Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde Lanegården, kl.09: Ajournering kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde Lanegården, kl.09: Ajournering kl"

Transkript

1 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Nämndsammanträde Lanegården, kl.09: Ajournering kl Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Noord (S) Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Caroline Henriksson (UP) Åke Granath (S) för Josef Sannholm (S) David Skälegård (MP) för Louise Åsenfors (S) Karin Johansson (KD) för Thommy Carlin (SD) Johanna Ramneskär (M) Ewa Tillander (C) Från kultur och fritid Carina Wiberg Borgh, t.f. förvaltningschef Anna-Helena Wiechel, sekreterare Anna Reinhardt, avdelningschef fritid Anna Svensson, avdelningschef kultur Maria Lehto, avdelningschef Unga Torben Larsson, handläggare Carl Casimir, kommunantikvarie Utses att justera Lars Andersson (MP) Justeringens plats och tid Kultur och fritid måndag den 19 juni kl Paragrafer Underskrift sekreterare Underskrift ordförande Underskrift justerande Anna-Helena Wiechel Annelie Högberg Lars Andersson BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Förvaras hos Kultur och fritid Anslaget sätts upp Anslaget tas ner Underskrift Anna-Helena Wiechel

2 Övriga Lise-Lotte Henriksson, representant Kommunal

3 77 Dnr KFN Upprop och val av justerande samt bestämmande av tid för justering Lars Andersson (MP) föreslås bli justeringsperson. Justeringen föreslås äga rum på kultur och fritid måndagen den 19 juni kl Beslut Lars Andersson (MP) utses till justeringsperson. Justeringen äger rum måndagen den 19 juni kl

4 78 Dnr KFN Information: Föreningar i Lane Representanter ifrån Lane-Ryrs Bygdegårdsförening, Lane-Ryrs Pensionärsförening, Lane-Ryrs hembygdsförening, IFK Lane och Lane-Ryrs fiberförening presenterar sina verksamheter.

5 79 Dnr KFN Information: Kultur- och fritidsverksamheter i Lane Kultur och fritidsförvaltningen beskriver tänkbar utveckling av ungdomsverksamhet i Laneområdet, det cykelstråk genom Lane som presenteras i kommunens cykelkarta samt delar ut Sommarlovsprogrammet.

6 80 Dnr KFN 2017/00044 Remiss: Trafik- och parkeringsstrategi för Uddevalla kommun Sammanfattning Trafik- och parkeringsstrategin är ett inriktningsdokument som beskriver hur kommunen ska agera för att uppnå ett hållbart trafiksystem. Strategin innefattar såväl motorfordon som gång och cykel. Strategin innehåller målsättningar för hur staden ska utvecklas och planeras för att åstadkomma inriktningen I Uddevalla har alla nära till stadens möjligheter och naturens lugn. Transportsystemet erbjuder en tillgänglighet som gör det möjligt att nå det som kommunen och övriga regionen har att erbjuda. Hållbara val är självklara för invånare, besökare och näringsliv. Transportsystemet stärker möjligheterna till en god livskvalité och en attraktiv stad. Kommunstyrelsen har remitterat ärendet till bland andra kultur och fritidsnämnden Remissen inkluderade även ett följebrev med specifika frågeställningar kopplade till strategiförslaget. Kultur och fritid har behandlat förslaget utifrån sina ansvarsområden och konstaterar att förslaget till trafik och parkeringsstrategi är väldisponerat. Målsättningarna är tydliga, ambitionerna att förbättra trafikmiljön är goda och det finns ett tydligt fokus på hållbarhet. Men vägen till målen framgår inte alltid med lika stor tydlighet. Av det skälet förordas ett förtydligande kring på vilket sätt gång- och cykelstråk är prioriterade, både i tid och i omfattning. Likaså efterfrågas ett förtydligande kring på vilket sätt bilens yta ska minskas till förmån för andra transportsätt samt för utvecklingen av den attraktiva stadskärnan. Beslutsunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse Följebrev remis trafik- och parkeringsstrategi KSO Delegationsbeslut Trafik- och parkeringsstrategi Uddevalla kommun Remissversion Beslut godtar förslag till trafik- och parkeringsstrategi med följande tillägg: önskar ett förtydligande kring på vilket sätt gång- och cykelstråk är prioriterade, både i tid och i omfattning. önskar ett förtydligande kring på vilket sätt bilens yta ska minskas till förmån för andra transportsätt samt för utvecklingen av den attraktiva stadskärnan.

7 Protokollsanteckning Till protokollet lämnar Niklas Moe (M), Johanna Ramneskär (M), Anibal Rojas Jourquera (KD), Ewa Tillander (C), Karin Johansson (KD), Monica Bang Lindberg (L) följande anteckning: Utredningen ger förslag som i stora delar bygger på tanke om framtid med bilfritt centrum. Anledningen till bilfria centrum bygger på att skapa bättre miljöpåverkan och sänka skadliga utsläpp. Detta ser vi nu löser sig med teknik genom ingången av elbilar på marknaden. Med detta som bakgrund bör vi inte skala av antal parkeringsplatser med miljöargumentet utan istället se att vi kan erbjuda god tillgänglighet till centrum. För Uddevalla som mindre ort är fortfarande under lång tid framöver biltrafik och parkeringsmöjligheter en avgörande faktor för ett levande näringsliv i centrum. Därför bör vi se till att fortsatt lösa goda parkeringsmöjligheter i centrumkärnan samt ha trafiksäkra gång - och cykelstråk genom kommunen.

