EUROPEISKA KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FÖR KOMMUNIKATION FÖRSLAGSINFORDRAN COMM/STO/ED/ FRÅGOR och SVAR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "EUROPEISKA KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FÖR KOMMUNIKATION FÖRSLAGSINFORDRAN COMM/STO/ED/ FRÅGOR och SVAR"

Transkript

1 Ref. Ares(2017) /08/2017 EUROPEISKA KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FÖR KOMMUNIKATION Representationen i Sverige FÖRSLAGSINFORDRAN COMM/STO/ED/ FRÅGOR och SVAR Slutlig version: 25 augusti Är det riktigt att det ska vara röd understruken text i fälten där vi ska skriva i ansökningsblanketten? Vänligen stäng "Spåra ändringar" (Track Changes) som du hitter under fliken "Granska" (Review) i Word-programmet. 2. Jag undrar om handlingarna under 3.1 och 3.2 i ansökningsformuläret även ska bifogas för sökanden som är offentliga organ? Ja, även sökanden som är offentliga organ ska bifoga handlingarna enligt punkt 6.1 i förslagsinfordran, nämligen - en kopia av stadgar, eller - en kopia av ett officiellt intyg att sökanden är lagenligt bildad och registrerad. 3. Vi arbetar mycket med skolor och gör många föreläsningar, presentationer och rollspel i klassrummen varje år. Dessa är vanligen minuter långa och antalet deltagande elever och lärare kan vara mellan 20 och 75 ungefär. I nuvarande programperiod är dessa aktiviteter lätta att ansöka om och redovisa i modul 7B. Men hur gör vi i den nya ansökan? Hur många klassrumsbesök (eller tid och antal deltagare) krävs det för att kunna räkna dessa till ett anordnande av evenemang? Till skillnad mot den aktuella programperioden ( ) finns det inga krav för programperioden vad gäller antal evenemang eller evenemangets längd och antal deltagare. Det är upp till er att bestämma hur många klassrumbesök som krävs när ni väljer inslaget "Anordnade av evenemang" en gång eller fler, med beaktande av att omfattningen av aktiviteterna under valda inslag ska stå i proportion till bidragsbeloppet (se avsnitt 2.3 i förslagsinfordran). Om ni väljer detta inslag en gång, kan det exempelvis avse - ett stort evenemang med inbjudna föreläsare i samband med en viss temadag, - ett rollspel som omfattar flera klassrumbesök som förberedelse, eller - flera presentationer gjorda av Europa direkts ansvarig i olika klassrum och skolor m.m.

2 Ni kan välja inslaget upp till fyra gånger, förutsatt att inte det högsta årliga verksamhetsbidraget överskrivs, med en ny motivering för varje gång ni väljer det, som till exempel avser - ett annat område i er region, - en annan tidsperiod (skoltermin eller specifika månader), eller - ett annat ämne eller tema för era föreläsningar och presentationer m.m. När ni skriver ansökan är det viktigt att ange målgruppen (inkl. elevernas ålder) samt vilka skolor som ni vill samarbeta med. 4. Nu har jag kollat igenom ansökan för Om jag förstår den rätt så finns inte föreläsningar (tidigare 7B) med på samma sätt som tidigare eller räknas det inom anordnande av evenemang? Var står det om minimiantal deltagare och timmar? Eller finns det inga krav på det längre? Anordnande av evenemang låter för mig som gamla 7C och deltagande i evenemang som gamla 7A. Verkar ju vara ett större evenemang då summan är på 2400 euro. Eller skulle man kunna ha flera föreläsningar som tillsammans räknas som ett evenemang? Enligt punkt i förslagsinfordran innebär "Anordnande av evenemang" att ett eller flera evenemang anordnas. Det görs ingen skillnad mellan större och mindre evenemang i den nya programperioden. Det är upp till er att bestämma hur många och hur stora evenemang ni vill anordna för varje gång ni väljer detta inslag, med beaktande av att omfattningen av aktiviteterna under valda inslag ska stå i proportion till bidragsbeloppet. Se även svaret till fråga Inom den grundläggande informationsverksamheten står att man ska ha en uppdaterad webbplats (eller webbsida). Innebär det att vi här kan räkna in vår Facebook-sida, som vi ju uppdaterar kontinuerligt? Vilket vi inte gör med hemsidan, som är mer statisk. Kan nämligen inte se att man söker för sociala medier (tidigare M3), utan att det ingår i den ordinarie informationsverksamheten. Stämmer det? Till skillnad mot den aktuella programperioden ( ) finns det inga specifika moduler för webbplats och sociala medier samt lokala medier. Däremot ingår det alla i den grundläggande informationsverksamheten som beskrivs i punkt i förslagsinfordran. En Facebook-sida kan räknas som sociala medier men inte som en webbplats (eller webbsida). 6. Ska vi lämna in bilaga 2 "Mall för ramavtal om partnerskap" samt dess bilagor tillsammans med ansökan? Dessa dokument ska inte lämnas in nu men de finns bara för kännedom. Alla styrkande handlingar som ska lämnas in med ansökan står i förslagsinfordran och på checklistan på sista sidan i ansökningsformuläret. Se även svaret till fråga 2.

3 7. Jag undrar lite över rutan där man ska uppge bemyndigad företrädare. Det finns 3 i vår organisation. Spelar det någon roll ifall jag skriver alla 3 tillsammans eller borde jag göra 3 likadana rutor, en för varje? Eller ska jag bara uppge en? Alla som är behöriga att underteckna avtalen måste anges i punkt 1.4 i ansökningsformuläret. Det är kanske mer praktiskt att göra fler likadana rutor. 8. Det står att man ska bifoga styrkande handlingar över verksamhetsansvariges kvalifikationer, t.ex. ett intyg om relevant arbetslivserfarenhet eller ett rekommendationsbrev. Arbetslivserfarenheten framgår ju av den meritförteckning/ CV man bifogar ansökan, räcker inte denna? Nej, dessa är två olika styrkande handlingar. Meritförteckningen/CV är något som Europa direkt-kontorets ansvarige/gruppledare samt gruppmedlemmar kan skriva själva. Ett intyg om relevant erfarenhet eller ett rekommendationsbrev är däremot undertecknat av en arbetsgivare. 9. Ska man lämna in en ny ansökan varje år eller är det bara kommunikationsplanen som ska lämnas in varje år, efter det första året? Ansökan för förslagsinfordran ska endast lämnas in en gång inkl. en treårig strategi och en årlig kommunikationsplan för första året (2018). För vart och ett av de följande åren (2019 och 2020) ska en årlig kommunikationsplan lämnas in efter inbjudan från Europeiska kommissionens representation i Sverige. Se avsnitt 2.2 i förslagsinfordran. 10. Ska anordnande av evenemang och deltagande i evenemang utvärderas på något sätt, med ex enkäter? D.v.s. ska en årlig utvärderingsrapport göras som tidigare? Enligt punkt i förslagsinfordran ingår i den grundläggande informationsverksamheten att använda ett användarenkätverktyg från Europeiska kommissionen för att utvärdera kontorens verksamhet (evenemang och andra aktiviteter, i tillämpliga fall). 11. Vår fråga är om ett Europa direkt-kontor även kan vända sig mot näringslivet i vår kommun och våra grannkommuner? För att informera dem om hur EU fungerar, rådgivning vid internationalisering, vilka stödmöjligheter som finns etc. Eller ska kontoren enbart vända sig mot allmänheten? Ett Europa direkt-kontor ska anordna evenemang och använda olika kommunikationsverktyg för att nå allmänheten på lokal och regional nivå, antingen direkt eller indirekt genom relevanta informationsförmedlare och intressenter (se avsnitt 2.1 i förslagsinfordran). Därför kan ett Europa direkt-kontor ha en specifik målgrupp, t.ex. näringslivet. 12. Vem ska lämna in en meritförteckning? Vilken typ av meritförteckning önskar ni för den/de som jobbar på ett Europa direkt-kontor? Vi har tidigare använt mallen för Europass.

