10.10 samt

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "10.10 samt"

Transkript

1 Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl Ajournering kl samt Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Josef Sannholm (S) Louise Åsenfors (S) Åke Granath (S) Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) Johanna Ramneskär (M) för Caroline Henriksson 66-68, för Niklas Moe (M) samt 77-80, jäv 76 Ewa Tillander (C) för Niklas Moe (M) 76 Karin Johansson (KD) för Thommy Carlin (SD) Börje Andersson (V) för Josef Sannholm (S) Johanna Ramneskär (M) Karin Johansson (KD) David Skälegård (MP) Ewa Tillander (C) Börje Andersson (V) Utses att justera Louise Åsenfors (S) Justeringens plats och tid Kultur och fritid, onsdag den 30 maj kl Paragrafer Underskrift sekreterare Underskrift ordförande Underskrift justerande Josefin Florell Annelie Högberg Louise Åsenfors BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Förvaras hos Kultur och fritid Anslaget sätts upp Anslaget tas ner Underskrift Josefin Florell

2 Övriga Från kultur och fritid Katarina Hansson, förvaltningschef Josefin Florell, sekreterare Anna-Helena Wiechel, utvecklare Monica Laigar Strandberg, ekonom Anna Reinhardt, avdelningschef Fritid Anna Svensson, avdelningschef Kultur Carl Casimir, kommunantikvarie Maria Carlgren, enhetschef Pontus Blom, kultursamordnare Charlotta Byberg, kultursamordnare Renée Niklasson, lärare kulturskolan Gunilla Svensson, avdelningschef Bibliotek Maria Lehto, avdelningschef Unga Kristina Mars, utvecklare Torben Larsson, utvecklare Johan Hagström, strateg Bengt Alm, projektledare Rebecka Kirpenstein, assistent Kim Jondell, kultursamordnare Emil Palmqvist, enhetschef Malin Bengtsson, enhetschef Övriga Sara Gustafsson, personalchef Mathias Karlsson, dataskyddsombud Christina Risshytt Collman, konsult Pia Tillberg, konsult

3 66 Dnr KFN Upprop och val av justerande samt bestämmande av tid för justering föreslår att utse Louise Åsenfors till justerare. Justeringen föreslås äga rum onsdag den 30 maj klockan på Kultur och fritid. Beslut utser Louise Åsenfors till justerare. Justeringen äger rum onsdag den 30 maj klockan på Kultur och fritid.

4 67 Dnr KFN Ändring i föredragningslistan Beslut Ärende "Konstnärlig gestaltning av Kungsgatan och del av Drottninggatan" tidigareläggs och flyttas till efter informationsärendet från avdelning Kultur.

5 68 Dnr KFN Presentation av ridutredning Utredningen "Värdeskapande hästkrafter - en ridutredning med medborgaren i fokus" presenteras av konsulterna Pia Tillberg och Christina Risshytt Collman. Ordförande tackar för informationen.

6 69 Dnr KFN Information från kommunens dataskyddsombud Kommunens dataskyddsombud Mathias Karlsson presenterar sig och informerar om dataskyddsförordningen som träder i kraft 25 maj 2018 och kommunens arbete med detta. Ordförande tackar för informationen.

7 70 Dnr KFN Information från avdelning Kultur Sammanfattning Avdelning Kultur informerar om sin verksamhet samt visar en informationsfilm. Ordförande tackar för informationen.

8 71 Dnr KFN 2017/00154 Konstnärlig gestaltning av Kungsgatan och del av Drottninggatan Sammanfattning Kultur och fritid har ansvar för kommunens konst och kulturmiljö och har av det skälet varit delaktiga i en förstudiegrupp angående utformningen av Kungsgatan och aktuell del av Drottninggatan efter ombyggnationen. När förstudien övergick till projektering skrev förvaltningen hösten 2017 ett Idéprogram till konstnärlig gestaltning. Idéprogrammet har därefter informerats om på Kultur och fritidsnämnden ( ). Att göra ett konstprogram förtydligar processen, vilket är viktigt såväl för inblandade konstnärer och beställare, som för val av metoder i upphandlingsprocessen. Dock har sådana program inte tidigare antagits i nämnden. Uddevallas finansieringsmodell för konst har många brister och ska därför enligt beslut i Kommunfullmäktige ( ) ändras till den s k Fyrbodalsmodellen. Beslutet implementeras troligen 2019 varför ansökt om och tilldelats extra medel för 2018 ( ) från Kommunstyrelsen. Efter diskussion om ett av de konkreta förslagen till konstnärlig gestaltning, la Kommunfullmäktige till en önskan om att vi om möjligt också ska utföra en medborgardialog. Tiden är alltför knapp för att vi under innevarande år ska hinna att upphandla konst på annat sätt än det föreslagna i Idéprogrammet, varför ett nytt program för konstnärlig gestaltning skrivits: Konstprogram för gestaltande uttryck vid ombyggnad av Kungsgatan och del av Drottninggatan. Detta nya program är en bearbetning av tidigare förslag, men med en annan tidsutdräkt. Några delar som tidigare tänkts utföras under 2018 flyttas således fram i tiden. Då ombyggnaden av gatan redan påbörjats, kommer vissa delar av konsten att stegvis placeras ut först efter att ombyggnaden i övrigt blivit klar. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Konstprogram för gestaltande uttryck vid ombyggnad av Kungsgatan och del av Drottninggatan Beslut beslutar att godta Konstprogram för gestaltande uttryck vid ombyggnad av Kungsgatan och del av Drottninggatan.

