Ajournering kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ajournering kl"

Transkript

1 Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl Ajournering kl Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Petra Ekerum (S) Åsa Noord (S) Josef Sannholm (S) Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Thommy Carlin (SD) Johanna Ramneskär (M) för Caroline Henriksson (UP) Louise Åsenfors (S) för Petra Ekerum (S) Ewa Tillander (C) för Monica Bang Lindberg (L) Karin Johansson (KD) för Thommy Carlin (SD) Ersättare Ewa Tillander (C) Karin Johansson (KD) Louise Åsenfors (S) Börje Andersson (V) David Skälegård (MP) Utses att justera Josef Sannholm (S) Justeringens plats och tid Kultur och fritid, stadshuset, måndag den 20 juni kl Paragrafer Underskrift sekreterare Underskrift ordförande Underskrift justerande Anna-Helena Wiechel Annelie Högberg Josef Sannholm BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Förvaras hos Kultur och fritid Anslaget sätts upp Anslaget tas ner Underskrift

2 Övriga Från kultur och fritid: Katarina Hansson, förvaltningschef Anna-Helena Wiechel, sekreterare Sofie Ludvigsson, utvecklare Gunilla Svensson, bibliotekschef Torben Larsson, handläggare Anna Reinhardt, enhetschef Maria Lehto, avdelningschef Unga Magnus Dejevik, avdelningschef Fritid Övriga: Bertil Hjertell fastighetsförvaltare, samhällsbyggnadsförvaltningen

3 73 Dnr KFN Upprop och val av justerande samt bestämmande av tid för justering I tur att justera är Josef Sannholm Justering föreslås äga rum på kultur och fritid måndag den 20 juni kl Josef Sannholm utses som justeringsperson. Justeringen äger rum på kultur och fritid måndag den 20 juni kl

4 74 Dnr KFN 2015/00135 Medborgarförslag från Ulf Larsson om att återskapa roddklubbens gamla motionsslinga Sammanfattning Ulf Larsson har lämnat in medborgarförslag om att återskapa roddklubbens gamla motionsslinga, en motionsslinga som förslagställaren beskrivit hade sin start på Sandersdalar och avslut vid Klämman, Herrestadsfjället. Kultur och fritidsförvaltningen arbetar på nämndens uppdrag med att utveckla förutsättningarna för att kommunens medborgare ska kunna ta del av spår och leder på olika platser i kommunen. Utveckling av dessa spår och leder sker dels i kommunal regi med kommunalt driftsansvar och dels i föreningsregi då föreningen har driftsansvar. Driftsansvar på ett spår/ en led innebär bl.a. röjning och skyltning av densamma. För att upprätthålla god kvalité på kommunens spår och leder innebär utvecklingen av nya sträckningar också att det skapas utökat ansvar för kommunens medarbetare, detta kan innebära även utökade kostnader. När en led utvecklas i föreningsregi och i samverkan/dialog med kommunen kopplas detta istället till ett anläggningsbidrag, ibland utvecklar föreningar leder på eget initiativ och då förutsätts att föreningen själva står för drift och underhåll. Under handläggningstiden av detta ärende har den led som förslagställaren pekat ut till viss del röjts och märkts upp, detta har skett i föreningsregi och är ett initiativ taget av föreningsmedlemmar. Leden i sin helhet kan inte iordningsställas p.g.a. bland annat avverkning samt markägarförhållanden. Förvaltningen hänvisar dock svaret på detta medborgarförslag till den nu invigda led som tar sin början på Kurveröd. Förvaltningen arbetar kontinuerligt med att utveckla det spår och ledsystem som kommunen har samt att vid behov se på nya sträckningar i detta arbete sker dialog med både medborgare och föreningsliv för att skapa så bra förutsättningar som möjligt i kommunen sunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse Medborgarförslag från Ulf Larsson beslutar att besvara medborgarförslaget från Ulf Larsson genom att hänvisa den önskade utvecklingen till den nu invigda nya led som skapats i Kurverödsområdet. Vidare beslutar kultur och fritidsnämnden att förvaltningen även fortsättningsvis ska arbeta aktivt med att skapa goda förutsättningar på de befintliga spår och leder som finns samt vid behov bidra till att utveckla nya sträckningar i kommunen.

5 75 Dnr KFN 2016/00054 Medborgarförslag från Sebastian Jansson om skatepark i Uddevalla Sammanfattning Förslagsställaren, Sebastian Jansson, har lämnat in ett medborgarförslag avseende utveckling av en betongskatepark i Uddevalla. Förslagsställaren beskriver behovet av en betongskatepark för att skapa fler möjligheter till aktiviteter i Uddevalla. beslutade i ärendet förslag till ny skatepark att godkänna förvaltningens genomförda utredning Betongskatepark i Uddevalla samt att hänskjuta frågan om anläggandet av densamma till budgetdialogen har efter det att ovanstående beslut fattats gett förvaltningen i uppdrag utreda möjligheterna till en aktivitetspark inklusive förslag till placering, innehåll och kostnad. Förvaltningen har i nämnda uppdrag att utreda innehåll i denna aktivitetspark utifrån olika målgruppers behov och önskemål samt väga dessa mot varandra för att uppnå nämndens uppdrag och prioriterad målsättningar vilket bl.a. är att skapa möjligheter till en meningsfull fritid för barn och ungdomar. I denna utredning kommer behovet av aktivitetsyta för skate/kickbike ingå. sunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse Medborgarförslag från Sebastian Jansson KF Utredning gällande betongskatepark i Uddevalla protokollsutdrag ger förvaltningen i uppdrag att inkludera Sebastian Janssons medborgarförslag i det av nämnden givna uppdraget att utreda en aktivitetspark i Uddevalla.

