Allmänna riktlinjer för bidragsgivning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Allmänna riktlinjer för bidragsgivning"

Transkript

1 Tjänsteställe, handläggare Regional Utveckling (20) Märta Molin Distribution Allmänna riktlinjer för bidragsgivning

2 2(20) Innehåll 1 Bakgrund och allmänna villkor Organisationsbidrag Allmänt organisationsbidrag främjandeorganisationer Särskilda villkor kvinnoorganisationer Särskilda villkor nykterhetsorganisationer Särskilda villkor pensionärsorganisationer Särskilda villkor funktionshindersorganisationer Särskilda villkor länsidrottsförbund Organisationsbidrag till ungdomsorganisationer Funktionshindersorganisationer med ungdomsverksamhet Politiska ungdomsorganisationer Verksamhetsbidrag Stöd till regional kulturverksamhet inom Kultursamverkansmodellen Bidrag till studieförbundens regionala verksamhet Folkhögskolor Projektbidrag och stipendier inom kultur- och konstområdet Projektbidrag inom kulturområdet Stöd till ungdomars initiativ inom kulturområdet Bidrag inom konstområdet... 19

3 3(20) 1 Bakgrund och allmänna villkor Allmänna bidragsriktlinjer All bidragsgivning inom Region Västernorrland ska ske utifrån regionfullmäktiges policy för stöd till ideella organisationer och föreliggande allmänna riktlinjer för bidragsgivning. Tillämpningsregler för olika typer av bidrag finns i form av handläggningsrutiner. Ändamål för Regionen Västernorrlands bidrag Regionens bidragsgivning har som ändamål att bidra till att uppnå målet för politiken för det civila samhället. Målet för politiken är att villkoren för det civila samhället som en central del av demokratin ska förbättras (prop. 2009/10:55, s.28). I Region Västernorrlands policy för stöd till ideella organisationer sägs att syftet med regionens bidragsgivning är att stödja organisationer för att de ska stimulera medlemmarna att delta i samhällsutvecklingen och därmed bidra till stärkt demokrati, utjämnade utbildningsklyftor samt ökad delaktighet i kulturlivet. Organisationer som får bidrag ska vara demokratiskt uppbyggda och ha ideologiska, opinionsbildande, demokratiska och sociala funktioner. Ytterligare ett ändamål är att bidra till att uppnå målen för den regionala tillväxtpolitiken. Målet för den regionala tillväxtpolitiken är utvecklingskraft i alla delar av landet med stärkt lokal och regional konkurrenskraft. I den regionala utvecklingsstrategin för Västernorrland uttrycks regionala inriktningar och prioriteringar för det regionala tillväxtarbetet. Bidragsformer Bidragsgivning inom Region Västernorrland omfattar fyra former av bidrag: organisationsbidrag, verksamhetsbidrag och projektbidrag samt stipendier. Organisationsbidrag är ett generellt bidrag till en ideell organisation, där bidraget inte avgränsas till särskilda verksamheter och har i syfte att stödja olika gruppers organisering i demokratiska former. Bidraget kan också användas till kanslikostnader.

4 4(20) Verksamhetsbidrag är ett riktat bidrag till en viss eller till flera angivna verksamheter som organisationen bedriver och som kan ha flera olika syften och mål beroende på ändamål. Projektbidrag är ett riktat bidrag till ett projekt, det vill säga en i tiden avgränsad verksamhet och som kan ge verksamheten möjlighet att arbeta med utveckling eller förnyelse av verksamheten eller aktiviteter. Därutöver fördelar regionen ut stipendier. Generella villkor För att få regionens bidrag gäller ett antal generella villkor. Bidrag kan lämnas till en organisation som Saknar vinstsyfte Har ett syfte som överensstämmer med syftet för bidraget och som är förenligt med de värderingar som präglar ett demokratiskt samhälle Är demokratiskt uppbyggd I sin verksamhet respekterar demokratins idéer, inklusive principerna om jämställdhet och förbud mot diskriminering, på grund av kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning samt ålder, om det inte finns ett legitimt skäl för särbehandling Har en länsomfattande organisation med lokalt förankrad verksamhet eller har ett regionintresse Har ett antal enskilda medlemmar eller är en sammanslutning av organisationer som har enskilda medlemmar Har bedrivit verksamhet under minst två år Inte har skulder för svenska skatter eller avgifter hos Kronofogdemyndigheten eller är i likvidation eller försatt i konkurs. Undantag från vissa av dessa generella villkor kan göras för bidrag till kommuner eller andra associationer som utför kommunal eller samhällsnyttig verksamhet. Särskilda villkor Organisationsbidrag är normalt inte förenat med särskilda villkor. Verksamhetsbidrag är normalt förenat med särskilda villkor i form av regionalt uppdrag eller samarbetsavtal. Projektbidrag är normalt förenat med särskilda villkor som rör särskilda aktiviteter som ska genomföras eller som finansieringen avser. Stipendium är förenat med särskilda villkor.

5 5(20) Ansökningstider och ansökningshandlingar Ansökan om organisations- eller verksamhetsbidrag ska ha inkommit till regionen före den 1 juni året före bidragsåret. Organisations- och verksamhetsbidrag Utöver ansökan på därför avsedd blankett ska också nedanstående uppgifter lämnas in: Av styrelsen undertecknad årsredovisning eller verksamhetsberättelse för föregående år av vilken det ska framgå hur verksamheten genomförts utifrån syfte och villkor för regionens bidrag. Resultat- och balansräkning för föregående år. Revisionsberättelse föregående år. Verksamhetsplan för bidragsåret som beskriver den verksamhet som planeras att genomföras. För organisationsbidrag ska även uppgift lämnas om antal medlemmar i länet vid utgången av föregående år. Om detta inte framgår av årsredovisningen ska särskilt revisionsintyg över antalet medlemmar lämnas. Andra bidrag För andra bidrag kan gälla andra ansökningstider, i enlighet med villkoren för respektive bidrag. Projektbidrag ansöks vid särskilda utlysningar eller löpande under året. Stipendier ansöks vid särskilda utlysningar. Notera att en för sent inlämnad ansökan inte behandlas om det inte finns särskilda skäl. Observera att olika bidragsformer har olika ansökningsblanketter. Samtliga blanketter kan laddas ner från regionens webbplats. Krav på redovisning och uppföljning Alla regionens bidrag är förenade med krav på redovisning och uppföljning i enlighet med villkoren för respektive bidrag. Vid bidrag på kr och däröver ska projektrapport som beskriver projektets genomförande lämnas in. Försäkran och återkrav Organisationens styrelse eller behörig företrädare ska intyga att uppgifterna i ansökan och redovisning är korrekta.

6 6(20) Medvetet felaktiga uppgifter som lämnas, eller som är oriktigt intygade, kan betraktas som bedrägeri och leda till polisanmälan. Bidrag kan krävas tillbaka om det har använts på annat sätt än som anges i ansökan. 2 Organisationsbidrag 2.1 Allmänt organisationsbidrag främjandeorganisationer Allmänt organisationsbidrag kan sökas av främjandeorganisationer t ex, ungdomsorganisationer, kvinnoorganisationer, nykterhetsorganisationer, pensionärsorganisationer, funktionshindersorganisationer och länsidrottsförbund. Organisationen ska ha verksamhet i minst tre kommuner i länet. En distriktsorganisation, vars verksamhet omfattar flera län, får bara bidrag för medlemmar och lokalavdelningar i Västernorrland. Bidragets syfte Det allmänna organisationsbidraget är avsett som ett stöd till regional verksamhet i form av administration, samverkan, instruktionsverksamhet, ledarutveckling och utbildning av organisatörer och förtroendevalda. Bidragets konstruktion och fördelning Bidraget beräknas efter antalet registrerade medlemmar och antalet lokalavdelningar i länet. Bidragets storlek bestäms årligen av regionen. Distriktsorganisation som beviljats bidrag till allmän verksamhet efter ett visst antal medlemmar kan enligt särskild prövning få oförändrat bidrag året närmast efter om medlemsantalet minskar. Garantiregeln gäller ett år. Ansökan och utbetalning Ansökan om organisationsbidrag ska ha inkommit till Region Västernorrland senast 1 juni, se särskild blankett. Beslut fattas senast under december månad. Bidrag betalas ut under januari månad förutom bidrag som överstiger två basbelopp, vilka fördelas vid två tillfällen, i januari samt i juli månad. Särskilda villkor främjandeorganisationer Bidrag ges till i länet verksam distriktsorganisation, som tillhör en riksorganisation och som är öppen för medlemskap för alla som berörs av verksamheten.