9 72 Dnr KFN Information om kultur och fritidsförvaltningens begäran om förlängning av nämnduppdrag Katarina Hansson, förvaltningschef, informerar om förvaltningens begäran av förlängning av nämnduppdrag gällande fritidsplan.

10 73 Dnr KFN 2018/00071 Delårsrapport april 2018, Kultur och fritid Sammanfattning redovisar ett underskott mot den periodiserade budgeten med 0,7 mkr. Underskottet beror bl. a på högre personalkostnader, dels i samband med pensionsavgångar, dels vikariekostnader vid sjukskrivningar och ökade kostnader för drift och skötsel av anläggningar. För 2018 är prognosen för kultur och fritidsnämnden ett underskott med 0,6 mkr. Investeringsutgifter för första tertialet är 1,9 mkr. Investeringsnivån för 2018 beräknas bli 18,5 mkr jämfört med budgeterat 34,5 mkr. Större investeringar på året har varit färdigställande av Ljungskile nya bibliotek. Kommande investeringar är nya maskiner till Bowlinghallen och en aktivitetspark. Förvaltningen har genomlyst det totala föreningsstödet inom kultur- och fritidsnämndens verksamhetsområde samt fortsatt översynen av öppettider och bemanning för att möta besparingar kommande år. För att bidrag till ett mer levande centrum har stadsbibliotekets öppettider ändrats, vilket har lett till ett ökat antal besökare på lördagar. Övriga insatser inom området har varit framtagande av konstprogram för upprustning av Kungsgatan och Drottninggatan samt fortsatt arbete inom projektet Årummet. För ökad integration och jämlik skola har den s.k. Kulturpoolen fortsatt arbetet med uppsökande insatser för att öka tillgängligheten till kulturskolan för barn. För ett rikt kultur- och fritidsliv har de kommunala fritidsgårdarna gått med i det nationella nätverket Kvalitet och Kompetens i Samverkan (KEKS), den kommunala stöden till föreningslivet genomlystes, vandringsleder upprustats och framtida behov av ridanläggning kartlagts. Förebyggande arbete med att motverka digitalt utanförskap har aktiviteter som Våga Klicka och flera programpunkter på All digital week genomförts. På stadsbiblioteket kan man låna en språkväska som hjälp till svenska språket för nyanlända. För att vara en attraktiv arbetsgivare avseende utmaningar vad gäller pensionsavgångar och rekrytering, har kompetensinventering genomförts. Detta för att skapa bättre förutsättningar för verksamheterna framöver avseende fortsatt god kvalitet på verksamheten, god arbetsmiljö och lämplig arbetsfördelning. För ökad resurseffektivitet har bland annat Meröppet införts på Ljungskile bibliotek. Beslutsunderlag Kultur och fritids tjänsteskrivelse Delårsrapport april 2018, Bilaga 1 Resultaträkning Bilaga 2 Investerings-specifikation

11 Beslut beslutar att godkänna delårsrapport april 2018, Kultur och fritid

12 74 Dnr KFN 2018/00074 Ansökan om bidrag till avloppsanläggning vid Bjursjöstugan Sammanfattning Föreningen Sportstugan UPA bedriver sin verksamhet i Bjursjöstugan. Stugan används som samlingslokal och är Uddevalla Skidklubbs klubblokal. Den kan även hyras för sammankomster och är öppen för allmänheten. Vid provtagning utförd av Uddevalla kommuns miljöinspektör visade analysrapporterna att nuvarande avloppsanläggning inte renar avloppsvattnet i tillräcklig grad. Detta innebar att Miljö och Stadsbyggnad informerade föreningen att utsläppsförbud av avloppsvatten från befintlig anläggning verkställs om inte föreningen åtgärdar bristerna. Den totala kostnaden för att anpassa befintlig avloppsanläggning till att uppfylla kraven på hög skyddsnivå enligt Naturvårdsverket allmänna råd 2006:7 anger föreningen till kronor. De ansöker om kronor. Förvaltningen anser att det är av största vikt att föreningen bedriver en verksamhet som efterlever de myndighetskrav som finns gällande miljö och hälsa. Bjursjöstugan utgör också en viktig samlingspunkt för att stärka bevarandet och utvecklandet av områden för tätortsnära friluftsliv. Stödja människors möjligheter att vistas i naturen, uppleva välbefinnande och återhämtning samt få utöva frilufts- och fritidsaktiviteter. Beslutsunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse Ansökan om bidrag till avloppsanläggning vid Bjursjöstugan från Föreningen Sportstugan UPA Miljö och Stadsbyggnads föreläggande om utsläppsförbud, Dnr: 2015/5890 Beslut beviljar Föreningen Sportstugan UPA kronor till åtgärder av befintlig avloppsanläggning för att uppfylla kraven på hög skyddsnivå enligt Naturvårdsverket allmänna råd 2006:7.

