Gratis videosamtal i hög kvalitet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Gratis videosamtal i hög kvalitet"

Transkript

1 NY OCH SMARTARE VERSION AV SKYPE Gratis videosamtal i hög kvalitet FAKTA I den här artikeln visar vi hur du upprättar ett Skypekonto, hittar dina kontakter och påbörjar ett videosamtal. DET HÄR BEHÖVER DU En webbkamera Skype Mikrofon (ev. inbyggd i webbkameran) Bredbandsanslutning KOSTNAD Webbkamera med mikrofon kostar från 99 kronor SÅ LÅNG TID TAR DET 0-0 minuter SVÅRIGHETSGRAD PÅ CD Skype finns under Verktyg. SYSTEMKRAV Har du vänner runt om i världen kan du numera ersätta brevskrivandet med Skype. Den senaste versionen av telefonprogrammet bjuder på bländande ljud- och bildkvalitet och är dessutom enklare än någonsin att använda. Med Skype installerat i datorn kommer du åt massor av enkla och smarta verktyg för att hålla kontakt med släkt och vänner utan att det kostar något. Så länge du håller dig till röst- och videosamtal med andra Skype-användare är allt gratis. Det är bara om du ringer upp fasta telefoner eller mobiltelefoner som du måste betala, men till och med då finns det pengar att spara jämfört med vanliga telefonabonnemang. Taxan för att ringa upp till exempel ett fast nummer i Spanien är låg;, öre per minut jämfört med till exempel Telias :9 per minut (utan prisavtal) för samma tjänst. Den fjärde och senaste versionen av Skype bjuder på många nyheter. Gränssnittet har blivit mycket enklare och det är lätt och bekvämt att styra alla samtal från programmets huvudfönster. Likaså har det blivit enklare att föra flera samtal samtidigt och att växla mellan dem. Du kan också börja ett videosamtal med ett enda klick. Men bäst av allt är att både samtals- och bildkvaliteten har blivit väsentligt bättre. Med en snabb internetanslutning, samt en bra webbkamera med glaslinser och hög upplösning, är bildsamtalen knivskarpa och kan till och med visas över helskärm. Även om du har en äldre webbkamera med lägre upplösning blir resultaten imponerande bra. För att få bästa möjliga ljud- och bildkvalitet rekommenderar Skype en bredbandsanslutning på minimum 8 kilobit per sekund för både sändning och mottagning. Läs i artikeln hur du kommer i gång. Foto: Kenneth Bo Drabäk.

2 PÅ CD Kom i gång med Skype Det är verkligen enkelt att komma i gång med Skype. Så snart du har upprättat ett gratiskonto, ställt in programmet på att använda en webbkamera med en eventuellt Skype finns under Verktyg inbyggd mikrofon och lokaliserat vännerna, är du klar att börja ett bildsamtal. Det tar bara några få minuter att komma i gång. Upprätta ett Skypekonto 8 När du öppnar Skype första gången måste du upprätta ett konto. Skriv in ditt önskade Skypenamn, välj ett lösenord och bekräfta genom att skriva in lösenordet ännu en gång. Bocka för Ja, jag har läst och klicka på Nästa. Skriv in din e-postadress, välj land, stad 8 och klicka sedan på Logga in 9. 9 Ställ in utrustningen Så snart du har loggat in på Skype öppnas en välkomstskärm där du bland annat kan ställa in utrustningen. Klicka på Kontrollera att ljudet fungerar. 8 Klicka på Testa hög talare. Nu ska du använda en mikrofon. I rullmenyn väljer du mikrofonen så att den gröna indikatorn ger utslag när programmet registrerar ljud. Klicka sedan på Testa video 8. Klicka på Klicka här. Nu spelar programmet upp ett testljud i högtalarna eller hörlurarna. Om du inte hör något ljud kan det bero på att högtalarna inte är påslagna eller att du har valt fel ljudkort. Lösningen är givetvis att koppla in högtalarna eller välja rätt ljudkort i rullmenyn. Klicka sedan på Testa mikrofon. 9 Skype hittar automatiskt din webbkamera, men om du råkar ut för problem kan det bero på att ett annat öppet program har tillgång till kameran (exempelvis kamerans egen kontrollpanel). Skypes pedagogiska lösningsförslag visas automatiskt om det uppstår problem. Klicka på Återgå till välkomstskärmen 9, när du är klar.

3 Hitta dina vänner Skype kan automatiskt leta reda på dina bekanta via ditt e-postprogram, och du kan också söka manuellt. På välkomstskärmen som öppnas när du startar Skype klickar du på Hitta dina vänner för att lägga till kontaktpersoner i Skype-förteckningen. Här kan du låta Skype hitta kontaktpersonerna i din e-post automatiskt. Om du exempelvis använder Outlook ska du bocka för Microsoft Outlook och klicka på Sök efter e-postkontakter. Sedan kan du enkelt lägga till de kontakter som Skype hittar genom att klicka på Lägg till Skype-kontakt. Alternativt kan du skriva in namn, Skypenamn eller e-postadress i fältet för att söka enstaka personer. När du har hittat dina bekanta är du klar för bildsamtal. Klicka på Lämna denna guide. TIPS! Vilka finns online? Det är enkelt att se vilka kontakter som är online och går att samtala med. När en kontaktperson loggar in på Skype visas en liten grön ikon med en bock i. Om kontakten har skrivit in sitt telefonnummer och går att kontakta per telefon visas en grön ikon med en telefon i. Skulle kontakten välja att vara osynlig eller offline visas en grå ikon med ett kryss i. Börja ett videosamtal Webbkameran fungerar, ljudet är okej och de första Skypevännerna finns på plats. Kort sagt det är klart att börja det allra första bildsamtalet. Att komma i gång är ganska enkelt när du väl vant dig vid programmets gränssnitt. Snart kan du också börja använda Skypes många andra smarta funktioner. Det första videosamtalet 8 När du vill ringa upp till en kontaktperson ska du klicka på Kontakter och markera den person du vill videosamtala med. Klicka sedan på Videosamtal för att ringa upp. När kontaktpersonen svarar startar webbkameran och samtalet automatiskt. Du kan se hur länge ni har talat, skicka ett textmeddelande eller en fil. Ställ in ljudnivån genom att flytta skjutreglaget. Avsluta samtalet med ett klick på Avsluta samtal 8.