7 7(20) Organisationen ska ha minst 300 registrerade medlemmar som är bosatta i länet och som har betalat medlemsavgift Särskilda villkor kvinnoorganisationer Bidrag ges till i länet verksam distriktsorganisation, som tillhör en riksorganisation vars verksamhet främjar kvinnors intressen och som är öppen för medlemskap för alla kvinnor. Organisationen ska ha minst 150 registrerade medlemmar som är bosatta i länet och som har betalat medlemsavgift Särskilda villkor nykterhetsorganisationer Bidrag ges till i länet verksam distriktsorganisation, som tillhör en riksorganisation vars verksamhet främjar nykterhet och som är öppen för medlemskap för alla. Organisationen ska ha minst 150 registrerade medlemmar som är bosatta i länet och som har betalat medlemsavgift Särskilda villkor pensionärsorganisationer Bidrag ges till i länet verksam distriktsorganisation, som tillhör en riksorganisation vars verksamhet främjar pensionärers intressen och som är öppen för medlemskap för personer som är förtids- eller ålderspensionärer samt maka/make/motsvarande till pensionär. Organisationen ska ha minst 1000 medlemmar som är bosatta i länet och som har betalat medlemsavgift. De ska också ha haft möjligheter att påverka beslut om organisationens verksamhet och inriktning enligt stadgarna Särskilda villkor funktionshindersorganisationer Enligt 8 Hälso- och sjukvårdslagen ska regionen samverka med samhällsorgan, organisationer och privata vårdgivare i planeringen och utvecklingen av hälsooch sjukvården. För att ge förutsättningar att genomföra detta samråd ger regionen bidrag till regionala funktionshindersorganisationer. För att en funktionshindersorganisation ska få regionalt bidrag ska verksamhet bedrivas i minst tre av länets kommuner. Ingen av dessa kommuner får ha mer än 70 % av organisationens totala verksamhet. Detta för att garantera en rimlig spridning av bidragen i länet.

8 8(20) Bidraget ska användas för aktiv opinionsbildande verksamhet på länsnivå. Rekreationsverksamhet och annan medlemsvårdande verksamhet måste finansieras på annat sätt. Bidraget får heller inte användas för lokal verksamhet i lokalföreningarnas regi eller som stöd till enskilda personer. Regionen ger bidrag direkt till DHR och SRF samt till Handikappförbunden (80 % av anslaget) som i sin tur fördelar vidare till medlemsorganisationerna. Organisationer som är medlemmar i Handikappförbunden söker bidrag hos dem. Ansökan skickas snarast efter respektive förenings årsmöte på särskild blankett till HSO i Västernorrlands länskansli. Övriga föreningar skickar ansökan senast den 1 juni till regionens kansli. Regionens bidrag för allmän verksamhet fördelas enligt följande: Delaktighet, handlingskraft, rörelsefrihet (DHR) 13 % Handikappföreningarnas samarbetsorgan (HSO) och dess medlemsorganisationer 80 % Synskadades riksförbund (SRF) 7 % HSO ger bidrag till medlemsorganisationerna enligt följande: Grundbidrag kronor till varje organisation beroende på medlemsantal, samt Medlemsbidrag 26,33 kronor per medlem upp till 800 medlemmar samt 8,19 kronor per medlem över 800 medlemmar. Bidragets storlek bestäms årligen av regionen Särskilda villkor länsidrottsförbund Bidraget ska användas till att täcka kostnader för den regionala verksamheten administration, ledarutbildning, utbildning av organisatörer och förtroendevalda samt ge möjligheter till utveckling av organisationens verksamhet. Bidrag beviljas inte till lokala föreningar utan dessa hanteras på kommunal nivå.

9 9(20) Organisationsbidrag till ungdomsorganisationer Bidragsform Bidrag till ungdomsorganisationer delas upp i tre delar. Grundbidrag och medlemsbidrag till allmän verksamhet samt projektbidrag. Bidragets syfte Bidraget ska användas till att täcka kostnader för den regionala verksamheten administration, ledarutbildning, utbildning av organisatörer och förtroendevalda samt ge möjligheter till utveckling av organisationens verksamhet. Särskilda villkor Bidrag kan ges till distriktsorganisation i länet vars riksorganisation har statsbidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor eller Socialstyrelsen. Bidrag kan även ges till annan ungdomsorganisation efter särskild prövning av Region Västernorrland. För politiska ungdomsorganisationer gäller särskilda bidragsregler. Bidrag ges endast till organisation som bedriver verksamhet för barn och unga mellan 6-25 år och där minst 60 % av medlemmarna ingår i denna åldersgrupp. Organisationen ska ha minst 300 medlemmar i åldern 6 25 år som är bosatta i länet och som betalat medlemsavgift enligt stadgarna. Regional ungdomsorganisation som beviljats grundbidrag och medlemsbidrag utifrån visst antal medlemmar, garanteras oförändrat bidrag utifrån redovisad verksamhet året efter, ifall medlemsantalet minskar. Garantiregeln gäller 1 år. Bidragets storlek bestäms årligen av Region Västernorrland inom anvisade bidragsramar. Grundbidrag Bidraget ska användas till kostnader för den administrativa regionala verksamheten, instruktions- och informationsverksamhet för unga i länet, eller för utbildning av ungdomsledare, funktionärer och förtroendevalda. Av bidragsramen fördelas 30 % i form av ett grundbidrag bland sökande organisationer. Man kan även få ett extra grundbidrag, motsvarande hälften av ett grundbidrag, vid följande medlemsintervall: medlemmar = 1,5 extra grundbidrag och fler medlemmar = 2 extra grundbidrag

10 10(20) Grundbidrag utslaget per medlem får inte överstiga en summa motsvarande 1 % av grundbidraget. (Kan gälla små organisationer som undantagits från regeln om 300 medlemmar.) Medlemsbidrag Av bidragsramen fördelas 25 % i form av ett medlemsbidrag som grundar sig på förra årets medlemsantal, upp till medlemmar. Inom denna ram ska även det mandatbaserade bidraget till politiska ungdomsorganisationer rymmas. Storlek på grundbidrag och medlemsbidrag fastställs årligen av Region Västernorrland. Projektbidrag Projektbidrag kan beviljas i syfte att utveckla och vitalisera den egna organisationen samt för att ge ungdomsorganisationerna möjlighet att pröva projektinriktad verksamhet som ligger utanför den ordinarie verksamheten. Vid projektansökningar inom kulturområdet kommer projekt som överensstämmer med Kulturplan för Västernorrland att prioriteras. Projektredovisning/utvärdering ska lämnas senast 3 månader efter projekttidens slut. Ansökan om projektbidrag ska ha inkommit till regionen senast den 1 november, se särskild blankett. Beslut fattas senast under december månad. Bidrag betalas ut under januari månad.

11 11(20) Funktionshindersorganisationer med ungdomsverksamhet Särskilda villkor Som medlem i ungdomsorganisation räknas den som 31 december året innan varit registrerad medlem. Medlemmen ska ha haft möjlighet att påverka organisationens verksamhet och inriktning enligt stadgarna. I organisationer som har anslutna medlemmar över 25 år, ska ungdomarna ha ett reellt inflytande över den verksamhet som bidraget är avsett för. Den som endast deltar i så kallad öppen verksamhet eller i organisationens sammankomster utan att betala medlemsavgift, eller fått medlemskap av en mer tillfällig natur exempelvis vid enstaka arrangemang, är inte bidragsgrundande. Bidragsgrundande medlem får endast räknas en gång per verksamhetsår. Medlemsantalet måste uppgå till 300 för att fullt bidrag ska utgå. I annat fall utgår 1/300 av grundbidraget för varje registrerad medlem som är bosatt i länet. Distriktsorganisationer som är anslutna till följande riksorganisationer är bidragsberättigade även om medlemsantalet understiger 300 personer: Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet (DHR) Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning (FUB) Hörselfrämjandet Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar Sveriges Dövas Riksförbund Synskadades Riksförbund (SRF). Ungdomsorganisationer som Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor godkänt för bidrag eller dispens, kan slippa kravet på att medlemmarna måste betala avgift.

12 12(20) Politiska ungdomsorganisationer Bidragets syfte Bidrag ges till politiska ungdomsorganisationer i länet som bedriver partipolitisk informationsverksamhet för barn och unga. Organisationen ska i övrigt uppfylla samma krav och förutsättningar som gäller för regionala ungdomsorganisationer. Undantag gäller från regeln om minst 300 redovisade medlemmar. Medlemsantal ska anges men utgör i övrigt inte underlag för bidrag. Bidragskonstruktion och fördelning Bidrag ges endast till de politiska ungdomsorganisationer vars moderparti innehar mandat i regionfullmäktige samt fördelas proportionellt utifrån antal mandat.