6 76 Dnr KFN 2016/00038 Medborgarförslag från Jonathan Stigefors om fritidsgård i Herrestad Sammanfattning Förslagställaren önskar en ny fritidsgård i Herrestad. Kommunfullmäktige överlät åt kultur och fritidsnämnden att besluta i ärendet, Det finns beslut om att bygga en skola i Herrestad. I samband med den nya skolan kommer det att byggas en idrottshall, ett modernt bibliotek och en ny fritidsgård. I dagsläget planeras bygget för fullt och till hösten kommer kultur och fritid att genomföra medborgardialoger för att samla in tankar kring innehållet i våra verksamheter utifrån de möjligheter som finns i de nya lokalerna. sunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse Medborgarförslag från Jonathan Stigefors sutdrag kommunfullmäktige ställer sig positiv till medborgarförslaget då en process för en ny fritidsgård redan är igångsatt.

7 77 Dnr KFN 2016/00042 Föreningen Attention: Ansökan om bidrag till verksamhetsutveckling Sammanfattning Föreningen Attention Uddevalla har kommit in med ansökan om kommunalt föreningsbidrag som handikapporganisation. Under våren 2016 startade föreningen skulptur/stenhuggeri-projektet Skulpturverkstan i Uddevalla där barn och ungdomar mellan år med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar får möjlighet att pröva på andra uttrycksformer för att hitta nya uttryckssätt. Föreningen ansöker om kronor till inköp av material och tillverkning av tio stycken arbetsbänkar. Dessa utformas utifrån deltagarnas specifika behov och kommer att användas främst vid stenhuggeriverksamheten. Förvaltningen anser att projektet bidrar till att utveckla en verksamhet som stimulerar barn och ungdomar att delta i föreningslivet. sunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse Ansökan om verksamhetsutveckling Komplettering inklusive budget PM Dnr KFN 2015/00146 beviljar föreningen Attention Uddevalla kronor i bidrag till projektet Skulpturverkstan.

8 78 Dnr KFN 2016/00063 s avrapportering av uppdrag från kommunfullmäktige Sammanfattning I kommunfullmäktiges flerårsplan fick kultur och fritidsnämnden i uppdrag att skapa möjligheter till en meningsfull fritid för barn och ungdomar under Uppdraget är vitt i sin formulering och utgör en mycket central del av det grunduppdrag som kultur och fritidsnämnden har genom de övergripande bestämmelserna i reglementet. Att skapa möjligheter till en meningsfull fritid för barn och ungdomar sker ständigt i den löpande kärnverksamheten. arbetar med utvecklingsprojektet Cumuluskraft. Det är en speciell satsning och ett nytt arbetssätt för att skapa utökade möjligheter för fler barn och ungdomar att ta del av kultur och fritidsaktiviter. Efter projektets genomförande ska utvärdering ske för att se hur satsningen kan utgöra en del av den ordinarie verksamheten sunderlag Tjänsteskrivelse, kultur och fritidsförvaltningen godkänner rapporteringen av kommunfullmäktiges uppdrag i flerårsplan, samt föreslår kommunfullmäktige att godkänna rapporteringen och därmed avsluta uppdraget.

9 79 Dnr KFN 2016/00064 Kultur och fritids slutrapportering av nämnduppdrag Sammanfattning Kultur och fritidsförvaltningen har av nämnden fått ett antal uppdrag att genomföra. Rapporteringen av uppdragen presenteras i följande ärendebeskrivning. Uppdragen som rapporteringen avser är: Utreda förutsättningar/möjligheter att flytta in bowlinghallen i badanläggningen Framtidens bad Utreda möjligheterna att tillvarata de kulturhistoriskt värdefulla delarna av Uddevalla idrottshall in i Framtidens bad Utreda vilka åtgärder och kostnader som krävs för att kunna hålla hela Landbadet öppet sommaren En alternativ kostnad ska tas fram för att enbart hålla 50 m bassängen öppen under sommaren 2016 Upprätta en biblioteksplan för Uddevalla kommun Konstnärlig utsmyckning av Kungstorget utred projektets förutsättningar för ett genomförande Säkerställa att bowlinghallen bedriver en verksamhet i ekonomisk balans genom att ansöka om alkoholtillstånd för slutna sällskap. sunderlag Tjänsteskrivelse, kultur och fritidsförvaltningen godkänner kultur och fritidsförvaltningens rapportering av nämnduppdrag och avslutar dem därmed.

10 80 Dnr KFN 2016/00057 Remiss: Motion från Ralph Steen (L) om att göra ett kulturminne till turistattraktion Sammanfattning Motionären föreslår att kultur och fritidsnämnden ska få i uppdrag att rusta upp en jättegryta på Hafsten genom bl a urgrävning och skyddstak, så att Uddevalla får en turistattraktion i området. Skälet till detta är att den troligen är Europas största. Kommunfullmäktige remitterade motionen till kultur och fritidsnämnden enligt beslut har till uppgift att tillgängliggöra friluftslivet i närområdet för våra medborgare. En utgångspunkt för arbetet är att tillvarata och lyfta fram spännande och intressanta utflyktsmål inom natur- och kulturområdet i samarbete med föreningar, näringsliv och kommunala förvaltningar som har en koppling till natur och kultur i landskapet. Utflyktsmålen har samlats i Uddevalla Natur- och Kulturguide. I guiden finns jättegrytan på Hafsten omnämnd bland en rad andra sensationella naturupplevelser i området kring Hafstensklippan (s. 145). lyfter således fram områden med många komponenter, snarare än enskilda objekt. Vidare omtalas jättegrytor genom skyltning utmed Strandpromenaden, producerade av Bohusläns museum. Området där grytan är belägen är inte kommunal mark. Därför försvåras kommunens möjligheter till ingrepp i och runt detta geologiska naturminne. Grytan ligger inom strandskyddet och i naturreservat och omfattas av de bestämmelser som finns där. Den enskilda markägaren har alla möjligheter att söka erforderliga tillstånd för att utveckla området. Med ingrepp följer också ansvar för de eventuella risker som medföljer. Vidare konstateras, att naturen i Uddevalla kommun erbjuder ett antal jättegrytor, bland annat vid Ranneberget. För övrigt har jättegrytor formats på många andra ställen i Sverige. Ska man därför våga slå fast att jättegrytan vid Hafsten är Europas största, krävs ett omfattande utredningsarbete. Därmed betraktas motionen som besvarad. sunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse Motion: Gör ett kulturminne till turistattraktion Kommunfullmäktiges protokollsutdrag Bild: Hafstens jättegryta föreslår kommunfullmäktige att avslå motionen med hänvisning till att marken vid Hafstens jättegryta inte ägs av kommunen samt att man inte kan utesluta att annan jättegryta i Europa är större.

11 81 Dnr KFN 2015/00142 Utveckla området Gustafsberg/ landbadet/ Bodele/Skeppsviken Sammanfattning Kultur- och fritidsnämnden har utifrån flerårsplan av kommunfullmäktige fått i uppdrag att under 2016 utveckla området Gustavsberg/Landbadet/Bodele/ Skeppsviken. Förvaltningen har ingått i en kommunövergripande grupp med tjänstemän för att gemensamt skapa en övergripande vision på framtida utveckling av området. Gruppen har under sin utredning utvidgat området till att omfatta hela sträckan från Svenskholmen till Lindesnäs för att skapa en helhet för området. De olika förslagen på utveckling kan tydligt kopplas till målsättningen att göra Uddevalla till en attraktiv stad för både medborgare och besökare, vidare bidrar förslagen i utredningen till att rekreativa mötesplatser. Utredningen lägger stor vikt vid att behålla områdets tillgänglighet för allmänheten och föreslår med det som utgångspunkt att ingen vidare bebyggelse, såsom bostäder, hotell, camping m.m., görs. Kultur och fritidsförvaltningen anser att en utveckling av området i den riktning den framtagna utredningen föreslår skulle verka i den riktning som kommunens Vision och strategisk plan slår fast. sunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse Utredning Bodele m.m antar den överlämnade utredningen skickar den vidare som sitt svar på kommunfullmäktiges uppdrag. beslutar även att bevaka områdets tillgänglighet för allmänheten genom att med tydlighet företräda inriktningen att inte upplåta del eller delar av området för bebyggelse. För att inleda utvecklingen av området ges förvaltningschefen i uppdrag att påbörja de delar av utvecklingen som ryms inom nuvarande driftsbudget. Ajournering Under handläggningen av ärendet ajournerar sig nämnden

12 82 Dnr KFN Information om status på fastighet Nöthult 1:14 Bertil Hjertell, fastighetsförvaltare på samhällsbyggnadsförvaltningen, beskriver situationen för fastigheten Nöthult 1:14. Samhällsbyggnadsförvaltningen äger fastigheten, som hyrs av kultur och fritidsförvaltningen. Uddevalla ridklubb hyr i sin tur fastigheten av kultur och fritidsförvaltningen. En planerad underhållsbesiktning är gjord. Denna föredras av Bertil Hjertell.

13 83 Dnr KFN Diskussionspunkt om att uppmärksamma föreningslivet i kommunen Anna Reinhardt, enhetschef, presenterar sitt underlag för hur kultur och fritidsnämnden kan uppmärksamma föreningslivet i kommunen. Nämnden diskuterar inriktningen för detta.

14 84 Dnr KFN Information: Avtalsuppföljning Katarina Hansson, förvaltningschef och Magnus Dejevik, avdelningschef fritid, beskriver de senaste händelserna vad gäller reklamupplåtelseavtal med föreningar.

15 85 Dnr KFN Förvaltningschefen informerar Rekrytering av två avdelningschefer kommer att påbörjas i förvaltningen. Chef för avdelningen kultur inleds i det närmaste. Efter sommarsemestern påbörjas rekryteringen av chef för avdelningen fritid. Många aktiviteter kommer att ske i kommunen under sommaren, med kultur och fritidsförvaltningens deltagande. Förvaltningschef önskar nämnden en glad sommar och tackar för det gångna halvåret.

