7 juni 2018 kl 13:30-15:00 Beslutande 1 (20) Plats och tid Barsebäcks Golfresort, torsdagen den 7 juni 2018 kl 13:30-15:00 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Niels Madsen (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kenneth Bolinder (S), Ordförande Niels Madsen (M), 2:e vice ordförande Alf Persson (S) Nils-Erik Sandberg (S) Göran Palmkvist (M) Sten Claesson (SD)

Kenneth Bolinder (S), Ordförande Niels Madsen (M), 2:e vice ordförande Alf Persson (S) Nils-Erik Sandberg (S) Göran Palmkvist (M) Sten Claesson (SD) 1 (14) Plats och tid Gruesalen, torsdagen den 9 mars 2017 kl 14:00-16:05 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Niels Madsen (M), 2:e vice ordförande Alf Persson (S) Nils-Erik Sandberg (S) Göran Palmkvist

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 5 april 2018 kl 14:00-15:00 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 5 april 2018 kl 14:00-15:00 Beslutande 1 (15) Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 5 april 2018 kl 14:00-15:00 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Niels Madsen (M), 2:e vice ordförande Kai

Läs mer

Sven-Ingvar Blixt (L) Jonas Lindqvist (KD) Patric Fors (M)

Sven-Ingvar Blixt (L) Jonas Lindqvist (KD) Patric Fors (M) 1 (18) Plats och tid Hotell Erikslund, torsdagen den 13 december 2018 kl 14:00-15:50 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Niels Madsen (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 8 mars 2018 kl 14:00-15:50 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 8 mars 2018 kl 14:00-15:50 Beslutande 1 (17) Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 8 mars 2018 kl 14:00-15:50 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Niels Madsen (M), 2:e vice ordförande Kai

Läs mer

, kl , Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv

, kl , Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv 1 Plats och tid, kl 14.00-15.10, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Kenneth Bolinder (S), ordförande Liselott Ljung (S), vice ordförande Niels Madsen (M) Alf

Läs mer

Byggnadsförvaltningen kl 15.00

Byggnadsförvaltningen kl 15.00 1 Plats och tid, kl 14.00-15.45 i Gruesalen, Bjuv ande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Tid och plats Justerade paragrafer Kenneth Bolinder (S) ordförande Liselott Ljung

Läs mer

Sven-Ingvar Blixt (L) , 115 Jörgen Sjöqvist (S) 114. Jörgen Johnsson (M) Jörgen Sjöqvist (S) , 115

Sven-Ingvar Blixt (L) , 115 Jörgen Sjöqvist (S) 114. Jörgen Johnsson (M) Jörgen Sjöqvist (S) , 115 1 (18) Plats och tid Gruesalen, torsdagen den 3 november 2016 kl 14:00-15:50 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Niels Madsen (M), 2:e vice ordförande Kai

Läs mer

, kl , Lydinge Golf, Lydingevägen 1, Hyllinge

, kl , Lydinge Golf, Lydingevägen 1, Hyllinge 1 Plats och tid, kl 14.00-16.25, Lydinge Golf, Lydingevägen 1, Hyllinge ande Ledamöter Ersättare Kenneth Bolinder (S), ordförande Liselott Ljung (S), vice ordförande Niels Madsen (M) Kai Christiansen (S)

Läs mer

2015-06-11, kl 14.00-15.45, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv

2015-06-11, kl 14.00-15.45, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv 1 Plats och tid, kl 14.00-15.45, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Kenneth Bolinder (S) ordförande Niels Madsen (M) Kai Christiansen (S) Alf Persson (S) Nils-Erik

Läs mer

Göran Palmkvist (M) Jerry Karlsson (SD) 57-58

Göran Palmkvist (M) Jerry Karlsson (SD) 57-58 1 (19) Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, måndagen den 19 augusti 2019 kl 14:00-16:00 Beslutande Liselott Ljung (S), Ordförande Kai Christiansen (S), 1:e vice ordförande Nils-Erik Sandberg (S)

Läs mer

Bo-Göran Roth (S) Jörgen Johnsson (M)