13 13(20) 3. Verksamhetsbidrag Bidragsform Bidraget beviljas i form av ett årligt anslag som stöd till regional kulturverksamhet. Utgångspunkter för bidragen är gällande regional kulturplan för Västernorrland, samt gällande kulturarvsprogram för Västernorrland. Bidragets syfte Verksamhetsbidrag ges för att skapa ett basanslag till stöd för kontinuerligt pågående regional kulturverksamhet i länet. Särskilda villkor Verksamhetsbidrag ges till regional kulturverksamhet som har tydligt formulerad verksamhetsplan vilken är uppföljningsbar. Verksamheten ska vara väl dokumenterad och ha bedrivits i minst tre års tid. Verksamheten kan bedrivas av organisation, stiftelse eller liknande. Ansökan och utbetalning Ansökan om verksamhetsbidrag ska ha inkommit till regionen senast 1 juni, se särskild blankett. Beslut fattas senast under december månad. Bidrag betalas ut under januari månad förutom bidrag som överstiger två basbelopp, vilka fördelas vid två tillfällen, i januari samt i juli månad.

14 14(20) 3.1 Stöd till regional kulturverksamhet inom Kultursamverkansmodellen Region Västernorrland ingår i Kultursamverkansmodellen. Modellen innebär i korthet att regioner som ingår i modellen själva beslutar, i samverkan med länets kommuner och kulturlivet, hur det statliga bidraget fördelas till regional kulturverksamhet. Statens kulturråd ger efter ansökan från regionen - genom modellen årligen ett samlat stöd till regionen, som i sin tur fördelar de statliga bidragen inom sju regionala verksamhetsområden, enligt SFS 2010: professionell teater-, dans- och musikverksamhet, 2. museiverksamhet, 3. biblioteksverksamhet och läs- och litteraturfrämjande verksamhet, 4. konst- och kulturfrämjande verksamhet, 5. regional enskild arkivverksamhet, 6. filmkulturell verksamhet, och 7. främjande av hemslöjd. Utgångspunkt för fördelning är gällande regional kulturplan. Regional kulturverksamhet som erhåller statsbidrag inom ramen för Kultursamverkansmodellen ansöker om regionalt verksamhetsbidrag via särskild blankett senast 1 juni. Regionen tar emot och fördelar statsbidraget under februari-april och medlen betalas ut vid tre tillfällen, i april, juni samt i september månad.

15 15(20) 4. Bidrag till studieförbundens regionala verksamhet Bidragsform Bidraget beviljas i form av verksamhetsbidrag och utvecklingsbidrag. Bidragets syfte Syftet med bidraget är att stimulera utveckling av ny verksamhet och kompetens samt att detta ska ge regionala effekter vilka i sin tur ska påverka det lokala utbudet. Målet är att utveckla kvaliteten i studieförbundens kulturarrangemang, garantera geografisk spridning i länet samt skapa bättre verksamhet för barn och unga lokalt. Särskilda villkor Bidrag fördelas till samtliga verksamma studieförbunds verksamhet i länet enligt gemensamt antagna anslagsregler. Bidrag kan även ges till Folkbildning i Mittnorrland enligt samma anslagsregler. För att beviljas bidrag ska studieförbundet vara godkänt av Folkbildningsrådet för statsbidrag enligt Folkbildningsförordningen. Studieförbundens verksamhet ska, i tillämpliga delar, följa riktlinjerna i Kulturplan för Västernorrland, bidra till regional utveckling samt skapa förutsättningar för lokal verksamhet för barn och unga. Studieförbund ska ha verksamhet i minst hälften av länets kommuner för att ha rätt till bidrag. Bidraget ska garantera en rimlig spridning av studieförbundets verksamhet i länet, vilket innebär att en kommun inte får ha mer än 70 % av studieförbundets totala verksamhet. Om en kommun har mer än 70 % av studieförbundets totala verksamhet i länet så minskas bidraget med 20 %. Redovisning av verksamheten ska vara väldokumenterad och det ska tydligt påvisas hur intentionerna med bidraget uppfyllts, samt visa hur man arbetat med kvalitetsfrågorna. Måldokument för länsbildningsförbundet och studieförbundens distrikt (eller motsvarande regional organisation) ska redovisas. Vidare ska statistik (inklusive deltagare) som visar studiecirklar, kulturarrangemang och övrig folkbildning fördelat per studieförbund och kommun redovisas. Bidrag ges utifrån de anslagsramar som årligen fastställs av regionen.

16 16(20) Regional verksamhet kan ha följande innehåll: Pedagogiskt och metodiskt utvecklingsarbete i syfte att finna nya verksamhetsformer och därigenom utveckla kvaliteten i befintlig och ny verksamhet. Utveckling av medlems- och samverkansorganisationers verksamhet i regionen. Utbildning av förbundets ledare, personal och förtroendevalda i regionen. Opinionsbildning på regional nivå. Utvärdering och uppföljning. Verksamhetsbidrag Regionen avsätter 90 % av bidragsramen till studieförbundens regionala verksamhet i form av verksamhetsbidrag. Bidraget fördelas enligt en modell som antas gemensamt av studieförbunden i Västernorrland och Jämtland Härjedalen. (se fördelningsnyckel antagen av Bildningsförbundet Mittnorrland) Utvecklingsbidrag Regionen avsätter 10 % av bidragsramen till studieförbundens regionala verksamhet i form av utvecklingsbidrag. Utvecklingsbidraget får inte användas som förstärkning av ordinarie verksamhet. Bidraget får användas till utvecklingsarbete inom ramen för den ordinarie folkbildningsverksamheten, ex vis försöksverksamhet, utveckling av nya kurser, särskilda rekryteringsinsatser för särskilt prioriterade målgrupper samt satsning på barn och unga, internationella kontakter och läromedelsutveckling. Ansökningar som innebär möjligheter till uppväxling av bidraget genom statliga eller EU-medel kommer att prioriteras liksom ansökningar som följer intentionerna i gällande kulturplan, regional utvecklingsstrategi (RUS) samt regionalt tillväxtprogram (RTP). Ansökan och utbetalning Ansökan om utvecklingsbidrag ska ha inkommit till regionen senast 15 november, se särskild blankett. Beslut fattas senast under februari månad och bidraget betalas ut i mars. Ansökan om verksamhetsbidrag söks via Folkbildning i Mittnorrland senast den 15 maj. Folkbildning i Mittnorrland ansöker hos regionen senast den 1 juni.

17 17(20) 5. Folkhögskolor Styrelsen för Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) beslutar årligen om ett schablonbelopp som rekommendation för interkommunala ersättningar för utbildningar vid landstingens och regionernas folkhögskolor. De folkhögskolor som har sitt säte i länet, men inte i regionens regi, erhåller samma ersättning som skolor i andra län som undervisar elever skrivna i Västernorrland. Bidraget ska rekvireras 2 gånger per år och baserar sig på fjolårets elevantal. 6. Projektbidrag och stipendier inom kultur- och konstområdet 6.1 Projektbidrag inom kulturområdet Bidragsform Denna bidragsform avser främst projektansökningar inom kulturområdet. De projekt som får stöd ska knyta an till övergripande regionala styrdokument som Kulturplan för Västernorrland eller gällande regional utvecklingsstrategi för länet. Syfte Syftet med projektbidraget är att stödja och stimulera projekt som innehåller element av nytänkande och metodutveckling samt tidsbegränsade projekt med regional betydelse eller omfattning. Ett projekt/arrangemang räknas som regionalt om det omfattar minst tre kommuner. Särskilda villkor Möjligheten att ansöka om bidrag annonseras eller delges på annat sätt samt tillkännages på regionens webbplats. Projekt/arrangemang som särskilt riktar sig till eller engagerar barn, ungdom eller unga vuxna eller som innebär tvärkulturell samverkan, är ytterligare prioriterade liksom projekt/arrangemang som innehåller aspekter på tillgänglighet och mångfald. Regionen svarar enbart för del av finansieringen av ett projekt eller arrangemang. Medfinansiering från parter som ingår i ett projekt förutsätts. Projekt eller arrangemang som är knutna till en viss kommun får i allmänhet bidrag endast om berörd kommun ger stöd i form av bidrag eller andra resurser.