8 81 Dnr KFN 2016/00091 Bestämmande av kultur och fritidsnämndens sammanträdesdagar 2017 Sammanfattning beslutade om sammanträdesdagar för Datum för augustimötet beslutades vara onsdagen den 23 augusti. Detta datum föreslås flyttas fram till torsdagen den 31 augusti. Beslutsunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse s protokoll Beslut ändrar mötesdatum för augustinämnden från onsdag den 23 till torsdag den 31 augusti kl

9 82 Dnr KFN 2017/00059 Hyreskontrakt mellan Uddevalla kommun och IK Orient gällande lokal i Rimnershallen, Elseberg 1:48 Sammanfattning beslutade om riktlinjer för permanent lokaluthyrning. Uthyrning skall ske till ideell förening, sammanslutning av ideella föreningar eller ekonomisk förening bestående av endast ideella föreningar och samtliga direkt eller indirekt har ett allmännyttigt ändamål kan den marknadsmässiga hyran subventioneras genom att hänsyn tas till föreningarnas olika förutsättningar. Caféverksamheten i Rimnershallen har sedan bedrivits av Sportkiosken Uddevalla ekonomiska förening. Vilket var en sammanslutning av flera ideella föreningar med verksamhet i Rimnershallen. Sportkiosken beslutade att lägga föreningen vilande då parterna, förutom IK Orient, inte ville bedriva caféverksamhet. Uppsägning av hyreskontrakt nr; 141L verkställdes IK Orient avser att fortsätta bedriva caféverksamheten enligt samma avtalsvillkor som gällde för Sportkiosken. Enligt gällande avtalshantering för kultur och fritidsförvaltningen (antagen i kultur och fritidsförvaltningens ledningsgrupp ) ska hyreskontrakt av denna karaktär hänföras till nämnd för beslut (sid.7 punkt ) Beslutsunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse xx Uppsagt hyreskontrakt för lokal nr: 141L Riktlinjer för permanent lokaluthyrning s protokoll 59, Kultur och fritidsförvaltningens avtalshantering sid.7 Hyreskontrakt för lokal, inklusive bilagor, nr: 141L Beslut beslutar, med utgångspunkt av sina riktlinjer för permanent lokaluthyrning, att godkänna uthyrning av del av Rimnershallen i enlighet med de avtalsvillkor som framgår i hyreskontrakt nr 141L inklusive bilagor. Kultur och fritidsnämnden fastställer härmed hyresnivån för upplåtelse av avsedd del av Rimnershallen, caféverksamhet, till 25 tkr/år för 2017.

10 83 Dnr KFN 2017/00020 Remiss: Medborgarförslag från Ulf Larsson om att ändra namn på Västra Kurveröd till Rålseröd Sammanfattning I medborgarförslaget föreslås att Västra Kurveröd får sitt rätta namn enligt kartor över området, nämligen Rålseröd. Kommunens namnberedning anser att kommunen ska vara restriktiv med att ändra etablerade områdesnamn. Det namn som har använts ända sedan områdets tillkomst på 1980-talet, Västra Kurveröd, kan anses vara logiskt och bygger på den mycket stora stamfastighetens namn Kurveröd 1:2. Namnet Rålseröd finns bevarat genom att Rålserödsvägen går från Kurverödsleden och löper långt in i området. Beslutsunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse Medborgarförslag om att ändra namn på Västra Kurveröd till Rålseröd Kommunstyrelsens beslut Beslut föreslår kommunfullmäktige att avslå medborgarförslaget.