Bo-Göran Roth (S) Jörgen Johnsson (M) 1 (20) Plats och tid Gruesalen, torsdagen den 9 februari 2017 kl 14:00-15:25 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Kai Christiansen (S) Nils-Erik Sandberg

Läs mer

Jerry Karlsson (SD) Jörgen Sjöqvist (S) Poul Erik Berntsen (S) Mihaly Dima (S)

Jerry Karlsson (SD) Jörgen Sjöqvist (S) Poul Erik Berntsen (S) Mihaly Dima (S) 1 (12) Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, tisdagen den 4 juni 2019 kl 14.00-16.15 Beslutande Liselott Ljung (S), Ordförande Kai Christiansen (S), 1:e vice ordförande Nils-Erik Sandberg (S) Ronny

Läs mer

2015-05-07, kl 14.00-16.00, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv

2015-05-07, kl 14.00-16.00, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv 1 Plats och tid, kl 14.00-16.00, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Kenneth Bolinder (S) ordförande Niels Madsen (M) Kai Christiansen (S) Alf Persson (S) Kerstin

Läs mer

Sven-Ingvar Blixt (L) Bo-Göran Roth (S) Jörgen Johnsson (M) Mikael Henrysson (SD)

Sven-Ingvar Blixt (L) Bo-Göran Roth (S) Jörgen Johnsson (M) Mikael Henrysson (SD) 1 (18) Plats och tid Gruesalen, torsdagen den 11 augusti 2016 kl 14:00-15:55 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Niels Madsen (M), 2:e vice ordförande Kai

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 11 oktober 2018 kl 14:00-15:40 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 11 oktober 2018 kl 14:00-15:40 Beslutande 1 (23) Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 11 oktober 2018 kl 14:00-15:40 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Niels Madsen (M), 2:e vice ordförande Kai Christiansen (S) Alf Persson (S) Nils-Erik

Läs mer

Krister Bergsten (L) Jörgen Sjöqvist (S) Jerry Karlsson (SD) Magnus Olsson (SD) Göran Palmkvist (M)

Krister Bergsten (L) Jörgen Sjöqvist (S) Jerry Karlsson (SD) Magnus Olsson (SD) Göran Palmkvist (M) 1 (11) Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 14 februari 2019 kl 14:00-15:20 Beslutande Liselott Ljung (S), Ordförande Kai Christiansen (S), 1:e vice ordförande Nils-Erik Sandberg (S) Ronny Thomasson

Läs mer

2015-04-01, kl 13.30-15.10 i Skeneholmssalen, Storgatan 24, Billesholm

2015-04-01, kl 13.30-15.10 i Skeneholmssalen, Storgatan 24, Billesholm 1 Plats och tid, kl 13.30-15.10 i Skeneholmssalen, Storgatan 24, Billesholm ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Tid och plats Justerade paragrafer

Läs mer

2015-10-08, kl 14.00-15.35, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv

2015-10-08, kl 14.00-15.35, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv 1 Plats och tid, kl 14.00-15.35, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Kenneth Bolinder (S) ordförande Liselott Ljung (S), vice ordförande Niels Madsen (M) Alf

Läs mer

Sven-Ingvar Blixt (L) 61

Sven-Ingvar Blixt (L) 61 1 (26) Plats och tid Gruesalen, torsdagen den 9 juni 2016 kl 14:00-16:10 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Niels Madsen (M), 2:e vice ordförande Kai Christiansen

Läs mer

Torsdagen den 15 augusti 2013, kl i Gruesalen, Bjuv

Torsdagen den 15 augusti 2013, kl i Gruesalen, Bjuv 1(13) Plats och tid ande Ledamöter Torsdagen den 15 augusti 2013, kl 14.00-15.45 i Gruesalen, Bjuv Niklas Svalö (S) ordförande Lars Karlsson (S) Alf Persson (S) Olle Lundgren (S) Stig Lundblad (M) Niels

Läs mer

2015-08-13, kl 14.20-16.15, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv

2015-08-13, kl 14.20-16.15, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv 1 Plats och tid, kl 14.20-16.15, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv ande Ledamöter Ersättare Kenneth Bolinder (S) ordförande Liselott Ljung (S), vice ordförande Niels Madsen (M) Kai Christiansen (S) Alf Persson