18 18(20) Bidrag ges inte till: Ansökan om stöd till redan genomfört projekt/arrangemang. Enskild persons kulturutövande, studieresa eller utbildning. Investeringar i lokaler. Produktionskostnader för böcker, cd-skivor eller filmer. Regionala kulturinstitutioner som har stora årliga bidrag från regionen, om inte särskilda skäl föreligger. Projekt/arrangemang som beviljats stöd genom Arrangörslyftet Ansökan Bidragsansökningar för projektbidrag kan lämnas tre gånger per år. Följande ansökningsdatum gäller: 20 januari, 20 april samt 20 september, se särskild blankett. Redovisning En projektredovisning ska göras senast tre månader efter projektet har avslutats. Denna redovisning görs på blankett Slutredovisning av projektbidrag inom kulturområdet. Vid bidrag på kr och däröver ska projektrapport som beskriver projektets genomförande lämnas in Stöd till ungdomars initiativ inom kulturområdet Bidragsform Stödet ges i form av stipendier. Stipendiet kan ges till föreningar, grupper, nätverk eller enskilda mellan 16 och 25 år som är folkbokförda i Västernorrlands län. Personer under 18 år ska ha förmyndares samtycke. Bidragets syfte Stipendiet ges i syfte att stötta ungas idéer och projekt på kulturområdet samt att stimulera ungas arrangörskap och öka delaktigheten i kulturlivet. Särskilda villkor Stipendiet ges inte till organisationer som får årligt organisations- eller verksamhetsbidrag från regionen. Stipendiet får användas för projekt/arrangemang av konstnärlig eller kulturell karaktär. Projektet/arrangemanget skall vara riktat till och/eller marknadsfört bland ungdomar samt äga rum inom Västernorrlands län.

19 19(20) Stipendier beviljas inte till projekt/arrangemang som initierats eller drivs av vuxna, till lön/arvode till arrangörerna eller som genomförs för en sluten grupp. Projektet/arrangemanget förutsätts vara alkohol- och drogfritt. Stödets konstruktion och fördelning Man kan söka maximalt kronor per projekt/arrangemang och stipendiet kan bara sökas en gång för samma eller motsvarande projekt. Stödets storlek bestäms årligen av regionen. Redovisning av projekt/arrangemang sker genom årliga workshops eller liknande där samtliga stipendiemottagare förväntas delta. Ansökan Bidragsansökningar för projektbidrag kan lämnas tre gånger per år. Följande ansökningsdatum gäller: 20 januari, 20 april samt 20 september, se särskild blankett Bidrag inom konstområdet Projektbidrag inom konstområdet Denna bidragsform avser ansökningar om projektmedel inom konstverksamhet. Medel går att söka till konstprojekt samt experimentell konstverksamhet av olika karaktär där samverkansprojekt är prioriterade. Bidragets syfte Syftet med projektbidraget är att stödja och stimulera projekt inom konstområdet som innehåller element av nytänkande och metodutveckling, samt tidsbegränsade projekt med regional betydelse eller omfattning, Ansökan Bidrag kan sökas dels som projektmedel och dels som samverkansmedel. Projektmedel går att söka till konstprojekt samt experimentell konstverksamhet av olika karaktär, samverkansprojekt prioriteras. Sökande kan vara konstnär, förening, institution, kommun eller företag. Det går även att söka projektmedel för mindre projekt i syfte att stärka samverkan inom konstområdet. Det kan vara för fortbildning, seminarier och konstpedagogisk verksamhet. Ansökan ska ha inkommit till regionen senast den 20 april eller 20 september, se särskild blankett. En projektredovisning ska göras senast tre månader efter projektet har avslutats.

20 20(20) Resebidrag och internationellt kulturutbyte Rese och fraktstöd ges till konstnärer som gör utställningar utanför länet. För att kunna söka stöd för resa och frakt behövs en inbjudan från utställningsarrangör eller motsvarande. Ansökan kan lämnas löpande under året, se särskild blankett.

1. Allmänna riktlinjer för bidragsgivning i Landstinget Västernorrland

1. Allmänna riktlinjer för bidragsgivning i Landstinget Västernorrland Tjänsteställe, handläggare Regional utveckling 2013-12-12 1(15) Distribution 1. Allmänna riktlinjer för bidragsgivning i Landstinget Västernorrland Landstinget Västernorrlands bidragsgivning utgörs av

Läs mer

REVIDERADE REGLER OCH VILLKOR FÖR BIDRAG TILL EXTERNA ORGANISATIONER

REVIDERADE REGLER OCH VILLKOR FÖR BIDRAG TILL EXTERNA ORGANISATIONER av dokumentet REVIDERADE REGLER OCH VILLKOR FÖR BIDRAG TILL EXTERNA ORGANISATIONER VERSION: 3 BESLUTSINSTANS: REGIONFULLMÄKTIGE 2(17) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av Datum 1 2014-11-25

Läs mer

BIDRAGSREGLER FÖR LANDSTINGETS BIDRAGSGIVNING TILL EXTERNA ORGANISATIONER

BIDRAGSREGLER FÖR LANDSTINGETS BIDRAGSGIVNING TILL EXTERNA ORGANISATIONER BIDRAGSREGLER FÖR LANDSTINGETS BIDRAGSGIVNING TILL EXTERNA ORGANISATIONER Antagna av landstingsfullmäktigen 2001-06-20- -21 Organisationsbidrag 2(19) INNEHÅLL 1 ALLMÄNT...3 1 1.1 BIDRAGSGIVNINGENS BETYDELSE

Läs mer

Regler för bidragsgivning till distriktsorganisationer som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i Uppsala län

Regler för bidragsgivning till distriktsorganisationer som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i Uppsala län Regler för bidragsgivning till distriktsorganisationer som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i Uppsala län Regler fastställda och ändrade av kulturnämnden 2012-01-25 Kulturnämnden 1. (4) Regler

Läs mer

REGIONFÖRBUNDET JÄMTLANDS LÄNS BIDRAGSREGLER FÖR EXTERNA ORGANISATIONER

REGIONFÖRBUNDET JÄMTLANDS LÄNS BIDRAGSREGLER FÖR EXTERNA ORGANISATIONER REGIONFÖRBUNDET JÄMTLANDS LÄNS BIDRAGSREGLER FÖR EXTERNA ORGANISATIONER Fastställt av Regionstyrelsen 2011-12-19 2(21) Innehållsregister 1 ALLMÄNT 3 1.1 BIDRAGSGIVNINGENS BETYDELSE FÖR LÄNSINNEVÅNARNA

Läs mer

FÖRSLAG TILL NYA REGLER OCH VILLKOR FÖR KULTURBIDRAG INOM REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

FÖRSLAG TILL NYA REGLER OCH VILLKOR FÖR KULTURBIDRAG INOM REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN av dokumentet FÖRSLAG TILL NYA REGLER OCH VILLKOR FÖR KULTURBIDRAG INOM REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN VERSION: 1 BESLUTSINSTANS: REGIONFULLMÄKTIGE 2(9) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av

Läs mer

Organisationsuppdrag i Halland

Organisationsuppdrag i Halland Organisationsuppdrag i Halland ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ Regler för anslag till distriktsorganisationer Fastställd av Regionfullmäktige 24 november, 2004, 35 samt 4 juni 2008, 9.

Läs mer

Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering

Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering Förordning (2005:1089) om statsbidrag för kvinnors organisering Svensk författningssamling 2005:1089 t.o.m. SFS 2017:938 SFS nr: 2005:1089 Departement/myndighet: Socialdepartementet Utfärdad: 2005-12-08

Läs mer

Landstingsbidrag för Ungdomsorganisationer i Västmanlands län

Landstingsbidrag för Ungdomsorganisationer i Västmanlands län 1 (7) Bidragsregler för Ungdomsorganisationer LTV091060 Landstingsstyrelsen 2010-01-01 Landstingsbidrag för Ungdomsorganisationer i Västmanlands län Fastställd av Landstingsstyrelsen 16 december 2009 312

Läs mer

Reviderad överenskommelse mellan Regionförbundet i Kalmar län och barn- och ungdomsorganisationer i Kalmar län. Regionförbundets styrelse

Reviderad överenskommelse mellan Regionförbundet i Kalmar län och barn- och ungdomsorganisationer i Kalmar län. Regionförbundets styrelse Reviderad överenskommelse mellan Regionförbundet i Kalmar län och barn- och ungdomsorganisationer i Kalmar län Regionförbundets styrelse 2013-03-18 Överenskommelse mellan Regionförbundet i Kalmar län och