11 84 Dnr KFN 2017/00070 Remiss: IK Orients ansökan om hyresfrihet för Rimnershallen och Rimnersvallen under mästerskapstävlingar 2016/2017 Sammanfattning IK Orient har lämnat in ett ärende gällande hyresfrihet avseende arrangemang som genomförts 2016/2017 samt ett kommande arrangemang som arrangeras i september i år. Föreningarnas ansökan har gått till kommunstyrelsen, kommunstyrelsens ordförande har beslutat att skicka ärendet, KS/2017/349, på remiss till kultur och fritidsnämnden. har från kommunfullmäktige, genom kommunens reglemente, delegation att besluta om avgifter och priser (taxor) för nyttjande av kommunala anläggningar. Nu inkommit ärende sammankopplas med denna delegation från kommunfullmäktige. Kultur och fritidsförvaltningen har nämndens uppdrag att verkställa de avgifter som årligen beslutas om och kan med detta som bakgrund inte bevilja avgifts och hyresfrihet i enlighet med föreningarnas önskemål. De gällande avgifterna, för idrotts- och fritidsanläggningar och skollokaler, är uppdelade i en kategori för allmännyttiga ideella föreningar och en för övriga. Allmännyttiga ideella föreningar har en högre subvention än övriga vid bokning av dessa objekt. För arrangemang, som detta ärende avser, finns avgifter fastställda även de är politiskt beslutade och förvaltningen verkställer dessa. Föreningen ansöker om ersättning av erlagda hyror för genomförda arrangemang med motiveringen att andra föreningar beviljats detta (KS 2016/00332). Hyreskostnaderna som föreningen erlagt betalning för till kultur och fritidsförvaltningen är; 1. Ungdoms SM genomfördes 5-6 mars 2016 på Rimnersvallen och hyreskostnaden var kronor. 2. Mångkamps SM genomfördes februari 2017 och hyreskostnaden var kronor. Götalands Mästerskapen planeras att genomföras 9-10 september 2017 och hyreskostnaden för Rimnersvallen samt skolsalar för övernattning uppskattas av kultur och fritidsförvaltningen till kronor. Merkostnad i form av eventuell hyra utav Rimnershallen om tävlingarna måste genomföras inomhus pga. rådande väderförhållande kan tillkomma. Utifrån föreningens motivering att Oddebollen och Junicupen fått retroaktiv ersättning för hyreskostnader enligt beslut i kommunstyrelsen (KS 2016/00332) bör denna ansökan kopplas till sponsring och de sponsringsriktlinjer som kommunen fattat beslut om.

12 Beslutsunderlag Hemställan om hyresfrihet för Rimnershallen och Rimnersvallen under mästerskapstävlingar, Kommunstyrelsens ordförandes delegation nr 8, ärendet KS/2017/00349, Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse , KFN/2016/00073 Beslut föreslår kommunstyrelsen att besluta följande; de arrangemang som föreningen bedriver ryms inom de beslutade arrangemangstaxorna och hänvisar föreningens ansökan avseende hyresfrihet till att istället avse sponsring.

13 85 Dnr KFN Förvaltningschefen informerar Avdelningschef fritid, Anna Reinhardt, informerar om förvaltningens arbete med att kartlägga bidragshanteringen, särskilt vad gäller stöd till föreningar vid större arrangemang. Anna Reinhardt beskriver ärendet kring konstsnöanläggning på Sanders Dalar. Kommunantikvarie Carl Casimir meddelar att skulpturen vid Museiparken, Resenären av Pekka Söderberg, kommer att ersättas av annan inhyrd skulptur framöver. Utredare Anna-Helena Wiechel informerar nämnden om den förestående lagändringen, från Personuppgiftslag till Dataskyddsförordning. Därefter presenteras ändrings- och tilläggsförslag till Stadgar för kulturpris och kulturstipendium, för att bland annat inkludera det nyinstiftade priset Ungdomsledarstipendium. Beslut tas i augustinämnden. Förvaltningschef informerar om den pågående badhusprocessen. Projektledare är ännu inte tillsatt. Kontrakt har upprättats för nya bibliotekslokaler i Ljungskile på Vällebergsvägen 6. Granen AB kommer att presentera sin förstudie kulturhus för kommunstyrelsen den 21 juni. Förvaltningschef närvarar där. Avdelningschef Kultur Anna Svensson förtydligar skälen bakom beslutet att upphöra med vuxenverksamhet på kulturskolan. Förvaltningschef önskar alla en glad sommar!

14 86 Dnr KFN Ordförande informerar Sammanfattning Ordförande informerar nämnden om att ett extra arbetsmöte är bokat torsdagen den 5 oktober. Åsa Noord ska till hösten berätta om sitt deltagande i ICORN konferens. Ordförande önskar alla en glad sommar!

15 87 Dnr KFN 2017/00007 Redovisning av anmälningsärenden 2017 Beslut godkänner redovisningen av följande anmälningsärende: Överenskommelse om samverkan med den idéburna sektorn, beslut KF med tillhörande handlingar

16 88 Dnr KFN 2017/00006 Redovisning av delegationsbeslut 2017 Beslut godkänner redovisningen av följande delegationsbeslut: Beslut enligt delegation nr om förslag till internt hyreskontrakt för Ljungskile bibliotek Beslut enlig delegation nr om förbättrings- och utrustningsbidrag till IFK Lane Beslut enligt delegation nr 12, om nytt lönebidrag, Uddevalla GK Beslut enligt delegation nr 12, om nytt lönebidrag, Pingstkyrkan

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09:

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09: Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Nämndsammanträde, Bäve, kl.15.00 15.30 Nämndens egna överläggningar 09:00-15.00 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice

Läs mer

David Skälegård (MP) för Louise Åsenfors (S) Karin Johansson (KD) för Caroline Henriksson (UP)

David Skälegård (MP) för Louise Åsenfors (S) Karin Johansson (KD) för Caroline Henriksson (UP) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 9-11.57, ajournering kl. 10.05-10.25 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD)

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sammanträdesrum Hedegärde, kl.08:30-16.07 Nämndens egna överläggningar pågick 8.30 15.00 Nämndsammanträdet inleddes 15.00 Ajournering