16 86 Dnr KFN Ordförande informerar Ordförande tackar nämnden för ett gott samarbete och önskar alla en glad sommar.

17 87 Dnr KFN 2016/00002 Redovisning av anmälningsärenden 2016 godkänner redovisningen av följande anmälningsärenden: KF Riktlinjer mot hot och våld i Uddevalla kommun KF , samt tjänsteskrivelse, Riktlinjer för gemensam ärendehanteringsprocess KF Avsägelse från Ann-Catrin Wikblad (S) KF , samt tjänsteskrivelse, Revidering av riktlinjer för öppnande av post KF , samt tjänsteskrivelse, Revidering av riktlinjer för öppnande av post Om småbåtar i Kungsparken och Gotlandsbryggan, Lyckorna, skrivelse till Kultur och fritidsnämnden och enhetschef Bengt Alm Riktlinjer för öppnande av post Riktlinjer mot Hot och våld i Uddevalla kommun efter remiss

18 88 Dnr KFN 2016/00003 Redovisning av delegationsbeslut 2016 godkänner redovisningen av följande delegationsbeslut: om förlängning av lönebidrag

David Skälegård (MP) för Louise Åsenfors (S) Karin Johansson (KD) för Caroline Henriksson (UP)

David Skälegård (MP) för Louise Åsenfors (S) Karin Johansson (KD) för Caroline Henriksson (UP) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 9-11.57, ajournering kl. 10.05-10.25 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09:

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09: Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Nämndsammanträde, Bäve, kl.15.00 15.30 Nämndens egna överläggningar 09:00-15.00 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice

Läs mer

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD)

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sammanträdesrum Hedegärde, kl.08:30-16.07 Nämndens egna överläggningar pågick 8.30 15.00 Nämndsammanträdet inleddes 15.00 Ajournering

Läs mer

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Katarina Hansson, förvaltningschef

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Katarina Hansson, förvaltningschef Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Kasen, mötet börjar kl. 9:00 Ajournering kl. 9:20 9:26 samt 11:05-11:19 Ledamöter Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) 1:e vice ordförande

Läs mer

Caroline Henriksson (UP) Ewa Tillander (C) Karin Johansson (KD) Börje Andersson (V) David Skälegård (MP) 26-31

Caroline Henriksson (UP) Ewa Tillander (C) Karin Johansson (KD) Börje Andersson (V) David Skälegård (MP) 26-31 Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00-14.00 samt sammanträdesrum Oddevall kl 14.00-14.50. Ajournering kl. 11.32 11.50, för lunch kl. 11.53 13.00, fortsatt ajournering till 13.09,

Läs mer

2015-06-11. Ajournering 9.37-9.39 samt 9.41-10.15

2015-06-11. Ajournering 9.37-9.39 samt 9.41-10.15 Sammanträde Plats och tid Bjursjöstugan kl. 9.00-11.05 Ajournering 9.37-9.39 samt 9.41-10.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD)

Läs mer

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Noord (S), jäv 29

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Noord (S), jäv 29 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Nämndsammanträde, kl.09:00-16.00 Ajournering kl. 10.10-10-30, för lunch 12.20-13.00, 13.25-13.30, 13.55-14.00, 14.10-14.16 samt 15.05-15.20 Annelie Högberg (S), Ordförande

Läs mer

Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 31-46

Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 31-46 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Nämndsammanträde, kl.09:00-14.08 Ajournering kl. 10.03 10.30, för lunch kl.11.52 12.30 samt kl. 13.37 13.43 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L),

Läs mer

Annelie Högberg (S) Ordförande Monica Bang Lindberg (L) Vice ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Christer Johansson (V)

Annelie Högberg (S) Ordförande Monica Bang Lindberg (L) Vice ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Christer Johansson (V) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00-15.14 Ajournering kl. 9.44 10.15, 11.01 11.22, 11.35 12.05, för lunch 12.30 13.15 samt 14.36 15.00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden

Protokoll Kultur och fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Regionteater Väst, Uddevalla, kl.09:00-13.00 Ajournering kl. 9.19 9.21 och 9.30 9.34 samt för paus kl. 10.10 11.30 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde Lanegården, kl.09: Ajournering kl

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde Lanegården, kl.09: Ajournering kl Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Nämndsammanträde Lanegården, kl.09:00-12.00 Ajournering kl. 9.50 10.20 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg

Läs mer

Ajournering till och till 15.16

Ajournering till och till 15.16 Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Bäve, kl 09.02 till kl. 15.34 med avbrott för fika/paus kl. 09.58 till 10.19, kl. 11.10 till 11.15 och 14.30 till 14.50 samt för lunch kl. 12.15 till 13.00. Ajournering

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden nämndsammanträde, kl.09: Ajournering kl

Kultur och fritidsnämnden nämndsammanträde, kl.09: Ajournering kl Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga nämndsammanträde, kl.09:00-12.15 Ajournering kl. 9.58 10.20 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer

Ajournering Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Dahl (S) Ann-Catrin Wikblad (S) Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP)

Ajournering Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Dahl (S) Ann-Catrin Wikblad (S) Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Sammanträde Plats och tid Rimnershallen sammanträdesrum 1 kl. 9.00-11.00 Ajournering 9.45 10.00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Annelie Högberg (S) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP)

Läs mer

10.10 samt

10.10 samt Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 9.00-12.55. Ajournering kl. 10.04-10.10 samt 10.33-10.50. Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang

Läs mer

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129)

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129) Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V) tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving

Läs mer

Ajournering kl , och Anibal Rojas Jourquera (KD)

Ajournering kl , och Anibal Rojas Jourquera (KD) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00-12.01 Ajournering kl. 9.11-9.13, 9.47-10.00 och 10.08-10.22 Ledamöter Annelie Högberg (S) Ordförande, jäv 9 Monica Bang Lindberg (L) Vice ordförande,

Läs mer

Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Petra Ekerum (S)

Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Petra Ekerum (S) Sammanträde Plats och tid Bokenäs bygdegård kl. 9.00-14.30 Ajournering kl. 10.00-10.20, 11.15-11.24 samt för lunch 12.30-13.10. Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

Ajournering

Ajournering Sammanträde Plats och tid Hedegärde kl. 09.00-12.00 Ajournering 10.24-10.44 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) Vice ordförande 1 Annelie Högberg

Läs mer

Ajournering kl samt kl Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 40-50

Ajournering kl samt kl Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 40-50 Sammanträde Plats och tid Brandstationen kl. 9.00-12.03. Ajournering kl. 9.37-9.45 samt kl. 11.14-11.20 Ledamöter Annelie Högberg (S) Ordförande, jäv 42 Monica Bang Lindberg (FP) Vice ordförande, ordförande

Läs mer

Protokoll. kl Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Åsenfors. Tillander (C) Ewa. Från. Thommy Carlinn Kultur och fritidd.

Protokoll. kl Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Åsenfors. Tillander (C) Ewa. Från. Thommy Carlinn Kultur och fritidd. Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sammanträdesrum Hedegärde, kl.09:00-13.30. Ajournering kl. 10.07-10.30 samt för lunch 11.50-12.45 Annelie Högberg (S), Ordförande

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden

Protokoll Kultur och fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Sammanträdesrum Romanen, kl. 09.00 till 15.53 med paus för fika kl. 10.13 till kl. 10.35 samt 14.13 till 14.40 och för lunch kl. 11.56 till kl. 13.15. Monica Bang Lindberg

Läs mer

Ajourneringar: till till för presskonferens och lunch till för överläggning till 14.

Ajourneringar: till till för presskonferens och lunch till för överläggning till 14. Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl 09.00-14.44. Ajourneringar: 10.33 till 10.45 11.21 till 13.00 för presskonferens och lunch 13.05 till 13.13 för överläggning 13.57 till 14.01 Ledamöter

Läs mer

Ajournering kl samt för lunch

Ajournering kl samt för lunch Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 9-14.06 Ajournering kl. 10.30-11.00 samt för lunch 12.45-13.13 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Annelie Högberg (S), Ordförande

Läs mer

Maria Nilsson (S) för Annelie Högberg (S) Josef Sannholm (S) för Robert Wendel (S) 45-47

Maria Nilsson (S) för Annelie Högberg (S) Josef Sannholm (S) för Robert Wendel (S) 45-47 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Rimnershallen, sammanträdesrum 2, kl. 09.00 till 13.35. Nämnden ajournerade sig mellan klockan 11.30 till 11.35, 13.04 till

Läs mer

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning Demokratiberedning. Sebastian Johansson

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning Demokratiberedning. Sebastian Johansson Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning 1(1) 2019-04-04 Sammanträde Demokratiberedning Plats och tid Kompassen, stadshuset kl. 09:00 torsdagen den 11 april 2019 Ordförande Sekreterare Elving Andersson

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25 Kultur- fritidsnämnden 20-25 Kulturfritidsnämnden 2 20 Information överläggningar...5 21 Delegering av arbetsmiljöuppgifter...6 22 Meddelande 2015...7 23 Delegation 2015...8 24 Informationsuppdrag till

Läs mer

Protokoll. Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Ewa (S) Från. Kultur ochh fritid Annelie Högberg Plats och tid.

Protokoll. Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Ewa (S) Från. Kultur ochh fritid Annelie Högberg Plats och tid. Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrift sekreteraree Underskrift ordförande Underskrift justerande Sammanträdesrum

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson

Läs mer

Protokoll. Niklas Moe (M) Ekerum (S) Petra. Tillander (C) Josef Sannholm. Ewa. Kultur och fritidd. Annelie Högberg 2015-12-18 2016-01-08

Protokoll. Niklas Moe (M) Ekerum (S) Petra. Tillander (C) Josef Sannholm. Ewa. Kultur och fritidd. Annelie Högberg 2015-12-18 2016-01-08 fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrift sekreteraree Underskrift ordförande Underskrift justerande

Läs mer

Ajourneringar: för fika för lunch för fika

Ajourneringar: för fika för lunch för fika Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 09.00-15.12 Ajourneringar: 09.59-10.20 för fika 11.40-12.32 för lunch 14.39-15.00 för fika Ledamöter Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang

Läs mer

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) Anna Tora Huss (MP) Cornelia Kirpensteijn,

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Ersättare Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson (M) Carina Arrtonsson

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-15.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Stig Svedin (V) Göran Ljungblom

Läs mer

Protokoll. Niklas Moe (M) (S) Ewa. Från. Josef Sannholm. kultur och h fritid. Paragrafer Kultur och fritidd

