Carl-Erik Almskoug (OPA) ordförande Mikael von Melsted (MP) 1:e vice ordförande Ola Eriksson (S) 2:e vice ordförande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Carl-Erik Almskoug (OPA) ordförande Mikael von Melsted (MP) 1:e vice ordförande Ola Eriksson (S) 2:e vice ordförande"

Transkript

1 s arbetsutskott Plats och tid Sturerummet, rådhuset Beslutande Övriga deltagare Carl-Erik Almskoug (OPA) ordförande Mikael von Melsted (MP) 1:e vice ordförande Ola Eriksson (S) 2:e vice ordförande Mimmi Hodzic teknisk chef, Ulf Zachrisson VA-chef, Henrik Syrjälä driftchef, Hans Nilsson planarkitekt 43-49, Johan Karlsson planarkitekt 43-49, Elin Pettersson måltidsutvecklare och Linn Persson nämndsekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Ola Eriksson (S) Tekniska förvaltningen, Underskrifter Sekreterare... Linn Persson Protokollet omfattar Organ Ordförande... Carl-Erik Almskoug (OPA) Justerande Ola Eriksson (S) Bevis / Anslag Justeringen har tillkännagivits genom anslag s arbetsutskott ARB6000, v2.2, Datum för anslagets uppsättande... Underskrift... Datum för anslagets nedtagande... Utdragsbestyrkande

2 s arbetsutskott Blad 1 Innehåll Planlistan 2 Planuppdrag för Hjälmarsvik 3 Planuppdrag för Lindersdal, del av fastigheten Brattberget 1:1 4 Planuppdrag för Herrängen 5 Planuppdrag för del av Norra Skogen inom fastigheterna Norra Skogen 1:78, 1:95, 1:93 samt del av 1:99 och 1:55 6 Information om ansökan avseende planbesked Hamre 1:11 7 Ansökan om planbesked Brevbäraren 1, Arboga station 8 Planuppdrag för Lungers udde 9 Förslag till namnsättning av kvarter inom detalplan EII-1/2004, norr om kvarteret Katrinelund 10 Försäljning av fastigheten Diakonen 7, Bondegatan 11 Information om taxa för reningsavgift vid mottagande av slam till Arboga avloppsreningsverk 12 Svar på remiss av förordning om stöd till kommuner för kostnader avseende flyttning, uppställning och skrotning av vissa fordon, N2018/03797/MRT 13 Projekt: Ekologiskt för alla- Informations och kunskapshöjande insatser för att öka andelen ekologiskt kommunövergripande 14 Svar på medborgarförslag om att kommunen slutar inhandla ägg från burhöns 15 Information om revisionens grundläggande granskning Information om tekniska nämndens verksamhetsberättelse delår Information om tekniska nämndens mål och budget

3 s arbetsutskott Blad 2 TNAU 43 Dnr 74/ Planlistan Planlistan utgör ett arbetsmaterial på planavdelningen och anger aktuella och kommande projekt. Planlistan revideras löpande efter att olika detaljplaner tillkommer och avslutas. Under 2018 har ett uppdrag tillkommit och sju uppdrag har avslutats. Tillkommande uppdrag är Syrenen 2 och avslutade uppdrag är Marknaden 1 och 3, Södra Brattberget, Vasahallen, Medborgarhuset, Gripen 1, Ringsborg och del av Måla 2:1, Måla 1:11 och Ås 1:12. s arbetsutskotts förslag till beslut föreslås besluta: 1. Godkänna redovisad planlista.

4 s arbetsutskott Blad 3 TNAU 44 Dnr 135/ Planuppdrag för Hjälmarsvik Frösshammarsön är ett viktigt rekreationsområde för Arbogaborna, både för de som har fritidshus i området och för de som besöker området tillfälligt. Ett planprogram för Frösshammarsön togs fram och godkändes av tekniska nämnden Planprogrammet pekar ut några befintliga områden utmed den västra delen av halvön som kan förtätas samt nya områden som föreslås för byggande av åretomboende. Området är utpekat i Arboga kommuns översiktsplan som ett område för landsbygdsutveckling. Det finns således möjligheter till lättnader i strandskyddslagstiftningen för planering som gynnar detta ändamål. Det är av stor vikt att delar av områdets stränder samt den strandnära naturen värnas och även i fortsättningen tillgängliggörs för allmänheten. Vid planläggning för utveckling av bebyggelse i området måste behov av VA- försörjning utredas. Vägstandard och omfattning måste även studeras under planarbetet. s arbetsutskotts förslag till beslut föreslås besluta: 1. Tekniska förvaltningen får i uppdrag att fortsätta planläggningen vid Frösshammarsön och området vid Hjälmarsvik.

5 s arbetsutskott Blad 4 TNAU 45 Dnr 141/ Planuppdrag för Lindersdal, del av fastigheten Brattberget 1:1 Behovet av nya attraktiva bostäder i Arboga är stort och önskemål om olika typer av bebyggelse och upplåtelseformer nära både service och natur finns. För att möta de behov som finns gällande nya bostäder i Arboga och upprätthålla den planberedskap som kommunen avser ha inför framtiden behöver ytterligare detaljplaner för bostäder tas fram. Aktuellt planområdet är beläget i de södra delarna av Arboga och angränsar till Teknikbacken, som är en anläggning för utförsåkning. Det tänkta planområdet utgörs av sluttande, öppen och obebyggd mark. Syftet med planen är att möjliggöra för kvalitativt boende i naturnära miljö samtidigt som det ligger nära Arbogas centrala delar. s arbetsutskotts förslag till beslut föreslås besluta: 1. Tekniska förvaltningen får i uppdrag att påbörja detaljplanearbetet för del av Brattberget 1:1.