Läs mer

TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN

TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN TRU 18/2009 LANDSTINGET GÄVLEBORGS BESTÄMMELSER OM BIDRAG TILL BARN- OCH UNGDOMSVERKSAMHET I GÄVLEBORGS LÄN Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Allmänna villkor 3 Bidragsformer 4 Grundbidrag och Medlemsbidrag

Läs mer

Riktlinjer för landstingets bidrag till föreningar, organisationer, studieförbund och projekt

Riktlinjer för landstingets bidrag till föreningar, organisationer, studieförbund och projekt 1 (11) Riktlinjer för landstingets bidrag till föreningar, organisationer, 2012-10-09 Landstingsstyrelsen 2012-12-17 326 Riktlinjer för landstingets bidrag till föreningar, organisationer, studieförbund

Läs mer

Regler och villkor för bidrag regler och villkor för bidrag till externa organisationer samt länskulturens övriga stödformer Version: 1

Regler och villkor för bidrag regler och villkor för bidrag till externa organisationer samt länskulturens övriga stödformer Version: 1 och villkor för bidrag länskulturens övriga stödformer Version: 1 Beslutsinstans: Landstingsfullmäktige 2(20) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av 1. 2014-11-25 Nyutgåva. I och med regionbildningen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag till barn- och ungdomsorganisationer; SFS 2011:65 Utkom från trycket den 1 februari 2011 utfärdad den 20 januari 2011. Regeringen föreskriver följande.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om statsbidrag för kvinnors organisering; SFS 2005:1089 Utkom från trycket den 16 december 2005 utfärdad den 8 december 2005. Regeringen föreskriver 1 följande. Statsbidragets

Läs mer

Region Blekinge. Stöd till ungdomsorganisationer. Bidragsregler

Region Blekinge. Stöd till ungdomsorganisationer. Bidragsregler Region Blekinge Stöd till ungdomsorganisationer Bidragsregler Mål Region Blekinges stöd till regionalt verksamma ungdomsorganisationer skall främja en demokratisk utveckling av ungdomar genom deras engagemang

Läs mer

Dnr Nya regler för anslag till ungdomsorganisationer fr o m 2008

Dnr Nya regler för anslag till ungdomsorganisationer fr o m 2008 Dnr 2006-0382 Nya regler för anslag till ungdomsorganisationer fr o m 2008 Inledning Ungdomsorganisationerna gör värdefulla insatser i samhället. Ett rikt förgrenat föreningsliv betyder en spridning av

Läs mer

Regler och anvisningar för stöd till idrotts och friluftsorganisationernas

Regler och anvisningar för stöd till idrotts och friluftsorganisationernas Juni 2005 Kulturnämnden Reviderad 2008-01-17 Reviderad 2009-01-01 Reviderad 2011-09-20 Regler och anvisningar för stöd till idrotts och friluftsorganisationernas distriktsorganisationer 1 Generella kriterier

Läs mer

Ungdomsstyrelsens kommentarer

Ungdomsstyrelsens kommentarer Ungdomsstyrelsens kommentarer till Förordning (2011:65) om statsbidrag till barnoch ungdomsorganisationer Förordningen utfärdades av Utbildningsdepartementet den 20 januari år 2011. Regeringen har skrivit

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer 2019-07-30 Dnr 9.1-22898/2019 1(7) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande insatser som bidrar till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre personer Regeringen har gett Socialstyrelsen

Läs mer

Riktlinjer för landstingets bidrag till länets funktionshinderorganisationer

Riktlinjer för landstingets bidrag till länets funktionshinderorganisationer Riktlinjer för landstingets bidrag till länets funktionshinderorganisationer Antagna av Landstingsstyrelsen 2013-09-03 Innehåll MÅLBESKRIVNING... 3 GRUNDVILLKOR FÖR BIDRAGSANSÖKAN... 3 NYA FUNKTIONSHINDERORGANISATIONER...

Läs mer

BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN UNGDOMSORGANISATIONER

BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN UNGDOMSORGANISATIONER BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN UNGDOMSORGANISATIONER Reviderad upplaga enligt beslut i Kulturnämnden 2005-11-03 1. FOLKRÖRELSEBIDRAG UNGDOMSORGANISATIONER Folkrörelserna utgör

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m.

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m. 2018-06-12 Dnr 9.1-13255/2018 1(5) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 till vissa organisationer inom det sociala området m.m. Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att fördela medel

Läs mer

Regler för distriktsanslag till barn- och ungdomsorganisationer i Östergötland

Regler för distriktsanslag till barn- och ungdomsorganisationer i Östergötland Regler för distriktsanslag till barn- och ungdomsorganisationer i Östergötland Beslut i Regionutvecklingsnämnden 2016-12-07 Regler för distriktsanslag till barn- och ungdomsorganisationer i Östergötland

Läs mer

Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till ungdomsorganisationernas

Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till ungdomsorganisationernas Reviderade 2008-01-17 Kulturnämnden Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till ungdomsorganisationernas distriktsorganisationer 1 Generella kriterier 1.1 Syften Kulturnämnden vill genom stödet till

Läs mer

BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN POLITISKA UNGDOMSFÖRBUND

BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN POLITISKA UNGDOMSFÖRBUND BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN POLITISKA UNGDOMSFÖRBUND Reviderad upplaga enligt beslut Kulturnämnden 2005-11-03 1. BIDRAGSREGLER POLITISKA UNGDOMSFÖRBUND Folkrörelserna utgör

Läs mer

Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till pensionärsorganisationernas. 1 Generella kriterier för stöd till distriktsorganisationer

Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till pensionärsorganisationernas. 1 Generella kriterier för stöd till distriktsorganisationer Reviderade 2008-01-17 Kulturnämnden Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till pensionärsorganisationernas distriktsorganisationer 1 Generella kriterier för stöd till distriktsorganisationer 1.1 Syften

Läs mer

Bidragssystem för studieförbund i Kronobergs län

Bidragssystem för studieförbund i Kronobergs län Bidragssystem för studieförbund i Kronobergs län Fastställt av kulturnämnden 24/2017 Region Kronobergs avsikt med bidragssystemet är att skapa ändamålsenliga former för dialog och samverkan med folkbildningens

Läs mer

BIDRAG. Till föreningar med särskild social inriktning. Arbetsmarknads- och socialförvaltningen Karlstads Kommun Reviderad

BIDRAG. Till föreningar med särskild social inriktning. Arbetsmarknads- och socialförvaltningen Karlstads Kommun Reviderad BIDRAG Till föreningar med särskild social inriktning Arbetsmarknads- och socialförvaltningen Karlstads Kommun Reviderad 2013-09-25 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sid 1 Inledning 3 2 Föreningsbidrag 3 2.1 Syftet

Läs mer

Policy och riktlinjer för bidragsgivning inom områdena folkhälsa, utbildning och kultur

Policy och riktlinjer för bidragsgivning inom områdena folkhälsa, utbildning och kultur 1(13) Förvaltningsnamn Avsändare Policy och riktlinjer för bidragsgivning inom områdena folkhälsa, utbildning och kultur Policy Mål med bidragsgivning inom rubricerade områden är att stödja och stimulera

Läs mer

Organisationsuppdrag och överenskommelse 2008-04-15

Organisationsuppdrag och överenskommelse 2008-04-15 Organisationsuppdrag och överenskommelse 2008-04-15 Dessa regler avser Region Hallands organisationsuppdrag till distriktsorganisationer i Halland och det anslag som är kopplat till uppdraget. Anslag lämnas

Läs mer

Riktlinjer för nämndens för hälsa och omsorg bidrag till föreningar (reviderade )

Riktlinjer för nämndens för hälsa och omsorg bidrag till föreningar (reviderade ) NÄMNDEN FÖR HÄLSA OCH OMSORG Riktlinjer för nämndens för hälsa och omsorg bidrag till föreningar (reviderade 2013-10-03) Generella förutsättningar Relationen mellan nämnden för hälsa och omsorg (NHO),

Läs mer

Bidragsregler för Kultur och Fritid i Nora Kommun

Bidragsregler för Kultur och Fritid i Nora Kommun Bidragsregler för Kultur och Fritid i Nora Kommun Bidragsregler för Kultur och Fritid i Nora Kommun antagna av Kommunfullmäktige 2015-10-14 119 att gälla från 2016-01-01 tillsvidare, revideras under kommande

Läs mer

Regelverk för kulturnämndens bidrag

Regelverk för kulturnämndens bidrag www.katrineholm.se Regelverk för kulturnämndens bidrag 1 (8) Regelverk för kulturnämndens bidrag REGELVERK FÖR KULTURNÄMNDENS BIDRAG... 1 ALLMÄNNA VILLKOR... 2 GRUNDBIDRAG... 3 Vad kan stödet användas