Protokoll. Niklas Moe (M) (S) Ewa. Från. Josef Sannholm. kultur och h fritid. Paragrafer Kultur och fritidd Sammanträde Plats och tid Ledamöter Sammanträdesrum Rödön, kl.09:00-12.30 Ajournering kl. 9.22 9.28, 10.33 10.40 samt 11.58 12.04 Annelie Högberg (S), Ordförande 96-999 Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande,

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40 Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40 Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande (M)

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.09:00-10:00

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.09:00-10:00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.09:00-10:00 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Maria Nilsson (S) Nina Bergman, utredare, kommunledningskontoret

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

Monica Bang Lindberg (L), Ordförande Gösta Dahlberg (M), 1:e vice ordförande Annelie Högberg (S), 2:e vice ordförande Torsten Torstensson (C)

Monica Bang Lindberg (L), Ordförande Gösta Dahlberg (M), 1:e vice ordförande Annelie Högberg (S), 2:e vice ordförande Torsten Torstensson (C) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 10.0 till 14.17 med avbrott för lunch 11.53 till 12.30 samt ajournering 10.58-11.04 och 13.32-13.41.

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] 2014-12-15 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Hörsalen, Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17:00 18:42 Utses att justera Tina Baudino (S) Justeringens

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl =~~LJ~h~~~= !fi{..d.~...

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl =~~LJ~h~~~= !fi{..d.~... Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-14.45 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande, kl. 13.30-14.25

Läs mer

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L)

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L) Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (9) Plats och tid Dala-Floda Värdshus Dala-Floda, kl. 09.00-10.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Christina

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-01-17 Innehållsförteckning Ärende 1 Ansökan om bidrag för integrationsverksamhet 2017... 2 2 Motion om familjepark... 3 3 Remiss handlingsplan - Barn som anhöriga... 4 4 Medborgarförslag

Läs mer

Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) David Skälegård (MP) för Annelie Högberg (S) Ewa Tillander (C) för Josef Sannholm (S)

Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) David Skälegård (MP) för Annelie Högberg (S) Ewa Tillander (C) för Josef Sannholm (S) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sällskapet Lelångenbanans föreningslokal, Ängebacken kl.09:00 därefter sammanträdesrum Hedegärde i Stadshuset Ajournering klockan 11:14 till

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15: 15

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15: 15 Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15: 15 Ledamöter Ersättare Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och sammanträdestid Beslutande ledamöter Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl. 10.30-12.00 Peter Högberg (S), ordförande Daniel Nestor (S),

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55 Ledamöter SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Lars-Olof Laxrot (V), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande 56-64 Elving

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering Kommunfullmäktige 14 december 2017 1 (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.04 Ajournering 18.52-19.02 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Marie-Louise Ekberg (S)

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Marie-Louise Ekberg (S) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Kasen, mötet börjar kl. 9:00 Ajournering kl. 9:20 9:26 samt 11:05-11:19 Ledamöter Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

Mats Falk Lomma kommunhus, Paragrafer Adam Edvinsson. Alf Michelsen

Mats Falk Lomma kommunhus, Paragrafer Adam Edvinsson. Alf Michelsen Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Örestads golfklubb, Stora konferensrummet Tid Måndagen den 12 december 2016, kl. 18.40-19:50 Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid

Läs mer

ANSLAGSBEVIS , Folkets Hus, Smedjan, kl 14:00. Plats och tid för justering. Avser paragrafer. Sekreterare Martha Anderstedt

ANSLAGSBEVIS , Folkets Hus, Smedjan, kl 14:00. Plats och tid för justering. Avser paragrafer. Sekreterare Martha Anderstedt PROTOKOLL 1(13) Plats och tid, Folkets Hus, Smedjan, kl 14:00 ande Se nästa sida Övriga deltagare Se nästa sida Plats och tid för justering Avser paragrafer 72-80 Sekreterare Martha Anderstedt Ordförande

Läs mer

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58 SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-15:30 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL IT-NÄMND. Sammanträdestid: Kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL IT-NÄMND. Sammanträdestid: Kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL IT-NÄMND Sammanträdestid: 2018-03-26 Kl. 15.30-16.35 Lokal: Konferensrum på IT-avdelningen, Gullmarsvägen 2A, Lysekil Ledamöter och tjänstgörande ersättare: Christina Gustafson (S),

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kultur & fritid, Gymnasiegatan 29, måndagen den 4 december 2017 kl 17:00 ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande Roger Magnusson (S) Stefan Grad (C) Torbjörn

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur och fritidsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur och fritidsnämnden Administrativ enhet 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 15.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Kristina Kristiansson, Ordförande (S) Bernt Christoffersson, V. ordförande (C) Mårten Karlsson (S) Payman Garmiani (S)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Sida 1 (10) Plats och tid Kultur & fritid, måndagen den 7 januari 2019 kl 17:00-18:30, ajournering 17:35-17:45 inför val enligt 3-7. ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande

Läs mer

KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Eva Nilsson (M) Tore Håkansson (S)

KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Eva Nilsson (M) Tore Håkansson (S) 1(10) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Bjömekullasalen, Kommunhuset 17.05-18:50 Ajournering 18:20-18:40 Beslutande Gun Friberg (S) Britt Inger Lanner (KD) Ann-Louise Ekberg