6 s arbetsutskott Blad 5 TNAU 46 Dnr 142/ Planuppdrag för Herrängen Bra bostäder och goda boendemiljöer är grundläggande kvaliteter i en kommun och ger förutsättningar för såväl tillväxt som välfärd. Att bostadsbyggandet håller en jämn och positiv takt är angeläget för att attrahera nya invånare och för att underlätta generationsväxlingar i kommunens bostadsbestånd. Den aktuella delen av Herrängen 1:1 består i dagsläget av åkermark i direkt anslutning till befintlig bebyggelse i tätorten. Området har potential att utveckla och expandera tätorten. I översiktsplanen Framtidens Arboga är området utpekat som utredningsområde för bebyggelse. Det ligger i enlighet med översiktsplanens inriktning att förtäta och bygga i anslutning till befintlig service, infrastruktur och kollektivtrafik. En planläggning är tänkt att möjliggöra för flera typer av bostadsformer för skapa en blandad stad och kunna tillgodose behovet av olika boendeformer i Arboga. s arbetsutskotts förslag till beslut föreslås besluta: 1. Tekniska förvaltningen får i uppdrag att påbörja detaljplanearbetet för del av Herrängen 1:1.

7 s arbetsutskott Blad 6 TNAU 47 Dnr 143/ Planuppdrag för del av Norra Skogen inom fastigheterna Norra Skogen 1:78, 1:95, 1:93 samt del av 1:99 och 1:55 Efterfrågan på nya attraktiva bostäder i Arboga är stort och det finns önskemål om olika typer av bebyggelse och upplåtelseformer nära både service och natur. I Säbylundsområdet finns för närvarande en ledig tomt och anläggning av gata samt VA pågår för att skapa fem ytterligare tomter. I översiktsplanen för Arboga kommun framtidens Arboga pekas området vid Norra skogen ut som ett utredningsområde för bostadsbebyggelse. Området är inte planlagt sedan tidigare och en utveckling av området ger möjligheter till kvalitativt boende i naturnära miljö samtidigt som det ligger i nära anslutning till Arboga tätort. För att möjliggöra utveckling av nya bostäder krävs att en ny detaljplan tas fram för området. Vid planläggning av området kan eventuellt särskilda utredningar krävas avseende VA-infrastruktur. Planens handläggning bedöms ske med ett standardutförande. s arbetsutskotts förslag till beslut föreslås besluta: 1. Tekniska förvaltningen får i uppdrag att påbörja detaljplanearbete för del av Norra skogen.

8 s arbetsutskott Blad 7 TNAU 48 Dnr 132/ Information om ansökan avseende planbesked Hamre 1:11 Planavdelningen informerar muntligen om inkommen ansökan om planbesked. En ansökan om planbesked för Hamre 1:11 har inkommit. Ansökan gäller bostadsändamål, vilket är i enlighet med befintlig översiktsplan. s arbetsutskotts beslut Tackar för informationen om ansökan avseende planbesked för Hamre 1:11.

9 s arbetsutskott Blad 8 TNAU 49 Dnr 131/ Ansökan om planbesked Brevbäraren 1, Arboga station En ansökan om planbesked för Brevbäraren 1, Arboga station har inkommit. Fastigheten Brevbäraren ligger i de centrala delarna av Arboga, öster om Sturevallen och utgörs av Arboga stationshus. I nuvarande detaljplan möjliggörs fastigheten Brevbäraren 1 för handel och järnvägstrafik. Fastighetsägaren önskar ett tillägg med centrumändamål i användningen. Detta för att i framtiden kunna utveckla fastigheten med exempelvis gym. Planbesked, med tillhörande tidplan och upplägg av planarbetet kommuniceras med ägare av fastigheten Brevbäraren 1 efter beslut om uppdrag. Ärendet inordnas därefter i planavdelningens planlista. Planavtal upprättas som innefattar överenskommelse om planavgift enligt gällande taxa samt de olika parternas förpliktelser. s arbetsutskotts förslag till beslut föreslås besluta: 1. Tekniska förvaltningen får i uppdrag att teckna planavtal samt påbörja detaljplanearbetet för fastigheten Brevbäraren 1, Arboga stationshus.

10 s arbetsutskott Blad 9 TNAU 50 Dnr 144/ Planuppdrag för Lungers udde I översiktsplanen Framtidens Arboga, har kommunen tagit ställning för att utveckla områden med befintlig bebyggelse i strandnära lägen. Lungers udde är ett av dessa områden och bebyggelsen består i dagsläget främst av fritidshus. Översiktsplanens intentioner är att planlägga dessa områden för att möjliggöra en omvandling till permanentboende för att stärka landsbygden. Lungers udde är utpekat i översiktsplanen som ett LIS-område med potential att utvecklas både för permanent boende och för friluftsliv. Området ligger i närheten av befintlig kommersiell och offentlig service samt infrastruktur i form av VA, väg och fiber. Det utpekade LIS-området i översiktsplanen omfattar totalt cirka 3,7 kilometer strandlinje. Planläggning av området bör ske etappvis och med stöd av ett planprogram för att underlätta arbetet med de enskilda detaljplanerna. Ny bebyggelse skulle ge ett ökat ekonomiskt underlag för service i kommunen. Närheten till service i Götlunda och Arboga samt läget vid vattnet gör området attraktivt för bostäder. Det finns också ett rikt utbud av båtliv, fiske och bad vilket gör att det finns goda förutsättningar för att utveckla Lungers udde med fler bostäder i samklang med de rekreationsvärden som finns i området. s arbetsutskotts förslag till beslut föreslås besluta: 1. Tekniska förvaltningen får i uppdrag att påbörja arbetet med att ta fram ett planprogram för Lungers udde.

11 s arbetsutskott Blad 10 TNAU 51 Dnr 181/ Förslag till namnsättning av kvarter inom detalplan EII- 1/2004, norr om kvarteret Katrinelund Detaljplanen för del av västra Ladubacksgärdet, norr om kvarteret Katrinelund vann laga kraft år 2002 och nu ska avstyckning och fastighetsreglering genomföras. På kartor från år 1917 har platsen namngivits Alphyddan och utifrån god ortnamnsed föreslås att namnet behålls. Gatan som går igenom kvarteret har sedan tidigare namnet Alphyddevägen, enligt beslut i kommunstyrelsen , 52. s arbetsutskotts förslag till beslut föreslås besluta: 1. Kvarteret inom detaljplan EII-1/2004, del av västra Ladubacksgärdet, norr om Kv. Katrinelund får namnet Alphyddan.

12 s arbetsutskott Blad 11 TNAU 52 Dnr 237/ Försäljning av fastigheten Diakonen 7, Bondegatan Till tekniska förvaltningen har förfrågan framförts från intressent om möjlighet att förvärva fastighet Diakonen 7 på kvadratmeter, vid Bondegatan. Intressenten planerar att uppföra radhus. Bostäderna ska upplåtas som bostadsrätter alternativt äganderätter. s arbetsutskotts förslag till beslut föreslås besluta: 1. Tekniska förvaltningen får i uppdrag att försälja fastigheten Diakonen 7 till ett pris om 75 kronor per kvadratmeter.