13 75 Dnr KFN 2018/00080 s avrapportering av uppdrag från kommunfullmäktige Sammanfattning Kommunfullmäktige gav kultur och fritidsnämnden i uppdrag Om nytt bibliotek i Ljungskile (Flerårsplan ). Processen med flytt av Ljungskile bibliotek är avklarad i och med invigningen i bibliotekets nya lokaler den 17 februari Genom den nya, för bibliotek anpassade lokalen, har verksamheten utformat ett Meröppetsystem som ytterligare ökar tillgängligheten till biblioteket, även utanför öppettider med bemanning. Uppdraget är slutfört. Beslutsunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse Beslut godkänner rapporteringen av kommunfullmäktiges uppdrag i flerårsplan om flytt av Ljungskile bibliotek som en slutrapportering av uppdraget. föreslår kommunfullmäktige att godkänna rapporteringen på uppdraget Om nytt bibliotek i Ljungskile och därmed avsluta uppdraget.

14 76 Dnr KFN 2018/00054 Ansökan om stöd till aktivitet till 300-årsminnet av Karl den XII och Ulrika Eleonoras utropande till regent Sammanfattning Uddevalla Hembygdsförening ansöker om stöd till firandet av 300-årsminent av Karl XII:s död. De planerar ett evenemang den 15 december 2018 för att minnas det faktum att Karl XII:s kropp fördes till Uddevalla från Halden i december 1718, för lit de parade och balsamering. Evenemanget den 15 december börjar med ett liktåg som arrangeras av Bohus-Elfsborgs karoliner och andra karolinska organisationer. Man räknar med att minst 100 karoliner kommer att utgöra liktåget med trummor, hästar och likvagn. Tåget kommer att gå från Lotsarnas kålhage genom Norra Drottninggatan till Hallmans hörna och vidare upp på Kungsgatan till Kungstorget. Där kommer ett historiskt spel att äga rum, som berättar om händelserna, även om umbäranden som invånarna i Uddevalla fick utså vid tiden. Spelet inkluderar även Fältriksdagen 1718, då enväldet avskaffades och Ulrika Eleonora utropades till Sveriges regent, just på Torget i Uddevalla. Föreningen ansöker från Kultur och fritidsförvaltningen om stöd i form av tillgång till scen och ljudanläggning samt medverkan av Kulturskolans elever som statister i det historiska spelet. Kultur och fritid ser positivt på att föreningar uppmärksammar lokalhistoriska händelser, då kommunen verkar för att främja ett levande kulturarv. En sådan händelse är det parlamentariska skifte som skedde 1718, som samtidigt är en rikshistorisk angelägenhet: att enväldet avskaffades, just i Uddevalla. Beslutsunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse Uddevalla Hembygdsförening, Ansökan om stöd till aktivitet, skrivelse , dnr 2018/ Ansökan till Thordénstiftelsen som bilaga till ansökan. Beslut avslår föreningens önskan om statister från kulturskolan, då planeringstiden för nästa läsår redan är satt. erbjuder föreningen förhyrning av kommunens stora scenvagn till arrangemanget. erbjuder den PA-anläggning som står till förvaltningens förfogande till arrangemanget utan kostnad. Jäv Johanna Ramneskär (M) deltar inte i beslutet på grund av jäv.

15 77 Dnr KFN Förvaltningschefen informerar Förvaltningschefen informerar om följande punkter: Arbetet med anpassning av Rimnersvallen till SM-standard. I juninämnden presenteras den totala översynen av stöd till föreningslivet. Samma kväll bjuds de föreningar som deltagit i översynen in för att få ta del av samma presentation, det vill säga den 12 juni klockan 18. Kultur och fritids ansökan till Länsstyrelsen gällande Gustafsberg- och Bodeleområdet har besvarats. Åtgärderna ryms inom strandskyddet, projekteringsarbete kommer därmed att påbörjas. Det reviderade lokalprogrammet för badhus, vilket kommer beslutas i juninämnden.

16 78 Dnr KFN Ordförande informerar Inga informationspunkter.

17 79 Dnr KFN 2018/00008 Redovisning av delegationsbeslut 2018 Beslut godkänner redovisningen av följande delegationsbeslut: Beslut enligt delegation nr om bidrag till RBU Beslut enligt delegation nr om förbättrings- och utrustningsbidrag till IFK Lane Beslut enligt delegation nr om förbättrings- och utrustningsbidrag till IK Oddevold

18 80 Dnr KFN 2018/00009 Redovisning av anmälningsärenden 2018 Beslut godkänner redovisningen av följande anmälningsärenden: Information om lovstöd Motion från Magnus Jacobsson (KD) med flera om näridrottsplats i Ljungskile Protokollsutdrag KS Tjänsteskrivelse KLK Motion från Magnus Jacobsson (KD) om näridrottsplats i Herrestad Protokollsutdrag KS Tjänsteskrivelse KLK Riktlinjer för ekonomistyrning i Uddevalla kommun Protokollsutdrag KF Tjänsteskrivelse KLK Riktlinjer för pensionsåtaganden Protokollsutdrag KF Tjänsteskrivelse KLK Trafik- och parkeringsstrategi för Uddevalla kommun Protokollsutdrag KF Protokollsutdrag KS Tjänsteskrivelse KLK Trafik- och parkeringsstrategi för Uddevalla kommun Årsredovisning Uddevalla kommun 2017 Protokollsutdrag KF Tjänsteskrivelse KLK

David Skälegård (MP) för Louise Åsenfors (S) Karin Johansson (KD) för Caroline Henriksson (UP)

David Skälegård (MP) för Louise Åsenfors (S) Karin Johansson (KD) för Caroline Henriksson (UP) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 9-11.57, ajournering kl. 10.05-10.25 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09:

