Verksamhetsberättelse Liberala Kvinnor i Stockholms Län 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse Liberala Kvinnor i Stockholms Län 2012"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse Liberala Kvinnor i Stockholms Län 2012

2 Sida 2 av 6 Liberala Kvinnor i Stockholms län VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Sammanfattning Verksamhetsåret 2013 har helt dominerats av två stora Folkpartihändelser; nomineringsprocesserna inför valrörelsen och Folkpartiets landsmöte i november Vi är mycket stolta över ett år där vi har lyckats driva igenom de flesta av våra mest prioriterade frågor till att bli Folkpartipolitik och där många feministiska kandidater har flyttat fram positionerna. Bakgrund Det måste finnas kvinnor, modiga och behjärtade nog att våga stå för en mening även om den inte är populär, men som kanske är ämnad att prägla en kommande tid. Elisabet Tamm ( ) Liberal riksdagskvinna Lika rösträtt, fri abort och pappamånad. Folkpartiet liberalernas feministiska historia är fantastisk! Men jämställdhet kommer av sig själv vare sig då eller nu. Utan ett starkt kvinnoförbund och drivna feminister hade Folkpartiet aldrig varit lika framgångsrikt. Liberala Kvinnor bildades 1935 med rötter i rösträttsrörelsen. Vi har en stolt historia och många av rösträttskvinnorna var liberaler; tex Selma Lagerlöf, Kerstin Hesselgren och Karolina Widerström. Vi vill fortsätta i deras anda att främja feministiskt tänkande och nätverkande bland liberaler. Vår uppgift är att förnya, inte förvalta. Varje generation behöver dem som, med Elisabeth Tamms ord, vågar stå för en mening, även om den inte är populär, men som kanske är ämnad att prägla en kommande tid. Liberala kvinnor vill vara en politisk kraft och plattform för liberala feminister som vill vara med och arbeta för ett mer jämställt samhälle där pojkar och flickor slipper begränsas av de förväntningar som stereotypa könsroller sätter. Vår uppgift Vår uppgift är att vara en pådrivande kraft i och utanför Folkpartiet liberalerna för kvinnors rättigheter och mot den globala könsmaktsordningen. Feminismen föddes inom liberalismen. Mary Wollstonecraft och John Stuart Mill var pionjärer och i Sverige har liberaler som Selma Lagerlöf, Fogelstadskvinnorna och Bengt Westerberg stått på barrikaderna för kvinnors mänskliga rättigheter. Det är deras stolta arv för ett friare samhälle som vi vill vårda och utveckla. En majoritet av världens fattigaste är kvinnor. En minoritet av världens folkvalda är kvinnor. Kvinnor hedersmördas, våldtas och säljs i Stockholm, Sverige och världen. Liberal feminism behövs lika mycket nu som då - vår uppgift är att förnya inte bara förvalta.

3 Sida 3 av 6 Vår vision Vi strävar efter en värld där kvinnor och män har samma friheter, rättigheter, skyldigheter och möjligheter inom alla väsentliga områden i livet. Det är ett tillstånd som kan råda när kvinnor och män har samma ställning och inflytande och kan utveckla sina individuella egenskaper och talanger bortom könsstrukturernas begränsningar. Övergripande mål Styrelsen har i huvudsak arbetat mot följande mål under året Att påverka Folkpartiet Liberalernas politik i feministisk riktning. Att engagera våra medlemmar och värva nya. Att stärka, stötta och lyfta fram liberala kvinnor i politiken. Påverka Folkpartiet Liberalernas politik i feministisk riktning 2013 har varit ett spännande och fullspäckat år med både provval och landsmöte! Mycket tid och kraft har gått åt till att skriva motioner och driva på för att få igenom våra politiska frågor under landsmötet. Vi har skrivit debattartiklar, ordnat seminarier, talat med landsmötesdelegater (särskilt med dem placerade i några utvalda utskott) och andra beslutsfattare och slutligen deltagit på landsmötet. De frågor som vi har drivit hårdast under året, och där vi har publicerat ett antal debattartiklar (i bl.a. Tidningen NU, Stockholmsliberalen, Söderortsliberalen och på bloggar) är fler individuella månader i föräldraförsäkringen, samtyckeslagstiftning och kvotering till kommunala bolag. Särskilt roligt är det att landsmötet beslutade att ställa sig bakom Liberala Kvinnor m.fl. krav på ytterligare en individuell månad i föräldraförsäkringen. Vi i LK Stockholm har drivit frågan under flera år och det var en motion från oss till Liberala Kvinnors landsmöte som fick förbundet att börja driva frågan för några år sedan. Vi skrev också en motion till Stockholms läns årsmöte i våras om att Stockholms län ska börja driva frågan som gick igenom med röstsiffrorna 60 för och 37 emot. En annan viktig seger var att landsmötet beslutade att ställa sig bakom införandet av en samtyckesparagraf i sexualbrottslagstiftningen. Vi har ordnat två seminarier i ämnet och skrivit två debattartiklar om detta under året. Andra segrar för oss var att vi fick igenom (om än i något modifierad form) våra motioner om kvotering till kommunala bolag och omvänd kommunarrest. Andra motioner och yrkanden som Liberala kvinnor drivit och som bifölls är att kulturen måste bli mer jämställd, jämställdhetsfrämjande karriärvägar för doktorander genom att forskare numera omfattas av socialförsäkringssystemen, jämställda listor, genuspedagogik, jämställd vård, skärpta skrivningar om jämställdhetsintegrering, tydlig skrivning om att jämställdhet är en förutsättning för demokrati i EU.