4 Vi önskar en meritförteckning för Europa direkt-kontorets chef (dvs. ansvarige eller gruppledare) samt för varje gruppmedlem om inte bara en person leder hela verksamheten (se fotnot 16 i förslagsinfordran). Ni kan gärna använda Europass eller ett helt annat dokument där personernas kvalifikationer framgår samt en detaljerad beskrivning av deras respektive arbetsuppgifter och ansvarsområden. Europass finns på följande webbsida: Jag har lite funderingar kring Besökskontor. Vad är det för information som behöver registreras kring besökare? I dagsläget skriver vi ner antal besök vi har per månad och vilket ämne frågan/besöket hade. Med särskilt personal som endast tar emot besökarna, vad innebär det? Är det något verksamhetsansvarig kan göra som en del av sitt arbete? Måste öppettiderna vara exakta eller kan de ändras beroende på besök som kontoret gör i andra delar av sitt upptagningsområde (så länge det inte påverkar minitiden på 20h/vecka)? Om ett besökskontor ansöks ska det ge ett tydligt mervärde. All information kring besökare måste registreras för statistiska själ, detta på grund av att Europeiska kommissionens representation i Sverige behöver veta exakta siffror på bl.a. antal besökare, åldersgrupper, yrkestitlar och organisationer. I månadsrapporten som ska lämnas till representationen måste alla besökarnas frågor och tillhörande svar beskrivas. Öppentiderna måste vara exakta och kan inte ändras när andra aktiviteter äger rum eller när verksamhetsansvarig inte kan vara på plats. Därför måste besökskontoret ha särskild personal som ansvarar för att ta emot besökare under de utsatta öppentiderna. 14. Jag har en fråga angående Förslagsinfordran. Som jag har förstått det så är stadgarna och det officiella intyget är alternativa och alltså behöver bara en av dem bifogas ansökan. Jag har beställt ett bevis om tilldelat organisationsnummer från Statistiska centralbyrån där det framgår att vi är en kommun och vad vårt organisationsnummer är. Kan detta användas som ett officiellt intyg? Du har förstått rätt (se även svaret till fråga 2). Kommuner registreras och tilldelas ett organisationsnummer av Statistiska centralbyrån och därför kan deras handlingar användas i det här fallet. Enligt Skatteverkets webbsida tilldelas organisationsnummer av den myndighet som registrerar den juridiska personen när den bildas eller när det annars finns anledning att införa organisationen i myndighetens register. 15. Jag undrar över kommunikationsplan 2018 och anordnade av aktiviteter. Det står bland annat att program och datum ska beskrivas. Om datum och program ej är satt ännu men det är klart att aktiviteten kommer att bli av och mer eller mindre programmet, räcker det att man skriver det man vet säkert (t.ex. månad)? Alternativt, om datumet ändras kan man skicka in en ändring / ett yttrande om ändring och få den godkänd? Ju mer exakt kommunikationsplanen är desto bättre är det för utvärderingen. I vissa fall kan veckan eller månaden vara tillräcklig. En begäran om förändring i verksamhetsplanen under året bör motiveras och skickas till representationen för godkännande i förväg. Representationen kommer att granska alla begäranden från fall till fall.

5 16. Jag ska beräkna budgeten för ansökan 2018 och jag undrar vad som räknas som egna medel i samfinansieringen? Exempelvis kostnader för kontor och möteslokaler, löner, räknas det som egna medel? Alla dessa kostnader räknas som egna medel. Enligt punkt 11.3 i förslagsinfordran får samfinansiering inte omfatta naturabidrag från tredje part. 17. Vi har förstås faxar i kommunen, men jag vet inte hur de fungerar, och de enda som de används till idag är sekretessbelagda ärenden. Är det nödvändigt att ange faxnummer i alla fall? Det är inte nödvändigt att ange ett faxnummer som inte används. 18. Vi vet ej vad En kopia av ett officiellt intyg att sökanden är lagenligt bildad och registrerad eller kopia av stadgar kan vara för dokument. Är dokumentet RÄTTSLIG FORM samma sak som En kopia av ett officiellt intyg att sökanden är lagenligt bildad och registrerad? Enligt avsnitt 6.1 i förslagsinfordran behövs dessa dokument för att bedöma om sökanden är berättigad till verksamhetsbidrag från EU-kommissionen. Ett officiellt intyg kan vara exempelvis momsregistrering eller ett bevis om tilldelat organisationsnummer (se även svaret till fråga 14). Detta dokument kan också bifogas i formuläret för rättssubjekt ( RÄTTSLIG FORM ) som måste laddas ner från länken i avsnitt 1.1 i ansökningsformuläret och fyllas i enligt instruktionerna. 19. Checklista för sökande: Räcker det att vi med en kommun som värdorganisation använder oss av dokumentet RÄTTSLIG FORM? På checklistan står det även att kopia på stadgarna / kopia på officiellt intyg ska bifogas men det gäller väl endast organisationer och ej kommuner? Nej, det räcker inte. Alla organisationer även kommuner ska lämna in samma typ av handlingar med ansökan. Se svaren till frågor 2, 14 och I avsnitt IV i ansökningsformuläret, om vi svarar nej under: SÖKT OCH/ELLER PÅGÅENDE EU-FINANSIERING, ska vi då fylla i: SÖKTA ELLER BEVILJADE BIDRAG OCH ANNAN EU-FINANSIERING? Om vi ska fylla i ovanstående ändå: Är detta enbart där vi själva sökt eller även projekt som vi är med i? Om ni svarar nej ska ni inte fylla i tabellen. Ni ska endast fylla i den om ni redan fått eller ansökt om finansiering från EU för samma åtgärd, del av samma åtgärd eller dess administration (s.k. administrationsbidrag). Detta gäller både projekt som er organisation själv ansökt om finansiering för och projekt som er organisation är med i. Se även svaret till fråga 21. Att vara ett Europa-direkt kontor beaktas inte som samma åtgärd eftersom det inte är möjligt att få annan finansiering utanför den nuvarande förslagsinfordran. Samma åtgärd betyder att genomföra kommunikationsaktiviteter av en viss karaktär som beskrivs i förslagsinfordran och är föreslagna av sökanden i ansökan. Till exempel:

6 - Om en organisation som vill driva ett Europa direkt-kontor får EU-finansiering för att digitalisera dess arkiv som en del av Europeana, är detta EU-finansiering men inte samma åtgärd eller del av samma åtgärd och behöver inte anges. - Om en organisation som vill driva ett Europa-direkt kontor får bidrag från Europaparlamentet för att arrangera offentliga debatter med besökande ledamöter, är detta EU-finansiering för samma åtgärd, samma typ eller del av samma åtgärd och ska anges. - Om en organisation som vill driva ett Europa-direkt kontor får administrationsbidrag från programmet Europe4Citizens, är detta EU-finansiering för administrationen av organisationen och ska anges. 21. Finansiering från EU: Under punkt 1. så har ingen på kommunen sökt EU-medel för samma åtgärd för samma budgetår (antar att ni menar budgetår 2018?). Men ser man i tabellen (punkt 1.1) så känns det som att man bör fylla i samtliga ansökningar och beviljade bidrag under 2017 (eller ), gäller det samtliga enheter i kommunen? Under punkt 1.1 menar vi budgetår I tabellen bör man fylla i uppgifter om alla ansökningar och beviljade bidrag sedan 2016 för samma åtgärd (se även svaret till fråga 20). Detta gäller samtliga enheter i er organisation. 22. Annan extern finansiering: Om vi som redan befintligt Europa direkt-kontor har fått bidrag från en region för 2017 ska vi kryssa i ja på 2.1 eller är det för budgetår 2018 ni menar? I så fall antar vi att vi ska kryssa i ja på 2.2 istället. Vill bara få det förtydligat. Under punkter 2.1 och 2.2 menar vi budgetår Om en annan extern finansiering är bekräftad ska ni kryssa JA i Om den inte är bekräftad ännu men ni har begärt eller ansökt och väntar på bekräftelse på sådan finansiering ska ni kryssa JA i 2.2 och fylla i tabellen nedan. 23. Bilaga A Preliminär budget: Om jag skulle fylla i ansökan så att den begärda budgeten överskrider maxbelopp kommer då min ansökan underkännas eller är det så att maxbelopp då betalas ut och övriga kostnader får vårt kontor stå för själva? Om jag fyller i de delar jag vet att vårt kontor kommer genomföra så hamnar jag på ca 300 euro över maxbelopp. Är det då bättre att stryka t.ex. Informationsmaterial och hamna ca 300 euro under maxbelopp? Det högsta årliga verksamhetsbidraget bör respekteras samt engångsbelopp för varje inslag enligt punkt i förslagsinfordran. Om ni vill genomföra fler aktiviteter som skulle överskrida maxbeloppet då får ni endast använda er egen samfinansiering. En sådan aktivitet ska inte beaktas eller utvärderas som del av er ansökan. 24. Får kontoret göra mer än det som ansöks om förutsatt att det som i förväg utlovats genomförs? Som exempel, jag har i dagsläget inte fyllt i någonting under deltagande i evenemang p.g.a. att vi redan uppnått maxbelopp men vet att kontoret kommer delta i

7 minst 2 mässor under år Kan jag lämna den rutan helt tom och ändå delta i mässorna eller behöver jag fylla i den rutan minst en gång för att få delta? Kommer jag kunna redovisa detta deltagande utan att ha rapporterat in dem i verksamhetsplanen? Eller till exempel trycka informationsmaterial utan att i förväg registrera detta? Ansökan gäller endast aktiviteter i en kommunikationsplan som genomförs med bidraget från EU-kommissionen samt samfinansiering. Andra aktiviteter som genomförs endast med er egen samfinansiering kan rapporteras som sådana i rapportering men de inte är del av den här ansökan. Se även svaret till fråga Det finns flera representanter som har behörighet att underteckna detta avtal från vår kommun. Krävs underskrifter från samtliga representanter eller räcker det med en eller två av dessa? Det beror på hur många och vilka representanter måste underteckna för att avtalet ska vara giltigt. Ni måste läsa er egna stadgar för att få fram denna information och även följa dem. 26. Stämmer det att samtliga sökande ska fylla i bilaga B Försäkran på heder och samvete? Vi är osäkra på hur vi ska fylla i formuläret som en offentlig myndighet, kan ni förtydliga följande: Ska namnet på Europa direkt-kontoret skrivas efter texten...föreliggande försäkran på följande enheters vägnar samt...härmed följande försäkran avseende enheten...? Försäkran på heder och samvete (bilaga B) ska undertecknas och bifogas (se även Checklista för sökande). Nej, Europa direkt-kontorets namn ska inte anges i detta dokument utan bara den enhet som är juridisk person och önskar vara värdorganisation. Om det inte endast är en enhet som lämnar in ansökan, så ska övriga enheters namn också anges efter texten inom hakparenteser, annars kan man stryka den. 27. Är Europa direkt-kontorets ansvarig är en heltidtjänst? Till skillnad mot den aktuella programperioden ( ) är det inte längre relevant för programperioden om Europa direkt-kontorets ansvarig/gruppledare ska arbeta hel- eller deltid. EU-kommissionen vill att alla aktiviteter ska genomföras enligt kommunikationsplanen och det spelar ingen roll om det finns en eller fler personer som arbetar i Europa direkt-kontoret och om det är en heltidtjänst eller inte, även om bara en person leder hela verksamheten. Sökande måste naturligtvis följa alla bestämmelser inom arbetsrätten. Se även svaret till fråga 12.

MALL FÖR ÅRLIG KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR 2019 OCH

MALL FÖR ÅRLIG KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR 2019 OCH Bilaga VIII a Mall för Europa direkt-kontorets årlig kommunikationsplan MALL FÖR ÅRLIG KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR 2019 OCH 2020 1 Denna mall har utarbetats i informationssyfte. Ett webbaserat rapporteringsverktyg

Läs mer

BILAGA I VERKSAMHETSPLAN

BILAGA I VERKSAMHETSPLAN EUROPEISKA KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FÖR KOMMUNIKATION Representationen i Sverige BILAGA I VERKSAMHETSPLAN RAMAVTAL om PARTNERSKAP nummer [ ] 1. Uppdrag och övergripande mål Europa direkt-kontoren

Läs mer

EUROPEISKA KOMMISSIONEN REPRESENTATIONSKONTOR I MEDLEMSSTATERNA BILAGA A.2 SÄRSKILT AVTAL NR./.. OM VERKSAMHETSBIDRAG

EUROPEISKA KOMMISSIONEN REPRESENTATIONSKONTOR I MEDLEMSSTATERNA BILAGA A.2 SÄRSKILT AVTAL NR./.. OM VERKSAMHETSBIDRAG EUROPEISKA KOMMISSIONEN REPRESENTATIONSKONTOR I MEDLEMSSTATERNA Helsingfors BILAGA A.2 SÄRSKILT AVTAL NR./.. OM VERKSAMHETSBIDRAG Detta särskilda bidragsavtal (nedan kallat avtalet) ingås mellan Europeiska

Läs mer

RAMAVTAL OM PARTNERSKAP

RAMAVTAL OM PARTNERSKAP EUROPEISKA KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FÖR KOMMUNIKATION Representationen i Sverige RAMAVTAL OM PARTNERSKAP AVTAL NUMMER [ ] Detta ramavtal om partnerskap (nedan kallat ramavtalet) ingås mellan å

Läs mer

Bidrag Ansökningsblankett för föreningar, stiftelser, privata företag och enskilda m.fl.

Bidrag Ansökningsblankett för föreningar, stiftelser, privata företag och enskilda m.fl. Bidrag Ansökningsblankett för föreningar, stiftelser, privata företag och enskilda m.fl. 1. Kontaktuppgifter Organisationsnummer alt. personnummer Postadress Besöksadress Kommun Län Eventuellt faxnummer

Läs mer

Förhandsvisning webblankett

Förhandsvisning webblankett Dokumentbeteckning 2015-10-27 1(20) Regler och behörighet Statsbidrag Förhandsvisning webblankett Välkommen att ansöka om statsbidrag för 2016 och 2017 till kvinno- och tjejjourer. Ansökan ska ha kommit

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer 2019-07-30 Dnr 9.1-22898/2019 1(7) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer Regeringen har gett Socialstyrelsen

Läs mer

R Kvinno- och tjejjourer

R Kvinno- och tjejjourer R90063-2 Kvinno- och tjejjourer 2017-2018 1 Välkommen att ansöka om statsbidrag för 2017 och 2018 till kvinno- och tjejjourer. Ansökan ska ha kommit in till Socialstyrelsen senast den 1 oktober 2016. Så

Läs mer

Europe a n Com m ission Youth in Action E-form 2012 Guidelines

Europe a n Com m ission Youth in Action E-form 2012 Guidelines Europe a n Com m ission Youth in Action E-form 2012 Guidelines ecdc. eu I. Inledning Sedan september 2011 används onlineansökningsformulär inom programmet Ung och Aktiv i Europa. Den projektansvarige som

Läs mer

YTTERLIGARE URVAL AV PARTER SOM KAN FUNGERA SOM EUROPA DIREKT-INFORMATIONSKONTOR I SVERIGE

YTTERLIGARE URVAL AV PARTER SOM KAN FUNGERA SOM EUROPA DIREKT-INFORMATIONSKONTOR I SVERIGE Ref. Ares(2018)1264880-07/03/2018 EUROPEISKA KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FÖR KOMMUNIKATION Representationen i Sverige FÖRSLAGSINFORDRAN COMM/STO/ED/2018-2020/REG YTTERLIGARE URVAL AV PARTER SOM KAN

Läs mer

8 Registrera sig för en inbjudan

8 Registrera sig för en inbjudan 8 Registrera sig för en inbjudan För att formellt få delta i en inbjudan måste du registrera dig för denna. Du måste då ange vissa uppgifter om ditt företag. Om du vill delta i en inbjudan i egenskap av

Läs mer

Så här använder du handboken

Så här använder du handboken Så här använder du handboken I denna handbok beskrivs steg för steg hur du ansöker om en licens för EUmiljömärket i enlighet med gällande krav. Följande symboler används genomgående: = Viktig information.

Läs mer

BILAGA V TILL ANBUDSINFORDRAN FÖRTECKNING ÖVER DOKUMENT SOM SKA BIFOGAS MED REFERENS TILL URVALSKRITERIERNA

BILAGA V TILL ANBUDSINFORDRAN FÖRTECKNING ÖVER DOKUMENT SOM SKA BIFOGAS MED REFERENS TILL URVALSKRITERIERNA BILAGA V TILL ANBUDSINFORDRAN Anbudsinfordran nr PO/2014-2/STO FÖRTECKNING ÖVER DOKUMENT SOM SKA BIFOGAS MED REFERENS TILL URVALSKRITERIERNA Varje fält i kolumnen "Hänvisning till bifogade dokument" i

Läs mer

Instruktioner för revidering av beviljat statsbidrag för fjärde tekniskt år 2018

Instruktioner för revidering av beviljat statsbidrag för fjärde tekniskt år 2018 Instruktioner för revidering av beviljat statsbidrag för fjärde tekniskt år 2018 Revideringen är öppen 1 maj 1 juni 2018 Från och med 2018 är det möjligt att under perioden 1 maj-1 juni ansöka om revidering

Läs mer

Nikolaos TSIAMIS Europa Direkt-nätverkssamordnare. Europa Direkt-nätverk EU på lokal och regional nivå

Nikolaos TSIAMIS Europa Direkt-nätverkssamordnare. Europa Direkt-nätverk EU på lokal och regional nivå Nikolaos TSIAMIS Europa Direkt-nätverkssamordnare Europa Direkt-nätverk EU på lokal och regional nivå Europa Direkt-nätverk För att informera lokalt ute i landet har EU-kommissionen byggt upp i alla 28

Läs mer

Vara en träffpunkt: ange öppettider och beräknat genomsnittligt antal besökare/ öppethållandetillfällen.

Vara en träffpunkt: ange öppettider och beräknat genomsnittligt antal besökare/ öppethållandetillfällen. OMSORGSNÄMNDEN Ansökan om bidrag för sociala föreningar 2017 Anvisningar Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för sociala föreningar. Redogör för den planerade verksamheten så att beskrivningen

Läs mer

Anvisningar för webblanketten. Ansökan om statsbidrag för 2017 och 2018 till kvinno- och tjejjourer

Anvisningar för webblanketten. Ansökan om statsbidrag för 2017 och 2018 till kvinno- och tjejjourer 2016-07-01 Dnr 9.1 12655/2016 1(8) Anvisningar för webblanketten. Ansökan om statsbidrag för 2017 och 2018 till kvinno- och tjejjourer Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att under 2017 och 2018

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Anläggningsprojekt - Skottramp

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Anläggningsprojekt - Skottramp Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Anläggningsprojekt - Skottramp 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste

Läs mer

Hur söker man? Anvisningar för ansökan i e-kanalen

Hur söker man? Anvisningar för ansökan i e-kanalen Hur söker man? Anvisningar för ansökan i e-kanalen Ansökan ska innehålla Ett tydligt formulerat syfte. En beskrivning hur väl det sökta projekt svarar mot utlysningens inriktning och mål. Mätbara mål som

Läs mer

Fliken som ska användas heter Idrottsmedel. Klicka på fliken.