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09: Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Nämndsammanträde, Bäve, kl.15.00 15.30 Nämndens egna överläggningar 09:00-15.00 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice

Läs mer

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD)

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sammanträdesrum Hedegärde, kl.08:30-16.07 Nämndens egna överläggningar pågick 8.30 15.00 Nämndsammanträdet inleddes 15.00 Ajournering

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden nämndsammanträde, kl.09: Ajournering kl

Kultur och fritidsnämnden nämndsammanträde, kl.09: Ajournering kl Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga nämndsammanträde, kl.09:00-12.15 Ajournering kl. 9.58 10.20 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde Lanegården, kl.09: Ajournering kl

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde Lanegården, kl.09: Ajournering kl Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Nämndsammanträde Lanegården, kl.09:00-12.00 Ajournering kl. 9.50 10.20 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg

Läs mer

Ajournering till och till 15.16

Ajournering till och till 15.16 Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Bäve, kl 09.02 till kl. 15.34 med avbrott för fika/paus kl. 09.58 till 10.19, kl. 11.10 till 11.15 och 14.30 till 14.50 samt för lunch kl. 12.15 till 13.00. Ajournering

Läs mer

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Katarina Hansson, förvaltningschef

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Katarina Hansson, förvaltningschef Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Kasen, mötet börjar kl. 9:00 Ajournering kl. 9:20 9:26 samt 11:05-11:19 Ledamöter Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) 1:e vice ordförande

Läs mer

2015-06-11. Ajournering 9.37-9.39 samt 9.41-10.15

2015-06-11. Ajournering 9.37-9.39 samt 9.41-10.15 Sammanträde Plats och tid Bjursjöstugan kl. 9.00-11.05 Ajournering 9.37-9.39 samt 9.41-10.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD)

Läs mer

Ajournering kl

Ajournering kl Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00 12.15 Ajournering kl. 10.10 10.40 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer

Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 31-46

Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 31-46 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Nämndsammanträde, kl.09:00-14.08 Ajournering kl. 10.03 10.30, för lunch kl.11.52 12.30 samt kl. 13.37 13.43 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L),

Läs mer

Caroline Henriksson (UP) Ewa Tillander (C) Karin Johansson (KD) Börje Andersson (V) David Skälegård (MP) 26-31

Caroline Henriksson (UP) Ewa Tillander (C) Karin Johansson (KD) Börje Andersson (V) David Skälegård (MP) 26-31 Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00-14.00 samt sammanträdesrum Oddevall kl 14.00-14.50. Ajournering kl. 11.32 11.50, för lunch kl. 11.53 13.00, fortsatt ajournering till 13.09,

Läs mer

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Noord (S), jäv 29

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Noord (S), jäv 29 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Nämndsammanträde, kl.09:00-16.00 Ajournering kl. 10.10-10-30, för lunch 12.20-13.00, 13.25-13.30, 13.55-14.00, 14.10-14.16 samt 15.05-15.20 Annelie Högberg (S), Ordförande

Läs mer

Maria Nilsson (S) för Annelie Högberg (S) Josef Sannholm (S) för Robert Wendel (S) 45-47

Maria Nilsson (S) för Annelie Högberg (S) Josef Sannholm (S) för Robert Wendel (S) 45-47 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Rimnershallen, sammanträdesrum 2, kl. 09.00 till 13.35. Nämnden ajournerade sig mellan klockan 11.30 till 11.35, 13.04 till

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden

Protokoll Kultur och fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Sammanträdesrum Romanen, kl. 09.00 till 15.53 med paus för fika kl. 10.13 till kl. 10.35 samt 14.13 till 14.40 och för lunch kl. 11.56 till kl. 13.15. Monica Bang Lindberg

Läs mer

Ajourneringar: till till för presskonferens och lunch till för överläggning till 14.

Ajourneringar: till till för presskonferens och lunch till för överläggning till 14. Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl 09.00-14.44. Ajourneringar: 10.33 till 10.45 11.21 till 13.00 för presskonferens och lunch 13.05 till 13.13 för överläggning 13.57 till 14.01 Ledamöter

Läs mer

Protokoll. Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Ewa (S) Från. Kultur ochh fritid Annelie Högberg Plats och tid.

Protokoll. Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Ewa (S) Från. Kultur ochh fritid Annelie Högberg Plats och tid. Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrift sekreteraree Underskrift ordförande Underskrift justerande Sammanträdesrum

Läs mer

Protokoll. kl Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Åsenfors. Tillander (C) Ewa. Från. Thommy Carlinn Kultur och fritidd.