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden nämndsammanträde, kl.09: Ajournering kl

Kultur och fritidsnämnden nämndsammanträde, kl.09: Ajournering kl Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga nämndsammanträde, kl.09:00-12.15 Ajournering kl. 9.58 10.20 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer

2015-06-11. Ajournering 9.37-9.39 samt 9.41-10.15

2015-06-11. Ajournering 9.37-9.39 samt 9.41-10.15 Sammanträde Plats och tid Bjursjöstugan kl. 9.00-11.05 Ajournering 9.37-9.39 samt 9.41-10.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD)

Läs mer

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Katarina Hansson, förvaltningschef

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Katarina Hansson, förvaltningschef Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Kasen, mötet börjar kl. 9:00 Ajournering kl. 9:20 9:26 samt 11:05-11:19 Ledamöter Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) 1:e vice ordförande

Läs mer

Caroline Henriksson (UP) Ewa Tillander (C) Karin Johansson (KD) Börje Andersson (V) David Skälegård (MP) 26-31

Caroline Henriksson (UP) Ewa Tillander (C) Karin Johansson (KD) Börje Andersson (V) David Skälegård (MP) 26-31 Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00-14.00 samt sammanträdesrum Oddevall kl 14.00-14.50. Ajournering kl. 11.32 11.50, för lunch kl. 11.53 13.00, fortsatt ajournering till 13.09,

Läs mer

Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 31-46

Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 31-46 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Nämndsammanträde, kl.09:00-14.08 Ajournering kl. 10.03 10.30, för lunch kl.11.52 12.30 samt kl. 13.37 13.43 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L),

Läs mer

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Noord (S), jäv 29

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Noord (S), jäv 29 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Nämndsammanträde, kl.09:00-16.00 Ajournering kl. 10.10-10-30, för lunch 12.20-13.00, 13.25-13.30, 13.55-14.00, 14.10-14.16 samt 15.05-15.20 Annelie Högberg (S), Ordförande

Läs mer

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning Demokratiberedning. Sebastian Johansson

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning Demokratiberedning. Sebastian Johansson Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning 1(1) 2019-04-04 Sammanträde Demokratiberedning Plats och tid Kompassen, stadshuset kl. 09:00 torsdagen den 11 april 2019 Ordförande Sekreterare Elving Andersson

Läs mer

Ajournering kl

Ajournering kl Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00 12.15 Ajournering kl. 10.10 10.40 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer

Annelie Högberg (S) Ordförande Monica Bang Lindberg (L) Vice ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Christer Johansson (V)

Annelie Högberg (S) Ordförande Monica Bang Lindberg (L) Vice ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Christer Johansson (V) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00-15.14 Ajournering kl. 9.44 10.15, 11.01 11.22, 11.35 12.05, för lunch 12.30 13.15 samt 14.36 15.00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden

Protokoll Kultur och fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Regionteater Väst, Uddevalla, kl.09:00-13.00 Ajournering kl. 9.19 9.21 och 9.30 9.34 samt för paus kl. 10.10 11.30 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 18.00-18.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve

Läs mer

10.10 samt

10.10 samt Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 9.00-12.55. Ajournering kl. 10.04-10.10 samt 10.33-10.50. Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

Maria Nilsson (S) för Annelie Högberg (S) Josef Sannholm (S) för Robert Wendel (S) 45-47

Maria Nilsson (S) för Annelie Högberg (S) Josef Sannholm (S) för Robert Wendel (S) 45-47 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Rimnershallen, sammanträdesrum 2, kl. 09.00 till 13.35. Nämnden ajournerade sig mellan klockan 11.30 till 11.35, 13.04 till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Fritidsnämnden (9) Behandlade ärenden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Fritidsnämnden (9) Behandlade ärenden Fritidsnämnden 2006-12-13 1(9) Behandlade ärenden FN 91 Fritidsnämnden: Budgetbokslut per 2006-11-30. FN 92 Sammanträdesdag januari 2007. FN 93 Ersättning för U21-landskamp i fotboll. FN 94 Information:

Läs mer

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT 2015-11-16 1 (5) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Anders Ståhl (M) Margareta Ölwe (M) Fredrik Johannesson (KD) Tjänstgörande ersättare Peter Graff (S) Övriga Sekreterare Förvaltningschefen Anneli Sjöborg

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl.l Lars-Olof Laxrot stadshuset

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl.l Lars-Olof Laxrot stadshuset Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl.l3.30-15.40 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson

Läs mer

Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Petra Ekerum (S)

Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Petra Ekerum (S) Sammanträde Plats och tid Bokenäs bygdegård kl. 9.00-14.30 Ajournering kl. 10.00-10.20, 11.15-11.24 samt för lunch 12.30-13.10. Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe

Läs mer

Ajournering till och till 15.16

Ajournering till och till 15.16 Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Bäve, kl 09.02 till kl. 15.34 med avbrott för fika/paus kl. 09.58 till 10.19, kl. 11.10 till 11.15 och 14.30 till 14.50 samt för lunch kl. 12.15 till 13.00. Ajournering