4 PÅ CD Visa video på helskärm Genom att dra i bildfönstrets hörn kan du ställa in bildfältets storlek. Skype finns under Verktyg Du kan också se video på helskärm genom att hålla pekaren över bilden och dubbelklicka (eller klicka på Helskärm). Återvänd till normal storlek igen genom att dubbelklicka på bilden eller trycka Esc på tangentbordet. Besvara ett samtal eller växla mellan två videosamtal När en kontakt ringer upp dig har du tre valmöjligheter: Svara, Svara med video och Godkänn inte. Skulle det vara så att det är flera som vill tala med dig samtidigt, och ringer mitt i ett annat videosamtal, kan du pausa bildsamtalet, besvara den nya uppringningen och senare återvända till det första videosamtalet. Klicka på Svara med video för att pausa det första samtalet och besvara det nya. När du vill återuppta det första videosamtalet ska du höger klicka på kontaktpersonen. Klicka på Återuppta samtalet. Klicka ytterligare en gång på Återuppta samtalet för att komma i gång med det första samtalet igen.

5 Detta kan du också med Skype Videosamtal i hög kvalitet är Skypes starkaste kort, men det finns dessutom en rad andra användbara funktioner som du och dina kompisar kan ha glädje av. Vi visar hur du lägger till en bild i din profil, skriver korta statusmeddelanden och ändrar läge om du exempelvis sitter i möte och inte vill bli störd. Lägg till en profilbild Om du vill visa Skype-kompisarna att det verkligen är du i den andra änden kan du lägga till din bild i profilen. Då kan alla kontakter se en bild av dig i stället för tråkig grafik. Du kan antingen lägga in en bild från hårddisken eller använda webbkameran för att ta en bild. Så här gör du för att ta en bild med webbkameran: Klicka på frågetecknet i programfönstrets övre vänstra hörn. Le brett och ta en bild när du känner dig beredd. Titta gärna in i kameran. Klicka på Ta ett kort. Nu visas en kvadrat som beskär bilden. Flytta på kvadraten genom att hålla musknappen nere och dra i den. Klicka på Spara kortet när du är nöjd. Klicka sedan på Använd och Stäng. Lägg till ett statusmeddelande Det är lätt att lägga till ett litet meddelande (textbesked) som exempelvis berättar om dagens höjdpunkt, var du befinner dig i världen, eller att du är på riktigt gott humör. Klicka i textrutan, skriv in ett meddelande och avsluta genom att trycka på Returtangenten. Säkerheten är mycket hög Du behöver inte vara nervös för att någon ska kunna tjuvlyssna när du video pratar med dina vänner. När du skypar oberoende om det är bild- eller röstsamtal är säkerheten i topp. När samtalet kopplas upp krypteras anslutningen med en -bitars AES-kryptering, och det är svårare för en hackare att uppsnappa samtalet än att göra ett inbrott i en nätbank. Dessutom utfärdar Skype ett digitalt certifikat till alla användare, så att du kan vara säker på att dina kontakter verkligen är de personer de utger sig för att vara.

6 TIPS När headsetet inte fungerar Om du använder Skype med usb-headset det vill säga hörtelefoner med inbyggd mikrofon ansluten med sladd till ett usb-uttag i pc:n ska du ställa in det på att vara ljudkälla. I annat fall får du bara ut ljud genom pc:ns högtalare och mottagaren kan inte höra vad du säger. Klicka på Verktyg och välj Inställningar. PÅ CD Skype finns under Verktyg Klicka på Ljudinställningar och välj ditt usbheadset i både Mikrofon och Högtalare. Avsluta med att klicka på OK. Om du inte vill bli störd Spara pengar med Skype-out När du ringer från Skype till vanliga telefoner kallas det för Skypeout. Ringer du till utlandet kan du spara mycket pengar på att använda Skype. Här kan du se några prisexempel på minutpriser till valda länder. Klicka på Ring till telefoner i programmets huvudfönster för att utnyttja funktionen Skype-out. Om du sitter mitt i något viktigt och behöver lugn och ro kan du ställa in din onlinestatus på Stör ej. Klicka på Skype, Onlinestatus och välj status. Det finns också ett annat sätt att ändra status i Skype. Klicka på den lilla Skype-ikonen i Aktivitetsfältet, markera Ändra onlinestatus och välj den status du vill använda. Land Fastnättelefon Mobiltelefon Danmark 8,9 öre :0 kronor Egypten : kronor : kronor England 8,9 öre : kronor Estland 8, öre : kronor Finland, öre :8 kronor Frankrike 8,9 öre :8 kronor Grekland 8,9 öre :08 kronor Holland 8,9 öre : kronor Hongkong 8,9 öre 8,9 öre Irak : kronor uppgift saknas Italien 8,9 öre : kronor Japan öre :9 kronor Kanada 8,9 öre uppgift saknas Lettland, öre :8 kronor Litauen, öre :8 kronor Norge 8,9 öre :90 kronor Polen 8,9 öre : kronor Spanien 8,9 öre : kronor Sverige 8,9 öre : kronor Turkiet 9, öre : kronor Tyskland, öre : kronor USA 8,9 öre uppgift saknas

Kom igång med Skype (PC)

Kom igång med Skype (PC) Kom igång med Skype (PC) 1. För att kunna använda Skype måste du först ladda ner programmet till din dator och ditt operativsystem. Klicka på länken nedan så kommer du till sidan där du kan ladda ner Skype

Läs mer

Kom igång med Skype (Mac)

Kom igång med Skype (Mac) Kom igång med Skype (Mac) Skapa konto och installera Skype 1. a) För att kunna använda Skype måste du först ladda ner programmet till din dator och ditt operativsystem. Klicka på länken nedan så kommer

Läs mer

IT-Café: SKYPE (videosamtal)

IT-Café: SKYPE (videosamtal) IT-Café: SKYPE (videosamtal) Skype kan du använda på datorer, surfplattor och smartphones. På en dator behöver man ladda ner en programvara som du finner på www.skype.com/sv/, på surfplattor och smartphones

Läs mer

Skype för Samsung TV. Komma igång med Skype 2. Logga in med ett befintligt konto 3. Så här loggar du in med ansiktsidentifiering 4

Skype för Samsung TV. Komma igång med Skype 2. Logga in med ett befintligt konto 3. Så här loggar du in med ansiktsidentifiering 4 Komma igång med Skype Logga in med ett befintligt konto 3 Så här loggar du in med ansiktsidentifiering 4 Ansiktsidentifiering 5 Skype för Samsung TV Skapa nytt konto 6 Bildskärm 7 Lägga till kontakt 8

Läs mer

SKYPE uppkoppling under SAAF årsmötet.

SKYPE uppkoppling under SAAF årsmötet. SKYPE uppkoppling under SAAF årsmötet. För första gången kommer SAAF att testa SKYPE uppkoppling under årsmötet. Det gäller dig som har anmält att du kan vara närvarande på telefonen och att du kan identifieras

Läs mer

Att använda Skype i klassrummet

Att använda Skype i klassrummet Att använda Skype i klassrummet Jag heter Annika Fredén och är 1-7 lärare i Ma/NO och idrott. Jag arbetar på Åsarps skola i Falköping och är också en av Falköpingskommuns handledare i PIM. Sedan 2003 har

Läs mer

Information om webbmöte via Skype

Information om webbmöte via Skype Information om webbmöte via Skype Skype för företag är en del av Office 2013/Office 365 och ger dig möjlighet att via datorn chatta och ha digitala administrativa möten med eller utan video. Röst- och

Läs mer

Tips för en bättre upplevelse i ditt Skype-möte

Tips för en bättre upplevelse i ditt Skype-möte Tips för en bättre upplevelse i ditt Skype-möte 1. Innan mötet se lathunden Ansluta till ett "Skype för företag"-möte som du hittar på energimyndigheten.se under Transporter och information om hearingen.

Läs mer

Välj bort om du vill. 96 Internet och e-post. 2. Mail-programmet finns i datorn. 1. Skriv mail i sökrutan. Windows Live Mail i Aktivitetsfältet.

Välj bort om du vill. 96 Internet och e-post. 2. Mail-programmet finns i datorn. 1. Skriv mail i sökrutan. Windows Live Mail i Aktivitetsfältet. Välj bort om du vill Om du är nöjd med att ha din e-post på nätet, kan du lugnt hoppa över detta avsnitt. Har du tid och tycker att det är roligt, kan du testa att använda e-postprogrammet Windows Live

Läs mer

Ring billigt via nätet

Ring billigt via nätet ANVÄND DIN PC SOM TELEFON Ring billigt via nätet Skype GRATIS på CD 8 Med din dator kan du ringa för en bråkdel av vad det kostar med en vanlig telefon. Ringer du till en pc-telefon via bredband kan du

Läs mer

Umgås på nätet KAPITEL 6. Chatta via webbläsaren

Umgås på nätet KAPITEL 6. Chatta via webbläsaren KAPITEL 6 Umgås på nätet Internet håller alltmer på att utvecklas till en parallellvärld med vår vanliga tillvaro. Man spelar spel över nätet, bygger upp virtuella världar med virtuella prylar och virtuella

Läs mer

Komma i kontakt med hjälp av snabbmeddelanden

Komma i kontakt med hjälp av snabbmeddelanden SNABBSTARTSGUIDE LYNC 2010 Bygga upp kontaktlistan Lägg till personer i listan Kontakter om du kommer att kontakta dem ofta eller om du bara vill hålla ordning på dem. 1. I huvudfönstret i Lync anger du

Läs mer

3 Uppdatera din tv via USB. Följ instruktionerna i bruksanvisningen till din tv-apparat och uppdatera mjukvaran.

3 Uppdatera din tv via USB. Följ instruktionerna i bruksanvisningen till din tv-apparat och uppdatera mjukvaran. Välkommen till Skype Med Skype på din AQUOS kan du ringa videosamtal på bredbildskärm. Det är gratis att skapa ett Skype-konto och ringa röst- och videosamtal mellan olika Skype-konton. Skype ersätter

Läs mer

JoicePhone Installationsmanual

JoicePhone Installationsmanual JoicePhone Installationsmanual - 1 - Innehållsförteckning Krav på hårdvara...2 Installation av program...2 Hur man använder JoicePhone...9 Användargränssnitt...10 Att ringa samal...12 Lägga till kontakter...12

Läs mer

Max Walter SKYPE FÖR MAC OS X

Max Walter SKYPE FÖR MAC OS X Max Walter SKYPE FÖR MAC OS X Del KOM IGÅNG MED SKYPE 6. Ring till andra på Internet... 6 7. Telefonkonferenser... 8. Chatta... 9. Filer... 9 0. Videosamtal.... Personifiera Skype... 6. Ändra användarstatus...

Läs mer

KALLA TILL DISTANSMÖTE VIA MICROSOFT LYNC, KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

KALLA TILL DISTANSMÖTE VIA MICROSOFT LYNC, KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING KALLA TILL DISTANSMÖTE VIA MICROSOFT LYNC, KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet Inför mötet, inloggning på dator 4 5 Inställningar i Microsoft Lync

Läs mer

VIDEOKONFERENS MED SKYPE FÖR FÖRETAG

VIDEOKONFERENS MED SKYPE FÖR FÖRETAG VIDEOKONFERENS MED SKYPE FÖR FÖRETAG Starta Skype för företag På datorerna i SFV:s möteslokaler finns Skype för företag och vanliga Skype installerade. Starta Skype för företag genom att klicka på ikonen

Läs mer

3Växel Softphone i datorn.

3Växel Softphone i datorn. 3Växel Softphone. För att använda Softphone i dator och mobil samt i fasta IP-telefoner behöver du skaffa tilläggstjänsten Softphone. När du har det kan du använda alla IP-telefonitjänster på ett och samma

Läs mer

Så här väljer och använder du webbkamera 4 enkla steg

Så här väljer och använder du webbkamera 4 enkla steg Så här väljer och använder du webbkamera 4 enkla steg 1. Välj den Logitech QuickCam -kamera som passar dina behov. 2. Installera QuickCam-programmet.. Installera ett snabbmeddelandeprogram. 4. Lägg till

Läs mer

GUIDE FÖR ATT ARBETA SMARTARE I LYNC 2010

GUIDE FÖR ATT ARBETA SMARTARE I LYNC 2010 GUIDE FÖR ATT ARBETA SMARTARE I LYNC 2010 Låta andra få veta vad du gör I Microsoft Lync 2010 anges din närvaro automatiskt utifrån dina aktiviteter eller kalendern i Microsoft Outlook, men du kan ange

Läs mer

Lync 2013 - konferenssystem

Lync 2013 - konferenssystem Lync 2013 - konferenssystem En del av Microsoft Office 2013 Handledning Februari 2014 - Christina Bodén 1 Innehåll Första start Snabb-Lync startfönstret Inställningar Lägg till profilbild Starta ett samtal

Läs mer

Compose Connect. Hosted Exchange

Compose Connect. Hosted Exchange Sida 1 av 15 Compose Connect Hosted Exchange Presentation av lösningen: Compose Hosted Exchange Följande möjligheter finns för hantering av e-post 1. Lokalinstallerad Outlook-klient För att kunna använda

Läs mer

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Kom igång med Windows 8 www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Innehållsförteckning Grunderna i Windows.... 1 Miljön i Windows 8... 2 Startskärmen... 2 Zooma... 2 Snabbknappar... 3 Sök... 4 Dela... 4 Start...

Läs mer

Problem med ljudet i Adobe Connect

Problem med ljudet i Adobe Connect Problem med ljudet i Adobe Connect Förberedelser Jag hör inte de andra deltagarna De andra deltagarna hör inte mig De andra deltagarna säger att min röst hackar Jag hör inte en av de andra deltagarna Ljudet

Läs mer

MOTTAGARE AV VIDEOMÖTE FÖR DE SOM INTE HAR MICROSOFT LYNC INSTALLERAT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

MOTTAGARE AV VIDEOMÖTE FÖR DE SOM INTE HAR MICROSOFT LYNC INSTALLERAT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING MOTTAGARE AV VIDEOMÖTE FÖR DE SOM INTE HAR MICROSOFT LYNC INSTALLERAT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet 4 Ansluta första gången till Lyncmöte 5 Ansluta

Läs mer

Lathund för Svenskt Näringsliv

Lathund för Svenskt Näringsliv Lathund för Svenskt Näringsliv Lync 2013 för iphone Innehållsförteckning Lync 2013 i iphone... 3 Installera appen... 3 Lyncs huvud-vy... 5 Mer-knappen... 5 Status... 6 Snabbmeddelanden... 7 Skicka snabbmeddelande...

Läs mer

En guide i Marratech. IKT-pedagogiskt centrum. Telefon: Högskolan Dalarna.

En guide i Marratech. IKT-pedagogiskt centrum. Telefon: Högskolan Dalarna. En guide i Marratech I denna guide beskrivs hur man laddar hem och installerar Marratech, använder programmet samt information om headset och webbkamera. Skapad: 2008-06-18 Version: 1.4 1 Hur laddar jag

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen SKYPE MÖTE - FÖRBEREDELSER 208-0-02 Version.0 Innehåll sid Förberedelser 3 Inställningar innan första mötet 4 Ljudinställningar 6 Kamerainställningar 7 Mötesinställningar; Outlook klient 9 Mötesinställningar;

Läs mer

MOTTAGARE AV VIDEOMÖTE FÖR DE SOM HAR MICROSOFT LYNC INSTALLERAT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

MOTTAGARE AV VIDEOMÖTE FÖR DE SOM HAR MICROSOFT LYNC INSTALLERAT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING MOTTAGARE AV VIDEOMÖTE FÖR DE SOM HAR MICROSOFT LYNC INSTALLERAT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet 4 Inställningar i Microsoft Lync 5 Inställningar

Läs mer

Skype för företag utbildningsmaterial för PC

Skype för företag utbildningsmaterial för PC Skype för företag utbildningsmaterial för PC Upplägget av utbildning i Skype för företag för PC Utbildningen innehåller följande avsnitt gärna med paus mellan avsnitten Inloggning och inställningar för

Läs mer

Vad är Google Hangouts?

Vad är Google Hangouts? Vad är Google Hangouts? Google Hangouts är en del av Googles utbud och gör det möjligt att ha video, röst, chattsamtal på samma sätt som med Skype. Fördelen med Google Hangouts är att man inte behöver

Läs mer

Lathund för BankID säkerhetsprogram

Lathund för BankID säkerhetsprogram Lathund för BankID säkerhetsprogram BankID säkerhetsprogram för Windows, version 4.10 Datum: 2009-11-23 Introduktion När du ska hämta ut och använda e-legitimationen BankID behöver du ha ett installerat

Läs mer

Steg 1 Starta Outlook 2010 och öppna konfigurationsguiden

Steg 1 Starta Outlook 2010 och öppna konfigurationsguiden Sida 1 av 6 Här är en tydlig steg för steg-guide som beskriver hur du konfigurerar din e-post i e-postprogrammet Microsoft Outlook 2010. Vad innebär ett POP-konto? POP har länge varit det dominerande sättet

Läs mer

Innehåll. ADRESS S:t Eriksgatan 33. 112 39 Stockholm TEL 08-410 23 410 EPOST info@learningpoint.se WEBB www.learningpoint.se ORG NR 556792-1126

Innehåll. ADRESS S:t Eriksgatan 33. 112 39 Stockholm TEL 08-410 23 410 EPOST info@learningpoint.se WEBB www.learningpoint.se ORG NR 556792-1126 Lync 2013 1 Innehåll LYNC - EN KORT INTRODUKTION... 2 STARTA OCH AVSLUTA LYNC... 2 HITTA EN KONTAKT... 3 FÄSTA EN KONTAKT... 3 Skapa en grupp... 3 Lägga till en kontakt i en grupp... 4 CHATTA... 4 Gruppkonversation

Läs mer

ios-appen www.bildtelefoni.net Användarmanual 1.0 Copyright 2013 bildtelefoni.net

ios-appen www.bildtelefoni.net Användarmanual 1.0 Copyright 2013 bildtelefoni.net ios-appen Användarmanual 1.0 www.bildtelefoni.net Copyright 2013 bildtelefoni.net 1 Fokus på tillgänglighet Med ios-appen kan alla som använder en iphone eller ipad med ios operativsystem få enkel tillgång

Läs mer

Lathund för Lyncanvändare

Lathund för Lyncanvändare Lathund för Lyncanvändare Sida 1 Innehållsförteckning Ytterligare hjälp?... 3 Support... 3 Microsoft Lync 2010... 4 Starta Microsoft Lync:... 4 Knappöversikt... 5 Konfigurera ljud och video... 5 Ljudenhet...

Läs mer

Problem med ljudet i Adobe Connect

Problem med ljudet i Adobe Connect Problem med ljudet i Adobe Connect Förberedelser Jag hör inte de andra deltagarna De andra deltagarna hör inte mig De andra deltagarna säger att min röst hackar Jag hör inte en av de andra deltagarna Ljudet

Läs mer

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net Android-app Användarmanual 1.0 www.bildtelefoni.net Copyright 2013 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med Android-appen kan alla som använder en smarttelefon eller surfplatta med Android få enkel

Läs mer

GITS. Kalla till Skype-möte med Outlook Web App. Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

GITS. Kalla till Skype-möte med Outlook Web App. Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Kalla till Skype-möte med Outlook Web App 2018-01-02 Version 1.0 Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet 4 Inloggning på datorn 5 Inställningar i Skype, ljud 6 Inställningar videokamera 9 Skapa

Läs mer

FÖRBEREDANDE INSTÄLLNINGAR INFÖR SKYPE MÖTE SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

FÖRBEREDANDE INSTÄLLNINGAR INFÖR SKYPE MÖTE SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING FÖRBEREDANDE INSTÄLLNINGAR INFÖR SKYPE MÖTE SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Förberedelser 3 Inställningar innan första mötet 4 Ljudinställningar 6 Kamerainställningar 7 Mötesinställningar

Läs mer

Snabb bruksanvisning för MO-Call BlackBerry

Snabb bruksanvisning för MO-Call BlackBerry Vad behöver jag för att starta MO-Call? Innan man kan ringa ett samtal, behöver man det nedanstående: Ett registrerat MO-Call konto. MO-Call kredit på ditt konto. MO-Call programvaran på din mobiltelefon.

Läs mer

Max Walter Skype Skype Skype Max Walter

Max Walter Skype Skype Skype Max Walter Max Walter Skype Del KOM IGÅNG MED SKYPE 6. Ring till andra på Internet... 7. Telefonkonferenser... 8. Chatta... 9. Filer... 0 0. Videosamtal.... Personuppgifter... 7. Personifiera Skype... 9. Kontaktgrupper...

Läs mer

Photo Story. Sara Eriksson IKT A, HT 2007

Photo Story. Sara Eriksson IKT A, HT 2007 Photo Story Mitt tips: Om du inte ser bilderna i manualen backa ett steg och spar filen. Öppna sedan den sparade filen. Då ser du bilderna. Med Photo Story kan du skapa bildberättelser, genom att sätta

Läs mer

Nummerpresentatör och telefonbok för din PC Nummerpresentation. Telefonbok Anteckningsblock Uppringning (fordrar modem) För PC med Windows

Nummerpresentatör och telefonbok för din PC Nummerpresentation. Telefonbok Anteckningsblock Uppringning (fordrar modem) För PC med Windows Sakregister Termer som inte finns nedan i sakregistret kan du söka i online-hjälpen. Abonnentväxlar. Se Företagsväxlar Anteckningar... 13 Användning på enklaste sätt.. 12 Autostart... 8 Avancerad användning...

Läs mer

Steg 1 Starta Outlook 2010 och öppna konfigurationsguiden

Steg 1 Starta Outlook 2010 och öppna konfigurationsguiden Sida 1 av 6 Här är en tydlig steg för steg-guide som beskriver hur du konfigurerar din e-post i e-postprogrammet Microsoft Outlook 2010. Vad innebär ett IMAP-konto? Med protokollet IMAP sparas all din

Läs mer

En guide för nya användare

En guide för nya användare 1(16) IT-avdelningen 2015-02-05 En guide för nya användare Komma igång När kan jag börja använda Lync Hur startar jag Lync? Hur loggar jag in i Lync? Kontakta och kommunicera med andra användare Hur söker

Läs mer

MÖTEN PÅ DISTANS Jitsi Meet Skype mikrofon och webbkamera Jitsi Meet

MÖTEN PÅ DISTANS Jitsi Meet Skype mikrofon och webbkamera Jitsi Meet MÖTEN PÅ DISTANS Det är ett uttalat mål inom Equmeniakyrkan att vi ska minska vårt resande. Ett bra första steg mot det målet är att ha möten på distans via videosamtal. Samma teknik kan också vara användbar

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE PC

INSTALLATIONSGUIDE PC INSTALLATIONSGUIDE PC TELE2 MOBILT INTERNET Den här guiden beskriver hur du kommer igång med Tele2 Mobilt Internet hur du installerar drivrutinerna samt kopplar upp på Internet. 2 SYSTEMKRAV För att kunna

Läs mer

First Class uppgift 2

First Class uppgift 2 First Class uppgift 2 Hur du lägger till en signering i mail. När du loggat in på First Class ser det ut som på bilden nedan, det så kallade skrivbordet. Här ska du klicka på knappen inställningar uppe

Läs mer

Videomaten. Kortfattad handledning. Torsten Eliasson

Videomaten. Kortfattad handledning. Torsten Eliasson Videomaten Kortfattad handledning Torsten Eliasson Videomaten är det perfekta verktyget för undervisning, oavsett om det är inom folkhögskolorna eller studieförbunden. Att arbeta med videomaten är både

Läs mer

Checklista för att få bra ljud i Adobe Connect

Checklista för att få bra ljud i Adobe Connect Checklista för att få bra ljud i Adobe Connect Detta här en checklista för ljudet i Adobe Connect. Skapad: 2010-06-09 1 För bästa ljud i Adobe Connect: 1. Fast uppkoppling (ej trådlöst eller mobilt), minimum

Läs mer

via webbgränssnittet. Du har även tystnadsplikt gällande dina identifikationsuppgifter.

via webbgränssnittet. Du har även tystnadsplikt gällande dina identifikationsuppgifter. Anvia Säkerhetskopiering 1(6) Anvia Säkerhetskopiering 2.3 Saker som bör beaktas före installationen! Eftersom tjänsten även omfattar en sharing-egenskap, ansvarar du som kund själv för hurdana filer som

Läs mer

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK WEB APP SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK WEB APP SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK WEB APP SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet Inloggning på datorn 4 5 Inställningar i Skype, ljud 6 Inställningar

Läs mer

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet Inloggning på datorn 4 5 Inställningar i Skype, ljud 6 Inställningar

Läs mer

Steg 1 Starta Outlook 2010 och öppna konfigurationsguiden

Steg 1 Starta Outlook 2010 och öppna konfigurationsguiden Sida 1 av 6 Här är en utförlig steg för steg-guide som beskriver hur du konfigurerar din e-post i e-postprogrammet Microsoft Outlook 2010. OBS! Denna guide gäller endast för konfiguration av ett e-postkonto

Läs mer

Windows 8.1, hur gör jag?

Windows 8.1, hur gör jag? 2014 Windows 8.1, hur gör jag? Tor Stenberg Piteå Kommun 2014-03-28 1 av 13 Innehåll Hur jobbar jag med Windows 8.1... 2 Logga in... 2 Skrivbordet och programportal... 2 Logga ut och stänga datorn... 3

Läs mer

Enkla inspelningsverktyg PowerPoint

Enkla inspelningsverktyg PowerPoint Enkla inspelningsverktyg PowerPoint Att snabbt och enkelt kunna spela in röst och bild kan vara mycket användbart i undervisningen. Att publicera inspelningar på nätet kan däremot vara lite knepigt eftersom

Läs mer

GITS. Kalla till Skype-möte med OUTLOOK KLIENT. Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

GITS. Kalla till Skype-möte med OUTLOOK KLIENT. Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Kalla till Skype-möte med OUTLOOK KLIENT 2018-01-02 Version 1.0 Innehåll sid. Distansmöte via video 2 Inför mötet 4 Inloggning på datorn 5 Inställningar - ljud 6 Inställningar videokamera 9 Skapa kallelse

Läs mer

Röst och Videobrev Skicka röstbrev och videobrev över Internet

Röst och Videobrev Skicka röstbrev och videobrev över Internet Röst och Videobrev Skicka röstbrev och videobrev över Internet I början var ordet sedan kom texten och sedan E-posten. När vi kommunicerar använder vi skriven text allt mer. Då främst genom att vi skickar

Läs mer

Lyssna på Polar Internet Radio - En guide till din nya nätradiostation Kjelles Dansotek Topplistan, kan du lyssna på via Polar Internet Radio. Det är en sk. nätradio med blandad musik dygnet runt, alla

Läs mer

Användarmanual CallPad och VoicePad

Användarmanual CallPad och VoicePad Användarmanual CallPad och VoicePad Villkor för användning Ingen del av detta dokument får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniskt eller mekaniskt, inklusive kopiering

Läs mer

SNABBGUIDE för Windows Media Encoder (media kodaren) - Sänd live med din webbkamera

SNABBGUIDE för Windows Media Encoder (media kodaren) - Sänd live med din webbkamera SNABBGUIDE för Windows Media Encoder (media kodaren) - Sänd live med din webbkamera Instruktionerna till denna kameraguide är en enkel kom igång guide. Grundkrav: En webbkamera som är kopplad till datorn

Läs mer

Kom igång med Provectus Groupware

Kom igång med Provectus Groupware Kom igång med Provectus Groupware Provectus Groupware är en sammarbetsplattform för arbetsgrupper som innehåller alla de funktioner som en modern Microsoft Exchange lösning gör så som e-post, kalender,

Läs mer

Bruksanvisning. Personlig användning av Sonera Visuell Kommunikation med dator, smart enhet och webbläsare

Bruksanvisning. Personlig användning av Sonera Visuell Kommunikation med dator, smart enhet och webbläsare Bruksanvisning Personlig användning av Sonera Visuell Kommunikation med dator, smart enhet och webbläsare Soneras tjänst för visuell kommunikation kan användas på olika sätt med olika enheter. Denna anvisning

Läs mer

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Snabbstartsguide Kontrollera e-post Konfigurera din iphone eller ipad så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender

Läs mer

Användarmanual CallPad

Användarmanual CallPad Användarmanual CallPad Villkor för användning Ingen del av detta dokument får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniskt eller mekaniskt, inklusive kopiering eller informationslagring,

Läs mer

Sidpanelen och gadgetar De är nya. De är smarta. Lär dig hur du använder dem.

Sidpanelen och gadgetar De är nya. De är smarta. Lär dig hur du använder dem. Kap 03.indd 444 KAPITEL TRE Sidpanelen och gadgetar De är nya. De är smarta. Lär dig hur du använder dem. Gadgetar och den nya Sidpanelen är nog mina favoriter bland de nya funktionerna i Windows Vista.

Läs mer

Blackwire 725-M. USB-sladdheadset. Användarhandbok

Blackwire 725-M. USB-sladdheadset. Användarhandbok Blackwire 725-M USB-sladdheadset Användarhandbok TM Innehåll Välkommen 3 Systemkrav 3 Vill du ha mer hjälp? 3 Det här finns i förpackningen 4 Grunderna 5 Sätta på dig headsetet 6 Anpassa headsetet 6 Daglig

Läs mer

KOM IGÅNG MED EN LATHUND TILL DE VANLIGASTE FUNKTIONERNA

KOM IGÅNG MED EN LATHUND TILL DE VANLIGASTE FUNKTIONERNA KOM IGÅNG MED EN LATHUND TILL DE VANLIGASTE FUNKTIONERNA INNEHÅLL Sida 1. Översikt 3 2. Sökfunktionen 4 2.1. Fritextsökning 5 2.2. Ämnessökning 6 3. Att bli medlem 7 3.1. Mitt konto 10 3.2. Inställningar

Läs mer

Så övervakar du hemmet med Skype

Så övervakar du hemmet med Skype Så övervakar du hemmet med Skype 7 Full trygghet hemma och i stugan 7 Fungerar med webbkamera eller bärbar dator 7 Kostar inte en krona. Så övervakar du hemmet med Skype och en webbkamera Att övervaka

Läs mer

Övningsuppgifter med E-postklienten MS live Inloggning

Övningsuppgifter med E-postklienten MS live Inloggning Övningsuppgifter med E-postklienten MS live Inloggning Adressen till webbklienten live.com skrivs in i webbläsarens adressfält Skriv in hela din e-postadress Utseendet på det här området används av Microsoft

Läs mer

Memeo Instant Backup Snabbguide. Steg 1: Skapa ett gratis Memeo-konto. Steg 2: Anslut din lagringsenhet till datorn

Memeo Instant Backup Snabbguide. Steg 1: Skapa ett gratis Memeo-konto. Steg 2: Anslut din lagringsenhet till datorn Inledning Memeo Instant Backup är en enkel lösning för säkerhetskopiering i en komplicerad digital värld. Dina värdefulla filer på din C-enhet säkerhetskopieras automatiskt och kontinuerligt av Memeo Instant

Läs mer

3Växel Softphone i datorn.

3Växel Softphone i datorn. 3Växel Softphone. För att använda Softphone i dator och mobil samt i fasta IP-telefoner behöver du skaffa tilläggstjänsten Softphone. När du har det kan du använda alla IP-telefonitjänster på ett och samma

Läs mer

Telefonist i 3Växel webb.

Telefonist i 3Växel webb. Telefonist. När du ska arbeta som telefonist i 3Växel Webb rekommenderar vi att du använder någon av webbläsarna Chrome, Firefox eller Safari. För att kunna svara på samtal som kommer till växelnumret

Läs mer

O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation

O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation Denna guide är avsedd att hjälpa användare vars epost har blivit flyttad till Exchange Online och Office 365, samt för

Läs mer

E-post... 2. Vad kostar QuickNets E-post system... 2. Om du har problem med att skicka E-post... 2. Att använda vår webbmail... 3

E-post... 2. Vad kostar QuickNets E-post system... 2. Om du har problem med att skicka E-post... 2. Att använda vår webbmail... 3 E-post... 2 Vad kostar QuickNets E-post system... 2 Om du har problem med att skicka E-post... 2 Att använda vår webbmail... 3 Att ställa in automatiska E-post svar... 3 Teknisk information om vårt E-postsystem...

Läs mer

Demoenkät Turism Denna enkät är ett referensexemplar. Om du vill arbeta med den - vänligen kontakta ImproveIT Sweden AB, 035-22 70 50

Demoenkät Turism Denna enkät är ett referensexemplar. Om du vill arbeta med den - vänligen kontakta ImproveIT Sweden AB, 035-22 70 50 Demoenkät Turism Denna enkät är ett referensexemplar. Om du vill arbeta med den - vänligen kontakta ImproveIT Sweden AB, 035-22 70 50 1. Av vilken anledning är du i XXX? Åretruntboende Sommarboende Semesterboende

Läs mer

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM Studentversion september 2013 Innehållsförteckning 1. Installera VITEC Mäklarsystem... 2 2. Läs noga igenom manualen... 2 3. Systemkrav... 2 4. Kundservice/Teknisk support...

Läs mer

FC-kurs Röbäcks skolområde, åk 5-6

FC-kurs Röbäcks skolområde, åk 5-6 FC-kurs Röbäcks skolområde, åk 5-6 En kortfattad manual för följande funktioner: 1. Hur det ser ut i FC (repetition) 2. Hur man skickar och läser mail i FC (repetition) 3. Att skicka och ta emot en bilaga

Läs mer

Blackwire C310/C320. Sladdanslutet USB-headset. Användarhandbok

Blackwire C310/C320. Sladdanslutet USB-headset. Användarhandbok Blackwire C310/C320 Sladdanslutet USB-headset Användarhandbok Innehåll Välkommen 3 Systemkrav 3 Vill du ha mer hjälp? 3 Det här finns i förpackningen 4 Grundläggande fakta om headsetet 5 Sätta på dig headsetet

Läs mer

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet Inloggning på datorn 4 5 Inställningar i Skype, ljud 6 Inställningar

Läs mer

Miljön i Windows Vista

Miljön i Windows Vista 1 Miljön i Windows Vista Windows Aero Windows Aero (Aero Glass), som det nya utseendet eller gränssnittet heter i Vista, påminner mycket om glas och har en snygg genomskinlig design. Det är enklare att

Läs mer

Lär dig grunderna om Picasa

Lär dig grunderna om Picasa Lär dig grunderna om Picasa Välkommen till Picasa. I den här guiden får du lära dig att använda Picasa för att organisera och redigera dina foton. Picasa Programvara När du börjar, finns det 2 saker du

Läs mer

Dialect Unified MAC-klient

Dialect Unified MAC-klient Dialect Unified MAC-klient Med Dialect Unified MAC-klient når du företagets växelfunktioner. Du kan sätta hänvisningar, logga in och ut ur grupper och t ex flytta samtal till en kollega du får tillgång

Läs mer

Sonera Företagse-post. Nedladdning och installation av Outlook 2013

Sonera Företagse-post. Nedladdning och installation av Outlook 2013 Sonera Företagse-post. Nedladdning och installation av Outlook 2013 Sisältö 1/15 Ta i bruk Sonera Företagse-post med Outlook 2013-applikationen INNEHÅLL Nedladdning av installationspaketet för Outlook

Läs mer

Jabra SPEAK 410. Bruksanvisning. www.jabra.com

Jabra SPEAK 410. Bruksanvisning. www.jabra.com Jabra SPEAK 410 Bruksanvisning www.jabra.com Innehåll VÄLKOMMEN!...3 Produktöversikt...3 Installation...4 anslutning...4 INSTÄLLNINGAR...4 samtalsfunktioner...4 Kontakta support...6 2 VÄLKOMMEN! Grattis

Läs mer

FC-kurs Röbäcks skolområde femmor och sexor ---------------

FC-kurs Röbäcks skolområde femmor och sexor --------------- FC-kurs Röbäcks skolområde femmor och sexor En kortfattad manual för följande funktioner: 1. Besvara brev på olika sätt 2. Läsa och skicka bifogade filer 3. Byta lösenord 4. Lägga in en presentation 5.

Läs mer

Appen Legimus Användarmanual för Android

Appen Legimus Användarmanual för Android Appen Legimus Användarmanual för Android Innehåll Om Legimus... 2 Logga in... 3 Hitta i appen... 3 Söka och lägga till böcker... 3 Ladda ner en bok... 4 Ladda ner... 4 Läsa böcker... 4 Navigering... 4

Läs mer

Delta i undervisning online via Zoom

Delta i undervisning online via Zoom Delta i undervisning online via Zoom 2 Innehåll Välkommen till undervisning i Zoom!... 3 Innan du börjar använda Zoom... 3 Använd headset med mikrofon!... 3 Aktivera Zoom... 3 Installera klient... 4 Ladda

Läs mer

Bildtelefoni.net webbklient

Bildtelefoni.net webbklient Bildtelefoni.net webbklient Användarmanual 1.2 www.bildtelefoni.net Direktlänk: www.tolk.sip.nu Copyright 2015 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med webbklienten kan alla få enkel tillgång till

Läs mer

OpenMeetings guide för nya användare

OpenMeetings guide för nya användare 1 Innehållsförteckning 1. Logga in / Skapa ett användarkonto...2 1.1 Hem vy...3 1.2 Ändra profil...4 1.3 Ladda upp avatar / bild... 5 2. Konferensrum (Möte)... 7 2.1 Stig in i ett Konferensrum... 7 2.2

Läs mer

Lync 2013 utbildningsmaterial för iphone

Lync 2013 utbildningsmaterial för iphone Lync 2013 utbildningsmaterial för iphone Upplägget av utbildning i Lync för iphone Vi kommer att gå igenom följande avsnitt med paus mellan avsnitten Installera Lync, inloggning och inställningar för ljudoch

Läs mer

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Innehåll En introduktion för att bekanta sig med O365... 2 Skapa din profil... 2 Övning:... 3 2. Kontakter... 4 Lägg till kontakt och grupp... 4 Övning:...

Läs mer

Patientinstruktioner videobesök

Patientinstruktioner videobesök Patientinstruktioner videobesök Patientinstruktioner videobesök Översikt 1. Bokning av tid för videobesök 2. Mötesinformatio n via SMS/1177 Vårdguiden 3. Genomförande av videobesök Du och din behandlare

Läs mer

Dela, samarbeta, byt. Bruksanvisning för medlemmar

Dela, samarbeta, byt. Bruksanvisning för medlemmar Dela, samarbeta, byt Bruksanvisning för medlemmar Få inbjudan till samarbete Innan du kan börja arbeta i ett samarbete på Nordiska skolnätet måste du först få en inbjudan. Det är din lärare eller den ansvariga

Läs mer

Installationsguide / Användarmanual

Installationsguide / Användarmanual (Ver. 2.6.0) Installationsguide / Användarmanual Innehåll 1. Välkommen Sid 1 Välkommen som Internet kund hos Seth s Bredband Kontrollera att din Internetlåda innehåller: 2. Anslutningsguide Sid 2 Koppla

Läs mer

steg! första Gör din fotobok i 10 enkla Snabba instruktioner För Windows 7.4 och nyare versioner Välj ut dina bästa foton. Öppna fotoboksprogrammet.

steg! första Gör din fotobok i 10 enkla Snabba instruktioner För Windows 7.4 och nyare versioner Välj ut dina bästa foton. Öppna fotoboksprogrammet. Snabba instruktioner För Windows 7.4 och nyare versioner Gör din första fotobok i 10 enkla steg! 1 Välj ut dina bästa foton. Välj ut de bilder du vill använda och placera dem i en separat mapp på datorn

Läs mer

Manual Nedladdningsbara klienten NLK

Manual Nedladdningsbara klienten NLK Manual Nedladdningsbara klienten NLK www.bildtelefoni.net Direktlänk: www.tolk.sip.nu Copyright 2015 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med Nedladdningsbara klienten, NLK, kan alla som har behov

Läs mer

E-post. Elektronisk post, e-mail... 2. Två huvudtyper av elektronisk post... 2. Outlook Express... 3. Säkerhetsåtgärder mot datavirus...

E-post. Elektronisk post, e-mail... 2. Två huvudtyper av elektronisk post... 2. Outlook Express... 3. Säkerhetsåtgärder mot datavirus... Sidan 1 av 8 Elektronisk post, e-mail... 2 Två huvudtyper av elektronisk post.... 2 Outlook Express... 3 Säkerhetsåtgärder mot datavirus... 5 Växla identitet... 6 Webmail... 7 Skapa en personlig e-postlåda

Läs mer