Protokoll. kl Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Åsenfors. Tillander (C) Ewa. Från. Thommy Carlinn Kultur och fritidd. Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sammanträdesrum Hedegärde, kl.09:00-13.30. Ajournering kl. 10.07-10.30 samt för lunch 11.50-12.45 Annelie Högberg (S), Ordförande

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Ajournering kl samt för lunch

Ajournering kl samt för lunch Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 9-14.06 Ajournering kl. 10.30-11.00 samt för lunch 12.45-13.13 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Annelie Högberg (S), Ordförande

Läs mer

Ajournering

Ajournering Sammanträde Plats och tid Hedegärde kl. 09.00-12.00 Ajournering 10.24-10.44 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) Vice ordförande 1 Annelie Högberg

Läs mer

Ajourneringar: för fika för lunch för fika

Ajourneringar: för fika för lunch för fika Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 09.00-15.12 Ajourneringar: 09.59-10.20 för fika 11.40-12.32 för lunch 14.39-15.00 för fika Ledamöter Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang

Läs mer

Carl-Gustav Gustafsson (L) för Margareta Lundh (M) Nina Andersson (C) för Hosam Waarie (C) 1-3

Carl-Gustav Gustafsson (L) för Margareta Lundh (M) Nina Andersson (C) för Hosam Waarie (C) 1-3 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sammanträdesrum Hedegärde, klockan 09.04 till klockan 10.34 med ajournering för fika mellan klockan 09.30 och 09.50 Rättelse 2019-01-21, Josefin

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT 2015-11-16 1 (5) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Anders Ståhl (M) Margareta Ölwe (M) Fredrik Johannesson (KD) Tjänstgörande ersättare Peter Graff (S) Övriga Sekreterare Förvaltningschefen Anneli Sjöborg

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden

Protokoll Kultur och fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Regionteater Väst, Uddevalla, kl.09:00-13.00 Ajournering kl. 9.19 9.21 och 9.30 9.34 samt för paus kl. 10.10 11.30 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg

Läs mer

Annelie Högberg (S) Ordförande Monica Bang Lindberg (L) Vice ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Christer Johansson (V)

Annelie Högberg (S) Ordförande Monica Bang Lindberg (L) Vice ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Christer Johansson (V) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00-15.14 Ajournering kl. 9.44 10.15, 11.01 11.22, 11.35 12.05, för lunch 12.30 13.15 samt 14.36 15.00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25 Kultur- fritidsnämnden 20-25 Kulturfritidsnämnden 2 20 Information överläggningar...5 21 Delegering av arbetsmiljöuppgifter...6 22 Meddelande 2015...7 23 Delegation 2015...8 24 Informationsuppdrag till

Läs mer

Protokoll. Niklas Moe (M) Ekerum (S) Petra. Tillander (C) Josef Sannholm. Ewa. Kultur och fritidd. Annelie Högberg 2015-12-18 2016-01-08

Protokoll. Niklas Moe (M) Ekerum (S) Petra. Tillander (C) Josef Sannholm. Ewa. Kultur och fritidd. Annelie Högberg 2015-12-18 2016-01-08 fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrift sekreteraree Underskrift ordförande Underskrift justerande

Läs mer

REGISTER. Torsdagen den 13 juni, kl. 09:00. Gullmarssalen på kommunhuset Forum , kl 08:00. Leif Karlsson (S) Karin Blomstrand (L)

REGISTER. Torsdagen den 13 juni, kl. 09:00. Gullmarssalen på kommunhuset Forum , kl 08:00. Leif Karlsson (S) Karin Blomstrand (L) REGISTER Datum 1(1) Tid: Plats: Justeringsdatum: Justeringsperson: Ordförande: Sekreterare: Torsdagen den 13 juni, kl. 09:00 Gullmarssalen på kommunhuset Forum 2019-06-17, kl 08:00 Leif Karlsson (S) Karin

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

Kommunstyrelsen. Utses att justera: BrittMarie Hansson Liss Böcker Paragrafer: 344-346. Sekreterare. Ordförande. Justerare

Kommunstyrelsen. Utses att justera: BrittMarie Hansson Liss Böcker Paragrafer: 344-346. Sekreterare. Ordförande. Justerare 1 Plats och tid: Stadsbiblioteket, 2011-10-24 kl 17:30-18:15 Beslutande: Åsa Herbst (M) Ola Carlsson (M) Robin Holmberg (M) Jasna L Martinsson (M) tjg ersättare för Göran Larsson Liss Böcker (C) Eva Kullenberg

Läs mer

PROTOKOLL 1(14) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(14) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1(14) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09:00-12:00 Beslutande Isabell Korn, ordförande (M) Lennart Dahl (C) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Rikard

Läs mer

Ajournering kl , och Anibal Rojas Jourquera (KD)

Ajournering kl , och Anibal Rojas Jourquera (KD) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00-12.01 Ajournering kl. 9.11-9.13, 9.47-10.00 och 10.08-10.22 Ledamöter Annelie Högberg (S) Ordförande, jäv 9 Monica Bang Lindberg (L) Vice ordförande,

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 2 1 Information överläggningar 2 Kultur- fritidsnämndens flerårsstrategi 2018-2020 3 Nytecknande av hyreskontrakt med Fabs angående lokal i Nolhagahallen 3 Plats tid Lokalen Sunnerö,

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson

Läs mer

Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) David Skälegård (MP) för Annelie Högberg (S) Ewa Tillander (C) för Josef Sannholm (S)

Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) David Skälegård (MP) för Annelie Högberg (S) Ewa Tillander (C) för Josef Sannholm (S) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sällskapet Lelångenbanans föreningslokal, Ängebacken kl.09:00 därefter sammanträdesrum Hedegärde i Stadshuset Ajournering klockan 11:14 till

Läs mer

Protokoll. /.lfrl.. ~~... Paragrafer 19-23, Ann-Charlott Gustafsson. Soraya Zarza Lundberg. Kommunledningskontoret Kommunstyrelsen

Protokoll. /.lfrl.. ~~... Paragrafer 19-23, Ann-Charlott Gustafsson. Soraya Zarza Lundberg. Kommunledningskontoret Kommunstyrelsen Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset Bäve, kl.13:00-15:30 med ajournering 14:15-14:25 Ann-Charlott Gustafsson (UP), ordforande kommunstyrelsen ej 24 p.g.a. jäv Niklas Moe (M), kommunstyrelsen

Läs mer

Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Petra Ekerum (S)

Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Petra Ekerum (S) Sammanträde Plats och tid Bokenäs bygdegård kl. 9.00-14.30 Ajournering kl. 10.00-10.20, 11.15-11.24 samt för lunch 12.30-13.10. Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden

Protokoll Kultur och fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sammanträdesrum Bäve. Nämndsammanträde kl. 09.03 till kl. 10.48 med avbrott för ajournering och fika kl. 09.24 till 10.04. Nämndens egna överläggningar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultur- och Fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultur- och Fritidsnämnden 1(8) Plats och tid Gullmarssalen på kommunhuset Forum, onsdagen den 11 september 2019 kl 14:00-16:40 Beslutande Ledamöter Martin Svenberg Rödin (M), Ordförande Anna Höglind (L), 1:e vice ordförande Rolf

Läs mer

Joha Frondelius (KD) Socialförvaltningen Madelene Sönnerfors. Marie-Louise Karlsson (S)

Joha Frondelius (KD) Socialförvaltningen Madelene Sönnerfors. Marie-Louise Karlsson (S) SOCIALNÄMNDEN 2018-10-24 1 Plats och tid Solrosen, Västgötagatan 18 Katrineholm, klockan 15:00 16:25 Beslutande Marie-Louise Karlsson (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Joha Frondelius

Läs mer

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning Demokratiberedning. Sebastian Johansson

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning Demokratiberedning. Sebastian Johansson Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning 1(1) 2019-04-04 Sammanträde Demokratiberedning Plats och tid Kompassen, stadshuset kl. 09:00 torsdagen den 11 april 2019 Ordförande Sekreterare Elving Andersson

Läs mer

Ajournering Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Dahl (S) Ann-Catrin Wikblad (S) Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP)

Ajournering Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Dahl (S) Ann-Catrin Wikblad (S) Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Sammanträde Plats och tid Rimnershallen sammanträdesrum 1 kl. 9.00-11.00 Ajournering 9.45 10.00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Annelie Högberg (S) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP)

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 1-5 2 1.Information överläggningar... 5 2. Kultur- fritidsnämndens flerårsstrategi 2017-2019... 6 3. Inriktning för Alingsås museum... 8 4. Fyllnadsval av ordförande vice ordförande

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och sammanträdestid Beslutande ledamöter Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl. 10.30-12.00 Peter Högberg (S), ordförande Daniel Nestor (S),

Läs mer

Karim Najar (M) Olle Nykvist, Nämndsekreterare, Mathias Forsberg, Tillförordnad Kultur- och fritidschef Lars Björketun, Projektledare

Karim Najar (M) Olle Nykvist, Nämndsekreterare, Mathias Forsberg, Tillförordnad Kultur- och fritidschef Lars Björketun, Projektledare PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Dävensö,, 15:00 15:30 Ajournering Beslutande Övriga deltagare Ledamöter Andrée Wright, ordförande (MP) Naser Vukovic, 1:a vice ordförande (S) Paul Gustavsson, 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-17 58 Innehållsförteckning Ärende 46 Förstelärare i Habo kommun... 60 47 Besök från Kulturskolan... 61 48 Ekonomisk månadsrapport... 62 49 Budget 2015 - ramtilldelning... 63 50 Ung Företagsamhet

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00 20.00 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Alnarp Tid 2019-01-29, kl. 18:35-20:49 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Anders Olin (M) Pia Johnson (S) Charlott Enocson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL IT-NÄMND. Sammanträdestid: Kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL IT-NÄMND. Sammanträdestid: Kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL IT-NÄMND Sammanträdestid: 2018-05-28 Kl. 15.30-16.25 Lokal: Konferensrum på IT-avdelningen, Gullmarsvägen 2A, Lysekil Ledamöter och tjänstgörande ersättare: Christina Gustafson (S),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL IT-NÄMND. Sammanträdestid: Kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL IT-NÄMND. Sammanträdestid: Kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL IT-NÄMND Sammanträdestid: 2018-03-26 Kl. 15.30-16.35 Lokal: Konferensrum på IT-avdelningen, Gullmarsvägen 2A, Lysekil Ledamöter och tjänstgörande ersättare: Christina Gustafson (S),

Läs mer

Ledamöter och tjänstgörande ersättare

Ledamöter och tjänstgörande ersättare 1(15) Plats och tid Ellen Key-rummet, måndagen den 17 juni 2019 kl 13:00 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Gunilla Christensen (KD), ordförande Birgitta Hellman Magnusson (S) tjänstgör för

Läs mer

Ajournering kl samt kl Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 40-50

Ajournering kl samt kl Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 40-50 Sammanträde Plats och tid Brandstationen kl. 9.00-12.03. Ajournering kl. 9.37-9.45 samt kl. 11.14-11.20 Ledamöter Annelie Högberg (S) Ordförande, jäv 42 Monica Bang Lindberg (FP) Vice ordförande, ordförande

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/12 Plats och tid Länsmuseet, Nyköping, Kommunhuset Strängnäs kl. 19:30-20.30 Paragrafer 42-51 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-17 Innehållsförteckning Ärende 67 Intern kontrollplan för fritids- och kulturnämnden 2014... 79 68 Ansökan om bidrag till verksamhet för funktionshindrade 2013... 80 69 Remiss

Läs mer

Monica Bang Lindberg (L), Ordförande Gösta Dahlberg (M), 1:e vice ordförande Annelie Högberg (S), 2:e vice ordförande Torsten Torstensson (C)

Monica Bang Lindberg (L), Ordförande Gösta Dahlberg (M), 1:e vice ordförande Annelie Högberg (S), 2:e vice ordförande Torsten Torstensson (C) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 10.0 till 14.17 med avbrott för lunch 11.53 till 12.30 samt ajournering 10.58-11.04 och 13.32-13.41.