4 Stärka, stötta och lyfta fram liberala kvinnor Sida 4 av 6 Utöver det idoga arbetet inför landsmötet har nomineringsprocesser och provval tagit mycket tid och energi. Liberala Kvinnor i Stockholms län har aktivt deltagit med adjungerade representanter i alla tre nomineringskommittéer som har funnits i Stockholms stad och län och vi har aktivt uppmanat våra medlemmar att rösta på feministiska kandidater genom medlemsutskick och facebookaktivism. Vi har även deltagit aktivt i olika organ som vi har ordinarie eller adjungerade platser i såsom Länsförbundets styrelse, valberedning och valledning och Kommunalpolitiska Rådet. Medlemsvård Under året har Liberala Kvinnor tagit fram en helt ny hemsida som är ett stort lyft för Liberala Kvinnor. Här presenteras vår politik, inspiration, rapporter på jämställdhetsområdet och mycket annat. Nytt är också att det numera går att betala sin medlemsavgift direkt på nätet. På hemsidan finns också alla artiklar och annat sparat och går att söka på kategorier/etiketter. Nu väntar vi bara på kort utbildning i, och lösenord till, LK Stockholms lokala hemsida så att vi kan börja använda den på allvar. Äntligen verkar medlemsregistret fungera väl vilket stort underlättar i kommunikationen med våra medlemma. I början av 2014 hade Liberala Kvinnor i Stockholms län 303 medlemmar vilket är en ökning med nästan 20 % från föregående år. Aktiviteter Birgitta om Birgitte debatt och Borgenkväll den 22 april (tillsammans med FP Östermalm och FP Norrmalm). Debatt mellan Johan Pehrson och Madeleine Leijonhufvud den 24 april om sexualbrottsutredningens förslag. Seminarium om samtyckeslagstiftning med Madeleine Leijonhufvud och Ulrika Person den 18 september. Deltagande i RFSUs demonstration under den internationella aborträttsdagen den 28 september. Liberal feminism - då, nu och i framtiden. Samtal med Gabriel Romanus den 16 oktober. Våra medlemsaktiviteter har varit uppskattade och välbesökta med deltagare per tillfälle. Deltagande i konferenser Cecilia Elving deltog i Liberala kvinnors distriktsordförandekonferens den maj En stor majoritet av styrelsen deltog under Stockholmskonferensen den 15 september där vi bl.a. hade med oss LK knappar och informationsmaterial. Nomineringsmöte för fastställande av riksdagslistan för Stockholms stad och län den 6 november Hanna Gerdes och Nora Milstig representerade LK Stockholm.

5 Sida 5 av 6 Landsmöte den november. Charlotta Schenholm representerade LK Stockholm. Stora delar av styrelsen deltog. Öppet medlemsmöte om återstående motioner från förbundsårsmötet 2013 den 12 december Charlotta Schenholm och Cecilia Elving representerade LK Stockholm. Styrelsemöten 2013 Under verksamhetsåret har styrelsen genomfört möten den 9 april, 21 maj, 11 juni, 10 september, 22 oktober, 2 december och 19 januari. Utöver detta har styrelsen kommunicerat via mailen och via en stängd facebookgrupp där en del löpande beslut har fattats. Uppdrag Styrelsen I styrelsen har under året ingått: Cecilia Elving (ordförande), Ivar Järnefors (vice ordförande), Anne- Lie Elfvén, Elisabet Abelson (sekreterare), Bonnie Bernström, Hanna Gerdes, Charlotta Schenholm (kassör), Karin Westerberg, Martin Ängeby och Nora Milstig (adjungerad från LUF).

6 Sida 6 av 6 Revisor, ordinarie Revisor, ersättare Valberedning Evenemangsgruppen LUFs styrelse Förbundsstyrelsen Stockholms län Ombud förbundsmötet länsförbundet Cecilia Carpelan Suzanne Hallberg Gunilla Gustafsson (sammankallande), Pia Närman, Daniel Lucas och Jessica Bagge Ivar Järnefors (sammankallande), Jill Ericsson, Sigrid Rydell Johnson, Johanna And och Susannah Andersson. Hanna Gerdes, ersättare Elisabet Abelson Cecilia Elving, ersättare Ivar Järnefors Hanna Gerdes och Nora Milstig (tjänstgörande) Studieförbundet Vuxenskolans årsmöte Jill Eriksson och Elisabet Abelson Folkpartiets landsmöte Kommunalpolitiska rådet Folkpartiets partiråd Valledningen Stockholms län Jämställdhetsboksluts gruppen Nomineringskommittéer: Stockholms läns valberedning: Charlotta Schenholm Charlotta Schenholm, ersättare Karin Westerberg Anne-Lie Elfvén Cecilia Elving Elisabet Abelson Riksdagslistan: Bonnie Bernström Landstinget yttre länet: Karin Westerberg Kommun och landsting inre länet: Karin Westerberg Cecilia Elving Ordförandens slutord Ett varmt tack till styrelsen och övriga eldsjälar för allt arbete under året. Vi har all anledning att vara stolta över allt vi har uträttat i den liberala feminismens namn! Liberala hälsningar, Cecilia Elving cecilia.elving@folkpartiet.se

