kanslidirektör, sekreterare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "kanslidirektör, sekreterare"

Transkript

1 /$1'67,1*(7+$//$1' // /$1'67,1*667<5(/6(1 7LG kl ODWV Landstingshuset, Halmstad /HGDP WHU Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson (m) Gunilla Wenander Grönvall (m) Gun-Marie Stenström (m) Maj-Britt Öberg (c) Marianne Kronbäck (kd) Gunnel Wandel (fp) Inger Johansson (s) Dan Skantz (s) Maud Lanne (s) Viking Bengtsson (v) ordförande 1:e vice ordförande 2:e vice ordförande (UVlWWDUH Per G Hansson (m) Anita Persson (m) Ann-Christin Essunger (m) Hans Andersson (m) Inge Pettersson (c) 1-17 Lars Gustafsson (kd) Eva Person Kollmats (fp) 1-17 Lena Angviken (mp) Kjell-Arne Andersson (s) Agneta Karlsson (s) Eleine Danielsson (s) Inger Bergman (s) 7MlQVWHPlQ Sune Samson Göran Jonsson Börje Lindquist Ann Fröström Göran Wiebe landstingsdirektör ekonomidirektör hälso- och sjukvårdsdirektör informationschef kanslidirektör, sekreterare

2 2 -XVWHULQJ att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera protokollet. *RGNlQQDQGHDYI UHGUDJQLQJVOLVWDQ att godkänna den utsända föredragningslistan med tillägg av följande ärende: Yttrande till socialdepartementet över förslag från Nationella Folkhälsokommittén om minskat tobaksbruk. $QPlODQDYLQNRPQDVNULYHOVHUPP Följande skrivelser anmäldes för anteckning till protokollet: Skrivelse rörande avsaknaden av vårdcentral i Fyllinge. B100 Skrivelse angående skyltningen Kungsbacka sjukhus. B100 nr00/0619 Länsstyrelsens beslut att utse ny ledamot och ny ersättare i landstingsfullmäktige för tiden till och med den 31 oktober Länsstyrelsens beslut att utse ny ersättare i landstingsfullmäktige för tiden till och med den 31 oktober Länsstyrelsens beslut att utse ny ledamot och ny ersättare i landstingsfullmäktige för tiden till och med den 31 oktober Länsstyrelsens beslut att utse ny ledamot och ny ersättare i landstingsfullmäktige för tiden till och med den 31 oktober

3 3 Skrivelse till Hallandstrafiken AB om Öresundstågens trafikering av Västkustbanan Yttrande över utbildning av specialisttandläkare inom odontologi radiologi Upprop från tandsköterskor. B100 nr00/1727 Handlingsplan för samarbete med Århus Amt inom hälso- och sjukvårdsområdet Skrivelse från Riksförsäkringsverket och Socialstyrelsen om förändring av den ekonomiska ramen i Fyrverkeriet i Laholm. B100 nr00/1767 Protokoll från etikkommittén 8 dec Skrivelse från Polismyndigheten i Halland om information ang läkares anmälningsskyldighet enl 6 kap vapenlagen Årsrapport Kompetens Protokoll från södra regionvårdsnämndens sammanträde 13/ Revisionsrapport ang Interna kontrollen primärvårdsnämnden i Varberg. Tackkort från Sjukhuschef Claes Wennerström i anledning av uppvaktning på högtidsdag. Tackkort från Förvaltningschef Sören Frankki i anledning av uppvaktning på högtidsdag.

4 4 /$1'67,1*6)8//0b.7,*(b5(1'(1 /lqv YHUJULSDQGH YHUHQVNRPPHOVHRPKlOVRRFKVMXNYnUG I avsikt att fördjupa samverkan mellan Landstinget Halland och kommunerna i länet har ett förslag till länsövergripande överenskommelse rörande samverkan i hälso- och sjukvårdsfrågor utarbetats. Överenskommelsen baseras främst på de utredningar/samverkansprojekt som landstinget och Kommunförbundets länsavdelning genomfört 1998/99. Föreliggande förslag till överenskommelse, vilket är reviderat utifrån tidigare inhämtade remissyttranden, behandlades av N-gruppen som beslöt att ställa sig bakom förslaget. Avsikten är att landstinget samt respektive kommun ska anta överenskommelsen och att därefter lokala avtal ska tecknas mellan huvudmännen. En för landstinget och kommunerna gemensam arbetsgrupp kommer att tillsättas av N-gruppen. Gruppens syfte är att dels följa och stödja arbetet med de lokala avtalen dels ta fram kriterier för utvärdering av avtalen. att föreslå att landstingsfullmäktige beslutar att för sin del godkänna förslaget till Länsövergripande överenskommelse rörande samverkan i hälso- och sjukvårdsfrågor med undantag av följande mening i st 15 i avsnittet Hemsjukvård: Först sedan sådant klartecken givits är patienten att uppfatta som medicinskt färdigbehandlad samt att uppdra åt respektive primärvårdsnämnd att, i enlighet med länsöverenskommelsen, teckna lokala avtal med kommunerna i länet och att för egen del besluta att starta ett utvecklingsprojekt för att ta fram förutsättningar för att etablera medicinskt omfattande hemsjukvård enligt budget lUVNLOW\WWUDQGH Göran Karlsson (c) och Maj-Britt Öberg (c) avgav följande särskilda yttrande:

5 5 Vi i centerpartiet ser det som positivt om man förtydligar ansvarsfördelningen mellan kommun och landsting när det gäller hemsjukvården. I förslaget till överenskommelse inträder kommunens hälso och sjukvårdsansvar när någon person erhållit biståndsbeslut om städning eller därutöver. Risken med en koppling av biståndsbeslutet och övertagande av hälso och sjukvårdsansvaret är enligt vår uppfattning att den enskildes biståndsbeslut kan fördröjas beroende på det ekonomiska åtagande som kommunen påtager sig för hälso och sjukvård. 0RWLRQRPXSSGUDJVSROLF\LSULPlUYnUGHQ Behandlades motion av Maud Lanne (s) m fl om uppdragspolicy i primärvården. att föreslå att landstingsfullmäktige beslutar att motionen utifrån svaret är bifallen. 0RWLRQRPIOXRUVN OMQLQJDUI UVNROEDUQ Behandlades motion av Ann-Christin Essunger (m) om fluorsköljningar för skolbarn. att föreslå att landstingsfullmäktige beslutar att motionen är besvarad med vad landstingsstyrelsen anfört i sitt yttrande.