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55 Ledamöter SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Lars-Olof Laxrot (V), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande 56-64 Elving

Läs mer

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 2015-01-07 1 (12) Plats och tid ande Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf

Läs mer

Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) David Skälegård (MP) för Annelie Högberg (S) Ewa Tillander (C) för Josef Sannholm (S)

Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) David Skälegård (MP) för Annelie Högberg (S) Ewa Tillander (C) för Josef Sannholm (S) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sällskapet Lelångenbanans föreningslokal, Ängebacken kl.09:00 därefter sammanträdesrum Hedegärde i Stadshuset Ajournering klockan 11:14 till

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-14:45

Socialnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-14:45 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-14:45 Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson

Läs mer

Protokoll. kl Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Åsenfors. Tillander (C) Ewa. Från. Thommy Carlinn Kultur och fritidd.

Protokoll. kl Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Åsenfors. Tillander (C) Ewa. Från. Thommy Carlinn Kultur och fritidd. Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sammanträdesrum Hedegärde, kl.09:00-13.30. Ajournering kl. 10.07-10.30 samt för lunch 11.50-12.45 Annelie Högberg (S), Ordförande

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden 2013-11-21. Kultur och fritidsnämnden Plats och tid /Sammanträdesrum Hedegärde/ kl. 9:00

Protokoll Kultur och fritidsnämnden 2013-11-21. Kultur och fritidsnämnden Plats och tid /Sammanträdesrum Hedegärde/ kl. 9:00 Sammanträde Plats och tid /Sammanträdesrum Hedegärde/ kl. 9:00 Ledamöter Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) 1:e vice ordförande Annelie Högberg (S) 2:e vice ordförande jäv under

Läs mer

Protokoll. Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Ewa (S) Från. Kultur ochh fritid Annelie Högberg Plats och tid.

Protokoll. Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Ewa (S) Från. Kultur ochh fritid Annelie Högberg Plats och tid. Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrift sekreteraree Underskrift ordförande Underskrift justerande Sammanträdesrum

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-08-23 Innehållsförteckning Ärende 31 Remiss ang. rivningslov Fagerhult 1:7... 40 32 Driftsbidrag 2016 Hökensås MCK... 41 33 Budget 2017... 42 34 Visioner och mål för 2017 - fritids-

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40 Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40 Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande (M)

Läs mer

Ajournering kl , och Anibal Rojas Jourquera (KD)

Ajournering kl , och Anibal Rojas Jourquera (KD) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00-12.01 Ajournering kl. 9.11-9.13, 9.47-10.00 och 10.08-10.22 Ledamöter Annelie Högberg (S) Ordförande, jäv 9 Monica Bang Lindberg (L) Vice ordförande,

Läs mer

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och sammanträdestid Beslutande ledamöter Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl. 10.30-12.00 Peter Högberg (S), ordförande Daniel Nestor (S),

Läs mer

Protokoll. Jävsutskott stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-09:15. Sonny Persson (S), Ordförande Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP)

Protokoll. Jävsutskott stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-09:15. Sonny Persson (S), Ordförande Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-09:15 Sonny Persson (S), Ordförande Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP) Cecilia Segerstedt, arkitekt, samhällsbyggnad

Läs mer

Ajournering kl samt kl Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 40-50

Ajournering kl samt kl Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 40-50 Sammanträde Plats och tid Brandstationen kl. 9.00-12.03. Ajournering kl. 9.37-9.45 samt kl. 11.14-11.20 Ledamöter Annelie Högberg (S) Ordförande, jäv 42 Monica Bang Lindberg (FP) Vice ordförande, ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

Protokoll. Josef Sannholm jäv 119

Protokoll. Josef Sannholm jäv 119 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sammanträdesrum Hedegärde, kl.09:00-11.50 Ajournering kl. 9.20-9.25 samt 9.45-10.15 för fika Annelie Högberg (S), Ordförande

Läs mer

43 Information 1. Skrivelse från samrådsgruppen för handikapporganisationer.

43 Information 1. Skrivelse från samrådsgruppen för handikapporganisationer. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2013-12-18 Behandlade ärenden fritidsnämnden 38 Budgetuppföljning 2013-11-30. 39 Fritidsgårdsbidraget 2014. Bilaga 1. 40 Mötesdagar för fritidsnämnden 2014. 41 Förändring av

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott. Sammanträdesdatum

MÖTESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott. Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Plats och tid Fritiden kl. 13:00-17:00 Ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Roger Ahlén (S) (ordförande) Jonas Krantz (S) (vice ordförande) Jan-Håkan Otterberg (L) (2:e vice

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Ajournering

Ajournering Sammanträde Plats och tid Hedegärde kl. 09.00-12.00 Ajournering 10.24-10.44 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) Vice ordförande 1 Annelie Högberg

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 1-5 2 1.Information överläggningar... 5 2. Kultur- fritidsnämndens flerårsstrategi 2017-2019... 6 3. Inriktning för Alingsås museum... 8 4. Fyllnadsval av ordförande vice ordförande