Stadgar för Liberalerna Skåne

Stadgar för Liberalerna Skåne Stadgar för Liberalerna Skåne 1. Ändamål Länsförbundets uppgift är att samla personer med liberal samhällsåskådning till gemensamt arbete och uppträdande, att genom upplysning väcka intresse för samhällsfrågor,

Läs mer

Normalstadgar för länsförbund Fastställda av partistyrelsen den 7 mars 2008, reviderade genom landsmötesbeslut den 22 november 2015

Normalstadgar för länsförbund Fastställda av partistyrelsen den 7 mars 2008, reviderade genom landsmötesbeslut den 22 november 2015 Normalstadgar för länsförbund Fastställda av partistyrelsen den 7 mars 2008, reviderade genom landsmötesbeslut den 22 november 2015 1. Ändamål Länsförbundets uppgift är att samla personer med liberal samhällsåskådning

Läs mer

Liberalerna i praktiken

Liberalerna i praktiken 1Så fungerar Liberalerna i praktiken Så fungerar Liberalerna i praktiken 9 Den svenska liberalismen grundar sig på två historiska traditioner: stadsliberalismen inspirerad av engelska idéer om frihet,

Läs mer

Centerpartiet i Vallentuna Årsmöte 2015 02 08. Dagordning

Centerpartiet i Vallentuna Årsmöte 2015 02 08. Dagordning Centerpartiet i Vallentuna Årsmöte 2015 02 08 Dagordning 1. Val av mötesfunktionärer a. mötesordföranden b. sekreterare c. protokolljusterare 2. Godkännande av kallelsen 3. Fastställande av röstlängd 4.

Läs mer

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ Antagna vid årsmöte 2017-04-09 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Malmö (F!Malmö). Föreningen är registrerad

Läs mer

Centerkvinnorna i Halland Verksamhetsplan 2017

Centerkvinnorna i Halland Verksamhetsplan 2017 Centerkvinnorna i Halland Verksamhetsplan 2017 Inledning Genom historien har Centerkvinnornas arbete byggt på starka, drivna kvinnors engagemang för att förändra och förbättra vårt samhälle. Kvinnor som

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Flygvapenfrivilliga region väst överlämnar härmed sin verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-01-01 tom. 2014-12-31 1 Organisation 2014-01-01 2014-12-31 Regionsordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen för Hjärt-och Lungsjukas Länsförening i Västmanland (registrerat namn) lämnar följande berättelse för verksamhetsåret 2017 Förtroendevalda och styrelsemöten

Läs mer

Adresslista Liberalerna Kommunfullmäktige

Adresslista Liberalerna Kommunfullmäktige Adresslista Liberalerna 2016-10-31 Kommunfullmäktige 2014-10-15 2018-10-14 Gulan Avci Anne-Lie Elfvén Frida Johansson Metso Jan Jönsson Patrik Silverudd Isabel Smedberg Palmqvist Ann-Katrin Åslund Peter

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Feministiskt initiativ Linköping Verksamhetsåret 2015-02-18 2016-02-17 Styrelsen Styrelsen har under året bestått av följande personer: o Ordförande: Madelene Ahlquist o Vice

Läs mer

Samma lydelse: Föreningen är öppen för de medlemmar i Feministiskt initiativ som är bosatta eller vill verka i regionen Stockholms län.

Samma lydelse: Föreningen är öppen för de medlemmar i Feministiskt initiativ som är bosatta eller vill verka i regionen Stockholms län. Förslag till stadgeändringar 1 Föreningens namn och organisationsnummer Samma lydelse: Föreningens namn är Feministiskt initiativ Storstockholm (FiSS). Föreningen är registrerad som ideell förening hos

Läs mer

m~êíáëí~çö~ê=ñ ê=cçäâé~êíáéí=äáäéê~äéêå~== ~åí~öå~=~î=ä~åçëã íéí=ommt=çåü=ìééç~íéê~çé=îáç=ä~åçëã íéå~=ommv=çåü=omnn=

m~êíáëí~çö~ê=ñ ê=cçäâé~êíáéí=äáäéê~äéêå~== ~åí~öå~=~î=ä~åçëã íéí=ommt=çåü=ìééç~íéê~çé=îáç=ä~åçëã íéå~=ommv=çåü=omnn= m~êíáëí~çö~ê=ñ ê=cçäâé~êíáéí=äáäéê~äéêå~== ~åí~öå~=~î=ä~åçëã íéí=ommt=çåü=ìééç~íéê~çé=îáç=ä~åçëã íéå~=ommv=çåü=omnn= 1. Ändamål Folkpartiet liberalernas uppgift är att samla personer med liberal samhällsåskådning

Läs mer

Hur bildar jag en lokalgrupp?

Hur bildar jag en lokalgrupp? Hur bildar jag en lokalgrupp? Innehåll Vilka är vi? Så här gör du för att starta en lokalgrupp Hur går det första mötet till? Det lokala årsmötet Vad kan vi som lokalgrupp göra? Hur finansierar vi verksamheten?