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55 Ledamöter SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Lars-Olof Laxrot (V), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande 56-64 Elving

Läs mer

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl Kommunstyrelsen 2012-01-13 1 (6) Plats och tid Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl 16.00-16.10 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Monica Svensson (S) Clas

Läs mer

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) Anna Tora Huss (MP) Cornelia Kirpensteijn,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14.

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14. Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14.50 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Björn Hoflund (M) Göran Lindgren (M) Claes

Läs mer

Kommunstyrelsen protokoll

Kommunstyrelsen protokoll 1 (8) Plats och tid Vävaren, klockan 10:00 12:10 Beslutande Mats Wahrén (K), ordförande Anders Hedeborg (S), förste vice ordförande Arne Sjöberg (M), andre vice ordförande Magnus Gustafsson (S) Jane Råsten

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 1(15) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 7 maj 2018 kl 09:00 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Robert Wahlström (KD), ordförande Börje Lindholm (S), vice ordförande

Läs mer

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (14) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-08-29 Plats Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 29 augusti, kl. 19.00 20.40 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Sida 1 av 7 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande ersättare Sjuntorpsrummet, Stadshuset kl 16.30 18.15 Carina Lorentzon (S) ordförande Christer Bohm (V) 1:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige PROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2016-10-25 Sida 1 (13) Paragrafer 85-92 Plats och tid Musikskolans lokaler, Storgatan 9, Klippan, tisdag 25 oktober 2016 kl.19.00-20.20 Beslutande Enligt till

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

Protokoll. Martin Telenius (KD) för Christina Nilsson (KD) Jan-Olof Andersson (S) för Stefan Skoglund. Stefan Skoglund (S) stadshuset C.

Protokoll. Martin Telenius (KD) för Christina Nilsson (KD) Jan-Olof Andersson (S) för Stefan Skoglund. Stefan Skoglund (S) stadshuset C. Sammanträde Plats och tid Ledamöter stadshuset, lokal Bäve, kl. 8:30-11:25 med ajournering 9:55-10:25 SN I Ann-Charlott Gustafsson (UP), ordförande Henrik Sundström (M), l :e vice ordförande 115-122 I

Läs mer

Socialnämnden. Ronny Moström (S), Birgit Ohlsson (FP), Elisabeth Järvinen (MP), Uno Gripenberth (KD) och Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Ronny Moström (S), Birgit Ohlsson (FP), Elisabeth Järvinen (MP), Uno Gripenberth (KD) och Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 19 maj 2015, klockan 17:00-18.30 ande Tjänstgörande ersättare Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S),

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-08-23 Innehållsförteckning Ärende 31 Remiss ang. rivningslov Fagerhult 1:7... 40 32 Driftsbidrag 2016 Hökensås MCK... 41 33 Budget 2017... 42 34 Visioner och mål för 2017 - fritids-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Akademi Båstad, tisdagen den 12 maj 2015 kl. 13.00-17.30.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Akademi Båstad, tisdagen den 12 maj 2015 kl. 13.00-17.30. ftij BÅSTADS ~ Sammanträdesdatum Vård- och omsorgsnämnden 2015-05-12 1 (10) Plats och tid: ande: Övriga närvarande: Utses att justera: Akademi Båstad, tisdagen den 12 maj 2015 kl. 13.00-17.30. Eddie Grankvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Kalix Folkets Hus, Likskär, torsdagen den 10 januari 2019 kl 13:00 16.00 Beslutande Ledamöter Britt-Inger Nordström, ordförande (S) Hanna Johnselius, vice ordförande (S) Håkan Nyman

Läs mer

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1(11) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09.00-12.00 Beslutande Isabell Korn, ordf (M) Rikard Paulin (S) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Natalya Raad

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(13) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma. Anna-Greta Wandegren-Heinegård (S) Christina Unell (M)

Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma. Anna-Greta Wandegren-Heinegård (S) Christina Unell (M) Sammanträdesdatum s. 1 (9) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-05-23 Plats Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 23 maj, kl. 19.00 20.20 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Sammanträde Plats och tid Ledamöter kultur och fritids- och Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Kenneth Engelbrektsson (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L) från kl. 13:45 Vivian Uddén (MP)

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20 Alf Gillberg (S), Ordförande David Sahlsten (KD) Maria Nilsson (S) Anna Tora Huss (MP) t.o.m. 23, kl. 10:10 Martin

Läs mer

Protokoll. Niklas Moe (M) (S) Ewa. Från. Josef Sannholm. kultur och h fritid. Paragrafer Kultur och fritidd

Protokoll. Niklas Moe (M) (S) Ewa. Från. Josef Sannholm. kultur och h fritid. Paragrafer Kultur och fritidd Sammanträde Plats och tid Ledamöter Sammanträdesrum Rödön, kl.09:00-12.30 Ajournering kl. 9.22 9.28, 10.33 10.40 samt 11.58 12.04 Annelie Högberg (S), Ordförande 96-999 Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande,

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-17 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 17 november, kl 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Fjelie Tid 2019-02-11, kl. 15:00-16:47 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Carin Hansson (M) Oscar Magnusson (M) Carl Emanuelsson (M) Peppe Pollack

Läs mer

Sven-Olov Axelsson (S), ordförande Ingegerd Bennysson (S), 1:e vice ordförande Maria Nyberg (V) Pia Renman (M) Anneli Lyckeborn (FP)

Sven-Olov Axelsson (S), ordförande Ingegerd Bennysson (S), 1:e vice ordförande Maria Nyberg (V) Pia Renman (M) Anneli Lyckeborn (FP) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Måndagen den 24 februari 2014 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 13:00-16:15 Sammanträdet ajournerades klockan 13:50-14:10 Sven-Olov

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden 2008-03-26

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden 2008-03-26 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Stadsbiblioteket, Eslöv kl 19.00 20.45 ande Khalid El-Haj (s) ordförande Karin Reinisch (m) Stig-Åke Grönvall (s) Lena Åkesson (c) Margaretha Holmquist (fp)

Läs mer

/~~ ~Q/ Ordförande ~. KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

/~~ ~Q/ Ordförande ~. KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(9) ÅSTORP KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Bjömekullasalen, Kommunhuset 17.00-18:20 Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Ann-Louise Ekberg (C) Maria Gottschalk (SD) Tore

Läs mer

Nina Svensson, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Nina Svensson

Nina Svensson, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Nina Svensson 1(1) Plats och tid Norrtäljesalen, tisdagen den 20 mars 2018 kl 13:00 Beslutande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Ulla Malutchenko (M), tjänstgörande ersättare 13-23 Christina Pettersson (S) Roine

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 17:00 18:50. Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn :00. Underskrifter Sekreterare

Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 17:00 18:50. Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn :00. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-09-24 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 17:00 18:50 Utses att justera John Sporrong Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) Nämnden för service och teknik Plats och tid Götenesalen, Centrumhuset, Götene, kl. 10.30-11.00, 11.30-11.35 Beslutande Ledamöter Karl-Gustav Bynke (L), Ordförande Clemens Nordentoft (GF), 1:e vice

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-09 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:50 Utses att justera Alma Nilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset, Skärhamn 2015-11-10

Läs mer

Protokoll Sida 1 (av 20) Kultur- och fritidsnämnden. Tid , kl Almliden, Bjuv. Plats. Beslutande Ledamöter

Protokoll Sida 1 (av 20) Kultur- och fritidsnämnden. Tid , kl Almliden, Bjuv. Plats. Beslutande Ledamöter Protokoll 2014-01-22 Sida 1 (av 20) Tid 2014-01-22, kl 19.00-20.10 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Gymnasienämnden. Nya Rådhuset, Österportstorg, Ystad

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Gymnasienämnden. Nya Rådhuset, Österportstorg, Ystad Datum Plats och tid Österportskolan, Gränssnittet, Surbrunnsvägen 1, Ystad 09:00 10:00, 10:25 11:15 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Sara Chermiti (M) ersättare Christer Olofsson förvaltningschef

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden 2019-02-19 Innehållsförteckning Ärende 12 Reglemente för fritids- och kulturnämnden från 2019... 14 13 Intern kontrollplan för fritids- och kulturnämnden 2018... 15 14 Föreningsanslag 2019... 16 15 Föreningsdialog

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30. Helena Edenborg, nämndsekreterare. Arne Karlsson, ordförande

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30. Helena Edenborg, nämndsekreterare. Arne Karlsson, ordförande Teknik- och servicenämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-06-07 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Arne

Läs mer

KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Eva Nilsson (M) Tore Håkansson (S)

KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Eva Nilsson (M) Tore Håkansson (S) 1(10) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Bjömekullasalen, Kommunhuset 17.05-18:50 Ajournering 18:20-18:40 Beslutande Gun Friberg (S) Britt Inger Lanner (KD) Ann-Louise Ekberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2017-06-13 1 (8) Plats och tid Ädelfors, kl. 15.00-17.40 Beslutande Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande Carina G Hördegård (C), 2:e vice ordförande Göran

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.30-16.30 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Ingemar Urborn (M) Alice Nordlander (M) Regina Fröberg (FP) Pär Mathiasson

Läs mer

Plats och tid Äppelkriget i kommunhuset, den 28 januari 2015, kl ANSLAG/BEVIS

Plats och tid Äppelkriget i kommunhuset, den 28 januari 2015, kl ANSLAG/BEVIS : Plats och tid Äppelkriget i kommunhuset, den, kl. 08.30 Beslutande Maria Mickelåker (C), ordförande Lotta Hedström (MP), 1:e vice ordförande Inger Åbonde (S), 2:e vice ordförande Övriga närvarande Se

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden 2017-11-21 Innehållsförteckning Ärende 54 Ungdomsledarstipendium 2017... 64 55 Val av ersättare i presidiet... 65 56 Föreningsdialog 2017... 66 57 Prenumerationer 2018 för fritids- och kulturnämnden...

Läs mer