Läs mer

Sven-Ingvar Blixt (L) Bo-Göran Roth (S) Jörgen Johnsson (M) Mikael Henrysson (SD) Jörgen Sjöqvist (S)

Sven-Ingvar Blixt (L) Bo-Göran Roth (S) Jörgen Johnsson (M) Mikael Henrysson (SD) Jörgen Sjöqvist (S) 1 (22) Plats och tid Skinneholmssalen, onsdagen den 14 september 2016 kl 14:00-15:25 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Niels Madsen (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Torsdagen den 6 februari 2014 kl 14.00-16.20, ajournering kl 15.00-15.15 och 15.50-16.00, i Gruesalen, Bjuv Beslutande Ledamöter

Plats och tid Torsdagen den 6 februari 2014 kl 14.00-16.20, ajournering kl 15.00-15.15 och 15.50-16.00, i Gruesalen, Bjuv Beslutande Ledamöter 1 Plats och tid Torsdagen den 6 februari 2014 kl 14.00-16.20, ajournering kl 15.00-15.15 och 15.50-16.00, i Gruesalen, Bjuv ande Ledamöter Niklas Svalö (S) ordförande Lars Karlsson (S) Alf Persson (S)

Läs mer

2016-02-03, kl 14.00.16.35, Skeneholmssalen, Storgatan 24, Billesholm

2016-02-03, kl 14.00.16.35, Skeneholmssalen, Storgatan 24, Billesholm 1 Plats och tid, kl 14.00.16.35, Skeneholmssalen, Storgatan 24, Billesholm ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Kenneth Bolinder (S), ordförande Liselott Ljung (S), vice ordförande Niels Madsen

Läs mer

Peter Persson (S) Jörgen Sjöqvist (S) Jörgen Johansson (M) Sven-Ingvar Blixt (L), beslutande 121 Jonas Lindqvist (KD) Gert-Åke Liljenborg (SD)

Peter Persson (S) Jörgen Sjöqvist (S) Jörgen Johansson (M) Sven-Ingvar Blixt (L), beslutande 121 Jonas Lindqvist (KD) Gert-Åke Liljenborg (SD) 1 (24) Plats och tid Lydinge golfklubb, torsdag den 14 december 2017 kl 14:00-16:00 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Kai Christiansen (S) Alf Persson

Läs mer

Byggnadsförvaltningen 2014-11-11 kl 16.00

Byggnadsförvaltningen 2014-11-11 kl 16.00 1 Plats och tid, kl 14.00-15.25 i Gruesalen, Bjuv ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Niklas Svalö (S) ordförande Alf Persson (S) Olle Lundgren (S) Stig Lundblad (C) Niels Madsen (M) Fredrik

Läs mer

Torsdagen den 6 mars 2014 kl 14.00-16.45 i Gruesalen, Bjuv. Niklas Svalö (S) ordförande Lars Karlsson (S)

Torsdagen den 6 mars 2014 kl 14.00-16.45 i Gruesalen, Bjuv. Niklas Svalö (S) ordförande Lars Karlsson (S) 1 Plats och tid ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Torsdagen den 6 mars 2014 kl 14.00-16.45 i Gruesalen, Bjuv Niklas Svalö (S) ordförande Lars Karlsson (S) Alf

Läs mer

Torsdagen den 10 april 2014 kl i Gruesalen, Bjuv. Lars Karlsson (S) vice ordförande Alf Persson (S)

Torsdagen den 10 april 2014 kl i Gruesalen, Bjuv. Lars Karlsson (S) vice ordförande Alf Persson (S) 1 Plats och tid ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Torsdagen den 10 april 2014 kl 14.00-16.55 i Gruesalen, Bjuv Lars Karlsson (S) vice ordförande Alf Persson