Läs mer

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Agneta Fränngård. Magnus Alm (S) Björn Aidemark (L) Anslag/bevis

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Agneta Fränngård. Magnus Alm (S) Björn Aidemark (L) Anslag/bevis Protokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-02-12, kl. 14.30 16.15 Se nästa sida. Agneta Fränngård, sekreterare Aleksandra Rodenkrans Hagström, förvaltningschef

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden 2019-01-22 Innehållsförteckning Ärende 1 Information till nämndens ledamöter och bildspel om förvaltningen... 2 2 Val av ersättare till fritids- och kulturnämndens presidium... 3 3 Val av representant

Läs mer

Behandlade ärenden. 43 Hässleholms Golfklubb: Ansökan om bidrag. 44 Extra ärende Ansökan om tilläggsanslag för verksamhetsbidrag

Behandlade ärenden. 43 Hässleholms Golfklubb: Ansökan om bidrag. 44 Extra ärende Ansökan om tilläggsanslag för verksamhetsbidrag 1 Fritidsnämnden 2008-06-18 Behandlade ärenden 37 Budgetuppföljning 2008-04-30. 38 Lokalförsörjningsplan. 39 Information 1. Ann-Marie Ström: Önskemål om styrketräningslokal i Vittsjö. 2. Protokoll från

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-01-17 Innehållsförteckning Ärende 1 Ansökan om bidrag för integrationsverksamhet 2017... 2 2 Motion om familjepark... 3 3 Remiss handlingsplan - Barn som anhöriga... 4 4 Medborgarförslag

Läs mer

Ajourneringar: för fika för lunch för fika

Ajourneringar: för fika för lunch för fika Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 09.00-15.12 Ajourneringar: 09.59-10.20 för fika 11.40-12.32 för lunch 14.39-15.00 för fika Ledamöter Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang

Läs mer

Behandlade ärenden. 80 Ansökan om bidrag: Sösdala Missionsförsamling. 81 Anmälningsärende 1. Utbetalning av bidrag per

Behandlade ärenden. 80 Ansökan om bidrag: Sösdala Missionsförsamling. 81 Anmälningsärende 1. Utbetalning av bidrag per 1 Behandlade ärenden Behandlade ärenden 75 Ersättning till ersättare. 76 Budgetuppföljning 2009-11-30 77 Sammanträdesdagar 2010. Bilaga 1 78 Utbildningar 2010. Bilaga 2. 79 Skötselbidrag 2010 80 Ansökan

Läs mer

Kommunhuset 28 februari Underskrifter Sekreterare Paragrafer Johan Hägglund. Tomas Kronståhl. Gunnar Jansson

Kommunhuset 28 februari Underskrifter Sekreterare Paragrafer Johan Hägglund. Tomas Kronståhl. Gunnar Jansson Kommunstyrelsen 1 (6) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 26 februari 2018 kl. 11.00 - ajournering 11.40-11.50 Tomas Kronståhl (S), ordf. Gunnar Jansson (S) Conny Tyrberg (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Torsdag 9 mars 2017, klockan 13.15 15.30 Plats Runnabönninga, Rydals konferenscenter M C MBP L MP S S S S V SD Jannicke Wichne Eva Åberg Andersson Ylva Höglund Niklas

Läs mer

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden o Kultur-och fritidsnämnden 2015-11-26 1 Plats och tid Beslutande stora sammanträdesrummet, biblioteket Malung, kl. 13:00-16:30 Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Anton Frid (S) Karin Ek-Lissbol

Läs mer

Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Krister Nyström (S) Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S)

Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Krister Nyström (S) Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S) PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Björnidet, kl 10:00-10:35 Beslutande Ledamöter Björn Johansson (V), tjänstgörande ersättare för Krister Nyström (S) Mats Hahne (M), vice ordf. Ersättare Björn Nyström (M) Övriga

Läs mer

Behandlade ärenden. 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag.

Behandlade ärenden. 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag. 1 Fritidsnämnden 2010-01-27 Behandlade ärenden 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag. 3 Budgetbokslut per 2009-12-31. 4 Uppföljning av verksamhetsmål

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:50

Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:50 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:50 Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson (M) Jan-Olof

Läs mer

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta Per Widén (C), Ordförande Pyry Niemi (S), 1:e vice ordförande Jan Sundling (M) Shiva

Läs mer

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) Anna Tora Huss (MP) Cornelia Kirpensteijn,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Bergslagens medeltidsmuseum, onsdagen den 9 september 2015, klockan 18.00 20:00 ande Övriga närvarande Elizabeth Pettersson (s), ordförande, Åke Andersson (v),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-05-12 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.15 ande: Ibrahim Candemir (KD) vice ordförande, ersättare för Sidsel Waern Karl-Mats Bodestad (M) Christian Aldenäs

Läs mer

Protokoll Jävsutskott. Jävsutskottet Varvet, stadshuset, kl.09:00-09:55

Protokoll Jävsutskott. Jävsutskottet Varvet, stadshuset, kl.09:00-09:55 Sammanträde Plats och tid Ledamöter et Varvet, stadshuset, kl.09:00-09:55 Ann-Charlott Gustafsson (UP), Ordförande Stefan Skoglund (S), l :e vice ordförande Monica Bang Lindberg (L) Paula Berger (S) Rolf