6 6 0RWLRQRPPHOODQYnUGVIRUPHU Behandlades motion av Marianne Brorson (kd) om att utreda möjligheterna att inrätta mellanvårdsformer i Halland. att föreslå att landstingsfullmäktige beslutar att motionen är besvarad med vad landstingsstyrelsen anfört i sitt yttrande. 0RWLRQRP%DUQNRQYHQWLRQHQ Behandlades motion av Barbro Axelsson (v) om Barnkonventionen. att föreslå att landstingsfullmäktige beslutar att motionen är besvarad med vad som anförts i landstingsstyrelsens yttrande. Enligt arbetsutskottets förslag med viss justering av sista meningen i arbetsutskottets förslag till yttrande. 0RWLRQRPQDWXUUHVHUYDWL+DOODQG Behandlades motion av Viking Bengtsson (v) om naturreservat i Halland. att föreslå att landstingsfullmäktige beslutar att motionen är besvarad med vad som anförts i landstingsstyrelsens yttrande.

7 7 $QPlODQRPEHUHGQLQJDYPRWLRQ Om beredningen av en motion inte hunnit avslutats inom ett år skall detta enligt kommunallagen 5 kap 33 anmälas till landstingsfullmäktige. Med anledning härav anmäls att beredningen av följande motion ännu ej är avslutad: Eva Person Kollmats (fp) om att patientbesök av läkare, knuten till särskilt boende, görs avgiftsfria. att föreslå att landstingsfullmäktige beslutar att lägga anmälan till handlingarna. 9nUGK JVNRODQ±I UlQGULQJDYKXYXGPDQQDVNDSHW Kommissionen för rekrytering till vård och omsorg Vårdkommissionen föreslog i sin rapport Den ljusnande framtid är vård (Ds 1999:44) att diskussioner borde inledas mellan regeringen och landstingen i syfte att huvudmannaskapet för samtliga landstingskommunala utbildningar i sin helhet överförs till staten senast år Mot denna bakgrund tillsatte Landstingsförbundet och staten i april 2000 var sin förhandlingsdelegation med syfte att klarlägga förutsättningarna för ett statlig övertagande av det samlade huvudmannaskapet för landstingens vårdhögskoleutbildningar. Överläggningarna resulterade i en principöverenskommelse som innebär att statens övertagande av ansvaret träder i kraft 1 januari 2002, förutsatt att riksdagen samt samtliga landsting och regioner godkänner överenskommelsen. Med anledning härav efterhörde landstingsförbundet under hösten 2000 landstingens principiella intresse för överförandet av det finansiella ansvaret för vårdhögskoleutbildningen till staten. Landstingsstyrelsen beslöt 198/00 att utifrån de förutsättningarna som nu föreligger ställa sig positiv till den principöverenskommelse som innebär att staten övertar huvudmannaskapet för vårdhögskoleutbildningen i sin helhet fr o m år 2002.

8 8 Överläggningarna som därefter förts har den 11 januari 2001 resulterat i en överenskommelse som innebär att huvudmannaskapet för vårdhögskoleutbildningarna ska överföras till staten den 1 januari att föreslå att landstingsfullmäktige beslutar att godkänna föreliggande principöverenskommelse om statligt övertagande av huvudmannaskapet för landstingens vårdhögskoleutbildningar samt att säga upp gällande ramavtal om vårdhögskoleutbildning med upphörande den dag ändrat huvudmannaskap träder i kraft. 3HQVLRQlUVUnGHW±UHJOHPHQWH Landstingets pensionärsråd utsåg, efter önskemål från de pensionärsorganisationer som är representerade i rådet, våren 2000 en arbetsgrupp med uppdraget att ta fram förslag till reglemente för Landstinget Hallands pensionärsråd. I arbetsgruppen har ingått representanter från Pensionärernas Riksorganisation (PRO), Sveriges Pensionärsförbund (SPF), Sveriges Pensionärers Riksförbund (SPRF), Svenska Kommunalpensionärernas förbund (SKPF) samt från landstingsstyrelsen. Underlag till arbetsgruppens förslag till reglementet har varit regeringens pensionärskommittés förslag till reglemente för landstingets pensionärsråd. I förslaget till reglemente tas bland annat upp rådets syfte, arbetsuppgifter, sammansättning, organisation och arbetsformer. att föreslå att landstingsfullmäktige beslutar att anta reglementet för Landstinget Hallands pensionärsråd.

9 9 /$1'67,1*667<5(/6(b5(1'(1 (NRQRPLRFKYHUNVDPKHWVXSSI OMQLQJ Behandlades ekonomi- och verksamhetsuppföljningsprocessen för år att genomföra ekonomi- och verksamhetsuppföljningen 2001 enligt upprättat förslag.,gurwwvphglflqilqdqvlhulqjdyi UV NVYHUNVDPKHW 00097, I skrivelse har tre specialistläkare på länssjukhuset i Halmstad gemensamt ansökt om vårdavtal m m avseende idrottsmedicinsk verksamhet. Idrottsklinikens affärsidé är att erbjuda och tillhandahålla polikliniska insatser inom området idrottsmedicin/ortopedi genom avtal med klubbar, försäkringsbolag och andra intressenter efter behov. Kliniken, som skall ses som ett komplement till delar av ortopedklinikernas verksamhet, kommer enbart att ta emot patienter med idrottsrelaterade skador där utövaren är medlem i någon idrottsförening. Klinikens läkare avser att bedriva verksamheten på fritidsbasis. Mottagningsverksamheten kommer att bedrivas i Sjukgymnastgruppens lokaler i Halmstad. De polikliniska operationerna avses ske i förhyrda lokaler på länssjukhuset under de tider som lokalerna ej används av landstinget. Vid sammanträde 14 december 2000 beslöt länssjukvårdsnämnden bl a att ställa sig positiv till en försöksverksamhet med idrottsmedicinsk mottagning i enlighet med de principer som framgår av länssjukvårdsnämndens kanslis förslag och att hos landstingsstyrelsen hemställa om medel för försöksperiod om totalt 3 Mkr. att ur landstingsstyrelsens anslag för bl a förändrade driftformer anvisa länssjukvårdsnämnden 1,3 Mkr för försöksverksamhet med idrottsmedicinsk mottagning år 2001, att resterande medel 1,7 Mkr, anvisas länssjukvårdsnämnden i 2002 års budget, samt