13 s arbetsutskott Blad 12 TNAU 53 Dnr 181/ Information om taxa för reningsavgift vid mottagande av slam till Arboga avloppsreningsverk Under året har en slamkiosk installerats. Taxan behöver därför räknas om utifrån nya kapitalkostnader. Omräkningen kan göras när VA-chef och förvaltningens ekonom är åter i tjänst. Förslag till ny taxa skickas med handlingarna till tekniska nämndens sammanträde den 5 september s arbetsutskotts beslut Tackar för information om taxa för reningsavgift vid mottagande av slam till Arboga avloppsreningsverk.

14 s arbetsutskott Blad 13 TNAU 54 Dnr 127/ Svar på remiss av förordning om stöd till kommuner för kostnader avseende flyttning, uppställning och skrotning av vissa fordon, N2018/03797/MRT Näringsdepartementet har tagit fram ett förslag till förordning om stöd till kommuner för kostnader avseende flyttning, uppställning och skrotning av vissa fordon. Stödet är ett riktat statsbidrag till kommuner för att öka bortforsling, uppställning och skrotning av vissa fordon. Arboga kommun har som remissinstans fått möjlighet att lämna synpunkter på förordningen. Bakgrunden till förordningen är att regeringen sett ett behov av att vidta olika åtgärder i syfte att minska förekomsten av så kallade fordonsmålvakter. Arboga kommun, tekniska nämnden anser övergripande att förslaget om stöd till kommuner för kostnader avseende flyttning, uppställning och skrotning av vissa fordon är positivt. Förekomsten av så kallade fordonsmålvakter urholkar sanktionsmöjligheten mot felparkering och innebär ett intäktsbortfall. För kommunens del uppkommer kostnader för flyttning, uppställning och eventuell skrotning för varje fordon. Mot den bakgrunden välkomnar Arboga kommun, tekniska förvaltningen de förslag som läggs fram i förordningen. s arbetsutskotts förslag till beslut föreslås besluta: 1. Godkänna svar på remiss av förordning om stöd till kommuner för kostnader avseende flyttning, uppställning och skrotning av vissa fordon, N2018/03797/MRT.

15 s arbetsutskott Blad 14 TNAU 55 Dnr 136/ Projekt: Ekologiskt för alla- Informations och kunskapshöjande insatser för att öka andelen ekologiskt kommunövergripande Jordbruksverket har fått i uppdrag att arbeta med regeringens mål om att 60 procent av den offentliga konsumtionen ska utgöras av ekologiska livsmedel Uppdraget är en del av den svenska livsmedelsstrategin. Utifrån uppdraget går det nu att söka stöd från Jordbruksverket för projekt som främjar produktion och konsumtion av ekologiska livsmedel. Kostavdelningen har tagit fram en projektplan och sökt stöd för det planerade projektet Ekologiskt för alla- Information och kunskapshöjande insatser för att öka andelen ekologiskt kommunövergripande. Syftet med projektet är att öka andelen ekologiska inköp kommunövergripande över förvaltningsgränserna. Projektet planeras pågå från januari 2019 till och med juni s arbetsutskotts förslag till beslut föreslås besluta: 1. Fastställa projektplan för Ekologiskt för alla Information och kunskapshöjande insatser för att öka andelen kommunövergripande. 2. Godkänna ansökan om stöd från Jordbruksverket för projektet Ekologiskt för alla Information och kunskapshöjande insatser för att öka andelen ekologiskt kommunövergripande

16 s arbetsutskott Blad 15 TNAU 56 Dnr 30/ Svar på medborgarförslag om att kommunen slutar inhandla ägg från burhöns Ett medborgarförslag har inkommit om att kommunen ska sluta inhandla ägg från burhöns och ställa krav i den offentliga upphandlingen. Förslaget har lämnats över till tekniska nämnden för beslut. God djuromsorg är centralt för oss och all uppfödning ska följa rådande EU- lagstiftning och lagstiftning i det aktuella landet, vilket bland annat innebär att de ska behandlas väl och skyddas mot onödigt lidande och sjukdom. Kommunen har ställt följande krav på produkterna hos nuvarande grossist: - Ägg ska ha producerats av värphöns som haft tillgång värprede, sandbad och sittpinne och som har kunnat röra sig fritt i stallet. - Ägg ska komma från värphöns som inte har fått foder som innehåller syntetiska färgämnen. - Ägg ska komma från värphöns vars näbb inte förändrats vid uppfödning, till exempel genom trimning. På nuvarande avtal finns endast äggprodukter som är märkta med KRAV, EKO och frigående inomhus. Kommunen ställer redan krav i livsmedelsupphandlingen och köper inte ägg från burhöns. s arbetsutskotts förslag till beslut föreslås besluta: 1. Medborgarförslaget besvaras med att Arboga redan ställer krav i livsmedelsupphandlingen och i dagsläget inte köper ägg från burhöns. Förslagsställaren

17 s arbetsutskott Blad 16 TNAU 57 Dnr 145/ Information om revisionens grundläggande granskning 2018 Kommunens förtroendevalda revisorer har kallat tekniska nämndens presidium och teknisk chef till möte den 16 november Inför mötet vill revisorerna ha skriftliga svar på i förväg utsända frågor. Frågorna ska besvaras gemensamt i tekniska nämnden. s arbetsutskotts beslut Tackar för informationen om revisionens grundläggande granskning.

18 s arbetsutskott Blad 17 TNAU 58 Dnr 153/ Information om tekniska nämndens verksamhetsberättelse delår 2018 Kommunen ska upprätta ett delårsbokslut minst en gång per år. Verksamhetsberättelser arbetas fram på nämndnivå och sammanställs till et gemensamt delårsbokslut för kommunen. Verksamhetsberättelsen delår 2018 kommer att redovisas vid tekniska nämndens sammanträde i oktober. s arbetsutskotts beslut Tackar för informationen om tekniska nämndens verksamhetsberättelse delår 2018.