Läs mer

Behandlade ärenden. 71 Ansökan om bidrag för SM-arrangemang, Vinslövs Ryttarförening. 75 Handlingsplan för åtgärder mot hot och våld

Behandlade ärenden. 71 Ansökan om bidrag för SM-arrangemang, Vinslövs Ryttarförening. 75 Handlingsplan för åtgärder mot hot och våld 1 Behandlade ärenden 70 Bidrags- och stödsystem 71 Ansökan om bidrag för SM-arrangemang, Vinslövs Ryttarförening 72 Budgetuppföljning per 2007-08-31 73 Budgetuppföljning per 2007-09-30 74 Delårsbokslut

Läs mer

Riktlinjer för bidrag ur bygdemedel

Riktlinjer för bidrag ur bygdemedel Kommunstyrelsen 2010 12 06 239 587 Plan och tillväxtutskottet 2010 11 22 113 239 Dnr 10.591 806 decks16 Riktlinjer för bidrag ur bygdemedel Ärendebeskrivning Länsstyrelsen har i skrivelse 2010 03 03 anfört

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-13 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Information från barn- och ungdomssamordnaren... 2 2 Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen angående socialnämndens beslut Överenskommelse

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-06-0S

Sammanträdesdatum 2012-06-0S I "" SALA KOMMUN Plats och tid Beslutande Ledamöter SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-06-0S Blå salen, Sala stadsbibliotek kl. 14.00-16.0S Eric Fylkeson (S), ordförande Eva Törnblom (S), vice ordförande Tage

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden 2019-02-19 Innehållsförteckning Ärende 12 Reglemente för fritids- och kulturnämnden från 2019... 14 13 Intern kontrollplan för fritids- och kulturnämnden 2018... 15 14 Föreningsanslag 2019... 16 15 Föreningsdialog

Läs mer

Ajournering Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Dahl (S) Ann-Catrin Wikblad (S) Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP)

Ajournering Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Dahl (S) Ann-Catrin Wikblad (S) Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Sammanträde Plats och tid Rimnershallen sammanträdesrum 1 kl. 9.00-11.00 Ajournering 9.45 10.00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Annelie Högberg (S) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP)

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2008-11-26

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2008-11-26 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stadsbiblioteket, Eslöv kl 19.00 20.20 Beslutande Khalid El-Haj (s) ordförande Karin Reinisch (m) Stig-Åke Grönvall (s) Lena Åkesson (c) Margaretha Holmquist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-11-04 1 (9) Plats och tid Storbrunn, Östhammar 08:30-12:15 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Ann Söderberg-Jansson (C) Maria

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kultur & fritid, Gymnasiegatan 29, måndagen den 6 november 2017 kl 17:00 ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande Roger Magnusson (S) Stefan Grad (C) Torbjörn

Läs mer

Protokoll. Niklas Moe (M) Ekerum (S) Petra. Tillander (C) Josef Sannholm. Ewa. Kultur och fritidd. Annelie Högberg 2015-12-18 2016-01-08

Protokoll. Niklas Moe (M) Ekerum (S) Petra. Tillander (C) Josef Sannholm. Ewa. Kultur och fritidd. Annelie Högberg 2015-12-18 2016-01-08 fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrift sekreteraree Underskrift ordförande Underskrift justerande

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden

Protokoll Kultur och fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sammanträdesrum Bäve. Nämndsammanträde kl. 09.03 till kl. 10.48 med avbrott för ajournering och fika kl. 09.24 till 10.04. Nämndens egna överläggningar

Läs mer

Leif Brandt (S) Birgitta Waller (S) Lars-Inge Lundgren (VF) Claes-Göran Nyrén (KD) Stewe Jonsson, förvaltningschef Anneli Bergström, sekreterare

Leif Brandt (S) Birgitta Waller (S) Lars-Inge Lundgren (VF) Claes-Göran Nyrén (KD) Stewe Jonsson, förvaltningschef Anneli Bergström, sekreterare 2018-08-21 1 (9) Plats och tid Vetlandaortens Ryttarförening, kl. 15.30-17.45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande

Läs mer

Arbetsmarknadsutskottet

Arbetsmarknadsutskottet Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Samordningsförbundet Väst, kl. 8:30-11:00, med ajournering kl. 9:45-10:00 Evy Gahnström (V) Ordförande Carin Ramneskär (M) Vice ordförande Magnus Jacobsson (KD)

Läs mer

--,:?t h t l _l / "r/;,r Protokoll. Hälsopolitiska rådet. Stadshuset, Varvet, kl.l3:00-16:30 med ajournering

--,:?t h t l _l / r/;,r Protokoll. Hälsopolitiska rådet. Stadshuset, Varvet, kl.l3:00-16:30 med ajournering Sammanträde Plats och tid Ledamöter Stadshuset, Varvet, kl.l3:00-16:30 med ajournering 14.30-14.50 Gunilla Magnusson (MP), ordförande, kommunstyrelsen Stefan Skoglund (S) kommunstyrelsen Angelica Lundgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15. LULEÅ KOMMUN Fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(12)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(12) Sammanträdesprotokoll Sida 1(12) Plats och tid Tunasalen, måndagen den 12 december 2016 kl 13:00-16:00 Beslutande Ledamöter Helen Nilsson (S), Ordförande Tomas Peterson (M), 1:e vice ordförande Ingela

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-15.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Stig Svedin (V) Göran Ljungblom

Läs mer

Behandlade ärenden. 14 Verksamhetsberättelse 2010 med resultat. 18 Studiebesök/utbildningar för fritidsnämnden 2011.