Fliken som ska användas heter Idrottsmedel. Klicka på fliken. 2017 Skaffa behörigheter för att söka dessa är Ordförande, Kassör och Idrottslyftsansvarig firmatecknare Dessa tilldelas av administratören på personnivå Läs gärna vår hemsida http://wwwflygsportse/verksamhet//

Läs mer

Hos omsorgsnämnden kan du söka bidrag för verksamhetsområdena stöd och service för funktionsnedsatta och socialpsykiatri.

Hos omsorgsnämnden kan du söka bidrag för verksamhetsområdena stöd och service för funktionsnedsatta och socialpsykiatri. OMSORGSNÄMNDEN Ansökan om bidrag för sociala föreningar 2019 Anvisningar Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för sociala föreningar. Hos omsorgsnämnden kan du söka bidrag för verksamhetsområdena

Läs mer

Anvisning om att fylla i ansökan om säkerhetsutredning av person

Anvisning om att fylla i ansökan om säkerhetsutredning av person 1 Anvisning om att fylla i ansökan om säkerhetsutredning av person Syftet med denna anvisning är att göra det lättare att fylla i en ansökan om säkerhetsutredning av person. Se till att ansökan om säkerhetsutredning

Läs mer

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN Ansökan kan delvis fyllas i elektroniskt men måste skrivas ut för underskrift. Efterfrågade uppgifter och intyg ska biläggas ansökan. Ansökan med

Läs mer

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6)

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) Rundvirkesstiftelsen Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) På den här blanketten ansöker du om stöd från Rundvirkesstiftelsen. Rundvirkesstiftelsen har som ändamål att stödja verksamhet som är

Läs mer

Vägledning för särskilt förordnad förmyndare (förordnad av domstol): Årsräkning/sluträkning

Vägledning för särskilt förordnad förmyndare (förordnad av domstol): Årsräkning/sluträkning Vägledning för särskilt förordnad förmyndare (förordnad av domstol): Årsräkning/sluträkning Senast uppdaterad 2016-11-23 Uppdaterad version finns på www.kungalv.se ADRESS Stadshuset 442 81 Kungälv TELEFON

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste du skriva i ditt

Läs mer

Grundtvig workshops. Vad kan man göra? Genom programmet får personer från olika länder möjlighet att utbyta erfarenheter och stärka sin kompetens.

Grundtvig workshops. Vad kan man göra? Genom programmet får personer från olika länder möjlighet att utbyta erfarenheter och stärka sin kompetens. Grundtvig Workshops Grundtvig Workshops Grundtvig workshops För vem? Grundtvig workshops vänder sig till lärare och personal som arbetar med vuxnas lärande inom läskunnighet och räknefärdighet, samt till

Läs mer

ANSÖKNINGSFORMULÄR. UPPHANDLANDE MYNDIGHET: Europeiska unionens domstol

ANSÖKNINGSFORMULÄR. UPPHANDLANDE MYNDIGHET: Europeiska unionens domstol ANSÖKNINGSFORMULÄR SELEKTIVT FÖRFARANDE FÖR FÖLJANDE UPPHANDLING AV TJÄNSTER: Ramavtal för översättning av juridiska texter från vissa av Europeiska unionens officiella språk till svenska (2017) UPPHANDLANDE

Läs mer

Anvisning till blanketten Förberedande stöd inom Lokalt ledd utveckling ansökan om stöd för att ta fram en utvecklingsstrategi

Anvisning till blanketten Förberedande stöd inom Lokalt ledd utveckling ansökan om stöd för att ta fram en utvecklingsstrategi Anvisning till blanketten Förberedande stöd inom Lokalt ledd utveckling ansökan om stöd för att ta fram en utvecklingsstrategi Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du för att söka förberedande

Läs mer

Europa Direkt nätverk EU på lokal och regional nivå. Katarina ARESKOUG MASCARENHAS Chef för EU-kommissionen i Sverige

Europa Direkt nätverk EU på lokal och regional nivå. Katarina ARESKOUG MASCARENHAS Chef för EU-kommissionen i Sverige EU på lokal och regional nivå Katarina ARESKOUG MASCARENHAS Chef för EU-kommissionen i Sverige Syftet med EDIC Nätverket av Europa Direkt informationskontor (EDIC) är sedan 2005 ett av EU:s viktigaste

Läs mer

Vägledning för ansökan i E-kanalen

Vägledning för ansökan i E-kanalen Vägledning för ansökan i E-kanalen Bakgrund och syfte med mallen Syftet med denna mall är att underlätta för er som söker stöd från utlysningen Energi- och klimatomställning i offentlig sektor-från kunskap

Läs mer

KREATIVA EUROPA ( ) Delprogrammet Kultur. Inbjudan att lämna förslag:

KREATIVA EUROPA ( ) Delprogrammet Kultur. Inbjudan att lämna förslag: KREATIVA EUROPA (2014 2020) Delprogrammet Kultur Inbjudan att lämna förslag: Inbjudan att lämna förslag Eacea 34/2018: Stöd till europeiska samarbetsprojekt 2019 VARNING: Denna inbjudan att lämna förslag

Läs mer

Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för föreningar och organisationer.

Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för föreningar och organisationer. Ansökan om äldrenämndens bidrag till föreningar 2019 Anvisningar Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för föreningar och organisationer. Redogör för den planerade verksamheten så att beskrivningen

Läs mer

Ansökan om äldrenämndens bidrag till föreningar 2020

Ansökan om äldrenämndens bidrag till föreningar 2020 Sida 1 (7) Ansökan om äldrenämndens bidrag till föreningar 2020 Läs anvisningarna på sista sidan innan du fyller i blanketten. Sökande förening/organisation Föreningens/organisationens namn Organisationsnummer

Läs mer

REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår. Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen

REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår. Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen REDOVISNING AV SCOUTVERKSAMHET i patrull, avdelning, och kår 2008 Så här gör ni! Illustration: Magnus Frederiksen Vad är en lokalavdelning? Ungdomsstyrelsen* använder sig av begreppet lokalavdelning för

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Utvecklingsavdelningen 2013-10-25 Dnr 2013:422 1 (5) Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Det här dokumentet innehåller information för organisationer

Läs mer

Ansöka om projektmedel i Projektrummet

Ansöka om projektmedel i Projektrummet 1(11) Datum 2009-11-06 Ansöka om projektmedel i Projektrummet Läs all information om ansökningsomgången (utlysningen) Börja alltid med att läsa vad som krävs för den ansökningsomgång du tänker söka medel

Läs mer

Anmärkningar till formuläret för överklagande

Anmärkningar till formuläret för överklagande KONTORET FÖR HARMONISERING I DEN INRE MARKNADEN (KHIM) Varumärken och mönster Anmärkningar till formuläret för överklagande 1. Allmänna kommentarer 1.1 Användning av formuläret Formuläret kan erhållas

Läs mer

Vägledning för förmyndare (förälder): Årsräkning/sluträkning

Vägledning för förmyndare (förälder): Årsräkning/sluträkning Vägledning för förmyndare (förälder): Årsräkning/sluträkning Observera att särskilt förordnad förmyndare (förordnad av domstol) ska använda sig av en annan blankett och vägledning Senast uppdaterad 2016-11-23

Läs mer

Handbok för administration av utbildning med endast tillsyn

Handbok för administration av utbildning med endast tillsyn Handbok för administration av utbildning med endast tillsyn september 2015 Innehållsförteckning Att administrera en utbildning som har stöd i form av endast tillsyn... 3 En utbildning från start till slut...

Läs mer

Anmärkningar till ansökningsformuläret för ogiltigförklaring av en registrerad gemenskapsformgivning

Anmärkningar till ansökningsformuläret för ogiltigförklaring av en registrerad gemenskapsformgivning KONTORET FÖR HARMONISERING I DEN INRE MARKNADEN (KHIM) (Varumärken och mönster) Anmärkningar till ansökningsformuläret för ogiltigförklaring av en registrerad gemenskapsformgivning 1. Allmänna kommentarer

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 för projekt: Ishockeyn Vill och Fair play & Respekt 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild),

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m.

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m. 2018-06-12 Dnr 9.1-13255/2018 1(5) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m. Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att fördela medel

Läs mer

sida 1 (5)

sida 1 (5) 2011-02-21 sida 1 (5) ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet.

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2016 till projekt: Klubbtränarutbildning - Flicklagstränare

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2016 till projekt: Klubbtränarutbildning - Flicklagstränare Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2016 till projekt: Klubbtränarutbildning - Flicklagstränare 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild),

Läs mer

Ansökan om godkännande som extern utförare av serviceoch/eller omsorgsinsatser inom hemtjänst i Vaxholms stad

Ansökan om godkännande som extern utförare av serviceoch/eller omsorgsinsatser inom hemtjänst i Vaxholms stad Vaxholms stad Socialförvaltningen 185 83 Vaxholm Ansökan om godkännande som extern utförare av serviceoch/eller omsorgsinsatser inom hemtjänst i Vaxholms stad Denna ansökan ska tas ut på papper och undertecknas

Läs mer

Europeiskt Småmålsförfarande

Europeiskt Småmålsförfarande Europeiskt Småmålsförfarande Denna broschyr är en guide som ger dig information om hur du tillämpar ett så kallat europeiskt småmålsförfarande. Ett europeiskt småmålsförfarande kan endast användas vid

Läs mer

E-rekrytering Sökandeportalen

E-rekrytering Sökandeportalen E-rekrytering Sökandeportalen Manual för Sökandeportalen i Göteborgs universitets E-rekryteringssystem 2012-04-24 Innehåll Göteborgs universitets Sökandeportal... 3 Skapa ett nytt konto... 4 Startsidan...

Läs mer

Vägledning för god man och förvaltare för vuxna: Årsräkning/sluträkning

Vägledning för god man och förvaltare för vuxna: Årsräkning/sluträkning Vägledning för god man och förvaltare för vuxna: Årsräkning/sluträkning Senast uppdaterad 2016-11-23 Uppdaterad version finns på www.kungalv.se ADRESS Stadshuset 442 81 Kungälv TELEFON 0303-23 80 00 vx

Läs mer

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du för att söka stöd inom havs-och fiskeriprogrammet 2014-2020 för produktions-och

Läs mer

Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto

Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto Checklista för ansökan om förlängd giltighetstid för 90-konto Allmänt Enligt 4 i Svensk Insamlingskontrolls föreskrifter för 90-konto (nedan benämnt föreskrifter) beviljas 90-konto för viss tid, högst

Läs mer

12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN

12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk kuvertet

Läs mer

EUROPEISKA UNIONEN Gemenskapens växtsortsmyndighet

EUROPEISKA UNIONEN Gemenskapens växtsortsmyndighet EUROPEISKA UNIONEN Gemenskapens växtsortsmyndighet BESLUT AV GEMENSKAPENS VÄXTSORTSMYNDIGHETS FÖRVALTNINGSRÅD av den 25 mars 2004 om genomförande av Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 1049/2001

Läs mer

KREATIVA EUROPA (2014 2020) Delprogrammet Kultur. Inbjudan att lämna förslag. EACEA 29/2015: Stöd till europeiska samarbetsprojekt

KREATIVA EUROPA (2014 2020) Delprogrammet Kultur. Inbjudan att lämna förslag. EACEA 29/2015: Stöd till europeiska samarbetsprojekt KREATIVA EUROPA (2014 2020) Delprogrammet Kultur Inbjudan att lämna förslag EACEA 29/2015: Stöd till europeiska samarbetsprojekt Genomförande av Kreativa Europa delprogrammet Kultur: Stöd till europeiska

Läs mer

BILAGA I. Namn SUB/SGB-XX-XXXX Datum för ansökan: XX-XX-XXXX

BILAGA I. Namn SUB/SGB-XX-XXXX Datum för ansökan: XX-XX-XXXX SV BILAGA I SAMMANFATTANDE DOKUMENT Namn SUB/SGB-XX-XXXX Datum för ansökan: XX-XX-XXXX 1. NAMN SOM SKA REGISTRERAS 2. TREDJELAND TILL VILKET DET AVGRÄNSADE OMRÅDET HÖR 3. TYP AV GEOGRAFISK BETECKNING 4.

Läs mer

Anvisning till blanketten

Anvisning till blanketten Anvisning till blanketten Ansökan miljöinvestering - fast ersättning 2014-2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du när du ska söka stöd till miljöinvesteringar med fast ersättning

Läs mer

1. Så här gör man en ansökan

1. Så här gör man en ansökan 1. Så här gör man en ansökan En ansökan består av en elektronisk blankett och dess bilagor (vanligen forskningsplan, meritförteckning osv.) som den sökande ifyller i Akademins e-tjänst. Mer information

Läs mer

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du för att söka projektstöd inom havs-och fiskeriprogrammet 2014-2020 för produktions-och

Läs mer

Instruktioner i Adoy - Ansökan till Lernias Yrkeshögskola

Instruktioner i Adoy - Ansökan till Lernias Yrkeshögskola Instruktioner i Adoy - Ansökan till Lernias Yrkeshögskola Lernias yrkeshögskola använder Adoy som administrativt verktyg för ansökningar. Vi godkänner enbart digitala ansökningar via detta system och vi

Läs mer

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning.

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning. sida 1 (5) ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk

Läs mer

1/09 Modulen stöd till residenscentra http://applications.kknord.org/user/poll.questions.php?moduleid=37

1/09 Modulen stöd till residenscentra http://applications.kknord.org/user/poll.questions.php?moduleid=37 Grundläggande information och instruktioner Att fylla i ansökningsblanketten Ansökningsblanketten för modulen för stöd till residenscentra har fem sidor. Du måste fylla i alla fält på varje sida för att

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan EM4000, v5.0, 2016-09-01 2017-01-11 1 (5) Anvisningar för ansökan Dessa anvisningar är ett stöd till dig som söker ekonomiskt stöd inom forsknings- och innovationsprogrammet El från solen. Det är viktigt

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag inom socialnämndens ansvarsområde

Ansökan om föreningsbidrag inom socialnämndens ansvarsområde Ansökan om föreningsbidrag inom socialnämndens ansvarsområde Avser år: Föreningens namn: Tel.nr: Adress: Organisationsnummer: Kontaktperson: E-post: Bankgiro/Postgiro: (vid angivet bankkontonummer ska

Läs mer

om ersättning på grund av övergrepp eller försummelser i samhällsvården av barn och unga

om ersättning på grund av övergrepp eller försummelser i samhällsvården av barn och unga Sista dag för ansökan 31 december 2014 Skicka ansökan till: Ersättningsnämnden Box 2089 103 12 Stockholm Blankett för ansökan om ersättning på grund av övergrepp eller försummelser i samhällsvården av

Läs mer

Kina-programmet, utlysning 2014

Kina-programmet, utlysning 2014 Asien-programhelhet utbildningssamarbete Kina-programmet, utlysning 2014 1. Allmänt CIMOs Asien-program finansierar projekt inom högskolornas utbildningssamarbete med målområden i Asien som anses speciellt

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV 1(7) ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV Sysselsättning till personer med psykiska funktionshinder 2(7) Innehållsförteckning Sid nr 1 ALLMÄN ORIENTERING 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Upphandlingsförfarande

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande viss verksamhet på funktionshindersområdet

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande viss verksamhet på funktionshindersområdet 2018-06-12 Dnr 9.1-13381/2018 1(5) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande viss verksamhet på funktionshindersområdet Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att fördela medel

Läs mer

Sök. Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för extra djuromsorg för suggor miljöersättningar

Sök. Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för extra djuromsorg för suggor miljöersättningar Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för extra djuromsorg för suggor 2013 1. Innan du fyller i din blankett ska du ta reda på vilka villkor som gäller för ersättningen som du tänker söka. Läs mer

Läs mer

Anvisningar för ansökan

Anvisningar för ansökan 2017-10-09 2016 004821 1 (7) Anvisningar för ansökan Dessa anvisningar är en hjälp för dig som söker ekonomiskt stöd inom El från solen. Ha gärna dokumentet till hands när du skriver din ansökan. Allmänt

Läs mer

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh

Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Manual till huvudmännen gällande bidragsportalen för omvårdnadsinsatser vid RgRh Innehållsförteckning Inledning... 3 Inloggning i portalen... 4 Information om vänstra menyraden... 9 Elevlistan... 10 Ansökan...

Läs mer

Användarguide för sökande: att göra ansökan, komplettera ansökan och lämna in tilläggsinformation om ansökan 1. Så här gör man en ansökan

Användarguide för sökande: att göra ansökan, komplettera ansökan och lämna in tilläggsinformation om ansökan 1. Så här gör man en ansökan Användarguide för sökande: att göra ansökan, komplettera ansökan och lämna in tilläggsinformation om ansökan 1. Så här gör man en ansökan En ansökan består av en elektronisk blankett och dess bilagor (vanligen

Läs mer

Ansökan föreningsbidrag - Unga leder unga

Ansökan föreningsbidrag - Unga leder unga Sida 1 av 8 Ansökan föreningsbidrag - Unga leder unga * Obligatoriska fält 1 Om föreningen 1.1 Vi har tagit del av den gemensamma värdegrunden och förbinder oss att bedriva verksamheten i enlighet med

Läs mer

Anvisningar för ansökan om verksamhetsbidrag för social verksamhet

Anvisningar för ansökan om verksamhetsbidrag för social verksamhet Anvisningar för ansökan om verksamhetsbidrag för social verksamhet Läs dessa anvisningar samt dokumentet Så här bedömer Socialstyrelsen ansökningar om verksamhetsbidrag för social verksamhet innan ni lämnar

Läs mer

E. Uppsägning av rapporteringsbehörighet med personligt kort (se anvisningar)

E. Uppsägning av rapporteringsbehörighet med personligt kort (se anvisningar) Periodisk inrapportering Behörighetsanmälan för rapportering A. Rapporterande företag Institutnummer Finansinspektionen Organisationsnummer Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 787 80

Läs mer

Dina upplevelser och behov av CSN

Dina upplevelser och behov av CSN + Bilaga: Enkät 101 + + + Dina upplevelser och behov av CSN Instruktioner Vi ber dig att noggrant läsa igenom varje fråga och använda de svarsalternativ som finns. Det är viktigt för undersökningen att

Läs mer

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning.

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning. Ansökan om godkännande inom Vårdval Uppsala län Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk kuvertet

Läs mer

Hjälp till att fylla i ansökan för Interreg Sverige Norge programmet, 2015-09-09

Hjälp till att fylla i ansökan för Interreg Sverige Norge programmet, 2015-09-09 Hjälp till att fylla i ansökan för Interreg Sverige Norge programmet, 2015-09-09 1 Så funkar det Guide till Min ansökan INNAN DU BÖRJAR FYLLA I ANSÖKAN För att kunna börja att fylla i ansökan behöver du

Läs mer

Modul 7 Att söka arbete För Handledare

Modul 7 Att söka arbete För Handledare Modul 7 Att söka arbete För Handledare Kindly reproduced from Foundations for Work project with permission from DiversityWorks (Project no 2012-1-GB2-LEO05-08201) Introduktion Söka efter ett jobb kan ta

Läs mer

L 129/10 Europeiska unionens officiella tidning

L 129/10 Europeiska unionens officiella tidning L 129/10 Europeiska unionens officiella tidning 17.5.2006 KOMMISSIONENS FÖRORDNING (EG) nr 736/2006 av den 16 maj 2006 om arbetsmetoder för Europeiska byrån för luftfartssäkerhet vid standardiseringsinspektioner

Läs mer

Stöd för kompetensutveckling

Stöd för kompetensutveckling 1. Grundläggande information 1.1. Projektets titel 1.1.1. Projektet är: Förprojekt Pilotprojekt Projekt * Förprojekt är en undersökning, ett tydliggörande av förutsättningarna för att genomföra ett större

Läs mer

Ansökan om bidrag programmet Kommunalt Partnerskap

Ansökan om bidrag programmet Kommunalt Partnerskap PROJEKT Ansökan om bidrag programmet Kommunalt Partnerskap Projektets namn: Diarienummer (ifylls av ICLD): Sökt belopp (per projektår): Projektets längd (1,2 el 3 år): År 1: År 2: År:3 Svensk sökande organisation:

Läs mer

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Du som har beviljats försörjningsstöd kan använda Lunds kommuns e-tjänst för att enkelt ansöka igen. Då ansöker du när det passar dig och behöver inte passa

Läs mer

I andra webb-läsare än Explorer kan bilderna se en aning annorlunda ut än de som visas här.