10 10 att en eventuell fortsatt drift efter 2002 förutsätts finansieras av länssjukvårdsnämnden. <UNDQGH Viking Bengtsson (v) framställde följande tilläggsyrkande: Att ytterligare 0,2 miljoner tillföres kliniken för förebyggande arbete ute i klubbarna när det gäller idrottsskador. Att ytterligare 0,1 miljoner tillföres kliniken för skadeförebyggande arbete med speciell inriktning barn i idrottsskolorna. Göran Karlsson (c) och Björn Ahlkvist (s) yrkade bifall till arbetsutskottets förslag. 3URSRVLWLRQ Sedan överläggningen avslutats och landstingsstyrelsen beslutat enligt arbetsutskottets förslag ställde ordföranden proposition om bifall till respektive avslag på Viking Bengtssons tilläggsyrkande och förklarade sig ha funnit att detsamma avslagits. 5HVHUYDWLRQ Viking Bengtsson (v) avgav följande reservation: Vänsterpartiet är positiva till en idrottsklinik och vi ser positivt på berörda läkares initiativ vi menar dock att en överenskommelse mellan Landstinget Halland och de Halländska specialförbunden skulle stärka kliniken och ge den möjligheter att bredda sin verksamhet med skadeförebyggande aktiviteter i klubbarna, även satsning på icke elitfixerade idrottskolor för barn. Vi får inte glömma att idrotten är en folkhälsofråga, med ovanstående föreslår vi följande tillägg när det gäller finansiering. Att ytterligare 0,2 miljoner tillföres kliniken för förebyggande arbete ute i klubbarna när det gäller idrottsskador. Att ytterligare 0,1 miljoner tillföres kliniken för skadeförebyggande arbete med speciell inriktning barn i idrottsskolorna. Att ovanstående förstärkningar tas från landstingsstyrelsens depå. Vi föreslår dessa förstärkningar oavsett överenskommelse mellan Landstinget och specialförbunden, men vi menar att en överenskommelse skulle kunna ge kliniken en ökad auktoritet och utvecklingspotential.

11 11 *ODV JRQELGUDJWLOOEDUQRFKXQJGRPDU±nU I Landstinget Halland fanns fram till och med halvårskiftet 1996 glasögonbidrag till barn och ungdomar 8 19 år bosatta i Halland. Landstingsfullmäktige beslöt vid sammanträde i november 2000 att glasögonbidrag skall återinföras från år 2001 till barn och ungdomar bosatta i länet. För ändamålet upptogs 2 Mkr i landstingsstyrelsens budget för år Vid behandlingen av budgetförslaget uppdrog styrelsen åt länssjukvårdsnämnden att återkomma till landstingsstyrelsen med förslag till regelverk. Handikappförvaltningen har utarbetat förslag till regelverk och överlämnat detsamma till länssjukvårdsnämnden. Nämnden beslöt vid sammanträde att för egen del ställa sig bakom föreslagna anvisningar, att till landstingsstyrelsen överlämna föreslagna anvisningar för godkännande, att hos landstingsstyrelsen hemställa att medel om 2 Mkr överförs till länssjukvårdsnämnden och verksamhetsområde för handikappverksamhet, för införande av glasögonbidrag fr o m 1 januari 2001, samt att motsvarande förändring genomförs i budget att godkänna föreslagna anvisningar för glasögonbidrag, samt att till länssjukvårdsnämnden, verksamhetsområde handikappverksamhet, överföra i budget 2001 avsatta medel för glasögonbidrag 2 Mkr. 1DWLRQHOODWHUPHUPHGGHILQLWLRQHURFKUHJHOYHUNLQRPKlOVRRFK VMXNYnUGVVWDWLVWLNHQ Landstingsstyrelsen fattade enligt 210/97 beslut om definitioner av vissa begrepp och termer inom hälso- och sjukvården vilka skulle tillämpas fr o m 1 januari Regelverket finns numera infört i landstingets avgiftshandbok. Därefter har, på Landstingsförbundets initiativ, ett projekt genomförts som utmynnat dels i nationella termer med definitioner och regelverk inom hälso- och sjukvårdsstatistiken dels en från Landstingsförbundet och Socialstyrelsen gemensam rekommendation till sjukvårdshuvudmännen att fastställa och tillämpa de framtagna definitionerna och regelverken.

12 12 I arbetet med framtagandet av de nationella termerna m m har deltagit representanter för samtliga berörda verksamheter, dvs sjukvårdsregionerna, Nyckel-talssamarbetet, Socialstyrelsen, Svenska Kommunförbundet, Spri samt Landstingsförbundet. att fastställa och fr o m år 2001 tillämpa de på nationell nivå framtagna definitionerna och regelverk avseende hälso- och sjukvårdsstatistik samt att understryka att termer och definitioner m m vad avser hälso- och sjukvårdsstatistik i landstinget ska beslutas av landstingsstyrelsen. /DQGVWLQJVI UEXQGHW±UHNRPPHQGDWLRQRPRPELOGQLQJDYSURMHNW&DUHOLQN I U,7VDPYHUNDQVDPWPHGOHPVNDS Landstingsförbundets styrelse beslöt i december 1999 att inrätta ett samverkansorgan för IT-frågor av gemensamt intresse för hälso- och sjukvården. Samverkansorganet, Carelink, har startat som ett projekt med egen projektstyrelse inom Landstingsförbundet. Diskussioner har därefter förts med Svenska Kommunförbundet, med privatvårdens Arbetsgivarförbund, med Apoteket AB samt med Socialstyrelsen om intresse för deltagande i och finansiering av verksamheten i ett fristående och självständigt Carelink fr o m Den organisationslösning för Carelink som bedömts som lämpligast är en allmännyttig ideell förening som äger ett serviceaktiebolag i vilken huvuddelen av verksamheten bedrivs. Själva föreningen ska främst vara ett forum för information och utbyte av idéer om verksamhetens inriktning och former. Carelinks serviceaktiebolag avses i princip delas upp i två delar dels de gemensamma åtagandena, basverksamheten, som alla intressenter förutsätts ha nytta av och betala för, dels projekt och aktiviteter som inte berör eller engagerar alla intressenterna och som finansieras utifrån detta faktum. Landstingsförbundets styrelse har 10 november 2000 beslutat att Landstingsförbundet tillsammans med Svenska Kommunförbundet, Privatvårdens Arbetsgivarförbund, Apotek AB och staten/socialstyrelsen blir huvudmän för ITsamverkansorganisationen Carelink. Vidare har förbundet beslutat att rekommendera sina medlemmar att bli medlemmar i den ideella föreningen Carelink och att Carelink betalar medlems- och serviceavgifter uppgående till 1 krona per invånare under år 2001 och 2002.

