Verksamhetsberättelse & ekonomisk redovisning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse & ekonomisk redovisning"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse och ekonomisk redovisning Tender Loving Caring ideell förening

2 Verksamhetsberättelse TLC förenings främsta verksamhet består av aktiviteter för medlemmar och omvårdnad av våra smådjur som tillhör vår cityfarm. Nedan kommer vi att lista våra främsta, mest populära initiativ som uppskattats av många medlemmar. Vi nämner även kort om verksamheten som tillhör vår samarbetspart PIX hunddagis, där vi är med och sköter den operativa driften inom socialt företagande som tex hunddagis och hundcafé som startades på initiativ från våra medlemmar. När vi började skriva denna verksamhetsberättelse så trodde vi inte att vi skulle behöva skriva så mycket, men ca 20 sidor senare så insåg vi att TLC gör massor av aktiviteter under ett år och vi är stolta över att ha en sån bredd inom föreningen, vars värdegrund är Tender Loving Caring, dvs att alltid sträva efter att ge lite extra omvårdnad och kärlek gentemot människa, djur och natur. Föreningen startades i slutet av 2015 och har alltså bara i princip ett enda helt verksamhetsår på nacken, vilket gör att vi är ännu mer stolta över hur mycket vi växt under så kort tid. Dock är inte storheten i storleken, utan att vi alltid strävar efter att utvecklas och hitta nya sätt, tänka i nya banor, och prova nya saker. Vi är JA-sägare som ser möjligheter, vilket har gjort att i princip allt ni kan läsa om nedan har börjat som ett litet frö hos någon nyfiken TLC-vän, och har blivit till långsiktiga satsningar, tillfälliga aktiviteter eller nya prova-på-områden utan större betänkligheter från vår sida. Vi har möjligheterna, medlemmarna har intresset, och vi hittar löpande engagerade personer som är med och gör TLC till vad vi är idag, med en helt unik bredd, för både barn, unga och vuxna. Nästa år kanske DITT initiativ står med här. Steget mellan dröm och verklighet är bara det lilla steget mellan tanke och handling. Glöm inte det! Medlemmar Vid förra årsmötet hade vi ca 75 medlemmar, men den här perioden har vi över 200 medlemmar! Vi har sett att våra spontana aktiviteter från ex "Söndagskul" har dragit in många medlemmar men också våra hundcafén samt utifrån när folk lånar lokalen och har egna aktiviteter. På vår Facebooksida håller vi våra medlemmar uppdaterade om våra djur, hunddagiset samt vilka aktiviteter som händer och där har vi över 750 gillare och de går sakta men säkert uppåt. Vi har använt oss av SMSutskick, mail, facebook och telefon för att kommunicera med våra medlemmar i föreningen samt kontakt med kunder för hunddagiset.

3 Aktivitetsombud Våra aktiviteter har exploderat under 2016, de har varit både våra egna aktiviteter men också folk utifrån som lånat lokal och haft egna aktiviteter tillsammans med våra medlemmar. Under stora delar av året hade vi nästan en aktivitet per dag i genomsnitt. Hundcafét Hundcafet har från början varit varje helg men eftersom antalet var så olika varje helg så valde vi att ändra de till varannan helg och då blev det mer stadigt och jämt antal besökare. Vi har också några gånger bjudit in folk att berätta om deras förening eller företag, exempel Emelie Olgert från Zvanza kom och berättade om hennes hundsalong, Sandra Fransson berättade att hon är under utbildning för att bli Hundmassör och erbjöd hundmassage på plats, Lisa från Härligt Hundliv som är certifikerad canineopat berättade om sitt företag och erbjöd sina tjänster som hundfysioterapuet, Missing people kom också under ett cafe och berättade hur deras arbete går till etc. Det var många som kom och lyssnade medans de fikade och hundarna busade lugnt omkring när dessa kom och berättade. Under hundcafét har vi också yngre medlemmar som hjälper till och tar hand om våra djur och lär sig mer. Vi har även bytt ut foderleverantörer och har möjlighet att erbjuda annat färskfoder i butiken. Många kommer främst för möjligheten att socialisera sin hund, och hundarna kommer främst för att socialisera sina ägare, så att man kan busa runt ifred en stund med sina kompisar medan husse och matte dricker kaffe i lugn och ro. Djurträff barn/träffpunkt djur/fredagsmys Vi har haft olika koncept på aktiviteter där man får träffa djuren och lära sig mer, ta hand om djuren och att bara vara med dem. När det varit större efterfrågan så har vi startat mindre aktiviteter för att endast träffa djuren och umgås lugnt med dem, de har varit små mysiga grupper och djuren har fått mycket uppmärksamhet och kärlek. Ett gäng åkte på studiebesök till djuraffären Djurkompaniet, samt en gång så gjorde dem pyssel för våra djur. Vi har även under året utvecklat ett samarbete med Djurkompaniet där de framöver kommer att ge rabatter i butiken till våra medlemmar, mycket roligt!

4 Ringträning Ringträningen har varit populär och varit igång varannan vecka, med erfaren aktivitetsvärd så blev det snabbt många deltagare. Både nybörjare och folk med erfarenhet som behövde träna sina hundar. För er som inte vet så har ringträning med hundutställning att göra, man har alla hundarna kopplade och går/springer i en fyrkant och så får man råd och tips hur man kan förbättra hundens och sina egna rörelser för att visa hunden snyggast i ringen. Det är jättebra att träna med andra hundar innan en utställning och även se hur andra gör, man kan självklart delta utan att vara intresserad av hundutställning. Det kan vara nyttigt för hunden att se andra hundar men lära sig att fokusera sig på sin människa/handler. Klickerkurs Med samarbete med Funkibator så hade Marie Tuvegård från Humlehunden en klickerkurs främst för folk som kunde ha behov av att lära hunden hjälpa till i vardagen, exempel att plocka upp saker man har tappat eller ta av en strumpa. Med klicker så klickar man varje gång hunden gör rätt så får den godis, hunden lär sig snabbt vad klicket betyder och försöker klura ut vad den ska göra för belöning. Kursen var väldigt populär och det finns planer för att ha en kurs igen och samt fortsättningskurs för de första deltagarna.

5 Koppel och halsbandstillverkning Marie Tuvegård från Humlehunden har på hösten Koppel och halsbandstillverkning av snören, gruppen satt runt i ett bord tillsammans och hade en hel del olika färger och stilar man kunde fläta sitt halsband eller koppel för sin hund. De hade tända ljus för att bränna ihop snörena men de ökade också mysigheten med kursen! Valpträff I början av året precis som hundcafet så var valpträffen varje vecka men pga ojämnt antal besökare så valde vi att ha valpträff varannan vecka. Medlemmar kommer till lokalen med sina valpar/minihundar och låter dem umgås, några av dem har växt upp ihop och lärt känna varandra genom valpträffen. Medlemmarna delar med sig erfarenheter till varandra och får själva tips och råd när man har en valp i huset. De vuxna minihundarna lär samtidigt ut till valparna hur man umgås och beter sig bland andra hundar. Söndagskul På hösten startade vi en ny aktivitet som vi kallade Söndagskul, då träffades vi på Söndagar den helgen de inte var hundcafe och hittade på olika spontana aktiviteter ex, Blodspår, bio med hund, hundlekar med aktiveringspel, fotografering, picknick i bokhultet, grilla i rastgården, hundbak etc.

6

7 Sommarlovs aktiviteter Under sommarlovet när dagishundarna var på semester hade vi samarbete med Funkibator och tog emot intresserade till "Träff med smådjur", då fick dem träffa våra smådjur och lära sig om hur dem fungerar och hur vi tar hand om dem. Också "Lär om hund" så fick dem lyssna hur hundar fungerar och varför vi exempel har massa hundraser, populärast var nog när de fick lyssna när de berättades om "Soi Dog", ett hundhem i Thailand. De visades filmer och foton därifrån och man fick höra berättelser om just en hund som hette Lillefot, hur han kom till Soi dog. Tillslut fick de träffa Lillefot som ägs av Sandra Tigerlind och de var nog roligast under våra sommarlovsaktiviteter. Dagläger Under sommarlovet när dagishundarna var på semester hade vi också "Dagläger", deltagare fick anmäla sig till minikurser som de var intresserade av så pysslades de ihop till några grupper. Folk kom med sina hundar och deltog i bland annat Massage (praktik och teori), berikning, hundpyssel, klicker, sin egna hundras ursprung etc.

8

9 Freestyle Marie Tuvegård från Humlehunden har också Freestylekurser i våra lokaler som dyker upp vid efterfrågan, hon har mycket erfarenhet och gruppen blir fullsatt snabbt. Man lär hunden olika tricks som man sedan sätter ihop till ett dansnummer med musik. Tillstånd Vi har ansökt om Tillstånd för att ha fler hundar på hunddagiset, detta så att vi kan erbjuda våra kunder extra dagar vid behov trots fullsatt grupp. PIX ser över möjligheter för att eventuellt sätta brandlarm i huset så vi kan ta emot pensionathundar i våra lokaler igen, men under tiden har vi ibland kunnat lösa det genom att personal tar med hundarna hem, men det gäller bara kända dagishundar och kunder. Hunddagis och extratjänster Under året har många hundar slutat men lika många hundar har börjat på dagiset, vi har bytt plats på hunddagiset och smådjuren så nu är hundarna i stora utrymmet och smådjuren får också större utrymme i gamla hunddagisrummet. Som tidigare nämnt så har vi ansökt tillstånd för fler hundar på dagis för att kunna erbjuda våra kunder en extra dag vid behov. Under lov då dagis har öppet har det ibland varit få hundar och då har vi tagit ut de lilla gänget ut på en liten utflykt ex prova blodspår. Till våra kunder erbjuder vi även hundvård i form av trimning, kloslipning, tandskrapning m.m. Vi har även börjat erbjuda Dogwalking kring Växjö. Djuren Våra djur har varit med om många positiva förändringar, eftersom dagiset och djuren bytt rum så fanns det mer möjligheter att göra djurrummet mer tillgängligt och samtidigt ge djuren större boende. Vi upptäckte att många besökare och medlemmar var osäkra hur vi tar hand om våra djur så vi skrev ihop Skötselråd för varje djurart som vi har där vi berättade hur djuren lever i det vilda och vilka beteenden dem har och hur vi har gjort vårt bästa för att få dem att trivas hos oss och förklarat varför vi gjort som vi gör samt vad lagen säger. Marsvinen fick en större våningsbur med lyxhus som de kan gömma sig i, de har möjlighet att sitta på varsin våning och smaska hö och försöka pilla ut mat ur aktiveringsleksaker.

10 Under de fina dagarna på sommaren får de komma ut till sin komposthage och beta gräs och sola sig. Vaktlarna har samma boende men med bättre bomaterial samt mer halm som de kan gömma sig i och leta efter mjölmaskar, deras favoritkrubb! På sommaren får dem grenar med blad på att pilla sönder och undersöka. Olle fick en ny vän vid namn Lilly och eftersom det är svårt att sätta ihop kaniner så fick dem vara särbos ett tag tills de lärde känna varandra, tillslut blev dem bästisar och går nästan aldrig mer än två meter ifrån varandra. Lilly blev även kastrerad för att minska sjukdomsrisker i livmodern. Grisarna bor i samma rum som förra året tillsammans med hundarna och rastgården är mer anpassat för grisarna så de kan gå ute i flera timmar och snoka runt och leta efter något gott att äta. När grisarna inte gillar vädret (regn och rusk) så får dem efter dagishundarna gått hem gå runt i lokalen och undersöka, de hittar oftast deras foder direkt samt deras aktiveringsleksaker och försöker lista ut hur dem ska få fram mer mat.

11 Ipad har fått ett nytt större boende men den delades snabbt upp då vi tack vare donationer från våra underbara medlemmar kunde köpa in en ny vän till Ipad! Ett gäng startade bilen och åkte direkt iväg och hämtade vår lilla nya vän som vi efter en facebooktävling kallar den för Bell, Ipads nya vän är en hen på två år och blir könsmogen först efter 10år! Hen måste växa till sig innan de kan flytta ihop så inte Ipad råkar skada hen. Våra fiskar bor på samma ställe men genom året har de fått lite förändring i akvariet med olika dekorationer och växer, de trivs så bra att scalarerna (de stora vita fiskarna) har parat ihop sig och lägger rom med jämna mellanrum. Jourhem/Djurpensionat Under en kort period tog vi emot en Guldhamster då den inte kunde bo hemma för tillfälligt, våra anställda och våra djurskötare tog hand om den som om den vore en av våra djur och ägaren kom ofta på besök och tog hand om sin vän. Hamstern fick bland annat en liten tårta av morot och gurka när den fyllde år. Vi har också tagit emot kaniner och marsvin när ägaren varit på resa eller vid sjukdom, de kommer till oss antingen med egen bur och mat eller så lånar dem en bur hos oss och vi

12 bjuder på mat. Ibland tar dem med sig egna leksaker också som en kanin som alltid tar med sin kära fotboll som den får komma ut ur buren och leka med, de får också sitt foder serverat i toalettrullar ibland för att ha något extra att göra och de har varit uppskattat då de springer runt och kastar rullen högt i luften och massa pellets kommer ut. Djurfaddrar Våra djurfaddrar kan vara folk som inte själv har möjlighet att ha djur hemma, det är inte alla som har en gris hemma! De är barnfamiljer också och det är väldigt nyttigt för barn att umgås med djur och lära sig att ta lite ansvar. Djurfaddrarna är upplärda av personal och har tillgång att fråga/ringa personal vid behov, de har schemat att följa när det gäller städning samt utfodring.

13 Föreläsningar Vi har haft VOOF här, Veterinärernas omtanke om våldsutsatta jobbar ideellt genom att hjälpa våldsutsatta med husdjur då man inte alltid har möjlighet att ta med sitt husdjur pga allergier och förbud. De förmedlar genom de organisationer som möter och hjälper våldsutsatta med tillfälliga jourhem, de kom på besök och berättade om organisation. Se Sambandet har upplyst oss om att se sambandet mellan våld mot djur och våld mot människor, deras vision är att arbetet för att stävja och upptäcka våld sker i samverkan mellan de som vänder sig till våldsutsatta människor och de som möter våldsutsatta djur. Missing people kom över och berättade hur det går till när någon försvinner, hur skallgång går till samt hur hundarna jobbar tillsammans för att hitta den försvunna. Det var väldigt populärt och intressant.

14 Konferens Vi hjälper olika vänföreningar med sina konferenser etc genom att erbjuda vår unika och intressanta mötesplats till dem. VI har exempelvis haft årsmöte för Funkibator i anslutning och hjälpt till med deras förtäring för medlammarna, samt för föreningen Attention. Dessutom kom Cityodlare från hela EU till Växjö och hade sin konferens och vi skapade deras avslutningsträff hos oss, och fick chansen att visa upp vår verksamhet, något som uppskattades mycket och var väldigt intressant från våra kollegor runtom i Europa. Vi är även bjudna att medverka i framtida konferenser och sammanträden med dem.

15 FörsäljningVi har fortsatt att sälja tröjor, t-shirts, väskor med föreningens logga men också så har vi gjort en jättefin kalender med våra djur och våra dagishundar. Våra vaktelägg har också varit populära och sålts när de varit hög tillgång. Lions Under sommaren hade Lions sitt årliga evenemang och TLC var på plats med våra djur, barn kom fram och hälsade på djuren och vi sålde alla vakteläggen. Trots regn så hade vi många som pratade med oss och vi berättade om vår förening och vi hade en hund som ställde upp för lite gos. Flera personer har i efterhand sökt sig till vår verksamhet efter de träffat oss på plats.

16

17 Lokal Våra lokaler har förbättras mycket genom året, golvet i stora rummet har blivit lackat för att minska damm och skydda golvet mot fukt samt hål i golvet har blivit igenfyllda. Vi har bytt plats på dagiset och smådjuren, vilket betyder att båda har fått mer plats och bättre tillgänglighet och vi kan nu ta emot mer spontana studiebesök hos djuren utan att påverka dagishundarna. Vi har säkrat rastgården och förbättrat vårt stängsel samt placerat ut däck för att förhindra för mycket spring för hundarna, samt så tycker de om att undersöka däcken och de om någon gömt något gott i dem. Inomhus har vi också förbättrat ventilationen och fått in värme, vilket är mycket uppskattat hos både djur och personal. Vi har även tack vare Ingmar Svensson fått en fin altan så vi kan vädra på sommaren utan att hundarna springer ut i rastgården helt själva, på altanen pågår även bygget för hönshuset!

18 Kalas Vi erbjuder kalasfiranden i olika koncept i paketform och även i år hade vi ett kalas och de var mycket populärt och ungarna sa att de var de roligaste kalaset de varit på. De fick träffa smådjur och tillochmed minigrisarna Sally och Sonja, de gömde godis åt dem som de fick leta upp och grisarna visade upp sina konster för att få godis. Vi hade även en pinjata med godis som födelsebarnet fick slå ner, samt så hade de tillgång till teknikrummet med många olika häftiga spel. Sponsring Under hösten fick vi en hel del hundgodis från VITAKRAFT sponsrat till oss och vi bjöd ut dessa till våra kunder under hundcafét, valpträffar och som presenter för våra dagishundar. Vi kommer även genom samarbete med Djurkompaniet erbjuda rabatt i deras butik för medlemmar.

19 Från våra dagishundar fick vi även lite godis till personalen under julledigheten! Tack vare våra medlemmar och övriga generösa TLC-vänner fick vi in donationer för att ha råd för vårt inköp av Bell(e), en kompis till Ipad! Vi har satt ett E inom parentes för att kunna välja stavning när vi vet bättre om vår hen-padda är en hona eller hane. Men en sak är säker, hen är en riktig publikfriare! Övriga satsningar och möjligheter TLC är numer en stor, viktig och naturlig del av Nätverket SIP, och kanske en av de mest uppskattade verksamheterna att få se när man kommer på studiebesök. Att traska igenom ett kontorslandskap för att sedan komma in till två minigrisar lämnar alltid ett leende på allas läppar och gör besöket väl ihågkommer av alla. Vi har även från och till haft föreningsluncher när vi haft många personer hos oss genom den arbetsmarknadsverksamhet som vi också tagit stor plats inom, och detta område kommer troligen att utvecklas ännu mer framöver. Dessutom har vi inom nästan allt vi gör, infört en lättsam och viktig del inom utbildning. Vi utbildar om djur, hundar, djurhållning, och annat som är viktigt för att kunna sprida TLC runtom oss i länet, och detta är vi mycket stolta över.

20 Ekonomisk redovisning TLC ideell förening Avser perioden 1 januari 31 december 2016 Balansräkning Tillgångar Medlemsinsatser Medlemsinsats PIX ekonomisk förening kr Varulager Lager av förtäring, handelsvaror kr Not 1 Kortfristiga fodringar Kortsiktig fordran 65 kr Förutbetalda kostnader/upplupna intäkter kr Not 2 Kassa och bank Kontantkassa 968 kr Bankkonton kr Summa Tillgångar kr

21 Fortsättning balansräkning Eget kapital och skulder Eget kapital Ingående fonderade medel kr Årets resultat kr Summa eget kapital kr Skulder Leverantörsskulder kr Not 3 Övriga kortfristiga skulder kr Not 4 Löneskatt kr Personalens källskatt kr Sociala avgifter på decemberlönen kr Upplupna löner, semester, sociala avgifter kr Skuld Fora - 93 kr Förutbetalda medlemsavgifter kr Övriga upplupna kostnader/förutbetalda intäkter kr Summa skulder kr Årets resultat 0 kr

22 Resultaträkning Intäkter Intäkter avseende anställning kr Medlemsavgifter kr Donationer och bidrag kr Försäljning vaktelägg kr Försäljning lunch/kläder kr Sponsring PIX Hunddagis kr Övriga ersättningar och intäkter kr Summa intäkter kr Not 5 Not 6 Not 7 Kostnader Varor och förnödenheter Inköp av produkter, förtäring, lagerförändring kr Kläder till försäljning kr Not 7 Djurrelaterade kostnader Djur, foder, veterinär kr

23 Resultaträkning fortsättning Administrativa kostnader Förbrukningsmaterial kr Personalfika kr Marknadsföring kr Telefon, post, IT-tjänster kr Bankkostnader kr Resor, transporter kr Övrigt kr Verksamhetsrelaterade kostnader Koordineringsavgift volontärer kr Personalkostnader Löner, sociala avgifter, semester, Fora, Collectum kr Summa rörelsens kostnader kr Årets resultat innan fondering kr Fonderas till nästa år kr Summa rörelsens kostnader efter fondering Årets resultat 0 kr Not 5

24 Notförklaringar Balansräkning Not 1 Lager av mat, kläder, almanackor. Not 2 Reglering av personalkostnader mellan 2016 och Not 3 Skuld framförallt till Funkibator för volontärer samt utlagda materialinköp då TLC startade. Not 4 Framförallt inlåning av likviditet från PIX Hunddagis. Resultaträkning Not 5 TLCs personal har inledningsvis då föreningen startats upp haft stöd av systerföreningar där dessa gett stöd i form av att vara arbetsgivare där de tagit hand om det juridiska. Personalens kostnader har tagits ut av intäkter med i princip samma belopp. Not 6 Donationskampanj framförallt inför inköp av en andra sköldpadda. Not 7 Förtäring/lunch har lagats av arbetsteam på plats där dessa betalt självkostnadspris. Tjänsten har inte haft till syfte att ge någon vinst utan bara att ge sociala vinster. Revisorsberättelse Se bilaga.

25 Underskrifter Ort och datum: Sandra Tigerlind, Ordförande Stefan Johansson, Kassör Maria Arinbjarnadottir, sekreterare Sandra Lundh, Ledamot Pia Hammargren, Ledamot Stort tack för förtroendet för föregående år och vi önskar nya styrelsen lycka till i sitt arbete med att utveckla och driva Tender Loving Caring framåt inom det vi gör bäst- omtanke om människa, djur och natur! Mvh Styrelsen

Ekonomisk redovisning 2018

Ekonomisk redovisning 2018 Sida 1 av 5 Ekonomisk redovisning 2018 Tender Loving Caring ideell förening info@ Sida 2 av 5 Ekonomisk redovisning 2018 Tender Loving Caring ideell förening Styrelsen för får härmed avge årsbokslut för

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2017

Verksamhetsplan och budget 2017 Verksamhetsplan och budget 2017 Tender Loving Caring ideell förening Verksamhetsplan Medlemmar och egna initiativ Mål: Fler av våra ca 200 medlemmar får gärna engagera sig i föreningen, genom egna initiativ,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse 2018 Tender Loving Caring ideell förening info@ Sida 2 av 6 Verksamhetsberättelse 2018 1 januari 31 december 2018 TLCs vision Tender Loving Caring betyder för oss omtanke

Läs mer

Verksamhetsberättelse och ekonomisk redovisning 2017

Verksamhetsberättelse och ekonomisk redovisning 2017 Sida 1 av 11 Verksamhetsberättelse och ekonomisk redovisning 2017 Tender Loving Caring ideell förening info@ Sida 2 av 11 Verksamhetsberättelse 2017 TLCs vision Tender Loving Caring betyder för oss omtanke

Läs mer

Verksamhetsplan 2016. TLC- omtanke för djur, natur och människa

Verksamhetsplan 2016. TLC- omtanke för djur, natur och människa 2016 TLC- omtanke för djur, natur och människa Innehållsförteckning Innehåll Bakgrund om TLC 1 2 Budget 2016 7 Styrelsen 2016 9 Föreningsinformation TLC 9 Sida 01 Bakgrund om TLC Bakgrund om TLC Tender

Läs mer

Årsredovisning 2015. TLC- omtanke för djur, natur och människa

Årsredovisning 2015. TLC- omtanke för djur, natur och människa Årsredovisning 2015 TLC- omtanke för djur, natur och människa Innehållsförteckning Innehåll Bildandet av TLC 1 4 Ekonomisk berättelse 15 Noter 17 Styrelsen 2015 18 Föreningsinformation TLC 18 Sida 01 Bildandet

Läs mer

Samfälligheten Brynhild

Samfälligheten Brynhild Årsredovisning för Samfälligheten Brynhild Räkenskapsåret 2008-01-01-2008-12-31 Samfälligheten Brynhild 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Samfälligheten Brynhild, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Årsredovisning. för. Fjällbete i Åredalens ek förening 769608-9874

Årsredovisning. för. Fjällbete i Åredalens ek förening 769608-9874 1(7) Årsredovisning för Fjällbete i Åredalens ek förening 76968-9874 Styrelsen får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 212-1-1-212-12-31. Innehållsförteckning Sida

Läs mer

Eslövs Stadskärneförening. Verksamhetsberättelse 2010

Eslövs Stadskärneförening. Verksamhetsberättelse 2010 Eslövs Stadskärneförening Verksamhetsberättelse 2010 Inledning Eslövs Stadskärneförening är ett samarbete mellan handlare, Eslövs kommun, fastighetsägare, föreningar och övrigt näringsliv med syfte att

Läs mer

barnhemmet i muang mai söndag28 januari - onsdag 28 februari

barnhemmet i muang mai söndag28 januari - onsdag 28 februari barnhemmet i muang mai söndag28 januari - onsdag 28 februari Det har gått en hel månad sedan sist, vi ber om ursäkt för detta. Tiden har bara flugit iväg då det är lite mer jobb med 46 barn än med, som

Läs mer

Årsredovisning för den ideella föreningen NÝSIR Org nr 802442-9949

Årsredovisning för den ideella föreningen NÝSIR Org nr 802442-9949 Årsredovisning för den ideella föreningen NÝSIR Org nr 802442-9949 För perioden 1 Januari 2011 31 December 2011 Verksamhetsberättelse 2011 Föreningen NÝSIR redovisar här med sin verksamhetsberättelse för

Läs mer

Kommandon för klickerträning

Kommandon för klickerträning Kommandon för klickerträning Klickerträna din valp Klickerträningen utvecklades på 1940-talet av tränare av marina däggdjur som upptäckte att de kunde ge delfiner och valar signaler som uppmuntrade korrekt

Läs mer

Föreningen HOPP Stockholm

Föreningen HOPP Stockholm Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01 2012-12-31 Styrelsen för föreningen HOPP Stockholm avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. Röda Korset Storsjökretsen 893203-4880

Årsredovisning. Röda Korset Storsjökretsen 893203-4880 1(8) Årsredovisning Röda Korset Storsjökretsen Styrelsen för Röda Korset Storsjökretsen får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2014-01-01 -. Om inte annat särskilt

Läs mer

Så fort vi hade kläderna hemma så var vi ute på gatorna och sålde. Vi var ju även på skolan och skötte pappersarbete för att hålla koll på företaget.

Så fort vi hade kläderna hemma så var vi ute på gatorna och sålde. Vi var ju även på skolan och skötte pappersarbete för att hålla koll på företaget. Årsredovisning Skifix x-store 09/10 Boden Norrbotten VD: David Tornéus Pilotvägen 4 96139 Boden 076 8145610 Ekonomi: Jimmy Larsson Verkstadsvägen 4a 96168 Boden 073 8157150 Verksamhetsinriktning Vi valde

Läs mer

nr.1 å rgång: 16 Undvik rädsla hos valpen TEMA Superkrafter Klickpunkt LEK Förebygga och behandla När du behöver det!

nr.1 å rgång: 16 Undvik rädsla hos valpen TEMA Superkrafter Klickpunkt LEK Förebygga och behandla När du behöver det! nr.1 å rgång: 16 Ett fack- och aktivitetsmagasin för hundägare Undvik rädsla hos valpen Förebygga och behandla Superkrafter När du behöver det! Klickpunkt Ett nytt begrepp TEMA LEK Kom igång med leken!

Läs mer

Solö Sim-Skoleförening

Solö Sim-Skoleförening Årsbokslut för Solö Sim-Skoleförening Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Innehållsförteckning Sida Verksamhetsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Noter, Underskrifter 4 Solö Sim-Skoleförening

Läs mer

Hej arbetsterapeuter!

Hej arbetsterapeuter! Hej arbetsterapeuter! Årets första månader har flugit förbi och våren är här. Styrelsen har genomfört årsmötet som hölls den 7 mars där Anette Hjälmefjord bjöds in för att prata om sina erfarenheter kring

Läs mer

Årsredovisning HUMANA People to People Sverige 2014 Organisationsnummer:

Årsredovisning HUMANA People to People Sverige 2014 Organisationsnummer: Årsredovisning HUMANA People to People Sverige 2014 Organisationsnummer: 802412-9408 Belopp anges i tusental kr Not RESULTATRÄKNING 1 2014-01- 01 2013-01- 01 Verksamhetens intäkter Medlemsavgifter 8 8

Läs mer

Solö Sim-Skoleförening

Solö Sim-Skoleförening Årsbokslut för Solö Sim-Skoleförening Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Innehållsförteckning Sida Verksamhetsberättelse 1 Disposition, Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Noter, Underskrifter 4 Solö Sim-Skoleförening

Läs mer

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2012

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2012 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 Årsredovisning för Näringsliv i Lanna-Bredaryd Räkenskapsåret 2012 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 2 av 7 Styrelsen för föreningen Näringsliv i Lanna-Bredaryd

Läs mer

Föreningen Villaägare i Järfälla

Föreningen Villaägare i Järfälla Årsredovisning för Föreningen Villaägare i Järfälla Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Föreningen Villaägare i Järfälla 1(6) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Föreningen Villaägare i Järfälla, får

Läs mer

Årsredovisning för. Värmdö Ridklubb Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Värmdö Ridklubb Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för Värmdö Ridklubb Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5-7 Underskrifter 7 Värmdö Ridklubb

Läs mer

Innehåll. Dagordning årsmöte 2015-03-22

Innehåll. Dagordning årsmöte 2015-03-22 Verksamhetsberättelse 2014 1 Innehåll o Dagordning o Inledning och kort bakgrund om föreningen o Styrelseberättelse o Årsberättelse 2014 o Resultaträkning o Balansräkning o Revisionsberättelse Dagordning

Läs mer

Missing People Sweden

Missing People Sweden Årsredovisning för Missing People Sweden Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Noter 6 Noter till resultaträkning

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018

FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Om oss Våra verksamheter Friluftsfrämjandet är Sveriges största och bredaste friluftsorganisation med 100 000 medlemmar och 7000 ideella ledare. I

Läs mer

Ha rätt sorts belöning. Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund. Grunden till all träning:

Ha rätt sorts belöning. Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund. Grunden till all träning: Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund Grunden till all träning: Gör det lätt för hunden! Börja alltid på en nivå som är enkel för hunden och bygg på svårigheterna. På det sättet tycker hunden

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VILLAÄGARNA SKARABORG ORG. NR 802441-4883 1 Villaägarna Skaraborg VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 Styrelsen för Villaägarna Skaraborg får härmed

Läs mer

BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2011/2012

BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2011/2012 BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2011/2012 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 1/7 2011 30/6 2012 BAS in Swedens styrelsen har under året bestått av ordförande Maria Leiner, kassör Per

Läs mer

EKONOMIHANDLINGAR 2013

EKONOMIHANDLINGAR 2013 LILLA ÅRSMÖTET 2014 EKONOMIHANDLINGAR 2013 INNEHÅLL FÖRKLARINGAR TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS ÅRSREDOVISNING 2013 (och på sista sidan en jämförelse mellan bokslutet 2013 och den rambudget som Stora

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Landsbygdsfiber Skövde AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

INTÄKTER Medlemsavgifter Not 1 Annat statligt bidrag Övriga bidrag Not 2 Övriga intäkter SUMMA INTÄKTER

INTÄKTER Medlemsavgifter Not 1 Annat statligt bidrag Övriga bidrag Not 2 Övriga intäkter SUMMA INTÄKTER RESULTATRÄKNING Räken- Jämförelseskapsår år INTÄKTER Medlemsavgifter Not 1 Annat statligt bidrag Övriga bidrag Not 2 Övriga intäkter SUMMA INTÄKTER ADMINISTRATIONSKOSTNADER Personalkostnader Övriga externa

Läs mer

Årsredovisning för. Lisa AB Räkenskapsåret

Årsredovisning för. Lisa AB Räkenskapsåret Årsredovisning för 555555-5555 Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot i intygar härmed dels att denna kopia av årsredovisningen överensstämmer med originalet,

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

Saiid Min läsning i början och i slutet av det här året är två helt olika saker. Först måste jag säga att jag hade ett gigantiskt problem med att

Saiid Min läsning i början och i slutet av det här året är två helt olika saker. Först måste jag säga att jag hade ett gigantiskt problem med att Saiid Min läsning i början och i slutet av det här året är två helt olika saker. Först måste jag säga att jag hade ett gigantiskt problem med att gilla skönlitterära böcker från början, jag var inte van

Läs mer

Ekonomisk redogörelse för verksamhetsåret 1 juli juni 2017

Ekonomisk redogörelse för verksamhetsåret 1 juli juni 2017 Ekonomisk redogörelse för verksamhetsåret 1 juli 2016 30 juni 2017 Resultaträkning; utfall jämfört med budget 2016/2017 2016/2017 Skillnad Utfall Budget Budget/utfall Medlemsavgifter - ordinarie 502 425

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 1(12) Skellefteå Golfklubb Org nr 894700-4423 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Grrl Techs årsmöte 2009

Grrl Techs årsmöte 2009 Grrl Techs årsmöte 2009 Plats: Nätverket SIP:s kansli Datum: 2009-03-28 Dagordning: 01. Årsmötets öppnande 02. Val av årsmötets ordförande 03. Val av mötessekreterare 04. Val av justeringspersoner, tillika

Läs mer

RESULTATRÄKNING 2011-01-01 2010-01-01 Not 2011-12-31 2010-12-31

RESULTATRÄKNING 2011-01-01 2010-01-01 Not 2011-12-31 2010-12-31 RESULTATRÄKNING 2011-01-01 2010-01-01 Not 2011-12-31 2010-12-31 Rörelsens intäkter m.m. Nettoomsättning 10 006 434 11 812 227 Övriga rörelseintäkter 1 3 000 152 967 741 13 006 586 12 779 968 Rörelsens

Läs mer

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Förenklat Årsbokslut Med bifogad balans & resultaträkning SDF Norrbottens Innebandyförbund Organisationsnr 897001-5825 Resultaträkning Avser Verksamhetsåret 130501-140430 2013/2014

Läs mer

Stall Flitige Lise. Resan. Boende

Stall Flitige Lise. Resan. Boende Stall Flitige Lise Jag hade min praktik med Klara Winkler, vi åkte ner till Holland, till stall Flitige Lise. Stall Flitige Lise är ett försäljnings och tillridningsstall. De flesta av hästarna ägs av

Läs mer

Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen.

Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen. Förvaltningsberättelse år 2010 för Bostadsrättsföreningen Basunen Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen. Mål

Läs mer

Här kommer några tips

Här kommer några tips Det nya landet är IMs vision för ett inkluderande och välkomnande Sverige. Det är också ett upprop för ömsesidig integration. Vi vill att fler integreras i Sverige, och skickar regelbundet ut tips om hur

Läs mer

Verksamhetsplan Askerödgården

Verksamhetsplan Askerödgården 2015-07-05, Intagan - Hålleröd Verksamhetsplan Askerödgården Verksamhetsplan 2015-2017 Innehåll 1. Inledning 2. Ledning och samordning 3. Prioriterade åtgärdsområden 4. Prioriterade utvecklingsområden

Läs mer

Årsredovisning. Västra Kållandsö VA ekonomisk förening

Årsredovisning. Västra Kållandsö VA ekonomisk förening Årsredovisning för Västra Kållandsö VA ekonomisk förening 769622-6120 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för Västra Kållandsö VA ekonomisk förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013.

Läs mer

NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016

NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016 NYHETSBREV LUND FEBRUARI 2016 I detta nyhetsbrev: v Hälsningsgille på AF-Borgen v Många kom för att lära sig om Rädda Barnen på Intro v Infoträffen drog fullt hus v Bli fadder och var med i SMILE v Familj

Läs mer

Årsmötesprotokoll 24 maj 2015

Årsmötesprotokoll 24 maj 2015 Årsmötesprotokoll 24 maj 2015 Närvarande: Bilagor: Viktor Sjögren Sebastian Hellvin Johan Skarin Sofia Carlsson Gawain Nordlander Johan Lundbäck Josefin Hellvin Bilaga A, Verksamhetsberättelse Bilaga B,

Läs mer

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening Nyhetsbrev Ryttarförening Februari 2013 Hej alla BäRFare! Nu har vårterminen dragit igång för fullt med den vanliga verksamheten men även med en hel del nya inslag! Ett säkert sätt att hålla sig uppdaterad

Läs mer

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats Talmanus till film om stadgar Se filmen på MUCF:s webbplats www.mucf.se/stadgar ATT BILDA EN FÖRENING Att bilda en förening är att samlas kring en idé. Det kan vara att man vill förändra något i världen

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Nordvästra Skånes Scoutdistrikt Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2014 Organisationsnummer 802408-4934

Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2014 Organisationsnummer 802408-4934 Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) 5 år i sammandrag (tkr) 2014 2013 2012 2011 2010 Verksamhetens intäkter Anslag och bidrag 4 679 4 209 4 295 3 949 3 784 Gåvor 90-konto

Läs mer

Årsredovisning 2014. BRF Ingetorp 769617-2100

Årsredovisning 2014. BRF Ingetorp 769617-2100 1(9) Årsredovisning 2014 BRF Ingetorp Styrelsen för BRF Ingetorp får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Om inte annat särskilt anges, redovisas

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

Carlslids Bredband Ek. för. Org.nr ÅRSREDOVISNING

Carlslids Bredband Ek. för. Org.nr ÅRSREDOVISNING ÅRSREDOVISNING 2013 Styrelsen för Carlslids Bredband Ek. för. får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret 2013-01-01-2013-12-31. Årsredovisningen omfattar Sidan 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Sidan 4

Läs mer

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB Årsredovisning för 556251-3985 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen och verkställande direktören för avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor,

Läs mer

IMMI S NYHETSBREV April 2013

IMMI S NYHETSBREV April 2013 IMMI S NYHETSBREV April 2013 Hemsidan Äntligen är den större planeringen kring IMMI s hemsida klar och vi letar för fullt efter en bra, snabb och billig webdesigner. Styrelsen ser gärna att en IMMI medlem

Läs mer

Gömmargårdens Ridsällskap Orgnr

Gömmargårdens Ridsällskap Orgnr Rörelsens intäkter Lektioner och kurser mm Lektionsavgifter 2 173 145,38 Periodiserade lektionsavgifter - 471,70 Kursavgifter 107 066,46 Övriga ridintäkter 14 877,42 Summa lektioner och kurser mm 2 294

Läs mer

Dokumentation från utbildningsdag sex och samlevnad Tjörn september 2001.

Dokumentation från utbildningsdag sex och samlevnad Tjörn september 2001. Dokumentation från utbildningsdag sex och samlevnad Tjörn september 2001. Namnståupp Gruppen sitter i cirkel. Först reser sig var och en i tur och ordning och i lugnt takt och säger sitt förnamn. Därefter

Läs mer

Lidingö Simklubb Org nr Bokslutsbilagor

Lidingö Simklubb Org nr Bokslutsbilagor Org nr Bokslutsbilagor för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehåll bilaga Kundfordringar 1 Övriga fordringar 2 Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter 3 Kassa och bank 4 Balanserad vinst eller

Läs mer

Uppsala Destilleri AB

Uppsala Destilleri AB Årsredovisning för 556989-9791 Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor. Om inget annat anges, redovisas alla belopp i hela kronor. Förvaltningsberättelse Verksamheten

Läs mer

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB

Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Årsredovisning för Hund- och Kattstallar i Stockholm AB Räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31 Hund- och Kattstallar i Stockholm AB 1(7) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hund -och Kattstallar i Stockholm

Läs mer

Balansrapport. Belopp i kr

Balansrapport. Belopp i kr Balansrapport Sida: 1 Belopp i kr TILLGÅNGAR Anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar Inventarier, verktyg och installationer 1220 Inventarier och verktyg 658 082,00 658 082,00 1229 Ack avskrivn

Läs mer

Hallands Ridsportförbund

Hallands Ridsportförbund Årsredovisning för Hallands Ridsportförbund Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Hallands Ridsportförbund 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hallands Ridsportförbund, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

RFHL Stockholm. Årsbokslut för Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

RFHL Stockholm. Årsbokslut för Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsbokslut för RFHL Stockholm Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - tilläggsupplysningar

Läs mer

Lägerutvärdering VETTRA 2016

Lägerutvärdering VETTRA 2016 Lägerutvärdering VETTRA 2016 26 juni-4 augusti 2016 Utvärdering 7-dagars läger (läger 1,3 och 4), Vettra 2016 Förmågor: (Före och efter lägret, skalan 1-5 där 1=lägst, 5=högst) Tänka positivt Före 3,40

Läs mer

Styrelsen för RÖBÄCKS SK får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012, föreningens tolfte räkenskapsår

Styrelsen för RÖBÄCKS SK får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012, föreningens tolfte räkenskapsår Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen för RÖBÄCKS SK får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012, föreningens tolfte räkenskapsår Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 3 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning. Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service Ekonomisk Förening Årsredovisning för Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service 769631-5840 Räkenskapsåret 2017 Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service 1 (6) Styrelsen för Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service får härmed

Läs mer

Sveriges Modellflygförbund

Sveriges Modellflygförbund Sveriges Modellflygförbund Organisationsnummer 825000-8532 Årsbokslut för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Styrelsen för Sveriges Modellflygförbund avger härmed följande årsbokslut. Innehåll Sida Resultaträkning

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Grythyttan Whisky AB (publ) Org.nr. 556727-3684 Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll

Läs mer

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP

THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP Årsredovisning För THELEBORGS RYTTARSÄLLSKAP 829502-2472 Räkenskapsår 2018 1 (8) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Allmänt om verksamheten är

Läs mer

Årsredovisning för IFK MALMÖ FK Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Årsredovisning för IFK MALMÖ FK Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för IFK MALMÖ FK Räkenskapsåret 2016-01-01 - Innehållsförteckning: Sida Resultaträkning 1-2 Balansräkning 3-4 Noter 5-7 IFK MALMÖ FK 2(7) Resultaträkning Belopp i kr Not Nettoomsättning

Läs mer

r V Resultaträkning 4(13) Maritech - Marine Technologies Trading AB Årsredovisning för

r V Resultaträkning 4(13) Maritech - Marine Technologies Trading AB Årsredovisning för Årsredovisning för 2012-05-01-2012-12-31 4(13) Resultaträkning Not 2012-05-01-2012-12-31 2011-05-01-2012-04-30 Rörelsens intäkter m m Nettoomsättning Övriga rörelseintäkter 7 155 333 48 000 12 579 803

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse STREET MENTALITY PARKOURKLUBB Street Mentality arbetar för... att främja spontanidrotten Vi skapar miljön, ungdomarna utformar aktiviteten. Vi vill att dagens ungdomar födda

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 4 - balansräkning 5 - noter

Läs mer

Förslag till förbundskongressen 2013 av förbundsstyrelsen

Förslag till förbundskongressen 2013 av förbundsstyrelsen Ung Pirats ekonomiska berättelse för 2012 Förslag till förbundskongressen 2013 av förbundsstyrelsen Ung Pirats ekonomiska berättelse för 2012 Förslag till förbundskongressen 2013 av förbundsstyrelsen Budget

Läs mer

Projekt Bygdens Marknad

Projekt Bygdens Marknad Projekt Bygdens Marknad Ett litet bildspel om vad vi åstadkommit hittills. Första träffen 4 mars - Bygdens Vecka 20-25 augusti 2012. Monika Hulthe Projektet har 12 delmål 1. Att få ihop en grupp producenter

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01--2010-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - ställda

Läs mer

Räkenskapsåret Årsmöte

Räkenskapsåret Årsmöte TRELLEBORG Org. Nr 847000-5490 Räkenskapsåret 2018-01-01 2018-12-31 Årsmöte 2019-04-28 Innehållsförteckning Sida Försättsblad 1 Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Underskrifter

Läs mer

Styrelsen lämnar härmed Årsredovisning för verksamhetsåret

Styrelsen lämnar härmed Årsredovisning för verksamhetsåret Svenska Riesenschnauzerklubben (Org.Nr. : 802016-3286) Styrelsen lämnar härmed Årsredovisning för verksamhetsåret 2017-01-01 -- 2017-12-31 INNEHÅLL: SIDA: Balansräkning 2 Resultaträkning 3-6 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Höllvikens Boxningsklubb

Årsredovisning. Höllvikens Boxningsklubb Årsredovisning för Höllvikens Boxningsklubb 847000-4337 Räkenskapsåret 2014 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Tilläggsupplysningar 5-8 Innehållsförteckning

Läs mer

Mölltorps Ridsällskap

Mölltorps Ridsällskap Årsredovisning för Mölltorps Ridsällskap Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Styrelsen för Mölltorps Ridsällskap avger härmed följande årsredovisning. Innehållsförteckning: Resultaträkning Balansräkning

Läs mer

Föreningen Fårö Framtid

Föreningen Fårö Framtid Årsredovisning för Föreningen Fårö Framtid Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5-7 Underskrifter 8 Fastställelseintyg

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Fjällbete i Åredalen ek. för. Org.nr 769608-9874. för räkenskapsåret 2007-01-01-2007-12-31

ÅRSREDOVISNING. Fjällbete i Åredalen ek. för. Org.nr 769608-9874. för räkenskapsåret 2007-01-01-2007-12-31 ÅRSREDOVISNING Fjällbete i Åredalen ek. för. Org.nr för räkenskapsåret 2007-01-01-2007-12-31 2007-01-01 2006-01-01 RESULTATRÄKNING Not - 2007-12-31-2006-12-31 Styrelsen för Fjällbete i Åredalen ek. för.

Läs mer

- förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

- förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6 1(10) Botkyrka Ridsällskap Org nr Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6 Om inte annat särskilt anges, redovisas

Läs mer

RÖBÄCKS SK. För räkenskapsåret 110101-111231 1(6)

RÖBÄCKS SK. För räkenskapsåret 110101-111231 1(6) Org nr Styrelsen för RÖBÄCKS SK får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2011, föreningens elfte räkenskapsår ÅRSREDOVISNING För räkenskapsåret 110101-111231 1(6) Årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012/2013

ÅRSREDOVISNING 2012/2013 ÅRSREDOVISNING 2012/2013 Styrelsen för Barnkörveckan på Fårö får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2012-10-01--2013-09-30. Årsredovisningen omfattar 2 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 3 RESULTATRÄKNINGAR

Läs mer

Bostadsrättsför. Fotbollen nr1

Bostadsrättsför. Fotbollen nr1 Årsredovisning för Bostadsrättsför. Fotbollen nr1 Räkenskapsåret 2008 Bostadsrättsför. Fotbollen nr1 1(6) Styrelsen för Bostadsrättsför. Fotbollen nr1 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Röda Korset Storsjökretsen

Röda Korset Storsjökretsen Årsbokslut för Röda Korset Storsjökretsen Räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 2016 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Läs mer

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt!

Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Januari en månad av reflektion, eftertanke och planer framåt! Tänk ändå vad fort ett verksamhetsår går och vad mycket som hänt på förskolan. Vi har haft två pedagoger iväg till Italien på fortbildning

Läs mer

Otterbäckens fiber Ekonomisk förening

Otterbäckens fiber Ekonomisk förening Årsredovisning för Otterbäckens fiber Räkenskapsåret 2018-01-01 2018-12 31 Innehållsförteckning Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - ställda

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Nattfari Islandshästförening Verksamhetsåret 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsen har bestått av: Ordinarie Ledamöter: Ordförande: Vice ordförande Kassör: Sekreterare: Suppleanter: Ulrika Fröding Jeanette Englund

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE, Stenhamra Vägsamfällighet 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE, Stenhamra Vägsamfällighet 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE, Stenhamra Vägsamfällighet 2015 Styrelsen för Stenhamra Vägsamfällighet lämnar följande redogörelse för verksamhetsåret 2015 Styrelsen har haft följande sammansättning: Ledamöter:

Läs mer

Froglodge Sweden AB. Årsredovisning för 556960-0512. Räkenskapsåret 2014-01-12-2014-12-31. Fastställelseintyg. Innehållsförteckning:

Froglodge Sweden AB. Årsredovisning för 556960-0512. Räkenskapsåret 2014-01-12-2014-12-31. Fastställelseintyg. Innehållsförteckning: Årsredovisning för Froglodge Sweden AB Räkenskapsåret 2014-01-12 - Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Nyhetsbrev. Augusti Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År]

Nyhetsbrev. Augusti Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 5 [År] Sida 1av 5 Augusti 2014 Höstterminen startar! Nu i augusti ökar verksamheten på klubben igen med olika aktiviteter och kursstarter. En del kurser pågår redan och har gjort det under sommaren. Hundens dag

Läs mer