Läs mer

Träff för nya medlemmar

Träff för nya medlemmar Träff för nya medlemmar 2014 Upplägg Läget i Vänsterpartiet Organisationen Partiprogrammet Allmänna frågor Fika Vänsterpartiet växer 13 800 medlemmar i jan 2014 Ser ut att växa med ytterligare 3 000 nya

Läs mer

Partistadgar för Liberalerna

Partistadgar för Liberalerna Partistadgar för Liberalerna antagna av landsmötet 2007, senast uppdaterade vid landsmötet 2015 1. Ändamål Liberalernas uppgift är att samla personer med liberal samhällsåskådning till gemensamt arbete

Läs mer

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 1 Förbundets namn och ställning Förbundets namn är Svenska Vitiligoförbundet. Förbundet är religiöst och partipolitiskt obundet. Förbundet har sitt säte

Läs mer

Stadgar för Riksorganisationen Män för Jämställdhet

Stadgar för Riksorganisationen Män för Jämställdhet Stadgar för Riksorganisationen Män för Jämställdhet Antagna vid årsmöten 2016-04-23 och 2016-10-15 1. Inledning Män för Jämställdhet (MfJ) är en partipolitiskt och religiöst obunden riksorganisation. 2.

Läs mer

ÅRSMÖTE 2015. Torsdag 9 april kl. 18,00. Tevsjö Destilleri Järvsö

ÅRSMÖTE 2015. Torsdag 9 april kl. 18,00. Tevsjö Destilleri Järvsö ÅRSMÖTE 2015 Torsdag 9 april kl. 18,00 Tevsjö Destilleri Järvsö ÅRSMÖTE 2015-04-09 DAGORDNING 1. Öppnande av mötet genom styrelsens ordförande. 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd.

Läs mer

Maktsalongens stadga

Maktsalongens stadga Maktsalongens stadga Grundläggande bestämmelser 1 Namn och syfte Maktsalongen är en organisation som arbetar med jämställdhet i det unga civilsamhället. Maktsalongens mål är att skapa ett jämställt ungt

Läs mer

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping Årsmöteshandlingar årsmöte 2018-01-25 Feministiskt initiativ Linköping Innehåll Dagordning... 2 Årsberättelse Feministiskt initiativ Linköping 2017... 3 Resultaträkning för 2017 Feministiskt initiativ

Läs mer

FiSS ska utgöra basen för beslutsfattande rörande de regionalpolitiska frågorna, liksom för beslut i övriga ärenden av lokal eller regional karaktär.

FiSS ska utgöra basen för beslutsfattande rörande de regionalpolitiska frågorna, liksom för beslut i övriga ärenden av lokal eller regional karaktär. Stadgar för Feministiskt initiativ Storstockholm antagna på extra årsmöte den 6 juni 2016 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Storstockholm (nedan FiSS).

Läs mer

Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län

Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län STADGAR Vision avd. 200 Region Örebro län ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Mom 1. Vision avd. 200 är en lokal förening för tjänstemän anställda hos Region Örebro län.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRETAGARNA LIDINGÖ 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRETAGARNA LIDINGÖ 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRETAGARNA LIDINGÖ 2017 Vår vision Vi är en offensiv och stark pådrivare till att utveckla Lidingö till den mest företagsvänliga kommunen. Vi är den ledande lokala näringslivsorganisationen,

Läs mer

Centerstudenters stadgar

Centerstudenters stadgar Centerstudenters stadgar 5 10 15 fastställda av förbundsstämman i april 1984 reviderade vid förbundsstämman 1992 reviderade vid förbundsstämman 1997 reviderade vid förbundsstämman 2000 reviderade vid förbundsstämman

Läs mer

1 Namn och sätesort Föreningens namn är Agera Kvinnojour. Föreningen har sin sätesort i Solna.

1 Namn och sätesort Föreningens namn är Agera Kvinnojour. Föreningen har sin sätesort i Solna. Stadgarna antogs 2014-10-17 Agera Kvinnojour är en ideell och partipolitiskt obunden organisation som arbetar med våldsutsatta personer definierar sig som kvinnor eller tjejer och deras eventuellt medföljande

Läs mer

Stadgar för Sveriges Muslimska Akademiker

Stadgar för Sveriges Muslimska Akademiker REFERENSNR TITEL VERSION KLASSIFICERING DATUM SMA..100503 FÖR SMA 1.0 GODKÄND PUBLIK 2010-05-25 Stadgar för Sveriges Muslimska Akademiker FÖRBEREDD AV YASMIN KHAN SKRIVEN FÖR SVERIGES MUSLIMSKA AKADEMIKER

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Förslag till stadgar antogs av SULF/LiU vid årsmöte 2014-01-14 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse 2014-02-07. Innehåll Allmänna bestämmelser

Läs mer

ÄNDRING AV STADGAR. PROPOSITION Kongressen 2010

ÄNDRING AV STADGAR. PROPOSITION Kongressen 2010 ÄNDRING AV STADGAR Huvuddelen av dessa ändringar av stadgar är en konsekvensändring i och med att vi på kongressen 2009 ändrade tidsram för när vi ska hålla kongressen. Dessutom är det en ändring vad gäller