Läs mer

Torsdagen den 8 maj 2014 kl 14.00-15.55 i Gruesalen, Bjuv

Torsdagen den 8 maj 2014 kl 14.00-15.55 i Gruesalen, Bjuv 1 Plats och tid ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Torsdagen den 8 maj 2014 kl 14.00-15.55 i Gruesalen, Bjuv Niklas Svalö (S) ordförande Lars Karlsson (S) vice

Läs mer

Jörgen Sjöqvist (S) Mikael Henrysson (SD) Sven-Ingvar Blixt (FP) Jörgen Johnsson (M) Bea Lundh (M) Mikael Henrysson (SD)

Jörgen Sjöqvist (S) Mikael Henrysson (SD) Sven-Ingvar Blixt (FP) Jörgen Johnsson (M) Bea Lundh (M) Mikael Henrysson (SD) 1 (25) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 4 maj 2016 kl 14:00-15.30 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Niels Madsen (M), 2:e vice ordförande Kai Christiansen (S) Alf Persson (S) Nils-Erik Sandberg

Läs mer

Torsdagen den 3 oktober , kl i Gruesalen, Bjuv

Torsdagen den 3 oktober , kl i Gruesalen, Bjuv 1 Plats och tid ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Torsdagen den 3 oktober 2013 2013, kl 14.00-15.10 i Gruesalen, Bjuv Niklas Svalö (S) ordförande Alf Persson (S) Olle Lundgren (S) Stig Lundblad (M)

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (12) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 30 augusti 2017 kl 09:00-11:00 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Therese Björkman, sekreterare Gulistan Batak, t f förvaltningschef Frank Starek, byggnadsinspektör Pauline Pertoft, GIS-ingenjör

Therese Björkman, sekreterare Gulistan Batak, t f förvaltningschef Frank Starek, byggnadsinspektör Pauline Pertoft, GIS-ingenjör 1 Plats och tid ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän, kl 14.00-16.05 i Gruesalen, Bjuv Niklas Svalö (S) ordförande Lars Karlsson (S) vice ordförande Alf Persson

Läs mer

Torsdagen den 7 november 2013 kl 14.00-15.05 i Gruesalen, Bjuv

Torsdagen den 7 november 2013 kl 14.00-15.05 i Gruesalen, Bjuv 1 Plats och tid ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Torsdagen den 7 november 2013 kl 14.00-15.05 i Gruesalen, Bjuv Niklas Svalö (S) ordförande Lars Karlsson (S) Olle Lundgren (S) Stig Lundblad (M) Niels

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

Urban Berglund (KD) för Alf Nilsson (S)

Urban Berglund (KD) för Alf Nilsson (S) 1 (10) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, onsdagen den 30 maj 2018 kl 08:30-11:45 Beslutande Niklas Svalö (S), Ordförande Lars Karlsson (S), 1:e vice ordförande Sven-Ingvar Blixt (L) Ninnie Lindell

Läs mer

Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (7) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 21 september 2016 kl 09:00-10:30 Beslutande Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Niels Madsen (M) för Bertil Olsson (M)

Niels Madsen (M) för Bertil Olsson (M) 1 (7) Plats och tid Varagårdssskolans aula, torsdagen den 26 maj 2016 kl 18:00-18:10 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Ninnie Lindell (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S) 1 (6) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 1 februari 2017 kl 09:00-10:45 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S) 1 (10) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 1 mars 2017 kl 09:00-10:15 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Ersättare

Läs mer

Torsdag den 2 maj 2013, kl 14:00 16:15 i Blosset, Almliden, Bjuv

Torsdag den 2 maj 2013, kl 14:00 16:15 i Blosset, Almliden, Bjuv 1(18) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Torsdag den 2 maj 2013, kl 14:00 16:15 i Blosset, Almliden, Bjuv Niklas Svalö (S) ordförande Lars

Läs mer

110 Tidsbegränsat bygglov för upplag och parkering på

110 Tidsbegränsat bygglov för upplag och parkering på Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av 10 Ärendeförteckning 110 Tidsbegränsat bygglov för upplag och parkering på 111 Bygglov för tillbyggnad av fabrikslokal på 112 Bygglov för tillbyggnad

