FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Johan Lund ADV: Jens Arnhof

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Johan Lund ADV: Jens Arnhof"

Transkript

1 FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Johan Lund ADV: Jens Arnhof FL1: Johan, du ska delges misstanke för grovt jaktbrott under tiden den 25 juli 2016 då du ska ha skjutit en järv i området kring Vidsel i Norrbottens län. Vad har du för inställning till den här delgivna misstanken? DH: Nej, inte skyldig. Om det är det du frågar. Skyldig eller inte skyldig. FL1: Ja. DH: Jag är inte skyldig. FL1: Du förnekar brott? DH: Jo. FL1: Vad har du för jobb, vad jobbar du med? DH: Renskötsel. FL1: Har du nå andra uppdrag? Nej, det kan jag väl inte påstå. Int sista åren har jag, har det varit uteslutande det. FL1: Jag tänker då är du med i nån sameby, förstår jag? DH: Jo, jag är ju, Koncessionshavare, Kalix. En Koncessionsby så jag har ja, som ha hand om renskötsel där i Kalix. FL1: Vad sa du att det hette, kon? DH: Koncensionssameby. FL1: Vad menas med det? DH: Ja, det är ju att, ja, vad ska jag förklara det. Du menar vad som är skillnad mot en vanlig sameby? FL1: Ja. DH: Ja, det är att dom som har jordbruksfastigheter och bor inom området får ha skötesrenar i byn. Så är det i Kalix och hela Tornedalen, Kalix, Haparanda, Tornedalen. Det olika byarna. Så här funkar det där. FL1: Telefonnummer till dig? DH: Till mig? FL1. Ja. DH: FL1: Har du nå andra telefonnummer? FL1: Använder du nå andra telefoner? DH: Nej, det har int, nej. FL1: Mm, jag tänker bara, har du den här telefonen, har du nån pinkod eller DH: Ja, -ohörbart- FL1: för och låsa upp den. DH: Det, det finns säkert nån pinkoder, det gör det kanske. FL1. Ja. DH: Men jag brukar alltid ha den på så jag vet inte vad jag har för pinkod. FL1: Okej. Vad adresser, vad har du för adresser? DH: Brattland Kalix, tror jag det är. Jo, FL1: Nå andra DH: Det är min adress. FL1: Har du nå andra adresser?

2 FL1. Inga andra fastigheter? FL1: Datorer, hur ser den tillgången ut? DH: Ja, jag har ju en dator jag använder eller som vi använder hemma. FL1: Vad är det för dator? DH: Ja, vad kan det vara då för dator. Vad heter den? Ja, men en sån där man har på borde. FL1: En laptop. DH: En laptop. Men va, int vet jag vad det är för märke på den, det vet jag inte. FL1: Är det nån kod för och komma in i den? DH: Nej, inte det. FL1: Surfplattor, är det nånting som ni har? DH: Nej, jag har ingen surfplatta. FL1: Åtelkameror, är det nånting som du har då? DH: Ja, vet inte Det få man väl int ha va? FL1: Har du några åtelkameror? FL1: Nej. I det här ärendet som vi nu jobbar i, i det ärendet har det förekommit nånting som kallas för hemlig telefonavlyssning. FL1: Och din telefon är en av dom telefoner som vi har lyssnat av. FL1: Vad har du för komentar till det här? DH: Har ni int nå vettigare och ägna er åt? FL1: Vad har du för relation till Robert Edelbro? DH: Ja, vi är ju, vi är ju släkt. FL1: Mm, på vilket sätt då? DH: Hans far och min är kusiner. Så vi är tremänningar då. FL1: Tony Granlund, vad har du för relation till honom? DH: Han är ju min morbror. FL1: Kan du berätta om Östen? DH: Östen? FL1: Mm. DH: Ähh, Östen Öberg eller vilken Östen? FL1: Östen, berätta om Östen. DH: Östen? Östen Edlund? FL1: Hur många känner du? DH: Ja, en. FL1: Jaha. Det här är ju inget namn så utan det här är ju för oss en plats FL1: som kallas för Östen FL1: eller Östens FL1: säger man. Ja, det är ju ett ställe i Bredsel där min ähh, farmor har vuxi upp. En fastighet. FL1: Vem är det som har den fastigheten nu? DH: Det är ju Tony som har den. Och hans sambo dom äger den tillsammans, tror jag. FL1: Tony tillsammans med sambon? FL1: Vad heter sambon då?

3 DH: Ja, det här vet ni ju. FL1: Du får svara på frågorna. DH: Jamen, om ja int vill svara påne. FL1: Nej, då behöver man inte svara. DH: Nej, gå vidare. FL1: Nej. Den morgonen den 25 juli då kontaktar Robert dig klockan 06:30 för och berätta att det finns en järv på en åtel uppe hos dig. Berätta om det. FL2: Tony. FL1: Uppe hos, ja, precis uppe hos Tony. Förlåt. FL1: Berätta om det. DH: Nej, nej, det vill jag int berätta om. FL1: Förlåt? DH: Det vill jag int berätta om. FL1: Varför vill du inte berätta om det? DH: Nej, jag känner int att det är nå ja vill säg, tala om. FL1: Den här åteln, var är den placerad? DH: Ja, jag vet int. FL1: I det här samtalet så säger ju du att du ska fara dit med valpen för och se vad han gör. Sen ringer du till Robert och så säger du att det gick bra. Vad är det som har gått bra? DH: Ja, nej, hä vill jag int prata om. FL1: I det här samtalet så berätta du även att järven klättrade upp i en gran och sen var det klart. DH: Jasså. FL1: Berätta om det. DH: Vad det så jag sa? Ordagrant. Nej, det vill jag int heller prata om. FL1: Dom här samtalen kommer du att få lyssna på sedan. DH: Ja, just det. FL1: Robert frågar i det här samtalet om storlek. FL1: Och då svarar du, ja, bollar har den då. FL1: Berätta. DH: Nej, nej. FL1: Du vill inte? FL1: I det här samtalet så framgår det även då att du ska ha tagit reda på nå skinn eller att du har tagit reda på skinnet. FL1: Vad är det för skinn du har tagit reda på? DH: Nej, jag vet inte. FL1: Du vet inte? DH: Va kan det va? FL1: Du vet inte vad det är för skinn eller vill du inte berätta det? DH: Nej, jag vill int prata om ä. FL1: Du vill inte prata om det? Och det här, av samtal så vet vi också att du tar hjälp av Tony vid Östen. DH: Med vaddå? FL1: Berätta DH: Nej, jag vet

4 FL1: om det. DH: vad de kunn va. FL1: Du ber Tony ta med sig sin hund till Östens. FL1: Varför gör du det? DH: Ja, jag vet int, det är väl så den ska få komma ut. FL1: Förlåt? DH: Det är väl så den ska få komma ut och sp röra på sig. FL1: Hund? FL1: Man har gjort husrannsakan, det innebär ju att man är och letar grejer. FL1: Mm, och i din bostad, och i din bostad har man anträffat ett skinn i en frys. FL1: Vad är det för skinn? DH: Ja, vad kan det va. FL1: Du måste berätta det för oss. DH: Jamen, det är ju ni som ha hitta nä. FL1: Jamen, vi har inte varit där jag och Sofia så vi vill att du berättar för oss vad det är för skinn. DH: Ja, jag-ohörbart- jag vet int om du fråga så där. Vad, vad, vad det är för skinn ni har hitta hos mig. Det kan jag inte svara på. FL1: Men har du mycket olika skinn i frysen eller? Ja, nå har ni hitta mer än ett skinn säkert hemma hos mig. FL1. Jamen, i frysen? DH: Jaha, ja. Vars har ni leta? FL1: Ja, det här är ju ett skinn som finns i en frys i ett hus. FL2: I boninghuset. DH: I boningshuset? FL1: Inne i huset. DH: Nej, inte inne i huset FL2: Ja, DH: annat än fiskpinnar. FL2: vi har letat i alla dina frysar. DH: Jo, jag förstår det förståss. Nej, ini boningshuset. Nej, jag kan int tänka mig att det finns nå i boxen ini i huset. Förutom fiskpinnar och glass. FL2: I uthuset då? DH: Ja, där kan det nog finnas nå annat. FL1: Vad är det för skinn då? DH: Ja, ni kan nog hitta där, kanske ni har hitta ett järvskinn där, ni kan ju ha gjort det. FL1: Vad är det för järvskinn som hittats där då? DH: Ja, jag vet int. Eller jag vet det vill jag int tala om vad det är för skinn. Fl1: Men det kan finnas ett järvskinn där? DH: Kan finnas det. FL1: Som du inte vill prata om? FL1: Men hur har det skinnet hamnat där då? DH: Ja, det, det vill jag int heller prata om. FL1: Är det du som har lagt dit det? DH: Det är då inte Sofia eller Ellen.

5 FL1: När har det hamnat i den där frysen då? DH: Ja, det vill jag int prata om heller. FL2: Nej. FL1: Har du, du, du är även misstänkt för grovt jaktbrott den 5 augusti FL1: Där du då ska ha dödat en björn genom att ha snarat den här i en fälla i området kring Morjärv i Norrbotten. FL1: Vad har du och säga om det då? DH: Nej, det är jag, är jag inte skyldig till. FL1: Det är du inte heller skyldig till? FL1: Urban Edelbro, hur känner du honom? DH: Ja, det är ju då Roberts far. FL1: Vad har du för relation med honom då? DH: Nej, int är det väl så mycke relation, vi prata ibland när vi träffas, kan svänga förbi och hälsa på där, dricka kaffe, det är väl ungefär så. Vi träffas i skogen ibland, i nån hage kanske. FL1: I nån hage? FL1: Ja. I samtal mellan dig och Robert från den 5 augusti då uppger du att "den har hållit på ett tag". FL1: Vad är det som har hållit på ett tag? DH: Nej, det vet jag int. FL1: Vet du inte eller vill du inte prata om det eller? DH: Jao men jag prata ju men jag vet inte vad du menar. (det börjar tuta 00:06:12) FL2: ohörbart- FL1: Hallå. Är du kvar Jens? Då får vi får vi ringa om. DH: Han satt i nån bil i Norge när jag prata med han. FL1: I Norge? Körde genom nån tunnel kanske har stanna. FL2: -ohörbart- FL1: Det var upptaget. OKM: Tjena. Advokaten ringde mig. FL2: Ja. OKM: Ni pratar med han eller? ADV: Jens Arnhoff. FL1: Hej. Nu är det Anneli från polisen här igen. ADV: Ja, det bröts här, ja, vi gör ett nytt försök. FL1: Vi gör ett nytt försök. Du vart, hur långt hann du med här? ADV: Björnen. FL1: Precis. Han tillfrågades hur han kände Urbans pappa eller ADV: -ohörbart- FL1: Urban Edelbro. Som var Roberts pappa. DH: Mm. FL1: Var du med där, Jens? ADV: Ja. FL1: Ja. Och det här samtalet också? ADV: Ja.

6 FL1: Det var du också med på? ADV: Ja. FL1: Vad hade du och säga om det? Att den hade hållit på ett tag. DH: Nej, jag hade ingenting och säga om det. FL1: Du vet vad det handlar om det här samtalet i alla fall? DH: Jaa, gå vidare med frågorna får vi se vars det landar. FL1: Du nämner även kamera och åtel i samtal. DH: Jasså. FL1: Vad är det för nånting då? DH: Ja, det är väl en kamera och en åtel. FL1: Vart är det, vart är den kameran? FL1: Och den åteln? DH: Nej, hä vill jag då inte prata om. FL1: Men det är din kamera och din åtel eller? DH: Naä, nä, nä, det vill jag int heller prata om. FL1: Vems är dom om det inte är ditt då? Nu ryck du på axlarna. DH: Jag vill int prata om det här. FL1: I samtal från den 7 augusti mellan dig och Robert så har det framkommit att du har fångat en hon, som du har klätt av och lämnat resterna åt masken. Vad är det för nånting som du har fångat och klätt av? DH: Vad var det för datum? FL1: Den 7 augusti. DH: Jaa, ja, det vet jag int vad det skull ha varit. FL1: Vad brukar du fånga för nånting som du klä av? DH: Nja ingenting numer. FL1: Du, DH: Nej, nej jag kan int svara. FL1: Nej. Du uppskattar att hon är närmare 200. DH: Jasså. FL1: Ja. Vad är det fö nånting som är 200? DH: Nej, jag vet int. FL1: Va? Det är nånting som är ganska stort eller? DH: Ja, det måste ju vara det. FL1: Ja. Vad är det då? DH: Jag vet int. FL1: Som du har klätt av? FL1: Och fångat? DH: Nej, jag kan int svara. FL1: Du, på vilka platser har du dom här åtelkamerorna? DH: Nej, men jag har ju inga åtelkamer. FL1: Du har inte det? FL1. Har du nå åtlar då? det har jag ju int heller. FL1: Nej. Som jag har sagt till dig då har man gjort husrannsakan då och hemma hos dig har man ju också hittat ett flertal fäller. Både i din bil FL1: och i garaget.

7 DH: Mm. FL1:berätta om dom här fällerna, vad är dom till för? DH: Ja, jag vet inte. Det är väl nå nej, det vill jag int prata om heller. Jag vet int. Kan int säga. FL1: Men det är dina fäller? DH: Det kan jag int heller säga. FL1: Vem är det annars som skulle ha dom här fällerna? Är det frun eller? DH: Nej, det är det inte. FL1. Nej. DH: Nej, Sofia har int nå med nånting och göra. Så klart. Nå mer vill jag int säga. FL1: Mm. FL2: Är det dina grejer eller? DH: Jag vill int prata om det. FL1: Du, i garaget har du ju också en frys. DH: Hm. FL1: Vad har du i den frysen då? DH: Ja, det är väl kött. FL1: Mer då? DH: Kanske finns nå annat där också. FL1: Ja, vad då? DH: Ja, ni har väl tittat ien. FL1: Inte vi. Inte jag och Sofia. DH: Jaha, jaha. Era kolleger då? FL1: Dom har tittat. Kan du berätta vad som finns i den frysen? DH: Nej, det kan dom få berätta för mig istället. FL1: Då ska jag säga dig att där han man hittat ett björnskinn. FL1: Vad är det för björnskinn? DH: Ja, nej, det kan jag heller int prata om vad det är för nåt. FL1: Är ditt björnskinn? DH: Det är inte Sofias. FL1: Nähä. FL2: Är det nån annan person som har saker i din och Sofias frys? DH: Nej det är det inte, nej. FL2: Är det ditt björnskinn? DH: Ja, det är int Sofias i alla fall. Nå mer kan jag int FL1: Inte Sofias och inte nån annans? DH: Nej, nej då får ni tolka det. FL1: Då tolkar vi det. Jens, har du nå frågor? ADV: Nej, inte i nuläget. FL1: Nej, då tycker jag att vi avbryter förhöret och klockan är 14:40.

FL1: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Robert Edelbro ADV: Jonas Westerlund

FL1: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Robert Edelbro ADV: Jonas Westerlund FL1: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Robert Edelbro ADV: Jonas Westerlund FL1: Så jag tänkte jag börja, som du ser här så är det ju två misstankar som du är misstänkt för så vi ska börja med den

Läs mer

FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Tony Granlund ADV: Lars Grönberg

FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Tony Granlund ADV: Lars Grönberg FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Tony Granlund ADV: Lars Grönberg FL1: Tony, du ska delges misstanke gällande Grovt jakthäleri under tiden 25/7 2016 där du ska ha använt dig av en olovligt skjuten

Läs mer

FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson KJ: Kristoffer Josefsson DH: Johan Lund ADV: Jens Arnhof

FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson KJ: Kristoffer Josefsson DH: Johan Lund ADV: Jens Arnhof FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson KJ: Kristoffer Josefsson DH: Johan Lund ADV: Jens Arnhof FL1: Johan, misstankarna mot dig kvarstår, de som du har delgivits tidigare. Vad har du för inställning till

Läs mer

FL1: jag påstår att det döda djuret är en järv. Vad säger du om det Johan?

FL1: jag påstår att det döda djuret är en järv. Vad säger du om det Johan? FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Johan Lund ADV. Jens Arnhof FL1: Så Johan något att säga sedan förra förhöret? Någonting som du vill berätta för oss? FL1: Nej. I förra förhöret så uppgav du

Läs mer

FL1: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Robert Edelbro Adv: Jonas Vesterlund

FL1: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Robert Edelbro Adv: Jonas Vesterlund FL1: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Robert Edelbro Adv: Jonas Vesterlund FL: Är det nånting som du vill säga sen tidigare förhör Robert, som du vill tillägga eller? DH: Nej, jag vet inte. FL: Inget

Läs mer

FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Rune Stokke ADV: Lisa Länta

FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Rune Stokke ADV: Lisa Länta FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Rune Stokke ADV: Lisa Länta FL1: Du delgavs i förra förhöret att det har förekommit hemlig telefonavlyssning. FL1: Och i det här förhöret så ska du få lyssna

Läs mer

DH: Urban Edelbro FL: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo ADV: Lennart Wiklund

DH: Urban Edelbro FL: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo ADV: Lennart Wiklund DH: Urban Edelbro FL: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo ADV: Lennart Wiklund FL: Jag ska delge dig en ny misstanke. Du är misstänkt för grovt jaktbrott den 3 juni 2016 genom att uppsåtligen ha jagat och

Läs mer

FL1: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Robert Edelbro Adv: Jonas Vesterlund

FL1: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Robert Edelbro Adv: Jonas Vesterlund FL1: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Robert Edelbro Adv: Jonas Vesterlund FL1: Då ska jag börja med och informera dig om att den misstanken som du delgavs i förra förhöret den kvarstår. Har du nån

Läs mer

FL: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Urban Edelbro Adv: Lennart Wiklund

FL: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Urban Edelbro Adv: Lennart Wiklund FL: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Urban Edelbro Adv: Lennart Wiklund FL: Jag ska börja med att informera dig om att den misstanke som du delgavs vid det förra förhöret den står kvar, så att du

Läs mer

FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Rune Stokke ADV: Lisa Länta

FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Rune Stokke ADV: Lisa Länta FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Rune Stokke ADV: Lisa Länta FL1: Rune, misstanken mot dig som du delgavs tidigare den kvarstår så jag tänker fråga dig om din inställning. DH: Nää ja ä int, jag

Läs mer

FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Rune Stokke ADV: Lisa Länta

FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Rune Stokke ADV: Lisa Länta FL1: Anneli Ackemo FL2: Sofia Karlsson DH: Rune Stokke ADV: Lisa Länta FL1: Rune du ska delges misstanke om brott mot vapenlagen genom att i din bostad inneha ammunition, 15 patroner kaliber 30-06 på hylla

Läs mer

DH: Robert Edelbro FL: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo ADV: Jonas Westerlund

DH: Robert Edelbro FL: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo ADV: Jonas Westerlund DH: Robert Edelbro FL: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo ADV: Jonas Westerlund FL: Jag ska delge dig misstanke om olaga vapeninnehav genom att du i din bostad innehaft följande ett repeterkulgevär av märket

Läs mer

DIAMANTEN. Simon var i skolan och jobbade med matte, han kom till ett tal som handlade om diamanter.

DIAMANTEN. Simon var i skolan och jobbade med matte, han kom till ett tal som handlade om diamanter. DIAMANTEN Simon var i skolan och jobbade med matte, han kom till ett tal som handlade om diamanter. Han lutade sig tillbaka i sin stol och tänkte, tänk om jag hittar diamant. Simon hoppade till när skolklockan

Läs mer

FL:Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Kjell Sundvall

FL:Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Kjell Sundvall FL:Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo DH: Kjell Sundvall FL: Jag tänkte Kjell du ska få berätta, du jobbar ju på Länsstyrelsen i Norrbottens län så jag tänkte att du får börja med att beskriva vad du har

Läs mer

Protokollbilaga. Delgiven information om förenklad delgivning vid ett personligt möte genom att skriftlig information överlämnats

Protokollbilaga. Delgiven information om förenklad delgivning vid ett personligt möte genom att skriftlig information överlämnats Protokollbilaga Åklnr AM-89256-16 Signerat av Enhet Polisregion Nord, Grova brott 1 PO Västerbotten Handläggare (Protokollförare) Inspektör Anneli Ackemo Bitr. handläggare Inspektör Sofia Karlsson Undersökningsledare

Läs mer

(Johanna och Erik pratar mycket bred skånska.) Johanna. Erik. Men måste vi verkligen? Johanna. Erik. Klart jag gör. Johanna

(Johanna och Erik pratar mycket bred skånska.) Johanna. Erik. Men måste vi verkligen? Johanna. Erik. Klart jag gör. Johanna ( och pratar mycket bred skånska.) Jag är en främling i detta land, men detta land är ingen främling i mig! Men måste vi verkligen? Vet du vem som sa så? Klart jag gör. Vet du vem som kände sig som en

Läs mer

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och Jag och min morbror. Jag var hemma själv och satt i soffan. Jag har inget och göra. Vart är tv kontrollen någonstans? Har mamma tagit bort kontrollen? Jag får väl leta sa jag med en suck. Ring ring, är

Läs mer

Protokollbilaga. Delgiven information om förenklad delgivning vid ett personligt möte genom att skriftlig information överlämnats

Protokollbilaga. Delgiven information om förenklad delgivning vid ett personligt möte genom att skriftlig information överlämnats Protokollbilaga Åklnr AM-89256-16 Signerat av Enhet Polisregion Nord, Grova brott 1 PO Västerbotten Signerat datum Handläggare (Protokollförare) Inspektör Anneli Ackemo Bitr. handläggare Inspektör Sofia

Läs mer

Nja, man vet inte riktigt hur lång tid det tar men om en stund är det nog din tur! Hur mår du? Vill du ha en tablett eller nåt?!

Nja, man vet inte riktigt hur lång tid det tar men om en stund är det nog din tur! Hur mår du? Vill du ha en tablett eller nåt?! $.87(1 AKUTEN Introduktion: Det här dramat handlar om mannen som låg vid Betesdadammen och väntade på att få hjälp ned i en bassäng. Det var nämligen så att när vattnet kom i rörelse så hade vattnet en

Läs mer

DAVID. BITTAN Jaha. Ja så kan man ju också lösa're, men va säger tjejerna då? CASPAR

DAVID. BITTAN Jaha. Ja så kan man ju också lösa're, men va säger tjejerna då? CASPAR (Kommer in på scenen igen.) Men har ni bara en säng pojkar? Den var ju väldigt stor visserligen, nästan som en dubbelsäng. Men var sover döh David? Alltså vi...alltså jag...jag menar... (Slår ihop händerna,

Läs mer

Utskrift av inspelat samtal hos Arbetsförmedlingen

Utskrift av inspelat samtal hos Arbetsförmedlingen BJÖRN L BERGLUND UTSKRIFT AV SAMTAL HOS AF 1 (9) Utskrift av inspelat samtal hos Arbetsförmedlingen Samtalet ägde rum hos Arbetsförmedlingen i Sollentuna tisdag 13 juni 2006 kl. 11.00 Inspelningen är cirka

Läs mer

Kapitel 1 Vad händer? Kapitel 2 Brevet. Konstigt.

Kapitel 1 Vad händer? Kapitel 2 Brevet. Konstigt. Ludvig!!!! Broman Kapitel 1 Vad händer? Hej jag heter,holger jag är åtta år. Jag går på en super trist skola som heter stripo. Min bästis heter Oscar Rumpeson. Men han är i Africa nu. Men vänta litet!

Läs mer

Kapitel 2 Övernattning

Kapitel 2 Övernattning Kapitel 1 Sommarlov Det var den tolfte juni, jag hade precis fått sommarlov och firade det med en glass med mina två bästa kompisar, Maj och Isabell. Efter glassen satt vi och pratade på en bänk i parken.

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN sid 2 KAPITEL 2 HEMLIGA KOJAN sid 4 KAPITEL 3 BROTTET sid 6 KAPITEL 4 ORMEN OCH ÖRNEN sid 7 KAPITEL 5 FEL MISSTÄNKTA sid 8 KAPITEL 6 AVSLÖJAD sid 10 KAPITEL

Läs mer

Killen i baren - okodad

Killen i baren - okodad Killen i baren - okodad 1. R: (Säger sitt namn och hälsar välkommen.) K: Tack. Ja, e hmm jag tänkte väl bara säga så här att det känns djävligt konstigt å vara här. Jag brukar gå till doktorn när jag...

Läs mer

Förundersökningsprotokoll

Förundersökningsprotokoll Förundersökningsprotokoll Åklnr AM-89256-16 Signerat av Enhet Polisregion Nord, Grova brott 1 PO Västerbotten Handläggare (Protokollförare) Inspektör Anneli Ackemo Bitr. handläggare Inspektör Sofia Karlsson

Läs mer

jonas karlsson det andra målet

jonas karlsson det andra målet jonas karlsson det andra målet noveller wahlström & widstrand 064802Det andra målet.orig.indd 3 12/21/06 3:03:00 PM Wahlström & Widstrand www.wwd.se Jonas Karlsson 2007 Tryck: GGP Media GmbH, Tyskland

Läs mer

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats. Kapitel 1 hej Jag heter Eric Knutson och är 9 år. Jag har ljust hår och jag är ganska kort jag gillar att spela fotboll och innebandy. Min mamma heter Karin och hon har också har just hår. Min pappa heter

Läs mer

Thomas i Elvsted Kap 3.

Thomas i Elvsted Kap 3. Kap 3 Nu börjar träningen Imre, inte Ymre När kommer din pappa, frågar jag Lappen, vi kanske ska dela upp innan. Han är redan hemma, han jobbar på Metallen med datorer, säger Lappen, så vi ska nog strax

Läs mer

Förundersökningsprotokoll

Förundersökningsprotokoll Förundersökningsprotokoll Åklnr AM-89256-16 Signerat av Enhet Polisregion Nord, Grova brott 1 PO Västerbotten Handläggare (Protokollförare) Inspektör Anneli Ackemo Bitr. handläggare Inspektör Sofia Karlsson

Läs mer

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kapitel 1 Hej Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kalle är min bästis. Vi går i samma klass. Kalle har massor av coola tv och dataspel. Jag är rädd för

Läs mer

Författare: Thea kjellström och Julia Ahola

Författare: Thea kjellström och Julia Ahola Författare: Thea kjellström och Julia Ahola Klass 5a har bestämt att fredag den 13 då ska dom sova över på skolan. Alla är hemma och packar och dom ska mötas vid Rimini klockan 5. Nu går dom in i skolan

Läs mer

Förundersökningsprotokoll

Förundersökningsprotokoll Förundersökningsprotokoll Åklnr AM-89256-16 Signerat av Enhet Polisregion Nord, Grova brott 1 PO Västerbotten Handläggare (Protokollförare) Inspektör Anneli Ackemo Bitr. handläggare Inspektör Sofia Karlsson

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började Blodfrost Värsta samtalet jag någonsin fått. Det hände den 19 december. Jag kunde inte göra någonting, allt stannade, allt hände så snabbt. Dom berättade att han var död, och allt började så här: Det var

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

I Barnavdelningen på 1177.se kan du även läsa och se film om oss och många fler. Ville blir undersökt med datortomografi

I Barnavdelningen på 1177.se kan du även läsa och se film om oss och många fler. Ville blir undersökt med datortomografi I Barnavdelningen på 1177.se kan du även läsa och se film om oss och många fler. Ville blir undersökt med datortomografi 1 1 Den här sagan finns som film också I Barnavdelningen på 1177 Vårdguidens webbplats

Läs mer

Mitt Jobb svenska som andraspråk

Mitt Jobb svenska som andraspråk Sara elektriker AV-nummer 41511tv 2 Programvinjett /Sara är i en lägenhet, hon spikar, borrar och monterar./ SARA elektriker. Jag är utbildad starkströmselektriker. Jag har ju alltid gillat mycket tekniska

Läs mer

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte locka fram monstret. Läs för att få veta mer. EBBA

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra.

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra. Den hemliga roboten Asta, Bea och Cesar har fått ett uppdrag av deras lärare Olle. Uppdraget var att de skulle hitta en bok i skolbiblioteket som Olle skulle läsa som högläsning på morgonen i klassrummet.

Läs mer

DH: Urban Edelbro FL: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo ADV: Lennart Wiklund

DH: Urban Edelbro FL: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo ADV: Lennart Wiklund DH: Urban Edelbro FL: Sofia Karlsson FL2: Anneli Ackemo ADV: Lennart Wiklund FL: Jag ska delge dig misstanke om olaga vapeninnehav genom att du i din bostad innehaft följande: En pistol av märket High

Läs mer

TRO. Paula Rehn-Sirén. Här nedan finns de tre första scenerna ur pjäsen TRO. Kontakta författaren ifall du vill läsa pjäsen i sin helhet.

TRO. Paula Rehn-Sirén. Här nedan finns de tre första scenerna ur pjäsen TRO. Kontakta författaren ifall du vill läsa pjäsen i sin helhet. Här nedan finns de tre första scenerna ur pjäsen TRO. Kontakta författaren ifall du vill läsa pjäsen i sin helhet. TRO Paula Rehn-Sirén Personer: Tove Robert Olivia DEL 1 (Vi befinner oss i ett trevåningshus.

Läs mer

MORDET : vid polisstationen, telefonen ringer och Anders svarar. - Hej du har kommit till Polisstationen vad har hänt?

MORDET : vid polisstationen, telefonen ringer och Anders svarar. - Hej du har kommit till Polisstationen vad har hänt? MORDET Carl går upp för trappan och sätter sig vid datorn. Det har varit en jobbig och slitsam dag. Han går in på datorn och kollar sina mejl. Han hör ett brummande och kollar ut och där står en motorcykel

Läs mer

TW Jag tror du har missuppfattat ganska mycket.

TW Jag tror du har missuppfattat ganska mycket. 20150129 Telefonsamtal mellan Tony Wanderoy och Jonas Galotta Tony Wanderoy Jonas Galotta Ja, det är Tony. Hej Tony, Jonas Galotta. Hej Hur mår Du? Jag mår bra Bra! Du, jag skulle vilja fråga Dig lite

Läs mer

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla Kapitel 1 Hej jag heter Albert och är 8 år. Jag går på Albertskolan i Göteborg. Min fröken heter Inga hon är sträng. Men jag gillar henne ändå. Mina nya klasskompisar sa att det finns en magisk dörr på

Läs mer

Den kidnapade sångerskan. Anna, Camille och Axel

Den kidnapade sångerskan. Anna, Camille och Axel Den kidnapade sångerskan Anna, Camille och Axel kapitel 1 Här får ni träffa Fru Gurka Kapitel 2 Fru Gurka får ett bråt Hej, jag heter fru Gurka och är dektektiv på fritiden. Jag är på jobbet och sitter

Läs mer

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och Ön Teodor Kapitel 1 Jag sitter på planet och är väldigt trött. Sen 10 minuter senare så hör jag att planet skakar lite. Det luktar bränt och alla på planet är oroliga. Därefter tittar jag ut och jag tror

Läs mer

El-cykeln. Text: Vase &Fuglsang Översättning: Lennart Jensen, augusti 2014 Bearbetat: Helsingborgsrevyn, november 2014

El-cykeln. Text: Vase &Fuglsang Översättning: Lennart Jensen, augusti 2014 Bearbetat: Helsingborgsrevyn, november 2014 El-cykeln Text: Vase &Fuglsang Översättning: Lennart Jensen, augusti 2014 Bearbetat: Helsingborgsrevyn, november 2014 En medelålders kvinna () står i vardagsrummet. Det finns en soffa med bord och en golvlampa.

Läs mer

Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola

Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola En vanlig höstdag så ska klass 5a gå på utflykt till den gamla fyren. Alla har med sej massäck, när dom väl kom fram till fyren så berättade Tommy dess historia.

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Kapitel 3. Här är en karta över ön

Kapitel 3. Här är en karta över ön Kap 1 Skeppet Jag var på en färja och jag skulle över till Danmark och spela Champions League finalen som är det bästa man kan vinna i fotbollsvärlden. Jag spelar i FC Liverpool och vi ska möta Bayern

Läs mer

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det Kapitel 1 -Hej Hej jag heter Minna. Min skola heter Santaskolan. Jag är 11 år. Min bästa kompis heter Smilla. Hon och jag har länge undrat över en dörr på skolan den tycker vi är märklig. Den ligger i

Läs mer

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar.

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar. innehållsförteckning Kap 1 Byxor s.1 Kap 2 Kidnappad s.2 Kap 3 den stora resan s.3 Kap 4 Hittat honom s.4 kap 5 Ingen tror oss s.5 Kap 6 Äntligen fångade s.6 BYXOR $$ Kap 1 Linus satt en tidig lördagmorgon

Läs mer

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix ABC klubben Historiestund med mormor Asta Av Edvin Bucht 3a Djuptjärnsskolan Kalix Nu är Lea, Jacob och Dennis på väg till sin mormor, Asta som hon heter. Dom körde från orten Kalix, till deras mormor,

Läs mer

Förundersökningsprotokoll

Förundersökningsprotokoll Förundersökningsprotokoll Åklnr AM-89256-16 Signerat av Enhet Polisregion Nord, Grova brott 1 PO Västerbotten Handläggare (Protokollförare) Inspektör Anneli Ackemo Bitr. handläggare Inspektör Sofia Karlsson

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

Den magiska dörren. Albin Vesterlund

Den magiska dörren. Albin Vesterlund Den magiska dörren Albin Vesterlund 1 Hej Hej jag heter Isabella jag är 10 år. Jag älskar att ha kjol och klänning och jag har lockigt blont hår och jag älskar sandal. Och jag går på Kyrkmons skola. Min

Läs mer

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten Den försvunna diamanten Jag sitter utanför museet i London, jag ser en man gå lite misstänksamt ut genom dörren. Jag går in på museet och hör att personalen skriker och säger att diamanten är borta. Diamanten

Läs mer

Telefonsamtal Västtyska ambassaden 24/4-1975 1. Lutz Taufer och Ingrid Stoecker 2. Lutz Taufer och Ingrid Stoecker

Telefonsamtal Västtyska ambassaden 24/4-1975 1. Lutz Taufer och Ingrid Stoecker 2. Lutz Taufer och Ingrid Stoecker Telefonsamtal Västtyska ambassaden 24/4-1975 1. Lutz Taufer och Ingrid Stoecker Kommando Holger Meins. Det här är fru Stoecker. Vi har två läkare här. Min man är inte helt frisk. Kan ni inte byta ut honom

Läs mer

Dagboken av Melker p

Dagboken av Melker p Dagboken av Melker p 19 september Hej dagboken jag heter Alexander. Jag kallas för Alex. Jag glömde förresten säga vad jag heter i efternamn: Krulle. Jag ska till skolan. Jag fick dig i present för jag

Läs mer

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da! Drogad Det var en helt vanlig lördags morgon, klockan var 4:33 det var kallt och snöade ute. Idag skulle jag och min pojkvän åka på skidresa i en vecka i Lindvallen, det är första gången för min pojkvän

Läs mer

I sjunde himlen Text: Vase & Fuglsang Översättning: Lennart Jensen

I sjunde himlen Text: Vase & Fuglsang Översättning: Lennart Jensen I sjunde himlen Text: Vase & Fuglsang Översättning: Lennart Jensen Scenbild: Bardisk och två småbord med stolar En kille () kommer in med solglasögon, hjälm under armen och en liten ryggsäck som han ställer

Läs mer

1 december B Kära dagbok!

1 december B Kära dagbok! 1 december B Kära dagbok! (Fast egentligen är det ju ingen dagbok, utan en blå svenskaskrivbok från skolan. Jag bad fröken om en ny och sa att jag hade tappat bort den andra. Sen kan jag bara säga att

Läs mer

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Monstret #cool - Hörde du ljudet Mario nej nu kommer det igen, sa Lunde. - Sluta larva dig. Kom nu så går vi till idrotten, sa

Läs mer

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa?

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa? 1 Ett meddelande Lyssna på meddelandet. Sätt kryss för rätt svar. Du får lyssna två gånger. Hej Peter! Jag är lite försenad. Jag hinner inte komma till klockan sex. Jag måste köra mamma till ögonläkaren.

Läs mer

Berättarstunden. Termin 2: Fred & Frida show. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 2: Fred & Frida show. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 2: Fred & Frida show Söndagsskolmaterial Innehåll Termin 2 Fred & Frida show s. Förord Beskrivning Lektion 1 Lektion 2 Lektion 3 Lektion 4 Lektion

Läs mer

Jonathan Lehtonen DEREALISATION

Jonathan Lehtonen DEREALISATION Jonathan Lehtonen DEREALISATION 1. Ett rum med en hatthylla. och ligger/står intill varandra på scen. Jag kom undan. Jag kom undan med det. Jag gjorde det och jag kom undan. Jag är en hjälte. En hjälte!

Läs mer

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något. Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Julia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 8 år, jag tycker om att ha vänner. Min favoritfärg är turkos och svart.jag har många kompisar på min skola. Mina kompisar heter Albin,

Läs mer

TÖI ROLLSPEL F 006 Sidan 1 av 6 Försäkringstolkning

TÖI ROLLSPEL F 006 Sidan 1 av 6 Försäkringstolkning ÖI ROLLSPEL F 006 Sidan 1 av 6 Försäkringstolkning Ordlista försäkringsbesked förmåner rättigheter gravid graviditet föräldrapenning förlossning havandeskapspenning värk yrsel omplacera omplacering sysselsättning

Läs mer

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.! Dag 1 Det är en varm och solig fredag över potatis land. Moa potatisson äter glass på sin balkong i rad huset. hennes mamma är i London. Moa har sommarlov. Moa ska ha födelsedagskalas på söndag hon har

Läs mer

Killen i baren. 2.R: Okej, så du är inte här riktigt för att du själv vill det. (Komplex reflektion; Empati+)

Killen i baren. 2.R: Okej, så du är inte här riktigt för att du själv vill det. (Komplex reflektion; Empati+) Killen i baren Målbeteende: Att minska alkoholkonsumtion 1.R: (Säger sitt namn och hälsar välkommen) (Okodat) K: Tack. Ja, e hmm... jag tänkte väl bara säga så här att det känns djävligt konstigt att vara

Läs mer

judendomen Judendomen är en religion. Judendomen är en av

judendomen Judendomen är en religion. Judendomen är en av Ylvas Tidning! judendomen Judendomen är en religion. Judendomen är en av de 5 största religionerna i världen. Judarna bodde först i Palestina med blev utkörda, så de fick fly till andra länder. Idag finns

Läs mer

Förundersökningsprotokoll

Förundersökningsprotokoll Förundersökningsprotokoll Åklnr AM-89256-16 Signerat av Enhet Polisregion Nord, Grova brott 1 PO Västerbotten Handläggare (Protokollförare) Inspektör Anneli Ackemo Bitr. handläggare Inspektör Sofia Karlsson

Läs mer

Mitt Jobb svenska som andraspråk

Mitt Jobb svenska som andraspråk Buba veterinär Avnr 41511tv1 Programvinjett Programmanus /Veterinären Buba Badjie tar emot dagens första patient, en katt, på djurkliniken i Bromma./ -Tjena. Vem är du? Vad ska vi göra med dig? /Buba böjer

Läs mer

Mitt Jobb svenska som andraspråk

Mitt Jobb svenska som andraspråk AV-nummer 41511tv 1 Mitt Jobb svenska som andraspråk Programvinjett Buba veterinär /Veterinären Buba Badjie tar emot dagens första patient, en katt, på djurkliniken i Bromma./ Kattens ägare: Tjena. Vem

Läs mer

Varför??? För om han säger ja så kan vi snoka runt och se om vi hittar några bevis på att de kommer tillbaka,idiot!!!

Varför??? För om han säger ja så kan vi snoka runt och se om vi hittar några bevis på att de kommer tillbaka,idiot!!! !!!!!!! mullvadarnas näste Jag, John & Diana skulle träffas i en gränd på NewYorkgatan. När John och Diana hade kommit till gränden sa John Vad gör vi här??? Jag stirrade på John som ett levande frågetecken,

Läs mer

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack KAPITEL 6 Verb: preteritum Imperativ Tala +de Ring +de Läs* +te Må +dde preteritum talade ringde läste mådde *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex:

Läs mer

förstod man vart man skulle och man bara kände hur fort man åkta uppåt mot rymden. Kapitel 3-SMS från rymden Vi var så nervösa och lite rädda men vi

förstod man vart man skulle och man bara kände hur fort man åkta uppåt mot rymden. Kapitel 3-SMS från rymden Vi var så nervösa och lite rädda men vi (Rymdresan) Swessy är en helt vanlig kille på 13 år som bor i Gotland. Mina kompisar Ebba, Kevin, Wilma och Pontus. Jag tänkte fråga dem om de var ensamma någon kväll. Och det blev då den 12/3 2015 sen

Läs mer

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ.

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. Höra 1 Varför kommer de för sent? Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. A Ursäkta mig, jag skyndade mig så mycket jag

Läs mer

I do for money sattes upp i regi av Åsa Olsson på Dramalabbet under Teater Scenario 2008.

I do for money sattes upp i regi av Åsa Olsson på Dramalabbet under Teater Scenario 2008. I do for money sattes upp i regi av Åsa Olsson på Dramalabbet under Teater Scenario 2008. (journalist) och (sexsäljare) befinner sig i en bar i Pattaya, Thailand. En intervjusituation. och det va som om

Läs mer

Intervju Guide. Europeiska flyktingfonden

Intervju Guide. Europeiska flyktingfonden Intervju Guide Europeiska flyktingfonden Egna anteckningar 1. Presentation 4 2. Grundregler 4 3. Inledning av intervjun 5 4. Substantiella fasen 5 5. Paus 8 6. Kompletterande frågor 9 7. Förtydliganden

Läs mer

PÅ HÄKTET JÖNKÖPING KRIM: VÅRD

PÅ HÄKTET JÖNKÖPING KRIM: VÅRD Till dig som ska på besök hos oss PÅ HÄKTET JÖNKÖPING KRIM: VÅRD TILL DIG SOM ÄR BARN Du är inte ensam. På nästan varje skola och i varje bostadsområde finns det barn som också har en mamma, pappa eller

Läs mer

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen.

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen. - manus ver.2 INT Sovrum dag En kille ligger och sover i hans väldigt städade, prydliga rum. Det är JIM. Ett foto av hans mor och en väckarklocka syns på nattduksbordet. Han sätter sig upp nöjd 2 sekunder

Läs mer

Balen börjar klockan sju. Farmor tycker om att titta på människorna på slottet. Kvinnorna har så vackra klänningar på sig.

Balen börjar klockan sju. Farmor tycker om att titta på människorna på slottet. Kvinnorna har så vackra klänningar på sig. Kapitel 14 Sjuk Aktivering 14.1. Självständighetsmiddag hos farmor, del 1 och 2. Vi lär oss om olika sjukdomar på svenska samt repeterar imperfekt. På väggen finns plansch/affisch med verb samt verbkort.

Läs mer

Efter att jag byggt mitt bo är jag väldigt hungrig, efter långt slit märker jag att det inte finns något på stranden så jag hugger mer material så

Efter att jag byggt mitt bo är jag väldigt hungrig, efter långt slit märker jag att det inte finns något på stranden så jag hugger mer material så Ön av Gabbe KAPITEL 1 Jag sitter på ett plan och lyssnar på Arne alligator så hör jag en smäll. Alla skriker: AAAAAAAAA` Jag förstår att något hemskt håller på att hända. Plötsligt ser jag brandrök och

Läs mer

Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum

Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum Stella Lindbäck Molly Victoria von Bubbelgum vaknade av att det lät som att ett fönster krossades. Hon vågade inte gå ner och kolla. Men hon sprang ner för trappan

Läs mer

Ungas attityder till att vittna

Ungas attityder till att vittna Ungas attityder till att vittna - En enkätundersökning bland 1 650 ungdomar i Stockholms län som besökte Ung08 i augusti 2007 Inledning Våga Vittna är ett arbete för att starta en dialog med ungdomar om

Läs mer

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Kap 1 hej Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan. Min bästa vän heter Emil, Emil gillar fotboll och innebandy.

Läs mer

Eva Bernhardtson Louise Tarras. Min mening. Bildfrågor (diskutera)

Eva Bernhardtson Louise Tarras. Min mening. Bildfrågor (diskutera) Eva Bernhardtson Louise Tarras Min mening Bildfrågor (diskutera) Folkuniversitetets förlag Box 2116 SE-220 02 Lund tel. 046-14 87 20 www.folkuniversitetetsforlag.se info@folkuniversitetetsforlag.se Information

Läs mer

Kap,1. De nyinflyttade

Kap,1. De nyinflyttade Kap,1 De nyinflyttade Det är mitt i sommaren och Clara sitter i fönstret och tittar ut, hon ser dem nyinflyttade bära in flyttkartonger. Mamma hade sagt att dom hade en tjej som är lika gammal som Clara.

Läs mer

Jag åker in i molnet. Piloten säger att vi flyger över Bermuda triangeln. Jag tycker att det är en spännande plats Bermudatriangeln.

Jag åker in i molnet. Piloten säger att vi flyger över Bermuda triangeln. Jag tycker att det är en spännande plats Bermudatriangeln. Bermudatriangeln Jag åker in i molnet. Piloten säger att vi flyger över Bermuda triangeln. Jag tycker att det är en spännande plats Bermudatriangeln. Jag har hört att plan har oket över här och inte klarat

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig.

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig. Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig. Hon och jag går i samma klass, 4A på Grundhögskolan.

Läs mer

Författare: Umm Shifaa Illustrationer: M. Lindholm Umm Abdir-Rahman Layout & typografi: Leia Form Sammanställd av: Sonya Umm Ilyas

Författare: Umm Shifaa Illustrationer: M. Lindholm Umm Abdir-Rahman Layout & typografi: Leia Form Sammanställd av: Sonya Umm Ilyas IBRAHIMS EID Författare: Umm Shifaa Illustrationer: M. Lindholm Umm Abdir-Rahman Layout & typografi: Leia Form Sammanställd av: Sonya Umm Ilyas Bokens rättigheter tillhör: Sonya Umm Ilyas I samarbete med

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Kampen mot klockan - funderingsfrågor, diskussion om tid och skrivövning Ämne: Svenska, SVA, Årskurs: 7-9 Lektionstyp: reflektion, diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Upp och hoppa! hojtar mamma.

Läs mer

(suckar) olika, olika, olika grejor äh, dom flesta grejerna har med jobbet att göra

(suckar) olika, olika, olika grejor äh, dom flesta grejerna har med jobbet att göra Förhör med Bilevicius, Nerijus; 2015-06-14 12:27 diarienr: 5000-K698204-15 1363 Äh, för tillfället, typ (suckar) olika, olika, olika grejor äh, dom flesta grejerna har med jobbet att göra, försök äh, visualisera

Läs mer

Leo och Tigi på äventyr. En berättelse författad av 3B i december 2014

Leo och Tigi på äventyr. En berättelse författad av 3B i december 2014 Leo och Tigi på äventyr En berättelse författad av 3B i december 2014 1. Grottan Det var en gång en Tiger och en Leopard. Tigern heter Tigi. Tigi är brun. Leoparden heter Leo. Leo är fläckig. - Oj vad

Läs mer

Räkna med Rutiga Familjen

Räkna med Rutiga Familjen Räkna med Rutiga Familjen Ett grafiskt mattespel som behandlar de fyra räknesätten med positiva och negativa tal. Utan siffror och symboler. Med lärande agenter. Saga Http://rutigafamiljen.se 2008-11-06

Läs mer

Den magiska dörren. Författare Deni saeed

Den magiska dörren. Författare Deni saeed Den magiska dörren Författare Deni saeed Kap1 Hej jag heter Kristian. Jag är 10 år. Jag har en kompis, men han är inte riktigt min vän, jag är bara hans kompis för hans farsa är miljonär. Jag är lite rädd

Läs mer

Innehållsförteckning. Introduktion. Kapitel 1Introduktion. sid 1. Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3. Kapitel 3Döskallemasken. sid 5

Innehållsförteckning. Introduktion. Kapitel 1Introduktion. sid 1. Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3. Kapitel 3Döskallemasken. sid 5 Innehållsförteckning Kapitel 1Introduktion. sid 1 Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3 Kapitel 3Döskallemasken. sid 5 Kapitel 4 De misstänkta. sid 7 Kapitel 5 Förhöret. sida 9 Kapitel 6 Den splitternya bilen. sida

Läs mer