Läs mer

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2016, 2016KS/0069 Innehåll Inledning... 3 Vägledande princip den kommunala kompetensen... 3 Riktlinjer och

Läs mer

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande viss verksamhet på funktionshindersområdet

Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande viss verksamhet på funktionshindersområdet 2018-06-12 Dnr 9.1-13381/2018 1(5) Anvisningar för att ansöka om statsbidrag för 2019 gällande viss verksamhet på funktionshindersområdet Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att fördela medel

Läs mer

Policy och riktlinjer för bidragsgivning inom områdena folkhälsa, utbildning och kultur

Policy och riktlinjer för bidragsgivning inom områdena folkhälsa, utbildning och kultur Förvaltningsnamn Regionstyrelsen Policy och riktlinjer för bidragsgivning inom områdena folkhälsa, utbildning och kultur Inledning Nuvarande regelverk för bidragsgivning till organisationer och föreningar

Läs mer

Kommunala bidrag till ideella föreningar

Kommunala bidrag till ideella föreningar RIKTLINJE 1(7) Kommunala bidrag till ideella föreningar Dokumenttyp RIKTLINJE Beslutsinstans Kommunstyrelsen Dokument-ID Dokumentansvarig Majvor Byström för beslut 2017-09-12 Ansvarig för uppföljning 2(7)

Läs mer

Regler och riktlinjer för Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens stöd till föreningar/ organisationer som främjar integration

Regler och riktlinjer för Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens stöd till föreningar/ organisationer som främjar integration UTBILDNINGS- OCH ARBETSMARKNADSNÄMNDEN Regler och riktlinjer för Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens stöd till föreningar/ organisationer som främjar integration Fastställt av UAN 2005-12-15 278 Nämndens

Läs mer

Social- och omsorgskontoret. Antagna av socialnämnden Riktlinjer för Socialnämndens verksamhetsbidrag

Social- och omsorgskontoret. Antagna av socialnämnden Riktlinjer för Socialnämndens verksamhetsbidrag Social- och omsorgskontoret Antagna av socialnämnden 2017-08-29 Riktlinjer för Socialnämndens verksamhetsbidrag 2 (5) Innehållsförteckning Syfte med ekonomiskt stöd till föreningar... 3 Definition av verksamhetsbidrag

Läs mer

Fördelning av bidrag till socialt frivilligt arbete

Fördelning av bidrag till socialt frivilligt arbete 1 (7) HANDLÄGGARE TEL DIREKT DATUM DNR Karolina Nord 08-731 31 70 2016-02-25 2015:271 Fördelning av bidrag till socialt frivilligt arbete Omsorgs- och socialnämndens riktlinjer 2 (7) Innehållsförteckning

Läs mer

Bidragsregler för kulturföreningar

Bidragsregler för kulturföreningar Bidragsregler för kulturföreningar Gäller från 080101 Regler för bidrag till kulturföreningar m fl i Partille kommun Allmänna förutsättningar Kultur- och fritidsnämndens målsättning är att Partille kommun

Läs mer

Bidragsreglemente Föreningslivet NYKVARNS KOMMUN

Bidragsreglemente Föreningslivet NYKVARNS KOMMUN Bilaga 1. Bidragsreglemente Föreningslivet NYKVARNS KOMMUN Kultur- och fritidsupplevelser av alla slag ger människor en ökad livskraft och därmed förutsättningar för en bättre allmän folkhälsa. Ett varierat

Läs mer

Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag

Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag Antagen av kommunfullmäktige (KF) 2011-02-22. 5,gäller från 2011-03-28. Ändringar antagna av KF 2012-02-28, gäller från 2012-01-01.

Läs mer

REGIONERS OCH LANDSTINGS STÖD TILL UNGAS ORGANISERING 2012

REGIONERS OCH LANDSTINGS STÖD TILL UNGAS ORGANISERING 2012 REGIONERS OCH LANDSTINGS STÖD TILL UNGAS ORGANISERING 2012 INNEHÅLL INLEDNING 3 STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING 4 LANDSTINGET I UPPSALA LÄN 6 LANDSTINGET SÖRMLAND 8 ÖSTSAM (REGIONFÖRBUND FÖR ÖSTERGÖTLAND) 10

Läs mer

Bidrag till ungdomsorganisationer för 2014

Bidrag till ungdomsorganisationer för 2014 LJ 2013/792 Förvaltningsnamn Avsändare Landstingsstyrelsen Bidrag till ungdomsorganisationer för 2014 Landstingsfullmäktige har 2008-06-10 62, fastställt bidragspolicy avseende bidrag till ungdomsorganisationer.

Läs mer

Riktlinjer för omsorgsnämndens bidrag till sociala föreningar (antagna av nämnden 2015-xx-xx)

Riktlinjer för omsorgsnämndens bidrag till sociala föreningar (antagna av nämnden 2015-xx-xx) OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Karlsson Daniel Datum 2015-05-04 Diarienummer OSN-2015-0221.15 Omsorgsnämnden Revidering av nämndens riktlinjer för bidrag till föreningar Förslag till beslut Omsorgsnämnden

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsens arbetsutskott 92-107 Tid: 2015-06-01: kl 16:00-16:50 Plats: Regionens hus, sal A 103 RJL2015 /60 Policy och riktlinjer för bidragsgivning inom områden folkhälsa, utbildning

Läs mer

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Antagen av kommunfullmäktige den xx månad xx, 2016KS/0069 Besöksadress: Skogsbovägen 9 11, 134 81 Gustavsberg Postadress: Värmdö kommun, 134 81 Gustavsberg

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer

Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer Utvecklingsavdelningen 2015-02-04 Dnr 8.1.1_2015:183 1 (5) Entreprenörskap i skolan 2015 Ansökan om verksamhetsbidrag till organisationer Skolverket har i uppdrag av regeringen att stimulera arbetet med

Läs mer

Att söka föreningsbidrag för funktionsrätts- och pensionärsföreningar samt samhällsnyttiga föreningar

Att söka föreningsbidrag för funktionsrätts- och pensionärsföreningar samt samhällsnyttiga föreningar Att söka föreningsbidrag för funktionsrätts- och pensionärsföreningar samt samhällsnyttiga föreningar Fr.o.m. 2018-01-01 Reviderade av tekniska förvaltningen 2018-01-03 Allmänna bestämmelser Bidragsberättigade

Läs mer

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014

Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Utvecklingsavdelningen 2013-10-25 Dnr 2013:422 1 (5) Ansökan om verksamhetsbidrag för entreprenörskap i skolan/statsbidrag till organisationer 2014 Det här dokumentet innehåller information för organisationer

Läs mer

KOMMUNALA BIDRAGSREGLER FÖR FÖRENINGAR REGISTRERADE I AVESTA KOMMUN Reviderad 151006

KOMMUNALA BIDRAGSREGLER FÖR FÖRENINGAR REGISTRERADE I AVESTA KOMMUN Reviderad 151006 KOMMUNALA BIDRAGSREGLER FÖR FÖRENINGAR REGISTRERADE I AVESTA KOMMUN Reviderad 151006 1 GENERELLA NORMER FÖR KOMMUNALA BIDRAG TILL ORGANISATIONER OCH SAMMANSLUTNINGAR MED LOKAL VERKSAMHET I AVESTA KOMMUN

Läs mer

Policy och riktlinjer för bidragsgivning inom områden folkhälsa, utbildning och kultur

Policy och riktlinjer för bidragsgivning inom områden folkhälsa, utbildning och kultur 2015-06-10 Regionledningskontoret Policy och riktlinjer för bidragsgivning inom områden folkhälsa, utbildning och kultur Protokollsutdrag från regionstyrelsens sammanträde 2015-06-09 Tjänsteskrivelse 2015-05-27

Läs mer

Regler och riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och organisationer

Regler och riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och organisationer regler och riktlinjer_remissversion Regler och riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och organisationer Dessa riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och andra organisationer

Läs mer

Gemensamma regler för pensionärsföreningar samt föreningar för funktionsnedsatta personer, beslutade av omsorgsförvaltningen

Gemensamma regler för pensionärsföreningar samt föreningar för funktionsnedsatta personer, beslutade av omsorgsförvaltningen Regler för föreningsbidrag i Omsorgsnämnden Omsorgsnämnden svarar för bidragsgivning till pensionärsföreningar och föreningar för funktionsnedsatta ( handikappföreningar ) verksamma i Landskrona stad.