Läs mer

Torsdag den 7 februari 2013, kl 14:00 14:45 i Gruesalen, Bjuv

Torsdag den 7 februari 2013, kl 14:00 14:45 i Gruesalen, Bjuv 1(16) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Torsdag den 7 februari 2013, kl 14:00 14:45 i Gruesalen, Bjuv Niklas Svalö (S) ordförande Lars Karlsson

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 28 januari 2014 kl. 08:30 11:45 1, 3 8. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 28 januari 2014 kl. 08:30 11:45 1, 3 8. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 28 januari 2014 kl. 08:30 11:45 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Trolska skogen, Mellanfjärden Fredagen den 2 december kl. 13:00 13:30

Trolska skogen, Mellanfjärden Fredagen den 2 december kl. 13:00 13:30 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Trolska skogen, Mellanfjärden Fredagen den 2 december kl. 13:00 13:30 Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Valter Lööv

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (10) Plats och tid S8, Almliden, fredagen den 27 april 2018 kl 09:00-10.15 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen kl. 13:30-16:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen kl. 13:30-16:30 1 (12) Paragrafer 59-67 Plats och tid Sessionssalen kl. 13:30-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-11-24 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 24 november 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1

Läs mer

Miljö- och bygglovsnämnden (12)

Miljö- och bygglovsnämnden (12) Miljö- och bygglovsnämnden 2019-07-11 1(12) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, torsdag den 11 juli 2019, kl 8.30-9.40. Paragrafer 67-72 Beslutande ledamöter M Grim Pedersen, ordf KD Madeleine Söderlund,

Läs mer

Övriga, prao-elev Lysingskolan år 9. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Mari Bäckström

Övriga, prao-elev Lysingskolan år 9. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Mari Bäckström 1(9) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 22 oktober 2018 kl 13:30-16:30 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), ordförande Mattias Petersson (KD), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-06-16 Samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll 2014-06-16 Samhällsbyggnadsnämnden 1(13) Tid och plats 2014-06-16 - i Kommunhuset klockan 14.00. Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare Martin Gustavsson (C) - ordförande Bjarne Daa (S) - 2:e vice ordförande Erkki Ekman (FP) -

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av Föreläggande om åtgärd på

Ärendeförteckning. Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av Föreläggande om åtgärd på Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av 12 Ärendeförteckning 22 Föreläggande om åtgärd på 23 Ansökan om förhandsbesked för nybyggnad av enbostadshus och garage på 24 Ansökan om bygglov för

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2249-2254 Sekreterare Ann-Charlotte

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden. 1 Delegeringsbeslut för redovisning i januari 2016

Ärendeförteckning. Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden. 1 Delegeringsbeslut för redovisning i januari 2016 Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av 14 Ärendeförteckning 1 Delegeringsbeslut för redovisning i januari 2016 2 Meddelanden för redovisning i januari 2016 3 Inbjudningar för redovisning i

Läs mer

Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 24 november 2015,

Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 24 november 2015, PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 24 november 2015, 15.00 16.30 Björn Tolen (C), ordförande Kent Wallin (M), vice ordförande Eilert Karlsson (S) Maj-Britt

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 1-9

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 1-9 1 (12) Paragrafer 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-17:00 Beslutande ledamöter Kent Lodesjö (S) (ordförande) 1-2, 4-9 Christer Persson (M) (1:e vice ordförande) (ordförande 3) Ralf Scott (SD)

Läs mer

Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) Martin Fridehjelm (S)

Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) Martin Fridehjelm (S) 1 (13) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 21 juni 2017 kl 09:00-11:10 Beslutande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Krister Bergsten (L)

Läs mer

Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd) 1-9

Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd) 1-9 BYGGNADSNÄMNDEN 2014-01-28 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00--16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

NR ÄRENDE DNR. 2 Information till nämnden MBN 16/24. 3 Delårsbokslut med prognoser per MBN 16/55

NR ÄRENDE DNR. 2 Information till nämnden MBN 16/24. 3 Delårsbokslut med prognoser per MBN 16/55 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-09-20 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 20 september 2016, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Information om solcellsanläggningar

Läs mer

Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M)

Kristina Lindblad (MP) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15 09.05 ande Per Carlesson (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) v ordförande Heinz Blahusch