13 13 att anta landstingsförbundets rekommendation att bli medlem i Carelink samt att redan avsatta medel i budgeten för 2001 avseende IT-samverkan på nationell nivå nyttjas för ändamålet. 6RFLDOGHSDUWHPHQWHW±DYJH\WWUDQGH Socialdepartementet har berett landstinget tillfälle avge yttrande över betänkandet Den nya läkemedelsförmånen (SOU 2000:86). att avge yttrande enligt upprättat förslag. <UNDQGH Marianne Kronbäck (kd) yrkade att följande mening skulle läggas till i arbetsutskottets förslag till yttrande avseende kap 25: Landstingsstyrelsen anser angående lagen om receptregister att kravet på samtycke från enskild person bör ytterligare prövas ur integritetssynpunkt. Björn Ahlkvist (s) yrkade bifall till arbetsutskottets förslag. 3URSRVLWLRQ Sedan överläggningen avslutats och landstingsstyrelsen beslutat enligt arbetsutskottets förslag ställde ordföranden proposition om bifall till respektive avslag på Marianne Kronbäcks tilläggsyrkande och förklarade sig ha funnit att detsamma avslagits. 6RFLDOGHSDUWHPHQWHW±DYJH\WWUDQGH Behandlades förslag till yttrande över Nationella Folkhälsokommitténs förslag om minskat tobaksförbruk i sitt slutbetänkandet Hälsa på lika vilkor. att avge yttrande enligt upprättat förslag.

14 14 <UNDQGH Marianne Kronbäck (kd) yrkade att följande mening skulle läggas till efter 1:a meningen i 3:dje stycket i arbetsutskottets förslag till yttrande, nämligen Landstingsstyrelsen stödjer också förslaget om licenssystem för försäljning av tobak. Göran Karlsson (c), Inger Johansson (s) och Viking Bengtsson (v) yrkade bifall till arbetsutskottets förslag. 3URSRVLWLRQ Sedan överläggningen avslutats och landstingsstyrelsen beslutat enligt arbetsutskottets förslag ställde ordföranden proposition om bifall till respektive avslag på Marianne Kronbäcks tilläggsyrkande och förklarade sig ha funnit att detsamma avslagits. 9nWPDUNVFHQWUXP YLG+ JVNRODQL+DOPVWDG 0102 Tillsammans med regionala intressen har Högskolan i Halmstad tagit fram ett förslag om att bilda ett kompetenscentrum för tillämpad våtmarksekologi med akademisk status på Högskolan i Halmstad. Under förutsättning att de ekonomiska resurserna tillskapas så kommer högskolan att inrätta en professur i ämnet. De inledande fyra åren kostnadsberäknas till 4,1 milj per år. Högskolan i Halmstad har intresse av att samordna de resurser som tillskapas för ett Våtmarkscentrum. De olika intressenter som finns med i nätverket är var för sig för små för att fungera som aktörer i ett FoU-arbete på sikt. Externa intressenter tenderar att ta över projektet och den lokala kompetensutvecklingen blir därmed begränsad. Genom att samla kompetens och ekonomi i ett starkt nätverk så gynnas utvecklingen i länet positivt. Inom ca 4 år skall centrat finansieras främst genom Fou-uppdrag från olika forskningsråd, nationellt och internationellt. Genom att bidra till den internationella kunskapsutvecklingen ökas möjligheterna till extern och internationell forskningsfinansiering. Våtmarkscentrat bedöms komma igång med verksamheten under andra halvåret Det ekonomiska stödet som beräknas för uppbyggnadsskedet under 2001 är 2 milj kr. Från Sparbankstiftelsen Kronan finns ett muntlig löfte om kr/år i fyra år. Om den regionala insatsen inkluderas så är centrat finansierat till hälften i dagsläget. att anvisa kr/år i fyra år med början år 2001 till bildandet av Våtmarkscentrum vid Högskolan i Halmstad under förutsättning att övrig finansiering uppfylls samt

15 15 att täcka kostnaden, kr, för 2001 från landstingsstyrelsens anslag för oförutsedda utgifter. +DOODQGVWUDILNHQ$%±DYJH\WWUDQGH YHU7UDILNI UV UMQLQJVSODQ Hallandstrafiken AB har berett landstinget tillfälle avge yttrande över Trafikförsörjningsplan 2001/2001. att avge yttrande enligt upprättat förslag. +DOPVWDGVNRPPXQ±DYWDORP+DOPVWDGV)O\JSODWV Halmstads kommun har i skrivelse redovisat förslag till förändringar vid Halmstads Flygplats som en följd av att Försvarsmakten beslutat att vid årsskiftet 2000/2001 upphöra med sin verksamhet på flygplatsen, vilket innebär att verksamheten efter nämnda tidpunkt kommer att bli civil. Kommunen har också framfört en önskan om landstingets medverkan genom att, liksom kommunen, skriva av befintliga lån till Luftfartsverket. Landstinget Halland har beviljat Luftfartsverket (LFV) lån om totalt 10 Mkr, varav 5 Mkr 1994 och 5 Mkr Kommunen önskar även landstingets medverkan i arbetet med att säkra verksamheten vid Halmstads Flygplats genom att aktivt delta i den samverkansgrupp som avses bildas där kommunen och Luftfartsverket är övriga parter. att träffa avtal med Halmstads kommun enligt upprättat förslag samt att ställa sig positiv till en fortsatt samverkan för att utveckla Halmstads flygplats i nivå med motsvarande omfattning och förutsättningar som för närvarande gäller för Flygrådets verksamhet.

16 16 0DUNE\WHPHOODQ(JHQGRPVQlPQGHQL* WHERUJVVWLIWRFKODQGVWLQJHW Landstinget Halland har, genom Skogsegendomsdelegationen, initierat ett markbyte med Egendomsnämnden i Göteborgs stift. Fastigheterna som avses är prästlönefastigheten Halmstad Harplinge 2:1, Halmstads kommun, samt landstingets fastighet Falkenberg Hackarp 1:1, Falkenbergs kommun. Prästlönefastigheten Halmstad Harplinge 2:1 gränsar till landstingets fastighet Halmstad Plönninge 1:4 på vilken Plönningegymnasiet bedriver sin verksamhet. Landstingets motiv för markbytet är främst att tillgodose Plönningegymnasiet med skogsmark för såväl skogsutbildningen som skolans hästverksamhet. Mot denna bakgrund har också utbildnings- och kulturnämnden enligt 148/99 tillstyrkt markbytet. Av upprättat förslag till köpekontrakt föreslås att Egendomsnämnden överlåter till Landstinget Halland fastigheten Halmstad Harplinge 2:1 medan Landstinget Halland överlåter till Egendomsnämnden fastigheten Falkenberg Hackarp 1:1. Härutöver erlägger Egendomsnämnden till Landstinget Halland en mellanavgift om en miljon ( ) kronor. Skogsegendomsdelegationen har vid sammanträde 12 december 2000 beslutat överlämna ärendet till landstingsstyrelsen med hemställan om att landstingsstyrelsen godkänner ifrågavarande markbyte på de villkor som framgår av upprättat förslag till köpekontrakt. att godkänna ifrågavarande markbyte mellan Landstinget Halland och Egendomsnämnden i Göteborgs stift på de villkor som framgår av upprättat förslag till köpekontrakt. /DQGVWLQJHWVUHYLVRUHU±UHYLVLRQVUDSSRUWRPGHQLQWHUQDNRQWUROOHQL /DQGVWLQJHW+DOODQG Landstingets revisorer har överlämnat revisionsrapporten Granskning av den interna kontrollen i Landstinget Halland till landstingsstyrelsen för kännedom. att med ekonomiavdelningens kommentarer lägga rapporten till handlingarna.

17 17,QWHUQSULVHUI UnU Inom Landstinget Halland pågår en omfattande utvecklingsprocess i syfte att skapa en så tydlig och effektiv organisation som möjligt. I denna process ingår att utveckla verksamhets- och ekonomistyrningen i ambitionen att skapa förutsättningar för en ökad effektivitet. Ett viktigt inslag i den förändrade verksamhets- och ekonomistyrningen är att alla kostnader och intäkter skall kunna påverkas av verksamhetsansvariga och grundas på priser och volym. Enligt landstingsfullmäktiges beslut är det landstingsstyrelsen som beslutar om internpriser. Nu föreliggande förslag till prismodeller och priser omfattar laboratoriemedicin, odontologiska specialiteten, dagkirurgi, anestesi- och akutklinikerna, paramedicinsk verksamhet, medicinskteknisk service samt ny prislista Nord-DRG. att fastställa priser enligt ekonomiavdelningens skrivelse 2 januari 2001 samt att genomföra budgetjusteringen inom primärvården för 2001 enligt bilaga 1 b och att tillföra länssjukvårdsnämnden motsvarande belopp. $QPlODQDYGHOHJDWLRQVEHVOXW Anmäldes beslut fattade på delegation enligt landstingsstyrelsens beslut 29/99 angående bidrag ur fonder samt arkivfrågor. att lägga anmälan till handlingarna.

18 18 $QPlODQDYSURWRNROO Anmäldes protokoll från sammanträde med internationella utskottet 6 november, 5 december 2000 och arbetsutskottet 12 december att lägga protokollen till handlingarna I anslutning till sammanträdet lämnades information om Marknadsplan Halland Vid protokollet Göran Wiebe Justerat Anne Marie N Brodén Björn Ahlkvist Protokollets justering tillkännagiven på landstingets anslagstavla

2002-05-13 LANDSTINGSSTYRELSEN 72-96. Tid: kl 10.00 12.00. Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

2002-05-13 LANDSTINGSSTYRELSEN 72-96. Tid: kl 10.00 12.00. Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-05-13 LANDSTINGSSTYRELSEN 72-96 Tid: kl 10.00 12.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson

Läs mer

Ylva Berger Utvecklare 114

Ylva Berger Utvecklare 114 LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-06-06 LANDSTINGSSTYRELSEN 97-114 Tid: kl 10.00 12.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-04-08 LANDSTINGSSTYRELSEN 56-71 Tid: kl 10.00 12.15 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson

Läs mer

Landstingsstyrelsen 106-110

Landstingsstyrelsen 106-110 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-11 Landstingsstyrelsen 106-110 Tid: Måndagen den 11 juni 2007, kl 08:30-08:55 Plats: Rådhuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m) Dan Skantz

Läs mer

Landstingsstyrelsen 31-35

Landstingsstyrelsen 31-35 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-02-23 Landstingsstyrelsen 31-35 Tid: Måndagen den 23 februari 2004, kl 10:00 10:10 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

kanslidirektör, sekreterare

kanslidirektör, sekreterare /$1'67,1*(7+$//$1' 35272.2// /$1'67,1*667

Läs mer

Landstingsfullmäktiges ordförande Inge Pettersson (c) förklarade sammanträdet öppnat.

Landstingsfullmäktiges ordförande Inge Pettersson (c) förklarade sammanträdet öppnat. LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-03-03 LANDSTINGSFULLMÄKTIGE 1-18 Tid: kl 10.00-12.00 Plats: Rådhuset, Halmstad 1 Sammanträdets öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Inge Pettersson (c) förklarade

Läs mer

Landstingsfullmäktiges ordförande Inge Pettersson (c) förklarade sammanträdet

Landstingsfullmäktiges ordförande Inge Pettersson (c) förklarade sammanträdet /$1'67,1*(7+$//$1' 35272.2// /$1'67,1*6)8//0b.7,*( 7LG kl 10.00 12.10, 13.10 14.20 3ODWVRådhuset, Halmstad 6DPPDQWUlGHWV SSQDQGH Landstingsfullmäktiges ordförande Inge Pettersson (c) förklarade sammanträdet

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-09-24 LANDSTINGSSTYRELSEN 151 169 Tid: kl 10.00 11.30 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson

Läs mer

Följande skrivelser anmäldes för anteckning till protokollet: se bilaga 1.

Följande skrivelser anmäldes för anteckning till protokollet: se bilaga 1. 2000-02-07, kl 10.00 Landstingshuset, Halmstad att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera protokollet. att godkänna den utsända föredragningslistan. Följande skrivelser anmäldes för anteckning

Läs mer

Landstingsstyrelsen 10-17

Landstingsstyrelsen 10-17 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-02-09 Landstingsstyrelsen 10-17 Tid Måndagen den 9 februari 2009, kl 11:30-11:40 Plats Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (M) GunMarie Stenström

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-03-11 LANDSTINGSSTYRELSEN 40-55 Tid: kl 10.00 12.25 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) ordförande Göran Karlsson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL LANDSTINGSSTYRELSEN 100-128 Tid: kl 10.00 12.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson (m)

Läs mer

2001-10-10 LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN 71 82. Tid: kl 10.00 12.15. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, landstingshuset i Halmstad.

2001-10-10 LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN 71 82. Tid: kl 10.00 12.15. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, landstingshuset i Halmstad. LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2001-10-10 LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN 71 82 Tid: kl 10.00 12.15 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, landstingshuset i Halmstad Ledamöter Per G Hansson (m) Göte Andersson (c) Dan Skantz

Läs mer

MILJÖ- OCH FOLKHÄLSONÄMNDEN Tid: Heagårds Skafferi, Halmstad

MILJÖ- OCH FOLKHÄLSONÄMNDEN Tid: Heagårds Skafferi, Halmstad LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL MILJÖ- OCH FOLKHÄLSONÄMNDEN 68-80 Tid: 13.30-16.05 Plats: Heagårds Skafferi, Halmstad Ledamöter Marianne Kronbäck (kd) Inger Bergman(s) Catharina Berghorn (s) Rolf Bergkvist

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2002-04-08, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

2003-12-09. förvaltningschef Handikappförvaltningen förvaltningschef Sjuktransportförvaltningen

2003-12-09. förvaltningschef Handikappförvaltningen förvaltningschef Sjuktransportförvaltningen LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-12-09 LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN 128-141 Tid: kl 14.00 14.30 Plats: Spar Hotel Majorna, Göteborg Ledamöter Bengt Eliasson (fp) ordförande Gun-Marie Stenström (m) 1:e vice ordförande

Läs mer

Landstingsstyrelsen 1-16

Landstingsstyrelsen 1-16 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-01-08 Landstingsstyrelsen 1-16 Tid: Måndagen den 8 januari 2007, kl 10:00-12:10 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m)

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2002-03-11, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-05-12 Länssjukvårdsnämnden Tid: Onsdagen den 12 maj kl 09.00-16.00 Plats: Sjukhusledningens sammanträdesrum Sjukhuset i Varberg Information Ansökningar om vårdavtal

Läs mer

Varbergsnämnden 23-31

Varbergsnämnden 23-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-25 Varbergsnämnden 23-31 Tid: 2007-04-25 kl 10:45-12:15 Plats: Vallersvik, Frillesås Ledamöter: Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson (s) Kerstin Nelfelt (m) Claus

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

kanslidirektör, sekreterare

kanslidirektör, sekreterare /$1'67,1*(7+$//$1' /$1'67,1*667

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2007:56 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och länets pensionärsorganisationer Föredragande landstingsråd: Chris Heister Ärendet

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-12-09 LANDSTINGSSTYRELSEN 214 228 Tid: kl 10.00 12.30 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson

Läs mer

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-09 Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Tid: Tisdagen den 9 december 2008 klockan 12.30-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo,

Läs mer

PATIENTNÄMNDEN I HALLAND

PATIENTNÄMNDEN I HALLAND PATIENTNÄMNDEN I HALLAND Tid: 2002-10-10 kl 14.00 16.00 Plats: Rådhuset, Falkenberg Lokal: Rådhuset n.b. PROTOKOLL 51-61 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet.

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet. LANDSTINGET HALLAND Protokoll HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I HALLAND 1 -- 17 Datum och tid 2003-03-13 kl 13.30 16.30 Plats Hjälpmedelscentralen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson (c) Mirna Zubcevic (fp) Marita

Läs mer

Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-09-22 LANDSTINGSSTYRELSEN 143-157 Tid: kl 10.00 12.30 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Göran Karlsson

Läs mer

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 81-93 Tid: 2003-09-30 kl. 09:00 12:15 Plats: Närvarande: Ledamöter: Tjänstgörande ersättare Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum Stefan Bengtsson,

Läs mer

att utse Kjell-Arne Andersson att jämte ordföranden justera dagens protokoll.

att utse Kjell-Arne Andersson att jämte ordföranden justera dagens protokoll. /$1'67,1*(7+$//$1' 3(5621$/1b01'(1 7LG 2002-11-14, kl. 10.00-12.20 35272.2// 119-130 3ODWV: Sammanträdesrum Neden, Varbergs kommun (Norrgatan 25, halv trappa upp, 2:a dörren till vänster) /HGDP WHU Göran

Läs mer

Primärvården i Varberg

Primärvården i Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-30 Primärvården i Varberg Tid: Tid: Torsdag 30 september 2004 kl 15:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Borgerliga gruppen träffas 29/9 kl

Läs mer

Länssjukvårdsnämnden 76-87

Länssjukvårdsnämnden 76-87 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-10-25 Länssjukvårdsnämnden 76-87 Tid: Plats: Onsdagen den 25 oktober, kl 09.00-14.45 (föredragning, information) kl 13.25-13.35 (beslut) Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset

Läs mer

Planeringsdelegationen Tid: , kl 09:00-13:35 Plats: Landstingets kansli, sal A

Planeringsdelegationen Tid: , kl 09:00-13:35 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(8) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Peranders Johansson (M), ordförande Mia Frisk (KD) Anna-Carin Magnusson Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP) Marcus Eskdahl (S)

Läs mer

Kungsbackanämnden 15-22

Kungsbackanämnden 15-22 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-03-06 Kungsbackanämnden 15-22 Tid: Tisdag 2007-03-06 kl 08:30-15:15 Plats: Hotell Halland, Kungsbacka Ledamöter: Margareta Ödman (m) Maud Lanne (s) Marianne Hultén (m)

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-24 Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Tid: Måndag 24 april 2006 kl 15:00-16:30 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-05-12 LANDSTINGSSTYRELSEN 86-100 Tid: kl 10.00-11.30 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Göran Karlsson (c) Dan Skantz (s) Gun-Marie Stenström

Läs mer

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76 LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 67-80 Tid: 2003-08-26 kl. 14:00 16:50 Plats: Primärvårdsförvaltningens kansli, Torsgatan 1 Närvarande: Ledamöter Stefan Bengtsson, ordf. (c)

Läs mer

Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan

Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 1-13 Tid: 2002-01-29 kl.14:00 16:30 Plats: Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan Agneta Karlsson,

Läs mer

2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN. Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad

2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN. Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-10-17 106-118 PERSONALNÄMNDEN Tid: 2002-10-17, kl. 14.00-16.00 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets lokaler, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Göran Karlsson,

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall. Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margareta Fåhraeus

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall. Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margareta Fåhraeus PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN i VARBERG Tid: Måndag 8 oktober kl 15:00-16:55 Plats: Närvarande: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Tore Fritzson, ordförande Ingvar Svensson, vice ordförande Sven

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-09-05 Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Tid: Måndag 5 september 2005 kl 15:00-16:15 Plats: Konferensrummet 1:a vån, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Halmstad

Primärvårdsnämnden i Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-02-03 Primärvårdsnämnden i Halmstad Tid: Tisdagen den 3 februari 2004 kl. 14:00 Plats: Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan 1 1 Justering Primärvårdsnämnden i Halmstad

Läs mer

Föredragningslista. Information Idrottsklinik Movement, Per Gustavsson, Patrick Överli och Mats Örjes IPS Hultafors, Tatjana Sivik

Föredragningslista. Information Idrottsklinik Movement, Per Gustavsson, Patrick Överli och Mats Örjes IPS Hultafors, Tatjana Sivik Föredragningslista Länssjukvårdsnämnden Tid: Måndagen den 1 mars, kl 09.00-16.00 Tisdagen den 2 mars, kl 09.00-16.00 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Information Idrottsklinik Movement, Per

Läs mer

Landstingsstyrelsen Tid: :00-15:45 Plats: Landstingets kansli, sal A

Landstingsstyrelsen Tid: :00-15:45 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(6) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Håkan Jansson (M), ordförande Anders Pansell (KD) ersätter Mia Frisk Anna-Carin Magnusson (S) Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP)

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden 28-38

Hjälpmedelsnämnden 28-38 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-11-24 Hjälpmedelsnämnden 28-38 Tid: Onsdagen den 24 november 2004 kl 13-17 Plats: Konferensrummet Sälen, Landstingets kansli, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden

Hjälpmedelsnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2005-11-23 Hjälpmedelsnämnden 39 -- 47 Tid: Onsdagen den 23 november 2005 kl 13.30-16.45 Plats: Konferensrum Åbrinken, Vårdcentralen, Falkenberg Ledamöter Kristina Karlsson

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: 2001-09-25, kl 10.00. Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: 2001-09-25, kl 10.00. Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2001-09-25, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-03 Patientnämnden 50-58 Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12 Landstingsstyrelsen Tid: Tisdagen den 12 oktober 2004, kl 10:00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering Landstingsstyrelsen

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-25 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 25 maj 2011 klockan 09.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN Tid: kl Plats: konferensrummet, sjukhusledningen, sjukhuset i Varberg.

LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN Tid: kl Plats: konferensrummet, sjukhusledningen, sjukhuset i Varberg. LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-04-03 LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN 22 31 Tid: kl 10.00 12.00 Plats: konferensrummet, sjukhusledningen, sjukhuset i Varberg Ledamöter Per G Hansson (m) Göte Andersson (c) Dan

Läs mer

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Tid: Onsdagen den 31 augusti 2011, kl 09:00-16:00 Plats: Konferensrum hjälpmedelscentralen, Kistingevägen 2, Halmstad Ledamöter

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89

Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-12-12 Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89 Tid: Måndag 12 december 2005 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-03-10 LANDSTINGSSTYRELSEN 40-54 Tid: kl 10.00 11.40 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Göran Karlsson (c) Dan Skantz (s) Gun-Marie Stenström

Läs mer

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka Protokoll Sammanträdesdatum 2004-06-07 Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka 39-46 Tid: Måndagen 7 juni 2004 kl 09:00-15:00 Plats: Husläkarna AB, Kungsbacka Ledamöter Margareta Ödman (m) ordförande Bo Karlsing

Läs mer

Kerstin Zander, ordföranden. Berit Bengtsson. Uno Andersson. Roland Larsson. Rebecka Hunt Irene Takanen

Kerstin Zander, ordföranden. Berit Bengtsson. Uno Andersson. Roland Larsson. Rebecka Hunt Irene Takanen PROTOKOLL 27 augusti 2002 PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I FALKENBERG Tid: Kl 15.00 17.00 Plats: Vårdcentralen i Falkenberg Närvarande: ledamöterna tjänstgörande suppleanterna suppleanterna tjänstemännen personalföreträdare

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden

Hjälpmedelsnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2006-11-22 Hjälpmedelsnämnden 32 -- 40 Tid: Onsdagen den 22 november 2006 kl 9.00-12:00 Plats: Lilla Böslid, Hushållningssällskapet Närvarande Kristina Karlsson (c) Lars-Göran

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum 2007-01-08. ordförande vice ordförande. landstingsdirektör. ekonomidirektör

Protokoll Sammanträdesdatum 2007-01-08. ordförande vice ordförande. landstingsdirektör. ekonomidirektör Landstinget Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2007-01-08 (l(aq,a S20. ~s 070,05 Landstingsstyrelsens 1-4 arbetsutskott Tid: Måndagen den 8 januari 2007 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Mats

Läs mer

Kansliavdelningen/Ingrid Holmér 2005-06-07 LSAU 8/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-06-07

Kansliavdelningen/Ingrid Holmér 2005-06-07 LSAU 8/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-06-07 PROTOKOLL 1 (5) Kansliavdelningen/Ingrid Holmér 2005-06-07 LSAU 8/2005 Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsens arbetsutskott 2005-06-07 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson,

Läs mer

Primärvårdsnämnden Laholm

Primärvårdsnämnden Laholm Protokoll Sammanträdesdatum 2005-06-03 Primärvårdsnämnden Laholm 25 35 Tid: Fredagen den 3 juni 2005 kl. 09:00-12:00 Plats: Konferensrummet, Rehabverksamheten, Vårdcentral Centrum Ledamöter Erling Cronqvist

Läs mer

Rune Lejon personaldirektör, 23, 29, 32, 39

Rune Lejon personaldirektör, 23, 29, 32, 39 LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-02-03 LANDSTINGSSTYRELSEN 13-39 Tid: kl 10.00 11.45 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Göran Karlsson (c) Dan Skantz (s) Gun-Marie Stenström

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-02-12 Psykiatrinämnden Tid: Torsdagen den 12 februari 2004, klockan 15.00 Plats: Landstingets kansli, Sälen Gruppmöten: Sälen och Böcklingen är bokande klockan

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 69-82

Primärvårdsnämnden Hylte 69-82 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-11-30 Primärvårdsnämnden Hylte 69-82 Tid: Tisdagen den 30 november 2004, kl. 14:00 17:30 Plats: Sammanträdesrummet, administrationsbyggnaden, Vårdcentralen Hyltebruk Ledamöter

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-17 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 87-100 Tid: Onsdagen den 17 december 2008, kl 13:00-16:15 Plats: Sjukhuset i Varberg, Direktionsrummet Ledamöter Christer Samuelsson

Läs mer

Landstingsfullmäktige 1-41

Landstingsfullmäktige 1-41 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-03-31 Landstingsfullmäktige 1-41 Tid: Måndagen den 31 mars 2008 kl 10:00-12:25, 13:15-15:00, 15:20-18:10 Plats: Länssjukhuset i Halmstad 1 Sammanträdets öppnande Landstingsfullmäktiges

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-10 Patientnämnden 9-19 Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

att Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och pensionärsorganisationer

att Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och pensionärsorganisationer Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2012-08-15 LS 1109-1161 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN 1 2-08- 28 0 0 03 3 " Reviderad modell för samverkan mellan Stockholms

Läs mer

Mobilitetsstöd som komplement till färdtjänst

Mobilitetsstöd som komplement till färdtjänst Socialutskottets betänkande 2013/14:SoU15 Mobilitetsstöd som komplement till färdtjänst Sammanfattning I betänkandet behandlas regeringens proposition 2013/14:36 Mobilitetsstöd som komplement till färdtjänst

Läs mer

Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margaretha Fåhraeus Monica Nilsson

Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margaretha Fåhraeus Monica Nilsson PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG Tid: 10 december 2001 kl 15:00 16:30 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Tvååker Närvarande: ledamöterna ersättarna personalföreträdare tjänstemännen Tore Fritzson,

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg

Primärvårdsnämnden i Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-06-15 Primärvårdsnämnden i Varberg Tid: Tisdag 15 juni 2004 kl 15:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall 1 Justering Primärvårdsnämnden beslutar

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG. 2. Godkännande av föredragningslista samt närvarorätt för personalföreträdarna

MED BESLUTSFÖRSLAG. 2. Godkännande av föredragningslista samt närvarorätt för personalföreträdarna LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD Tid: 2002-12-10 kl.14:00 Plats: Tallhöjdens värdshus, Simlångsdalen OBS! Platsen 1. Val av protokolljusterare att

Läs mer

Sammanträdesdatum 2004-09-08

Sammanträdesdatum 2004-09-08 Sammanträdesdatum 2004-09-08 Länssjukvårdsnämnden Tid: Onsdagen den 8 september, kl 09.00-17.00 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets kansli, Halmstad Information Arbetsmiljöinspektionen i Göteborg

Läs mer

Länssjukvårdsnämnden 47-57

Länssjukvårdsnämnden 47-57 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-05-18 Länssjukvårdsnämnden 47-57 Tid: Onsdagen den 18 maj, kl 10.50-11.05 (beslut) kl 09.00-10.50 + 11.05-16.00 (utbildning, föredragningar och information ) I anslutning

Läs mer

Landstingsstyrelsen 188-211

Landstingsstyrelsen 188-211 Protokoll Sammanträdesdatum 2003-12-08 Landstingsstyrelsen 188-211 Tid: Måndagen den 8 december 2003, kl 10:00-12:10 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats

Läs mer

Tid: 5 november 2001, kl Plats: Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen, Nygatan 10

Tid: 5 november 2001, kl Plats: Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen, Nygatan 10 PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I KUNGSBACKA Tid: 5 november 2001, kl 16.00 18.15 123-138 Plats: Barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen, Nygatan 10 Närvarande: ledamöter Gerhard Isacsson (kd), ordförande

Läs mer

Landstingsstyrelsen 12-24

Landstingsstyrelsen 12-24 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-02-08 Landstingsstyrelsen 12-24 Tid Måndagen den 8 februari 2010, kl 11:00-11:45 Plats Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (M) Lise-Lotte Olsson

Läs mer

Landstingsfullmäktige

Landstingsfullmäktige PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds Vårdcentrum Närvarande: Se upprop 89. 88 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges

Läs mer

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka

Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka Protokoll Sammanträdesdatum 2005-06-07 Närsjukvårdsnämnden Kungsbacka 30-36 Tid: Tisdagen 7 juni kl. 13:00 15:50 Plats: Kungsbacka sjukhus Ledamöter Margareta Ödman, ordf. (m) Bo Karlsing, vice ordf. (s)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Samverkansnämnden

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Samverkansnämnden PROTOKOLL 1 (6) 19 28, 2 bilagor Plats Beslutande Övriga Videokonferens: Allmän service Skellefteå, Dorotearummet Umeå Videokonferensrum 2 Lycksele Janeth Lundberg (S) ordförande Andreas Löwenhöök (M)

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-04-07 LANDSTINGSSTYRELSEN 58-85 Tid: kl 10.00-14.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) ordförande Göran Karlsson (c) 1:e vice ordförande Dan

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden 12 -- 22

Hjälpmedelsnämnden 12 -- 22 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-26 Hjälpmedelsnämnden 12 -- 22 Tid: Onsdagen den 26 april kl 9-12 Plats: Konferensrum Sälen, Landstingshuset, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson (c) Lars-Göran

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 31 augusti 2011 klockan 09.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

Varbergsnämnden 28-36

Varbergsnämnden 28-36 PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-04-14 Varbergsnämnden 28-36 Tid: Tisdag 14 april 2009 kl 14:00-17:15 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Planeringsdelegationen Tid: , 09:00-12:00 Plats: Landstingets kansli, sal A

Planeringsdelegationen Tid: , 09:00-12:00 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(5) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Peranders Johansson (M), ordförande Mia Frisk (KD) Anna-Carin Magnusson (S) Rune Backlund (C) Esse Petersson (FP), ersätter Lena Skaring

Läs mer

Motion: Sjukgymnaster till den psykiatriska vården

Motion: Sjukgymnaster till den psykiatriska vården Motion: Sjukgymnaster till den psykiatriska vården Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Yttrande från Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo Motion från Inga Jonasson,

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 23 35

Primärvårdsnämnden Hylte 23 35 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-05-05 Primärvårdsnämnden Hylte 23 35 Tid: Onsdagen den 5 maj 2004, kl. 14:00-16:50 Plats: Sammanträdesrummet, administrationsbyggnaden, Hyltebruks vårdcentral Ledamöter

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Beslut Nämnden beslutade utse Gunnar Schoberg att jämte ordföranden justera protokollet.

Protokoll Sammanträdesdatum Beslut Nämnden beslutade utse Gunnar Schoberg att jämte ordföranden justera protokollet. Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-24 Hyltenämnden Hyltenämnden 26-34 Tid: Tisdagen 24 april 2007, kl 13:00-16:00 Plats: Spenshults reumatikersjukhus Ledamöter Ingegerd Torhall (fp) Kristina Johansson

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Kristoffer Bergström personalchef, Inbjuden verksamhetschef för vårdcentral Andersberg, 68

Protokoll Sammanträdesdatum Kristoffer Bergström personalchef, Inbjuden verksamhetschef för vårdcentral Andersberg, 68 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-10-04 Primärvårdsnämnden Halmstad 62-74 Tid: 2005-10-04 kl. 14:00-17:30 Plats: Vårdcentralen Andersberg, Skolgången 2 Ledamöter Stefan Bengtsson (c) Agneta Karlsson (s)

Läs mer

Vård i livets slut, uppföljning

Vård i livets slut, uppföljning Revisionsrapport* Vård i livets slut, uppföljning Landstinget Halland Oktober 2007 Christel Eriksson, certifierad kommunal yrkesrevisor Sammanfattning *connectedthinking Innehållsförteckning Sammanfattning...2

Läs mer

Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2003-03-10, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering att utse Dan Skantz

Läs mer

Landstingsfullmäktige 99-114

Landstingsfullmäktige 99-114 PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum Närvarande: Se upprop 100 99 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges

Läs mer

kanslidirektör, sekreterare

kanslidirektör, sekreterare kl 10.00-12.45 Landstingshuset, Halmstad Anne Marie Nilsson Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson (m) Gunilla Wenander Grönvall (m) Gun-Marie Stenström (m) Maj-Britt Öberg (c)

Läs mer