19 s arbetsutskott Blad 18 TNAU 59 Dnr 146/ Information om tekniska nämndens mål och budget 2019 Arboga kommuns vision fram till år 2030 är Arboga plats för inspiration. Visionen innehåller fyra strategiska områden med inriktningstexter. Inom de strategiska områdena finns tio kommunövergripande mål för de kommande åren. Varje nämnd beslutar om egna mål och förslag till budget inom sina verksamhetsområden för att nå de övergripande målen. Om partierna har förslag till mål och budget lämnas de till tekniska nämnden senast den 10 september Ett förslag kommer därefter sammanställas och behandlas vid nämndens sammanträde i oktober s arbetsutskotts beslut Tackar för informationen om tekniska nämndens mål och budget 2019.

Carl-Erik Almskoug (OPA) ordförande Mikael von Melsted (MP) 1:e vice ordförande Andreas Silversten (S) 2:e vice ordförande

Carl-Erik Almskoug (OPA) ordförande Mikael von Melsted (MP) 1:e vice ordförande Andreas Silversten (S) 2:e vice ordförande Tekniska nämndens arbetsutskott 2016-11-23 Plats och tid Ahllöfsrummet rådhuset 08.00 08.20 Beslutande Övriga deltagare Carl-Erik Almskoug (OPA) ordförande Mikael von Melsted (MP) 1:e vice ordförande Andreas

Läs mer

Carl-Erik Almskoug (OPA) Kicki Hedström (V) Mikael von Melsted (MP)

Carl-Erik Almskoug (OPA) Kicki Hedström (V) Mikael von Melsted (MP) Tekniska nämndens arbetsutskott 2011-04-06 Plats och tid Ahllöfsrummet kl. 07.30-08.40 Beslutande Övriga deltagare Carl-Erik Almskoug (OPA) Kicki Hedström (V) Mikael von Melsted (MP) Bo Antonsson teknisk

Läs mer

Carl-Erik Almskoug (OPA) Andreas Silversten (S) Mikael von Melsted (MP)

Carl-Erik Almskoug (OPA) Andreas Silversten (S) Mikael von Melsted (MP) Tekniska nämndens arbetsutskott 2016-02-17 Plats och tid Ahllöfsrummet, rådhuset 08.00 09.45 Beslutande Övriga deltagare Carl-Erik Almskoug (OPA) Andreas Silversten (S) Mikael von Melsted (MP) Mimmi Öberg

Läs mer

Ordförand~. -;:.:...-;::1::f.. ;;";;;::~.:::=:-:~...,.;;;;:;. C.:~.~... -Carl-Erik Almskoug SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. .f j)' Underskrifter 110

Ordförand~. -;:.:...-;::1::f.. ;;;;;::~.:::=:-:~...,.;;;;:;. C.:~.~... -Carl-Erik Almskoug SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. .f j)' Underskrifter 110 Plats och tid Ahllöfsrurnmet kl. 10.00-11.40 Beslutande Övriga deltagare Carl-Erik Almskoug (OPA) Kicki Hedsh öm (V) Mikael von Melsted (MP) BoAntonsson teknisk chef, Mikael Norman projektchef, Marie-Louise

Läs mer

Catrin Strömvall (s) Dan Karlsson (v) Anders Cargerman (fp)

Catrin Strömvall (s) Dan Karlsson (v) Anders Cargerman (fp) s arbetsutskott 2009-09-24 Plats och tid Sturerummet 15.00-17.15 Beslutande Övriga deltagare Catrin Strömvall (s) Dan Karlsson (v) Anders Cargerman (fp) Bo Antonsson teknisk chef, Lars-Gunnar Felldin VA-chef,

Läs mer

ARBOGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden. Tornet 1, Arboga klockan

ARBOGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden. Tornet 1, Arboga klockan ARBOGA KOMMUN Tekniska nämnden 2015-02-13 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Tornet 1, Arboga klockan 15.00-15.15 Carl-Erik Almskoug (OPA) Andreas Silversten (S) Ola Eriksson (S) Börje Blomqvist

Läs mer

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-11-24 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 24 november 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP) tjg ers för A Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP) tjg ers för A Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, 9.00-10.15, 10.30-11.00 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL s arbetsutskott Plats och tid Ahllöfsrummet kl. 9.00-11.00 Beslutande Övriga deltagare Carl-Erik Almskoug (OPA) Kicki Hedsh öm (V) Mikael von Melsted (MP) BoAntonsson teknisk chef, Mikael Norman projektchef,

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott

Tekniska nämndens arbetsutskott Tekniska nämndens arbetsutskott 2010-03-04 Plats och tid Wasarummet kl. 8.00-9.50 Beslutande Catrin Strömvall (s) Dan Karlsson (v) Carl Egegren (m) Övriga deltagare Bo Antonsson teknisk chef, Tommy Ahlberg

Läs mer

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 13:00. Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD)

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 13:00. Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD) Plats och tid: Sammanträdesrum 429, 2019-01-30, kl. 13:00 Beslutande: Ersättare: Adjungerade: Robin Holmberg (M) Liss Böcker (C) Åsa Larsson (S) Linda Persson (KD) Patrik Ohlsson (SD) Ola Carlsson (M)

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef Peter Dahl, Projektledare Gata/VA.

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef Peter Dahl, Projektledare Gata/VA. Protokoll 1 (15) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-01-16, kl. 17.00 18.30 Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

Martin Nyqvist Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Martin Nyqvist SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Martin Nyqvist Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Martin Nyqvist SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-09-07 Plats och tid Högskolecentrum hörsal 13.15-16.05 Beslutande Övriga deltagare Anders Cargerman (L) ordförande Håkan Tomasson (M) 1:e vice ordförande Kerstin Rosenkvist

Läs mer

Detaljplan för Dikaren 8, 11 och 12 m fl Planavtal. KS

Detaljplan för Dikaren 8, 11 och 12 m fl Planavtal. KS kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-08-25 225 Detaljplan för Dikaren 8, 11 och 12 m fl Planavtal. KS 2014-368 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Godkänna planavtal

Läs mer

Sammanträdesdatum Ärenden: 72 Remiss bostads- och lokalförsörjningsplan... 2

Sammanträdesdatum Ärenden: 72 Remiss bostads- och lokalförsörjningsplan... 2 Ärenden: 72 Remiss bostads- och lokalförsörjningsplan... 2 SÄTERS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsbyggnadsnämnden Blad Plats och tid Samhällsbyggnadsförvaltningens sammanträdesrum kl 08:30 11:00 Beslutande

Läs mer

Planuppdrag för "del av Hagby 1:5, Husby 2:112 m.fl."