Läs mer

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde Stadgar reviderade vid årsmöte 2013-04-10 Billingehus, Skövde 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket för Samordningsförbund

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH)

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Förslag till stadgar antogs av SULF/KTH:s årsmöte 2013-11-05 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Jämställdhetsplan för Västerbotten

Jämställdhetsplan för Västerbotten Jämställdhetsplan för Västerbotten Män och kvinnor ska ha samma rättigheter och möjligheter. Både män och kvinnor ska känna sig trygga, ha möjlighet att göra karriär och få vara nära sina barn: självklarheter

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar Stadgar för Alla ska kunna bo kvar 1. Firma Föreningens namn är Alla ska kunna bo kvar 2. Syfte Föreningens syfte är att sätta fokus på de sociala aspekter som finns när fastighetsägare höjer hyrorna kraftigt

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom 1 Förbundets ändamål Riksförbundet Huntingtons Sjukdom är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Ändamålen är: arbeta intressepolitiskt för

Läs mer

STADGAR FÖR UNITED RESCUE AID

STADGAR FÖR UNITED RESCUE AID 1 STADGAR FÖR UNITED RESCUE AID Fastställda vid bildandet av United Rescue Aid vid konstituerande möte den 19 november 2015 och senast justerade inför årsmötet i April 2016. FÖRENINGENS MÅL OCH INRIKTNING

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer

STADGAR FÖRBUNDET Fastställda 11 juni 2011

STADGAR FÖRBUNDET Fastställda 11 juni 2011 STADGAR FÖRBUNDET Fastställda 11 juni 2011 1. Namn och säte Förbundet Liberal Mångfald (LM) har sitt säte i Stockholm. 2. Ändamål Liberal Mångfald är fristående organisation för mångfald och integration

Läs mer

Med medlemmar avses anställda (motsv.) vid LiU som är medlemmar i ett Saco-S-förbund.

Med medlemmar avses anställda (motsv.) vid LiU som är medlemmar i ett Saco-S-förbund. Saco-S-rådet vid Linköpings universitet Stadgar för Saco-S-rådet vid Linköpings universitet 1 Definitioner Saco-S-rådet är Saco-S lokala arbetstagarorganisation vid LiU. Saco-S-rådet vid Linköpings universitet

Läs mer

Stadgar för förbundet 2 Normalstadgar för distrikt 6 Normalstadgar för grupper 9

Stadgar för förbundet 2 Normalstadgar för distrikt 6 Normalstadgar för grupper 9 Antagna av kongressen 2011 Ändamålsparagraf bekräftad av förbundsårsmötet 2012 Reviderade av förbundsårsmöten 2014, 2015 Stadgar för förbundet 2 Normalstadgar för distrikt 6 Normalstadgar för grupper 9

Läs mer

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM Antagna av ordinarie årsmöte 2002-03-21 samt bekräftade av extra årsmöte 2002-10-10. 1 Namn och verksamhetsområde Mom 3 Föreningens namn är Epilepsiföreningen

Läs mer

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla Stadgar reviderade vid extra årsmöte 2018-11-13 Lasse-Maja, Järfälla 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket

Läs mer

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning STADGAR FÖR FUB föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning Dessa stadgar gäller från och med 31 augusti 2013 och ersätter tidigare stadgar STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET Riksförbundet för barn,

Läs mer

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning

STADGAR FÖR FUB. föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning STADGAR FÖR FUB föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning Dessa stadgar gäller från och med 31 augusti 2013 och ersätter tidigare stadgar STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET Riksförbundet för barn,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder Hallands Läns Distrikt 1 DHR Hallands länsdistrikt Dagordning vid DHR Hallands länsdistrikts

Läs mer

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening 2 Säte Föreningens säte är Bastuträsk by, Norsjö kommun. 3 Ändamål Föreningen är ideell,

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT!

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva Östergötland. 2 Föreningens säte Hela Sverige

Läs mer

STADGAR FÖR SOLLENTUNA KVINNOJOUR

STADGAR FÖR SOLLENTUNA KVINNOJOUR STADGAR FÖR SOLLENTUNA KVINNOJOUR ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Föreningens namn är Sollentuna Kvinnojour. Dessa stadgar gäller fr.o.m. 2018-03-21. 2 Sollentuna Kvinnojour, härefter kallad Kvinnojouren, är en

Läs mer

februari - mars 2014 * Skrivarkvällar * Rapport från Årsmötet * Inför EU-valet * Kommunfullmäktigelistan * Valfond och Glädjelotter

februari - mars 2014 * Skrivarkvällar * Rapport från Årsmötet * Inför EU-valet * Kommunfullmäktigelistan * Valfond och Glädjelotter februari - mars 2014 * Skrivarkvällar * Rapport från Årsmötet * Inför EU-valet * Kommunfullmäktigelistan * Valfond och Glädjelotter 2 Skrivarkvällar med Marie Olsson NÄR: 11 mar, 15 apr, 20 maj, 12 aug,

Läs mer

Stadgar Vision avd 200 Örebro läns landsting

Stadgar Vision avd 200 Örebro läns landsting Stadgar Vision avd 200 Örebro läns landsting STADGAR Vision landstingsavd 200 Bilaga A ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Mom 1. Örebro läns landstingsavdelning är en lokal förening för tjänstemän anställda hos Örebro

Läs mer

STADGAR FÖR Riksföreningen, DET SENEGAMBISKA VÄLFÄRDSUTSKOTTET FÖR Sene-Gambier,som avlider i Sverige

STADGAR FÖR Riksföreningen, DET SENEGAMBISKA VÄLFÄRDSUTSKOTTET FÖR Sene-Gambier,som avlider i Sverige 2012.08.15 STADGAR FÖR Riksföreningen, DET SENEGAMBISKA VÄLFÄRDSUTSKOTTET FÖR Sene-Gambier,som avlider i Sverige 1Ändamål Föreningen har till ändamål att ordna med praktiska detaljer vid dödsfall för att

Läs mer

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Stadgar För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Årsmöte 4 Årsmöte 4 5 Årsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

4.1 Unga Republikaner är en riksorganisation. Verksamheten består av - Kongress - Förbundsstyrelse - Lokalföreningar - Arbetsgrupper

4.1 Unga Republikaner är en riksorganisation. Verksamheten består av - Kongress - Förbundsstyrelse - Lokalföreningar - Arbetsgrupper 1 Förbundets namn 1.1 Förbundets namn är Unga Republikaner. 2 Ändamål 2.1 Unga Republikaner är en partipolitisk obunden förbund som skall verka för att Sverige skall införa ett demokratiskt valt statsskick.

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Stadgar EAPN Sverige 2006

Stadgar EAPN Sverige 2006 Stadgar EAPN Sverige 2006 Stadgar antagna av EAPN Sveriges årsmöte 2006. 1 Namn och inriktning European Anti-Poverty Network (EAPN) Sverige är en självständig ideell förening ansluten till det europeiska

Läs mer

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap.

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap. Föräldraföreningens stadgar STADGAR För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening Antagna vid konstituerande årsmöte den 2011-09-29 1 Ändamål Martinskolans och Martingårdarnas föräldraförening

Läs mer

Då det var över 100 kandidater som ställde upp i den rådgivande omröstning så kunde dessvärre inte alla få plats på listan.

Då det var över 100 kandidater som ställde upp i den rådgivande omröstning så kunde dessvärre inte alla få plats på listan. Nomineringskommittén för riksdagsvalet lämnar härmed sitt förslag till kandidatlista inför valet 2018 för fastställande på förbundsmöte den 11 oktober 2017. I nomineringskommittén har vi utgått i från

Läs mer

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015 Stadgar för Sveriges HR Förening Sveriges HR Förening orgnr. 802004-2159 (The Swedish Association for Human Resource Management) Fastställda vid stämman den 29 mars 2012. Föreningen bildad 1921 1. Föreningens

Läs mer

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm Årsmöteshandlingar 21 februari 2019 Innehållsförteckning sid Dagordning årsstämma 2019 2 Årsredovisning 2018 - Förvaltningsberättelse 3 - Resultat- och balansräkning 4

Läs mer

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker 1 NAMN Vällingby Folkets hus förening är en allmännyttig ideell förening. 2 ÄNDAMÅL Föreningens ändamål är att,

Läs mer

Stadgar. Stadgar för förbundet sid 2-5. Normalstadgar för distrikt sid 6-8. Normalstadgar för föreningar sid 9-11. Antagna av kongressen 2015

Stadgar. Stadgar för förbundet sid 2-5. Normalstadgar för distrikt sid 6-8. Normalstadgar för föreningar sid 9-11. Antagna av kongressen 2015 Stadgar Antagna av kongressen 2015 Stadgar för förbundet sid 2-5 Normalstadgar för distrikt sid 6-8 Normalstadgar för föreningar sid 9-11 1 FÖRBUND 1 Ändamål HBT Socialdemokrater (HBT-S) Sverige är ett

Läs mer

STADGAR. Förbundet. Vi Unga

STADGAR. Förbundet. Vi Unga STADGAR Förbundet Vi Unga Vad Är en stadga? Varje förening ska ha stadgar. I stadgarna skall stå vad en förening ska göra, hur den skall arbeta och vilka som kan bli medlemmar. Det skall vara helt klart

Läs mer

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening

Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening Stadgar för Veterinär Omtanke om Våldsutsattas riksförening VOOV, Veterinär Omtanke om Våldsutsatta, är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden förening i Sverige. 1 Förening, namn och säte Veterinär

Läs mer

Dessutom närvarande: Eva Danielsson och Gunilla Slätt

Dessutom närvarande: Eva Danielsson och Gunilla Slätt Sveriges Kristna Handikappförbund, SKrH PROTOKOLL fört vid förbundsmöte/årsmöte med Sveriges Kristna Handikappsförbund, SKrH, söndagen den 7 juni 2009 på Vätterbygdens folkhögskola, Jönköping. Närvarande

Läs mer

STADGAR ANTAGNA AV ORDINARIE ÅRSMÖTE 21 FEBRUARI 2012

STADGAR ANTAGNA AV ORDINARIE ÅRSMÖTE 21 FEBRUARI 2012 STADGAR ANTAGNA AV ORDINARIE ÅRSMÖTE 21 FEBRUARI 2012 Kapitel 1 Organisation och Ändamål 1 Politiska ändamål Socialdemokratiska studentklubben är en del av den svenska och internationella socialdemokratin

Läs mer

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Dessa normalstadgar är den ram utifrån vilken SCUF:s medlemsföreningar ska utforma sina stadgar. Stadgarna går att ändra så länge medlemsföreningen

Läs mer

RFSU Stockholms stadgar

RFSU Stockholms stadgar RFSU Stockholms stadgar 1 Namn Föreningens namn är Riksförbundet för sexuell upplysning Stockholm och förkortas RFSU Stockholm. 2 Säte Föreningens säte är Stockholm. 3 Ändamål Föreningen utgår från övertygelsen

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Första versionen, antagna vid riksförbundets bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm 1. Förbundets

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg 2014 Rädda Barnens lokalförening i Trelleborg har Trelleborgs kommun som sitt verksamhetsområde. Styrelsen under verksamhetsåret 2014

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Ändring av stadgarna antogs av SULF/GU:s årsmöte 2014-01-28 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX.) Allmänna bestämmelser 1 Ändamål

Läs mer

tadgar för Vänsterpartiet Vänsterpartiet

tadgar för Vänsterpartiet Vänsterpartiet tadgar för Vänsterpartiet Vänsterpartiet 1 of 9 2013-02-11 13:38 Stadgar för Vänsterpartiet Stadgar för Vänsterpartiet Antagna av Vänsterpartiets 39:e kongress 5-8 januari 2012 Innehåll Medlemskap 2 11

Läs mer

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER

BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER 1 BESKRIVNINGAR AV FÖRTROENDEPOSTER Det åligger alla förtroendevalda att; Vara engagerad i de frågor som föreningen driver Följa föreningens policys Vid förtroendeperiodens slut lämna in en verksamhetsberättelse

Läs mer

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. FÖRENINGSSTADGAR 1. 1 Namn och säte Föreningens namn är Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Syfte och målsättning Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF)

Läs mer

STADGAR. Antagna av förbundsmötet 2011

STADGAR. Antagna av förbundsmötet 2011 STADGAR Antagna av förbundsmötet 2011 Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar/föreningar Stadgar för S-kvinnors förbund FÖRBUND 1 Ändamål

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. Stadgar STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. 2 Föreningens syfte Refugees Welcome Stockholm är en ideell förening som har

Läs mer

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna.

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. IFK Lidingö Friidrottsklubb Protokoll årsmöte 2013-04-17 Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. Före det formella årsmötet förrättas prisutdelning. Hanen utdelades till Nadja

Läs mer

(5) STADGAR för KAMRATFÖRENINGEN LAPPLANDS JÄGARE

(5) STADGAR för KAMRATFÖRENINGEN LAPPLANDS JÄGARE 2013-04-06 1(5) STADGAR för KAMRATFÖRENINGEN LAPPLANDS JÄGARE Kamratföreningen bildades 1987 som resultat av ett mötesbeslut under firandet av Lapplands jägarregementes 40-års jubileum 1985. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Läs mer

STADGAR FÖR [namn på föreningen]

STADGAR FÖR [namn på föreningen] STADGAR FÖR [namn på föreningen] Antagna på årsmötet 20[xx-xx-xx]. 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är [namn]. 2 Föreningens säte 2.1 Föreningen har sitt säte i [er hemkommun]. 3 Föreningsform 3.1

Läs mer

STADGAR för FINNSAM Finnbygder i samverkan

STADGAR för FINNSAM Finnbygder i samverkan STADGAR för FINNSAM Finnbygder i samverkan 2018-09-23 1 Föreningens namn Föreningens namn är FINNSAM Finnbygder i samverkan. Finnbygderna i Sverige och Norge utgör föreningens geografiska verksamhetsområde.

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) FÖRENINGENS SYFTE: IESH PTA finns till för att: - utgöra en länk mellan ledning och personal

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Domsjö S Förening

Verksamhetsberättelse. Domsjö S Förening Verksamhetsberättelse 2011 Domsjö S Förening Årsmötets dagordning 1. Mötets öppnande ordförande ger ordet till kvällens gäst Håkan Olsson. 2. Årsmötets utlysning. 3. In memorian/parentation 4. Fastställande

Läs mer

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte

Stadgar F! Västerås Antagna av årsmöte 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Västerås (F! Västerås), organisationsnummer 802495-3799. 2 Föreningens säte F! Västerås säte är Västerås kommun. 3

Läs mer

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015 Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015 Styrelsen Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Uppsala får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar STADGAR FORUM SYD Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204 Stadgar för Forum Syd Organisationer i samverkan för global rättvisa 1 Organisation

Läs mer

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen.

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen. JUS Stadga 1 Syfte JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. 2 Organisation (JUS) Ungdomsförbundets juridiska namn är Judiska Ungdomsförbundet i Sverige JUS har sitt säte på den ort

Läs mer

STADGAR. Antagna av förbundsmötet Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar

STADGAR. Antagna av förbundsmötet Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar STADGAR Antagna av förbundsmötet 2015 Stadgar för S-kvinnors förbund Grundstadgar för S-kvinnors distrikt Grundstadgar för S-kvinnors klubbar Stadgar för S-kvinnors förbund FÖRBUND 1 Ändamål Sveriges

Läs mer

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden. STADGAR för CISV Umeå 1 Ändamål CISV-Umeå är en ideell fredsförening med uppgift att: a) Utbilda unga människor för fred oberoende av ras, religion eller politisk uppfattning b) utveckla unga människors

Läs mer

Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Föreningen har ingen medlemsavgift.

Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Föreningen har ingen medlemsavgift. Kapitel I: Allmänna stadgan Föreningens syfte är att främja studiemiljön och det sociala livet för studenter antagna till programmet teknisk fysik vid Uppsala universitet (hädanefter F student). Medlemmar

Läs mer

STADGAR för S-kvinnors förbund GRUNDSTADGAR för S-kvinnors distrikt GRUNDSTADGAR för S-kvinnors klubbar

STADGAR för S-kvinnors förbund GRUNDSTADGAR för S-kvinnors distrikt GRUNDSTADGAR för S-kvinnors klubbar STADGAR för S-kvinnors förbund GRUNDSTADGAR för S-kvinnors distrikt GRUNDSTADGAR för S-kvinnors klubbar Stadgar antagna av förbundsmötet 2015. Förbundsstyrelsens förslag till revidering av stadgar till

Läs mer

Årsredogörelse. Org.nr 81 60 00-4357. Räkenskapsåret 2013 01 01 2013 12 31

Årsredogörelse. Org.nr 81 60 00-4357. Räkenskapsåret 2013 01 01 2013 12 31 Årsredogörelse Org.nr 81 60 00-4357 Räkenskapsåret 2013 01 01 2013 12 31 1 Vad hände 2013? När man blickar tillbaka på vad som hänt under 2013 så är vi nöjda med vad vi gjort under året. Mycket av vårt

Läs mer

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar.

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar. STADGAR Antagna 2003-04-06 Reviderade 2006-03-04, 2007-03-03, 2009-03-07, 2010-03-06, 2012-02-18 1. Firma Organisationens namn är jagvillhabostad.nu. 2. Syfte Föreningens syfte är att bevaka samt agera

Läs mer

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL 1 STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL Reviderade 1974-03-14, 1975-03-05, 1982-02-25, 1994-05-09, 2004-03-04, 2005-03-15 1 BAKGRUND Ericsson Idrottsförening är en ideell idrottsförening,

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

Protokoll från samordningsgruppens möte den 1 april 2004 i Västerås

Protokoll från samordningsgruppens möte den 1 april 2004 i Västerås Protokoll från samordningsgruppens möte den 1 april 2004 i Västerås Närvarande: Anna-Lena Sörenson, Östergötland, ordf Agneta Jansson, Västra Götaland Ann Lindman, Gävleborg Cecilia Carpelan, Stockholm

Läs mer

STADGAR FÖR. SENIORPSYKOLOGER Sveriges psykologförbund

STADGAR FÖR. SENIORPSYKOLOGER Sveriges psykologförbund STADGAR FÖR SENIORPSYKOLOGER Sveriges psykologförbund KAPITEL 1: TILLHÖRIGHET OCH ÄNDAMÅL 1.1 Tillhörighet Seniorpsykologer i Sveriges Psykologförbund (Seniorpsykologerna) är en förening inom Sveriges

Läs mer

RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte )

RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte ) RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte 2015-05-10) 1 Namn Distriktets namn är organisationens namn följt av det namn som förbundsstyrelsen

Läs mer

Länsbygderådet Sörmland

Länsbygderådet Sörmland Länsbygderådet Sörmland Nyhetsbrev mars 2015 Hej! Här kommer årets andra Nyhetsbrev med aktuell info från Länsbygderådet. Nyhetsbrev med aktuell information, tips om aktiviteter och kompete nsutvecklande

Läs mer

Stadgar Demensförbundet Riksförbundet för demenssjukas rättigheter Antagna vid kongressen /15

Stadgar Demensförbundet Riksförbundet för demenssjukas rättigheter Antagna vid kongressen /15 Stadgar Demensförbundet Riksförbundet för demenssjukas rättigheter Antagna vid kongressen 2018-09-14/15 1 Förbundets namn Förbundets namn är Riksförbundet för demenssjukas rättigheter med arbetsnamn Demensförbundet.

Läs mer

Stadgar för Lymf Sverige

Stadgar för Lymf Sverige Stadgar för Lymf Sverige 1. Vision och mål Organisationens namn är Lymf Sverige. Organisationen är ett samarbete mellan förbundet som arbetar med intressepolitiska frågor nationellt och dess självständiga

Läs mer

Definition och ändamål

Definition och ändamål Stadgar 2014-07-17 Europeiska ungdomsparlamentet (EUP) Stadgar för Europeiska ungdomsparlamentet (EUP) Definition och ändamål 1 Syfte Mom 1 Föreningens syfte är att bidra till ett Europa där ungdomar intresserar

Läs mer

Stadgar för Svenska Pokerförbundet

Stadgar för Svenska Pokerförbundet Svenska Pokerförbundets Stadgar Sida 1 av 10 Stadgar för Svenska Pokerförbundet Dessa stadgar är antagna vid Svenska Pokerförbundets årsmöte 2010-02-13. Svenska Pokerförbundets Stadgar Sida 2 av 10 Kapitel

Läs mer