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Maria Nilsson (S) Stefan Kudryk (V) Sebastian

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-09 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:50 Utses att justera Alma Nilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset, Skärhamn 2015-11-10

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20 Alf Gillberg (S), Ordförande David Sahlsten (KD) Maria Nilsson (S) Anna Tora Huss (MP) t.o.m. 23, kl. 10:10 Martin

Läs mer

136 Svar på medborgarförslag - Anlägg en Hälsans stig i centrala Eskilstuna (KSKF/2015:552)

136 Svar på medborgarförslag - Anlägg en Hälsans stig i centrala Eskilstuna (KSKF/2015:552) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-05-31 Sida 1(2) 136 Svar på medborgarförslag - Anlägg en Hälsans stig i centrala Eskilstuna (KSKF/2015:552) Beslut Förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

REGISTER. Gullmarssalen, Kommunhuset Forum. Mathias Johansson (SD) Martin Svenberg Rödin (M) Karin Kvist Ekholm. Ärende

REGISTER. Gullmarssalen, Kommunhuset Forum. Mathias Johansson (SD) Martin Svenberg Rödin (M) Karin Kvist Ekholm. Ärende REGISTER 1(1) Kultur- och fritidsnämnden Tid: Tisdagen den 4 juni 2019 kl. 13.00 Plats: Förslag till justeringsdatum: Justeringsperson: Ordförande: Sekreterare: Gullmarssalen, Kommunhuset Forum Tisdagen

Läs mer

Ulf Torstensson (S) Ulrika Dahlberg (MP), ordförande Cecilia Widéen (BP) Åsa Olsson (L), 1:e vice ordförande Bertil Eriksson (KD)

Ulf Torstensson (S) Ulrika Dahlberg (MP), ordförande Cecilia Widéen (BP) Åsa Olsson (L), 1:e vice ordförande Bertil Eriksson (KD) 1(12) Plats och tid Kommunhuset i Edsbyn, tisdagen den 12 december 2017 kl. 08:00-11:10 Ajournering Kl. 09:50-10:20 ande Övriga närvarande Justerare Ledamöter Ulf Torstensson (S) Ulrika Dahlberg (MP),

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(13) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2016-08-15 Plats Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 15 augusti 2016, kl. 15.00 16.50 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Sammanträde Plats och tid Ledamöter kultur och fritids- och Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Kenneth Engelbrektsson (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L) från kl. 13:45 Vivian Uddén (MP)

Läs mer

Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande Niklas Moe (M)

Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande Niklas Moe (M) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Sammanträdesrum Hedegärde, klockan 09.00 till 14.18. Under sammanträdet ajournerade sig nämnden klockan 09.34 till 09.40, 09.56 till 10.43, 11.09 till 11.36, 13.10 till

Läs mer

Rikard Malmborg (M) 1:e vice ordförande Mikael Sonander (C) 2:e vice ordförande Kerstin Brink (SD) Ledamot

Rikard Malmborg (M) 1:e vice ordförande Mikael Sonander (C) 2:e vice ordförande Kerstin Brink (SD) Ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (12) Plats och tid Stadshuset, klockan 17.00 19.05, 19.10-19.15 Beslutande Lars Månsson (S) Ordförande Rikard Malmborg (M) 1:e vice ordförande Mikael Sonander (C) 2:e vice

Läs mer

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17.30-18.30 Beslutande Ledamöter Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-11-04 1 (9) Plats och tid Storbrunn, Östhammar 08:30-12:15 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Ann Söderberg-Jansson (C) Maria

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 15:00-15.50 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Christer Brodén (S) Stig Svedin

Läs mer

Kallelse 2015-03-19. Kultur- och fritidsnämnd KFN 2015/28. Kultur- och fritidsnämnd. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2015-03-19 klockan 14:00

Kallelse 2015-03-19. Kultur- och fritidsnämnd KFN 2015/28. Kultur- och fritidsnämnd. Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2015-03-19 klockan 14:00 Kallelse 2015-03-19 Kultur- och fritidsnämnd Kultur- och fritidsnämnd Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2015-03-19 klockan 14:00 Sekreterare Ordförande Per Marcusson Stefan Svensson Ledamöter Stefan

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden 2013-11-21. Kultur och fritidsnämnden Plats och tid /Sammanträdesrum Hedegärde/ kl. 9:00

Protokoll Kultur och fritidsnämnden 2013-11-21. Kultur och fritidsnämnden Plats och tid /Sammanträdesrum Hedegärde/ kl. 9:00 Sammanträde Plats och tid /Sammanträdesrum Hedegärde/ kl. 9:00 Ledamöter Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) 1:e vice ordförande Annelie Högberg (S) 2:e vice ordförande jäv under

Läs mer

Personalnämnden 26 september 2018

Personalnämnden 26 september 2018 Personalnämnden Personalnämnden 26 september 2018 Sid Justering... 3 51 Information från HR-direktör... 4 52 Revidering av personalnämndens delegationsordning... 5 53 Utredning av servicecenters samordningsfunktion

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2019-03-26 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 15.30-17.40 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Sören Eriksson (S) Hugo Svensson (S) Robin Wallén Nilsson (M), ordförande Göran Martinsson