I andra webb-läsare än Explorer kan bilderna se en aning annorlunda ut än de som visas här. 1 Svenska ESF-rådet har bifallit ert projekt. Varje projektägare ska registrera och rapportera uppgifter om projektet och deltagarna till Statistiska centralbyrån (SCB). Projektägaren är skyldig att informera

Läs mer

Anmärkningar till formuläret för överklagande

Anmärkningar till formuläret för överklagande Anmärkningar till formuläret för överklagande 1. Allmänna kommentarer 1.1 Användning av formuläret Formuläret kan erhållas kostnadsfritt från EUIPO och det kan laddas ned från EUIPO:s webbplats (http://www.euipo.europa.eu).

Läs mer

Om Fortes konferensbidrag

Om Fortes konferensbidrag 2013-06-27 Om Fortes konferensbidrag Syftet med konferensbidragen är att underlätta kontakter och erfarenhetsutbyte mellan svenska och utländska forskare samt tillföra kunskaper från det internationella

Läs mer

Tänk på att handläggningen går snabbare om ansökan är komplett.

Tänk på att handläggningen går snabbare om ansökan är komplett. Anvisning till blanketten BYTE AV SÖKANDE ELLER STÖDMOTTAGARE - ansökan om stöd Vem ska använda blanketten? Använd blanketten för att ansöka om något av följande: byta sökande på en redan inlämnad ansökan

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilliga organisationer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilliga organisationer BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATION TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) SDN 2009-10-22 Handläggare: Elin Olaisson Telefon: 08 508 06 406 Till Bromma stadsdelsnämnd Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar

Läs mer

WHOIS policy för.eu-domännamn

WHOIS policy för.eu-domännamn WHOIS policy för.eu-domännamn 1/7 DEFINITIONER Termer som definieras i allmänna villkor och/eller i tvistlösningsreglerna för domänen.eu skrivs i kursiv stil i detta dokument. AVSNITT 1. INTEGRITETSPOLICY

Läs mer

Anvisningar för handläggning och bedömning av reell kompetens vid ansökan om tillgodoräknande av utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Anvisningar för handläggning och bedömning av reell kompetens vid ansökan om tillgodoräknande av utbildning på grundnivå och avancerad nivå Anvisningar för handläggning och bedömning av reell kompetens vid ansökan om tillgodoräknande av utbildning på grundnivå och Dnr 3-1032/2018 2018-02-07 Anvisningar för handläggning och bedömning av reell

Läs mer

HJÄLP FÖR SÖKANDE TILL VINN NU hösten 2013

HJÄLP FÖR SÖKANDE TILL VINN NU hösten 2013 HJÄLP FÖR SÖKANDE TILL VINN NU hösten 2013 Hjälp för sökande till VINN NU: En VINN NU-ansökan är sällan en fortsättning på ett tidigare projekt, lämna rutan tom. Projekttitel: Viktigt!!!! För er som söker

Läs mer

Diarienummer

Diarienummer sida 1 (5) Ansökan om godkännande inom vårdval för privat psykoterapi Uppsala län Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets

Läs mer

Grunduppgifter. 1. Sökande organisation. 2. Om projektet. 3. Vilket område avser projektet? Kryssa i en av rutorna.

Grunduppgifter. 1. Sökande organisation. 2. Om projektet. 3. Vilket område avser projektet? Kryssa i en av rutorna. Ansökningsblankett - Version 2 Ansökan om medel till verkningsfulla förebyggande insatser mot mäns våld mot kvinnor samt regionala insatser för skydd och stöd för våldsutsatta Grunduppgifter 1. Sökande

Läs mer

Information till dig som ska ansöka om stöd ur det nationella honungsprogrammet

Information till dig som ska ansöka om stöd ur det nationella honungsprogrammet Information till dig som ska ansöka om stöd ur det nationella honungsprogrammet Från den dag vi har din kompletta ansökan vill vi ge dig besked inom tre månader om vi kan bevilja dig medel. Som sökande

Läs mer

Asien-programmet Utbildningssamarbete

Asien-programmet Utbildningssamarbete 1 Asien-programmet Utbildningssamarbete Utlysning 2012 1. Allmänt CIMOs Asien-program finansierar projekt inom högskolornas utbildningssamarbete med målområden i Asien som anses speciellt viktiga för Finland,

Läs mer

Om projektbidrag (verksamhetsbidrag) till kvinnors organisering

Om projektbidrag (verksamhetsbidrag) till kvinnors organisering Om projektbidrag (verksamhetsbidrag) till kvinnors organisering Detta projektbidrag beviljas endast till kvinnoorganisationer. Därför krävs ett revisorsintyg där det framgår hur stor andel av organisationens

Läs mer

Ansökningsguide. Hur du fyller i en ansökan om ekonomiskt stöd till samarbetsprojekt. OBS! Innehållet i den här guiden kan komma att ändras

Ansökningsguide. Hur du fyller i en ansökan om ekonomiskt stöd till samarbetsprojekt. OBS! Innehållet i den här guiden kan komma att ändras Ansökningsguide Hur du fyller i en ansökan om ekonomiskt stöd till samarbetsprojekt OBS! Innehållet i den här guiden kan komma att ändras Startsida Välj vilken kategori du vill söka stöd inom internationella

Läs mer

Manual Utbildningsmodulen

Manual Utbildningsmodulen Manual Utbildningsmodulen för Svenska Bouleförbundets distrikt www.svenskboule.se Logga in (låset högst upp till höger på sidan). Använd dina inloggningsuppgifter (personnummer och lösenord) För att få

Läs mer

Ledighet för facklig förtroendeman 2007-09-13

Ledighet för facklig förtroendeman 2007-09-13 Ledighet för facklig förtroendeman 2007-09-13 Anmälan av facklig förtroendeman Anmälan av facklig förtroendeman till arbetsgivaren är en förutsättning för att förtroendemannalagen och avtalet om fackliga

Läs mer

Idrottslyftet 2014. En guide i hur man skickar in en återrapport

Idrottslyftet 2014. En guide i hur man skickar in en återrapport Idrottslyftet 2014 En guide i hur man skickar in en återrapport Återrapportering Alla godkända ansökningar genererar automatiskt en återrapport på föreningens Idrottslyftssida. Det kan vara bra att omgående

Läs mer