Läs mer

Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande

Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande KULTURFÖRVALTNINGEN Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande Fastställda av kulturnämnden 2017-03-24, KTN-2015-0125, 13 Postadress: Uppsala kommun, kulturförvaltningen, 753 75 Uppsala Telefon:

Läs mer

Allmänna bestämmelser

Allmänna bestämmelser Kulturbidrag Kultur- och fritidsnämnden beviljar bidrag till föreningar och organisationer som bedriver en regelbunden kulturverksamhet inom exempelvis teater, dans, musik, bild och form, film och media,

Läs mer

Bidragsnormer för föreningar och organisationer

Bidragsnormer för föreningar och organisationer 1 (7) Typ: Bestämmelse Giltighetstid: Version: 2.0 Fastställd: KF 2014-04-16, 20 Uppdateras: Barn, kultur- och utbildningsnämnden lämnar bidrag till olika föreningar och organisationer som bedriver barn-

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Riktlinjerna reglerar hur bidragsansökningar till kultur och fritidsnämnden ska göras, vilka krav som ställs

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till handikapp- och pensionärsföreningar samt samhällsnyttiga föreningar i Värnamo kommun

Riktlinjer för bidrag till handikapp- och pensionärsföreningar samt samhällsnyttiga föreningar i Värnamo kommun Riktlinjer för bidrag till handikapp- och pensionärsföreningar samt samhällsnyttiga föreningar i Värnamo kommun Fr.o.m. 2014-01-01 Antagna av kommunfullmäktige 2013-12-12 280 Bakgrund Värnamo kommun stödjer

Läs mer

Riktlinjer föreningsbidrag för organisationer för personer med funktionsnedsättning samt till frivillig- och intresseorganisationer

Riktlinjer föreningsbidrag för organisationer för personer med funktionsnedsättning samt till frivillig- och intresseorganisationer Styrdokument, riktlinjer Projektkoordinator 2017-08-18 Maria Lindeberg 08-59097376 Dnr Maria.Lindeberg@upplandsvasby.se KS/2017:100 Riktlinjer föreningsbidrag för organisationer för personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Statsbidrag till ämneslärarorganisationer bidragsåret 2010

Statsbidrag till ämneslärarorganisationer bidragsåret 2010 Enheten för statsbidrag 1 (5) Statsbidrag till ämneslärarorganisationer bidragsåret 2010 Det här dokumentet innehåller information om statsbidrag till ämneslärarorganisationer och riktlinjer för ansökan

Läs mer

Kultursamverkansmodellen så funkar den!

Kultursamverkansmodellen så funkar den! Kultursamverkansmodellen så funkar den! www.regionostergotland.se Sedan 2012 ingår Östergötland i den nationella kultursamverkansmodellen. Från och med 2013 är samtliga län, utom Stockholm, med i modellen.

Läs mer

Revidering av riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturövande

Revidering av riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturövande KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Sabina Andersson 2018-06-04 KTN-2015-0125 Kulturnämnden Revidering av riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturövande Förslag till beslut Kulturnämnden

Läs mer

Att söka föreningsbidrag för handikapp- och pensionärsföreningar samt samhällsnyttiga föreningar

Att söka föreningsbidrag för handikapp- och pensionärsföreningar samt samhällsnyttiga föreningar Att söka föreningsbidrag för handikapp- och pensionärsföreningar samt samhällsnyttiga föreningar Fr.o.m. 2017-01-01 Reviderade av tekniska förvaltningen 2017-01-20 Allmänna bestämmelser Bidragsberättigade

Läs mer

Reviderade anvisningar för verksamhetsbidrag och arrangörsstöd till lokala föreningar i Hägersten-Liljeholmen

Reviderade anvisningar för verksamhetsbidrag och arrangörsstöd till lokala föreningar i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Sida 1 (5) 2019-02-04 Handläggare Susanne Forss Gustafsson Telefon: 0850822064 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2019-02-21 Reviderade anvisningar för

Läs mer

BIDRAGSNORMER För barn- och ungdomsorganisationer i Vadstena kommun

BIDRAGSNORMER För barn- och ungdomsorganisationer i Vadstena kommun Antagna av Kommunfullmäktige 2011-01-19 8 Reviderad av kommunfullmäktige 2014-09-10 129 BIDRAGSNORMER För barn- och ungdomsorganisationer i Vadstena kommun Gäller fr.o.m. 2011-03-01 och ersätter tidigare

Läs mer

Om projektbidrag (verksamhetsbidrag) till kvinnors organisering

Om projektbidrag (verksamhetsbidrag) till kvinnors organisering Om projektbidrag (verksamhetsbidrag) till kvinnors organisering Detta projektbidrag beviljas endast till kvinnoorganisationer. Därför krävs ett revisorsintyg där det framgår hur stor andel av organisationens

Läs mer

INFORMATION OM Organisations- och etableringsbidrag för kvinnors organisering

INFORMATION OM Organisations- och etableringsbidrag för kvinnors organisering INFORMATION OM Organisations- och etableringsbidrag för kvinnors organisering Organisations- och etableringsbidrag Statsbidraget regleras av förordningen om statsbidrag för kvinnors organisering (SFS 2005:1089)

Läs mer

REGLER FÖR I VALDEMARSVIKS KOMMUN

REGLER FÖR I VALDEMARSVIKS KOMMUN REGLER FÖR I VALDEMARSVIKS KOMMUN Antagna av kommunfullmäktige 2001-09-24 och gäller from 2002-01-01 Rev KF 2010-11-29, 89 Rev KF 2012-11-26 1 REGLER FÖR FÖRENINGSBIDRAG TILL UNGDOMS- ORGANISATIONER, VALDEMARSVIKSKORPEN,

Läs mer

Riktlinjer för kommunalt ekonomiskt stöd till föreningar och organisationer KS2015/686/01 Antagna av Sunne kommunfullmäktige , 57

Riktlinjer för kommunalt ekonomiskt stöd till föreningar och organisationer KS2015/686/01 Antagna av Sunne kommunfullmäktige , 57 Datum Sida 2017-02-24 1 (5) Riktlinjer för kommunalt ekonomiskt stöd till föreningar och organisationer KS2015/686/01 Antagna av Sunne kommunfullmäktige 2017-05-08, 57 Postadress Besöksadress Telefon Internet

Läs mer

HÖÖRS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnd BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNAL BIDRAG TILL KULTURELLA FÖRENINGAR

HÖÖRS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnd BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNAL BIDRAG TILL KULTURELLA FÖRENINGAR HÖÖRS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnd BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNAL BIDRAG TILL KULTURELLA FÖRENINGAR BIDRAGSNORMER FÖR KULTURFÖRENINGAR Antagna av kommunfullmäktige 2011-06-15. Syftet med kultur- och fritidsnämndens

Läs mer

Region Skåne Habilitering och hjälpmedel

Region Skåne Habilitering och hjälpmedel Region Skåne Habilitering och hjälpmedel Dokumentets namn Gäller för Dokument nr Sida Riktlinjer för bidrag till Habilitering och hjälpmedel 1.0 1 av 8 handikappföreningar Utfärdat av Godkänt av Giltig

Läs mer

Regler för kommunala bidrag till ungdomsföreningar i Vänersborgs kommun

Regler för kommunala bidrag till ungdomsföreningar i Vänersborgs kommun Dnr: 2015/37 1 (5) Regler för kommunala bidrag till ungdomsföreningar i Vänersborgs kommun Fastställt av Barn- och ungdomsnämnden 2012-12-10 136 Reviderad 2014-04-14 58 Överfört och fastställt av Kultur-

Läs mer

Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå. www.skelleftea.se/kultur

Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå. www.skelleftea.se/kultur Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå www.skelleftea.se/kultur Foto på framsidan från föreställningen Dans i novembermörkret. Fotograf: Patrick Degerman (2013) Kulturnämndens

Läs mer

Bidragsregler för kulturföreningar i Tjörns kommun

Bidragsregler för kulturföreningar i Tjörns kommun KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN sregler för kulturföreningar i Tjörns kommun Antagna av kultur- och fritidsnämnden 2012-02-06, 5 Allmänna förutsättningar Kultur- och fritidsnämndens målsättning är att

Läs mer

Förtydligade fördelningsprinciper för stöd till studieförbund verksamma i Uppsala kommun

Förtydligade fördelningsprinciper för stöd till studieförbund verksamma i Uppsala kommun KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Runa Krehla 2017-05-22 KTN-2016-0436 Kulturnämnden Förtydligade fördelningsprinciper för stöd till studieförbund verksamma i Uppsala kommun Förslag till

Läs mer

BIDRAGSNORMER. FASTSTÄLLDA AV KOMMUNFULLMÄKTIGE att gälla fr. o m 1984-01-01. Reviderad enligt kommunfullmäktiges beslut december 1986.