Läs mer

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT 2015-11-16 1 (5) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Anders Ståhl (M) Margareta Ölwe (M) Fredrik Johannesson (KD) Tjänstgörande ersättare Peter Graff (S) Övriga Sekreterare Förvaltningschefen Anneli Sjöborg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 27 april 2017 kl. 13.30 16.20 Beslutande S Urban Jernberg, ordförande M Anders Lindal tjänstgör för

Läs mer

Förskolenämnden. Protokoll Fö 618/2015. Datum: Klockan: 13:30-16:30 Plats: Dojan norr, 3 tr

Förskolenämnden. Protokoll Fö 618/2015. Datum: Klockan: 13:30-16:30 Plats: Dojan norr, 3 tr Protokoll Fö 618/2015 Förskolenämnden Datum: 2016-10-18 Klockan: 13:30-16:30 Plats: Dojan norr, 3 tr Närvarande ledamöter Marie Magnusson (KD) Ulrica Solver-Gustavsson (L) Kenneth Hallén (S) Gunilla Muhr

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 21 mars 2012

Kultur- och fritidsnämnden 21 mars 2012 Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 21 mars 2012 Sid Justering...3 36 Nytt internhyreskontrakt för Matfors Folkets Hus...4 37 Svar på motion från Sverigedemokraterna (SD) om privatisera

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-01-28 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl 18.00 19.15 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Lena Isoz (M) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritids- och kulturnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritids- och kulturnämnden 2015-03-17 0 Innehållsförteckning Ärende 17 Information och visning av fritidsgården... 21 18 Budgetramar 2016-2018... 22 19 Mål och satsningar 2011-2014 - avstämning... 23 20 Mål och satsningar 2015-2018...

Läs mer

Protokoll. Josef Sannholm jäv 119

Protokoll. Josef Sannholm jäv 119 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sammanträdesrum Hedegärde, kl.09:00-11.50 Ajournering kl. 9.20-9.25 samt 9.45-10.15 för fika Annelie Högberg (S), Ordförande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl.l ;:~~~a~ <?.~ 8~~~+'/... BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande

Socialnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl.l ;:~~~a~ <?.~ 8~~~+'/... BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl.l3.30-15.25 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordforande Said Olsson

Läs mer

Helgumsrummet kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Sekreterare:... Pirjo Öster. Justerare:...

Helgumsrummet kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Sekreterare:... Pirjo Öster. Justerare:... 1 (5) Datum: fredag 16 mars 2018 Tid: 1000-1200 Plats: Beslutande: Helgumsrummet kommunhuset i Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga Närvarande: Pirjo Öster Socialt ansvarig samordnare

Läs mer

Stadshuset, Sammanträdesrum l, , kl

Stadshuset, Sammanträdesrum l, , kl l SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(4) Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, Sammanträdesrum l, 2015-11-18, kl. 13.30-16.40 Lena Wallentheim (S) ordförande Mats Sturesson (Q l:e vice ordförande Pär Palmgren

Läs mer

Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S) Irene Andersson (M), tjänstgörande ersättare för Håkan Frank (M)

Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S) Irene Andersson (M), tjänstgörande ersättare för Håkan Frank (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Lilla Orren, vån 7, Folkets Hus, Ludvika, måndagen den 19 november 2018, kl. 9.00-10.40 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (11) Diarienummer VOO 2016/0062 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Sessionssalen Stadshuset, Kyrkogatan 11, Lund, klockan 17.00 19.30

Läs mer

Nygatan 18, Örnsköldsivk, sammanträdesrum Gottne/ 15:00-15:20, ajournerat 15:05-15:10

Nygatan 18, Örnsköldsivk, sammanträdesrum Gottne/ 15:00-15:20, ajournerat 15:05-15:10 Kultur- och fritidsnämnden 2011-01-26 1 (12) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Nygatan 18, Örnsköldsivk, sammanträdesrum Gottne/ 15:00-15:20, ajournerat 15:05-15:10 Ordförande: Leif Lindholm (S)

Läs mer

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE

KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE KALLELSE UNGDOMSFULLMÄKTIGE 28 september 2015 Föredragningslista l (l) Sammanträde Plats och lid Bohusläns museum, kl. 12:30 måndagen den 28 september 2015 Ordförande sekreterare Föredragningslista Föredragande

Läs mer

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(12) 0 ASTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 18.00-19:50 Mötet ajourneras 19:00-19:20 Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Ann-Louise Ekberg

Läs mer

Arbetsmarknadsutskottet

Arbetsmarknadsutskottet Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Samordningsförbundet Väst, kl. 8:30-11:00, med ajournering kl. 9:45-10:00 Evy Gahnström (V) Ordförande Carin Ramneskär (M) Vice ordförande Magnus Jacobsson (KD)

Läs mer

Söderslättshallen. Anläggningsbesök. Nr Ärende Föredragande Tid

Söderslättshallen. Anläggningsbesök. Nr Ärende Föredragande Tid Kallelse 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Datum Diarienummer 2019-06-03 KFN 2019/14 Tid Onsdagen den 12 juni 2019 klockan 9.00 15.00 Sammanträde, kaffe/te och smörgås klockan 9.00 på Söderslättshallen,

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-18 Innehållsförteckning Ärende 23 Uppdrag från Kf om utredning av lokal för teknikintresserade ungdomar... 28 24 Bidrag till verksamhet för funktionshindrade 2017... 29 25

Läs mer