Planuppdrag för del av Hagby 1:5, Husby 2:112 m.fl. TJÄNSTEUTLÅTANDE K Samhällsbyggnadsförvaltningcn 2013-04-16 Dnr KS 2012/0485-218 Till kommunstyrelsen Planuppdrag för "del av Hagby 1:5, Husby 2:112 m.fl." Förslag till beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Catrin Strömvall (s) Dan Karlsson (v) Anders Cargerman (fp)

Catrin Strömvall (s) Dan Karlsson (v) Anders Cargerman (fp) Tekniska nämndens arbetsutskott 2009-04-02 Plats och tid 8.30-9.45 Beslutande Övriga deltagare Catrin Strömvall (s) Dan Karlsson (v) Anders Cargerman (fp) Bo Antonsson teknisk chef, Peter Ristikartano

Läs mer

Lena Träff med Stefan Carlsson som ersättare. Margareta Engström Nöstdal

Lena Träff med Stefan Carlsson som ersättare. Margareta Engström Nöstdal Fritids- och kulturnämnden 2016-10-6 Plats och tid Tornet 13.15-15.15 Beslutande Övriga deltagare Hans Ivarsson (C) ordförande Marianne Samuelsson (L) 1:e vice ordförande Lena Träff (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

Gudrun Mo ( C ), ledamot, ordförande 14 Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall, ersättare, ledamot 14 Ella-Britt Andersson (S), ersättare

Gudrun Mo ( C ), ledamot, ordförande 14 Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall, ersättare, ledamot 14 Ella-Britt Andersson (S), ersättare 1(12) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 10.45 Beslutande Ove Karlesand (M), ordförande, ej 14 Gudrun Mo ( C ), ledamot, ordförande 14 Bo Sjölin (MP), ledamot Curt Ekvall, ersättare,

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-09-27 Innehållsförteckning Ärende 71 Remiss Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära lägen... 134 2018-09-27 133 Plats och tid

Läs mer

Rybäcken 1, Kordalen 6 m fl Begäran om planbesked KS

Rybäcken 1, Kordalen 6 m fl Begäran om planbesked KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-09-13 272 Rybäcken 1, Kordalen 6 m fl Begäran om planbesked KS 2016-188 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 12 Kommunstyrelsens planutskott

VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 12 Kommunstyrelsens planutskott VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 12 Plats och tid Skogsbo, Baggensfjärden, 2015-05-13, 10.00 11:40. Beslutande Ledamöter Anders Gullander (FP) Monica Pettersson (M) Mikael Lindström (S) Malin

Läs mer

Ajournering 14.20-15.00

Ajournering 14.20-15.00 Tekniska nämnden 2010-08-31 Plats och tid Kommunstyrelsesalen 13.15-15.20 Ajournering 14.20-15.00 Beslutande Övriga deltagare Catrin Strömvall (S) Börje Blomkvist (S) Karl-Bertil Eklund (S) Hans Jansson

Läs mer

Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt. (AU 15) KS 2014-381

Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt. (AU 15) KS 2014-381 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-02-03 47 Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt. (AU 15) KS 2014-381 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Ahllöfsrummet, rådhuset 08.00-10.45. Carl-Erik Almskoug (OP A) Andreas Silversten (S) Mikael von Melsted (MP) Andreas Silversten, S

Ahllöfsrummet, rådhuset 08.00-10.45. Carl-Erik Almskoug (OP A) Andreas Silversten (S) Mikael von Melsted (MP) Andreas Silversten, S l ARBOGA KOMMUN Plats och tid Beslutande Ahllöfsrummet, rådhuset 08.00-10.45 Carl-Erik Almskoug (OP A) Andreas Silversten (S) Mikael von Melsted (MP) Övriga deltagare Bo Antonsson teknisk chef, Ulf Zackrisson

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Remiss av Naturvårdsverkets skrivelse Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära läge

Remiss av Naturvårdsverkets skrivelse Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära läge Remiss 1(5) Regeringskansliet m.remissvar@regeringskansliet.se Märta Alsén Planhandläggare 010 2233424 marta.alsen@lansstyrelsen.se m.naturmiljoenheten@regeringskansliet.se Remiss av Naturvårdsverkets

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 2 november 2018 kl. 08:00-08:30

Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 2 november 2018 kl. 08:00-08:30 1(7) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 2 november 2018 kl. 08:00-08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen 13:30 14:30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Torsten Johansson, ordförande Kent Lodesjö Ann-Charlotte Pihl-Larson Gunilla

Läs mer

Transformatorstation i Tyresö centrum, alternativ 2

Transformatorstation i Tyresö centrum, alternativ 2 Samhällsbyggnadsförvaltningen Mars 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt 2012KSM0812 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Transformatorstation i Tyresö centrum, alternativ 2 Del av Bollmora

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Ansökan om planbesked för Vrå 1:11 och Vrå 1:655, Knivsta Pastorat, rättelse av tidigare beslut KS-2017/629

Ansökan om planbesked för Vrå 1:11 och Vrå 1:655, Knivsta Pastorat, rättelse av tidigare beslut KS-2017/629 Kommunstyrelsens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2018-01-15 22 Ansökan om planbesked för Vrå 1:11 och Vrå 1:655, Knivsta Pastorat, rättelse av tidigare beslut KS-2017/629 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 26 augusti 2014, kl 08.00 11.15. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 26 augusti 2014, kl 08.00 11.15. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 26 augusti 2014, kl 08.00 11.15 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Christer Ahlén

Läs mer

Planbeskrivning. Upphävande av tomtindelningar i kvarteret Haken inom Nordantill i Norrköping ANTAGANDEHANDLING 1(11) tillhörande.

Planbeskrivning. Upphävande av tomtindelningar i kvarteret Haken inom Nordantill i Norrköping ANTAGANDEHANDLING 1(11) tillhörande. Planbeskrivning 1(11) tillhörande Upphävande av tomtindelningar i kvarteret Haken inom Nordantill i Norrköping den 8 mars 2019 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2019-05-14, 102 Laga kraft: 2019-06-17 sista

Läs mer

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24

Tekniska nämnden 2012-03-06 22-24 PROTOKOLL Tekniska nämnden 22-24 Tekniska nämnden Sida 2 Tekniska nämnden sammanträde den 6 mars 2012 22 Granskning, detaljplan för idrott m m vid Mjörngatan 23 Remiss plansamråd, bostäder vid Simmenäsvägen

Läs mer

Andreas Trygg (V) Rådhuset, Köping 2012-05-10 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Ola Saaw. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Andreas Trygg (V) Rådhuset, Köping 2012-05-10 ... ... Elizabeth Salomonsson. ... Ola Saaw. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 11.30 ande Elizabeth Salomonsson ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Ashley Andersson, Planarkitekt. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S)

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Ashley Andersson, Planarkitekt. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Protokoll 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, Kommunhuset, 2017-12-12, kl. 17.00 18.00 Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Ashley Andersson, Planarkitekt

Läs mer

Tekniska förvaltningen, , kl. 15:30-16:30

Tekniska förvaltningen, , kl. 15:30-16:30 SA1'1MANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid: Beslutande Ledamöter Tekniska förvaltningen,, kl. 15:30-16:30 Torsten Nilsson (M), ordförande Ulf Berggren (SD), 1 :e vice ordförande Benny Pctersson (S),

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14)

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14) Plats och tid Kommunhuset, planrummet kl. 13.00-14.30 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Louise Warnqvist (M) Elise Radanova

Läs mer

,,.,, <,(,'/i _,...-,w-,._.,c ' ''"'''''"h '''"'"''''''''''' Kicki Hedsh öm. Bevis l Anslag Justeringen hm tillkännagivits genom a11slag

,,.,, <,(,'/i _,...-,w-,._.,c ' '''''''h ''''''''''''''' Kicki Hedsh öm. Bevis l Anslag Justeringen hm tillkännagivits genom a11slag Tekniska nänmdens arbetsutskott Plats och tid Ahllöfsrummet kl. 8.30-12.00 2012-11-14 Beslutande Övriga deltagare Carl-Erik Almskoug (OPA) Kicki Hedsh öm (V) Mikael von Melsted (MP) Hans Svanqvist (M)

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-17 1 [9] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 18.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

Almskoug Carl-Erik (OPA)

Almskoug Carl-Erik (OPA) Kommunala trafiksäkerhetsrådet 2017-02-06 Plats och tid Högskolecentrum, Gunnarsrovägen 2 Arboga 18:00-20:30 Beslutande Almskoug Carl-Erik (OPA) Övriga deltagare Silversten Andreas (S) Edin Ulla, Arboga

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Klockan :15, Huangshan, Kommunhuset

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Klockan :15, Huangshan, Kommunhuset Kommunstyrelsen 2016-12-14 1 Tid och plats Klockan 17.00-17:15, Huangshan, Kommunhuset Beslutande Fredrik Nelander (S) Ordf. Carl-Uno Olsson (S) tjg ers. Alexandra Gustafsson (S) Fredrik Pettersson (S)

Läs mer

Per Landén Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Per Landén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Per Landén Kerstin Jinghede. Anders Cargerman. Per Landén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-06-01 Plats och tid Högskolecentrum hörsalen 13.15-15.50 Beslutande Övriga deltagare Anders Cargerman (L) ordförande Håkan Tomasson (M) 1:e vice ordförande Tommy Karlsson

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (19) Paragrafer 1-16

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (19) Paragrafer 1-16 1 (19) Paragrafer 1-16 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson

Läs mer

Lars-Eric Nilsson Lars Antonsson. Ingrid Noord-Silversten. Lars-Eric Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Lars-Eric Nilsson Lars Antonsson. Ingrid Noord-Silversten. Lars-Eric Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-11-19 Plats och tid Högskolecentrum, hörsalen kl. 13.15-14.55 Beslutande Övriga deltagare Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (S) Sune Gustavsson (OPA) Christina

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-12-07 Plats och tid 9.00-11.30 Beslutande Övriga deltagare Agneta Bode socialnämnden, Ulf Eriksson socialnämnden, Börje Blomkvist tekniska nämnden, Bo Magnusson SPRF, Sonja

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 102 Åtgärder för att komma ned i budget... 2 103 Granskningshandlingar avseende fördjupad översiktsplan för Gustafs tätort... 5 104 Granskning detaljplan för särskilt boende m.m. vid Prästgärdet... 4 1

Läs mer

Catrin Strömvall (s) Dan Karlsson (v) Anders Cargerman (fp)

Catrin Strömvall (s) Dan Karlsson (v) Anders Cargerman (fp) Tekniska nämndens arbetsutskott 2009-09-15 Plats och tid Ahllöfsrummet 8.30-11.00 Beslutande Övriga deltagare Catrin Strömvall (s) Dan Karlsson (v) Anders Cargerman (fp) Bo Antonsson teknisk chef, Lars-Gunnar

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Upphävande av del av detaljplan för Järnsjö Strand SAMRÅDSHANDLING. Dnr KS 2019/ del av Leverhögen 1:117

PLANBESKRIVNING. Upphävande av del av detaljplan för Järnsjö Strand SAMRÅDSHANDLING. Dnr KS 2019/ del av Leverhögen 1:117 Dnr KS 2019/53.20 INFOGA BILD/KARTA PLANBESKRIVNING Upphävande av del av detaljplan för Järnsjö Strand del av Leverhögen 1:117 Årjängs Kommun Värmlands Län SAMRÅDSHANDLING 20190410 Standardförfarande enligt

Läs mer

Remiss av Naturvårdsverkets skrivelse Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära läge (LIS).

Remiss av Naturvårdsverkets skrivelse Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna om landsbygdsutveckling i strandnära läge (LIS). YTTRANDE 1 (5) Avdelningen för tillsyn och prövning Hanna Lind 010-2240184 Regeringskansliet 103 33 Stockholm Remiss av Naturvårdsverkets skrivelse Uppdrag att se över och föreslå ändringar i reglerna

Läs mer

Ola Dahlström (FP) ordförande Kari Andersson (-) Ulf Åhs (S) Jens Eriksson (S)

Ola Dahlström (FP) ordförande Kari Andersson (-) Ulf Åhs (S) Jens Eriksson (S) 1(14) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-17.00 Beslutande Ola Dahlström (FP) ordförande Kari Andersson (-) Ulf Åhs (S) Jens Eriksson (S) Övriga närvarande Jan-Erik

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden 19 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 19 september

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 23 februari 2016 kl. 10:00-11:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 11-19 ande Mattias Adolfson (S) Ingemar Einarsson (C) Dzenita Abaza (S) Anders Andersson

Läs mer

Planbesked för del av Skrea 8:39. KS

Planbesked för del av Skrea 8:39. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2017-12-19 381 Planbesked för del av Skrea 8:39. KS 2017-398 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 24 november 2015,

Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 24 november 2015, PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 24 november 2015, 15.00 16.30 Björn Tolen (C), ordförande Kent Wallin (M), vice ordförande Eilert Karlsson (S) Maj-Britt

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-10-16 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-10-16 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-10-16 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv, kl. 9:00 11:00 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson

Läs mer

Motion om byggklara tomter utanför Falkenbergs tätort. (AU 38) KS 2014-349

Motion om byggklara tomter utanför Falkenbergs tätort. (AU 38) KS 2014-349 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-03-10 66 Motion om byggklara tomter utanför Falkenbergs tätort. (AU 38) KS 2014-349 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

Sven-Inge Eriksson (KD) 1:e vice ordförande Linn Brandström (M) 2:e vice ordförande Lars-Göran Kvist (S) tjänstgörande ersättare. Sven-Inge Eriksson

Sven-Inge Eriksson (KD) 1:e vice ordförande Linn Brandström (M) 2:e vice ordförande Lars-Göran Kvist (S) tjänstgörande ersättare. Sven-Inge Eriksson Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset Mariestad, lokal Hemön, 16 juni 2016, kl 14.00-14.50 Beslutande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) ordförande Sven-Inge Eriksson (KD) 1:e vice ordförande

Läs mer

Ordförande... Benny Augustsson (S) Peter Göthblad (FP) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Benny Augustsson (S) Peter Göthblad (FP) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2015-02-12 1 (9) Plats Rum 522, 4:e våning, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdagen den 12 februari Kl: 09:20 11:05 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Utsedd

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 157 Plats och tid Björnekullaskolan 18.00 19.25 Beslutande Ronny Sandberg (s) ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Gösta Hellman (m) Gunilla Karlsson (s) Gull-Britt Svensson (s) Lennart

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden 2019-01-22 Innehållsförteckning Ärende 1 Information till nämndens ledamöter och bildspel om förvaltningen... 2 2 Val av ersättare till fritids- och kulturnämndens presidium... 3 3 Val av representant

Läs mer

Ahllöfsrummet kl. 8.00-10.30. Carl-Erik Almskoug (OPA) Kicki Hedström (V) Mikael von Melsted (MP) Mikael von Melsted

Ahllöfsrummet kl. 8.00-10.30. Carl-Erik Almskoug (OPA) Kicki Hedström (V) Mikael von Melsted (MP) Mikael von Melsted ARBOGA KOMMUN Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Ahllöfsrummet kl. 8.00-10.30 Carl-Erik Almskoug (OPA) Kicki Hedström (V) Mikael von Melsted (MP) Teknisk chef Bo Antonsson, driftchef Henrik Syrjälä,

Läs mer

Gunnar Karlsson (C), Kungsör Carina Sjölund (M), Kungsör Förbundschef Thomas Åkesson Direktionssekreterare Lotta Alm

Gunnar Karlsson (C), Kungsör Carina Sjölund (M), Kungsör Förbundschef Thomas Åkesson Direktionssekreterare Lotta Alm Förbundsdirektion 2013-09-18 Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset i Kungsör kl.13.30-15.00 Beslutande Övriga deltagare Dan Avdic Karlsson (V) ordförande, Arboga Urban Dahlgren (S), Kungsör Ingolf

Läs mer

KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA

KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA Till miljö- och byggnämndens sammanträde Onsdagen den 11 juni 2008, kl. 14.00 Grums kommunhus, sammanträdesrummet Bruket Socialdemokratiska partigruppen har gruppmöte i

Läs mer

Detaljplan för Skrea 5:51 planavtal KS 2014-214

Detaljplan för Skrea 5:51 planavtal KS 2014-214 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-10-28 309 Detaljplan för Skrea 5:51 planavtal KS 2014-214 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Godkänna planavtal för detaljplanearbete

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Charlotte Wachtmeister (M), ordf. Karl-Erik Kruse (S) Lennart Pettersson (C)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Charlotte Wachtmeister (M), ordf. Karl-Erik Kruse (S) Lennart Pettersson (C) Tillväxt- och samhällsbyggnadsutskottet 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 13.30 15.35 Beslutande Charlotte Wachtmeister (M), ordf. Karl-Erik Kruse (S) Lennart Pettersson (C) Övriga deltagare Plan- och bygglovsarkitekt

Läs mer

Ronny Moström med Urban Dahlgren som ersättare. 40-47. Lotta Alm. Dan Karlsson. Ronny Moström. Västra Mälardalens Myndighetsförbund Förbundsdirektion

Ronny Moström med Urban Dahlgren som ersättare. 40-47. Lotta Alm. Dan Karlsson. Ronny Moström. Västra Mälardalens Myndighetsförbund Förbundsdirektion Förbundsdirektion 2012-04-18 Plats och tid Hörsalen, Högskolecentrum i Arboga kl. 14.00-15.00 Beslutande Övriga deltagare Dan Karlsson (V) ordförande, Arboga Gunilla A.Aurusell (S), vice ordförande, Kungsör

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-06-13

Kommunstyrelsen 2012-06-13 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-05-13, kl 1730-1930 Beslutande Kurt Wennberg, S Åke Johdet, S Anne Niska, S Johny Lantto, S Laila Mäki, S Maria Alldén,

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (-) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (-) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD) Plats och tid A-salen kl. 09:00-12:00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (-) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD) Tjänstgörande ersättare Berit Lind (S) Övriga närvarande

Läs mer

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8 Dnr

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8 Dnr Beslutsförslag 2014-05-12 Kommunstyrelseförvaltningen Stadsbyggnadskontoret Marie-Louise Svensson Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8 Dnr 2011-287

Läs mer

Försäljning av del av Sturestaden 3:1 till ARKOLU AB

Försäljning av del av Sturestaden 3:1 till ARKOLU AB ARBOGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2010-08-09 Blad 3 Ks 72 Au 84 Dnr 163/2010-253 Försäljning av del av Sturestaden 3:1 till ARKOLU AB Från tekniska nämnden har inkommit

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott, protokoll

Kommunstyrelsens planutskott, protokoll 1(8) Plats och tid Kommunhuset, rum Kävlinge, 5 september 2018, klockan 08.55-09.10 Beslutande ledamöter Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Se nästa sida Se nästa

Läs mer

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8. KS

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-08-12 167 Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8. KS 2011-287 KF Beslut

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheterna Centern 2 och 3 Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till förtätning med nya bostäder

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

Lena Träff (S) Jan-Erik Jansson (S) Annica Andersson, fritids- och kulturchef, och Pernilla Larsson sekreterare. Jan-Erik Jansson.

Lena Träff (S) Jan-Erik Jansson (S) Annica Andersson, fritids- och kulturchef, och Pernilla Larsson sekreterare. Jan-Erik Jansson. Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-25 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15- Beslutande Lena Träff (S) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson, fritids- och kulturchef,

Läs mer

Anders Cargerman (L) Ordförande Håkan Tomasson (M) Anna-Lena Rehnman (S)

Anders Cargerman (L) Ordförande Håkan Tomasson (M) Anna-Lena Rehnman (S) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2016-09-21 Plats och tid 08.30-11.20 Beslutande Anders Cargerman (L) Ordförande Håkan Tomasson (M) Anna-Lena Rehnman (S) Övriga deltagare Thomas Lindberg skolchef,

Läs mer

Miljö- och byggnämnden

Miljö- och byggnämnden 2016-05-23 1(6) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-23 kl. 13.00 14.30 Paragrafer 42-43, omedelbar justering Utses att justera Roland Johansson (M) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult,

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 929/2011 FASTIGHETERNA Kungsörnen 1 och Fyrfatet 1, PLANTERINGEN, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Mark- och exploateringsenheten, Helsingborgs stad, söker planändring för fastigheten

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Bostadsbyggnadsprogram Bostadsbyggnadsprogram 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås program

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

S T ART-PM. Kristineberg, etapp 2 PLANERING 2015 OMFATTANDE DEL AV BÄLLSTA 2:19 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. Sida 1 KS

S T ART-PM. Kristineberg, etapp 2 PLANERING 2015 OMFATTANDE DEL AV BÄLLSTA 2:19 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. Sida 1 KS KS 2015.024 2015.01.19 S T ART-PM PLANERING 2015 Kristineberg, etapp 2 OMFATTANDE DEL AV BÄLLSTA 2:19 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. EXPLOATERING SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN VALLENTUNA KOMMUN 186

Läs mer

Kommunkontoret onsdag 27 januari 2016 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret onsdag 27 januari 2016 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.30 12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Larry Tallroth (S) Sven Erik Eriksson (KD)

Läs mer

Utredning för Planbesked gällande del av Skå-Edeby 4:11 på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län

Utredning för Planbesked gällande del av Skå-Edeby 4:11 på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län PM 2019-01-18 Adam Nyman Planarkitekt 08-124 571 00 adam.nyman@ekero.se Utredning för Planbesked gällande del av Skå-Edeby 4:11 på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län Dnr PLAN.2018.1, KS18/177 Sammanfattning

Läs mer

VÄRMDÖ KOMMUN. Start-PM för Kolvik, Delområde K3. Start-PM 2014-03-26. Bakgrund. Dnr 11SPN/0304. Handläggare: Soroor Notash Tel: 08-570 476 74

VÄRMDÖ KOMMUN. Start-PM för Kolvik, Delområde K3. Start-PM 2014-03-26. Bakgrund. Dnr 11SPN/0304. Handläggare: Soroor Notash Tel: 08-570 476 74 VÄRMDÖ KOMMUN Start-PM 2014-03-26 Dnr 11SPN/0304 Handläggare: Soroor Notash Tel: 08-570 476 74 Start-PM för Kolvik, Delområde K3 Karta- utbyggnadsordning Översiktsplanen Figur 1. Översiktskarta. Bakgrund

Läs mer

Ansökan om planbesked för Särsta 58:1, Särsta 54:1 och Särsta 3:437, Knivsta Pastorat KS-2015/733

Ansökan om planbesked för Särsta 58:1, Särsta 54:1 och Särsta 3:437, Knivsta Pastorat KS-2015/733 Kommunstyrelsens arbetsutskott 18 Utdrag ur PROTOKOLL OJUSTERAT 2016-01-18 Ansökan om planbesked för Särsta 58:1, Särsta 54:1 och Särsta 3:437, Knivsta Pastorat KS-2015/733 Arbetsutskottets förslag till

Läs mer

Marianne Ström (fp) Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Thomas Nyvell (mp)

Marianne Ström (fp) Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Thomas Nyvell (mp) BYGGNADSNÄMNDEN 2014-05-06 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3 rum 611. Kl. 15.00 16.30. Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-04-27

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-04-27 1(10) Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, sammanträdesrum B-huset plan 1, kl 10.00-11.55 Beslutande Catrine Ek (MP), ordförande Harry Bouveng (M) Daniel Adborn (FP) Thomas Johansson (S) Övriga närvarande

Läs mer

Planbesked för fastigheten Tranan 4

Planbesked för fastigheten Tranan 4 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare 2017-09-04 KS 2017/0704 Kommunstyrelsens planutskott Planbesked för fastigheten Tranan 4 Förslag till beslut Kommunstyrelsens planutskott beslutar att detaljplanearbete ska

Läs mer

Ansökan om planbesked för Knivsta-Tarv 1:24, Kommunfastigheter i Knivsta AB KS-2016/186

Ansökan om planbesked för Knivsta-Tarv 1:24, Kommunfastigheter i Knivsta AB KS-2016/186 Kommunstyrelsens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2016-05-10 106 Ansökan om planbesked för Knivsta-Tarv 1:24, Kommunfastigheter i Knivsta AB KS-2016/186 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp)

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-08-27 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge START-PM Uppdrag Författare Dnr Sida Vinkelhaken 2 Annelie Mellin SBN 2016/110-20 Sida 1 av 7 Innehåll 1. Uppdragsbeskrivning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2

Läs mer