Då den gemensamma gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden upphörde ändras förutsättningarna för samverkan mellan Lysekil och Sotenäs.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Då den gemensamma gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden upphörde 2014-06-30 ändras förutsättningarna för samverkan mellan Lysekil och Sotenäs."

Transkript

1 1/1 Kommunstyrelsen Tjänsteskrivelse Datum: Förvaltning: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen Handläggare: Pia Alhäll Telefon: E-post: SAMVERKANSAVTAL FÖR GYMNASIESKOLAN/SÄRSKOLAN Dnr: LKS Då den gemensamma gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden upphörde ändras förutsättningarna för samverkan mellan Lysekil och Sotenäs. Ett samverkansavtal bör tecknas som reglerar samverkan mellan parterna. Två samverkansavtal har upprättats i dialog med Sotenäs kommun gällande i ena fallet enbart gymnasieskolan och i det andra fallet gymnasieskola och gymnasiesärskolan. Sotenäs kommen kommer att avgöra vilket samverkansavtal man vill teckna. Förslag till beslut Kommunstyrelsen godkänner upprättade förslag till samverkansavtal med Sotenäs kommun Pia Alhäll Chef för gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen Lysekils kommun, Lysekil Tel: Fax: registrator@lysekil.se

2 Samverkansavtal fö r gymnasieskölan mellan Lysekils kömmun öch Sötena s kömmun Dnr LSGV Avtalsparter Avtalets parter utgörs av Lysekils kommun och Sotenäs kommun. Avtalets innehåll Parterna enas om att kommunerna utgör samverkansområde för nationella program, introduktionsprogram, samt gymnasiesärskolans program. För dessa utbildningar behandlas elever från Sotenäs kommunvid antagningen som Lysekils egna. Sotenäs förbehåller sig rätten att teckna samverkansavtal med annan kommun samt att i enskilda fall bevilja förstahandsmottagning även i annan kommun, t ex gällande specialidrott. Avtalet utgår från skollagens, med tillhörande förordningar, regler kring kommunernas skyldighet att erbjuda utbildning i gymnasieskolan samt skyldighet att ta emot och anta elever till dessa utbildningar. Avtalet omfattar inte det kommunala informationsansvaret. Nationella program, hemmaplanslösning m.m. Antagning till nationella program administreras av Fyrbodals antagningskansli. Antagning till åk 1 sker normalt till nationellt program. I vissa fall görs antagning direkt till inriktning eller specialisering. Detta kan variera något mellan åren och kommuniceras mellan parterna i god tid före ansökningsperioden, i samband med att information lämnas till eleverna inför gymnasievalet. Med basen i det tidigare samarbetet utgick Gullmarsgymnasiet från att Sotenäs och Lysekil var hemkommunerna för eleverna på Gullmarsgymnasiet. Yrkesprogrammens arbetsplatssamarbete genom programråd består av representanter från arbetsplatserna i Lysekil och Sotenäs. Strukturen är upparbetad för att yrkesprogrammens elever ska kunna genomföra sin APL i hemkommunen vilket under åren kan vara merparten av studietiden. Detta arbete kommer att fortgå och utvecklas med ett samverkansavtal. De elever som läser nationella program har tidigare fått läsa vissa ämnen i Sotenäs en dag i veckan. Detta är möjligt att återuppta och fortsätta med. Det ingår inte i den interkommunala ersättningen som regleras utifrån en prislista. Separat avtal upprättas. Introduktionsprogram Samverkansavtalet gäller samtliga inriktningar på Introduktionsprogrammet. Antagning administreras beroende på inriktning av Fyrbodals antagningskansli alternativt direkt mellan

3 parterna. Den samverkan som tidigare varit runt introduktionsprogrammen med fokus på eleven och i samarbete med upparbetade kontakter med tex Socialförvaltningen och Polisen kan fortgå i och med samverkansavtalet. Information Lysekils kommun åtar sig att årligen informera eleverna i Sotenäs grundskolor om de utbildningar som finns inom gymnasieskolan på Campus Väst/Gullmarsgymnasiet. Rapportering Lysekils kommun åtar sig genom avtalet ett ansvar att informera Sotenäs kommun om elevernas studiesituation. Information sker löpande via studie- och yrkesvägledare i samband med att större svårigheter uppstår för en elev och som kan medföra studieavbrott, omval eller att skolan måste sätta in åtgärder som kan medföra extra kostnader för Sotenäs kommun. Planerad rapportering sker regelbundet gällande elevernas resultat (gruppnivå). Redovisningen sker i statistikform tillsammans med en muntlig information vid ett gemensamt möte. Lysekils kommun rapporterar till kommunstyrelsen i Sotenäs som är ansvarig nämnd i Sotenäs efter överenskommelse. Samverkansformer I vissa avseenden regleras samverkansformerna ovan under rubriken Avtalets innehåll. Därutöver gäller följande: Utbildningsutbud Innan Lysekils kommun fattar beslut om utbildningsutbud sker samråd. Samrådet sker med ansvarig nämnd i Sotenäs kommun. I detta sammanhang tas även frågor om dimensionering och direktantagning till inriktningar i åk 1 m.m. upp. Överlämning Sotenäs kommun åtar sig genom avtalet att informera Lysekils kommun om enskilda elevers förhållanden som kan påverka planeringen av utbildningen. Formerna för detta görs upp på verksamhetsnivå. Kvalitet Lysekils kommunarbetar med det systematiska kvalitetsarbetet utifrån skollagens krav. Basen är uppföljning och åtgärder i det lilla för att hela tiden göra små förbättringar som till slut ger stora positiva effekter på helheten. Varje verksamhetsform analysera sin egen verksamhet som en del i nämndens verksamhetsuppföljning. Lysekils kommuns kommun inleder sitt deltagande i Kommunernas kvalitet i korthet. Ett verktyg för kvalitetsuppföljning. Olika undersökningar bland både personal och elever genomförs för att säkerställa en god skolmiljö. Genom Kommunernas Kvalitet i kortet ges en bred modell för kvalitetsjämförelser i regionen och riket.

4 Sotenäs kommun äger rätt att ta initiativ till samtal kring kvaliteten i Lysekils kommuns gymnasieutbildningar. Ekonomi Interkommunalersättning (IKE) Interkommunala ersättningar tas ut enligt kommunallagens och skollagens bestämmelser, dvs. som självkostnad. Priserna kopplas till det utbud som beslutats och avser i de flesta fall helt program, men kan i vissa fall avse enskild inriktning, särskild variant, årskurs, specialidrott eller lärlingsutbildning. Kalkylen utgår från den elevpeng som fördelas till varje program och kompletteras med övergripande kostnader i förvaltning och kommun avseende gymnasieskolan. Precis som bidraget till fristående skolor grundas den interkommunala ersättningen på budget och beslut om ersättningens storlek tas i samma budgetprocess. Reglering av underskott/överskott i verksamheten sker inte retroaktivt mellan kommunerna. För den verksamhet som inte har ett pris enligt prislistan upprättas separata avtal för varje enskild elev. I de fall eleven utnyttjar sin lagliga rätt till utökat program på yrkesprogram för att få högskolebehörighet debiteras det särskilt. Sotenäs kommun äger rätt till dialog kring det budgetunderlag som ligger till grund för beslut om interkommunal ersättning. Avstämningsdatum IKE Den interkommunala ersättningen erläggs efter fakturering två gånger per år i anslutning till avstämningsdatum den 15 oktober och den 15 februari. Studieavbrott och byte av studieväg För elev som avbryter studierna före avstämningsdatum respektive termin debiteras hemkommunen ingen kostnad. För elev som avbryter studierna efter avstämningsdatum debiteras hela terminsbeloppet. På motsvarande sätt hanteras byte av studieväg: Om bytet sker före avstämningsdatum debiteras avgift för det nya programmet om bytet sker efter avstämningsdatum debiteras avgiften för det gamla programmet.

5 Resor Hemkommunen svarar för kostnaden för resor mellan bostad och skola samt eventuellt inackorderingstillägg. Extra reskostnader som uppstår p.g.a. att utbildningsinslag förläggs på annan plats eller tid bekostas av Lysekils kommun och tas med i kalkylen för den interkommunala ersättningen. Elever i behov av särskilt stöd Om en elev har specifika, individuella behov av extra stöd och/eller resurser på sätt som skulle varit grund för tilläggsbelopp till en fristående skola ska skolan kontakta hemkommunen för godkännande av insatserna innan extra kostnader faktureras. Samförstånd/överenskommelse ska arbetas fram gemensamt. Hemkommunen betalar den faktiska kostnaden. Ansvarsförsäkring Reguljär ansvarsförsäkring tecknas av skolkommunen och kostnaden ingår i den interkommunala ersättningen. Formalia Avtalet gäller från och tills vidare, med möjlighet att komplettera avtalet årligen. Uppsägningstid är 1 år för båda parter var för sig och gäller enbart kommande elevgrupper. Tvist Tvist med anledning av detta avtal löses genom förhandlingar. Force majeure Om Lysekils kommuns fullgörande av åtagande enligt avtalet hindras av omständigheter som kommunen inte kan råda över såsom arbetskonflikt, eldsvåda eller annan större olyckshändelse, krig m.m. är kommunen inte ansvarig för skada eller förlust som därigenom kan uppkomma för motparten.

6 Underskrifter: För Sotenäs kommun För Lysekils kommun Datum Datum Namnförtydligande:

7 Samverkansavtal fö r gymnasieskölan öch gymnasiesa rskölan mellan Lysekils kömmun öch Sötena s kömmun Dnr LSGV Avtalsparter Avtalets parter utgörs av Lysekils kommun och Sotenäs kommun. Avtalets innehåll Parterna enas om att kommunerna utgör samverkansområde för nationella program, introduktionsprogram, samt gymnasiesärskolans program. För dessa utbildningar behandlas elever från Sotenäs kommunvid antagningen som Lysekils egna. Sotenäs förbehåller sig rätten att teckna samverkansavtal med annan kommun samt att i enskilda fall bevilja förstahandsmottagning även i annan kommun, t ex gällande specialidrott. Avtalet utgår från skollagens, med tillhörande förordningar, regler kring kommunernas skyldighet att erbjuda utbildning i gymnasieskolan samt skyldighet att ta emot och anta elever till dessa utbildningar. Avtalet omfattar inte det kommunala informationsansvaret. Nationella program, hemmaplanslösning m.m. Antagning till nationella program administreras av Fyrbodals antagningskansli. Antagning till åk 1 sker normalt till nationellt program. I vissa fall görs antagning direkt till inriktning eller specialisering. Detta kan variera något mellan åren och kommuniceras mellan parterna i god tid före ansökningsperioden, i samband med att information lämnas till eleverna inför gymnasievalet. Med basen i det tidigare samarbetet utgick Gullmarsgymnasiet från att Sotenäs och Lysekil var hemkommunerna för eleverna på Gullmarsgymnasiet. Yrkesprogrammens arbetsplatssamarbete genom programråd består av representanter från arbetsplatserna i Lysekil och Sotenäs. Strukturen är upparbetad för att yrkesprogrammens elever ska kunna genomföra sin APL i hemkommunen vilket under åren kan vara merparten av studietiden. Detta arbete kommer att fortgå och utvecklas med ett samverkansavtal. De elever som läser nationella program har tidigare fått läsa vissa ämnen i Sotenäs en dag i veckan. Detta är möjligt att återuppta och fortsätta med. Det ingår inte i den interkommunala ersättningen som regleras utifrån en prislista. Separat avtal upprättas.

8 Introduktionsprogram Samverkansavtalet gäller samtliga inriktningar på Introduktionsprogrammet. Antagning administreras beroende på inriktning av Fyrbodals antagningskansli alternativt direkt mellan parterna. Den samverkan som tidigare varit runt introduktionsprogrammen med fokus på eleven och i samarbete med upparbetade kontakter med tex Socialförvaltningen och Polisen kan fortgå i och med samverkansavtalet. Gymnasiesärskolan Samverkansavtalet gällande gymnasiesärskolan utgår från avtal på individuell basis. Information Lysekils kommun åtar sig att årligen informera eleverna i Sotenäs grundskolor om de utbildningar som finns inom gymnasieskolan och gymnasiesärskolan på Campus Väst/Gullmarsgymnasiet. Rapportering Lysekils kommun åtar sig genom avtalet ett ansvar att informera Sotenäs kommun om elevernas studiesituation. Information sker löpande via studie- och yrkesvägledare i samband med att större svårigheter uppstår för en elev och som kan medföra studieavbrott, omval eller att skolan måste sätta in åtgärder som kan medföra extra kostnader för Sotenäs kommun. Planerad rapportering sker regelbundet gällande elevernas resultat (gruppnivå). Redovisningen sker i statistikform tillsammans med en muntlig information vid ett gemensamt möte. Lysekils kommun rapporterar till kommunstyrelsen i Sotenäs som är ansvarig nämnd i Sotenäs efter överenskommelse. Samverkansformer I vissa avseenden regleras samverkansformerna ovan under rubriken Avtalets innehåll. Därutöver gäller följande: Utbildningsutbud Innan Lysekils kommun fattar beslut om utbildningsutbud sker samråd. Samrådet sker med ansvarig nämnd i Sotenäs kommun. I detta sammanhang tas även frågor om dimensionering och direktantagning till inriktningar i åk 1 m.m. upp. Överlämning Sotenäs kommun åtar sig genom avtalet att informera Lysekils kommun om enskilda elevers förhållanden som kan påverka planeringen av utbildningen. Formerna för detta görs upp på verksamhetsnivå. Kvalitet Lysekils kommunarbetar med det systematiska kvalitetsarbetet utifrån skollagens krav. Basen är uppföljning och åtgärder i det lilla för att hela tiden göra små förbättringar som till slut ger stora

9 positiva effekter på helheten. Varje verksamhetsform analysera sin egen verksamhet som en del i nämndens verksamhetsuppföljning. Lysekils kommuns kommun inleder sitt deltagande i Kommunernas kvalitet i korthet. Ett verktyg för kvalitetsuppföljning. Olika undersökningar bland både personal och elever genomförs för att säkerställa en god skolmiljö. Genom Kommunernas Kvalitet i kortet ges en bred modell för kvalitetsjämförelser i regionen och riket. Sotenäs kommun äger rätt att ta initiativ till samtal kring kvaliteten i Lysekils kommuns gymnasieutbildningar. Ekonomi Interkommunalersättning (IKE) Interkommunala ersättningar tas ut enligt kommunallagens och skollagens bestämmelser, dvs. som självkostnad. Priserna kopplas till det utbud som beslutats och avser i de flesta fall helt program, men kan i vissa fall avse enskild inriktning, särskild variant, årskurs, specialidrott eller lärlingsutbildning. Kalkylen utgår från den elevpeng som fördelas till varje program och kompletteras med övergripande kostnader i förvaltning och kommun avseende gymnasieskolan. Precis som bidraget till fristående skolor grundas den interkommunala ersättningen på budget och beslut om ersättningens storlek tas i samma budgetprocess. Reglering av underskott/överskott i verksamheten sker inte retroaktivt mellan kommunerna. För den verksamhet som inte har ett pris enligt prislistan upprättas separata avtal för varje enskild elev. I de fall eleven utnyttjar sin lagliga rätt till utökat program på yrkesprogram för att få högskolebehörighet debiteras det särskilt. Sotenäs kommun äger rätt till dialog kring det budgetunderlag som ligger till grund för beslut om interkommunal ersättning. Avstämningsdatum IKE Den interkommunala ersättningen erläggs efter fakturering två gånger per år i anslutning till avstämningsdatum den 15 oktober och den 15 februari. Studieavbrott och byte av studieväg

10 För elev som avbryter studierna före avstämningsdatum respektive termin debiteras hemkommunen ingen kostnad. För elev som avbryter studierna efter avstämningsdatum debiteras hela terminsbeloppet. På motsvarande sätt hanteras byte av studieväg: Om bytet sker före avstämningsdatum debiteras avgift för det nya programmet om bytet sker efter avstämningsdatum debiteras avgiften för det gamla programmet. Resor Hemkommunen svarar för kostnaden för resor mellan bostad och skola samt eventuellt inackorderingstillägg. Extra reskostnader som uppstår p.g.a. att utbildningsinslag förläggs på annan plats eller tid bekostas av Lysekils kommun och tas med i kalkylen för den interkommunala ersättningen. Elever i behov av särskilt stöd Om en elev har specifika, individuella behov av extra stöd och/eller resurser på sätt som skulle varit grund för tilläggsbelopp till en fristående skola ska skolan kontakta hemkommunen för godkännande av insatserna innan extra kostnader faktureras. Samförstånd/överenskommelse ska arbetas fram gemensamt. Hemkommunen betalar den faktiska kostnaden. Ansvarsförsäkring Reguljär ansvarsförsäkring tecknas av skolkommunen och kostnaden ingår i den interkommunala ersättningen. Formalia Avtalet gäller från och tills vidare, med möjlighet att komplettera avtalet årligen. Uppsägningstid är 1 år för båda parter var för sig och gäller enbart kommande elevgrupper. Tvist Tvist med anledning av detta avtal löses genom förhandlingar. Force majeure Om Lysekils kommuns fullgörande av åtagande enligt avtalet hindras av omständigheter som kommunen inte kan råda över såsom arbetskonflikt, eldsvåda eller annan större olyckshändelse, krig m.m. är kommunen inte ansvarig för skada eller förlust som därigenom kan uppkomma för motparten.

11 Underskrifter: För Sotenäs kommun För Lysekils kommun Datum Datum Namnförtydligande:

Bilaga till Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-04 63

Bilaga till Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-04 63 Bilaga till Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-04 63 2012-08-26 Till politikerna i Tanum Vi har med bestörtning noterat att städningen försämrats genom kommunens upphandlingsförfarande. Tanum har valt

Läs mer

2013-12-10. Barn och utbildningsnämnd. Pernilla Gustafsson. Ärende Dnr Föredragande

2013-12-10. Barn och utbildningsnämnd. Pernilla Gustafsson. Ärende Dnr Föredragande Kallelse Föredragningslista snämnd 1(1) 2013-12-10 Sammanträde Plats och tid Ordförande Sekreterare snämnd Bäve, Stadshuset, 2013-12-12 kl. 8:30 12:00 Informationsärenden 13:00 Beslutsärenden Magnus Jacobsson

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde läsåret 1997/98

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde läsåret 1997/98 för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde läsåret 1997/98 Avtalsparter Avtalets parter utgörs av kommunerna i Göteborgsregionens intagningsområde. Parterna enas om att intagningsområdet

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde läsåret 1998/99

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde läsåret 1998/99 för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde läsåret 1998/99 Avtalsparter Avtalets parter utgörs av kommunerna i Göteborgsregionens intagningsområde. Parterna enas om att intagningsområdet

Läs mer

Kommunala samverkansavtalet om Gymnasieutbildning

Kommunala samverkansavtalet om Gymnasieutbildning Kommunala samverkansavtalet om Gymnasieutbildning i Västerbottens län 2011-01- 01 Samverkande kommuner: Bjurholm, Dorotea, Lycksele, Malå, Nordmaling, Norsjö, Robertsfors, Skellefteå, Sorsele, Storuman,

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) 2011/ /2013

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) 2011/ /2013 Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) 2011/2012 2012/2013 1. Bakgrund och syfte Inom GR finns sedan 2001/2002 ett samverkansavtal för gymnasiesärskolan. Syftet med avtalet är att

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieskolorna i Boden, Luleå, Piteå och Älvsbyns kommuner

Samverkansavtal för gymnasieskolorna i Boden, Luleå, Piteå och Älvsbyns kommuner Samverkansavtal för gymnasieskolorna i Boden, Luleå, Piteå och Älvsbyns kommuner 2009-07-01 2013-06-30 Samverkansavtal för gymnasieskolorna i Boden, Luleå, Piteå och Älvsbyns kommuner 2009-07-01 2013-06-30

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieskolan

Samverkansavtal för gymnasieskolan Samverkansavtal för gymnasieskolan Syfte Samverkansavtalet grundas på en gemensam strävan att genom utökad samverkan erbjuda alla elever som bor i de avtalsslutande kommunerna ett likvärdigt och attraktivt

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 99/00

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 99/00 för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde Avtalsparter Avtalets parter utgörs av kommunerna i Göteborgsregionens intagningsområde. Parterna enas om att intagningsområdet utgör samverkansområde

Läs mer

Samverkansavtal för Gymnasiesärskolan i Region Halland

Samverkansavtal för Gymnasiesärskolan i Region Halland 1(5) Datum Diarienummer 2012-12-20 RS110117 Samverkansavtal för Gymnasiesärskolan i Region Halland Syfte Syftet med avtalet är att skapa förutsättningar för utveckling av gymnasiesärskolan. Avtalade parter

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan

Samverkansavtal för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan 1(8) Samverkansavtal för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan Syfte Samverkansavtalet grundas på en gemensam strävan att genom utökad samverkan erbjuda alla elever som bor i de avtalsslutande kommunerna

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 2002/2003

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 2002/2003 Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 2002/2003 1. Bakgrund Inom GR finns sedan 1997 ett avtal gällande gymnasiesamverkan inom Göteborgsregionens intagningsområde

Läs mer

Avtal om samverkan, avseende gymnasieskolan och J30\3~Ö^&^ ] gymnasiesärskolan mellan Uppsala kommun och Tierps kommun

Avtal om samverkan, avseende gymnasieskolan och J30\3~Ö^&^ ] gymnasiesärskolan mellan Uppsala kommun och Tierps kommun I l IPPSALA KOMMUN j 2014-01- 1 6 Avtal om samverkan, avseende gymnasieskolan och J30\3~Ö^&^ ] gymnasiesärskolan mellan Uppsala kommun och Tierps kommun 1% 1 Parter Detta avtal har ingåtts mellan Uppsala

Läs mer

Samverkansavtal Vuxenutbildning i Halland

Samverkansavtal Vuxenutbildning i Halland Samverkansavtal Vuxenutbildning i Halland 1. INLEDNING... 1 2. SYFTE... 1 3. AVTALSVILLKOR... 1 3.1 Avtalsparter... 1 3.2 Avtalets giltighet... 1 3.3 Interkommunal ersättning (IKE) och prislista... 2 3.4

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) 2013/ /2015

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) 2013/ /2015 Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) 2010/2011 2011/2013 löper vidare för de elever som påbörjat en utbildning i

Läs mer

Samverkansavtal Gymnasieutbildning i Halland

Samverkansavtal Gymnasieutbildning i Halland Samverkansavtal Gymnasieutbildning i Halland INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. DEFINITIONER AV BEGREPP I AVTALET UTIFRÅN STYRDOKUMENTEN.... 1 2. INFORMATION OM GYMNASIESÄRSKOLAN OCH DEFINITIONER AV BEGREPP I AVTALET

Läs mer

Avtal om samverkan, avseende gymnasieskolan och gymnasiesärskolan mellan Uppsala kommun och Enköpings kommun

Avtal om samverkan, avseende gymnasieskolan och gymnasiesärskolan mellan Uppsala kommun och Enköpings kommun Avtal om samverkan, avseende gymnasieskolan och gymnasiesärskolan mellan Uppsala kommun och Enköpings kommun 1 Parter Detta avtal har ingåtts mellan Uppsala kommun och Enköpings kommhåi ^0 Parterna är

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) 2015/ /2019

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) 2015/ /2019 i Göteborgsregionen (GR) 2015/2016 2018/2019 Elev som antagits enligt tidigare avtal avslutar sin utbildning enligt det avtalet. 1. Bakgrund och syfte Inom GR finns sedan 2001/2002 ett samverkansavtal

Läs mer

Avtal om gemensamt Antagningskansli för gymnasievalet i Halland

Avtal om gemensamt Antagningskansli för gymnasievalet i Halland Avtal om gemensamt Antagningskansli för gymnasievalet i Halland Syfte Syftet med ett gemensamt kansli för gymnasieantagning i Halland är ökad kvalitet och effektivitet, en ambitionshöjning, i antagningsarbetet.

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 01/02

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 01/02 GYMNASIESÄRSKOLAN Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 01/02 1. Bakgrund Inom GR finns idag ett avtal gällande gymnasiesamverkan inom Göteborgsregionens intagningsområde.

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 00/01

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 00/01 Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 00/01 1. Avtalsparter Avtalets parter utgörs av kommunerna i Göteborgsregionens intagningsområde. Parterna enas om att intagningsområdet

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 01/02

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 01/02 Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 01/02 1. Avtalsparter Avtalets parter utgörs av kommunerna i Göteborgsregionens intagningsområde. Parterna enas om att intagningsområdet

Läs mer

Samverkansavtal. Avseende gymnasieutbildning mellan kommunerna i Stockholms län, angränsande kommuner som anslutit sig samt Stockholms läns landsting.

Samverkansavtal. Avseende gymnasieutbildning mellan kommunerna i Stockholms län, angränsande kommuner som anslutit sig samt Stockholms läns landsting. Bilaga 1b, rev 140612 Samverkansavtal Avseende gymnasieutbildning mellan kommunerna i Stockholms län, angränsande kommuner som anslutit sig samt Stockholms läns landsting. Avtalet är baserat på föreskrifterna

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) 2003/2004

Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) 2003/2004 Samverkansavtal för gymnasiesärskolan i Göteborgsregionen (GR) 2003/2004 1. Syfte Inom GR finns sedan 2001/2002 ett samverkansavtal för gymnasiesärskolan. Syftet med avtalet är att skapa förutsättningar

Läs mer

Mellan Västra Götalandsregionen, nedan kallad VGR, och... kommun, nedan kallad kommunen, träffas följande samverkansavtal om Naturbruksutbildning.

Mellan Västra Götalandsregionen, nedan kallad VGR, och... kommun, nedan kallad kommunen, träffas följande samverkansavtal om Naturbruksutbildning. SAMVERKANSAVTAL NATURBRUKSUTBILDNING Mellan Västra Götalandsregionen, nedan kallad VGR, och...... kommun, nedan kallad kommunen, träffas följande samverkansavtal om Naturbruksutbildning. Utgångspunkt De

Läs mer

ReSam - Samverkansavtal avseende vuxenutbildning

ReSam - Samverkansavtal avseende vuxenutbildning ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Bärve Karin Datum 2016-10-19 Diarienummer AMN-2016-0240 Arbetsmarknadsnämnden ReSam - Samverkansavtal avseende vuxenutbildning Förslag till beslut Arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieutbildningarna i Skaraborg. Bilaga 1

Samverkansavtal för gymnasieutbildningarna i Skaraborg. Bilaga 1 Samverkansavtal för gymnasieutbildningarna i Skaraborg Bilaga 1 INLEDNING Perspektiv Skaraborg För att stärka Skaraborg som en attraktiv och konkurrenskraftig del av Västsverige betonas betydelsen av samverkan

Läs mer

Angående förslag till samverkansavtal för gymnasieutbildning (fritt sök) inom Fyrbodal

Angående förslag till samverkansavtal för gymnasieutbildning (fritt sök) inom Fyrbodal DALS-EDS KOMMUN Frisök Fyrbodal FOKUS-förvaltningen : 2015-12-02 Björn Lindeberg D.nr: 2015-000141 Angående förslag till samverkansavtal för gymnasieutbildning (fritt sök) inom Fyrbodal Bakgrund 2015-07-06

Läs mer

Kommunalförbundet GR Gymnasieavtal 2011/ /

Kommunalförbundet GR Gymnasieavtal 2011/ / Förslag till Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionen år 2011/2012-2014/2015 1. Bakgrund och motiv Bakgrund och motiv till avtalet återfinns i bilaga 1, vilken även innehåller förklaringar

Läs mer

Gemensam antagning i gymnasiesärskolan - Vad innebär det?

Gemensam antagning i gymnasiesärskolan - Vad innebär det? Utredare: Barbro Hedlund 2014-09-15 Gemensam antagning i gymnasiesärskolan - Vad innebär det? Kontaktperson: Pernilla Bremer 0243-248048 Pernilla.bremer@fbregionen.se Innehåll 1. Förslag till gemensam

Läs mer

Upphävande av riktlinjer för avtal/överenskommelse om pris för introduktionsprogram

Upphävande av riktlinjer för avtal/överenskommelse om pris för introduktionsprogram Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (2) Datum 2015-06-17 Vår referens Hélen Salmose Utredare Tjänsteskrivelse Upphävande av riktlinjer för avtal/överenskommelse om pris för introduktionsprogram

Läs mer

Yttrande över departementspromemoria U/2015/03607/GV, Förslag om införande av utbildningsgaranti i gymnasieskolan

Yttrande över departementspromemoria U/2015/03607/GV, Förslag om införande av utbildningsgaranti i gymnasieskolan 1(5) Tjänsteskrivelse 2015-08-05 Diarienummer: UAN 2015/0331 Version:1.0 Beslutsorgan: UAN Halmstad Utbildning Pär Henriksson E-post: par.henriksson@halmstad.se Telefon: 070-6371500 Yttrande över departementspromemoria

Läs mer

Förslag till Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionen år 2007/ /2011

Förslag till Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionen år 2007/ /2011 Förslag till Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionen år 2007/2008-2010/2011 1. Bakgrund och motiv Bakgrund och motiv till avtalet återfinns i bilaga 1, vilken även innehåller förklaringar

Läs mer

Remiss av promemorian Förslag om utbildningsgaranti i gymnasieskolan (U2015/03607/GV)

Remiss av promemorian Förslag om utbildningsgaranti i gymnasieskolan (U2015/03607/GV) 2015-09-01 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr UBN 2015/120 Utbildningsnämnden Remiss av promemorian Förslag om utbildningsgaranti i gymnasieskolan (U2015/03607/GV) Utbildningsdepartementet har remitterat promemorian

Läs mer

Strukturtillä gg modell fo r berä kning och regelverk

Strukturtillä gg modell fo r berä kning och regelverk 2014-12-16 Strukturtillä gg modell fo r berä kning och regelverk Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 Syfte med strukturtillägg... 3 Så beräknas strukturtillägget... 3 Regelverk... 3

Läs mer

Samverkansavtal fo r gymnasieutbildningarna i Skaraborg. Måldokumentets bilaga 1

Samverkansavtal fo r gymnasieutbildningarna i Skaraborg. Måldokumentets bilaga 1 Samverkansavtal fo r gymnasieutbildningarna i Skaraborg Måldokumentets bilaga 1 INLEDNING Perspektiv Skaraborg För att stärka Skaraborg som en attraktiv och konkurrenskraftig del av Västsverige betonas

Läs mer

Internt avtal 2014 med Styrelsen för teknik och service (STS) avseende konkurrensneutrala verksamheter

Internt avtal 2014 med Styrelsen för teknik och service (STS) avseende konkurrensneutrala verksamheter KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Andreas Christoffersson Jan Sund Nasser Ghazi Datum 2013-11-20 Diarienummer UAN-2013-0515 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Internt avtal 2014

Läs mer

Riktlinjerna gäller från och med den 1 juli 2014 Utbildningsnämnden den 12 maj 2014. Kommunförvaltningen 2014-12-05 1 (9)

Riktlinjerna gäller från och med den 1 juli 2014 Utbildningsnämnden den 12 maj 2014. Kommunförvaltningen 2014-12-05 1 (9) 2014-12-05 1 (9) Kommunförvaltningen Riktlinjer för utbetalning av skolpeng Ansvarig Maria Kvist Upprättad av Maria Kvist Upprättad den 2014-04-29 Reviderad den 2014-12-05 Riktlinjer för utbetalning av

Läs mer

Erbjudande om att teckna samverkansavtal avseende gymnasiesärskolans nationella program

Erbjudande om att teckna samverkansavtal avseende gymnasiesärskolans nationella program BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2013-01-11 GN-2012/334.603 1 (4) HANDLÄGGARE Kullenberg, Indra 08-535 36081 Indra.Kullenberg@huddinge.se Gymnasienämnden Erbjudande

Läs mer

SOLLENTUNA KOMMUN Barn- och utbildningskontoret

SOLLENTUNA KOMMUN Barn- och utbildningskontoret Tjänsteutlåtande Sara Potter Sidan 1 av 5 Utbildnings-och arbetsmarknadsnämnden Programpriser för introduktionsprogram Förslag till beslut föreslår att utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden beslutar följande:

Läs mer

Fö rslag Strukturtilla gg mödell fö r bera kning öch regelverk 2018

Fö rslag Strukturtilla gg mödell fö r bera kning öch regelverk 2018 2018-02-08 Fö rslag Strukturtilla gg mödell fö r bera kning öch regelverk 2018 1 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 Syfte med strukturtillägg... 3 Så beräknas strukturtillägget...

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 2002/ /2006

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 2002/ /2006 Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 2002/2003-2005/2006 1. Bakgrund och motiv Bakgrund och motiv till detta avtal återfinns i bilaga 5 (GRs förbundsstyrelses ärende

Läs mer

K@PNA. Avtal för samarbete och samverkan inom region Samverkan Sydost. fsl I 1

K@PNA. Avtal för samarbete och samverkan inom region Samverkan Sydost. fsl I 1 K@PNA KALMARSUi'lDS GYMNASIEFOP.BUND 7t13-12- t'r fsl I 1 Avtal för samarbete och samverkan inom region Samverkan Sydost ú ''pt. Ê 3 i.tâtr'?8:'?t"*" $ 1 Måt och syfte Följande avtal grundas på en gemensam

Läs mer

Information och rutin om Yttrande och beslut om mottagande till nationella program och sökbara Introduktionsprogram (IM)

Information och rutin om Yttrande och beslut om mottagande till nationella program och sökbara Introduktionsprogram (IM) 2016-12-15 Information och rutin om Yttrande och beslut om mottagande till nationella program och sökbara Introduktionsprogram (IM) Beroende på var den sökande bor och i vilken kommun det sökta nationella

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 2006/2007

Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 2006/2007 Samverkansavtal för gymnasieskolan i Göteborgsregionens intagningsområde 2006/2007 1. Bakgrund och motiv Bakgrund och motiv till detta avtal återfinns i bilaga 5 (GRs förbundsstyrelses ärende nr 5 och

Läs mer

Utdrag ur Skollagspropositionen Prop. 2009/10:165

Utdrag ur Skollagspropositionen Prop. 2009/10:165 Utdrag ur Skollagspropositionen Prop. 2009/10:165 20.4 Behörighet till gymnasieskolans yrkesprogram Regeringens förslag: För behörighet till ett yrkesprogram ska det krävas godkända betyg i svenska, engelska,

Läs mer

En gymnasiesärskola med hög kvalitet. 27 september 2012 Peter Gröndahl

En gymnasiesärskola med hög kvalitet. 27 september 2012 Peter Gröndahl En gymnasiesärskola med hög kvalitet 27 september 2012 Peter Gröndahl Syfte med reformen Hög kvalitet Flexibilitet Samverkan Harmonisering Tydlig struktur Bättre förberedelse Gymnasiesärskolans syfte Anpassad

Läs mer

Insyn 18 Den kommun där en fristående skola som anordnar fritidshem är belägen har rätt till insyn i verksamheten.

Insyn 18 Den kommun där en fristående skola som anordnar fritidshem är belägen har rätt till insyn i verksamheten. Fritidshem med enskild huvudman Bidrag från hemkommunen 15 Hemkommunen ska lämna bidrag till huvudmannen för varje elev vid skolenheten. Bidraget består av ett grundbelopp enligt 16 och i vissa fall ett

Läs mer

Cirkulärnr: 2001:122 Diarienr: 2001/2047 Gymnasieelevers resor, inackordering

Cirkulärnr: 2001:122 Diarienr: 2001/2047 Gymnasieelevers resor, inackordering Cirkulärnr: 2001:122 Diarienr: 2001/2047 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: Gymnasieelevers resor, inackordering Laina Kämpe Datum: 2001-10-30 Mottagare: Rubrik: Kommunstyrelse Skolstyrelse/motsvarande

Läs mer

Samverkansavtal för pedagogisk omsorg, förskola, förskoleklass, fritidshem och grundskola i Skåne

Samverkansavtal för pedagogisk omsorg, förskola, förskoleklass, fritidshem och grundskola i Skåne Samverkansavtal för pedagogisk omsorg, förskola, förskoleklass, fritidshem och grundskola i Skåne Samverkande parter: Kommunerna i Skåne och Kommunförbundet Skåne Inledning Avtalande kommuner i Skåne har

Läs mer

Kommunstyrelsen. Ärende 8

Kommunstyrelsen. Ärende 8 Kommunstyrelsen Ärende 8 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2019-09-06 Sida 1(1) Ingrid Elmgren Skolchef Nytt samverkansavtal för gymnasiesamverkan Beredning Beredning/ information Tjänsteskrivelse Bildningsutskottet

Läs mer

Ekonomifrågor enligt ekonomipolicyn Uppdatering av beslutsattestantförteckning Beslut om löpande uppdateringar av den av nämnden årligen fastställda förteckningen av beslutsattestanter. Attestfrågor enligt

Läs mer

Omvärldsbevakning; Hur ersätter man friskolor i andra gymnasiesamverkansområden med gemensam prislista i Sverige?

Omvärldsbevakning; Hur ersätter man friskolor i andra gymnasiesamverkansområden med gemensam prislista i Sverige? Pernilla Bremer Processledare Gysam 0243-248048 Omvärldsbevakning; Hur ersätter man friskolor i andra gymnasiesamverkansområden med gemensam prislista i Sverige? Inledning Gysams ledningsgrupp beslutade

Läs mer

Samverkansavtal för rörande vuxenutbildning Upplandskommuner i samverkan (ReSam)

Samverkansavtal för rörande vuxenutbildning Upplandskommuner i samverkan (ReSam) ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Bärve Karin Datum 2018-10-31 Diarienummer AMN-2018-0395 Arbetsmarknadsnämnden Samverkansavtal för 2019-2020 rörande vuxenutbildning Upplandskommuner i samverkan

Läs mer

Revidering av delegationsordning för gymnasiesärskolan

Revidering av delegationsordning för gymnasiesärskolan BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2013-10-08 GN-2013/294.111 1 (2) HANDLÄGGARE Steen Hodin, Ann-Britt 08-53536082 Ann-Britt.Steen-Hodin@huddinge.se Gymnasienämnden

Läs mer

Avtal för samverkan inom vuxenutbildningen i Göteborgsregionen 2005/2006 Etapp 2

Avtal för samverkan inom vuxenutbildningen i Göteborgsregionen 2005/2006 Etapp 2 Avtal för samverkan inom vuxenutbildningen i Göteborgsregionen 2005/2006 Etapp 2 Avtalsparter Avtalets parter utgörs av Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) och dess tretton medlemskommuner. Avtal i

Läs mer

Kommunens författningssamling

Kommunens författningssamling Kommunens författningssamling Delegationsordning för mnasie och vuxenutbildningsnämnden 2019 01 30 Diarienr: GVN 2019/0008 1 Delegationsordning för mnasie och vuxenutbildningsnämnden enligt 6 kap Kommunallagen

Läs mer

När det gäller mottagande till utbildning finns regler om mottagande i första hand i 15 kap. 43 skollagen. Där anges följande.

När det gäller mottagande till utbildning finns regler om mottagande i första hand i 15 kap. 43 skollagen. Där anges följande. Promemoria Hellstadius Utbildning & Rådgivning AB 2013-11-25 Kommunförbundet Stockholms Län Projektet Gemensam Gymnasieregion Camilla Wallström PM inför länsövergripande konferens 27/11 Denna promemoria

Läs mer

utbetalning av grundbelopp och interkommunal ersättning

utbetalning av grundbelopp och interkommunal ersättning REGLER FÖR utbetalning av grundbelopp och interkommunal ersättning Antaget av Antaget Giltighetstid Dokumentansvarig Barn- och utbildningsnämnden 2018-12-05 xx Tillsvidare Administrativ chef Håbo kommuns

Läs mer

Utkast till egeninitierat remissvar Gymnasieutredningen

Utkast till egeninitierat remissvar Gymnasieutredningen Utkast till egeninitierat remissvar Gymnasieutredningen Inspel från nätverk och intern kompetens Avstämning med Göteborg och Stenungsund (formella remisskommuner) Inspel från Teknikcollege och Vård- och

Läs mer

SAMVERKANSAVTAL NATURBRUKSUTBILDNING

SAMVERKANSAVTAL NATURBRUKSUTBILDNING SAMVERKANSAVTAL NATURBRUKSUTBILDNING Mellan Västra Götalandsregionen, nedan kallad VGR, och...... kommun, nedan kallad kommunen, träffas följande Samverkansavtal om Naturbruksutbildning. Utgångspunkt De

Läs mer

Skollagen om entreprenad och samverkan. Koppling till Lagen om offentlig upphandling

Skollagen om entreprenad och samverkan. Koppling till Lagen om offentlig upphandling Juridiska och praktiska möjligheter till samarbete Skollagens allmänna bestämmelser Skollagen om entreprenad och samverkan Koppling till Lagen om offentlig upphandling Möjligheter till samarbete eva.sundmalm@orebro.se

Läs mer

Beredskap för förändrade förutsättningar i gymnasieverksamheten. Botkyrka kommun

Beredskap för förändrade förutsättningar i gymnasieverksamheten. Botkyrka kommun Revisionsrapport Beredskap för förändrade förutsättningar i gymnasieverksamheten Botkyrka kommun Henrik Fagerlind Sofia Regnell Marta Rivelis Innehåll 1. Sammanfattande bedömning och rekommendationer...

Läs mer

KAA Det kommunala aktivitetsansvaret

KAA Det kommunala aktivitetsansvaret 2017 KAA Det kommunala aktivitetsansvaret 2017-03-27 Varför behöver vi ha en gemensam handlingsplan/strategi för KAA det kommunala aktivitetsansvaret? Det finns goda skäl för kommunen att satsa på ungas

Läs mer

utifrån huvudmannens perspektiv

utifrån huvudmannens perspektiv Arbetsplatsförlagda lärandet utifrån huvudmannens perspektiv Anette Levin, Skolverket Göteborg 2015-04-17 Från apu till apl Regeringens proposition 2008/09:199 Regeringen anser att yrkesutbildning handlar

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i skollagen (2010:800) Utfärdad den 31 maj 2018 Publicerad den 13 juni 2018 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om skollagen (2010:800) 2 dels att 17

Läs mer

Riktlinjer för beslut om ersättning för elever som beviljats Förlängd undervisning. Framtagen av: Teres Linchausen. Datum: Version: 1.

Riktlinjer för beslut om ersättning för elever som beviljats Förlängd undervisning. Framtagen av: Teres Linchausen. Datum: Version: 1. Riktlinjer för beslut om ersättning för elever som beviljats Förlängd undervisning Framtagen av: Teres Linchausen. Datum: 2018-04-24 Version: 1.0 Innehåll Inledning... 3 Syfte... 3 Utgångspunkten vid bedömning

Läs mer

Utredningens Kap 3 Privata utförare i kommunal verksamhet

Utredningens Kap 3 Privata utförare i kommunal verksamhet SIGNERAD Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (5) Datum 2013-08-21 Vår referens Ann-Sofie Nordh Planerings- och antagningschef ann-sofie.nordh@malmo.se Tjänsteskrivelse Förslag till

Läs mer

Samverkansavtalets utgångspunkter

Samverkansavtalets utgångspunkter Samverkansavtalets utgångspunkter hsatsningar på det livslånga lärandet - en regional framgångsfaktor hregional samverkan bidrar till kvalitetsutveckling och kostnadseffektivitet hde ekonomiska incitamenten

Läs mer

Beslut. r Beslut Skolinspektionen. efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning av gymnasieskolan mot de nationella målen i Mölndals kommun

Beslut. r Beslut Skolinspektionen. efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning av gymnasieskolan mot de nationella målen i Mölndals kommun r Beslut Skolinspektionen utbildning@molndal.se 2018-02-02 Dnr 400-2016:11447 Beslut efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning av gymnasieskolan mot de nationella målen i Mölndals kommun 2 (14)

Läs mer

Riktlinjer för rapportering och hantering av frånvaro Gymnasieskolan

Riktlinjer för rapportering och hantering av frånvaro Gymnasieskolan BUN 37/2015 Barn- och utbildningsnämnden Riktlinjer för rapportering och hantering av frånvaro Gymnasieskolan Vaxholms stad 2015-05-25 Post: 185 83 Vaxholm Besök: Eriksövägen 27 Telefon: 08-541 708 00

Läs mer

Rödön, Stadshuset 2012-09-20 kl. 8:30 12:00 Information kl. 13.00- Beslutsärenden. Ärende Dnr Föredragande

Rödön, Stadshuset 2012-09-20 kl. 8:30 12:00 Information kl. 13.00- Beslutsärenden. Ärende Dnr Föredragande KALLELSE Föredragningslista 1 (3) 2012-09-20 UDDEVALLA KOMMUN BARN OCH UTBILDNINGSNÄMND SAMMANTRÄDE PLATS OCH TID ORDFÖRANDE SEKRETERARE Barn och utbildningsnämnd Rödön, Stadshuset 2012-09-20 kl. 8:30

Läs mer

UtbN Förteckning över lägsta nivå för delegation Ärendegrupp/ärende Lagrum m.m. Lägsta nivå Kommentar. Ec EPR. Ec EPR

UtbN Förteckning över lägsta nivå för delegation Ärendegrupp/ärende Lagrum m.m. Lägsta nivå Kommentar. Ec EPR. Ec EPR 4. Skolplikt och rätt till utbildning. Särskilda utbildningsformer Skollagen 7, 24 kap. Punkterna följer i huvudsak den ordning de kommer i skollagen 401 Beslut om mottagande av barn i grundsärskolan Beslut,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för skolor. Dnr KS 2010-390, KS 2010-391

Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för skolor. Dnr KS 2010-390, KS 2010-391 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2011-05-17 FALKENBERG 176 Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för

Läs mer

Begäran om utökad budgetram för barn- och utbildningsnämndens skolverksamhet inom det kommunala aktivitetsansvaret - Fristadshus

Begäran om utökad budgetram för barn- och utbildningsnämndens skolverksamhet inom det kommunala aktivitetsansvaret - Fristadshus Kommunstyrelsen 2016-06-27 Kommunledningskontoret Ekonomi och kvalitet KSKF/2016:396 Lars-Göran Hellquist 016-710 27 79 1 (2) Kommunstyrelsen Begäran om utökad budgetram för barn- och utbildningsnämndens

Läs mer

Skollag (2010:800) kap.15-17

Skollag (2010:800) kap.15-17 Skollag (2010:800) kap.15-17 Detta dokument innehåller Skolverkets utdrag ur Skollagens kapitel 15 till 17 om gymnasieskolan. Kapitel 15-16 innehåller allmänna bestämmelser om gymnasieskolan och nationella

Läs mer

Skolverksamhet inom kommunala aktivitetsansvaret Fristadshus.

Skolverksamhet inom kommunala aktivitetsansvaret Fristadshus. Barn- och utbildningsnämnden Datum 1 (5) Barn- och utbildningsförvaltningen Gymnasieskolan Karin Holmberg Lundin, 016-710 52 31 Barn- och utbildningsnämnden Skolverksamhet inom kommunala aktivitetsansvaret

Läs mer

Begäran om pengar för extra arbetsmarknadspolitiska insatser för ungdomar under 2016

Begäran om pengar för extra arbetsmarknadspolitiska insatser för ungdomar under 2016 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2015-12-17 12 (xx) Dnr SN 2015/251 Begäran om pengar för extra arbetsmarknadspolitiska insatser för ungdomar under 2016 Sammanfattning Arbetslösheten bland

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Dnr Kon 2018/91 Inriktning av arbetet med idrottsklasser i Järfälla uppdrag från kommunfullmäktige

Dnr Kon 2018/91 Inriktning av arbetet med idrottsklasser i Järfälla uppdrag från kommunfullmäktige TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2018-08-31 Dnr Kon 2018/91 Inriktning av arbetet med idrottsklasser i Järfälla uppdrag från kommunfullmäktige Förslag till beslut 1. Kompetensnämnden godkänner förvaltningens förslag

Läs mer

Ersättning för förlängd studietid i gymnasieskolan

Ersättning för förlängd studietid i gymnasieskolan RIKTLINJER FÖR Ersättning för förlängd studietid i gymnasieskolan Antaget av Barn- och utbildningsnämnden Antaget 2018-12-05 131 Giltighetstid Dokumentansvarig Tills vidare Administrativa chefen Håbo kommuns

Läs mer

Rapport utredningsuppdrag gällande framtida organisation av gymnasie- och gymnasiesärskolan i Linköpings kommun

Rapport utredningsuppdrag gällande framtida organisation av gymnasie- och gymnasiesärskolan i Linköpings kommun Tjänsteskrivelse 1 (5) Utbildningskontoret Emil Friberg Margareta Edvardsson 2017-06-09 Dnr BIN 2016-248 Bildningsnämnden Rapport utredningsuppdrag gällande framtida organisation av gymnasie- och gymnasiesärskolan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Verkstaden sal C, kl 13:30-17.30 Beslutande Ledamöter Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) 83-86 Margaretha von Wachenfeldt (S) Peter Joensuu (M) Ingela

Läs mer

Genomgång IKE

Genomgång IKE Genomgång IKE 2019-04-25 Agenda Genomgång av systemet Regelverk när gäller de olika prislistorna? Busskortshantering - rutiner Vart kommer uppgifterna från? Vilka uppgifter måste finnas med? Vem gör vad

Läs mer

KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare

KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare Öckerö 2015-07-01 KALLELSE till ledamöter UNDERRÄTTELSE till ersättare Beslutsorgan Tid och plats Barn- och utbildningsnämnden Onsdag 8 juli 2015 kl 8.30 i Lejonet, Kommunhuset Öckerö Förmöte: Öckeröalliansen

Läs mer

Ansvarsfördelning mellan Barn- och Utbildningsnämnden och Produktionsstyrelsen Antagen av BUN , 97, PS , 61 och KF , 21

Ansvarsfördelning mellan Barn- och Utbildningsnämnden och Produktionsstyrelsen Antagen av BUN , 97, PS , 61 och KF , 21 KS 2010/0336 2012-01-26 Ansvarsfördelning mellan Barn- och Utbildningsnämnden och Produktionsstyrelsen Antagen av 2011-10-25, 97, 2011-10-19, 61 och KF 2012-03-12, 21 I Skollagen (2010:800), Skolförordningen

Läs mer

Förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden föreslås besluta

Förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden föreslås besluta Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (5) Datum 2014-03-10 Vår referens Ann-Sofie Nordh Planerings- och antagningschef ann-sofie.nordh@malmo.se Tjänsteskrivelse Preliminär gymnasieorganisation

Läs mer

Förslag om utbildningsgaranti i gymnasieskolan

Förslag om utbildningsgaranti i gymnasieskolan Remisspromemoria 2015-06-24 U2015/03607/GV Utbildningsdepartementet Förslag om utbildningsgaranti i gymnasieskolan 2 Förord Skollagen (2010:800) trädde i kraft den 1 augusti 2010 och har tillämpats på

Läs mer

Gymnasieelever vid folkhögskola

Gymnasieelever vid folkhögskola Cirkulärnr: 2005:74 Diarienr: 2005/1754 Handläggare: Laina Kämpe, Eva-Lena Arefäll, Mats Söderberg Avdelning: Avdelningen för lärande och arbetsmarknad Datum: 2005-08-03 Mottagare: Ansvarig för gymnasieskolan

Läs mer

Plan för Sunne kommuns introduktionsprogram KS2019/288/07

Plan för Sunne kommuns introduktionsprogram KS2019/288/07 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2019-04-03 1 (2) Kommunstyrelsen Plan för Sunne kommuns introduktionsprogram KS2019/288/07 Förslag till beslut Förslaget på Plan för Sunne kommuns introduktionsprogram antas. Sammanfattning

Läs mer

Riktlinjer för övergång från grund- till gymnasieskola

Riktlinjer för övergång från grund- till gymnasieskola Riktlinjer för övergång från grund- till gymnasieskola Inför läsåret 2014/15 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Barn- och utbildningsenheten http://kompassen.jonkoping.se/sbf/ UTBILDNINGS FÖRVALTNINGEN PM Bun/2011:181

Läs mer

Begäran om utökad budgetram för barn- och utbildningsnämndens skolverksamhet inom det kommunala aktivitetsansvaret - Fristadshus

Begäran om utökad budgetram för barn- och utbildningsnämndens skolverksamhet inom det kommunala aktivitetsansvaret - Fristadshus Kommunstyrelsen 2016-09-12 Kommunledningskontoret Ekonomi och kvalitet KSKF/2016:396 Lars-Göran Hellquist 016-710 27 79 1 (2) Kommunstyrelsen Begäran om utökad budgetram för barn- och utbildningsnämndens

Läs mer

riktlinje modell plan policy program regel rutin strategi taxa för ersättning vid förlängd studietid för gymnasieelever ...

riktlinje modell plan policy program regel rutin strategi taxa för ersättning vid förlängd studietid för gymnasieelever ... modell plan policy program riktlinje för ersättning vid förlängd studietid för gymnasieelever regel rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Barn- och utbildningsnämnden Beslutandedatum:

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot, t o m 108 Birgitta Svensson (C) tjänstgörande ersättare

Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot, t o m 108 Birgitta Svensson (C) tjänstgörande ersättare Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-10.15 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Annika Käll (L) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot,

Läs mer

REGLER 1(7) Vår beteckning 2015-03-26 BOU2015/153 nr 2015.1673. 2015-05-06 ( 57) Dokumentansvarig: Barn- och utbildningskontorets administrativa chef

REGLER 1(7) Vår beteckning 2015-03-26 BOU2015/153 nr 2015.1673. 2015-05-06 ( 57) Dokumentansvarig: Barn- och utbildningskontorets administrativa chef REGLER 1(7) Barn- och utbildningsförvaltningen Fastställd av barn- och utbildningsnämnden, 2015-05-06 ( 57) Dokumentansvarig: Barn- och utbildningskontorets administrativa chef Regler för reseersättning

Läs mer

Årsrapport nämnder. Gymnasie- & vuxenutbildningsnämnden

Årsrapport nämnder. Gymnasie- & vuxenutbildningsnämnden Årsrapport nämnder Gymnasie- & vuxenutbildningsnämnden Innehållsförteckning 1 Gymnasie- & vuxenutbildningsnämnden... 3 1.1 Sammanfattning... 3 1.1.1 Verksamhet... 3 1.1.2 Ekonomisk analys... 3 1.2 Tabeller

Läs mer

Plan för Uppsala kommuns introduktionsprogram

Plan för Uppsala kommuns introduktionsprogram UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Cecilia Fernvall 2016-09-05 UBN-2016-3461 Plan för Uppsala kommuns introduktionsprogram Bakgrund Utbildningsnämnden, som huvudman för introduktionsprogrammen

Läs mer

Kort om den svenska gymnasieskolan

Kort om den svenska gymnasieskolan Kort om den svenska gymnasieskolan Den här broschyren kan beställas från: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm tel: 08-690 95 76 fax: 08-690 95 50 e-post: skolverket@fritzes.se ISBN 978-91-86529-64-2 Beställningsnummer:

Läs mer

Beslut. efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning av gymnasieskolan mot de nationella målen i Skellefteå kommun. Skolinspektionen.

Beslut. efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning av gymnasieskolan mot de nationella målen i Skellefteå kommun. Skolinspektionen. Beslut Skellefteå kommun 2017-12-18 kundtianstaskelleftea.se Dnr 400-2016:11447 Beslut efter kvalitetsgranskning av huvudmannens styrning av gymnasieskolan mot de nationella målen i Skellefteå kommun 2(11)

Läs mer

Riktlinjer. Dokumentansvarig: Barn- och utbildningskontorets administrativa chef

Riktlinjer. Dokumentansvarig: Barn- och utbildningskontorets administrativa chef Riktlinjer Reseersättning gymnasieskola och gymnasial vuxenutbildning samt Inackorderingsbidrag gymnasieskola, gymnasiesärskola och gymnasial vuxenutbildning Dokumentansvarig: s administrativa chef REGEL

Läs mer