0('Ã%(6/876)g56/$* $UEHWVXWVNRWWHWVÃI UVODJ att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera protokollet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "0('Ã%(6/876)g56/$* $UEHWVXWVNRWWHWVÃI UVODJ att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera protokollet."

Transkript

1 /$1'67,1*(7Ã+$//$1' )g5('5$*1,1*6/,67$ 0('Ã%(6/876)g56/$* /$1'67,1*667<5(/6(1 7LGÃ , kl ODWV Landstingshuset, Halmstad -XVWHULQJ att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera protokollet. *RGNlQQDQGHÃDYÃI UHGUDJQLQJVOLVWDQ att godkänna den utsända föredragningslistan. $QPlODQÃDYÃLQNRPQDÃVNULYHOVHUÃPÃP Följande ärenden anmäldes för anteckning till protokollet:se bil 1.

2 /$1'67,1*6)8//0b.7,*(b5(1'(1 /DQGVWLQJHWVÃUHYLVRUHUÃÃJUDQVNQLQJÃDYÃMlPVWlOOGKHWVSODQHU Landstingsfullmäktige beslöt 14 december 1998, 120, bifalla en motion av Marie Martini (v) och Lena Angviken (mp) om att granska jämställdheten samt uppdrog åt landstingets revisorer att granska jämställdhetsplanerna och utvärdera planernas praktiska tillämpning. Revisorerna har överlämnat en rapport över uppdraget. Personalnämnden har avgett yttrande i ärendet. att lägga revisorernas granskningsrapport till handlingarna. 0RWLRQÃRPÃEHP WDQGHÃDYÃSDWLHQWHUÃPHGÃEHVYlUÃDYÃEOÃDÃDPDOJDPÃPÃP Behandlades motion av Lennart Kollmats (fp) om bemötande av patienter med besvär av bl a amalgam samt om avvecklingsplan för användande av kvicksilver. att motionen ska anses besvarad med vad som anförts i landstingsstyrelsens yttrande. 0RWLRQÃRPÃDWWÃPLQVNDÃNRVWQDGHUQDÃI UÃSROLWLNHUQD Behandlades motion av Anne Marie Nilsson Brodén (m) om att minska kostnaderna för politikerna med ca 1,5 miljoner kronor.

3 att motionen är besvarad med vad landstingsstyrelsen anfört i sitt yttrande. 0RWLRQÃRPÃI UVlOMQLQJÃDYÃVNRJ Behandlades motion av Anne Marie Nilsson Brodén (m) om försäljning av skog. att uppdra åt skogsegendomsdelegationen att till landstingsstyrelsen redovisa en försäljningsplan enligt tidigare erhållet uppdrag, varvid skall beaktas dels lämplig försäljningstidpunkt och dels att köpare kan tillgodose önskemål om en god skogsvård, samt att motionen är besvarad med vad landstingsstyrelsen anfört i sitt yttrande. 0RWLRQÃRPÃK JNRVWQDGVVN\GG Behandlades motion av Viking Bengtsson (v) om högkostnadsskydd. att avslå motionen.

4 ,QIR0HGLFDÃÃERODJLVHULQJ För att möta befolkningens ökade krav på information om sjukdomar, behandlingsalternativ, kunskap om rättigheter, läkemedel m m producerar InfoMedica - en multimedial läkarbok på Internet. InfoMedica använder sig av den nya informationsteknologin som gör det möjligt att på ett effektivt sätt sprida kunskaper och information. InfoMedica har sedan 1997 bedrivits i projektform. Projektet har hittills finansierats från de olika medlemmarna och med s k Dagmarmedel. Sedan hösten 1998 har ett arbete bedrivits för att hitta en lämplig form för att permanenta projektet. Styrelsen för projektet har nu föreslagit att projektet ombildas till ett aktiebolag med landstingen och Apoteket AB som ägare och beställare av bolagets produktion av patientinformation via Internet. Vid ett ägarmöte i april 1999 presenterades förslag till bolagsordning, finansiering och övriga formella bolagsfrågor för representanter för landstingen och Apoteket AB. Ombildandet av konsortiet till bolag innebär att bolagets aktiekapital ökas till drygt kronor och att antalet aktier blir 21 st med ett nominellt värde av kronor. Det betyder att Landstinget Halland erlägger kronor som en engångsavgift till det nybildade bolaget. Dessutom tillkommer en driftskostnad, en s k årlig abonnemangsavgift, som motsvarar en krona av respektive landstings befolkningsunderlag per 1 januari. Detta innebär för Landstinget Hallands del en abonnemangsavgift på kronor per år. att godkänna upprättat aktieägaravtal, med bilagor, avseende InfoMedica och att anvisa kronor för aktie i bolaget Information för Medical Purpose i Stockholm AB, att finansiera 1999 års kostnader på totalt kronor ( kronor i bolagsavgift och kronor i abonnemangsavgift för 1999) ur anvisade anslag i budget och kompletteringsbudget 1999 om totalt kronor samt resterande kronor ur landstingsstyrelsens anslag för oförutsedda utgifter för 1999, samt att beakta kommande års abonnemangsavgift i budgetarbetet för år 2000.