Behandlade ärenden. 14 Verksamhetsberättelse 2010 med resultat. 18 Studiebesök/utbildningar för fritidsnämnden 2011. 1 Behandlade ärenden 14 Verksamhetsberättelse 2010 med resultat. 15 Kompletteringsbudget 2011. 16 Skötselbidrag 2011. 17 Förändringar i bidrags- och uthyrningsnormer. 18 Studiebesök/utbildningar för fritidsnämnden

Läs mer

Kallelse Föredragningslista Kultur och fritidsnämnden Kultur och fritidsnämnden

Kallelse Föredragningslista Kultur och fritidsnämnden Kultur och fritidsnämnden Kallelse Föredragningslista Kultur och fritidsnämnden 1(1) 2017-08-23 Sammanträde Kultur och fritidsnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Bäve kl. 09:00 torsdagen den 31 augusti 2017 Ordförande Sekreterare

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:30

Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:30 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:30 Ledamöter Ersättare Övriga Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 Innehållsförteckning Ärende 8 Uppföljning av intern kontrollplan för verksamhetsåret 2012... 11 9 Tillgänglighet till hembygdsförenings lokaler på Spinnet... 12 10 Bidrag

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

PROTOKOLL. Swedenborg

PROTOKOLL. Swedenborg Tid 08:15-10:50 Plats Swedenborg Beslutande ledamöter, Tjänstgörande ersättare och övriga närvarande Se närvaroförteckning sid. 7 Justeringsdag 2014-01-24 Paragrafer 1-7 Justerare Jan-Olof Montelius Underskrifter

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Sida 1 av 7 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande ersättare Sjuntorpsrummet, Stadshuset kl 16.30 18.15 Carina Lorentzon (S) ordförande Christer Bohm (V) 1:e vice ordförande

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl. 17.30 21.10. Ledamöter: Gösta John Bredberg (fp), ordförande Claes Göran Jönsson (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

Tekniska nämnden. Protokoll Tn 5582/2015. Datum: Klockan: 08:30 12:00 Plats: Sessionssalen

Tekniska nämnden. Protokoll Tn 5582/2015. Datum: Klockan: 08:30 12:00 Plats: Sessionssalen Protokoll Tn 5582/2015 Tekniska nämnden Datum: 2016-01-21 Klockan: 08:30 12:00 Plats: Sessionssalen Närvarande ledamöter Charlotte Edberger Jangdin (C) Ida Eklund (S) Patrik Jämtvall (L) Eva Järliden (S)

Läs mer

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Jenny Delén (M), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Sven Magnusson

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 9:00: - 11:00 Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Sofia Westergren (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Socialnämnden (13) Innehållsförteckning

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Socialnämnden (13) Innehållsförteckning Socialnämnden 2019-09-05 1(13) Innehållsförteckning Sida SON 71/19 Information... 3 SON 72/19 Ej verkställda beslut, kv 2 2019... 4 SON 73/19 Delegationsordning för Lag om tobak och liknande varor (2018:2088)

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-09 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:50 Utses att justera Alma Nilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset, Skärhamn 2015-11-10

Läs mer

Tommy Rosenkvist (M) Sabine Noresson (MP) Bengt Björkman (SD) Leif Lindqvist (V) Helene Cranser (S) Johan Tolinsson (S)

Tommy Rosenkvist (M) Sabine Noresson (MP) Bengt Björkman (SD) Leif Lindqvist (V) Helene Cranser (S) Johan Tolinsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Kl. 17:00 måndagen den 14 december 2015, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande

Läs mer

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58 SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-15:30 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Urban Sundström, tf. socialchef Johan Brodin, ekonom, 81, 83 Kristin Eriksson, metod- och kvalitetsutvecklare, 82 Maria Hedström, sekreterare

Urban Sundström, tf. socialchef Johan Brodin, ekonom, 81, 83 Kristin Eriksson, metod- och kvalitetsutvecklare, 82 Maria Hedström, sekreterare 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Emma Madueme (S), ersättare för Lars Jingåker (S) Ulla Mortimer

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14:30 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Stig Svedin (V) Göran Ljungblom

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden nämndsammanträde, kl.09: Ajournering kl

Kultur och fritidsnämnden nämndsammanträde, kl.09: Ajournering kl Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga nämndsammanträde, kl.09:00-11.15 Ajournering kl. 10.00 10.20 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer