Information och rutin om Yttrande och beslut om mottagande till nationella program och sökbara Introduktionsprogram (IM)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information och rutin om Yttrande och beslut om mottagande till nationella program och sökbara Introduktionsprogram (IM)"

Transkript

1 Information och rutin om Yttrande och beslut om mottagande till nationella program och sökbara Introduktionsprogram (IM) Beroende på var den sökande bor och i vilken kommun det sökta nationella programmet finns, kan den sökande vara första- eller andrahandsmottagen. Förstahandsmottagen anses den vara som söker till: Nationellt program i hemkommunen/samverkansområdet. Nationellt program i annan kommun om programmet inte erbjuds i hemkommunen/samverkansområdet. Önskad inriktning i annan kommun om inriktningen inte erbjuds i hemkommunen/samverkansområdet. Friskolor i hela landet En elev som vistas i ett sådant hem för vård eller boende som avses i 6 kap 1 socialtjänstlagen (2001:453) ska vid beslut om mottagande enligt första stycket jämställas med den som är hemmahörande i kommunen eller samverkansområdet för utbildningen. Beslut från socialtjänsten bifogas som personligt skäl. Övriga är andrahandsmottagna, d.v.s. antas till programmet i mån av plats. För ansökningar utanför sökandes hemkommun/samverkansområde ska blankett med yttrande skickas från den sökandes hemkommun till huvudman för det sökta nationella programmet. Huvudman beslutar om sökande ska mottas i första- eller andrahand. Sökande kan anföra personliga skäl för att mottas i första hand. Dessa ska prövas av huvudman för sökt program. Personliga skäl Sökande kan anföra personliga skäl till att bli förstahandsmottagen. Mottagande huvudman tar beslut om mottagande. Beslut om mottagande i andra hand kan överklagas. Exempel på vad som kan vara personliga skäl: Lång resväg Nära anhörig är enda undervisande lärare på det sökta programmet i hemkommunen Sökande har utsatts för hot i hemkommunen Medicinska skäl (t ex regelbunden behandling) En elev som vistas i ett sådant hem för vård eller boende som avses i 6 kap 1 socialtjänstlagen (2001:453) ska vid beslut om mottagande enligt första stycket jämställas med den som är hemmahörande i kommunen eller samverkansområdet för utbildningen. Beslut från socialtjänsten bifogas som personligt skäl. Att anföra själva utbildningen är inget personligt skäl, se även Skollagen 16 kap.44 Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) Om sökande har sökt en NIU-utbildning är detta inte ett personligt skäl för att bli förstahandsmottagen. Yttrande och beslut ska hanteras enligt nedan. Mottagande huvudman tar kontakt med hemkommun om sökande har blivit uttagen för att komma överens om ett särskilt samverkansavtal ska skrivas. Om ett avtal skrivs blir mottagandebeslutet att eleven tas emot i första hand.

2 Rutin för yttrande/beslut nationella program Se även bilagan för anvisningen om hur blanketten fylls i sist i dokumentet. 1. Den med behörigheten EOP för hemkommun ska: kontrollera om eleven har bifogat personliga skäl för förstahandsmottagning. registrera yttrandet i Indra. skriva ut yttrandet/blanketten från Indra fylla i yttrandedelen (A) och underteckna blanketten. Glöm inte att fylla i adressuppgifter i vänstra hörnet. skicka yttrandet/blanketten tillsammans med eventuella skäl till Antagning Fyrbodal. 2. Antagning Fyrbodal skickar yttrandet tillsammans med eventuella skäl till mottagande antagningskansli/mottagande huvudman. 3. Den med behörigheten EOP för mottagande huvudman ska: besluta om sökande ska anses första- eller andrahandsmottagen. fylla i beslutsdelen (B) och underteckna blanketten. registrera beslutet i Indra. skicka originalet av blanketten till eleven. skicka kopia till elevens hemkommun. 4. Antagning Fyrbodal kontrollerar att yttrande och beslut om mottagande är registrerade i Indra. Rutin för yttrande/beslut, elev anför personliga skäl Om sökande har personliga skäl till förstahandsmottagning markerar Studie- och yrkesvägledare detta i Indra. Sökande lämnar nedskrivna skäl som bilaga (ingen särskild blankett) till ansökan, senast vid ansökningsperiodens slut. Studie- och yrkesvägledaren laddar upp bilagan i Indra alternativt skickar den till Antagning Fyrbodal som laddar upp den i Indra.

3 Programinriktat individuellt val (IMPRO) Hemkommun ska i första hand ta emot elever i sin kommun eller samverkansområde. Om det sedan finns platser kvar får kommunen ta emot andra behöriga till utbildningen. När det gäller IMPRO ska mottagande huvudman fatta beslut om sökande tas emot eller inte. Rutin för yttrande/beslut IMPRO Se även bilagan för anvisningen om hur blanketten fylls i sist i dokumentet. 1. Den med behörigheten EOP för hemkommun ska: kontrollera om eleven har bifogat personliga skäl för att bli mottagen. registrera yttrandet i Indra. skriva ut yttrandet/blanketten från Indra fylla i uppgifterna i övre delen av blanketten. Glöm inte att fylla i adressuppgifter i vänstra hörnet. skicka yttrandet/blanketten tillsammans med eventuella skäl till Antagning Fyrbodal. 2. Antagning Fyrbodal skickar yttrandet tillsammans med eventuella skäl till mottagande antagningskansli/mottagande huvudman. 3. Den med behörigheten EOP för mottagande huvudman ska: besluta om sökande tas emot eller inte. fylla i beslutsdelen och underteckna blanketten. registrera beslutet i Indra. skicka originalet av blanketten till eleven. skicka kopia till elevens hemkommun. 4. Antagning Fyrbodal kontrollerar och beslut om mottagande är registrerat i Indra. Yrkesintroduktion för grupp (IMYRK) Hemkommun ska i första hand ta emot elever i sin kommun eller samverkansområde. Om det sedan finns platser kvar får kommunen ta emot andra behöriga till utbildningen. När det gäller IMYRK för grupp mellan hemkommun och kommunal huvudman (utanför samverkansområdet) ska hemkommun yttra sig om de åtar sig kostnaden eller inte för utbildningen och mottagande huvudman fattar beslut om sökande tas emot eller inte. Mellan hemkommun och fristående huvudman ska en överenskommelse upprättas där ersättning och villkor för denna anges. Rutin för yttrande/beslut IMYRK Se även bilagan för anvisningen om hur blanketten fylls i sist i dokumentet. 1. Den med behörigheten EOP för hemkommun ska: kontrollera om eleven har bifogat personliga skäl till att gå i en annan kommun. besluta om ni kommer att åta er att betala för utbildningens kostnad. registrera yttrandet i Indra. skriva ut yttrandet/blanketten från Indra fylla i uppgifterna i övre delen av blanketten. Glöm inte att fylla i adressuppgifter i vänstra hörnet. skicka yttrandet/blanketten tillsammans med eventuella skäl till Antagning Fyrbodal.

4 2. Antagning Fyrbodal skickar yttrandet tillsammans med eventuella skäl till mottagande antagningskansli/mottagande huvudman. 3. Den med behörigheten EOP för mottagande huvudman ska: besluta om sökande tas emot eller inte. fylla i beslutsdelen och underteckna blanketten. registrera beslutet i Indra. skicka originalet av blanketten till eleven. skicka kopia till elevens hemkommun. 4. Antagning Fyrbodal kontrollerar att yttrande och beslut om mottagande är registrerade i Indra.

5 Bilaga Anvisning för blankett Nationella program Del A Här ska hemkommunen yttra sig. Hemkommunen kryssar i punkt 1 om utbildningen erbjuds i den egna kommunen alternativt i samverkan med någon annan (skriv kommunens/regionens namn) eller punkt 2 om den inte erbjuds. Om den sökande har personliga skäl till förstahandsmottagning ska även punkt 3 kryssas i. De personliga skälen ska bifogas yttrandet (kan laddas upp som fil i Indra). Datera och skriv under blanketten, fyll även i namnförtydligande och telefonnummer. Fyll i eller stämpla kontaktuppgifter i blankettens övre vänstra hörn. Yttrandet ska skrivas även om sökande aviserat flytt eller om ett NIU-avtal ska skrivas. Del B Mottagande kommun ska fylla i sitt beslut Mottagande kommun kryssar i om sökande tas emot i första hand, andra hand eller inte alls samt motivering till beslut. Beslutet ska vara i enlighet med gällande regler för mottagande. Det är endast de alternativ som finns på blanketten som kan anges. Bortse från eventuella flyttar samt kommande NIU-avtal, beslutet ändras när flytt är genomförd eller avtalet är undertecknat. Vid frågor kontakta Antagning Fyrbodal. Datera och skriv under blanketten. Det är viktigt att Datum då beslutet skickades till den sökande fylls i. Sökande har tre veckor på sig att överklaga från det att de har mottagit beslutet. Stämpla eller skriv i kontaktuppgifter.

6 Programinriktat individuellt val (IMPRO) Hemkommunen fyller i uppgifterna i övre delen av blanketten. Mottagande kommun kryssar i om eleven tas emot eller inte Datera och skriv under blanketten. Det är viktigt att Datum då beslutet skickades till den sökande fylls i. Sökande har tre veckor på sig att överklaga från det att de har mottagit beslutet. Stämpla eller skriv i kontaktuppgifter.

7 Yrkesintroduktion för grupp (IMYRK) Del A Här ska hemkommunen yttra sig. Hemkommunen kryssar i om de åtar sig att stå för kostnaden för utbildningen. Datera och skriv under blanketten, fyll även i namnförtydligande och telefonnummer. Fyll i eller stämpla kontaktuppgifter i blankettens övre vänstra hörn. Del B Mottagande huvudman ska fylla i sitt beslut Mottagande huvudman kryssar i om eleven tas emot som sökande eller inte. Datera och skriv under blanketten. Det är viktigt att Datum då beslutet skickades till den sökande fylls i. Sökande har tre veckor på sig att överklaga från det att de har mottagit beslutet. Stämpla eller skriv i kontaktuppgifter.

Angående förslag till samverkansavtal för gymnasieutbildning (fritt sök) inom Fyrbodal

Angående förslag till samverkansavtal för gymnasieutbildning (fritt sök) inom Fyrbodal DALS-EDS KOMMUN Frisök Fyrbodal FOKUS-förvaltningen : 2015-12-02 Björn Lindeberg D.nr: 2015-000141 Angående förslag till samverkansavtal för gymnasieutbildning (fritt sök) inom Fyrbodal Bakgrund 2015-07-06

Läs mer

Upphävande av riktlinjer för avtal/överenskommelse om pris för introduktionsprogram

Upphävande av riktlinjer för avtal/överenskommelse om pris för introduktionsprogram Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (2) Datum 2015-06-17 Vår referens Hélen Salmose Utredare Tjänsteskrivelse Upphävande av riktlinjer för avtal/överenskommelse om pris för introduktionsprogram

Läs mer

INACKORDERING FÖR ELEVER I GYMNASIESKOLAN

INACKORDERING FÖR ELEVER I GYMNASIESKOLAN Riktlinjer för INACKORDERING FÖR ELEVER I GYMNASIESKOLAN Södergatan 20, 195 85 Märsta Tel (vxl) 08-591 260 00 Fax 08-591 260 36 sigtuna.kommun@sigtuna.se www.sigtuna.se Dokumentnamn Riktlinjer för inackordering

Läs mer

Sök till gymnasiet 2017/2018. Informationshäfte. För ungdomar i Kramfors kommun

Sök till gymnasiet 2017/2018. Informationshäfte. För ungdomar i Kramfors kommun Sök till gymnasiet 2017/2018 Informationshäfte För ungdomar i Kramfors kommun Ansökan Alla ungdomar som är folkbokförda i Kramfors kommun och går i åk 9 i Kramfors kommuns grundskolor får sina inloggningsuppgifter

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i skollagen (2010:800); utfärdad den 19 mars 2015. SFS 2015:176 Utkom från trycket den 31 mars 2015 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om skollagen

Läs mer

ATT SÖKA GYMNASIEPROGRAM

ATT SÖKA GYMNASIEPROGRAM ATT SÖKA GYMNASIEPROGRAM Ansökan till årskurs 1 läsåret 2018/2019 Information till sökande som är folkbokförda i Örebro län Att söka till gymnasiet Du som är folkbokförd i Örebro län ska göra din ansökan

Läs mer

Ansökan om dispens från behörighetskravet i engelska Riktlinjer för bedömning inom Fyrkantens gymnasiesamverkan

Ansökan om dispens från behörighetskravet i engelska Riktlinjer för bedömning inom Fyrkantens gymnasiesamverkan Ansökan om dispens från behörighetskravet i engelska Riktlinjer för bedömning inom Fyrkantens gymnasiesamverkan Dispens bör beviljas när Eleven har under en betydande del av sin grundskoletid ej haft möjlighet

Läs mer

Dnr Kon 2016/29 Förslag till plan för utbildning inom Introduktionsprogram i Järfälla kommun

Dnr Kon 2016/29 Förslag till plan för utbildning inom Introduktionsprogram i Järfälla kommun TJÄNSTESKRIVELSE 1 (9) 2016-01-25, rev. 2016-02-17 Dnr Kon 2016/29 Förslag till plan för utbildning inom Introduktionsprogram i Järfälla kommun Förslag till beslut Kompetensnämnden fastställer Plan för

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i skollagen (2010:800) Utfärdad den 31 maj 2018 Publicerad den 13 juni 2018 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om skollagen (2010:800) 2 dels att 17

Läs mer

Ansökan och information

Ansökan och information Ansökan och information Inledande förutsättningar och information om ansökan, behörighet och antagning Blankett för avlämnande skolas behörighetsrekommendation Anvisning - så här fyller du i blanketten

Läs mer

KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare

KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare Öckerö 2015-07-01 KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare Beslutsorgan Tid och plats Barn- och utbildningsnämnden Onsdag 8 juli 2015 kl 8.30 i Lejonet, Kommunhuset Öckerö Förmöte: Öckeröalliansen

Läs mer

Enligt skollagspropositionen 2009/10:165. mats.soderberg@skl.se

Enligt skollagspropositionen 2009/10:165. mats.soderberg@skl.se Enligt skollagspropositionen 2009/10:165 mats.soderberg@skl.se Introduktionsprogram i gymnasieskolan Preparandutbildning Programinriktat individuellt val Yrkesintroduktion Individuellt alternativ Språkintroduktion

Läs mer

Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR

Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR PM 2016-10-11 Margaretha Allen Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR För att ge en bild dels av utbudet dels om antalet inskrivna ungdomar på de fem introduktionsprogrammen i gymnasieskolan

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i skollagen (1985:1100); SFS 1999:180 Utkom från trycket den 20 april 1999 utfärdad den 31 mars 1999. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om skollagen

Läs mer

Viktig läsning inför Gymnasievalet Var snäll och läs igenom ALLT det finns mycket viktig information TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2015:

Viktig läsning inför Gymnasievalet Var snäll och läs igenom ALLT det finns mycket viktig information TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2015: Viktig läsning inför Gymnasievalet Var snäll och läs igenom ALLT det finns mycket viktig information TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2015: 15 januari - 15 februari 2015 - Ansökningswebben är öppen. Du gör din

Läs mer

Riktlinjer för inackorderingstillägg

Riktlinjer för inackorderingstillägg Riktlinjer för inackorderingstillägg Riktlinjer Diarie-/dokumentnummer: SMN2017/0432, KS2017/2065 Beslut: 2018-02-14 Beredande politiskt organ: Sociala myndighetsnämnden Giltighetstid: 2023-01-01 Dokumentansvarig:

Läs mer

Samverkansavtal om NIU-utbildningar med kommuner utanför den regionala samverkan

Samverkansavtal om NIU-utbildningar med kommuner utanför den regionala samverkan Utbildningsförvaltningen Gymnasieavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-11-24 Handläggare Anna Tammelin Telefon: 08-508 33 763 Britt Marie Holmström Telefon: 08-508 33 892 Till Utbildningsnämnden

Läs mer

Avtal om gemensamt Antagningskansli för gymnasievalet i Halland

Avtal om gemensamt Antagningskansli för gymnasievalet i Halland Avtal om gemensamt Antagningskansli för gymnasievalet i Halland Syfte Syftet med ett gemensamt kansli för gymnasieantagning i Halland är ökad kvalitet och effektivitet, en ambitionshöjning, i antagningsarbetet.

Läs mer

Ärendebeskrivning: Behov av ny funktion eller tjänst

Ärendebeskrivning: Behov av ny funktion eller tjänst Ärendebeskrivning: Behov av ny funktion eller tjänst Denna mall ska primärt användas av Ineras kunder för att lyfta behov av nya eller förändrade funktioner eller tjänster baserat på verksamhetsbehov.

Läs mer

Revidering sidan 31. Utskick av testkonton: Testperiod av testkonton: Testkontot stängs:

Revidering sidan 31. Utskick av testkonton: Testperiod av testkonton: Testkontot stängs: Revidering sidan 31 Utskick av testkonton: 2017-12-21 Ändrad dag på grund av tekniska problem med antagningssystemet och ansökningswebben 2017-12-18. Testperiod av testkonton: 2017-12-21 2018-01-15 Testkontot

Läs mer

Förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden föreslås besluta

Förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden föreslås besluta Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (5) Datum 2014-03-10 Vår referens Ann-Sofie Nordh Planerings- och antagningschef ann-sofie.nordh@malmo.se Tjänsteskrivelse Preliminär gymnasieorganisation

Läs mer

Beslut om ersättningsnivåer till fristående och kommunala gymnasieskolor 2015

Beslut om ersättningsnivåer till fristående och kommunala gymnasieskolor 2015 Sida 1 av 5 Beslut om ersättningsnivåer till fristående och kommunala gymnasieskolor 2015 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har fattat beslut om ersättningsnivåer som ska gälla från och med 2015 (Dnr

Läs mer

Reservantagningen 2019

Reservantagningen 2019 Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-09-06 Reservantagningen Reservantagningen är den antagning som genomförs efter slutantagningen då lediga platser som uppkommit under sommaren tillsätts

Läs mer

Information inför gymnasievalet 2017

Information inför gymnasievalet 2017 Information inför gymnasievalet 2017 Det finns 18 nationella gymnasieprogram. Av de är 12 yrkesprogram och 6 är högskoleförberedande program. Alla nationella program är 3-åriga. Det finns också 5 olika

Läs mer

Uppföljning 2018 antagning till gymnasieskolan

Uppföljning 2018 antagning till gymnasieskolan UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Holström Ingrid Datum 2018-10-12 Diarienummer UBN-2018-6052 Utbildningsnämnden Uppföljning 2018 antagning till gymnasieskolan Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

SYV-dag 13 oktober Antagning Fyrbodal

SYV-dag 13 oktober Antagning Fyrbodal SYV-dag 13 oktober 2016 Antagning Fyrbodal Hållpunkter Avslutat antagningsår Enkät Kommande antagningsår Viktiga saker Kommande utbildningar Frågor www.soktillgymnasiet.se Årets antagning i siffror Totalt

Läs mer

Omvärldsbevakning; Hur ersätter man friskolor i andra gymnasiesamverkansområden med gemensam prislista i Sverige?

Omvärldsbevakning; Hur ersätter man friskolor i andra gymnasiesamverkansområden med gemensam prislista i Sverige? Pernilla Bremer Processledare Gysam 0243-248048 Omvärldsbevakning; Hur ersätter man friskolor i andra gymnasiesamverkansområden med gemensam prislista i Sverige? Inledning Gysams ledningsgrupp beslutade

Läs mer

Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR

Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR PM 2017-10-04 Margaretha Allen Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR För att ge en bild dels av utbudet dels om antalet inskrivna ungdomar på de fem introduktionsprogrammen i gymnasieskolan

Läs mer

Introduktionsprogram i gymnasieskolan

Introduktionsprogram i gymnasieskolan Juridisk vägledning Reviderad december 2013 Mer om Introduktionsprogram i gymnasieskolan Fem introduktionsprogram finns för elever som är obehöriga till de nationella programmen i gymnasieskolan. Introduktionsprogrammen

Läs mer

Gemensam antagning i gymnasiesärskolan - Vad innebär det?

Gemensam antagning i gymnasiesärskolan - Vad innebär det? Utredare: Barbro Hedlund 2014-09-15 Gemensam antagning i gymnasiesärskolan - Vad innebär det? Kontaktperson: Pernilla Bremer 0243-248048 Pernilla.bremer@fbregionen.se Innehåll 1. Förslag till gemensam

Läs mer

Reservantagningen 2018

Reservantagningen 2018 Reservantagningen 2018 Statistik över reservantagningens utfall 2018-08-31 /GR:s gymnasieantagning Reservantagningen 2018 Antagningsstatistik/Gymnasieantagningen Datum: 2018-09-03 Reservantagningen 2018

Läs mer

Introduktionsprogram i gymnasieskolan

Introduktionsprogram i gymnasieskolan UR NYA SKOLLAGEN Tillämpas från den 1/7 2011 Mer om Introduktionsprogram i gymnasieskolan Nyheter Nya behörighetsregler införs till gymnasieskolans nationella program Fem nya introduktionsprogram införs

Läs mer

att fastställa Plan för utbildning på Introduktionsprogram i Knivsta kommun.

att fastställa Plan för utbildning på Introduktionsprogram i Knivsta kommun. Utbildningsnämndens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2015-04-17 13 Plan för utbildning på Introduktionsprogram i Knivsta kommun UN-2015/150 Beslut Arbetsutskottet föreslår nämnden att besluta att fastställa

Läs mer

Gymnasienätverksträff

Gymnasienätverksträff Gymnasienätverksträff 09:00-09:15 Presentationsrunda 09:15-10:00 Antagningskansliet 10:00-10:15 Fika 10:15-10:30 Antagningskansliet 10:30-11:15 Projekten 11:15-12:15 Diskussion Utbildning Skaraborgs Antagningskansli

Läs mer

Samverkansavtal. Avseende gymnasieutbildning mellan kommunerna i Stockholms län, angränsande kommuner som anslutit sig samt Stockholms läns landsting.

Samverkansavtal. Avseende gymnasieutbildning mellan kommunerna i Stockholms län, angränsande kommuner som anslutit sig samt Stockholms läns landsting. Bilaga 1b, rev 140612 Samverkansavtal Avseende gymnasieutbildning mellan kommunerna i Stockholms län, angränsande kommuner som anslutit sig samt Stockholms läns landsting. Avtalet är baserat på föreskrifterna

Läs mer

Flest sökande till program oavsett behörighet

Flest sökande till program oavsett behörighet Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-06-26 Slutantagningen 2019 Slutantagningen Slutantagningen är den antagning som genomförs på sökande elevers slutbetyg. Merparten av alla sökande elever

Läs mer

Skollagen om entreprenad och samverkan. Koppling till Lagen om offentlig upphandling

Skollagen om entreprenad och samverkan. Koppling till Lagen om offentlig upphandling Juridiska och praktiska möjligheter till samarbete Skollagens allmänna bestämmelser Skollagen om entreprenad och samverkan Koppling till Lagen om offentlig upphandling Möjligheter till samarbete eva.sundmalm@orebro.se

Läs mer

Välkommen till Gymnasieinformation!

Välkommen till Gymnasieinformation! Välkommen till Gymnasieinformation! Gymnasieskolan enligt GY2011 18 Nationella program 60 inriktningar 12 Yrkesprogram 6 Högskoleförberedande program Alla program omfattar 2 500 poäng Yrkesprogram Gymnasiegemensamma

Läs mer

Antagningsdokument Ska ne Nordost/Simrishamn

Antagningsdokument Ska ne Nordost/Simrishamn Antagningsdokument Ska ne Nordost/Simrishamn För huvudmän, rektorer, studie- och yrkesvägledare, skolassistenter m fl. Gymnasieantagningen Kristianstad är ett gemensamt antagningskansli för 7 kommuner

Läs mer

Beslut om ersättningsnivåer till fristående och kommunala gymnasieskolor 2016

Beslut om ersättningsnivåer till fristående och kommunala gymnasieskolor 2016 Sida 1 av 5 Beslut om ersättningsnivåer till fristående och kommunala gymnasieskolor 2016 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har fattat beslut om ersättningsnivåer som ska gälla från och med 2016 (Dnr

Läs mer

Jämtlands Gymnasium! Utbildningsplaner Introduktionsprogrammen Dnr 54-2014. Handläggare Margareta Nenzén

Jämtlands Gymnasium! Utbildningsplaner Introduktionsprogrammen Dnr 54-2014. Handläggare Margareta Nenzén Jämtlands Gymnasium! Utbildningsplaner Introduktionsprogrammen Dnr 54-2014 Handläggare Margareta Nenzén Innehållsförteckning 1. Introduktionsprogrammen... 3 2. Preparandutbildning (IMPRE)... 4 2.1. Behörighet...

Läs mer

Slutantagningen Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning

Slutantagningen Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2018-06-27 Slutantagningen 2018 Slutantagningen Slutantagningen är den antagning som genomförs på elevernas slutbetyg. Merparten av alla sökande elever

Läs mer

4. Skolplikt och rätt till utbildning. Särskilda utbildningsformer 2 6. Grundskola, Grundsärskola, Fritidshem/Öppen fritidsverksamhet 3 7.

4. Skolplikt och rätt till utbildning. Särskilda utbildningsformer 2 6. Grundskola, Grundsärskola, Fritidshem/Öppen fritidsverksamhet 3 7. 4. Skolplikt och rätt till utbildning. Särskilda utbildningsformer 2 6. Grundskola, Grundsärskola, Fritidshem/Öppen fritidsverksamhet 3 7. mnasieskola, mnasiesärskola 4 9. Ansvar inom delar av hälso- och

Läs mer

Delegationsordning 2014 för landstingets gymnasieskolor enligt ny skollag SFS 2010:800 samt gymnasieförordning Gysf 2010:2039, 1992:394

Delegationsordning 2014 för landstingets gymnasieskolor enligt ny skollag SFS 2010:800 samt gymnasieförordning Gysf 2010:2039, 1992:394 Delegationsordning 2014 för landstingets gymnasieskolor enligt ny skollag SFS 2010:800 samt gymnasieförordning Gysf 2010:2039, 1992:394 Fastställd av landstingsstyrelsen den 11 december 2013, 242-13. Styrelsen

Läs mer

Beslut om bidragsbelopp till fristående verksamheter 2018

Beslut om bidragsbelopp till fristående verksamheter 2018 Österåkers kommun Skolförvaltningen Datum: 2017-11-21 Ärende/nr: Dnr SKOL15 2017/0285 Till samtliga huvudmän för fristående förskolor, pedagogisk omsorg, skolor och gymnasieskolor med barn/elever folkbokförda

Läs mer

Antagning till Gymnasieskolan i Lund 2014/15

Antagning till Gymnasieskolan i Lund 2014/15 PM Antagning till Gymnasieskolan i Lund 2014/15 TIDSPLAN FÖR GYMNASIEVALET 2014 Januari Lösenord delas ut 15 januari webben öppnas för ansökan Februari April 15 februari sista dag för webbansökan 17 februari

Läs mer

Valet till gymnasiet 2016. Information från antagningskanslierna för Värmland & Åmål

Valet till gymnasiet 2016. Information från antagningskanslierna för Värmland & Åmål Valet till gymnasiet 2016 Information från antagningskanslierna för Värmland & Åmål En ny gymnasieskola Snart står Du inför Ditt val till gymnasieskolan. Det finns 18 nationella program med totalt 60 olika

Läs mer

SYV-träff

SYV-träff SYV-träff 2018-09-24 SYV-information 180924 Inför gymnasieantagningen 2019/2020 Antagningsstatistik 2018 Erfarenhetsutbyte antagning 2018 Preliminär tidsplan 2019 Informationsinsatser Övrig information

Läs mer

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola och gymnasiesärskola i Stockholms kommun

Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola och gymnasiesärskola i Stockholms kommun 'kolinspektionen Utvecklingspedagogik Sverige AB Box 418 191 24 Sollentuna Att: niklas.ahlstrom@up.se 1 (5) Ansökan om godkännande som huvudman för gymnasieskola och gymnasiesärskola i Stockholms kommun

Läs mer

Att söka till gymnasiet. (OBS! Detta gäller för Markaryds kommun. Andra rutiner och datum kan gälla i andra kommuner)

Att söka till gymnasiet. (OBS! Detta gäller för Markaryds kommun. Andra rutiner och datum kan gälla i andra kommuner) Att söka till gymnasiet. (OBS! Detta gäller för Markaryds kommun. Andra rutiner och datum kan gälla i andra kommuner) Du får söka till gymnasieskolan till och med det år du fyller 19 år. Om du har slutfört

Läs mer

Då den gemensamma gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden upphörde 2014-06-30 ändras förutsättningarna för samverkan mellan Lysekil och Sotenäs.

Då den gemensamma gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden upphörde 2014-06-30 ändras förutsättningarna för samverkan mellan Lysekil och Sotenäs. 1/1 Kommunstyrelsen Tjänsteskrivelse Datum: 2014-09-30 Förvaltning: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen Handläggare: Pia Alhäll Telefon: 0523-61 32 90 E-post: pia.alhäll@lysekil.se SAMVERKANSAVTAL

Läs mer

SKOLLAGEN. Delegationsordning rörande skollag och gymnasieförordning inom Öknaskolans verksamhetsområde. 1 kap Inledande bestämmelser

SKOLLAGEN. Delegationsordning rörande skollag och gymnasieförordning inom Öknaskolans verksamhetsområde. 1 kap Inledande bestämmelser Dokumenttitel: Delegationsordning rörande skollag och gymnasieförordning inom Öknaskolans verksamhetsområde Ämnesområde: Politisk ansvarsfördelning och arbetsordning Dokumentkategori: Rutin Författare:

Läs mer

Plan för Introduktionsprogrammen i Jönköpings kommun

Plan för Introduktionsprogrammen i Jönköpings kommun Plan för Introduktionsprogrammen i Jönköpings kommun Preparandutbildning - IMPRE Programinriktat individuellt val - IMPRO Yrkesintroduktion - IMYRK Individuellt alternativ - IMIND Språkintroduktion - IMSPR

Läs mer

Förslag till beslut. Sammanfattning av ärendet

Förslag till beslut. Sammanfattning av ärendet 2016-03-30 2016/730 1(5) Vår adress Bildningssektorn Borlänge kommun Adress Barn- och bildningsnämnden Besöksadress Röda vägen 50 Handläggare, telefon, e-post Kerstin Ahlforn Enlund 0243-666 46 kerstin.a.enlund@borlange.se

Läs mer

Uppdatering av samverkansavtal för gymnasieskolan 2019/ /2024

Uppdatering av samverkansavtal för gymnasieskolan 2019/ /2024 Uppdatering av samverkansavtal för gymnasieskolan 2019/2010 2023/2024 Befintlig text: Samverkansavtalet gäller också de platser som medlemskommunerna erbjuder som gruppbaserade regionalt sökbara utbildningar

Läs mer

Gymnasieantagning läsåret 2017/2018 Information om antagningsåret 2017/2018 till studievägledare, rektorer och andra i Östra Samverkansområdet

Gymnasieantagning läsåret 2017/2018 Information om antagningsåret 2017/2018 till studievägledare, rektorer och andra i Östra Samverkansområdet Gymnasieantagning läsåret 2017/2018 Information om antagningsåret 2017/2018 till studievägledare, rektorer och andra i Östra Samverkansområdet Erika Geiron Annaclara Söderström Antagningssekreterare Innehållsförteckning

Läs mer

Information till Utbildningsdelegationen. Oktober 2016

Information till Utbildningsdelegationen. Oktober 2016 Information till Utbildningsdelegationen Oktober 2016 Alla siffror gäller för elever från årskurs 9 och är folkbokförda i Västerbotten Länets elever från årskurs 9 2688 (2591) elever Nyanlända elever ingår

Läs mer

S-G Lidheim

S-G Lidheim 1 SYV information 26/ 10 2016 Program Tidsplan 2017 Information och genomgång av förändringar inför antagningen till gymnasiet 2017/ 2018, informationshäfte Handläggning av anmälan till Introduktionsprogram

Läs mer

Genomgång IKE

Genomgång IKE Genomgång IKE 2019-04-25 Agenda Genomgång av systemet Regelverk när gäller de olika prislistorna? Busskortshantering - rutiner Vart kommer uppgifterna från? Vilka uppgifter måste finnas med? Vem gör vad

Läs mer

Information om ersättning för elever på introduktionsprogram

Information om ersättning för elever på introduktionsprogram Information om ersättning för elever på introduktionsprogram The Capital of Scandinavia Källor Skollagen 17 kap. 29 : Individuellt alternativ, språkintroduktion och yrkesintroduktion 34 : Preparandutbildning

Läs mer

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning läsåret 2016/17

Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer för utbud och antagning läsåret 2016/17 Plelue UTBIDNINGSFÖRVATNINGEN USKI Zot 06) kvre,kcie.. I 5 Handläggare Datum Diarienummer Nasser Ghazi 2015-05-20 UBN-2015-2227 Utbildningsnämnden Utbud gymnasieskolan och gymnasiesärskolan samt principer

Läs mer

Lokal plan för gymnasieskolans introduktionsprogram

Lokal plan för gymnasieskolans introduktionsprogram Lokal plan för gymnasieskolans introduktionsprogram ÅKF: ÅKF 2018:12 Dnr: ATVKS 2017-00524 600 Antagen: Kommunstyrelsen 107, 2018-06-05 Reviderad:- Dokumentansvarig förvaltning: Barn- och ungdomsförvaltningen

Läs mer

Riktlinjer för stöd till inackordering för elever i gymnasieskola och gymnasiesärskola samt för resebidrag för elever i gymnasieskola

Riktlinjer för stöd till inackordering för elever i gymnasieskola och gymnasiesärskola samt för resebidrag för elever i gymnasieskola Antagna av barn- och utbildningsnämnden 2017-03-01 Barn- och utbildningsförvaltningen Riktlinjer för stöd till inackordering för elever i gymnasieskola och gymnasiesärskola samt för resebidrag för elever

Läs mer

Introduktionsprogrammen De la Gardiegymnasiet 2015/2016

Introduktionsprogrammen De la Gardiegymnasiet 2015/2016 Lärande genom Delaktighet Laganda Glädje 2015-06-29 Introduktionsprogrammen 2015/2016 Introduktionsprogrammen (IM) Introduktionsprogrammen vänder sig till de elever som inte uppnått behörighet till nationellt

Läs mer

För ansökan till nationella program och individuella programmen se nästa sida!

För ansökan till nationella program och individuella programmen se nästa sida! Ansökan sändes senast 1 februari till Rektor för gymnasiesärskolan Magnus Åbergsgymnasiet 461 84 Trollhättan Ansökan till gymnasiesärskolan inom Kunskapsförbundet Väst Läsåret 2015/2016 Elevens namn: Personnummer:

Läs mer

SYV-information

SYV-information SYV-information 20181024 Agenda Tidsplan 2019 Ansökan Informationshäfte 2019 Förändringar programutbud 2019/2020 Länkar till kodning Introduktionsprogram Modersmål Elever som planerar att flytta Studiestöd

Läs mer

Skollag (2010:800) kap.15-17

Skollag (2010:800) kap.15-17 Skollag (2010:800) kap.15-17 Detta dokument innehåller Skolverkets utdrag ur Skollagens kapitel 15 till 17 om gymnasieskolan. Kapitel 15-16 innehåller allmänna bestämmelser om gymnasieskolan och nationella

Läs mer

Offentliga bidrag på lika villkor Tilläggsbelopp för elever med omfattande behov av stöd

Offentliga bidrag på lika villkor Tilläggsbelopp för elever med omfattande behov av stöd Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ANVISNINGAR Till rektor för gymnasieskolor och gymnasiesärskolor med elever folkbokförda i Malmö Offentliga bidrag på lika villkor Tilläggsbelopp

Läs mer

Försättsblad till ansökan om tilläggsbelopp för barn och elever med omfattande behov av särskilt stöd

Försättsblad till ansökan om tilläggsbelopp för barn och elever med omfattande behov av särskilt stöd Försättsblad till ansökan om tilläggsbelopp för barn och elever med omfattande behov av särskilt stöd Ansökan från: skola med annan huvudman än Växjö kommun med förskola, förskoleklass, grundskola, fritidshem,

Läs mer

Ansökan om inackorderingstillägg för elever i gymnasieskola och kommunal vuxenutbildning (under 20 år) från Dalarnas län Läsåret.

Ansökan om inackorderingstillägg för elever i gymnasieskola och kommunal vuxenutbildning (under 20 år) från Dalarnas län Läsåret. Ansökan om inackorderingstillägg för elever i gymnasieskola och kommunal vuxenutbildning (under 20 år) från Dalarnas län Läsåret. Information hittar du sist i ansökan. Din ansökan kommer inte att handläggas

Läs mer

R I K TLINJER. Tilläggsbelopp UTBILDNINGSNÄMNDEN. För förskolor och skolor med enskild huvudman samt kommunala verksamheter utanför Vallentuna kommun

R I K TLINJER. Tilläggsbelopp UTBILDNINGSNÄMNDEN. För förskolor och skolor med enskild huvudman samt kommunala verksamheter utanför Vallentuna kommun VERSION 1 DIARIENUMMER UN 2016.091 2017-02-23 R I K TLINJER UTBILDNINGSNÄMNDEN Tilläggsbelopp För förskolor och skolor med enskild huvudman samt kommunala verksamheter utanför Vallentuna kommun Antagna

Läs mer

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Judit Säwe, sekreterare Peter Kjellin, controller, 24 Christina Westberg, gymnasiesekreterare, 25.

Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Judit Säwe, sekreterare Peter Kjellin, controller, 24 Christina Westberg, gymnasiesekreterare, 25. Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00-15.05 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Henrik Axelsson, ordförande (S) Peter Joensuu,

Läs mer

NY SKOLLAG och andra skoljuridiska nyheter

NY SKOLLAG och andra skoljuridiska nyheter NY SKOLLAG och andra skoljuridiska nyheter Örebro Januari 2011 Lars Werner Flera olika riksdagsbeslut Pedagogisk omsorg Allmän förskola från 3 år Bidrag fristående skolor Ramar ny gymnasieskola Ny betygsskala

Läs mer

Tilläggsbelopp Gymnasieskolor

Tilläggsbelopp Gymnasieskolor Tilläggsbelopp Gymnasieskolor 2017-2018 The Capital of Scandinavia Källor Skollagen 3 kap. 8 och 9 16 kap. 54, 17 kap. 29, 34 Förarbeten till skollagen Gymnasieförordningen 13 kap. 7 Stockholms utbildningsnämnds

Läs mer

Inackorderingstillägg, information och ansökan för elever i gymnasieskolan och den kommunala vuxenutbildningen.

Inackorderingstillägg, information och ansökan för elever i gymnasieskolan och den kommunala vuxenutbildningen. INFO - ANSÖKAN 2016-04-22 Inackorderingstillägg, information och ansökan för elever i gymnasieskolan och den kommunala vuxenutbildningen. Inackorderingstillägg Inackorderingstillägg kan beviljas om du

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 11 november2014 1(21) Göran Andersson, Pia Skoglund, Jerry Rothin. Utses att justera: Henric Forsberg Paragrafer: 55-64

Barn- och utbildningsnämnden 11 november2014 1(21) Göran Andersson, Pia Skoglund, Jerry Rothin. Utses att justera: Henric Forsberg Paragrafer: 55-64 Barn- och utbildningsnämnden 11 november2014 1(21) Plats och tid: Ferlinrummet kl 13.30-18.00 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Ann-Marie Rosö (s) Henric Forsberg (s)

Läs mer

Detta är gymnasieskolan

Detta är gymnasieskolan Detta är gymnasieskolan 18 nationella program = 60 inriktningar 12 yrkesprogram + 6 högskoleförberedande program + Programfördjupningar Programmen omfattar 2.500 poäng 1 Betyg, meritvärde och urval Lägg

Läs mer

När det gäller mottagande till utbildning finns regler om mottagande i första hand i 15 kap. 43 skollagen. Där anges följande.

När det gäller mottagande till utbildning finns regler om mottagande i första hand i 15 kap. 43 skollagen. Där anges följande. Promemoria Hellstadius Utbildning & Rådgivning AB 2013-11-25 Kommunförbundet Stockholms Län Projektet Gemensam Gymnasieregion Camilla Wallström PM inför länsövergripande konferens 27/11 Denna promemoria

Läs mer

Riktlinjer. Dokumentansvarig: Barn- och utbildningskontorets administrativa chef

Riktlinjer. Dokumentansvarig: Barn- och utbildningskontorets administrativa chef Riktlinjer Reseersättning gymnasieskola och gymnasial vuxenutbildning samt Inackorderingsbidrag gymnasieskola, gymnasiesärskola och gymnasial vuxenutbildning Dokumentansvarig: s administrativa chef REGEL

Läs mer

UtbN Förteckning över lägsta nivå för delegation Ärendegrupp/ärende Lagrum m.m. Lägsta nivå Kommentar. Ec EoS. Ec EoS

UtbN Förteckning över lägsta nivå för delegation Ärendegrupp/ärende Lagrum m.m. Lägsta nivå Kommentar. Ec EoS. Ec EoS 6. Grundskola, Grundsärskola, Fritidshem/Öppen fritidsverksamhet 610 Beslut om skolskjuts a) för elev i grundskola eller grundsärskola med offentlig huvudman SL 10 kap 32, 11 kap 31 R b) för elev från

Läs mer

Insyn 18 Den kommun där en fristående skola som anordnar fritidshem är belägen har rätt till insyn i verksamheten.

Insyn 18 Den kommun där en fristående skola som anordnar fritidshem är belägen har rätt till insyn i verksamheten. Fritidshem med enskild huvudman Bidrag från hemkommunen 15 Hemkommunen ska lämna bidrag till huvudmannen för varje elev vid skolenheten. Bidraget består av ett grundbelopp enligt 16 och i vissa fall ett

Läs mer

Programutbud Rodengymnasiet årskurs /2021

Programutbud Rodengymnasiet årskurs /2021 Tjänsteutlåtande Ärendenummer/diarienummer: dnr 2019-106 Utbildningsnämnden/Bou Handläggare Jenny Nordström Till Utbildningsnämndens arbetsutskott Titel: Verksamhetschef gymnasieskolan E-post: jenny.nordstrom@norrtalje.se

Läs mer

Offentliga bidrag på lika villkor Tilläggsbelopp för elever med omfattande behov av stöd

Offentliga bidrag på lika villkor Tilläggsbelopp för elever med omfattande behov av stöd Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen ANVISNINGAR Till rektor för gymnasieskolor och gymnasiesärskolor med elever folkbokförda i Malmö Offentliga bidrag på lika villkor Tilläggsbelopp

Läs mer

En gymnasiesärskola med hög kvalitet. 27 september 2012 Peter Gröndahl

En gymnasiesärskola med hög kvalitet. 27 september 2012 Peter Gröndahl En gymnasiesärskola med hög kvalitet 27 september 2012 Peter Gröndahl Syfte med reformen Hög kvalitet Flexibilitet Samverkan Harmonisering Tydlig struktur Bättre förberedelse Gymnasiesärskolans syfte Anpassad

Läs mer

riktlinje modell plan policy program regel rutin strategi taxa för ersättning vid förlängd studietid för gymnasieelever ...

riktlinje modell plan policy program regel rutin strategi taxa för ersättning vid förlängd studietid för gymnasieelever ... modell plan policy program riktlinje för ersättning vid förlängd studietid för gymnasieelever regel rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Barn- och utbildningsnämnden Beslutandedatum:

Läs mer

Kommunala samverkansavtalet om Gymnasieutbildning

Kommunala samverkansavtalet om Gymnasieutbildning Kommunala samverkansavtalet om Gymnasieutbildning i Västerbottens län 2011-01- 01 Samverkande kommuner: Bjurholm, Dorotea, Lycksele, Malå, Nordmaling, Norsjö, Robertsfors, Skellefteå, Sorsele, Storuman,

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Resultat av preliminär ansökan till gymnasieskolan i Linköping läsåret 2018/19

Resultat av preliminär ansökan till gymnasieskolan i Linköping läsåret 2018/19 Tjänsteskrivelse 1 (5) Utbildningskontoret Margareta Edvardsson 2018-03-06 Dnr BIN 2017-152 Bildningsnämnden Resultat av preliminär ansökan till gymnasieskolan i Linköping läsåret 2018/19 Förslag till

Läs mer

Överklaganden enligt skollagen

Överklaganden enligt skollagen UR NYA SKOLLAGEN Tillämpas från den 1/7 2011 Mer om Överklaganden enligt skollagen Nyheter Fler beslut än tidigare kan överklagas. Från 16 års ålder får man föra sin egen talan. Stärkt rättssäkerhet En

Läs mer

Överklaganden enligt skollagen

Överklaganden enligt skollagen Juridisk vägledning Granskad februari 2012 Mer om Överklaganden enligt skollagen I skollagen kan fler beslut än tidigare överklagas. Från 16 års ålder får man föra sin egen talan. Stärkt rättssäkerhet

Läs mer

Välkommen till DEXTER - antag. 1. Starta din webbläsare

Välkommen till DEXTER - antag. 1. Starta din webbläsare Välkommen till DEXTER - antag 1. Starta din webbläsare 2. Skriv följande adress i adressfältet: http://www.gymnasieregionen.se Här hittar du information om GYMNASIEREGION NORRA KALMAR LÄN. För att komma

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i skollagen (2010:800); SFS 2014:530 Utkom från trycket den 23 juni 2014 utfärdad den 12 juni 2014. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om skollagen

Läs mer

Ärende 14. Dnr: UN 18/32

Ärende 14. Dnr: UN 18/32 Ärende 14 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-04-09 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Yttrande över remiss från Skolinspektionen avseende ansökan om godkännande som huvudman för nationellt godkänd idrottsutbildning

Läs mer

Till elever och vårdnadshavare skolår 9 i Hällefors ANTAGNING TILL GYMNASIEUTBILDNING

Till elever och vårdnadshavare skolår 9 i Hällefors ANTAGNING TILL GYMNASIEUTBILDNING Till elever och vårdnadshavare skolår 9 i Hällefors ANTAGNING TILL GYMNASIEUTBILDNING Att välja gymnasieutbildning inför läsåret 2014-2015 Ansökan till Gymnasieskolorna Du kan söka gymnasieutbildning som

Läs mer

Delegationsordning för Bildningsnämnden

Delegationsordning för Bildningsnämnden 1 Utbildningsförvaltningen Delegationsordning för Bildningsnämnden Beslutad i nämnd 2011-06-16, rev. 2013-06-19, rev. 2015-05-28 Gäller för utbildning inom n och n som påbörjas efter den 1 juli 2011. Gäller

Läs mer

Fö rslag Strukturtilla gg mödell fö r bera kning öch regelverk 2018

Fö rslag Strukturtilla gg mödell fö r bera kning öch regelverk 2018 2018-02-08 Fö rslag Strukturtilla gg mödell fö r bera kning öch regelverk 2018 1 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 Syfte med strukturtillägg... 3 Så beräknas strukturtillägget...

Läs mer

Plan för utbildning introduktionsprogrammen (IM) läsåret 19/20

Plan för utbildning introduktionsprogrammen (IM) läsåret 19/20 Plan för utbildning introduktionsprogrammen (IM) läsåret 19/20 UTBILDNINGSNÄMNDEN Antagen av utbildningsnämnden 2019-09-05, 84 Innehåll Plan för utbildning... 3 Individuell studieplan... 3 Introduktionsprogram

Läs mer

Information om tilläggsbelopp, läsåret 2018/19. Målgrupp

Information om tilläggsbelopp, läsåret 2018/19. Målgrupp 1(5) BARN OCH GRUNDSKOLAN Stab utbildning Information om tilläggsbelopp, läsåret 2018/19 Anvisningar för ansökan om tilläggsbelopp för elever/barn med omfattande behov av särskilt stöd. Denna information

Läs mer

Lokala rutiner för utredning och beslut om mottagande i särskolan i Ljungby kommun

Lokala rutiner för utredning och beslut om mottagande i särskolan i Ljungby kommun Diarienummer: Rutin Lokala rutiner för utredning och beslut om mottagande i särskolan i Ljungby kommun Gäller från: 2012-12-04 Gäller för: Barn- och utbildningsförvaltningen Fastställd av: Expert särskola

Läs mer

Inrapportering av elevers höstterminsbetyg och beställning av inloggningsuppgifter. till elever som ska söka gymnasieutbildning läsåret 2019/2020

Inrapportering av elevers höstterminsbetyg och beställning av inloggningsuppgifter. till elever som ska söka gymnasieutbildning läsåret 2019/2020 545-29048 Från Gymnasieantagningen Kristianstad Inrapportering av elevers höstterminsbetyg och beställning av inloggningsuppgifter till elever som ska söka gymnasieutbildning läsåret 2019/2020 Om du har

Läs mer