5 )\UYHUNHULHWÃ/DKROPñÃUHYLVLRQVEHUlWWHOVHÃI Uà Revisorerna har granskat räkenskaperna och förvaltningen för Beställarförbundet Fyrverkeriet i Laholm för räkenskapsåret Revisorerna har tillstyrkt att ledamöterna i styrelsen för Beställarförbundet Fyrverkeriet beviljas ansvarsfrihet för sin förvaltning för räkenskapsåret att bevilja ledamöterna i förbundsstyrelsen för Beställarförbundet Fyrverkeriet ansvarsfrihet för räkenskapsåret XVLNÃLÃ+DOODQGÃÃUHYLVLRQVEHUlWWHOVHÃI Uà Musik i Halland har överlämnat årsberättelse och revisionsberättelse för Revisorerna har tillstyrkt att styrelsens ledamöter beviljas ansvarsfrihet för räkenskapsåret Utbildnings- och kulturnämnden har avgett yttrande i ärendet. att bevilja ledamöterna i styrelsen för Stiftelsen Musik i Halland ansvarsfrihet för räkenskapsåret Inger Johansson (s) deltog på grund av jäv inte i behandlingen av ärendet.

6 6WLIWHOVHQÃ+DOODQGVÃOlQVPXVpHUñÃUHYLVLRQVEHUlWWHOVHÃI Uà Stiftelsen Hallands länsmuséer, Halmstad och Varberg har överlämnat revisionsberättelse för Revisorerna har tillstyrkt att styrelsen beviljas ansvarsfrihet för räkenskapsåret Utbildnings- och kulturnämnden har avgett yttrande i ärendet. att bevilja ledamöterna i styrelsen för Stiftelsen Hallands länsmuséer, Halmstad och Varberg ansvarsfrihet för räkenskapsåret Inger Johansson (s) deltog på grund av jäv inte i behandlingen av ärendet. 6WLIWHOVHQÃ6LJULGÃRFKÃ$GROIÃ1RUGHQERUJVÃ'RQDWLRQVIRQGñÃUHYLVLRQVEHUlWWHOVHÃI U Revisorerna för Stiftelsen Sigrid och Adolf Nordenborgs donationsfond har överlämnat förvaltnings- och revisionsberättelse för år Revisorerna har tillstyrkt att ansvarsfrihet beviljas. att bevilja styrelsen för Stiftelsen Sigrid och Adolf Nordenborgs donationsfond ansvarsfrihet för verksamhetsåret 1998.

7 /DQGVWLQJVIXOOPlNWLJHñÃVDPPDQWUlGHQÃnUÃÃÃDQQRQVHULQJ Behandlades ärende om annonsering av landstingsfullmäktiges sammanträden år att under 2000 tillkännage tid och plats för landstingsfullmäktiges sammanträden i Laholms Tidning, Värnamo Nyheter, Hallandsposten, Hallands Nyheter, Norra Halland, Kungsbacka Tidning, Arbetet Nyheterna och Göteborgs-Posten. /DQGVWLQJVIXOOPlNWLJHÃÃVDPPDQWUlGHVSURJUDPÃI UÃnUà Behandlades sammanträdesprogram för landstingsfullmäktige för år att för år 2000 fastställa följande sammanträdesprogram för landstingsfullmäktige. Förslag lämnas vid sammanträdet.

8 /$1'67,1*667<5(/6(b5(1'(1 $NXWVMXNYnUGHQÃLÃOlQHWÃLQNOÃDNXWDÃDPEXODQVWUDQVSRUWHUñà YHUV\Q Landstingsstyrelsen beslöt 21 oktober 1996, 159, att uppdra åt centralförvaltningen att göra en översyn av akutsjukvården i länet inkl akuta ambulanstransporter. Landstingsstyrelsens arbetsutskott antog 7 januari 1997 utarbetade direktiv för utredningen. Utredningen har varit utsänd på remiss till länssjukvårdsnämnden, primärvårdsnämnderna och Laholmsnämnden. att allmänt behålla nuvarande organisation för akuta besök i primärvården, att uppdra åt primärvårdsnämnderna och Laholmsnämnden att öka öppethållandet och därmed öka tillgängligheten på vårdcentralerna på kvällstid så att jourcentralerna helt kan ägna sig åt patienter som absolut behöver akut sjukvård, att AT-läkare inte ska arbeta jour utan att specialist i allmänmedicin samtidigt tjänstgör, att, med hänvisning till befolkningens storlek, jourcentralen i Kungsbacka även fortsättningsvis ska ha öppet hela natten, att på sikt läkarkompetensen vid jourcentralen ska vara specialist i allmänmedicin även på icke kontorstid i första hand kvällar och helger, att, utifrån utredningens analys, rekommendera primärvårdsnämnden i Falkenberg att åtminstone under vintermånaderna stänga jourcentralen kl 22.00, att sjukhusens akutmottagningar nattetid, dvs kl , inte heller fortsättningsvis ska bemannas också med specialister i allmänmedicin, att uppdra åt länssjukvårdsnämnden att lösa den medicinska kompetensen vad gäller omhändertagandet av barn från norra länsdelen nattetid, att Prio 1-transporter ska gå direkt till akutsjukhus, att fullfölja tidigare beslutad kompetensutveckling inom ambulanssjukvården, att ställa sig bakom utredningens översiktliga analys och slutsats beträffande antalet akutsjukhus i länet,

9 att uppdra åt länssjukvårdsnämnden att närmare utveckla/utreda utredningens förslag beträffande idéskiss akutklinik vid länssjukhuset med en första avrapportering till landstingsstyrelsen senast 1 oktober 1999, samt att beträffande patientstyrning och sjukvårdsupplysning överlämna de inkomna remissynpunkterna till pågående utredning av sjukvårdsupplysningen i länet. 3ULPlUYnUGVQlPQGHQÃLÃ.XQJVEDFNDÃÃPHGHOÃWLOOÃVSlGEDUQVSURMHNW Primärvårdsnämnden i Kungsbacka anhåller om att landstingsstyrelsen reserverar medel så att primärvården kan delta i ett spädbarnsprojekt i Kungsbacka. Bakgrunden är att Kungsbacka kommun avser att i augusti 1999 inrätta ett Familjecentrum, vars verksamhet också skall inrymma ett spädbarnsprojekt. Sedan drygt 1 år tillbaka pågår spädbarnsprojekt i Falkenberg, Hylte och Halmstad. Projekten, som är tvååriga, finansieras av respektive kommun och av Landstinget Halland. att ställa sig positiv till att stödja primärvårdsnämndens deltagande i ett spädbarnsprojekt i Kungsbacka, samt att beakta behovet av resurser i budgeten för år 2000 efter det att primärvårdsnämnden preciserat kostnaden för primärvårdens del i projektet. 9lVWUDÃVDPYHUNDQVQlPQGHQñÃUHNRPPHQGDWLRQÃRPÃYnUGDYWDOÃPHGÃNLURSUDNWR UHUÃRFKÃQDSUDSDWHU Västra samverkansnämnden har rekommenderat parterna att, med undantag av punkterna 5 och 6 (remissregler), godkänna förslag till gemensamma riktlinjer enligt skrivelse avseende vårdavtal med kiropraktorer och naprapater. att anta samverkansnämndens rekommendation till gemensamma riktlinjer för vårdavtal med kiropraktorer och naprapater, att beslut om patientavgifternas storlek behandlas i budgetarbetet,

10 att besök hos kiropraktorer och naprapater tills vidare skall kräva remiss, samt att frågan om bibehållet alternativt slopat remisskrav närmare utreds. 9nUGK JVNRODQñÃXSSVlJQLQJÃDYÃDYWDOÃRPÃXWELOGQLQJ I anslutning till vårdhögskolans överflyttning till Högskolan i Halmstad 1 juli 1995 tecknades utbildningsavtal mellan landstinget och Högskolan. Med anledning av tidigare beslut att utöka antalet utbildningsplatser inom sjuksköterskeutbildningen bör det gamla avtalet sägas upp och ett nytt avtal arbetas fram. att säga upp nu gällande utbildningsavtal med Högskolan i Halmstad, samt att uppdra åt utbildnings- och kulturförvaltningen att tillsammans med Högskolan i Halmstad utarbeta ett nytt avtal och återkomma till landstingsstyrelsen med förslag. 6MXNKXVFKHIÃLÃ9DUEHUJñÃDYVOXWDQGHÃDYÃI URUGQDQGH Behandlades ärende om medgivande för sjukhuschef Börje Lindqvist att avsluta sitt förordnande som sjukhuschef i Varberg. att medge Börje Lindqvist att avsluta sitt förordnande som sjukhuschef i Varberg 1 oktober /DQGVWLQJHWVÃUHYLVRUHUñÃUHYLVLRQVUDSSRUWÃRPÃULVNDQDO\VÃLQI UÃPLOOHQQLHVNLIWHW Landstingets revisorer har överlämnat revisionsrapport om Grundläggande riskanalys inför millennieskiftet.

11 att avge yttrande i enlighet med ekonomiavdelningens skrivelse av den 21 juni /DQGVWLQJVVW\UHOVHQñÃQ\ÃKXYXGDWWHVWDQW B 55 Landstingsstyrelsen beslöt 7/1999 att utse huvudattestanter för landstingsstyrelsens verksamhetsområde för 1999 samt att delegera rätten att utse ersättare för huvudattestant i högst två månader för landstingsstyrelsens verksamhetsområde till landstingsdirektör Stanley Brodén. Kaj Möllefors tillträdde som ny landstingsdirektör. att med anledning av ändrad innehavare av tjänsten som landstingsdirektör utse landstingsdirektör Kaj Möllefors till huvudattestant enligt redovisat förslag i bilaga till ekonomiavdelningens skrivelse 30 juni 1999, samt att t o m delegera rätten att utse ersättare för huvudattestant i högst två månader för landstingsstyrelsens verksamhetsområde till landstingsdirektör Kaj Möllefors. /DQGVWLQJVVW\UHOVHQÃÃVDPPDQWUlGHVSURJUDPÃnUà Behandlades ärende om sammanträdesprogram för landstingsstyrelsen för år att för år 2000 fastställa följande sammanträdesprogram för landstingsstyrelsen. Förslag lämnas vid sammanträdet.

12 $QPlODQÃDYÃGHOHJDWLRQVEHVOXW Anmäldes beslut fattade med stöd av delegation från landstingsstyrelsen 29/1999 avseende dels arkivfrågor daterat 16 juli 1999 och dels projekt inom området arbetsmarknad daterat 30 juni att lägga anmälan till handlingarna. $QPlODQÃDYÃSURWRNROO Anmäldes protokoll från sammanträde med internationella utskottet den 17 maj 1999 och skogsegendomsdelegationen den 18 juni att lägga protokollen till handlingarna.

Följande skrivelser anmäldes för anteckning till protokollet: se bilaga 1.

Följande skrivelser anmäldes för anteckning till protokollet: se bilaga 1. 2000-02-07, kl 10.00 Landstingshuset, Halmstad att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera protokollet. att godkänna den utsända föredragningslistan. Följande skrivelser anmäldes för anteckning

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: 2001-09-25, kl 10.00. Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: 2001-09-25, kl 10.00. Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2001-09-25, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2002-03-11, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2002-04-08, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-10-12 Landstingsstyrelsen Tid: Tisdagen den 12 oktober 2004, kl 10:00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering Landstingsstyrelsen

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg

Primärvårdsnämnden i Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-06-15 Primärvårdsnämnden i Varberg Tid: Tisdag 15 juni 2004 kl 15:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall 1 Justering Primärvårdsnämnden beslutar

Läs mer

Landstingsfullmäktiges ordförande Inge Pettersson (c) förklarade sammanträdet öppnat.

Landstingsfullmäktiges ordförande Inge Pettersson (c) förklarade sammanträdet öppnat. LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-03-03 LANDSTINGSFULLMÄKTIGE 1-18 Tid: kl 10.00-12.00 Plats: Rådhuset, Halmstad 1 Sammanträdets öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Inge Pettersson (c) förklarade

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-05-12 Länssjukvårdsnämnden Tid: Onsdagen den 12 maj kl 09.00-16.00 Plats: Sjukhusledningens sammanträdesrum Sjukhuset i Varberg Information Ansökningar om vårdavtal

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63

Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-09-05 Primärvårdsnämnden i Varberg 53-63 Tid: Måndag 5 september 2005 kl 15:00-16:15 Plats: Konferensrummet 1:a vån, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Arbetsutskottets förslag att utse Hans-Jörgen Wahlhed att jämte ordföranden justera protokollet.

Arbetsutskottets förslag att utse Hans-Jörgen Wahlhed att jämte ordföranden justera protokollet. LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PSYKIATRINÄMNDEN 29-38 Tid: Tisdagen den 29 april, Klockan 15.00 16.20 Plats: Vårdcentralen, Falkenberg Ledamöter Christina Nillius (m) Hans- Jörgen Wahlhed (s) Berit Ozolins

Läs mer

Primärvårdsnämnden Laholm

Primärvårdsnämnden Laholm Protokoll Sammanträdesdatum 2005-06-03 Primärvårdsnämnden Laholm 25 35 Tid: Fredagen den 3 juni 2005 kl. 09:00-12:00 Plats: Konferensrummet, Rehabverksamheten, Vårdcentral Centrum Ledamöter Erling Cronqvist

Läs mer

Ylva Berger Utvecklare 114

Ylva Berger Utvecklare 114 LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-06-06 LANDSTINGSSTYRELSEN 97-114 Tid: kl 10.00 12.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson

Läs mer

Utskottets beredning Motionen har för yttrande lämnats till Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo som framför följande.

Utskottets beredning Motionen har för yttrande lämnats till Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo som framför följande. YTTRANDE 2014-09-16 LJ 2013/767 Förvaltningsnamn Avsändare Landstingsfullmäktige Motion: Utvärdera öppethållande på vårdcentralerna I en till landstingsfullmäktige inlämnad motion föreslår Anna-Carin Magnusson

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA Sammanträdesdatum

FÖREDRAGNINGSLISTA Sammanträdesdatum FÖREDRAGNINGSLISTA Sammanträdesdatum 2003-11-27 PSYKIATRINÄMNDEN Tid: Klockan 15.00 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Direktionsrummet och grupprummet, sjukhusledningen, är bokat från klockan

Läs mer

3. Godkännande av föredragningslista samt närvarorätt för personalföreträdarna

3. Godkännande av föredragningslista samt närvarorätt för personalföreträdarna LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD Tid: Plats: 2003-01-23 kl.14:00 Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan 1. Val av protokolljusterare att utse Agneta

Läs mer

Kerstin Zander, ordföranden. Berit Bengtsson. Uno Andersson. Roland Larsson. Rebecka Hunt Irene Takanen

Kerstin Zander, ordföranden. Berit Bengtsson. Uno Andersson. Roland Larsson. Rebecka Hunt Irene Takanen PROTOKOLL 27 augusti 2002 PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I FALKENBERG Tid: Kl 15.00 17.00 Plats: Vårdcentralen i Falkenberg Närvarande: ledamöterna tjänstgörande suppleanterna suppleanterna tjänstemännen personalföreträdare

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-03 Patientnämnden 22-30 Tid: Torsdagen den 3 juni 2010, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Kristoffer Bergström personalchef, Inbjuden verksamhetschef för vårdcentral Andersberg, 68

Protokoll Sammanträdesdatum Kristoffer Bergström personalchef, Inbjuden verksamhetschef för vårdcentral Andersberg, 68 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-10-04 Primärvårdsnämnden Halmstad 62-74 Tid: 2005-10-04 kl. 14:00-17:30 Plats: Vårdcentralen Andersberg, Skolgången 2 Ledamöter Stefan Bengtsson (c) Agneta Karlsson (s)

Läs mer

Primärvården i Varberg

Primärvården i Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-30 Primärvården i Varberg Tid: Tid: Torsdag 30 september 2004 kl 15:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Borgerliga gruppen träffas 29/9 kl

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-03-11 LANDSTINGSSTYRELSEN 40-55 Tid: kl 10.00 12.25 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) ordförande Göran Karlsson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

2002-05-13 LANDSTINGSSTYRELSEN 72-96. Tid: kl 10.00 12.00. Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

2002-05-13 LANDSTINGSSTYRELSEN 72-96. Tid: kl 10.00 12.00. Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-05-13 LANDSTINGSSTYRELSEN 72-96 Tid: kl 10.00 12.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson

Läs mer

Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan

Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 1-13 Tid: 2002-01-29 kl.14:00 16:30 Plats: Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan Agneta Karlsson,

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte

Primärvårdsnämnden Hylte Protokoll Sammanträdesdatum 2005-04-04 Primärvårdsnämnden Hylte 20-28 Tid: Måndagen 4 april 2005, kl 15:00 17:00 Plats: Vårdcentralen Hyltebruk, Rehab I samband med sammanträdet genomfördes en rundvandring

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-08-06 Patientnämnden 31-39 Tid: Torsdagen den 6 augusti 2009, kl. 13:30-15:45 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 81-93 Tid: 2003-09-30 kl. 09:00 12:15 Plats: Närvarande: Ledamöter: Tjänstgörande ersättare Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum Stefan Bengtsson,

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall. Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margareta Fåhraeus

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall. Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margareta Fåhraeus PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN i VARBERG Tid: Måndag 8 oktober kl 15:00-16:55 Plats: Närvarande: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Tore Fritzson, ordförande Ingvar Svensson, vice ordförande Sven

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-03 Patientnämnden 50-58 Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-09-24 LANDSTINGSSTYRELSEN 151 169 Tid: kl 10.00 11.30 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-20. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-20. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-20 Landstingsstyrelsen Tid: Måndagen den 20 september 2004, kl 10:00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering Landstingsstyrelsen

Läs mer

2003-12-09. förvaltningschef Handikappförvaltningen förvaltningschef Sjuktransportförvaltningen

2003-12-09. förvaltningschef Handikappförvaltningen förvaltningschef Sjuktransportförvaltningen LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2003-12-09 LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN 128-141 Tid: kl 14.00 14.30 Plats: Spar Hotel Majorna, Göteborg Ledamöter Bengt Eliasson (fp) ordförande Gun-Marie Stenström (m) 1:e vice ordförande

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-07-29 Driftnämnden Halmstad Tid: Fredagen den 29 juli 2011 klockan 11.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-25 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 25 maj 2011 klockan 09.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-24 Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Tid: Måndag 24 april 2006 kl 15:00-16:30 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

BESLUTSFÖRSLAG. 2. Godkännande av föredragningslista samt närvarorätt för personalföreträdarna. närvarorätt vid behandlingen av samtliga ärenden.

BESLUTSFÖRSLAG. 2. Godkännande av föredragningslista samt närvarorätt för personalföreträdarna. närvarorätt vid behandlingen av samtliga ärenden. LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD Tid: 2003-08-26 kl. 14:00 Plats: Primärvårdsförvaltningens kansli, Torsgatan 1 1. Val av protokolljusterare att utse

Läs mer

Varbergsnämnden 23-31

Varbergsnämnden 23-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-25 Varbergsnämnden 23-31 Tid: 2007-04-25 kl 10:45-12:15 Plats: Vallersvik, Frillesås Ledamöter: Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson (s) Kerstin Nelfelt (m) Claus

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Halmstad

Primärvårdsnämnden i Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-02-03 Primärvårdsnämnden i Halmstad Tid: Tisdagen den 3 februari 2004 kl. 14:00 Plats: Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan 1 1 Justering Primärvårdsnämnden i Halmstad

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-04-08 Patientnämnden 13-21 Tid: Torsdagen den 8 april 2010, kl. 14:00-16:50 Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson

Läs mer

Primärvårdsnämnden Falkenberg

Primärvårdsnämnden Falkenberg Protokoll Sammanträdesdatum 2006-09-19 Primärvårdsnämnden Falkenberg 30-39 Tid: Tisdagen 19 september 2006, kl 15:00-17:30 Plats: Vårdcentralen Falkenberg, sammanträdesrummet Biblioteket Ledamöter Inger

Läs mer

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet.

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet. LANDSTINGET HALLAND Protokoll HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I HALLAND 1 -- 17 Datum och tid 2003-03-13 kl 13.30 16.30 Plats Hjälpmedelscentralen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson (c) Mirna Zubcevic (fp) Marita

Läs mer

Landstingsfullmäktiges ordförande Inge Pettersson (c) förklarade sammanträdet

Landstingsfullmäktiges ordförande Inge Pettersson (c) förklarade sammanträdet /$1'67,1*(7Ã+$//$1' 35272.2// /$1'67,1*6)8//0b.7,*( ÃÃ 7LG kl 10.00-11.45 3ODWVÃRådhuset, Halmstad 6DPPDQWUlGHWVÃ SSQDQGH Landstingsfullmäktiges ordförande Inge Pettersson (c) förklarade sammanträdet öppnat.

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-10-24 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 24 oktober 2012 klockan 13:00-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Hallands sjukhus Halmstad 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte

Primärvårdsnämnden Hylte Protokoll Sammanträdesdatum 2006-09-18 Primärvårdsnämnden Hylte 22-30 Tid: Måndagen 18 september 2006, kl 15:00-17:00 Plats: Vårdcentralen Hyltebruk Ledamöter Tom Barkström (kd) Kristina Johansson (s)

Läs mer

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland

Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-09 Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad och Ambulanssjukvården i Halland Tid: Tisdagen den 9 december 2008 klockan 12.30-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo,

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 50-59

Primärvårdsnämnden Hylte 50-59 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-09-07 Primärvårdsnämnden Hylte 50-59 Tid: Tisdagen den 7 september 2004, kl. 14:30 17:45 Plats: Sammanträdesrummet Sälen, Landstingets kansli, Södra vägen, Halmstad Ledamöter

Läs mer

Toftaholms Herrgård, Lagan. Ulla Blomquist, SKTF Ingrid Holmén, Kommunal Lisbeth Larsson, SACO

Toftaholms Herrgård, Lagan. Ulla Blomquist, SKTF Ingrid Holmén, Kommunal Lisbeth Larsson, SACO LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HYLTE 13-25 Tid: 2003-02-25 kl. 13:30 14:35 Plats: Närvarande: Ledamöter Toftaholms Herrgård, Lagan Tom Barkström, ordf. (c) Kristina Johansson, vice

Läs mer

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76 LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 67-80 Tid: 2003-08-26 kl. 14:00 16:50 Plats: Primärvårdsförvaltningens kansli, Torsgatan 1 Närvarande: Ledamöter Stefan Bengtsson, ordf. (c)

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL LANDSTINGSSTYRELSEN 100-128 Tid: kl 10.00 12.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson (m)

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-02-12 Psykiatrinämnden Tid: Torsdagen den 12 februari 2004, klockan 15.00 Plats: Landstingets kansli, Sälen Gruppmöten: Sälen och Böcklingen är bokande klockan

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-04-27 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 27 april 2011 klockan 13.00-16.00 Plats: Varbergs stadshotell, konferenslokal Wardberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

MILJÖ- OCH FOLKHÄLSONÄMNDEN Tid: Heagårds Skafferi, Halmstad

MILJÖ- OCH FOLKHÄLSONÄMNDEN Tid: Heagårds Skafferi, Halmstad LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL MILJÖ- OCH FOLKHÄLSONÄMNDEN 68-80 Tid: 13.30-16.05 Plats: Heagårds Skafferi, Halmstad Ledamöter Marianne Kronbäck (kd) Inger Bergman(s) Catharina Berghorn (s) Rolf Bergkvist

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg

Föredragningslista Sammanträdesdatum Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-03-02 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 2 mars 2011 klockan 13.30-16.30 Plats: Direktionsrummet, sjukhusledningen, Hallands sjukhus Varberg 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89

Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-12-12 Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89 Tid: Måndag 12 december 2005 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

kanslidirektör, sekreterare

kanslidirektör, sekreterare /$1'67,1*(7+$//$1' 35272.2// /$1'67,1*667

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 23 35

Primärvårdsnämnden Hylte 23 35 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-05-05 Primärvårdsnämnden Hylte 23 35 Tid: Onsdagen den 5 maj 2004, kl. 14:00-16:50 Plats: Sammanträdesrummet, administrationsbyggnaden, Hyltebruks vårdcentral Ledamöter

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 69-82

Primärvårdsnämnden Hylte 69-82 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-11-30 Primärvårdsnämnden Hylte 69-82 Tid: Tisdagen den 30 november 2004, kl. 14:00 17:30 Plats: Sammanträdesrummet, administrationsbyggnaden, Vårdcentralen Hyltebruk Ledamöter

Läs mer

Driftnämnden Hallands sjukhus

Driftnämnden Hallands sjukhus Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-17 Driftnämnden Hallands sjukhus Tid: Onsdagen den 17 maj 2017 klockan 10.00-16.00 Plats: Konferensrum Kattegatt/Barken-Briggen, Hallands sjukhus Halmstad 1

Läs mer

Sammanträdesrummet, administrationslokalerna, Hyltebruks vårdcentral

Sammanträdesrummet, administrationslokalerna, Hyltebruks vårdcentral LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HYLTE 1-12 Tid: 2003-01-28 kl. 13:30 15:40 Plats: Närvarande: Ledamöter Ersättare Personalföreträdare Tjänstemän Sammanträdesrummet, administrationslokalerna,

Läs mer

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-04-08 LANDSTINGSSTYRELSEN 56-71 Tid: kl 10.00 12.15 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson

Läs mer

Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2003-03-10, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering att utse Dan Skantz

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-04-26 Driftnämnden Varberg Tid: Torsdagen den 26 april 2012 klockan 13.00-16.00 Plats: Konferensrum Eneskär, Stadshotellet i Varberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2005:22 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Ändring av bolagsordning för Huddinge Universitetssjukhus AB Föredragande landstingsråd: Ingela Nylund Watz Ärendet Styrelsen för Huddinge

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG. 2. Godkännande av föredragningslista samt närvarorätt för personalföreträdarna

MED BESLUTSFÖRSLAG. 2. Godkännande av föredragningslista samt närvarorätt för personalföreträdarna LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD Tid: 2002-12-10 kl.14:00 Plats: Tallhöjdens värdshus, Simlångsdalen OBS! Platsen 1. Val av protokolljusterare att

Läs mer

Primärvårdsnämnden Falkenberg

Primärvårdsnämnden Falkenberg Protokoll Sammanträdesdatum 2006-02-14 Primärvårdsnämnden Falkenberg 1-8 Tid: Tisdagen den 14 februari 2006, kl 15:00-17:30 Plats: Vårdcentralen Falkenberg, sammanträdesrummet Biblioteket Ledamöter Inger

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden 12 -- 22

Hjälpmedelsnämnden 12 -- 22 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-26 Hjälpmedelsnämnden 12 -- 22 Tid: Onsdagen den 26 april kl 9-12 Plats: Konferensrum Sälen, Landstingshuset, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson (c) Lars-Göran

Läs mer

Sammanträdesdatum 2004-09-08

Sammanträdesdatum 2004-09-08 Sammanträdesdatum 2004-09-08 Länssjukvårdsnämnden Tid: Onsdagen den 8 september, kl 09.00-17.00 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingets kansli, Halmstad Information Arbetsmiljöinspektionen i Göteborg

Läs mer

Protokoll. Landstingsfullmäktiges sammanträde. 14 juni 2004 i Halmstad

Protokoll. Landstingsfullmäktiges sammanträde. 14 juni 2004 i Halmstad Protokoll Landstingsfullmäktiges sammanträde 14 juni 2004 i Halmstad Innehållsförteckning vid landstingsfullmäktiges sammanträde i kommunfullmäktiges sessionssal, Rådhuset, Halmstad den 14 juni 2004. Ärenden

Läs mer

Följande driftsnämnder ska finnas under hälso- och sjukvårdsstyrelsen:

Följande driftsnämnder ska finnas under hälso- och sjukvårdsstyrelsen: Reglemente för driftsnämnd underställd hälso- och sjukvårdsstyrelsen Beslutat av landstingsfullmäktige den 29 mars 2010, 27 och regionfullmäktige den 26 september 2011, 88. Utöver vad som föreskrivs i

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-10 Patientnämnden 9-19 Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Kungsbackanämnden 15-22

Kungsbackanämnden 15-22 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-03-06 Kungsbackanämnden 15-22 Tid: Tisdag 2007-03-06 kl 08:30-15:15 Plats: Hotell Halland, Kungsbacka Ledamöter: Margareta Ödman (m) Maud Lanne (s) Marianne Hultén (m)

Läs mer

Utöver vad som enligt kommunallagen åligger landstingsstyrelsen tillkommer det styrelsen

Utöver vad som enligt kommunallagen åligger landstingsstyrelsen tillkommer det styrelsen Reglemente för landstingsstyrelsen Allmänna bestämmelser 1 Landstingsstyrelsen har 15 ledamöter och 15 ersättare. 2 Landstingsstyrelsen leder och samordnar förvaltningen av landstingets angelägenheter

Läs mer

Kungsbackanämnden 41-49

Kungsbackanämnden 41-49 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-06-02 Kungsbackanämnden 41-49 Tid: Måndag 2 juni 2008 kl 13:00-15:45 Plats: Sammanträdesrummet Tjolöholm, Kungsbacka Närsjukhus Närvarande: Margareta Ödman (m) Maud Lanne

Läs mer

Motion: Utveckla sjukvårdsapp till ungdomar

Motion: Utveckla sjukvårdsapp till ungdomar Motion: Utveckla sjukvårdsapp till ungdomar Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Yttrande från Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet 2013-05-29 Protokollsutdrag

Läs mer

Regionfullmäktige 52-64

Regionfullmäktige 52-64 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Närvarande: Se 54. Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum 52 Presentation av goda exempel från medarbetare och verksamheter Presentationer görs för följande områden: Britt-Marie

Läs mer

Planeringsdelegationen Tid: , kl 09:00-11:55 Plats: Landstingets kansli, sal A

Planeringsdelegationen Tid: , kl 09:00-11:55 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(8) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Håkan Jansson (M), ordförande Mia Frisk, (KD) Anna-Carin Magnusson (S) Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP) Marcus Eskdahl (S)

Läs mer

Reglemente för Landstinget Sörmlands revisorer

Reglemente för Landstinget Sörmlands revisorer LF 2011-04-05, 68 D IARIENR LS-LED11-169 RE-REV11-003 Reglemente för Landstinget Sörmlands revisorer INLEDANDE BESTÄMMELSER 1 Landstingets revisorer utgörs av de av landstingsfullmäktige valda revisorerna.

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-05-05 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 5 maj 2015 klockan 09.00-14.00 Plats: Konferensrum Showroom, Hjälpmedelscentrum, Kistingevägen

Läs mer

Landstingsstyrelsen 106-110

Landstingsstyrelsen 106-110 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-11 Landstingsstyrelsen 106-110 Tid: Måndagen den 11 juni 2007, kl 08:30-08:55 Plats: Rådhuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m) Dan Skantz

Läs mer

Reglemente för Nämnden för funktionshinder och habilitering

Reglemente för Nämnden för funktionshinder och habilitering Reglemente för Nämnden för funktionshinder och habilitering Fastställt av landstingsfullmäktige 2010-06-01, 127 Senast reviderat av landstingsfullmäktige 2016-02-16, 25 Allmän del Arbetsformer Dessa bestämmelser

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 36 49

Primärvårdsnämnden Hylte 36 49 Protokoll Sammanträdesdatum Den 29 juni 2004 Primärvårdsnämnden Hylte 36 49 Tid: Tisdagen den 29 juni 2004, kl. 14:00 16:15 Plats: Sammanträdesrummet, administrationsbyggnaden, Vårdcentral Hyltebruk Ledamöter

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör PROTOKOLL 1 (5) 1-10, 1 bilaga Plats Beslutande Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå Peter Olofsson, ordförande Nicklas Sandström, vice ordförande Erik Bergkvist Helen Forsberg Karin Lundström Marianne

Läs mer

Primärvårdsnämnden Halmstad

Primärvårdsnämnden Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2006-12-12 Primärvårdsnämnden Halmstad Tid: Tisdagen den 12 december 2006, kl. 14:00 Plats: Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan 1, Halmstad 1 Justering Primärvårdsnämnden

Läs mer

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige 2 Ks 118 Dnr 01/KS1 042 Verksamhetsuppföljning per 30 september 2001 Nämnder och kontor har överlämnat verksamhetsuppföljning per 30 september 2001. Kommunledningsstaben har upprättat tjänsteutlåtande

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Beslut Nämnden beslutade utse Gunnar Schoberg att jämte ordföranden justera protokollet.

Protokoll Sammanträdesdatum Beslut Nämnden beslutade utse Gunnar Schoberg att jämte ordföranden justera protokollet. Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-24 Hyltenämnden Hyltenämnden 26-34 Tid: Tisdagen 24 april 2007, kl 13:00-16:00 Plats: Spenshults reumatikersjukhus Ledamöter Ingegerd Torhall (fp) Kristina Johansson

Läs mer

Landstingsstyrelsen 1-16

Landstingsstyrelsen 1-16 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-01-08 Landstingsstyrelsen 1-16 Tid: Måndagen den 8 januari 2007, kl 10:00-12:10 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m)

Läs mer

Motion Riktlinjer och omvårdnadsansvarig för äldre på akuten

Motion Riktlinjer och omvårdnadsansvarig för äldre på akuten ÄRENDE 8 LF februari Motion Riktlinjer och omvårdnadsansvarig för äldre på akuten Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Yttrande från Hälso- och sjukvårdsutskottet

Läs mer

Reglemente för nämnden för primärvård och tandvård

Reglemente för nämnden för primärvård och tandvård 2014-10-29 rev.2014-11-06 Håkan Blomgren Reglemente för nämnden för primärvård och tandvård 1. Nämnden för primärvård och tandvård består av 9 ledamöter och 9 ersättare, som väljs av landstingsfullmäktige

Läs mer

Motion: Försök med lättvårdsambulans

Motion: Försök med lättvårdsambulans Motion: Försök med lättvårdsambulans Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Yttrande från Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet Protokollsutdrag från Hälso- och

Läs mer

Motion: Utveckla sjukvårdsapp till ungdomar

Motion: Utveckla sjukvårdsapp till ungdomar YTTRANDE 2013-05-29 LJ 2012/1476 Avsändare Landstingsfullmäktige Motion: Utveckla sjukvårdsapp till ungdomar I en till landstingsfullmäktige inlämnad motion föreslår Lena Skaring Thorsén, FP Landstingsfullmäktige

Läs mer

Fastställande av ägardirektiv 2012 för HjälpmedelsCentrum AB

Fastställande av ägardirektiv 2012 för HjälpmedelsCentrum AB BESLUTSUNDERLAG 1 (1) Marie Nordström 2012-01-03 LiÖ 2012-69 Landstingsstyrelsen Fastställande av ägardirektiv 2012 för HjälpmedelsCentrum AB Landstinget äger samtliga aktier i bolaget HjälpmedelsCentrum

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 1-8

Primärvårdsnämnden Hylte 1-8 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-02-20 Primärvårdsnämnden Hylte 1-8 Tid: Måndagen 20 februari 2006, kl 15:00-17:30 Plats: Vårdcentralen Hyltebruk Ledamöter Tom Barkström (kd) ordförande Kristina Johansson

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2009-05-26 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Bertil Axelsson Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 26 maj 2009, kl. 08.30 12.00 Plats Närvarande ledamöter Sessionssalen,

Läs mer

Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margaretha Fåhraeus Monica Nilsson

Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margaretha Fåhraeus Monica Nilsson PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG Tid: 10 december 2001 kl 15:00 16:30 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Tvååker Närvarande: ledamöterna ersättarna personalföreträdare tjänstemännen Tore Fritzson,

Läs mer

Föredragningslista. Information Idrottsklinik Movement, Per Gustavsson, Patrick Överli och Mats Örjes IPS Hultafors, Tatjana Sivik

Föredragningslista. Information Idrottsklinik Movement, Per Gustavsson, Patrick Överli och Mats Örjes IPS Hultafors, Tatjana Sivik Föredragningslista Länssjukvårdsnämnden Tid: Måndagen den 1 mars, kl 09.00-16.00 Tisdagen den 2 mars, kl 09.00-16.00 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Information Idrottsklinik Movement, Per

Läs mer