BIDRAGSNORMER. FASTSTÄLLDA AV KOMMUNFULLMÄKTIGE att gälla fr. o m 1984-01-01. Reviderad enligt kommunfullmäktiges beslut december 1986. BIDRAGSNORMER FASTSTÄLLDA AV KOMMUNFULLMÄKTIGE att gälla fr. o m 1984-01-01. Reviderad enligt kommunfullmäktiges beslut december 1986. Reviderad att gälla fr.o.m. 1991 Reviderad att gälla fr.o.m. 1993

Läs mer

Bestämmelser för KOMMUNALA BIDRAG

Bestämmelser för KOMMUNALA BIDRAG 1 Bestämmelser för KOMMUNALA BIDRAG UNGDOMSORGANISATIONER Fastställda av kommunfullmäktige 2000-12-20 SYFTET MED BIDRAG Syftet med bidrag till ideella föreningar är att skapa bättre förutsättningar för

Läs mer

VERKSAMHETSBIDRAG FÖR KVINNORS ORGANISERING. Ansökningblanketter med instruktioner för statsbidrag till verksamhetsbidrag för kvinnors organisering.

VERKSAMHETSBIDRAG FÖR KVINNORS ORGANISERING. Ansökningblanketter med instruktioner för statsbidrag till verksamhetsbidrag för kvinnors organisering. VERKSAMHETSBIDRAG FÖR KVINNORS ORGANISERING Ansökningblanketter med instruktioner för statsbidrag till verksamhetsbidrag för kvinnors organisering. 2019 OM ANSÖKAN Denna blankett används av ideella föreningar,

Läs mer

Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag

Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag Sida 1 (5) 2018-01-17 Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag Bakgrund Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar och organisationer. Det finns tre kategorier av bidraget

Läs mer

Beslut om fördelning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet 2018

Beslut om fördelning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet 2018 TJÄNSTEUTLÅTANDE REGIONSTYRELSEN Sida 1(5) Datum 2018-02-22 Ärendenummer RV2018-44 Kulturstaben Ulf Nordström 054-701 10 33 ulf.nordstrom@regionvarmland.se Beslut om fördelning av vissa statsbidrag till

Läs mer

Regler för fördelning av bidrag till funktionshindersföreningar i Norrköping

Regler för fördelning av bidrag till funktionshindersföreningar i Norrköping Regler för fördelning av bidrag till funktionshindersföreningar i Norrköping REGLERNA ÄR ANTAGNA AV NORRKÖPINGS KOMMUN, VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN DEN 9 JUNI 2009. REVIDERAD VERSION ANTOGS AV VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN

Läs mer

Bidragsnormer Eslövs kommun. Barn- och ungdomsföreningar Handikappföreningar Pensionärsföreningar

Bidragsnormer Eslövs kommun. Barn- och ungdomsföreningar Handikappföreningar Pensionärsföreningar Bidragsnormer Eslövs kommun Barn- och ungdomsföreningar Handikappföreningar Pensionärsföreningar Bidragsnormer Delar ur Kultur- och fritidsnämndens mål för 2003 2006 Kultur- och fritidsaktiviteter främjar

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013

Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013 Avdelningen för förskola och fritid Sida 1 (5) 2013-10-22 Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013 Bakgrund Farsta stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till

Läs mer

REGLER FÖR STÖD TILL FÖRENINGAR I LOMMA KOMMUN Kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde Gäller från 2011-01-01

REGLER FÖR STÖD TILL FÖRENINGAR I LOMMA KOMMUN Kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde Gäller från 2011-01-01 REGLER FÖR STÖD TILL FÖRENINGAR I LOMMA KOMMUN Kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde Gäller från 2011-01-01 Syfte Lomma kommuns stöd till det ideella föreningslivet syftar till att stimulera till ett

Läs mer

ANSÖKAN Nationella medel Statsbidrag till verksamheter för asylsökande m.fl.

ANSÖKAN Nationella medel Statsbidrag till verksamheter för asylsökande m.fl. ANSÖKAN 2018- Nationella medel Statsbidrag till verksamheter för asylsökande m.fl. Insatser som syftar till att motverka passivisering under asyltiden, underlätta kontakter med den svenska arbetsmarknaden

Läs mer

Allmänna bestämmelser

Allmänna bestämmelser Allmänna bestämmelser Sundsvalls kommun vill genom sitt bidragssystem stödja kommunens föreningsliv så att möjlighet skapas för en omfattande och stimulerande fritid för alla på ett både jämlikt och jämställt

Läs mer

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR 18 BIDRAGSNORMER FÖR BARN- OCH UNGDOMS- FÖRENINGAR SAMT PENSIONÄRS- OCH HANDIKAPPFÖRENINGAR Antagna av kommunfullmäktige 2005-11-28 att gälla fr o m 2006-01-01 Delar

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Riktlinjerna reglerar hur bidragsansökningar till kultur och fritidsnämnden ska göras, vilka krav som ställs

Läs mer

Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer

Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer 201 Sökande Organisation eller motsvarande Organisationsnummer c/o Telefon Mobil Fax Ev. hemsida Bank-/post-/konto-/giro-nummer

Läs mer

3 Bidrag får, i mån av tillgång på medel, lämnas till studieförbund som bedriver verksamhet inom Sundsvalls kommun.

3 Bidrag får, i mån av tillgång på medel, lämnas till studieförbund som bedriver verksamhet inom Sundsvalls kommun. Sida 1 (5) 1 Detta regelverk innehåller bestämmelser för Sundsvalls kommuns bidrag till föreningar och studieförbund. Syftet med kommunens stöd till föreningslivet är att stimulera ideella insatser för

Läs mer

Riktlinje för föreningsbidrag

Riktlinje för föreningsbidrag Dnr KFN17/42 RIKTLINJER Riktlinje för föreningsbidrag Antagen av Kultur- och fritidsnämnden 2017-09-06 Dnr KFN17/42 2/9 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1 Inledning... 3 2 Bakgrundsanalys och överväganden...

Läs mer

Information om Föreningsbidrag och stipendier

Information om Föreningsbidrag och stipendier VK300S v1.0 040416, Bidragsfolder uppdat. 2015 Information om Föreningsbidrag och stipendier Uppdaterad VT2015 2 (18) Innehållsförteckning Normer för kommunala bidrag till ungdomsorganisationer...3-4 Administrationsbidrag.....5

Läs mer

Riktlinje för föreningsbidrag i Nyköpings kommun

Riktlinje för föreningsbidrag i Nyköpings kommun KFN13/62 RIKTLINJE Riktlinje för föreningsbidrag i Nyköpings kommun Antagen av Kultur- och fritidsnämnden 2013-09-04. Antagen datum 2013-09-04 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1 Inledning... 3

Läs mer

Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun

Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun Nya bidragsregler från 2015-01-01 (antagna av kommunfullmäktige 2014-09-03, 125) INNEHÅLL Allmänna bestämmelser Ansökan om registrering Ansökan om kommunala

Läs mer

Allmänna bestämmelser

Allmänna bestämmelser 1 Bidrag till kultur- och fritidsverksamhet i Upplands-Bro Allmänna bestämmelser Föreningar, sammanslutningar och enskilda som i demokratiska former bedriver verksamhet för kommunens invånare, med på prioritet

Läs mer

KICK KULTURALLIANS? VAD ÄR IDEELL KVALITET I CIVILSAMHÄLLETS KULTURSAMVERKAN VAD GÖR IDEELL KULTURALLIANS? EN POLITIK FÖR IDEELL KULTURALLIANS

KICK KULTURALLIANS? VAD ÄR IDEELL KVALITET I CIVILSAMHÄLLETS KULTURSAMVERKAN VAD GÖR IDEELL KULTURALLIANS? EN POLITIK FÖR IDEELL KULTURALLIANS VAD ÄR IDEELL KULTURALLIANS? Ideell kulturallians (IKA) är en samarbetsorganisation för det civila samhällets organisationer på kulturområdet. Våra medlemsförbund företräder kulturverksamheter som till

Läs mer

Beslut om fördelning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet 2019

Beslut om fördelning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet 2019 Tjänsteskrivelse 1 (7) Handläggare Ulf Nordström 2019-03-20 Beslut om fördelning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet 2019 Förslag till beslut 1. Vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet

Läs mer