Läs mer

Tommy Karlsson. Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson Tomas Sohlgren. Björn Wintler. Ferry Hagi Lena Karlsson Aronsson Evert Melander

Tommy Karlsson. Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson Tomas Sohlgren. Björn Wintler. Ferry Hagi Lena Karlsson Aronsson Evert Melander 1(10) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid Kommunhuset rum Hävringe kl 13.15-14.25 Beslutande Inge Ståhlgren Tommy Karlsson Sten Nordlander (M) Birgitta Luoto Calinge Lindberg Björn Johansson

Läs mer

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD)

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD) 1 (9) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 24 augusti 2016 kl 18:30-21:00 Beslutande Ersättare Caroline Wegner (S), ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson

Läs mer

Ann-Marie Thorell. Anna Ahlin

Ann-Marie Thorell. Anna Ahlin 2014-07-24 210 (221) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl 09.00 10.00 Beslutande Se förteckning sid 211 Övriga närvarande Ann-Marie Thorell, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Samhällsbygnnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef

Samhällsbygnnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef 1 Plats och tid Beslutande Samhällsbygnnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2178-2183 Sekreterare

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (12)

Miljö- och byggnadsnämnden (12) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-12-13 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 14.00-15.15 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Louise Warnqvist (M) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Läs mer

Innehåll. Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 87 Anmälan av delegationsbeslut 88 Delgivningar 2018/2023

Innehåll. Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 87 Anmälan av delegationsbeslut 88 Delgivningar 2018/2023 Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 2018/2021 87 Anmälan av delegationsbeslut 2018/2022 88 Delgivningar 2018/2023 89 Ansökan om bygglov, tillbyggnad

Läs mer

Protokoll. Samhällsbyggnadsnämnden

Protokoll. Samhällsbyggnadsnämnden 1 2 Plats och tid Skräddaren Paragrafer 198 kl. 14:00-18:10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Thomas Pettersson (C) (ordförande) Bo Olsson

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-05-10 1(17) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-14.00 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson

Läs mer

Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Bo Göthesson ANSLAGSBEVIS:

Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Bo Göthesson ANSLAGSBEVIS: 1 (7) Byggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid: 2018-04-26 kl. 09.15-11.40 Lokal: Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Bo Göthesson (S), ordf. Mikael Wennergren (LP), vice ordf.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden (8) Jävsnämnden 2012-05-08 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 10.15 Beslutande Ove Karlesand (M), ordförande Gudrun Mo ( C ), ledamot Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall (KD), ersättare

Läs mer

Marie Brink (SD) Walter Christensen (M) 1-4, 6-9 Bo Andersson (C) Elena Kurenkova (SD)

Marie Brink (SD) Walter Christensen (M) 1-4, 6-9 Bo Andersson (C) Elena Kurenkova (SD) 1 (13) Paragrafer 1-9 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 51 Godkännande av ärendelista 2018/2021 4 52 Anmälan av delegationsbeslut 2018/2022 5 53 Delgivningar 2018/2023 6 54 Ansökan om bygglov, telemast,

Läs mer

Fågelsjörummet kl John Nyman

Fågelsjörummet kl John Nyman PROTOKOLL Datum Plats och tid Fågelsjörummet kl. 8.30 Beslutande Per Olov Persson (M) Tommy Borg (S) John Nyman (C) Sune Frost (MP) Elisabeth Collin (LB) ersätter Lasse Bergqvist (L) Övriga deltagande

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.50 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Justering:..föreslås att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll.

Justering:..föreslås att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Kallelse Miljö och stadsbyggnadsnämnden Nr 1 Tid: 2015 01 21 kl. 17:30 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Justering:..föreslås att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Justeringsdag:

Läs mer

Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 oktober 2017 kl 13:30-15:30 Beslutande

Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 oktober 2017 kl 13:30-15:30 Beslutande 1 (15) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 oktober 2017 kl 13:30-15:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22) Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.10 Beslutande Övriga deltagande Birgit Åhlund (C), ordförande Jan Kerbosch (M) Anette Håkansson (FP)

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden

Miljö- och byggnadsnämnden 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 9.00-11.35 Beslutande Günter Ruchatz (M), ordförande Jimmy Odenäng (M) Anne Wilks (MP) Johan Sigvardsson (C) 131-138 Per-Olof Johansson (S) Bertil

Läs mer

Sida (8) Samhällsbyggnadsförvaltningen Eva Ferlinger, enhetschef. Underskrifter Paragrafer

Sida (8) Samhällsbyggnadsförvaltningen Eva Ferlinger, enhetschef. Underskrifter Paragrafer 2010-06-30 1 (8) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Eva Ferlinger, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2267-2272 Sekreterare Ordförande

Läs mer

Miljö- och byggnämnden

Miljö- och byggnämnden 2017-06-19 1(12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2017-06-19 kl. 13.30-16.00 Paragrafer 54-60 Utses att justera Einar Holmquist (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2017-06-26 Underskrifter

Läs mer

MILJÖ- OCH BYGGNÄMNDEN Protokoll

MILJÖ- OCH BYGGNÄMNDEN Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors, kl 14:00-16:30 ande Ingemar Tönnberg (S) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C

Läs mer

Miljö- och byggnämnden

Miljö- och byggnämnden 2016-05-23 1(6) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-23 kl. 13.00 14.30 Paragrafer 42-43, omedelbar justering Utses att justera Roland Johansson (M) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden 2016-12-15 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 14.30-15.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Tony Frunk (S), ordförande Tommy Claesson

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl Ajournering 10:25-10:35 3

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Ajournering 10:25-10:35 3 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2017-01-19 kl 10.00-11.05 Ajournering 10:25-10:35 3 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden. Innehåll Innehåll 43 Godkännande av ärendelista... 86 44 Anmälan av delegationsbeslut... 87 45 Delgivningar... 88 46 Ansökan om bygglov på fastigheten Tunarp 3:86 avskrivning av ärende. 89 47 Anmälan om Attenfallstillbyggnad

Läs mer

Miljö- och bygglovsnämnden (13)

Miljö- och bygglovsnämnden (13) Miljö- och bygglovsnämnden 2019-03-20 1(13) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, onsdag den 20 mars 2019, kl 16.00-19.05 Paragrafer 28-37 Beslutande ledamöter M Grim Pedersen, ordf KD Madeleine Söderlund,

Läs mer

Bo Andersson (C) Ola Persson (S) Lena Mäkelä (V) Margareta Dahlgren (KD) Paul Gustafsson (S)

Bo Andersson (C) Ola Persson (S) Lena Mäkelä (V) Margareta Dahlgren (KD) Paul Gustafsson (S) 1 (12) Paragrafer 110-117 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Kent Lodesjö (S) (ordförande) 110-116 Torsten Johansson (C) (vice ordförande) 110-116 Jesper Hansen (M) (2:e vice

Läs mer

Sammanlrädesdatum 2011-12-06

Sammanlrädesdatum 2011-12-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanlrädesdatum l P''',o,htid Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 15:00-16:00 8es!lIIande Ledamöter Kjell-Arne Green (S), ordförande 84-90, 92-95 Knut Indebetou (M), ordförande

Läs mer

Miljö- och bygglovsnämnden. Ersättare Oscar Cederlund Fridell (S) Aphram Melki (C) och Björn Lindforss (M)

Miljö- och bygglovsnämnden. Ersättare Oscar Cederlund Fridell (S) Aphram Melki (C) och Björn Lindforss (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) 2016-05-31 Nämnd e. dyl. Miljö- och bygglovsnämnden Plats och tid Veddestarummet, 9 tr, Posthuset, Jakobsberg, kl. 18.00 20.00 Beslutande Ordförande Apram Melki (C), Andreas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 1(18) Tid och plats 2016-09-26 - Kommunhuset klockan 13.30- Beslutande Övriga deltagande Martin Gustafsson (C) - ordförande Henrik Johansen (M) - förste vice ordförande Bjarne Daa (S) - andre vice ordförande

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C)

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) 1 (12) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, tisdagen den 20 juni 2017 kl 18:30 20.30 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer