[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Nej. Klockan 09:05-11:31, A-salen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Nej. Klockan 09:05-11:31, A-salen"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 18 december 2018 KS-2018/ (18) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 18 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 09:05-11:31, A-salen Ledamöter Frånvarande följande paragrafer Tjänstgörande ersättare Malin Danielsson (L), Ordförande Christian Ottosson (C) Sara Heelge Vikmång (S) Gunilla Helmerson (M) Daniel Dronjak (M) 2-4, 7 Love Bergström (M) Ann-Marie Högberg (S) Britt Björneke (V) Samtliga Yossi Sigal (S) Närvarande ej tjänstgörande ersättare Karl Henriksson (KD), Ingalill Söderberg (DP), Rasmus Lenefors (S) och Anders Abel (MP). Övriga närvarande Utses att justera Se nästa sida Sara Heelge Vikmång (S) Justeringens tid 19 december 2018 er 1-14 Underskrifter Anna Berglind Sekreterare Malin Danielsson Ordförande Sara Heelge Vikmång Justerande Utdragsbestyrkande:

2 2 (18) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskotts sammanträde den 18 december 2018 Övriga närvarande Heléne Hill, samhällsbyggnadsdirektör Charlotte Persson, sektionschef strategiska sektionen Nicklas Lord, sektionschef trafik- och landskapssektionen Charlotta Thureson Giberg, sektionschef mark- och exploateringssektionen Martina Leopold-Skoglund, sektionschef plansektionen Bannie Imamovic, sektionschef gatuprojektsektionen Charlotte Persson, sektionschef strategiska sektionen Mattias Carlswärd, exploateringsingenjör Roseana De Almeida, planarkitekt Malin Westerlund, trafikplanerare Liselott Söderström, trafikplanerare Ulrika Lamberth, pressansvarig Elin Bergh, kommunikatör Anna Berglind, nämndsekreterare

3 3 (18) BEVIS om justering av Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott protokoll Justeringen har anslagits på kommunens anslagstavla Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott har sammanträtt den Tisdag 18 december 2018 Protokollet har justerats Onsdag 19 december 2018 Anslaget sattes upp Torsdag 20 december 2018 Anslaget tas ner Fredag 11 januari 2019 Den som vill överklaga ett beslut måste göra det senast Torsdag 10 januari 2019 Den som vill läsa protokollet kan kontakta Protokollet finns också att läsa på kommunens webbplats Registrator, Kommunstyrelsens förvaltning, Kommunalvägen 28, Huddinge Underskrift

4 4 (18) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 18 december Godkännande av föredragningslistan Föredragningslistan godkänns och Sara Heelge Vikmång (S) väljs att justera protokollet.

5 5 (18) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 18 december Diarienummer KS-2018/ Bygg en toalett som alltid är tillgänglig i Rådsparken svar på medborgarförslag väckt av Malin Spång Samhällsbyggnadsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Ett medborgarförslag angående att bygga en toalett som alltid är tillgänglig i Rådsparken har inlämnats av Malin Spång. Medborgarförslaget har skickats på remiss till natur- och byggnadsnämnden samt till kultur- och fritidsnämnden. Naturoch byggnadsförvaltningen konstaterar att det finns behov av en offentlig toalett i Rådsparken under de tider då tillgänglig sådan saknas. Natur- och byggnadsnämnden poängterar att om kommunstyrelsen beslutar att investera i en offentlig toalett i Rådsparken så rekommenderar de den typ som finns i Skeppsmyreparken i Stuvsta och som sköts av en entreprenör till en driftkostnad på cirka kronor exklusive moms per månad. Om natur- och byggnadsförvaltningen ska ansvara för drift av nya offentliga toaletter behöver medel för detta tillföras. Kultur- och fritidsnämnden har inte svarat angående medborgarförslaget. Kommunstyrelsens förvaltning är överens med förslagsställaren och natur- och byggnadsnämnden om att det behövs en toalett i Rådsparken. Kommunstyrelsens förvaltning anser att en toalett av den typ som finns i Skeppsmyreparken bör väljas och att skötas av en entreprenör som förvaltningen upphandlar. Investeringskostnad för uppförande av denna typ av toalett är cirka kronor. Kostnaden för drift och underhåll för en offentlig toalett motsvarande toaletten i Skeppsmyreparken är cirka kronor i månaden. Överläggning I ärendet yttrar sig Malin Danielsson (L). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

6 6 (18) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 18 december Diarienummer KS-2017/ Servicelokal för cyklar vid Stuvsta station svar på medborgarförslag väckt av Hans Wångberg Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Med hänvisning till kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande, daterat den 16 maj 2018, avslås medborgarförslaget. Hans Wångberg föreslår i ett medborgarförslag daterat den 19 september 2017 att kommunen ska upplåta en lokal i anslutning till Stuvsta station för cykelservice. Kommunstyrelsens förvaltning anser att det är en god idé att skapa möjligheter att kunna reparera sin cykel i anslutning till kommunens pendeltågsstationer. Gällande lagar och regler hindrar dock kommunen att tillhandahålla en sådan tjänst. Det finns dock inga hinder för privata aktörer eller aktörer inom civilsamhället att tillhandahålla en cykelservicetjänst. Mot bakgrund av ovanstående föreslår kommunstyrelsens förvaltning att medborgarförslaget ska avslås.

7 7 (18) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 18 december Diarienummer KS-2018/ Inrätta ett antal inhägnade hundrastgårdar i östra delen av kommunen- svar på medborgarförslag väckt av Linda Krondahl Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Medborgarförslaget anses vara besvarat med hänvisning till vad som sägs i kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande daterat den 13 november Kommunstyrelsen får i uppdrag att utreda förutsättningarna för en gemensam plan för hundrastgårdar i Huddinge kommun. 3. Återrapportering ska ske till kommunstyrelsen i samband med att utredningen om en gemensam plan för hundrastgårdar i Huddinge kommun är genomförd. I ett medborgarförslag från Linda Krondahl föreslås att Huddinge kommun inrättar ett antal hundrastgårdar i östra kommundelen. Natur- och byggnadsnämnden samt tillsynsnämnden har fått medborgarförslaget på remiss. Natur- och byggnadsnämnden och tillsynsnämnden föreslår att kommunstyrelsen utreder möjligheten att inrätta hundrastgårdar i olika delar av kommunen och inte bara i östra kommundelen. Med anledning av remissinstansernas synpunkter anser kommunstyrelsens förvaltning att det bör utredas om kommunen ska ha hundrastgårdar eller inte. Utredningen rapporteras sedan till kommunstyrelsen för ställningstagande.

8 8 (18) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 18 december Diarienummer KS-2017/ Odla grönsaker, frukt samt baljväxter och linser avskrivning av medborgarförslag Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Med hänvisning till vad som sägs i kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande, daterat den 22 november 2018, avskrivs medborgarförslaget. Gudrun Hay inkom den 21 februari 2017 med ett medborgarförslag om att odla grönsaker, frukt samt baljväxter och linser. Förslagsställaren hänvisar till att det uppkomna världsläget känns väldigt osäkert och att ovanstående förslag också skulle kunna ge en hel del jobb. Kommunstyrelsens förvaltning har den 10 april 2017 kontaktat förslagsställaren och begärt att förslaget kompletteras med mer information för att kunna handlägga ärendet vidare. Sedan inga kompletteringar inkommit föreslår kommunstyrelsens förvaltning att ärendet avskrivs.

9 9 (18) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 18 december Diarienummer KS-2016/ Gör en isbana på den befintliga fotbollsplanen på Myrängsskolan vintertid svar på medborgarförslag väckt av Therese Lundh Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Med hänvisning till vad som sägs i kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande, daterat den 26 november 2018, anses medborgarförslaget besvarat. Therese Lundh inkom den 6 september 2016 med ett medborgarförslag om att kommunen ska ansvara för att det finns isplaner som barn ska kunna spela hockey och åka skridskor på. Som exempel föreslås att kommunen ska spola fotbollsplanen på Myrängsskolan vintertid. Medborgarförslaget har skickats på remiss till kulturoch fritidsnämnden och Huge Fastigheter AB. Remissinstanserna ställer sig positiva till förslaget samtidigt som de anger att frågan inte ligger inom deras respektive ansvarsområden. Kultur- och fritidsnämnden betonar att det skulle bli resurskrävande att anlägga naturis, eftersom en sådan insats skulle behöva genomföras i flera delar av kommunen för att kunna ge alla barn likvärdig tillgång till isbanor. Dessutom har vintrarna under de senaste åren inte gett gynnsamma förhållanden för naturis, varför en satsning på spolad is riskerar att innebära en hög kostnad och förhållandevis få möjliga nyttjandedagar. Kommunstyrelsens förvaltning vill betona att frågan om att anlägga isbanor på skolgårdar ligger inom respektive skolenhets ansvarsområde. Myrängsskolan är en fristående skola som drivs av Pysslingen AB. Kommunstyrelsens förvaltning instämmer i kultur- och fritidsnämndens remissvar, och vill samtidigt framhålla att Huddinge kommun har flera ishallar. Under vinterhalvåret är dessa under vissa bestämda tider öppna för allmänhetens åkning. Gällande öppettider hittas på kommunens hemsida. I Trångsund och Visättra finns även utomhusbanor som är öppna när vädret tillåter. Mot bakgrund av ovanstående föreslår kommunstyrelsens förvaltning att medborgarförslaget ska anses besvarat

10 10 (18) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 18 december Diarienummer KS-2017/ Dags att möta cyklisternas behov av parkering - svar på motion väckt av Peter Johansson (MP) Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Med hänvisning till vad som sägs i kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande, daterat den 22 november 2018, anses motionen besvarad. Peter Johansson (MP) väckte en motion i kommunfullmäktige med rubriken Dags att möta cyklisternas behov av parkering. Motionären föreslår att kommunstyrelsen ska få i uppdrag att snarast utöka antalet cykelparkeringar i anslutning till stationen i Huddinge centrum. Vidare ger motionären förslag på platser för anläggning av parkering. Motionen har skickats på remiss till natur- och byggnadsnämnden som instämmer i behovet av att utöka antalet cykelparkeringar. Kommunstyrelsens förvaltning delar motionärens mening om att det finns ett stort behov av cykelparkeringar i närheten i Huddinge station. Förvaltningen har tillsatt en arbetsgrupp som består av trafikplanerare från trafik- och landskapssektionen, en projektledare från gatuprojektsektionen som har till uppgift att arbeta med frågan. Det har förts dialog med gatu- och parkenheten samt med Huge. Ett nytt cykelgarage håller på att anläggas i Huddinge centrum. Förvaltningen prioriterar därutöver främst att höja standarden och kapaciteten på befintliga cykelparkeringar. Överläggning Liselott Söderström, trafikplanerare, informerar om planeringen av cykelparkeringar i området kring Huddinge centrum. I ärendet yttrar sig även Ingalill Söderberg (DP), Gunilla Helmerson (M), Sara Heelge Vikmång (S), Yossi Sigal (S), Anders Abel (MP) och Karl Henriksson (KD). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

11 11 (18) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 18 december Diarienummer KS-2018/ Avsteg från HKF 1210 om avgifter för vissa upplåtelser av offentlig plats med anledning av tillfällig lokalisering av Vårbackaskolan Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige godkänner avsteg från HKF 1210 om avgifter för vissa upplåtelser av offentlig plats med anledning av tillfällig lokalisering av Vårbackaskolan De befintliga lokalerna för Vårbackaskolan i Vårby gård måste rivas på grund av lokalernas dåliga skick. En tillfällig lokalisering på angränsande allmän platsmark har fastställts i samråd med berörda förvaltningar. Vid upplåtelse av allmän plats ska avgiften fastställas utifrån kommunens antagna taxa. I detta fall anses dock inte taxan vara tillämpbar då det inte finns någon jämförbar kategori för skoländamål. Därför behövs ett beslut om att göra avsteg ifrån kommunens antagna taxa. Avgiften för marken föreslås istället regleras i ett arrendeavtal, se utkast i bilaga 1, som avses tecknas på delegation mellan kommunen och motparten Huddinge Samhällsfastigheter AB. Avgiften bedöms vara marknadsmässig. Enligt tidplanen ska skolverksamheten flytta in kvartal 3, Huddinge Samhällsfastigheter AB behöver därför tillgång till marken under våren 2019 för att förbereda området för skolverksamhet. Avtalet avses tecknas när beslut om avsteg från taxan har vunnit laga kraft. Arrendeavtalet ska gälla till dess att nya permanenta lokaler finns på plats. Arbetet med en ny detaljplan för en permanent lokalisering av skolan ska påbörjas när utvecklingsplanearbetet fastslagit en placering. Någon tidplan för detta är ännu inte framtagen.

12 12 (18) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 18 december Diarienummer KS-2018/ Samråd för anläggande av väg 259 Tvärförbindelse Södertörn svar på remiss från Trafikverket Samhällsbyggnadsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Tvärförbindelse Södertörn är en ny väg som ska anläggas mellan E4/E20 vid Vårby backe i Kungens kurva och Trafikplats Jordbro på riksväg 73 i Haninge. Förbindelsen ska knyta samman de tre regionala stadskärnorna Kungens kurva/skärholmen, Flemingsberg och Haninge centrum. Tvärförbindelsen har åtta trafikplatser och tre tunnlar. Viktiga syften med Tvärförbindelse Södertörn är att förbättra kollektivresande, godsoch persontransporter i tvärled på Södertörn. I projektet ingår även förbättringar av cykelförbindelsen utmed tvärförbindelsens sträckning. Tvärförbindelse Södertörn behöver uppfylla syftet att binda samman de radiella stråken till/från Stockholm, såväl som syftet att koppla samman de stora utvecklingsområden och regionala kärnor som finns på Södertörn med varandra och omvärlden för att på så sätt erbjuda bättre tillgänglighet till arbetsplatser, arbetstagare, tillgång till högre utbildning och därmed bidra till en förbättrad regional sammanhållning. Synpunkter på vägplanen Fyra särskilt viktiga frågor som kommunstyrelsens förvaltning vill belysa är anslutningen till Flemingsberg, lokaliseringen av Trafikplats Lissma, cykelförbindelsen samt kollektivtrafikförsörjning. 1. Anslutning till Flemingsberg Den pågående planeringen av Flemingsbergsområdet utgår från att stadsdelen i framtiden ska trafikförsörjas med kollektiva färdmedel. I tidigare skede av planeringen av Tvärförbindelse Södertörn har ytterligare en trafikplats funnits med, Trafikplats Flemingsbergsdalen. Den togs bort i sent skede eftersom Trafikverket har bedömt att Flemingsberg klarar att trafikförsörjas via övriga trafikplatser. Kommunstyrelsens förvaltning ser flera betydande nackdelar. Kollektivtrafikförsörjningen av nordöstra Flemingsberg försämras och en ökad sårbarhet för trafikförsörjningen av Flemingsberg.

13 13 (18) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 18 december Diarienummer KS-2018/ Trafikplats Lissma Trafikverkets förslag om lokaliseringen av Trafikplats Lissma som ligger i anslutning till befintlig korsning mellan Lissmavägen och väg 259, kommer framförallt att innebära ökade risker för förorening av Lissmasjön och ger en stor påverkan på värdefulla naturvärden. Lokaliseringen är inte förenlig med Lissmasjöns naturreservats föreskrifter. Kommunstyrelsens förvaltning har utrett möjligheter till att lokalisera Trafikplats Lissma till en plats cirka 1 km öster om dagens korsning mellan Lissmavägen och väg 259. För anslutning till Lissmavägen anläggs en ny vägförbindelse med en längd på cirka 700 meter. Vägen ansluter till Lissmavägen 200 meter väster om Solängsvägen. Förslaget undviker de känsliga miljöerna nära Lissmasjön och ramperna är anpassade till terrängen. 3. Cykelförbindelsen Kommunstyrelsens förvaltning anser att Trafikverkets föreslagna cykelförbindelse har flera brister. Cykellösningarna vid övergångar och i anslutning till trafikplatserna är inte genomtänka och alltför krångliga för cyklister. Det finns även brister i trafiksäkerhet. Trafikverket bör arbeta vidare med att hitta bättre lösningar tillsammans med förvaltningen för att kunna nå en god standard enligt Regionala cykelplanen på det regionala nätet. Kommunstyrelsens förvaltning förordar att cykelförbindelsen mellan Trafikplats Gladö och Flemingsberg ska förläggas genom Flemingsbergsskogen som är den sträckning som ingår i den Regionala cykelplanen och i Huddinges cykelplan. Sträckan innebär en förkortning av cykelvägssträckan med tre kilometer och en restidsförkortning med mer än 10 minuter för en cyklist. Vidare finns flera avsnitt av cykelförbindelsen där samråd med förvaltningen måste ske för att åstadkomma gena och bra relationer. 4. Kollektivtrafik I Trafikverkets antagna framkomlighetsprogram utpekas kollektivtrafik som ett av de trafikslag som ska prioriteras på Trafikverkets vägar. Huddinge efterfrågar en redovisning över kollektivtrafikens framkomlighet, samt restidskvoter i jämförelse med bil mellan stora målpunkter. Spårväg syds möjliggörande bör redovisas. Spårvägen ska vara möjlig att genomföra längs alla de sträckor som är utpekade i planeringsstudien (15 mars 2016). Överläggning I ärendet yttrar sig Malin Danielsson (L), Sara Heelge Vikmång (S) och Anders Abel (MP). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

14 14 (18) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 18 december Diarienummer KS-2018/ Tilläggsavtal för förlängning av intentions- och markanvisningsavtal avseende fastigheterna Diametern 2-6 och del av Kolartorp 1:1 Samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med föreliggande förslag till beslut. Förslag till beslut Kommunstyrelsens beslut Avtal om förlängning av intentions- och markanvisningsavtal mellan Huddinge kommun och KFF Bostadsutveckling Kungens Kurva AB avseende fastigheterna Diametern 2-6 och del av Kolartorp 1:1 i Kungen kurva i Huddinge godkänns och i enlighet med bilaga 1 till kommunstyrelsens förvaltnings tjänsteutlåtande daterat den 13 november Intentions och markanvisningsavtal för exploatering av Diametern 2-6 och del av kommunens fastighet Kolartorp 1:1 i Kungens Kurva beslutades i kommunfullmäktige år Arbete med planprogram för området pågår. För att inte avtalet ska upphöra behöver ett avtalsvillkor ändras så att avtalet förlängs till

15 15 (18) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 18 december Diarienummer KS-2016/ Information - inför beslut om gatukostnadsutredning för Rosenhill Samhällsbyggnadsutskottet har tagit del av informationen. Förvaltningen redogör för hur arbetet med gatukostnadsutredningen för området fortlöper. Beslut om att skicka ut gatukostnadsutredningen på granskning planeras till början av Överläggning Mattias Carlswärd, exploateringsingenjör, informerar i ärendet. I ärendet yttrar sig även Malin Danielsson (L), Anders Abel (MP), Helené Hill, Karl Henriksson (KD), Yossi Sigal (S), Ann-Marie Högberg (S), Rasmus Lenefors (S), Sara Heelge Vikmång (S), Nicklas Lord, Gunilla Helmerson (M), Christian Ottosson (C), Daniel Dronjak (M), Roseana De Almeida och Charlotta Thureson Giberg. Härefter förklaras överläggningen avslutad.

16 16 (18) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 18 december Diarienummer KS-2015/ Information - Detaljplan för Rosenhill inför granskning Samhällsbyggnadsutskottet har tagit del av informationen. Kommunstyrelsen beslutade den 15 december att ge samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att upprätta detaljplan för Rosenhill. Planarbetet handläggs med normalt planförfarande enligt PBL 2010:900 i dess lydelse före januari Planarbetet har föregåtts av ett programskede. Samråd genomfördes under tiden 23 maj till 4 juli 2017 genom att plankarta med bestämmelser och planbeskrivning sändes till berörda sakägare enligt fastighetsförteckningen och berörda remissinstanser för yttrande. Planförslaget innehåller ett större antal bostäder än vad som finns angivet i planuppdraget och samrådet, detta då det bedömts som lämpligt med tanke på platsens centrala läge samt att en högre exploatering är önskvärd längs med områdets större gator, framförallt längs huvudgatan som förses med kollektivtrafik. Fler bostäder gör också att det blir fler som kan dela på gatukostnaderna. Aktuellt förslag bedöms vara förenligt med översiktsplanen. Planen syftar till att möjliggöra en förtätning, nyexploatering med tätare bebyggelse i form av gruppbebyggda småhus och flerbostadshus i området, uppförande av ny förskola, samt utbyggnad av det kommunala vatten- och avloppsnätet. Detaljplanen innefattar också en ny- och ombyggnad av huvudgata, samt det lokala gatunätet. Det bedöms inte finnas behov av att göra en miljöbedömning enligt förordningen (1998:905) om miljökonsekvensbeskrivningar. Betydande miljöpåverkan bedöms inte bli följden av planens genomförande. Överläggning Roseana De Almeida, planarkitekt, informerar i ärendet. För yttranden i diskussionen, se samhällsbyggnadsutskottets protokoll

17 17 (18) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 18 december Information - Stombussutredningen och ändrad linjedragning för buss 173 Samhällsbyggnadsutskottet har tagit del av informationen. Enligt Trafikförvaltningens riktlinjer ska stombusstrafiken prioriteras i samma utsträckning som spårtrafiken, eftersom stombussarna ofta trafikerar sträckor där spårtrafik saknas. För att uppnå målen i stombussplanen har ett projektsamarbete mellan väghållare (kommuner och Trafikverket) och Trafikförvaltningen initierats. Projektet har fokuserat på åtgärder som kan genomföras under år 2019 utan ingrepp i infrastruktur (exempelvis översyn av vilka hållplatser som bör prioriteras och linjeomläggningar). Åtgärder inom Huddinge kommun Huddinge kommun trafikeras av två stombusslinjer: linje 172 och 173. Förslaget innebär förändringar för linjerna 173 och linje 707, med förändring på sträckan mellan Fruängen och Kungens kurva. Förslaget innebär att stombusslinjen 173 kör längs gamla Södertäljevägen istället för Smista allé, och bör förslagsvis trafikera hållplatserna Juringe allé och Segeltorps centrum (samt eventuellt Fruängsgården). Linje 707 flyttas till Smista allé för att trafikförsörja området. Förslaget innebär inga kostnader/investeringar för kommunen, då bussarna trafikerar befintliga hållplatser. Projektet kommer att testas under en period under 2019 och för att sedan utvärderas. Överläggning Malin Westerlund, trafikplanerare, informerar i ärendet. I ärendet yttrar sig Malin Danielsson (L), Karl Henriksson (KD), Gunilla Helmerson (M), Daniel Dronjak (M), Nicklas Lord, Christian Ottosson (C) och Yossi Sigal (S). Härefter förklaras överläggningen avslutad.

18 18 (18) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 18 december Övriga frågor Inga övriga frågor.

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Nej. Klockan 09:00-12:00, A-salen

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Nej. Klockan 09:00-12:00, A-salen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 11 december 2018 KS-2017/2929 1 (8) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 11 december 2018 Tid och plats Klockan 09:00-12:00,

Läs mer

1-2. Samtliga 1-2, 6-7. Samtliga. Birgitta Ljung (MP) och Britt Björneke (V).

1-2. Samtliga 1-2, 6-7. Samtliga. Birgitta Ljung (MP) och Britt Björneke (V). SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 7 juni 2017 KS-2017/1240 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 7 juni 2017 Tid och plats Klockan 09:00-12:15, A-salen Ledamöter Malin Danielsson (L), ordförande

Läs mer

Klockan 16: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Klockan 16: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 februari 2017 KS-2016/2917 1 (8) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 20 februari 2017 Tid och plats Klockan 16:00-17.30, A-salen,

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 09:00, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 09:00, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 22 augusti 2018 KS-2017/2925 1 (14) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 22 augusti 2018 Tid och plats Klockan 09:00,

Läs mer

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 8 oktober 2018 KS-2017/ (10) Rådet för fysisk planering.

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 8 oktober 2018 KS-2017/ (10) Rådet för fysisk planering. SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 8 oktober 2018 KS-2017/2939 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 8 oktober 2018 Tid och plats Klockan 16:00-18:30, Kommunalvägen

Läs mer

Klockan 16: , B-salen, Kommunalhuset. Yosef Sigal (S) (deltar hela sammanträdet, tjänstgör 4), Britt Björneke (V)

Klockan 16: , B-salen, Kommunalhuset. Yosef Sigal (S) (deltar hela sammanträdet, tjänstgör 4), Britt Björneke (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 8 maj 2018 KS-2017/2938 1 (7) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 8 maj 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 16:00 17.15, B-salen,

Läs mer

Klockan 16:00-17:10, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen Samtliga

Klockan 16:00-17:10, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen Samtliga SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 september 2017 KS-2016/2919 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 4 september 2017 Tid och plats Klockan 16:00-17:10, A-salen,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Christina Eklund (M), Jelena Drenjanin (M) och Karl Henriksson (KD)

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Christina Eklund (M), Jelena Drenjanin (M) och Karl Henriksson (KD) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 2 maj 2019 KS-2019/1254 1 (5) S Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens arbetsutskott Nej Sammanträdesdag 2 maj 2019 Tid och plats Klockan 15:35-15:50, A-salen Beslutande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 18 maj 2017 KS-2017/73 1 (13) Miljöberedningen. Nej. Klockan 13:30-15:40, A-salen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 18 maj 2017 KS-2017/73 1 (13) Miljöberedningen. Nej. Klockan 13:30-15:40, A-salen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 18 maj 2017 KS-2017/73 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 18 maj 2017 Tid och plats Beslutande Klockan 13:30-15:40, A-salen Ledamöter

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Karl Henriksson (KD), Ingalill Söderberg (DP), Lars Björkman (HP) lämnar kl. 10:15, och Rasmus Lenefors (S).

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Karl Henriksson (KD), Ingalill Söderberg (DP), Lars Björkman (HP) lämnar kl. 10:15, och Rasmus Lenefors (S). SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 22 januari 2019 KS-2018/2610 1 (14) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 22 januari 2019 Tid och plats Klockan 09:00-12:06,

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 19 april 2018 KS-2017/2921 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 19 april 2018 Tid och plats Beslutande Klockan

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 13: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 13: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 13 augusti 2018 KS-2018/1377 1 (9) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 13 augusti 2018 Tid och plats Beslutande Klockan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 20 oktober 2016 KS-2015/ (11) Miljöberedningen. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 20 oktober 2016 KS-2015/ (11) Miljöberedningen. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 oktober 2016 KS-2015/2493 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 20 oktober 2016 Tid och plats Klockan 13:30-16:20, Ajournering kl. 14:45-14:55,

Läs mer

Huddinge brottsförebyggande råd. Anders Persson (M) Amanda Söderberg (FP) Leif Dyrvall (DP)

Huddinge brottsförebyggande råd. Anders Persson (M) Amanda Söderberg (FP) Leif Dyrvall (DP) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 10 september 2013 KS-2013/50 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinge brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 10 september 2013 Tid och plats Klockan 15:00 17:00 A-salen

Läs mer

Klockan 18: , A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28. Yosef Sigal (S), Birgitta Ljung (MP), Millaray Rubilar (V)

Klockan 18: , A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28. Yosef Sigal (S), Birgitta Ljung (MP), Millaray Rubilar (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 28 april 2016 KS-2015/2489 1 (9) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 28 april 2016 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-19.05, A-salen, kommunalhuset,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 19 maj 2016 KS-2015/ (12) Miljöberedningen. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 19 maj 2016 KS-2015/ (12) Miljöberedningen. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 19 maj 2016 KS-2015/2490 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 19 maj 2016 Tid och plats Klockan 13:30-15:40, ajournering kl. 14:40-14:50,

Läs mer

Marica Lindblad Justerande

Marica Lindblad Justerande SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 17 maj 2018 KS-2018/65 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 17 maj 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 13:30-16:00, A-salen Ledamöter

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 11 juni 2019 KS-2018/2617 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 11 juni 2019 Tid och plats Klockan 09:00 10:50,

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 23 april 2019 KS-2018/2615 1 (21) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 23 april 2019 Tid och plats Klockan 09:00-11:20,

Läs mer

Samtliga 1-5. Samtliga 1-2, 5. Samtliga

Samtliga 1-5. Samtliga 1-2, 5. Samtliga SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 21 november 2018 KS-2018/71 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 21 november 2018 Tid och plats Klockan 15:30 17:03, A-salen

Läs mer

Huddinges brottsförebyggande råd. Christian Ottosson (C), Ordförande Marie Fors (S), v ordförande Claes-Johan Bonde (M)

Huddinges brottsförebyggande råd. Christian Ottosson (C), Ordförande Marie Fors (S), v ordförande Claes-Johan Bonde (M) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 7 mars 2018 KS-2018/68 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 7 mars 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 15:30 17:00, A-salen

Läs mer

Klockan 16: , Sjödalsrummet. Robert Andersson (HP), Millaray Rubilar (V)

Klockan 16: , Sjödalsrummet. Robert Andersson (HP), Millaray Rubilar (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 mars 2018 TN-2018/7 1 (14) Nämnd Offentligt sammanträde Tillsynsnämnden Ja Sammanträdesdag 20 mars 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 16:00-18.00, Sjödalsrummet Ledamöter

Läs mer

Yosef Sigal (S) Malin Danielsson (L) Samtliga Lars Björkman (HP) Jonas Andersson (DP) Birgitta Ljung (MP), tjänstgörande 1-2, Millaray Rubilar (V)

Yosef Sigal (S) Malin Danielsson (L) Samtliga Lars Björkman (HP) Jonas Andersson (DP) Birgitta Ljung (MP), tjänstgörande 1-2, Millaray Rubilar (V) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 19 januari 2017 KS-2015/2611 1 (9) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 19 januari 2017 Tid och plats Klockan 13:30-15:30, ajournering kl. 14:25-14:35,

Läs mer

Demokratiberedningen (extra sammanträde)

Demokratiberedningen (extra sammanträde) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 3 juni 2016 KS-2016/1349 1 (9) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen (extra sammanträde) Nej Sammanträdesdag 3 juni 2016 Tid och plats Klockan 15:00-16:20, ajournering

Läs mer

Bygg en cykelpendlingsväg svar på motion ställd av Yosef Sigal (S) (KF)

Bygg en cykelpendlingsväg svar på motion ställd av Yosef Sigal (S) (KF) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 27 april 2016 11 Paragraf Diarienummer KS-2015/1934.474 Bygg en cykelpendlingsväg svar på motion ställd av Yosef Sigal (S) (KF) Kommunstyrelsens

Läs mer

Förbättra möjligheten att ställa ifrån sig cykel på ett bekvämt och säkert sätt - svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD)

Förbättra möjligheten att ställa ifrån sig cykel på ett bekvämt och säkert sätt - svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 28 januari 2015 17 Paragraf Diarienummer KS-2014/857.359 Förbättra möjligheten att ställa ifrån sig cykel på ett bekvämt och säkert sätt

Läs mer

Birgitta Ljung (MP) (kom kl. 14:15), Leila Hellsten (KD)

Birgitta Ljung (MP) (kom kl. 14:15), Leila Hellsten (KD) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 16 februari 2017 KS-2015/2612 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 16 februari 2017 Tid och plats Klockan 13:30-16:00, ajournering kl.

Läs mer

Klockan 13: , MB416, Södertörns högskola

Klockan 13: , MB416, Södertörns högskola SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 20 april 2018 KS-2017/2955 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Ja Sammanträdesdag 20 april 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 13:00 15.45, MB416,

Läs mer

Samtliga 4-7. Samtliga. Leif Dyrvall (DP), Shewen Nysmed (S)

Samtliga 4-7. Samtliga. Leif Dyrvall (DP), Shewen Nysmed (S) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 18 april 2018 KS-2017/2911 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsen, info-ks Nej Sammanträdesdag 18 april 2018 Tid och plats Klockan 13:00-14:55, A-salen Beslutande

Läs mer

Trygghets- och delaktighetsberedningen

Trygghets- och delaktighetsberedningen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 14 februari 2019 KS-2019/251 1 (17) Nämnd Offentligt sammanträde Trygghets- och delaktighetsberedningen Nej Sammanträdesdag 14 februari 2019 Tid och plats Beslutande Klockan

Läs mer

Klockan 08:15-09:00, Folkes konferens

Klockan 08:15-09:00, Folkes konferens SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 15 januari 2019 KFN-2018/351 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 15 januari 2019 Tid och plats Beslutande Klockan 08:15-09:00,

Läs mer

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Demokratiberedningen. Nej. Klockan 13:15-16:10, Östra grundskolan i Skogås

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Demokratiberedningen. Nej. Klockan 13:15-16:10, Östra grundskolan i Skogås SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 12 oktober 2018 KS-2017/2958 1 (16) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Nej Sammanträdesdag 12 oktober 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 13:15-16:10, Östra

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 8 juni 2018 KS-2017/ (11) Demokratiberedningen. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 8 juni 2018 KS-2017/ (11) Demokratiberedningen. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 8 juni 2018 KS-2017/2956 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Nej Sammanträdesdag 8 juni 2018 Tid och plats Klockan 13:15 16.00, Arena 143, Vårby Allé

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 5 december 2017 AN-2017/33 1 (12) Huddinges pensionärsråd. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 5 december 2017 AN-2017/33 1 (12) Huddinges pensionärsråd. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 5 december 2017 AN-2017/33 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 5 december 2017 Tid och plats Klockan 10:00 12:00 (paus 11:00-11:20),

Läs mer

Bygglovs- och tillsynsnämnden, arbetsutskott. Klockan 14:00-15:00, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset

Bygglovs- och tillsynsnämnden, arbetsutskott. Klockan 14:00-15:00, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 27 juni 2019 BTN-2019/320 1 (8) Nämnd Offentligt sammanträde Bygglovs- och tillsynsnämnden, arbetsutskott Nej Sammanträdesdag 27 juni 2019 Tid och plats Beslutande Klockan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 17 november 2016 KS-2015/ (13) Miljöberedningen. Nej. Klockan 18:00-19:00, A-salen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 17 november 2016 KS-2015/ (13) Miljöberedningen. Nej. Klockan 18:00-19:00, A-salen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 17 november 2016 KS-2015/2494 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 17 november 2016 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-19:00, A-salen

Läs mer

Huddinges brottsförebyggande råd. Christian Ottosson (C), Ordförande Marie Fors (S) Claes-Johan Bonde (M)

Huddinges brottsförebyggande råd. Christian Ottosson (C), Ordförande Marie Fors (S) Claes-Johan Bonde (M) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 16 maj 2018 KS-2018/69 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 16 maj 2018 Tid och plats Klockan 15:30-17:30, A-salen Beslutande

Läs mer

4, 6-7 och 9 justeras omedelbart. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 2 januari 2019 BTN-2019/1 1 (14)

4, 6-7 och 9 justeras omedelbart. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 2 januari 2019 BTN-2019/1 1 (14) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 2 januari 2019 BTN-2019/1 1 (14) Nämnd Offentligt sammanträde Bygglovs- och tillsynsnämnden Nej Sammanträdesdag 2 januari 2019 Tid och plats Beslutande Klockan 13:00 13:45,

Läs mer

Sara Heelge Vikmång Justerande

Sara Heelge Vikmång Justerande SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 8 november 2017 KS-2017/69 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsen, info-ks Nej Sammanträdesdag 8 november 2017 Tid och plats Beslutande Klockan 13:00-15:25, A-salen

Läs mer

Nujin Alacabek Justerande

Nujin Alacabek Justerande SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 11 november 2016 KS-2016/1352 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Nej Sammanträdesdag 11 november 2016 Tid och plats Beslutande Klockan 13:15-15:50, A-salen,

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 09:00-12:35, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 09:00-12:35, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 22 februari 2017 KS-2016/2922 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 22 februari 2017 Tid och plats Beslutande Klockan

Läs mer

Kl 15.00 15.30, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset, Sjödalsvägen 29. Peter Nordström avdelningschef, AnnChristin Winnermyhr sekreterare

Kl 15.00 15.30, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset, Sjödalsvägen 29. Peter Nordström avdelningschef, AnnChristin Winnermyhr sekreterare Nämnd Samhällsbyggnadsnämndens ordförandemöte Sid 1-12 Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag Måndagen den 8 juli 2013 Tid och plats Kl 15.00 15.30, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset, Sjödalsvägen

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsen

Kallelse till Kommunstyrelsen 1 (6) Kallelse till Kommunstyrelsen Tid Onsdag den 29 november 2017, klockan 13:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer 0 Val av justerare 1 Godkännande av föredragningslistan 2 Inrätta ett sportotek i Huddinge

Läs mer

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 19 februari 2019 KS-2018/ (37) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 19 februari 2019 KS-2018/ (37) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 19 februari 2019 KS-2018/2612 1 (37) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 19 februari 2019 Tid och plats Klockan 09:00-11:30,

Läs mer

Huddinges brottsförebyggande råd

Huddinges brottsförebyggande råd SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 17 maj 2017 KS-2017/231 1 (11) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges brottsförebyggande råd Nej Sammanträdesdag 17 maj 2017 Tid och plats Klockan 15:30-17:25, A-salen Beslutande

Läs mer

stadsledningskontoret Exploateringskontoret Trafikkontoret stadsledningskontoret Anton Västberg Telefon:

stadsledningskontoret Exploateringskontoret Trafikkontoret stadsledningskontoret Anton Västberg Telefon: Sida 1 (5) 2017-12-01 Exploateringskontoret Dnr 123-1872/2017 Dnr E2017-04507 Dnr T2017-03388-1 Handläggare Anton Västberg Telefon: 08-508 29 305 Till Kommunstyrelsen Exploateringskontoret Karl-Johan Dufmats

Läs mer

Redovisning av medborgarförslag som beslutats av annan nämnd per den 30 april 2014

Redovisning av medborgarförslag som beslutats av annan nämnd per den 30 april 2014 KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 26 maj 2014 26 Paragraf Diarienummer KS-2014/696.919 Redovisning av medborgarförslag som beslutats av annan nämnd per den 30 april 2014

Läs mer

Klockan 16:00, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset

Klockan 16:00, Sjödalsrummet, Tekniska nämndhuset SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 1 november 2016 TN-2016/36 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Tillsynsnämnden Delvis Sammanträdesdag 1 november 2016 Tid och plats Klockan 16:00, Sjödalsrummet, Tekniska

Läs mer

Ja ( slutet sammanträde 12,13 sekretessärenden) Klockan 17:00 18:00, Sessionssalen i Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge

Ja ( slutet sammanträde 12,13 sekretessärenden) Klockan 17:00 18:00, Sessionssalen i Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 12 december 2017 AN-2017/27 1 (16) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja ( slutet sammanträde 12,13 sekretessärenden) Sammanträdesdag 12 december 2017 Tid och

Läs mer

Margareta Lundgren (S), adjungerad Gunnar Kjelldal (C), adjungerad Helen Lott, t.f. samhällsbyggnadsdirektör Sara Helmersson, förvaltningsdirektör

Margareta Lundgren (S), adjungerad Gunnar Kjelldal (C), adjungerad Helen Lott, t.f. samhällsbyggnadsdirektör Sara Helmersson, förvaltningsdirektör 1(10) Plats och tid Häverösalen, onsdagen den 2 mars 2016 kl 13:00-14:00 Beslutande Ledamöter Ulrika Falk (S), ordförande Olle Jansson (S) Berit Jansson (C), Mats Wedberg (MP) Kjell Jansson (M) Bino Drummond

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 09: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 09: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 30 januari 2018 KS-2017/2890 1 (32) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 30 januari 2018 Tid och plats Klockan 09:00

Läs mer

Beslut rörande inlämnade enkla frågor

Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (7) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 27 mars 2017, klockan 17:00. Föredragningslista Sammanträdets behörighet

Läs mer

Klockan 18:00 18:25, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge. Patrik Rahm (M), Kent Funke (DP) och Lars Johansson (SD).

Klockan 18:00 18:25, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge. Patrik Rahm (M), Kent Funke (DP) och Lars Johansson (SD). ÄLDREOMSORGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 14 mars 2018 AN-2018/133 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 14 mars 2018 Tid och plats

Läs mer

Love Bergström (M), ordförande Nurcan Gültekin (S), vice ordförande Stephanie Hansson (KD) Björn Karlsson (M) Erik Wiker (L) Karin Andersson (DP)

Love Bergström (M), ordförande Nurcan Gültekin (S), vice ordförande Stephanie Hansson (KD) Björn Karlsson (M) Erik Wiker (L) Karin Andersson (DP) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 juni 2018 AN-2018/33 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 4 juni 2018 Tid och plats Klockan 14:00 16:00, Plenum, pl 5, Gymnasietorget

Läs mer

Tvärförbindelse Södertörn

Tvärförbindelse Södertörn E4 E20 STOCKHOLM Vårby ön BOTKYRKA Glömsta Huddinge Solgård Tullinge Visättra HUDDINGE Länna Orlången Vidja kvarn 73 Kvarnsjön Hacksjön industriområde Lissmasjön Lissma Handen Rudan Ådran Tvärförbindelse

Läs mer

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Nej

[I] Huddinge SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 27 november 2018 KS-2017/2928 1 (33) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 27 november 2018 Tid och plats Klockan 09:03-11:20,

Läs mer

jf auiccc. ~t.c Ud{<, l l Utdragsbestyr1<ande: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRADESDATUM 2 december 2015 A_ J<L a Kaaman Modig Miljöberedningen Nej

jf auiccc. ~t.c Ud{<, l l Utdragsbestyr1<ande: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRADESDATUM 2 december 2015 A_ J<L a Kaaman Modig Miljöberedningen Nej SAMMANTRADESDATUM 2 december 2015 DIARIENUMMER KS-2015/1497 1 (14) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 2 december 2015 Tid och plats Klockan 13:30-16:00, A-salen, kommunalhuset,

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 26 mars 2019 KS-2018/2613 1 (32) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 26 mars 2019 Tid och plats Beslutande Klockan 09:00,

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen 30 maj Diarienummer KS-2018/

KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen 30 maj Diarienummer KS-2018/ KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 30 maj 2018 22 Paragraf Diarienummer KS-2018/729.109 Promemoria om Mer fastighetsnära insamling av förpackningsavfall och returpapper

Läs mer

Klockan 17:00-17:30, Växthuset, Patron Pehrs väg 3, Huddinge

Klockan 17:00-17:30, Växthuset, Patron Pehrs väg 3, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 11 december 2018 AN-2018/27 1 (12) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 11 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 17:00-17:30, Växthuset,

Läs mer

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/79.318 NBN 2015-220 0126K-16017

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/79.318 NBN 2015-220 0126K-16017 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/79.318 NBN 2015-220 0126K-16017 ANTAGANDEHANDLING Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Enkelt planförfarande Kartan visar

Läs mer

c" :;J~~ l Utdragsbestyrkande: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 7 mars 2014 Demokrati- och mångfaldsberedning Nej

c :;J~~ l Utdragsbestyrkande: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 7 mars 2014 Demokrati- och mångfaldsberedning Nej STYRELSEN SAMMANTRÄDESDATUM 7 mars 2014 DIARIENUMMER KS-2014/60 SIOA 1 (10) Nämnd Demokrati- och mångfaldsberedning Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 7 mars 2014 Tid och plats Klockan 13:15-14:25,

Läs mer

Tillägg till detaljplan för kv. Lodjuret m.fl (fastigheten Lodjuret 11), Huddinge kommun

Tillägg till detaljplan för kv. Lodjuret m.fl (fastigheten Lodjuret 11), Huddinge kommun DATUM DIARIENR 2015-04-10 1 (6) Tillägg till planbeskrivning-antagandehandling Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Tillägg till plankarta med bestämmelser Fastigheten Lodjuret

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Huddinges pensionärsråd. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Huddinges pensionärsråd. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 4 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 10:00 11:20, Växthuset,

Läs mer

Ja ( 7-8 slutet sammanträde, sekretessärenden)

Ja ( 7-8 slutet sammanträde, sekretessärenden) SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 19 september 2017 AN-2017/18 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Äldreomsorgsnämnden Ja ( 7-8 slutet sammanträde, sekretessärenden) Sammanträdesdag 19 september 2017 Tid

Läs mer

1 Beslut rörande inlämnade enkla frågor

1 Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (1) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 11 december 2017, klockan 17:00. Innan sammanträdet formellt inleds

Läs mer

Justering av budgetramar 2015

Justering av budgetramar 2015 KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 4 mars 2015 5 Paragraf Diarienummer KS-2015/215.182 Justering av budgetramar 2015 Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsens förslag till

Läs mer

Kallelse till Miljöberedningen

Kallelse till Miljöberedningen MILJÖBEREDNINGEN KALLELSE SIDA 1 (2) Kallelse till Miljöberedningen Tid Torsdag den 22 september 2016, klockan 13:30* Plats A-salen Ärenden Diarienummer 0 Val av justerare 1 Godkännande av föredragningslistan

Läs mer

Ändring av detaljplan 474 avseende vårdändamål inom Svenstorp 1:173

Ändring av detaljplan 474 avseende vårdändamål inom Svenstorp 1:173 Ändring av detaljplan 474 avseende vårdändamål inom Svenstorp 1:173 Ale kommun, Västra Götalands län GRANSKNINGSHANDLING Standardförfarande 2018-09-28 Handlingar Ändring av detaljplan 474 (denna handling),

Läs mer

Gustav Amberg, rektor, Södertörns högskola Anders Gagnerud, personalstrateg

Gustav Amberg, rektor, Södertörns högskola Anders Gagnerud, personalstrateg SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 maj 2017 KS-2017/12 1 (8) Nämnd Offentligt sammanträde Högskolerådet Nej Sammanträdesdag 4 maj 2017 Tid och plats Klockan 11:3013:40, A-salen Beslutande Ledamöter Christina

Läs mer

Ansökan om dispens för anläggande av vall vid bågskyttebana på fastigheten Visättra 1:5 inom

Ansökan om dispens för anläggande av vall vid bågskyttebana på fastigheten Visättra 1:5 inom NATUR- OCH BYGGNADSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENUMMER 31 maj 2016 2016-776 SIDA 1 (4) HANDLÄGGARE Nicklas Johansson 08-535 364 68 nicklas.johansson@huddinge.se Tillsynsnämnden Ansökan om

Läs mer

Cykelförmåner - motion väckt av Marica Lindblad (MP), Olof Olsson (MP), Birgitta Ljung (MP) och Andreas Novotny (MP)

Cykelförmåner - motion väckt av Marica Lindblad (MP), Olof Olsson (MP), Birgitta Ljung (MP) och Andreas Novotny (MP) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 16 juni 2014 18 Paragraf Diarienummer KS-2013/121.194 Cykelförmåner - motion väckt av Marica Lindblad (MP), Olof Olsson (MP), Birgitta

Läs mer

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 7 december 2018 KS-2017/ (13) Demokratiberedningen.

[I] Huddinge. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 7 december 2018 KS-2017/ (13) Demokratiberedningen. SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 7 december 2018 KS-2017/2959 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Demokratiberedningen Nej Sammanträdesdag 7 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 13:15 15:23, A-salen

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Klockan 16:00-16:50, A-salen, Huddinge kommunalkontor, Kommunalvägen 28

Klockan 16:00-16:50, A-salen, Huddinge kommunalkontor, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 2 januari 2019 VON-2019/1 1 (16) Nämnd Offentligt sammanträde Vård- och omsorgsnämnden Ja Sammanträdesdag 2 januari 2019 Tid och plats Beslutande Klockan 16:00-16:50, A-salen,

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (5) Kallelse till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Onsdag den 28 november 2018, klockan 09:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer A Upprop B Val av justerare 1 Godkännande av föredragningslistan Beslutsärenden

Läs mer

Klockan 16: , Sjödalsrummet. Fredag 20 april 2018, kl 09.00, i tekniska nämndhuset, Sjödalsvägen 29

Klockan 16: , Sjödalsrummet. Fredag 20 april 2018, kl 09.00, i tekniska nämndhuset, Sjödalsvägen 29 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 17 april 2018 TN-2018/8 1 (18) Nämnd Offentligt sammanträde Tillsynsnämnden Ja Sammanträdesdag 17 april 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 16:00-17.30, Sjödalsrummet Ledamöter

Läs mer

Remiss inför trafikförändringar i SL-trafiken 2014/2015

Remiss inför trafikförändringar i SL-trafiken 2014/2015 1 (8) HANDLÄGGARE Marika Norrberg 08-535 365 65 Marika.norrberg @huddinge.se Samhällsbyggnadsnämnden Miljönämnden Remiss inför trafikförändringar i SL-trafiken 2014/2015 Förslag till beslut Nämnden beslutar

Läs mer

Klockan 13:00-15:00, Vardagsrummet, Novumhuset (plan 6E), Flemingsberg Science

Klockan 13:00-15:00, Vardagsrummet, Novumhuset (plan 6E), Flemingsberg Science SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 2 oktober 2018 KS-2018/1616 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Högskolerådet Nej Sammanträdesdag 2 oktober 2018 Tid och plats Klockan 13:00-15:00, Vardagsrummet, Novumhuset

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING DETALJPLAN 474, ÄNDRING AVSEENDE VÅRDÄNDAMÅL INOM SVENSTORP 1:173. Ale kommun, Västra Götalands län

ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING DETALJPLAN 474, ÄNDRING AVSEENDE VÅRDÄNDAMÅL INOM SVENSTORP 1:173. Ale kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING DETALJPLAN 474, ÄNDRING AVSEENDE VÅRDÄNDAMÅL INOM SVENSTORP 1:173 Bilaga till Detaljplan för HANDEL OCH VERKSAMHETER I SVENSTORP Svenstorp 1:3, 1:5, 1:15, 1:16, 1:30 m.fl. upprättad 2011-03-17

Läs mer

Klockan 18:00-19:30, Folkes konferens, lilla salen, Kulturhuset, Sjödalstorget 1 Huddinge

Klockan 18:00-19:30, Folkes konferens, lilla salen, Kulturhuset, Sjödalstorget 1 Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 12 juni 2018 KFN-2018/16 1 (15) Nämnd Offentligt sammanträde Kultur- och fritidsnämnden Ja Sammanträdesdag 12 juni 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-19:30, Folkes

Läs mer

Förstudie för Spårväg syd

Förstudie för Spårväg syd SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING DNR: 1.5.3.-414/11 SID 1 (5) 2011-10-19 Handläggare: Inger Bogne Telefon: 508 15450 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2011-11-10 Förstudie för Spårväg syd Svar på remiss från

Läs mer

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 09: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28

Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott. Klockan 09: , A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28 SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 6 mars 2018 KS-2017/2919 1 (43) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Nej Sammanträdesdag 6 mars 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 09:00

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott, protokoll

Kommunstyrelsens planutskott, protokoll 1(8) Plats och tid Kommunhuset, rum Kävlinge, 5 september 2018, klockan 08.55-09.10 Beslutande ledamöter Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Se nästa sida Se nästa

Läs mer

1. Anmälan av ny ledamot och nya ersättare i kommunfullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor

1. Anmälan av ny ledamot och nya ersättare i kommunfullmäktige. 2. Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (5) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 6 november 2017, klockan 17:00. Föredragningslista Sammanträdets behörighet

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden

Miljö- och byggnadsnämnden 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 13.15. Ajournering 12.30-12.35. Beslutande Övriga närvarande Günter Ruchatz (M), ordf Jimmy Odenäng (M) Johan Sigvardsson (C) Anne Wilks

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

Samhällsbyggnadsutskottet

Samhällsbyggnadsutskottet Sammanträdesdatum Tid: 08:30-11:00 Plats: Skeppet ande Göder Bergermo (L), ordförande Olof Lundberg (S), vice ordförande ej 64 pga. jäv. Melisa Nilsson (S) ersätter Olof Lundberg (S) 64 Gunnar Lidén (M)

Läs mer

Beslut rörande inlämnade enkla frågor

Beslut rörande inlämnade enkla frågor 1 (1) Kungörelse Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 13 juni 2016, klockan 10:00 samt tisdagen den 14 juni 2016, kl. 17:00.

Läs mer

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 266 Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. (AU 308) KS 2014-239 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Vikmång (S) till demokratiberedningens ordförande Ingalill Söderberg (DP) med frågor om åtgärder för att öka valdeltagandet

Vikmång (S) till demokratiberedningens ordförande Ingalill Söderberg (DP) med frågor om åtgärder för att öka valdeltagandet 1 (5) Tillkännagivande Kommunfullmäktige i Huddinge sammanträder i Sessionssalen i kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge, måndagen den 19 februari 2018, klockan 17:00. Föredragningslista Sammanträdets

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 19 juni 2017 KS-2017/ (15) Kommunstyrelsen. Nej. Klockan 15:00-16:20, A-salen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 19 juni 2017 KS-2017/ (15) Kommunstyrelsen. Nej. Klockan 15:00-16:20, A-salen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 19 juni 2017 KS-2017/1487 1 (15) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsen Nej Sammanträdesdag 19 juni 2017 Tid och plats Klockan 15:00-16:20, A-salen Beslutande Ledamöter

Läs mer

S T ART-PM. Kristineberg, etapp 2 PLANERING 2015 OMFATTANDE DEL AV BÄLLSTA 2:19 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. Sida 1 KS

S T ART-PM. Kristineberg, etapp 2 PLANERING 2015 OMFATTANDE DEL AV BÄLLSTA 2:19 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. Sida 1 KS KS 2015.024 2015.01.19 S T ART-PM PLANERING 2015 Kristineberg, etapp 2 OMFATTANDE DEL AV BÄLLSTA 2:19 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. EXPLOATERING SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN VALLENTUNA KOMMUN 186

Läs mer

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239

Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-10-21 308 Medborgarförslag om gång- och cykelväg utmed väg 153 över fastigheterna Ullared S:2 och S:5. KS 2014-239 KS KF Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Birgitta Ljung Justerande

Birgitta Ljung Justerande SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 23 november 2017 KS-2017/77 1 (1) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 23 november 2017 Tid och plats Beslutande Klockan 18:00-19:00, A-salen

Läs mer

Klockan 17:00 17:30, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge

Klockan 17:00 17:30, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen 28, Huddinge SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 13 mars 2018 SN-2018/600 1 (23) Nämnd Offentligt sammanträde Socialnämnden Ja Sammanträdesdag 13 mars 2018 Tid och plats Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Plangenomförande i Huddinge. SKL-konferens 7 maj 2019 Charlotta Thureson Giberg och Cecilia Rogvall

Plangenomförande i Huddinge. SKL-konferens 7 maj 2019 Charlotta Thureson Giberg och Cecilia Rogvall Plangenomförande i Huddinge SKL-konferens 7 maj 2019 Charlotta Thureson Giberg och Cecilia Rogvall Agenda Kort om Huddinges utveckling Vilka utmaningar i skedet mellan planering och plangenomförande har

Läs mer

Detaljplan för del av Skutviken, del av Skutviken 16:5, Pumpstation GRANSKNINGSUTLÅTANDE

Detaljplan för del av Skutviken, del av Skutviken 16:5, Pumpstation GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: SBF 2015/27 Stadsbyggnadsförvaltningen Detaljplan för del av Skutviken, del av Skutviken 16:5, Pumpstation Luleå kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2015-12-18 Bakgrund (ev.) Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Planbeskrivning. Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av. Essunga kommun Västra Götalands län. Dnr: Utökat förfarande

Planbeskrivning. Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av. Essunga kommun Västra Götalands län. Dnr: Utökat förfarande Dnr: 2018-000140 Utökat förfarande Planbeskrivning Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av Essunga kommun Västra Götalands län Samrådshandling Samrådshandling 2019 2019 Upphävande av detaljplan

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 19 december 2018 KS-2018/2732 1 (19) Nämnd Offentligt sammanträde Kommunstyrelsens arbetsutskott Nej Sammanträdesdag 19 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 09:00,

Läs mer